Användningen av arganolja för hår


På grund av sin verksamhet var frukterna av arganer kända i antiken i det fantastiska landet Marocko. Lokalbefolkningen visste att de har helande egenskaper och aktivt använt den för medicinska och kosmetiska ändamål. Marockanska skönheter använde arganolja för hår och hud.

Användbara egenskaper

Oljan produceras genom mekanisk pressning av trädens frukt. Sammansättningen av arganolja innehåller följande fördelaktiga ämnen:

 • mer än 80% omättade fettsyror, liksom oligolinoliska syror som förhindrar åldrande av hår och hud.
 • aminosyror, vitaminerna A, E och F är användbara för hår.

Användningen av arganolja för hår

Olja skyddar hår från yttre faktorer, såsom ultraviolett strålning och hög luftfuktighet. Det intensifierar kretsarna intensivt, närnar och återställer sin struktur. Arganolja är lämpliga för alla typer av hår.

Regelbunden användning av arganolja hjälper till att sakta ner hårets åldrande, förhindrar förlust och bildandet av mjäll. Om du smörjer oljans ändar med olja, kan du bli av med tvärsnittet. Samtidigt måste du först klippa ändarna med 2-3 centimeter och minimera termiska effekter på locken.

Hemlagad Argan Oljemask Recept

Metoder för tillämpning och rekommendationer:

 • Arganolja kan appliceras på håret både i ren form och i kombination med andra komponenter. Det läggs till schampo, balsams och hårmask.
 • Optimal användning av verktyget två gånger i veckan, försök inte att stärka och påskynda effekten, annars kommer håret att börja användas och kommer upphöra att uppfatta det.
 • Att bry sig om krullar, applicera några droppar arganolja till fuktigt hår och låt dem torka naturligt, så det absorberas bättre. Det behöver inte tvättas, vilket gör processen mycket bekvämare jämfört med kastor eller burdockolja.

Mask för att stärka och växa hår

Om din huvuduppgift är att stärka håret, blanda argan och burdockolja i lika stora proportioner. Blandningen bör gnidas i hårbotten och lämnas i 40 - 60 minuter.

För att förbättra effekten är huvudet täckt med klädesfilm eller badlock och sedan inslaget med en handduk. Därefter tvätta håret med schampo 2-3 gånger. Det rekommenderas att använda denna blandning 1-2 gånger i veckan.

För torrt, skadat och färgat hår

Vilka oljor behöver vi:

 • 1 tsk arganolja;
 • 2 tsk. oliv (för att upprätthålla en hälsosam hårbotten);
 • 10 droppar lavendel, tall, ros eller mynta (för regenererande lockar);
 • 5 droppar salvia (för att stärka);
 • 1 äggula (innehåller en stor mängd vitaminer, som hjälper till att närma sig lockar och stärka dem)

Blanda masken ordentligt med arganolja och applicera på hela längden av håret. Masken lämnar i 15 - 20 minuter, tvättas sedan med schampo. Den kan användas var 2 till 3 dagar.

För oljigt hår

För den feta hårtypen - den här masken är bara frälsning. Det kan användas för att återställa hårets struktur, vilket ger dem färskhet och ljushet.

Det är nödvändigt att göra en blandning av flera oljor:

 • 1 tsk argan;
 • 1 tsk druvutsäde (återställer strukturen och naturbalansen hos mikroelement);
 • 1 tsk avokado (fuktar och absorberar fett);
 • 3 droppar ceder (har en antiseptisk och stimulerande effekt);
 • 3 droppar mynt (normaliserar talgkörtlarna).

Den resulterande masken appliceras över hela längden av håret och lämnar i 1 timme, varefter vi tvättar med schampo. Hårtorkat naturligt. Masken kan appliceras 2-3 gånger i veckan.

Tips för att välja olja

Att köpa högkvalitativ arganolja, var uppmärksam på lukten, den måste vara nötaktig och skuggan är ljusgyllen.

Också uppmärksamma namnet självt. På förpackningen bör vara "olja", och inte en elixir, essens och andra, som regel innehåller de en försumbar mängd naturlig olja.

Också fokusera din uppmärksamhet på ursprungslandet. Den bästa oljan produceras i sitt hemland - Marocko, och inte Kina och andra länder. Produktens sammansättning bör inte vara några tillsatser.

Väletablerat varumärke "Arganium", "Tissaliwine" och "Argana Oil". Den genomsnittliga kostnaden för arganolja är en stor nog 1200-1500 rubel per 100 ml. Om du såg verktyget till ett lågt pris, är det troligtvis inte en naturlig eller verklig produkt.

Arganolja för olika hårtyper

Inte bara skinnande hud talar om människors hälsa, men också lyxigt, glänsande hår. Arganolja för hår är verkligen en godsend. Mirakulös elixir kan kallas ett lagerhus med användbara ämnen, inte utan anledning kallades han "flytande guld". Olj argan extraherad från träd med samma namn, som växer i Marocko. Krympningen görs för hand, så det anses vara en av de dyraste eteriska oljorna. Omedelbart är frågan om att brygga, och hur mycket kostar arganolja? Priser för detta produktsortiment från 900 till 1500 rubel, beroende på volymen.

Låt oss prata om fördelarna med denna kosmetiska produkt. Arganolja - ett unikt verktyg som passar alla typer av hår. På grund av dess fördelaktiga egenskaper bidrar det till att hantera följande problem: brittleness, förlust, matthet, livlöshet, knäck och torrhet. Sammansättningen av arganolja är rik på fördelaktiga aminosyror och karoten, som har en positiv effekt på håret. På basis av argan extrakt gör kosmetika för hårvård.

Användningen av arganolja för skönhetshår

Hur ska arganolja användas för att göra håret en källa till stolthet?

Applicera en liten mängd av substansen på handflatan och börja gnida den i huvudet. Sätt på en plastlock och linda en handduk över huvudet för att skapa en termisk effekt. Exponeringstiden är ungefär 60 minuter, men det kommer definitivt inte längre att håret skadas. Skölj sedan håret noggrant med schampo.

Arganolja bekämpar effektivt torrhet. Hårmask med arganolja för torr typ görs enligt följande: Blanda 1 sked argan, 1 sked salvia med 1 äggula. Fördela den resulterande massan över hela längden och lämna i 20 minuter. Torka sedan av masken med varmt vatten och låt huvudet torka.

Arganolja används också i kombination med eteriska oljor. Till exempel, för skadat och färgat hår, kan du förbereda en mask baserad på argan och en kombination av olivolja, salvia och lavendeloljor. 1 sked argan-extrakt, 2 skedar olivolja, 1 sked lavendel och en sked salviaolja blandad med äggula och applicera på hår. Tvätta håret med schampo efter 20 minuter.

Mask med arganolja för fet hår framställs enligt följande. Ta en sked full av argan-, druv- och avokadoolja och lägg till ett par cedertrådar. Den erhållna kompositionen blandas med varandra och appliceras på håret. Håll ca 30 minuter och tvätta sedan. Denna mask kommer att ge hårets ljushet.

För att håret ska vara smidigt och silkeset är det nödvändigt att applicera en liten mängd olja på våta rena krölar. Här är det viktigaste att inte överdriva det annars, i stället för det önskade resultatet, kan du få effekten av greasiness.

Mot hårets topp är det rekommenderat att applicera argan till spetsarna och lämna i 30-40 minuter. Skölj sedan ditt huvud med varmt vatten.

Förutom det faktum att det är möjligt att göra masker på egen hand, är det möjligt att tillsätta arganolja till färdiga hårvårdsprodukter, till exempel i schampo eller balm.

Förutom en positiv effekt på själva håret har arganträdets eteriska olja en positiv effekt på hårbotten och hjälper därigenom att bli av med mjäll. Massage några droppar av det i hårbotten. När ämnet har näring huden med fördelaktiga ämnen, tvätta håret.

Ett annat verktyg som bör noteras är ett serum med arganolja, som är utformat för att återställa skadat och tråkigt hår. Fördelen med serum är att den inte kan tvättas bort och det skyddar håret mot effekterna av statisk elektricitet.

Liksom vid andra extrakt är huvudkontraindikationen för användningen av arganolja idiosynkrasi. Med en nut-kryddig smak kan det orsaka en allergisk reaktion och skada kroppen.

Användningen av arganolja för hår

Arganolja är ett värdefullt verktyg som inte har några analoger av sitt slag.

I antiken kallades det ungdoms elixir. Och det här är inte förvånande. Trots allt har inte en enda eterisk olja en så stark effekt på hårbotten och håret som argan.

Det är populärt över hela världen. När allt kommer omkring är dess fördelar så stora att det ibland är svårt att beskriva alla dess fördelar.

Användningen av arganolja för hår

Fördelarna med arganolja för hår är mycket stora. Det hjälper till att hantera olika problem som är direkt relaterade till hårbotten och håret. Verktyget har ett mycket stort antal egenskaper, vilket återigen visar sin stora fördel, nämligen:

  Arganolja fuktar inte bara håret och huden på huvudet utan ger också god näring med vitaminer. Varje hår får mycket vitaminer och mineraler;

Arganträdolja har ett stort antal användbara egenskaper. Därför måste det vara i varje kvinnas arsenal.

Hur ofta kan du använda

Arganträdolja bör användas regelbundet i tre månader för att få ett konkret resultat.

Lär av vår artikel, vilka masker från persikafrön kan göras.

Dessutom bör användningsfrekvensen, både i ren form och i sammansättningen av masker och schampon, inte överstiga 1-2 gånger i veckan. Detta beror på att oljan närmar sig håret med näringsämnen, vilket är tillräckligt för en hel vecka.

Kontra

Arganolja, förutom fördelar, kan fortfarande orsaka skada. Men detta är endast möjligt i två fall:

 • individuell intolerans av produkten, vilket är mycket sällsynt;
 • Det får inte appliceras på repor och skadade områden i huden, annars kan en allergisk reaktion uppstå.

Glöm inte hållbarheten. Trots många konserveringsmedel kan arganolja förvaras i högst två år.

Hur man applicerar olja på håret

Arganolja i kosmetologi används både i ren form och i sammansättningen av olika krämer, schampon, masker. Men det kommer att ge mer nytta för håret exakt i ren form.

Oljeapplikationssteg:

 1. Applicera en liten mängd av produkten på palmerna och gnugga den i huden med smidiga massrörelser. Denna åtgärd bör upprepas tills oljan är fördelad genom huvudets hud.
 2. Gnid sedan försiktigt över hela längden av håret, särskilt uppmärksamhet på rotzonen och hårets tips.
 3. Ovanifrån är det nödvändigt att vinda håret med en plastfilm och dessutom sätta ihop med en handduk;
 4. Arganolja på håret bör hållas i minst 1 timme. Du kan lämna verktyget på natten. I detta fall kommer effekten att bli bättre.

Regelbunden användning av arganolja kommer att hjälpa ditt hår att få hälsa och styrka. Det viktigaste är att göra proceduren regelbundet.

Hur man tvättar arganolja

Efter applicering av oljan på hårbotten och håret måste du tvätta det ordentligt. För detta förfarande kan du bara använda varmt vatten. Skölj först håret under rinnande vatten. Tvätta sedan håret med ditt dagliga schampo.

Användning av arganolja

Argan trädolja kan appliceras i sin rena form och på grundval av olika typer av hårmaskar. Du kan också lägga till det i schampon och balm.

I ren form

Arganolja ger mest nytta i ren form, utan tillsatser och andra ingredienser.

kosmetisk

Arganolja kan säkert sättas till ditt vanliga schampo eller hårbalsam. Det räcker att ta 2 msk. Shop kosmetika och anslut den med 1 msk. arganolja. På så sätt ökar du fördelen med den köpta produkten två gånger.

Med andra oljor

Arganolja blandar väl med andra oljor. Särskilt effektiva är produkterna med sådana oljor:

De resulterande kosmetiska hemmetoderna baserade på två oljor kompletterar varandra och förbättrar effekten på hårbotten.

Arganoljaansökan

Arganolja strider mot många hårproblem. Därför kan du förutom att använda den i ren form, baserat på den, du kan göra masker. De är ganska effektiva och hjälper till att snabbt hantera ett visst problem.

Mot håravfall

I kampen mot håravfall är mycket hjälpsam mask med argan och burdock olja. Komponenterna bör kombineras i lika stora proportioner, och den resulterande kompositionen fördelas i krullar. Procedurens varaktighet är 3 timmar. Tvätta av masken med schampo.

För hårväxt

För den snabba tillväxten av krullar kan beredas här ett sådant verktyg:

 • 1 tsk ricinolja;
 • 1 tsk arganoljor;
 • 1 tsk citronsaft;
 • 1 tsk flytande honung;
 • 5 ampuller av E-vitamin
 • 10 droppar vitamin A.

Kombinera komponenterna i masken och blanda till en enhetlig konsistens. Det resulterande verktyget för att smita håret. Täck huvudet med en handduk och värm krullarna med en hårtork i 2 minuter. Procedurens varaktighet är 1 timme. Vid slutet av tiden, tvätta av masken.

För normalt hår

För en vanlig hårtyp är en mask baserad på tre oljor perfekta:

Dessa komponenter bör tas i lika stora proportioner, sammanfogas och omedelbart appliceras på krullarnas rötter med massörrörelser. Det är tillrådligt att göra en lätt massage inom 15 minuter så att produkten absorberas väl i rötterna. Sedan fördela masken på håret och lämna i 1 timme, lindade håret med en handduk. Skölj sedan under rinnande vatten.

För oljigt hår

Om ditt hår har en oljig glans, ska du använda en mask som innehåller sådana komponenter:

 • 1 tsk. argan, avokado och druvfröolja;
 • på 3 till. cederträ och mint eterisk olja.

I vår artikel lär du dig hur du väljer rätt shampoo för hår - om typer och kompositioner.

Alla komponenter i masken måste kombineras och omröras tills de är mjuka. Applicera sedan i hårbotten och lämna i 30 minuter. Skölj sedan med varmt vatten med schampo.

För torrt hår

Om dina krullar är torra kan du förbereda ett hemmedel, som består av tre komponenter - argan, burdock och mandeloljor.

Komponenterna kombineras i lika stora proportioner. Den erhållna kompositionen upphettas i ett vattenbad till rumstemperatur. Därefter fördela håret jämnt och linda dem med en handduk. Procedurens varaktighet är 1 timme.

För färgat hår

Efter målning behöver håret konstant vård. Därför kan du för dem bara förbereda en sådan mask:
Anslut 1 tsk. argan, olivolja och kameliaolja, blanda och värm till rumstemperatur i ett vattenbad. Lägg till 7 droppar lavendelolja. Den resulterande kompositionen fördelas i lockar. Procedurens varaktighet är 2 timmar. Tvätta av med schampo.

För att stärka håret

För att stärka ditt hår är det tillräckligt att gnugga arganolja i krullarnas rötter. Ovanifrån är det nödvändigt att sätta håret ihop med en handduk. Denna mask kan lämnas för natten. På morgonen tvättar du av det med varmt vatten och schampo.

För tips

En sådan mask, på grundval av sådana ingredienser, blir ett idealiskt verktyg för ändarna av håret:

 • 2 tsk. arganoljor;
 • 1 tsk mandelolja;
 • 10 droppar patchoulieter.

Alla komponenter måste anslutas och gnidas i kretsens spetsar. Resterna av masken för att fördela håret. Procedurens varaktighet är 30 minuter. Tvätta av produkten från håret med varmt vatten.

För rötterna

För att stärka hårbrunnen, bör du förbereda en mask så här: i en djup skål kombinerar vi arganolja - 1 tesked, olivolja - 3 teskedar, blanda allt. Tillsätt sedan äggula - 1 stycke och olja av lavendel och salvia - 8 droppar.

Allt grundligt blandat och gnidas i hårbotten. Återstående medel appliceras på locken. Procedurens varaktighet är 15 minuter.

mjäll

Att bli av med mjäll på många sätt. Men det mest effektiva anses vara ett verktyg baserat på sådana oljor - argan, burdock, mandel och castor, som bör tas i lika stora proportioner.

Alla maskinkomponenterna är anslutna och uppvärmda i ett vattenbad till ett varmt tillstånd.

Sedan fördela håret och lämna i 30 minuter. Skölj av med schampo.

Video: masker med arganolja

En intressant video om användningen av arganolja: masker för hårväxt och näring.

Var kan jag köpa, hur mycket kostar det?

Du kan köpa arganolja på apotekets kiosker eller hos relevanta butiker, till exempel, där eteriska oljor säljs. Dessutom är detta verktyg mycket populärt i kosmetiska butiker. Du kan också beställa det på nätet.

Läs i vår artikel hur man gör hårpolering hemma - vad du behöver, tips och tricks.

Kostnaden för produkten är acceptabel, så varje tjej kan skämma bort hennes hår.

Hur och var du ska lagra

Detta verktyg bör förvaras i flaskor av mörk färg och på en sval plats. Undvik direkt solljus. Det är bäst att sätta det på kylskåpets övre hylla.
Arganoljelagringsperioden är 2 år.

Argan Oil Grades

Förutom ren olja finns det också komplexa hårvårdsprodukter baserade på arganolja. Bland ett stort antal sådana medel skulle jag vilja kopiera flera kopior på en gång. Man kan inte säga vilken arganolja som är bättre för håret - var och en är värdefull på sin egen väg.

Londa sammet olja

Detta verktyg hjälper till att snabbt återställa skadat hår och ger dem glans och skönhet. Efter att ha applicerat locken smälter håret omedelbart. Applicera det på en våthårlacka.

Kapous

Detta är en professionell linje med schampon för att ta hand om olika typer av hår - KAPOUS-serien "ARGANOIL". En av huvudbeståndsdelarna i sammansättningen av dessa fonder är arganolja. Till kostnad är sådana medel billigt och hjälper dig att ge dig fullständig hårvård.

Prodigta

Detta är en naturlig Marroco arganolja. Bland alla märken på den kosmetiska marknaden är det här verktyget det mest effektiva och består bara av arganträdets naturliga del. Med regelbunden användning blir ditt hår vackert.

Greymy

Tillverkare av professionell kosmetika, som har en speciell linje för hårvård. Nästan alla vårdgivare innehåller arganolja.

Ansökningsrecensioner

Många tjejer som använder verktyget talar bara med positiva känslor. Trots allt är arganolja verkligen ett oumbärligt verktyg.

Elena:
"Jag har använt arganolja i mer än två år. Mestadels används för hår. Efter avslutad tre månaders kurs återhämtade mitt hår en hälsosam glans och blev silkeslen. Jag är mycket nöjd med detta resultat. Nu har detta verktyg blivit en grundläggande omsorg för lockar. "

Marina:
"Om fördelarna med arganolja hörde nyligen. Började söka på Internet för information om hur man återställer skadat hår. Och överallt rekommenderade de den här oljan. Jag bestämde mig för att prova det och ångrade inte det. En månad senare förbättrades hårets tillstånd, åtminstone två gånger. "

Användbara tips

Arganolja används bäst för att rengöra, förvasket hår. I det här fallet kommer verktyget att kunna tränga igenom hårbotten fullt ut. Och givetvis blir resultatet mycket bra.

Det rekommenderas inte att använda arganolja längre än den angivna tiden för att använda masken eller baserat på det betyder. Detta kan negativt påverka håret och torka ut det lite. Som ett resultat kommer hårlinjen att förlora sin glans, och i stället blir den matt.

Arganolja för hår är ett oumbärligt verktyg som snabbt och effektivt återställer ditt hår. Så om du bestämmer dig för att ta hand om dina lockar, borde du köpa det här mirakelverktyget i din arsenal. Och tro mig, du kommer inte ångra det, och snart blir du positivt överraskad av resultatet.

Användningen av arganolja för hår

Arganolja kallas flytande marockanskt guld på grund av dess helande egenskaper och unik produktionsteknik. Produkten används i stor utsträckning inom kosmetologi, bland sina kamrater anses den vara den dyraste. Oftast används Arganolja för att behandla tråkigt, försvagat, splittrat hår. Verktyget eliminerar ofta massförlust efter födseln, det appliceras på ansiktets hud. För att få alla fördelar måste du ha kunskap om korrekt användning av arganolja.

Action Argan Oil Hair

 • mjukning av hårda trådar;
 • cellregenerering av hårbotten;
 • eliminering av skalig hårstruktur
 • slåss med flisade tips
 • öka tätheten hos staplarna;
 • förstärkning av folliklar;
 • ökad glans, hårelasticitet;
 • tillväxtstimulering;
 • skydd mot direkt ultraviolett strålning och andra yttre faktorer;
 • hydrering och näring över hela längden;
 • eliminering av mjäll, kli, seborré;
 • förebyggande av bräcklighet
 • generell håråterställning (förebyggande).

Indikationer för användning av arganolja för hår

 • långsam tillväxt;
 • hårskador över hela längden;
 • delade ändar;
 • torrhet, matthet, brott
 • massiv håravfall
 • hårda strängar från naturen;
 • mjäll och andra hårbottenproblem
 • "Flytande" hår (brist på tjocklek);
 • frekvent exponering av håret mot solens strålar, vind, frost.

Det är viktigt!
Arganolja för hår har praktiskt taget inga kontraindikationer. Ett undantag är den individuella intoleransen hos huvudprodukten och allergier mot andra ingredienser (citronsaft, ägg etc.).

Funktioner av användningen av arganolja för hår

 1. Arganolja är det starkaste allergenet, vilket är anledningen till att det före första användningen är nödvändigt att testa om det saknas biverkningar (tårar, nysningar, utseende av röda fläckar och klåda, skalning etc.). Applicera den färdiga föreningen i förväg på armbögen, vänta en tredjedel av en timme. Efter att ha tvättats, utvärdera resultatet. Om det inte finns tecken på allergier, börja proceduren.

Användningen av arganolja för hår i sin rena form

 1. Tvätta håret med schampo flera gånger, använd en balsam. Efter vattenprocedurer torka chocken med 80-90% handdukar, eftersom oljan appliceras på torra trådar.
 2. Mäta den önskade kompositionens mängd, vilket är tillräckligt för att behandla rotzonen, längden och ändarna. Häll i en skål, sätt över ånga eller bygga ett vattenbad. Värm verktyget till 40-45 grader.
 3. Komba håret, separera dem med avskiljningar för jämn fördelning. Skruva in innehållet med en pensel eller fingertoppar, gnid i rotområdet i 5 minuter.
 4. Efter massagen applicera kompositionen i full längd och sänk hårets ändar i skålen separat. Använd en träkam för att försiktigt fördela oljan. Wrap huvudet med en hatt eller cellofan, snurra handduken i turbanen.
 5. Du kan dessutom slå på hårtorken och skicka den till huvudet och värma sedan upp det i 5 minuter. Exponeringsperioden för arganolja i ren form är 1 timme. Efter alla manipuleringar börjar du skölja av produkten, och i slutet sköljer du håret med citron.

Arganolja för att ge hår glans

Oftast används marockanskt guld för att bli av slöhet och bräcklighet, så det är vettigt att överväga receptens medel mer detaljerat.

 1. Blanda mandelolja och organ i samma förhållande, värm upp i en ång- eller vattenbad på vanligt sätt. När blandningen når 40 grader, applicera den på rötterna och hela längden.
 2. Massage hårbotten i 3-5 minuter, kamma sedan håret med en kam. Blöt under huven i en halvtimme, börja spola. Upprepa steg två gånger i veckan.

Arganolja för håravfall

Receptet är utformat för tjejer som står inför massiv håravfall efter förlossningen. Kompositionen hjälper också män att stoppa förlusten.

 1. För att eliminera det befintliga problemet kombinerar du argan och ricinolja i ett 5: 1-förhållande. Värme till ånga, gnugga in i rötterna, massage.
 2. När du känner en liten brännande känsla, värm dig med en plastpåse och en handduksturban. Värm en chock från ett avstånd av 30 cm. Tåla drogen från 40 minuter till 7 timmar (natt). Utför terapi 3 gånger i veckan.

Arganolja för skadat hår

Skador på håret kan säkert hänföras till torrhet, tvärsnitt längs hela längden, styvhet, livslängd. För att bli av med dessa problem, förbereda en mask.

 1. Häll i en keramisk skål 40 ml. arganolja, 2 råoljor, 1 ml. salvia eterisk olja, 50 ml. olivolja eller klyfta. Ställ behållaren med innehållet över ångan, sätt till 40 grader.
 2. Kamma håret, se till att det är helt torrt. Applicera masken i full längd och gnid försiktigt in i rötterna. Gör en turban av polyeten och tyg, blötlägg kompositionen i 45 minuter.

Arganolja för accelererad hårväxt


Fonder för snabb tillväxt kan inte användas för ofta. Utför terapi 2 gånger om 10 dagar för att uppnå önskat resultat. Efter 1,5 månader, ta en vecka paus.

 1. Värm över ånga 40g. honung (inte kandad), ta produkten till 40 grader. Häll i 3 ampuller av Vitamin E oljig lösning (tokoferol), 50 ml. arganolja, 45 ml. citronsaft.
 2. Gör en homogen massa av kompositionen, sprid den över rent hår och snurra en turban av film och sjal på huvudet. Efter 1,5-2 timmar, bli av med fonderna.

Arganolja för split hår

Om håret är delat längs hela längden eller om problemet bara påverkar rötterna, använd detta maskrecept. Du kan applicera kompositionen på det skadade området eller hela längden på chocken upp till rötterna.

 1. Blanda 45 ml. mandelolja, 30 ml. oljor och 40 ml. olivolja i keramikvaror. Placera över en kastrull med ånga och värme i 10 minuter. Blandningen bör ha en temperatur på 40 grader.
 2. Komba håret, dela dem i trådar för jämn bearbetning. Applicera oljeblandningen på varje krull och gnid några minuter. Wrap filmen, vänta 2 timmar. Tvätta håret på vanligt sätt. Upprepa terapi 2 gånger i veckan.

Arganolja för torrt hår

Butikshandlade droger hjälper inte tjejer med torrt hår från naturen. Därför kommer behovet av intensiv hydrering och näring hjälpa arganolja.

 1. Blanda 40 ml. produkt med 30 ml. filtrerat vatten och värm produkten något. När produkten blir varm och flytande, applicera den i full längd.
 2. Var noga med att arbeta genom tips och rötter. Stimulera glödlamporna, det är de som bär användbara element genom håret. Håll masken under cellofanlocket i 1 timme, skölj sedan.

Arganolja för fet hår

Om du har fet hår ska arganolja inte appliceras i sin rena form. Använd hjälpkomponenter som normaliserar talgkörtlarna.

 1. Kram saften från en citron, hoppa över den genom 2 lager av gasbindning för att filtrera. Blanda med 30 ml. oljekroppar, värma upp till 40 grader. Applicera kompositionen på huden med en gnidningsrörelse.
 2. Det är inte nödvändigt att värma huvudet med en film och en handduk, för att inte prova ännu större greasiness. Blöt arganmasken i minst 25 minuter och avlägsna sedan med en utspädd shampoo. Upprepa manipuleringen 1 gång per vecka.

Hur man tvättar arganolja från håret

Tidigare nämndes att alla kosmetiska oljor lämnar fett på håret och gör det tungt, smutsigt. För att undvika detta, följ aktionsföljden.

 1. Efter applicering och åldrande, droppa lite shampoo på din handflata och gnid rengöringsmedel. Skum sedan hårbotten, skölj håret. Upprepa processen 3-4 gånger, använd en balsam.
 2. Exponeringsperioden för luftkonditioneringsapparaten ska inte vara mindre än 10 minuter. Sköljningen avlägsnas på vanligt sätt (rent vatten).
 3. Nästa är behandlingen av växtbaserade hårdekok. Brygga nässla, kargen eller kamille, filtrera och skölj håret med extrakt. Du kan ersätta produkten med vatten blandat med citronsaft eller äppelcidervinäger.

Hur man lagrar arganolja för hår

Häll efter kompositionen i en flaska mörkt glas eller plast. Ta hand om ett förseglat lock. Hållbarheten för arganolja efter produktion är 2 år.

Håll produkter borta från radiatorer, apparater, öppet solsken. Oljan lagras vid en temperatur av 15-20 grader eller i kylskåp.

Applicera ren arganolja eller använd den som en mask. Överstiga inte exponeringstiden, lär ut spolningstekniken. Gör terapi i 2 månader, ta sedan en paus i 1 vecka.

Arganolja för hår och hårbotten

Arganolja är en sällsynt och dyr produkt; I sitt hemland, Marocko, kallades arendrädet, från vilket fruktolja minas, "livets träd". Arganolja leder verkligen till trötta, tråkiga hår, ger dem styrka och glans.

Effekt av arganolja på håret och hårbotten

Arganolja är 80% sammansatt av fettsyror, fytosteroler, polyfenoliska föreningar, vitaminer A och E, aminosyror, squalen ingår också i oljens sammansättning. Två typer av arganolja produceras, vilka skiljer sig åt i renhetsgrad och omfattning:

 1. Ätbar olja är en mörk färgprodukt med en märklig nutty smak. Den används för tillagning av konditorivaror, såser, fiskrätter.
 2. Kosmetisk olja - har en ljusare färg, används i kosmetologi för att förbättra tillståndet av hud, hår och naglar.

Arganolja används i medicin för behandling av eksem, atopisk dermatit, psoriasis, reumatism; som livsmedelstillsats för att upprätthålla immunitet, minska risken för att utveckla cancer, kardiovaskulära sjukdomar.

Arganolja, med regelbunden användning i form av masker, hjälper till att förbättra hårets skönhet och hälsa:

 • skadade hårvågor är stängda, den så kallade hårporositeten lämnar;
 • hår och hårbotten är mättade med näringsämnen;
 • återställer hudens och hårets naturliga fuktighet;
 • blodtillförsel till hårsäckarna förbättras;
 • hårväxt accelererar;
 • håret får glans, blir slät, lydigt, behagligt att röra vid;
 • Effekten av yttre negativa faktorer reduceras: solstrålning, vind, temperaturskillnad;
 • mjäll försvinner
 • håret upphör att vara skört, deras tips är inte splittrade.

Rekommendationer för användning av arganolja

 1. Arganolja är en starkt koncentrerad produkt, så allergiska personer kan utveckla en allergisk reaktion. För att undvika problem, innan du applicerar oljan behöver du göra ett känslighetsprov: Sätt ett par droppar olja på din handled och vänta från 15 minuter till en timme. Om det inte finns någon utslag eller rodnad under denna tid - olja kan användas säkert.
 2. Oljan används endast för torrt och normalt hår, i vissa fall får det användas på fet hår i masksammansättningen med tillsats av citronsaft eller alkohol - komponenter som minskar sebumproduktionen.
 3. Arganolja absorberas lika bra i både rent och smutsigt hår, det enda villkoret är att håret måste vara torrt.
 4. För att förbättra penetreringen av maskinkomponenterna appliceras håret i form av värme (uppvärmd i ett vattenbad).
 5. Den beredda masken är jämnt fördelad över håret, gnidas in i rötterna, sedan är huvudet täckt med cellofan eller klibbfilm, inslaget i en handduk.
 6. Håll masken i 30-60 minuter, om brännbara ämnen ingår, till exempel senap eller peppar, ska masken tvättas omedelbart när obehag uppträder.
 7. För att tvätta av maskerna använd schampo.
 8. Behandlingen av argan hårmask består av 10-15 procedurer, de utförs 2-3 gånger i veckan. För att upprätthålla hårsmaskens tillstånd bereds varje 7-10 dagar.

Hår Mask Recept

 • Classical. Ren arganolja appliceras på håret, gnidas in i rötterna, tvättas av på en timme.
 • Från håravfall:
  • Blanda 1: 1 arganolja och burdock.
  • Slå ägg med matsked arganolja, tillsätt 5 droppar rosmarin eterisk olja.
  • 2 msk arganolja blandas med en tesked kakaopulver och 0,5 tesked ingefärapulver.
 • fuktgivande:
  • Arganolja kombineras med olivolja 2: 1, för 3 msk. l. blandar tillsätt råa äggula och fem droppar salviaolja.
  • Tjock, vanlig yoghurt blandas med arganolja i ett förhållande 2: 1.
 • Mjäll. Till en matsked arganolja, lägg till 2 droppar bergamot och tea tree oljor.
 • När håret är benäget för fett:
  • Argan, druvfrö och avokado blandas i en tesked oljor, tre droppar mint och cedertoljor släpps in i blandningen.
  • En tesked arganolja blandas med samma mängd ricinolja, tillsätt 2 tsk. citronsaft och 1 tsk. honung.
 • närande:
  • Smält på vattenbadet honung och arganolja i ett förhållande av 1: 1.
  • Slå på äggula, en tesked honung, argan och mandeloljor, tillsätt 10 droppar oljelösningar av vitaminerna A och E.
  • Blanda i en tesked honung, arganolja och vetex, lägg till en flaska med vitamin B6 (pyridoxinhydroklorid).
 • För delade ändar. Värm i ett vattenbad en tesked av sheasmör, argan, druvfrö, släpp 2 droppar lavendel och rosenträ. Blandningen gnids i hårets ändar.
 • Rensning. Till 50 ml kefir tillsätt en matsked arganolja och blå lera, droppa två droppar eteriska oljor av timjan, citron och kamille. Blanda blandningen noga så att inga klumpar kvarstår.
 • Med ökad bräcklighet i håret. En matsked torrjäst späds med varmt vatten till en krämig massa, blandas med två äggulor, tillsätt en matsked arganolja och 5 droppar lavendelolja. Istället för vatten, när avelgås, kan du använda ett varmt kamomill-extrakt: En matsked av farmaceutiska kamomillblommor hälls med ett glas kokande vatten och infunderas i 30 minuter, filtreras.
 • För håråterställning efter färgning. Blanda argan och olivolja i en matsked, tillsätt en tesked aloejuice och råg eller havregryn, tidigare slipad i en kaffekvarn och ångad med kokande vatten.

Arganolja är ett utmärkt sätt att återvända och behålla hårets skönhet och hälsa. Missa inte chansen att utnyttja denna unika gåva!

Essentiella och eteriska oljor - källan till skönhet oljigt hår

Oljigt hår ger ägaren mycket besvär. Hon verkar ständigt smutsig och låter dig inte skapa önskad frisyr. Det finns dock många naturliga masker som innehåller oljiga håroljor som kan eliminera problemet.

Minska fettinnehållet i krullar med oljor

Håret växer snabbt snabbt av flera anledningar:

 • sebaceous körtlar misslyckades
 • ogynnsam ekologisk situation
 • sol exponering; vind;
 • olämpliga vårdprodukter;
 • ohälsosam diet;
 • påkänning;
 • frekvent färgning och användning av termometrar.

För att normalisera salovagasens funktion behöver du använda speciella oljor. De kommer att bidra till att eliminera den feta glansen, ge volymen av hår och stärka rötterna.

En annan anledning att använda oljor för fet hår är effekten av ämnen direkt på körtlarna. Estrar innehåller mycket vitaminer och mineraler som förbättrar tillståndet av alla typer av krullar. Dessutom stimulerar de blodcirkulationen och förhindrar håravfall.

Användbara oljor för fet hår

De mest effektiva oljorna är:

 • burdock olja för fet hår - näring hårsäckar, ger sken, eliminerar mjäll
 • Castor - lämplig för att återställa rötter och splittrade ändar, optimerar aktiviteten hos talgkörtlarna.
 • argan - återställer tunt, sprött hår, har antiinflammatorisk effekt;
 • mandel - kan användas för att behandla mjäll eller seborré
 • kokosnöt - ger krullarna en vacker naturlig glans
 • jojoba - kämpar med strandfall, eliminerar mjäll
 • havtorn - perfekt neutraliserar hårbotten, fuktar håret;
 • flaxen - mjukar och stärker locken;
 • Olive - perfekt för blandat hår.

Effektiva eteriska oljor för fet hår

 • lavendel - avlägsnar mjäll, provar tillväxt, lugnar irritation i rotzonen;
 • tea tree - känt för dess antibakteriella egenskaper;
 • Pepparmint - behandlar hudsjukdomar, uppdateringar och toner;
 • citron - torkar de feta trådarna, gör dem mer lydiga;
 • Cedar - förbättrar blodcirkulationen, ökar tillväxten.

Folk recept maskerar med oljor

Olivolja för fet hår

 • Det enklaste alternativet är uppvärmd olivolja utan tillsatser. Smörj röttområdet med toppen, lägg på en hatt eller halsduk. Håll minst en timme, om så önskas, kan du lämna ett omslag för natten.
 • Vrid glödlampan i en köttkvarn, anslut den med 2 msk. l. baser (oliv eller havtorn) och 1 ägg. Smörj hårbotten väl. Ta bort rester efter en timme.
 • Olivolja (30 g) Förvärm i ett vattenbad, skriv 1 äggula och 5 g chilensk peppar. Applicera lösningen på strängarna, från hästarna. Har tvättat håret 60 minuter, tvätta ett huvud.
 • Blanda olivolja (2 ssk.) Med 1 msk. l. senapspulver, 1 äggula, 1 tsk. citronsaft och 2 msk. l. kokt vatten. Applicera noggrann blandad massa på hårbotten och krullarna. Skölj huvudet efter 15 minuter. Olivolja i kombination med sådana ingredienser minskar avsevärt hårets fettinnehåll och provar också deras tillväxt.

Castorolja

 • Ta ricinolja (1 msk. L.), Anslut den med 1 tsk. Färsk citronsaft, tillsätt 1 piskat protein. Applicera den blandade massan på locken. Vänta minst 1 timme, skölj.
 • Maskinkomponenterna för att bli av med klåda och mjäll, samt optimera arbetet med talgkörtlarna: ricinolja - 1 msk. l., björktjära - 10 g, vodka - 100 ml. Blanda ingredienserna noggrant, gnugga i hårbotten 1 innan du tvättar.
 • För följande recept behöver du hackad persilja (3 msk.), Castorolja (1 msk. L.) och brandy (1 tsk.). Sprid kompositionen jämt över strängarna, varma med en handduk. Efter en halvtimme, rengör håret med schampo. I stället för ricinolja kan du ta havtornsolja utan förlust av effektivitet.
 • Värm 100 ml fettfattig kefir i ett vattenbad, häll castorolja i produkten - 2 tsk. Applicera på lockar, linda dem med en film. Håll masken i minst en timme.
 • För en ljusfärgseffekt kan du använda en mask som är baserad på kakao eller malet kaffe. K 4 Art. l. produkt tillsätt 2 msk. l. henna. Förbered ricinolja (mängden beror på hårets längd) i en separat behållare. Behandla vått hår med ricinolja och applicera sedan den beredda blandningen. Skölj med rinnande vatten efter 30-40 minuter.

Arganolja

 • Ospädd arganolja kan användas ospädd - bara gnugga den i rotområdet och kör sedan kammen längs strängarna. Gå i 30 minuter, tvätta av under en varm dusch.
 • I argan, druv- och avokadoolja - 1 msk. l., tillsätt 2 droppar cedarolja. Applicera på håret i 30 minuter och skölj sedan. Denna blandning ger ljushet oljigt hår.
 • Arganolja (2 msk.) Blanda med samma mängd honung. Förvärm blandningen för ett par, applicera på håret. Detta recept är bra för alla typer av hår.
 • Almond - 5 ml, argan - 10 ml, patchouli - 10 droppar. Alla blanda, sätt på lockar. Det är lämpligt att lämna blandningen över natten.

Mandelolja

 • Kombinera mandelolja med persika och brandy - endast 1 tsk behövs. Häll i piskad äggula och bearbeta varje sträng. Tvätta håret efter 40 minuter.
 • Ta argan, mandel och macadamiaolja. Mät ut varje produkt 1 tsk., Tillsätt 10 droppar lavendel ester till oljorna. Applicera en mask, försiktigt smörja varje sträng. Tvätta av efter 30 minuter med schampo.
 • Också för behandling av fet hår kan du använda mandelolja (1 msk. L.) i kombination med cederträ, lavendel, bergamot eller citron (7-8 droppar). Applicera blandningen på håret en halvtimme före tvätt.
 • Mandelolja blandad i lika stora proportioner med aloe-massa kommer att bidra till mjäll. Anslut 1 msk. l. Komponenterna, efter applicering, håller massan i 30-40 minuter.

Havtornsolja för att bli av med fett

 • För dem som inte gillar komplicerade recept, är det här alternativet idealiskt: värm havtornsolja (2 msk) och använd det enkelt på strängarna, var särskilt uppmärksam på rötterna. Ta en promenad i en plastlock och en handduk i en halvtimme. Tvätta sedan håret med schampo.
 • Kram 10 g tritizanol i behållaren (produkten säljs i ett apotek), tillsätt havtornsolja (1 msk. L.), 1 äggula. För viskositet häll 2 msk. l. vatten. Håll masa i en halvtimma, tvätta bort resterna.
 • Förbered i förväg avkokning av nässla - 2 msk. l. torrt gräs häll ett glas kokande vatten. Tillsätt havtornsolja (2 msk) till vätskan och koka. Då är det nödvändigt att låta massan infusera i 20 minuter. Spänn blandningen och låt svalna. Applicera på håret i 15 minuter. Shampoo skölja resterna av.

Lavendelolja för feta trådar

För att göra krullarna lydiga och glänsande, samt att ta fram mjäll, använd recepten med tillsats av lavendelolja:

 • 3 msk. l. Kombinera olivunderlaget med estrar av geranium, lavendel, citron och tea tree (5 droppar vardera). Sprid på håret, vänta minst en timme.

På grund av dess sammandragande egenskaper minskar lavendeloljan hårets fettinnehåll, men torkar inte det.

Olika oljor eller estrar hanterar effektivt problemet med fet hår. Bara några veckors systematisk användning kommer att överraska dig med bra resultat.

Arganolja för hår - fördelarna och applikationen

Innehållet

Arganolja extraheras i Marocko från arganträdets frukt. Den växer i ett torrt klimat och bär frukt inte mer än 2 gånger om året.

Oljeproduktionen kräver mycket tid och ansträngning. Skörd skördad för hand - 100 gr. frukt står för 2 liter olja. Den har en viskös konsistens, en skarp nutty smak och en gul nyans.

Arganolja är dyr, men värderas för sin kvalitet och effektivitet inom medicin och kosmetologi. Inte undra på att Marockos folk kallar oljan "ungdomsens elixir".

Fördelarna med arganolja

Argan oljebehandlar, återställer tråkigt och livlöst hår. Varje vecka appliceras oljan på utseendet.

Det närmar och fuktar

Huvudets hud och blekt hår kräver särskild vård. Torr hud leder till mjäll. De tips som utsätts för kemisk och värmebehandling brytning.

Arganolja närmar hårbotten med vitaminer, mjukar håret.

Ändrar hårstruktur

Håret är föremål för dagliga miljöpåverkan - vind, damm, sol. Dekorativa kosmetika, terapeutiska medel, värmeexponering och färgning bryter mot den naturliga balansen i håret.

Arganolja med E-vitamin och polyfenoler aktiverar inträdet av vitaminer och syre i hårstrukturen. Det återställer elasticitet - soldater skadade tips och accelererar regenerering av skadade celler.

Förhindrar grå hår

E-vitamin fyller hårfollikelstrukturen med näringsämnen och syre. Utvecklingen av antioxidanter och steroler förhindrar tidig åldrande och utseendet av gråsträngar.

Aktiverar hårsäckarna

Död av vitala processer i hårsäckarna orsakar brist på tillväxt eller håravfall. Arganolja aktiverar hårsäckarna, aktiverar tillväxten, skyddar mot håravfall.

ansökan

Användningen av arganolja för hår är att förhindra oljig glans, brittleness, torrhet, förlust, påfyllning av den nödvändiga vitaminreserven.

Mot splittrade ändar

Split-ändar förhindrar hälsosam hårväxt. Använd arganolja är nödvändigt för att skapa glänsande, slät hår.

 1. Applicera lite olja för att rengöra, torrt hår.
 2. Behandla tipsen utan att röra huden och friska områden längs längden.
 3. Torka och stil ditt hår på vanligt sätt.

Daglig användning kommer att ge ditt hår ett välvårdat utseende på bara en månad.

Mot en nedfall

Håravfall är inte en mening. Arganolja kommer att stärka hårrötterna, återvända till sin tidigare skönhet och volym.

 1. Applicera den önskade mängden olja på kronan.
 2. Applicera oljan i hårbotten med smidiga knådningsrörelser. Distribuera rester i längd.
 3. Vik håret i en handduk eller sätt på en speciell film. Håll 50 minuter.
 4. Tvätta av med schampo.

Masker med tillsats av arganolja

Användningen av terapeutiska masker med tillsats av oljor ger naturlig hårskönhet.

För hårväxt

Masken med arganolja skapar en bekväm miljö för intensiv tillväxt.

Förbered:

 • arganolja - 16 ml;
 • ricinolja - 16 ml;
 • citronsaft - 10 ml;
 • Vit honung - 11 ml.

preparatet:

 1. Castorolja och arganoljeblandning, värme.
 2. Blanda i en skål citronsaft, limehoney, tillsätt en blandning av uppvärmda oljor.
 3. Häll till homogen massa.

Användning:

 1. Mask för tillväxt gnuggar i hårets rötter med jämna rörelser i 2 minuter.
 2. Fördela masken med en kam med enstaka tänder. Kammen separerar ordentligt håret, gör att användbara ämnen kan tränga jämnt in i varje sträng.
 3. Wrap huvudet i en varm handduk eller lock i 1 timme.
 4. Skölj håret med varmt vatten och schampo.

Applicera hemtillväxtmask en gång i veckan.

Resultat: Håret är långt och tjockt.

healing

Återställningsmasken är användbar för färgat och blekt hår. Kemikalier i färgningsprocessen förstör hårstrukturen. Masken skyddar och återställer det användbara lagret.

Förbered:

 • arganolja - 10 ml;
 • aloe juice - 16 ml;
 • råg kli - 19 gr;
 • olivolja - 2 ml.

preparatet:

 1. Råg bran häll varmt vatten, sätt svullnad. Ta med tillståndet av gruel.
 2. Tillsätt aloejuice och olja till kli, blanda. Låt det brygga i 1 minut.

Användning:

 1. Tvätta håret med schampo. Sprid masken över hela längden.
 2. Packa i en säck, sätt i en plastpåse för att hålla värmen i 30 minuter.
 3. Tvätta av minst 2 gånger med tillsats av schampo.
 4. Tvätta längden med en balsam.

Resultatet: silkiness, mjukhet, glans från rötterna.

För skadat hår

Det fyller med vitaminer, mjukar, eliminerar fluffighet, förhindrar bräcklighet.

Förbered:

 • arganolja - 10 ml;
 • olivolja - 10 ml;
 • lavendelolja - 10 ml;
 • äggula - 1 st;
 • essentiell salviaolja - 2 ml;
 • citronsaft - 1 msk. sked - för spolning.

preparatet:

 1. Alla oljor blandas i en kopp, värms upp.
 2. Tillsätt äggula, ta till ett enhetligt tillstånd.

Användning:

 1. Applicera en mask längs längden, massera hårbotten.
 2. Wrap håret i en varm handduk i 30 minuter.
 3. Skölj med varmt vatten och citron. Syrat vatten kommer att avlägsna resterande fettlager.

Resultat: håret är smidigt, lättsamt, glänsande.

Arganolja Shampoos

Shampoo med inkludering av arganolja är lätt att använda - effekten av olja i dem liknar fördelarna med masker.

 1. Kapous - producenten Italien. Arganolja och keratin skapar en dubbel effekt av glans, jämnhet och välsmakande.
 2. Al-Hourra - Marocko tillverkare. Gilauronsyra och arganolja eliminerar tecknen på oljig hårdros och eliminerar även seborré.
 3. Förvirra Argan - producerad i Korea. Argan oljeshampoo är effektivt för att bekämpa torra, spröda tips. Nötter, slätar håret. Lämplig för känslig allergiframkallande hud.

Skada av arganolja

Naturliga komponenter i arganolja skadar inte håret.

 1. När du använder masker överdriver du inte den tid som anges i receptet.
 2. Vid individuell intolerans av komponenten, överge ansökan.


Nästa Artikel
5 av de bästa örttoppen för hår baserat på örter som hjälper till att stoppa förlusten och öka tillväxten