Hemlagade hårmaskor med banan: de bästa recepten - ett bra resultat


Banan är inte bara hälsosam och god frukt. Det används för att förbereda kosmetika, restaurering och behandling av lockar. Bananhårsmaskar förstärker hårsäckar, fuktar överdriven, sköra strängar. Det närmar sig strängarna från insidan, har en fördelaktig effekt på hårbotten. Fördelen förklaras av den unika sammansättningen, innehållet av tokoferol i det, mättade syror, vitaminer från grupp B. Recepten väljs med hänsyn till tillståndet av trådarna, deras struktur, graden av skada.

Använd för lockar

Bananhårsmaskar innehåller näringsämnen, vitaminer och syror. Komponenterna närmar, fuktar strängarna längs hela längden, återställer skadade tips. Penetrerar in i varje hårs struktur, näringsämnen normaliserar metaboliska processer i hårbotten, främjar tillväxt. När banan är användbar för hår blir det tydligt efter att ha studerat sin komposition.

Användbara egenskaper hos komponenterna:

Vitamin E (tokoferol) ger matt elasticitet, hälsosam glans, återställer skadade tips. Det läker mikroskador av strukturen, syntetiserar produktionen av elastin, kollagen. Nödvändig tokoferol och strängar skadade av perm, färgning.

Askorbinsyra skyddar strängar mot exponering mot vind, sol, kyla och andra negativa faktorer. Det normaliserar produktionen av subkutant fett, eliminerar överskott av fett.

B-vitaminerna bekämpar mjäll, utseendet på för tidigt grått hår. De förhindrar håravfall, stärka hårsäckar. Håren får elasticitet, ser frisk ut, glänsande.

Kalium närmar rötterna, upprätthåller den nödvändiga fuktnivån i håren. Det förbättrar hårets tillstånd, förhindrar utseende av splittrade ändar, spröda ändar.

Zink främjar intensiv tillväxt, är ansvarig för hårfollikelns tillstånd.

Järn förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, stärker rötterna.

Bananhår är också användbart eftersom det inte irriterar huden, orsakar inte allergier och rodnad. Den har en mild effekt, närmar och fuktar locken längs hela längden. Kosmetisk och terapeutisk effekt manifesteras efter 2-3 tillämpningar av hemmasken.

Rekommenderas för användning som bananskal för hår. I en krossad form blandas den med kefir, citronsaft. Denna blandning eliminerar fet skinn, ger elasticitet till livlöst hår. Bananbalkningen applicerad på våta lås har en liknande effekt. Den används istället för den inköpta balmen för behandling av torra ändar, förhindrande av bräcklighet.

Regler för ansökan

Det är nödvändigt att göra masker för hår med banan enligt reglerna, annars kommer resultatet bara att ge besvikelse och frustration. Om rekommendationerna inte följs fastnar det klibbiga köttet i locken och det måste tvättas av under mycket lång tid. För att använda fruktblandningen har en positiv effekt, överväga följande knep:

 • Använd bara mogna, mjuka bananer med ljusgul hud;
 • om skalen är grön, brun eller fläckig, används dessa frukter inte;
 • Efter rengöring, ta bort toppskiktet, vilket ger en känsla av klibbighet;
 • konsistensen måste vara viskös, men inte flytande, annars kommer den att flöda på ansiktet, nacken;
 • för tjock eller klumpig puré fast i håret, håll fast vid håren;
 • det är nödvändigt att mala bitarna eller mixern, att knådning med en gaffel passar inte;
 • För det första mäts frukten eller skalen av en mixer, sedan tillsätts andra ingredienser;
 • honung, eteriska oljor, kefir, förvärmd;
 • första gången innan ett test påförs för frånvaro av allergier;
 • kompositionen gnidas försiktigt, fördelar en träkam;
 • Strängar bör vara våta, det är bättre att inte tvätta dem innan de ansöker om 2-3 dagar.
 • för uppvärmning huvudet är täckt med cellofan och en handduk;
 • håll kompositionen tills den spolas på huvudet i 25-30 minuter.

Det är nödvändigt att tvätta håret med en banan inte mer än en gång i veckan. För restaurering och behandling av krullar kräver en kurs på 7-12 procedurer med en varaktighet av 1,5-2 månader. Om så önskas, alternativa masker, med hjälp av kefir, ägg eller jästblandningar av hemmagjorda.

Före användning bör du lära dig reglerna om hur man tvättar banan från hår. Om instruktionerna inte följs kommer stavarna att hålla fast vid håren, de kommer att sitta fast i huvudet. Enkla rekommendationer hjälper till att undvika misstag vid tvätt av rester av blandningen:

 • innan du lägger på tillsätt en sked olivolja för bättre sköljning;
 • mer än 30 minuter håller inte kompositionen, annars torkar den, pinnar
 • på natten gör sådana masker inte, annars klibbar den klibbiga massan hårt till håret;
 • De tvättar inte omedelbart sina huvuden med vatten, först applicerar de schampo eller balsam direkt på blandningen.
 • shampoo gnidas med massrörelser i 3-4 minuter, tvättas sedan med vattenstänger;
 • Vatten är tillåtet i en stark ström, det ska vara varmt, men inte varmt.
 • under vattenstrålar, kram krullarna med en kam, avlägsna små bitar;
 • efter tvättning av balsam, skölj med avkok av kamille eller nässla löv.

Vid slutet av behandlingen eller profylaktisk kurs tar de paus i 2-3 veckor. Därefter upprepar applikationen om det behövs eller använd andra ingredienser. Maskuppskrifter väljs utifrån strukturen, krullarnas typ, omfattningen av skadorna.

Hemlagad Mask Recept

Hemmagjorda bananhårsmaskar är gjorda av honung, kefir, äggulor, gräddfil eller eteriska oljor. Som komponenter som använder havssalt, ingefära, mjölk, avokado eller citronsaft. Receptet väljs individuellt genom experimentmetoden. Om efter 2-3 ansökningar gav masken inte det förväntade resultatet, ingredienserna ersätts av andra.

Var noga med att testa för allergier, smurt med en blandning av området på nacken eller skuran av armbågen. Vissa komponenter orsakar rodnad, skalning i hårbotten. Med sådana manifestationer avvisas användningen av masken och ändrar receptet.

För hårväxt

Hemlagad mask med honung för att stärka, förbättra tillväxten. Krossa en mogen, skalad frukt tills en mjuk, grumlig stat. Häll en tesked honung, två skedar gräddfil. Beat, applicera, isolera. Undvik kontakt med huden.

Med banan och öl. Främjar tillväxt, eliminerar mjäll, klåda i huvudet. Strimlad massa mix med en halv kopp uppvärmd öl, en sked honung, äggula. Applicera på varje enskild strand, kör den med fingertopparna. Tvätta av på en timme.

Med havsalt. För blandning med massan behöver du 2 matskedar med en kulle fint havssalt. Vi gnuggar kompositionen vid rötter, resterna vi smeder på våta lås. Vi tvättar kornen på 30 minuter.

För torrt hår

Mask med banan och ägg. För att återställa glans och elasticitet behöver du ett ägg, en banan utan skal. Rör bananpuré med äggpiskmassa, sätt i 30 minuter under cellofan.

Populär sammansättning av avokado och banan. Skalad frukt är malet med massan av en avokado, slagen äggula, 10 ml havtorn eller olivoljelösning. Konsistensen av produkten är fet, den tvättas av med användning av schampo eller balsam.

Med wheatgrassolja. Fruktmassa kombineras med två skedar av yoghurt eller gräddfil, samma mängd vetekimolja. Till blandningen tillsätt 2 kapslar vattenlösligt vitamin E, 7-8 droppar ylang-ylang, lecitin vid toppen av en tesked. Vi fördelar den ljusgula massan i våta strängar, håll i 40 minuter under cellofan.

För oljigt hår

Med citron och bananskal. Slå banan med en mixer utan att peeling av det. Kram saften av en citron till en puree. Före applicering smörjer vi hårbotten med en bomullspinne som doppas i varm mjölk. Håll kompositionen under handduken i en halvtimme, tvätta av med schampo.

Med citronsaft. Blanda massan med juice, pressad från en fjärdedel av en citron. Fördela den viskösa massan över hela längden, insvept. Håll i en halvtimme.

Med tillägg av kefir. Slå 1 banan, en kvart kopp yoghurt och 2 matskedar mandel eller mandarin smör med en mixer. Viskös blandning smutsas på krullar, gnidas vid rötterna. Vi väntar på en timme att spola. Sur mjölk tar bort överflödigt fett, oljelösningen kommer att lägga till glans.

För normalt hår

Banan och mjölk fuktgivande mask. Den är lämplig för alla typer av hår, ger dem glans, hälsosam glans. Mixer, slå bananmassan för att få puree, blanda den med en tesked honung, mjölk och olivolja. Vi fördelar från rötterna till ändarna i 20 minuter.

Tonisk komposition med havregryn. Blanda massan av en frukt, en sked stor burdockolja och en kvart kopp havregryn. Gnid in i huden, massera med fingertopparna. Vi fördelar resterna med en hårborste på all längd, vi håller timme.

Med ingefära. Passar till krullar av vilken typ som helst, eliminerar torrhet, brott. Bidrar till utseendet på glans, mjukhet. Blanda 10 gram gingerrotpulver och en kvart kopp yoghurt, massan av en banan. Tillsätt en kvart citronsaft, äggula, en tesked honung och olivolja. Vi smeder på händerna, tvättar på en halvtimme.

För behandling av skadat och svagt hår

Från bananhuden. En sådan regenererande mask återfuktar, matar locken, gör dem silkeslen. Mala den tvättade huden med en mixer, tillsätt 3 msk majonnäs, 10 ml olivolja och ricinolja. Lämna i en halvtimme, blanda sedan och applicera från rötterna. Vi värmer huvudet med en handduk.

Banan balsam baserad på sur mjölk. Återställ vitalitet, läker splittrade ändar. Receptet innebär användning av hälften av frukten, hackad och blandad med tre matskedar honung. Till blandningen tillsätt 150 ml kefir uppvärmd på ett vattenbad, 6-7 droppar citronsaft. Efter 15 minuter tvättas den applicerade balsammen av med varmt vatten.

Med basilikaolja och äggula. Denna mask återställer skadade delar av strukturen, eliminerar bräckligheten, splittrade ändar. Blanda 5 skedar med bananpuré med 2 äggulor, häll i 6-7 droppar basilikolja. Vi hammar i massagerörelserna i rötter, då fördelar vi oss till ändarna.

Bananmaskuppskrifter används för behandling av lösa eller spröda lås för att eliminera nederbörd och mjäll. De förbättrar curls tillväxt, normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna. Om du känner till andra sätt att göra hemlagad blandning från denna hälsosamma frukt, dela dem med läsare, lämna feedback på användningen.

Bananhalsmasker - Recept

De fördelaktiga egenskaperna hos en banan som en livsmedelsprodukt är allmänt kända. Men få människor vet att denna söta frukt kan användas för att stärka och behålla hårets skönhet, eftersom dess sammansättning innehåller de nödvändiga ämnena för dem (vitaminer, antioxidanter och spårämnen). All denna rika komposition kan fungera till nytta för vårt hårs skönhet.

Bananhår fördelar

 • Bananhår är en utmärkt naturlig fuktkräm. Han löser problemet med splittrade ändar och försvagat hår, och utövar dem inte bara en kosmetisk, men också en terapeutisk effekt. För banans fuktighetsgivande funktion ansvarar för det höga kaliuminnehållet i den. Det är detta spårelement som stöder den erforderliga fuktnivån i hårstrukturen;
 • Vitamin PP (även känt som niacin), som ingår i en banan, är ett utmärkt läkemedel för att bekämpa håravfall.
 • Vitaminer från grupp B (i synnerhet folsyra) hjälper håret att motstå yttre skadliga effekter (ultraviolett strålning, havssalt, plötsliga temperaturfall etc.);
 • E-vitamin (tokoferol) har en regenererande effekt och bidrar till den intensiva restaureringen av djupa hårstrukturer.
 • Dessutom har bananens mjuka fiberstruktur en lugnande effekt på hårbotten.

Den breda tillgången på banan gör det möjligt att förbereda hårmaskor baserat på det hemma.

Funktioner för att laga en mask med en banan:

Banan för att göra masken ska vara mjuk, helst överdriven.

Det är bättre att mala en banan med en mixer, och man kan manuellt, men det är viktigt att uppnå en jämn konsistens utan en enda klump. Detta villkor gäller även för alla andra maskingredienser.

Funktioner av masken med en banan:

Masken måste appliceras på vått hår, från början av rötterna. Därefter distribueras det med en kam med sällsynta tänder över hela längden.

Håret måste vara dolt under polyeten (påse, matfilm, duschlock), sedan inslaget i en handduk. Lämna inte ditt hår öppet, för det första kommer det att påverka maskins effektivitet, och för det andra kommer den torkade blandningen att bli svårare att tvätta bort.

För att förenkla proceduren för att tvätta masken, kan du först applicera den vanliga hårbalsmen ovanpå den, skölj den sedan med rent vatten och först därefter börja det vanliga sättet att tvätta håret.

För att uppnå störst effekt bör du använda en bananbaserad mask i 1 månad med regelbundenhet 2 gånger i veckan.

Banan hår masker

Mask med banan och avokado

 • 1 banan;
 • 1 avokado;
 • 1 matsked olivolja;
 • 1 äggula.

Grind banan och avokado till homogen grus i en mixer, tillsätt äggula, olivolja och applicera i 20 minuter. För att uppnå det bästa resultatet kan du använda ett kamomill-extrakt för sköljning av hår.

Mask med banan för hårväxt

 • 1 banan;
 • 1 tesked honung;
 • 2 msk gräddfil;
 • 1 äggula.

De listade ingredienserna måste blandas intensivt och appliceras sedan på håret i minst 1 timme. Förutom att stimulera hårväxten, gör denna procedur hår silkeslen och ger dem extra mjukhet.

Bananmask med havsalt

 • 1 banan;
 • 1 matsked havsalt.

Intensivt mash banan och havssalt i en mixer, fördela genom håret och lämna i 30 minuter. Masken är ett utmärkt förebyggande och behandling av håravfall.

Bananskalmaske

De fantastiska fördelarna med en banan är koncentrerade inte bara i sin massa, men också i skalet. Denna mask kommer att bidra till att få hälsa och attraktivt utseende av fet hår.

 • 1 banan (med skal)
 • 2 msk kefir eller mager yoghurt;
 • Juice halv färsk citron.

Blanda alla ingredienserna noggrant, applicera på håret. Det är bättre att inte blöta dem på förhand. Vi sätter huvudet i 1 timme i polyeten och en handduk.

Bananhår: ansökan recensioner

Gör regelbundet en mask för hårväxt. Jag gillar effekten. Först var det svårt att kamma ut en banan, men nu har jag anpassat mig själv - innan jag tvättar av masken med schampo, gnuggar jag en balsam för håret ett tag.

Gör regelbundet olika masker. Särskilt som den som banan skalar. Hårglans, skönhet. Förmodligen är det en kombination av banan och citron. Jag rekommenderar! Men bara för fettigt hår.

Mask med havssalt sak! Det görs enkelt, men effekten kommer mycket snabbt. Jag gjorde sanningen om tre veckor, sedan övergiven. Det skulle vara nödvändigt att upprepa.

Anastasia, 19 år gammal

Jo, det vet jag förstås, det är en effekt, men det tar mycket lång tid att kamma en banan. Jag ska försöka med en balsam, det kan och kommer att hjälpa. Även om jag kommer ihåg två timmar i badrummet.

Jo, för skönhet måste du ibland tinker. Viktigast är att banankrullarna bara är underbara! Förresten är det bekvämt att kombinera med en ansiktsmask. Samma sak är du alla överväldigade :)

Till efterrätt, video: Bananhemmade masker

Banan hårmask

Banan hårmask är ett enkelt sätt att skämma bort curls med "dessert". Naturligt, viktigast, lätt att förbereda och prisvärda - bananer finns i butiken året runt.

Särskilda funktioner

Frukt och grönsaker är väldigt rika på vitaminer, mineraler och element som är bra för hälsa och skönhet, inte bara i fräsch form utan också för extern användning i form av naturkosmetik. Banan leder inte till antalet olika näringsämnen, men deras koncentration är mycket högre än i andra frukter.

struktur

Köttet av denna frukt innehåller en unik uppsättning för hårets skönhet, vilket liknar effekten av en balsam eller balsam:

 • Kalium. Det ämne som är nödvändigt för att återställa hårets struktur, "redecorating" skadade trådar, djupt fuktgivande;
 • Magnesium. I en bananmask behövs det för att ge näring till håret, öka volymen och lägga till glans till lås.
 • Järn. Tack vare denna komponent blir håret starkare, förhindrar håravfall.
 • Vitamin A. Viktigt för omfattande och regelbunden hårvård. Det ger god tillväxt, stärker, främjar produktionen av kollagen, har goda regenererande egenskaper, saktar åldringsprocessen.
 • Vitamin E. Det påverkar krullarna, vilket ger dem ett strålande, välplexat utseende utan torrhet och splittrade ändar, elasticitet och silkighet, såväl som i hårbotten. Det bidrar till mättnad av celler med syre, förbättrar blodcirkulationen, vilket direkt påverkar förnyelseprocessen. Håret ser bättre ut och växer snabbare;
 • Vitamin C. Ascorbinsyra ger kontroll över sebumsekretion och skydd mot negativa effekter av skadliga miljöfaktorer (vind, UV-strålar, havssalt, låga temperaturer).
 • Vitaminer från grupp B. Nödvändigt för att förebygga sjukdomen som orsakar mjäll, eftersom de har antimykotisk och antiinflammatorisk effekt. Nära, läka och stärka håret, skydda mot tidigt grått hår;
 • Niacin. Vitamin PP är användbart för hårväxt och deras förstärkning. Liksom vitamin B, tar det bort gråhårets utseende.

Banan hår maskerar hemma + schampo

Banans näringsegenskaper är kända för alla, så det är mycket populärt bland fans av en aktiv livsstil. Men enheter i kursen att denna frukt inte bara ätas, utan också används för att behålla hårets skönhet och hälsa, beror på innehållet i nödvändiga vitaminer och antioxidanter. Huvudseffekten är mjuka fuktkrämar. Banan är ett utmärkt verktyg för vanlig hårvård av alla typer. Alla hår behöver fuktgivande, det är en garanti för skönhet och hälsa - allt detta kan erhållas om du använder en hårmask med en banan.

Bananhår fördelar

Vissa är skeptiska till användningen av en sådan frukt i kosmetika, men detta är kärnan, fruktens sammansättning är inte rik, men alla ämnen har en större koncentration. Tack vare det harmoniska arbetet hos alla hårkomponenterna kommer livet till liv på ögonen.

Varje substans utför sina funktioner, tränger in i ett annat djup av krullen:

 1. De leder till normal metabolism;
 2. Gör folliklarna starkare;
 3. Förbättra tillväxten.

Rik på vitaminer:

 • E - återupplivar tråkiga krullar utan glans, återställer stångens struktur som är viktig för splittrade ändar, främjar syntesen av elastin och kollagen.
 • C - skyddar mot skadliga effekter av miljön, reglerar funktionen hos de externa utsöndringskörtlarna;
 • B9 - stärker immunsystemet
 • B5 - håller håret ungt, förhindrar utseende av tidigt grått hår;
 • B6 - lindrar inflammation, dödar svampar, behandlar alla typer av mjäll;
 • B3 - tack vare honom är bananer värdefulla för hårväxt och stoppar alopeci.
 • Kalium - på huvudet fuktar håret.

Denna komposition gör banan på håret ovärderligt, men det har en annan positiv kvalitet - på grund av att den fibrösa strukturen inte irriterar huden.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Bananschampo

Fruktschampon har en positiv effekt på hår och hårbotten. Ämnen i fruktens sammansättning rensar effektivt huvudet och reglerar talgproduktionen, så att håret stannar längre. Bananhår används som regel främst i maskernas sammansättning, men hembananschampo blir inte mindre effektivt. En banan är lämplig för torrt hår och oljigt hår. Därför kan en sådan hårvättning göras utan att det stämmer med att fastställa din typ och studera folk recept. Receptet på hemlagad hårschampo är väldigt enkelt, det är lätt att förbereda hemma med egna händer och ha allt du behöver till hands.

Tänk på 3 olika schampon som kan ersätta hårhårsprodukter.

Bananhårmasker

I den här artikeln kommer vi att förklara hur man korrekt gör en mask med en banan, hur man tvättar banan från håret, låt oss analysera de mest effektiva bananmaskerna.

Banan för hår. Vad är användningen?

Bananer är en utmärkt komponent för mättande hår med olika fördelaktiga element, det är en utmärkt fuktkräm för torrt och sprött hår. Bananer är rika på vitaminerna A, B, C och E, innehåller mycket kalium, naturliga oljor och kolhydrater.
Bäst av allt är banansmaskar lämpliga för torrt hår, de återfuktar, mjukar håret, ger det elasticitet. Bananhemmade masker hjälper till att klara problemet med att dela hår, de är användbara och näringsrika. Att göra en bananmask hemma är väldigt enkelt, men du bör följa några viktiga regler!

Hur man gör en hårmask med en banan?

Bananer för masker tas bara överripta, bäst med en redan svart hud.
Det är lättare att applicera en mask på något fuktigt hår.
Torka huvudet med en film så att masken inte torkar ut. Annars blir det svårt att tvätta bananpartiklar från håret.
Det rekommenderas att göra banan masker 1-2 gånger i veckan i kurser i 1-2 månader.

Hur tvättar man banan från håret?

Grind bananer behöver i en mixer så att massan är helt upplöst. I det här fallet kan du enkelt tvätta banan masken. Om du försöker göra en mask av banan, krossa den med en gaffel, får du en oförglömlig upplevelse genom att plocka ut bitar av denna frukt från ditt hår i flera dagar.

Kontraindikationer: individuell intolerans.
Du kan göra en bananmask i kombination med dina favoritredienser: olika oljor, honung, äggulor, gräddfil.

Tänk på recepten av de mest effektiva bananmaskerna för tillväxt och stärka håret.

Hårmask med banan, ägg (äggula) och gräddfil:

Ingredienser: banan + gräddfil + äggula + honung.

Ta en överdriven banan och vispa den bra i en mixer.
Tillsätt äggulan av ett kycklingägg, 1 tsk honung och 1 matsked gräddfil.
Maskblandningen noggrant, applicera över hela längden på håret.
Wrap huvudet med en film och en varm handduk, håll masken i 30-60 minuter.
Skölj med varmt vatten och schampo.
Använd en mask 1-2 gånger i veckan.

En mask med banan och gräddfil är ett bra folkmedel för att stärka håret! Efter en hemlagad bananmask blir håret ovanligt mjuk och silkeslen!

Hårväxtmask med banan och honung:

Ingredienser: Banan + Honung + Vetex.

Blanda 1 overripen banan i en mixer.
Tillsätt 2 matskedar honung och 2 tsk potatismos.
Blanda maskinkomponenterna väl.
Mask sprids över hela längden av håret, wrap huvudet med en varm handduk.
Lämna på håret i 20 minuter.
Skölj med schampo och varmt vatten.

Denna mask hjälper perfekt till att återställa skadat hår.

Banan Citron Hår Mask:

Ingredienser: banan + citronsaft.

För att förbereda masken, blanda massan av en banan visad med en mixer och 1 matsked citronsaft.
Applicera masken på håret, linda upp en varm handduk och håll i 30 minuter.
Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

Den här folkmedlet av banan och citron är lämplig för fet hår.

Banan hårmask.

Ingredienser: banan + avokado + olivolja.

1 ripen banan och 1 mogen avokadofrukt noggrant vispa i en mixer.
Tillsätt 1 äggula och 1 matsked olivolja.
Fördela masken försiktigt över hela längden av håret, linda upp en varm handduk, håll i 20-30 minuter.
Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

En mask med banan och olivolja rekommenderas för torrt och skadat hår.

Banan hårmask med öl.

Ingredienser: banan + öl.

Blanda 1 mogen banan grundligt i en mixer.
Tillsätt 1 äggula, en halv kopp mörk öl, 1 msk. l. honung.
Applicera en mask över hela längden av håret, linda en varm handduk och håll i 30-60 minuter.
Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

Hårmaske banan och kokosnötolja.

ingredienser:
Banan - 1 st.
Gräddfil eller kokosnötolja - 2 msk.
Blanda två msk kokosnötolja eller gräddfil med den hackade frukten. Vidare, som i föregående recept.

Tips: På samma princip kan du göra masker för hårbanan + kefir, banan + gräddfil, banan + någon naturlig vegetabilisk olja och andra. Visa din fantasi!

Bananskal hårmask.

Skallen av denna frukt kommer också att fungera! Förbered en mask enligt följande recept:

Blanda en bananskalbrunn, 3 matskedar olivolja och ricinolja.
Låt masken brygga i en halvtimme, applicera sedan över hela längden av håret, wrap huvudet med en varm handduk.
Håll så länge som tiden tillåter, men torka inte över det, annars blir det svårt att tvätta det.
Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

Tips: kasta inte bort resterna av bananhårsmask, men applicera på ditt ansikte. Banan ansiktsmask är också mycket hjälpsamt!

Människor frågar ofta om det är möjligt att lämna masker med en banan för natten? Det rekommenderas inte, eftersom torkade bananskivor blir svårare att tvätta håret.

Var försiktig när du applicerar masker och krämer. Alla läkemedel kan ha individuell intolerans, kontrollera den först på handens hud! Du kanske också är intresserad av detta:

 • Hårmask med aloe hemma - recensioner: 31
 • Avocado Hair Masks - Recensioner: 11

Bananhårsmaskor recensioner: 42

 • Olga

Dalala bananmask för mycket torrt och sprött hår, resultatet är fantastiskt. Jag rekommenderar det till alla. Samtidigt kan en banans ansiktsmask utföras

Och efter banansmaskningen lukter håret som banan. Jag gillar det verkligen, en mycket effektiv mask, hår, som om det är friskt från salongen.

Med banan masker måste vara försiktig: om en banan torkar till håret, då blir det väldigt svårt att bli av med det. Det kommer att visa sig bara tillsammans med en del av håret. Därför är det bäst att blanda banan med olivolja och var noga med att försegla huvudet med polyeten så att masken inte torkar ut på något sätt.

För att göra banan mjuk och mala väl? Det måste först frysas i frysen. Före användning i en hårmask måste en banan avfrostas.

Jag gjorde en banan hårmask - jag blev torterad genom att kamma en banan, jag hade hår på axlarna, först med en balsam, då så... även om masken ger en bra effekt.

Hon höll en bananmask på hennes hår i en timme, som den skrevs. Men det var ingen mixer, men jag ville försöka. Krossa banan noggrant med de saker som de krossade potatiserna gör. Jag råder inte någon att göra vad jag gjorde. (
1000000000000000000 små bitar av banan, som om de var kokta, åt fast i håret, fastnade med dem, en mardröm. I fyrtio minuter kammade jag en banan ur mitt hår under vatten med mycket balsam.

Jag älskar också bananhårsmaskar, jag har redan gjort 4 gånger, resultatet är utmärkt: håret är glänsande, elastiskt, volymmässigt, mjukt))) Jag har en hemlighet: Avskalad bananskal, klipp av det torra lagret av massa eftersom det fastnar i håret. Banan måste vara mycket mogen. Det är också bättre att tvätta av masken i kallt vatten igen, så att små bitar av banan inte fastnar i håret. Och om det inte finns någon mixer kan du rulla köttkvarnen 2-3 gånger) Här. Go for it! Mask banan sanning sooo användbar! Jag rekommenderar!))

NIGHTMARE efter ett bananmaskhår åt sparat. Kombinering är nästan omöjlig.

Du behöver verkligen hugga en banan, jag har ingen mixer. Innan du använder masken läser du mycket recensioner. För slipning använde en banan en mycket, mycket fin sik + ett par droppar essentiell olja, äggula, honung, citron, lite senapspulver (utan smör och gräddfil). En timme senare, tvättas noggrant med mycket vatten, inte heller shampoo eller balsam, håret är rent, behagligt att ta på. Tack så mycket, att jag kommer att använda den i en månad eller två - jag är 100% säker på det.

Skräcken... Jag sitter en timme kammade jag en banan från mitt hår

Flickor, om bitarna av banan i håret, det är exakt 100% (mestadels brunaktiga frön från kärnan), men tro att resultatet är värt det! Jag har ingen mixer, jag var tvungen att torka genom en sikt. Jag tog 2 överripta bananer (jag glömde i kylskåpet, de måste ha liggat i 2 veckor). Till en bananpuré lade jag till en halv tesked honung och olivolja med ögat (ca 1,5 matskedar). Ägget låg inte, jag gillar inte lukten i hans hår. Hålls på håret i en halvtimme (i förpackningen). Jag hade redan glömt när sista gången mitt hår var så mjuk och silkeslen. Charm. Tvål dem sanna 5 gånger, inte tvättade, spottade, efter att torr kammade ut resterna. Jag tror att jag tvättat mer än hälften av vad som matade dem 5 gånger. Jag tänker nästa gång, för att minska antalet tvättar, är det nödvändigt att göra det annorlunda: Efter masken, tvätta 1 gång, torka håret, kamma och tvätta igen. Tjejer, som har torrt och tråkigt hår, prova ett recept, en mask är verkligen, ett mirakel är så bra!

Jag glömde att skriva, om du håller tipsen i mer än en halvtimme, tipsen torka upp, jag vet inte varför.

Bananmask är super! Jag blandade bananerna för att göra det tunnare + burdock oil + kanel = resultatet är fantastiskt, och det bästa är att håret luktar som banan, även nästa dag.

Jag försöker dra ut bananskivor ur mitt hår... så långt till ingen nytta ((((((((
men håret luktar som banan.. mmm...

Först misstod jag alla kommentarer och gjorde det inte i en mixer med skivor, tack såg jag bestämde mig för att läsa den och genast sprang efter mixern - jag blandade den till vätskan)))) Jag smorde, jag sitter och njuter av dofterna)))

inget fastnat)

Ja, den vanliga gaffeln med en gaffel och slå som ett ägg. Inga klumpar. Ingenting torkar till håret))

Berätta för mig, hur ofta kan det tillämpas eller utan restriktioner?

Jag försökte receptet 2. Jag tyckte det väldigt mycket, mitt hår är känsligt, glänsande och silkesligt. Jag gjorde allt i en mixer, jag förstod inte det i mitt hår. Jag höll masken i 50 minuter. Håret luktade som banan) så försök det och var inte rädd *

Mer exakt försökt recept -1

och om jag är blondin ingenting?

Ira, bara gnugga inte hela banan i håret om det är blont

mycket effektiv mask! Speciellt om du lägger till olja (burk, oliv, havtorn eller jojoba). ja och ja - det är obligatoriskt att mala banan i mixern, annars kommer du inte att få ut det från ditt hår

Gjorde en bananmask, gillade jag verkligen. För hår blandad banan (för jord i en blandning) med burdockolja och äggula, för ansiktsbanan, äggula och olivolja. Resultatet överträffade alla förväntningar, håret är glänsande, mjukt)) Ansiktet är underbart. Jag har mycket torr hud, men efter denna mask kan du glömma desquamation)) Jag rekommenderar!

Jag blandar ryazhenka, banan (mycket mogen), burdockolja, äggula, honung - allt försiktigt på en blender, insvept i polyeten och blöja, hölls i lite över en timme, tvättas av med schampo och en liten balsam-effekt är fantastisk volym, glans, plus en månad håret växte 3 cm =) Jag ger en eller två gånger i veckan)

Jag gnidade genom en sikt, jag fick fortfarande kamma bananpartiklarna ur mitt hår, men jag gillade effekten

Hur många dagar gör en sådan mask?

Skall en bananmask appliceras på torrt eller vått hår?

Banan hårmask. Skala användningen och dess fördelaktiga egenskaper

Bananer visas så ofta i vår kost att de inte längre överraskar någon. Alla vet att det finns mycket kalium i det, vilket förbättrar hjärtets funktion, men vet du att inte bara dess intag har en positiv inverkan på kroppens tillstånd, men även bananer från utsidan ger stora fördelar. Speciellt bra att lägga till bananer till hårmaskor, det kan förbättra tillståndet av hår av vilken typ som helst, fuktar dem, mättar med näringsrika komponenter, håller volymen.

Användbara egenskaper hos banan för hår

Ur en kemisk synvinkel är sammansättningen av en banan en hel del näringsämnen som är involverade i kretsloppets och hårbottens metaboliska processer, stärker håret, ger näring och accelererar hårväxt och eliminerar håravfall. Varje komponent har ett antal användbara funktioner, och tillsammans gör de lockar elastiska och friska.

 • Vitamin E återställer skönhet till hår som har gått vilse på grund av permanent skada: färgning, kemiska perms, heta styling. Tocopherol (andra namn) bidrar till att intensifiera syntesen av kollagen och elastin, vilket ger håret ett briljant och välskämt utseende, behandla eventuella skador, förhindra hårsnittet.
 • Vitamin C är en kraftfull antioxidant som kan skydda håret från de negativa effekterna av miljön och återställer vattenlipidbalansen i hårbotten. Banan masker är också lämpliga för fet hår.
 • Vitaminer från grupp B, som finns i frukterna av en banan, är nödvändiga för att behålla hårets skönhet och hälsa. De förbättrar hårets skyddande funktion, saktar åldringsprocessen, förhindrar att det gråa håret uppträder tidigt. Förutom att vitaminerna ger hår skönhet och hälsa, har de också en positiv effekt på hårbotten, vilket minskar utseendet på mjäll och seborré.
 • Nikotinsyra aktiverar hårväxt, bekämpar skallighet.
 • Kalium, som kommer in i hårstrukturen och i hårbotten, hjälper till att behålla den nödvändiga nivån av hårbotten och kämpar mot hårets hårdhet.

Dessutom irriterar mjukfibrerna i banan inte huden, vilket ger en delikat sammandragande effekt på hårbotten och håret. Banan masker är lämpliga för ägare av alla typer av hår, om krullarna är skadade, och styling, färgning och perm utförs ofta.

Vi rekommenderar att du läser: Gel för hårstyling: köp

Matlagning hårmasker från bananer

Att göra en mask av banan hår blir inte en negativ upplevelse, det är nödvändigt att använda några knep. Om masken inte är ordentligt förberedd, är frukten svår att tvätta av håret, och strängarna efter användning kommer att se tråkiga och fet. Grundläggande regler för beredning av hårsmaskar från bananer:

 1. Använd mogen elastisk frukt utan fläckar. Svarta överripta och gröna orörda frukter kan sköljas hårt av håret.
 2. För att avlägsna klibbighet, ta bort ett annat tunt skikt efter att ha peeling frukten, ofta ger det en känsla av klibbighet.
 3. Bananen ska males i en mixer för att få en enhetlig potatismos utan klumpar. Om du trycker på den med en sked eller gaffel, kan dessa stycken fastna i håret. Det är bättre att masken var flytande, då kan det vara lättare och snabbare att ta bort från håret. Blender piskade banan sig först. Då, med hjälp, blandas resten av komponenterna.
 4. Var noga med att testa för allergier. Blandningen appliceras på handleden eller bakom örat och ser om rodnad, klåda, irritation och obehag förekommer. Om det inte fanns någon reaktion efter några timmar kan du säkert lägga en mask på huvudet.
 5. Masken är jämnt fördelad över vått, otvättat hår (om inte andra rekommendationer anges i receptet) från rötterna till ändarna, med hjälp av en kam med sällsynta tänder.
 6. Var noga med att linda huvudet i cellofan eller duschdräkt för att hålla masken från att torka ut, annars blir det svårare att tvätta det. Om du lägger upp toppen med en handduk, kommer processen med absorption av näringsämnen att gå ganska på grund av den förbättrade termiska effekten.
 7. För att förenkla proceduren för att tvätta masken rekommenderas det att applicera en balsamsköljning över den längs hela längden av håret, massera det och, om nödvändigt, fukta palmerna. Först därefter sätter vattnet vid rumstemperatur med ett starkt tryck. Curls kan igen kammade direkt i vattnet för att helt avlägsna bananpuréen.

Vi rekommenderar att läsa: Hårkrullningstänger: vilket är bättre att köpa, recensioner

Banan Hair Mask Recept

Hårmaskor måste användas regelbundet för att uppnå önskad effekt. En banan i sin rena form används praktiskt taget, men ytterligare komponenter används som förbättrar effekten av blandningen och gör det lättare att tvätta bananpuréen.

 1. Mask med banan mot torrt hår.
 • Banan - 1 st.
 • Äggula - 1 st.
 • Gräddfil - 100 ml;
 • Honung - 1 tsk.

Samtliga komponenter blandas i en homogen massa. Blandningen appliceras över hela hårets längd under 60 minuter.

Effekt: håret är mer fuktat, mjukare och mer lättsamt.

 1. Mask med vete sprouts
 • Banan - 1 st.
 • Vetspiror - 3 msk.
 • Honung - 2 msk.

Omedelbart efter tillagningen appliceras masken i 15 till 20 minuter, var noga med att lägga till termiska effekter. För att göra det enklare att tvätta av kompositionen sköljer du först håret med rinnande vatten och använder sedan schampo.

Effekt: Stärker, ger näring till håret, återställer efter experiment med färgning, krökning eller styling.

 1. Mask med avokado
 • Banan - 1 st.
 • Avokado - 1 st;
 • Äggula - 1 st.
 • Kock / olivolja - 1 msk.

Blandningen hålls på håret i 15-20 minuter, alltid under locket och en handduk. Efter tvätt av masken rekommenderas att skölja huvudet med ett kallt avkok av användbara örter, såsom kamomill eller nässla.

Effekt: masken hjälper till att återställa håret ett hälsosamt utseende, närmar dem och gör dem mer elastiska och välskötta.

Komponenterna blandas tills de är enhetliga och appliceras på håret, fuktas med mjölk. Efter 30 minuter tvättas kompositionen av.

Effekt: masken fuktar håret utan att väga det, ger glans och glans, lätt kamning.

 1. Bananskalmask
 • Oraffinerad banan - 1 st.
 • Lågfettkaka eller naturlig yoghurt - 2-3 matskedar l.
 • Juften av en halv citron.

Ingredienserna blandas, appliceras på torrt hår, sprider sig över hela längden, i 60 minuter. Tvätta av masken utan hjälp av schampo och balsam, bara med varmt vatten.

Effekt: Denna mask är lämplig för fet hår, det ger näring krullarna utan viktning. Volymen bevaras, håret lyser med hälsa

 1. Banan Regenererande Mask
 • Bananpuré (från skalad banan) - 4 msk;
 • Majonnäs - 3 msk.
 • Olivolja - 1 msk.

Applicera blandningen på fuktigt hår över hela längden i 20 minuter.

Effekt: Fuktar hår, förhindrar britthet och tvärsnitt längs hela längden. Eliminerar effekterna av perm, frekvent hårfärgning och varmlufts styling.

 1. Anti-Banan Mask
 • Banan - 1 st.
 • Havssalt - 1 msk.
 • Det är tillåtet att lägga till olivolja - 1 msk.

Vi rekommenderar att du läser: Hårvinkning: foto

Blanda alla ingredienser tills de är mjuka, applicera på hårrötter i 30 minuter. Tvätta av med schampo.

Effekt: håravfall reduceras, tillväxten aktiveras. Krullarna blir mer lätta och mjuka, tillsatt rotvolym

Exotisk frukt - Banan är bra för vårt hår, medan du gör masker för hår med det tar inte mycket tid och kräver inte dyra ingredienser. Det bidrar till att eliminera överdriven torrhet, behandlar de bitade ändarna, gör håret smidigt och glänsande, närmar och fuktar dem utan viktning. Bananhårmasker är lämpliga för alla typer av hår. De brukar använda ytterligare komponenter som är nödvändiga för att förbättra fruktens positiva effekt.

Bananskalmaske för håråterställning

Släng inte bananskalan, men använd den för att återställa och behandla hår. Bananskal är en mycket värdefull källa till magnesium och vitamin B. Dessutom innehåller den svampdödande och antibakteriella ämnen som effektivt behandlar hudinflammation, därför är dess användning också viktigt för att eliminera klåda och mjäll. Masken från bananskal för håråterställning passar väl med näringsämnen och fukt, varefter du kommer att känna dem ovanligt mjuka och silkeiga.

Hur man använder bananskal för hårvård

Du behöver: Jordskal av en banan (använd en mixer), 3 matskedar majonnäs och 2 matskedar av ricinus och olivolja.

Kombinera ovanstående ingredienser och lägg åt sidan i en halvtimme. Efter denna tid, applicera ett botemedel, från roten och längs hårets längd. Wrap huvudet i en gammal uppvärmningstyg och håll den här blandningen så länge du kan (helst ca 6 timmar). Tvätta håret med schampo.

Kosmetisk vårdmask för skadat hår från bananskal anses vara mycket effektivt. Du ser själv detta från första gången.

Banansmaskar för glans och fuktgivande hår: Ursprungliga hemlagade skönhetsrecept

Näringsrika och välsmakande bananer innehåller vitaminer, mineraler, makronäringsämnen som positivt påverkar kroppen. De rekommenderas att gå in i kosten med trötthet, lågt blodtryck, arytmier och problem med mag-tarmkanalen. Men inte alla vet att köttet från den gula frukten ofta används för att göra hemlagade produkter att ta hand om torkade eller spröda strängar. Bananhårmask gör att du kan återställa strukturen, ge glans och lysa livlösa lockar.

Bananhår fördelar

Att veta vad en banan är bra för hår är att det är lätt att välja ett recept för hemvårdare. Banan balsam eller schampo kommer att hjälpa till att återställa elasticitet, lägga skina på håret, fukta de torkade ändarna för flera applikationer. Fördelarna med frukt för lockar på grund av dess sammansättning.

 • Vitamin PP. Varnar och saktar förlusten.
 • Vitaminer från grupp B. Skydda hår från effekterna av yttre faktorer - damm, ultraviolett strålning, vind, temperaturförändringar.
 • Vitamin E. Återställer skadad struktur, har en regenererande effekt.
 • Natrium. Reglerar vattenbaltsbalansen i hårbotten.
 • Kalium. Ansvarig för fuktgivande, lösa problemet med split ends.
 • Magnesium. Ger curls volym och sund utstrålning.

Frukten i massan irriterar inte huden, eliminerar svamp och mjäll, förhindrar bildandet av tidigt grått hår. Dess näringskomposition bidrar till produktionen av kollagen.

Användbar rådgivning. Bananskal för hår används också som vårdprodukt. Den males av en mixer, blandad med andra ingredienser för att förbättra fördelaktiga egenskaper.

Regler för användning av hemmasker

För att få maximal nytta när du använder en banan som hårmask, behöver du veta några enkla regler. Endast på detta sätt kan hemmagjorda blandningar förbättra strukturen hos trådarna, återställa elasticitet och en hälsosam utseende.

 • Det är bättre att ta övermåna, mjuka frukter med små bruna prickar på skalen. Du kan mala dem med skorpan med hjälp av en mixer eller helt enkelt mashing köttet med en gaffel.
 • Du kan inte lämna när du gnuggar små klumpar, annars kan de förbli i håret.
 • Applicera en närande eller fuktgivande blandning bör vara från rötterna till ändarna, blötlägga strängarna med varmt vatten. Att fördela kompositionen är bättre än en träkam med tjocka glesa tänder.
 • Efter applicering är det nödvändigt att sätta på huvudet med en plasthatt, väska, film och sedan sätta ihop med en gammal handduk.
 • Förvara klibbig massa under förpackningen tillåten från 20 minuter till en timme, inte längre. Om det torkar, blir det mycket svårt att tvätta bort resterna även med ett bra schampo.
 • Innan du tvättar banan från håret, måste du först applicera någon lämplig balsam till strängarna, bara sedan sätta huvudet under en ström av varmt vatten.
 • Applicera banan mask ska vara ungefär en månad, 1-2 gånger i veckan. Då kan du ta en paus och plocka upp ett annat verktyg.

Användbar rådgivning. Skölj av fruktblandningen med beställningen är bättre inte varm, men varmt vatten, med en närande schampo av lämplig typ.

Maskrecept

Bananhårsmaskar skiljer sig inte bara från kompositionen och beredningsförfarandet utan också genom effekten på lösa, torkade eller spröda strängar. Ytterligare ingredienser och produkter ökar effektiviteten, förbättrar de fördelaktiga egenskaperna.

För hårväxt

Bananhårsmaskar ökar tillväxten, gör lockar friska, glänsande och frisyr - voluminösa. Vanligtvis läggs naturlig honung, gräddfil eller mörk ofiltrerad öl med äggula till kompositionen.

 1. Med honung och gräddfil. Näringskompositionen stimulerar snabb tillväxt, gör krullarna silkeslen till beröring och mjuk. I en skål kombineras en mosad frukt utan skal med två skedar gräddfil, en tesked honungs och äggula. Håll en sådan mask under en hatt och en handduk i ungefär en timme.
 2. Med banan och öl. Denna blandning accelererar tillväxten, stärker hårsäckar, förhindrar förlust. Bananen knådas, blandas med en äggula, en matsked honung och 150 ml mörk öl. Masken sprids från rötterna med massagebevegelser. Tvätta om resterna om två timmar.

För torrt hår

Recept fuktgivande masker som är lämpliga för de som har överdriven, spröda lock med splittrade ändar. Banan för hår i detta fall kommer att fungera som en naturlig komponent som ger näring och återställer den skadade strukturen.

 1. Med E-vitamin och oljor. Detta "vitamin" tillskott är användbart för blondiner, det återupplivar färgen och utseendet på håret, hjälper till att ge en hälsosam glöd. Krossad fruktblandare i skalen blandas med en kapsel med vitamin E. Häll två teskedar gräddfil och veteolja, tre droppar ylang-ylang, en halv tesked flytande honung. Sprid från rötterna till ändarna, linda, tvätta bort efter en timme.
 2. Med en banan och ett ägg. Detta regenererande koncentrat närmar sig locken, förhindrar deras gallring och brittleness. Massa gnidas med en mixer eller gaffel, kombinera fyra matskedar med ett något slagen ägg. Applicera under filmen, vänta på tvätt i 35 minuter.

För oljigt hår

Blandningar med kefir, naturlig yoghurt eller citronsaft eliminerar överdriven fetthet, tillåter frisyren att hålla sig längre och snyggt. På natten appliceras sådana kompositioner inte, tvättas efter ungefär en timme med varmt vatten med vanligt schampo.

 1. Från bananskal och kefir. En sådan hemlagad mask kommer att tillåta hårets huvud, även efter två dagar, att se strålande ut, inte oljig och behåller krullarnas naturliga glans och mjukhet. Blanda markfrukten med en blandare med skalen, två matskedar kefir (kan ersättas med yoghurt utan tillsatser) och två skedar nypressad citronsaft. Applicera, wrap, håll en timme.
 1. Med citron. Denna textur eliminerar överdriven glans av feta strängar, ger frisyren ett nytt utseende. Knead köttet av en skalad banan, blanda med 50 ml nypressad citronsaft. Innan hårbotten appliceras fuktas den med varm mjölk. Skölj av efter 50-60 minuter med schampo och balsam.

För behandling av skadat och svagt hår

Följande recept återställer skadad struktur, förstärker hårsäckarna. Även regelbunden applikation bidrar till att minska tvärsnittet i ändarna, ger en hälsosam glöd.

 1. Med havssalt faller ut. Detta förfarande stärker hårsäckarna, eliminerar stark håravfall och brittleness. Gnid köttet av en frukt med en matsked havsalt. Massage rörelser gnidde in i rötterna, fördelade över hela längden. Rengör resterna om en halvtimme.
 2. Från groddar av vete. En sådan blandning släpper keratinpartiklar, återställer strukturen som skadas av lockar, varm hårtork och sol. Pound köttet av en banan, ett par handfuls av groda vete korn, rör i tre matskedar flytande honung. Sprid över hela längden, var särskilt uppmärksam på spröda eller splittrade ändar. Håll under handduken i 30 minuter.
 3. Med gelatin. Kombinationen av ingredienser närmar sig rötterna, ger dem styrka, ger locken ytterligare skydd mot yttre faktorer. Gelatin bildar en osynlig film på ytan, liknande i praktiken för laminering. För att förbereda en matsked gelatinfödd med tre matskedar vatten, skriv in skeden med en glid av bananpuré. Stir, sprid över hela längden. Tvätta av efter 45 minuter.

För att lägga till glans och densitet

Avokado, kokosnöt och olivolja, mark kanel bidrar till att öka volymen, hälsosam glans till håret. Dessa komponenter förbättrar effektiviteten hos hemlagade masker, så att du kan ge ett välkänt utseende till ditt hår efter två applikationer.

 1. Från avokado och banan. Sammansättningen appliceras vid rötterna, ökar blodcirkulationen i hårbotten, väcker "sovande" folliklar, främjar tillväxt och förstärkning av lockar. Blanda bananpuré med en tsk kanelpulver, tre matskedar kokosnötolja. De väntar 40 minuter efter applicering, tvätta strängarna ordentligt.
 2. Med olivolja. Frukt och oljor återfuktar, ger näring till strukturen, gör håret glänsande, lättsamt. Blender slår en avokado och en banan utan skalen, tillsätt 25 ml olivolja, en äggula till puréen. Fördela kammen, linda huvudet, vänta tills timmen spolas. Oliveolja, om nödvändigt, byt ut kock, kokosnöt, linfrö.
 3. Med mjölk mot mjäll. Mjölken i sammansättningen av denna medicinska mask hjälper till att bekämpa mjäll. Resultatet kommer att märkas i bara två eller tre applikationer. För större effekt kan du lägga till en sked stor vegetabilisk olja, om låsen är torra, spröda eller splittrade. Häll frukten i huden med en mixer, blanda med en tesked citronsaft, 150 ml mjölk. Håll under kåpan i en halvtimme.

Användbar rådgivning. Om strängerna är torra kan du lägga till några droppar lavendel eller apelsinolja till en mask, en E-vitamin eller en kapsel. Om det är oljigt rekommenderas att hälla 6-7 droppar teträdolja eller citron, några skedar naturligt äpple eller apelsinjuice.

Med en hemlagad hårmask med banan kan du återställa strukturen, förbättra utseendet, uppnå en hälsosam glans och mjukhet. Det är tillåtet att byta självtillverkade blandningar med inköp av vassle, balsam eller balsam, för att introducera nya ingredienser.Nästa Artikel
Vi färgar hår utan färg i mörk färg med naturliga medel