Aleran hårspray: komposition, egenskaper, effektivitet, driftsprincip, indikationer


Hårförlust - det här är ett samhällsskur som står inför varje andra person. Det finns många anledningar till detta: näring, stress, produkter av dålig kvalitet, hårborttagning, ekologi och andra. Det finns mycket kosmetika idag: balsam, "mirakulös" schampo, en mask som förmodligen hjälper till på den första dagen. Därför vet konsumenten inte vad man föredrar för att uppnå den bästa effekten.

Det är viktigt att uppmärksamma de läkemedel som produceras av en linjal, och inte ett enda paket. Också värt att uppmärksamma feedbacken till produkterna. Så, Alerans hårspray, som hela tillverkarens kosmetiklinje, har idag en hög position bland de vanliga produkterna för behandling av håravfall. Spray är ett läkemedel, så det är viktigt att noga studera instruktionerna.

struktur

100 ml av läkemedlet innehåller:

 • Minoxidil (aktiv beståndsdel) - 2 eller 5 g.
 • Propylenglykol.
 • Etanol 95%.
 • Renat vatten.

Finns i glasflaskor, stängda med plastdisplayer. Levereras med sprutmunstycke. Medlen har antingen en ljusgul nyans eller helt färglös.

effektivitet

För att uppnå det förväntade resultatet måste en spray för restaurering och tillväxt av Aleran hår användas i minst ett år. Under denna period blir fluffhår i baldeställen terminala, det vill säga de kan redan reproducera normalt hår och dess aktiva tillväxt. De första ändringarna till det bättre är redan synliga efter 4 månaders regelbunden användning.

Huvudämnet i kompositionen är en vasodilator, när den avbryts upphör stimuleringen av kaliumkanalerna. De folliklar som lämnas utan kraft upplever återigen negativa effekter i form av, till exempel, effekterna av androgener eller autoimmun förstörelse. Därför kan problemet med skallighet återupptas.

Princip för verksamheten

Minoxidil har en fördelaktig effekt mot håravfall, det ändrar permeabiliteten hos det yttre skiktet av celler, öppnar kaliumkanaler, aktiverar flödet av kalium och kalcium i cellen. Detta leder till expansionen av blodkärl, anrikning och näring av hårrötterna på huvudet, stimulerar tillväxten av lockar. Det är också viktigt att notera att det angivna aktiva ämnet minskar mängden androgener som bildar, vilket är orsaken till skallighet.

Indikationer för användning

Läkemedlet används endast vid androgen alopeci, för att snabbt och effektivt återställa hårets naturlighet och prova hårväxtstänger. Använd läkemedlet kan vara både kvinnor och män. För barn under 18 år är Alerans hårspray inte tillrådligt, men i extrema fall, beroende på beviset, kan det ordineras.

Om det finns några sjukdomar som är förknippade med huvudets hud, måste du besöka en tricholog innan du använder det här verktyget.

Alerana spray spray: användning, kontraindikationer, biverkningar, recensioner

Bland drogerna som syftar till att bekämpa håravfall är det Alerana spray från håravfall som har tjänat enastående popularitet över hela världen. Den används av både stark och svag kön lika. Det enda att komma ihåg är att läkemedlet inte ska användas av barn förrän de når minst 14 år, helst 18.

Metod för användning

Använd verktyget bör vara enligt beskrivningen i anvisningarna. Två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen appliceras produkten på den drabbade delen av hårbotten. Tillräckligt 7 pressar av drogen (1 ml). Vid sprayning ska huden vara ren och torr. Skölj sprayen inte nödvändigt. Tvätta händerna noggrant med tvål efter användning.

Förutom själva sprayen har läkemedelspaketet en dispenser och ett munstycke. Det andra alternativet är mer praktiskt att använda när behandlingsområdet är litet. När området där håret saknas är viktigt, är det bättre att använda en dispenser. Det fixeras på själva flaskan i produktionsändringen. Oavsett var huvudet inte har hår, kan du inte använda mer än 2 ml medicin per dag. Det är mer korrekt för kvinnor att föredra Aleran med en dos av 2% av den aktiva substansen. Om resultatet är frånvarande eller svagt uttryckt efter 4 månaders sprutning, kan en lösning av 5% användas.

Kontra

Korrekt och korrekt följd av instruktionerna betyder förfallna och förväntade resultat. Alerana effektiv spray från riklig förlust i kompositionen har medicinska komponenter, så vid användning av nyanser är möjliga kontraindikationer och biverkningar viktiga.

Det är omöjligt att uttrycka medel i följande fall:

 1. Intolerans mot sprutkomponenter.
 2. Överkänslighet mot aerosolkomponenter.
 3. Vid 18 års ålder och efter 65 år.
 4. Om det finns ett brott mot huvudets hudintegritet.
 5. Med dermatos.

Biverkningar

Alerana kan utlösa olika biverkningar, nämligen:

 • utveckla huden dermatit
 • orsaka klåda, inflammation av hårsäckar, hyperemi;
 • leda till ökad avskalning;
 • ge en reaktion i form av hypertrichos, det vill säga överdriven hårväxt, där håren inte borde vara;
 • orsaka seborré
 • leda till överskott håravfall, vilket ofta observeras under de första 4 veckorna av behandlingen.

Systemändringar är också möjliga, vilka inkluderar:

 • hudutslag;
 • nässelfeber;
 • allergisk rinit
 • andfåddhet;
 • svullnad i ansiktet;
 • neurit;
 • smärta i huvudet;
 • yrsel;
 • ökad hjärtfrekvens
 • bröstsmärta
 • svindel;
 • hypertoni och hypotension.

recensioner

Maria, 36 år gammal kassör

"Jag har använt Aleran länge när jag märkte att jag började förlora hår. Mestadels föll på båda sidor på sidopartierna och pendlarna. Vänd till trichologen, de sa att jag har AHA, det vill säga androgen alopeci. Varnade att i detta fall faller håret exakt på vissa ställen. Min anledning till denna manifestation var ärftlighet. Jag bestämde mig för att köpa en spray, för jag läste positiva recensioner om honom, och doktorn förbjöd inte att försöka. Vad fick jag? Efter 5 månaders regelbunden sprutning började hårsäckarna utvecklas normalt, stoppningen avbröts, började märka hur tjockare mitt hår blev. Jag fortsätter att applicera sprayen eftersom jag ser tydliga positiva resultat. "

Victor 52, förare

"Jag måste genast säga att något läkemedel måste tillämpas korrekt och inte avvika från instruktionerna. Jag såg vad de skriver, som Alerana gjorde bara värre, hjälpte inte. Men jag tror att det idag inte finns något bättre botemedel än den här sprayen. Ja, i början av användningen, efter ungefär en månad kände jag att mitt hår bara började smula, men det slutade fortfarande inte. Jag såg att det vid biverkningar är möjligt. Till denna dag har jag inte beklagat att jag fortsatte och fortsatte att spruta aerosolen. 5 månader har gått sedan jag började använda medicinen, har resultatet mer än nöjt mig. Nu i kronans område, där jag förlorat håret myntigt, är hår på upp till ca 1 cm långt synligt. Det här är utmärkt. Jag rekommenderar till alla ett botemedel som inte har kontraindikationer för dess användning. Minus kan kalla lite klåda, vilket också var i början av användningen. "

Spray Alerana - professionellt effektivt verktyg för hårväxt

En stor mängd hår på en kam gläder aldrig, men ibland blir förlusten så intensiv att det kan leda till förtvivlan. Aleran kosmetiska företag kämpar med detta problem ganska framgångsrikt. I deras medicinska sortiment för hår finns det många verktyg, inklusive "Alerana spray för hårväxt". Denna produkt är rik på unika ämnen som aktiverar folliklar, vilket orsakar tillväxt av nya hår, som verkligen stoppar alopeci. På läkemedlets sammansättning, dess effektivitet, fördelar och nackdelar med användning, läs mer i artikeln.

Vad är handlingsprincipen?

Varumärket Alerana tar ledande plats bland dem som erbjuder framgångsrika lösningar i kampen mot skallighet, håravfall och försämring av hårkvaliteten. Spray är det viktigaste inslaget i behandlingsserien, återställning av blodcirkulationen i områden med förlust av strängar, ändrar effekten av androgener på hårsäckarna. På bara några månader kan produkten återställa hårlinjen även på de ställen där nakna fläckar redan har bildats.

Effektivitet beror på minoskydil i produkten. Spray kan ha olika effekter på tillväxten och restaureringen av lockar beroende på ålder, organismens egenskaper. Efter stimulering av tillväxt med hjälp av Aleranlinjens produkter under kretsen kan krullarna stoppa intensiv tillväxt, men det är normalt. Det kommer en period av hår tillbaka till de naturliga tillväxtmekanismerna. De återställer sitt tillstånd före sjukdomen och återgår till normala.

Varning! Alerana sprayen kan aktiveras av en tricholog eller användas oberoende av varandra.

Sammansättning och fördelar

Läkemedlet för hårväxt Aleran finns i flaskor på 50 och 60 ml, med dispensrar. Det finns sprayer med 2 och 5% aktivt innehåll av minoxidil. Förutom det som en del av medlen: renat vatten, propylenglykol, etanol.

Det rekommenderas att använda Aleran-komplexet för hårväxt från flera produkter i denna linje - schampo, balsam, mask, serum, spray, vitaminer.

Till skillnad från många produkter som lovar snabb hårväxt och förbättring av deras kvalitet, har denna spray en riktig, erkänd av professionell effekt.

Vilka problem kan fixa

Läkemedlet kan bota androgenetisk håravfall, är ett läkemedel. De övriga produkterna i linjen har en kraftfull omsorg och stödjande effekt som kompletterar effekten av sprayen.

Den aktiva komponenten i sprayen stimulerar blodcirkulationen och övergången av hårsäckar från viloperationen till tillväxtsteget. Minskar bildningen av dehydrosteron, som spelar en stor roll i utvecklingen av skallighet. Läs mer om faserna och stadierna av hårväxt på vår hemsida.

Den bästa effekten ges om intensiv håravfall med lödhetstoppar inte längre än 5 år, liksom bland unga användare.

Kostnad för

Alerana spray för hårväxt säljs i apotek, medeltalet är ca 600-700 rubel.

Kontra

Liksom alla läkemedel har Alerana spray begränsningar i bruk:

 • rekommenderas inte att använda verktyget för barn under 18 år, gravid eller omvårdnad;
 • om det finns några allergier mot sprutkomponenterna eller det finns överkänslighet mot den huvudsakliga aktiva substansen - minoxidil;
 • Du kan inte behandla hår med denna produkt, om huden har skada på hårbotten, dermatos.

Det är viktigt! Försiktighet bör vidtas för att använda sprayen för gravida, ammande och de som fyllt 65 år, eftersom det kan finnas oönskade biverkningar.

Biverkningar: möjlig dermatit, skalning, rodnad, klåda, allergier, follikulit, seborré, hårväxt i oönskade områden.

Vid överdosering kan takykardi, tryckreduktion, svullnad uppstå.

Regler för ansökan

Att använda flaskan med dispensern är väldigt bekväm, processen är också mycket enkel, sprayen behöver inte tvättas av:

 1. Hårbotten före appliceringen ska vara torr och ren.
 2. Välj ett munstycke: dispensern, som ursprungligen var installerad på flaskan, är lämplig för stora områden, om du behöver spruta produkten i små områden eller för långa krullar, måste du byta munstycket till en långsträckt spruta.
 3. Spraya på nära håll på problemområdena i hårbotten, från början. Enligt instruktionerna sätts 7 klick på dispensern (1 ml), applicerad 2 gånger om dagen, morgon och kväll. (Du får inte överskrida den dagliga dosen på 2 ml).
 4. Du måste se till att läkemedlet inte kommer in i ögonen och slemhinnorna.
 5. Efter användning ska händerna tvättas med tvål och vatten, speciellt om produkten applicerades med fingerkuddar. Bad inte / bad de närmaste 4 timmarna efter användning av produkten.

Kvinnor brukar ordineras 2% spray. Med daglig användning kommer effekten att märkas om två till tre månader. Behandlingsperioden kan vara ungefär ett år med avbrott.

Foto före och efter

Effekt av användning

Efter applicering av Aleran-serien stannar intensivt håravfall, deras näring förbättras, de aktiva folliklarna stimuleras och vilande hårfolliklar vaknar. Håret ser sig friskare och starkare ut.

I nätverket hittar du ganska motsägelsefulla recensioner om effekterna av denna och liknande droger, från entusiastiska till extremt negativa. Detta förklaras av det faktum att många inte läser kontraindikationerna noggrant eller det här verktyget passar inte en specifik användare. Dessutom klagar vissa tjejer att efter att ha stoppat användningen av drogen försvinner och effekten, det vill säga håret börjar falla kraftigt ut och växa sämre. Detta händer oftast för att en person har allvarliga sjukdomar och håravfall är bara ett symptom och ett tecken.

Det är uppenbart att användningen av Aleran-spray inte kommer att ge en tillfällig effekt utan att bota den underliggande sjukdomen (till exempel hormonell obalans, problem med sköldkörteln, etc.). Därför rekommenderar trikologer endast användningen av sådana produkter om behandlingen av huvudproblemet inte gav någon effekt.

Spray upprepade gånger ökar penetreringen av näringsämnen och vitaminer till lötterna, ger näring, förbättrar mikrocirkulationen i hårbotten och ger celler med syre. Att stoppa användningen av sprayen, men samtidigt ge kroppen en varierad och näringsrik kost, med vitaminkomplex, kan du undvika effekten av avbokningen.

Innan du använder drogen ska du rådgöra med din läkare för att undersökas och för att säkerställa hårbotten.

Fördelar och nackdelar med produkten

fördelar:

 • effektiv botemedel med uttalad effekt
 • innehåller inte en stor mängd hjälpkemi;
 • lätt att använda;
 • kräver inte sköljning;
 • Du kan använda de vanliga sätten att tvätta hår och styling;
 • Läkemedlet är inte hormonellt.

nackdelar:

 • det finns kontraindikationer;
 • har ett antal möjliga bieffekter
 • kan inte vara effektiv om förlusten av krullningar uppstår på grund av medicinering och ätstörningar (brist på vitaminer A, E, järn), grym behandling av håret (tätt, hårt hår, olämplig vård).
 • En viktig nackdel för kvinnor är tillväxten av ansiktshår.

Var försiktig! Alkohol i kompositionen av läkemedlet kan orsaka torrhet, irritation, öka utseendet av mjäll.

I allmänhet klarar sprayen och hela linjen Aleran rollen som en tillväxtstimulatorkrullning, vilket återställer försvinnande hår. Ur både konsumenters och professionella trichologers synvinkel är detta en mycket effektiv produkt, vilket ger ett synligt och verkligt resultat, naturligtvis, när du följer instruktionerna och använder dem regelbundet. I dess sammansättning finns det enda tillagda läkemedlet (minoxidil) som faktiskt kan påverka hårväxten i skalliga områden.

Det är bara nödvändigt att beakta att mirakelburen har kontraindikationer och biverkningar och det är bättre att samråda med en specialist först.

Andra sätt att öka hårväxten:

Allt om Aleran spray mot håravfall - vad är det, hur man använder, finns det några analoger


Anledningarna till håravfall är många. Idag är den viktigaste bland dem trichologer som påpekar stress och mat av låg kvalitet, mediciner och hormonella störningar. Men du kan hjälpa dig i denna obehagliga situation. Det allra första är inte att panik! Som regel, förutom en hälsosam livsstil, rekommenderar läkare att börja använda en sådan spray som Aleran. Från håravfall idag är det mest effektiva och billiga sättet.

Vad är Alerana?

Spray mot håravfall är inte en i serien. Detta är ett komplex som innehåller många olika hårvårdsprodukter. Alerana-serien har länge etablerat sig på den relevanta marknaden och har "sparat" många kvinnor och herrar. I regel är de viktigaste produkterna i serien spray och schampo med liknande namn.

Huvuddelen i sprayen är Minoxidil - den så kallade "hårtillväxten vitamin". Medel är tillåtet i en glasbehållare med plastbeläggning, den har två munstycken (för sprutning och fördelning på partiklar) i en kartong. Det är bättre att få hjälp i en apotek.

Spray. Som regel säljs två typer av Aleran-produkter: spray 5 procent och 2 procent, med motsvarande förekomst av aktiv substans Minoxidil. Resten är vatten, propylenglykol och alkohol.

Schampo. Det finns schampon för torr, och för normalt, och för fet hår. Dessutom bekämpar ett sådant läkemedel mjäll, seborré, psoriasisbrunn och är därför ofta förskrivet av trichologer som ett komplement till komplex behandling. Sammansättningen av schampo innehåller växtextrakt för att stärka håret, förtjockning, glans, eliminera sårbarhet, elasticitet. Tyvärr kan du inte få ett bra resultat med det. Här är detaljerna:

Aleran produkter är utformade för att aktivera hårväxt, "återuppliva" hårsäckar, stoppa håravfall och behandla alopeci. Förberedelserna fungerar "utanför", matar rötterna med de komponenter som behövs för deras hälsa och påskyndar tillväxten.

Vilken tillverkare är bättre?

I Ryssland utvecklar Vertex och introducerar i massproduktion effektiva och billiga läkemedel för utbredd användning och behandling hemma. Alerans produkt kan köpas på ett apotek utan recept och läkare berömmer läkemedlet för effektiviteten. Aleran varumärket har ägts av detta företag i mer än 10 år och har etablerat sig från den bästa sidan. Serien omfattar:

 • Aleran hårspray för att aktivera tillväxt;
 • schampo mot håravfall för olika typer;
 • salvor;
 • serum för snabb tillväxt;
 • tillväxtmask;
 • vitamin spray;
 • komplex för hårväxt i ögonbrynen och ögonfransar.

Fördelar med medel

Jämfört med andra droger, Aleran:

 • har inte hormonella komponenter
 • passerade alla kliniska prövningar;
 • visat sig vara effektiv i mer än 10 år
 • mycket bekväm att använda;
 • lätt att få utan recept
 • kan användas för både behandling och förebyggande av skallighet.

Allt om den aktiva komponenten i sprayen

Den aktiva ingrediensen i läkemedlet hittades i mitten av 20-talet i USA och infördes framgångsrikt i medicinsk praxis. Det är intressant att aktiv hårtillväxt visade sig vara en bieffekt av drogen, för det var i början försökt att användas som läkemedel mot magsår.

Minoxidil - huvudämnet i sprayen. Huvudet "slag" faller på hårrötterna, d.v.s. hårsäckar. Det är en aktiv vasodilatorkomponent och stimulerar väl hårväxten. Det anses vara ett utmärkt verktyg för förebyggande av alopeci, särskilt genetiskt, d.v.s. ärftlig. Det observerades i studier att läkemedlet är mer effektivt när det används för att behandla alopeci hos unga män och på kronan (inklusive kvinnor).

Inne i hårfollikeln sönderdelas den aktiva ingrediensen i en mer aktiv substans, minoxidilsulfat, som interagerar med de sulfotransferasenzymer som finns där och direkt påverkar hårväxten. Minoxidil håller glödlamporna i god form, förbättrar blodcirkulationen, stärker, ger rätt och berikad näring.

Hur arbetar Alerana?

Spray mot håravfall verkar som ett vasodilatormedel, det gör det möjligt för hårbotten att få mer syre och följaktligen aktiveras porerna och folliklarna, som är berikade med dem, och håret växer snabbare. Dessutom växer även de minsta folliklarna till stora storlekar och börjar producera hår (därför växer de även i områden där det inte fanns något hår förut).

Man tror att skallighet är en följd av ett överskott av androgen (manligt hormon), liksom otillräcklig hårvård. Och om den senare orsaken är lätt att avlägsna, är situationen med hormoner mycket allvarligare.

Vilken procentandel ska vara aktiv ingrediens?

Finns i 2 och 5% lösning i en spray med två munstycken - för sprutning och fördelning av avskiljningar. Som regel, med mindre manifestationer av alopeci, ordinerar läkaren ett 2% läkemedel. Om det inte finns någon effekt, då 5%. I avancerade fall är det enligt trichologen lämpligt att omedelbart ge ett högre innehåll av minoxidil. Kom ihåg: med justeringar och recept är det bättre att kontakta din läkare.

Det är känt att kvinnor oftast ordinerar läkemedlet Aleran med en lägre dos. Sprayen för hårväxt var ibland så stark att det var en ökning av pistolen på whiskers och kinderna.

Hur använder man verktyget?

Läkemedlet appliceras två gånger om dagen efter lika lång tid, till exempel på morgonen och på kvällen. Tvätta händerna före användning. Vid sprutning, se till att läkemedlet inte faller på andra delar av huden (det finns möjlighet att aktivera hårsäckar där). Använd tunna handskar när du behandlar drabbade områden med Alerana Spray. Anvisningar för användning:

 1. Applicera drogen i centrum av det drabbade området genom att trycka på locket;
 2. distribuera innehållet noggrant i en cirkel på webbplatsen;
 3. Använd samtidigt 7 kranar (1 ml av läkemedlet);
 4. Skölj handskar efter hand och tvätta händerna noga.
 5. Om produkten har kommit in i andra delar av kroppen, tvätta dem noggrant också;
 6. Använd Alerana bara för rötterna, det verkar inte på håret själv;
 7. Tvätta inte.

Kan den användas inte bara på huvudet?

Om du använder Alerana skägg eller ögonbrynsspray, använd det mycket noggrant och bara på de områden som behövs. Behandlingsförloppet kan nå 4 månader. Gnid produkten en gång om dagen.

Vad ska man välja ett munstycke?

Det finns två av dem - med en spray (spray) och en lång för droppurladdning. Om du vill behandla ett stort område i hårbotten, använd en dispenser, och för små drabbade områden, eller områden som kräver noggrann djuprubbning, använd en dispenser. Det är lätt att byta dem bland dem själva.

Vem är visad att ansöka?

Designad för användning med intensivt håravfall för både behandling och förebyggande. Om du är missnöjd med hårväxten kan du också köpa och applicera Alerana spray. Dess användning visas också för dem som har en tendens till skallighet eller i familjen var släktingar med denna sjukdom. En mycket snabb effekt kan dock inte förväntas. Forskare varnar för att det är nödvändigt att använda drogen i minst 4 månader. Logiskt sett är detta ganska förståeligt: ​​först måste hårsäckarna "komma till deras sinnen", förbättra deras hälsa, och först då börja producera. Därför måste du omedelbart ställa in en relativt lång process.

Vem ska inte användas?

Läkemedlet ska användas med försiktighet hos äldre och unga (ungdomar), och endast med läkares recept. Spray är dessutom kontraindicerat i:

 • defekter, skärningar, sår, hudsjukdomar;
 • allergiska manifestationer mot läkemedlets komponenter;
 • samtidig användning med andra liknande medel;
 • under graviditet och matning
 • i en liten ålder.

För att kontrollera om du är allergisk mot spray, använd den först på ett litet område av hud som är dold från utsikten. Om det inom 3 dagar inte uppstod rodnad, klåda, skalning och andra manifestationer kan du säkert använda Aleran spray mot håravfall på huvudet.

Under vilka förhållanden förlorar läkemedlet sin effektivitet?

Det kan finnas situationer där verktyget förlorar dess egenskaper. Det kan till exempel vara:

 1. systematisk mekanisk skada på hårbotten. Om du kontinuerligt drar med gummiband eller näsdukar, kan resultatet inte vänta;
 2. användning av hårtork, krusjärn eller strykjärn. Gör stylingen innan du använder produkten eller överge den ett tag. Varmluft kommer att förstöra de aktiva substanserna.
 3. snygga frisyrer. Genom en tjock fläta eller hög bouffantspray kan man inte "få" på rätt ställe;
 4. Användningen av lack, spray eller andra kosmetika innan de aktiva komponenterna är helt torra.

Hur man kombinerar Alerana med andra medel?

Svaret är ett - med stor försiktighet. Faktum är att Minoxidil delvis absorberas i blodet och samverkar med andra ämnen. Det har till exempel visat sig att det under inga omständigheter bör kombineras med preparat som utspädar blodkärl. Speciellt om, samtidigt med behandling av alopeci, att utföra behandling av hjärt-kärlsjukdomar.

Dessutom har det kliniskt bevisats att Minoxidil sänker blodtrycket och det påverkar också lågt blodtryck. Därför är läkemedlet kontraindicerat för personer med problem.

Det rekommenderas inte att använda läkemedlet vid behandling av biverkningar i binjurarna. Faktum är att denna patologi kännetecknas av frisättning av hormoner i blodet - adrenalin, till exempel. Och om arbetet i körteln är nedsatt kan det aktiva ämnet minoxidil orsaka en kraftig minskning av blodtrycket och följaktligen utvecklingen av komplikationer.

Analoger - är det billigare och hur kan det ersättas?

Det är tillräckligt med preparat på grundval av Minoksidil. Det bör endast noga läsa kompositionen, dosen, biverkningarna. Till exempel finns det sådana analoger av Alerana-Spray-agenten, deras pris, om jämfört, är väldigt olika, så du kan välja ett läkemedel för någon plånbok:

Generolon

Producerad i 5 och 2 procent koncentrationer. Jämfört med andra anses det vara mycket effektivt och billigt. Ursprungsland - Slovenien. Men när du väljer detta verktyg måste du vara försiktig och först utföra tester för allergier - hudreaktioner på det i form av dermatit noteras ofta.

Spray fake mycket mindre än Aleran eller Regein, så sannolikheten för att "fångas" på en falsk är liten.

Regeyn

Producerad i USA, importerad till CIS-länderna, kan du bara köpa den online. Skillnader i kraftfull handling och ganska hög kostnad. Det anses vara en av de bästa lösningarna för alopeci, men som en del av många ytterligare komponenter som kan vara en allergisk reaktion i hårbotten.

Azelofin, Azelomax, Dualgen

Koffein och azelainsyra är närvarande. Läkare råder dessa droger oftare än Aleran, men effekten av deras handlingar är ganska positiv. Läkemedlet är tillgängligt i Ryssland på apotek.

Dualgen finns i den mest "starka" koncentrationen av Minoxidil och används för total skaldethed.

Eucapil ®

Det anses vara en analog av Alerana med en liknande åtgärd. Läkemedlet med den aktiva substansen Fluridil, som liknar Minoxidil, som verkar på väckande av hårsäckar. Producerad i Tjeckien. Finns i förpackningar med 30 kapslar / ampuller för behandling av alopeci.

Priset på detta läkemedel är ganska högt, och åtgärden är lik Minoxidil. Det erbjuds personer som inte hjälpte Alerans spray och dess analoger, eller en allergi observerades.

Pantovigar

Det erbjuds människor som lider av androgen alopeci och är benägna att alopeci av liknande karaktär. Behandlar också effektivt med diffus håravfall.

Det används ofta i komplexet för behandling av hår och naglar. Kostnaden för ordern 1500-1700 rubel.

Vad och när ska man förvänta sig resultat?

Om du börjar behandla hårbotten med Aleran spray, bör du förstå att det inte kommer att bli någon snabb effekt, men som med andra läkemedel. Kursen i det här fallet är i genomsnitt minst fyra månader, så det är helt enkelt nödvändigt att vara tålamod. Som regel börjar en fluff i en månad växa.

Hur förbättras effekten?

Ofta används droger för att öka effekten inuti (Finsterid, Propecia, Finpezia) för att blockera övergången av testosteronhormoner till dihydrotestosteron. Som ett resultat börjar håret växa snabbare. Det måste dock komma ihåg att endast trichologen kommer att kunna föreskriva doseringen och medicinen, eftersom de inte skämtar med hormonella droger.

Hur mycket är drogen?

Kostnaden för drogen varierar från 600 rubel och mer beroende på koncentration och inköpsområde. Innan du köper det på Internet, var noga med att be om kvalitets- och kontrollcertifikat, för att inte bli en falsk med samma namn "Alerana-spray mot håravfall".

Recensioner använde verktyget

Irina, Podolsk. "Efter födseln hade jag det hemska hårfallet. Vilka slags vitaminer jag inte försökte, vilka masker jag inte kände - bara zilch kvarstod från mitt underbara hår. Gynekologen föreskrev hormoner, men jag bestämde mig för att gå till trichologen själv, som ordinerat Aleran spray efter matningens slut. Och se och se! I tio dagar om dagen sänktes det hårda håret, och efter tre månader blev håret glänsande och tjockt! "

Alexander, Moskva. "Jag har ärftlig skallighet, mitt hår började förlora medan jag fortfarande är tonåring. Trichologist sa att att göra något är värdelöst, eftersom det är genetik. Men innan jag bestämde mig för en transplantation, bestämde jag mig för att prova mindre radikala metoder och köpa en spray mot Alerans håravfall. Jag har lidit länge, och först efter två och en halv månader såg jag någon form av pistol på mitt huvud. Jag fick ett bra resultat först efter ett halvt år. Men jag gick inte till en plastikkirurg. Användes flera flaskor. Ge inte upp! "

Inna Kharlamov, Volgograd. "Jag hade mycket stress i det förflutna på grund av förlusten av en släkting. En stor skallig plats började dyka upp på toppen av huvudet. Försökte mycket, inklusive Alerans schampo. Då fick jag reda på att schampo och spray inte är samma sak. Spray hjälpte mig. "

Galina Fedorova, Ryazan. "Trichologist rekommenderade att använda Aleran spray för hårväxt, när de började falla intensivt ut med mig. Vad kan jag säga: han hjälpte mig inte mycket, men doktorn sa då att detta läkemedel inte är för alla. Nu går jag igenom en rehabiliteringskurs i en klinik efter transplantation. Då ska jag fortfarande använda sprayen, eftersom den har en positiv effekt på hårbotten. "

Spray "Alerana"

I den här artikeln kommer jag att berätta om sprayen för hårtillväxt varumärke Aleran. Sprayen är ganska dyr och inte lämplig för alla, så jag tog två analoger. Också i slutet av artikeln läser du riktiga recensioner, både positiva och negativa. Valet är ditt. Tänk på att reaktionen av allt är individuell; recensioner kan läsas, men de borde inte ha ett starkt inflytande på ditt val.

Spruta ALERANA® 5% för extern användning

Rekommenderas för behandling av intensiv håravfall.

 • återställer den normala utvecklingen av hårsäckar
 • slutar intensiv håravfall
 • stimulerar ny hårväxt
 • ökar varaktigheten av den aktiva hårväxtfasen
 • bidrar till att öka hårets tjocklek
 • ökar hårdensiteten
 • läkemedlet är effektivt vid behandling av androgen alopeci

Kliniskt bevisad: ökad håravfall stannar efter 6 veckors behandling i 87% av fallen *

* Öppna icke-jämförande studie för att utvärdera effekten, säkerheten och toleransen av läkemedlet ALERANA® (2% och 5% lösning av Minoxidil), Militärmedicinsk Akademin uppkallad efter SM. Kirov, 2012 (6 veckor / 4 månader)

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Verkningsmekanism

Sprayer ALERANA® påverkar hårbrotten direkt. Sprayer ökar mikrocirkulationen i hårbotten, återställer normal näring av hårsäckar. På grund av detta stoppar de den intensiva förlusten och stimulerar tillväxten av nytt hår.

Metod för användning

Utåt. Oavsett storleken på det behandlade området applicera 1 ml av lösningen med hjälp av en dispenser (7 kranar) 2 gånger om dagen till de drabbade områdena i hårbotten, från centrum av det drabbade området. Tvätta händerna efter användning. Den totala dagliga dosen får inte överstiga 2 ml. Kräver inte sköljning.

Kontra

Överkänslighet mot minoxidil eller andra komponenter i läkemedlet; ålder under 18 år och över 65 år brott mot hudens integritet dermatos i hårbotten; samtidig användning av andra droger i hårbotten; graviditet; amningstid.

packning

Spruta ALERANA® 2% för extern användning

Rekommenderas för behandling av intensiv håravfall och stimulering av hårväxt.

  återställer den normala utvecklingen av hårsäckar

Kliniskt bevisad: ökad håravfall stannar efter 6 veckors behandling i 87% av fallen *

* Öppna icke-jämförande studie för att utvärdera effekten, säkerheten och toleransen av läkemedlet ALERANA® (2% och 5% lösning av Minoxidil), Militärmedicinsk Akademin uppkallad efter SM. Kirov, 2012 (6 veckor / 4 månader)

Verkningsmekanism

Sprayer ALERANA® påverkar hårbrotten direkt. Sprayer ökar mikrocirkulationen i hårbotten, återställer normal näring av hårsäckar. På grund av detta stoppar de den intensiva förlusten och stimulerar tillväxten av nytt hår.

Metod för användning

Utåt. Oavsett storleken på det behandlade området applicera 1 ml av lösningen med hjälp av en dispenser (7 kranar) 2 gånger om dagen till de drabbade områdena i hårbotten, från centrum av det drabbade området. Tvätta händerna efter användning. Den totala dagliga dosen får inte överstiga 2 ml. Patienter som inte ser en kosmetiskt tillfredsställande hårväxt vid användning av en 2% lösning, och patienter för vilka snabbare hårväxt är önskvärt kan använda en 5% lösning. Kräver inte sköljning.

Kontra

Överkänslighet mot minoxidil eller andra komponenter i läkemedlet; ålder under 18 år och över 65 år brott mot hudens integritet dermatos i hårbotten; samtidig användning av andra droger i hårbotten; graviditet; amningstid.

packning

Billiga Alerana ersättare

 • Revasil (spray)

Tillverkare: Patent - Farm (Ryssland)

Former för frisättning: Flaska, 2%, 50 ml. Pris från 341 rubel

Revasil är en ryskgjord spray, en av de billigaste substituten för Alerana idag. Eftersom den aktiva beståndsdelen innehåller samma minoxidil i en dos av 2% och ordineras för behandling av skallighet hos kvinnor och män.

Former för frisättning: Flaska, 2%, 60 ml.; Pris från 485 rubel

Generolone - ett billigare läkemedel för behandling av alopeci med samma aktiva beståndsdel i kompositionen. Sålt i flaskor på 60 ml och är avsedd för extern användning. Kontraindicerad i åldern 18 år, såväl som i strid med huvudhuden i hårbotten.

Recensioner av Aleran spray

Jag använde den i ungefär tre månader, jag slutade inte att falla ut, det verkar som att några nya hade tre saker i fem rader... men jag märkte inte någon speciell effekt för mig själv... men individuellt

Jag tror inget kardinalt nytt. samma som andra sätt att falla ut. kan eller kanske inte hjälpa till. Bara en bra annons med håriga skor

Åh.. girlar... du så mycket om den här Aleran

Jag använder från början hur den här serien uppträdde...

som en spray och schampo med balsam.

Jag har tunt hår... och från en hårtork och permanent färgning började jag falla ut och slog !!

och efter lång tid blev allt bara SUPER!

håret slutade falla ut... blev livsljus... och dessutom började växa nytt))) !!

Jag brukade Aleranna i en och en halv timme, det verkar som att TTT har blivit bättre nu... Novot Jag vet inte från vad, från henne eller jag absorberade mig själv... Men jag kommer fortsätta att använda den, det viktigaste innan du går ut ur huset är inte att titta, så är mitt hår bara fet i flera timmar Jag gjorde det...) Men om allt är absorberat för natten, och håret inte ser oljigt ut, jag pshikala två gånger om dagen, nu har jag mindre tid, jag har ingen tid alls, men jag fortsätter...

Plusser: Effektivt, orsakar inte biverkningar

Sedan min barndom hade jag tunt och glest hår, men under de senaste två åren började de falla mer intensivt, vilket drabbade betydande hårdhet och volymen av frisyrer. Hon bestämde sig för att inte spara på hennes skönhet och hälsa hos hennes hår och förvärvade Alerana spray, som en nära vän rådde mig.

Jag lärde mig av henne att den aktiva beståndsdelen Minoxidil ingår i kompositionen av detta medel, vilket expanderar kärlen i hårbotten och därmed aktiverar tillväxten av nytt hår. Alerans spray är inte billig - mer än 600 rubel. Som jag förstod med tiden måste den tillämpas ständigt, så det här är en seriös budgetpost. Men han är värt det.

Jag använder den efter att ha tvättat håret en gång om dagen, bara på torr hud, ca 10-12 press på flaskan. Ett positivt resultat noterades efter 3 månader och slutade då sin användning. Inom en månad började hennes hår tunna igen. Jag var tvungen att köpa Aleran spray igen och fortsätta använda den. Mindre än 2 månader, eftersom håret blev lite tjockare.

Vad är obehagligt - det är ofta en liten klåda efter applicering. För resten har jag inte avslöjat några biverkningar. Nu försöker jag andra lösningar från traditionell medicin, men det är läskigt att sluta använda Alerans spray. För glad med resultatet.

Fördelar: Stärkar håret och stimulerar ny hårväxt

Nackdelar: För att bevara resultaten måste det tillämpas ständigt

Jag lärde mig Alerana från reklam på tv, och eftersom jag är ägare till långt hår, ville jag omöjligt förvärva detta medel för att stärka mitt hår.

Jag gick runt fem apotek med avsikt att köpa Alerana billigare och blev mycket förvånad över hur priset på det här verktyget fluktuerar i olika apotek. Jag köpte det här verktyget för 517 rubel.

Alerana produceras i en koncentration av 2 procent och 5 procent, jag köpte själv starkare för att säkert stärka min hårstruktur.

Inuti lådan hittade jag instruktionerna för användning och en glassprayflaska med ett fast extra munstycke fäst.

Som jag senare lärde mig av anvisningarna är denna bilaga konstruerad för långt hår, så att du kan applicera spray under ditt hår utan att lyfta den.

Jag lärde mig också av instruktionerna att denna åtgärd kan appliceras i hårbotten inte mer än två gånger om dagen och endast producera 7 pressar på flaskan åt gången, oberoende av mängden behandlat område. Den totala dagsdosen får inte överstiga 2 milliliter.

Efter att ha noggrant studerat kompositionen fann jag att: det aktiva ämnet minoxidil, hjälpämnen: propylenglykol, etanol 95% (etylalkohol), renat vatten.

När jag började skriva en recension bestämde jag mig för att få reda på mer om substansen av sådan minoxedil. Jag upptäckte att det är en vasodilator som, när den appliceras topiskt, stimulerar hårtillväxt hos män och kvinnor som lider av skallighet. Början av hårväxt börjar efter ca 4-6 månader av drogen. Efter att användningen av lösningen upphört stannar tillväxten av nytt hår och efter några månader är det möjligt att förvänta sig återkomsten av föregående utseende. Sådana är fallen. Så om du börjar använda Alernan, behöver hon använda det hela tiden för att behålla de uppnådda resultaten av att stärka och öka håret. Det blir lättare att köpa linolja eller senapsolja, vilket inte innebär att man hela tiden använder det för att spara resultatet.

Jag hade den här flaskan i en månad, under vilken håret faktiskt stärktes och blev glänsande, jag applicerade det efter att ha tvättat håret på torr hårbotten. Bara sju kranar, som anges i anvisningarna, räckte inte för mig och jag gjorde om tio kranar i ett förfarande. En tom flaska tjänstgjorde mig väl efteråt, jag hällde ett annat botemedel mot håravfall i det Esvitsina-lotion som jag köpte senare.

Jag gillade sättet och effekten av dess användning, jag skulle verkligen vilja ständigt tillämpa det, men något medan jag är girig är fortfarande inte ett billigt nöje.

Plusser: 100% effekt

Nackdelar: Lång användning är nödvändig, drogen är inte billig

Alerana Balsam Spray är en av preparaten innehållande den aktiva substansen Minoxidil, som främjar tillväxten av nytt hår och stoppar förlusten på baldingarealer i huvudet. Många börjar använda drogen och väntar på några veckor för en fantastisk effekt, tjockt hår, galen tillväxt etc. Utan att se ovanstående på kortast möjliga tid slutar de använda, kassera drogen och berätta för alla om ineffektivitet och hög kostnad. Men det här är långt ifrån fallet. För att uppnå effekten behöver du veta några "subtiliteter", nämligen: 1) Början av hårväxt börjar efter ca 4-6 månader av drogen; 2) Minoxidil är utformat för att återställa hårväxten hos män och kvinnor med den vanligaste typen av skallighet - androgen alopeci, minoxidil förhindrar inte håravfall orsakad av vissa droger, undernäring (järnbrist eller vitaminer i kroppen), liksom håravfall i Resultatet av att lägga i hårda frisyrer (svans, stråle); 3) när nytt hår dyker upp, sluta inte använda drogen, utan fortsätt att använda två gånger dagligen för att öka antalet och stödja tillväxten, 4) avbrytande av läkemedlet tills fullständig återhämtning sannolikt kommer att leda till att du förlorar ditt nya hår inom några månader efter att du slutat använda. Var persistent, patient, noggrant studera instruktionerna och recensionerna, följ alla regler och då kommer det att bli ett resultat.

Jag vill verkligen växa långt hår, men tyvärr faller de väldigt mycket ur huvudet. Vad betyder inte försök. Jag bestämde mig för att prova sprayen "ALERAN", jag köpte den för lagret - två spray i setet för priset på en (som), det verkade inte så dyrt.

Applicerad spray någonstans i tre månader, kanske lite mer. Resultatet är verkligen märkbart - mindre hår började smula och en "underrock" dök upp på huvudet. Men så snart sprayen var klar, försvann den synliga effekten...: ((Förmodligen för att uppnå önskad effekt, måste du ständigt applicera sprayen. Men det visar sig vara dyrt. Resultatet: Jag kommer inte använda den längre och rekommenderar inte den till andra.

Plusser: Hjälper med alopeci, men bara med henne

Nackdelar: om håret sypytsya från nerver - kommer inte att hjälpa

Hjälp Alerana - hjälper. Men bara om du lider av alopeci. Dvs, ditt hår började klättra på grund av sjukdomen, och inte för att du är nervös eller misslyckades blekt.

Mitt misstag var att jag "pshikala" i ett halvår på mig själv denna spray utan att ha råd med en läkare. Jag såg bara en flaska i ett apotek och schampo och balsam till den. Jag har en dum vana att lita på vad apoteket råder. Sprayens effekt var men liten eftersom mina huvudproblem var i mitt huvud, inte på henne)))) Jag var nervös, psyched, jag bröt upp med den dåliga "fina", fick ett första jobb, men hade också näsanställningar.

I allmänhet är domen. Om du märker att du är nervös mycket och det var under denna period som ditt hår började smula in - spendera samma mängd (500 rubel, om jag inte misstänker) på vitaminer för hår, hud och naglar. De borde hjälpa till med några problem, eftersom komplexet av vitaminer med en stark grupp B och nervsystemet är väl påverkat. Behandla och nerver och hår, men även hud, naglar.

Ändå absorberas vitaminer mycket bättre av kroppen. Och om håravfall i ditt fall bara är en konsekvens, inte ett problem, är det först nödvändigt att utrota det.

Plusser: Visade underbeläggning på platsen

Nackdelar: Håret blir snabbt fet, huvudet är mycket kliande

Jag hade alltid ett hårproblem. Jag har dem sällsynta och tunna, och på sistone började de också falla i klaser. Försökte speciella hårexpert vitaminer (vem bryr sig om min recension av hårexpert vitaminer), men hjälpte inte. På apoteket såg jag Alerana (Alerana) Balsam Spray för kvinnor från håravfall 2%. Om det här märket länge hörs. Och recensionerna om det är olika, både positiva och negativa. Spray är dyrt, men jag tror det var, inte, jag ska försöka.

Handboken säger att det hjälper till med alla typer av alopeci (förlust), inklusive hormonella. Vad är mycket nöjd. Alerana spray kan också stimulera ny hårväxt, vilket också är ett plus. Håravfall när du använder balsamstopp efter 2-6 veckor. Kursen är 3-6 månader, dvs du behöver 2 flaskor för kursen. Det måste upprepas var tredje månad. Min frisör sa att med mitt hårtillstånd använder jag hela tiden detta verktyg.

Jag använder en gång om dagen 3-4 pysk på toppen av huvudet, eftersom det här är min mest "balding" -del innan du lägger dig (instruktionerna säger att det är tillrådligt att inte tvätta balsmen i 2 timmar). Efter att jag försiktigt gnider balsmen i hårbotten med en pensel och en tupplur.

Också i instruktionerna indikerades att första gången skulle öka håravfall som ett resultat av stimulering av metaboliska processer i glödlampan, dvs det är den typ av gammalt hår som skulle falla ut inom 2 månader.

Jag har inte sett en sådan fas. Jag har använt det här verktyget regelbundet i 3 år. Redan under den första veckan hade jag mindre hår att falla ut medan du tvättar mitt hår. Och det var mycket märkbart, för innan de klättrade in i skrapor. För den andra veckan märkte jag att mitt baldinghuvud inte lyser. Jag hade en kort hårklippning och sparsamt tunt hår (som ett resultat av volymen håller inte) och hårbotten var synlig på toppen av huvudet. Nu är det inte. Även arbetskollegor märkte detta. Och strax före det nya året gick jag för ett hårklipp och frisören berättade för mig att jag hade någon form av underrock på toppen av mitt huvud. Så allt nytt hår växer, och det här verktyget hjälpte mig. Efter lång tid har jag råd med långt hår.

När jag började använda Alerans spray var det bara en minus i det, efter appliceringen blev håret omedelbart oljigt. Därför är det vanligare att tvätta håret.

Nu finns det ytterligare en minus. Det blev mycket kliande plats där spray applicerades. Först trodde jag att det berodde på långvarig användning (även om jag tog raster på 2-3 månader). Efter att ha läst informationen om förändringen av det aktiva ämnet till en annan, Minoxidil, på Alers officiella hemsida. Nu, på grund av detta måste du använda mindre. Men totalt sett är jag nöjd med resultatet.

Plussor: hjälper någon att bygga hår

Nackdelar: Jag hjälpte inte att bygga hår, det är dyrt, många biverkningar, missbruk, hårväxt i ansikte och nacke.

Jag vill framhäva med en gång - det är vettigt att använda Alerans håravfallsspray när alla andra medel mot din förlust redan har testats och de gav ingen förbättring... Jag hade exakt den här situationen på hösten - även folkmekanismer (som jag inte tror) var fullt testad - och mitt hår fortsatte att snabbt lämna mitt huvud. Jag gafflar också över det dyra finska systemet-4 - mitt hår började smula mindre, men fortfarande slutade nedfallet inte... Jag bestämde mig för att se en läkare, för jag värdesätter mitt hår väldigt mycket.

Jag var hos endokrinologen med ett klagomål av skallighet och passerade test för könshormoner och sköldkörtelhormoner. allt var normalt. förutom testosteron, och doktorn föreslog att jag har anrogen håravfall. Och den här typen av skallighet är annorlunda än andra, eftersom det är som en man, det vill säga, varje år är pannan eller huvudets krona eller kronan i allmänhet gallring. Och mitt hår är väldigt mycket sällsynt på båda sidor av pannan, och jag försöker täcka dessa hår med ett slag... Allmänt insåg jag att jag har androgen håravfall. Behandlingen som jag förskrivit är - testosteronsänkningspiller, och i de skalliga områdena i pannan för att gnida Alerans spray 5% i minst två månader. Om resultatet i två månader kommer att märkas - i området med bleka patchar kommer det nya håret att dyka upp, då måste du byta till en spray på 2% och använda den under resten av livet.

JA! Det här är smutsiga av alla kosmetika som innehåller minoxidil (och i Aleran är det den viktigaste aktiva ingrediensen) - de måste gnidas för livet. Varje dag, två gånger på morgonen och på kvällen. medan du gör det - kommer ditt hår inte att lämna ditt huvud. Bara du slutar gnugga - och inom en månad kommer allt som har ökat under åren att falla ut igen.

Alerana spray är inte ett billigt nöje. En flaska, som räcker för ungefär en månad, kostar omkring 1000 rubel.

På förpackningen och i anteckningen sägs att Aleran spray kan användas för någon form av skallighet. Detta är dock inte helt sant - minoxidil i kompositionen lämnar ingen chans till ett framgångsrikt resultat med en skarp avbrott i daglig användning. ALLTID kommer allt hår som har utvecklats med minoxidil att falla ut efter avbokningen. I allmänhet har den enda substansen i världen minoxidil bevisad effekt för att förhindra skallighet (både hos kvinnor och män). I Ryssland, för att inte betala för upphovsrätt till utvecklarna av Minoxidil, använde de samma ämne, men under namnet pinoxidil. Som ett resultat började de skriva på förpackningen ärligt - "det innehåller minoxidil", men samtidigt har priset också ökat mycket - med cirka 30%. Tydligen var jag fortfarande tvungen att betala för upphovsrätt)))

Inkluderat är två munstycken för sprutning. Personligen använder jag en lång. Applicera spray på hårbotten två gånger om dagen, morgon och kväll. För bästa resultat räcker det att applicera sex till sju pshikov genom munstycket, det här är tillräckligt. När det gnids i hårbotten, är det lätt att bränna känslan, vilket uppstår på grund av expansionen av kärlen och försvinner ungefär fem minuter efter gnidning. Efter några veckor används hårbotten, och den brinnande känslan upphör att kännas. I andra människors recensioner läser jag att Alerana spray irriterar huden och mjäll och seborré ser ut, men jag har inte personligen sådana biverkningar... Min hårbotten svarade bra trots att jag vanligtvis har en tendens till torrhet och mjäll.

I två månader jag ärligt och dagligen pshikala spray på problemområden. Efter applicering, gnid försiktigt sprayen i huden med fingertopparna. Var det ett resultat? Nej, jag såg inte resultatet. Dessutom började huden också glöda på övre avskiljningen.

En av de kända biverkningarna är hårväxt, inklusive i ansiktet. det händer om du sprayar på hårbotten på natten och sedan lägger dig på kudden... Minoxidilmolekyler faller på kudden från huvudet och sedan på ansiktet... Därför ökad hårväxt på ansikte, nacke, händer. Lyckligtvis märkte jag inte personligen denna bieffekt.

I allmänhet, för mig personligen, behandlades inte behandlingen av Aleranna med framgång. Tydligen var läkaren fel, och jag har inte androgen alopeci. Till slut kastade jag bara omkring 1800, och de bleka områdena i pannan som de var och var kvar på plats. Jag lägger två poäng på grund av det stora antalet biverkningar, på grund av att bli van vid Minoxidil på grund av den höga kostnaden... Allmänt har Aleran många minusar, men ändå kan den här sprayen vara en frälsning för balding människor.Nästa Artikel
Hur man bestämmer hårdets densitet