Alerana - anvisningar för användning, recensioner, analoger och frisättningsformer (schampo, spray 2% och 5%, mask och balsam, ögonfrans och ögonbrynstillväxtstimulator) läkemedel för behandling och hämning av håravfall hos vuxna, barn och under graviditet. struktur


I den här artikeln kan du läsa bruksanvisningen för läkemedlet Aleran. Presenterade recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenter av detta läkemedel, samt yttranden från läkare av specialister på användningen av Aleran i deras praktik. En stor förfrågan att lägga till din feedback på läkemedlet mer aktivt: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, vilka komplikationer och biverkningar observerades, vilket kanske inte har angivits av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Aleran i närvaro av tillgängliga strukturella analoger. Används för behandling och hämning av håravfall, ögonfransar och ögonbryn hos vuxna män och kvinnor, barn, såväl som under graviditet och amning. Sammansättningen av läkemedlet.

Alerana - när den appliceras topiskt, har en stimulerande effekt på hårtillväxt hos individer med androgen alopeci (gallring hår, skallighet). Det förbättrar mikrocirkulationen, stimulerar övergången av hårsäckar till den aktiva växlingsfasen, förändrar androgenernas effekt på hårsäckarna. Minskar bildningen av 5-alfa dehydrosteron (eventuellt indirekt), vilket spelar en viktig roll vid bildning av skallighet. Den bästa effekten har en liten ålder av sjukdomen (högst 10 år), unga patienter, skallig fläck i kronans område högst 10 cm, närvaron i halsen är mer än 100 vellus och terminal hår. Uttrycket av tecken på hårtillväxt noteras efter 4 månader eller mer av läkemedlet. Effekten och svårighetsgraden av effekten kan variera i olika patienter. En 5% lösning av läkemedlet stimulerar hårväxten mer än en 2% lösning, vilket noterades för en ökning av tillväxten av vellushår.

Efter att användningen av läkemedlet Aleran upphört, stannar tillväxten av nytt hår och inom 3-4 månader är det möjligt att återställa det ursprungliga utseendet. Den exakta verkningsmekanismen för läkemedlet Aleran vid behandling av androgenetisk alopeci är okänd. Minoxidil är ineffektivt när det gäller baldhet orsakad av att ta läkemedlet, ohälsosam kost (järnbrist (Fe), vitamin A), som ett resultat av hårstyling i "snäva" frisyrer.

struktur

Minoxidil + hjälpämnen (vitaminer ingår ej).

farmakokinetik

När den appliceras externt absorberas Aleran dåligt genom normal, intakt hud: i genomsnitt 1,5% (0,3-4,5%) av den totala applicerade dosen går in i systemcirkulationen. Effekten av associerade hudsjukdomar vid absorptionen av Minoxidil är okänd. Efter avbrytande av läkemedlet elimineras cirka 95% av minoxidil som inträffat i systemcirkulationen inom 4 dagar. Profilen av minoxidils metaboliska biotransformation efter extern användning av läkemedlet Aleran har ännu inte studerats fullständigt. Minoxidil binder inte till plasmaproteiner och utsöndras av njurarna genom glomerulär filtrering. Minoxidil tränger inte in i blod-hjärnbarriären. Utsöndras huvudsakligen med urin.

vittnesbörd

 • för behandling av androgen alopeci (håråterställning) och stabilisering av håravfall hos män och kvinnor.

Blanketter för frisläppande

Spray för extern användning av 2% och 5%.

Mask för alla hårtyper.

Shampoo för fettigt hår.

Shampoo för torrt och normalt hår.

Balsam för alla hårtyper.

Balm hårspray för män.

Balm hårspray för kvinnor.

Tillväxt av ögonfransar och ögonbryn: Formel "Dag", Formel "Natt".

Tonic för alla hårtyper.

Instruktioner för användning och användningsmetod

Utåt. Oavsett storleken på det behandlade området applicera 1 ml av lösningen med en dispenser (7 kranar) 2 gånger om dagen till de drabbade områdena i hårbotten, från början av problemområdet. Tvätta händerna efter användning.

Den totala dagliga dosen får inte överstiga 2 ml (dosen beror inte på storleken på det drabbade området). Patienter som inte ser en kosmetiskt tillfredsställande hårväxt vid användning av en 2% lösning, och patienter för vilka snabbare hårväxt är önskvärt kan använda en 5% lösning. För män är Aleran mest effektiva för håravfall i kronan, för kvinnor, för håravfall i mitten av skiljeväggen.

Applicera läkemedlet Alerana endast på hårbotten i hårbotten. Lösningen kräver inte sköljning.

Utseendet på de första tecknen på hårväxtstimulering är möjlig efter användning av läkemedlet 2 gånger om dagen i 4 månader eller mer. Hårväxtens inverkan och svårighetsgrad, liksom hårkvaliteten, kan variera i olika patienter.

Enligt enskilda rapporter kan det ursprungliga utseendet återställas inom 3-4 månader efter att behandlingen avslutats.

Den genomsnittliga behandlingen är ungefär 1 år.

Tips om att använda munstycken

Dispensern som är fäst vid flaskan passar bättre för att applicera lösningen på stora problemområden i hårbotten.

För applicering av läkemedlet under långt hår eller på små områden i hårbotten är det mer lämpligt att använda ett långsträckt sprutmunstycke. För att göra detta, ta bort dispensern som är fäst på flaskan och stärka det långsträckta sprutmunstycket.

Biverkningar

 • hårbotten dermatit
 • huvud kliar
 • allergisk kontaktdermatit;
 • follikulit;
 • hypertrichos (oönskade kroppshårtillväxt, inklusive ansiktshårtillväxt hos kvinnor);
 • seborré;
 • ökad håravfall under övergången från vilafasen till tillväxtfasen, med det gamla håret som faller ut och nya växer i deras plats;
 • hudutslag;
 • nässelfeber;
 • svullnad i ansiktet;
 • andfåddhet;
 • allergisk rinit
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • neurit;
 • bröstsmärta
 • fluktuationer i blodtrycket;
 • hjärtklappning;
 • förändring i hjärtfrekvens, svullnad.

Kontra

 • överkänslighet mot minoxidil eller andra komponenter i läkemedlet;
 • ålder under 18 år
 • brott mot hudens integritet, hudens dermatos.

Använd under graviditet och amning

Läkemedlet Aleran ska inte användas under graviditet och amning.

Användning hos äldre patienter

Med omsorg: Avancerad ålder - över 65 år (när den appliceras topiskt).

Användning hos barn

Kontraindicerat hos barn under 18 år.

Särskilda instruktioner

Applicera inte läkemedlet på andra delar av kroppen.

Applicera läkemedlet Alerana bara på hårbotten i hårbotten efter att ha badat eller vänta ca 4 timmar efter applicering av läkemedlet innan du badar. Låt inte huvudet blötas tidigare än 4 timmar efter appliceringen av läkemedlet. Om du applicerade drogen med fingertopparna, tvätta händerna noga efter bearbetningen. Det rekommenderas att tvätta håret när du använder läkemedlet Aleran på vanligt sätt. Hårspray och andra hårvårdsprodukter kan användas när du tar Aleran. Innan du applicerar hårvårdsprodukter måste du först applicera drogen Aleran och vänta tills det behandlade området av huden är helt torrt. Det finns inga tecken på att färga hår, utföra en perm eller använda hårmjukmedel kan på något sätt minska läkemedlets effektivitet. För att förhindra eventuell irritation av hårbotten är det emellertid nödvändigt att se till att läkemedlet helt tvättades av håret och hårbotten innan man använde dessa kemikalier.

Innan behandlingen med Aleran startas ska patienterna genomgå en allmän undersökning, inklusive insamling och undersökning av medicinsk historia. Läkaren måste se till att hårbotten är frisk.

Om systemiska biverkningar eller svåra hudreaktioner inträffar, ska patienterna avbryta läkemedlet och kontakta en läkare.

Sammansättningen av läkemedlet Aleran är etylalkohol, vilket kan orsaka inflammation och ögonirritation. Vid kontakt med läkemedlet på känsliga ytor (ögon, irriterad hud, slemhinnor) skölj området med mycket kallt vatten.

Läkemedelsinteraktion

Det finns en teoretisk möjlighet att öka ortostatisk hypotoni hos patienter som får samtidig behandling med perifera vasodilatatorer, som emellertid inte har fått klinisk bekräftelse. Vi kan inte utesluta en mycket liten ökning av innehållet i minoxidil i blodet hos patienter som lider av arteriell hypertoni och tar minoxidil oralt vid samtidig användning av läkemedlet Aleran, även om motsvarande kliniska studier inte har genomförts.

Det har fastställts att Alerana för extern användning kan interagera med vissa andra droger för extern användning. Samtidig användning av en lösning av minoxidil för extern användning och en kräm innehållande betametason (0,05%) leder till en minskning av systemisk absorption av minoxidil. Samtidig användning av tretinoininnehållande grädde (0,05%) leder till en ökad absorption av minoxidil.

Samtidig applicering på Alerans hud och preparat för extern användning, såsom tretinoin och ditranol, som orsakar förändringar i hudens skyddsfunktioner kan leda till en ökning av absorptionen av Minoxidil.

Analoger av läkemedlet Aleran

Strukturala analoger av den aktiva substansen:

ALERANA

Hjälpämnen: etanol, propylenglykol, renat vatten.

50 ml - polyetenflaskor (1) korkade med dispensrar - kartongförpackningar.
60 ml - polyetenflaskor (1) korkade med dispensrar - kartongförpackningar.

Hjälpämnen: etanol, propylenglykol, renat vatten.

50 ml - polyetenflaskor (1) korkade med dispensrar - kartongförpackningar.
60 ml - polyetenflaskor (1) korkade med dispensrar - kartongförpackningar.

Vid topisk administrering av minoxidil noterades dess stimulerande effekt på hårväxten hos individer med androgen alopeci (gallring, skallighet). Det förbättrar mikrocirkulationen, stimulerar övergången av hårsäckar till den aktiva växlingsfasen, förändrar androgenernas effekt på hårsäckarna. Minskar bildningen av 5-alfa dehydrosteron (eventuellt indirekt), vilket spelar en viktig roll vid bildning av skallighet. Den bästa effekten har en liten ålder av sjukdomen (högst 10 år), unga patienter, skallig fläck i kronans område högst 10 cm, närvaron i halsen är mer än 100 vellus och terminal hår. Uttrycket av tecken på hårtillväxt noteras efter 4 månader eller mer av läkemedlet. Effekten och svårighetsgraden av effekten kan variera i olika patienter. En 5% lösning av läkemedlet stimulerar hårväxten mer än en 2% lösning, vilket noterades för en ökning av tillväxten av vellushår.

Efter att användningen av läkemedlet Aleran upphört, stannar tillväxten av nytt hår och inom 3-4 månader är det möjligt att återställa det ursprungliga utseendet. Den exakta verkningsmekanismen för läkemedlet Aleran vid behandling av androgenetisk alopeci är okänd. Minoxidil är ineffektivt när det gäller baldhet orsakad av att ta läkemedlet, ohälsosam kost (järnbrist (Fe), vitamin A), som ett resultat av hårstyling i "snäva" frisyrer.

När det appliceras externt absorberas Minoxidil dåligt genom normal, intakt hud: i genomsnitt 1,5% (0,3-4,5%) av den totala applicerade dosen går in i systemcirkulationen. Effekten av associerade hudsjukdomar vid absorptionen av Minoxidil är okänd.

Efter avbrytande av läkemedlet elimineras cirka 95% av minoxidil som inträffat i systemcirkulationen inom 4 dagar. Profilen av minoxidils metaboliska biotransformation efter extern användning av läkemedlet Aleran har ännu inte studerats fullständigt.

Minoxidil binder inte till plasmaproteiner och utsöndras av njurarna genom glomerulär filtrering. Minoxidil tränger inte in i blod-hjärnbarriären.

Utsöndras huvudsakligen med urin. Minoxidil och dess metaboliter utsöndras genom hemodialys.

För behandling av androgen alopeci (håråterställning) och stabilisering av hårförlusten hos män och kvinnor.

- Överkänslighet mot Minoxidil eller andra läkemedelskomponenter

- Ålder under 18 år

- Överträdelse av hudens integritet, hudens dermatos.

Med omsorg: Avancerad ålder - över 65 år (när den appliceras topiskt).

Utåt. Oavsett storleken på det behandlade området applicera 1 ml av lösningen med en dispenser (7 kranar) 2 gånger om dagen till de drabbade områdena i hårbotten, från början av problemområdet. Tvätta händerna efter användning.

Den totala dagliga dosen får inte överstiga 2 ml (dosen beror inte på storleken på det drabbade området). Patienter som inte ser en kosmetiskt tillfredsställande hårväxt vid användning av en 2% lösning, och patienter för vilka snabbare hårväxt är önskvärt kan använda en 5% lösning. För män är Aleran mest effektiva för håravfall i kronan, för kvinnor, för håravfall i mitten av skiljeväggen.

Applicera läkemedlet Alerana endast på hårbotten i hårbotten. Lösningen kräver inte sköljning.

De första tecknen på stimulering av hårtillväxt är möjliga efter användning av läkemedlet 2 gånger om dagen i 4 månader eller mer. Hårväxtens inverkan och svårighetsgrad, liksom hårkvaliteten, kan variera i olika patienter.

Enligt enskilda rapporter kan det ursprungliga utseendet återställas inom 3-4 månader efter att behandlingen avslutats.

Den genomsnittliga behandlingen är ungefär 1 år.

Rekommendationer för användning av munstycken:

Dispensern som är fäst vid flaskan passar bättre för att applicera lösningen på stora problemområden i hårbotten.

För applicering av läkemedlet under långt hår eller på små områden i hårbotten är det mer lämpligt att använda ett långsträckt sprutmunstycke. För att göra detta, ta bort dispensern som är fäst på flaskan och stärka det långsträckta sprutmunstycket.

Lokala biverkningar:

De biverkningar som observerades i kliniska studier av läkemedlet Aleran var i de flesta fall dermatit i hårbotten.

Mer sällan fanns det mer uttalade fall av dermatit, som manifesterades i form av rodnad, peeling och inflammation.

I sällsynta fall noterades seborré att klåda i huvudet, allergisk kontaktdermatit, follikulit, hypertrichos (oönskade hårtillväxt på kroppen, inklusive ansiktshårtillväxt hos kvinnor).

Användningen av minoxidil kan orsaka ökad håravfall under övergången från vilafasen till tillväxtfasen, med gammalt hår som faller ut och nya växer på plats. Detta tillfälliga fenomen observeras vanligen 2-6 veckor efter behandlingens början och stannar gradvis under de kommande två veckorna (utseendet på de första tecknen på minoxidils effekt).

Systemiska biverkningar (vid oavsiktlig intag av läkemedlet):

Dermatologiska sjukdomar: Nonspecifika allergiska reaktioner (hudutslag, urtikaria), svullnad i ansiktet.

Andningsorgan: andfåddhet, allergisk rinit.

Nervsystemet: huvudvärk, yrsel, svimmelhet, neurit.

Kardiovaskulärt system: bröstsmärta, fluktuationer i blodtryck, snabb hjärtslag, förändringar i rytmen i hjärtkollisioner, ödem.

Oavsiktlig intag av Aleran kan orsaka systemiska biverkningar som orsakas av vasodilatorns egenskaper hos minoxidil (5 ml av en 2% lösning innehåller 100 mg minoxidil - den maximala rekommenderade dosen för vuxna vid behandling av högt blodtryck, 5 ml av en 5% lösning innehåller 250 mg minoxidil, dvs en dos 2,5 gånger den maximala rekommenderade dagliga dosen för vuxna vid behandling av arteriell hypertension).

Tecken på överdosering: Vätskeretention, lägre blodtryck, takykardi.

Behandling: För att eliminera vätskeretention kan diuretika förskrivas vid behov. för behandling av takykardi - beta-blockerare.

För behandling av hypotoni bör en 0,9% lösning av natriumklorid injiceras intravenöst. Du bör inte ordinera sympatomimetiska medel, till exempel norepinefrin och epinefrin, som har överdriven hjärtstimulerande aktivitet.

Det finns en teoretisk möjlighet att öka ortostatisk hypotoni hos patienter som får samtidig behandling med perifera vasodilatatorer, som emellertid inte har fått klinisk bekräftelse. Vi kan inte utesluta en mycket liten ökning av innehållet i minoxidil i blodet hos patienter som lider av arteriell hypertoni och tar minoxidil oralt vid samtidig användning av läkemedlet Aleran, även om motsvarande kliniska studier inte har genomförts.

Det har visat sig att minoxidil för lokal användning kan interagera med vissa andra topiska läkemedel. Samtidig användning av en lösning av minoxidil för extern användning och en kräm innehållande betametason (0,05%) leder till en minskning av systemisk absorption av minoxidil. Samtidig användning av tretinoininnehållande grädde (0,05%) leder till en ökad absorption av minoxidil.

Samtidig applicering på minoxidils hud och aktuella preparat, såsom tretinoin och ditranol, som orsakar förändringar i hudens skyddsfunktioner kan leda till en ökning av absorptionen av minoxidil.

Applicera inte läkemedlet på andra delar av kroppen.

Applicera läkemedlet Alerana bara på hårbotten i hårbotten efter att ha badat eller vänta ca 4 timmar efter applicering av läkemedlet innan du badar. Låt inte huvudet blötas tidigare än 4 timmar efter appliceringen av läkemedlet. Om du applicerade drogen med fingertopparna, tvätta händerna noga efter bearbetningen. Det rekommenderas att tvätta håret när du använder läkemedlet Aleran på vanligt sätt. Hårspray och andra hårvårdsprodukter kan användas när du tar Aleran. Innan du applicerar hårvårdsprodukter måste du först applicera drogen Aleran och vänta tills det behandlade området av huden är helt torrt. Det finns inga tecken på att färga hår, utföra en perm eller använda hårmjukmedel kan på något sätt minska läkemedlets effektivitet. För att förhindra eventuell irritation av hårbotten är det emellertid nödvändigt att se till att läkemedlet helt tvättades av håret och hårbotten innan man använde dessa kemikalier.

Innan behandlingen med Aleran startas ska patienterna genomgå en allmän undersökning, inklusive insamling och undersökning av medicinsk historia. Läkaren måste se till att hårbotten är frisk.

Om systemiska biverkningar eller svåra hudreaktioner inträffar, ska patienterna avbryta läkemedlet och kontakta en läkare.

Sammansättningen av läkemedlet Aleran är etylalkohol, vilket kan orsaka inflammation och ögonirritation. Vid kontakt med läkemedlet på känsliga ytor (ögon, irriterad hud, slemhinnor) skölj området med mycket kallt vatten.

Läkemedlet Aleranan ska användas under graviditet och amning.

Alerana ® (Alerana ®)

Aktiv beståndsdel:

Innehållet

Farmakologisk grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

struktur

Beskrivning av doseringsformen

Transparent färglös eller ljusgul lösning.

Farmakologisk aktivitet

farmakodynamik

Att vara en perifer vasodilator, minoxidil, när den appliceras topiskt, ökar mikrocirkulationen i hårfolliklarna. Minoxidil stimulerar tillväxtfaktorn hos det vaskulära endotelet, vilket är tänkt att vara ansvarigt för ökningen av kapillärpermeabilitet, vilket indikerar en hög metabolisk aktivitet observerad i anagenfasen (tillväxtfas). Minoxidil stimulerar hårtillväxt hos patienter med ärftlig håravfall (androgen alopeci) i början. Den exakta verkningsmekanismen för minoxidil för extern användning vid håravfall är inte fullständigt förstådd.

farmakokinetik

Sug. När det appliceras externt absorberas Minoxidil dåligt genom normal, intakt hud: i genomsnitt 1,5% (1-2%) av den totala applicerade dosen går in i systemcirkulationen. Effekten av associerade hudsjukdomar vid absorptionen av Minoxidil är okänd. AUC och Cmax när en 5% lösning av minoxidil används är ca 18,71 ng · h / ml respektive 2,13 ng / ml. Tmax vid tillämpning 5% minoxidil lösning av 5,79 h. Effekt av minoxidil på hemodynamik inte uttrycks, så länge som den genomsnittliga serumkoncentrationen av minoxidil når 21,7 ng / ml.

Distribution. Medan den tidigare rapporterat att minoxidil inte binder till plasmaproteiner, in vitro senare genom ultrafiltrering det visat sin reversibel bindning till humana plasmaproteiner i intervallet 37-39%.

Eftersom endast 1-2% av topiskt applicerad minoxidil absorberas, kommer graden av dess bindning till plasmaproteiner, som noteras in vivo efter extern applicering, att vara kliniskt obetydlig.

Metabolism. Cirka 60% av minoxidil absorberad efter topisk administrering metaboliseras för att bilda minoxidil glukuronid huvudsakligen i levern.

Uttag. T1/2 Minoxidil för lokal användning är i genomsnitt 22 timmar och - 1,49 timmar när det tas oralt. 97% av minoxidil och dess metaboliter utsöndras av njurarna och 3% genom tarmarna.

Efter avbrytande av läkemedlet utsöndras cirka 95% av minoxidil appliceras topiskt inom 4 dagar.

Indikationer läkemedel Aleran ®

För behandling av androgen alopeci hos män och kvinnor.

Kontra

överkänslighet mot minoxidil eller andra komponenter i läkemedlet;

brott mot integriteten i hårbotten eller hudens dermatos

samtidig användning av andra droger applicerade på hårbotten;

amningstid

ålder under 18 år och över 65 år.

Försiktighetsåtgärder: Patienter med hjärt-kärlsjukdom och arytmi, njur- och leverfunktion - innan behandling med Alerana ® måste du kontakta din läkare.

Använd under graviditet och amning

Läkemedlet Alerana ® är kontraindicerat hos kvinnor under graviditet och under amning.

Biverkningar

Klassificering av förekomsten av biverkningar enligt WHO: s rekommendationer: mycket ofta -> 1/10; ofta från> 1/100 till 1/1000 till 1/10000 till ®, även om inga relevanta kliniska studier har utförts.

Det har fastställts att minoxidil för aktuell användning kan interagera med några andra aktuella läkemedel.

Vid applicering topiskt bör minoxidil inte användas samtidigt med andra läkemedel (GCS, tretinoiner, anthraliner) applicerade på hårets hårbotten.

Samtidig användning av en lösning av minoxidil för extern användning och en kräm innehållande betametason (0,05%) leder till en minskning av systemisk absorption av minoxidil.

Samtidig användning av tretinoininnehållande grädde (0,05%) leder till en ökad absorption av minoxidil.

Samtidig applicering av minoxidil till huden och formuleringar för topisk applicering, såsom ditranol och tretinoin, som orsakar förändringar i de skyddande funktionerna i huden, kan leda till ökad absorption av minoxidil.

Dosering och administrering

Lokalt. Oberoende av storleken av det behandlade området, som skall tillämpas 1 ml av lösningen genom ett spraymunstycke (7 kranar), 2 gånger om dagen till de drabbade områdena i hårbotten, från centrum av det drabbade området. Tvätta händerna efter användning.

Den totala dagliga dosen får inte överstiga 2 ml (cirka 14 kranar) (dosen beror inte på storleken på det drabbade området). Hos patienter där en kosmetiskt tillfredsställande hårväxt inte observeras vid användning av en 2% lösning, och patienter för vilka snabbare hårväxt önskas kan en 5% lösning användas.

För män är läkemedlet Alerana ® mest effektivt för håravfall vid kronan, för kvinnor - för håravfall i mitten avskiljning.

För att säkerställa läkemedlets effektivitet och dess kontakt med hårsäckarna är det viktigt att applicera läkemedlet i hårbotten och inte på håret. Applicera läkemedlet Alerana ® bör endast ligga på hårets hårda hår. Applicera inte läkemedlet Alerana ® på andra delar av kroppen. Lösningen kräver inte sköljning. Den applicerade lösningen torkar snabbt.

Utseendet på de första tecknen på suspension av håravfall och återställande av hårväxt är möjlig efter användning av läkemedlet Aleran ® 2 gånger om dagen i 2-4 månader. För att uppnå och behålla effekten av att återställa hårväxten, bör patienten inte avbryta användningen av läkemedlet, annars kommer håravfall att återupptas. Att öka dosen av läkemedlet eller dess frekventare användning leder inte till en förbättring av resultaten av behandlingen. Om, efter användningen av läkemedlet Aleran ® i 16 veckor, det inte finns någon ökning av hårväxten, bör behandlingen stoppas. Efter starten av användningen av läkemedlet Alerana ® kan ökad håravfall uppstå. Denna effekt uttrycks för att stimulera övergången av hår från viloperioden (telogen) till tillväxtfasen (anagen) - förlust av gammalt hår observeras, på den plats där det nya håret växer. Tillfällig förstärkning av håravfall förblir vanligtvis i 2-6 veckor från behandlingsstart och minskar sedan inom 2 veckor. Om ökad håravfall fortsätter, ska användningen av läkemedlet avbrytas och rådfråga läkare.

Särskilda patientgrupper. Det finns inga rekommendationer för dosering av Alerana ® hos patienter med nedsatt njur- eller leverinsufficiens.

Tips om att använda munstycken

Sprutmunstycket fäst på flaskan passar bättre för att applicera lösningen på stora problemområden i hårbotten (figur 1).

För applicering av läkemedlet under långt hår eller i små områden är det mer lämpligt att använda ett långsträckt sprutmunstycke (fig 2).

För att byta munstycke (bild 3) är det nödvändigt att avlägsna dispensern (I) som är fast på flaskan och stärka det utvidgade sprutmunstycket (II).

överdos

Om doser som överstiger rekommenderade tillämpas på stora delar av håriga skalpen eller andra delar av kroppen förutom hårbotten, kan öka systemiska absorptionen av minoxidil, vilket kan leda till biverkningar.

Symtom: Vätskeretention, minskat blodtryck, takykardi, yrsel.

Behandling: symptomatisk och stödjande. Vid behov kan diuretika förskrivas för att eliminera vätskeretention. för behandling av takykardi - p-blockerare. För behandling av hypotension bör införas i / i 0,9% natriumkloridlösning. Du bör inte utse sympatomimetiska medel, som norepinefrin (norepinefrin) och epinefrin (epinefrin), som har överdriven hjärtstimulerande aktivitet.

Särskilda instruktioner

Det ska endast appliceras på hårbotten.

Om preparatet appliceras med hjälp av fingertopparna, ska händerna tvättas noga efter behandling. Applicera Alerana ® beredning endast på hårbotten i hårbotten. Innan du använder drogen behöver du inte tvätta håret. Vid tvättning av huvudet, innan du använder drogen, är det nödvändigt att torka håret och hårbotten. Shampooing tillåts inte mindre än 4 timmar efter applicering av läkemedlet.

Hårspray och hårvårdsprodukter kan användas medan Alerana ® används. Innan ansökan medel för hårvård nödvändigt att först applicera drogen Alerana ® och vänta tills det behandlade hudområdet är helt torr. Det finns inga bevis för att hårfärgnings, perms eller utförande av användningen av medel för att ta hand om hår kan vara på något sätt minska effekten av läkemedlet. Men för att förhindra eventuell irritation i hårbotten, se till att läkemedlet har helt tvättas bort från håret och hårbotten innan du använder dessa kemikalier. Applicera inte medicin inom 24 timmar efter användning av kemiska ämnen (inklusive permanentat och / eller färgning, inklusive naturliga färgämnen färgning - henna / basmoj).

Om du använder en hårtork efter applicering av produkten i hårbotten hygienprodukter för håret, vilket kan orsaka ärrbildning eller djupa brännskador i hårbotten, svår dra i håret från hårbotten (t.ex. snäva flätor (Brading) eller hästsvans frisyr). Läkemedlet förlorar sin effektivitet.

Applicera läkemedlet Alerana ® borde bara vara på den friska huden i hårbotten. Det kan inte användas för inflammation, infektion, irritation, smärta i huden, liksom samtidigt med andra droger applicerade på hårets hårbotten.

Använd inte Alerana ® i fall av plötslig håravfall, alopecia areata, när alopeci utvecklas efter födseln, i fallet med håravfall som orsakas av att ta droger, undernäring (järnbrist, vitamin A), tätt hår styling, liksom i fallet när Orsaken till håravfall är okänd.

Olyckligt intag av drogen kan leda till utveckling av allvarliga biverkningar från hjärtat. Därför bör detta läkemedel lagras utom räckhåll för barn.

Innan du börjar behandling med Aleran ® måste patienter genomgå en allmän undersökning, inklusive anamnese. Läkaren måste se till att hårbotten är frisk.

Minoxidil i små mängder kan absorberas genom huden, i anslutning till vilken det finns en risk för systemiska biverkningar, såsom vattenretention och salter, generaliserad och lokala ödem, perikardiell utgjutning, perikardit, hjärttamponad, takykardi, angina pectoris, amplifiering ortostatisk hypotension inducerad vissa antihypertensiva läkemedel, såsom guanetidin och dess derivat. Användning av läkemedlet Alerana ® hos hypertonipatienter som behandlats guanetidinom guanetidin eller derivat, minoxidil eller möjligen endast under medicinsk övervakning. Patienterna ska få regelbundna undersökningar för att upptäcka eventuella tecken på systemiska biverkningar av minoxidil. När systemiska biverkningar, såsom minskning av blodtryck eller bröstsmärtor, hjärtklappning, svaghet eller yrsel, plötslig oförklarlig viktökning, svullnad i händer eller fötter, samt allvarliga hudreaktioner bör sluta använda Alerana ® beredning och kontakta läkare. För behandling av ödem och vätskeretention kan diuretika förskrivas vid behov. För att eliminera takykardi och angina kan tilldelas betablockerare. Patienter med hjärt- och kärlsjukdomar i historien bör meddela att Alerana ® läkemedelsbehandling kan påverka förloppet av dessa sjukdomar.

Sammansättningen av läkemedlet Aleran ® är etylalkohol, vilket kan orsaka inflammation och irritation i ögonen. Vid kontakt med läkemedlet på känsliga ytor (ögon, irriterad hud, slemhinnor) skölj med mycket kallt vatten.

Påverkan på förmågan att köra fordon och mekanismer. I samband med eventuell utveckling av huvudvärk, yrsel, ögonirritation bör försiktighet utövas vid körning av fordon och övning av vissa typer av aktiviteter som kräver hög koncentration av uppmärksamhet och snabbmotorrespons. När de beskrivna biverkningarna bör avstå från att utföra dessa typer av aktiviteter.

Släpp formulär

Spray för extern användning, 2% och 5%. På 50 eller 60 ml i glasflaskor med plastplast korkad av dispensrar från PEVD med sprutmunstycken från PEVP och lock från polypropen. Flaskan är färdig med ett långsträckt sprutmunstycke av HDPE. Flaskan och det långsträckta sprutmunstycket placeras i en kartong eller plastpall i en kartongförpackning.

tillverkare

VERTEX JSC, Ryssland.

Juridisk adress: 196135, St Petersburg, ul. Tipanova, 8-100.

Produktion / adress för att skicka fordringar till konsumenter: 199106, St Petersburg, Vasilyevsky Island, 24: e linje, 27, lit. A.

St Petersburg, vägen till Kamenka, 62, lit. A.

Tel / Fax: (812) 322-76-38

Hot linje: 8-800-2000-305 (gratis samtal inom Ryssland).

Försäljningsvillkor för apotek

Förvaringsförhållanden för läkemedlet Aleran ®

Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarheten för läkemedlet Aleran ®

Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

Instruktioner för användning spray för hår Aleran

Spray Alerana är ett verktyg för att bekämpa håravfall av rysk produktion. Dess sammansättning är rik på komponenter som aktiverar hårväxt och stärker hårsäckar. En 2% och 5% lösning är till salu. Detta verktyg används oavsett kön. Sprayen visar sin effekt hos kvinnor och män.

Åtgärd och sammansättning

Verktyget stimulerar mikrocirkulationen, bidrar till övergången av folliklarna till aktiv tillväxten. Stoppar skallighet på grund av en minskning av bildningen av 5-alfa dehydrosteron.

Den aktiva beståndsdelen i läkemedlets sammansättning är Minoxidil. Hjälpkomponenter: propylenglykol, etanol och vatten. Sammansättningen av schampon: olivbladsyra, apigenin, matrikin, som aktivt påverkar hårväxten.

Sprays 2 och 5% skiljer sig i koncentrationsnivåerna av minoxidil och propylenglykol. Behandling börjar vanligen med lägre poäng. När man observerar resultatets dynamik kan mötet anpassas till en högre koncentration. Det kan finnas fall när patienten släpps omedelbart 5% spray.

Efter att sprayen har stoppats, sänks ny hårväxt. Återkomsten av det ursprungliga utseendet observeras efter 3 månader.

Indikationer och kontraindikationer

Används i fall av:

 1. hår restaurering;
 2. tillväxtacceleration;
 3. behandling av androgen alopeci
 4. förhindra håravfall.

Mest effektiva i följande fall:

 1. sjukdomen är mindre än 10 år;
 2. patientens unga ålder
 3. parietal skallig fläck högst 10 cm;
 4. närvaro av terminal och ned hår i det skalliga området;
 5. Den bästa positiva dynamiken i prestanda observeras hos män i kronans område, hos kvinnor i mellanseparationen.

Enligt tillverkaren är verktyget ineffektivt vid behandling av baldhet orsakad av läkemedelsbehandling, järnbrist och vitamin A samt resultatet av frekvent "tätt" hårstyling.

De första positiva resultaten visas efter 4 månaders användning.

Kontraindikationer:

 1. Tillverkaren rekommenderar att du använder verktyget med omsorg för personer över 65 år.
 2. Det är inte tillåtet att använda sprayen under graviditet och laktationsperiod.
 3. Använd inte drogen till 18 års ålder.
 4. Med känslighet, individuell intolerans av huvudkomponenten i lösningen eller andra hjälpämnen är det nödvändigt att avbryta behandlingen.
 5. Det är omöjligt att spruta sprayen på områden med brott mot hudens integritet. Det är oacceptabelt att starta behandlingen om det finns sår, hudskador eller dermatos.

Instruktioner för användning

Denna produkt är endast avsedd för extern användning. Försiktighet bör följas enligt instruktionerna i tillverkarens instruktioner.

 1. Mängden applicerad lösning beror inte på arean på den behandlade ytan. 7 pressar av dispensern ska utföras, vilket motsvarar 1 ml av produkten.
 2. Sprayapplikation utförs från mitten av problemområdet.
 3. Förfarandet utförs 2 gånger om dagen.
 4. Den dagliga dosen får inte överstiga 2 ml.
 5. Applicera endast för att torka hårbotten.
 6. Spola lösningen är inte nödvändig.
 7. Var noga med att tvätta händerna efter användning av sprayen.
 8. Den genomsnittliga behandlingen är 12 månader.

Med verktyget finns ett extra långsträckt doseringsmunstycke:

 1. Klassisk dispenser monterad på flaskan, lämpad för applicering på stora hudområden.
 2. Ett extra långvarigt munstycke används för att spruta under håret eller i små områden.

För att byta munstycket är det nödvändigt att ta bort det fasta på flaskan och sätt det utbytbara.

För större effekt rekommenderas det att använda Alerans intensiva näringsschampo i komplexet. Kundrecensioner visar effektiviteten av detta verktyg. Det är också föreslaget att använda en balsam av balsam av detta märke, stärkande lotion, olja och hårserum.

Konsumentrecensioner

På Internet kan du läsa kommentarer från personer som har genomgått behandling med detta verktyg. Alerana Spray 2% används mest.

Recensioner av Aleran 5% spray i majoriteten talar om högpresterande. I alla fall, om du har problem med håravfall, bör du kontakta en specialist som ska ordinera en kompetent behandling och rekommendera önskad koncentration av behandlingslösningen.

Feedbacken på resultaten är mest positiv. En liten del av negativa recensioner på grund av den korta behandlingen, underlåtenhet att följa den strikta dosen av läkemedlet. Förutom bristen på effekt i vissa fall beror på orsaken till håravfall. Ovan nämnda situationer där sprayen inte har någon effekt.

Först tyckte jag inte om sprayen, det verkade som om det inte fanns någon effekt. Sedan studerade jag informationen närmare och behandlade patienten mitt hår hårt. Efter 5 (!) Månader, blev resultatet aktivt! Tjejer, studera instruktionerna - du behöver tålamod!

Efter applicering av sprayen slutade håret hälla under tvättning. Tidigare brukade hon samla stora bunkar från badet, nu är ett par hår totalt. Jag rekommenderar!

Det var en skallig plats med en diameter av 8 cm. För ett år av behandling av Aleran är effekten fantastisk: den har försvunnit! I stället för skalligt hår växte! Jag har en kort hårklippning, så blev allt snabbt lika!

Hårförlust stoppad efter 3 månaders användning! Jag är chockad över resultatet - led av problemet med håravfall. Nu är jag väldigt nöjd!

Vad tycker användarna om spray mot Alerans håravfall?

Hårproblem måste behandlas på ett omfattande sätt, med hänsyn till läkarens rekommendationer. Och om din specialist har utsett en spray mot Alerans håravfall, kan recensioner från riktiga personer hjälpa dig att ta reda på hur du använder korrigeringsmedlet korrekt, om det finns kontraindikationer att använda, och om det är möjligt att välja en analog av produkten om det behövs.

Produktbeskrivning

Spray Alerana kan köpas i två grundläggande versioner: i 2 och 5% (se produktfoto).

Produkten säljs i glasflaskor som har en speciell plastbeläggning. För enkel användning finns en dispenser och två sprutmunstycken:

 • direkt på locket;
 • extra långsträckt form.

Produkten tillverkas i en kartong med företagsbild och grundläggande information. När det gäller volymen kan det vara 50 eller 60 ml, även om endast den senaste versionen presenteras på den officiella hemsidan.

Vad är procentandelen av Aleran-lösningen?

Det är anmärkningsvärt, men Aleran spray har en identisk komposition med den aktiva komponenten i minoxidil, och skillnaden ligger endast i volymen av huvud- och tilläggsstofferna. Låt oss undersöka komponenternas egenskaper i 1 ml produkt.

 • Minoxidil (20 mg);
 • propylenglykol (0,3 ml);
 • etylalkohol (0,5 ml);
 • beredda vatten (högst 1 ml).
 • Minoxidil (50 mg);
 • propylenglykol (0,5 ml);
 • etylalkohol (0,3 ml);
 • beredda vatten (högst 1 ml).

I många recensioner har folk noterat att de inte helt förstår skillnaden mellan dessa två namn:

"Jag bestämde mig för att köpa Alerana spray på apoteket på råd av min flickvän. Men jag förstår fortfarande inte vilket alternativ jag ska välja. Hjälp råd, snälla. "

Vi lyckades hitta trichologists instruktioner i denna fråga:

"Produkten är inte ett kosttillskott, men är medicinskt i naturen. Jag råder dig att kontakta en specialist som först ska genomföra en undersökning och, om nödvändigt, föreskriva en 2% lösning. Om den önskade effekten inte observeras kan du byta till en 5% spray. I min praktik fick jag genast skriva en dos av 50 mg minoxidil. "

Som du kan se börjar behandlingen ofta med en minimikoncentration av ämnet, och justeras sedan enligt resultatet. I vissa länder är kvinnor inte förskrivna en lösning över 5%.

Verkningsmekanismen för sprayen mot Alerana håravfall

Trichologists ordinerar Alerana spray med intensiv håravfall. Produkten har följande egenskaper:

 • säkerställa optimal utveckling av hårsäckar;
 • sluta håravfall
 • tillväxtfasstimulering;
 • ökning i densitet och tjocklek;
 • öka hårdets densitet
 • kämpa med androgen alopeci.

Som ett resultat eliminerar verktyget förbättrad håravfall och skapar optimala förhållanden för framväxten av nytt starkt hår.

Effekten av den aktiva beståndsdelen

Huvudämnet är minoxidil, vilket påverkar hårsäckarna:

 • upprätthåller vaskulär ton;
 • ger god näring till rötterna;
 • stärker hårsäckar
 • förbättrar blodcirkulationen i follikelområdet.

Alla dessa åtgärder hjälper hårsäcken att snabbt gå från latent till aktivt tillväxtsteg. Dessutom klarar verktyget androgen alopeci. Sprayens aktiva substans förändrar beskaffenheten av androgener, vilket förhindrar bildandet av 5-alfa-dihydrotestosteron, vilket i stora mängder orsakar dystrofi (förkortar hårtillväxtcykeln och provar alopeci).

Instruktioner för användning spray Aleran

Var uppmärksam på följande funktioner:

 1. Storleken på det behandlade området påverkar inte dosen.
 2. Du behöver inte applicera mer än 1 ml åt gången (ca 7-8 pressar).
 3. På dagen måste proceduren upprepas två gånger (på morgonen och på kvällen).
 4. Lösningen måste först appliceras på mitten av det drabbade området.
 5. Tvätta händerna efter användning.
 6. Den totala dosen per dag får inte överstiga 2 ml.
 7. Spray Aleran påverkar hårets rötter, så det är ingen mening att spruta kompositionen längs hela hårets längd. Den aktiva ingrediensen har en positiv effekt på ämnesomsättningen, vilket ger näring till försvagade hårrötter.
 8. Undvik kontakt med andra delar av kroppen.
 9. Alerana spray kan inte sprayas på vått hår, används endast på torr hud.
 10. Det är inte nödvändigt att tvätta bort betyder (snabbt torkar).

Strikt överensstämmelse med instruktionerna garanterar säkerheten och resultatet av medicinsk behandling.

För kvinnor övervakas en hög effektivitet i mitten och för män - vid kronan.

För skägg och ögonbryn

Kom ihåg att ämnet ska appliceras endast på de områden i huden där du vill öka hårdets densitet. För ett skägg eller ögonbryn är bara två eller tre kranar tillräckligt. Var försiktig så att du inte kommer i dina ögon. Därefter gnuggar du produkten grundligt i huden och tvätta händerna. I det här fallet är behandlingsförloppet ca 4 månader, men i motsats till huvudet kommer endast ett förfarande per dag att räcka.

Hur man använder munstycken?

Nu måste du räkna ut hur man applicerar Alerana spray korrekt. När du köper märker du att det finns två munstycken i förpackningen. Den som är fäst direkt på flaskan används bäst för betydande skadade områden. För små områden är en långsträckt spruta lämplig, särskilt för ägare av långa krullar.

Byte av munstycken är enkelt: Ta bara bort den fasta dispensern och installera en annan från satsen. Sprutning av aerosolen utförs bekvämt i vilken variant som helst.

Indikationer och kontraindikationer

Alerana spray rekommenderas av trichologists för följande hårproblem:

 • intensiv prolapse;
 • långsam tillväxt;
 • androgen alopeci.

Det är viktigt att notera att läkemedlet inte ger en omedelbar effekt. Endast systematisk tillämpning kommer att visa ett positivt resultat.

"Gjord för patienten en behandling av androgen alopeci. Omedelbart varnade för att effekten av blixten inte kommer att. Tre veckor senare mötte de igen, och kvinnan frågade om ett annat botemedel, eftersom denna spray var värdelös även med en ökning av dosen. Och vad tycker du och kunde inte övertyga henne, men det här är inte mitt problem. "

När kan inte användas?

Alerana spray har kontraindikationer där det är bättre att vägra produkten alls:

 • parallell applikation med andra medicinska sprayer;
 • individuell intolerans mot kompositionen;
 • hög känslighet för minoxidil;
 • mindre återbetalning
 • olika skador på huden under håret;
 • sjukdom i huvudets hud
 • graviditet;
 • amningstid
 • ålder efter 65 år.

I alla dessa situationer är sprutan kontraindicerad, eftersom den kan skada hälsan eller orsaka biverkningar.

Spray-biverkningar

Sällan observerade:

 • allergiska hudreaktioner;
 • klåda sensation;
 • inflammation i hårsäckarna;
 • ökad utsöndring av subkutant fett;
 • utseende av oönskat kroppshår.

Det finns fortfarande fall där substansen oavsiktligt sväljas av patienter:

"Jag använder produkten under ledning av en läkare, de första resultaten är redan märkbara. Men igår distraherade sonen under proceduren, och lösningen från flaskan kom in i munnen. Vad ska jag förvänta mig nu och är det farligt för hälsan? "

Ovanstående situation åtföljs ibland av följande negativa effekter på kroppssystem:

 • allergi (utslag, svullnad i ansiktet);
 • Överträdelse av frekvens / rytm / andningsdjup;
 • huvudvärk;
 • neurit;
 • yrsel;
 • blodtrycksstörningar;
 • hjärtfrekvens förändring;
 • bröstsmärta
 • takykardi.

För någon form av indisposition är det värt att omedelbart konsultera en läkare för hjälp.

När inte att använda?

 • allvarlig håravfall
 • brännvågskalhet;
 • alopeci efter födseln
 • håravfall på grund av felaktig kost
 • skallighet av okänt ursprung
 • fel vård

Överdosering sannolikhet

Om du använder Aleran spray för håret felaktigt (bryter dosen) eller tar minoxidil samtidigt inuti, är utvecklingen av negativa fenomen inte utesluten:

 • sänka blodtrycket;
 • yrsel;
 • fluid retention;
 • attacker av takykardi.

Behandlingen är ordinerad av läkaren för att eliminera symtomen eller som underhållsbehandling:

 • snabb hjärtslag - beta-blockerare;
 • lågt blodtryck - 0,9% natriumkloridlösning;
 • vätskeuttag - olika diuretika.

Det är viktigt! Symptomatiska läkemedel med hög hjärtstimulerande aktivitet är kontraindicerade.

Var kan man köpa Alerana spray och vad är priset?

Bedömning av recensioner av personer som bara kommer att köpa verktyget är nästan alla intresserade av hur mycket Aleran spray kostar. När vi studerade denna fråga lyckades vi hitta det minsta och maximala penningvärdet:

 • 2% lösning - från 630 till 700 rubel;
 • 5% lösning - från 773 till 1100 rubel.

Tyvärr är varumärket inte engagerat i direktförsäljning, samarbetande endast med grossistkunder. Men för vanliga människor är det fortfarande lätt för regionen att välja ett erbjudande med ett optimalt pris. Dessutom är verktyget billigare i Kaliningrad, St Petersburg och Moskva.

Om önskan att beställa drogen på Internet inte är tillgänglig kan du hitta adressen till närmaste apotek där den säljs. Helt enkelt gå till den officiella hemsidan och öppna en interaktiv karta där särskilda flaggor markerar försäljningsställena.
Men glöm inte att kontrollera förpackningens integritet, och jämföra det med produktbildet på den officiella hemsidan för att undvika förfalskning.

Vad kan ersätta verktyget?

Om det blev nödvändigt att välja analoger av Aleran spray, bör du vara uppmärksam på följande sätt:

Allt om resultatet av ansökan

När de används korrekt, blir de första tecknen på effektivitet (suspension av nedfall och återväxt av tillväxt) oftast märkbara inom en period av två till fyra månaders behandling. För att behålla resultatet kan kursen inte avbrytas, annars kommer negativa processer med hår att återupptas.

Kom ihåg att överskridande av tillåtna doser eller mer frekvent användning av lösningen inte ger några positiva effekter. Om efter fyra månaders behandling fortsätter håret att falla ut och växer inte, är det värt att stoppa att använda verktyget och genomgå en mer detaljerad undersökning med trichologer.

Det är viktigt att notera att en god effekt från terapi noteras under vissa förhållanden:

 • alopeci inte mer än 10 år
 • ung personens ålder
 • skallighet inte mer än 10 centimeter i diameter;
 • brist på dunna och slutna hår (inte mer än hundra) i den drabbade huden.

Dessutom kan du använda schampo, vitaminer, balsam, masker och serum från detta företag.

Hur interagerar Alerana med andra droger och kosmetiska produkter?

Även om det inte fanns några tester på detta, är följande situationer inte uteslutna:

 • ökad hypotoni vid användning av vasodilatatorer;
 • ökad mängd minoxidil i blodet mot bakgrund av lokal och extern substansintag;
 • möjlig interaktion av den aktiva ingrediensen med andra medicinska sprayer;
 • reducerad absorption av minoxidil på bakgrunden av krämer med betametason;
 • ökad absorption av minoxidil med parallell användning av tretinoin.

Andra kosmetika kan användas med sprayen, men det är viktigt att överväga följande:

 1. Kontrollera att läkemedlet är helt torrt före appliceringen.
 2. Sprayrester bör vara frånvarande på håret om ett kemiskt behandlingsförfarande är planerat.
 3. Efter krökning eller färgning är det nödvändigt att sluta behandla terapi för en dag.

När förlorar produkten sin effektivitet?

 1. Kontakta kretsar med varm luft omedelbart efter proceduren.
 2. Användningen av kosmetika för att torka ämnet.
 3. Mycket snäva krullar (pigtails, hästsvans, etc.).

Verkliga negativa recensioner på spray mot Alerans håravfall

Förstärka håravfall efter applicering

"Bara hemskt. Innan Aleran sprack, så föll det hårda håret ut (blurted out blond), och nu verkar det som att jag ska bli blyfri alls. Och det här är bara den tredje veckan av kursen, och vad kommer hända nästa. Jag bestämde mig för att kasta ut flaskan och aldrig återvända till sådan behandling. "

"Många patienter vänder mig till denna fråga och anklagar mig för inkompetens. Men jag vill omedelbart notera att starten av behandlingen kan åtföljas av svår håravfall, och det här är normalt. Allt på grund av förändringen i vilarhårstadiet vid tillväxtsteget. Under denna period faller gamla hår ut, i stället för vilka nya och friska kommer att dyka upp. Medlet har en sådan effekt under 2-6 veckors behandling. Håravfall kan vara upp till 14 dagar med en gradvis minskning av antalet förlorade hår. Om ett sådant symptom observeras i mer än två veckor, är det nödvändigt att sluta använda medlet och gå till doktorn för ytterligare rekommendationer. "

Misbruk av Aleran produkter

"Jag började märka starkt en stor mängd hår på en kam. I panik fick hon Aleran spray och tillämpade det på rätt sätt varje dag. Men mina krullar på två veckor blev inte bättre: samma tråkiga och spröda, häll i. Jag kommer inte använda den längre. "

"Produkten har en åtgärd som beskrivs av tillverkaren på förpackningen. Tyvärr har inte alla mina patienter, både män och kvinnor, strikt följa rekommendationen, så den förväntade procentuella effektiviteten var faktiskt flera gånger lägre. Tänk på att fordonet är endast avsedd för rötterna, och effekten återspeglas först i håravfall svag, då uppsägning av alopeci, och sedan i tillväxten av nya hårstrån. Dessutom påverkar sprayen inte strukturen hos befintliga strängar. "

Ingen effekt

"Jag har lider av androgen alopeci i 13 år. Tanken om behandlingen. Läkaren sa inte riktigt något, men erbjöd flera behandlingsalternativ. Jag köpte Aleran spray, men det här verktyget visade sig vara värdelöst, så jag kan inte rekommendera det till någon. "

"Här är det nödvändigt att ta hänsyn till sjukdomsmisslyckandet. Sprayen är endast effektiv vid diagnosen androgen alopeci, som upprättades senast tio år. "Nästa Artikel
TOP 15 naturliga schampon som enkelt kan göra hemma