Henna och basma


Det är svårt att föreställa sig en kvinna som inte en gång utsatt håret för revolutionära förändringar med färg. Några för detta ändamål använder de mest kontrastbeständiga färgerna, andra experimenterar med tonade schampon och tonics, andra föredrar bara naturliga produkter utan kemikalier. Den sista gruppen omfattar henna och basma.

Vad är skillnaden mellan basma och henna?

Henna och Basma, som är färgämnen av vegetabiliskt ursprung, skiljer sig från varandra inte bara i det faktum att den första är erhållen från Lawsonias löv och den andra - av indigofers. De är inte desamma när det gäller effekten på hårbotten och håret, vid användningstid, färgen på färgat hår. Dessutom är henna ett självständigt färgämne, men basma kan endast användas i tandem med mylarpulver, om syftet med färgning inte är blågröna krökor.

Till Basma gav svart färg på håret, hon behövde en katalysator i form av henna.

Egenskaper hos henna:

 • Allergivänliga. Ger inte skalning, irritation, klåda och fläckar.
 • Stärkar hårsäckar, accelererar hårväxten, normaliserar blodcirkulationen, förhindrar håravfall.
 • "Lösar" hårvågorna, gör krullarna smidiga och glänsande, underlättar kamning
 • Minskar brittleness och andelen splittrade ändar;
 • Det påverkar huden som en antiseptisk, förbättrar sitt tillstånd vid problem med mjäll och ökat fet hår.

Funktioner av användningen av Basma:

 • Det har en stramande effekt på hårsäckarna, minskar håravfallet.
 • Det skapar en skyddande film på varje hår, skyddar den från skadliga effekter av yttre faktorer: UV-strålar, vind, saltvatten;
 • Kämpar mjäll, normaliserar talgkörtlarna;
 • Ökar hårdets densitet, gör håret mer lyxigt och voluminöst;
 • Hårfärg ger en bestående effekt, även på grått hår;
 • Huvudskillnaden från henna är att den knappast kan användas utan andra färgämnen.
 • Det har inga kontraindikationer.

Det är viktigt att följa instruktionerna för henna och basma färgning:

 • Använd endast naturligt färgämne utan att tillsätta kemikalier.
 • Ta hand om håret efter färgning. Vegetabiliska färgämnen ger sig själva en bra omsorgseffekt, men håret kräver ytterligare hydrering, näring och skydd. Få sina lockar kan bara från de vanliga sätten: masker, balm, serum, vitaminer;
 • Använd henna inte mer än en gång var 3-4 veckor. Det finns risk för att det torkar håret, gör det sprött och instabilt för skadliga faktorer.
 • Applicera henna eller basma för att rengöra fuktigt hår, tvättas med schampo. Men efter färgning från användningen av tvålmedel är det bättre att vägra. Färg stärker i hårstrukturen endast i 2-3 dagar.

Iranska henna

I sin rena form ger den en "klassisk" kopparröd nyans, men när man lägger till andra komponenter kan färgen variera från ljus till mörk koppar. Det har också en tonisk effekt på håret, stimulerar tillväxt, ger glans, förhindrar bräcklighet och andra problem. Den har en något skarp lukt och grov slipning.

indisk

Färgspektrumet är mer mångsidigt och låter dig välja en nyans så nära som möjligt till den naturliga hårfärgen. Högsta kvalitet anses brunt henna. På grund av den fina slipningen är den lätt att späda, den passar bra, tvättas lätt av. Indisk henna verkar snabbt, har en trevlig lukt och varaktig effekt.

Turkish

Ämne, vilket ger mer fasthållna och ädla nyanser. Det skiljer sig från indiska och iranska i det att för att uppnå ett resultat är det nödvändigt att hålla håret lite längre.

svart

Ej en enda komponentsubstans. Kompositionen innehåller också klyftolja och kakao, vissa kemiska element. Svart henna är inte farligare än långlivade konstgjorda färger, men det är inte längre 100% naturligt och harmlöst. Ersätt den färdiga svarta hennaen kan vara hemlagad komposition. För detta är det nödvändigt att ta två delar av basma för en Henna Lobe, lägg till jordnötter, svart kaffe eller starkt te till dem.

färglös

Färglös eller genomskinlig henna ändrar inte krullarnas färg, men har ett praktiskt taget identiskt spektrum av handlingar. Jag använder den som en mask eller ett naturligt schampo för hår, vilket ger hårstyrka, glans och skönhet. Det finns många recept för multikomponent hårmask med färglöst pulver. Till exempel med citronsaft, honung, äggula, oljor, vitaminer.

vätska

Produkten är klar för användning. Liquid Lawson har en krämig konsistens, lämplig för applicering på lockar, säljs i påse i färdig form, har inga konstgjorda komponenter i kompositionen.

Basma, till skillnad från henna, är bara en färg.

Vilket är bättre?

Problemet är kontroversiellt och inte ens helt korrekt. Båda vegetabiliska färgämnena har sina fördelar och nackdelar, men det slutliga valet av produkt beror på den ursprungliga och önskade hårfärgen. Naturlig henna och basma ger hårstyrka, densitet, hälsa, om de används korrekt. Violerar rekommendationerna för användning, du kan skada håret trots att färgen själva är miljövänlig och säker. Den negativa effekten av lavsonpulver och indigo pulver är på krullarna som har varit föremål för kemisk krökning. De rätta sig snabbare, blir styvare och torrare.

Också i fara - ägarna av alltför torrt och skadat hår. Sådana krullfärger i sin rena form kommer att göra ännu mer torr, spröd och benägen att skada. Detta betyder emellertid inte att ägare av torrt hår är dömda att använda endast konstgjorda färger. För att använda henna på lustigt hår måste du välja grunden för vilken blandningen kommer att förberedas. Olje- och mjölkbaser passar bäst: oliv- eller kardolja, vassle, kefir, tung grädde. Basma späds uteslutande med varmt vatten.

Nackdelarna innefattar varaktigheten av färgningsförfarandet. Exponeringstiden kan inte vara längre än 15 minuter, men applicering av blandningen till krullarna tar mer tid än att applicera den krämiga konsistensen av artificiella färger. Tvätta av grönsaksblandningen är också tyngre. Underlåtenhet att observera proportionerna, liksom användningen av henna eller basma på färgat hår, kan leda till oförutsägbara resultat. Håret förvärvar ofta onaturliga nyanser av blått, rosa, körsbär, blått spektrum och tvätta dem kan vara mycket svårt.

Vem kan använda?

Vegetabiliska färgämnen - en universell produkt. De är allergivänliga, ofarliga och försiktigt påverkar hårstrukturen. Färg baserad på henna och basma kan användas i alla åldrar, skadar inte i närvaro av sjukdomar och under graviditet. Du kan måla med henna och basma för någon original hårfärg, du behöver bara korrekt beräkna proportionerna och tiden. Den ljusbruna färgen är mer mottaglig, så skuggan kommer att bli ljusare och snabbare på den, för svart blir det mer tålamod och tid, för bruna är färgerna på indiska och turkiska henna lämpliga, både i ren och kombinerad form. Svart färg för mörkt hår, som kommer att betona deras skönhet, kan erhållas utan att lägga till Basma. Det är nog att använda färdig henna med kakaosmör och kryddnejlika.

För gråa krullar är speciella rekommendationer. För en början är det bättre att måla över Sedin med en lätt nyans av henna, och sedan belägga med en blandning av henna och basma, annars finns risk för att få för ljus, onaturlig och mycket resistent nyans. Också i blandningen för torrt hår rekommenderas att tillsätta en sked av basolja, till exempel olivolja. Detta skyddar dem mot torrhet och brittleness och ger extravård.

Vad händer om de blandar?

Kombinationen - henna plus basma expanderar utbudet av färger för hårfärgning. Beroende på proportionerna kommer det röda pigmentet av henna att vara mer eller mindre märkbart, och den svarta basmen ger en ljusblond eller djup mörk färg. Du kan blanda färger med flera metoder:

separerade

Det handlar om fasad tillämpning av henna först, då Basma. Förfarandet börjar med framställning av hår. De måste tvättas med schampo, skölj med en handduk, lite torr på ett naturligt sätt. Använd inte en hårtork, det kan torka ut strängar. Medan håret är torrt, blanda Henna i rätt proportioner i en skål och blanda bra. Applicera blandningen varm på håret, från början av huvudet och försiktigt sprida det från rot till spets med en kam och en speciell platt borste. Du kan massera med handskruvar. Då måste du vikla huvudet i polyeten och en handduk eller lägga på en hatt, tåla den tid det tar att färgas i önskad färg. Tvätta hårbotten noggrant och krulla med vatten vid en behaglig temperatur. Du kan använda hårbalsam. När färgat hår är torrt, upprepa proceduren med en ny blandning.

samtidig

Dess väsen är att färga hår med en blandning av henna och basma. För att förbereda färgen späds båda pulvren i olika skålar enligt de regler som föreskrivs för var och en av dem på förpackningen. När blandningen kyls till en temperatur av 40 grader, måste de blandas noggrant och läggas i en skål med varmt vatten så att den totala massan inte svalnar under processen. Det bör också börja på baksidan av huvudet, dividera trådarna längs skilsmässan och flytta från rötterna till spetsarna. Efter tiden som dikterats av det önskade resultatet kan blandningen tvättas av håret, krullar behandlade med balmsköljning.

Hur man mixar?

Det korrekta förhållandet mellan färgämnen - nyckeln till ett bra resultat. För att inte komma in i en obehaglig situation, när den resulterande färgen är väldigt långt ifrån den förväntade, är det viktigt att beräkna proportionerna och tiden i förväg. För bekvämlighet och noggrannhet finns ett specialbord baserat på proportioner och tid på den ursprungliga hårfärgen och förväntade resultat. Tekniken för framställning av blandningen är ganska enkel. För att få henna och basmåla måste du:

 • Bestäm krullarnas ursprungliga färg på ett speciellt bord. Du kan hitta den på paketet med pulver eller på Internet;
 • Beräkna rätt mängd gram torrt pulver baserat på hårets längd. Till exempel är 30-50 g av en komponent tillräcklig för korta krökor och längden på axlarna kräver 130-150 g vardera. Rätt mängd kan också beräknas utifrån rekommendationerna på paketet.
 • Baserat på önskat resultat, mäta med gramets gram i pulvret.
 • Späd de enskilda henna- och basma behållarna, enligt instruktionerna. Det är viktigt att komma ihåg att Henna förlorar sina egenskaper om de är utspädda med varmt vatten, och Basma löser tvärtom endast vid en temperatur av 80-90 grader. Det är nödvändigt att kombinera grus efter kylning till en behaglig temperatur;
 • Den resulterande blandningen kan blandas igen när den infuseras lite och appliceras på håret med en speciell platt borste.

Men det är inte lika lätt att färga håret ordentligt, som det verkar vid första anblicken, även om man känner till sekvensen av handlingar. Det är viktigt att följa några användbara riktlinjer:

 • Beredningen och blandningen av färger bör göras i porslin med träskedar eller speciella borstar. Metallen kan oxideras och plast, när den samverkar med varmt vatten, släpper ut skadliga ämnen, vilket inte kommer att gynna håret.
 • Ju fräschare pulver desto bättre blir det, så när man köper är det viktigt att vara uppmärksam på tillverkningsdatumet. Vid utspädning av torrsubstansen omedelbart före färgning är det också nödvändigt att ta hänsyn till att ju färre blandningen desto bättre kommer den att fungera.
 • Om vissa ingredienser måste tillsättas varma, bör de upphettas i ett vattenbad;
 • Färgtid är mycket viktigt. Du måste noga välja rätt antal minuter eller timmar, baserat på rekommendationerna i tabellen. För att inte misstas, bör ett preliminärt färgprov utföras på en obetydlig hårsträng;
 • Före färgning är det viktigt att skydda huden i pannan, öronen, nacken och händerna med handskar, fet babykräm och kläder med höga hals och slutna axlar. Du måste också täcka golvet i arbetsområdet med oljekläder eller tidningar;
 • Växthuseffekten kommer att förbättra frisättningen av färgämnet från substansen till krullarna. Det är inte nödvändigt att bära en polyetenhatt på henna, men för Basma är det nödvändigt.
 • Det är nödvändigt att tvätta bort rester av pulver från håret under lång tid och noggrant, skölja strängarna under rinnande vatten. Om detta inte är gjort måste de små pelletsna kamma ut efter att håret har torkat;
 • Det är nödvändigt att avstå från att tvätta håret med schampo under de första två eller tre dagarna. Vid den här tiden manifesterar pigmentet sig bara. Det kan vara en bedräglig känsla att det visade sig vara för ljust, och efter att ha använt schampot kommer färgen inte att vara tillräckligt intensiv;
 • Det optimala resultatet visas på håret efter den första tvätten. Om en viktig fest eller ett möte planeras är den här funktionen mycket viktig att överväga.
 • Om resultatet fortfarande inte är tillfredsställande är det värt att behandla färgade lock med varm kokos eller olivolja, linda med film och varma med en handduk. Skölj noggrant med schampo efter några timmar.

Sätt att använda

Recept för att göra färg från vegetabiliska ingredienser hemma är mycket olika. En lämplig komposition väljs i enlighet med hårets typ och färg. För ljustyper rekommenderas blandningar med mer henna än basmas. För brunhåriga kvinnor och mörkblonda kommer proportionerna att vara 1: 1, brunetter styrs bättre av Basmas övervägande. Förutom basma och henna kan hemmagjorda färger innehålla andra komponenter:

 • Cahors eller tranbärsjuice. När det läggs till henna, ge en skugga av "mahogny";
 • Malt kaffe. För chokladfärgat hår bör Henna spädas med varmt kokt kaffe.
 • Köttjuice I färsk form, när den tillsätts till blandningen ger ädla nyanser av vinröd. Samma effekt kan uppnås genom att applicera mycket tjocka teblad, elderbärsaft, karcade;
 • Kamomill. Hårfärgning med en blandning av pulverblad av lavsonia och noggrant krossad kamomill ger krullarna en varm, honunggyllen färg. En liknande färg kan erhållas genom att ersätta torrkamille med gurkmeja.
 • Saffran. Intressant honungsspel ger färg, vilket tillagt saffranblomman. Pulvret måste kokas i två minuter, tillsätt rabarber och blanda i blandningen. Du behöver inte lägga till för mycket, bara ringa det på knivens spets;
 • Jordnötter. Förstärker svart och djupt kastanjpigment i en blandning av basma och henna, gör färgen rik och mångfacetterad. Kaffe, jordnötsskal, svart te tjäna som hjälpare för nötkött;
 • Kakao. Om syftet med färgläggningen är naturlig kastanjfärg med mjukbrun nyans, då ska kakaopulver användas. Han gör ett utmärkt jobb med denna uppgift, vilket ger håret en naturlig skönhet och ett intressant färgspel;
 • Salt. Att tillsätta salt hjälper till att avslöja alla sina möjligheter till färgämnen. Det förhöjer frisättningen av pigment genom att kombinera pulvret med en vätska, vilket resulterar i en djup, rik kastanj eller mörk nyans. Även havsalt förstärker hårsäckarna och bryr sig om hårbotten.
 • Kockolja. Användbar för torrt och svagt hår i maskinkompositionen med henna. I det här fallet kan du använda både vanliga och färglösa henna. Masken med burdockolja kommer att förhindra håravfall, göra håret tjockare och snyggare, jämn, stark och elastisk.
 • Kefir. Masker med henna på kefir med regelbunden användning ger starkare hår och aktiverar tillväxten, ger dem en hälsosam utseende, glans och volym.
 • Ett ägg Masken av färglös henna med tillsats av äggulor används för densitet och aktiv hårväxt. För bättre effekt kan du lägga till vitaminer och eteriska oljor till det. De mest mångsidiga är retinol, tokoferol, askorbinsyra, basoljor av olivolja, ricinus, aprikos, avokado essentiell olja, jojoba, macadamia;
 • Honey. Masker med naturlig honung återställer, ger näring och förstärker skadade lockar. För att blandningen ska vara så användbar som möjligt är det bättre att spädda henna inte med vatten utan med uppvärmt serum. Ju mer flytande honungen är desto lättare blir det att tvätta det ut ur håret.

Det finns andra recept för olika typer av problem eller normalt hår. Det är inte svårt att hämta dem, det viktigaste är att känna hårets egenskaper och ha ett visst mål.

Efter den vanliga färgen

Den faktiska frågan för dem som bestämde sig för att använda naturliga färgämnen för transformation - är det möjligt att applicera henna och basmu på redan färgat hår. Att göra detta rekommenderas inte. Resultatet kan vara oförutsägbart, och det blir väldigt svårt att blockera den fula färgen. Särskilt problematisk är sekundärmålningen av blekta krullningar. På dem kan henna och basma dyka upp i violett, blå och grön nyanser.

Den omvända processen är också omöjlig. Inget artificiellt färgämne kan helt blockera färgen på hårfärgat med henna eller basma. Rött eller svart pigment kommer att "skina igenom" den nya färgen, vilket gör den ojämn och frisyren felaktig i utseende. Försök att missfärga hår kommer att leda till manifestationen av blågrå, smaragd och smutsig färgscheman.

Hur mycket att behålla?

Tiden är en avgörande faktor för hårfärgning. Slutresultatet beror direkt på hur mycket färgblandningen har påverkat locken. Med henna och basma bör du styras av speciella tabeller, där färgerna och den rekommenderade färgtiden ingår. Om håret tillhör en blond blondin tar det från 1 till 20 minuter för att ändra färgen beroende på önskat resultat. Naturliga blondiner behöver 5-25 minuter för en bestående effekt. Mörkblond kräver 8-10 eller 25-35 minuter. Ljusbruna hår behöver från 10 till 45 minuter, mörkt - upp till en och en halv timme. På kastanj och svart hår kan du hålla blandningen i upp till 2 timmar, för gråhåriga - upp till 3. Nedräkningen börjar från det ögonblick då håret är helt täckt med blandningen och täckt med polyeten.

Hur ofta kan jag använda?

Trots att Henna och Basma har en kosmetisk och terapeutisk effekt, bör du inte färga håret varje vecka. Den rekommenderade användningsfrekvensen är att färga håret en gång var fjärde vecka, så blir resultatet av hög kvalitet, vacker och resistent. Mer frekvent användning av henna kan leda till negativa konsekvenser. Krullarna blir torra och spröda, det blir omöjligt att måla dem i en annan färg. Frisyren kommer att öka i volym och kommer att börja se mer magnifik, men inte alls på grund av att håret blir tjockare. Frekvent färgning med henna "splittrar" keratinskalor av hår, vilket gör att de sticker ut i alla riktningar, därför blir håret fluffigt och voluminöst. Det kommer vara mycket svårt att reparera sådan skada, därför måste användningen av henna och basma respekteras.

recensioner

Naturkosmetik från växtbaserade ingredienser, som är lätt och bekvämt att förbereda hemma, är mycket populärt bland det mässa könet. Henna och Basma har bland annat fått beröm. De värderar främst naturlighet, hårfördelar och rika nyanser. Miljövänliga naturliga färgämnen är inte svåra att förbereda hemma, med receptet för att skapa önskad nyans. Också bland de positiva aspekterna noteras tillgängligheten av ingredienser som behövs för färgning av hår med henna och basma. De kosmetiska egenskaperna hos färglös henna förtjänar särskild uppmärksamhet. Det används inte bara i masker för hår, men också i hudvård.

Hårfärgning med basma och henna

Idag är den fashionabla trenden användningen av kosmetiska produkter baserade på naturliga ingredienser, eftersom ämnena i deras sammansättning har en fördelaktig effekt på kroppen.

Moderna kosmetologibranschen erbjuder en mängd hårfärgprodukter, om du tror att reklam, dagens färgämnen bota, fuktar, närmar, skyddar, återställer.

Men även de dyraste färgerna innehåller mycket ämnen som har en skadlig effekt på huden och håret. Därför har många kvinnor föredragit naturliga färgämnen. En av de mest populära naturfärgerna är Basma.

Basma dygder

Basma är en naturlig produkt, som produceras från indigo färgämnet växten, som växer i tropiska länder. Indigofera färgämne är känt för sådana egenskaper:

 • förstärkande;
 • minska;
 • antiinflammatoriska;
 • Sårläkning;
 • mjuk;
 • näringsämnen;
 • skydd;
 • Moisturizing.

Basma har en positiv effekt på håret och hårbotten:

 • Djupt närmar sig hår
 • Fuktar intensivt hårbotten
 • Behandlar mjäll;
 • Eliminerar klåda och skalning
 • Det ger hår en vacker nyans och målar över grå hår;
 • Aktiverar sund hårväxt
 • Återställer strukturen hos skadat hår
 • Stärker hårsäckar
 • Skyddar hår från aggressiva termiska, klimatiska, kemiska faktorer;
 • Det ger naturlig glans och naturlig volym.

Effekten uppnås på grund av produktens sammansättning, som innehåller:

 • Naturhartser;
 • tanniner;
 • Mineralkomponenter;
 • Vitaminkomplex
 • Växtbaserade extrakt.

Trots de positiva egenskaperna finns kontraindikationer:

 • Nyare färgning med professionell färg;
 • perm;
 • För blont hår
 • Individuell intolerans.

Andel basma och henna för att uppnå önskad färg

Basma är ett resistent färgämne som ger en rik blå eller grön färg, varför en naturlig produkt används med henna.

För att få önskad nyans blandar du henna med basma korrekt i proportioner:

 • Lätt kastanj - 1: 1;
 • Koppar - 4: 1;
 • Brons - 2: 1;
 • Mörk kastanj - 1: 2;
 • Mörkchoklad - 1: 3;
 • Svart - 1: 4.

Förutom ovanstående färger kan du få andra nyanser med tillägg av följande produkter:

 • Kamomill avkok för en guld-röd ton;
 • Rödvin - för färgen "Mahogany";
 • Starkt svart te - för kastanj med röda skimmertoner;
 • Naturligt kaffe - för en chokladskugga;
 • Bietjuice - för färgen "Dark Bordeaux".

Inga mindre attraktiva toner erhålls genom att lägga tinkturer och avkok av ekbark, saffran, lökskal samt kakaopulver, kryddnejlika, gurkmeja, kanel, färskpressad juice från frukt och grönsaker.

Mängden henna och basma beror på hårets längd:

 • Upp till 70 gram. henna och basma - för kort hår;
 • 100 g - för hår upp till nacken;
 • 150 g - för hår upp till axlarna;
 • 200 g - för hår upp till axelbladet;
 • 250 g - för hår upp till midjan.

Du kan läsa mer om henna hårfärgning här.

Det klassiska receptet för att göra färg baserat på basma och henna

Att laga naturfärg, lagra upp:

 • Basma (mängden beror på längden på strängarna och önskad ton)
 • Henna (mängden beror på hårets längd och önskad nyans)
 • vatten

Blanda i en keramisk, glas- eller plastbehållare basma och henna (mängden beror på hårets längd och önskad ton). Varmvatten till 90 grader. Häll henna och basma med vatten, rör omblandningen noggrant till en pastaformig stat. Om så önskas kan du lägga till andra naturliga färgämnen. Kyl den naturliga färgen. Hårfärg är redo att användas.

Arbetsordningens regler

För att göra hårfärgningen lyckad följer du reglerna:

 1. Före proceduren, tvätta inte håret i 3 dagar och använd inte hårstylingsprodukter;
 2. Strikt följa de doser som anges i recepten;
 3. Innan färgtestet appliceras för identifiering av allergiska och biverkningar
 4. Applicera blandningen på en tunn strand för att kontrollera den valda nyansen;
 5. Använd handskar;
 6. Täck dina axlar med en handduk;
 7. Applicera en tjock grädde eller petroleumgel på pannan, öronen, nacken, för att inte fläcka huden, eftersom agenten är mycket hållbar, det är extremt svårt att tvätta det.
 8. Måla hela hårets längd: från rötterna till ändarna. Använd lätt pensel, skum eller svamp för enkelhets skull.
 9. Samla håret i en bulle, svans eller bulle;
 10. Bär en plastpåse eller plastlock;
 11. Wrap huvudet med en handduk eller ett ullsjal;
 12. Åtgärdstid - från 30 minuter (för blont hår och ljus nyanser) till 4 timmar (vid färgning i svart). För koppar och kastanjebrun - 1,5 timmar;
 13. Tvätta av färgen utan att shampooa;
 14. Torka håret på ett naturligt sätt;
 15. Använd inte schampo, balsam eller mask i 3 dagar;

Efter råd från experter ger Basma en attraktiv ton utan att skada huden och håret.

Basma är ett underbart verktyg som inte bara färgar hår, utan också läker dem, ger dem kraft, vitalitet och skönhet.

Hur man använder Basma för att färga hår hemma

Basmy egenskaper vid färgning av hår

Att använda ett sådant pulver började i gamla dagar. Det gjordes av löv av ett tropiskt indigofer-träd. Mjöl som extraheras på detta sätt har en grå färg med en grön tipp. Det är därför inte rekommenderat att göra färgning med en basma, annars riskerar du att vrida dina krullar från naturlig till blågrön färg. Och tvätta bort, måla över en ovanlig nyans ganska svårt.

Basma användning för hår

Med rätt användning av basfärg för hår kan du uppnå bra resultat. Även fans av kända varumärken som Palette, Casting, Wella, kommer inte att kunna skilja deras och dina resultat av färgning. Ändå har det naturliga färgämnet en låg kostnad och mycket positiv feedback på grund av dess kosmetiska egenskaper:

  Stimulerar hårglans;

Det matar locken med olika grupper av användbara spårämnen och mineraler;

Det ger strängarna mjukhet och silkiness, vilket gör dem fina

Fördelaktig effekt på hårsäckar;

Förbättrar tillväxten av lockar;

En fördelaktig effekt på hårbotten, lindrar mjäll

Vad håret ser ut efter basma

Många tjejer, som har lärt sig de många fördelarna med Basma, vill prova pulvret på håret, men inte rusar, men du bör noggrant studera reglerna för att använda Basma, som bestämmer hårtypen:

  Färgningsträngar för första gången riskerar du att få fel färg du vill ha. Därför rekommenderas att använda Basma med henna. Blanda pulver i strikta proportioner för att få önskad ton.

I närvaro av gråa trådar, var förberedd för maximal effekt. Basma kommer att ge en ljus färg till krönen, men på de ställen där det inte fanns något grått hår kan fläckar med olika nyanser uppträda. Det är bättre att applicera färg på kvinnor som har en jämn hårton.

Använd inte färgpulver mer än en gång per kalendermånad. Annars riskerar du att få motsatt effekt, dvs. störa vattenbalansen i hårstrukturen. Som ett resultat kommer de att bli sköra och ta ett tråkigt ohälsosamt utseende.

 • Färg inte håret om du har använt ett annat färgämne eller krökt det innan.

 • Hårbehandling med basma

  För tjejer som har problem med lockar är det bättre att inte använda kemiska färgämnen med ammoniak. Men det finns tillfällen då färgämnet är oumbärligt. I det här fallet passar du Basma. Inte bara får du en vacker färg på trådarna, utan också med hårstrukturen i full ordning. Om du inte vill måla lockar gör du en mask.

  Basma Hair Mask Recept:

   Mask för alla typer av hår. Ta två skedar majonnäs, basma och vegetabilisk olja för att neutralisera färgen. Blanda i en skål. Sätt på lockar. Titta på ett par annonser på TV, tvätta blandningen från huvudet med varmt vatten.

 • För lätta strängar. Blanda henna, basma, kefir, magert olja. Applicera kompositionen på håret i tio minuter. Tvätta sedan ditt hår. Effekten kommer att märkas nästan omedelbart.

 • Basma färger för hår

  För att få en specifik hårfärg bör du välja rätt basma för färgning. Basma är svart, röd, dessutom kan blandningen ha en chokladfärg. Låt oss prata mer om detta nu.

  Vad är nyanser av basma

  Den som inte använde Basma, vet inte att med hjälp av den kan man få olika nyanser av färg. Det viktigaste är att kunna blanda de nödvändiga ämnena i rätt proportioner:

   Blanda henna och basma, få följande nyanser: varm blondin, brun med en bronsfärg, svart och kol.

  För lätt kastanjfärg, använd henna, basma och grönt te.

 • För att få en vacker chokladfärg, lägg till kaffe till dessa två ingredienser.

 • Hur man väljer en basma färg för hår

  För att få den önskade färgen, först och främst, köpa färg, titta på produktionstiden. Var noga med att granska förpackningen noggrant. Det är tillrådligt att lukta Basma. Om du luktar fuktigt och känner klumpar, är detta pulver inte lämpligt att använda. När inga brister hittas, var god att köpa varan. För att få olika färger, förutom basma själva, tar de också henna, kaffe, elderbärsaft och andra naturliga färgämnen.

  Svart basma för hår

  För att bli en ljus brunett, färga krullarna med henna först. Håll färgen på huvudet i ungefär en timme. Efter det, tvätta av henna och sprida huvudet med basma, reklamfilmer, en timme eller två. Torka sedan håret noggrant igen.

  Röd basma för hår

  Ta två förpackningar av henna och en basma, blanda i en tallrik. Fyll med varmt vatten. Sprid jämnt alla trådar. Låt färgen vara på i en och en halv timme. Skölj sedan med varmt vatten.

  Chokladfärg basmas för hår

  Basma ansökan om hårfärgning

  Basmys regler för hårfärgning är enkla:

   Förbered färgen omedelbart före användning.

  Använd endast högkvalitativa råvaror.

  Behandla hudområdena nära håret med en rik, närande grädde, eftersom färgämnet är dåligt tvättat.

  Använd skyddshandskar på dina händer.

  Använd gamla trasor för att täcka dina axlar.

 • Använd en plastlock på huvudet, var vänlig observera - det kommer inte att vara möjligt att tvätta det efter användning på grund av långvarig färgämne.

 • Hur man väljer basmängder när man färgar hår

  Genom att ändra proportionerna av innehållet i blandningen av henna och basma, kan du få helt olika färger och nyanser av färgning. Kromaticiteten påverkas också av hårets struktur och tiden då du målar. I vissa tjejer sker färgning på en halvtimme, och i andra - är en och en halv timme inte tillräckligt. Därför rekommenderar tillverkarna att prova blandningen på hårkrullen innan man målar hela hårets hår.

  Nu mer om proportionerna:

   För svart måste du ta 2 påsar basma och 1 henna, håll 40-90 minuter.

  För rättvishårig mix 1 paket med basma och 1 henna, håll inte mer än trettio minuter på strängarna.

  För kastanjebrun, såväl som ljusbrun, är blandningens sammansättning en till en, men färgtiden kommer att vara 50-65 minuter.

 • För bronsfärgen tar vi 1 paket basma och 2 henna, hårfärgning tar 45-65 minuter.

 • Basma Blend Recept för hårfärgning

  Kompositionerna för färgning av krullar framställes i följande ordning, oberoende av receptet:

   Ta komponenterna, blanda, till pulver har en likformig färg.

  När det svalnar lite (upp till 90 ° C), lägg det gradvis till pulvret och rör om.

  Ska göra en tjock gruel, som sur grädde.

 • Som experiment för att ge en ovanlig nyans kan du lägga till andra naturliga färgämnen - mutterblad, skal, kaffe, kakao, svart, grönt te.

 • Hur man använder basma för hår hemma

  Applicera naturlig färg hemma, var uppmärksam - det är dåligt tvättade inte bara från håret utan också från andra ytor. Använd därför noggrant, för att inte smita nya saker, kläder. Om du smeder på badrummet, sjunker, kakel, tvättar sedan omedelbart ytan, dra inte åt med rengöring.

  Hur färgar håret i basma

  Förbered, som beskrivet ovan, saker och föremål för att inte smita utsatt hud. Först därefter fortsätter man till beredningen av färgkompositionen. Håret får inte tvättas.

  Applicera försiktigt den fortfarande varma massan på hårsträngarna med en speciell borste. Börja smita håret från baksidan av huvudet och smidigt sprida allt håret upp till hårets ändar. Fördela basma jämnt, smörj försiktigt varje kröning. Lägg sedan på en plastlock och ett näsduk ovanpå. Vänta enligt anvisningarna i receptet. I slutet skölj blandningen med ett mildt schampo.

  Titta på videon om användningen av basma för hår:

  Hur man blandar henna och basma för att få rätt färg, proportionsschemat

  Mehendi, magsdans, orientaliska sötsaker, turkiska kärleksserier - populariteten av allt detta beror på våra landsmäns intresse i östens liv och kultur. Exakt samma naturliga resultat av nyfikenhet var användningen av naturliga färgämnen av henna och basma för färgning av hår. Invånare i Indien, Iran, Sudan och andra länder har länge använt grönsaksråvaror att bli mer attraktiva, för att göra krullarnas naturliga färg ljusare och strängarna själva är hälsosamma. För att lära dig att färga hår med henna och basma hemma, välj rätt proportioner och blanda båda komponenterna, det räcker att läsa den här artikeln med bilder, tips och detaljerade instruktioner.

  Vilka är fördelarna

  Båda färgerna har en helt naturlig komposition, eftersom de är gjorda av växter. För att få henna är de nedre lövningarna av bushen Lawsonia löviga, och för Basma - blad av indigofers från benfamiljen släcks. I det första fallet har pulvret en grön och i den andra - en grågrön färg.

  Varning! Den främsta fördelen med båda medlen är inte bara sparsam, utan även i terapeutisk effekt på håret: stärkning, närande krullar, som reglerar talgkörtlarna.

  Henna i ren form färgar strängar i röd färg. Det finns andra sorter av det, med vilket du kan få en gyllene, röd nyans, några toner bruna.

  Om endast basma används för färgning blir håret blågrönt. Därför är pulvret från indigoferbladet nästan inte använt som ett självständigt färgämne, och i de flesta fall blandas det med henna. En sådan tandem gynnar båda komponenterna: kombinationen neutraliserar ljusa pigment och skapar vackra, naturliga nyanser på håret. Vad exakt - beror på förhållandet mellan färgverktyg.

  Fördelar och nackdelar

  Fördelar med naturliga färgämnen:

  • otvivelaktiga fördelar för håret. Med hjälp kan du lösa många problem - förlust, långsam tillväxt, mjäll, överdriven fetthalt i huvudet;
  • förbättra det övergripande tillståndet hos håret, vilket blir glänsande, tjockare, vackert;
  • tar emot olika nyanser utan kemiskt inflytande av en permanent;
  • Effektiv målning av grått hår när man kombinerar båda komponenterna (själva henna, till skillnad från Basma, klarar inte bra med "silver" i håret);
  • möjlighet att kombinera med andra naturliga ingredienser, vilket gör det möjligt att diversifiera den ursprungliga paletten (detta inkluderar växtjuicer, decoctions of herbs, kryddor, te, kaffe);
  • låg kostnad av färgämnen;
  • användarvänlighet hemma;
  • hypoallergen.

  Om du ska göra henna och basma färgning, överväga också nackdelarna:

  • Med frekvent användning blir den terapeutiska effekten knappast märkbar, eftersom naturliga pulver kan vara skadliga: överdriven håret;
  • att måla om, måste arbeta hårt. Henna och Basma är "inte vänliga" med kemiska föreningar;
  • efter förfarandet är det svårt att lossa krullarna hos färgämnesresterna bestående av gräspartiklar. Det tar lång tid och torkar tålmodigt håret;
  • någon gång håret utstrålar en märklig lukt;
  • Att hämta den önskade nyansen från första gången är ganska svår. Ofta måste du experimentera med proportioner och komposition för att få det du behöver.

  Rådet. Kontrollera vid inköpet om lagringstiden för naturliga råvaror inte har löpt ut. Dess kvalitet bestämmer direkt resultatet av målningen.

  Kontra

  Om trådarna är torra, spröda eller hårbotten är för torr, är det bättre att skjuta ut förpackningen med pulver tills bättre tider. Ett alternativ kan vara en kombination av dem när de färgas med kefir, gräddfil, oljor. Det rekommenderas inte att göra proceduren under graviditet och amning: Den förändrade hormonella bakgrunden påverkar negativt hur färgen kommer att falla.

  Försiktighet bör vidtas för att använda naturliga ingredienser på ljuskullar, eftersom du kan få fula gulgrön nyanser.

  Oönskade hårfärgning med henna och basmo efter en nyligen perm eller användning av en permanent, halv-permanent komposition. I det första fallet, vänta på den snabba rätningen av lockor, i det andra - för att få ett ojämnt färgschema.

  På samma sätt bör du inte använda ammoniak eller ammoniakfri färg från kända tillverkare på färgat hår, om du tidigare använde vegetabiliska pulver. Mest sannolikt kommer den nya färgen att göra dig besviken, om det över huvudet syns på håret.

  Det är viktigt! I vissa fall kan även pulver av vegetabiliskt ursprung orsaka en allergisk reaktion: klåda, rodnad, svullnad. Testa färgämnena på huden på handleden eller armbågen.

  Nyanser och proportioner

  Omedelbart bör det noteras att information om antalet droger är rådgivande. Du kan behöva justera proportionerna i en riktning eller en annan. Mycket beror på struktur, tillstånd, hårfärg. Förstå hur den kombinerade färgen uppfyller dina förväntningar, kan bara upplevas av. Med varje ny färgning kommer tonen att bli starkare och bli rikare.

  Om du blandar henna med basma i lika stora mängder, får du en kastanjfärg av varierande intensitet (på blondiner - ljusare, på brunhårig - med kopparskimmer). Håll blandningen på huvudet i 1-2 timmar. För andra kombinationer, använd följande förhållanden:

  • Blondin är resultatet av att blanda 3 delar av henna och en del av basma. Färgen kommer att visas inom en halvtimme. Den ursprungliga hårskärmen ska vara ljus.
  • Red. En mjuk variation av ljusa färgscheman erhålls genom att kombinera henna och basma i ett förhållande 2: 1. Receptet är lämpligt för blondiner och kräver att pastaen torkar i högst 10-15 minuter.
  • Brons. Förhållandet mellan färger är detsamma, 2 till 1, men applicera blandningen på mörka lockor och tvätta inte av det i 30 minuter. Proportionerna kan ändras: 1,5 delar av henna plus basma i samma mängd (1 del).
  • Choklad, brun. Denna färg ger en kombination av 1 lob pulver av deras Lawsonia och 2 lobes - medel för indigofer. Sammansättningen lämnas på håret i 15-50 minuter.
  • Svart färg erhålls genom att använda samma andel, 1: 2 och ökar exponeringstiden till 1,5-2 timmar.

  Det är möjligt att applicera medel inte bara i form av en homogen blandning, men också i sin tur. I detta fall beror varaktigheten av färgning på vilken färg du behöver i slutändan:

  • om blond, använd först henna i 60 minuter, sedan basmu i 20 minuter;
  • Du vill ha rik choklad - lämna tiden för den första komponenten samma, för den andra - öka till 40-50 minuter;
  • att bli svart, för henna, ta 40 minuter, för basma - 2 timmar.

  Observera att mängden pulver du behöver för färgning beror på hårets längd, tjocklek och hur mycket du föredrar. För korta och medelstora strängar kan det ta mellan 100 och 300 gram torrsubstans, för långa - 300-500 gram.

  Regler och funktioner, Application Tips

  1. För utspädd basma krävs vatten. Detta färgämne, till skillnad från henna, är inte rädd för kokande vatten och hög temperatur.
  2. Det är bättre att späda pulver från lawson av kefir (om håret är normalt eller torrt) eller citronsaft, vatten med ättika (om strängar är fet). Den sura miljön bidrar till en ljus, rik färg.
  3. Anslut färdiga lösningar före användning, men se till att de inte är för heta.
  4. Använd inte för beredning och applicering av metallprodukters sammansättning.
  5. Efter färgning komprimeras kompositionen lättare om i 1-2 preparatsteg införs 1-2 äggulor i den.
  6. Kosmetisk olja, avkok av linfrö eller apotek glycerin tillsatt till lösningen tillåter inte torrt hår.
  7. För mycket basma i förhållande till henna kan ge krullar en grön färg.
  8. Färgen ska ha en medellånghet. För flytande blandning kommer att flöda över ansiktet, kläder, vilket ger obehag. Mycket tjock kommer att härda snabbare än håret kommer att få en ny nyans.
  9. Kompositionens temperatur bör vara måttligt varm. Kallfärg är långsammare, och hett färgämne kan orsaka brännskador.
  10. Vid färgning hemma, speciellt långa krullar, är det lämpligt att använda för uppvärmning av drogvattenbadet.
  11. Håret ska vara rent, torrt eller lite fuktigt. Det har visat sig att pigmentet tränger bättre in i strukturen av fuktiga strängar.
  12. Om du använder en blandning av vegetabiliska ingredienser, var noga med att slå på huvudet med polyeten, sedan med en handduk.
  13. Vid applicering av en separat färg kan värmen endast värmas under appliceringen av henna. Utan detta blir färgen väldigt ljus. Basma kräver inte sådana åtgärder.
  14. För att öka blodcirkulationen och förbättra effekterna av färgämnen, fördela dem längs håret, drick te med ingefära, citron eller lite lätt alkoholhaltig dryck.
  15. Använd inte schampo och balsam, tvätta bort henna och basma. Denna regel gäller under de tre första dagarna efter proceduren.
  16. För att fixa färgen sköljer du huvudet med ättika eller rosenkrämbuljong (en matsked av varje ingrediens per liter kallt vatten).
  17. Om den resulterande nyansen verkar för ljus använd olivolja. Bara fördela det genom ditt hår före en annan hårtvätt.
  18. En alltför mörk färg kan tändas genom att tvätta krullarna med vatten och ättika eller citronsaft.

  Rådet. Uppdatera färgen, gör det mer levande skölj med henna och basma hjälper. Ta 25 gram av båda produkterna, lös upp i 1,5 liter kokande vatten. Stam, sval och applicera som avsedd. Du kan ta på samma mängd vatten 50 gram av en Henna.

  Målningsteknik

  Det finns två sätt att färglägga hår med henna och basma: separat och samtidigt. Enligt recensioner ger båda ungefär samma resultat. Men vid sekventiell applicering av färgämnen kan du styra vilken färg som erhålls och justera den direkt under proceduren.

  För båda metoderna måste du förbereda:

  • 2 tankar för blandningslösningar;
  • samma antal penslar eller svampar (beroende på den valda metoden);
  • 2 skedar eller ätpinnar för att röra blandningen;
  • kam kam;
  • hårspännen eller hårnålarna;
  • vaselin eller fettkrämer
  • polyetenpåse, duschlock eller klädesfilm;
  • en handduk som inte har något emot nedsmutsning;
  • handskar;
  • vattentät peignoir / gammal morgonrock eller t-shirt.

  Hur man målar med henna och basma genom den samtidiga metoden:

  1. Lös upp pulver i olika behållare och blanda sedan.
  2. Häll kompositionen till en temperatur av 40 ° C och låt den ligga i en skål varmvatten så att det inte svalnar.
  3. Smörj håret med en oljig grädde (petroleumjelly).
  4. Använd handskar, en badrock eller en t-shirt.
  5. Dela håret i 4 zoner: occipital, crown och two temporal. Säkra varje med barrettes.
  6. Färgstart från nacken. Dela den här delen av krullarna i separata strängar.
  7. Applicera lite varm på varandra i följd. Flytta från rotzonen till tipsen.
  8. Därefter behandla på samma sätt de tidzoner och kronan.
  9. Sätt håret i en bulle, sätt på ett baddräkt (paket) eller linda en film runt huvudet.
  10. Täck därefter håret med en handduk.
  11. Efter att ha väntat på rätt tid sköljer du blandningen med rikliga mängder varmt vatten.

  Rådet. Om det kvarvarande pulvret avlägsnas dåligt, applicera lite balm på färgat hår, eftersom du inte kan använda schampo.

  Att färglägga på ett separat sätt är nästan lika:

  1. Förbered henna först - det appliceras alltid först.
  2. Skydda kläder med badrock, händer med handskar och hud på pannan, tempel och nacka med grädde eller petroleumjelly.
  3. Form från hårets huvud 4 zoner, nypa dem med clips.
  4. Behandla lockar på samma sätt som vid färgning samtidigt.
  5. När den nödvändiga tiden har gått, skölj med vatten. Du kan använda en balsam.
  6. Lös sedan upp basmen, fördela den till trådarna.
  7. Vik inte på huvudet.
  8. Efter en viss tid, tvätta av färgämnet.

  Separat sätt praktiseras oftare för att bli svart.

  Grå hårfärgning

  Henna används sällan som ett självständigt färgämne för grått hår, endast om det finns lite "silver" på trådarna. Annars visar det sig mycket ljus orange färg. Kombinationen med Basma gör det möjligt att mjuka lite, för att muffla den skrikande nyansen för att göra det mer naturligt.

  Gråkrusningar är dåligt utsatta för färgning, kräver därför några förfaranden eller långvarig exponering av kompositionen (upp till 5-6 timmar). Mjukt hår kommer att absorbera pigment snabbare, hård - långsammare.

  En viktig punkt! För att måla det grå håret är det bäst att agera i steg, vilket ger blandningen på ett separat sätt. Färgmättnaden beror på exponeringstiden för varje komponent.

  Det finns sådana rekommendationer:

  • För att få en blond, inklusive mycket lätt, bör henna påverka håret i 2-5 minuter. Sedan hälls håret med Basma och tvättas omedelbart med vatten;
  • För en mörkare blond applicera en blandning av pulver av Lawsonia i 8-10 minuter, en produkt från indigofera i 4-5 minuter;
  • ljusbrun eller mörkbrun är resultatet av hennaexponering under 10-40 minuter, basma - 5-30 minuter. Ju längre, desto mer mättad tonen. Det är nödvändigt att öka tiden proportionellt för båda färgämnena;
  • För att få en kastanjfärg, applicera konsekvent båda drogerna i 20-25 eller 40-45 minuter vardera (för respektive ljusare eller mörkare version);
  • det är möjligt att färga det svart om du står henna först och sedan basma i 1-1.5 timmar.

  Naturliga råvaror av vegetabiliskt ursprung gör det möjligt att få en ny färg och samtidigt behandla hår. Ta bara inte del i naturliga ingredienser. Det är nog att uppdatera färgen var 2-3 månader och tona rötterna resten av tiden.

  Experimentera med proportionerna av henna och basma, du kan välja den mest framgångsrika nyansen för ditt hår.

  Det är svårt att få önskad nyans med naturliga färgämnen. Professionella rekommenderar att du använder beprövade verktyg:

  Varje förändring av hårfärg är en stress för ett hårhår. Glöm inte håråterställning efter färgning, våra tips hjälper till med detta.

  Basma, fördelarna och hårskador. Instruktioner för beredning och färgning av hår med henna och basma

  Vad är basma?

  Basma är ett naturligt färgämne som är känt för mänskligheten sedan antiken. Dess huvudsakliga funktion har alltid varit att färga hår, även om det ibland användes för att ge den önskade färgen till tygerna.

  Ämnet i fråga är ett pulver med en gröngrön färg. Den produceras från en tropisk tropisk växt, vars torkade blad är malda för att erhålla önskad konsistens.

  Fördel och skada

  Bland de positiva egenskaperna hos detta verktyg är:

  • Det är en miljövänlig produkt som inte kan skada hår och hårbotten.
  • Kan läka sår
  • Avlägsnar inflammatoriska processer;
  • Kompositionen innehåller C-vitamin, vax, olika hartser, tanniner, mineralämnen som har en terapeutisk effekt på skadade trådar;
  • Motstår förlust, stärker hårsäckar
  • Förhindrar mjäll
  • Förstör skadliga bakterier som orsakar patogener i hårbotten;
  • Främjar tillväxten av friska och starka krullar;
  • Ökar volymen, vilket ger en känsla av tjockt hår, vilket är viktigt för dem som är naturligt smala och inte särskilt tjocka.
  • Lämplig för känslig hårbotten;
  • Krullarna blir skina, få en rik mörk färg.

  När du planerar att färga håret med Basma måste du först veta om den skada den kan orsaka:

  1. Det är svårt att tvätta bort och kräver under en lång tid;
  2. När färgning sker för första gången eller efter användning av andra färger kan basmen förekomma i oförutsägbara färger;
  3. Du kan inte göra en perm för håret, eftersom du kan få i slutändan grön färg på huvudet;
  4. Dåliga färgämnen gråhår, vilket gör dem synliga på den allmänna bakgrunden;
  5. Med frekvent användning gör det strängar torra och spröda.

  VARNING! Basma innan du använder kombinerat med henna. Detta skyddar dig från att få en grön, blå nyans på strängarna.

  Vilken färg ger naturlig basma?

  Utan användning av tillsatser ger naturlig basma en blå eller grön nyans. Det beror på den naturliga hårfärgen. Henna hjälper till att ge dem den nödvändiga nyansen. Det tillsätts till den analyserade färgen i en viss mängd.

  Henna och basma kombination

  Uppmärksamhet på vilken nyans du vill få på huvudet, du måste observera olika proportioner av dessa två komponenter:

  1. Det kommer att bli möjligt att få en kastanjfärg om du blandar basma med henna i lika stora mängder;
  2. För att få trådarna att få en svart ton med en blå nyans, kombinera en del av henna och exakt dubbelt så mycket basma;
  3. Om du vill göra en bronsfärg, förbered dig mycket av en viss mängd basma och henna, vars mängd ska vara dubbelt så stor.

  VIKTIGT! Följ rekommendationerna från experter vid beredning av färg, liksom metoder för dess tillämpning, för att få ett resultat av det önskade resultatet.

  För att inte förstöra utseendet, måla en curl med det aktuella organet, utvärdera resultatet och tänk på om du vill se dig själv så här i spegeln.

  Hur man förbereder en lösning och väljer en nyans

  För att undvika överraskningar på ditt huvud, förbered en blandning av basma och henna och applicera det försiktigt på en liten del av strängarna. Håll i en viss tid och spola. Om du inte vet vad resultatet kan vara efter att du har applicerat färgen, kom ihåg att det blir svårt eller nästan omöjligt att tvätta det. Om den resulterande färgen passar dig, fortsätt färgningsproceduren.

  Framställning av lösningen är som följer:

  1. Blanda färger i torr form;
  2. Värm vattnet till 90 grader och tillsätt det gradvis till pulvret.
  3. Om du vill ge ditt hår en intressant nyans, lägg till ytterligare komponenter istället för vatten.
  4. Den färdiga massan ska likna tjock gräddfil;
  5. Tillsätt några droppar av någon essentiell olja så att håret inte är torrt och färgen är lättare att lägga sig ner.

  Vissa komponenter kommer att bidra till att diversifiera basmens färg och göra den mer unik:

  • Grönt te hjälper till att få ljus brun kastanj färg;
  • En infusion av lök ger strängarna en brun färg;
  • Elderbärsaft kommer att göra ditt hår rosa eller lila;
  • En blå båge ger en lila nyans;
  • Färskt kaffe kommer att göra trådarna i en brunett choklad.

  Rätt proportioner för att få rätt färg.

  Det är bara möjligt att få önskad nyans om den önskade andelen av de två komponenterna observeras:

  1. Blanda samma mängd basma och henna och kan få en ljusbrun eller blek kastanjeskugga.
  2. En matsked Henna och två matskedar basma ger en rik brun eller kastanjfärg;
  3. För att ge strängarna en brons eller kopparfärg, kombinera en matsked Basma och två matskedar Henna;
  4. Förhållandet 1: 3 (henna respektive basma) kommer att ge svart med blå nyans.

  Henna och Basma hårfärgning

  Betraktad naturlig färg är ganska specifik. Det är därför du behöver veta hur man korrekt utför proceduren för att ändra hårfärg hemma.

  Målningsmetoder

  Det finns två sätt att färglägga:

  1. Blandar komponenterna torra ihop;
  2. Konsekvent applicera och tvätta var och en av dem (används oftast för grått hår för att uppnå en mer likformig färgning).

  Hur ofta kan du måla

  Det är möjligt att ändra färgen på strängarna av Basma inte mer än en gång i månaden. Annars kan de bli överdriven och förlora styrka.

  Färginstruktioner

  För att undvika oavsiktliga konsekvenser är det nödvändigt att utföra färgproceduren i enlighet med de grundläggande reglerna och rekommendationerna. Tänk dem mer i detalj:

  • Först måste du tvätta håret med vanligt schampo, utan att använda balsam;
  • Applicera grädden i ansiktet (det underlättar tvättning av fläckarna);
  • Förbered den nödvändiga blandningen, applicera omedelbart den med en speciell borste på trådarna;
  • Börjar att fördela massan på baksidan av huvudet, för det borde vara lite längre att jämnt fläcka;
  • Därefter flyttar vi gradvis till tempel, panna och krona;
  • Borsten borde röra sig mot spetsen av strängarna från rötterna;
  • Torka huden runt håret och allt överskott av materialet.
  • Täck håret med en hatt eller plastpåse.

  VARNING! När du är på plats eller ammar, applicera först en liten mängd bläck på huden och vänta några minuter. Med utseende av rodnad, är fläckar eller klåda för att använda detta verktyg strängt förbjudet för dig.

  Hur mycket att behålla

  Det beror helt på hårets typ, trådens tjocklek och färg. Ju lättare de är desto snabbare kommer skuggan att förändras. Om du vill få en rik färg, måste du hålla färgen längre.

  För vackra nyanser är det en viss tid hårfärgen på håret:

  • Blondin - 30 minuter;
  • Blek kastanj - inte mer än en timme;
  • Rika kastanjebruna - en och en halv timme;
  • Koppar eller brons - en och ett halvtimme;
  • Svart, förvärvar en blå nyans - ca 4 timmar.

  Hur man tvättar

  För tvättning använd endast vanligt varmt vatten. Sköljning av hår inträffar tills vattnet är helt transparent. Shampoo och balsam kan inte appliceras, för att de kan lätta krullets ton.

  Om färgen var överexponerad och färgen visade sig vara mycket mörk, kan du försöka tvätta huvudet med tvål. I vissa fall hjälper citronsaft.

  Hårvård efter färgning

  Efter att återstoden av blandningen har tvättats bort kan strängarna behandlas med en surgjord vätska. Vinäger eller citronsaft läggs till den. De kommer att göra strängarna mer ljusa och glänsande. Försök att torka krullarna med en hårtork så sällan som möjligt för att inte skada eller överdriva dem.

  Undersökning: Hur färgar du ditt hår?

  Totalt antal röster: 155. Totalt antal medlemmar: 155.

  Egenskaper av att måla håret svart

  Att nå den aktuella färgen är ganska enkel. För att göra detta, smutsa på henna i 60 minuter, tvätta och färga trådarna med basma. Ju längre det kommer att vara på håret, färgen blir bara svart eller det kommer att få en blå nyans (om procedurtiden når 4 timmar).

  Chokladfärg

  Denna vackra färg kan erhållas genom att lägga till hönan (högst 25 g) nymalt kaffe i mängden 1 tesked. Du kan förkoka kaffe i 5 minuter, kyla det och tillsätt sedan till torrmassan.

  Måla henna och basma grå hår

  Jämn färg över vanliga och gråa trådar kommer att ha i flera besök. Först och främst fördela Henna, skölj det och behandla sedan strängarna med basma. Lämna det i enlighet med önskat resultat:

  • Upp till tre minuter - sandfärg;
  • Inte mer än fem minuter - ljusblont;
  • Från 8 till 10 minuter - mörkblond;
  • Ca 20-25 minuter - brunt med en ljus nyans;
  • En halvtimme - naturlig brunhårig;
  • Nästan 40 minuter är mörkbrun;
  • 45 minuter är en vacker chokladfärg;
  • En timme och mer är svart.

  I det fallet, om färgen inte ändras efter tiden, och de grå rötterna börjar växa, räcker det bara att tona dem och inte röra hela håret.

  Home Coloring Tips

  Om du bestämmer dig för att färga ditt hår hemma, glöm inte några knep som hjälper till att uppnå önskad effekt:

  1. Applicera endast på våta strängar. Om de förtorkas på ett naturligt sätt eller med en hårtork, kommer färgen att bli dålig;
  2. Se till att platsen där du ska utföra hela proceduren stängdes med polyeten. Detta förklaras av att en gång på någon yta blir det ganska svårt att torka av verktyget4
  3. Du måste bära handskar och täcka dina axlar med en onödig handduk innan du färgar;
  4. Applicera basma på krullar bara en speciell pensel;
  5. För att hålla färgen strömmande genom ditt hår, lägg till lite glycerin, avkok av linfrön eller vanlig olja. Närvaron av ytterligare komponenter kommer inte att påverka färgen äntligen.
  6. Det är bättre att blanda basma och henna i en glas-, plast- eller porslinbehållare för att inte orsaka oxidation med metallen.
  7. Lämna inte den färdiga massan till nästa gång, eftersom färgen inte kommer att vara som planerat.
  8. När du köper en produkt, studera dess sammansättning. Det måste vara naturligt;
  9. Köp inte utgående färg;
  10. Äppelcidervinäger, som läggs till sköljningsprocessen, hjälper till att göra håret ännu mjukare och mer glänsande.

  Recensioner och granskning

  Recensioner av Basma är ganska olika. Enligt många, om de används korrekt, enligt alla instruktioner och rekommendationer, kommer du alltid att kunna få den effekt du vill ha.

  Vissa användare hävdar att de inte var nöjda med resultatet alls, eftersom håret visade sig vara grönt först efter att ha torkat av färgen, och sedan ändrades skuggan några gånger om dagen.

  Iransk basma artcolor

  Den har en regenererande, stärkande effekt. Gjord av en unik buske som växer i Iran. Detta färgämne är rikt på vitaminer och spårämnen som skyddar håret mot yttre mekaniska och miljömässiga effekter. Det rekommenderas att använda det för kvinnor i åldern 18 år. Före användning färgas strängarna först med henna och appliceras sedan på basma. Perfekt för alla hårtyper.

  Indiska naturliga

  Den är gjord enligt det klassiska receptet. Innehåller vitaminer och spårämnen som skyddar lockar och kan inte skada dem. Egenskapen av detta verktyg är att det blandar torrt med henna och appliceras endast i denna form på rena strängar. För att få maximal effekt av färgning, tvätta av blandningen med varmt vatten. För att spara resultatet, tvätta inte huvudet för de närmaste 2-3 dagarna.

  Användningen av basma för hår av alla varumärken är en bra lösning för att ge unika egenskaper till sitt utseende. Håret är mättat, vacker färg, blir stark, glänsande. Följ anvisningarna enligt anvisningarna, och du kommer att bli helt nöjd och kommer inte bli besviken i resultatet.  Nästa Artikel
  Så att växa håret över sommaren: 9 tricks för plus 15 centimeter