Recept för avokado hårmaskar och deras fördelar


I den moderna världen är det svårt för tjejer att behålla strängarnas skönhet utan extravård. Om du inte matar håret med användbara verktyg, blir det mycket snabbt sprött, bräckligt och sårbart. Mest av allt, det lider av det negativa inflytandet av yttre faktorer, vilket vi själva förvärrar genom frekvent färgning och varm styling. Avokado för hår som skadas av höga temperaturer, kosmetika av dålig kvalitet eller aggressiva färgämnen är idealiska.

Fruktkomposition

Trots det faktum att det inte finns sötma eller juiciness i avokado är det fortfarande en frukt. Hemlandet av en exotisk frukt är Sydamerika. Den har den mest värdefulla kemiska sammansättningen, eftersom den värderas i matlagning och i kosmetologi.

Återställandet av skadat hår tillhandahålls av följande komponenter:

 • vitaminerna A, E, B6 och D;
 • aminosyror;
 • kalium, svavel, koppar, magnesium, järn;
 • fettsyror.

Avokado har en hög fetthalt - cirka 30%. För figuren är det inte särskilt användbart, men för håret bara underbart. Näringsprodukt kan mätta krullarna och huden med nödvändiga komponenter.

Hårfördelar

En avokado hårmask kan vara en riktig frälsning för torra, livlösa, splittrade ändar och bryta av strängar. Produkten har många användbara egenskaper, eftersom det har en komplicerad effekt på håret:

 • fuktar och närmar hårbotten
 • lindrar klåda, eliminerar peeling;
 • näring folliklarna med värdefulla ämnen;
 • stannar strängarna från att falla ut, stärker rötterna;
 • fyller krullar med fukt och förhindrar snabb borttagning;
 • gör håret glänsande, elastiskt, fjädrande och starkt;
 • skyddar mot de negativa effekterna av ultraviolett strålning och andra faktorer.

Hur väljer man en frukt?

Eftersom avokadoerna är exotiska för våra breddgrader, kommer de till butikerna som fortfarande osungna. För beredning av masker behöver vi en mogen frukt. Det ska vara mjukt, men elastiskt. Kolla in det är enkelt. Tryck på fingret på huden, om den resulterande denten snabbt sprider sig, är produkten lämplig för behandling och återställande av hår.

Om du inte kan hitta rätt frukt, förtvivla inte. Lämna det bara några dagar utan kylskåp, och det kommer att mogna hemma. Som ett alternativ är det möjligt att använda avokadoolja för hår.

Applikationsfunktioner

Det finns olika typer av recept för hår, som är baserat på avokado. Det kan också användas oberoende utan blandning med några ytterligare komponenter.

I alla fall behöver vi en skalad frukt utan gropar. Från massan för att göra en mos med en mixer, gaffel eller köttkvarn.

När du arbetar med föreningar, överväga följande nyanser:

 1. Masker appliceras på rena, torra eller våta strängar. Om du inte tvätta dem före behandlingsförfarandet kommer de aktiva ingredienserna att behöva mycket mer tid att tränga in i de djupare lagren av strängarna och dermis.
 2. En ren avokado utan gropar och skal väger ca 150 g. Denna mängd är tillräckligt för behandling av medelstort hår strax under axlarna. För behandling av korta strängar behöver hälften av frukten och långa tre delar.
 3. Om håret är väldigt torrt, och hårbotten är benägen för irritation och mjäll, sprids kompositionerna från rötterna och gnuggar dem i dermis med mjuka massagebevegelser. När kombinerade och djärva typer av strängar från tillväxtlinjen behöver dra sig tillbaka 2 cm, för att inte förbättra arbetet med talgkörtlarna.
 4. Håll masken under ett uppvärmningslock. Den är konstruerad på huvudet med en duschlock eller plastpåse och handduk. Växthuseffekten är nödvändig för bättre penetration av näringsämnen.
 5. Fondernas varaktighet anges i recepten. Oftast är de kvar i minst 30 minuter och i försummade fall - för hela natten.
 6. Återstoden tvättas av med en mild schampo. För att konsolidera effekten av proceduren ska den sista sköljningen utföras med vatten försuret med äppelvinäger eller citronsaft. Per liter vätska behöver 1 matsked syra.
 7. Innan du använder någon komposition måste du göra ett test för allergier. För att göra detta, applicera en liten mängd mask på din handled och vänta 40 minuter. Om inga negativa reaktioner uppstår, fortsätt till återhämtningssträngarna.

För feta trådar kommer ett behandlingsförfarande att vara tillräckligt inom 10-14 dagar, för normala - en gång i veckan, och torra sådana bör fuktas med medel två gånger om 7 dagar. Kursen varar 1,5-2 månader, varefter du ska ta en paus.

Effektiva medel

Avokado är lätt att använda hemma för återhämtning och behandling av trådar. Bedömning av recensionerna verkar det inte värre än professionell kosmetika, och priset är mycket lägre. Dessutom innehåller kompositionen av hemmagjorda masker inte aggressiva kemikalier, och du kan vara säker på att locken bara kommer att gynna.

Djupa fuktgivande lockar

Placera 150 g avokado-massa i en mixerskål, tre matskedar av vanlig naturlig yoghurt och en matsked vetexsolja. Vi avbryter allt till en homogen massa, fördelar sig längs hela längden av strängarna, vid spetsen ska skiktet vara tjockare. Vi värmer huvudet i minst en halvtimme, tvätta av med schampo.

Naturolja och fruktmassa fyller strängar med näringskomponenter, fuktar och förhindrar vatten från de inre hårskikten. Den fermenterade mjölkprodukten innehåller syror och mineraler som behövs för att stärka rötterna och påskynda de regenerativa processerna.

Efter att produkten har applicerats kommer krullarna att bli elastiska, änddelen kommer att försvinna, kamning och styling kommer att underlättas.

Torr hud

Massan av en avokado blandas med äggulan av ett ägg och två matskedar oliv-, burdock- eller ricinolja att välja mellan. Skölj försiktigt hälften av blandningen i hårbotten, fördela resten på trådarna. Vi bygger ett uppvärmningslock, lämna masken i minst en halvtimme. Vi tvättar ut enligt standardordningen.

Äggula förbättrar effekten av frukt och olja, eftersom den innehåller en stor mängd naturliga syror och vitaminer. Kompositionen startar metaboliska processer i folliklarna, ger ett pålitligt skydd av trådarna från de negativa effekterna av den yttre miljön, fuktar och mjukar dermis, lindrar irritation och klåda.

För oljigt hår

Smash i en mixer behöver massan av en avokado, en matsked honung och tre matskedar av naturlig kefir. Den resulterande blandningen bearbetar hela längden av strängarna, från roten som slutar med spetsarna. Vi lämnar det i 45-60 minuter, resterna avlägsnas på vanligt sätt.

Kefir i detta verktyg fungerar som regulator för talgkörtlarna, eftersom kompositionen säkert kan appliceras inte bara på längden utan också på huden. Honung och avokado puré hjälper till att snabbt återställa krullar, vilket gör dem starka, silkeslen och felfri.

Eliminering av förlust

Fyll två matskedar av färglös henna med varmt kokt vatten tills en krämig massa bildas, låt den brygga i en kvart i timmen. Vi presenterar potatismos, tillagad av en avokado och en matsked av förvärmd ricinolja i ett vattenbad. Vi behandlar med hjälp av dermismedel, gnuggar det försiktigt och fördelar återstoden längs längden. Låt det varma i 45 minuter, tvätta av med schampo.

Färglös henna- och ricinolja är en riktig panacea för utsatt håravfall. Dessa produkter i tandem med avokadosmassa främjar uppvaknande av vilande folliklar, aktiverar ämnesomsättning och gasutbyte i dem, stärker rotsystemet. Som ett resultat blir krullarna mer hållbara och växer snabbare.

Peeling mot fett

I en renad massa av en avokado, lägg till en tesked havsalt och aloe vera juice, en matsked av färsk citronsaft. Blanda blandningen noggrant tills den är jämn. Applicera omedelbart med mjuk massage rörelser på dermis, sedan bearbeta längden på strängarna. Lämna under filmen och en handduk i en halvtimme, ta bort med schampo.

Komponenterna i detta verktyg återställer inte bara krökarna utan eliminerar också problemet med alltför fetthalt i rötterna. Abrasiva saltkristaller rensar effektivt porerna, och mineralerna som utgör masken stärker rötterna och reglerar talgkörtlarna.

Tillväxtökning

Kombinera en matsked hemlagad majonnäs och köttet av en mogen avokado, krossa blandningen i en mixer. Vi gnuggar det i rötter och hud, då distribuerar vi på längden. Vi packar huvudet med plast och en handduk, tvätta av rester av produkten om en halvtimme.

Sammansättningen av hemlagad majonnäs innehåller senapspulver, vegetabilisk olja och ägg. Denna produkt ökar blodcirkulationen i hårbotten och ger näring till folliklarna med fördelaktiga element. I kombination med avokado puré kan det påskynda tillväxten av spiad väsentligt och läka dem.

Rita slutsatser

Avokado har tjänat erkännande inte bara i kök i flera nationer, men också i kosmetologi. Denna frukt är rik på vitaminer, mineraler och fettsyror, som är nödvändiga för skönhet i hud och hår. Du kan köpa den i någon stor butik och förbereda användbara masker från den.

Välj rätt recept på din typ av hår och njut av dess omvandling.

Avocado Hår Masker

innehåll:

Avokadofrukt är ett utmärkt sätt att växa och stärka håret hemma. Avokado innehåller alla vitaminer, kalium, järn, folsyra och koppar som är nödvändiga för hår. På grund av denna komposition anses avokado masker vara bland de mest effektiva för att återställa och behandla hår hemma.

Hur man ansöker avokado för hår?

För att förbereda folkmaskar måste du ta en mycket mogen avokadofrukt och hugga den bra i en mixer. Om avokado är omog eller du är för lat för att mala den till en renliknande stat, måste du välja avokadobitarna från håret.

Hemlagad avokado mask kan appliceras på både torrt och rent fuktigt hår.
Du kan använda avokado i masker och utan tillsatser. Masken i den här versionen varar från trettio minuter och längre.

Avokado masker används för både torrt och oljigt hår, men de extra komponenterna i maskerna ska vara olika, beroende på hårtypen.

Här är några populära recept för avokado masker för hårväxt och behandling:

Recept 1: Avokados hårmask med olivolja.

Maskinsammansättningen: avokado + olivolja + äggula.
Maskan är lämplig för torrt hår.
Krossa den färska avokadofrukten i en mixer, blanda bra med äggula och ägg och två matskedar olivolja. Olivolja kan ersättas med kuller, ricinus eller kokosnöt. Applicera masken på ditt hår, täck det med en film och en varm trasa, håll i minst en halvtimme. Procedurens varaktighet beror på din fritid. Denna hemgjorda avokado mask kan lämnas över natten. Tvätta av masken med varmt vatten och en liten mängd schampo.
Läs mer om masker med olivolja:
Olivolja för hår

Recept 2: Mask för hårväxt c avokado.

Maskinsammansättningen: avokado + honung + kefir.
Om du har fet hår, då i föregående recept, ersätt äggulan med honung och olivolja med kefir. Allting görs på samma sätt.
Läs mer om användningen av kefir i hemlagade hårmaskor här:
Kefir hårmask

Recept 3: Avokado oljemask för hår.

Blanda en tesked avokadoolja med en tesked av någon naturlig vegetabilisk olja (olja för masker ska alltid vara lite uppvärmd), tillsätt två eller tre droppar av någon essentiell olja. Applicera på håret, wrap huvudet väl och håll i trettio till sextio minuter.

Recept 4: Avokado Mask för håravfall.

Maskinsammansättningen: färglös henna + avokado + ricinolja.
Maskan är lämplig för torrt och skadat hår.
Häll två matskedar av färglös henna med varmt vatten, vänta femton minuter och tillsätt grundmassan av en mogen avokado, sedan en matsked lite värmd ricinolja. Det här folkhälsobeståndet återställer helt skadat och sprött hår, förhindrar håravfall.
Castor oljemask recept:
Castor Hair Oil

Recept 5: Mask med avokado för hår - avokado + aloe + citron + salt.

Effektiv folk avocado mask för fet hår:
Blanda jordad avokadofrukt, en tesked aloejuice, en sked citronsaft och en tesked havsalt. Sprid den resulterande massan av hår, täck och håll masken i trettio minuter.
Recept masker med salt:
Salt hår masker

Recept 6: Mask för hårväxt från avokado - avokado + majonnäs.

Denna hemlagade mask är väl lämpad för torrt hår. Blanda mogna avokadojord i en mixer med en matsked mayonnaise. Titta bra och applicera masken på håret i fyrtio till femtio minuter. Skölj med varmt vatten och schampo.
Majonnäs mask recept:
Majonnäs hårmaskor

Recept 7: Mask för torrt hår från avokado - yoghurt (kefir) + avokado + jojobaolja.

Fukta helt torrt hår efter folkmask:
Gnid försiktigt den mogna avokadofrukten med en tredje kopp naturlig yoghurt eller kefir och en matsked jojobaolja (kan ersättas med någon annan vegetabilisk olja). Applicera blandningen på huvudet, varma, håll i 30 minuter.
Läs mer om masker med jojobaolja:
Jojobaolja för hår

Var försiktig när du applicerar masker och krämer. Alla läkemedel kan ha individuell intolerans, kontrollera den först på handens hud! Du kanske också är intresserad av detta:

 • Hårmask med aloe hemma - recensioner: 31
 • Bananhårsmaskar - recensioner: 42

Avokado hår masker recensioner: 11

Och från håravfall och skallighet mask från avokado hjälp?

Gjort en hårmask av avokado och kokosnötolja. Fruktansvärt gillade! Mitt torra hår från avokado blev oerhört mjukt och glänsande, mycket trevligt att röra vid. Avokado för hår - coola saker. Jag rekommenderar!

För hår från avokado masker gav inte, bara för ansiktet. Bara starkt mosa avokado och applicera på huden. Mycket användbart för torr hud.

Så var har vi en bra mogen avokado att köpa? Det faktum att i butikerna är en parodi av denna frukt. Här i Grekland var avokado, så avokadoer...

och jag är en mask och i ansiktet, och håret förblir)) här sitter jag och väntar, vad som händer !! men jag tror det inte blir värre)

Bara ska försöka, förhoppningsvis kommer jag inte göra värre.

Har jag delat hår, PPC, kan jag återställa dem med mitt hår, jag gör personligen en sax

Avokado har inte mycket att ligga ner och de mognar, jag har mycket mognat.

håret efter masker är mycket bättre, smidig mask är cool, men håret stinker sedan länge..), men från avacado är det coolt, jag tillade verkligen en kiwi där.)

Avakado är mycket användbart för hår, i många år har jag gjort en mask av avacado och olivolja, ett utmärkt resultat, mitt hår är fuktigt och fuktigt och växer snabbare, många tror att jag har spridit dem. Förresten, den här masken är också lämplig för splittrade ändar, behöver bara distribuera den för hela längden, sätta på paketet (eller en speciell keps för färgning) och håll ett tyg på förpackningen, minst 1,5. Resultatet kommer att finnas efter flera applikationer.

Den tredje gången jag ska göra, gillar jag verkligen. Min torkning, de blir mycket mjuka))) en - det här är priset för 1 avokado.

Avocado Hår Masker

Avokado är en frukt som uppenbarligen är otänkbar. Faktum är att den innehåller en stor mängd användbara ämnen, tack vare vilken det blev populärt bland fans av hemmet kosmetika. De använder den här produkten för att ta hand om sitt hår. Med det kan du återställa hårets struktur, förhindra förlusten, samt återvända krullarnas gamla överklagande.

Många kvinnor har upphört att lita på produkter av kosmetiska märken, eftersom de innehåller mer skadliga ämnen än användbara, och dessutom är de beroendeframkallande. Alternativet är uppenbart: du bör vända dig till naturens rikedom för att få friskt och vackert hår. Erfarenheten av många kvinnor visar att avokado är en av de mest populära och effektiva produkterna för naturlig håråterställning. Läs mer: Masker för snabb hårväxt.

Avokado är en fet frukt som innehåller en stor mängd vegetabiliska oljor. För figuren är det inte så bra, men för håret - vad vi behöver. Avokadosmassa är ett lagerhus av vitaminer, mikro och makronäringsämnen, dess fördelar för håret och hårbotten är svåra att överskatta.

Användbara egenskaper av avokado för hår

Avokados är frukten av ett vintergröna träd som heter Perseus American. Syd- och Centralamerika är kulturens födelseplats, men nu odlas den också i industriell skala i följande länder: Argentina, USA, Australien, Brasilien, Nya Zeeland och många andra. Ett sådant intresse för "alligatorpäron" uppstod av en anledning. Faktum är att forskare har funnit: Avokado har en helande effekt på människokroppen, inklusive håret. Detta beror på den unika kemiska sammansättningen. Så vad ingår han?

 • American Persei är rik på biologiskt aktiva substanser som glutation, klorofyll, lecitin. Den första komponenten bekämpar fria radikaler, vilket skyddar trådarna från för tidigt åldrande. den andra stoppar håravfall på grund av förstärkning av hårsäckar; den tredje återställer aktivt krullarnas struktur och ökar deras motstånd mot yttre stimuli.
 • Hår, som hud, behöver konstant näring. Avokado kan mätta dem med vitaminer. Vitamin A normaliserar lipidmetabolism i hudcellerna; E ökar immuniteten F främjar cellförnyelse; C förbättrar blodcirkulationen; B-vitaminer är inblandade i hudens metaboliska processer, stimulerar hårväxten.
 • För hälsa kräver håret även makro och mikronäringsämnen. Som en del av denna frukt är kalium, natrium, fosfor, kalcium, järn, zink, magnesium, selen, koppar och mangan. Tack vare de angivna substanserna återvänder elasticitet, elasticitet och naturlig glans till strängarna.

Fuktgivande Avocado Hair Mask

Denna mask är utmärkt för övertorkat försvagat hår som ser ut som att tugga. Det ger näring och återställer hårbrunnen.

Maskernas sammansättning:

 • En halv stor mogen avokado
 • En halv mogen banan
 • 1 matsked olivolja
 • 1 matsked hemlagad majonnäs

Användbara egenskaper hos komponenterna:

 • Banan är en närande och fuktgivande komponent för hår, berikar dem med alla användbara vitaminer och mineraler.
 • Olivolja - återställer helt hårstruktur, mättade med vitamin E, fuktar och närmar sig.
 • Majonnäs.
 • Helst är det bäst att göra din egen från äggula och ättika. Detta är ett universalmedel för närande hår, vilket ökar blodcirkulationen i hårbotten och ger hår glans och jämnhet.

Matlagningsmaskar med avokado:

 1. Tillsätt majonnäs och olivolja i blandningen. Allt grundligt blandat.
 2. Nu kommer den svåra delen, lägg en mask av avokado på ditt hår.
 3. Jag råder dig att göra detta i badrummet ovanför diskbänken.
 4. Fukt håret och försök att applicera blandningen jämnt över hela längden av håret, massage och sätt på en duschlock och linda huvudet med en handduk.
 5. Låt masken vara på i 30 minuter.
 6. Skölj huvudet noggrant med varmt (inte varmt vatten) schampo och låt håret torka under naturliga förhållanden.

Max Avocado Hemlagad - för volym, tillväxt och hår restaurering

Maskernas sammansättning:

 • 1 mogen avokado
 • 1 äggula
 • 1 msk citronsaft

Användbara egenskaper hos komponenterna:

 • Gommen är rik på B-vitaminer, vitamin A, zink, svavel, lecitin. Allt detta ger den nödvändiga näringen av hårrötterna. Främjar hårväxten. Fuktar och närnar hårcellerna.
 • Svavel och vitamin B12 hjälper till att öka hårvolymen. Hög svavelhalt i äggulor hjälper till att minska kliande hårbotten och mjäll. Gör håret silkeslen och mjuk.
 • Citronsaft förstärker hårrötterna, ökar hårväxten och får dem att lysa

Maskberedning:

 1. Gör en avokado puré, tillsätt äggula och citronsaft, som slås in i skummet och blanda tills det är slät.
 2. Applicera masken på fuktigt hår, sätt ett duschlock överst och lämna i 20 minuter.
 3. Torka sedan av masken noggrant med varmt vatten och schampo.

Använd Avocado Hair

"Alligator päron" indikeras för att ta hand om hår av vilken typ som helst. Det kan effektivt användas även för att återställa färgade och alltför torra krökningar, som systematiskt utsätts för mekanisk påverkan av anordningar avsedda för läggning. Regelbunden användning av läkemedelskompositioner baserade på avokado kan returnera strängar till sin tidigare överklagande. Detta beror på att denna produkt perfekt fuktar, förstärker och närmar dem, och arbetar också aktivt med sådana problem som tvärsnitt och mjäll.

För hårvård kan avokado användas i två former - ren och blandad. Det går bra med många kosmetiska oljor. Oftast läggs argan, burdock, olivoljor och lavendelestrar av ylang-ylang, rosmarin, patchouli och kamille till den.

Kontraindikationer för användningen av den amerikanska perseifrukten är individuell intolerans. Som en del av "fattig ko", även kallad avokado, finns ett ämne som heter chitinas. Att det kan orsaka en allergisk reaktion. Människor som inte tolererar latex är särskilt mottagliga för det. Därför, innan du börjar använda den, glöm inte att testa för allergier. Applicera en liten massa massa i din handled. Om huden efter 30-40 minuter inte svarar med rodnad och irritation finns ingen intolerans.

Avocado Hair Mask Recept

För tillverkning av hemlagad kosmetika, rekommenderas att använda mogna frukter, eftersom orörda frukter är svåra att mala till en puree. Det är mycket viktigt att det inte finns några klumpar, eftersom de komplicerar processen att tvätta håret efter proceduren. För att ta reda på, mogen avokado eller inte, klicka bara på den med fingret. Om huden tas bort vid tryckning är svaret ja.

Mask för torrt skadat hår

 • avokado - 1 st.
 • olivolja - 2 matskedar.
 • Skär avskalad frukt i små bitar, slip sedan till slät i en mixer.
 • Värm oljan till ett varmt tillstånd med hjälp av ett vattenbad och skriv sedan in avokado puree. Blanda allt grundligt.

Applicera på trådarna av terapeutisk komposition och håll den i 30 minuter. Efter en bestämd tid, tvätta av på vanligt sätt. Genomföra denna procedur 2 gånger i veckan i en månad kommer du att märka en fantastisk hårförändring. De kommer att bli friska och starka.

Mask för fet hår

 • havsalt - 1 tesked;
 • "Alligator päron" - 1 st.
 • citron- eller limejuice - 1 tsk
 • Aloe juice - 1 matsked.
 • Avokado skalar och mala i en mixer till en grusig stat.
 • I massan anger du de övriga ingredienserna. Blanda allt som det borde.

Sprid den resulterande pasta över hela hårets längd. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt tipsen. Efter applicering, linda in trådarna med plast och en handduk för att skapa en växthuseffekt på huvudet. Håll blandningen i 30-60 minuter, skölj sedan med varmt vatten med ett schampo. Mängden senare bör vara minimal. Regelbunden användning av denna mask kommer att lindra håret från överdriven sekretion av talg, samt ge dem mjukhet och silkighet.

Nourishing hårmask

 • vetegroddarolja - 1 matsked
 • lavendel eller jasmin eterisk olja - 2-3 droppar;
 • avokado - 1 st.
 • banan - 1 st.
 • Haka frukten av den amerikanska persenen till en puree.
 • Tillbringa samma procedur med en banan. Han måste vara mogen.
 • Kombinera alla ingredienser i en skål och blanda noggrant.

Tvätta håret på vanligt sätt innan du applicerar masken, och ta bort håret med en handduk. Kamma de torkade trådarna och fördela den färdiga produkten över dem, både längs hela längden och längs huvudets huvudområde. Sätt på en plastlock och en frottéhandduk. Skölj med varmt vatten utan schampo efter 20 minuter. Hårsäckarna rengörs från det beskrivna förfarandet, hårstrukturen återställs. Sken och jämnhet återvänder till dem tillsammans med vitala krafter. Användningsfrekvensen för denna mask är 1 gång per månad.

"Alligator päron" - en unik naturlig gåva som hjälper till att lösa de flesta problemen i samband med hårets hälsa. När du använder denna frukt i sammansättningen av hemlagad kosmetika för lockar kan det utan tvekan vara deras effektivitet. Med avokado får du en kaskad av tjockt långt hår!

Avokado mask för färgat hår

Hår efter färgning blir ofta matt och svagt. Masken, som är beredd enligt detta recept, hjälper till att återuppliva de strängar som påverkas av den kemiska effekten, ger dem en charmig glans och silkighet.

 • 1 mogen avokadofrukt;
 • 50 g blomma honung;
 • 1 äggula
 • 30 ml mandelolja.

Förberedelse och användning:

 • Mala avskalade avokadoerna i en mixer.
 • Blanda den resulterande vattnet med smör, slagen äggula och honung.
 • Rör om alla ingredienser tills det är smidigt och sprida den färdiga massan i lite fuktiga strängar.
 • Värm upp ditt hår och vänta minst 30 minuter.
 • Skölj låsen noggrant med varmt vatten och schampo.

Hemlagad Avocado Hair Mask Recept

För att maskera håret medför maximala fördelar måste du välja rätt frukt. Det måste vara moget - det här är huvudkravet. Tyvärr ligger det som ligger på hyllorna i våra stormarknader, i de flesta fall fattiga i frukt. En bra avokado är en mjuk men fjädrande frukt, på vilken tryckdoftar förblir men slätas snabbt ut. Om du skakar det kan du höra hur benet rasar inuti. Grön och orenad avokado kan också tas, men då borde den ligga i rummet i flera dagar tills den mognar.

Så vi valde avokado. Frukten måste rengöras och avlägsnas, och därefter mashed. En mincer eller blender kan hjälpa till med detta. Den resulterande massan, som redan nämnts, är bra för håret själv, men är också en bra grund för beredningen av masker från en blandning av ingredienser. Antalet frukter måste tas på grundval av hårets längd och tjocklek. Genomsnittlig avokado utan skal och ben väger ca 150 gram. Detta kommer att räcka för håret strax under axlarna av medeltjocklek. Följaktligen kan ägare av kort eller sparsamt hår komma överens med hälften av frukten, och de som naturen har utrustad med en lång och tjock man måste ta minst 3 avokado.

 • Om ditt hår är torrt, tråkigt och sprött, kommer en sådan mask att hjälpa till att andas in i det. För 150 gram avokado-massa, ta 3 matskedar av vanlig naturlig yoghurt och 1 matsked persikokärnolja (du kan ersätta mandel- eller vetexsolja). Blanda alla ingredienser i en homogen massa och applicera på hår. Maskens varaktighet är minst en halvtimme.
 • För torr hårbotten och fallande hår finns det också frälsning. Lägg till en matsked olivolja och applicera på håret, och i synnerhet på hårbotten, till en mashed massa av medelstark avokado. Det är bra att gnugga masken och massera huden. Låt blandningen på håret vara 20, och helst 30 minuter.
 • Exotisk mask från massan av en avokado (150 gram), en banan och en matsked honung hjälper till att återuppliva tråkigt hår och lägga glans på dem. Alla komponenter blandas och appliceras över hela längden av håret och lämnar upp till en halvtimme. En sådan mask är en riktig vitaminbom som hjälper till att städa håret efter vintern och under hösten avitaminos.
 • Om ditt hår behöver näring och fukt, men är snabbt förorenad vid rötterna, hjälper avokado i det här fallet. Krossa 150 gram frukt (eller mer, om håret är långt), pressa saften av en citron, tillsätt äggulan av ett ägg och en matsked honung. Blanda allt tills det är smidigt och applicera från rot till spets. Förfarandet bör ligga mellan 30 och 40 minuter.
 • Damer som drömmer om långt hår, och så snart som möjligt kommer också till hjälp av en fantastisk frukt från heta länder. Massan av medel avokado ska blandas med äggula och 3 droppar rosmarin eterisk olja. Applicera denna blandning i håret i en halvtimme. Ingredienser som sminkar, aktiverar rotmatningen och blodcirkulationen, stimulerar hårväxten.

Avocado mask appliceringsregler för hår

Använda någon mask, hemma eller köpta i affären, du borde förstå hur det ska tillämpas. Trichologists rekommenderar inte att sätta masker i hårbotten om den lider av talgkörtlar med överdriven aktivitet. I det här fallet måste du dra sig undan 2-3 cm från rötterna och applicera verktyget. Undantaget är medicinska masker avsedda att minska denna aktivitet.

Alla masker, beredda enligt ovanstående recept, fungerar bäst i värme. För att göra detta rekommenderas att du lägger en speciell hatt eller plastpåse i håret och lindar den med en handduk. Tvätta av masken ska vara bekant shampoo hår. Avsluta tvätten bättre med kallt vatten - det hjälper till att släta ut hårvågorna och ge dem extra glans.

Användningsfrekvensen för avokado masker beror också på hårets typ. Oljigt hår kommer att räcka en gång var 10-14 dagar, normalt - en gång i veckan och torr - 2 gånger i veckan. Kom ihåg att nyckeln till framgång och skönhet av hår - är den vanliga användningen av masker. Ett förnuftigt och systematiskt tillvägagångssätt leder dig till ett friskt och glödande hår.

Snyggt hår är ett måste för att ha en kvinna som är van att se efter sig själv. Vad kan vara mer minnesvärt och förföriskt än ett vattenfall av glänsande, flytande, friskt hår. Tyvärr finns det många faktorer som gör det svårt att få det eftertraktade frodiga håret. Utan överdrift är även miljön i sig fientligt för vårt hår. Badvatten med föroreningar - en gång, skadlig ultraviolett - två, torr luft i rummen - tre, exponering för kemikalier och heta apparater - fyra, ohälsosam mat - fem... Listan kan fortsätta, men det räcker för att förstå att vårt hår behöver i skydd och vård.

Hur påverkar avokado håret?

Avokado är en fet frukt som innehåller en stor mängd vegetabiliska oljor. För figuren är det inte så bra, men för håret - vad vi behöver. Avokadosmassa är ett lagerhus av vitaminer, mikro och makronäringsämnen, dess fördelar för håret och hårbotten är svåra att överskatta.

Ett nyfiken faktum: det andra namnet på en avokado är en alligatorpäron.

 • Avokadosmassa är en frälsning för torrt hår. Det är känt att torrt hår lätt bryts och splittras. Oljorna som ingår i frukten hjälper till att mätta håret med fukt och förhindra håravfall på grund av bräcklighet. Läs mer: Masker för hår från potatis.
 • Om du lider av överdriven hårbotten kommer det säkert att orsaka många problem. Klåda, känsla av täthet, skalning och, som ett resultat, håravfall. Avokado hjälper till att lätta känslor nästan omedelbart.
 • Långt hår är vanligtvis torrt och tunt i ändarna. Detta leder till dissektion av håren och förstör deras utseende. Avokado i denna situation kan hjälpa dig.

Ett nyfiken faktum: Avokado är en frukt, även om den inte smakar söt eller saftig. Avokadohår är bra i sig, men det kan också vara en utmärkt bas för vilken en multikomponentmask kommer att dyka upp.

Hemlagad Avocado Hår Masker - Bästa Recept

En unik frukt med en karakteristisk oljig smak, oumbärlig i hemmet kosmetologi. Avokado hår rekommenderas för att återställa och behandla tunna, sköra krullar. De exceptionella egenskaperna hos vegetabilisk produkt kommer att ge lyxen av tjockt och glänsande hår.

Avokado hårfördelar

I kosmetologi används alligatorpäron i regenerativa förfaranden. Den rika kompositionen hjälper på bara några sessioner att återanpassa de mest skadade strängarna. Avokado är användbar för alla typer, speciellt torr, målade, benägen att smälta. Fördelaktig effekt på håret efter hårförlängningar och lockor.

Användbar fruktkomposition:

 • vitaminer av grupperna B, A, C, PP, E och D;
 • mineral komplex
 • enkelomättade syror.

Läkande egenskaper för hår:

 1. Fuktgivande och näring;
 2. mjuknar;
 3. Ger sken och elasticitet;
 4. Återställer nagelbandet;
 5. Skyddar mot skador.

Kontraindikationer att använda:

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 • individuell intolerans
 • mjäll, seborré.

Regler för att applicera avokado masker på hår

 1. Använd en mogen frukt, för detta ändamål bör en hård frukt som köpts i en stormarknad läggas i två / tre dagar för att mogna hemma;
 2. Koka bara kvalitetsprodukter, ta bort benet och avlägsna huden.
 3. Slipning på en köksmaskin eller bländare för pastaens konsistens, det kommer att stärka maskins effekt och underlätta efterföljande tvättning.
 4. Både torra och våta strängar appliceras längs tillväxtlinjen;
 5. Skölj med mycket vatten, du kan med ättika eller citronsaft, om masken applicerades på rotområdet för att använda ytterligare organiskt schampo.

Hemlagad Avocado Hair Mask Recept

Traditionella recept tillåter curls att ge omfattande vård. På grund av innehållet i avokadoer av vitaminer i grupp B och mineralämnen får håret bra näring från rot till spets. En stor mängd fukt och fettsyror ger hydratisering och återställande av keratinkutiklet.

Mask för ökad tillväxt

Effekt: För att förbättra hårväxten, näring av glödlamporna, förbättra mikrocirkulationen.

komponenter:

 • avokado;
 • 10 gr. kanel;
 • 30 ml kamilleavkokning.

Produktion och appliceringsmetod: Hoppa över frukten genom köttkvarn två gånger, tillsätt krydda och kyld buljong för att musha. Sponzhem distribueras vid rötterna, lämnas åt åtta / åtta minuter, skölj som vanligt. För att uppnå önskat resultat, upprepa den kosmetiska sessionen en gång i veckan. Skada är möjlig om det finns sprickor i hårbotten.

Mask från att falla ut och stärka

Effekt: det är nödvändigt att använda en naturlig komposition för att stärka och förebygga säsongsfall.

Receptets sammansättning:

 • huvudrediens
 • 20 gr. jäst;
 • 3 äggulor.

Produktion och appliceringsmetod: Rist på massan, tillsätt yolk och svampgranuler, späd massan för tjock med en njurbuljong. Applicera på håret två timmar innan du tvättar, linda med film och handduk.

Mask att återställa

Effekt: Slöta och spröda, livlösa lockar, skadade av färgning, uppbyggnad och utyazhkami behöver genanimationsförfaranden.

komponenter:

 • avokado;
 • 15 ml cognac;
 • 15 ml olja av castorca.

Tillverkning och användningsmetod: I en köksmaskin sätta den utländska pärnen till homogenitet, tillsätt ricinolja och varm alkohol. För att distribuera återställningsmasken med en borste som gömmer sig under cellofanen, lämna åtgärden i två / tre timmar.

Mask för glans och mjukhet

Effekt: Naturliga hårprodukter hjälper till att återställa den starka glansen och elasticiteten hos starka krullar.

komponenter:

 • halv avokado;
 • 25 gr. honung;
 • 6 droppar orangeeter.

Tillverkning och användningsmetod: Lägg till honung och doftande droppar till den oljiga massan, rör om, fördela på våta strängar istället för balsam efter tvätt. Efter en halvtimme, ta bort rester av den närande masken.

Mask för split ends

Effekt: Effektivt förbered en mask hemma för att lödda den splittrade nagelbandet, återställ det skadade håret. Det är tillräckligt att använda en gång i veckan för att uppnå snabba resultat.

komponenter:

 • 10 gr. fruktgruel;
 • 5 ml veteolja;
 • 3 droppar palissandereter.

Produktion och användningsmetod: På en mixer för att göra en pasta av alligatorpäron, tillsätt veteolja och träliknande vätska. Efter tvätt, fördela på våta tips, ta bort rester efter tjugo minuters åtgärd.

Mask för fettigt hår

Effekt: Fettkrullar vid rötterna behöver också fuktas och återställas. Det är användbart att genomföra ett vårdförfarande för att skydda mot UV-ljus och torr luft.

komponenter:

 • 15 gr. avokado;
 • 25 gr. henna;
 • 5 gr. ingefära.

Produktion och appliceringsmetod: hennapulver ångad te, och lämna i en halvtimme, därefter, gå in i krossad frukt och krydda. Fördela den resulterande produkten över hela basområdet, lämna i trettio / fyrtio minuter, slutföra hårvård på vanligt sätt.

Fuktgivande mask för torrt hår

Effekt: För att normalisera fukthalten och de fördelaktiga elementen bör man använda naturliga formuleringar. För att förhindra förlust av glans och brittleness efter färgning, upprepa proceduren två gånger i månaden.

komponenter:

 • frukt;
 • 15 ml aloejuice;
 • 5 ml grapefruktjuice.

Produktion och appliceringsmetod: Blanda fruktvikt med saft från en hemväxt och citrus. Att bearbeta våta lås, som har receded från rötter tre / fem centimeter. Vik upp och vila i ungefär en timme.

Video recept: Hemmagjorda masker för att återfuka torrt hår med avokado

Recept för avokado och olivolja

Effekt: För djup återhämtning av tråkiga, skadade trunkar, förebyggande av bräcklighet och delaminering är det värt att använda en beprövad komposition. Förfarandet är också användbart för vård av långa krullar, upprepa minst två gånger i månaden.

komponenter:

 • frukt;
 • 20 ml olivolja;
 • 2 ägg;
 • 20 ml öl.

Produktion och appliceringsmetod: Slå in de flytande ingredienserna med en mixer, blanda med fruktpasta. Avokado masker appliceras över natten, under filmen och handduken. Vakna upp för att tvätta, låt torka naturligt.

Video recept: SUPER hårmask av avokado och olivolja hemma

Från avokado och honung

Effekt: ger sken och elasticitet, gör krullarna mjuka och lätta. Att återställa torra strängar håller en kurs på åtta sessioner.

komponenter:

 • 15 gr. fruktgruel;
 • 30 gr. honung;
 • 10 ml serum.

Produktion och appliceringsmetod: Hoppa över frukten genom köttkvarn, blanda med honung och mjölkvalle. Sprid naturligt ämne jämnt på huvuddelen och tipset på de våta strängarna, lämna i sextio / åttio minuter.

Avokado och Banan

Effekt: För jämnhet och silkighet, liksom hårnäring, bör du använda naturkosmetik, skapad av dig själv.

komponenter:

 • avokado;
 • banan;
 • 8 droppar patchoulieter.

Produktion och appliceringsmetod: Efter att ha kombinerat ingredienserna, distribueras på rena, våta strängar, är kompositionen ungefär en halvtimme.

Avokado och Ägg

Effekt: Oljad oljig frukt är användbar för torra, färgade strängar, tillsammans med ägget skyddar stammarna från mekaniska skador och exponering för höga temperaturer.

komponenter:

 • 15 gr. huvudrediens
 • 2 ägg;
 • 15 droppar tokoferol.

Produktion och appliceringssätt: Vrid en exotisk bär i en pasta, tillsätt slagen ägg och vitamindroppar. Sprid produkten på rena lockor, håll kompositionen i cirka fyrtio minuter.

Video recept: Nära hårmask hemma

Avokado och Citron

Effekt: för att skydda pigmentet, hälsosam glans och förhindra yellowness att användas för blondirovannyh krullar.

ingredienser:

 • 20 gr. fruktgruel;
 • 25 ml citronsaft.

Tillverkning och användningsmetod: Blanda komponenterna, fördela på våta strängar, sätt in cellofan, värm upp med varm luft i flera minuter. Skölj som vanligt efter att ha lämnats i ytterligare en timme.

Avokado och Kiwi

Effekt: En fruktcocktail hjälper till att stödja, bibehålla mjukhet och elasticitet under vintersäsongen.

komponenter:

 • huvudrediens
 • två kiwi.

Göra och appliceringsmetod: Vrid massan i en mask på en köksmaskin, applicera rikligt på krullar till de mycket tipsen, håll i ungefär trettiofem minuter. Applicera kompositionen tre / fyra gånger i månaden.

Avokado och Kokosmjölk

Effekt: ger curls mjukhet, förhindrar trassel och porositet.

komponenter:

 • huvudrediens
 • 30 ml kokosmjölk.

Produktion och appliceringsmetod: ha kombinerat komponenterna, fördela jämnt på rena våta strängar, avgår från början av tillväxten fem / sex centimeter. Värm upp, vila i minst en timme, tvätta avokado masken som vanligt.

Avokado och majonnäs

Effekt: för skadat hår utsatt för brott över hela längden är det värt att genomföra en omgång av omsorgssamtal.

komponenter:

 • 30 gr. fruktgruel;
 • 20 gr. majonnäs.

Produktion och användningsmetod: Förbered såsen enligt det klassiska receptet, tillsätt smörbärpasta. Sprid massan på torra strängar, i femtio / sextio minuter kan du slutföra.

Användbar video: Summer avocad mask för skönhet och hälsa av hår

Fruktanvändningsrecensioner

Hon ville anmäla sig till laminering i salongen, och hennes vän rådde först att prova avokado hårmask. Effekten är fantastisk, krullarna är mjuka, livliga, glittrande och skimrande.

Hemlagade masker baserade på avokado började användas för återhämtning efter strykjärn. Bokstavligen efter den andra ansökan märkte jag en skillnad. Han återvände en hälsosam färg och tipsen upphörde att exfoliera.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Avokado hårmask hemma

Välskötta håret ser elegant och förföriskt ut, de lockar uppmärksamhet och stoppar andras åsikter. Naturligtvis strävar varje kvinna efter att bli ägare av magiska, voluminösa krullar, men negativa miljöfaktorer är negativt placerade mot vårt hår.

Ökad vattenhårdhet, exponering för ultravioletta strålar, applicering av färgämnen och styling med heta verktyg, dålig näring och stress gör håret blekat, livligt, de förlorar elasticitet och blir försvagade.

För att återställa hårets struktur, upprätthålla sund styrka och bryr sig om hår, ett alternativ till kosmetiska produkter som innehåller kemiska och syntetiska komponenter, och ibland gör mer skada än bra, kommer den helande rikedom av natur och naturmedel.

Ett populärt, effektivt och uppskattat sätt att skydda håret, mild omsorg och återställa hårets skönhet, är en avokado hårmask.

Overseas Guest - Avokado

En unik, tropisk frukt, avokado, kom till oss från Sydamerika, de största avokadoplantagen odlas i Mexiko, Brasilien. Kanske är det på grund av denna frukt, "alligatorpäron" med fet, oljig massa, som brinnande latinska kvinnor har lyxigt hårhår?

Avokado har samlat en hel del mineraler - järn, magnesium, natrium, kalium, fosfor, mangan, koppar, zink, som stöder kroppens metaboliska process och hur hårstrukturen förbättras.

Vitaminerna A, C, E, K, PP, biotin, vitaminer i grupp B, en betydande del av dessa i avokado, är en inre smink av hår, för att huvuddelen av vitaminer är håret från hårbotten. Vitaminkomplexet ger regenererande funktioner, stärker hårrötterna, minskar håravfall, normaliserar de externa utsöndringsorganens arbete, behandlar torrhet och seborré.

Men det viktigaste som denna frukt kan vara stolt över är halten av fettsyror i det - upp till 30%, vilket ger hår med intensiv fuktgivande och fukthållande i hårcellerna. Inte undra på att de inhemska indiska stammarna på den sydamerikanska kontinenten kallade avokado precis som "skogsolja".

DIY kosmetika

Kosmetika för hår med avokado hittade ett brett svar bland det rättvisa könet, verktyget anses vara ett utmärkt sätt att stärka och återställa hår. Att förbereda en sådan mask med egna händer, hemma, kommer inte vara svårt, det tar lite tid, du kommer att spara på familjebudgeten och vinna i kvalitet. Avocados hårmask är det tydligaste exemplet på naturlig hemlagad kosmetika. Förresten, hävdar tabloiderna att detta är en av Bjøns favoritkosmetik för hår.

För att uppnå maximal effekt av användningen av naturliga hårmaskor är det nödvändigt att använda masker korrekt beroende på hårtypen och bestämma vilka problem de löser för att lösa.

Avokado som en del av hårmaskor

Det enklaste maskreceptet är krossad fruktmassa, utan extra komponenter, som ska fördelas med en borste över alla hårsträngar och gnugga jämnt i hårbotten. Masken lämnas i en halvtimme, som tidigare har förpackat huvudet med plastfolie och för att spara värme - med en scarf.

I behovet av att applicera fuktgivande masker kom många experter överens. Vibrerande fukt ger elasticitet mot håret, förhindrar delaminering och ger ett briljant, lyxigt utseende.

Ta för maskkomponenterna:

 • 4 - 5 matskedar avokado massa
 • 1 sked olivolja;
 • 1 äggula.

Alla komponenter mala i potatismos. Som tillägg tillåts det att släppa in blandningen ett par droppar essentiell olja lämplig för denna procedur, det är rekommenderat att behålla en sådan mask i 15 minuter.

 • Hair Shine Mask

En hårmask med banan och avokado, det här är ett verktyg som på grund av dess sammansättning är mer som en exotisk cocktail, så det är ett nöje att använda den för att ta hand om ditt hår.

 • ½ mogen avokado
 • 1 mogen banan;
 • 2 matskedar olja (olivolja).

Det är bäst att kombinera komponenterna i en mixer och försöka ge blandningen en ganska homogen konsistens, så att du senare inte behöver kamma bitar av fruktmassa från de frodiga strängarna. Applicera masken på håret och hårbotten, håll i 30 minuter. Wrap hår med polyeten.

Ett annat recept på glans är en multikomponentblandning med avokado:

 • Ta en matsked avokado massa och aloe juice;
 • Ta en tesked citronsaft och havregryn flingor;

Ingredienser gnugga med varandra, sätt på trådarna i 20 minuter.

 • Avokado mask för torrt hår

Massa "skogsolja" - en livlinje för sprött hår. Avokado kommer att lindra från överutbud av torr hårbotten, en känsla av täthet i huden, ger en hälsosam utseende, mjukhet och styrka till svagt, torrt hår. Hårmask med honung och avokado bereds enligt följande: Blanda den beredda massan av halva frukten med 2 matskedar honung, sätt sedan gradvis 2 matskedar olivolja. Det rekommenderas att lämna masken i 2-3 timmar efter att ha täckt huvudet med ett duschlock och lindat det med en handduk för att hålla sig varm.

Mask för torrt hår kommer att ge ett effektivt resultat, om du tar hänsyn till iakttagandet av vissa regler:

- före proceduren, förbereda håret, måste du tvätta dem med ett schampo som är lämpligt för hårtypen;

- masken ska inte vara kall, den ska vara något uppvärmd så att mineralkompositionen tränger djupt in i hårcellerna,

- Tvätta hårets sammansättning, du bör inte kraftigt gnida håret med en handduk, de måste försiktigt bläta och torka utan att använda elektriska apparater, på ett naturligt sätt.

 • Mask för fettigt hår

Avokado är ganska fet frukt med ett allvarligt innehåll av vegetabiliska oljor, vilket kan tyckas oacceptabelt för dess användning i masksammansättningen för fet hår. En välbalanserad komposition av masken hanterar helt enkelt problemet med hårfettighet, lindrar hårets slarviga utseende. Det rekommenderas att ta komponenterna i följande proportioner:

 • Massan av hela avokadofrukten piskad i potatismos;
 • En tesked: havsalt, aloe juice, citronsaft;
 • 125 g fettsyror eller yoghurt.

Masken ska appliceras lätt i hårbotten i 5-7 minuter, sedan täckt med folie och en varm handduk i 15-20 minuter. Skölj av masken med för varmt vatten rekommenderas inte, vatten, med en temperatur över 37 grader, uppmuntrar talgkörtlarna att arbeta hårdare. Uppmärksamhet bör ägnas åt hårets ändar, om de är torra och hårrötterna är feta, masken ska appliceras enbart på rötterna och spetsen bör smörjas med någon uppvärmd olja. Regelbunden användning av masken, 1-2 gånger i veckan, hjälper till att avlägsna överskott av håret och ge håret den nödvändiga ljusheten.

Tips för att använda avokado hårmaskar

Den systematiska användningen av hemmet för att applicera en mask kommer att återställa hår energi, glans och hälsa. Men som i alla förfaranden finns det subtiliteter i att använda en sådan mask:

 1. Välj ett foster. Avokado bör vara moget och inget annat. De flesta frukterna på hyllorna i stormarknaderna är omärda, det kan köpas, men i det här fallet bör avokado hållas vid rumstemperatur tills det är fullt moget, om den mogna frukten skakas, kan du känna hur benet rattlar inuti. Förresten, kasta inte ut den sten som används avokado, det här är ett bra verktyg som kan användas som en massagestav.
 2. För att göra masker av vilken typ som helst, bör avokados massa fullständigt krossas till en homogen uppslamning i en bländare, vilket kommer att bidra till snabba skurning av strängarna.
 3. Hur gissa du hur många frukter du behöver göra en mask? Allt är ganska enkelt, i genomsnitt är vikten av skalad avokado 150 g, den här massan är tillräcklig för att göra en blandning för tjockt, långt hår. Ägare med korta hårklippningar, eller inte så tjockt hår, tillräckligt för hälften av en frukt och flickor med långa flätor behöver minst tre frukter för förfarandet.
 4. Använd regelbundet kosmetisk procedur 1-2 gånger i veckan i två månader.

Mask med avokado du älskar första gången, förändringen som inträffade med håret, kommer att märkas framför våra ögon. Noggrann behandling och vård, energi och glans av hår - detta beror på den helande tropiska frukten av avokado.Nästa Artikel
Färgfärg från hår hemma