Är det möjligt att måla med Basma utan henna?


I vissa artiklar skriver de det ja det kommer att vara möjligt att få en mörk färg. Och i andra tvärtom är det omöjligt, det är nödvändigt att lägga till Henna, annars blir det grönt.

Basma kan målas utan henna, bara färgen kommer att visa sig vara kreativ, grön, verifierad av ungdomar från din egen erfarenhet. Nu har naturligtvis tekniken gått långt, kanske Basma är inte samma, inte naturlig, men med tillsatser, men den naturliga Basma ger grön färg.

Både basmu och henna kan användas oberoende av varandra, det är inte nödvändigt att kombinera dem. Basma efter färgning kommer att ge bort mörkt hår, även om det ibland, det visar sig och marshfärg, på vad det beror, vet jag inte. Dessutom kommer basmoufärgningen att stärka och läka håret.

Ämne: Basma utan henna

Ger en fin grön färg.

(Men jag kommer inte att bekräfta med mitt huvud - jag är inte så extremt)

Hur som helst hörde jag sådana varningar från att använda basma i ren, utan att lägga till henna.

Åh, tack för varningen. Grönt är för extremt.

Många gånger målade jag Basmas ögonbryn, men det hände att hårsträngar, aktuella under lång tid. Ingen grön färg, eller snarare, omedelbart efter färgning blir håret grönt återflöde, vilket blir svart + skina inom 12-24 timmar.

Basmo färgade hennes mörka bruna hår i skolan

Så blev håret tjockt svart med grön nyans)))

Mörkt hår ger en gröngrå färg, men inte svart, förresten, goda svarta ger bara kemiska färgämnen av färgtyp eller vad jag kallades där jag inte kommer ihåg - jag var svart målade i skolan för första gången för nästan 20 år sedan, det var tyska färg, det är nu i ett rör som en tandkräm Lorendentand eller Kolerden, här ger den den vackraste svarta färgen som en kråka vinge, alla andra färger i denna färg ger inte, jag målade i alla färger som kan vara från en brinnande brunett till en snövit blondin som M. Monroe.

I Japan var jag på något sätt färgad svart för två år sedan, så de kunde inte färga det och de färgade det 2 gånger, första gången de färgade det var inte klart vad då den andra, när den tredje samlades, sa jag tack, jag har lite hår och sitta redan den 4: e timmen går jag inte.

Basma med henna ger en mörk kastanjfärg, igen måste du smaka och känna proportionerna, du kan fortfarande lägga löv eller kastrullskal, så jag försökte innan den svarta färgen i skolan, men fortfarande var färgen inte den. sedan färgade honom.kraska måla om vilken hon skrev..

den gröna tidvattnet på det svarta svarta håret var kvar

Jag målade inte över. Gick grönaktigt

Det var dock inte alltid synligt, inte med alla ljus

Föll inte den gröna ebben i svart efter 12-24 timmar? Jag har alltid manifesterat, om inte helt svart, då en mörk nyans.

Och vad gjorde du med grönt? Hur och vad målade du över?

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

Basma utan henna - grönt hår

Henna eller Basma-färgat hår är inte bara vackert, men också hälsosamt. Emellertid indikerar ingen av basmagasinpackningen att den endast ska användas i kombination med henna, eftersom hårfärgen blir grön. På förhållandena av henna och basma i olika proportioner, vilket ger olika nyanser beroende på färg, hårlängd, även på förpackningen - inte ett ord.

Det är också viktigt att känna till en annan egenskap hos basma och henna: de är inte kompatibla med kemiska färgämnen och perm. Det betyder att du inte kan använda henna och basma för redan färgat syntetiskt hårfärg eller utsättas för kemisk perm. Tvärtom, använd inte kemiska färgämnen för färgade basma eller henna krullar och inte perm, eftersom färgen bara kan vara fusion (orange, grön, etc.).

Det är bättre att färga håret med grått hår först med henna, och sedan med basma, men bara om det finns en önskan att måla över 40% av grått hår.

Henna kan användas mer än 1 gång om 2 månader, om oftare - håret kommer att börja förlora glans och kommer att se bleknat, men Henna har vana att snabbt tvätta. Henna är mest lämplig för brunhåriga kvinnor, färgen på håret kommer att se mörkare och rikare ut, men mörkt brunt hår är bättre att avstå från att färga, då är det inte troligt att du får en dålig rödaktig färg.

Basma i kombination med henna kommer att göra hårfärgen mycket mörkare - från lätt kastanj till svart, lämplig för färgning grå.

Naturligtvis är det målat med henna och basmo är mycket användbart:

 • håret blir glänsande och elastiskt
 • stimulerad hårväxt
 • mjäll försvinner
 • hårstruktur förbättras
 • hårrötterna stärktes

Tips för henna och basma färgning:

 • För att få en jämn nyans när den färgas med henna späds den med kefir eller blandas med jordnöts i förhållandet 10: 1
 • En rödaktig nyans kan erhållas genom att blanda henna med karkad
 • Du kan få en rödaktig gul nyans genom att lägga svart te till Henna.
 • En gyllene nyans kommer att ge en blandning av henna med kamillextrakt (1 matsked kamille för 1/2 kopp vatten)
 • Kastanjebrun eller rödbrun nyanser kan erhållas genom att tillsätta några teskedar kaffe
 • Mättad svart färg kan erhållas genom att applicera en blandning av henna och basma på vått hår, lämna i 1 timme och applicera sedan en lösning av Basma med vatten
 • Ett annat sätt att bli svart är att blanda henna med basma i ett 1: 2-förhållande (förväxla inte! Om du tar motsatsen till 2 delar basma och 1 henna blir färgen brons)
 • Kastanjeskugga kommer att ge en blandning av basma och henna i ett förhållande 1: 1.

Hur man brygger henna och basma:

 1. Använd kläder som inte har något emot att bli smutsig
 2. Häll henna eller henna med basma i porslinskålen (mängden pulver beror på mängden färgat hår, till exempel för min korta ganska tjocka hade jag 1 paket av henna och 1 paket basma)
 3. Häll i varmt vatten, vars temperatur bör vara ca 90 °, blandningen i tjocklek ska likna gräddfil, knäda klumparna
 4. Det är nödvändigt att applicera blandningen fortfarande varm på rent torrt eller vått hår, helst med en borste, från huvudets baksida, sedan huvudets topp, tempel, smäll - från roten längs hela längden av håret
 5. Sätt ett paket på håret, lägg det med en handduk ovanpå, vilket inte är synd att smita (även om allt tvättades bort)
 6. Beroende på önskad nyans, är det nödvändigt att gå i denna turban, ju mer mättad den borde vara, desto längre
 7. Då ska håret tvättas med varmt vatten utan schampo, vilket är bättre och användes de närmaste 2-3 dagarna efter färgning. Skölj av växtlösningen tills vattnet som strömmar från håret är klart.

Om du bara vill förbättra hårets tillstånd utan att färga, kan du använda färglös henna.

Vit eller någon annan färgad henna har inte längre en positiv effekt på håret eftersom det innehåller syntetiska färgämnen.

Hårfärg Basma Iranian Natural - Review

uppmärksamhet, experiment - basma utan henna

Jag har länge dött mitt hår svart - så länge sedan, enligt min frisör, var de redan "blöt" med denna färg. Målade med kemi: både professionell och amatör. Som ett resultat blev håret tunt och smutsigt, jag var helt enkelt rädd för att fortsätta förgifta dem, men rötterna klättrar bruna - inte fina. Beslutat av ett populärt recept: Basma med henna. Jag brukade måla med henna i skolan, en välbekant sak, men jag ville inte bli röd längre. Grävde upp hela Internet på jakt efter ett svart recept. Kom till en kombination av henna / basma 1 till 3, på vattnet. Jag tar bort myten: En sådan kombination (på mig, i alla fall) ger inte ens en antydan om svart eller till och med mörk. Rötterna började kasta i rött, omättat och fult, och det är hela resultatet. Nästa nummer blandad Basma med färglös henna. I allmänhet hände ingenting som det var och förblev. Jag trodde: kanske bara Basma? Jag ryckte också via Internet, läste skräckhistorier om grönt hår och bestämde mig: ja okej, vad händer om det händer. Knead på kefir: förmodligen eftersom färgen blir ljusare och blandningen är mer användbar. Lösningen visade sig skrämmande smaragd, jag förstärkte, men ingenting smorde. En timme passerade, tvättades bort. Rötterna mörkades och fick verkligen en svag mörk mörkgrön nyans - OH! )) Men håret skenade, de gillade noga kefir. Och nästa dag mörkades rötterna, gröna försvann. Till slut uppnådde jag inte radikal svarthet, men övergången mellan svart och naturligt utjämnades helt. Så basmen i sin rena form är tydligen bara hemsk för blondiner.

ZY Enligt varumärkena: från vad som erbjuds på marknaden (inte ett så rikt val, tyvärr) Basma "Phytocosmetics" är det värsta på mig - det innebär att det nästan inte tar på sig någonting som målade, vad inte. Resten är bättre. Jag menar den vanliga iranska basmen i påsar / lådor, och inte Lash, Aasha och så vidare.

ZZY Jag lägger till en kommentar efter ett halvår med ordinarie sittande på basmen (jag målar var tredje vecka). Färgen visade sig vara vacker, naturlig svart, om rötterna inte växte lite lättare - ingen skulle gissa att det inte är ditt eget. Förresten ser bakstycket väldigt humant ut, med en gradvis övergång av färg till mörk, så om det inte finns någon tid att tona i tiden kommer det inte att se ut som en "skallig plats", vilket är den industriella ljusa svarta färgen lider av.
Men tyvärr har jag torkat mitt hår till brittleness, även om jag lägger till kefir och ägg, håller jag det i högst 2 timmar och jag använder inte hårtorkar / strykjärn. Zaryla på Internet och upptäckte att detta är en frekvent reaktion på vegetabiliska målarfärger. Därför, om håret är benäget för torrhet (även med oljiga rötter), var försiktig!

Hårfärg Artcolor BASMA iransk klassiker - recension

Hur jag färgade mitt hår Basma utan henna!)

Bra tid på dagen!

Min hårfärg är ljusbrun, eftersom jag ville måla mig själv med O. Tonic, i en chokladskugga.

Resultatet var en chokladfärg, men efter att jag tvättat huvudet flera gånger började färgen bli röd.. Sedan färgade jag färgen på samma sätt för choklad. En månad senare blev mitt hår ljust brunt och rött, jag började växa, rötterna var redan ca 5 cm, men jag gick in i en kosmetikmagnet och såg basma

Kostnad i Cosmex magnet -50 rubel

Kom hem, på förpackningen hur man planterar exakt inte angivet, gick rummaging via Internet, läsa hur håret blev grönt) Men bestämde sig fortfarande

Jag lade allt till ögat, först lade jag basma till skålen och hällde varmt vatten på det, tillsatte henna (FÄRGLESS) och kakao (ca 5 kantiner), alla blandade med händer, förde den till sourkrämens tillstånd.

Var noga med att tvätta håret (utan balsam)

Torka håret lite (jag satte bara på en handduk och beredde blandningen och tog den av, kammade mitt hår, ändarna var redan torra, och jag var tvungen att fuka dem lite, för det var inte så trevligt att applicera smuts på torrt hår)

Hon applicerade först längs längden, lutade sedan huvudet och samlade håret i en bulle (utan elastik) ovanpå påsen och handduken.

Hon höll i ungefär 30 minuter, gick sedan för att tvätta, det fanns inga svårigheter, först med bara vatten (observera att det finns grönkorn i ditt hår, så du måste skölja varje strand bra) då med balsam.

Håret märkbart mörknat, torkat utan hårtork, för hand.

Efter att håret har torkat, kammade jag det, INGET GRÖNT HAR ÄR, det finns någon form av sådan nyans grön och grå, men jag tror att efter att jag tvättat några gånger kommer det att gå iväg :)

Håret är mycket fluffigt och tjockt, rötterna är perfekta

Hårfärgning Basm utan henna

Många kanske inte vet att det finns naturliga hårfärger som ger vårt hår en naturlig färg. Men östkvinnorna sedan antiken brukar använda naturliga färgämnen av vegetabiliskt ursprung, eftersom de är helt ofarliga. Dessutom är dessa färger mycket användbara och deras regelbundna användning förbättrar hårväxten, stannar bildandet av mjäll, stärker rötterna, håret blir en naturlig nyans och livlig glans. De flesta specialister - naturläkare är överens om att det är det rätta valet att göra utan hårfärgning, och det är säkert att använda färska naturprodukter.

Hennes Majestät HNA!

Kaffe för hårets skönhet har länge använts. Naturmalt kaffe är ett utmärkt kosmetiskt för att ta hand om mörkt hår. Med hjälp av kaffe kan mörkt hår ge en vacker hälsosam glans och nyans och även färga håret. För att ge glans till mörkt hår, rekommenderar kosmetologer att använda följande mask. Masken innehåller två äggulor, de ska piskas, en matsked rum, två matskedar varmt vatten. De tre första ingredienserna måste blandas noggrant. Sedan i den resulterande massan måste du lägga till en kaffeske av vilken grönsak som helst.

Faktum är att frågan är enkel. Har någon någonsin målat sitt hår efter henna? Faktum är att för några månader sedan var håret mycket klättring. Jag försökte inte bara det. masker, vitaminer, så småningom övergav färgen, bytte till henna med basma. men om Henna har blivit dåligt, eller mitt hår är konstigt, men det gör inte helt klart! rötterna är gråa efter den första tvätten av huvudet (även om minen var speciellt 48 timmar efter färgning). och i själva verket är henna säkert coolt, men för kort hår, c.

Jag vet inte hur alla, men jag har det första tecknet som jag insåg att något var fel, det fanns förändringar i huden. I slutet av månaden före menstruationsperioden förekommer akne på mitt ansikte (lite men märkbart) och i slutet av november, vilket överraskade mig, var huden i ansiktet mitt utan en enda akne. Jag gillade det väldigt mycket, men jag visste inte vad frågan var. Naglarna har blivit mjukare och mindre exfolierade, deras utseende har blivit mycket snällare och hälsosammare. Lite senare, om några veckor.

Jag köpte två typer av henna, en färglös, för fastande masker, en iran för färgning och basma. Men jag köpte också min beprövade lilla färg)) nu finns det ett dilemma framför mig, jag trodde att jag skulle måla med henna, döda två fåglar med en sten och jag kommer att måla och det kommer att vara nytta för dåligt fallande hår och om jag gillar det, går jag över till henna och mycket nöjd med hårets färg och tillstånd, men det visar sig att efter Henna är det omöjligt att måla med andra färger. Så jag tror, ​​och om du.

Under graviditeten förvärvade jag ett tjockt och långt hår.

DD, jag vill dela information om indisk henna. Att jämföra den iranska klassiska och indiska (f-m Phytocosmetics), väljer jag sistnämnda. Indisk henna är mer plast när den appliceras, hårfärgen är * smakligare *. Håret blir tjockt, mycket glänsande, passar perfekt, det finns inget antydande av mjäll. Jag är en brunett med en ljust rödaktig nyans av hår i solen, så säger jag genast att jag aldrig använt kemiska färger. Jag färgar det så här: Jag tar 3 pack x 25g indisk henna på min bob-cut haircut. Jag lagar mat i en kaffebryggare 1 glas starkt naturligt kaffe (kaffe ersätter basmu), häll varmt kaffe.

om du färgar dem med henna hela tiden under året - ditt hår kommer helt enkelt att dö och i slutändan kommer du att dra slutsatsen att du måste skära allt och bättre måla med den vanliga professionella bra målaren, eftersom att henna, den basma som säljs här, är inte riktig, men bara en falsk. I Indien, där Henna produceras kostar den från $ 35 per kg (grossist), och här köper du den för mindre än en halv dollar per portion. Henna molekyler med permanent färgning är anslutna inuti håret är det inte.

Mycket detaljerad och voluminös artikel om naturliga färgämnen för henna och bashår. Exempel, recept och metoder för blandning av henna och basma. Artikel hårfärgning med Henna och Basma

Tjejer, hej! Tja, jag kan inte längre titta på min "nej" hårfärg. Något jag inte verkligen vill måla med kemiska färgämnen, men jag vill ha en mörk, mörk färg. Jag hörde att detta kan uppnås med hjälp av henna och basma, i ett förhållande av 1: 2. Är det så? är det värt att försöka om du redan ser tips om grått hår på rötterna? Eller stör inte och gå köpa färg? Men toxicosen är fortfarande bevarad, jag är rädd att den dåliga kommer att bli från lukten när den färgas. Vad säger du?

Mycket detaljerad och voluminös artikel om naturliga färgämnen för henna och bashår. Exempel, recept och metoder för blandning av henna och basma. Artikel hårfärgning med Henna och Basma

alla intresserade på Internet i en handfull. Jag hoppas att jag kommer att uppdatera regelbundet.

Hälsningar! Jag vill få en röd-körsbärsfärg på så sätt: "Röd-körsbärsfärg erhålls om du lägger till, förutom betorjuice, kakaopulver, elderbärsaft, karcade." Frågan är vem som gjorde det här, hur mycket juice sattes på hur mycket hönan, hur mycket kakaopulver sattes och hur mycket karkade och hur man gjorde den här karkaden (hibiskus). Jag kan knappast hitta en äldre, men är det inte tillräckligt med karkad, undrar jag? Det är möjligt utan äppelbjörn att uppnå den här röda körsbären. Jag tror nu, på en vanlig påse av henna, 3 teskedar kakao, en betor, pundad i juice (medelstorlek).

Jag vill ha permanent smink. Förmodligen dumt att vilja ha det, men från tid till annan får jag denna attityd. Jag kan inte vägra från kosmetika alls, men jag vill inte förlora 20 minuter i närheten av spegeln på morgonen varje dag. Jag älskar att leva snabbt, aktivt och så att allt är klart att gå. Vem ska döma mig? Så visade det sig att under graviditeten du inte kan använda permanent smink, är amning också en relativ kontraindikation. Och jag bestämde mig för att prova tatuering Henna. Från artiklarna insåg jag att han höll i 7-10 dagar, och olika nyanser kunde uppnås. Till exempel.

Om hårets densitet lämnar mycket att önska, rekommenderar jag att du testar dessa masker: 1. Den första masken hjälpte mig att sluta håravfall inom 2 månader och lägga till densiteten märkbart nog. Men uppmärksamhet: det har en effekt av hårfärgning! För att göra detta, ta lika delar av henna och basma (för förpackningar som kan hittas på marknaden), brygga dem med hett men inte kokande, vatten när det har svalnat lite, tillsätt 1 matsked kakaopulver, 1 äggula och 1 matsked olivolja eller burdock olja. Allt rör om och applicera på.

Recept med henna är lämpliga för att ge håret röda nyanser. Om du vill få en lugnare och mer naturlig färg, är Henna bättre att använda i en mix med bas.

Källa: Internet För att stärka: Masker för att stärka håret • Blanda 2 teskedar honungs- och burdockolja och tillsätt 2 äggulor. Gnid blandningen i hårbotten och skölj av efter 40 minuter. Gör en mask en gång i veckan i 2-3 månader. • Blanda 1 matsked kamilleblommor, lind och rågblad, häll ett glas kokande vatten. Efter en halvtimme, spänn och tillsätt några droppar vitaminer A, B1, B12 och E. Krossa sedan iblandningen lite rugbröd och efter 15 minuter.

Hittills, ett mycket stort utbud av färgämne för hårfärgning. Självklart vill du välja en färg som orsakar minimal skada på ditt hår. Vi läser vidare - vilken typ av färg att välja? Hårfärger kan delas in i tre grupper: NaturalChemicalPhysical

Basma hår: användarprogram, recensioner, tips, foton

Hårfärg är ett av de många sätten att göra en kvinnas utseende ännu mer attraktiv och ljus. Men denna procedur är inte lika säker för våra lockar, som tillverkare säger. Kemisk exponering kan leda till allvarliga konsekvenser, varefter det blir extremt svårt att återställa styrkan och glansen av skadat hår. Det är därför som många kvinnor väljer alternativa färger - naturliga färgämnen, som basma.

Vad är basma?

Basma är ett naturligt färgämne som används sedan antiken. Denna naturliga botemedel erhålls från en växt som kallas indigo (indigofer). Strimlad löv innehåller en stor mängd vitaminer och biologiskt aktiva substanser. Det är därför basma är så bra för håret. Trots allt, med regelbunden användning blir håret slät, silkeslen, stark och elastisk. Och sken som förvärvas av hår kan inte jämföras med någon diamant.

Användbara egenskaper

Och nu mer detaljerat om vad den berömda Basma är så användbar för håret:

 1. Stärka håret. På grund av det höga innehållet av mineralämnen i Basma, kommer den regelbundna användningen att hjälpa till att lösa problemet med håravfall. Mycket ofta är håravfall förknippad med brist på vitaminer och mineraler, vilket förorsakar hårsäckarna. Som ett resultat kan vi märka aktiv håravfall under hösten vårperioden, då hela kroppen är akut medveten om bristen på hälsosamma ämnen.
 2. Mjäll behandling. Snö på ditt hår kan se romantiskt bara på julkvällen. Och om vita flingar pricker huvudet året runt, ser det inte så trevligt ut. Och kliar som är förknippade med utseende av mjäll tillkommer inte skönhet i ditt hår. Att lösa problemet med Basma är ganska riktigt. Du borde inte vänta på ett mirakel efter den första applikationen, men med regelbunden färgning av hår med basma kan du notera en signifikant förbättring.
 3. Nutrition hår. Basma närmar sig varje hår med näringsämnen från insidan. Från sådant färg blir håret slät, starkt, fjädrande och glänsande. Inget kemiskt färgämne kan ge ett utmärkt och varaktigt resultat.
 4. Accelererande hårväxt. Denna trevliga bieffekt av basfärgningen noterades av många tjejer. Så om du vill växa långt och friskt hår, så är Basma den naturliga hårväxtaktivatorn du behöver.
 5. Vackert resultat av färgning och den mest naturliga nyansen av hår.

Säkerhetsåtgärder

Naturligtvis, Basma - det här är det rätta valet till förmån för starkt och vackert hår. Men innan du går vidare till färgen måste du lära dig några väldigt viktiga punkter. Annars riskerar du att få ett mycket oväntat resultat i form av grönt eller blått hår blandat med ohälsosamt rödhårigt. På hårets tillstånd påverkar detta inte, men utseendet på sådana experiment kan drabbas avsevärt. Så du behöver färga håret med Basma, vi föreslår att du bekantar dig med flera tips:

 • Använd aldrig basma för rent hår. Hårfärgning bör göras enbart med en blandning av basma och henna i rätt proportion.
 • Använd inte hårfärgbasma om du tidigare använt det vanliga hårfärgen. Även om det var en professionell hårfärg, kommer Basma ge dina lockar färgen på träskgrön.
 • Ett orätt resultat kan också erhållas vid färgning av bashår efter en perm. Varje växelverkan mellan kemi och naturligt färgämne kommer att leda till oväntad hårfärg.
 • Utför proceduren för färgning för fet hår (särskilt grått hår). Basma torkar lite hår, så tillsammans med de fördelaktiga effekterna riskerar du att få torkade trådar, som måste behandlas under lång tid med fuktgivande masker. Alternativt kan du lägga till lite olivolja i den beredda hårfärgsmedelsblandningen, om du bara har tvättat ditt hår igår.
 • Tvätta inte håret i flera dagar efter att du har färgat håret med basma. Härav kommer färgen på ditt hår att vara mer levande och rik.
 • Håll inte basmen på håret under mycket lång tid, om du inte planerar att uppnå en saftig svart nyans.
 • Innan du färgar håret helt med Basma, gör ett färgtest på en tråd. Om resultatet passar dig, kommer det att vara möjligt att färga hela håret helt.

Som du kan se är reglerna helt enkla. Och om du lärde dig dem är det dags att prata om hur du färgar håret i basma steg för steg.

Hur färgar håret med basma: färgtips, instruktioner

Nå, nu instruktionen själv med illustrativa bilder om hur du färgar håret i basma:

 1. Förbered handskar, en pensel och en behållare där du blandar Basma med henna. Glasvaror bör tas i extrema fall kan du använda en plastplåt. Metallskålar för färgning av hår med henna är inte lämpliga, som med kemiska färgämnen.
 2. Applicera en fet kräm på pannans hud längs hårlinjen. Du kan också smita öronen. Detta gör det lättare för dig att skölja kompositionen från huden när henna och basma hårfärgningen är klar.
 3. Blanda henna och basma i önskad mängd. Blandningen måste fyllas med varmt vatten, men inte kokande vatten (max 800). Bestäm mängden vatten själv. Du bör ha en blandning av gräddfil konsistens.
 4. Applicera en blandning av henna och basma på håret med en pensel. Därefter täcka allt hår med ett paket och linda en handduk över toppen.
 5. Ta bort handduken och cellofan från håret efter den tid som krävs och utvärdera resultatet.
 6. Skölj håret väl med varmt vatten. Tvätta Basma och Henna från håret är inte lätt, men måste försöka.
 7. Omedelbart efter färgning bör du inte använda en hårtork för att torka håret. Det blir bättre om ditt hår torkar sig, snarare än under påverkan av hetluft.

Observera: repainting av hår med henna och basma bör göras tidigare än 2 veckor efter föregående förfarande. Trots all användbarhet och naturlighet torkar Basma fortfarande håret, det kan du se genom att titta på bilderna nedan. Så motstår helst 1-2 månader raster mellan färgning.

Hur färgar du ditt hår Basmo svart?

Om du vill få rik svart hårfärg kan du inte blanda henna och basma, men använd dem separat. Mycket ofta kan du hitta sådana instruktioner som hur du färgar håret med Basma Black:

 1. Först applicera en henna på håret och lämna i 50-60 minuter.
 2. Tvätta av henna och torka håret lite med en handduk.
 3. Applicera basma till hår och lämna i minst tre timmar.
 4. Skölj håret med vatten utan schampo och andra kosmetika.

Du kan se den perfekta svarta nyansen några dagar efter färgning, precis nedanför hittar du tydliga exempel i form av ett foto. För grå hår är den här metoden inte lämplig, så för att få svart hår till följd av färgning behöver du hitta något annat alternativ.

Hur färgar grå hår med henna och basma?

Gråt hår för att färga svart med Basmy är nästan omöjligt. För att få denna nyans måste blandningen hållas på strängarna under lång tid. Detta leder alltid till att håret torkas och grå hår är inte klart för sådan extremt torkning.

Med hjälp av henna och basma kan grå hår målas i följande färger:

 • kopparskugga (förhållande av henna och basma för hår 1: 1)
 • mörk koppar (basma / henna i proportion 2: 1)
 • ljusbrun med röd (basma för hår / henna i proportion 1: 2)

Om du lägger till lite malet kaffe eller kakao till färgblandningen blir grå hår choklad. Placerad strax nedanför foto och video hjälper dig att studera i detalj hela det nödvändiga förfarandet för att färga hår med henna och basma utan hjälp av obehöriga personer.

Henna och Basma hårfärgning: metoder och proportioner

Innan du börjar färga håret måste du bestämma önskad nyans. Det är på vilken hårfärg du planerar att få som ett resultat, beror på procenten av basma och henna i den beredda blandningen för färgning. Tiden för färgning på håret är också annorlunda: från en halvtimme till fyra timmar. Så, de viktigaste tricksna av hårfärgning med henna och basma:

 1. För att få en ljus blond hårskugga, blanda henna och basma i förhållandet 1: 3. Håll blandningen på håret i en timme, inte mer.
 2. Blont hårfärg får du om du håller hårfärgen med henna och basma i förhållandet 1: 1. Det är nödvändigt att lämna färgstrukturen på håret inom 30 minuter.
 3. En ljus kastanjeskugga av hår uppnås med samma proportioner, men färgen bör hållas på håret i en timme.
 4. Vacker rik hårfärgkastanje kan erhållas i ett förhållande av 1: 1 och färgningstiden på 1,5 timmar.
 5. Blanda henna och basma för hår i förhållandet 1: 3, du kan få svart färg om du håller blandningen på håret i 3-4 timmar (exakt tiden kommer att bero på hårets struktur).

Om du bestämmer dig för att inte spendera tid att experimentera med färg på en sträng riskerar du att få inte precis den hårfärg som du förväntade dig. Justera hårskugga är väldigt enkelt:

 • För mörkt hår efter färgning, skölj med lite surgjort vatten, med citronsaft eller ättika.
 • För ljus skuggning av håret mörkas genom efterföljande färgning. Ändra bara proportionerna av henna och basma i färgämnen, eller justera exponeringstiden för blandningen på håret.

Hur länge behöver du behålla Basma på ditt huvud?

Som du har märkt är tiden för att hålla basmen på håret från en halvtimme till fyra timmar beroende på önskad nyans. Det finns tjejer som lämnar färgkompositionen för hela natten. Enligt deras råd och feedback, från färgen är färgen ljus och mättad. Men proffs rekommenderar inte att bli involverad i en så lång exponering för basmy. Du kan överdriva strängar, varifrån håret blir poröst och sprött. Detta gäller särskilt för grå hår.

Basme Hair Recensioner

I nätverket hittar du en mängd recensioner om Basma hår. De flesta flickor beundrar tillståndet av lockar efter avvisandet av kemiska färger och övergången till naturliga Basma. Men du kan också hitta negativa recensioner om färgning på detta sätt: en grön nyans, svårighet att tvätta kompositionen från håret, försämring av strängarna.

Felet i sådana recensioner är dock inte Basma själv för hår, och inte överensstämmelse med instruktionerna för dess användning. Om du färgar håret med henna och basma korrekt följer du alla tips tydligt och avviker inte från användningsmetoden, du kommer att kunna undvika alla negativa konsekvenser.

Hur färgar du ditt hår Basmoy: video

För att göra det enklare för dig att räkna ut hur du färgar hårbasen korrekt, föreslår vi att du tittar på videon. Här kommer du att se ovanstående ansökningsförfarande och rätt proportioner.

Kan jag färga mitt hår i basma utan henna?

Vad händer om du färgar ditt hår utan henna med basma?

Som att ha tittat på scenen i filmen "Tolv Stolar", där Kisa Vorobyaninov färgade sig grön, av någon anledning hade alla uppfattningen att det bara var en handling av "Basma".

Men det är det inte. Basma ger hårfärgning i mörkt (svart), givetvis, beroende på proportionerna och tiden för färgning. Alla andra naturliga färgämnen som är kompatibla med Basma, som henna, rätta bara tonen.

Nu erbjuds naturligtvis en balanserad färg till salu och man har bara att välja rätt. Om du inte vet hur man använder den, bör du givetvis ge upp på Basma, eftersom det inte påverkar moderna färgämnen, och det här är ett ganska effektivt sätt att ändra din bild eller måla över grå hår och i exakt rätt färg.

Hur färgar hår med henna och basma: regler för användning

När färgen färgas, kommer bara vegetabiliska färgämnen att göra våra curls starka och friska, så moderna kosmetologer föredrar fortfarande naturliga användbara komponenter som länge varit kända för de senaste syntetiska färgerna: Basma och Henna. Och vi bör lära oss att färga hår med henna och basma.

Förändring av hårfärg förnyar vår bild effektivt.

Med frekventa färgprocedurer är det naturligtvis lämpligt att endast använda naturliga ingredienser som härrör från växter. Sedan har du inte lång och dyr att behandla lockar efter exponering för aggressiva kemiska färgämnen.

Målaregenskaper

Utan att riskera förlusten av naturlig utstrålning och rikedom av hår, vänd dig till folkfärgningsverktygen.

Orientaliska skönheter vid civilisationens gryning föredrog att färga de mörka lockarna med Basmoi, få den från Indigofer-växten. Denna färg, i kombination med iranska henna, isolerad från bladen av en ung cinchona buske, ger underbara nyanser från intens svart till auburn.

Egenskaper av färgning

Resultatet beror på proportionerna, men henna används också i kosmetika som monofärgämne.

En kort instruktion visar fördelarna med denna växtbaserade smink:

 • håret torkar inte upp, så de ser skina och levande ut;
 • mjäll försvinner, och huden läker;
 • mättad färg under lång tid och med daglig tvätt;
 • Basma och Henna är inte allergener, så de är helt ofarliga för alla.

Andelarna i förhållande till hårets längd.

Kom också ihåg nyanserna för användningen av dessa naturliga färger:

 • Henna och basma strängar kommer inte att målas om med kemisk kosmetika, annars kommer resultatet att bli oförutsedda;
 • Krullarna som tidigare målats med moderna syntetiska färger utsätts inte heller för basma eller henna;
 • håret efter dessa naturliga komponenter är också skyddat från andra kemiska frisörer: markering, curling, laminering, toning;
 • ibland är det nödvändigt att uppdatera färgen för att inte ha en violett nyans på krullarna färgade med basma.

Förresten, huruvida det är möjligt att färga håret med Basma utan henna, säger många moderna stylister ordentligt: ​​"Nej". Annars kan vi få gröna höjdpunkter, som tydligt är synliga speciellt på lätta trådar efter upprepad tvättning av huvudet.

Färgregler

Dessa vegetabiliska färgämnen är lämpliga för absolut alla.

Vi kan genomföra en enkel procedur hemma och för oss själva.

Vi lär oss bara några regler om färgning av dessa naturliga ingredienser.

 • Applicera grönsakssammansättningen endast på rena våta strängar och det är bättre att tvätta dem inte med schampo, men med tvål. Vi använder inte någon balsam efter tvätt heller.
 • På ett rättvist hår kommer den rödaktiga nyansen att visas, men knappast blir den svart.
 • På de mörka ringlets är den röda leken nästan osynlig, men den svarta färgen är mer mättad.
 • Basma utan henna kommer att färga ditt hår grönt. Därför är frågan om hur man färgar hår i Basma utan henna, vi löser med hjälp av naturliga substitut - kaffe, te, kakao, ekbark, kryddnejlika, som tar bort gröna från håret.
 • Kemiljusade blondiner kan färga håret som naturliga, men först testar vi resultatet på en sträng på baksidan av huvudet.
 • Krullarna täckta med vegetabilisk färgkomposition upphettas nödvändigtvis med plastfolie och inslagna med en varm handduk.
 • Citronsaft, magerfett eller torrt rött vin oxiderar denna färglösning och påskyndar processen, och färgen varar längre.

Var uppmärksam! Citrusjuice och torrt vin kommer effektivt att stoppa hårförtunning, bota oljig seborré, och kefir kommer att återupplivas av försvagade torra hår. Men dessa oxidanter är användbara för att växla.

Användbara tips

Tabell för korrekt användning av färgämnen.

Effektiva tricks med hårfärgning med henna-basmo gör-det-själv:

 • om färgen visade sig vara oönskad smörjer vi trådarna med druvolja i en timme - det kommer att muffla tonen och fördjupa den;
 • för mörk nyans tar bort citronen: kamma krökarna med en kamma doppad i sin saft;
 • För att bevara en god färg sköljer vi krullarna med en lösning som surtas med citron endast en dag efter färgning - då kommer vegetabilisk färg redan att fixeras inuti håren och citronet kommer bara att göra det ljusare.
 • Tillägg till blandningen av glycerindroppar ger en bättre och jämnare nyans;
 • om en dag efter sådan färgning med henna ersätter vi lockar under solen eller besöker en solarium, så kommer det att finnas härliga solfläckar i vårt hår.

Tips! Vi använder aldrig utgått, mörkad henna: dess handling och resulterande färger är oförutsägbara.

Färg recept

Besluta hur man färgar grå hår med henna och basma, såväl som orörda av grått hår, vända sig till dessa recept. Men med ett överflöd av grått hår gör vi steg-för-steg, det vill säga dess mångfärgning. Samtidigt maximera procedurens gång.

Mycket blont hår blondt

På bilden - resultatet av att använda kompositionen på blont hår.

Är det möjligt att måla med Basma utan henna?

I vissa artiklar skriver de det ja det kommer att vara möjligt att få en mörk färg. Och i andra tvärtom är det omöjligt, det är nödvändigt att lägga till Henna, annars blir det grönt.

Basma kan målas utan henna, bara färgen kommer att visa sig vara kreativ, grön, verifierad av ungdomar från din egen erfarenhet. Nu har naturligtvis tekniken gått långt, kanske Basma är inte samma, inte naturlig, men med tillsatser, men den naturliga Basma ger grön färg.

Både basmu och henna kan användas oberoende av varandra, det är inte nödvändigt att kombinera dem. Basma efter färgning kommer att ge bort mörkt hår, även om det ibland, det visar sig och marshfärg, på vad det beror, vet jag inte. Dessutom kommer basmoufärgningen att stärka och läka håret.Nästa Artikel
Vad är den bästa hårborttagaren