Användningen av arganolja för hår


Arganolja är ett värdefullt verktyg som inte har några analoger av sitt slag.

I antiken kallades det ungdoms elixir. Och det här är inte förvånande. Trots allt har inte en enda eterisk olja en så stark effekt på hårbotten och håret som argan.

Det är populärt över hela världen. När allt kommer omkring är dess fördelar så stora att det ibland är svårt att beskriva alla dess fördelar.

Användningen av arganolja för hår

Fördelarna med arganolja för hår är mycket stora. Det hjälper till att hantera olika problem som är direkt relaterade till hårbotten och håret. Verktyget har ett mycket stort antal egenskaper, vilket återigen visar sin stora fördel, nämligen:

  Arganolja fuktar inte bara håret och huden på huvudet utan ger också god näring med vitaminer. Varje hår får mycket vitaminer och mineraler;

Arganträdolja har ett stort antal användbara egenskaper. Därför måste det vara i varje kvinnas arsenal.

Hur ofta kan du använda

Arganträdolja bör användas regelbundet i tre månader för att få ett konkret resultat.

Lär av vår artikel, vilka masker från persikafrön kan göras.

Dessutom bör användningsfrekvensen, både i ren form och i sammansättningen av masker och schampon, inte överstiga 1-2 gånger i veckan. Detta beror på att oljan närmar sig håret med näringsämnen, vilket är tillräckligt för en hel vecka.

Kontra

Arganolja, förutom fördelar, kan fortfarande orsaka skada. Men detta är endast möjligt i två fall:

 • individuell intolerans av produkten, vilket är mycket sällsynt;
 • Det får inte appliceras på repor och skadade områden i huden, annars kan en allergisk reaktion uppstå.

Glöm inte hållbarheten. Trots många konserveringsmedel kan arganolja förvaras i högst två år.

Hur man applicerar olja på håret

Arganolja i kosmetologi används både i ren form och i sammansättningen av olika krämer, schampon, masker. Men det kommer att ge mer nytta för håret exakt i ren form.

Oljeapplikationssteg:

 1. Applicera en liten mängd av produkten på palmerna och gnugga den i huden med smidiga massrörelser. Denna åtgärd bör upprepas tills oljan är fördelad genom huvudets hud.
 2. Gnid sedan försiktigt över hela längden av håret, särskilt uppmärksamhet på rotzonen och hårets tips.
 3. Ovanifrån är det nödvändigt att vinda håret med en plastfilm och dessutom sätta ihop med en handduk;
 4. Arganolja på håret bör hållas i minst 1 timme. Du kan lämna verktyget på natten. I detta fall kommer effekten att bli bättre.

Regelbunden användning av arganolja kommer att hjälpa ditt hår att få hälsa och styrka. Det viktigaste är att göra proceduren regelbundet.

Hur man tvättar arganolja

Efter applicering av oljan på hårbotten och håret måste du tvätta det ordentligt. För detta förfarande kan du bara använda varmt vatten. Skölj först håret under rinnande vatten. Tvätta sedan håret med ditt dagliga schampo.

Användning av arganolja

Argan trädolja kan appliceras i sin rena form och på grundval av olika typer av hårmaskar. Du kan också lägga till det i schampon och balm.

I ren form

Arganolja ger mest nytta i ren form, utan tillsatser och andra ingredienser.

kosmetisk

Arganolja kan säkert sättas till ditt vanliga schampo eller hårbalsam. Det räcker att ta 2 msk. Shop kosmetika och anslut den med 1 msk. arganolja. På så sätt ökar du fördelen med den köpta produkten två gånger.

Med andra oljor

Arganolja blandar väl med andra oljor. Särskilt effektiva är produkterna med sådana oljor:

De resulterande kosmetiska hemmetoderna baserade på två oljor kompletterar varandra och förbättrar effekten på hårbotten.

Arganoljaansökan

Arganolja strider mot många hårproblem. Därför kan du förutom att använda den i ren form, baserat på den, du kan göra masker. De är ganska effektiva och hjälper till att snabbt hantera ett visst problem.

Mot håravfall

I kampen mot håravfall är mycket hjälpsam mask med argan och burdock olja. Komponenterna bör kombineras i lika stora proportioner, och den resulterande kompositionen fördelas i krullar. Procedurens varaktighet är 3 timmar. Tvätta av masken med schampo.

För hårväxt

För den snabba tillväxten av krullar kan beredas här ett sådant verktyg:

 • 1 tsk ricinolja;
 • 1 tsk arganoljor;
 • 1 tsk citronsaft;
 • 1 tsk flytande honung;
 • 5 ampuller av E-vitamin
 • 10 droppar vitamin A.

Kombinera komponenterna i masken och blanda till en enhetlig konsistens. Det resulterande verktyget för att smita håret. Täck huvudet med en handduk och värm krullarna med en hårtork i 2 minuter. Procedurens varaktighet är 1 timme. Vid slutet av tiden, tvätta av masken.

För normalt hår

För en vanlig hårtyp är en mask baserad på tre oljor perfekta:

Dessa komponenter bör tas i lika stora proportioner, sammanfogas och omedelbart appliceras på krullarnas rötter med massörrörelser. Det är tillrådligt att göra en lätt massage inom 15 minuter så att produkten absorberas väl i rötterna. Sedan fördela masken på håret och lämna i 1 timme, lindade håret med en handduk. Skölj sedan under rinnande vatten.

För oljigt hår

Om ditt hår har en oljig glans, ska du använda en mask som innehåller sådana komponenter:

 • 1 tsk. argan, avokado och druvfröolja;
 • på 3 till. cederträ och mint eterisk olja.

I vår artikel lär du dig hur du väljer rätt shampoo för hår - om typer och kompositioner.

Alla komponenter i masken måste kombineras och omröras tills de är mjuka. Applicera sedan i hårbotten och lämna i 30 minuter. Skölj sedan med varmt vatten med schampo.

För torrt hår

Om dina krullar är torra kan du förbereda ett hemmedel, som består av tre komponenter - argan, burdock och mandeloljor.

Komponenterna kombineras i lika stora proportioner. Den erhållna kompositionen upphettas i ett vattenbad till rumstemperatur. Därefter fördela håret jämnt och linda dem med en handduk. Procedurens varaktighet är 1 timme.

För färgat hår

Efter målning behöver håret konstant vård. Därför kan du för dem bara förbereda en sådan mask:
Anslut 1 tsk. argan, olivolja och kameliaolja, blanda och värm till rumstemperatur i ett vattenbad. Lägg till 7 droppar lavendelolja. Den resulterande kompositionen fördelas i lockar. Procedurens varaktighet är 2 timmar. Tvätta av med schampo.

För att stärka håret

För att stärka ditt hår är det tillräckligt att gnugga arganolja i krullarnas rötter. Ovanifrån är det nödvändigt att sätta håret ihop med en handduk. Denna mask kan lämnas för natten. På morgonen tvättar du av det med varmt vatten och schampo.

För tips

En sådan mask, på grundval av sådana ingredienser, blir ett idealiskt verktyg för ändarna av håret:

 • 2 tsk. arganoljor;
 • 1 tsk mandelolja;
 • 10 droppar patchoulieter.

Alla komponenter måste anslutas och gnidas i kretsens spetsar. Resterna av masken för att fördela håret. Procedurens varaktighet är 30 minuter. Tvätta av produkten från håret med varmt vatten.

För rötterna

För att stärka hårbrunnen, bör du förbereda en mask så här: i en djup skål kombinerar vi arganolja - 1 tesked, olivolja - 3 teskedar, blanda allt. Tillsätt sedan äggula - 1 stycke och olja av lavendel och salvia - 8 droppar.

Allt grundligt blandat och gnidas i hårbotten. Återstående medel appliceras på locken. Procedurens varaktighet är 15 minuter.

mjäll

Att bli av med mjäll på många sätt. Men det mest effektiva anses vara ett verktyg baserat på sådana oljor - argan, burdock, mandel och castor, som bör tas i lika stora proportioner.

Alla maskinkomponenterna är anslutna och uppvärmda i ett vattenbad till ett varmt tillstånd.

Sedan fördela håret och lämna i 30 minuter. Skölj av med schampo.

Video: masker med arganolja

En intressant video om användningen av arganolja: masker för hårväxt och näring.

Var kan jag köpa, hur mycket kostar det?

Du kan köpa arganolja på apotekets kiosker eller hos relevanta butiker, till exempel, där eteriska oljor säljs. Dessutom är detta verktyg mycket populärt i kosmetiska butiker. Du kan också beställa det på nätet.

Läs i vår artikel hur man gör hårpolering hemma - vad du behöver, tips och tricks.

Kostnaden för produkten är acceptabel, så varje tjej kan skämma bort hennes hår.

Hur och var du ska lagra

Detta verktyg bör förvaras i flaskor av mörk färg och på en sval plats. Undvik direkt solljus. Det är bäst att sätta det på kylskåpets övre hylla.
Arganoljelagringsperioden är 2 år.

Argan Oil Grades

Förutom ren olja finns det också komplexa hårvårdsprodukter baserade på arganolja. Bland ett stort antal sådana medel skulle jag vilja kopiera flera kopior på en gång. Man kan inte säga vilken arganolja som är bättre för håret - var och en är värdefull på sin egen väg.

Londa sammet olja

Detta verktyg hjälper till att snabbt återställa skadat hår och ger dem glans och skönhet. Efter att ha applicerat locken smälter håret omedelbart. Applicera det på en våthårlacka.

Kapous

Detta är en professionell linje med schampon för att ta hand om olika typer av hår - KAPOUS-serien "ARGANOIL". En av huvudbeståndsdelarna i sammansättningen av dessa fonder är arganolja. Till kostnad är sådana medel billigt och hjälper dig att ge dig fullständig hårvård.

Prodigta

Detta är en naturlig Marroco arganolja. Bland alla märken på den kosmetiska marknaden är det här verktyget det mest effektiva och består bara av arganträdets naturliga del. Med regelbunden användning blir ditt hår vackert.

Greymy

Tillverkare av professionell kosmetika, som har en speciell linje för hårvård. Nästan alla vårdgivare innehåller arganolja.

Ansökningsrecensioner

Många tjejer som använder verktyget talar bara med positiva känslor. Trots allt är arganolja verkligen ett oumbärligt verktyg.

Elena:
"Jag har använt arganolja i mer än två år. Mestadels används för hår. Efter avslutad tre månaders kurs återhämtade mitt hår en hälsosam glans och blev silkeslen. Jag är mycket nöjd med detta resultat. Nu har detta verktyg blivit en grundläggande omsorg för lockar. "

Marina:
"Om fördelarna med arganolja hörde nyligen. Började söka på Internet för information om hur man återställer skadat hår. Och överallt rekommenderade de den här oljan. Jag bestämde mig för att prova det och ångrade inte det. En månad senare förbättrades hårets tillstånd, åtminstone två gånger. "

Användbara tips

Arganolja används bäst för att rengöra, förvasket hår. I det här fallet kommer verktyget att kunna tränga igenom hårbotten fullt ut. Och givetvis blir resultatet mycket bra.

Det rekommenderas inte att använda arganolja längre än den angivna tiden för att använda masken eller baserat på det betyder. Detta kan negativt påverka håret och torka ut det lite. Som ett resultat kommer hårlinjen att förlora sin glans, och i stället blir den matt.

Arganolja för hår är ett oumbärligt verktyg som snabbt och effektivt återställer ditt hår. Så om du bestämmer dig för att ta hand om dina lockar, borde du köpa det här mirakelverktyget i din arsenal. Och tro mig, du kommer inte ångra det, och snart blir du positivt överraskad av resultatet.

Tips mästare

Arganolja för hår: egenskaper av magisk vätska. Till den genomsnittliga konsumenten säger produktnamnet lite, vilket är helt otroligt. Om du är orolig för det överdrivna feta innehållet i strängarna, använd arganolja för hårvård endast på spetsarna.

Arganolja för hår: hur man använder sig av vård (användaranvisningar)

Den kosmetiska industrin kan fortfarande överraskande. Exotiska produkter, vars namn blåser östens ande, lovar att enkelt göra håret till en glittrande kaskad. Ska vi tro på ett sådant frestande perspektiv? Idag har arganolja fallit under uppmärksamhet av "välskötta": vi kommer att granska i detalj egenskaper för hår, recensioner och metoder för att tillämpa extraordinära medel.

Arganolja för hår: egenskaper av magisk vätska

Till den genomsnittliga konsumenten säger produktnamnet lite, vilket är helt otroligt. Oljan är erhållen från fröna från trädets frukt, vars växande område är begränsad till det moderna Marocko territorium. Med tanke på den extremt begränsade distributionen och det små avkastningen på produkten är dess höga kostnad förståelig. Fördelarna med arganolja för hår blir tydliga när man överväger dess sammansättning:

 • Tokoferol. En kraftfull antioxidant, känd för oss under namnet Vit. E stimulerar regenereringsprocesser. På grund av detta återställs alla vävnader som är mättade med tokoferol, vilket innebär att tunna, försvagade, skadade krullar blir hälsosamma igen.
 • Polyfenoler. Dessa substanser av vegetabiliskt ursprung används i stor utsträckning i anti-age kosmetologi och trichology. Den magiska förmågan att ta bort metaboliska produkter och påskynda graden av biokemiska reaktioner stimulerar hårväxten, vilket gör dem mjukare och mer lätta.
 • Organiska syror. Naturliga antiinflammatoriska komponenter eliminerar klåda och brännande känsla i samband med torr hud. På grund av avlägsnande av inflammation elimineras samtidig skurning av epidermis och mjäll.
 • Fettsyror. De oersättliga ämnena bildar den tunnaste skyddsfilmen på håraxeln. Det sätter ihop vågar och eliminerar problemet med att splittra håret, skyddar mot skadliga faktorer, och förhindrar fuktförlust genom förångning.
 • Steroler. Nödvändigt för uppvaknande av vilande folliklar och bildandet av en hälsosam stark håraxel. Om du regelbundet använder arganolja för hårvård, säger kundrecensioner att hårdhetsdensiteten ökar markant.

Den begränsade årliga produktionsvolymen gör arganolja i bokstavlig mening av ordet värdefullt. Samtidigt skiljer sig kostnaden för en produkt av olika varumärken tiotals gånger. Inte lockas av det låga priset, för att inte köpa en falsk, men var uppmärksam på ursprungslandet. Verklig arganolja produceras endast i Marocko (landstavskod 611).

Hur man använder arganolja för hår: allmänna regler

Sätten att använda denna unika produkt är på många sätt liknar traditionella oljor som används för att återställa skönheten hos krullar (burdock, castor, lin och andra). Om du planerar att använda arganolja för hår, ska fördelarna och skadorna jämföras, och användningsreglerna bör följas:

 • Den exotiska produkten är helt okänd för vårt immunförsvar och har potential att orsaka allergier. Var noga med att utföra ett känslighetsprov, sätt ett par droppar olja på underarmens flexoryta, smutta det lätt i huden och vänta 12 timmar och utvärdera sedan reaktionen. Även en liten rodnad, klåda eller utslag tyder på att du ska välja ett annat sätt att bry sig.
 • Du kan använda den för rent, bara tvättat hår, och inte helt friskt. I det första fallet spelar kompositionen rollen som en lätt, outplånlig olja och i den andra en intensiv närande mask.
 • Om du är orolig för det överdrivna feta innehållet i strängarna, använd arganolja för hårvård endast på spetsarna. För att mata hårbotten och hårrötterna, förbered en mask med tillsats av torkkomponenter: äggvit, alkohol eller citronsaft.
 • På det torra och normala håret bör appliceras läkningskomposition som börjar från hårbotten. Massage det med cirkulära rörelser i fingertopparna, lägg sedan lite mer pengar på handflatan och sprid den längs längden med särskild uppmärksamhet på tipsen.
 • För att öka penetreringen av användbara komponenter, tillsätt värmekonomi: värm oljan före applicering till 40 ° C, och wrap sedan huvudet med klibbfilm eller cellofan och linda en handduk över toppen.
 • Om det valda receptet innehåller torkkomponenter, ska maskins exponeringstid inte överstiga 40 minuter. I andra fall föredras en längre åtgärdstid, och arganolja kan appliceras på håret under en period av 2 till 8 timmar.
 • Oljan är mycket lätt, och problem med spolning levererar inte. Första gången, tvål ditt hår utan att blötlägga, skölj och upprepa tvål igen.
 • Det bästa sättet att använda - kurser. Vid aktiv behandling ska du använda olja 2-3 gånger i veckan i 2 månader, varefter tillräcklig underhållsbehandling 1 gång per vecka räcker.

Arganolja: Ansökan om hår på natten

Hårskador som ett resultat av perming, termisk styling eller färgning kräver intensiv restaurering. I detta fall kan ett tjockt lager av masken appliceras på natten. Vik en plastfolie på toppen och sätt på en hatt med ett tjockt elastiskt band. Bara i fallet, glöm inte att lägga på kudden en gammal örngott.

Arganolja för hår: ett sätt att applicera för varje smak

Denna produkts unika egenskaper är i sin särskilt lätta struktur. Till skillnad från många vegetabiliska oljor oxiderar den inte i luft och bildar inte en tjock, fet hårfilm. På grund av detta blir krullarna efter det mjuka och flytande utan typisk viktning. Applicera arganolja för hår kan vara på olika sätt, vilket gör att du kan välja den mest bekväma för dig.

Klassisk mask

Metoden är lämplig för alla typer av hår och ger en utmärkt fuktighetsgivande och stramande effekt. I denna utföringsform används produkten enligt alla regler för oljemaskor:

 • Förvärm den till en temperatur på 40 °, vilket motsvarar bra för het, men inte skållande olja. Tvätta inte huvudet i förväg.
 • Applicera på rötterna och massage din hårbotten med fingertopparna. Standardmassage tiden är 10-15 minuter, så om du har tillräckligt med tålamod, håll fast vid denna längd.
 • Wrap huvudet med cellofan och en handduk och lämna i en timme eller mer, skölj sedan håret noggrant.

När du lägger en mask på håret kommer en oljeprofil att täcka dina händer. Rusa inte för att tvätta det, det är bättre att smörja ditt ansikte, armar och nacke, eftersom argans helande egenskaper kommer att vara användbara för din hud och naglar.

Tipsåterställning

Torka, splittrade hårändar efter vanlig tvätt och styling ser inte bäst ut. För att fukta dem och att fästa hårskalans flingor används Marockansk arganolja för hår så här:

 • Lägg på handflatan 3-4 droppar olja och håll i ett ögonblick för att värma upp.
 • Pund produkten på palmerna och släta ändarna av håret mellan dem och blötlägga dem med fuktgivande ämnen.
 • Kamma och använd din favorit sätt att lägga, behöver inte tvätta av produkten.

Denna metod kan användas efter varje tvätt av hår, eftersom den naturliga strukturen inte är mindre än enkel kosmetiska oljor, vars formel skapades speciellt för dessa ändamål.

Mot en nedfall

Om håret är intensivt duschat måste du agera så snabbt som möjligt för att stoppa denna obehagliga process. För att bevara hårdets densitet, använd följande recept:

 • Blanda i lika stora proportioner argan och burdock olja.
 • Värm kompositionen lätt och applicera den på ett vanligt sätt.
 • Åtgärdens varaktighet - från 3 till 8 timmar.

Burdock-argan masker gör dagligen tills nedfallet inte försvagar, och sedan byta till att stödja veckovis användning.

Nourishing mask

Krullar som har förlorat sin skönhet och bleknat, kräver ytterligare näringsämnen. I detta fall är arganolja för håransökan i denna form:

 • I 4 msk. lätt uppvärmd produkt, tillsätt 1 äggula och 1 tsk. salvia eterisk olja.
 • Vispa tills slät.
 • Omedelbart fortsätt med ansökan, eftersom efter en kort stund kommer masken att exfoliera.

Tvätta masken av med kallt vatten för att hålla äggulan vätska. Om frisyren är benägen att snabbt bli smutsig, använd ett helt ägg utan att skilja den vita från äggulan.

Aromaraschesyvaniya

Detta förfarande kombinerar omsorg och nöje, så att det har all chans att bli en daglig ritual.

 • Lägg till några droppar av din favoritolja till argan. För oljigt hår, använd citrus eller barrträd, för torrt hår - lavendel eller salvia.
 • Applicera den resulterande föreningen till kammen. Det mest praktiska sättet att göra detta från en flaska med en spray.
 • Kör försiktigt och långsamt, sträng genom strängen genom ditt hår, tillsätt regelbundet olja, om det behövs.

Denna metod kan appliceras både på morgonen och på kvällen, före sänggåendet. Förutom den direkta användningen av näringsämnen får du också en massage som har en positiv effekt på hårväxten.

Tillväxtstimulering

Irriterande medel är kända för sin förmåga att stimulera hårväxt och väcka vilande hårsäckar. Detta beror på expansionen av kapillärer och aktiveringen av lokalt blodflöde, vilket säkerställer tillförsel av näringsämnen till glödlamporna. Det blir lätt att förbereda en sådan hårmask:

 • 2 msk. Värm upp arganoljan med 2 tsk. vodka och 0,5 tsk. peppar.
 • Omedelbart, undvik delaminering, applicera blandningen på hår och hud, linda dem för att hålla varma.
 • Blötlägg masken i 30-40 minuter, tvätta sedan håret med schampo.

Under proceduren kommer det att finnas en liten brännande känsla, det är helt normalt och bör inte förvirra dig. Resultaten av ökad tillväxt kan ses efter ett par månader med regelbunden användning.

Nu vet du exakt hur man använder arganolja för hår, och det är bara att sätta denna kunskap i praktiken. Skämma bort curls med magisk vård, och de kommer att tacka för deras lydnad och underbara vyer!

Arganolja är en av de bästa naturliga hårvårdsprodukterna. Det kan återställa glans och hälsa hos det mest utmattade och tråkiga hårhåret, för att lindra hårbotten, för att påskynda tillväxten av lockar.

Hur man använder arganolja för sprött hår

Arganolja är en av de bästa naturliga hårvårdsprodukterna. Det kan återställa glans och hälsa hos det mest utmattade och tråkiga hårhåret, för att lindra hårbotten, för att påskynda tillväxten av lockar. Masker med arganolja kan enkelt ersätta salongbehandlingar och dyra vårdprodukter.

Var kommer arganolja från

I de hårda ökenarna i Nordafrika växer majestätiska argonträd, som når 10 meter i höjd och lever upp till 200 år. Deras grenar är täckta med små, lite mer oliver, köttiga frukter, som var och en döljer 2-3 ben, från vilka elixiren extraheras från nukleolerna.

Produktionen av medel är en mödosam process. För att få benen är det nödvändigt att bryta det hårda skalet. För att skapa en liter olja tar det ca 80 kg frukt eller ca 20 kg frön, och nukleolerna kommer bara att vara ca 2 kilo. Detta förklarar varför denna åtgärd är så dyr.

Sammansättning av produkten

Den kosmetiska användningen av arganolja för hår beror på närvaron i sammansättningen av ett antal biologiskt aktiva komponenter:

 • vitamin e. Det kallas ofta "ungdomens tegelsten". Det utför en nyckelfunktion för att starta regenerativa processer i skadade vävnader, på grund av vilket arganolja effektivt återställer splittat, sprött, tunt hår.
 • polyfenoler. Dessa kemiska föreningar gör håret mjukare, mer smidigt och smidigt.
 • vanillinsyra, ferulsyra och lila syror. De har en antiinflammatorisk effekt på hårbotten och hårsäckarna, vilket bidrar till att minska mängden mjäll.
 • palmitin-, stearin- och oljesyror skapar en skyddande mantel som skyddar hår från destruktiva yttre påverkan.

Fettsyror fungerar som en barriär mellan hår- och dammpartiklarnas struktur, ultravioletta strålar, strömmar av varmluft från hårtorken och den uppvärmda ytan av elektriska strykjärn och choeker.

 • steroler. Spårämnen i denna grupp har föryngrande egenskaper och katalyserar metaboliska processer. De aktiverar också produktionen av elastin och kollagenfibrer, vilket ger glans till krullarna, vilket gör dem mer elastiska och släta. Steroler accelererar hårtillväxten och minskar intensiteten av deras förlust.

Egenskaper för arganolja

Arganolja har antiinflammatoriska, anti-aging, lugnande egenskaper. Med verktyget kan du eliminera ett antal obehagliga fenomen:

Klåda och fläckning av hårbotten

 • hudskalning;
 • akne och finnar, som är benägna att känslig hud
 • hudvisning, expressionslinjer och åldersrynkor;
 • psoriasis, neurodermatit, eksem;
 • ärr och defekta hudformationer.

Hur olja påverkar håret

 • skyddar mot exponering för solljus, temperaturer, havsvatten, vind och andra negativa yttre faktorer.
 • aktiverar blodcirkulationen i hårbotten, så glödlamporna får mer syre;
 • fuktar och närmar huden
 • har antimykotisk effekt som hjälper till att ta bort mjäll och klåda
 • normaliserar talgkörtlarna.

Kontra

Arganolja har ingen kontraindikationer förutom den individuella intoleransen hos de aktiva substanserna i produkten.

Kosmetiska procedurer rekommenderas inte om det finns skador på hårbotten: obrutna repor, hematom, öppna sår.

Hårmask: recept och rekommendationer

Arganolja kan användas som fristående verktyg eller som en komponent i kosmetiska kompositioner. Valet av hjälpmedel beror på hårets typ och önskat resultat.

Att stimulera tillväxten. Ett enkelt recept som är lämpligt för torrt och normalt hår. Argan, castor, burdock oljor blandas i lika stora proportioner. Blandningen ska appliceras på rötterna av torrt hår, massage i fem minuter.

Därefter täcker du huvudet med plast, värmt med en handduk och lämnar en kvart i timmen. Skölj med varmt vatten, med vanligt schampo. Tack vare oljor kan du utan balsam eller balsam.

Innan masken appliceras, värm upp kompositionen i ett vattenbad. Så verktyget är lättare att sprida över huden och håret.

För torrt, delat hår. Blanda 50 till 50 argan och burdock olja. Applicera på hårbotten och lämna under plast och handduk i en halvtimme. Skölj med varmt vatten och schampo.

För oljigt hår. Det är nödvändigt att blanda en tesked oljor från avokado, argan och druvfrön, tillsätt tre droppar essentiella oljor av cederträ och mynta till den resulterande kompositionen. Det är viktigt att kolla i förväg om du är allergisk mot eteriska oljor. Blötlägg blandningen på håret i en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten. Denna mask normaliserar sekretet hos talgkörtlarna, vilket minskar hårets fettinnehåll.

Förstärkning och mot förlust. Blanda en matsked arganolja och olivolja, tillsätt äggulor, 10 droppar lavendel essentiell och 5 droppar salvia eterisk olja. Gnid den resulterande föreningen i rötterna och låt den ligga i en halvtimme under filmen och handduken.

Masker på basis av oljor kan göras inte mer än en gång i veckan. Undantag - uttömt, torrt, fallande hår. I detta fall behövs 2-3 procedurer per vecka tills behandlingen ger ett resultat. Så snart håret kommer tillbaka till det normala, måste du minska antalet masker.

Du kan helt enkelt lägga till några droppar arganolja till ett schampo eller en balsam med varje shampooing - ditt hår kommer att få en livlig glans, inte längre förvirrad och elektrifierad.

Applicera arganolja på dina ögonfransar med en gammal mascaraborste. Detta kommer att stärka dem, lägga till sken och aktivera tillväxten. Efter applicering, ta bort överskottet med en vävnad eller bomullsplatta.

Olja komprimerar med Argan

Kosmetisk komprimerar ton och läker hudceller, mättar den med fukt och mikronäringsämnen. De förbättrar blodcirkulationen, lindrar irritation och minskar fettintensiteten. En sådan komprimering hjälper effektivt håret och hårbotten som påverkas av långvarig exponering för solen.

Applicera olja på hår

Kallkompress. Lös i 10 ml olja i 100 ml vatten. Fuktighet i gasbindning vikta i tre lager ostklaff och applicera på huden. För att kyla upp tyget från värmen, lägg till några isbitar i lösningen. Re-våt gasbind vid behov, och återgå till brända områden.

Värmekompress Det aktiverar metaboliska processer, lindrar muskelspasmer, släpper ut rynkor. Detta är ett bra sätt att ta bort döda hudceller, samt förbättra blodcirkulationen genom att påskynda hårväxten.

Smörj huden med ett tunt lager av arganolja eller grädde innan du applicerar kompressorn.

I 100 ml vatten tillsätt 10 droppar olja. Värm lösningen i ett vattenbad till 37-43 grader Celsius. Blöt en terryhandduk i vätskan och lägg den på ditt ansikte. När kompressorn har svalnat, dyka upp handduken i vätska. Upprepa 3-4 gånger.

Kontrast kompress. För att förbättra hudens elasticitet, gör en kontrastkompress. Det kommer att tillåta att återvända till ansiktets ansikte, huvud och hår en ny, ljus utseende. Denna metod innefattar uppvärmning och förkylning. Proceduren bör utföras i 15 minuter och hålla en komprimeringstyp i högst 90 sekunder.

Använd olja komprimeras två gånger i veckan, och efter 5-6 procedurer kommer märkbara resultat att visas.

Om kompressen appliceras på håret, efter att du har slutfört proceduren, behöver du tvätta håret.

Hur annars kan arganolja användas

Användningsområdet är mycket brett. Det används för att stärka naglarna och under hårbotten i hårbotten bidrar till att avlägsna streckmärken och läker brännskador. Det används till och med i matlagning: ätbar olja är mörkare i färg och luktar av en blandning av jordnötter och mandlar. Det är omöjligt att överskatta värdet av det här verktyget: behåll det i ditt hem medicinska skåp, och du kommer alltid att ha en universell källa till användbara ämnen och ett effektivt naturmedel på plats.

Hår shirring: fashionabla frisyrer med krullar av korrugering

Fler exempel på hårklipp och frisyrer för långt hår med pärlor, se här.

Allt om naturliga hårbalsam: http://guruhair.ru/uxod/vosstanavlivayushhie-i-pitatelnye-maski/opolaskivanie-volos-posle-mytya.html

video

För mer information om användningen av arganolja för hår, se videon.

slutsats

Arganolja har unika egenskaper, hjälper till att återställa och närma hår, behandlar mjäll och skalning i hårbotten. Detta verktyg används i många delar av livet och är helt säkert.

Arganolja för hår bärs mestadels från Marocko. Sammansättningen och helande egenskaper hos arganolja för hår. Mask för tips. Kompositionen kommer att bidra till att förhindra tvärsnittet av spetsarna och förbättra krökets övergripande tillstånd.

Argan Hair Oil: 8 Maskuppskrifter hemma

Olika örtoljor används som utmärkta hårvårdsprodukter. De blandas ihop, används som masker, tillsätts till schampo, balm och andra vårdprodukter. Särskilt populär i detta hänseende är arganolja, som nyligen har börjat dyka upp i kompositionen av hårberedningar.

Ursprung av arganolja

Värderbar hårolja erhålls från arganträdets frukter. De ätas inte, liksom den produkt som härrör från dem. Dess höga kostnad beror på att träden bara bär frukt en gång vartannat år, och de växer i mycket heta klimat. Dessutom skördas frukterna för hand, och från en centner av sådana produkter får du bara två liter färdig produkt.

Arganolja för hår bärs mestadels från Marocko.

Sammansättningen och helande egenskaper hos arganolja för hår

Användningen av arganolja för hår är svår att överskatta. Den har helande och återbildande egenskaper, på grund av vilken det kan förbättra utseendet på jämnt kraftigt skadade lockar på kort tid. Den består av följande ämnen:

 • keratinoidy;
 • antibiotika;
 • vitamin E;
 • glycerol;
 • omättade fettsyror;
 • antioxidanter;
 • stearin;
 • ferulsyra;
 • fuenitsidy.

Produkten har följande effekter:

 • skyddar mot de negativa effekterna av solen;
 • har en regenererande effekt
 • fuktar och föryngrar hår och hårbotten;
 • hjälper till att bekämpa mjäll och peeling
 • mjuknar och mjukar;
 • ger naturlig glans
 • förhindrar brott
 • stimulerar och accelererar hårväxten;
 • återställer och förbättrar hårstrukturen.

Arganmedel är särskilt användbart för hår som märkbart skadas av färgämnen och frekvent styling.

Korrekt användning av arganolja för hår

Det finns många användningsområden för arganhårolja. Den kan appliceras som en mask endast på rötterna eller längs hela längden, som används som ett separat outplånligt medel, läggs till hemma och inköpta masker, schampon och balm.
För styling är det nödvändigt att applicera några droppar av produkten (mängden beror på tjockleken) på en tredjedel av hårlängden. För att säkerställa att den är jämnt och jämnt fördelad, rekommenderas att slipa och värma den med fingrarna. Denna metod kommer att hjälpa till att kombinera orörliga och fläckiga lockar, samtidigt som du behåller en renhet.

Instruktioner om hur man förbereder arganolja och hur man använder det för hår beror på målet. Tvätta av masken för att förbereda sig enligt följande:

 1. Gnid en liten mängd i hårbotten.
 2. Spridas längs en plast eller träkam.
 3. Tvätta av med varmt vatten.

Om nödvändigt kan tvätta håret upprepas flera gånger.

Var att köpa och vilken olja att köpa?

Du kan köpa arganolja på ett apotek, en vanlig stormarknad (inklusive kosmetisk) eller beställa den online. Garnier, L'Oreal, Londa och andra gör oftast kosmetika på grundval av det, men det är svårt att hitta en produkt i sin rena form. Men bra recensioner får arganolja Kapus, som snabbt blev populär bland köpare.

Billig kan köpas marockansk arganolja. Där kostar det 500 rubel per 30 ml av produkten. Ungefär samma värde och medlen från Tunisien. Priset på ett apotek kan vara mer demokratiskt, men det är viktigt att komma ihåg att en inte helt rätt produkt säljs där. Det späds ut med andra läkande oljor. Arganolja för hår bör köpas från pålitliga leverantörer. En obehaglig syntetisk lukt kan indikera att den är falsk eller utspädd med mindre användbara tillsatser.

Säkerhetsåtgärder

Arganolja är en exotisk produkt som kan orsaka allergier. Därför rekommenderas att du testar för denna sannolikhet innan du använder den. För att göra det är det dags att applicera en droppe av produkten i armbågens böjningsområde. Om ingen rodnad uppstår, är verktyget säkert att använda.

Applicera produkter rekommenderas inte i samband med skada på hårbotten, såväl som dermatit och inflammation. Innan du använder det bör du rådgöra med en hudläkare och trichologist.

För att säkerställa att produkten inte förstörs under lång tid och inte förlorar dess användbara egenskaper, är det viktigt att förvara den på en sval plats skyddad mot solljus. Det är bättre att använda blackout för honom. Arganolja har en hållbarhetstid på ca två år, information om detta bör undersökas på etiketten före inköp. En skadad produkt kan orsaka irritation och fläckning av hårbotten.

De bästa recepten maskerar med arganolja för hår

För att förbättra utseendet och glansen i formuläret kan du förbereda följande hårmaskar:

 1. Fem kapslar E-vitamin häller i en kopp, tillsätt en tesked argan och ricinolja och honung, kläm en citron för några droppar. Applicera blandningen över hela längden och torka håret hårt med en hårtork. Masken varar en och en halv timme. Tillämpningsområdet är en vecka.
 2. Till två teskedar olivolja, lägg till en sked av argan, samt fem droppar salvia och lavendel. Lätt värm kompositionen och applicera i en halvtimme.
 3. Tre skedar av arganolja blandas med samma mängd skrapa och värme. Applicera på torrt hår och hud och lämna i tre timmar.

En användbar mask för håravfall

Följande recept hjälper till att påskynda tillväxten och förhindra ytterligare håravfall:

 1. 14 gram kakaopulver häll i glas.
 2. Häll i tjugoåtta droppar arganolja och 6 gram jordginger.
 3. Blanda noga tills det är smidigt.
 4. Torka blandningen med ett avkok av nässla till konsistensen av gräddfil.
 5. Gnid i hårbotten, sätt på en duschlock och håll masken i tio minuter.

Efter att ha tvättat håret efter den nödvändiga tiden kan du använda en balsam eller skölja växtdekok.

För snabb hårväxt

Anvisningar för beredning och användning:

 1. Torka 12 gram senapspulver med två matskedar mjölk.
 2. Häll i tjugo droppar olja. Blanda noggrant.
 3. Sprid blandningen över rotzonen med en pensel. Lämna i åtta minuter.
 4. Tvätta av.

Efter tvätt av masken rekommenderas att använda keratinbalsam.

Mask för tips

Kompositionen kommer att bidra till att förhindra tvärsnittet av spetsarna och förbättra krökets övergripande tillstånd. Detta kommer att kräva:

 1. Smält 3 gram sheasmör.
 2. Tillsätt nio droppar druva och sexton droppar argan.
 3. Applicera på fuktigt hår i fyrtio minuter.
 4. Blot med en pappershandduk.

För oljigt hår

Att minska sebumproduktionen hjälper till med följande recept:

 1. Värm lite 12 gram kefir, lägg till en sked av kosmetisk lera.
 2. Blanda kompositionen med femton droppar arganolja och salviafamilj.
 3. Applicera på håret 3-5 cm under rötterna. Lämna i tjugo minuter.

Efter den angivna tiden rekommenderas att tvätta huvudet med ett mildt schampo och skölj med ett avkok av örter.

För torra och spröda strängar

 1. Torka 15 gram öljäst med vatten. Lägg till tjugofem gram arganolja.
 2. Presentera två äggulor. Slå blandningen med en visp, tillsätt fyra droppar rosa eter.
 3. Applicera över hela längden på håret. Från ovan, sätt på ett duschlock, värm håret med en hårtork.
 4. Tvätta håret med en mild schampo efter en halvtimme.

För färgat hår

För att minska de negativa effekterna av färgämnen kommer det att hjälpa receptet:

 1. Brew 20 gram kli, beat.
 2. Tillsätt 14 ml aloejuice, tjugofem droppar argan och sexolivolja.
 3. Fördela locken, linda huvudet med en film, lämna i femton minuter.
 4. Tvätta håret med organiskt schampo, använd balsam.

Fuktgivande och närande hår

 1. 17 gram flytande honung blandat med trettio droppar arganolja, häll i en flaska med pyridoxin och elva droppar vete.
 2. Applicera på håret i en halvtimme under filmen och handduken.
 3. Tvätta huvudet med ett avkok av grapefruktskal.

Kämpa med skadade lockar

 1. Värm en blandning av 7 milliliter argan och 2 milliliter jojobaolja med 7 milliliter brandy.
 2. Lägg till tre piskade vaktelägg, lägg på håret under locket.
 3. Håll blandningen på huvudet över natten. På morgonen tvättas med en mild schampo.

Marockanska oljebrukanvändningar

Tatiana, 23 år gammal: "Det var det marockanska smöret som min frisör rådde mig efter sista gången jag hade en hårklippning i ändarna. Sedan dess har håret minskat och nästan trasslat "

Marina, 30 år gammal: "Det är svårt att se perfekt ut utan att besöka skönhetssalonger. Hemma sparar den marockanska oljan "

Anna, 45: "Produkten är väldigt dyr, men den är effektivare än de flesta salongprocedurer. Effekten av det varar längre, och viktigast av allt läkar läkemedlet helt håret och maskerar inte bristerna "

Hur man väljer en naturlig olja för ändarna av håret?

Alla oljorna i den här artikeln är perfekta för hårets ändar och det är svårt att bestämma vilken som kommer först, eftersom de är alla anständiga och med deras användning kommer håret att se mjukt, elastiskt, glänsande och alltid i perfekt skick.

Med dessa oljor får du mindre hår, glöm hårets fluffighet och torrhet, hårets ändar håller mycket längre (dela inte), håret kommer att transformeras efter varje användning.

Arganolja för hårtips

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Arganolja är den sällsynta och mest värdefulla vegetabiliska oljan, som erhålls från arganträdets frukt och som växer i Marocko. Denna olja är oftast smidda bland andra vegetabiliska oljor, var försiktig när du väljer en olja, välj arganolja från välrenommerade tillverkare.

Arganolja kan användas på flera sätt. Om håret är torrt och poröst kan du applicera olja i form av en slutlig outplånlig vård, gnugga mellan palmerna 2-3 droppar olja och applicera på rent, fuktigt hår efter tvätt.

Bara några droppar olja kan läggas till balsam eller mask och resultatet av deras användning blir mycket bättre.

Dessutom kan arganolja tillsättas till hemlagade hårmaskar, till exempel

 • 1 tsk mala argan;
 • 1 matsked jojobaolja;
 • 1 tesked olivolja;
 • 3-5 droppar ylang-ylang eterisk olja.

Maskens proportioner kan ändras beroende på hårets längd. Masken är klar innan du tvättar håret. Blandningen av oljor uppvärms i ett vattenbad och fördelas jämnt över hela längden av håret och går tillbaka från rötterna med några centimeter. Det är tillrådligt att värma masken och hålla den i minst en timme på håret, du kan också lämna masken över natten, effekten av den, med regelbunden användning är mycket bra.

Kameliaolja för omedelbar hårglans

För oss är kameliaolja en helt ny hårvårdsprodukt och inte bara, även om den i öst har använts i kosmetologi i mer än två tusen år, speciellt den goda oljeeffekten på håret.

Japansk geisha har länge använt kameliaolja för att ta hand om hår och hud, och de är som alla kända för felfri hud och perfekt hår.

Camelliaolja kan appliceras på hårbotten och längden, men lite ger den bästa effekten på längden, och det finns mer framgångsrika oljor för hårbotten.

Olja appliceras på att rengöra fuktigt hår som slutskedet av hårvård, 1-2 droppar räcker, efter den första applikationen kommer du att märka hur håret kommer att förändras och omedelbar glans kommer att dyka upp.

Du kan också göra varma oljeluckor med kameliaolja, för att du behöver värma oljan, sätta den på håret, sticka tillbaka från rötterna, varma och varma i ytterligare 5-10 minuter med en hårtork, håll ytterligare 40-60 minuter och tvätta håret som vanligt. Olja läggs också till hemlagade hårmaskor baserade på oljor.

Broccoliolja som outplånlig hårprodukt

1-2 droppar broccoliolja gnuggar i palmer och sprids på fuktigt hår, i stället för outplånliga medel. Här betyder huvudprincipen för "mycket inte bra", för om du överdriver det med olja, kommer ditt hår att se ut och är häftigt och hänga som istappar.

Lägg några droppar broccoliolja till dina hårmaskor. För en del av masken, tillsätt 2-3 droppar olja och applicera på hårets längd, steg tillbaka från rötterna i 10-15 centimeter. Håll masken enligt tillverkarens rekommendation och framför allt skölj noga med varmt vatten.

Det mest effektiva sättet att använda olja är oljeväxling. Värm på en vattenbad ren broccoliolja, ca 2 matskedar, beroende på hårets längd och fördela värmen i håret, steg tillbaka från rötterna med 10-15 centimeter, det är bra att värma oljan för att bättre tränga in i hårstrukturen. Det är nödvändigt att hålla i 1-2 timmar, och det är ännu bättre att lämna för natten, skölj sedan håret väl med schampo flera gånger.

Den viktigaste och vanligaste metoden är att inkludera broccoliolja i sammansättningen av hemlagade hårmaskor, till exempel:

 • 1 tsk broccoliolja;
 • 1 matsked sheasmör (shea);
 • 3-5 droppar vitamin A i olja;
 • 3-5 droppar vitamin E i olja.

Masken appliceras på hårets längd innan huvudet tvättas. Det är lämpligt att hålla masken i 40 minuter och längre.

Olivolja för hår

Om fördelarna med olivolja för hår kan alla säkert veta, och resultatet av det som de säger på håret.

Olivolja är lämplig för hårlängd och hårbotten. Många italienare använder olivolja i vården av torrt, tråkigt och skadat hår. Oljan kan appliceras på håret i sin rena form, eller som en del av masker, ger båda metoderna med regelbunden användning ett gott, långvarigt resultat.

 • 1 matsked brandy;
 • 1 matsked olivolja (kallpressad);
 • 1 matsked honung;
 • 1 äggula.

Alla ingredienser blandas i en glasbehållare. Masken är gjord innan du tvättar håret, applicerar först till hårbotten och sedan fördelar håret, behåll denna mask ska vara från 30 till 40 minuter.

Macadamia olja för hårlängd

Oljens sammansättning ligger nära oljorna extraherade från marina däggdjur (spermaceti), det absorberas omedelbart, eliminerar irritation, skalning. Olja fördelas väl över hårets yta och gör dem mer friska, mjuka, elastiska och glänsande. Samtidigt anpassas strukturella skillnader mellan rotdelen och hårets tips, det vill säga oljan återställer hårstrukturen.

Macadamiaolja kan också användas på flera sätt, inklusive du kan applicera ren olja (1-2 droppar) för att rengöra håret, det absorberas omedelbart, lämnar inte en oljig glans, och viktigast av allt, fuktar oljan, ger näring och återställer hårstrukturen. Också olja kan läggas till köpta och hemlagade hårmaskor:

 • 1 tesked macadamiaolja;
 • 1 tesked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 2 tsk av aloejuice;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Masken är gjord innan du tvättar håret, det kan appliceras på hårbotten och på hårets längd. Förvaras rekommenderat från 40 minuter till 2 timmar.

Kokosolja i hårvård

Populariteten av kokosolja har kommit till oss från indianerna, de har använt kokosolja i daglig hårvård i över tusen år, och många tjejer avundar skönheten i håret. Men glöm inte om genetiken, hos slaviska tjejer, kommer hårets struktur aldrig att vara densamma som i asiatiska tjejer, även om det är ganska möjligt att förbättra hårets tillstånd, särskilt kokosolja är lämplig för skadat hår.

Kokosolja bäst appliceras på hårets längd eftersom det kan täppa till hårbotten i hårbotten och som ett resultat kan håravfallet öka.

 • 1 msk kokosnötolja;
 • 1 msk kakaosmör eller jojobaolja.

Värm oljor i ett vattenbad och applicera på hår, steg tillbaka från rötterna. Det är önskvärt att hålla masken så länge som möjligt, minst en timme.

Kakaosmör för torrt och poröst hår

Kakao smör används ofta för hår, det återställer skadat hår, fuktar och närmar sig, förhindrar bräcklighet och torrhet i håret, gör håret ljus, mjuk och silkeslen.

Oljan är idealisk för torrt, torkat hår och torr hårbotten.

Receptet på en utmärkt vitamin hårmask

 • 1 msk kakaosmör;
 • 1 matsked olivolja;
 • 1 äggula;
 • 3-5 droppar vitamin A och E i olja;
 • 2 ampuller vitamin B12;
 • 1 ampull aloe juice.

Masken är klar innan håret tvättas, appliceras i hårbotten vid avskiljningar och resterna fördelas längs hårets längd (i 1-2 timmar).

Om du värderar naturliga produkter i hårvård, blir dessa oljor din trofasta följeslagare!Nästa Artikel
Recept maskerar för blekt hår hemma