Stärka håret med luft


Jordens rot, sabelnik, den tatariska potionen, marshgräs, akorokalamus eller vanlig kalamus är en gammal medicinsk växt som används ofta i officiell och alternativ medicin i många länder. Tibetanska lamas behandlade vissa sjukdomar i muskuloskeletala systemet med calamusrot; Kinesiska munkar ansåg det oumbärligt för gastrointestinala störningar och reumatiska problem; Tatar-Mongols rotdekontaminerade träskvatten och drack det utan risk för hälsa; Polska läkarna kallade kalamus bäst för förkylning och alopeci.

Idag erkänns den här mirakulösa egenskapen hos naturläkare i vetenskapliga kretsar och ingår i kompositionen av medicinska preparat för behandling av många sjukdomar. Beauticians och trichologer berömde också kalamusens helande egenskaper. Effektiv kosmetologisk erfarenhet gör att de kan argumentera för att roten med regelbunden användning kan förhindra eller lindra hår från många problem. Användbar kalam för hår och hårbotten.

Calamus magisk kraft

Luftfuktande anläggning. Du kan hitta den i dess naturliga livsmiljö - på träsk, sjöar, floder eller strömmar. Det är sant att få färska rötter för arbetskrävande och farlig process, så vi kommer att lämna jobbet för specialister och gå till "marsh grass" till det vanliga apoteket. Den bruna rhizomen med en rosa kärna, en trevlig kanel-mandarin arom och en kryddig bitter smak säljs redan i en torkad och formad form. Applicera farmaceutisk rotkalamus i håret i form av infusioner, avkok, kompresser, masker som huvudsakligen är avsedda att stärka hårrötterna och återställa stavarnas struktur och förhindra förlusten.

Men sabelnik erkänns inte bara som en av de effektiva hemmetoderna mot alopeci, dess unika komposition gör det möjligt att påskynda tillväxten av "lat" hår, lindra mjäll och läka hårbotten, vilket är nyckeln till hårets hälsa och attraktionskraft. Curative rhizome innehåller:

 • Organiska syror. Höga halter av valerin-, ättiksyra- och palmsyror förnyar celler, vilket ger elasticitet och styrka att krulla.
 • Volatil. Aktivera förbättrat blodflöde, vilket på cellnivå ökar de metaboliska processerna, vilket bidrar till näring, stärker folliklarna och intensiv tillväxt av stavar.
 • Glykosider. Naturliga rengöringsmedel tillåter kalamibaserade produkter att effektivt avlägsna smuts från strängarna, och ännu viktigare, glykosider tar bort toxiner.
 • Resin. De skapar skyddande kapslar på hårstängerna och sparar dem från skadliga yttre faktorer: temperaturfall, toxiner och andra föroreningar.

 • Eterisk olja. Ger strängar med livlig, attraktiv glans och ett ömtåligt doftande tåg.
 • Stärkelse. Kontrollerar aktiviteten hos talgkörtlarna, som gör att du kan applicera kalvjusbuljong till hår med hög fetthalt.
 • Jod. Den har antiinflammatoriska och desinfektionsmedel, därför kommer användningen av luftrotor att vara effektiv vid behandling av mjäll och seborré.
 • Kolin. Vitaminliknande substans används för att stärka hårrötterna och sparar huvudet från alopeci.
 • Kalamus root applicering tips

  Tatar potion kommer att ge alla fördelar med hår, om du följer några enkla regler:

  • För att undvika obehagliga följder bör kalamusroten köpas uteslutande på apotek.
  • Den enda kontraindikationen för extern användning av calamus kan vara en allergi. Därför bör terapeutisk och kosmetisk vätska före appliceringen appliceras på ett litet område av hud och vänta på reaktionen.
  • Buljonger och infusioner används i utspädd form som sköljmedel, balm och lotioner för hår.
  • Det är inte nödvändigt att tvätta lockar före medicinska förfaranden. De aktiva substanserna i chencercino har höga penetrerande förmågor, och en hög koncentration av organiska syror i samarbete med glykosider kommer att rengöra det smutsigaste håret.
  • Förebyggande och helande masker baserade på kalamorrot rekommenderas att appliceras inte mer än 2 gånger / 7 dagar.
  • Behandlingsförloppet med airom är 10-15 procedurer. Huvudvillkoren är regelbunden användning.

  Herbal concoctions med håravfall

  Buljong kalamus. Krossade rötter av "marsh gräs" (2 matskedar) häll 200 ml varmt vatten och låt simrera på en lugn eld i ungefär en halvtimme. Kyld och infunderad (40-60 minuter) filterkalamus för håravlopp. Före sköljning späd den koncentrerade infusionen med kokt vatten (1 liter bägare).

  Broth calamus och burdock. Sparsamma medel för att stärka lökarna kan beredas från 2 msk. matskedar av krossade rötter av "marsh gräs" och samma mängd burdock rötter. Häll blandningen med en liter kokande vatten och häll buljongen med rötterna i en termos efter kokning i 15 minuter. Insistera i 6-8 timmar, passera genom en sikt och späd den koncentrerade buljongen med kokt vatten (1,5-2 liter).

  Buljongkalamus och äppelbit. Kommer att spara calamus från håravfall och hjälpa till att stoppa alopeci, om du blandar 4 msk. skedar av små bitar sabelnik och 0,5 liter vinäger. Koka blandningen i en kvart i timmen. Läkande avkok dagligen rubbed i hårbotten. Behandling kommer att resultera i 15-20 procedurer.

  Firande avkokningssköljning. Blanda 1 msk. sked av grönsaksråvaror: kalamusrot, kamille och rosmarin. Tillsätt 4 krossade vikblad till blandningen och häll allt 2 msk. varmt vatten. Efter några timmar kan infusionen användas för sköljkrullar som tenderar att falla ut intensivt.

  Läkemedelsuppsamling med AIRA. Stärka tillväxten och stärka försvagad, skadad hårburk, om du förbereder ett avkok av calamusrötter, burdock, calendula blommor (1 msk sked) och te sängar. hoppkeglar. Översvämmade med en liter kokande vatten för att insistera i 8-10 timmar. Torka av läkemedelsvätskan för att gnugga i trådarnas rötter över natten.

  Aire från håravfall

  Friskt hår (tillsammans med naglar och tänder) är en av de första tecknen på kvinnans skönhet, ett slags telefonkort. Men livets moderna takt och ogynnsamma miljöförhållanden har en negativ inverkan på hårets tillstånd. Men den naturliga styrkan hos många växter kan ge dem hälsa och skönhet. I denna artikel har vi bara samlat in de bästa recepten som inte lämnar likgiltiga herbalister.

  Calamus träsk

  Marsh Marsh har länge lockat människans uppmärksamhet. Dess hemland anses vara Kina och Indien: det har använts som ett läkemedel där i mer än fyra tusen år. I antika Grekland och Rom betraktades calamusrötter som dyra kryddor. Senare Hippocrates föreslog med hjälp av calamus för att behandla en mängd sjukdomar. I folkmedicin används calamus rhizomer. De grävs med skovlar eller gafflar på hösten när vatten faller. De samlade rhizomerna tvättas och torkas i flera dagar under en baldakin, spridas ut i ett tunt skikt. Rhizomerna skärs i stycken upp till 20 cm, torkas under en baldakin, i väl ventilerade rum eller en torktumlare vid 30-35 0 C. Det färdiga råmaterialet lagras i ett torrt, kallt rum i 3 år.

  Skörd och lagring

  För terapeutisk användning används rhizomer av Aira-sockerrör, som har en intensiv kryddig arom och en bitter, skarp smak.

  Ibland skördas rötterna i början av våren innan översvämningen börjar, men oftare på hösten när vattennivån i behållarna minskar. Rötterna grävas med spadar, tagna ur vattnet med gafflar. Det första behandlingssteget är tvätt av råmaterialet, vilket vanligen är förorenat med rester av lera eller sandjord. Då rensas barken av rötterna, bladen skärs av, torkas något i luften. Färska rötter skärs i segment av högst 20 centimeter, rhizomer med stor diameter skärs dessutom längs längden. Den slutliga torkningen utförs i skuggan under baldakiner eller i torktumlare vid mycket låg temperatur (högst 30 grader) för att hålla de väsentliga oljorna intakta.

  Förvara färdiga råvaror bör vara på en torr plats. Deras helande egenskaper torkade rötter av Aira behålls i två till tre år.

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Kemisk sammansättning

  Aira's rhizomer är källan till essentiell olja, som kan utgöra upp till 5% av råvarans sammansättning, det är för honom att växten bär sin karakteristiska kryddiga arom och smak. Det finns många terpener i Ayr-olja: azaron, calamenon, borneol och andra, och dessutom kamfer, naturliga syror och phytoncider med antibakteriella och antiinflammatoriska effekter. Bittera föreningar, glykosider och alkaloidföreningar förbättrar de helande effekterna av calamus mire, har en positiv effekt på matförtunning, ökar aptiten, stimulerar produktionen av magsaft. Det finns också jod, hartsartade föreningar, katekiner, tanniner, slemhinnor, stärkelse och olika vitaminer i Acacia-rötterna. Akorin har en koleretisk effekt och tonar gallblåsan.

  Fördelaktiga egenskaper hos kalamus för hår

  Det är inte nödvändigt att göra värdelösa nyttigheter till någon och gå till träsken efter kalamusrotet för håret. Det kan köpas idag på något apotek till ett överkomligt pris och utan recept som en vanlig läkemedelssamling.

  Detta kommer att vara din viktigaste ingrediens för beredning av hemma masker mot håravfall med kalamorrot. Förstärkning av hårsäckarna i deras bon är inte det enda som myrgräs kan.

  Utbredningen av dess verkan på hårbotten och strängarna själva är ganska bred, tack vare många ämnen i sammansättningen av den helande rhizomen:

  • Essentiell olja ger en doftande, svag lukt, naturlig, naturlig glans även efter färgning.
  • organiska syror (de samlas här i en relativt liten mängd men är koncentrerade: valerin, ättiksyra, palmitin) bidrar till förnyelsen av hårcellens cellulära sammansättning och därmed blir strängarna elastiska.
  • phytoncides - en irriterande faktor som aktiverar blodflödet: detta leder till accelereringen av metaboliska processer i cellerna och ytterligare näring av rötterna; Resultatet är en pålitlig förstärkning av folliklarna, ökad tillväxt av strängarna (med ett framgångsrikt resultat av regelbundna procedurer - upp till 3-4 cm tillväxt per månad);
  • glykosider är kända i kosmetologi för sina kraftfulla rengöringsegenskaper, och som en del av avkok från kalamens rot elimineras dessa fördelaktiga ämnen effektivt och snabbt bort all smuts från håret och till och med avlägsna toxiner.
  • Med sina höljehartser är det som om de sätter ihop varje hår i en mjuk men hållbar kapsel som ger dem tillförlitligt skydd mot höga och låga temperaturer, ultraviolett strålning, luftföroreningar och andra yttre aggressorer.
  • askorbinsyra, allestädes närvarande och outtröttligt C-vitamin, påverkar blodcirkulationen i hårbotten, aktiverar den, vilket också är användbart för accelererad och obestämd hårväxt.
  • stärkelse kontrollerar talgkörtlarna, förbättrar därför tillståndet av fet hårstyp;
  • Jod är känt för uttalad desinfektion, antiinflammatoriska egenskaper, vilket möjliggör aktiv användning av kalamrot för behandling av mjäll, olika former av seborré, eftersom det finns gott om jod i det.
  • Kolin (ett unikt vitaminliknande element) behövs för att stärka håret så att det inte faller ut.

  Omfattande inverkan på cellerna ger en sådan chockuppsättning av vitaminer och mineraler kalamustoten verkligen magiska egenskaper.

  Med regelbunden och aktiv användning av avkoket från denna växt, kan du inte bara stoppa strängarna från att falla ut vid någon intensitet, men också lägga i ordning feta krökar, påskynda tillväxten av strängar, bli av med mjäll. Men för detta behöver du veta exakt hur man applicerar detta råmaterial för att behandla ditt hår hemma.

  Tips för calamus hår

  Calamus rot kan omvandla dina lockar på det mest mirakulösa sättet bara med sin ordinarie tillämpning. Utan att veta det lilla, men väldigt viktigt i det här fallet, kan nyanser inte nå det önskade resultatet eller bli offer för biverkningar som växtbaserade läkemedel är fyllda med.

  För detta är det nödvändigt att ta hänsyn till flera rekommendationer från specialister och de som upprepade gånger har upplevt på deras hår den underbara kraften av tatarisk dryck:

  1. Det är lämpligt att köpa råvaror uteslutande på apoteket, men inte från händerna, inte på marknaderna och inte i boendet som är tveksamt.
  2. Glöm inte att kolla läkemedelsuppsamlingens utgångsdatum, vilket måste anges på förpackningen.
  3. Calamus rot är bäst krossad för hand, med en murbruk. Slå i det i pulver, häll en matsked med ett fullt glas vatten (det ska vara så varmt som möjligt), låt stå under ett lock i 30-60 minuter. Detta kommer att få infusion av calamus root. Om det emellertid lätt värms upp på en långsam eld, får du ett avkok.

  Med korrekt och noggrann användning av calamusroten mot håravfall och för deras tillväxt, får du långa, tjocka, tjocka krullar. Dessutom är recepten för sköljning och masker med detta träskgräs extremt enkla och bör vara 100% motiverade av dina önskemål och hopp.

  Recept av folkmedicin med kalamusrot

  Du kan regelbundet använda masken från avkolningen av rosten av calamus, sköljlösningen baserad på den.

  Byt recept, låt inte ditt hår vänja sig till samma sammansättning - det kommer att öka effektiviteten hos de använda metoderna.

  Klassiskt avkok

  För beredning av tonic för hår hemmet behöver remsor 2 matskedar av roten av roten i ett strimlat tillstånd. De fylls med kokande vatten i mängden fullt glas (minst 250 ml).

  Låt den kokta kompositionen koka, lämna den under locket på låg värme i 30 minuter, lämna sedan ytterligare en halvtimme för att insistera och sedan spänna. Före sköljning av håret med tanke på den starka koncentrationen, rekommenderas att späda buljongen i vatten (glas per liter).

  Avkok med ättika

  Hackad kalamusrot (4 matskedar) hälls med äppelcidervinäger (två koppar, ca 500 ml), kokt i 15 minuter.

  Kan gnidas in i rötterna varje dag.

  Buljong med burdock

  De krossade rhizomerna av kock och kalamus (två matskedar) blandas, hälls med varmt vatten (två koppar, ca 500 ml), kokt efter kokning i 15 minuter över låg värme.

  Infunderad i en termos i åtminstone 8 timmar, filtrerades, späddes med kokt varmt vatten till en liter, sköljmedel användes.

  Samla örter

  Blanda en sked med matskedbjörnrot och kalamus, guldblommor blommor, hoppkeglar.

  Fylld med en liter kokande vatten, infunderad i flera timmar.

  Mask med havregryn

  Blanda krossad kalamus rhizom (2 msk) med havregryn malda i mjöl (samma mängd), häll kokande vatten (högst en halv liter), lämna i 30 minuter. Lägg till en matsked varm och flytande honung.

  Att på rätt sätt tillämpa ovannämnda remedier baserade på calamusrot, är det möjligt på kort tid att accelerera hårväxten, stoppa oönskade processer av deras förlust, stärka och närma alla nödvändiga rötter. Och som en bonus, för att få en extra volym, helt enkelt orealistiskt glans och lyxig längd.

  Lotion för fet hår

  Förberedelse: 2 matskedar av krossade kalamorstammar häll 0,5 liter kokande vatten, koka i 2-3 minuter på låg värme, kyla, spänna, tillsätt 1 matsked vinäger eller juice av en citron, 40 ml alkoholtinktur av calendula, eukalyptus eller kamfer-anda.

  Applicering: Torka fettigt hår med lotion i intervallet mellan tvätten.

  Infusion med torr seborré med mjäll

  Förberedelse: 1 matsked krossade kalamhaltiga rhizomer för att insistera på 1 kopp kokande vatten i 30 minuter.

  Applicering: gnugga infusionen i hårbotten 2-3 gånger i veckan. Kurs 10-15 procedurer. Efter 2-3 veckor kan det upprepas.

  Buljong för att stärka håret och stimulera tillväxten

  Förberedelse: 4 matskedar finhackade kalamorstammar koka i 5 minuter i 1 liter vatten, i 30-40 minuter. Töj sedan.

  Applicering: Skölj håret efter tvätt. Systematisk sköljning med denna buljong av blont hår lyser dem ännu mer.

  Kalamus med håravfall

  När håravfall rekommenderas användningen av olika medicinska örter. Till exempel, G.V. Lavrenyov, med håravfall och skallighet, ger rådgivning 3 matskedar av kalamhästdjur för 0,5 liter bordvinäger, insisterar på en veckovis daglig gnidning i hårbotten.

  Det finns ett annat recept med balm mot håravfall, det innehåller inte ättika. Så Yu. Saveleva rekommenderar att man förbereder ett avkok från rosen av calamus träsk och appliceras i form av lotioner och gnugga. Gör ett avkok av 1 msk. l. krossade rötter och rhizomer av calamus, fyller rötterna med ett glas kokande vatten och lämnar det i ungefär en halvtimme (helst i termos). Gnid en avkok av calamusrötter i hårbotten och lämna i 20 minuter, skölj med varmt vatten.

  Det finns ett annat recept infusion av calamus med håravfall. Ta en nypa krossad rhizom av calamus, burdock rot, guldblommor blommor och humle kottar. Det är nödvändigt att ta lite mindre naglar och hoppa än kalamus och en burdock. Stir, brygg 1 liter kokande vatten och låt det brygga i 2 timmar. Avstramad infusion bör fuktas över natten.

  Kom ihåg att traditionell medicin inte helt kan ersätta metoderna för klassisk medicin!

  Calamusolja för hår

  Kalamus eterisk olja produceras genom het destillation av roten av denna växt. Oljan har antiinflammatorisk, antiseptisk, antioxidant och antispasmodisk verkan. Verktyget används ofta för kosmetiska ändamål.

  Calamusolja används i följande fall:

  1. För att stärka hårrötterna.
  2. I förebyggande förfaranden mot mjäll och håravfall.
  3. Att rengöra huden.

  Calamus extrakt i form av en eterisk olja är ett effektivt botemedel som överträffar extraktet av calamus rot i dess prestanda. Denna komposition används i stor utsträckning vid tillverkning av parfymer och medicinska infusioner.

  I livsmedelsindustrin används inte calamusolja alls, eftersom den har en hög koncentration av skadliga ämnen.

  Calamus root extrakt går bra med vissa oljor. Fin arom till läkande infusion av calamus kommer att ges av estrar:

  Hur man brygger kalamus för att skölja håret

  Första sättet

  1. Innan du börjar brygga calamus, ska den blötläggas i kallt vatten för en dag. Soaking calamus root, uppnås effekten av en hög koncentration av näringsämnen. Därefter är det nödvändigt att torka och slipa.
  2. Vidare i 1 liter vatten löses 30 g av den erhållna kalamusen. Låt denna blandning koka och svalna.
  3. Fördelarna med att använda en sådan balsam är fantastiska. Luft läker hårbotten och ger håret en hälsosam glans.

  Andra sättet

  1. Luftmassan måste sättas under tung press. Håll växten under tryck i minst två timmar. Häll sedan den plana roten med kokande vatten (1/5 liter vatten per 50 g). Ge buljonginfusion och stam.
  2. Brewing Calamus på ett liknande sätt bör vara minst fyra gånger. I processen med att hälla kokande vatten ger växten alla de fördelaktiga egenskaperna hos den framtida hårspolningen.
  3. Förklaring: När roten är under tryck bildas ett ämne som heter isoleucin, vilket maximerar koncentrationen av fördelaktiga substanser.

  Recept masker för hår från calamus

  Masker från calamus har en större fördel för torrt och skadat hår än avkok och sköljningar. Nedan följer några recept och metoder för att göra dessa masker hemma.

  Calamus rot för håravfall

  Mask "Luft för att stärka håret med ättika"

  För att förbereda ättika masken kommer att behöva följande komponenter:

  • kalamusrot - 50 g.
  • ättiksyra - 500 ml.;
  • vatten - 3 matskedar.

  Från 50g. kalamus och 500 ml. ättiksyra krävs för att koka den homogena blandningen över låg värme i 15 minuter. När buljong kokar, lägg till 3 matskedar vatten och blanda noggrant. Låt sedan svalna. Det ska appliceras på hårmasken före sänggåendet. Det rekommenderas att applicera en mask dagligen under veckan.

  Calamus rot för hårväxt

  Mask "Luft med honung och havregryn"

  För att förbereda en liknande mask behöver du:

  • havregryn - 2 matskedar;
  • kalamusrot - 2 matskedar;
  • honung - 1 matsked
  • vatten - 400 ml.

  Havregryn blandas med luft och häll kokande vatten. Låt blandningen stå i ungefär en halvtimme. Lägg i en sked av honung i den kylda massan. Masken ska appliceras på håret innan du tvätter huvudet. Vik en handduk och håll i ca en timme.

  Var kan man köpa calamus?

  Köp calamus root idag är inte svårt. Det finns flera alternativ där du kan köpa kalamus för hår.

  1. Herb kalamus för hår säljs i nätbutiker som specialiserat sig på genomförandet av sådana växter. Innan du köper är det lämpligt att jämföra flera resurser och välja ett lämpligare alternativ. Således kan du skydda dig från att förvärva en falsk. Om du är i tvivel är det värt att fråga chefen frågor av oro via online konsult tjänst. Då med tillförsikt att utfärda en online-order på webbplatsen. Vanligtvis kommer produkten till kunden inom en vecka (i vissa fall kan väntetiden ändras beroende på köparens bostad). Kostnaden för calamus på sådana Internetportaler sträcker sig från 50 till 100 rubel för 30 g helande potion.
  2. Luft - produkten är inte så sällsynt, så den kan säljas i nätverket av apoteker av megacities. I det här fallet kommer inköpet av kalamustoten att kosta något mindre än inköpet i onlinebutiken, eftersom du inte behöver betala för leverans av varor. Den genomsnittliga apotekskostnaden varierar från 30 rubel per 50 g. upp till 100 rubel för 75 g
  3. Herbal Street Säljare kan vara mest välkomna. Sådana varor är inte ovanliga på hyllorna. Ofta är rotkalamusen mycket billigare än i nätbutiker och apotekskedjor. En köpman kan sälja 100 g varor för endast 50 rubel.

  Luft för hår: recensioner

  Alla, 24 år

  Efter att ha applicerat maskerna från kalamusen, slutade mitt hår att falla betydligt. Jag gör regelbundet en honungsmask och mycket nöjd med resultatet!

  Svetlana, 35 år gammal

  Jag började ha problem med delade hårändar. De blev också ömtåliga och tråkiga. Känd stylist rekommenderas att använda ett avkok av kalamusrot. En månad senare överträffade resultatet alla mina förväntningar. Den som har problematisk hår, rekommenderar jag ett avkok av kalamus.

  Anton, 30 år gammal

  Jag har bara torterat mjäll. Inga schampon hjälpte mig. Min fru förberedde infusionen av kalamusrot. Efter flera användningsområden är mjäll borta. Luft är ett bra verktyg!

  Användning av calamusrot för hälsa och skönhet av hår

  Kvinnor är alltid för att hälsa deras lås försökte använda krafterna i örter, blommor och rötter. Generering efter generation, "de testade" buljongerna på sig själva och upptäckte de gynnsamma egenskaperna hos naturens gåvor. Ett sådant effektivt sätt att främja tillväxten och förstärkning av håret är calamusrot.

  Fördelar med kalamusrot hår

  Luft är en medicinsk växt som växer på de fuktiga bankerna av floder och reservoarer. De gynnsamma egenskaperna hos det här gräsets rot uppmärksammades flera århundraden sedan, varför dess "folk" namn. Så kalamus kallas "sabelnik", eftersom det accelererar läkning av jämn djuphåriga sår, och användningen av det vid läkning har blivit på grund av mongol-tatarerna. Det var under nomadernas invasion att Rusicherna märkte att fienderna botades av avkroppen av denna växts rot, och de började kalla det "Tatar potion".

  Men den helande buljongen användes inte bara för behandling. Tjejerna började snabbt försöka använda det när sköljning av håret i badet och märkte att kalamrot är mycket fördelaktigt för dem.

  • De essentiella oljorna som finns i roten kommer att ge dina lockar en subtil arom av mandarin och vanilj och ger dem en ädel hälsosam glöd.
  • Organiska syror avlägsnar försiktigt döda hud- och hårvågor, förnyar strängar och förbättrar metaboliska processer i huden.
  • Accelereringen av metaboliska processer förbättras av effekten av phytoncides - de förbättrar blodflödet, vilket bidrar till dermis och folliklarnas effektiva näring.
  • glykosider som finns i buljongen, rengör försiktigt ytan av hår och dermis;
  • Hartar som kommer ut ur roten från roten omsluter noga varje hår med en skyddande film som skyddar dina strängar mot effekterna av temperaturförändringar, solstrålning och förorening.
  • stärkelse, erhållen från kalamorrot, förbättrar hudens feta balans, vilket hindrar talgkörtlarna att överskridas.
  • Naturligt jod som finns i rotpulveret i denna växt har en antiseptisk effekt, vilket eliminerar inflammation och dödande svampar.
  • Kolin, viktigt för hår, stärker effektivt strängarna, förhindrar att de lossnar och faller ut.
  • En stor mängd vitamin C, som verkar på huden, ger näring och accelererar blodcirkulationen, vilket leder till snabb hårväxt.

  Indikationer och kontraindikationer

  Masker med infusion av calamusrot kan övervinna de vanligaste problemen med lockar:

  • Verkan av komponenterna i den medicinska växten är att påskynda de metaboliska processerna i hud- och hårsäckarna, vilket leder till en ökning av deras tillväxt.
  • avkodningen av cedern klarar av håravfall, stärker glödlamporna och mättar cellerna med kolin;
  • applicering av calamusroten kommer att hjälpa till att hantera alltför fetthalt av krullar, avlägsna föroreningar från deras yta och reglera arbetet i talgkörtlarna;
  • rensning av hårets yta har en trevlig "bieffekt" - dina krullar blir märkbart lättare och mer voluminösa;
  • calamus rot är också effektiv för att bekämpa mjäll, eliminerar klåda och inflammation, liksom slåss dess underliggande orsak - en svamp;
  • masker med en sabelnikrot kommer att hjälpa till vid suddighet av håret, vilket ger dem enastående glans.

  Den enda kontraindikationen för användningen av denna växt för kosmetiska ändamål - en allergi mot den.

  Innan du blandar avkoket i hårmaskor eller späd det för att skapa en hemlagad naturlig sköljning, testa dess effekt på ett märkbart hudområde: Blöt en bomullskiva i vätska och gnugga dermis med den. Om efter 1-2 timmar denna plats inte orsakar rodnad eller hudutslag, och ditt hälsotillstånd ändras inte alls - gärna använda denna skönhetskälla.

  Funktioner av kalamus

  1. Acorrot kan köpas uteslutande på apoteket - bara så att du kan vara säker på att de råvaror du använder kommer att vara av hög kvalitet, skördas i ekologiskt rena områden i enlighet med alla standarder för torkning och lagring.
  2. Håll koll på produktens hållbarhetstid. Använd inte vanliga råvaror för att skapa terapeutiska masker.
  3. Köp inte en blandning av örter, använd endast ren kalamusrot för masker. Om receptet kräver att du skapar avkod och andra avgifter - lägger du till dem separat.

  Hur man brygger rot för sköljning

  För att extrahera från roten till denna växt, alla dess användbara egenskaper, måste du följa vissa rekommendationer:

  1. Krossa råvarorna i en murbruk eller kaffekvarn i pulver.
  2. Den resulterande produkten bör hällas kokande vatten i ett förhållande av 2 msk. pulver till 1 kopp vätska.
  3. Täck behållaren med det framtida avkokslocket och låt det insistera i en halvtimme.
  4. Efter infusion bör buljongen vara ordentligt dränerad. Det är bättre att göra detta inte genom en sikt (så kommer stora partiklar av pulver att komma in i vätskan), men på gammaldags sätt - genom flera lager tjocka gasväv eller naturtyg.

  Rusa inte för att omedelbart använda det avkok som erhålls enligt anvisningarna. Först måste du testa dess allergenicitet på ett tunt område av huden. Blöt bomullsplattan med avkok och gnid den på din handled. Vänta 1-2 timmar, och om allergin inte uppenbaras - fortsätt till beredningen av en behandlingsmask.

  Färskt avkok för hår kan användas inte bara för knådande läkande masker. Spädning av infusionen, du kan använda den som en enkel naturlig sköljning för strängar. Det naturliga botemedlet uppdaterar perfekt krullarna och omsluter varje hår med en skyddande film. Denna sköljning kan användas åtminstone varje dag efter att ha tvättat huvudet - det kommer bara att ge utseende på ditt utseende.

  Många kvinnor, särskilt de som lider av håravfall och svår mjäll, byter ut kompressor och gnider avkroppen i hårbotten i flera timmar. En sådan balsam kan appliceras inte mer än två gånger i veckan så att de organiska syrorna som kommer in i den helande infusionen inte skadar de redan svaga krullarna och känsliga hårbotten.

  Men oftare använder kvinnor sådana avkok som en del av masker. Infusionen av calamusroten fungerar som en basvätska i vilken andra aktiva beståndsdelar utspädes. Komponenterna i dessa läkningsmaskar kompletterar varandra varandra, tack vare vilka förfarandena har ett fantastiskt resultat.

  Masker med avkok av cinquefoil kan göras två gånger i veckan och nödvändigtvis - en kurs på 15 sessioner.

  Om du är van vid att uppdatera ditt hår bara en gång i veckan, är det inte nödvändigt att tvätta håret före varje förfarande, håll fast vid det stadiga tillståndet. Organiska syror, som ingår i buljongen, kommer att klara de befintliga föroreningarna på ytan av huden och krullarna och kommer att "frigöra" vägen för näringsämnen.

  Recept av masker, kompressor och sköljningar

  Terapeutiska hårmaskor baserade på avkok av calamusrot kommer i olika variationer, som var och en är utformad för att bekämpa ett visst problem. Alla dessa formuleringar, förutom basinfusionen av cinquefoil, innehåller andra komponenter som förbättrar dess effekt på trådarna och hårbotten.

  Strängt observera förhållandet mellan maskinkomponenterna, eftersom de ideala proportionerna av ingredienserna valdes av flera generationer av kvinnor. Endast en strikt överensstämmelse med det rekommenderade receptet ger dig möjlighet att uppnå det utlovade resultatet.

  Mot fetthalt

  Avkokningen av kanelns rot på grund av organiska syror och stärkelse avlägsnar i sig effektivt oljig plack från huden och locken och förbättrar även talgkörtlarna, men i kombination med fruktäger är denna effekt förbättrad buljong.

  För att förbereda en mask för fet hår, ta 4 msk. pundad rot, häll 0,5 liter. 9% äppelcidervinäger och värma över låg värme i en kvart i timmen. Den kylda infusionen gnids in i huden och behandlas med den raka feta delen av håret, och håret sköljs också med äppelcidervinäger. Efter 10 minuter ska kompositionen sköljas ordentligt med trådar.

  Att stärka

  Inte bara kalamusroten har en förstärkande effekt. Dessa medicinska råvaror, som kombinerar i avkok med kullrot, kan göra underverk med kvinnliga krullar.

  Kock- och calamusrötter (2 matskedar vardera) somna i en termos och häll en halv liter kokande vatten. Avkoket bör insisteras ca 8 timmar, under vilken tid kommer de medicinska växterna att ge alla sina användbara substanser i vattnet. Doftande avkok ska spädas i en lämplig behållare upp till 1-1,5 liter vatten (beroende på hårets längd) och sköljas med det efter tvätt. Mask för att stärka hårrötterna får inte tvättas - så det fungerar bättre.

  Förfarandet kommer att få en större effekt om du masserar lite hårbotten efter torkning av krullarna.

  Ett annat recept på en naturlig sköljning som stärker håret och försenar håravfall, innehåller mycket doftande ingredienser. Ta 1 tsk. rosmarin, kalamusrots, kamomillblommor och 4 bitar med lila bladmidsstorlek. Det beredda råmaterialet placeras i en termos och hälls en halv liter kokande vatten.

  För mat

  Men kalamusroten kan inte bara "avfetta": genom att blanda den med andra ingredienser kan du skapa en närande mask. Blanda 2 msk. l. pulver av kalamusrot och havregryn och häll torra råvaror med en halv liter kokande vatten. Efter en halvtimme, när emulsionen infunderas, lägger den 1 msk. översvämmade älskling.

  För återhämtning

  I en termos som somnar för 1 tsk. kardborre och calamusrötter, St John's wort leaves, salvia, immortelle och 2 msk. färglös henna. Herbal blandning häll en halv liter kokande vatten. En timme senare applicerades kyld slam på håret. En sådan mask för att återställa hårstrukturen rekommenderas att användas i kombination med serum och oljor.

  Vad är användbar calamusolja

  Stärka håret kan inte bara med infusioner. Kosmetisk industri skapar en hälsosam olja från denna del av sabelnik. Den eteriska beredningen görs genom varm destillation av krossade råmaterial och används för att behandla och rengöra huden.

  Förutom avkok av roten bidrar essentiell olja till:

  • stärka rötterna
  • bli av med mjäll;
  • eliminering av överdriven fet hud och hårrot.

  Hårklippningsstege med bangs: funktioner i skapande och styling

  För mer exempel på kort hår ombra, se här.

  video

  För mer information om hur man använder kalamrot för hår, se videon nedan.

  slutsats

  Nu finns det många industriprodukter för hårvård, men kvinnor som har blivit desillusionerade med sin handling återvänder till "källorna" - användningen av naturliga avkodningar. På grund av detta skapas sköljningar, kompresser och masker lätt hemma, vilket ger sken, krökning och, viktigast av allt, sann naturlig hälsa till krullningar.

  AIR från håravfall och för deras tillväxt

  Sedan antiken vet folk om de fantastiska förmågorna hos torkad kalamusrot. Det användes för att bota olika sjukdomar och användes aktivt i kosmetologin. Speciellt användbara egenskaper för näring och behandling av hår och hårbotten.

  Kalamus växer på reservoarer, på fuktiga och våta ställen. Det är prydligt med sina egenskaper från vattnet runt vilket det växer. Det aboriginala territoriet för kalamus är Kina, även om det blev känt på grund av européerna som fick det från Grekland. I Grekland togs växten till näringsidkare. De visste inte ens vilken skatt som lagrades i sina förrådsrum. Oftast använde grekerna calamus som en efterrätt - i form av kanderad rot. Européerna fick endast tillgång till luftvägarna på medeltiden. För tillfället är detta verktyg tillgängligt och det är lätt att använda för skönhet. Medicorum har funderat på hur man använder kalorier för hårhälsa självständigt och hemma.

  Vad är fördelarna med kalamus i hårvård?

  Vid hårvårdsprocedurer används ett avkok av den torkade strimlad roten. Med regelbunden användning av avkok av kalamorrot under schamponering uppnås en signifikant effekt för rekonstruktion av skadat hår. Luft används i rutinerna för att stärka rötterna med stark håravfall. Det har en positiv effekt på hårets styrka. Gör det mer levande och starkt. Calamus används också som ett botemedel mot mjäll och hudsjukdomar. Med problem med torr och fläckig hårbotten har calamus en positiv effekt. Alla skönheter som drömmer om ett tjockt långt hår, det rekommenderas att använda avkok eller kalamolja med daglig hårvård. Det aktiverar tillväxten av hårsäckar och närmar dem med fördelaktiga element.

  Hur använder man annars calamus?

  Luft används i tandvård för att behandla inflammation i munhålan. Calamus rot är också känd som ett effektivt läkemedel mot halsbränna, som används som profylax av urolithiasis.

  Kalamus är fortfarande känd för sin positiva effekt på manpoten. Det föreskrivs både som ett enkelt stimulansmedel och som en metod för att behandla impotens.

  Var kan man köpa kalamusrot?

  Luft för avkok kan beställas med leverans i nätbutiker som säljer växtbaserade och medicinalväxter. Med hjälp av tjänster av onlinebutiker måste du noggrant kontrollera all information av intresse, kontakta konsultrepresentanter. Chans att köpa en dummy, en falsk. Kostnaden för luft på sådana portaler är 50-100 rubel för ett trettio gram paket plus frakt.

  AIR säljs också i apotek. Att köpa det i ett apotek kommer att bli mycket billigare eftersom det inte finns några fraktkostnader eller portokostnader för leverans. Priset kommer att vara ca 100 rubel per förpackning av sjuttiofem gram.

  Luft kan också köpas från växtbaserade återförsäljare. Detta är det mest lönsamma alternativet, som det billigaste. Och de flesta av dessa återförsäljare odlar örter oberoende, vilket har en positiv effekt på deras egenskaper. Växt av människor för människor. Kostnaden för aira hos sådana handlare kan vara upp till femtio rubel per 100 gram. I alla fall bör örter vara av hög kvalitet. Du måste vara säker på att det är calamus, och inte en blandning av värdelösa örter.

  Hur man förbereder ett avkok av kalamus?

  Det finns flera sätt att förbereda avkok och koktekniken skiljer sig beroende på vidare användning av avkoket. I de flesta fall bör inte omedelbara resultat förväntas. Det kommer bara att visas efter flera procedurer. För att bekämpa problemet med håravfall, använd detta recept. Hackad rot fylls med kokande vatten (ungefär en matsked per 100 ml vatten). Den erhållna blandningen bör kokas och får stå i femton till tjugo minuter. Därefter spolas avkoket bort för att rensa från torrt sediment. Använd som balsam på rent vått hår.

  För att ge hårstyrkan och styrkan behöver du i tre timmar att insistera hackad rot i varmt vatten. Infusionen är gjord på basis av fyra matskedar per liter burk. Infusionen rensas av oljekakan och gnids dagligen i hårets rötter innan du lägger dig. För ökad effektivitet läggs en nypa klumprot och en handfull hopkott till infusionen.

  För att odla håret bättre, använd detta recept: finhackad eller riven kalamusrot insisterar i flera dagar på en sval och mörk plats. Använd som en balm medan du tvätter håret. Som tidigare nämnts stimulerar calamus hårsäckar, och om du blandar kalamus med ättika, kommer effekten av infusionsverkan att öka, och håret kommer att förvärva en livlig vacker glans.

  Inte bara infusioner och avkok

  Luft, som ett stärkande och helande medel, används inte bara i form av infusioner eller avkok, men också i form av väsentliga och kosmetiska oljor. Eftersom smör är ett mer koncentrerat läkemedel är dess positiva effekt många gånger större än andra metoder för rotberedning. Det, som buljong, används som ett medel för hår, men dess huvudsakliga egenskaper är medicinska. Calamusolja används för att rensa hårbotten, förhindra mjäll och hudsjukdomar, det är också definitivt ett verktyg för håravfall. Olja extraherad från roten, kalamus används aktivt inte bara i kosmetologi och farmakologi, men också i parfymeri.

  I motsats till torr rot och avkok kan kalamusolja inte ätas. Tillsammans med koncentrationen av fördelaktiga ämnen och ökad koncentration av skadliga ämnen. Eterkstraktet från den mirakulösa roten kombineras ofta med sådana etrar som kanel, cederträ, rökelse, citrus, kardemumma och andra oljor.

  Det är viktigt att kontrollera avkoket innan du använder det. För det första är det nödvändigt att göra ett test på ett litet område av huden för att förstå om du är allergisk mot denna växt, och bara för att utvärdera en individuell reaktion. Om det är positivt kan du använda infusionen på hela ytan på huvudet.

  Tidigare berättade läkare vad man ska göra med håravfall hos barn.

  Hur man använder kalamrot för hår - avkok, olja och masker

  Nära träsk och små dammar möter ofta medicinska fleråriga. I århundraden har tjejer letat efter katastrof och riskerar att falla i en träsk. Trots allt var hemligheten av lyxiga, långa flätor i en speciell naturlig hårvård.

  Calamus hår fördelar

  I kosmetologi appliceras de fördelaktiga egenskaperna hos calamus:

  1. Stärka follikeln;
  2. Återställandet av stammarnas struktur;
  3. Fuktgivande, förhindrande av brott
  4. Behandling av mjäll, seborré;
  5. Revitalisera tillväxten.

  Gräs, calamusrot för hår innehåller i sin sammansättning:

  • eterisk olja;
  • tanniner;
  • flyktig;
  • mineralelement;
  • hartser;
  • stärkelse;
  • organiska syror;
  • vitaminerna A, C, B4.

  Kontraindikationer - individuell intolerans. Hemma är skadan från naturliga formuleringar möjlig med en hög koncentration av medicinska växter.

  Applikation av kalamusrot

  Marsh mäktig växt har länge varit van vid att driva hår. Användbara komponenter har en komplicerad effekt. Förbättra förhållandet på rötterna, återställ strängarna längs hela längden.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Calamus buljong för hår

  Resultat: hjälper till att stoppa förlusten, stärker folliklarna airovy buljong. Revitaliserar torra och målade krullar, förhindrar bräcklighet och tvärsnitt. Det är användbart att använda kalam i kombination med andra örter - nässla, kamomill, linden, timjan.

  ingredienser:

  • 15 gr. kalmus;
  • 300 ml vatten.

  Förberedelse och användningsmetod: Krossa roten till ett tillstånd av pulver, häll över sedimenterat vatten. Koka på en liten eld, koka efter kokning högst tio minuter. Stam när det är kallt att kylas. Håll inte mer än en vecka. Buljongen används som grund för terapeutiska masker, skölj håret längs hela längden efter schamponering.

  Infusion calamus hår

  Resultat: Återställ hårlås längs hela längden, tillsätt elasticitet och skina till hårrecept med kalamrot.

  ingredienser:

  • 10 gr. calamus örter;
  • 200 ml vatten.

  Förberedelse och användningsmetod: Placera bryggkalamus i en keramisk skål, fyll den med varmt vatten (90-100). Infusera i 1 timme, spänningsbehandlingsvätska kan användas i kosmetiska förfaranden.

  Applikation: Calamus tincture gör att du snabbt kan odla långa lyxiga lockar. Kan användas med en sprayflaska, sprida jämnt på rotzonen tre / fyra gånger om dagen. Denna metod hjälper till att stoppa förlusten, aktivera sovsäckar. Det rekommenderas att ta pauser på två / tre månader.

  Skölj håret med luft

  För behandling av hår efter färgning, krullar, termo layouter, bör du använda en hemlagad sköljning. Detta folkmedel eliminerar mjäll och seborré, normaliserar hårbotten i hårbotten. Den rika kemiska kompositionen gör att du kan göra håret mjukt och smidigt.

  Calamusolja för hår

  Calamus eterisk olja med en lätt woody aroma perfekt tonar hårbotten, aktiverar snabb tillväxt. Eir är effektiv mot håravfall i masker, balsamer, sköljningar. För fuktgivande och närande längs hela längden är det värt att utföra aromaterapi. För torrt hår förhindrar några droppar på en träkam att fästa och tvärsnitt av spetsarna. Vi rekommenderar också att man försöker arugula olja att växa och stärka håret.

  Hemlagade hårmaskor från calamus

  Handgjorda hemlagade recept hjälper till att bli ägare av lyxiga, friska krullar. Naturliga kompositioner med kalamgräs är berikade med vitaminer, etrar, mineraler från rötterna till spetsarna.

  Hårväxtmask

  Resultat: ett naturligt medel med en airbrush för tillväxt gör det möjligt att förlänga krullarna med två / tre centimeter i en månad.

  ingredienser:

  • 25 ml kalamusavkokning;
  • äggula;
  • 15 gr. öljäst.

  Förberedelse och användningsmetod: rör bryggarens jästpulver med koncentrerad medicinsk buljong, tillsätt äggula. För homogenitet, slå blandningen med en mixer, applicera med en borste och behandla hela rotzonen på sidan. Wrap huvudet med en film och en varm handduk, varaktigheten av proceduren är två timmar. Skölj noggrant med organiskt schampo och skölj med vatten.

  Hårförlustmask

  Resultat: Stoppa alopeci, stärka glödlamporna, aktivera de sovande folliklarna folkres recept mot förlust. Proceduren rekommenderas att använda kursen under hösten-vårperioden för att förebygga säsongens nederbörd.

  ingredienser:

  • 20 ml infusion av calamus;
  • 10 ml olivolja;
  • 5 ml burdockolja;
  • 10 ml konjak.

  Förberedelse och användningsmetod: Calamus rhizomes med kokande vatten, insistera minst två timmar. Efter filtrering i varm olivolja, kardborre och brandy, slå allt med en mixer tills den är jämn. Applicera en vätskemassa längs hela längden på krullarna, gnugga speciellt noga i rötterna. Ha gömd håret under duschlocket, sätt på en extra stickad topp och värm den med en hårtork. Låt masken vara i åtminstone en timme. Efter tvätt av med schampo med vitaminer, skölj med kamille avkokning.

  Mask för att stärka håret

  Resultat: För att återställa torra och färgade lockar, stärka håret över hela längden av tillväxten, är det värt att använda naturliga hårprodukter. Förhindrar förlusten och förstörelsen av strukturen hos kalamusmossa strukturen.

  ingredienser:

  • 25 ml avkok av kalamusrötter och nässla;
  • 10 gr. gräddfil;
  • 15 gr. kakao.

  Förberedelse och användningsmetod: ha beredd en helande buljong från samling av nässla och kalamus, spänna det, introducera kakaopulver och färsk hemlagad gräddfil. Applicera den resulterande masken med en borste som börjar från rotzonen. Wrap huvudet med en film, vänta i fyrtio minuter. Skölj med kallt vatten eller skölj med örtinfusion.

  Mask för fettigt hår

  Resultat: En naturlig procedur för fet hår kommer att ge hand om hårbotten, normalisering av pH-nivån. Örter stabiliserar utsöndringen av talgkörtlar, förhindrar mjäll.

  ingredienser:

  • 5 ml calamus extrakt;
  • 10 gr. blå lera;
  • 10 ml sur mjölk;
  • Santana eterisk olja.

  Förberedelse och användningsmetod: Blanda blå eller gul lera med varm yoghurt, tillsätt flytande växtekstrakt, vitamin B1 och träester. Applicera på otvättat hår, jämnt fördela på rotzonen. Masken är designad i en halvtimme. Efter sköljning med en cool buljong av fågeln körsbär. Upprepa proceduren en gång i veckan, vilket gör att låsen längre kan förbli volymin och väl preparerad.

  Video: Healing egenskaper och hur man ansöker calamus hemma

  Recensioner av kalamus för hår

  Jag bär ofta bär och höga svansar, mitt hår började tunna på märkbart sätt, kvar på elastiska band och hårnålar. Gnugga infusionen av kalamus med äggula för natten, efter två veckor slutade strängarna att falla ut.

  Svetlana, 42 år gammal

  Redan visat grå hår och du måste tona rötterna var tredje vecka. Staten passar naturligtvis inte - tråkigt, hårt, mycket torrt. Hon fann sig en underbar mask med kalamusgräs och vitaminer, krullarna blev lydiga, mjuka och väl passande.

  Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>  Nästa Artikel
  Håret växer långsamt. Orsaker och sätt att eliminera långsam hårväxt.