Recension: "Henna Irans färglös naturlig" hårförstärkare - Henna och Basma kan ge en ny nyans till håret. Min erfarenhet av flera fläckar och effekter


Jag läste mycket om det faktum att iranska henna stärker och läker hår. Så det var länge, alla trodde det. Nu är det alltmer möjligt att höra att detta verktyg faktiskt inte är så säkert och generellt skadar håret.

Jag köper färglös henna för att stärka håret, blanda det ofta med basma för att uppdatera hårfärgen.

Henna säljs till oss i olika former, men jag märkte inte någon signifikant skillnad, förutom på väskan.

ANVÄNDNING AV HNSA OCH BASMA

Jag häller ut en påse av henna och basmy i en liten behållare, häll varmt vatten över det, rör det.

En blandning av henna med basma i varm form appliceras över delarna på hårbotten och håret. Förhår ska vara våta, så att de var våta, ännu bättre att tvätta bra.

Blandningen som appliceras på håret är inte svårt om du har cellofanhandskar. Ibland gör jag det bara med en väska, och om det inte fungerar distribuerar jag henna med min hand genom mitt hår.

Henna och Basma Jag håller på håret i ungefär en timme. Men den här tiden beror på hur rik du vill få en nyans. Om du använder färglös henna individuellt kommer håret inte att förändras i färg (om du inte är blont).

Tvätta denna blandning med hår och hårbotten är mycket svårt. I motsats till vad tillverkaren rekommenderar att man inte använder schampo och balsam gör jag det fortfarande, för annars fungerar det inte bara.

- Håret blir svårt, även lite torrt (om du inte använder en balsam, kan de inte kamma alls).

- En märkbar volym visas, vilket är märkbart inte bara visuellt, men känns också till beröring.

- Håret blir mycket tjockare, ännu tjockare.

- Håret kan fortfarande lukta henna länge, även med nästa shampooing.

- Håret känns exakt detsamma som jag beskrev ovan.
- De blir mörkare (kan ses på bilden).

Som du kan se, hänger Henna och basma hårton inte helt, men håret blir mörkare och mer voluminöst.

Nackdelar med att använda henna

- håret är tätt
- obehaglig process
- Ej lämplig för frekvent användning
- innehåller mycket järn som kan ackumuleras i kroppen (jag fick reda på detta efter upprepad hårfärgning på detta sätt, var säker på att det är det säkraste sättet att ge håret en ny färg).

De obehagliga effekterna av hennafärgning uppstod inte för mig. Håret fick igen en trevlig silkeslen och naturlig look.

Hårfärgen återgår gradvis till den nyans som var innan färgning. Redan under det andra huvudet tvättar vattnet inte svart, men Henna lukten känns fortfarande.

Håret började inte exfolieras, vilket kan ses på tipsen, de ser ganska välplexade ut.

SLUTSATS
Hennas skada eller fördel har inte bevisats av någon. All information som finns på Internet är ganska kontroversiell, så med tillförsikt kommer jag inte att säga att det är användbart eller skadligt. Jag gillar hur mitt hår ser efter ett sådant förfarande, så från tid till annan kommer jag att upprepa denna färgning.

Kan du blanda Basma med färglös henna? Jag bestämde mig för att måla mig själv med Basma och glömde att förtydliga med vilken henna att blanda

-Choklad och svart kan erhållas genom att lägga svart kaffe till henna.

-Kastanjebrun och körsbärsskärmar ger uppvärmda Cahors, tillagt henna.
-Saffron på knivens spets kokas i lite vatten i två minuter och läggs sedan till henna.
- Om du är blond, blandar Henna med citronsaft och ägg. Bavit 2-4 droppar jasminolja, ros, lavendel. Detta kommer bara att stärka håret.

Kan henna + basma ersättas med färglös henna?

För tillfället finns färglös henna och basma, det finns ingen målning Henna. Är det möjligt att använda färglös henna i kombination med basma vid färgning av hår istället för färgning? Vilket resultat kan du förvänta dig? Kanske har någon erfarenhet?

Ja du kan. Färglös henna kombinerad med basma ger också nyans. I mitt fall blir ljusblont hår mörkare. Om du ansöker om mörkt hår med grått hår (som min mamma) - grå hår är målat över och huvudfärgen ändras inte.

Hur man blandar henna och basma för att få rätt färg, proportionsschemat

Mehendi, magsdans, orientaliska sötsaker, turkiska kärleksserier - populariteten av allt detta beror på våra landsmäns intresse i östens liv och kultur. Exakt samma naturliga resultat av nyfikenhet var användningen av naturliga färgämnen av henna och basma för färgning av hår. Invånare i Indien, Iran, Sudan och andra länder har länge använt grönsaksråvaror att bli mer attraktiva, för att göra krullarnas naturliga färg ljusare och strängarna själva är hälsosamma. För att lära dig att färga hår med henna och basma hemma, välj rätt proportioner och blanda båda komponenterna, det räcker att läsa den här artikeln med bilder, tips och detaljerade instruktioner.

Vilka är fördelarna

Båda färgerna har en helt naturlig komposition, eftersom de är gjorda av växter. För att få henna är de nedre lövningarna av bushen Lawsonia löviga, och för Basma - blad av indigofers från benfamiljen släcks. I det första fallet har pulvret en grön och i den andra - en grågrön färg.

Varning! Den främsta fördelen med båda medlen är inte bara sparsam, utan även i terapeutisk effekt på håret: stärkning, närande krullar, som reglerar talgkörtlarna.

Henna i ren form färgar strängar i röd färg. Det finns andra sorter av det, med vilket du kan få en gyllene, röd nyans, några toner bruna.

Om endast basma används för färgning blir håret blågrönt. Därför är pulvret från indigoferbladet nästan inte använt som ett självständigt färgämne, och i de flesta fall blandas det med henna. En sådan tandem gynnar båda komponenterna: kombinationen neutraliserar ljusa pigment och skapar vackra, naturliga nyanser på håret. Vad exakt - beror på förhållandet mellan färgverktyg.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med naturliga färgämnen:

 • otvivelaktiga fördelar för håret. Med hjälp kan du lösa många problem - förlust, långsam tillväxt, mjäll, överdriven fetthalt i huvudet;
 • förbättra det övergripande tillståndet hos håret, vilket blir glänsande, tjockare, vackert;
 • tar emot olika nyanser utan kemiskt inflytande av en permanent;
 • Effektiv målning av grått hår när man kombinerar båda komponenterna (själva henna, till skillnad från Basma, klarar inte bra med "silver" i håret);
 • möjlighet att kombinera med andra naturliga ingredienser, vilket gör det möjligt att diversifiera den ursprungliga paletten (detta inkluderar växtjuicer, decoctions of herbs, kryddor, te, kaffe);
 • låg kostnad av färgämnen;
 • användarvänlighet hemma;
 • hypoallergen.

Om du ska göra henna och basma färgning, överväga också nackdelarna:

 • Med frekvent användning blir den terapeutiska effekten knappast märkbar, eftersom naturliga pulver kan vara skadliga: överdriven håret;
 • att måla om, måste arbeta hårt. Henna och Basma är "inte vänliga" med kemiska föreningar;
 • efter förfarandet är det svårt att lossa krullarna hos färgämnesresterna bestående av gräspartiklar. Det tar lång tid och torkar tålmodigt håret;
 • någon gång håret utstrålar en märklig lukt;
 • Att hämta den önskade nyansen från första gången är ganska svår. Ofta måste du experimentera med proportioner och komposition för att få det du behöver.

Rådet. Kontrollera vid inköpet om lagringstiden för naturliga råvaror inte har löpt ut. Dess kvalitet bestämmer direkt resultatet av målningen.

Kontra

Om trådarna är torra, spröda eller hårbotten är för torr, är det bättre att skjuta ut förpackningen med pulver tills bättre tider. Ett alternativ kan vara en kombination av dem när de färgas med kefir, gräddfil, oljor. Det rekommenderas inte att göra proceduren under graviditet och amning: Den förändrade hormonella bakgrunden påverkar negativt hur färgen kommer att falla.

Försiktighet bör vidtas för att använda naturliga ingredienser på ljuskullar, eftersom du kan få fula gulgrön nyanser.

Oönskade hårfärgning med henna och basmo efter en nyligen perm eller användning av en permanent, halv-permanent komposition. I det första fallet, vänta på den snabba rätningen av lockor, i det andra - för att få ett ojämnt färgschema.

På samma sätt bör du inte använda ammoniak eller ammoniakfri färg från kända tillverkare på färgat hår, om du tidigare använde vegetabiliska pulver. Mest sannolikt kommer den nya färgen att göra dig besviken, om det över huvudet syns på håret.

Det är viktigt! I vissa fall kan även pulver av vegetabiliskt ursprung orsaka en allergisk reaktion: klåda, rodnad, svullnad. Testa färgämnena på huden på handleden eller armbågen.

Nyanser och proportioner

Omedelbart bör det noteras att information om antalet droger är rådgivande. Du kan behöva justera proportionerna i en riktning eller en annan. Mycket beror på struktur, tillstånd, hårfärg. Förstå hur den kombinerade färgen uppfyller dina förväntningar, kan bara upplevas av. Med varje ny färgning kommer tonen att bli starkare och bli rikare.

Om du blandar henna med basma i lika stora mängder, får du en kastanjfärg av varierande intensitet (på blondiner - ljusare, på brunhårig - med kopparskimmer). Håll blandningen på huvudet i 1-2 timmar. För andra kombinationer, använd följande förhållanden:

 • Blondin är resultatet av att blanda 3 delar av henna och en del av basma. Färgen kommer att visas inom en halvtimme. Den ursprungliga hårskärmen ska vara ljus.
 • Red. En mjuk variation av ljusa färgscheman erhålls genom att kombinera henna och basma i ett förhållande 2: 1. Receptet är lämpligt för blondiner och kräver att pastaen torkar i högst 10-15 minuter.
 • Brons. Förhållandet mellan färger är detsamma, 2 till 1, men applicera blandningen på mörka lockor och tvätta inte av det i 30 minuter. Proportionerna kan ändras: 1,5 delar av henna plus basma i samma mängd (1 del).
 • Choklad, brun. Denna färg ger en kombination av 1 lob pulver av deras Lawsonia och 2 lobes - medel för indigofer. Sammansättningen lämnas på håret i 15-50 minuter.
 • Svart färg erhålls genom att använda samma andel, 1: 2 och ökar exponeringstiden till 1,5-2 timmar.

Det är möjligt att applicera medel inte bara i form av en homogen blandning, men också i sin tur. I detta fall beror varaktigheten av färgning på vilken färg du behöver i slutändan:

 • om blond, använd först henna i 60 minuter, sedan basmu i 20 minuter;
 • Du vill ha rik choklad - lämna tiden för den första komponenten samma, för den andra - öka till 40-50 minuter;
 • att bli svart, för henna, ta 40 minuter, för basma - 2 timmar.

Observera att mängden pulver du behöver för färgning beror på hårets längd, tjocklek och hur mycket du föredrar. För korta och medelstora strängar kan det ta mellan 100 och 300 gram torrsubstans, för långa - 300-500 gram.

Regler och funktioner, Application Tips

 1. För utspädd basma krävs vatten. Detta färgämne, till skillnad från henna, är inte rädd för kokande vatten och hög temperatur.
 2. Det är bättre att späda pulver från lawson av kefir (om håret är normalt eller torrt) eller citronsaft, vatten med ättika (om strängar är fet). Den sura miljön bidrar till en ljus, rik färg.
 3. Anslut färdiga lösningar före användning, men se till att de inte är för heta.
 4. Använd inte för beredning och applicering av metallprodukters sammansättning.
 5. Efter färgning komprimeras kompositionen lättare om i 1-2 preparatsteg införs 1-2 äggulor i den.
 6. Kosmetisk olja, avkok av linfrö eller apotek glycerin tillsatt till lösningen tillåter inte torrt hår.
 7. För mycket basma i förhållande till henna kan ge krullar en grön färg.
 8. Färgen ska ha en medellånghet. För flytande blandning kommer att flöda över ansiktet, kläder, vilket ger obehag. Mycket tjock kommer att härda snabbare än håret kommer att få en ny nyans.
 9. Kompositionens temperatur bör vara måttligt varm. Kallfärg är långsammare, och hett färgämne kan orsaka brännskador.
 10. Vid färgning hemma, speciellt långa krullar, är det lämpligt att använda för uppvärmning av drogvattenbadet.
 11. Håret ska vara rent, torrt eller lite fuktigt. Det har visat sig att pigmentet tränger bättre in i strukturen av fuktiga strängar.
 12. Om du använder en blandning av vegetabiliska ingredienser, var noga med att slå på huvudet med polyeten, sedan med en handduk.
 13. Vid applicering av en separat färg kan värmen endast värmas under appliceringen av henna. Utan detta blir färgen väldigt ljus. Basma kräver inte sådana åtgärder.
 14. För att öka blodcirkulationen och förbättra effekterna av färgämnen, fördela dem längs håret, drick te med ingefära, citron eller lite lätt alkoholhaltig dryck.
 15. Använd inte schampo och balsam, tvätta bort henna och basma. Denna regel gäller under de tre första dagarna efter proceduren.
 16. För att fixa färgen sköljer du huvudet med ättika eller rosenkrämbuljong (en matsked av varje ingrediens per liter kallt vatten).
 17. Om den resulterande nyansen verkar för ljus använd olivolja. Bara fördela det genom ditt hår före en annan hårtvätt.
 18. En alltför mörk färg kan tändas genom att tvätta krullarna med vatten och ättika eller citronsaft.

Rådet. Uppdatera färgen, gör det mer levande skölj med henna och basma hjälper. Ta 25 gram av båda produkterna, lös upp i 1,5 liter kokande vatten. Stam, sval och applicera som avsedd. Du kan ta på samma mängd vatten 50 gram av en Henna.

Målningsteknik

Det finns två sätt att färglägga hår med henna och basma: separat och samtidigt. Enligt recensioner ger båda ungefär samma resultat. Men vid sekventiell applicering av färgämnen kan du styra vilken färg som erhålls och justera den direkt under proceduren.

För båda metoderna måste du förbereda:

 • 2 tankar för blandningslösningar;
 • samma antal penslar eller svampar (beroende på den valda metoden);
 • 2 skedar eller ätpinnar för att röra blandningen;
 • kam kam;
 • hårspännen eller hårnålarna;
 • vaselin eller fettkrämer
 • polyetenpåse, duschlock eller klädesfilm;
 • en handduk som inte har något emot nedsmutsning;
 • handskar;
 • vattentät peignoir / gammal morgonrock eller t-shirt.

Hur man målar med henna och basma genom den samtidiga metoden:

 1. Lös upp pulver i olika behållare och blanda sedan.
 2. Häll kompositionen till en temperatur av 40 ° C och låt den ligga i en skål varmvatten så att det inte svalnar.
 3. Smörj håret med en oljig grädde (petroleumjelly).
 4. Använd handskar, en badrock eller en t-shirt.
 5. Dela håret i 4 zoner: occipital, crown och two temporal. Säkra varje med barrettes.
 6. Färgstart från nacken. Dela den här delen av krullarna i separata strängar.
 7. Applicera lite varm på varandra i följd. Flytta från rotzonen till tipsen.
 8. Därefter behandla på samma sätt de tidzoner och kronan.
 9. Sätt håret i en bulle, sätt på ett baddräkt (paket) eller linda en film runt huvudet.
 10. Täck därefter håret med en handduk.
 11. Efter att ha väntat på rätt tid sköljer du blandningen med rikliga mängder varmt vatten.

Rådet. Om det kvarvarande pulvret avlägsnas dåligt, applicera lite balm på färgat hår, eftersom du inte kan använda schampo.

Att färglägga på ett separat sätt är nästan lika:

 1. Förbered henna först - det appliceras alltid först.
 2. Skydda kläder med badrock, händer med handskar och hud på pannan, tempel och nacka med grädde eller petroleumjelly.
 3. Form från hårets huvud 4 zoner, nypa dem med clips.
 4. Behandla lockar på samma sätt som vid färgning samtidigt.
 5. När den nödvändiga tiden har gått, skölj med vatten. Du kan använda en balsam.
 6. Lös sedan upp basmen, fördela den till trådarna.
 7. Vik inte på huvudet.
 8. Efter en viss tid, tvätta av färgämnet.

Separat sätt praktiseras oftare för att bli svart.

Grå hårfärgning

Henna används sällan som ett självständigt färgämne för grått hår, endast om det finns lite "silver" på trådarna. Annars visar det sig mycket ljus orange färg. Kombinationen med Basma gör det möjligt att mjuka lite, för att muffla den skrikande nyansen för att göra det mer naturligt.

Gråkrusningar är dåligt utsatta för färgning, kräver därför några förfaranden eller långvarig exponering av kompositionen (upp till 5-6 timmar). Mjukt hår kommer att absorbera pigment snabbare, hård - långsammare.

En viktig punkt! För att måla det grå håret är det bäst att agera i steg, vilket ger blandningen på ett separat sätt. Färgmättnaden beror på exponeringstiden för varje komponent.

Det finns sådana rekommendationer:

 • För att få en blond, inklusive mycket lätt, bör henna påverka håret i 2-5 minuter. Sedan hälls håret med Basma och tvättas omedelbart med vatten;
 • För en mörkare blond applicera en blandning av pulver av Lawsonia i 8-10 minuter, en produkt från indigofera i 4-5 minuter;
 • ljusbrun eller mörkbrun är resultatet av hennaexponering under 10-40 minuter, basma - 5-30 minuter. Ju längre, desto mer mättad tonen. Det är nödvändigt att öka tiden proportionellt för båda färgämnena;
 • För att få en kastanjfärg, applicera konsekvent båda drogerna i 20-25 eller 40-45 minuter vardera (för respektive ljusare eller mörkare version);
 • det är möjligt att färga det svart om du står henna först och sedan basma i 1-1.5 timmar.

Naturliga råvaror av vegetabiliskt ursprung gör det möjligt att få en ny färg och samtidigt behandla hår. Ta bara inte del i naturliga ingredienser. Det är nog att uppdatera färgen var 2-3 månader och tona rötterna resten av tiden.

Experimentera med proportionerna av henna och basma, du kan välja den mest framgångsrika nyansen för ditt hår.

Det är svårt att få önskad nyans med naturliga färgämnen. Professionella rekommenderar att du använder beprövade verktyg:

Varje förändring av hårfärg är en stress för ett hårhår. Glöm inte håråterställning efter färgning, våra tips hjälper till med detta.

LiveInternetLiveInternet

-citat

Bordduk av vackra motiv från VKontakte, community KNITTING Hantverk.

Vacker lång klänning från motiv. Charmig lång klänning (det kan dock anslutas.

Kuddeväska från rutor-rosor + detaljerad steg-för-steg MK. Visa: http: // appleblossomdreams.

Virkade asteriskmönster och vad som kan knyta till dem! Vi samlar en kedja av flygloops..

10 böcker som hjälper dig att hitta vägen till din egen excellence 1. Karen Pryor m.

-Tags

-kategorier

 • KLÄDER (42)
 • Uttalanden av stora människor (17)
 • DESIGN / INTERIOR (15)
 • Barn (1)
 • Design Idéer (12)
 • Kök / Matplats (1)
 • Sovrum (1)
 • HUSHÅLL (12)
 • HÄLSA (30)
 • Kreativa saker (21)
 • NATURKOSSMETIK (40)
 • Hår (13)
 • Tvåltillverkning (1)
 • Ansikte (20)
 • Ben (4)
 • Händer (6)
 • Kropp (4)
 • UTILITY (13)
 • NATUR (7)
 • PSYKOLOGI (56)
 • Odling (33)
 • STUDIER OM LIV. (12)
 • RECIPER (138)
 • Baking (31)
 • Fisk (11)
 • Kött (10)
 • Garnering (10)
 • Snacks (40)
 • Drycker (2)
 • Matdesign (24)
 • Tips och tricks (8)
 • Kryddor (5)
 • Sallader (8)
 • Söt (22)
 • Såser (5)
 • Soppa (5)
 • NEEDLEWORK (44)
 • virkade (24)
 • skärning och sömnad (7)
 • tillbehör (6)
 • för hemma (5)
 • dekorationer (3)
 • stickning (3)
 • presenter och souvenirer (2)
 • business trivia (1)
 • FILM (1)
 • EZOTERIKA (409)
 • Astrologi (382)
 • Vedas (4)
 • Ritningar och ritualer (8)
 • Religion (1)
 • Taro (356)
 • Feng Shui (1)
 • HUMOR (58)
 • Vuxna (3)
 • Ord (13)
 • Barn (13)
 • Djur (32)
 • JURIDISKA FRÅGOR (3)

-referenser

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

Henna och Basma - vi färgar, stärker och behandlar hår

Naturligtvis säger jag genast att hållbarheten hos färgämneffekten av naturliga färgämnen är mycket lägre än för industriella färgämnen, men å andra sidan stör ingen att använda henna och basma ganska ofta (ja, inte varje dag, förstås).
Ja, efter 1,5-2 veckor behöver jag "uppdatera" mitt huvud, men bara på grund av grått hår, för i resten av håret håller färgen i princip ganska rimlig tid, ja, även de växande rötterna måste beaktas. MEN! Nu för de punkter som gav mig övergången till färgning av hår med henna och basma:
1. Jag förlorade mjäll
2. Signifikant förstärkt hårstruktur
3. Visade ditt friska hår glans
4. signifikant minskad håravfall
5. rent feminin - det är väldigt bra att spela en riktig frisör-trichologist, ta upp mig själv ett "trick" (eterisk olja, infusion av örter, etc.) och utföra denna heliga ritual

Det finns många alternativ för att använda henna för hår, från att skapa färger och sluta med färgningsmetoder. Så jag vill dela med mig av de triks som jag har använt de senaste 3 åren (jag tittade på någonting från andra, jag kom upp med någonting själv)

Så vi köper henna och basma.
Om du bara vill stärka håret tar vi färglösa henna.
Det "klassiska receptet" är det här: Torka ut en viss mängd henna med viss mängd varmt vatten och applicera på torrt hår under en viss tid. Så du kan göra med färglös henna, om du kommer att färga ditt hår, då är allt fundamentalt fel.

1. Antal henna (och basma).
Vem gjorde det här, för att uttrycka det mildt, var det konstigt att räkna proportioner, det var skalligt, så han hade ingen aning om att hårets längd, densitet och kvalitet var annorlunda. Så, till exempel, är mitt hår (jämnt kort hår) långt ifrån det belopp som anges i instruktionerna. Jag argumenterar inte, det är möjligt att om du följer instruktionerna vidare och "fördela den applicerade mängden henna över hela längden av håret med en kam", då kommer jag att räcka. Men jag blir inte så barbarak att kontakta hans hår. Den som gjorde dessa beräkningar var verkligen skallig, sedan den som försökte "sprida sig. Hela längden. Med en kam" åtminstone en gång insåg att det var omöjligt att göra det här. Detta är likvärdigt med hur man klämmer ett klibbigt tuggummi ut ur håret, för att kamma en sådan koldun - att förbli utan hår.
Därför, tyst och fridfullt, empiriskt ta reda på hur mycket vi verkligen behöver henna (och basmas) helt enkelt genom att ta en avsiktligt större mängd.
Mitt mitt i ryggen tog 2 förpackningar av henna och 1 pack basma (detta är trots att mitt hår inte skiljer sig i speciell tjocklek).
Resultatet av att följa anvisningarna i det här fallet kommer att vara ojämn färgning (kort sagt, vi kommer att se ut som shabby katter).

2. Varmvatten.
I östra länder dammade Henna Henna, så det är bättre att "avslöja" sina användbara egenskaper. Förresten kan du ånga upp med avkok (infunderas i 2 timmar och upphettas till läget "bara att koka") örter som passar vår hårtyp eller problem.
Nettle (om det gjordes av färskt, då allmänt grymt), kardborre rot, kalendula, kamomill, humle, salvia, basilika, björkblad. Du kan köpa en färdig insamling.
Men för att förbättra färgen kan du Steam Henna med te (för mig personligen - bästa skuggan erhålls), kaffe, rött vin, lökskal eller kaneltinktur.
Ångor till ett tillstånd där graden av hethet redan är behaglig för vårt huvud och inte brinner (till exempel torkade jag en gång en hård blandning av mig med en för varm blandning), men inte heller för att ta det i alltför varmt tillstånd. Eftersom i detta fall passerar (kall) effekten av färgning tillräckligt snabbt.
Utspädningshastighet kommer också att bestämmas empiriskt och "med ögat": lite tunnare än tjock gräddfil.

3. Applicera på torrt hår.
Resultatet är en tattered katt på grund av ojämnt färgat hår.
Och med tanke på att några masker (och henna i synnerhet) ska appliceras på rent hår, tvätta först mitt huvud och torka håret med en handduk, och applicera sedan en blandning av henna (och basma) till vått hår. Våt hår blir bättre att absorbera och färgar och användbara ämnen.

Nu lägger vi vårt hår i en plastlock och isolerar med en hatt eller halsduk. I den här formen går vi mycket länge, inte mindre än 6 timmar. Ja, ja, exakt. Kvinnor i öst i allmänhet i denna form spendera hela natten. Helt enkelt har henna (och basma) en ganska långsam verkan och absorberas av håret under mycket lång tid. Under en så lång tidsperiod mättas de helt med blandningen.
För mig, till exempel, får den bästa färgen endast när jag "blåser ut" på morgonen, och jag tvättar den på kvällen före sänggåendet.

Skölj allt med bara vatten utan schampo och tvål.. Varken balsam eller sköljning kan inte användas. Att tvätta ut denna röra blir väldigt lång, så var tålamod. Men skölj med avkok av några örter, lite vatten med tillsats av eterisk olja eller utspätt med äppelcidervinäger (för färgfixering och konditionering) är ganska tillåtet.
Från de första tiderna kan det märkas att håret har blivit för svårt och svårt att kamma. Den kommer att passera efter 3-4 gånger användningen. Då blir de smuliga och glänsande.

Och enligt min mening är det svåraste ögonblicket - huvudet efter färgning med henna kan inte tvättas i 3 dagar. Detta är en nödvändig åtgärd som tillämpas på den färg som förvärvats.

Ja, det är naturligtvis mycket problem, men resultatet är värt det. För att återuppliva ditt hår kan du drabbas av några besvär.

Citeras 1 gång
Gillade: 1 användare

Hemligheter av orientaliska skönheter. Henna, Basma och K °.

Mer nyligen hade jag ljusa röda lockar! Nostalgi, vad man ska göra!

Jag kom ihåg det här idag när jag läste kommentarerna till föregående inlägg. Det hände om henna, men om färglös. Jag brukade vara OOOohromnoy fan av röd henna.

Så jag bestämde mig för att skriva idag om naturliga färgämnen, som henna, basma. Jag ska berätta för dig hur du kan få nyanser du behöver från dem. Naturligtvis kommer fördelarna med gräs inte att glömma))

Kanske i morgon ska jag springa för att hitta min favorit redhead själv!

Henna.

Naturligtvis ser henna inte omedelbart i pulverform, allt börjar med en växt - en flerårig busk som växer i länder med ett varmt klimat: Indien, Iran, Pakistan, Afghanistan, Nepal, Syrien...
Henna kallas annorlunda: Henna, Tree Resedy, El-Henna, och vetenskapligt - Lawson.
Lawsonhöjden är 2-3 meter. Bladen och blommorna innehåller färgämnen.
Bladen får oss alla kända hönanpulver, och de vita och rosa blommorna på busken, grupperade i blomställningar (som påminner om lukten av rosor), skördas för hand, och sedan extraheras de eteriska oljorna som används i parfymeri och som elit hårfärg.

Henna löv torkas, krossas och får ett pulver av grön eller grön brun färg. Den dyraste och högkvalitativa höna växer på indianerna.

Det beror på kvaliteten på huruvida håret torkar ut eller inte. Henna av låg kvalitet kan innehålla malda rötter, knutar, blad av dålig kvalitet - DETTA ÄR INTE VÅR VARIANT.

Försök att hämta kvalitet Henna. Det är självklart svårt att bestämma detta och det blir möjligt att berätta om resultatet först efter målningen. Därför be om att visa innehållet i paketet, var uppmärksam på slipningen - det ska vara väldigt litet och med en viss lukt av gräs. Allmänt fråga säljaren mer frågor om vad du ska köpa.

Hennafärgen beror också på den mark som busken har vuxit på, dvs. Henna från Indien och Iran kommer att vara annorlunda.
Värdet av henna är att det inte förstör hårets naturliga pigment, utan bara omsluter och toner, vilket skyddar det från de skadliga effekterna av solen, vilket ger volymen. Henna är hypoallergen.
Henna - färg, med vilken du kan skapa nästan vilken färg som helst från ljus till mörk.

En av hemligheterna av vacker beständig färg är den gradvisa mättnaden av hår. Med varje ny färg ökar färgens intensitet och djup, och briljansen ökar.

I motsats till populär övertygelse är henna hårfärgning möjlig både före och efter applicering av kemiska färgämnen. Problem kan uppstå endast med hjälp av henna, där färgen som används i textilindustrin läggs till, på grund av det kan det finnas en "överraskning" av en helt oönskade färg.

Färglös, alla lämpliga Henna.

Det är producerat från stammarna till lawsonia, i motsats till den vanliga målningen Henna. Färglös har inte färgegenskaper, men det stärker håret, läker hårbotten och rötterna, förhindrar mjäll, akne (på ansikte och kropp), håravfall. Hjälper med hårbottenirritation.

Henna färgning.

från 50 g henna (med kort hår) och upp till 200 g (med lång)

1. Lös upp Henna med kokande vatten till konsistensen av tjock grädde (ca 1 matsked per 1 kopp varmt vatten). Rör väl för att undvika klumpar. Kyl lite för att hålla blandningen varm men inte varm.

2. Täck dina axlar med en gammal handduk. Att ta bort henna från kläder är väldigt svårt, så var försiktig. En tjock grädde eller vegetabilisk olja kan appliceras på pannan längs hårlinjen så att huden inte fläckar. Om henna kommer på huden under färgning, torka omedelbart av det med en fuktig bomullspinne doppad i vegetabilisk olja.

3. Skild henna appliceras på rent, torrt hår. Färg hår bör, från nacken. Efter att ha applicerat henna, kamma håret med en sällsynt tandborste eller massage den med fingrarna så att hennaen är jämnt fördelad över hela längden på håret. Sedan, om du har långt hår, stift dem med hårnålar.

4. Täck huvudet med plastfolie och fäst ordentligt. Henna är mer intensiv i värmen, så du kan wrap ett huvud med en varm handduk över filmen.

Den genomsnittliga färgtiden är 1-1,5 timmar. Om du bara vill stärka håret och inte färga det, är det tillräckligt att applicera henna endast i 5-10 minuter. Efter färgning ska håret sköljas ordentligt med varmt vatten. Det är nödvändigt att skölja håret tills vattnet som strömmar från dem är helt rent. Om det gråa håret blev gulaktigt eller för blekt måste du färga håret igen med henna.

Och nu om färgen.

Genom att lägga till olika ämnen till henna kan du experimentera med färg utan att håret skadas.

Blanda henna och basma.

Basma är så känt som Henna. Den erhålls från en indigoväxt som växer i ett varmt klimat. I antikens tider gjordes inte bara färger från denna växt, utan även bläck. Och de första jeansna målades exakt i indigoferfärg.

Genom att kombinera henna och basma kan du få olika nyanser av hår: röd, ljusbrun, kastanj, mörk kastanj eller svart.

50-200 g Henna och Basma behövs, beroende på hårets längd. Häll allt i en maträtt, häll kokande vatten och rör om tills en homogen uppslamning bildas, liknande i konsistens med tjock gräddfil. För att erhålla önskad nyans av hår, tas ett visst förhållande av henna och basma.

För ljusbrun ton hår för 1 del henna tar 1 del basma. Exponeringstid - 30 minuter.

Ljus kastanjetone: för 1 del av henna tas 1 del av basma. Exponeringstid - 1 timme.

Kastanjetang: för 1 del av henna 2 delar av basma tas. Exponeringstiden är 1,5 timmar.

Brons ton: för 2 delar av henna tas 1 del av basma. Exponeringstiden är 1,5 timmar.

Svart färg: för 1 del av henna tas 3 delar basma. Exponeringstid - 4 timmar.

Vid färgning av hår med basma är det inte önskvärt att tvätta håret med schampo eller annat alkaliskt medel i minst tre dagar efter färgning.

Färgande svart hår.

Om du har svart hår, kommer det inte att ändra färgen, det kommer bara att ge en vacker kopparfärgad höjdpunkt.

För att ge en uttalad röd eller kastanj färg till svart hår måste du först behandla dem med 4-6% väteperoxid.

Till 25 g peroxid tillsätt 6-8 droppar ammoniak, ca 30 g av något schampo och 5-6 droppar glycerin.

Peroxid håller på håret i 15-20 minuter. Se till att håret har bytt färg, de tvättas med varmt vatten. Sedan appliceras henna och hålls i 5-10 minuter, vilket resulterar i en vacker rödaktig nyans.

Samma procedur görs på håret i vilken färg som helst, om de vill få en ljusare nyans av hår än naturligt när de färgas med henna.

Om håret visade sig vara felaktig.

Neutralisera för ljus hårfärg efter färgning med henna kan vara enligt följande: Applicera lite uppvärmd vegetabilisk olja på håret.

Sprid över hela ytan och lämna i 20-30 minuter, och skölj sedan håret med schampo. Om inte, upprepa proceduren.

Om håret efter färgning med basma visat sig vara mörkare än önskat, skölj det med vatten surgjort med ättika eller citronsaft.

Men hur kan du få andra nyanser:


Lila tonen, Bordeaux kan erhållas om utspädd henna i sockerbetor eller elderbärsaft, karkadte.

Färg "mahogny" Det kommer att visa sig om du lägger tranbärsjuice till Henna, och innan du färgar det är det rikligt fuktat med hår och torkat.

Choklad och svart kan erhållas genom att lägga svart kaffe till henna.

Kastanjebröd och körsbärsskärmar kommer att ge uppvärmda cahors, tillagt henna.

Kopparskugga kommer att ge lökskalinfusion blandad med henna.

Chokladkastanj kommer att ge en stark infusion av svart te, blandat med henna.

Från henna (både röd och färglös) kan du göra läkningsmaskar genom att lägga till alla slags saker till ditt bryggd pulver: favoritoljor, hårmaskor, honung.

Det verkar vara allt sagt om Henna och hår! Om inte, komplettera sedan!

Henna och Basma färgning - delning och dubbel fördel

Naturliga hårfärger, som henna och basma, kan användas både separat och tillsammans (vilket för övrigt är det mest acceptabla). När du använder dessa två färgämnen tillsammans kan du få många färger och nyanser, och viktigast av allt är det helt säkert för håret.

Så, hur är färgerna med naturliga färgämnen:

 1. Endast henna.
 2. I ett skede, genom att blanda i olika kombinationer av henna och basma.
 3. I två steg: För det första appliceras henna, hålls, tvättas av och sedan görs samma med Basma.

Hur man färgar håret med henna eller basma bara, liksom alla nyanser av denna process, diskuterade vi i en tidigare artikel. Låt oss nu titta på hur du färgar ditt hår med dessa två färger på en gång, och vilka färger vi får.

Färgläggning med en blandning av henna och basma

Den första metoden är färgning i ett steg, det vill säga, vi blandar i en viss andel hennapulver och basma och färgar håret.

Denna metod anses snabbare, speciellt om du är begränsad i tid och du måste repaint på kortast möjliga tid. Men kom ihåg att om du aldrig har målat med henna förr eller det var länge sedan, så kan hårets nyans visa sig med både grön nyans och blått, eftersom färgning med henna och basma kommer att inträffa samtidigt och basmen kommer faktiskt att falla på den omärkta strängar.

Enstegsfärgning:

 1. Vi odlar Henna med varmt vatten eller citronvatten. Blanda noggrant och ta bort alla klumpar. Ge lite insistering.
 2. Späd Basma med kokande vatten. Rör om. Konsistensen ska inte vara mycket tjock.
 3. Blanda de två blandningarna.
 4. På ett rent och torrt hår applicera en blandning av tillräckligt tjockt lager. Du kan massera håret lite för bättre fördelning av kompositionen.
 5. Om blandningen kom på pannan, pannan, öronen - glöm inte att ta bort det omedelbart.
 6. Därefter wrap huvudet i plast och sätt på en hatt (eller binda en handduk).
 7. Håll blandningen på håret i 2 - 4 timmar - beroende på hårets struktur och önskad färg.

Man tror att när håret är färgat med naturliga färgämnen i ett skede, är färgerna varmare - bruna, bruna och choklad nyanser.

Henna och Basma för hår - möjliga nyanser, recept för förberedelse, steg-för-steg färgning

Idag vill vi berätta om naturliga, användbara och prisvärda medel - henna och basme. Dessa pulver används för att färga, behandla, stärka och stimulera hårväxten.

De är helt ofarliga och hypoallergena, eftersom de inte innehåller oxidanter, ammoniak eller andra skadliga kemikalier. Och inte bara kvinnor kan använda dem, utan också män!

Henna och Basma för färgning och förstärkning av håret - vården av naturen själv

Typer av naturliga färger

Fantastiskt röd-koppar färg och hälsosam glans

Vad är henna och basma pulver, vad är de, vad är de tillverkade av?

Låt oss stanna här en stund:

 1. Denna henna är gjord av löv av lövskogen från Lawsonia. Men den kan bara vara rödbrun, rödröd och orangefärgad - en sådan palett beror på närvaron av tannin i bladen av huvudfärgämnet.

För information! Tannin är ett apelsinfärgat pigment vars molekyler är ganska kompakta i storlek (fler aminosyror men mindre protein och fosfolipider). På grund av denna funktion, ger tannin mycket effektivt hårets keratin med sina "ljusa" molekyler.

Förresten är det troligt att naturligt pulver är iranskt. Indisk henna är ofta en blandning med andra färgämnen eller syntetiska ämnen.

 1. Färglös henna är inte alls henna. Det är ett helt annat pulver med liknande förstärkning och skyddande egenskaper, men utan färgpigmentering. För att få det krossas löven av en av Cassia-arterna. Förresten, det är verkligen väldigt användbart.
 1. Basma - erhålls från bladen av tropisk indigofera, som innehåller ett färgämne av indigo färg (blå). Och om du målar huvudet med ren basma, blir resultatet en grönblå nyans. För att undvika detta måste du använda henna och basma ihop: huvudfärgämnet av henna (tannin) förhindrar grönblå nyans och indigofärgen i sin tur delvis neutraliserar den ljusa eldiga färgen. Denna teknik ger en mer naturlig ton.

Det är intressant att, när de färgas, tränger dessa pulver inte in i hårstrukturen, men mättar dem med en vacker beständig färg. Håller färg under lång tid och tvättas inte av, vilket är fallet efter de flesta kemiska färger. Det är bara nödvändigt att periodisera de växande rötterna.

Naturliga färgämnen - ett lagerhus med användbara egenskaper

Naturligt pulver för hälsa och skönhet

Bladen av indigofera och lavsonia (minns att de är gjorda av naturliga färgämnen) innehåller mycket eteriska oljor och tanniner. Det är därför de inte bara ändrar trådens färg utan också förbättrar deras struktur och utseende.

Så, fördelarna med henna och basma för hår:

 • behandling av hårsäckar som påverkas av kemiska och termiska effekter (olika frisörprocedurer och användning av lock);
 • skydd mot skadliga ultravioletta strålar;
 • stärka rötterna och stoppa förlusten;
 • mjällbehandling
 • tillväxtstimulering;
 • Närvaron i henna och basma av ämnen som stramar det yttre skaliga hårskiktet ger dem glans, elasticitet och volym;
 • perfekt hårfärgning;
 • 100% ofarlig och hypoallergen

Henna utan indigo pulver ger en eldig röd färg

Här är till exempel en mask för hår med henna och basma, efter appliceringen av vilka enorma förändringar som sker - processen för att falla ut, täthet, hälsosam glans och silkighet läggs till.

Hennes recept: Ta ett paket med detta och ett annat pulver, blanda och fyll i varmt vatten. Vänta 3-4 minuter tills det är kallt och lägg sedan till 1 msk. l. olivolja eller andra oljor, 1 msk. l. kakaopulver, 1 äggula.

Blanda väl den resulterande blandningen och applicera på hårrötterna, gradvis sprida sig över hela längden. Det skulle vara trevligt att ha på sig en polyetenhatt och handduk över huvudet för effektivitet. Efter en och en halv timme, tvätta av masken med varmt vatten.

Det är viktigt! Vid användning av denna mask uppstår en färgningseffekt.

Själv en frisör: iscensatt färgning hemma

Naturlig ljuskastanjfärg uppnås genom att blanda hönan, indigopulver och kaffe

Först vill jag varna att i första gången är användningen av vegetabiliska färger nästan omöjlig att förutsäga den slutliga färgen och dess intensitet. Här beror mycket på förhållandet mellan henna och basma, pulverkvaliteten, kontakten med håret, deras sanna färg, tjocklek, längd, tjocklek etc. Vi kommer att prata om hur man väljer proportionerna av henna och basma för håret, så att denna eller den där skuggan kommer att dyka upp.

Varning! Hela färgningsförfarandet tar minst 1,5-2 timmar. Varför så länge? Naturliga färgämnen är inte hänsynslösa kemikalier. De behöver tid och vissa förutsättningar för en bra fixering på huvudet.

Därefter skriver vi hela processen av färgning i steg för större bekvämlighet. Vi hoppas att vår instruktion kommer att hjälpa dig i denna intressanta och användbara, men fortfarande svåra affär.

Förberedelse av allt som behövs

Före och efter färgning med naturliga pulver

Så du behöver:

 • från 1 till 3 påsar av henna, 1-2 påsar basma (mängden färg beror på längd och tjocklek på dina lockar);
 • gamla kläder och en handduk;
 • icke-metallisk skål och sked;
 • gummihandskar;
 • plastkam med stora tänder;
 • en frisörborste för applicering av färg eller en onödig tandborste;
 • hårnålar (om du har långt hår);
 • en fuktig trasa eller bomullsull för att torka smutsig hud om något
 • fet kräm eller vaselin;
 • ett uppvärmningslock - en plastpåse, en tunn halsduk, en varm halsduk eller en gammal hatt.

Och omedelbart före färgning gör du följande:

 • täcka golvet, bordet, närliggande föremål med tidningar, eftersom det är nästan omöjligt att ta bort hennafläckar varifrån;
 • klä i gamla kläder och täck dina axlar med en handduk;
 • Applicera vaselin eller en kräm i pannan längs hårlinjen som förhindrar hudfärgning.

Det är viktigt! Professionella frisörer rekommenderar inte att tvätta håret före färgning. Undantaget är om krullarna är mycket smutsiga eller belagda med lack. I dessa fall kan du tvätta dem, försöka applicera schampo bara på håret utan att röra huden. Luftkonditionering kan inte användas.

Brewing blandningen

Konsistensen av blandningen ska likna tjock gräddfil.

Hur man gör en blandning av henna och basma för färgning med egna händer?

Detta görs enligt följande:

 1. Häll torra pulver i en icke-metallisk skål och blanda.
 1. Naturliga färgämnen rekommenderas inte att bryta kokande vatten, som vi brukade! De späds bäst med en sur vätska till konsistensen av gräddfil utan klumpar. Det kan vara äppelcidervinäger, citronsaft, varmt vatten surgjord med citronsyra, vin.

Om du brygger pulver med varmt vatten blir färgen i slutresultatet blek, omättad. Och när sura reaktionsfärger är djupare och mer uttrycksfulla.

 1. Lämna sedan blandningen i ett par timmar eller till och med över natten vid rumstemperatur. Och först efter det lägger man till andra ingredienser (amlu, kryddnejlika, estrar, etc. för att få en viss nyans.

För att få en ljus rödaktig nyans måste du späda henna med betsaft eller gott rött vin.

målning

Så färg ditt hår med henna och basma:

 1. Kamma ditt hår väl och dela det i små strängar.
 2. Det är bäst att börja dö med huvudets baksida, eftersom den här delen av huvudet har den lägsta temperaturen och håret fläckar längre. Därefter kommer parietala och temporala portioner, och i slutet curls längs hela längden.

Applicera först blandningen på baksidan av huvudet.

 1. Stab de extra strängarna med krokodiler eller andra lämpliga hårnålar. Doppa borsten i en skål och jämnt fördela blandningen enligt principen "från root to tip".
 2. Vid färgning, om färgämnet kommer på huden, ta omedelbart bort det med en fuktig trasa eller bomullsull.
 3. Efter applicering av hela blandningen på huvudet, massera det försiktigt så att henna och basan ligger jämnt.
 4. Om du har långt hår, kläm upp dem med hårnålar.

Ett bra exempel på korthårig färgning

 1. Sätt en cellofantpåse på huvudet, tätt knyta en tunn tygduk och något annat väldigt varmt (en hatt, en ner halsduk) tätt över den. Det viktigaste är att hålla huvudet varmt. Därefter mätta naturliga färgämnen på håret med användbara ämnen och färg. Du kan även använda en hårtork.
 2. Färgens uppehållstid beror på hårets riktiga färg, dess tjocklek / tjocklek / längd, tonen som du vill ta emot som ett resultat.

Tips! Innan du färgar hela huvudet, gör ett mini-test på en tråd. Så du kan enkelt bestämma hur mycket du behöver för att stå emot blandningen för att få önskad nyans.

I genomsnitt för mörkt hår - det här är 1,5-2 timmar och för ljust hår - högst 1 timme.

 1. Hur man tvättar henna och basma från håret Extremt varmt vatten till transparensen i de strömmande strömmarna. Använd schampo, tvål, balsam - inte! Processen för färgning av hår fortsätter efter tvättning av blandningen. Efter 2-3 dagar, när färgen är fixerad under syreverkan, kan du tvätta håret med schampo.

För information! Förresten är det möjligt att måla med dessa pulver, inte bara hår, men också sideburns, mustasch, skägg.

Se vilka fantastiska nyanser du kan uppnå utan att skada ditt hår!

Viktiga punkter

 1. Finns det en grön nyans efter proceduren? Var inte panik. Det ska försvinna efter några dagar när basan oxideras, och då kommer dina lockar att få en vacker naturlig färg.

Om detta inte händer bör du tillämpa en henna i 30-40 minuter. Kanske första gången du inte gissade proportionerna av pulverna.

 1. Jag vill också varna dig om du till och med en gång har målat med henna, kommer du inte att kunna repainta med någon annan färg och göra höjdpunkter. Annars blir krullarna svampiga.

Kemisk vinkling är också omöjlig - krullarna fungerar inte, men delade ändar tillhandahålls. Finns det något hopp att på något sätt bli av med henna?

Du kan självständigt experimentera med masker som tvättar ut naturliga färgämnen. Eller lida och odla ditt hår. Och du kan fortsätta att använda henna.

Mängden pulver för hår av olika längder

Bestäm längden på håret

Hur många väskor med basma och henna du behöver köpa för att ha exakt nog?

Fortsätt från denna instruktion:

 • 100 gram av var och en av dem, om hårklippningen är kort;
 • 200 gram vardera, om håret är upp till nacken;
 • 300 gram vardera, om håret är axel längd;
 • 500 gram vardera, om håret är upp till midjan.

Spara på pulver är inte värt det. I alla fall är det bättre att lösa upp mer. Dessutom är priset på dem billigt.

Eventuella nyanser av naturliga färgämnen och recept för deras produktion

Tabell över toner, proportioner och exponeringstid

Den ungefärliga planen är följande: Den ursprungliga färgen är den önskade färgen (basma + henna) - exponeringstiden.

 • Till exempel blondar du, men du vill bli en ljusröd. För att göra detta måste du späda 2 delar av henna + 1 del av basma och hålla blandningen på huvudet i 15-20 minuter.
 • Blond - röd (1 del indigo pulver + 1,5 delar henna) - 20-30 minuter.
 • Ljusbrun - auburn (proportioner, som i föregående version) - ökad exponeringstid till 40 minuter.
 • Mörkbrun - kastanj (1 lika stor del av båda pulver) - håll i 1,5-2 timmar.
 • Svartmättad svart (2 delar basma + 1 del av henna) - 2-3 timmar.

Men resultaten av att applicera blandningen till grå eller ljusa krullar

Hängen av henna och basma för hår kan inte förutsägas till 100%. Om du efter färgning får en oönskad färg kan du försöka rätta till det: överdriven rödaktig muffel med hjälp av en ytterligare slutarhastighet på en basma och ta bort grönt från Basma med henna.

Och i detta foto kan du se resultatet av att blanda Henna med kaffe

slutsats

Fördelarna med naturliga färgämnen kan inte räknas: en bred palett, ett utmärkt alternativ till balms, ett läkemedel mot irriterande mjäll och mycket, mycket mer. Välj ett lämpligt recept, gör en handlingsplan, experimentera och dela din upplevelse! Och videon i den här artikeln kommer att avslöja fler hemligheter till dig.Nästa Artikel
Hårborttagning folkmekanismer