alopeci


Androgen alopeci hos kvinnor - håravfall på grund av hormonella störningar. I detta fall växlar balansen mot att öka antalet manliga hormoner. Ett sådant fenomen kan inträffa vid vilken ålder som helst.

Utvecklingsprocessen

En hormonbaserad sjukdom går igenom flera utvecklingsstadier. Hos kvinnor fortsätter följande:

 • i pannan och längs tillväxtlinjen blir strängar mer sällsynta, vilket är synligt för det blotta ögat;
 • skallighet sträcker sig till parietalområdet. I områden som är närmare pannan bildas synliga bala fläckar;
 • Det finns en aktiv förlust av strängar på ett stort område - från parietalzonen upp till nacken;
 • ett stort område bildas på vilket hår är helt frånvarande. Den skalliga fläcken börjar vid hårlinjen och sträcker sig till occipitala regionen.

Baldingprocessen kan fortsätta i flera år.

Den föreslagna klassificeringen är relevant om kvinnan inte lider av endokrina systempatologier. Om sjukdomar av denna art är närvarande, utvecklas den patologiska processen mycket snabbare och kännetecknas av förlusten av en stor mängd hår på kort tid.

Skäl till avslag

Alopeci hos kvinnor är förknippad med ökade androgenhaltar i blodet. Detta kan bero på störningar i de inre organens funktion. Riskfaktorer inkluderar:

 • tar mediciner som innehåller hormoner;
 • perioder av graviditet och amning, som kännetecknas av stora hormonella förändringar i kroppen;
 • endokrina systempatologier;
 • sjukdomar i mag-tarmkanalen;
 • Menopausperioden, under vilken antalet syntetiserade kvinnliga könshormoner minskar;
 • inflammation i huvudets hud
 • kronisk stress;
 • akut brist på vitaminer och näringsämnen i kroppen;
 • missbruk av fetter och kolhydrater.

Frekvent användning av aggressiva färgämnen för hår, såväl som perm, ökar risken för androgen alopeci om en kvinna lider av endokrina störningar.

Manifestationsprocess

Huvudsymptomen på androgen alopeci är kaalhet av manlig typ: i första hand glider hårlinjen i kronans och pannens område och sprider sig sedan till en del av den centrala delen.

Alopeci hos kvinnor som är förknippade med en ökning av androgenhaltens innehåll, vilket framgår av följande symtom:

 • brittleness, ökad hårdhet
 • tråkiga färgsträngar;
 • mjäll;
 • snabb salinisering av hud och hår;
 • tillväxt retardation;
 • torr hårbotten.

Dessutom finns det symptom som direkt indikerar en hormonell obalans i kroppen: tillväxten av hårt mörkt hår i ansiktet, menstruationssjukdomar, upp till menstruationsförsvinnandet, utslag och akne i hårbotten.

Är androgen alopeci behandlad hos kvinnor?

Androgen alopeci är härdbar, men det är viktigt att starta terapiprocessen i tid: om håravfallet på hormonell jord fortsätter i 2-3 år, är det omöjligt att återställa full krullningstillväxt.

Ursprungligen är sjukdomen behandlig, därför vid de första tecknen på håravfall hos män, är det viktigt att omedelbart kontakta en specialist - en dermatolog, en tricholog, en gynekolog.

Diagnos av sjukdomen

För att göra en korrekt diagnos föreskrivs patienten följande metoder:

 • blodprov för nivån av könshormoner och sköldkörtelhormoner som ingår i det;
 • biokemiskt blodprov;
 • hårfollikelmikroskopi;
 • foto trichogram.

Efter att ha klargjort diagnosen och bedömer graden av utveckling av den patologiska processen bestämmer specialisten behandlingsförloppet.

Head mesotherapy som en metod för behandling av alopeci

Ett sätt att behandla androgen alopeci hos kvinnor är mesoterapi. Denna procedur innefattar införande av aktiva substanser i de övre skikten i hårbotten. Vanligtvis används denna metod om andra metoder inte hjälpte till att lösa problemet.

Med hjälp av injektioner injiceras mikrodelar och vitaminer som ger näring hårsäckar, aminosyror, extrakt av medicinalväxter och växter under huden.

Vid androgen alopeci föreskrivs manuell chipping: i detta fall administreras injektioner i områden med skallighet. Denna metod är mindre smärtsam än införandet av lösningar med hårdvarumetoden, och kännetecknas också av högre noggrannhet.

För manlig baldhet är kvinnor förskrivna omkring 12 mesoterapiprocedurer. De hålls en gång i veckan.

Konservativ behandling

Läkemedelsbehandling hos kvinnor syftar till att eliminera orsaken till sjukdomen, det vill säga det ger åtgärder från utsidan. Oftast, för att stabilisera hormonella bakgrunden föreskrivna läkemedel med antiandrogena effekter.

Kvinnor som står inför problemet med manlig mallhaltighet rekommenderas att ta mediciner som Androkur i kombination med Diane-35 och Yarin.

Förutom hormonella läkemedel rekommenderas diuretika, vilket möjliggör en androgen effekt (Veroshpiron), komplex med zinkinnehåll (Vitalong), vitamin B6.

För aktuell användning av produkter som stimulerar hårväxt. Dessa är naturliga baserade lotioner (Tricostim), serum och lösningar (Minoxidil).

Folkmekanismer

För att bekämpa skallighet orsakad av hormonella störningar kan du använda de populära recepten. De används endast som en del av komplex terapi.

Massage för hårväxt

För att effektivt omfatta:

 1. Tinktur på varm peppar. För att förbereda måste du ta 3 biter av bitter peppar, häll 500 ml vodka och smälta i 5 dagar. Därefter måste vätskan filtreras. Den färdiga produkten måste gnidas in i problemområden och lämnar 15-30 minuter för effektiv åtgärd.
 2. Hårbottenmassage med havsalt. Först måste du fukta hårbotten med vatten, ta sedan lite salt och försiktigt gnugga det i rötterna tills granulerna löser upp. Tvätta av rester av salt;
 3. Mask av lökar. För att förbereda kompositionen finhacka lökmediestorleken, vik den resulterande massan genom gasbindningen. Den resulterande saften appliceras på hårbotten och gnuggar den med mjuka cirkulära rörelser. Lämna masken i högst 30 minuter.

Innan du använder något folkmedicin, behöver du konsultera en trikolog.

Tillåtna och förbjudna produkter

Vid behandling av androgen alopeci hos kvinnor är kost viktig. För att påskynda läkningsprocessen är det nödvändigt att utesluta från det:

 • rökt kött
 • stekt och fet mat;
 • kryddiga rätter, kryddor;
 • kolsyrade och alkoholhaltiga drycker.

Det rekommenderas att äta mat med proteininnehåll (fisk, kött, ägg), färska och bearbetade grönsaker och frukter, mejeriprodukter och mejeriprodukter.

Shampoos används för alopeci

Hårvårdsprodukter måste vara av hög kvalitet. För håravfall bör du använda dessa schampon:

 1. Magic Glance. Detta är ett professionellt verktyg som aktiverar hårväxten.
 2. Bioksin. Detta schampo har en vegetabilisk bas och stimulerar processen att återställa och växa strängar;
 3. Seborin. Verktyget eliminerar inte bara symtomen på alopeci utan förhindrar också utvecklingen.

förebyggande

För att förhindra utveckling av androgen alopeci hos kvinnor är det nödvändigt:

 • bli regelbundet observerad av en specialist under perioder i samband med hormonella fluktuationer: under graviditeten, klimakteriet;
 • ta läkemedel som innehåller hormon endast på recept och i de angivna doserna;
 • Undvik stressiga förhållanden.
 • följa principerna om en balanserad diet;
 • snabb behandling av befintliga sjukdomar för att förhindra övergången till det kroniska skedet.

Feedback om behandling

Elena, 29 år gammal:

"Under graviditeten började mitt hår falla ut. Kort efter att jag födde upptäckte jag ett litet centrum av den skalliga lappen på baksidan av mitt huvud och omedelbart vände mig till en tricholog. Han rådde mig att få ytterligare råd från en gynekolog. Jag rekommenderades att ta vitamin PP och ett komplex med zink, såväl som uteslutning från kosten av skadliga produkter. Det här är ganska godartade metoder, eftersom du borde vara försiktig när du ammar med intag av droger. Hennes tillstånd förbättrades något på grund av vitaminer, hennes hår slutade falla. "

Androgen alopeci hos kvinnor - behandling, prognos

Inlagd av: admin i Alopecia 08/07/2018

alopeci

Kort beskrivning av sjukdomen

Alopeci är ett latinskt ord som bokstavligen betyder "skallighet". Förvirra inte denna sjukdom med håravfall, som är en del av den naturliga förnyelsen av hår och förekommer regelbundet i varje person. Om du har diagnostiserats med alopeci, är behandling helt enkelt nödvändig, för i avsaknad av det kan du mycket snabbt förlora allt hår.

Typer av alopeci

Androgen alopeci uppstår på grund av en ökad nivå av testosteron, eller på grund av hårets onormalt höga känslighet för närvaron av detta hormon. I det senare fallet kan skaldethet inträffa även vid normala testosteronnivåer. Den vanligast observerade androgena alopeci hos kvinnor, särskilt under graviditet och amning samt under klimakteriet. Hos män upptäcks denna typ av sjukdom mindre ofta och påverkar främst de äldre.

Diffus alopeci - är resultatet av allvarlig sjukdom eller störning i huvudkroppssystemets arbete. Dessutom kan denna form orsakas av stress, brist på järn och ohälsosam kost. Diffus alopeci kännetecknas av att håret faller ut rikligt och jämnt, vilket gör det svårt att delvis göra en korrekt diagnos.

Fokal alopeci (ett annat namn - nestande alopeci) är lika ofta manifesterad hos kvinnor och män i alla åldrar. Ett symptom på sjukdomen är utseendet på flera baldingplåster på huvudet eller förlust av hår på andra delar av kroppen, till exempel på skägget och ögonbrynen. Över tiden kan svamparna flytta eller försvinna helt och hållet. Anledningen till vilken personen börjar utveckla alopecia areata är oklart. Forskare tror att det finns ett misslyckande i kroppens immunförsvar.

Återigen vill jag upprepa att du inte bör förväxla orsaken med effekten. Så, till exempel, är ofta diagnosen alopeci hos kvinnor inte bekräftad under den föreskrivna behandlingen, eftersom håravfall är förknippat med säsongsbetonade faktorer eller med graviditet och förlossning. Tillfällig skallighet observeras också hos cancerpatienter efter en behandling med kemoterapi. Av denna anledning diagnostiseras androgen alopeci och andra former av sjukdomen först efter en grundlig undersökning och undersökning av nödvändiga test.

Alopeci - behandling av sjukdomen

I diagnosen "alopecia areata" är patienterna ordinerad immunokorrektiv terapi. Som nämnts ovan anses denna form som en autoimmun sjukdom, vilken delvis bekräftas av immunmodulatorernas höga effektivitet och icke-specifika immunterapidemedel som tas av patienten.

Om alopeci är förknippad med nervsystemet, är det först och främst nödvändigt att bli av med psyko-emotionella upplevelser, effekterna av traumatiska hjärnskador, autonoma störningar. Om så är nödvändigt föreskrivs patienten lugnande medel, sedativa medel, vegetotropnye medel, 2% lösning av novokain. Ibland en kurs av hypnoterapi.

Diffus alopeci på grund av undernäring, anemi och hypovitaminos behandlas med biogena stimulanser (fytin, aloe eller placenta extrakt, aloe sirap med järn). Goda resultat visas av natriumarsenat, som injiceras subkutant 2-3 gånger dagligen, och novokainlösning. Folkmekanismer är också mycket populära, särskilt citrongräs, zamaniha och aralia tinkturer.

Ofta är mänsklig skallighet associerad med seborré, erythroderma och andra dermatoser. Om de orsakar alopeci, är behandlingen att eliminera orsaken, det vill säga direkt dermatos, varefter processen för håravfall stannar. Observera också att prolapses kan vara resultatet av att ta vissa läkemedel (könshormoner, isoniazid, anorexi, antikoagulantia), förgiftning, exponering för röntgenstrålar och frekvent kemisk perm. Hos barn sker fysiologisk alopeci oftast. Det kräver ingen särskild behandling och passerar själv efter en viss tid.

Svåra former av sjukdomen, åtföljd av utveckling av ärr och atrofiska förändringar i huden, är praktiskt taget inte mottagliga för behandling, eftersom negativa processer påverkar hårförnyelsessystemet och helt stoppar sin normala funktion. Det finns undantag, men de är ganska sällsynta och positiv dynamik kan endast uppnås med långvarig, komplex behandling i specialkliniker.

Eftersom alopeci hos kvinnor och män ofta är förknippad med dålig kost, ordineras patienterna med en strikt diet. De begränsar mängden salt i maten, innehåller i standarddiet ett stort antal grönsaker, frukter, lever, fisk, mjölk, baljväxter, potatis och spannmål. Ett av de mest effektiva sätten att gå ner i vikt och rensa kroppen av toxiner är en gurka diet. Samtidigt utförs lokal terapi, det vill säga alla typer av produkter och salvor används, som gnids i centrum av alopeci.

YouTube-videor relaterade till artikeln:

Informationen är generaliserad och tillhandahålls endast för informationsändamål. Vid första tecken på sjukdom, kontakta en läkare. Självbehandling är hälsofarlig!

Det finns mycket nyfikna medicinska syndrom, till exempel obsessiv intag av föremål. I magen hos en patient som lider av denna mani, hittades 2500 främmande föremål.

De flesta kvinnor kan njuta av att överväga sin vackra kropp i spegeln än från kön. Så, kvinnor, strävar efter harmoni.

Människans blod "kör" genom kärlen under enormt tryck och, i strid med deras integritet, kan skjuta på avstånd på upp till 10 meter.

Den sällsynta sjukdomen är Kourous sjukdom. Endast representanter för furstammen i Nya Guinea är sjuka. Patienten dör av skratt. Man tror att orsaken till sjukdomen äter människans hjärna.

74-årig australiensisk bosatt James Harrison har blivit en blodgivare cirka 1000 gånger. Han har en sällsynt blodgrupp vars antikroppar hjälper nyfödda med svår anemi att överleva. Således räddade australien omkring två miljoner barn.

Amerikanska forskare utförde experiment på möss och kom fram till att vattenmelonsaft hindrar utvecklingen av ateroskleros. En grupp möss drack vanligt vatten och den andra vattenmelonsaften. Som ett resultat var kärlen från den andra gruppen fri från kolesterolplackor.

Arbete som inte är för människans vilja är mycket mer skadligt för hans psyke än att det inte finns något arbete alls.

Enligt en WHO-studie ökar en halvtimmars daglig konversation på en mobiltelefon sannolikheten för att utveckla en hjärntumör med 40%.

Enligt statistiken ökar risken för ryggskador på måndagar med 25% och risken för hjärtinfarkt - med 33%. Var försiktig.

Mänskliga ben är fyra gånger starkare än betong.

Våra njurar kan städa tre liter blod på en minut.

Det välkända läkemedlet "Viagra" har ursprungligen utvecklats för behandling av arteriell hypertension.

Karies är den vanligaste infektionssjukdomen i världen, som även influensan inte kan konkurrera med.

Den genomsnittliga livslängden för vänsterhandare är mindre än högerhandare.

Allergidroger i USA spenderar ensam mer än 500 miljoner dollar per år. Tror du fortfarande att ett sätt att äntligen besegra allergin kommer att hittas?

Som du redan vet har traditionella metoder för att hantera urolithiasis (i synnerhet litotripsy) många biverkningar, och hos vissa patienter,

Androgen alopeci hos kvinnor

Riklig håravfall är ett ganska vanligt problem. Oftast förekommer håravfall på grund av hormonell obalans (eller androgen alopeci) hos hanen. Men det finns fall där kvinnokroppen lider av denna typ av sjukdom.

Framväxten av androgen alopeci hos kvinnor orsakas ofta av hormonell obalans - ett förskjut i balans mot en ökning av antalet manliga hormoner. Den direkta orsaken till sjukdomen kallas i vissa fall hyperandrogenism (ovarieproduktion av manhormonet androgen). Alopeci hos kvinnor har ett antal funktioner som skiljer det från manlig mallhals.

Orsaker till alopeci hos kvinnor

Bland de faktorer som provar utvecklingen av denna sjukdom, utsänder:

 • påkänning;
 • hormonellt misslyckande i kroppen.

Observera: symptom på androgen alopeci kan förekomma någon tid efter en stressig situation. Denna funktion komplicerar väldigt svårt att bestämma orsakerna till sjukdomen och dess diagnos som helhet.

Skälen till förändringar i hormonella nivåer är:

 • hormonhaltiga preventivmedel;
 • klimakteriella förändringar i kroppen;
 • graviditet och amning
 • överensstämmelse med en obalanserad och för restriktiv dietdiet;
 • ta vissa mediciner (till exempel cancer mot cancer);

Steg för utveckling av androgenalopeci hos kvinnor

För att lyfta fram de specifika stadierna av sjukdomen i vissa fall bör orsakerna till alopeci beaktas.

Enligt Hamilton klassificering bestäms dessa stadier av androgen alopeci hos kvinnor:

 • Steg 1. Hårspetsen i pannan börjar sticka ut från den totala massan genom synlig gallring av hårlinjen.
 • Steg 2. I parietal zon av tillväxt av håret närmare pannan, bildas synliga skalliga fläckar.
 • Steg 3. Håret i parietalzonen (upp till nacken) börjar falla ut aktivt. De skalliga fläckarna blir synligt märkbara.
 • Steg 4. En stor skallig lapp bildas, som härstammar från hårlinjen på pannan och passerar in i den ockipitala regionen.

Viktigt: Denna klassificering gäller för patienter som inte har sjukdomar i det endokrina systemet. Med endokrina störningar kännetecknas alopeci av den snabba spridningen av bala fläckar och riklig håravfall på kort tid.

Symtom på androgen alopeci hos kvinnor

Ett av de första symptomen på sjukdomen är uttining av hårbotten i avdelningen. Visuellt kan detta bestämmas genom noggrann inspektion.

De främsta manifestationerna av alopeci hos kvinnor innefattar också:

 • blekning och märkbar hårbrott
 • mjäll (i vissa fall seborrheisk dermatit);
 • snabb salinisering av hårbotten;
 • Utseendet av utslag eller akne i hårbotten;
 • utseendet på mörkt hårt ansiktshår;
 • brott mot menstruationscykeln (fram till menstruationstiden).

Komplikationer av alopeci

Det finns många metoder för behandling av skallighet, som syftar direkt till att återställa hår. Alla av dem ger viss effekt under förutsättning att ansökan tillämpas i tid. Om processen med aktiv håravfall fortsätter i mer än tre år, kan behandlingen av alopeci i detta fall vara ineffektiv.

Ett antal allvarliga komplikationer orsakade av hormonella obalanser innefattar många patologier av inre organ.

Diagnos av androgen alopeci hos kvinnor

Denna sjukdom kräver en serie test som kan hjälpa till att känna igen androgen alopeci.

När en diagnos görs tar trichologisten hänsyn till följande:

 • Resultat av analys av nivån av könshormoner i kroppen;
 • analys av sköldkörtelhormonnivåer;
 • Resultatet av phototrichogram, som ger information om hårets allmänna tillstånd och densitetens densitet;
 • biokemiskt blodprov för att bestämma nivån av spårämnen och vitaminer i kroppen;

Behandling av androgen alopeci hos kvinnor

Processen för behandling av en sjukdom innefattar preparat av både internt och externt bruk.

För extern användning rekommenderar trichologer att använda:

 • "Chronostim", "Tricostim" - växtbaserade lotioner;
 • Minoxidil Solution.

Drogbehandling av androgenalopeci innebär att man tar cyproteronacetat parallellt med läkemedel som innehåller östrogen.

Kirurgisk hårtransplantation är en radikal behandling. Denna procedur är lämplig för stora områden av skallighet.

Viktigt: Användningen av droger ska utföras ENDAST enligt föreskrifter från trichologisten efter att ha genomgått alla nödvändiga test. Okontrollerat intag av läkemedel kan förvärra sjukdomsutvecklingen och göra det omöjligt att helt återställa håret i framtiden.

Förebyggande av sjukdomar

För förebyggande åtgärder som minskar risken för androgen alopeci, inkluderar:

 1. Systematiska besök till doktorn av kvinnor under klimakteriet.
 2. Regelbunden noggrann observation av en specialist vid graviditet och amning.
 3. Obligatoriskt samråd gynekolog innan du tar hormonella preventivmedel.
 4. Undvik och förebygga stressiga situationer. I detta fall rekommenderas dans och yogakurser för att lindra känslomässig spänning. I vissa fall rekommenderas det att genomgå en terapeutisk kurs med en specialistpsykolog.
 5. En balanserad kost, användningen av vitaminkomplex under hösten och våren.
 6. Använd kvalitets hårvårdsprodukter.
 7. Bär en hatt vid låga temperaturer och samtidigt vistas i den aktiva solen.

Diet för androgen alopeci hos kvinnor

Signifikant öka effektiviteten av behandlingen av sjukdomen kommer att hjälpa en speciell diet.

Dieten bör inte innehålla:

 • Rökt produkter;
 • Stekt och fet mat;
 • Kolsyrade drycker;
 • Spicy rätter med en överdriven mängd kryddor;
 • Alkoholhaltiga drycker;
 • Tobaksprodukter;

Rekommenderade produkter:

 • Grönsaker och frukter färskt eller kokt;
 • Mejeri och mejeriprodukter;
 • Produkter med hög proteinhalt (kött, fisk, ägg) i kokt eller stuvad form;

Observera: En ytterligare terapeutisk effekt kommer att observeras när man kombinerar en specialdiet med hjälp av apotekets vitaminkomplex.

Folkmekanismer vid behandling av sjukdomar

Användningen av naturliga ingredienser i sammansättningen av olika masker och hårbalsam för hemlagad hår kan ge en positiv effekt i sjukdoms inledande skeden.

Otvistliga fördelar med behandling med folkmedicin är: tillgången på ingredienser i beredda preparat, enkel tillverkning av medicinska kompositioner, lågkostnadskomponenter, låg sannolikhet för biverkningar.

För att stärka håret involverar ofta henna, basma, avkok av nässla, burdock, honung, lök, jästmasker.

Nackdelarna med denna typ av terapi är: intolerans mot kroppen hos vissa komponenter i hemmet och allergiska reaktioner mot dem, avsaknaden av synlig effekt i de senare skeden av sjukdomen. Det är absolut inte rekommenderat att använda folkläkemedel i närvaro av hudsjukdomar.

Viktigt: Folkmekanismer kan inte ersätta läkemedelsbehandling. De är endast relevanta som ett adjuvans i kombination med andra terapeutiska åtgärder. Användningen av hemmagjorda formuleringar kräver föregående samråd med en tricholog.

Natalia Tavaluk, medicinsk granskare

9,755 totalt antal visningar, 3 visningar idag

Androgen alopeci: egenskaper hos sjukdomsförloppet hos män och kvinnor

Tidigare var androgen alopeci vanligast hos män, och nu lider många kvinnor av det. Hon kan flyta från dem i manlig och kvinnlig typ. Människor som upplever ett sådant problem måste hela tiden ta särskilda preparat och genomgå vissa förfaranden för att först stoppa håravfallet och sedan återställa de drabbade hårsäckarna.

Funktioner av problemet

Androgen alopeci uppstår som ett resultat av övergången av terminalfolliklarna i dysplastisk. Deras första typ är ansvarig för utseendet av tjocka, snabbväxande pigmenterade lockar och den andra typen bildar små, färglösa hår som inte alltid är synliga. Denna process sker som ett resultat av att minska folliklarnas storlek och minska djupet hos deras förekomst, vilket kan vara i flera år.

Till följd av detta försämras inte bara follikeln, utan även hårväxten försämras. Kompressionen av hårfollikeln hotar att accelerera sin passage genom vilafasen och den accelererade starten av vilafasen, under vilken håraxeln kommer att falla ut. Det visar sig att det inte är fullt moget. I friskt hår tar processen från 3 till 6 år, och med androgen alopeci går utvecklingscykeln för ett hår för fort, vilket leder till förlusten av korta krökningar.

Denna sjukdom har flera klassificeringar enligt ICD-10-koden:

 • 0 Androgen alopeci, som uppstod efter att ha tagit läkemedlet.
 • 8 Andra typer av androgen alopeci.
 • 9 androgen alopeci, som har uppstått för ospecificerade skäl.

En känsla av sjukdomen som behandlas är frekvensen av dess manifestation. Det finns perioder där det finns en överdriven förlust av strängar och de ersätts av en tid då processen slutar tillfälligt.

Funktioner av androgen alopeci beskrivs i denna video:

Klassificering och lokalisering

Med denna typ av alopeci börjar håravfall med fronto-parietal regionen.

 • Hos män kan det ske vid kronan med samtidig förlust av strängar på baksidan av huvudet och templen.
 • Hos barn och kvinnor i det svagare könet kan håret ligga kvar på hela ytan av huvudet, men densiteten i den främre parietala regionen (vanligtvis i avdelningsregionen) minskar markant.

Klassificeringen av androgen håravfall innehåller flera steg:

 1. De skalliga fläckarna förekommer på de främre tidsmässiga områdena och i främre hårlinjen.
 2. Områden av skallighet blir trekantiga, de fångar mer område av huvudet och ligger djupt.
 3. Förlust av strängar sker vid kronan.
 4. Det finns tre områden som omfattas av alopeci: frontal-temporal och parietal.
 5. Gränserna mellan zoner av håravfall blir suddiga.
 6. Baldnessområden är sammankopplade.
 7. Det finns ett stort område av håravfall i form av en hästsko. Alopeci griper huvudets baksida, sidzoner, området bakom öronen och på nacken.

Androgen alopeci hos kvinnor (foto)

orsaker till

I grunden läggs förändringen i testosteron och dess övergång till dehydrotestosteron genetiskt. Om männenas fader snabbt blir skallig, väntar han också på honom, om han inte ska vidta åtgärder för att förebygga denna sjukdom. Detta är den främsta orsaken till androgen alopeci. Zonal lokalisering platser av skallighet är ganska förståeligt fenomen. Faktum är att hårbotten på olika ställen utmärks av dess biokemiska egenskaper.

Så på templen och baksidan av huvudet innehåller den mer aromatos än i parietal och frontal zon. Och detta enzym stimulerar omvandlingen av testosteron till östradiol och estron, vilket förbättrar follikelns funktion, vilket orsakar mer hår i dessa områden än på kronan och pannan.

Bland de andra orsakerna till androgen alopeci är följande vanligare:

 • Psykiska störningar och neuroser.
 • Hårda monodiets eller felaktig näring.
 • Överskott av manliga hormoner hos kvinnor. Det kan manifestera sig som en komplikation av gynekologiska och andra sjukdomar, till exempel polycystisk en eller båda äggstockarna.
 • Hyppig användning av hormonella preventivmedel.
 • Hormonavbrott mot bakgrund av graviditet, arbete, amning eller klimakteriet.
 • Vårdlös hårvård: ofta användning av strykning, hårtork, curling, användning av lågkvalitativa schampo och balm.
 • Accept av antibiotika eller andra potenta läkemedel under lång tid.

Symtom på androgen alopeci

Sjukdoms manifestationen i olika kön uppträder i var och en på sin egen väg, men dess början blir alltid märkbar på parietalområdet. Håret faller inte bara ut, de blir tunnare och förlorar sin pigmentering.

 • Hos män observeras hårdförtunning i frontytan, på grund av vilken gränsen på pannan stiger, börjar processen att fånga alla nya områden och flytta sig till kronan. Samtidigt kvarstår det friska håret på templen och näsan.
 • Hos kvinnor förekommer håravfall i huvudets parietala och främre delar, men det är en remsa av gallrande strängar, parallellt med detta kan de ha associerade symtom på sjukdomen:
  • Utseendet på ansiktshår, om de tidigare fanns i små kvantiteter, då en ökning av dens densitet;
  • menstruationscykelns misslyckande
  • förändringar i naglarnas tillstånd
  • förekomst av akne och akne.

Diagnostik och analyser

För att korrekt kunna fastställa sjukdomen måste läkare först utesluta alla sjukdomar som åtföljs av liknande symtom: polycystisk äggstock, binjurssjukdom, olika endokrina systempatologier.

När man hänvisar till en läkare genomgår patienten en omfattande diagnos, som innefattar:

 1. Undersökning av hårbotten av en trichologist.
 2. Foto eller vanlig trichoskopi. Efter dem bestäms hårets viktiga parametrar, och mer exakt, deras tillväxt och densitet i olika delar av huvudet. De främre parietala och occipito-temporala områdena undersöks oftast.
 3. Spektralanalys av krullar (bestämning av antalet spårämnen) eller deras mikroskopiska undersökning.
 4. Ultraljudsundersökning av olika organ, vars misslyckande kan vara involverat i håravfall.
 5. Blodprov.

Blod tas för att bestämma:

Baserat på resultaten av forskningen ordineras terapi. Det kommer att vara långt och i avancerade fall av sjukdomen dyr.

Ibland är den fullständiga bilden av sjukdomsutvecklingen helt oklart, i vilket fall speciella tester hjälper. De är utformade för att bestämma generens polymorfism och mängden hormoner. I synnerhet kommer de att vara användbara för unga patienter, för att inte plåga dem med flera test. Vid förskrivning av behandling för androgen alopeci beaktas inte bara sjukdomsfasen, utan också de sjukdomar som överförts av personen, liksom hans ålder.

Foto före och efter behandlingsproblem

behandling

Det börjar med valet av kosmetiska och terapeutiska behandlingar för hårbotten och håret. Då föreskriver trichologisten mediciner och fysioterapi. Ett integrerat sätt att behandla sjukdomen gör att du snabbt kan återställa håret och stoppa förlusten.

Terapeutiskt sätt

En innovativ metod för eliminering av androgen alopeci är cellterapi, vilket innebär två metoder:

 1. användningen av cellsecreterade faktorer som stimulerar tillväxten av krullar;
 2. direkt införande av odlade celler i lesioner.

Nyligen har användningen av blodplättrika plasma, som frigörs från blodet, blivit populärt. Blodplättar kan producera hårtillväxtfaktorer som är så viktiga i skallighet.

Terapi måste stödjas genom att ta vitaminer, vilket är mest viktigt för att håret är de flesta företrädarna för grupp B och D, askorbinsyra, vitamin F och E. Om det finns brist på flera av dessa vitaminer, kan inte bara krullarna påverkas, utan hela kroppen också för att undvika höstperioder för att ta vitamin- och mineralkomplex.

sjukgymnastik

Under behandling av håravfall är utvalda behandlingsmetoder, vars verkan syftar till att stimulera hårväxt och deras follikelar. Följande metoder är i synnerhet efterfrågan:

 • Darsonval. Med den verkar en svag högspänningsimpulsström på folliklarna. Efter proceduren stärks hårrotsna, sekretionen av hudutsöndringar normaliseras och blodtillförseln förbättras. Förfarandet kan utföras både i medicinska centra och hemma.
 • Laserterapi. Låg intensitet laserstrålning förbättrar vävnadsmikrocirkulationen, normaliserar ämnesomsättningen på mobilnivån. Löst hår efter ett sådant förfarande blir starkare och tjockare. Du kan använda laserkammar hemma, även om deras effekt inte är lika märkbar som med medicinsk utrustning. Prestationer efter att behandlingen med laser har upphört försvinner inte.
 • Mesotherapy. Under hårbotten är injicerade läkemedelsinjektionsmetod, det mesta är vitaminer.
 • Kryoterapi. När det påverkar fickorna av skallighet påverkar kyla, som ett resultat av dessa områden orsakade irritation, som stimulerar blodcirkulationen och hjälper till att mätta hårsäckarna med näringsämnen.
 • Massage. Manuell exponering för huden ökar blodkörningen till dem och folliklarna får ytterligare vitaminer och syre. Efter det tas spänningen bort från huvudet, och döda celler avlägsnas från dess yta. Denna teknik hjälper bara i de första stadierna av androgen alopeci.

En tjej i den här videon kommer att berätta om hennes erfarenhet av att hantera ett sådant problem:

Läkemedelsmetod

För behandling av denna typ av skallighet föreskrivna läkemedel som stimulerar tillväxten av krullar och dihydrotestosteronblockerare. Bland dessa medel är en speciell plats upptagen av följande:

 • Finasterid. Dess åtgärd syftar till att hämma syntesen av dihydrotestosteron. Detta är ett effektivt läkemedel som i tre månader kan helt stoppa förlusten av strängar och efter sex månader normalisera tillväxten av normalt hår. Den kan utfärdas under olika namn: "Finast", "Propecia" och "Fincar". Men efter slutet av hans mottagning kan alopeci uppträda igen. På samma sätt, efter långvarig användning av denna medicinering, kan biverkningar förekomma i form av en ökning av kvinnliga hormoner, en minskning av libido eller osteoporos.
 • Minoxidil. Han verkar på hårsäckarna, ökar sin tillväxtfas, men det påverkar inte mängden manliga hormoner, därför är det ofta förskrivet i samband med föregående läkemedel. Ansökningsperioden kan vara från 2 månader till ett år. Om du använder läkemedlet i stora doser kan kroppshårstillväxten börja i oönskade platser.
 • Cimetidin. Det minskar effekten av dihydrotestosteron och ökar skyddet av magslemhinnan, vilket är viktigt när man tar olika potenta droger. Den enda kontraindikationen för att ta detta läkemedel är en ökad personlig känslighet för dess komponenter.
 • Spironolakton. Drogen påverkar androgenerna, blockerar deras verkan, därmed stoppar förlusten av strängar och normaliserar hormoner.
 • Orala preventivmedel. De innehåller kvinnliga hormoner, som hjälper till att normalisera förhållandet mellan kvinnliga och manliga hormoner i kroppen, vilket stannar förlusten av lock.

Alternativa tekniker

 • Hemma kommer det att vara effektivt att applicera olika masker framställda från de tillgängliga produkterna, såväl som att gnugga helande oljor och kinesiska produkter i hårrötterna. Använd schampon med zink eller ketokonazol.
 • I svåra fall, när det mesta av håret på huvudet redan är förlorat transplanteras de. Efter operationen måste patienten ta de ovan beskrivna läkemedlen för att få en stabil effekt och konsolidera resultatet. Vid transplantation tas hårsäckar från andra delar av kroppen eller huvudet. Tekniken omfattar lapptäcke, som utförs genom hudinsnitt.

Förebyggande av sjukdomar

Det består i att vården av håret och hårbotten ordnas, normaliseringen av kosten, introduktionen av hårvårdsprodukter, undvikande av nervstopp. Så snart det blir märkbart att något är fel med håret, bör du omedelbart kontakta en läkare.

komplikationer

Androgen alopeci med avancerade former leder till fullständig skallighet. Inte varje person kan komma till rätta med detta, och psykologiska problem börjar som förvärrar situationen ytterligare.

utsikterna

När man jämnar kvinnlig och manlig androgen alopecia visar sig att en kvinnlig sjukdom av denna typ behandlas mycket framgångsriktare än en manlig, eftersom representanterna för det svagare könet sällan har fullständig atrofi hos folliklarna och kan återställas. Denna omständighet gör att du kan återvända krullarna i det tidigare tillståndet och normalisera deras tillväxt.

Svar på vanliga frågor om denna sjukdom finns i den här videon:

Androgen alopeci - behandling och förebyggande av håravfall som påverkas av hormoner

Håravfall hos både kvinnor och män är inte en patologi hos de inre organen. Det psykologiska obehag som ger androgen alopeci kan emellertid jämföras med en allvarlig sjukdom. Därför är det viktigt att identifiera och starta behandlingen av en sådan obehaglig sjukdom.

Konceptet och klassificeringen av androgen alopeci

Alopeci kallas ökad håravfall på huvudet. Typer av patologi:

 1. Cicatricial, som visas på bakgrunden:
  • inflammatorisk process;
  • atrofi;
  • hudår.
 2. Nerubtsovaya:
  • androgen;
  • alopeci;
  • diffus (vanligtvis tillfällig).

Den vanligaste typen av skallighet är androgen alopeci, som också kallas:

 • androgenberoende;
 • prematur;
 • manlig mönster skallighet.

Hårfollikeln är hårets rot med behållaren. Under en persons liv är det en konstant förnyelse av hårbotten på grund av livscykeln hos dessa folliklar, som består av tre faser:

 1. Anagen. Follikeln producerar ett nytt hår som växer aktivt. Fasperioden upp till 6 år.
 2. Katagen. Hårtillväxten stannar, som ett resultat av vilket det atrofierar och rör sig till det övre lagret av huden. Varar en period på upp till 2 veckor.
 3. Telogen. Håret är skilt från roten och faller ut. Steglängd upp till 6 veckor.

I telogenfasen är ca 10% av håret, avlägsnat vid kamning, shampooing. Det är ungefär 100 hår per dag som faller ut.

Sätt på androgenberoende alopeci-bildning:

 • ökning av mängden dihydrotestosteron (DHT) - den aktiva formen av testosteron;
 • ökad känslighet hos hårsäckar till DHT;
 • hyperaktivitet av enzymet som förvandlar testosteron till DHT.

Den alltför stora mängden manliga könshormoner och ökad sårbarhet hos folliklarna reducerar varaktigheten av tillväxtfasen - anagen. Det finns en undernäring av hårsäckarna, de blir mindre, varför håret som växer har inte tid att mogna, förlorar sina ursprungliga egenskaper och blir "pistol".

Det visar sig att en absolut skallig person kan ha folliklar, men som ett resultat av att förkorta första fasen faller det formade håret omedelbart ut, så deras tillväxt är nästan omärkbar.

Efter många studier upptäcktes att håret i templen, nacken och nacken är okänslig för dihydrotestosteron. Detta faktum spelar en viktig roll för att genomföra hårtransplantationer från dessa områden.

Androgen alopeci hos män - video

Funktioner av sjukdomen i olika åldersgrupper

Upp till 30 år är andelen patologi ungefär densamma i båda könen. Vidare observeras med ålder en ökad förekomst bland männen:

 • vid 50 års ålder, 50% av männen och 25% av kvinnorna
 • Vid 70 års ålder, över 80% av männen och 40% av kvinnorna.

Om androgen skallighet upptäcks hos en tonåring kallas sjukdomen Simplex alopeci. Det är typiskt för henne:

 • början under puberteten;
 • närvaron av seborré
 • en ökning av lipidproduktionen (bidrar till nedbrytningen av hårnäring och dess uttining).

Ibland är alopeci bara en del av symtomen, som inkluderar seborré, utslag i pannan, kinderna, hakan i form av akne (oavsett ålder), ökad ansiktshårväxt - alla dessa är tecken på hyperandrogena syndrom.

Den fysiologiska egenskapen hos kvinnor är närvaron av ett specifikt enzym, aromatas, i den främre delen av hårbotten i mer antal än män. Substansen främjar omvänt omvandling av dihydrotestosteron till testosteron och östrogener, det vill säga folliklarna här är "skyddade" från DHT: s effekter. Detta är orsaken till skillnaden i lokaliseringen av apoption - hos män faller håret i frontpartiet ut och hos kvinnor finns det ingen.

Kaleffekt hos manmönstret påverkar alla områden (förutom temporal och occipital) på grund av den lägre aromatasinnehållet i falsiklarna i frontzonen.

Vad gör en kvinna skallig - video

Orsaker till håravfall hos män och kvinnor

Den främsta utlösande faktorn för alopeciutveckling i båda könen är hårföslarnas ökade känslighet till den aktiva formen av testosteron, ibland på grund av ärftlighet. Det finns dock skäl för att öka graden av manliga hormoner hos kvinnor:

 1. Sjukdomar i samband med nedsatt syntes av kvinnliga könshormoner i äggstockarna och binjurarna, till exempel polycystisk sjukdom, tumörer.
 2. Sjukdomar i sköldkörteln.
 3. Postpartumperioden, kännetecknad av en minskning av östrogeninnehållet i kroppen.
 4. Klimakteriet, som bidrar till den naturliga minskningen av kvinnliga hormoner.
 5. Accept av preventivmedel, som verkar på bekostnad av en liten ökning av androgenernas nivå i blodet.
 6. Användningen av hormonell cancer mot cancer.

Klinisk bild

Huvudsymptomet hos patologi hos kvinnor och män är gallring och håravfall, vilket resulterar i alopeci.

Det finns 7 stadier av sjukdomen hos män:

Androgen alopeci hos kvinnor skiljer sig åt, eftersom det nästan aldrig leder till fullständig skallighet och uppstår med en jämn diffus utspädning. Endast i undantagsfall uppträder blekla fläckar, oftare är hårförlust märkbar i avdelningen.

I samband med kvinnlig skallighet finns det tre steg: från mindre manifestationer i parietala regionen till måttlig och abrupt håravfall.

Ett vanligt symptom är hur länge patologiska förändringar går. Sjukdomen kan utvecklas i flera årtionden.

Diagnostiska åtgärder

En patologiska undersökning börjar med ett besök hos en tricholog, som analyserar klagomålen och utarbetar en plan för ytterligare åtgärder. Oftast utförs följande diagnostiska åtgärder:

 1. Noggrann historia för att identifiera genetisk predisposition, hormonell patologi.
 2. Visuell undersökning av hårbotten för att bestämma:
  • förändringar i kvalitet och kvantitet hår;
  • fettighet i huden;
  • trofiska störningar.
 3. Trihoskopiya. Studien av hår och hårbotten med hjälp av en speciell apparat - trichoskop. Denna metod bestämmer typen av hår, dess tillstånd hela, graden av prolaps och storleken på follikeln. Genomförande av dator-trichoskopi detekterar:
  • minska storleken på hårsäckar;
  • en minskning av antalet folliklar i tillväxtfasen och en ökning i viloperioden;
  • frånvaron av sådana förändringar i occipital och temporala regioner.

Differentiell diagnostik

Innan du börjar behandla androgen alopeci måste du utföra en differentiell diagnos med andra former.

Jämförande tabell med tecken på olika former av alopeci

Dessutom kallas androgen alopeci ofta androgenetiskt, men detta är inte helt korrekt, eftersom den senare formulären föreslår förekomsten av en familjeproposition.

Behandling av androgenberoende skaldethet

Det är nästan omöjligt att bota sjukdomen på egen hand, du behöver hjälp av en specialist. Klassificering av terapeutiska ingrepp:

 • specifika, som syftar till att eliminera (utesluta) grundorsakerna;
 • vanlig, som används vid behandling av någon form av skallighet.

Särskild terapi

 1. Minoxidil. Det är det enda med bevisad effektivitet som uttrycks i förlängningen av hårväxtfasen och förbättring av metaboliska processer. Åtgärden inträffar efter 4 månader från början av behandlingen och manifesteras i större utsträckning hos patienter med små områden av skallighet. Hos kvinnor visar det bästa resultatet lokalanvändningen av läkemedlet. Minus av medicinen är att efter att den har avbrutits, återvänder alla tecken på patologi.

Terapeutiska schampon visar i regel inte tillräcklig effektivitet i kampen mot androgen alopeci, eftersom de inte är tillräckligt långa i hårbotten. Det kan dock bidra till att hantera samtidiga symtom som klåda och brännande.

Allmänna rekommendationer

 1. Kosttillskott Esvitsin i form av balsam. Det kan stoppa håravfall på grund av biostimulerande enzymer och mikrodelar som ingår i, vilket är nödvändiga för att hårlampan ska vara riktig näring.

diet

Överensstämmelse med reglerna för en balanserad diet är nödvändig för att uppnå det bästa resultatet i den komplexa behandlingen av håravfall.

I kosten måste vara närvarande mat rik:

 • fleromättade fettsyror, till exempel havsfisk;
 • vitaminer A, C: lövgrönsaker, morötter och kiwi;
 • B-vitaminer och protein: baljväxter, fullkornsbröd, ägg;
 • mikro- och makronäringsämnen: nötter;
 • Kalcium och lätt smältbart protein: stallost och andra mejeriprodukter.

Dessutom är det normalt att en vuxen dricker minst 2 liter vatten dagligen.

Sjukgymnastik och apparatbehandling

En ytterligare och lika effektiv metod är maskin- och sjukgymnastikbehandling, som utförs i syfte att:

 • förbättra blodcirkulationen i hårbotten
 • avlägsnande av metaboliska produkter för att säkerställa riktig näring av hår
 • öka penetreringen av näringsämnen och medicinska ämnen;
 • massage effekt för att lindra spänningen.
 1. Ljusterapi. Den appliceras endast när en viss effekt uppnås vid inhibering av håravfallsprocessen, det vill säga flera månader efter behandlingens början med specifika läkemedel. Effekten av ljusvågan är att förbättra blodcirkulationen.
 2. Magnetisk laserterapi. Ett växlande magnetfält och lågfrekvent laserstrålning bidrar till den aktiva tillströmningen och utflödet av blod vid kapillärnivå, vilket förbättrar de metaboliska processerna i vävnaderna och folliklarna.
 3. Elektro. Högfrekvent elektrisk ström med låg effekt verkar genom en Darsonval kam. Sådan stimulering har en positiv effekt på proliferationen av follikelceller och låter dig leverera näringsämnen till ett större djup.

Folkmekanismer

Det finns många metoder för att återställa hårväxten. Olika produkter används för att gnida in i huvudet:

 • lök och vitlök;
 • ricinolja;
 • linfröolja;
 • burdock juice;
 • Nettle avkodning.

Dessutom rekommenderar läkare att du tvättar håret med henna en gång i månaden (säljs i ett apotek).

Ett bra sätt att återställa hårets struktur är ett avkok av färska näsblad. Det är nödvändigt att samla de övre, unga bladen av nässla, häll vatten och koka på medium värme i 15 minuter, svalna och tvätta håret 3 gånger i veckan med denna lösning.

I svår seboré kan du gnugga fint havsalt i hårbotten. Men! En sådan massage bör inte vara traumatisk. Lätta och svagt tryckande rörelser hjälper till att normalisera arbetet i talgkörtlarna och stimulera blodflödet.

Långvarig användning av masken, vars huvudkomponenter är morotsjuice (50 g), ägg (2 delar), honung (2 msk skedar) och olivolja (50 g), leder till stopp av håravfall och ökad tillväxt.

De bästa resultaten i behandlingen kan uppnås med enbart ett integrerat tillvägagångssätt.

utsikterna

Kriteriet för effektiviteten av behandlingen är ett tidigt besök hos läkaren. Men även efter det är det inte längre möjligt att återställa hårdets densitet hos män med en konservativ metod, man kan bara stoppa förlusten. Och i framtiden, om det behövs, bestämma om en transplantation kirurgisk hårtransplantation.

I de flesta fall har kvinnor, efter att ha eliminerat den negativa faktorn, en chans att helt återvända sitt gamla hår. Det finns dock en nyansering här, som består i systematisk användning av stödjande läkemedel.

Förebyggande av androgenetisk alopeci

Några regler, vars överensstämmelse kommer att lindra från det möjliga problemet med håravfall:

 • Använd inte täta elastiska band och hårnålar - de bidrar till mekanisk skada på lampan.
 • Undvik huvudbonader från syntetiska tyger som inte tillåter den korrekta mängden syre att passera genom;
 • Använd sådana kosmetika som endast är lämpliga för en viss typ av hår och hud.
 • Skölj håret noggrant under rinnande vatten efter schamponering.
 • vägra olika kemiska förfaranden
 • Undvik långvarig och intensiv exponering för solskador som skadar och torkar håret.
 • Efter att ha besökt poolen, skölj håret under rinnande vatten;
 • Använd inte andras personliga hygienprodukter.

recensioner

Alopeci är mycket märkbar för mig och läkare, men av någon anledning valde mina släktingar och vänner positionen: allt är bra, du uppfinnar det. I allmänhet, i 3 år, verkar det att håret har minskat med 50-60%, detta är särskilt tydligt i parietaldelen i mitten. Igår var hos trichologen, säger att för 9 behandlingar av mesoterapi, bör effekten vara synlig, och jag har den minimal. Och du gjorde inte mezo? Om insulin... förlåt för frågan, har du övervikt? De säger att ökat insulin är främst för de som är överviktiga. Och jag kommer att försöka lotionen, som jag hittar. I allmänhet måste du naturligtvis leta efter och behandla orsakerna och inte eliminera konsekvenserna.

Författare

https://eva.ru/forum/topic-messages.htm?print=truetopicId=2438384

Hälsningar! Efter födseln har tre år gått och håret började falla ut, jag väntade tills det var över (till synes håravfall efter födseln var naturlig). Jag väntade på hälften av håret längre. Parting började skina igenom. Vi hade ett stort centrum (namnet är en form av förkortning). Han såg analyser sa att allt var inom normala gränser. Behandlingen kostar 60 tusen (jag har inte den typen av pengar). Hon började rota genom Internet. Jag insåg att jag har androgen alopeci, eftersom manliga hormoner är lite överskattade + det började strax efter födseln). Allt annat kontrollerat och sköldkörteln och järn. Läkare beställde vitaminer att dricka och allt skulle passera. Inte riktigt säker. Jag vill verkligen hitta tjejer med androgen alopeci. Jag vill veta hur du sparar ditt hår.

Katia

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/4065144/

Mitt håravfallsproblem började för sex månader sedan efter att ha avbrutit COC. Hennes hår föll i strimlingar, hon gick för att se läkarna, och toga diagnostiserades med androgen alopeci. Att säga att jag var i chock - för att inte säga något. Utsläppad lotion i ampuller "Rinfoltil Espresso", Hår på rötterna tunna, förlorar pigmentet. Varje tvätt - stress och hårsträngar i handflatorna. Nyligen, på råd av min mammas medicinska vän, köpte jag Esvitsin-lotion. Så tog jag chansen. Jag tar det inuti varje dag från morgonen till halsen. Det smakar surt, så att smaken inte förblir tvättad med rent vatten. Om resultaten: en vecka senare när du tvättade håret föll två eller tre gånger mindre! Att räkna hur mycket hår jag inte gjorde. Bara sätta ett foto av hår med en kam. Även om de säger att resultatet är synligt först efter 3 månader. För tillfället har det varit 3 veckor av min användning av Esvitsina, jag fortsätter att applicera externt och ta oralt. Och jag kommer att fortsätta, för jag ser stora förbättringar för mig, trots att alla är rädda för att androgen alopeci är obotlig, kommer endast Minoxidil eller en peruk att hjälpa. Ge inte upp, det finns inga obotliga sjukdomar! Tjejer med liknande problem, prova det här verktyget, desto mer kostar det ett öre, och om du är rädd inuti, då åtminstone utåt.

Julies

http://irecommend.ru/content/moe-spasenie-ot-androgennoi-alopetsii

Nej! Var inte rädd! Jag smälter inte längre dessa trichologer. Så mycket pengar för sina tjänster gav. Androgenka behandlas faktiskt endast av minoxedil. Behandla länge. Sex månader av intensiv. Men effekten kommer att visas om 3 månader exakt. Minoxedil säljs i ren form, det finns i förberedelserna. Till exempel Aleran. Välj något som passar pengarna. Drick vitaminer, där du måste äta, bland annat zink, selen, koppar och kisel. För nu, eliminera masker med olja. Om du plötsligt är allergisk mot minoxedil, försök sedan droger med amenixil (ampuller Loreal eller kerastasis). På ett bra sätt måste du vidarebefordra fler hormoner. Om pengar tillåter, kontrollera sedan testosteron, dihydrotestosteron, prolactin och ett par mer (jag kommer inte ihåg), trichologisten borde ha sagt. Oroa dig inte, det viktigaste! Om du inte klarar av erfarenheterna, drick valerianen. Håret kommer att återställas säkert! Ps. Tänk på att om minoxsed hjälper, så måste det användas hela mitt liv. Med pauser.

Yana

https://www.babyblog.ru/community/post/krasota/3057297

Det mest korrekta beslutet när man upptäcker en chock av hår på en kam är att gå till en läkare, för först efter att ha granskat och genomfört en undersökning kan du på ett tillförlitligt sätt bestämma orsaken till deras förlust. Genom att följa alla rekommendationer från en specialist finns det en verklig chans att uppnå positiva resultat vid behandling av androgen alopeci.Nästa Artikel
Mitt hår. Roux