VOLOSY.com


Alopecia Areata har ett autoimmunt ursprung, där alopeci förekommer i vissa områden (se bild). Vanligtvis är detta en enda oval skallig fläck, eller en mängd fläckar som går ihop med varandra, utan tecken på sjukdom eller ärrvävnad.
Intensiteten sträcker sig från en liten hårlös fläck för att slutföra skallighet i hela huvudet. Alopecia Areata förekommer i två procent av den totala befolkningen, liksom män och kvinnor. Denna sjukdom uppträder hos personer i alla åldrar, men är vanligast bland barn och ungdomar.

Denna sjukdom kan uppstå plötsligt, såväl som avgrunden. Även om patienter med en sådan diagnos vanligtvis är hälsosamma, är denna sjukdom associerad med förekomsten av sjukdomar som vitiligo, sköldkörtelsjukdom. Alopecia Areta är relaterad till ett specifikt humant leukocytklass 2-antigen.

behandling

Immunmodulerade medel som används vid behandling av Alopecia Areate inkluderar kortikosteroider, 5% minoxidil och grädde (Psoriatek). Många av dessa läkemedel stimulerar hårväxten, men hindrar inte ytterligare förlust.

Så länge Alopecia Areta är minimal, kan den lätt förkläddas. Men många läkare erbjuder lämplig behandling för varje patient.

kortikosteroider

Den vanligaste behandlingen för Alopecia Areata är injektion av ett kortikosteroidläkemedel vid läsplatsen (Kenalog). Den rekommenderade dosen är 3 ml (5 mg per ml), injicerad i mitten dermis i området, storleken på en kvadratcentimeter. Hårväxt uppträder vanligtvis efter fyra veckor. Lokal atrofi i huden, som en bieffekt, kan undvikas om den administreras korrekt i mitten dermis, och inte i ytan epidermis eller subkutan fett.

Kortikosteroidbehandling kan användas ytligt, men injektion i det drabbade området kommer fortfarande att vara effektivare. Som ett tillägg till injektionen kan en kortikosteroidkrem användas, vilken ska appliceras på hela ytan av hårbotten. Kombinationen av kortikosteroidbehandling med anthralin (Psoriatek) eller Minoxidil kan ge ett bra resultat.

Även om oral kortikosteroidbehandling är mycket effektiv vid behandling av Alopecia Areata, används den inte ofta på grund av potentiella skadliga biverkningar. Kvinnor med en progressiv kurs av sjukdomen bör genomgå systemisk behandling. För aktiv, omfattande, snabb spridning av Alopecia Areata är den rekommenderade behandlingen för vuxna som väger över 60 kg prednison i en dos av 40 mg per dag i sju dagar; Därefter sänks dosen långsamt med 5 mg varje par dagar i sex veckor. Vid mindre omfattande Alopecia Areata administreras prednison i en dos av 20 mg varje dag eller varannan dag, då sänks dosen långsamt till 1 mg per dag. Oral prednisonbehandling kan administreras i kombination med en injektion, såväl som med ytlig minoxidil.

minoxidil

En 5% minoxidillösning visade delvis goda resultat vid behandling av Alopecia Areata. I en klinisk prövning erhölls godtagbara resultat i fyrtio procent av patienter med skallighet från 25 till 99%. Den amerikanska livsmedels- och drogadministrationen gav inte tillstånd att namnge Minoxidil som behandling för Alopecia Areat.

antralin

Preparat med anthralin, en icke-specifik immunmodulator, är säker och effektiv för behandling av Alopecia Areate i stora drabbade områden. Anthralin produceras i form av 0,1, 0,25, 0,5 och 1,0 procent grädde, som appliceras en gång om dagen. Cremen appliceras den första dagen i fem minuter, sedan varje gång applikationstiden ökas. Med tiden kan grädden lämnas på huden under en hel timme. Efter varje applicering skölj huden med kallt eller ljummet vatten och tvätta sedan med tvål och vatten. Nytt hår börjar växa efter två till tre månader. Cirka 25 procent av patienterna uppnår kosmetiskt godtagbara resultat inom sex månader.

Valet av den optimala typen av behandling beror på graden av prolaps (Tabell 2). Om mindre än femtio procent av hårbotten är täckt av en sjukdom, föreskrivs kortikosteroidinjektioner på de drabbade ställena eller kortikosteroidbehandlingen ytligt. Om hårbotten har genomgått mer än femtio procent skallighet, är behandling med flera läkemedel ordinerad. Behandlingen bör fortsätt tills den nakna huden är täckt med nytt hår. Behandlingen kan fortsätta i flera månader eller i flera år.

TABELL 2. Behandlingsalternativ för Alopecia Areta hos kvinnor

Alopecia areata: behandling

Hårlöshet är en allmän term för håravfall. Alopecia-området (AA) är en specifik, vanlig orsak till håravfall, vilket kan uppstå i alla åldrar.

Det brukar se ut som små, runda fläckar storleken på ett mynt där håret faller ut, även om hår på andra ställen, såsom skägg, ögonbryn, ögonfransar, kropp och lemmar kan vara i perfekt ordning. I vissa människor är större områden skalliga, och ibland kan det täcka hela huvudet (alopecia totalis) eller till och med hela kroppen och huvudet (alopecia universalis).

Det är inte möjligt att förutse den totala storleken på skallighet. Restaurering av hårväxten i typiska skallighet är vanligtvis förekommande under månader eller ibland år, men kan inte garanteras. Möjligheten att hårregering är högre om mindre hår faller ut i början. Under ett år, får de flesta, med bara några små fläckar, full hårupprustning. Om mer än hälften av håret faller ut är möjligheten till full återhämtning inte stor. De flesta människor får ytterligare anfall av baldness areata. I alopecia totalis och alopecia universalis är sannolikheten för fullständig förnyelse mindre.

Varför detta händer är inte fullt ut förstått, och det är inte känt varför endast begränsade områden påverkas och varför håret vanligtvis växer igen.

En person med AA är mer mottaglig för sjukdomar som diabetes, lupus och vitiligo (vita fläckar på huden).

Ingen samband mellan AA och vitaminbrister eller mat hittades.

Vissa människor har en genetisk predisposition för AA.

Alopecia areata: symtom

Det kan finnas en stickande känsla i håret. Som regel börjar den som en eller flera skalliga, mjuka fläckar på huvudet, huden är ren. Ibland sprider skaldhet och är inte begränsat till fläck. Kort, kilformat hår kan ses på kanten av hårnålen. Hårgenväxt börjar (oftast) i mitten av håret.

Alopecia areata: behandling

AA behandlas inte. Om håravfallet är brännbart är det en bra chans (upp till 80% beroende på hur omfattande baldingområdet är) att det blir en fullständig återupptagning av tillväxt inom 1 år utan behandling. Om håravfall är omfattande från början, är möjligheterna till återhämtning inte så bra.

Människor med mild tidig skallighet ärata behöver inte någon behandling, eftersom deras hår sannolikt kommer att växa tillbaka på ett eller annat sätt. Vissa behandlingar kan orsaka hårväxt. Varje behandling som medför allvarliga risker måste undvikas, eftersom isataskallen i sig inte har någon negativ inverkan på den fysiska hälsan.

Steroid tabletter. Stora doser steroider kan leda till hårväxt, men när behandlingen slutar uppstår ofta skallighet. Användningen av steroider under ganska lång tid kan orsaka många biverkningar, inklusive högt blodtryck, diabetes, magsår, grå starr och osteoporos samt viktökning.

UV-behandling. Du måste ta piller eller applicera en kräm som gör huden känslig för ljus, och ersätt sedan uttryck till källan för ultraviolett strålning, två eller tre gånger i veckan i flera månader. När behandlingen slutar kommer det sannolikt att bli ett återfall. Det är också möjligt att få hudcancer (från lång ultraviolett strålning).

Hårförlust, alopeci - diagnos och behandling av svåra fall i kvinnor och barn

International Trichological Center är specialiserat på behandling av alla former av håravfall, alopeci och skallighet. Endokrinologen (tricholog) kommer att genomföra en omfattande diagnos och identifiera den främsta orsaken till sjukdomen.

Vi behandlar alla stadier av fokal alopeci (alopeci), inklusive total och universell, diffus håravfall och androgenalopeci hos kvinnor.

År 2012 gjorde 25-årsdagen av upptäckten, för första gången i världen, Dr. med. Undritsov VM, på att sänka graden av celldelning i fältet alopeci hos patienter med näsan av alopeci (alopeci), vilket möjliggjorde ett nytt blick på problemet med behandling av alopeci och håravfall.

Efter 5 och 10 år upptäckte Undritsova V.M. bekräftades av amerikanska forskare "abnormt uttryck för Ki-67 antigen i hårfollikel av alopecia areata" (van Baar HM, Perret CM, van Vlijmen IM, van de Kerkhof PC, Happle R, Schalkwijk J.)

Acta Derm Venereol, 1992; 72 (3): 161-4. och "Lesional alopecia areata T-lymfocyter nedreglera epitelcellsproliferation" (Thein C, Strange P, Hansen ER, Baadsgaard O.) Arch Dermatol Res. 1997, juni; 289 (7): 384-8.

Om din sjukdoms varaktighet inte överstiger 10-12 år, kommer vi att återställa hårväxten inom en till tre individuellt utvalda behandlingar. Om din sjukdoms varaktighet är längre kommer behandlingen av skallighet att vara längre.

Orsaker och behandling av fokal alopeci

Andra namn - "alopecia areata" eller "areata alopecia". Detta är en sällsynt sjukdom: upp till 1,7% av människor på planeten upplever obehag i samband med håravfall. Dessutom innehåller detta nummer även diffus och universell alopeci.

Kvinnor har mindre risk än män, men den kvinnliga hälften av sjukdomen är psykologiskt tolererad. Låt oss ta en närmare titt på vad sjukdomen är, vilka symptom, hur man behandlar och samtidigt vad som kan göras för förebyggande.

Vad är "fokal alopeci"?

Detta är en kronisk form av skallighet, uttryckt i runda eller ovala områden i en godtycklig plats. Oftast - på huvudet. Skador på hårceller uppträder. Oroa dig inte för att höra ordet "kronisk". Ibland återkommer inte alopeci. Men oftast händer detta från tid till annan.

De första tecknen på sjukdomen uppträder vanligen mellan 15 och 35 år, men en yngre ålder är inte utesluten. I hälften av fallen sker återhämtning inom 1 år.

Symtom på alopecia areata hos kvinnor

Alopecia areata, som redan nämnts ovan, är uppenbarad i ett obestämt antal rund eller ovalformad baldness-foci. Vanligtvis börjar skallighet med ett litet område (i 80% av fallen kvarstår 1) av en liten rund form, och sedan gradvis ökar lesionen och nya fläckar uppträder.

Focal alopecia kan också strömma in i andra mer allvarliga former. I detta fall finns det en förlust av hårytor på kroppen eller fullständig hårförlust. Även i mer allvarliga former av sjukdomen rapporterar patienterna en försämring av nagelplattans tillväxt och struktur.

Det finns vanligen ingen rodnad eller klåda på håravfallssidan, det är bara möjligt i början av sjukdomen, i mycket sällsynta fall märks inflammation. Först faller pigmenterat hår (mörkt) ut. Också ses alopeci mer i brunetter och brunhårda kvinnor, och blondiner lider minst.

Ytan på huden där håret föll ut är slät eller det är mjukt, tunt, sparsomt, ljust kort hår på den. Dessutom kan förlust av ögonfransar och ögonbryn förekomma.

Hur skiljer man alopeci från andra liknande sjukdomar

Om du är orolig för fokal håravfall, är det inte i alla fall av alopeci. Det kan också vara versicolor, svamp eller skadliga effekter (till exempel curling eller hårdvasket hårfärg). Lagen är emellertid den vanligaste på denna lista.

För att skilja det från alopeci är det nödvändigt att klargöra symptomen. Vid berövande av huden på huvudet är rött, inflammerat kan det vara sår på den. Du kan uppleva allvarlig klåda i de drabbade områdena. Hår i sådana områden faller inte bara ut, de verkar bryta sig. Vid närmare granskning kan du se "rester" av håret nära hårbotten. Vid beröring är huden inte jämn.

Du kan också överväga alternativet när en person självt tog ut en hårbotten.

Former av fokal alopeci

Om emellertid håravfall är associerat med alopeci, så finns det flera former där det kan manifestera sig och att flöda. Nedan ser vi alla 6 formulär:

 • Lokal - en form som vi redan känner till i form av runda skador.
 • Subtotal - manifesterar sig när befintliga separata deponeringszoner går samman i en.
 • Totalt - håravfall på hela huvudet, inklusive ögonfransar och ögonbryn.
 • Ribbon - hårskada i form av lin från templen till nacken.
 • Universal - håravfall i hela kroppen.
 • Marginalhår faller ut på kanten av huvudet, särskilt de främre och tidsmässiga delarna påverkas.
 • Skärning - håret faller inte ut och bryts av ca 1,5 cm från rötterna.

Om häckning av alopeci påverkar naglarna anses denna form vara den svåraste att behandla.

Hur påverkar alopeci den allmänna hälsan och de som finns runt dig?

Alopeci av någon form är inte smittsam mot andra och kan inte överföras från person till person. Liknande håravfall påverkar inte kroppens allmänna tillstånd, det är mer en kosmetisk defekt.

När är det värt att se en läkare?

Om du märker ett litet område där håret faller ut, titta på det under en period (upp till 3 månader). Om det ökar snabbt eller om du har hittat ett nytt drabbat område, kontakta i så fall en hudläkare eller trikolog. Om webbplatsen inte utvecklas på något sätt är det troligt att allt snart kommer tillbaka till normalt och nytt hår kommer att växa över tid.

Orsaker till alopecia areata hos kvinnor

Sjukdomen är dåligt förstådd, så de exakta orsakerna till håravfall är inte tydliga. Forskare och läkare har identifierat flera orsaker som kan provocera alopeci, men det är troligtvis inte de enda alternativen att överväga.

 1. Den mest troliga orsaken ligger i problemen med immunsystemet, nämligen - i autoimmuna sjukdomar. Detta händer när systemet kraschar, och kroppen börjar uppfatta håret som onödiga virus och blir därför helt enkelt av med dem.
 2. Den andra anledningen är en akut infektiös (eller viral) sjukdom. Speciellt här är hudproblem markerade. Dessutom kan alopeci inträffa efter en viss återhämtningsperiod. Detta kan inkludera parasiter, kontakta en läkare för att utesluta denna orsak.
 3. Genetisk predisposition observeras hos nästan 25% av patienterna. Detta betyder emellertid inte att alopeci nödvändigtvis kommer att manifesteras. Det betyder att du lättare kan provocera.
 4. Stark stress. Hår faller ofta ut ur nerverna, och med en stark negativ upphetsning av nervsystemet i sällsynta fall sker detta i form av alopeci.
 5. Fysisk skada. Vanligtvis, efter strejker eller sår ökar risken för att utveckla denna form av skallighet.
 6. Problem med de endokrina eller vegetativa systemen. Endast en läkare kan ta reda på det.
 7. En annan kronisk infektion kan ge upphov till alopecia areata.

Behandling av fokalalopeci hos kvinnor

Det finns flera typer av behandling för sjukdomen, konsultläkaren hjälper dig med detta. Endast han kommer att kunna välja en individuell metod för behandling av alopecia areata.

Det finns två typer av behandling: medicinering och terapeutisk behandling.

 • Ofta föreskrivna sedativa och vasodilatorer, till exempel Troxevasin. Om andra infektioner finns i kroppen, kommer de att förskriva antiinflammatoriska. Läkemedel för att stimulera immunitet och korrigera det, till exempel cyklosporin A. Läkemedel för att stimulera hårväxt. Silikoninjektioner eller vitaminkomplex. Nootropa läkemedel, till exempel Nootropil. Men det här är inte hela listan med föreskrivna läkemedel, eftersom allt beror på orsaken till sjukdomen.
 • Ibland erbjuder de traditionell medicin, till exempel tinktur av rödpeppar eller lökjuice. Av sådana "irriterande" mediciner används även dithranol.
 • De erbjuder att prova olika behandlingar, till exempel PUVA-terapi eller mesoterapi.
 • Använd en mängd olika salvor och krämer, som inkluderar heparin.
 • I svåra fall (särskilt hos ungdomar) ordineras hormonpreparat oralt eller i form av injektioner.

För fullständig återhämtning kräver ditt tålamod och uthållighet. Ibland kan behandlingen försenas för hela året. Det viktigaste - missa inte tiden för sina droger, om injektioner eller timmar av piller.

Det finns en stor sannolikhet att det kommer att bli ett återfall - och alopeci kommer tillbaka igen. Men det betyder inte att det inte behöver behandlas! Och om du bara upplever, men du inte har alopeci, lugna dig sedan: det här är en sällsynt sjukdom.

Vad ska inte göras under behandlingen?

 1. Du kan inte ändra behandlingen själv. Följ råd från en läkare. Om du inte tror på en, gå till en annan. Även om läkaren sa att du måste vänta på behandlingen, betyder det att du måste vänta. Eftersom alopeci är en mycket vanlig praxis, när den passerar sig själv, utan mänsklig intervention.
 2. Avbryt inte behandlingen. Du måste slutföra ärendet, annars kan alopeci återvända snabbt. En tablett sparar inte dig, du måste dricka en kurs eller gå igenom alla behandlingsmetoder.
 3. För självbehandling, om du fortfarande nekar att gå till doktorn, ska du inte använda flera droger samtidigt. Det här är en stor belastning på kroppen, dessutom kan många droger stå emot andra, och då kan ingen positiv effekt förväntas.
 4. Oroa dig inte! På grund av stress är kroppen mycket svår att övervinna sjukdomen. Detta är en annan anledning till utseendet av alopeci. Håll dig lugn och fortsätt att övervaka din kropp.
 5. Ge inte upp det vanliga livet. Gå, gå till jobbet, chatta med vänner. Fokal alopeci i någon av dess manifestationer är inte smittsam, ta det bara en kosmetisk defekt. Under behandlingen kan du alltid bära en hatt när du går ut "till människor".

Förebyggande av alopecia areata

Huvudregeln är vård av ditt hår och kroppen som helhet. Ät rätt, ändra inte lufttemperaturen dramatiskt från +25 till -10. Låt ditt huvud vara varmt och rent, följ regelbundet hygienreglerna.

Det är mycket användbart att göra masker till hår och hårbotten, även de enklaste och en gång i veckan. Ta vitaminer och ta inte dig till stressiga situationer. När all din hälsa är i gott skick, när de tar hand om det, så är ingen alopeci hemskt för dig!

Denna sjukdom kan förefalla "out of nowhere" och också snabbt försvinna, dess beteende är svårt att förutsäga, så bli inte förvånad om plötsligt började det drabbade området att växa.

Kom ihåg att denna form av skallighet inte är fullt förstådd och förstådd, men vetenskapen utvecklas med hög hastighet. Medicin fortsätter ständigt framåt och snart kommer vi att veta allt om vår kropp, inklusive behandling av en sjukdom som alopeci.

Låt oss ta en videon lektion där en berömd person kommer att berätta mer om alopeci.

Vad är alopecia areata och hur man behandlar det?

Håravfall kan förekomma antingen över hela ytan på huvudet eller lokalt. Alopeci, nämligen dess typ av arena hänför sig till fokal skallighet.

Vad är karaktäristiskt för området?

Alopecia areata är en alopeci som påbörjades på grund av utvecklingen av en autoimmun sjukdom. Det kan se ut som en liten singel skallig fläck på huvudet eller några sådana fläckar. Dessutom är huden på dem helt lugn - det finns varken ärr eller inflammationer.

Intensiteten hos denna typ av skallighet kan vara helt annorlunda - från ett litet område för att slutföra hårförlust. Det mest intressanta är att denna sjukdom oftast förekommer hos ungdomar, men ingen anser att det är ganska vanligt, som det händer i endast 2% av befolkningen.

Alotesi av denna typ uppstår ganska spontant och precis som plötsligt försvinner. Om patienten undersöks, kan absolut inga avvikelser från normen hittas i analyserna. Läkare associerar området med sköldkörtelsjukdomar eller hudsjukdomar som vitiligo.

Orsaker till utveckling

Utgångsskälen till utvecklingen av fokalalopeci är:

 • Mental stress. Naturligtvis är en direkt anslutning inte vetenskapligt etablerad, men forskare är benägen att tro att det är den psykologiska faktorn som aktiverar fokal alopeci hos dem som är mest benägna att det.
 • Fysisk skada. Dessutom kan skadan vara av olika ursprung - både fysisk och infektion, vilket påverkar människans immunförsvar.
 • Infektionssjukdom. Det finns många fall där efter överföringen av en infektionssjukdom, började området.
 • Gener. Forskare har visat att benägenheten för fokal alopeci överförs genetiskt.

Vem är i riskzonen?

Alopeci av denna typ kan uppvisa symptomen ganska tidigt. De första skalliga fläckarna kan börja även hos ungdomar i åldern femton till tjugofem år. I en fjärdedel av dem manifesteras alopeci av fokal typ på grund av det faktum att de överfördes en genetisk benägenhet. Mer än hälften av de människor som lider av areres är helt friska människor. Andra lider av en av följande sjukdomar:

 • Downs syndrom;
 • vitiligo;
 • Addisons sjukdom;
 • olika sköldkörteldysfunktioner.

I samma utsträckning kan areata utvecklas både hos män och kvinnor.

behandling

Alopeci av denna typ behandlas inte med vanliga vitaminer eller ersättning av tvättmedel. Här behöver vi göra ett djupare systematiskt tillvägagångssätt. Behandlingen är vanligtvis ordinerad av en hudläkare eller thrologist och den innefattar:

 • kortikosteroider;
 • minoxidil 5%;
 • psoriathek i form av en kräm.

kortikosteroider

Dessa läkemedel administreras till patienten genom ytan i form av subkutana injektioner direkt till platsen där skallighet uppstår. För att göra detta, ta 3 ml av läkemedlet och injicera det i de mellanliggande skikten på huden på platsen i en kvadratcentimeter. Ju större baldingområdet är desto mer beredning kommer att krävas. Håret börjar växa i genomsnitt fem veckor efter injektionen. För att undvika ärrbildning bör din hud endast lita på en skicklig specialist, som kommer att injicera läkemedlet till önskat djup och inte röra på depåerna av subkutant fett.

För att uppnå större effekt kan läkaren också tillskriva användningen av kortikosteroidkrem i det drabbade området. Det ska appliceras efter injektion.

Kortikosteroidbehandling har många motståndare, och alla för att den har några biverkningar. Om kvinnor fortfarande fortsätter att aktivt förlora hår i samma område, måste de genomgå flera behandlingskurser.

minoxidil

För de som plötsligt har lidit sjukdomen och till vilka kortikosteroider är kontraindicerade, finns det en annan utväg - en 5% lösning av minoxidil. Detta läkemedel har visat ganska anständigt resultat vid behandling av fokal alopeci. När man utförde en storskalig klinisk prövning på frivilliga, fick forskare positiva resultat i 40% av deltagarna, vars skaldethet var från tjugofem till hundra procent. Men för den amerikanska avdelningen för licensiering av droger var det inte tillräckligt och de gav inte tillstånd att använda denna agent för behandling av areater, men i Ryssland är det fullt certifierat.

antralin

Läkemedel som innehåller icke-specifik immunmodulator under namnet mantralin är det säkraste och mest effektiva sättet att behandla alopeci i områden med stor diameter. Anthralin är en kräm som kommer i 0,1, 0,25, 0,5 och 1,0%. Detta verktyg måste tillämpas en gång per dag på tillväxtplatsen för nya hårpärlor. Krämen börjar gnugga fingrarna lätt på den första dagen i 5 minuter, sedan appliceras tiden gradvis. Efter 12 procedurer kan grädden lämnas på huvudet i en timme. Efter varje gnugga sköljs huden med icke-hett vatten och tvättas sedan med ett mildt schampo. Nya hår börjar växa efter tre månader. Cirka en fjärdedel av patienterna uppnår kosmetiskt godtagbara resultat inom sex månader.

Alopecia areata behandling hos kvinnor

För håråterställning använder våra läsare framgångsrikt Minoxidil. Med tanke på populariteten hos det här verktyget bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.
Läs mer här...

Här kommer vi att försöka reda på grundorsakerna till en annan typ av skallighet, inte mindre formidabel än den ökända AHA - total alopeci. Förutom det långvariga manliga håret, kan det milda köns hår och till och med oskyldiga barn ofta falla i detta djurs mun.

Som du vet inträffar ingenting utan anledning, och någon sjukdom föregås av en viss intern status hos en person, hans reaktion på en eller annan livsutmaning som orsakas av personlighetsspecificiteten. Fysisk såväl som psykiskt lidande hos en person från sjukdomar är en signal av kroppen som dess ägare gör fel, är i en missgynnad position och att de faktorer som orsakar lidande är katastrofala för honom. Och därför måste människor först och främst tänka sig - det var först och främst på psykologins nivå som orsakade ett smärtsamt tillstånd och försökte eliminera det, och på något sätt förstöra deras själar med en dödsändelse "som det är".

Så beskriver den tyska forskaren Rudiger Dalke de psykosomatiska orsakerna till total balding i sin bok "Sjukdomen som själens språk".

"Hos patienter som lider av denna sjukdom tar kroppen ett radikalt steg mot yttre antenner. Hår dör på vinstocken och gör patienterna bokstavligen skalliga och nakna. Eftersom de är generad av andra leder det ofta till fullständig isolering. Därefter börjar reträtten, för vilken patienterna definitivt saknar mod. Kroppen med hjälp av sjukdomen visar symboliskt den omedvetna avsikt att "ta bort antennen", bryta av kontakter med omvärlden och utföra sin plan. Faktum är att patienterna länge kände sig nakna, försvarslösa och kompromissade, kan bara inte känna igen det. Sjukdomen visar sin skam i dubbel mening. Omedvetet känner de också en "förlust av ansikte", eftersom ögonfransar och ögonbryn faller ut med hår. Om patienter lär sig att eliminera denna brist med hjälp av peruker och måttlig kosmetika, kommer sjukdomen att förlora sin mening, men om det inte finns några interna förändringar, då de kommer tillbaka till samhället, kommer lidandet att börja igen.

I denna situation är det nödvändigt att förbli ensam med dig själv och "ta bort antennen." Det kräver nakna uppriktighet och försvarslös öppenhet, som en nyfödd bebis. Försök att dölja spår av sjukdomen med hjälp av kosmetika bidrar inte till återhämtning. Tillsammans med håret förlorar patienten sin frihet, till exempel möjligheten till enkel och avslappnad kommunikation. Således förloras viss del av inflytande och makt över andra människor, särskilt över motsatt kön. Möjligheten att fascinera med hjälp av hår är utesluten, du kan inte slama de saknade ögonfransarna.

Sjukdomen återvänder patienten till naturlig skam och visar sin försvarslöshet. Om hirsutism leder en person för att inse lusten för styrka och makt, så slutfört förlust av hår leder till barndoms maktlöshet. "

Orsaken till total skaldethet på den fysiska nivån, uttryckt av läkare, är okänd för vetenskapssvikt i immunsystemet, på grund av vilket kroppens immunceller attackerar sina egna hårsäckar. Denna totala typ av skallighet liknar androgen, där hormonet, som ursprungligen var avsett att ge styrkan till värden, erkänns som "grundaren". Immunsystemet är utformat för att fungera som ett skydd mot kroppen mot införandet av oönskade mikroflora och mikroorganismer. Det visar sig att kroppen börjar "försvara" från sitt eget hår! Skada inte, va?

Sådana snedvridningar i kroppens arbete förekommer under alla omständigheter av deprimerande externa faktorer. I ett hälsosamt, naturligt tillstånd kommer mänskliga organ och system som är programmerade att leva inte att förstöra varandra.

I djupet av det undermedvetna av de som lider av total alopeci har en speciell reaktion bildats för omvärlden - en desperat önskan att komma ifrån det, med tanke på att det är så hemskt, orättvist, inte att förstå dig etc.

Den fysiska manifestationen av denna omedvetna "lust" kan manifestera sig både direkt från den person som upplever det och från sina efterkommande. Människan känner djupt sin maktlöshet framför omvärlden och vill lämna honom, känna inte honom. Kanske finns det en uttalad uppsättning utsatta. Inte undra på att TA ofta påverkar barn och kvinnor med sina ömma, sårbara själar! Eftersom håret är antennen för utbyte av energi med omvärlden börjar kroppen instinktivt känna igen sina lampor som ett fientligt element, som en splinter. Och ger order till immunitet för att förstöra dem. Hårfall, en person börjar skämmas för sin nakna bild och tvingas gömma sig från den omgivande verkligheten. Målet är uppnått!

Publicerad 1 december 2017.

script async src = "// pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Alopecia areata

Fokal alopeci (på ett annat sätt) är en extremt sällsynt sjukdom som uppträder hos både män och kvinnor och till och med hos barn. Denna sjukdom hittar fortfarande ingen förklaring, eftersom den uppstår och slutar spontant tillsammans med betydande håravfall.

Symptom på fokal alopeci

Fokal alopeci kännetecknas av den plötsliga utlösningen av den patologiska processen och samma ojämnhet i fullbordandet. Samtidigt är även sjukdomsprocessen i sig själv oförutsägbar. Sjukdomen kan åtföljas av betydande håravfall och kan endast påverka vissa områden av liten storlek, men med tydliga konturer av rund eller oval form.

Antalet hårkål kan också vara annorlunda, men hårsäckarnas mun påverkas inte. Hudytan på alopeci-platsen är slät, utan flakning och längs omkretsen av fokusets fokusering i sjukdomens aktiva stadium sträcker sig en zon av "lös" hår och hampen av brutet hår liknar ett utropstecken.

Så snart sjukdomen är i eftergift uppträder en fluff på de skalliga områdena, som gradvis omvandlas till normal hårtjocklek och färg. Sjukdomens remission i vissa delar av huvudet kan väl åtföljas av dess progression mot andra. Det vill säga, medan vissa områden är övervuxna med hår, observeras skallighet i andra områden.

Orsaker till Alopecia Alopeci

Forskare har inte en klar uppfattning om vad som är orsaken till denna sjukdom till denna dag. Det finns bara några antaganden som kan utlösa mekanismen i denna mystiska sjukdom, och här finns det sådana stunder som:

 • nervös chock
 • stall;
 • långvarig stress
 • fysisk skada
 • kroniska infektiösa (ofta dermatologiska) sjukdomar;
 • patologisk genetisk predisposition;
 • Fel i autoimmuna mekanismer.

Drogbehandling av fokalalopeci

När det gäller behandling av fokalalopeci har specialister olika åsikter, vilka dock inte är universella, eftersom orsakerna till denna patologi är olika och det är ganska svårt att bestämma dem. Det finns emellertid fall då behandlingen av den sjuka inte var nödvändig, eftersom läkning inträffade spontant.

Fokal alopeci diagnostiseras genom mikroskopisk undersökning av håret, undersöker follikelns tillstånd och hårets hårbotten. Dessutom föreskriver doktorn ett antal andra studier: ultraljud, CBC och andra. Enligt dessa undersökningar ordineras systemiska droger (sedativa, immunmodulerande vitaminkomplex och andra). Också föreskrivna terapeutiska stimulerande förfaranden främst för att återställa hårbotten. Detta tar hänsyn till ett antal faktorer: patientens ålder, varaktigheten av den patologiska processen, storleken på det område som påverkas av huvudets alopeci.

Behandling av folkmekanismer fokal alopeci

 1. Det är nödvändigt att blanda de krossade valnötkärnorna (20 st.) Med vegetabilisk olja (80 ml). Den resulterande blandningen smälter in i det drabbade området av hårbotten på natten varje dag.
 2. Fyra puddar av röd fjäder häll en halv liter vodka och låt den brygga i tre veckor på en mörk plats. Används för daglig gnidning i de hårda områdena i hårbotten.
 3. Förbered en skur av flera vitlöksklyftor och applicera det på problemområdena i huvudet i två timmar och tvätta sedan håret med schampo. Behandlingen utförs med kurser med tio dagars paus.
 4. Kram saften från de unga bladen av aloe och gnugga den i de drabbade områdena i två månader. Sedan, ta en månadsavbrott, upprepa kursen.
 5. För två timmar, applicera kompositionen framställd från en matsked av nypressad lökjuice och burdockolja, tagen i lika stora mängder, till den drabbade hudalopeci. Skölj sedan av allt med varmt vatten och schampo. Behandlingen utförs två eller tre gånger i veckan.

Fokal alopeci hos kvinnor: symptom och behandling

Fokal (luft) alopeci är en inflammatorisk process som påverkar hårsäckarna (i vissa fall naglarna).

Sjukdomen är långvarig.

På huden bildas inte ärrbildning och skada. Hos kvinnor är sjukdomen fixad så ofta som hos män.

Artikeln kommer att överväga symptomen på sjukdomen och dess behandling.

 • beskrivning
 • Kliniska former
 • Orsaker till skallighet
 • symptom
 • Steg av sjukdomen
 • behandling
 • foto
 • Användbar video
 • slutsats

beskrivning

Sjukdomen utvecklas i genomsnitt i 1% av kvinnorna i åldern 15-30 år. Av dessa blir 50% av symptomen på patologi inom 1 år. Men det garanterar inte en slutgiltig återhämtning. Med comorbidities och ett försvagat immunsystem, påminner sjukdomens tecken på sig själva.

Mekanismen för utveckling hos kvinnor av fokal alopeci har ännu inte studerats. Under den aktiva fasen detekteras C3-immunkomplexen, immunoglobulinerna A, M, G hos patienter. Det finns en brist på cellulär immunitet. Nedsatt håravfall kan se annorlunda ut: i form av enskilda skador med tydliga kanter eller många små, närliggande, drabbade områden, som går samman i ett gemensamt omfattande område.

Kliniska former

Kliniska tillstånd med fokal alopeci:

 • Blandningar Ribbat. Håret faller ut en remsa som sträcker sig från baksidan av huvudet till templet.
 • Local. På huvudet finns foci av håravfall med klara ovala eller rundade kanter.
 • Total. Frekventa återkommande förhållanden leder till att en person förlorar hår inte bara på huvudet utan också på ögonfransar och ögonbryn.
 • Delsumma. Många små lesioner bildas, som slås samman i en stor eldstad.
 • Universal. Utvecklingen av sjukdomen leder till förlust av hår över hela kroppen.
 • Alopeci. Förutom partiell håravfall på huvudet är också utmattningsförfarandet noterat i nagelplattorna.

Behandling av sjukdomen i de tidiga stadierna gör att du kan uppnå snabb positiv dynamik. Det är mycket svårare att eliminera symtomen på alopeci-skaldethet när flera lesioner har bildats eller håret har fallit ut på andra områden. Men de senaste fallen är extremt sällsynta.

Orsaker till skallighet

Patologiska fysiska och psykiska tillstånd hos kvinnor kan leda till utveckling av alopecia areata:

 • sjukdomar i nervsystemet
 • vasospasmer;
 • kränkningar av blodbildning
 • genetisk predisposition;
 • endokrina störningar;
 • virala sjukdomar;
 • stressiga situationer, långvarig depression;
 • graviditet;
 • fysisk utmattning av kroppen
 • cancer.

symptom

Från sidan framträder fokal alopeci hos kvinnor som en plot av olika form utan hår: en cirkel, en oval, ett band. Skådespelet är inte trevligt. Kvinnor, som övervinnas av denna obehagliga sjukdom, upplever en stark nervös chock och försöker bli av med problemet med alla möjliga medel.

Om behandlingen inte börjar i tid, kan nya näsformationer uppträda på huvudet. De ligger på en plats eller täcker hela ytan: från frontzon till nacke. Flera foci kan slå samman i en gemensam.

Vid närmare undersökning kan det noteras att mörkt, friskt hår är frånvarande i lesionsområdena, och istället för dem finns det en "fluff" på huvudet - tunna korta hår som saknar pigment. Vid kanterna av hårbildningen är tunnare, bruten än i den friska zonen.

Med rätt behandling, i stället för en pistol, visas en hård mörk borste - lökarna börjar på nytt processen med att växa av friskt pigmenterat hår. Det märks att gnezalopeci oftare påverkar människor med mörka strängar. Därför går inga förändringar i samband med tillväxten eller förlusten av hår, obemärkt.

Steg av sjukdomen

Det finns tre huvudfaser av sjukdomen:

 1. Active. Huden i det drabbade området blir inflammerad, rodnad, svullnad. Hon kliar ständigt, och personen gör ofrivilligt skrapa i detta område. Det kan finnas en liten stickning i känslan.
 2. Stationär. Om den lämnas obehandlad börjar ökad håravfall vid lesionsställena. Om du drar en bunt hår i detta område, kan en hel sträng förbli i dina händer. Ingen smärta uppstår. På kammen hänger hela hårhår.

Det är i detta skede att kvinnor upplever den starkaste stressen, och blir ibland hysteriska. I områden av alopeci börjar huden att lysa igenom, och med den vidare utvecklingen av sjukdomen är den nästan helt befriad från håret. Gravida kvinnor är mer benägna att märka enskilda formationer i kronans eller bakom öronen.

 • Regressiv. I stället för förlorat hår bildas ett ljus ned, vilket med rätt behandling ersätts med ett hårt hår. Först visas svarta prickar på huden, sedan barbensstubbar, sedan "nyfödda" hår.
 • En sjukdom som håravfall kan behandlas framgångsrikt om den bakomliggande orsaken är uppenbar. Att bota "slumpmässigt" hemma är att förlora dyrbar tid.

  behandling

  Kvinnan upplever en stark känslomässig chock, som ser utvecklingen av alopecia areata. Vid första behandlingsfasen behöver patienten psykologisk hjälp. En positiv attityd, förtroende för behandlingens framgång kommer att påskynda läkningsprocessen. Normalisering av metaboliska processer i huvudets subkutana zon, återställandet av hårsäckarna börjar hos vissa patienter efter 1-2 sessioner av automatisk träning.

  Läkemedelsbehandling omfattar att ta:

  • antiinflammatoriska läkemedel;
  • vasodilatorer och sedativa
  • nootropa läkemedel (stimulera hjärnaktivitet).

  För extern användning används krämer, salvor, geler, som inkluderar heparin (antikoagulant, vilket minskar blodkroppshastigheten) och verapamil (kalciumkanalblåsare, som ger antiarytmiska effekter).

  Goda resultat erhålls genom smörjning av de drabbade områdena med irriterande (irriterande) medel: tinkturer av röd paprika och vitlök, kroppsligia, lökjuice. De används i strikt överensstämmelse med läkarens anvisningar (annars kan brännskador vara möjliga).

  Därefter kan du se ett foto av fokal alopeci hos kvinnor:

  Alopecia areata och dess behandling

  Inlagd av: admin i hårbehandling 18.09.2018 Kommentarer på Alopecia areata och dess behandling är inaktiverad 81 Visningar

  Håravfall kan förekomma antingen över hela ytan på huvudet eller lokalt. Alopeci, nämligen dess typ av arena hänför sig till fokal skallighet.

  Alopecia areata är en alopeci som påbörjades på grund av utvecklingen av en autoimmun sjukdom. Det kan se ut som en liten singel skallig fläck på huvudet eller några sådana fläckar. Dessutom är huden på dem helt lugn - det finns varken ärr eller inflammationer.

  Intensiteten hos denna typ av skallighet kan vara helt annorlunda - från ett litet område för att slutföra hårförlust. Det mest intressanta är att denna sjukdom oftast förekommer hos ungdomar, men ingen anser att det är ganska vanligt, som det händer i endast 2% av befolkningen.

  Alotesi av denna typ uppstår ganska spontant och precis som plötsligt försvinner. Om patienten undersöks, kan absolut inga avvikelser från normen hittas i analyserna. Läkare associerar området med sköldkörtelsjukdomar eller hudsjukdomar som vitiligo.

  Utgångsskälen till utvecklingen av fokalalopeci är:

  • Mental stress. Naturligtvis är en direkt anslutning inte vetenskapligt etablerad, men forskare är benägen att tro att det är den psykologiska faktorn som aktiverar fokal alopeci hos dem som är mest benägna att det.
  • Fysisk skada. Dessutom kan skadan vara av olika ursprung - både fysisk och infektion, vilket påverkar människans immunförsvar.
  • Infektionssjukdom. Det finns många fall där efter överföringen av en infektionssjukdom, började området.
  • Gener. Forskare har visat att benägenheten för fokal alopeci överförs genetiskt.

  Alopeci av denna typ kan uppvisa symptomen ganska tidigt. De första skalliga fläckarna kan börja även hos ungdomar i åldern femton till tjugofem år. I en fjärdedel av dem manifesteras alopeci av fokal typ på grund av det faktum att de överfördes en genetisk benägenhet. Mer än hälften av de människor som lider av areres är helt friska människor. Andra lider av en av följande sjukdomar:

  • Downs syndrom;
  • vitiligo;
  • Addisons sjukdom;
  • olika sköldkörteldysfunktioner.

  I samma utsträckning kan areata utvecklas både hos män och kvinnor.

  Alopeci av denna typ behandlas inte med vanliga vitaminer eller ersättning av tvättmedel. Här behöver vi göra ett djupare systematiskt tillvägagångssätt. Behandlingen är vanligtvis ordinerad av en hudläkare eller thrologist och den innefattar:

  • kortikosteroider;
  • minoxidil 5%;
  • psoriathek i form av en kräm.

  Dessa läkemedel administreras till patienten genom ytan i form av subkutana injektioner direkt till platsen där skallighet uppstår. För att göra detta, ta 3 ml av läkemedlet och injicera det i de mellanliggande skikten på huden på platsen i en kvadratcentimeter. Ju större baldingområdet är desto mer beredning kommer att krävas. Håret börjar växa i genomsnitt fem veckor efter injektionen. För att undvika ärrbildning bör din hud endast lita på en skicklig specialist, som kommer att injicera läkemedlet till önskat djup och inte röra på depåerna av subkutant fett.

  För att uppnå större effekt kan läkaren också tillskriva användningen av kortikosteroidkrem i det drabbade området. Det ska appliceras efter injektion.

  Kortikosteroidbehandling har många motståndare, och alla för att den har några biverkningar. Om kvinnor fortfarande fortsätter att aktivt förlora hår i samma område, måste de genomgå flera behandlingskurser.

  För de som plötsligt har lidit sjukdomen och till vilka kortikosteroider är kontraindicerade, finns det en annan utväg - en 5% lösning av minoxidil. Detta läkemedel har visat ganska anständigt resultat vid behandling av fokal alopeci. När man utförde en storskalig klinisk prövning på frivilliga, fick forskare positiva resultat i 40% av deltagarna, vars skaldethet var från tjugofem till hundra procent. Men för den amerikanska avdelningen för licensiering av droger var det inte tillräckligt och de gav inte tillstånd att använda denna agent för behandling av areater, men i Ryssland är det fullt certifierat.

  Läkemedel som innehåller icke-specifik immunmodulator under namnet mantralin är det säkraste och mest effektiva sättet att behandla alopeci i områden med stor diameter. Anthralin är en kräm som kommer i 0,1, 0,25, 0,5 och 1,0%. Detta verktyg måste tillämpas en gång per dag på tillväxtplatsen för nya hårpärlor. Krämen börjar gnugga fingrarna lätt på den första dagen i 5 minuter, sedan appliceras tiden gradvis. Efter 12 procedurer kan grädden lämnas på huvudet i en timme. Efter varje gnugga sköljs huden med icke-hett vatten och tvättas sedan med ett mildt schampo. Nya hår börjar växa efter tre månader. Cirka en fjärdedel av patienterna uppnår kosmetiskt godtagbara resultat inom sex månader.

  Alopecia areata

  Den mest komplicerade formen av alopeci, eftersom den inte är helt förstådd. Det anses vara en autoimmun sjukdom.

  Tre typer skiljer sig åt: alopecia av areata (detta är ett internationellt namn, i Ryssland kallas alopeci för fokal alopeci, förkortad OA), universell och total alopeci. Det finns fortfarande inget sådant läkemedel i världen som kan bota alopeci med en hundra procent garanti. Mycket ofta (från världspraxis) efter några år, ibland snabbare blir alopeci av arete till universell eller total alopeci.

  Vad är en autoimmun sjukdom?

  Immunsystemet, i stället för att skydda hela vår kropp från utländska aggressorer som virus och bakterier, tar hårsäckar för främmande kroppar och börjar attackera dem - vilket leder till förlust av hår på huvud och kropp. Cellerna i immunsystemet, vita blodkroppar, attackerar de snabbt växande cellerna av hårsäckar. Attackade hårsäckar blir små och minskar produktionen av celler för hårväxt. Som ett resultat är hårsäckar utarmade. Lyckligtvis dör inte folliklarna och kan producera hår. Så vi har alltid en chans att förvärva igen.

  Vad händer

  I de flesta fall faller håret ut, bildar ett enda fokus eller flera runda fläckar. Fickor kan dyka upp och försvinna. I vissa människor utvecklas sjukdomen och lesionerna blir större över tid. Det händer att foci dyker upp på kroppen. Ibland leder sjukdomen till fullständig håravfall på huvudet, som kallas total alopeci. När håret faller på huvudet och över hela kroppen kallas det universellt alopeci.

  Alopeci är inte en dödlig sjukdom, dess utseende är inte livshotande, det ger ingen smärta, kroppen kan vara helt frisk och fungera normalt. Jag personligen inte gillar att kalla alopecia areata en sjukdom, jag föredrar ordet "störning eller dysfunktion". På engelska finns det ett fantastiskt ordförhållande, det översätts som "state", "violation", "disorder", ersätter ofta "sjukdom" och "sjukdom" - en sjukdom. Med alopeci kan du leda ett helt fullt liv. Det viktigaste är acceptansen av dig själv och din bild.

  Vem har risk att drabbas av denna sjukdom?

  I en av de utländska artiklarna på Alopecia Research Centers hemsida läser jag att det är möjligt att bli sjuk med alopecia areata, om någon från familjen drabbats av eller lider av alopecia-areat. Detta är en mycket liten risk.
  Enligt observationer från vissa vetenskapsmän förekommer alopecia areata ofta hos personer i vars familjer någon lider av andra autoimmuna sjukdomar som typ 1-diabetes, reumatoid artrit, sköldkörtelsjukdom, astma, perniciell anemi eller Addison-Birmer-sjukdomen. Personer med alopecia areata brukar inte ha andra autoimmuna sjukdomar, men de har stor risk att utveckla sjukdomar som sköldkörtelfunktion, atopisk dermatit, allergisk rinit eller astma. En slutsats: du måste ständigt stärka immunförsvaret.

  Är det möjligt att ärva alopeci?

  Areal alopeci är inte en genetisk sjukdom, när ett barn med en sannolikhet på 50% kan ärva denna sjukdom. Föräldrar till barn som har alopecia areata lider inte av denna sjukdom, och föräldrar som har alopeci överför inte denna sjukdom till sina barn.

  Jag såg emellertid personligen ett fall där alopeta kvinna har två döttrar: en tjej i åldern 6 år och den andra vid 4 års ålder förlorade håret och diagnostiserades med alopeci. Det visar sig att inte alopeci själv är ärvt som sådant, men det olämpliga arbetet med immunitet, som i detta fall började undertrycka hårfolliklarna. Det är, genetiskt, föräldrar kan överföra immundysfunktion, men hur det påverkar barnets hälsa beror på det specifika fallet. Till exempel, om moderen lider av areata alopeci, kan barnet ha en annan autoimmun sjukdom.

  Forskare tror att det borde finnas en viss kombination av gener som bestämmer förutsättningen för denna sjukdom. Men även med en ideal kombination av gener finns det fortfarande ingen fullständig chans att bli sjuk av den. Till exempel, om en av tvillingarna har alopeci i ett intervall, är det bara 55% att den andra tvillingen också får alopeci. Detta tyder på att det finns andra faktorer som kan påverka utvecklingen av sjukdomen.

  Kommer mitt hår att växa tillbaka?

  Det finns alltid en chans att håret kommer att växa tillbaka och ut utan behandling, men det kan också falla ut igen efter ett tag. Ingen kan förutsäga när hårväxten kan börja igen. Sjukdomsförloppet är olika för varje person. Någon får bara små hårfält, och sedan återställs allt, någon efter en full återhämtning efter ett tag, visas lesionerna gång på gång, återhämtningsprocessen är mycket lång. Någons hår faller helt ut på huvudet, i andra och på huvudet och i hela kroppen. Men även om ditt hår föll ut helt, finns det alltid en chans att de kommer att växa. Det finns fall där det nya håret blir vit, berövat sitt naturliga pigment.

  Återigen vill jag säga att sjukdomsförloppet är oförutsägbart. Osäkerhet är förmodligen den mest obehagliga aspekten av denna sjukdom. Ditt hår kan fortsätta att falla ut, en liten eld kan långsamt växa till en stor eller flera hjärtor, och håravfall kan bara sluta. Ditt hår kan eller kanske inte växa. Efter återhämtning kan alopeci återvända, eller det kan förblir för evigt tidigare.

  Vad är behandlingen, och vad ordinerar läkare vanligtvis?

  Jag vill varna dig för att självmedicinering är fylld med, innan du rusar för att smita något på huvudet, drick vitaminer eller prickar, ta hormoner - du måste först rådgöra med din läkare och bli testad. Många droger kan ha allvarliga biverkningar. Och även vid första anblicken kan "ofarliga vitaminer" också ge komplikationer. Jag ger inte rekommendationer på denna lista, jag listar bara vad läkare brukar använda. Jag samlade all information från publikationer av forskningscentra och kliniker som specialiserat sig på håravfall.

  Faktum är att det fortfarande inte finns något sådant läkemedel, som med en 100% garanti kan bota alopeci och 100% lovar att det inte kommer att återvända. Vissa mediciner hjälper till att återvända håret ett tag. Det finns ett antal droger som vanligtvis ordineras för alopecia areata, även efter en fullständig håråterställning, kan de inte garantera dig att alopeci inte kommer att återvända. Din läkare ska varnas om de sjukdomar, nyanser, de sjukdomar som du har parallellt med alopeci: lågt tryck, neuralgi. Om du redan har ordinerat något, behöver du veta hur länge behandlingen är och var noga med att fråga om biverkningar.

  - Mesoterapi. Små skott till hårbotten med olika mediciner.

  - Kortikosteroider har en stark antiinflammatorisk effekt, samma som hormonkortisolen, som produceras i vår kropp. Om du tar kortikosteroider som tabletter, undertrycker de immunsystemet, så de används ofta i autoimmuna sjukdomar, inklusive alopecia-areat. De används som kräm, som injektioner och i tabletter.

  - Lokala injektioner av kortikosteroider. Injektioner görs direkt i lesionerna på huvudet, ibland i ögonbrynsområdet och skäggets område. Till exempel är det i USA det vanligaste förfarandet, det anses vara mindre säkert. En liten mängd kortison levereras till de drabbade områdena under injektionen, vilket minskar risken för allvarliga biverkningar. Biverkningar kan vara en liten kortvarig smärta i huden.

  - Orala kortikosteroider eller kortikosteroider i piller. Vanligtvis ordineras de för allvarlig alopeci. Men på grund av mycket allvarliga biverkningar som högt blodtryck, viktökning, osteoporos, katarakt, kan de inte tas ensamma, bara under en strikt övervakning av en läkare, och så mycket kort tid. Även om du plötsligt förskrivs behandling med kortikosteroider, överväga hur mycket hår restaurering motiverar förlusten av hälsa.

  - Cream med kortikosteroider. De gnids direkt i skadorna, ibland är de ordinerade för barn. Risken för biverkningar är ännu mindre än med injektioner, men effektiviteten är motsvarande lägre.

  Minoxidil. Lokal extern minoxidil stimulerar hårväxt när hårsäckarna är små och utvecklas inte till sin maximala potential. När den appliceras topiskt, saktar den eller stoppar håravfall och stimulerar tillväxten av nytt hår. Minoxidil ordineras ofta för att behandla alopecia areta. När den appliceras topiskt appliceras den vanligtvis på lesionerna två gånger om dagen. Det kan appliceras på huvudet, ögonbrynen och skägget. Om du är ordinerad med minoxidil inuti (i piller), måste de som har lågt tryck veta att minoxidil är en vasodilaterande antihypertensiv. "Initialt användes minoxidil uteslutande som oral medicin för behandling av högt blodtryck. Under långa kurser av terapi hittades emellertid en intressant bieffekt: hårväxt. Minoxidil ledde till försvagning av vellushåret på patientens kropp, ökad hårväxt och i vissa fall observerades signifikant hårväxt. Efter att läkemedlet avbröts, återupptogs håravfallet och hårklacktillståndet återvände till sitt ursprungliga tillstånd före behandling inom 30 till 60 dagar "- Jag tog den här delen från Wikipedia. Därför, om du har lågt blodtryck, varna din läkare om detta.

  - Anthralin. Syntetisk tjärliknande substans som förändrar immunsystemets funktioner i den drabbade huden. I allmänhet föreskrivs anthralin för behandling av psoriasis, men började också användas för alopecia-areat. Det ordineras topiskt i form av salva.

  - Externa sensibiliserande droger. De kallas också irriterande. Dessa är de läkemedel som, när de appliceras på huden, väcker en allergisk reaktion, vilket stimulerar hårsäckarna. Genom att orsaka klåda och skalning, distraherar de immunsystemet, och håret börjar gradvis växa. Några av dem är: dibutyleter av kvicksyra, difenylcyklopropenon. Återigen bör sådana läkemedel ordineras av en läkare som är bekant med ämnet alopeci.

  - Fotokemoterapi. I en av klinikerna fick jag höra att detta redan är en gammal teknik, men det verkar ändå på vissa ställen i kliniker som behandling. Denna terapi används vanligtvis för patienter med psoriasis. En person ges ett ljuskänsligt läkemedel antingen externt eller oralt. Efter en timme eller två är patienten under ultraviolett strålning i en speciell stuga i flera minuter. Denna terapi kallas PUVA-terapi. Kliniken måste ha särskild utrustning. Patienten genomgår normalt denna procedur två eller tre gånger i veckan. Biverkningar: Det finns risk att utveckla hudcancer efter långvarig behandling.

  - Alternativ behandling. Jag tror att nästan alla som ställde sig inför problemet med alopeci, försökte ett alternativ till piller och alla ovanstående behandlingar. Det här är aromaterapi, lökmasker, kinesiska örtberedningar, akupunktur, zink, vitaminkurser och så vidare.

  skäl

  Ett antal omständigheter och orsaker kan orsaka alopeci: långvarig medicinering, hormonell obalans, åldrande, ärftlighet.

  Sjukdomar på grund av vilka alopeci är möjligt:

  - Anemi (anemi) är ett tillstånd som kännetecknas av ett lågt innehåll av hemoglobin eller röda blodkroppar i blodet. Järnbristanemi ses vanligtvis mer som ett symptom på en annan sjukdom eller som ett tillstånd snarare än som en separat sjukdom och uppträder vanligen när det inte finns tillräckligt med järn i kroppen. Små barn eller vuxna på en strikt diet får inte tillräckligt med järn från mat, vilket kan leda till anemi. Matsmältningsförmågan att absorbera tillräckligt med järn kan vara nedsatt.
  - Anorexi - ett syndrom som består i fullständig aptitlöshet med ett objektivt behov av kroppen för näring
  - Överförda infektionssjukdomar. När jag undersöktes sa doktorn att flera angina också kan vara en av orsakerna till alopeci.
  - Sjukdomar i sköldkörteln
  - Försämrad absorption i tunntarmen (jäsning, dysbakteri, mag-tarmkanalpatologi)
  - Irritabelt tarmsyndrom (CRCT, spastisk kolit, slemhinnor)
  - Trichocryptom (patologisk attraktion för att dra ut ditt eget hår)
  - Biverkningar av medicinering. Det finns ett antal droger som kan orsaka alopeci.
  - Anabola steroider
  - Antidepressiva medel
  - Överförd stress: död av en älskling, skilsmässa, livsfarliga sjukdomar, stress på jobbet. Faktum är att effekten av stress på kroppen är enorm. Därför rekommenderas: Så snart du befinner dig i alopeci, förutom test och behandling, ska du omedelbart kontakta en psykolog för att ta dig ur stress, annars kan behandlingen försenas.
  - Antihypertensiva läkemedel är läkemedel för högt blodtryck.
  - p-piller
  - Blodförtunnare
  - Hjärtläkemedel
  - En överdos av vitamin A
  - Hormonala störningar under eller efter graviditeten, under klimakteriet, kan också vara en orsak till alopeci.
  - Felaktig kost, stress kan också orsaka alopeci.
  - Graviditet
  - Barnets födelse
  - Mycket snabb viktminskning
  - klimakteriet
  - Dålig eller felaktig kost
  - Brist på protein och järn  Nästa Artikel
  Receptar hemlagade hårmasker med kaffe