Recept maskerar av färglös henna mot håravfall och för att stärka håret


Färglös henna har använts i många år för förebyggande och behandling av hår, det har stärkande egenskaper, regenererande, fuktgivande, såväl som svamp och antibakteriell.

Henna är ett magiskt medel som passar alla typer av hår och hårbotten, men om du fortfarande har mycket torrt och poröst hår är det bättre att inte applicera det på längden, bara i hårbotten. Henna behandlar håravfall, mjäll, klåda och andra problem med hårbotten.

Färglös henna kan inte användas före färgning av hår med inköpta färger, eftersom färgen kan ligga ojämnt eller inte fixa.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Om du är blond, bör färglös henna också användas med försiktighet, eftersom det kan ge en grön eller gulaktig nyans till håret.

Masker från färglös henna först bättre att tvätta med kallt vatten, och sedan helt tvättade håret som henna något torrt hår, och när du det kommer att tvätta bort med kallt vatten och sedan vågen kommer inte att avslöjas.

Den enklaste versionen av den färglösa henna masken är att ta 50-100 gram. (beroende på hårets längd) lösa den färglösa henna med varmt vatten och applicera det på hårbotten och hårlängden i varm form, varma och håll i 40-60 minuter. Och det finns mer komplexa alternativ för masker.

Firming mask som accelererar hårväxten

Detta är en mycket bra mask för bättre hårväxt, tack vare irriterande ingredienser (senap, beat) blodcirkulationen förbättras, håret får mer näringsämnen. Henna och honung stärker håret helt och förhindrar håravfall.

 • 1 matsked färglös henna;
 • avkok av örter (kamomill, calamus, humlehoppar, nässla);
 • 1/2 matsked senap;
 • 1/2 matsked honung;
 • 3-5 droppar essentiellt oljeblott eller mynta.

Masken är gjord innan du tvättar håret och appliceras endast på hårbotten. Första ras färglös henna varm buljong av örter och sedan lägga senap till den (du kan inte lägga till senap, om den känsliga huden på huvudet), tillsätt sedan honung och det droppa eterisk olja, alla blandas noga. Mask applicerad på hårbotten avskiljning, om hårets tips är torra, kan du applicera basolja på spetsarna, då värmer vi och håller håret från 40-60 minuter. Sedan tvättar jag mitt huvud som vanligt och applicerar en luftkonditionering eller en mask på längden.

Mask med färglös henna och dimexidum

Tack vare dimexidummasken tränger ingredienser bättre hårstruktur. Olivolja bryr sig om hårbotten och håret, näring dem med fördelaktiga ämnen.

 • 2 matskedar färglösa henna (med en bild);
 • vatten;
 • 1 matsked olivolja;
 • en halv tesked dimexidum.

Fyll den färglösa henna med varmt vatten och låt det svalna, lägg sedan till lite oliv och dimexid. Masken kan appliceras både på hårbotten och på håret (men då måste du öka mängden av henna och andra ingredienser). Masken ska isoleras och lämnas på håret i ungefär en timme, och tvätta sedan ditt hår som vanligt. Mask kan göras en gång i veckan.

Anti-hair loss oljemask

Castorolja stärker och skär håret med regelbunden användning, och med henna och eterisk olja blir resultatet trefaldigt det bästa.

 • 2 matskedar färglös henna;
 • vatten;
 • 1 matsked ricinolja;
 • 10-15 droppar rosmarin eller citronolja, orange.

Masken är endast gjord i hårbotten. Först spädar vi henna med varmt kokt vatten tills konsistensen av gräddfil, tillsätt sedan ricinus och eterisk olja. Applicera masken på partiklarna i hårbotten, isolera och gå med den i minst två timmar. Tvätta sedan huvudet två eller tre gånger med schampo och använd balsam.

Mask för utmattat hår

Linfröolja har unika egenskaper för hår, genom vilket det ger näring, återställer och stärker hår. Henna, honung och äggula stärker och förbättrar hårets övergripande tillstånd.

 • 2-3 matskedar färglös henna;
 • vatten;
 • 1 matsked honung;
 • 1 matsked linfröolja;
 • 1 äggula.

Henna häll kokande vatten (till konsistensen av tjock grädde) och lämna i ungefär fem minuter, men för nu kan du slå äggula med honung väl och tillsätta resterande ingredienser. Applicera masken på hårbotten först och fördela sedan längden på håret, isolera och håll i en timme. Tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Färglös henna för hår - användning, recept och recensioner

Användbara egenskaper hos färglös henna

Regelbunden användning av detta verktyg hjälper till att bli av med många problem med håret, vilket gör dem friska, släta och silkeiga. Den fördelaktiga effekten på håret på grund av ingredienserna i henna:

Rutin - tränger in i hårets rötter, närmar och förstärker dem;
Fisalen - oumbärlig i kampen mot mjäll;
Karoten - karakteriserad av att reducera egenskaper;
Chrysophanol - har antifungala och antimikrobiella egenskaper;
Ceaxanthin - förhindrar håravfall
Emodin - stimulerar perfekt hårväxt.

Med hjälp av färglös henna kan du slåss håravfall, deras bräcklighet och matthet, mjäll och seborré. Tack vare vitaminerna i grupp B som ingår i henna utförs stimulering av regenerativa processer som förekommer i hudcellerna, vilket leder till att krullningen stärks och följaktligen till en minskning av håravfall.

Närvaron av C-vitamin hjälper till att förbättra blodcirkulationen, och även delta i syntesen av keratiner, som i sin tur utgör grunden för hår. Färglös henna, som har en omslutande effekt, är också oersättlig i kampen mot splittrade ändar, vilket kan jämföras med salongprocedurer för hårlaminering.

Färglös henna är bra för alla hårtyper. Dessutom kan denna miljövänliga produkt användas av ägare av känslig hårbotten eftersom hennabaserade masker inte orsakar irritation.

Kontraindikationer använder färglös henna

1. Blondor måste använda färglös henna med försiktighet, eftersom det kan ge skugga, så innan du använder henna, utföra ett test på en hårsträng.

2. Henna har en torkningsegenskap, så om du har torrt hår rekommenderas det inte att använda färglös henna för ofta. Också i masken med henna måste du lägga till oljor eller andra närande, fuktgivande ingredienser.

3. Gör inte en mask med färglös henna före färgning, Eftersom detta kan påverka den framtida nyansen eller färgkvaliteten är det bättre att flera dagar eller en vecka passerar efter masken.

Viktiga rekommendationer när du använder färglös henna

För att inte skada ditt hår måste du ta hänsyn till nyanser och följa enkla regler om användning av färglös henna.

✓ Frekvensen och varaktigheten av användningen av hennabaserade läkemedel beror på hårtypen. Så för ägare av torra och vanliga hårtyper är det tillräckligt att använda en mask en gång i 14 dagar med en exponering på högst 45 minuter. För fet hår kan du öka kontakttiden till två timmar med en appliceringsfrekvens - 2 gånger om 7 dagar.

✓ Endast naturliga produkter ska användas som extra ingredienser. Du kan lägga till masken med färglös henna oljor, kefir, ägg, örter och andra komponenter.

✓ För att undvika manifestation av eventuella allergiska reaktioner (idiosyncrasi), ska medlet först testas på armbågens skurk. För att göra detta räcker det att lösa en liten mängd Henna i varmt vatten, applicera sedan den kylda blandningen på handen och vänta 15-20 minuter. Vid hudrödor, tvätta den omedelbart och använd den inte som en mask för hår.

✓Individual är tiden för kontakt med läkemedlet med håret. En halvtimme kommer att räcka för blonda ägare (inklusive blondiner), och brunetter och brunhårda kvinnor kan behålla en sådan mask i upp till två timmar.

✓ Det är tillräckligt att använda färglös henna två eller tre gånger i månaden för att uppnå önskat resultat. Överdriven användning kan leda till torrt hår.

Hur man gör en mask av färglös henna

1. Ta den önskade mängden färglös henna och häll kokande vatten eller hett avkok av örter. Du bör få mycket krämig konsistens. Maskan är bättre att använda filtrerat vatten.

2. Om du lägger till andra komponenter i masken, vänta på att hennaen ska svalna lite och tillsätt sedan resten av ingredienserna.

3. Skölj håret ordentligt, lätta att torka och försiktigt kamma kammen med glesa tänder.

4. Applicera den färdiga masken på fuktigt hår, med början från rötterna. I det här fallet kan du massera hårbotten. Sedan fördela masken längs hårets längd.

5. Håret är inslaget med cellofan och på toppen av en handduk. Förvaras 20-30 minuter.

6. Tvätta av masken med rinnande vatten utan att använda schampo.

Färglösa Henna Mask Recept

Det finns ett stort antal recept, som är baserade på färglös henna. Tänk på några av dem som syftar till att lösa specifika problem.

Du kan komma med ditt eget recept, här är en exemplarlista av vad som kan läggas till en mask med färglös henna:
- vegetabiliska oljor (olivolja, mandel, jojoba, avokado, druvfrö, etc.);
- ägg (helt, om du har fet eller normalt hår, äggula - om håret är torrt);
- kefir, yoghurt, yoghurt;
- honung;
- aloe juice;
- eteriska oljor.

Enkel mask med färglös henna för normal hårtyp

Färglös henna mask för torrt och skadat hår

- färglös henna 150g.
- 1 äggula
- Olivolja 2 msk.
- Honung 1 msk.

Henna häll varmt vatten och låt svalna något. Blanda sedan honung, äggula och smör och sätt till den kylda massan. Blanda noggrant och applicera från rot till spets. Värm huvudet och skölj med vatten efter 40 minuter.

Färglös henna för att stärka håret

- färglös henna 100 gr.
- kefir halvglas
- 3-5 droppar ylang-ylang eterisk olja.

Förspäd den färglösa hennaen med kokande vatten och låt stå ett tag, tillsätt kefir och eterisk olja, applicera masken jämnt genom håret, glöm inte bort rötterna. Skölj av efter 30-60 minuter.

Färglös henna-mask för snabb hårväxt

Hair Shine Mask

Färglös henna mot håravfall

Mask med färglös henna och avokado för torkat hår

För fet hår

Färglös henna för hår - recensioner

Med rätt användning av färglös henna och rätt val av ytterligare ingredienser efter typ av problem kan resultatet överstiga alla förväntningar.

Henna hårmaskor: 16 recept för alla tillfällen

Färglös henna har ett stort antal användbara egenskaper. Olika masker baserade på det kan accelerera hårväxten, göra dem tjocka och attraktiva.

Henna är lämplig för alla typer av hår, om den används korrekt och tillsätt lämpliga ingredienser. Den kan användas i alla åldrar. Plus du kan ringa en liten kostnad av läkningspulver.

Komponenter av färglös henna

Naturlig färglös henna är gjord av tjock facial cassia. Bladen torkas och krossas sedan i pulver. Ingenting mer läggs till det. Färgad henna är gjord av lavsoniya buske, och dessa pulver har ingenting gemensamt förutom namnet.

Användbara komponenter av färglös henna:

 • emodin ger glans till håret;
 • Pisalen hjälper till att eliminera mjäll
 • rutin stärker håret;
 • Chrysophanol bekämpar bakteriella och svampinfektioner;
 • karoten återställer skadade områden i hårbotten;
 • Ceaxanthin förhindrar nedfall
 • Betaine återfuktar hårbotten, eliminerar desquamation och torrhet;
 • C-vitamin är involverat i syntesen av kollagen, vilket främjar hårväxt på cellulär nivå.

Detta härdningsverktyg innehåller inte skadliga komponenter, det kan användas av alla.

Användbara egenskaper

Vad gör detta pulverhår:

 • restaurering, hårstärkning
 • glans, elasticitet, tjocklek och volym;
 • förebyggande av ändprofiler;
 • bekämpa mjäll och seborré, antimikrobiell verkan
 • fuktgivande hårbotten;
 • tränger igenom håret, kuverten, gör det tjockare;
 • hjälper till vid behandling av alopeci
 • normaliserar produktionen av talg, huvudet förblir rent under en längre tid.

När ska man tillämpa henna

Färglös henna är användbar om:

 • Håret är matt, bräckligt, svagt, livlöst;
 • hårbotten oljig och dehydrerad;
 • har mjäll eller seborrheisk dermatit
 • det finns inflammation och skada på hårbotten.

Billig färglös henna hjälper till att lösa alla dessa problem. Det kommer att ersätta dyra och onaturliga inköpta produkter.

Henna Procedureregler

För att få det önskade resultatet, var noga med att överväga vissa regler:

 1. Använd endast pulver med normal hållbarhet. Du måste köpa en kvalitetsprodukt i en pålitlig butik. Bra henna bör vara finmalt, utan klumpar.
 2. För synliga problem med hår eller hårbotten, förloppet av masker med henna - 10-15 procedurer. För profylax är 5 tillämpningar tillräckliga.
 3. För kort hår upp till axlarna är en dospåse (25 g) tillräcklig, två påsar (50 g) är långa. För män eller kvinnor med mycket kort hårklippning är hälften av påsen tillräcklig.
 4. Torka pulvret i kokande vatten eller mycket varmt vatten till tillståndet av medeltäthet. Använd vatten är bättre på flaska eller vår. Kranvatten innehåller tunga och skadliga ämnen. I vissa fall rekommenderas att skölja din hud och hår med rent vatten efter varje dusch eller tvätt, för att tvätta alla skadliga ämnen.
 5. Vid användning, använd handskar för att skydda händerna.
 6. Applicera lite kallt medel över hela längden och gnugga i hårbotten. Håret ska vara rent och lite fuktigt. Om en mask är gjord för hår, fet på rötterna, men torr på spetsarna, appliceras kompositionen inte längre än 3-5 cm från rötterna.
 1. Vik upp paketet med en handduk ovanpå.
 2. Exponeringstiden i genomsnitt från 25 till 60 minuter, beroende på känsla och beroende.
 3. Skölj med rinnande vatten flera gånger, eftersom partiklarna är svåra att tvätta ut.
 4. Använd inte henna efter eller före perming eller måla lockar med kemiska färger. På blekt hår ger henna en smutsig grön nyans.
 5. Om andra ingredienser (kefir, ägg etc.) läggs till i masken, bör de vara färska och naturliga.

Maskrecept

Det finns ett stort antal masker för hår från henna för olika problem.

Mask med henna att stärka

 • späd den önskade mängden pulver i den uppvärmda vasslen till tillståndet av tjock grädde;
 • lämna i 15 minuter, eftersom honung förlorar sina egenskaper med stark uppvärmning
 • blanda med 10 g honung;
 • Applicera på hår, tvätta av efter 40 minuter med varmt vatten.

För fuktning

 • Lös upp Henna i kokande vatten, låt kvarts
 • lägg till riven liten gurka och en tesked gräddfil;
 • fördela längs hela längden, rester till rötterna;
 • Tvätta håret utan schampo om en timme.

Masker för att bekämpa greasiness

Mask med kefir

 • kombinera henna och 100 g varm nonfat kefir;
 • Applicera efter kylning till rötterna, resten för att förlänga längden;
 • Tvätta håret med schampo om en halvtimme.

Lermask

 • Blanda pulver av henna och vit lera i lika stora proportioner, späd tätt i kokande vatten;
 • tillsätt citronsaft till ett tillstånd av tjock grädde;
 • det mesta av rötterna är resten fördelat längs längden;
 • Skölj med varmt rinnande vatten efter 20 minuter.

Från videoklippet lär du dig ett lite modifierat recept:

Mot en nedfall

 • tillsätt lite vatten till pulvret för att göra en mycket tjock massa;
 • kyla något, tillsätt 50-60 g olivolja och ricinoljor;
 • insistera 10 minuter så att hennaen är grundligt mättad med oljor;
 • droppa en liten rosmarinolja;
 • lämna på huvudet i en timme, tvätta med schampo.

För skadat hår

 • kombinera henna med kokande vatten till ett tjockt tillstånd
 • Häll i 30 g ricinolja och 1 avokadofrukt mättad i mush.
 • fördela den resulterande kompositionen i längd;
 • Tvätta håret på en halvtimme.

För att påskynda tillväxten

Herbal mask

 • förbereda en infusion eller avkok av björkblad, nässla, kullrot och kolfot;
 • Blanda pulvret med varm buljong och låt svalna något;
 • suga på huvudet i en halvtimme, skölj med vatten utan schampo.

Du kan lägga till en liten kanel eller några droppar av citrusolja. Dessa komponenter ökar hårfollikelns aktivitet.

Senapsmask

 • späd pulveret i vatten, tillsätt en sked senap;
 • Häll 60 ml burkolja, efter kylning, applicera på rötterna, resterna dispergeras längs längden;
 • Skölj huvudet noggrant efter 20-30 minuter.

Universell mask

  • kombinera henna med kokande vatten till en tjock grädde;
  • släpp i kompositionen av en liten favorit eterisk olja;
  • håll på huvudet i 45-60 minuter, skölj utan schampo.

Ett annat alternativ är att titta på videon:

Fläckmask

 • kombinera hennapulver, 1 msk. l. markerade kryddnejlika, 1 tsk. olivolja, 60 ml cognac;
 • gnugga blandningen i hårbotten, lämna i en halvtimme och skölj håret med schampo;
 • när du känner dig irriterad tvätta genast.

För glans och densitet

 • kombinera henna och kokande vatten, sval 15-20 minuter;
 • tillsätt 50 ml jojobaolja och 1 kycklingsula
 • lämna i minst en timme, skölj med schampo.

Från splittrade ändar

Tillverkningsmetod:

 • Anslut Henna, 3 msk. l. krossade torkade nässla löv och 2 tsk. senapspulver;
 • häll kokande vatten till en tjock grädde och vänta 15-20 minuter;
 • sprid sig längs längden, tåla en halvtimme, skölj med schampo.

För oljigt hår

 • Torka pulvret med kokande vatten till ett tjockt tillstånd, tillsätt 30 ml citronsaft och 5 g honung;
 • kyla, ansök i 30-40 minuter;
 • Lös upp grapefruktjuice i vatten, skölj håret efter tvätt.

För torrt hår

Recept nummer 1

 • tjockt brygga pulver med kokande vatten;
 • utspätt i persika eller aprikosolja till tillståndet av medium densitet;
 • lägg till några droppar ylang-ylang olja;
 • Efter en timme tvättas med schampo.

Recept nummer 2

  • utspädd henna i varm mjölk, sval 5 minuter;
  • häll 1 msk. l. honung, blanda noggrant
  • sprida sig över hela längden, lämna i en timme;
  • Tvätta håret med schampo i kallt vatten.

Recept nummer 3

Om håret är färgat med henna

Recept nummer 1

 • utspädd henna i kokande vatten, tillsätt äggula och 30 g kefir;
 • Applicera i en halvtimme, tvätta under rinnande vatten;
 • fixa resultatet med vatten och citronsaft.

Recept nummer 2

 • kombinera hennapulver, 2 äggulor, 80 g mager ost och 60 g citronsaft;
 • sprida sig längs längden och stå emot 40-50 minuter, använd schampo.

Toning mask för grått hår

Färgämnen är nödvändiga för att få nyans. Recept för röd nyans:

 • att dela pulver med varm sockerjuice, för att insistera på 10 minuter;
 • tåla 60-90 minuter.

Chokladrecept:

 • brygga starkt kaffe, häll henna;
 • Ansök om 60-90 minuter.

Rödaktig nyans:

 • koka lökskal i en halvtimme, lös henna i buljong;
 • Ansök om 50-60 minuter.

Gyllene färg:

 • kombinera henna och ett starkt avkok av kamomill;
 • Ansök om 1,5-2 timmar.

För lockiga lockar

Beredningsmetod:

 • kombinera äggula, 50 g olivolja, 10 g honung, i en sked av Henna och Brandy;
 • Applicera från rot till spets, motstå 35-45 minuter;
 • tvätta huvudet med varmt vatten.

Henna är ett universalmedel för alla typer av hår med några problem. När du lägger till de nödvändiga ingredienserna kan du torka eller fuktar huvudet, bli av med mjäll eller mjällhet. Indisk hårmask med färglös henna är väldigt populär över hela världen.

Färglös henna för hår

Mycket ofta påverkas vårt hår av exponering för en skadlig miljö, mekanisk eller kemisk skada. De blir torra, inte levande och tråkiga. Självklart dricker varje kvinna vid behandling av hår att hitta ett sådant medel för att göra det av hög kvalitet och naturligt. I det här fallet hjälper du färglös henna till hår, vilket är av vegetabiliskt ursprung.

Den är gjord av stammarna från en Lawson-växt som växer i norr och öst. I stora mängder finns det i skogen i Afrika eller Indien. Faktum är att den färgade hennaen är i bladen på denna växt, som tjänar att färga håret och den färglösa, som redan nämnts, i stjälkarna. Det är i stjälkarna att naturliga färgämnen är frånvarande. Om du vill lämna ditt naturliga hår och samtidigt hålla det förstärkande terapi med henna, kommer färglös henna att klara det här anmärkningsvärt.

Användningen av henna har inga biverkningar. Förutom den positiva effekten, ger den också näring och fuktar hårbotten. Den innehåller ämnen som återställer tillväxten och skyddar miljön från deras skadliga effekter. Om ditt hår växer för länge kommer henna att öka sin tillväxt och göra den frodig.

För att krullarna ska lysa med hälsa är det viktigt att huden på huvudet andas och får tillgång till användbara ämnen. Och därför är henna ett underbart verktyg som rensar hårbotten, öppnar alla porerna och våra krullar matas på syret de behöver.
Färglös henna är inte utbytbar i kosmetologi, speciellt för hår. Och för att hjälpa dem att hitta ett hälsosamt och attraktivt utseende, måste du memorera några enkla recept.

Hårmaskor med färglös henna

Här är mina få recept för hur jag tar hand om mitt hår med färglös henna:

  Mask för förstärkning. Blanda några matskedar av färglös henna med en sådan mängd vatten som maskens konsistens som tjock gräddfil. Tillsätt ett par droppar essentiell olja (castor, rosmarin) eller en droppe olivolja till den resulterande massan. Applicera i 30-40 min, tvätta håret väl.

Fläckmask. Det är känt att mjäll gör håret oljigt och orsakar klåda, för att bli av med detta obehag och härda mjäll är det nödvändigt att blanda följande ingredienser: 2 matsal liter. färglös henna, 1 msk. malda nötkött, några droppar olivolja eller solrosolja, 2 msk. konjak.

Färglös henna mask för torrt hår. Blanda 2 msk Henna 50 g av en jäst mjölkprodukt. Du kan lägga till några droppar kokosnöt eller apelsinolja. Mask håll i 30 minuter.

Mask för skadat hår. För att återställa hår som har förlorat sin glans och styrka, måste du blanda: färglös henna med äggula och tillsätt 20-30 g granatäpplejuice. Detta hjälper till att göra håret levande och ge det en vacker glans.

 • Mask för fettigt hår. 2? 3 matskedar av henna utspädd med kokt vatten, tillsätt lite citronsaft och en tesked honung. Skölj blandningen från huvudet efter 30-40 minuter.

 • Färglöst henna och färgat hår

  Om du bestämmer dig för att behandla dina lockar med färglös henna, är det lämpligt att lägga på det på omedelbart färgade lockar. Henna och vanligt färgämne har helt olika ämnen i sin sammansättning och om de används i kombination kan resultatet skada håret. Om du vill förbättra färgen efter målningen och stärka håret, kan du bara använda henna efter flera veckors färgning. Således kommer du att utföra en allmän tonicterapi till ditt hår och ge den en vacker glans, som snabbt försvinner från vanlig färg.

  Hyppig användning av färglös henna

  Om något handlar om hälsa, och i våra fall hårets hälsa, så ska allt vara i mått. Som du vet torkar henna lite, det gäller även färg och färglös henna. Om du använder det ganska ofta - det kommer att leda till överdriven torrhet i håret och istället för att göra dem vackra, kommer du att skada dem ännu mer. Hårmaskor med henna bör appliceras flera gånger i månaden. När du ser förbättringar räcker det med att göra en stärkande mask en gång i månaden, och ditt hår kommer alltid att se friskt ut.

  Vackert och snyggt hår är drömmen till varje kvinna. För att få dem att se friska, måste du ta hand om dem. Om dina strängar har upphört att behaga dig, prova färglös henna och resultatet kommer inte att hålla dig väntar. Denna universella botemedel hjälper dig att göra ditt hår vackert och hälsosamt och du kommer att glömma problem med dem för alltid.

  Och här är några video recept från färglösa henna och tips från sina författare:

  Använd färglös henna

  I den här artikeln ska jag prata om en av mina favorit naturprodukter för att stärka håret - om färglös henna. Den kan användas av absolut alla, men vara känslig för din kropp: om håret är torrt, är det bättre att använda det mindre ofta och bara applicera på hårbotten.

  Färglös henna för hår är metoden för tillämpning huvudämnet i denna artikel.

  Färglös henna

  Färglös henna är en miljövänlig naturlig produkt som erhålls från en Lawson-växt genom att slipa sina torra stammar i pulver. Till skillnad från konventionell henna, målad i rödaktig färg, och erhållen från bladen av samma växt, ändrar färglös henna inte hårets färg, men det har inte heller mindre användbara egenskaper.

  Så, med hjälp av färglös henna för hår kan det avsevärt förbättra sitt utseende, struktur och allmänna tillstånd.

  En av de främsta fördelarna med användningen av detta verktyg är att stärka, återställa och väsentligt förtjocka håraxeln. Som ett resultat blir krullarna tjockare, livliga och glänsande.

  Och den färglösa hennaens förmåga att släta hårets vågor, som om den omsluter den med en osynlig film, gör det bara ett medel för frälsning för splittring, skadat och sprött hår.

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Man tror även att effekten av att applicera färglös henna flera gånger motsvarar effekten av ett sådant salongförfarande som laminering.

  En annan viktig egenskap hos färglös henna är dess förmåga att förebygga och stoppa håravfall samt stimulera blodcirkulationen i hårbotten och därmed väcka vilande hårsäckar.

  I synnerhet hjälper det att klara av mjäll, och med både torr och oljig, för att lugna hårbotten, lindra inflammation, klåda och irritation.

  Förutom alla ovanstående har produkten en närande och samtidigt en mild rengöring och peeling action, och kan användas som ett naturligt schampo.

  På grundval av allt kan vi dra slutsatsen att för återkomsten av skönhet och hälsa hos hår är det inte nödvändigt att spendera mycket pengar på dyra salongprocedurer. I de flesta fall gör färglösa henna inte värre.

  Försvagad, tunn, tråkig, skört och livlös, dåligt växande och fallande hår bokstavligen "återföds" efter sin vanliga användning.

  Var att köpa

  Köp färglös henna, som regel kan du:

  • i små avdelningar med billiga kosmetika och hushållskemikalier,
  • på marknaden,
  • ibland i apotek och i stora stormarknader som Auchan.

  Användningen av färglös henna för hår

  Hår är en prydnad för mannen. Inte bara kvinnor drömmer om friskt och vackert hår. Tyvärr är inte många av dem som förbättrar naturliga produkter kända som inte skulle färga håret. Det är lätt för dem som föredrar att ändra sin färg, men de som är nöjda med de naturliga, särskilt blondinerna och blondinerna, är mycket svårare i detta avseende. Men ett verktyg som inte färgar håret finns naturligtvis - naturen har gett allting. Färglös henna är en ört som, trots att håret stärks, ändrar inte sin färg.

  Vanligtvis säljs färglös henna i påsar (fråga hos apotek och kosmetiska butiker), som rekommenderas att användas en gång. Faktum är att när du öppnar förpackningen förstörs pulvret ganska snabbt och förlorar dess användbara egenskaper.

  I princip skrivs instruktionen för att odla färglöst hennapulver på en väska. Som regel hälls pulvret i en sådan mängd kokande vatten att det vid omrörning bildas en medeltjocklek av grus. Den resulterande och något avkylda massan bör appliceras på håret.

  Nu hur man använder färglös henna

  När du har spridit pulvret och fått den nödvändiga konsistensen, applicera kompositionen på håret, gnugga det bra in i hårbotten och rötterna och jämnt sprida sig längs hela längden av strängarna. Du kan göra denna procedur både på rena och smutsiga lockar. Efter, som med tillämpning av hemlagade hårmaskor, rekommenderas att vikla huvudet med plastfolie och linda den med en varm handduk ovanpå.

  De första gångerna kommer ansökan att räcka för att hålla produkten på håret i 25-30 minuter. I efterföljande tider kan innehavstiden gradvis ökas till 1: a timme.

  Som ovan nämnts har färglös henna en mild rengöringsegenskap, och verkar i viss utsträckning också som ett schampo, så att du kan tvätta av det bara med vatten. Men om du känner att ditt hår inte är tillräckligt tvättat, tvätta sedan Henna, tvätta mitt huvud som vanligt, med hjälp av schampo och balsam.

  Vad som annars kan sägas om tekniken för att applicera färglös henna för hår är det faktum att du inte kan begränsa dig själv i experiment. Så i stället för kokande vatten kan pulvret spädas med heta buljonger och infusioner från olika örter, och olika ingredienser kan sättas till den resulterande massan, allt från väsentliga och vegetabiliska oljor till andra naturliga produkter.

  Färglösa hennahårsmaskar

  Färglösa henna masker är effektiva och utan att tillsätta några ingredienser.

  Eventuella recept för hemlagade masker är en rekommendation, inte en tydlig indikation på åtgärden, och dessutom, på grund av hårstrukturens individualitet, bör du välja de komponenter som passar dig. Du måste försöka välja det bästa alternativet.

  Färglös henna för hår tjänar som en utmärkt bärare, sedan Det är bekvämt att blanda det med andra ingredienser av populära recept för hår. Lägg till några andra örter (kamille, nässla, salvia, calendula eller burdock (hugga örter i en kaffekvarn eller tillsätt extrakt av dessa örter)), vegetabiliska oljor (sesam, johnoba, mandel, jojoba, gör håret mjukare, återfuktas, närma ), eteriska oljor (gör hård doftande och mer lysande och har en individuell effekt), äggula, honung, kefir (stärker håret mer) etc. Du kan också experimentera genom att lägga till vitaminer A, E, krossade spannmål, dimexid, lera etc. Dimexid är ett läkemedel som gör cellmembranet permeabelt och läkemedlet når målet snabbare. Varje komponent är användbar på egen väg.

  Alternativ 1

  Så det är nog att späda 1 påse med hennapulver (eller påsens golv beroende på hårlängden) med kokande vatten i en sådan mängd att en homogen krämig massa erhålles vid omrörning. Den resulterande och lätt avkylda massan ska appliceras helt på allt hår, var särskilt uppmärksam på rötterna och hårbotten och håll i 25-30 minuter, helst omsluta huvudet med plastfolie och omsluta en handduk över toppen.

  Applicera Henna kan vara både smutsigt och rent hår. De första tiderna bör det inte hållas på håret i mer än 30 minuter. I efterföljande tider kan hållartiden gradvis ökas till en timme.

  Du kan tvätta av masken, som med användning av schampo, eller bara med vatten bara.

  Denna mask med färglös henna är lämplig för alla typer av hår. Men speciellt är det rekommenderat att göra det med håravfall, särskilt med dåligt växande, tunt, försvagat, skört och splittrande hår, såväl som i närvaro av torr eller oljig mjäll.

  Alternativ 2

  Och självklart kan du förbättra effektiviteten och användbarheten hos färglösa henna masker genom att lägga till olika naturprodukter till dem.

  Till exempel kan hennapulveret självt spädas inte bara med vatten utan med infusioner och avkok från olika örter.

  Vanligtvis är örtteer framställda enligt följande: 1-2 msk. sked torrt gräs hällde en halv liter kokande vatten, och koka på låg värme (eller ludd i ett vattenbad) i ca 10-15 minuter.

  Därefter avlägsnas buljongen från värmen, täckt med lock, lämnas i 30 minuter och sedan filtreras. Vid infusioner tas samma proportioner gräs och vatten, endast efter att ha kokt vatten, kompositionen kokar inte, men täckes helt enkelt med ett lock och lämnas i 1 timme, eller till fullständig kylning. Efter, filtreras igen.

  I princip, om du köper torra örter i farmaceutisk förpackning, bör förberedelsemetoden skrivas på dem.

  Innan avel ska avkok eller infusion upphettas till ett hett tillstånd.

  När det gäller örterna som används för att göra hemlagade masker med färglös henna, är det till exempel en infusion av kolvfot, avkok av burdockrötter, infusioner av torrblod och björkblad lämpade för att förbättra hårväxten. För att stärka håret och mot deras förlust - avkok och infusioner av hummer och salvia.

  Du kan enkelt hitta information om andra örter som passar din typ och egenskaper hos hår på Internet.

  Alternativ 3

  Hårmaskor från färglös henna med tillsats av vegetabiliska och eteriska oljor:

  Det är mycket bra att lägga till naturliga oljor till redan utspädd färglös henna. Ungefärliga proportioner - 1 msk läggs till 1 engångsdel av henna. sked vegetabilisk olja (med mycket torrt hår kan vara 2 matskedar), eller 5-6 droppar eterisk olja.

  1. För torra, spröda och splittrade ändar är olivolja, kokosnötolja (1 tesked smält smör), avokadoolja, jojobaolja, cashewnötter och vetexperter perfekta.
  2. I närvaro av snabbt smutsande fettigt hår kommer det att vara bra att tillsätta den essentiella oljan av citron, limemetta och citronbalsam.
  3. För den allmänna förstärkningen och restaureringen av hår vitalitet - vegetabilisk olja av pistasch, kalendula och grönt kaffe. Ur eteriska oljor - myrraolja, ylang ylang och cassia.
  4. För håravfall, borrolja, eterisk olja av gran, cederträ och cypress rekommenderas.
  5. Tja, om du är orolig för mjäll, lägg till den eteriska oljan av pelargon, gran, enbär och kayaputa.

  Metoden för att applicera färglösa henna masker med oljor är densamma som i fallet med henna masker som beskrivs i det första receptet. Endast tvätta dem ska vara med schampo.

  Alternativ 4

  När det gäller andra produkter som läggs till hemlagade hårmaskor från färglös henna, kan du experimentera som du vill.

  1. Så, om du har oljigt hår kan hennapulver spädas med lite uppvärmd kefir, sur mjölk, vassle, yoghurt eller grönt te. Och tillsätt det blötta svarta brödet, massan av färsk tomat, massan av sura frukter och bär, riven råpotatis, vetemjöl.
  2. Med en blandad och vanlig hårtyp, försök att lösa Henna med yoghurt eller liknande med grönt te, och tillsätt sedan sur grädde eller massan av vattenmelon, persika, druvor, äpplen.
  3. I närvaro av torrt hår är det bra att odla Henna med varm mjölk och tillsätt majonnäs, äggulor och 1-2 teskedar honung, keso, banan, persimmon, melon och aprikosmassa.

  Ta proportionerna av tillsatta komponenter i ögat.

  Hålltidstiden för masker med färglös henna och andra produkter under de första tiderna är också 25-30 minuter. I den efterföljande applikationen kan tiden ökas till 1: a timmen.

  Skölj med schampo.

  Färglös henna skiljer sig i konsistens från vanlig henna, och det är lättare att tvätta bort.

  Alternativ 5

  Maske mot håravfall: kokosnöt (fuktgivande, näring) olja 2 matskedar, ricinusolja 1.1 matskedar, cassia obovata 2 matskedar, någon essentiell olja för att stärka 5 droppar, mulani dregs eller grön lera 2 matskedar, avkok gräs eller varmt vatten.

  Applicera på håret och lämna i 1 timme, skölj sedan av masken med schampo.

  Alternativ 6

  Mask för att stärka håret och mot deras förlust. Ångad henna på varmt vatten eller avkok av örter. Lägg till sesamolja eller olja av bingaradzh till den. Du kan lägga till några droppar essentiell olja.

  Håll masken i 15-30 minuter, skölj sedan.

  Alternativ 7

  Mask för glans och hårvolym. Ångad Henna i varmvatten eller örtbuljong och tillsätt 1 msk. mandelolja och 1 tsk Dimexidum.

  Håll i 30 minuter till en timme, skölj sedan. Du kan använda schampo. Denna mask kan utföras utan tillsats av Dimexidum.

  Alternativ 8

  En mask som täcker många aspekter: fuktar, närmar, stärker, ger sken och volym.

  150 g Henna färglös + 2 äggulor + 2 matskedar mosad olja + 1 matsked olivolja + 2 matskedar vinäger + 2 timmar honung och ångad kryddnejlika med bryggning, eller du kan helt enkelt koka vatten. Pinks läggs till i skuggan av rött.

  Skölj med schampo efter 1-1,5 timmar.

  Alternativ 9

  Mask för täthet och stärka håret. Använd försiktigt för dem som har torrt hår.

  I en blandning av vatten och färglös henna tillsätt 2 msk. l. citronsaft, två äggulor, mager kockost. Applicera en tjock massa på håret, sätt på ett lock och linda en handduk runt huvudet.

  Håll i ca 20-40 minuter, skölj sedan med schampo.

  Alternativ 10

  Mask för att återfuktas och återställa torrt och skadat hår.

  Häll kokande vatten eller avkok av gräs 2 msk. cassia obovaty, insistera 15 minuter, tillsätt sedan massan av avokado och 1 msk. kokosnöt, castor, Bringaradzh oljor.

  Tvätta av med schampo om ungefär en timme.

  Alternativ 11

  Att stärka fet hår.

  Färglös henna zaparit på varmt vatten eller örttekoko, tillsätt 2 msk. l. citronsaft, blå lera 2 msk. och 1 msk. l. sesamolja eller olja av blengaradzh.

  Håll dig från 40 minuter till en timme. Skölj håret väl med schampo.

  Alternativ 12

  Mask-schampo för hårvolymen.

  Gör en blandning av färglös henna och nässla 2 till 1, tillsätt senapspulver (ca 2 matskedar blandning av 2 teskedar). Allt detta häll varmt vatten.

  Blandningen appliceras på fuktigt hår och varar i 7 minuter, tvättas sedan av utan schampo med vatten, surgörs med ättika.

  Du kan göra ett schampo utan senapspulver, helt enkelt skapa en blandning av henna på ett avkok av nässla eller kamille, till exempel. Vatten kan inte surgöras, om ditt hår reagerar dåligt på ättika eller om du är allergisk mot det. Bara i detta fall är det värt att skölja håret inte bara med vatten, men som en del av avkok som du inte har lagt till i henna.

  Alternativ 13

  Henna, äggula, 1: a. flytande honung, 1 msk. Cognac - allt detta blandar till en krämig konsistens. Det kan spädas med varmt vatten.

  Applicera blandningen på håret, lägg sedan på en hatt, linda en handduk runt huvudet. Värme orsakas av brandy, det stimulerar blodkärlen i huvudet och hårlökarna, honung och äggula som ett sätt att stärka.

  Håll i 15-30 minuter. Tvätta håret

  Alternativ 14

  Värm hönan med varmt vatten, tillsätt aloejuice, vitaminer och olja till blandningen. Applicera sedan på hårets rötter, fördelas över håret.

  Sätt på en hatt, och lägg på en handduk runt huvudet. Håll masken i ungefär en timme, skölj sedan med vatten. Om det behövs kan du använda schampo.

  Alternativ 15

  Mask för att mjuka håret och ge det en volym.

  1 msk. färglös henna, 1 msk. mandelolja (kan sesam, kokos, Bringaradzh, jojoba, etc.), varm kefir och 1 hl. citronsaft.

  Håll i 15-30 minuter.

  Alternativ 16

  Mask med färglös henna för att accelerera och hårväxt.

  Rör hennaen med krossad nässla och häll den resulterande blandningen med avkok av kullrot, kyla något och tillsätt 1 matsked. vetegroddarolja med några droppar eterisk olja. Blanda allt grundligt och applicera på torrt hår.

  Sätt på en hatt och linda ett huvud över det med en handduk. Tvätta av masken efter 30 minuter. Du kan använda luftkonditionering.

  Alternativ 17

  Blanda 150 g henna neutrala, 2 äggulor, 2 msk. burdock olja, 1 msk. olivolja, 2 msk. äppelcidervinäger, 2 tsk honung och ångad nötkött eller bara kokande vatten.

  Pinks läggs till i skuggan av rött.

  Om ditt hår är "torrt" från henna

  På grund av individens individualitet är det värt att notera att den färglösa henna med alla dess positiva egenskaper kan "torka" håret för vissa människor. Men det här undviks enkelt om du följer några regler och recept.

  Först bör masker av färglös henna göras mer än en gång i veckan (oftare, och vissa kanske oftare - lyssna noga på din kropp, det berättar alltid vad du ska göra och hur).

  För det andra, för att stärka håret, är det ofta tillräckligt att applicera blandningen endast i hårbotten, så hårlampan tar emot alla nödvändiga ämnen, men samtidigt får henna inte på håret själv. Men den här metoden är inte lämplig för dem som vill "återställa" skadat hår, släta "hårvågor" etc. För att göra detta behöver du fortfarande näring håret längs hela längden. I framtiden, efter att du har tagit ditt hår i ordning, kan du närvara bara hårrötterna.

  För det tredje kan du fuktar håret med vegetabiliska oljor (sesam, mandel, jojoba, Bringaradzh, etc.). Oljan kan tillsättas direkt till blandningen och kan appliceras på håret efter att du tvättat henna.

  Henna för ansikte

  Henna används ofta i kosmetologi, och inte bara som en mask för hår. Mild rengöring och peeling effekt lämplig för huden. Kompositionen av henna är en speciell syra som binder kollagen i hudcellerna, vilket är mycket viktigt vid anti-agingprocedurer. Används för att näring huden, föryngra, lyft, till tonen, den har en vitare effekt. Huden efter en sådan mask blir elastisk och flätig.

  Färglös henna är en tonic och används mot kokar, hematom, inflammationer och även herpes. Hjälper med överflödig fet hud från seborré.

  Tonårsbekämpare rekommenderas ofta att använda färglös henna för att bekämpa inflammatoriska formationer i problemområdena i huden: akne, akne, svarta prickar. I det här fallet läggs lite teolja till den färglösa henna. Resultatet är ett medel som lindrar inflammation, normaliserar talgproduktionen och torkar ansiktets hud.

  För att lätta fräknar och ge en matt skugga i ansiktet, rekommenderas att använda färglös henna med tillsats av borsyrainfusion.

  För att uppnå maximal effekt av att applicera masken från henna, bör du rengöra huden före proceduren och behandla den med lotion eller tonic - så maskkomponenterna absorberas bättre av huden.

  • Torka en liten mängd Henna med varmt vatten till konsistensen av tjock gräddfil, låt den brygga i ca 5 minuter; Applicera ett tjockt lager på hela ansiktet eller på det önskade området (ju varmare Henna, ju bättre det expanderar porerna och låter de användbara ämnena tränga in). Håll kvar tills det är torrt. Maskan är väldigt lätt att tvätta av. Och om den "torkade" hennaen späds något med vatten, kan du gnugga ansiktet och få en skrubbande effekt. Överdriv inte bara det.

  Färglös henna - recept medicinska masker för hår

  Färglös henna för hår har använts i stor utsträckning i kosmetologi. Dess huvuduppgift är att inte färga hår, men att stärka det och att behandla hårbotten. Det producerar magiska masker, med korrekt förberedelse.

  Färglös henna för hår har använts i stor utsträckning i kosmetologi. Dess huvuduppgift är att inte färga hår, men att stärka det och att behandla hårbotten.

  Magiska masker erhålls från den, med korrekt förberedelse och användning, de har en utmärkt effekt på håret: de slutar falla ut, lätt kammade, blir mjuka och glänsande. På pulveret av färglös henna kan du hitta motstridiga uppgifter, till exempel om dess ursprung eller effekt på håret. Denna artikel kommer att avslöja denna information.

  Vad är hemligheten för de magiska effekterna av färglös henna?

  Vad är färglös henna för hår, vilket är inte svårt att hitta? Vissa källor hävdar att denna produkt är utvecklad från stammarna av lawsonia nekolichuy, dvs. växter från bladen som producerar vanliga henna. Andra källor säger att växtstammarna genomgår kemisk behandling innan de omvandlas till pulver. Låt oss pricka på jag och ta reda på sanningen. Råmaterialet för framställning av färglös henna är en helt annan växtkassia dum, den tillhör benfamiljen, i medicin är den känd som en bra medicin. Kemisk behandling är givetvis närvarande men överskrider inte tillåtna gränser. Basen för detta pulver är en naturlig produkt, och dess sammansättning dikterar dess läkning egenskaper:

  Emodin - ger naturlig glans till ditt hår;

  Aloe-emodin - gynnar hårväxt

  Chrysophanol (chrysophanol) - ger (särskilt märkbar på blekt hår) en gulaktig nyans, är en underbar antimikrobiell och antimykotisk substans, de kan behandlas pustulära sjukdomar i hårbotten;

  Karoten - bra för att återställa sköra, skadade, splittrade ändar;

  Ceaxanthin - hjälper till att förhindra för tidigt håravfall;

  Betaine - kan kallas ett naturligt hår fuktkräm. På grund av dess egenskaper rekommenderas färglös henna för dem som har tunt, torrt, sprött hår.

  Fisalen - hjälper till att bli av med mjäll

  Rutin - har den mest fördelaktiga effekten på hårrötterna, stärker dem.

  Den presenterade rikheten av friska ämnen för hår i färglös henna förklarar den underbara effekten: det läker de sjuka, återställer skadade och stärker det sjuka håret. Om färglöst hennapulver används korrekt, blir ditt hår till en lysande kaskad med otroligt vackra lockar.

  Indikationer för användning av färglös henna för hår

  Så, för vem kan du rekommendera färglös henna för användning? I allmänhet kan man säga om den här hennaen att den är komplex och universell i sin effekt hårvårdsprodukt, som har en regenererande och helande effekt och är lämplig för alla typer av hår. Vid regelbunden användning kan färglös henna rekommenderas i följande fall:

  Det kommer att ge styrka och energi till livlöst hår: det kommer att ge celler i hårbotten och håret med fri tillgång till syre, förbättra blodcirkulationen i huden;

  Mått hår kommer att återvända naturlig sken;

  Skört hår kommer att återhämta sig;

  Ämnenna i färglös henna tränger in i håret och återställer dess struktur så att försvagat hår förstärks.

  Sektionen av tipsen kommer att sluta

  Färglös henna för hår är ett av de bästa sätten att påskynda hårväxten. Det aktiverar hårfolliklarna, vilket gör att håret växer mer intensivt.

  Håret kommer att skyddas mot negativa atmosfäriska, kemiska och mekaniska effekter.

  Om du har försökt misslyckas med många mjällmedel, kommer färglös henna sannolikt att bli en upptäckt som kommer att rädda dig om många hudproblem i huvudet. Om du använder det regelbundet kommer mjäll att försvinna, klåda kommer att sluta, huvudkotorna i huvudet kommer att normalisera, olika hudinflammationer och skador kommer att elimineras

  Färglös henna är ett perfekt sätt att ge ditt hår ett vackert utseende. Efter det kommer håret att få önskad volym, blir mjuk och blank.

  Så, om det finns en önskan att göra hårbotten och ditt hår bättre, då borde du inte köpa dyra produkter som är fulla av kemi, du behöver bara köpa färglösa henna.

  Färglös henna - kontraindikationer

  Innan du börjar använda detta verktyg kommer det att vara mycket användbart att lära kontraindikationer och recensioner av färglös henna för hår från personer som redan har använt det. Vem bör vara försiktig med att applicera detta pulver?

  Blondiner från masker med färglös henna kan verka gul eller grön, vilket är helt värdelös. Det kommer inte att tvättas omedelbart, och därför, för de med blont hår, rekommenderas att testa effekten av masken på hårsträngar.

  Om du har gjort en behandlingsmask med färglös henna, är det inte under de närmaste tre dagarna rekommenderat att färga håret med färgämne, eftersom färgämnet kan ligga ojämnt.

  Färglös henna har inte längre kontraindikationer, det är en naturlig och icke-allergiframkallande terapeutisk produkt. För att få maximala resultat från användningen av färglös henna för hår, behöver du veta de grundläggande reglerna för förberedelse och användning av verktyget.

  Regler för användning av färglös henna

  Hemma är det väldigt lätt att göra bra masker från färglösa henna. De naturliga ingredienserna som ingår i maskerna ökar en eller annan effekt av henna. Kolla in vad du vill veta för att göra en mask och få maximal effekt av det.

  För att förbereda masken, använd bra vatten, det är önskvärt att utesluta för denna kran. Effektiva masker från färglös henna erhålls på basis av växtbaserade infusioner: salvia, nässla, kamomill, burdock.

  Det är bekvämare att applicera masken på vått och rent hår.

  Ingredienserna som utgör masken ska ha hög kvalitet: mejeriprodukter, helst hemlagade ägg, och inte lagra och så vidare.

  När masken appliceras, rekommenderas att värma den med en plastpåse och en varm handduk.

  Applicera masken på hårbotten och fördela jämnt över hela längden på håret.

  Den tid genom vilken masken kommer att tvättas av bestäms individuellt. dvs För blont och rätt hår kommer en halvtimme att vara tillräckligt, och för mörkt hår kan du hålla en mask i upp till en timme, eller ännu längre.

  Det rekommenderas inte att använda schampo för att tvätta av en sådan mask, det är ganska lätt att tvätta det med vanligt vatten. Skölj noga håret flera gånger så att hönanpartiklarna inte fastnar i dem.

  Allt är bra i mått, masker av färglös henna för hår, denna regel gäller också. Alltför beroende av dem är inte värt det. Jag använder Henna 2 gånger i månaden, du kan få ett utmärkt resultat. Ofta inte värt det, för att du kan torka ut håret själv och hårbotten. Men för att få maximal effekt måste de göras regelbundet.

  Dessa regler ska inte försummas, och maskerna från färglös henna blir verkligen mirakulösa för ditt hår. Nu är det dags för recept, varav alla kan välja det alternativ som passar honom.

  Färglösa Henna Hair Mask Recept

  Nedan finns maskerna för alla hårtyper. De lagar bara.

  För vilken typ av hår som helst

  100 gram färglös henna ska spädas med 300 ml varmt vatten och appliceras varmt på huden och håret.

  Kefir mask baserad på färglös henna

  Knippa 2 matskedar av färglös henna för hår på 100 ml kefir och lämna i 15 minuter.

  Curd Mask med färglös Henna

  Pack färglös henna blandad med 2 msk. citronsaft, 3 skedar med stugaost och 2 äggulor.

  Varmvatten häll 150 gr. färglös henna, när det är kallt, tillsätt 2 äggulor till det, 2 msk. burdock olja, 1 sked olivolja, 2 matskedar äppelcidervinäger och 2 te honung.

  Blanda 200 gr. färglös henna och 100 gr. torr marknät. Den erhållna blandningen tar 2 msk. l. Och blanda med två te och häll varmt vatten.

  För långsamt växande hår

  100 gr. färglös henna utspädd i 300 ml varmt vatten och tillsätt ¼ kopp sur kefir och 4 droppar eterisk olja.

  För fallande hår

  Från grön kosmetisk lera

  Blanda två skedar av henna och samma mängd kokosolja tillsammans, tillsätt en sked ricinolja, 5 droppar ylang-ylangolja och 2 matskedar grön lera för hår. Häll varmt vatten. I stället för kokosnötolja kan du använda olivolja.

  För tråkigt hår

  100 gr. henna, 300 het ml vatten, 1 äggula och en sked jojobaolja.

  Dimexid Mask

  100 gr. färglös henna, 300 ml varmt vatten, en sked med mandelolja, en tesked Dimexidum.

  Separat förbereda 2 blandningar. Först: Häll en påse med färglös henna med starkt svart varmt te. Den andra blandningen: slå ägget och blanda med en matsked olivolja. Kombinera blandningen och blanda noggrant.

  Mask med oljor

  2 matskedar av Henna färglös kombinera med 2 matskedar olivolja, 1 - ricinus och en tesked väsentligt. Häll varmt vatten.

  För torrt hår

  Färglös henna och avokado

  300 ml vatten (hett) och 100 gram henna. Lägg i en utspädd massa en avokadofrukt och en sked av ricinoljemassa.

  Fet hårmask

  Mask av blå kosmetisk lera

  I 300 ml varmt vatten utspätt 100 gram färglös henna, tillsätt 2 msk. blå lera och citronsaft, 1 sked stor burdockolja. Istället för kardborre kan du ta ricinolja.

  Färglös henna är en kosmetisk produkt för hårvård av naturligt ursprung. Hon kan ta en värdig plats i arsenalen för de tjejer och kvinnor som ständigt gör masker, ta hand om sig själva, experimentera med utseende och ta hand om sin hälsa.  Nästa Artikel
  Torr hårbotten