Hair Regenerating Balm - De 10 bästa produkterna


Hårbalsam är en riktig frälsning för torrt, tråkigt och livlöst hår. Som regel innehåller det många viktiga komponenter som bara ger en härlig effekt.

Hur gör balsam för mycket torrt hår?

Vad är balsam för? För att få ett svar på den här enkla frågan måste du förstå handlingsprinciperna för detta kosmetiska:

 • Användbara komponenter har en positiv effekt på dina strands hälsa - de tränger djupt in i, närmar och fuktar, fyller alla hålrum och ger strängar mjukhet och vacker glans. Påverkan sker längs hela längden av hårets huvud - från spetsarna till rötterna;
 • Effekten av detta verktyg börjar inom några minuter efter appliceringen. Bara en fjärdedel av timmen kommer ditt hår att vara vackert och silkeslen. Kardinalresultatet kommer att synas efter 2 eller 3 procedurer;
 • Balm för torrt hår skyddar dem från sol, kranvatten och skadliga UV-strålar, återställer syra-basbalansen, underlättar kamning, håller fast ljusstyrkan på strängarna och förhindrar utseendet av splittrade ändar.

Hur man väljer rätt balsam?

För att välja rätt balsam för torr hårtyp, använd rekommendationerna från våra experter.

Tips 1. Om du tänker använda verktyget som en förebyggande åtgärd, stanna vid hushållets motsvarigheter.

Tips 2. För torkade och skadade lockar krävs en medicinsk balsam med minimal inmatning av skadliga ämnen.

Tips 3. Det är lämpligt att använda balsam, mask och schampo av samma märke.

Tips 4. Innan du köper, var inte lat för att läsa recensioner på Internet - det här låter dig se till att ett visst varumärke är effektivt.

Tips 5. Begränsa dig till en mycket stor volym (200-300 ml). Om varumärket du köpte passar dig inte alls kommer det inte att vara så stötande.

Tips 6. Sammansättningen av verktyg för torra strängar bör innehålla ett antal användbara ingredienser - vitaminer, oljor, keratin, mineralkomplex, aminosyror, växtekstrakter, proteiner av vete eller silke, organiskt material.

Tips 7. Försök inte spara - ge företräde till högkvalitativa och medellånga kvalitetsprodukter som har en fuktgivande, närande eller regenererande effekt.

Typer av kosmetika för torrt hår

Alla reduktionsmedel för torkat hår kan delas in i tre typer:

 1. Balm-conditioner - lite viktiga strängar, ger volym och jämnhet, skapar en tunnfilm, skyddar håret mot järnverkets och andra yttre påverkans påverkan.
 2. Balsam - har en kraftfull regenererande effekt, säkerställer penetration av användbara komponenter i de djupare lagren av strängarna.
 3. Balsam balsam - underlättar kamning, förhindrar ackumulering av el, ger sken och silke.
 4. Fuktighetsgivande balm - hjälper till att klara av starkt torrhet och brittleness i strängarna.
 5. Nerande balm - används för att återställa livslöst, torrt, bräckligt och svagt hår.

Tips! Medel som har en terapeutisk effekt kan endast köpas på apotek. Men hushållsbalmen säljs i butiker och skönhetssalonger.

Översikt över de mest populära varumärkena

I butikerna hittar du många olika verktyg. Hur man väljer den bästa balsammen? För att underlätta uppgiften, läs detta betyg av de mest populära verktygen.

Matrix Oil Wonder Oil Conditioner

Argonoljebaserad närande balsam, som ofta används för torkat och kraftigt skadat hår. Favoritverktyg för fashionistas, balm Matrix Oil Wonders Oil Conditioner har ett antal mycket viktiga fördelar:

 • Gör håret slät, mjuk och silkeslen
 • Fuktar och närmar sig torkade strängar;
 • Silikonfri;
 • Det ger håret en naturlig utstrålning;
 • Pacifierar elektrifiering;
 • Ökar elasticiteten;
 • Gör inte hår tyngre;
 • Det används inte bara för medicinska ändamål, men också för lätt kamning.

Balsam har en krämig konsistens, tack vare vilken det är lätt att applicera och ekonomiskt att använda.

Estel Haute Couture

Fuktgivande balsam känt ryskt företag, som helt överensstämmer med de egenskaper som deklarerats av tillverkaren. Det skyddar håret från utbrändhet och de negativa effekterna av UV-strålar, ökar ljusets ljusstyrka, ger inte oljig glans, mjukar, mjukar och närnar håret. Men framförallt återställer denna balsam krullarnas struktur, släpper vågorna, förhindrar dissektion av spetsarna och underlättar kammarprocessen. Bland andra fördelar bör Estel Haute Couture också noteras om frånvaron av en obehaglig lukt, varaktig långvarig effekt, naturlig bas och ekonomisk konsumtion.

Paul Mitchell Instant Moisture Daily Treatment

Balsam från det kända professionella varumärket Paul Mitchell är idealiskt för alla typer av hår - torrt, poröst, normalt. Sammansättningen av detta verktyg innefattar extrakt av medicinalväxter, tång och naturliga oljor. Den kan användas nästan dagligen! Instant Moisture Daily Treatment återställer vattenbalansen, ger djup hydrering, ger shag glans, jämnhet, mjukhet, elasticitet och förhindrar också dissektion av ändarna.

Balsam har en tät, men ganska bekväm (smältande) konsistens. Förresten, med all dess fetthalt, fläckar det absolut inte rötterna och fullständigt unravels tanglesna.

Schwarzkopf BC Hårterapi Fuktskick

Kanske är det här det bästa spraybalsamet för torkade strängar, liksom en riktig stav för dem som inte har tid för noggrann självvård. Det är ganska enkelt att använda denna tvåfasbehandling - den ska appliceras på vått hår efter shampooing eller före varm styling.

Sammansättningen av denna balm innehåller hyaluronsyra, hydrolyserad keratin, veteproteiner och vitaminer. Alla är utformade för att behålla fukt, närma håret och återställa strukturen. Bedömning av recensionerna, strängar efter att ha applicerat detta verktyg är otroligt slät, fuktad, fräsch och lydig.

Gliss Kur "Hyaluron och platshållare"

Utmärkt verktyg mot splittrade ändar från den berömda tyska tillverkaren. Basen för denna regenererande balm är flytande keratin och ett innovativt hyalurontomplex som är utformat för att ta hand om tunt, sprött och torrt hår.

Som erfarenhet visar, ger verktyget låsens elasticitet, gör håret frodigt, stärker håret och förnyar strukturen. Klimatets konsistens är ganska tät - kompositionen är lätt att applicera, jämnt fördelad och tvättas snabbt av med rinnande vatten. Tack vare det här verktyget faller krullarna i snygga vågor, de är inte förvirrade alls, de ser jämna och friska ut. Och viktigast av allt, Gliss Kur har en kumulativ effekt och har ett överkomligt pris, så det kan användas löpande.

Kapous Professional Färgvård

Professionell närande balsam för torkat och färgat hår, med en uttalad effekt och överkomligt pris. Den innehåller mycket vitaminer, naturliga oljor och vegetabiliska proteiner. Tillsammans återställer dessa komponenter hårstrukturen och skyddar färgen mot blekning.

Verktyget har en läcker chokladsmak och en lätt textur. Det här är det perfekta valet för lockigt hår, för efter det blir de inte lätta, men blir släta, glänsande och silkeslen.

Denna balsam för att återställa torkade och skadade trådar lyckades bli en riktig legend. Den är baserad på ett antal användbara komponenter - kokosolja, aloe och nässlextrakt, lanolin, minkolja, kollagen och vitaminer. Verktyget har ett budgetvärde, vilket också bidrar till dess popularitet. Det ger näring, fuktar och slätar nagelbandet.

Det är viktigt! För att uppnå den helande effekten av Revivor måste du hålla minst 15-20 minuter. Om att slutföra ett sådant förfarande varje shampooing, tar effekten inte lång tid att vänta.

L'Oreal Paris Elseve "Balansering 3 Värderbara Leror"

En av de mest framgångsrika kosmetiska innovationerna från det gångna året. Conditioner mot håravfall, som innehåller vit, grön och blå lera, gjorde en riktig känsla bland skönheter. Det kallas ofta det bästa av balms av hela L'Oreal-linjen.

Verktyget är idealiskt för kombinerade hår (oljig nära rötterna och torr längs hela längden). Det uppdaterar perfekt, fuktar, återställer lipidbalansen i epidermis och ger en jämn kamning. Konsistensen i denna balsam, även om den är tät, är helt oskadd. Det är lätt att fördela längs hela längden, det absorberas snabbt och flödar inte. Strängar efter att ha applicerat L'Oreal Paris Elseve blir fluffiga, fräscha, släta och lätta. Och en sak till - det har ett överkomligt pris och har inte SLS och silikon.

Havtornsbalsam från Natura Siberica

Ett av de mest effektiva sätten att stärka och regenerera torrt och benäget för tvärsnittet av hår. Den består av 3 användbara oljor (argon, havtorn och linfrö), vars fuktighetsgivande effekt kompletteras med extrakt av snöiga cladonia och rosor. Tack vare dessa komponenter, erbjuder balsammetern mättnad av trådarna med mikroelement, vitaminer och andra fördelaktiga ämnen.

Siberica havtorns balsam förseglar splittrade ändar och sveper håret med en osynlig skyddsfilm som skyddar dem från miljöpåverkan och stylingapparatens negativa effekter. Detta är idealiskt för strängar som har lidit till följd av frekventa färgnings-, ljus- och / eller kemiska perms. Regelbunden användning av detta läkemedel gör krullarna livliga, voluminösa, mjuka och lätta. Och han är mycket viktig för hårvolymen.

Wella Pro Series Active Moisturizing

Toppet av de bästa balsamerna för torrt hår är färdigt med en produkt från Wella Pro-serien. Denna professionella produkt kan köpas på vilken kosmetikaffär som helst till ett överkomligt pris. Nästan alla håller med om att balsam verkligen gör allt som anges på förpackningen. Den har en trevlig arom, har en ganska tät konsistens, eliminerar ökad pomp, vilket ofta förstör frisyrens utseende och underlättar styling av oskärligt hår.

Viktigt är att "aktiv fuktighet" från Wella Pro-serien är absolut inte fet huvudvärk, så ägarna av en fet eller blandad typ kan säkert använda den. Med regelbunden användning av denna balsam kan du återställa krullarnas struktur, göra dem mjuka, glänsande och fuktad.

Regler för användning av balm

Så här använder du balsam av torrt hår. Notera denna enkla men mycket användbar instruktion.

 • Steg 1. Tvätta håret med schampo.
 • Steg 2. Torka strängarna lätt eller pressa.
 • Steg 3. Applicera lite pengar, returera från rötterna upp till 10 cm - detta kommer att undvika effekten av viktning.
 • Steg 4. Väl sprida det över hela ytan. Om du har mycket tjockt hår, kamma det med en kam.
 • Steg 5. Hur länge ska du hålla balsam på håret? Allt beror på tillverkaren. I regel är denna period från 3 till 20 minuter.
 • Steg 6. Tvätta resten av med rinnande vatten.
 • Steg 7. Torka håret naturligt.
 • Steg 8. Upprepa proceduren inte mer än 3 gånger i veckan, annars kommer håret att bli tråkigt, tungt och livligt.

Tips om hur du får maximal nytta av användningen av balm:

Koden att vänta på resultat?

En bestående effekt kommer att uppstå efter 3-4 veckor med regelbunden och korrekt användning av balsam. Om håret är för torrt och skadat, ska behandlingen förlängas till 2 månader. Då är det en 10-dagars paus, varefter kursen upprepas igen.

recensioner

För att bestämma det slutliga valet, läs de recensioner som lämnats av våra abonnenter.

 • Helen, 25 år gammal: "Värderbara leror från L'Oreal Paris Elseve tog en rally tillsammans med schampo för skadade lockar. Jag förväntade mig ingen speciell effekt, men balsam visade sig vara verkligt magisk. Den passar perfekt för tunt hår - efter appliceringen blev de mjukare, mer hydratiserade och inte längre splittrade. Under den första applikationen av balsam absorberas nästan helt. Samtidigt såg håret inte fett eller tungt. I allmänhet är jag väldigt nöjd. Var noga med att ta mer.
 • Sofia: "Jag har använt Gliss Kur länge. Hyaluron och aggregat är en mycket bra balm för alltför torrt hår. Mine är exakt så, så tillsammans med balsam använder jag också schampo från samma företag. Resultatet är helt enkelt utmärkt - krullarna blev mjuka, silkeiga, de började kamma lätt. Jag försökte byta till mindre billiga märken, men omedelbart ångrade det - torrheten återvände igen, och det var helt enkelt omöjligt att lägga detta halm. "
 • Marina: "Inte så länge sedan jag använde tvätten - jag ville verkligen bli av med yellownessen. Men tillsammans med en ren nyans fick jag härdad och biten hår som inte kunde ses utan tårar. Jag vände mig till en välkänd frisör - hon rekommenderade mig att prova Balsam L'Oreal. Verktyget är riktigt coolt, speciellt om det används i kombination med schampo och mask av samma tillverkare. Som utlovad av befälhavaren uppträdde de första förändringarna inom några veckor. Jag fortsätter att använda den vidare. Jag råder dig också. "
 • Svetlana: "Havtornsbalk från Natura Siberica är det bästa verktyget jag har haft att använda. Den har en naturlig sammansättning, bryr sig helt om håret, låter det inte sväva, och vid spolning ger det effekt av glidning. Krullarna har blivit lik silke och vid beröring har de drastiskt förändrats - nu är de mjuka och släta, de är inte elektrifierade alls och är mindre förvirrade. En flaska varar mer än 2 månader. "
 • Rita: "När jag för några månader sedan presenterades med Active Moistening från Wella Pro Series var jag väldigt glad. Denna outplånliga balsam har en trevlig arom och en tjock konsistens. Håret efter det blev tjockt, voluminöst och starkt. Tack vare den väl valda kompositionen går återhämtningsprocessen mycket snabbt - hårets tillstånd förbättras bokstavligt inför våra ögon. Jag använder denna balsam flera gånger i veckan - det är ganska ekonomiskt. Så fort det slutar kommer jag definitivt köpa mer. "

Se även: Välj den bästa hårbalsammen (video)

Hur man väljer en balsam för torrt hår: de bästa shopping- och folkmekanismerna

Fuktgivande och närande torrt hår behövs mer än någon annan typ av hår. Dessa uppgifter är bäst för hårbalsam. Nästa, ta reda på vad det effektivaste sättet kan köpas på en affär eller ett apotek, och vilka - för att förbereda sina egna hemma.

egenskaper

Huvudegenskapen hos balm är restaureringen av de djupare hårskikten. Sådan restaurering krävs efter misslyckad färgning, missbruk av stylingmedel, efter hormonella störningar, stress, i strid med kosten. Om strängarna inte är skadade, gör balsammen lättare att kamma, ger ett välskött hår.

Balmer är indelade i tre stora grupper:

 1. Balsam balsam. Det hjälper till att kamma, förbättrar lockets utseende, efter det att håret inte elektrifierar.
 2. Balm balsam. Det skyddar locken från effekterna av att lägga på det heta sättet (hårtork, tongs), ultravioletta strålar, släpper håret. Från den negativa effekten noteras hårviktens vikt och brist på volym på huvudet.
 3. Balsam. Återställer håret, skyddar, penetrerar djupt in i hårets struktur.

Köpta medel

Promotions varumärke garanterar inte alltid utmärkta resultat. Följande är de effektiva balmsna av elit märken och massmarknadsprodukter:

Natura Siberica

Fuktgivande balm Natura Siberika är perfekt för torrt hår. Positiva aspekter av produkten: stor volym av flaskan, god fuktighet längs hela längden på locken, utjämning av håret, vilket garanterar hårets mjukhet och förbättrar utseendet.

Dove närande vård

Denna balsam är utformad speciellt för oskärligt hår.

Fördelarna med en balsam: ingen oljig glans, en stark fuktighet i håret, ett välskött hårutseende efter applicering. Balsammet innehåller många effektiva naturliga ingredienser som kokosnöt och mandeloljor.

Matrix Oil Wonder Oil Conditioner

En av de bästa näringsämnena som passar för torra, splittrade ändar. Den används av proffs och vanliga medborgare. Denna produkt mjukar mjukar, mjukar lockar, eliminerar elektrifiering. Den största effekten är märkbar i kombination med schampo och olja av samma märke.

Paul Mitchell Instant Moisture Daily Treatmen

Den återställande balsam representerar ett elit märke av kosmetika för professionell användning. Med regelbunden användning återställs vattenkompositionen i hårbotten, sken och elasticitet uppstår, spetsen upphör att splittras.

Gliss Kur Hyaluron + platshållare

En annan återställande balsam, men från massmarknaden.

Effekter av användning: Stärkande och uppdatering av krullarnas struktur, vilket ger ytterligare volym.

L'Oreal 3 Värderbar lera

En annan representativ butik verktyg som fungerar. Efter applicering ökar huvudet visuellt, det fuktas och kamning underlättas.

Estel curex

Billig balsam balsam för att öka volymen till en professionell linje. Många noterar ett positivt resultat efter användning: håret blir behagligt att röra, flyter, mjukt.

Folk recept

Inte alla människor är redo att använda butiksprodukter. Någon litar på de recept som våra mormor använde mer. Tänk på några hemlagade balsams för torrt färgat hår.

Baserat på honung och aloe

Anslut 1 msk. l. honung med 1 msk. l. aloe juice, tillsätt 1 tsk. vitlöksjuice och kycklingägg. Rör tills det är glatt, applicera på håret. Håll i en halvtimma, skölj med myntdekok.

Baserat på äggula och castorca

Blanda lite olja av ricinolja, en tesked äppelcidervinäger och en äggula. Blandningen appliceras på håret och masserar huvudet aktivt. Om så önskas, lägg till en droppe schampo. Håll kort och skölj med varmt vatten. Balm rensar och lägger sken på håret.

Hemlagad Herbal Conditioner

Ta i lika stora proportioner apotek torkade örter - coltsfoot, kamille, plantain. Häll kokande vatten, lämna i några timmar. Innan du använder, spänna och häll några glas varmt vatten. Använd efter schamponering.

Från grapefruktskal och barrträd

Skala en grapefrukt finhackad eller gnidad. 100 ml vatten och 100 ml barrträd i blandning med grapefrukt. För en dag, lämna för att insistera på en mörk plats. Sila infusionen genom en sikt. Klar för att hålla på trådarna i en halvtimme.

Fruktkonditioneringsapparat

En banan knådas i mush, mash ett äpple, pressa juice från en halv apelsin. Blanda frukt och apelsinjuice, tillsätt kummin. Håll på rent hår i minst 20 minuter. Tvätta av med vatten.

Öl sköljning

Blanda 100 ml öl och en matsked olivolja. Applicera minst två gånger i veckan omedelbart innan huvudet tvättas. För att hålla 30 minuter. Den synliga effekten är märkbar efter en månad av användning.

Instruktioner för användning

Funktionerna i ansökan anges på förpackningen för alla inköpta balsam. Men i de flesta fall är det nödvändigt att använda verktyget i följande ordning:

 1. Tvätta håret, skölj med en handduk.
 2. Sprid produkten jämnt över strängarna. Det är inte nödvändigt att fördela balsam eller skölj på hårets rötter - krullarna blir hårdare och volymen kommer att gå vilse.
 3. Håll i strängar i 5-15 minuter, skölj med varmt vatten.
 4. Om balsam är outplånlig, spridda helt enkelt över hela längden på det våta, rena locket och torka.
 5. Det är bäst att inte använda en hårtork när du torkar håret, men att torka det naturligt.
 6. Använd balsam rekommenderas inte mer än tre gånger i veckan för att undvika övermättnad av hår.

Den synliga effekten uppträder efter 3-4 veckors regelbunden användning. Om låsens tillstånd är dåligt tar det 1-2 månader. Därefter görs en paus på 10 dagar, och kursen upprepas.

Rådet. Det kommer inte vara överflödigt att konsultera din frisör.

Hur man väljer

För den största effekten måste du vara uppmärksam på kosmetika för hår med terapeutiska komponenter. Kompositionen bör innehålla växtextrakt, vegetabiliska oljor, keratin, vitaminer, silke eller veteproteiner.

Tips som hjälper dig att välja:

 1. Om håret är mycket torrt, använd en fuktgivande balsam.
 2. Om problemet bara är att kamma och knyta krullarna, köp en balsam med balsam.
 3. Kosmetika med terapeutiska element visas med djup skada på trådarna.
 4. Om ett hårhår är livlöst, gör ett val till fördel för näringsämnen.

Professionella tror att det inte räcker med att välja ett verktyg för hårtyperna. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till årets tid, så det borde finnas flera luftkonditioneringsapparater.

Genom vilka kriterier att välja:

 • Vår och sommar - en produkt med UV-skydd och fuktgivande effekt.
 • Fonder som arbetar med restaureringen, måste du använda inom 3-4 veckor under lågsäsong.
 • Medel med antistatisk behövs på vintern.

Medicinsk kosmetika för hår säljs i apotek eller specialaffärer med varor för hälsa.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med balsams:

 • Håret blir elastiskt, till synes mer levande.
 • Det tränger djupt in i hårstrukturen.
 • Utmärkt återfuktar lockar.
 • Kan användas efter varje tvätt.
 • Förhindrar tvärsnitt av tips.

nackdelar:

 • Genom att öka exponeringstiden kan skada hårbotten.
 • Medlen 2 i 1 är ineffektiva. Detta är bara en marknadsföringskampanj.
 • Om du applicerar en balsam i hårbotten kan det störa dess vattenbalans. Av samma anledning kan håret inte vara normalt, men fett utan volym.

Användbara videoklipp

Hela sanningen om luftkonditioneringsapparater, balm och hår sköljs. Och fördelarna och funktionerna i valet.

Vad är viktigt för att välja en balsam för hår? Vi får maximal effekt.

Balm för torrt hår

Balm för sprött hår är den första assistenten i kampen för restaurering av strängar. Därför är det viktigt att hitta ett verktyg som inte bara underlättar kamning och skapar en synlig effekt av friska krullar, men återställer också djupt deras struktur. För att bota torrt hår måste du vara välkänd i komponenterna i balm och schampo. Den här artikeln hjälper dig.

Du kommer att ta reda på vilken komposition av balsam som behandlar torrt hår, vilka typer av preparat för vård av skadade trådar finns. Vi rankade också de fem bästa balsamerna i torrt hår. Låt oss prata om kosmetika för färgat och skadat hår.

1 Vi lär oss vad balms består av.

Skötselprodukter måste väljas utifrån hårtyperna. Varje balsamkonditionerare för torrt hår innefattar pigment, förtjockningsmedel, konserveringsmedel och växtbaserade extrakt. De flesta av dessa komponenter skyddar hårbotten och krullarna. Men, som i fallet med schampon, naturliga ingredienser spelar funktionen att återställa strängarna.

2 vitaminer

En bra balsam för torrt hår innehåller alltid vitaminerna A, B och E. Dessa näringsämnen rekonstruerar skadat hår och skyddar det från vädret.

3 keratin

Sammansättningen av kosmetika för vård av torkade trådar bör innefatta keratin; det närmar sig med fukt och rekonstruerar lockar. Tack vare keratin blir håret elastiskt och lätt att kamma. Lanolin regenererar och närmar sig torra tips. Fettoljor återställer lock, skyddar mot sol exponering och låga temperaturer, returvolym och glans.

4 helande örter

Det är bäst att välja kosmetika för torrt hår, som består av växtekstrakter. Dessa inkluderar kamille, björk, blåbär, kardborre, pil och andra. Användningen av naturliga extrakt hjälper till att stärka strängarna, återställa dem till den naturliga styrkan och volymen.

5 silikoner

Balsam balm innehåller ofta silikoner. Dessa ämnen anpassar hårets våg och bokstavligen i en applikation kan ge ett vackert utseende på locken. Effekten av denna kosmetiska är fantastisk. Silikoner skadar inte håret.

Företräde bör ges för balsamkonditioneringsmedel med flyktiga silikoner, eftersom de effektivt skyddar varje sträng mot solens och förkylningens effekter.

Slutligen är den sista hemligheten hos hårbalsamformuleringar relaterad till beståndsdelen av ingredienser. Om keratin indikeras i slutet av listan är dess innehåll i balsam liten. Effekten av ett sådant verktyg är osannolikt att vara. Därför bör du köpa kosmetiska produkter, där naturliga ämnen anges i början eller i mitten av listan. Denna regel gäller även schampon.

6 typer av balsams

Det finns tre huvudgrupper av balsams för torrt hår: balsam, balsam, mask. Conditioners näring håret från insidan, så de bota även tungt skadade trådar. Balsam - balsam för det mesta lämpar sig för hår som är svårt att kamma.

Den bästa effekten av restaurering visas av maskbalsam. Men deras åtgärder är baserade på långvarig användning.

Således är de bästa sätten för akutvård för torrt hår balsam. De fuktar inte bara, utan skapar också en skyddande film.

7 Betygsförberedelser för torkade trådar

Av alla befintliga produkter för vård av torra lockar har vi identifierat de fem bästa balsamerna.

8 Natura Siberica

Så, den bästa balsam för torrt hår - "Natura Siberica" ​​med havtorn. Perfekt för alla hårtyper. Skapar effekten av rätning. Balsam innehåller nästan alla naturliga ingredienser: Sibirisk gran, havtorn och arganolja, snöklad, arktisk ros och även proteiner och många vitaminer. Medicinsk kosmetika appliceras på trådarna och i hårbotten. Fuktgivande balm har en fördelaktig effekt på färgat hår. Däremot slutar inte produktens fördelar där. Sibirikens karaktär sänker avlägsnandet, och skyddar även håret från temperaturens effekter.

9 Giovanni slät som silke

På andra plats är luftkonditioneringen Giovanni slät som silke. Denna produkt har fått bra feedback från konsumenterna. Fuktgivande balm för torrt hår har en delikat konsistens. Även kosmetiken gör håret smidigt och elastiskt. Allt detta tack vare naturliga ingredienser: keratin, macadamia mutterolja, rosmarin extrakt och pil. Förresten innehåller förberedelsen inte färgämnen och parabener.

10 Loreal Elseve "Luxury 6 oils"

Medel Elsev "Luxury 6 oils" från märket Loreal ger näring och fuktar torra områden på spetsarna. Innehåller följande näringsämnen: linolja, rosolja, tiara, lotus, kamille. Läkemedlet har en terapeutisk effekt på skadade trådar, ger dem glans och jämnhet. Men fans av naturliga formuleringar är det osannolikt att överklaga, eftersom det innehåller silikoner och glycerin.

11 Schwarzkopf "Gliss Kur Extreme Recovery"

Den fjärde platsen är ockuperad av representanten för varumärket Schwarzkopf "Gliss Kur Extreme Restoration". Verktyget perfekt fuktar torrt och tunt hår på grund av innehållet av keratin. Det är lätt att applicera på lockar. Produkten absorberas lätt och tvättas bort. En av de främsta fördelarna med balsam - överkomligt pris.

12 Dove "Intensive Recovery"

Våra topp fem bästa balm stänger lågt pris, men inte i kvalitet skölj företag Dove "Intensive Recovery." Den består av silikon, så de applicerar produkten uteslutande på håret. Vissa tjejer använder Dove som en mask för split ends. Sprid läkemedlet i lås och lämna i 15 minuter. Effekten efter det är fantastiskt: krullarna är livliga, silkeslen.

13 Kosmetika för skadade trådar

Det bästa sättet att ta hand om skadat hår är "Ecolab". Läkemedlet består av en mängd olika växtekstrakter. Det kan skryta med sheasmör och macadamia. Konsistensen av produkten är medelstor, glidande. Behandlar tråkiga, färgade, försvagade strängar.

Den största fördelen med Ecolab är nästan 100% naturlig sammansättning. Av minuserna - kräver noggrann sköljning.

En annan allmän favorit är Wella Pro Balm. Konsistensen av produkten är tjock, vit. Omedelbart fuktar håret, vilket gör det lätt och smidigt.

Den största fördelen med drogen är jordgubbe - marmeladsmak, som förblir under lång tid. Det är dock inte lämpligt för bra återhämtning. Det gör det snarare lättare att kamma.

14 Välj balm för färgade lockar

Bland professionella linjer skulle jag vilja rekommendera "Kapous Professional Color Care". Designad för randiga, färgade eller blekta strängar. Det här verktyget hjälper inte bara till att återställa håret efter komplexa förfaranden, men också för att bevara färg. Balsamens konsistens är tätt. Den appliceras väl, flödar inte och håller inte ihop krullar. Lätt att använda.

Davines alkemiska balsam provade sig fullkomligt. Designad speciellt för krullar som har genomgått färgning, brondirovanie, toning och andra målningstekniker. Läser håret effektivt, men det behåller den ursprungliga färgen.

Kom ihåg att användningen av balm med schampo hjälper till att återställa strukturen hos skadat och torrt hår. Ändå måste problemet behandlas från insidan.

Tänk på vad som hjälpte till att torka strängarna. Försök minska användningen av hårtork och stylers. Kanske då kommer det vara möjligt att helt bli av med problemet med de splittrade ändarna.

10 skäl att köpa fuktgivande torrt hårbalsam

Balsams för torrt hår - är en "ambulans" för livlösa, tråkiga strängar, saknar styrka och volym.

Kompositioner med naturliga oljor, växtbaserade extrakt, aminosyror, mineraler återställer hälsan till problematiska krullningar.

Användningen av fuktgivande, närande och regenererande medel är en enkel, prisvärd metod att behandla hår.

Bra balsam för torrt hår: Handlingsprincipen

Efter applicering av komponenterna i terapeutiska och kosmetiska produkter, påverkar de yttre och inre delarna av håren aktivt, läker strängarna längs hela längden. Verkan av vitaminer, mineraler, keratin börjar inom några minuter efter behandlingen av krullar.

Balmkomponenter har en positiv effekt på hårets tillstånd:

 • tränga djupt in i stavarna, närma, fylla med keratinhål i de skadade håren;
 • fuktighet, ge mjukhet, mild glans
 • göra trådar silkeslen, lätt att kamma;
 • reglera syra-basbalansen i hårbotten;
 • skydda trådar från de negativa effekterna av UV-strålar, hårt kranvatten;
 • gör lite strängar, ge jämnhet till håret;
 • behåll ljusstyrkan i en nyans av de målade ringarna.

fördelar

Tio skäl för att köpa en balsam för torra lockar:

 1. Aktiv näring, mättnad av skadade hårstänger med användbara komponenter, reglering av pH-nivån i hårbotten.
 2. Snabb effekt: resultatet är märkbart efter två eller tre procedurer.
 3. Användarvänlighet - använd endast produkten i 5-15 minuter, tvätta trådarna. Tillverkare av hårvårdsprodukter erbjuder också flera typer av outplånliga balsam.
 4. Mättnaden av försvagade hår med keratin, restaureringen av stavens struktur.
 5. Förmågan att använda användbara formuleringar under en lång period.
 6. Till salu finns balsams av alla priskategorier. Många produkter av genomsnittskostnad uppvisar aktiv åtgärd, ger ett märkbart resultat, läker torra strängar.
 7. Det är lätt att hitta en professionell, terapeutisk eller kosmetisk balsam, beroende på graden av skada på håraxlarna.
 8. Återställande balm för torrt färgat hår behåller färgdjupet, ger näring av stavarna, skyddar mot ultraviolett strålning.
 9. Efter att ha applicerat någon form av balsam för att ta hand om torra strängar är det lätt att skapa en frisyr, håret är lättsamt, smidigt, med en behaglig glans, ömtålig doft.
 10. Föreningar med en fuktgivande, närande, regenererande effekt skyddar stavarna, kuvera varje hår med en osynlig film.

Hur man väljer?

För att välja den bästa balsam för torrt hår, följ rekommendationerna:

 • Kosmetiska kompositioner är lämpliga för profylaktiska ändamål; terapeutiska typer används för att återställa kraftigt skadade lockar;
 • noggrant studera kompositionen: ju mindre silikon, syntetiska komponenter, desto bättre;
 • Det bästa alternativet är ett högt innehåll av vitaminer, växtekstrakter och oljor, keratin, aminosyror;
 • Innan du köper läsa recensioner om det valda verktyget: Hårvårdskompositioner ger inte alltid den "magiska" effekten, som tillverkaren hävdar.
 • köp ett litet paket (200 ml) för första gången: den här produkten kanske inte är lämplig;
 • Välj en balsam av samma märke som andra hårvårdsprodukter hemma: schampo, närande mask, balsam;
 • skaffa en kvalitetsprodukt med aktiva ingredienser. Det är viktigt att komma ihåg: vårdprodukter för lösa, skadade trådar är aldrig billigt. Det är lämpligt att välja kompositionerna i mitten och den höga priskategorin med en terapeutisk effekt.

Alla medel för applicering på trådarna efter tvätt kan delas in i tre kategorier:

 1. Balm balsam. Det släpper håret, lite vikter stavar, lägger till volymen, skapar en tunn film för att skydda mot UV-strålar, naturfaktorer och negativa effekter av varm styling.
 2. Balsam. Tydlig återbildningseffekt, skydd av trådar, djup penetration i stavens struktur.
 3. Balm balsam. Kompositionen underlättar kamning, ger krullarna en lyxig glöd, förhindrar ackumulering av statisk elektricitet på håret.

fuktgivande

Positiv återkoppling fick sammansättningen av Natura Siberica för att ge volymen. Kompositionen fuktar aktivt håret, lämpligt för torrt hår.

Fördelar med ett fuktgivande torrt hår balm:

 • innehåller extrakt av Daurian Rosehip, Calendula och Cedar Elfin, C-vitamin, vegetabiliska oljor, växtproteiner, D-panthenol;
 • verktyget ger mjukhet och glans till försvagade strängar, återställer strukturen, ger livgivande fukt, släpper, lyfter vid rötterna;
 • användbar produkt eliminerar överdriven torrhet av hårstänger;
 • volym - 400 ml.

Balm balsam

För olydiga strängar bör du köpa Dove "Nourishing Care" balsam för torrt hår. Mjuk textur, användarvänlighet, ömtålig vård av hår.

fördelar:

 • efter applicering är strängarna skina, lydiga;
 • ingen oljig;
 • aktiv fuktighet;
 • bibehålla näringsbalansen
 • innehåll av naturliga ingredienser: mandel- och kokosoljor.

näringsrik

Att mätta stavarna och hårbotten med användbara element kan du köpa en rysk produkt med organiska ämnen, växtekstrakter och vitaminer.

Den helande kraften av sibiriska örter manifesteras när du använder Tuva Nutritious Balsam från Natura Siberik.

åtgärd:

 • mättade mineraler med vitaminer, mineralkomponenter;
 • stärker håret
 • ökar lite strängarna vid rötterna, lägger till volymen;
 • ger vitalitet och glans;
 • återvänder naturlig mjukhet, hälsa mot de försvagade delarna;
 • förhindrar hårfläckar.

vitaliserande

Många kvinnor anser balsam för skört hår Kapous Professional en effektiv komposition med en aktiv effekt på skadade, tråkiga trådar.

Verktyget är lämpligt för frekvent användning av varm styling, brist på vitaminer i kosten efter exponering för solljus eller frostig luft.

fördelar:

 • djupt fuktar, närmar, mjukar huden och lockar;
 • Komponenter fyller tomrum i skadade stavar, ger elasticitet, hållfasthet mot håren;
 • väl jämna strängar;
 • känslig konsistens för enkel applicering och behandling av hela längden;
 • fruktsyror, arganolja matar stammarna;
 • vitaminkomplex skyddar hår från naturliga faktorer;
 • mer voluminöst och tjockt hår;

Användning i kombination med schampo förbättrar signifikant den positiva effekten av balsammen.

För skadat hår

TianDe kosmetika med växtbaserade ingredienser har många fans. Cream-balsam Master Herb återställer aktivt strukturen hos det tunna, skadade håret.

Balsamens verkan för torrt skadat hår:

 • mättnad med vitaminer, näringsämnen
 • fuktning, regenerering av stavar;
 • stärka hår från spets till rot
 • bioprotektiv film för att skydda stavarna mot solens, vindens, frostens negativa påverkan;
 • aktivering av curl tillväxt
 • lägger till glans, varning för att gallret hår
 • Extrakt av alfalfa, rosmarin, ginseng och timjan har en positiv effekt på huden, håraxlarna.

Applicera den regenererande kompositionen som en mask (applicera, skölj strängarna efter en tredjedel av en timme) eller som hårbalsam (behandla våtlås efter tvättning, vänta några minuter, håll en lätt huvudmassage, skölj av produkten).

Hitta användbara tips för att behandla torrt hår här.

Vilken balsam är bättre för torrt hår?

Den maximala fördelen för skadade trådar kommer att medföra användning av medicinska föreningar med ett komplex av aktiva ingredienser. Bland ingredienserna bör vara: keratin, vegetabiliska oljor och extrakt, organiska ämnen, aminosyror, vitaminer, mineralkomponenter, silke- eller veteproteiner.

Obs!

 • med starka torrhet av trådarna, sårbarheten hos stavarna hjälper fuktgivande balm;
 • För att återställa skadligt hår, behöver du en läkande förening för att lösa detta problem.
 • Under normalt tillstånd av hår, men hårklingande, svårigheter med kamning och styling, kommer en liten torrhet att hjälpa balm skölja;
 • i avsaknad av glans, torra, livlösa strängar, förlust av krillets styrka på grund av sjukdom, olämplig diet, stress, behöver du en närande balm.

Läkemedel säljs på apotek, specialaffärer för hälsa och skönhet. Vissa märken kan köpas i salonger där de erbjuder professionell kosmetika för hår.

Regler för ansökan

Rekommendationer för användning av balsam för mycket torrt hår:

 • tvätta håret, torka det lite med en mjuk handduk;
 • Applicera en liten mängd balsam på trådarna (använd inte sköljning och balsam vid rötterna för att undvika effekten av viktning);
 • vänta från 5 till 15 minuter, tvätta trådarna med varmt vatten;
 • torra lockar naturligt, hårtork är oönskade;
 • utföra procedurer 3 gånger om 7 dagar så att strängarna inte blir för tunga.

Kvalitetsbalsam för näring, fuktgivande, återställning av torra, försvagade strängar, återställer styrka och skönhet att locka. När du väljer ett verktyg är det viktigt att ta hänsyn till rekommendationerna från frisörer, trichologer, för att få reda på verktyget från vänner och släktingar.

Användbar video

Vad är hårbalsam? Hur man väljer en balsam rätt? Tips för trichologist:

Balm för torrt hår

Balsam för torrt hår - ett utmärkt verktyg för utarmade, försvagade strängar. Det rekommenderas för användning av trichologists, eftersom det innehåller användbara närande oljor och vitaminer. Balm mjukar, närmar, fuktar, kuverar hår, läker sprickor, mikroskador på hårbotten. Efter att applikationssträngarna blivit lydiga är de lätta att kamma.

Särskilda funktioner

Ägare av torrt hår vet hur svårt det är att ta hand om dem. Sådana strängar är ofta förvirrade, de håller knappast sin styling, de saknar glans och volym. För att ge dem rätt skötsel räcker det inte med ett schampo. För mycket skadat hår, försvagat, för spröda och splittrade ändar, finns det en regenererande, fuktgivande och närande balm. Det är outplånligt, så det är idealiskt för färgade trådar.

Balsam är som schampo en av de grundläggande hårvårdsprodukterna och kan användas efter varje tvätt. Det ger torrkrokens elasticitet, lätthet att kamma och ger skydd, inklusive från dåliga väderförhållanden och aggressiv yttre miljö. Det finns två huvudtyper av balm: tvättbar och outplånlig. Tvättade av appliceras på vått hår och tvättas sedan av. Den har en närande och utjämnande effekt. Curls blir elastiska, de är lätta att lägga.

Den outplånliga appliceras på fuktigt eller till och med torrt hår, vilket ger en långsiktig omsorgseffekt. Balmer är utformade speciellt för att ge näringsvård och återställa strukturen hos skadade lockar. Det hjälper till att bli av med många problem i samband med skador, torkning och faller ut. Torra strängar kommer att få den nödvändiga vitaminladdningen.

Som regel innehåller näringsbalsam citrusantioxidanter och vitamin B5, vilket hjälper håret att bli vackert och fylla dem med vital energi. Havtorn, macadamia, argan och andra växter skyddar lockar mot skador och gör dem elastiska. Multifunktionellt verktyg ger hårbotten den nödvändiga mängden fukt, vilket förhindrar att det avskalas. Det ger näring till rötterna och tillåter inte mikrober att påverka hudens hälsa.

Naturliga ämnen som ingår i kompositionen hjälper till att återställa håret på mobilnivån. Den särdrag är att balms motverkar elektrifiering, uppdaterar strukturen, klarar av många hårproblem. Men de kan göra håret oljigt, så de måste tvättas oftare. På grund av det faktum att verktyget provar stängningen av vågorna hos varje hår, kommer kompositionen att tränga djupt in i sin struktur och agera lokalt, fuktgivande och mätta med vitaminer.

struktur

Shampoo är alkaliskt, vilket eliminerar bakterier och föroreningar, och balsam är en syra som neutraliserar skadlig effekt av schampo. Balsamens huvuduppgift är att ge effektivt hjälp till att torka skadat hår. Detta verktyg kan förbättra strukturen i strängarna, göra dem mjukare, friska och välskötta. Det underlättar reprosionsprocessen, återställer syrabasbasen, skyddar trådarna mot UV-exponering, blåstorkning, strykning, förorenad luft, klorerat vatten, varmluft och mycket mer. Sammansättningen av detta verktyg är inte helt naturligt men balanserat.

Balm för torrt hår: Välj och förstå produkten (+ FITTING)

Antag inte att hårmaskor, en mängd olika balm och andra kosmetika som varumärken erbjuder oss bara är ett försök att "skära ner pengar" eller "vithetens vithet". Självklart är vi skyldiga för det faktum att vårt hår och huden behöver konstant hydrering, och vårt utseende lider. Men det finns inget du kan göra.

Håret påverkas särskilt efter färgning, när aktiva färgämnen helt förändrar hårets struktur. De behöver vård. Och om du vill ha långt och friskt hår, så är det helt enkelt nödvändigt.

Faktum är att på grund av bristen på vitaminer (även om ditt hår aldrig har smittats av färgning), som nästan alla invånare i stora städer lider, kan håret bli skört och torrt. Särskilt på tipsen. Näringsämnen når helt enkelt inte dem, vilket är anledningen till att de splittrade ändarna måste skares nådigt.

För att rädda håret från torrhet bör du följa några försiktighetsåtgärder. Särskilt på sommaren, när solen är mest aktiv och värmen kan göra dem till halm.

 1. Om du färgar håret, gör det så noggrant som möjligt. Det är nödvändigt att använda speciella oxidationsmedel som mjukgör effekten av hårfärg;
 2. Avstå från kokkärl och strykning, särskilt på sommaren. De är naturligtvis så säkra som möjligt för hår, men de kan överdriva;
 3. Var uppmärksam på din kost. Som vi har sagt kan torrt hår uppstå på grund av brist på vitaminer, särskilt vitamin A, vars brist påverkar helt hårets tillstånd.
 4. Förresten, luftkonditioneringen i rummet torkar luften. Om du ständigt har sitt inflytande (speciellt på sommaren) kan du helt enkelt inte undvika torrt hår. På vintern, samma historia, men med värmare;
 5. Tvätta inte håret med varmt vatten. Det fungerar som en dementor från Harry Potter för ditt hår, som gradvis tar fukt ur det. Håret ska tvättas under varmt, men inte isigt vatten;
 6. Du bör inte vara lång under den öppna solen - färgen kommer att brinna ut och ditt hår blir torrt. Därför är det bättre att inte ignorera huvudbonaden - det här är användbart och vackert.

Regler för permanent torr hårvård:

 1. Varje gång du tvättar håret, tvätta det med örtavkok. Till exempel, grönt te, chalet och mynt - brygg en kopp sådant te och slumra det i en skål med vatten. Du kan prova en mängd olika örter till din smak och lukt. Dessa växtbaserade ingredienser hjälper till att behålla fukt i håret.
 2. Regelbundna hårmaskor blir inte överflödiga. Men använd samma verktyg för att håret inte är värt det. Välj 2 eller 3 och byt dem så att håret inte används.
 3. Skydda ditt hår mot aggressiva miljöpåverkan. Använd outplånliga hårsprayer (appliceras på vått hår) eller vätskor.

Också problemet kan åtgärdas om du ständigt närmar ditt hår - använd hårmaskor, kokosnötolja och andra närande oljor. Och om ditt hår är benäget för torrhet, kan en sådan produkt som en balsam för torrt hår inte undvikas. Applicera en balsam för att torrt hår ska vara på vått hår, håll i ca 3 minuter och skölj med vatten. Du kommer bli glatt överraskad av hårets mjukhet.

Hårbalsam Planeta Organica tibetansk örtbalsam. Volym och styrka för alla hårtyper. - granska

Expressbalsam för torra hårspetsar är absolut inte lämplig för rötterna!

Hej alla.

När jag letade efter ett schampo med en naturlig komposition för mig själv tog jag misstag en balm, som jag vill berätta för dig idag. Att springa lite framåt, jag säger att jag tyckte om balsmen, men jag skulle knappt köpa den för andra gången - det finns några nyanser.

Kostnad: ca 100 rubel;

Inköpsställe: Kosmetisk butik i nätverket;

Förpackning: en injektionsflaska med ogenomskinlig brun plast med en tippdispenser. Volym 280 ml. Jag tyckte inte om dispensern, för det ger ut en mikroskopisk mängd balsam och du måste trycka på det ett stort antal gånger.

Lukt och konsistens: balsam är mycket tjock, oljig, kärrgrön. Doften är väldigt tung, ört, det finns lite tid kvar på håret:

Komposition och tillämpningsmetod:

Producentlofter:

Mitt hår

lång, tunn, medeltjocklek, upprepade gånger färgade (nu bestämd att växa en naturlig färg, så håret är måttet hela rötterna - gråbrun), de växande rötterna saknar volym, blir snabbt feta, spetsarna är torra och porösa.

Mina känslor av att använda en balsam: På förpackningen indikeras att balsmen ger hårvolymen och styrkan, och också att den passar alla typer av hår, men det är i grunden inte sant.

Trots att jag älskar när produkten appliceras tjockt (så att håret är rakt att glida), behöver denna balm en mycket liten mängd - med en tesked! Produkten är perfekt fördelad genom håret, vilket gör dem mjuka och silkeaktiga - håret är upplyftande när det tvättas av med vatten. Efter torkning är håret lätt att kamma, blir väldigt trevligt för beröringen, silkeslen, spetsarna är fuktad och näring, men. I inget fall kan balsam användas på rötterna - annars behöver du inte vänta på någon volym, ditt hår blir tyngre och ser gammalt ut, blir omedelbart smutsigt. Enligt min mening är balmen lämplig endast för torrt och poröst hår, och då bara för tipsen.

Jag använder en balsam, när det inte finns någon tid för masker, och håret måste snabbt sättas i ordning - det här är ett direkt expressverktyg! Men för permanent användning är balmen inte lämplig - det gör håret tyngre, även fet.

På bilden tvättas håret med Planeta Organica finsk mild schampo för bastu och bad + Planeta Organica balm "Tibetan Herbal Balsam" används. På en lätt torkad tips applicerades indeliver serum från Pantene. Hårtorkad hårtork utan styling.Nästa Artikel
Kan hår falla ut på grund av nerver