Färglös henna för hår


Utan undantag vill varje kvinna ha vackert och välskött hår. Sedan antiken har de glänsande, långa och tjocka strängarna vittnat för deras ägares hälsa och var en av de mest värdefulla egenskaperna hos äkta kvinnlig skönhet.

Att leva under förutsättningarna för en modern metropol exponerar vi hela tiden vårt hår för effekterna av skadliga miljöfaktorer. Damm- och torrluft, ultraviolett strålning och bilavgaser har en dålig effekt på deras hälsa. Dessutom saknar de ofta rätt näring, vård och omsorg. På grund av allt detta över tiden blir krullarna spröda och tråkiga, de kan börja dela och falla, det finns irritation och mjäll.

Färglös henna kan klara av alla dessa problem. Denna kosmetiska produkt är framställd av löv och stjälkar av Cassia dumma, och det har verkligen underbara egenskaper.

Vad är det för?

Henna, som är bekant för alla, färgar hår i en kopparröd färg är gjord av bladen av en sådan växt som lawsonia är otrevlig. Förutom de uttalade färgegenskaperna som används för hår- och mehendi-kroppsmålning har detta pulver länge använts i medicin som ett desinfektions- och regenereringsmedel. Från det gör masker för naglar och hud.

Färglös henna är inte mycket lik den vanliga trots likheten i namnet. Pulvret från dessa växter ser nästan likadant ut, men påverkar annorlunda. Produkten som erhålls från kassi fläckar inte, men den har en kraftfull positiv effekt på huden och håret. Växten är rik på sällsynta och extremt fördelaktiga substanser, tack vare vilken den har använts sedan urminnes tider. Och nu är det populärt när det används som en mask för ansikte, händer och kropp, och speciellt för hår. Det tjänar till att stärka, återställa och närma hår och hårbotten, klarar av problem som överdriven fett, mjäll och skador på krullarnas struktur.

Färglös henna är skyldig i alla sina användbara egenskaper till sin unika sammansättning.

struktur

Det är förvånande att en växt som växer i öknen under de hårda förhållandena om brist på vatten och näringsämnen kan ha en sådan rik och värdefull komposition. Följande ingår i antalet användbara ingredienser i Cassia:

Chrysophanol är ett naturligt antiseptiskt medel som bekämpar svampar och mikrober. På grund av dess antiinflammatoriska verkan och effekten på skadliga mikroorganismer fungerar det utmärkt vid behandling av seborré, liksom mjäll som dess yttre manifestation. Dessutom hjälper det att rengöra pus och läker epidermis sår. På grund av sin färg kan det ha en liten färgförmåga.

Emodin är ansvarig för att ge en naturlig livlig glans till krullningar, efter en tillräcklig exponeringstid, verkar dess effekt som hårlaminering.

Aloe-emodin påverkar perfekt hårväxten, stimulerar tillväxten av gamla och nya hår.

Karoten främjar läkning av problematiska lås, återställer hårsaxelns struktur, förhindrar att det faller, faller ut, sektionen av spetsarna.

Betaine är en populär del av olika produkter för att ta hand om torra, färgade och skadade trådar. Det har en enorm fuktgivande effekt.

Ceaxanthin är ett kraftfullt förebyggande av håravfall och ett sätt att bekämpa det.

Rutin stärker hårsäckarna, vilket ökar livet för varje hår och förhindrar att de faller ut.

Fysalin är också en antimykotisk och eliminerar en orsak till seborré och hudirritation.

Kosmetisk färglös henna innehåller inte vitamin- och mineralkomplex som är vanliga för våra vanliga växter. Dessutom är varje ämne användbart och speciellt. På grund av att de är sällsynta i våra breddgrader blir de ännu mer värdefulla eftersom det är nästan omöjligt att få dem från någon annan produkt.

Med korrekt användning och fullbordad behandling med färglös henna kan du förbättra håret avsevärt, ge det glans, styrka och tjocklek.

Fördel och skada

Cassia pulver används för att eliminera ett stort antal problem med hår och hårbotten. Här är några av dess fördelaktiga egenskaper för lock och epidermier:

Stärka hårsäckar, vilket är ett utmärkt sätt att förhindra håravfall.

Extra mat för tunna trådar och epidermier.

Den är speciellt användbar för fettkrullar, reglerar talgproduktionen och eliminerar fettinnehåll och snabb förorening.

Bra för användning och hårväxt. Kompositionen hjälper till att inte förlora gamla regrowna hår och stimulerar utseendet på nya.

På grund av närvaron av krisofanol och fizalenapulver kan det bota olika sjukdomar som orsakas av svampar och bakterier. Det används också vid behandling av mjäll och seborré.

En färglös hennapulvermask är användbar för hårlinjetycka. På grund av detta är det också mycket fördelaktigt för hårvolymen.

Henna-behandling har förmågan att förbättra huvudvärkets immunsystem och skydda den mot effekterna av negativa miljöfaktorer, sol och vind samt mekanisk eller kemisk skada.

Verktyget hjälper till att kämpa mot tvärsnittet av hårspetsarna och torkar inte huden.

Vi kan säga att användningen av det här verktyget gör krökarna mer levande och friska, på ett positivt sätt förändrar håraxelns struktur, fuktar och närnar det, ger krönens volym, styrka, glans och skydd mot skadliga influenser.

Men även denna användbara produkt har sina nackdelar.

På grund av produktens naturlighet, orsakar det praktiskt taget inte allergiska reaktioner. Ändå är individuella manifestationer möjliga på grund av intolerans mot ämnet. Om detta inträffade och under appliceringen av masken började du brinna och klåda, bör proceduren omedelbart stoppas. Annars kan du få irritation av huden, som då måste behandlas i tillägg.

Tillsammans med den antiseptiska effekten kan produkten torka hår och hud. Därför, med speciell skada eller stark uttorkning av hår, är det nödvändigt att applicera det noggrant. Önskad kombination av pulver med substanser för näring och hydratisering. Om du använder Henna för ofta och inte kombinerar med fukt kan du ta håret till dränering och brittleness.

Använd inte färglöst hennapulver på nyfärgat eller blekt hår. För det första kan komponenterna i verktyget ingå i en kemisk reaktion med färgämnesresterna och då kommer effekten att vara oförutsägbar. För det andra kan produkten ha en färgningseffekt på hår som är lättare och pigmentfritt och färgar det i en gulgrön nyans.

Vilken henna är bättre?

När man köper färglös henna är det omöjligt att bedöma dess kvalitet. Men ändå köpa ett verktyg och komma hem, kan du kontrollera dess egenskaper. I affären kan du se var produkten producerades och göra ett välgrundat val.

Indiska Henna har en god kvalitet, såväl som producerad i Turkiet och Egypten. Också på försäljning är iranska naturprodukter, men användare noterar att de senaste åren har kvaliteten minskat. Kanske berodde detta på tillägg av andra örter.

Det bör noteras att om växten skördades vid rätt tidpunkt, torkades och krossades kvalitativt, kommer den slutliga kosmetiska produkten att vara av kvalitet oavsett var gräset är.

Men det bör noteras att det inte finns några europeiska kvalitetsstandarder och produktionskontroll i Indien, så inte alla komponenter kan skrivas på sminkens smink och ibland finns det onödiga tillsatser.

Öppna väskan med pulveret först luktar det. Om lukten är växtbaserad, märkbar och stark - produkten kommer att ha goda helande egenskaper. Även texturen i pulvret kommer att berätta mycket. Om det är litet och homogent, var produktionen av hög kvalitet, men om det är möjligt att hitta ojordade komponenter var råvarorna troligen inte första klass. Pulvret ska ha en grönbrun färg, som fortfarande kan kallas marsh. Särskilt uttalad färg efter kombination av torrsubstans med vatten. Om det finns en skugga av yellowness i det - växten samlades in vid fel tidpunkt och kommer inte att innehålla den maximala mängd användbara ämnen.

Om ditt hår inte har färgats eller blektats, kommer rätt färgade henna inte att ändra sin färg alls. Vid målning kan man dra slutsatsen att produkten är falsk eller innehåller ytterligare komponenter.

Hur ofta kan jag använda?

Användningen av färglös henna för behandling och förstärkning av hår, som i fallen med andra produkter bör vara regelbundet och inte episodisk. För att få ett synligt resultat är det nödvändigt att göra en hel kurs med masker med cassiapulver som håller flera månader.

För normala eller fettbenäkra lås kan sådana masker appliceras 2 gånger i veckan. Med en torr hårtyp bör du inte upprepa proceduren mer än en gång i månaden.

För att minska produktens torkningseffekt kan du lägga till några droppar essentiell olja i masken eller göra en blandning baserad på kefir.

Färglös henna för hår - användning och recept

Sidinnehåll:

Användningen av färglös henna för hår. Regler, rekommendationer, de bästa recepten maskerar för behandling av skadad, spröd, splittring och fettigt hår. Masker för att påskynda hårväxt och vackra lockar.

Färglös henna för hår används ofta i kosmetologi. Från den här naturprodukten kan du göra en magisk hårmask som hjälper dem att göra dem silkeiga, elastiska och glänsande. Efter applicering av henna kan du bli av med brittleness och förlust, krullarna blir starka och kommer också att vara lätta att kombinera.

Det är en miljövänlig produkt, som erhålls genom slipning av blunt kassettsblad (indiska senna). En egenskap av färglös henna är att den kan användas av alla utan undantag, eftersom det inte färgar håret. Läs mer: Färglös och färgad henna för hår.

Så vad är hemligheten för detta unika sätt att läka håret? Många tror att de får ett färglöst pulver från en Lawsonum-växt, varifrån Henna är gjord av slipning för färgning av hår i en röd nyans. Vissa hävdar att pulvret, som inte fläckar håret, också erhålls genom att mala stammar och blad på växten, först då råmaterialet går igenom flera steg av rengöring med kemikalier.

Men det här är bara åsikter av människor som inte känner till hela sanningen. Färglös henna är helt säker på håret, det produceras från växten "Cassia dumma", som tillhör legumfamiljen. Anläggningen har helande egenskaper och har länge värderats i traditionell medicin. När det gäller kemisk bearbetning av råmaterial är detta också ett obefogat uttalande, eftersom det resulterande pulvret passerar den lägsta reningsgraden. I annat fall kunde inte de helande egenskaperna tala.

Eftersom detta är en helt naturlig produkt är följande användbara komponenter närvarande i kompositionen av hennapulver:

 • Chrysophanol - detta ämne dödar mikrober och svampar, förbättrar hudens tillstånd. Om håret är blekt kan det ge en trevlig, något gulaktig nyans;
 • emodin - denna komponent är ansvarig för sken;
 • Betin - detta ämne hjälper till att återställa skadade områden, och även väl fuktar överdrogerade områden;
 • Pisalensubstans - är unik eftersom det behandlar mjäll;
 • rutin - stärker.

Nu förstår du att en sådan hälsosam cocktail hjälper till att förbättra krillens tillstånd, stärka, lindra brittleness och torrhet, gör dem glänsande och otroligt snygga. Bara du behöver lära dig hur du ska använda detta magiska pulver korrekt, samt veta vem som kan och vem inte vill starta behandlingen.

Fördelarna med färglös henna för hår

 • hår som har förlorat sin glans av olika anledningar (dålig ekologi, ohälsosam kost, frekvent användning av hårtork, färgning, lockningar). Sådana strängar ser eländiga ut och ser mer ut som en svamp. Jag vill klippa dem nästan i roten, men inte alla tjejer kan bestämma sig för en sådan allvarlig handling. Därför, för att förbättra syrgasflödet till huden, närma lökarna med näringsämnen, måste du använda färglös henna;
 • svagt hår (både från naturen och till följd av felaktig vård). Henna hjälper till med att återställa och stärka glödlamporna. Gradvis kommer håret att leva, och de ömtåliga kommer att återställas, bli starkare;
 • split ends - problemet med många skönheter. Enligt frisörerna är den enda frälsningen från detta svamp en het sax. Men inte bara skärning av tipsen kan förbättra sitt tillstånd. Henna hjälper till att hantera detta problem;
 • färglös henna arbetar också i förväg för framtiden: om det inte finns några problem med håret så långt kan du skydda dem mot negativ atmosfärisk exponering. Speciellt om du bor i megalopoliser, så behöver ditt hår definitivt skydd och näring.
 • långsam hårväxt är ett vanligt problem. Det kan finnas flera anledningar, det här är en dålig ekologi och en felaktig livsstil, dietmissbruk och dålig vård. Och varje person har sin egen hårtillväxtresurs, och för vissa människor växer det snabbare, och för vissa är det långsammare. Så här kan färglös henna hjälpa till att påskynda processen.
 • räddning från mjäll. När många olika verktyg har provats (inklusive dyra, populära), men det finns ingen effekt eller det är men kortlivat, är det värt att prova detta naturliga pulver. Du kommer inte bara att glömma mjäll, utan också förbättra blodcirkulationen, och det här är normaliseringen av talgproduktionen (alltså överdriven fetthet), liksom hudutslag och torrskorpor.

Genom att använda henna för hår utan färgverk kan du inte bara bli av med ett antal problem, men också verkligen förbättra sitt tillstånd. Dessutom är kostnaden för denna mirakelprodukt bokstavligen en öre, vilket inte är fallet med kemiska preparat, som enligt annonsering kommer att eliminera problem nästan första gången.

Skada av färglös henna för hår

Trots många bra recensioner om användningen av färglös henna för hår kan pulvret torka ut krullarna om de används felaktigt. Ofta är det inte önskvärt att använda färglöst pulver, för på detta sätt kan du få motsatt effekt. Henna kan lossa håraxeln, om den fördelas över hela längden på locken. Vad är det fulla med? Håret, under inverkan av färglöst pulver, öppnar vågorna, men även efter att ha tvättats av, stänger den medicinska massan inte tillbaka. Därför, om du överdriver det, då längs hela längden, bildas områden med öppna vågar, och detta är ett direkt sätt att överdriva, överdriven brittleness och avsnitt av tipsen. Sådant hår är också mycket svårt att kamma, eftersom det blir trassigt och brutet.

Vad gäller kontraindikationer är de också närvarande:

 • Ägare av missfärgade lås ska vara mycket försiktiga med att använda pulvret, eftersom färglös henna färgar håret med en gulaktig nyans och till och med grönaktig. Tvätta det första gången kommer inte fungera, så du måste göra ett test på en liten hårdel och se vad reaktionen kommer att bli;
 • Om du har gjort en mask, använd kemisk färg endast efter 3 dagar. Om du bråttom får du en ojämn färgning.

Metod för användning färglös henna

Dessa rekommendationer hjälper till att bli mer attraktiva:

 1. Köp Henna endast i en specialbutik, men inte på marknaden eller i övergångar. Tveka inte, fråga säljaren om ett certifikat, så du kommer att vara 100% säker på varans kvalitet. Det är svårt att göra rätt val när marknaden erbjuder riktigt hennapulver för ett öre, och affären verkar vara den samma henna är 2 gånger dyrare.
 2. Förbereda en hårmask, späd hennapulver i kvalitetsvatten. För dessa ändamål måste du överge den vanliga VVS och ge företräde att renas, kokas. Det är tillåtet att ta och VVS, bara det måste först lämnas att stå. Mineralt stillvatten är också bra. En bra effekt uppnås om du spädar henna i ett avkok av örter. Medicinsk örter används för hårtyp.
 3. Ofta i kompositionen av de medicinska maskerna finns det ytterligare komponenter. Använd endast färska och kvalitetsprodukter. Om du vill lägga ett ägg i en mask, är det lämpligt att köpa en ny, hemlagad. Detta gäller för alla produkter.
 4. Masken appliceras alltid på tvättade och kammade, lätt fuktiga strängar.
 5. Den beredda masken appliceras på hårbotten, inte gnidas starkt, spridas försiktigt över ytan. Beroende på hårtyperna fördelas henna längs krullarnas längd.
 6. För att uppnå maximal effekt måste du först förstöra huvudet med cellofan och sedan linda det med en handduk. Det måste förvärmas i förväg (strykas med varmt stryk eller hålls på batteriet).
 7. Hur mycket för att behålla masken? Det beror helt på skuggan och hårtypen. För att stärka håret, lämna färglösa henna på ljuskrullar i högst en halvtimme, mörka - ungefär en timme och ännu mer.
 8. Det är inte nödvändigt att tvätta bort hennapulveret med schampo, det räcker att skölja håret med varmt, flytande vatten. Endast detta måste göras inte 1, men 3-4 gånger, för att tvätta partiklarna av henna.
 9. Hitta en mellanklass och bli inte borttagen, hårbehandling med färglös henna kan göras inte mer än varannan vecka. Det visar sig att i en månad är det optimala antalet procedurer bara två. Detta är tillräckligt för att förbättra hårets tillstånd. Om du gör masker regelbundet kan du räkna med framgång. Låt det bli din vana.

Hårmaskor med färglös henna

Det är dags att komma ner till affärer och hitta det bästa receptet på en mirakulös mask.

Det klassiska receptet är lämpligt för alla typer av hår. Behöver ta 100 gram henna. Förresten, varför förväxla det inte med vit henna - det har ingenting att göra med indiskt sennapulver. Denna kosmetiska produkt är gjord av syntetmaterial och används för blekning av hår.

Förbered fortfarande plast- eller keramiska rätter. Häll först 100 g Henna i en skål, tillsätt gradvis vatten, blanda. Det bör göra en pasta blandning, som degen för pannkakor. Masken appliceras omedelbart på hårets rötter, resten är fördelad över hela längden. Exponeringstiden är inte mer än 30 minuter.

Universal Mask Recept

Allt är också extremt enkelt. Det tar 1 paket färglös henna. Om håret är kort är en väska tillräckligt för 2 användningar. Det är nödvändigt att fylla pulvret med kokande vatten och späd för att bilda en tjock vassle. Det är mycket viktigt att blanda massan noggrant för att bli av med klumpar. Nu är blandningen klar för användning, men innan du applicerar henna på huden och håret, är det nödvändigt att berika den med all nödvändig olja. Allt du behöver är ett par droppar av din favoritolja.

Receptmask av färglös henna för hårväxt

Häll hennapåse med nykokt vatten och blanda väl. Så snart massan är något avkyld, är det nödvändigt att tillsätta äggulor (2 st.) Till henna, liksom burdockolja - 2 msk. och lite mer än den här mängden markeras genom en liten sikta med låg fetthaltost (3 msk). Alla komponenter måste blandas ordentligt, sätta vattnet på lite fuktigt hår, håll i 40 minuter, skölj med vatten med en liten mängd schampo.

Mask för snabbt fet hår

Ta 2 matskedar av henna, värm 100 g kefir (låg fetthalt). Blanda båda komponenterna och lämna i 10-15 minuter. En annan varm massa bör appliceras på hårrötterna och resten fördelas över hela längden. Lämna på håret i 20 minuter, du måste tvätta av med schampo.

Hur man slutar håravfall

Vi gör en sådan magisk mask: Blanda 100 g Henna med kokande vatten (lite att brygga pulver). Lägg till en lättkyld massa av 2 msk. olivolja och samma mängd ricinolja. Låt på i 10 minuter, innan appliceringen berikar kompositionen med 3 droppar rosmarin eterisk olja. Håll på håret 40-60 minuter, tvätta av med schampo.

Bli av med splittrade ändar

Det kommer att ta en standard 100 g pulver, samma krossade löv av torkat nässla och 2 tsk. torr senap. Alla komponenter blandas, hälls med färskt kokt vatten för att göra en tjock gruel. Det är nödvändigt att lämna massan för att svalna och så snart den blir varm, applicera omedelbart över hela längden av håret.

För att förbättra läget för lockiga lockar hjälper denna blandning: Hennapulver blandas med 2 oljor: ricinus och kokosnöt (1 msk av varje olja). Lägg till 2 msk. lera (företrädesvis grön). Massa kokande vatten, lämna i några minuter, från tid till annan måste du blanda för att bli av med klumpar. Traditionellt appliceras en mask på hårbotten och sprider sig genom håret. Håll i 60 minuter, tvätta alla masker med tillsats av oljor som behövs schampo.

Färglös henna för håravfall

Olivolja och ricinolja blandas i lika stora mängder (1 msk), i en separat behållare, kokar vattnet (100 g med 300 ml vatten) och blanda. Som lite coolt, tillsätt olja och rosmarin eterisk olja i en mängd av 3 droppar.

Hennapulver hjälper också till att göra håret glänsande. Koka upp med kokande vatten, vänta lite, tillsätt söt mandelolja 1 msk. och 1 ampull Dimexidum (vi köper på apoteket). Lämna masken i 5 minuter och fördela håret. Mask håll i 30 minuter, tvätta av med varmt vatten med tillsats av schampo.

Kosmetisk och terapeutisk effekt av färglös henna

Användbara egenskaper hos henna representeras av de element som ingår i det:

 • Krisofanol har antimykotisk, antibakteriell effekt;
 • Emodin och Aloe-Emodin förbättrar blodcirkulationen i hudytan och på så sätt accelererar tillväxten hos strängarna, och lägger också en hälsosam glöd på krullarna.
 • karoten hjälper till att återställa strukturen hos varje hår, minskar deras bräcklighet och närvaron av delade ändar;
 • Närvaron av betain hjälper till att återfuka och närma strängarna;
 • Effekterna av komponenterna i ceaxathin och rutin syftar till att förstärka hårsäckarna och därigenom förhindra håravfall.
 • Svampinfektionsfisalen har en helande effekt på hårbotten.

Användningen av henna vid beredningen av masker hjälper försiktigt att ta hand om håret, närma, stärka, skydda dem mot negativa faktorer. Användningen av kosmetika stimulerar också tillväxten av strängar, bekämpar mjäll, purulenta och inflammatoriska formationer i hårbotten. Henna reglerar noggrant sebaceous sekret från hudkörtlarna.

Hur man gör en mask med henna för hår?

Naturlig henna kan användas med mörkt, ljusbrunt, rött hår, men i inget fall blondiner. Henna kan till och med ge en grön nyans till vissa typer av blont hår.
Om du är blond, använd den så kallade "färglösa" hennaen i folkmaskar. Färglös henna är ett tjockbladigt cassiabladpulver som liknar egenskaper hos lawsonia, men det färgar inte håret.

Funktioner av användningen av henna för hår:

Att använda henna hemma kan användas för nästan alla problem med hår: håravfall, gallring, torrhet, alltför fet fet hårbotten, mjäll. Henna späds ut med vatten vid en temperatur av ca 70 grader. Det är bättre att använda henna masker två gånger i veckan. För bättre sköljning av henna rekommenderas att använda äggula i stället för schampo.

Användningen av henna hemma

Det klassiska receptet på tillväxtsträngar: Pulver utspätt med varmt vatten (per 100 g. Ämnen 300 - 500 ml vätska), blanda noggrant till konsistensen i form av tjock grädde, håll i 5 minuter och täcka behållaren med lock, applicerat på håret, täckt med cellofan ovanpå.

Trots att Henna har ett stort antal användbara egenskaper, kan tillsats av ytterligare ingredienser till den utspädda blandningen bidra till att öka dess påverkan och minska de negativa manifestationerna (torrhet):

 • några droppar eteriska oljor;
 • en matsked olivolja (för torrt hår);
 • vitamindroppar A, E;

Effekten av henna på håret och hårbotten

Många kvinnor och tjejer har hört talas om naturligt pulver, vilket ger en behaglig rödaktig eller brunaktig nyans. Påsar med iransk henna kan du noggrant måla krullarna utan att skada dem.

Färglös henna lägger inte någon nyans i strängarna, det stärker håret, återvänder hårstyrka, hälsa, volym. Den kemiska kompositionen är ganska ovanlig. Vanliga vitaminer och mineraler är inte, men det finns aktiva substanser som positivt påverkar locken och hårbotten.

Sammansättning och verkan:

 • rutin stärker rötterna; karoten är oumbärlig för behandling av skadat hår;
 • Emodin ger en naturlig glans
 • Betaine är ett naturligt fuktgivande medel som finns i receptet på många färdiga hårvårdsprodukter;
 • krisofanol är oumbärlig vid behandling av seborrheiska manifestationer, mjäll;
 • fisalen förbättrar den antimikrobiella, antiseptiska effekten av krisofanol;
 • karoten aktivt närmar sig hårsaxlarna, återställer strukturen hos de utbrända strängarna;
 • Ceaxanthin tillåter dig att sluta håravfall, hantera olika former av icke-hormonell alopeci;
 • Aloe-emodin väcker hårsäckar, accelererar hårväxten.

Henna Mask för fettigt hår

För oljigt hår kan henna spädas med varm vassle, sur mjölk, grönt te. Andelen i detta fall bevaras - 100-150 g vätska tas för 25 g henna.

Till den resulterande massan läggs till valet av tomater, svartbröd, sura bär eller frukter. Allt detta måste bli av med skaftet och förälskelsen. Mängden av varje komponent bör vara ungefär två matskedar per 25 g hennapulver.

Håll masken på håret i en halvtimme, efter att ha täckt dem med en plastpåse och lindad med en handduk. Vid upprepad användning ökas exponeringstiden vid viljan till en och en halv timme. Tvätta av med varmt vatten. Väl tvättat hår. behöver tvätta dem med schampo. Torka helst på ett naturligt sätt.

Dessa masker görs två gånger i veckan i 4-6 veckor. För att bibehålla effekten, upprepa proceduren en gång i veckan.

Mask för torrt hår

I närvaro av torrt hår används mjölk för att späda henna. Tillsätt äggula, honung, stallost, banan, melon, persimmon, aprikos till blandningen. Liksom för fettigt hår bör mängden vätska för brewing henna vara 100-150 g per 25 g pulver. Ytterligare ingredienser tillsätts med en hastighet av två matskedar för samma mängd henna. En äggula injiceras per 25 g hennapulver.

Blandning av alla komponenter i masken till en homogen massa appliceras på torrt hår. Det är nödvändigt att försiktigt täcka med en näringsblandning varje sträng.

Täck därefter hårförpackningen och lindas med en handduk. Håll masken på håret minst en halvtimme. Med upprepade procedurer ökar tiden till en timme. Skölj därefter blandningen med varmt vatten och tvätta håret med schampo. Torkning rekommenderas utan att använda en hårtork.

Upprepa proceduren för torrt hår under behandling 2-3 gånger i veckan i en månad. Då, som en förebyggande åtgärd, används en henna-baserad mask 2-3 gånger om månaden.

Masker för normal hårtyp

Om du är ägare av en vanlig hårtyp, då hönnas pulver utspädd med grönt te, osötad yoghurt. Tillsätt gräddfil, persika, vattenmelon eller äpple till massan. Andelen är samma som för andra hårtyper. Vätskor tar 100-150 g per 25 g henna, och ytterligare komponenter tar två matskedar. Läs mer: Botox för hår: vad det är och handlingsprincipen med ett foto.

Den resulterande massan appliceras på håret och höljet med en värmekåpa. För att göra detta, använd en plastpåse och en stor handduk. Behåll behöver från 30 till 60 minuter. Då tvättas masken av med varmt vatten och håret tvättas med schampo. Torka naturligt. Upprepa proceduren för normalt hår ska vara 2 gånger i veckan. Med ett positivt resultat kan användningsfrekvensen minskas till 1 gång per vecka.

Mitt hår. Roux

Allt för ditt hår

Vård och hälsa

Färglös henna för att stärka håret

När det finns så många olika förfaranden för läkning och förbättring av hårets utseende i frisörsalonger, har många redan börjat glömma att naturprodukter har en liknande, om inte den bästa effekten. En av dem är färglös henna, som perfekt stärker håret, och dessutom kostar det ett öre och är bra för självständig användning hemma.

Lite om vad Henna är

Henna är en växt av släktet Cassius, det kan sägas att det är en enkel ört. Förvirra inte vanliga och färglösa henna - den senare färgar inte håret. De liknar bara deras hälsoeffekter på lockar. Detta naturliga botemedel stärker håret, ger det sken och volymen, rensar hårbotten. Färglös henna har också en mild avskalningseffekt som hjälper till i kampen mot mjäll.

Ett sällsynt fall när det här verktyget ska användas med försiktighet - kraftigt lättade lock: En ljusgrön nyans kan uppstå. Detta sker inte alltid, men för att förutsäga resultatet blir det inte. Detta beror på reaktioner med färgämnen, liksom eventuell närvaro av metaller i kranvatten. Blekta trådar är mer mottagliga för pigment på grund av sin skadade struktur, därmed möjliga "gröna".

Hitta och köp färglös henna kan vara i apotek och specialaffärer för hårvård. Men att riskera och köpa denna naturliga produkt på marknaden "från brickan" eller i tunnelbanorna är inte värt det.

Vad ger Henna

Henna har en torkningseffekt, så användningen är speciellt användbar för dem som lider av fet hår. Om dina krullar tvärtom är torra, ska de använda måttligt - henna behöver bara appliceras på strängarnas rötter.

Även regelbunden användning av färglös henna ger följande resultat:

 • upphörande av håravfall
 • anti-mjäll och dess förebyggande
 • stärka hårsäckarna
 • förbättring av hårbottenimmuniteten;
 • ökning av hårets densitet
 • förebyggande av klåda, allergier
 • restaurering av hårstrukturen när den är skadad.

Hur används Henna

Det finns två sätt att använda färglös henna: som den enda aktiva ingrediensen och i kompositionerna av olika masker.

I det fall du bestämmer dig för att applicera denna naturliga botemedel i en "ren" form, ges doserna nedan för att beräkna den mängd du behöver:

 • När du bara applicerar henna till rötterna, kommer 2-3 doser att vara tillräckliga för dig (i ett standardpaket på 25 g);
 • På hår av medellång längd, upp till axlarna, kommer fem förpackningar att räcka;
 • för långa strängar som krävs från sju påsar.

Dessutom kan rätt mängd medel bero på hårets densitet, i vilket fall du bara måste försöka hitta det bästa alternativet för dig själv.

Applicera henna för att rengöra våta strängar måste spädas: 300 g kokande vatten per 100 g produkt. Efter det isoleras huvudet med cellofan (en keps eller till och med bara en påse) och en handduk förvärmd på batteriet. Det är nödvändigt att hålla en så enkel mask på håret från 30 minuter till en timme, så det kan tvättas av med vanligt vatten - förresten, sådan henna tvättas av mycket lätt.

Ritning av olika masker

Henna är som nämnts ovan bra för användning både av sig själv och som en komponent för masker. Så det kombineras med följande ingredienser:

 • Vegetabiliska och eteriska oljor

Vegetabiliska oljor har en lugnande och närande effekt på håret. Och särskilt bra att lägga till i masken med henna, om ditt hår lider av torrhet. Lin, oliv, burdock och andra kommer att göra.

När det gäller de eteriska oljorna har var och en sina egna egenskaper. Till exempel:

  • Ett bra sätt att lösa ett problem med hårförlust är cederträ, mint, tall och rosmarin;
  • i fallet med fet hårbotten hjälper citron, eukalyptus, bergamot, kryddnejlika och citronbalsam;
  • för delade ändar, kamomill, rosenträ, ylang-ylang;
  • apelsin, mandarin och lavendel eteriska oljor bör läggas till masker för torra lockar, du kan också använda rökelse och ylang-ylang.
 • Vitaminer i flytande form

Perfekt för vitaminerna A och E i flytande form, stimulerar hårväxt och ger dem nödvändig näring. De kan köpas i ampuller på något apotek till ett lågt pris.

Henna kan blandas med hackade örter. Du kan köpa dem i bulk eller slipa dig själv. Kamille är lämplig för att stärka ljuskronor, nässla för mörka.

Du kan lägga terapeutisk lera, dimexid, etc. till masker. Dimexid - ett läkemedel som avslöjar hårets struktur, så att alla de fördelaktiga ämnena kommer in i det snabbare. Av denna anledning är det bra att använda det för att maskerar för att förbättra deras inverkan.

Så du kan välja dina egna och individuella formuleringar för hår, experimentera med de ingredienser som passar dig bäst.

Till exempel nedan är ett par färdiga recept, som alla använder henna, men effekten av deras effekt på lock är annorlunda.

Sammansättningen av håravfall

Du behöver två msk. olivolja, grönt lerpulver och färglös henna, samt en msk. Castorolja och fem droppar essentiell olja av ditt val. Blandningen måste appliceras på trådarna, sedan värma huvudet och en timme senare med ett schampo.

 • Firming mask med kefir och henna

Letar efter 100 ml förvärmd kefir och ett par Art. färglös henna. Blanda dem och låt det brygga i en kvart i timmen. Därefter gnuggar blandningen försiktigt i hela längden av håret, var uppmärksam på rötterna och skaka huvudet med en handduk. Det är nog att hålla masken i 40 minuter, då måste den tvättas av med vatten och schampo.

Färglöst hår för henna är en utmärkt lösning för att stärka dem, samt att ge ett lyxigt utseende till lock. Men i någon form av hårvård är inte bara effektiviteten hos själva produkten viktig, men också regelbundenheten för dess användning. Gör masken 1-2 gånger i månaden, och resultatet kommer inte vara långt innan du kommer.

Färglös henna skada

Färglös henna passar de som vill försöka på Lawsons helande egenskaper på sig själva. Det har inte färgegenskaper och ger inte hår några nyanser, men behandlar dem såväl som färgning henna.

Färglös henna för hår

Tillverkare kallar också färglös henna Cassia obovata växten, eller Kristi torns växt (vars aktiva substans är Chrysophansyra - Chrysophansyra), även Senna, Ziziphus Spina-Christi etc. Ur botanisk synvinkel är dessa växter inte Henna, men de är också mycket användbara för hår och hud, de har stärkande, astringent och desinfektionsegenskaper. De har en stramande och enveloping effekt för håret, utan att färga det.

Färglös henna är en naturlig, miljövänlig naturlig produkt (det orsakar inte allergier och klåda i huden). Högkvalitativ färglös henna (utan tillsatser och föroreningar) bör inte ändra hårets färg eller nyans. Det ger inga nyanser med naturlig hårfärg (med måttlig användning - om du inte håller färglös henna på håret i mer än två timmar) och inte stör hårfärgningsprocessen med kemiska färgämnen (endast om håret inte lyser, annars - håret blir gulaktigt). Eftersom lite ljus är normalt, och det andra håret kan bli en grön nyans. Förutse att hårets reaktion är omöjlig.

Färglös henna skada

Med alla positiva egenskaper är färglös henna också skadlig och kan orsaka torrhet. Det är perfekt för dem som naturligtvis har fet eller normalt hår. Men om håret är benäget för torrhet, bör Henna vara försiktigare. Det är lämpligt att bara applicera den på rötterna.

Hyppig användning av färglösa henna skador och lossnar håraxeln. Det innehåller aggressiva ämnen (syror), under vilket det mjuka mänskliga håret börjar öppna vågorna som det består av. Men efter att ha använt henna stänger dessa vågar inte tillbaka. Över tiden producerade hårets struktur "fickor". Håret börjar bryta, splittras, det är svårt att kamma efter tvätt.

Användningen av färglös henna

Färglös henna är ett medel för att stärka och återställa, närande hår, vilket ger volym, vitalitet och glans. Det stannar håravfall, stärker hårsäckar, förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och hjälper till och med att vakna vilande hårsäckar. Med regelbunden och korrekt användning, bekämpar den effektivt mjäll, samtidigt som det ger en anti-seborisk effekt.

Färglös henna för att stärka håret

Färglös henna samt färgning henna tränger in i hårskenet - omsluter det som med en barriär, återställer strukturen, förtorkar och stärker den.

Färglös henna är en naturlig balsam och kan användas istället för balsam.

Henna hjälper till att återställa skört, tråkigt hår efter en misslyckad färgning eller perm.

Färglös henna kan användas av både män och barn för att stärka och återställa hårstrukturen. Det skiljer sig märkbart i konsistens från att färga henna, i synnerhet är det lättare att tvätta bort.

Färglösa henna - ansiktsmasker

Färglösa henna masker används för rengöring, föryngring, näring, lyft och hudton, vid behandling av seborré (alltför fet hud), mot olika hudutslag i ansiktet, samt för hudvård och naglar.

Kompositionen av henna är en speciell syra som binder kollagen i hudcellerna, vilket är mycket viktigt vid anti-agingprocedurer. Färglös henna är en tonic, lindrar irritation, har mjukgörande effekt på ansiktets och kroppens hud på grund av dess sammandragande egenskaper och används mot kokar, hematom, inflammationer och till och med herpes.

Det har också en uttalad svampdödande, antibakteriell och antiinflammatorisk effekt som vitnar på huden. Användningen av färglös henna är mycket effektiv vid behandling av akne, på grund av de astringande och desinficerande egenskaperna hos tanniner som finns i den.

Hur man använder Henna färglös

Det är bättre att använda färglös henna två gånger i månaden och med överdriven känslig hår en gång var 3-4 veckor, kan frekventare användning leda till förlust av fukt i håret.

För torr hårbotten bör henna användas med olika håroljor.

Den milda rengöring och exfolierande effekten av peeling, vilket är bra för mjällbehandling med färglös henna, är också lämplig för huden.

Färglös henna "löser", mjukar hårvågar. Flera hårförpackningar (2-3 sessioner) med färglös henna, en matsked av jojobaolja och kycklingblomma ger effekten av bio-laminering av håret (spegelglans). Vid exponering för färglös henna stänger skalorna och bildar ett skyddande skikt på håret. Det stimulerar hårväxten och hjälper till att förhindra spets tvärsnitt.

Färglös henna kan tjäna som bärare - det kan blandas med andra ingredienser av populära recept för hår - med örter, som kamomill, nässla eller burdock.

Det kan lägga till oljor, essenser, extrakt. Beroende på hårets typ väljs kompositionen av näringskomponenter och henna.

Du kan lägga till några droppar av någon essentiell olja. Till exempel:

 • Rosewood eterisk olja - för toning och lyftning av huden.
 • Patchouli, sandelträ, vetiver - från rynkor.
 • Tea Tree - för inflammation och oren hud (akne, svarta fläckar).

För att lätta fräknarna och ge ansiktet en tråkig nyans, använd färglös henna med en infusion av borsyra (2-3 droppar).

Henna har oxidativa egenskaper - när du använder det, kan du inte använda metallredskap.

Det finns skrupelfria företag på marknaden som erbjuder lågkvalitativa produkter. Och färglös henna kan vara lika inkompatibel med syntetiska hårfärger som färg. Därför är det före och efter användning av kemiska färgämnen önskvärt under en tid att överge maskerna med färglös henna för att undvika ojämn hårfärgning eller en instabil färg.

Förvirra inte vit henna med färglös henna. Vit henna är ett kemiskt färgämne (brightener) för blekning av hår. Med växt har Henna inget att göra.

Färglös henna för hår: applicering

För beredning av naturligt och säkert hårfärg använd torra löv eller rötter av Lawson. Färglös henna, som är tillverkad uteslutande av rötter, är inte mindre populär, närmar torra trådar med vitaminer, läker skador och ökar hårvolymen. Hur appliceras färglös henna korrekt, kan den användas varje dag?

Färglös henna: funktioner

Det har länge varit känt att henna ger en ljus, rik färgton till krullningar, stärker hårsäckarna, förhindrar förlust och återställer den skadade strukturen hos strängarna. Tjejer som inte vill ändra sin hårfärg använder färglösa henna - det läkningspulveret avlägsnar lätt mjäll, stärker håret (förtjockar varje hår), eliminerar splittrade ändar och ger en ädel glans. Pulvret har en grön färg och passar alla typer av hår.

Det finns flera typer av färg: svart, vit, koppar, färglös. Färgad henna är gjord av löv som innehåller ett säkert naturligt färgämne.

Henna sammansättning innefattar rutin - ansvarig för att förstärka hårsäckarna, fisalen - ett ämne som är oumbärligt i kampen mot mjäll, karoten - ansvarig för restaurering av skadade trådar (särskilt efter kemisk perm eller långvarig användning av curling), krysofanol, förstörande svampar och mikrober, ceaxantin - inte tillåter hårlökar att falla ut och emodin - accelererande hårväxt. Pulvret innehåller också vitaminer: B, C (askorbinsyra förbättrar blodcirkulationen). Färglös henna behandlar allergiska reaktioner och sjukdomar som psoriasis i huvudet eller seborréen. Håret är fyllt med styrka, förtjockat, signifikant ökat i volym, lockar lätt kammas, blir jämn och glänsande. Den negativa påverkan av solstrålarna och det aggressiva inflytandet av ett krusjärn eller en hårtork reduceras, dessutom hårbotten fuktas. Tjejer som drömmer om långa, silkeslena krullar kommer att uppnå sitt mål två gånger så fort om de använder naturläkemedel. Färglös henna har en helande effekt och är billig - från 15 till 90 rubel. Svart eller vit henna är endast avsedd för färgning.

Kontraindikationer och skador

Henna kan orsaka allergisk reaktion. För att undvika obehagliga följder, applicera en liten mängd grön gruel på handleden eller armbågen, vänta i 15-20 minuter, skölj blandningen. Om det inte finns någon rodnad på huden och inget obehag (klåda, brinnande) kan läkemedlet användas. Om du har blont hår är det bättre att applicera produkten på flera strängar och kontrollera om de ändrar skuggan. Henna dränerar håret hårt - med en torr hårtyp är det inte nödvändigt att använda pulver, och det är bättre att lägga till ytterligare mjukgörare i masken. Om du bestämmer dig för att ändra bilden och göra en annan färg, sluta använda Henna minst sju dagar innan du applicerar färgen.

Hur man ansöker om ett botemedel

För torrt hår rekommenderas det att tillsätta ett par droppar essentiell olja till den utspädda blandningen. Skålen för att blanda Henna med vatten bör vara glas, kopparskålar är förbjudna, och vattnet för blandning ska ha en genomsnittlig temperatur (inte kokande vatten).

 • Torr och normal typ - du kan använda henna en gång varannan vecka, håll masken i högst 40 minuter;
 • Fetttyp - 2 gånger i veckan, behåll masken i minst 1,5-2 timmar.

Vad kan läggas till pulveret: kycklingägg, ryazhenka, torkade örter, eteriska oljor. Färglös henna ger de första resultaten efter 2 ansökningar per månad. Indiska och afrikanska kvinnor använder starkt te istället för vatten. En mask som appliceras på blont eller blont hår tvättas av på en halvtimme, för svarta tiden ökar tiden - 1,5 - 2 timmar, beroende på typ.

Hur man lagar mat

Öppna påsen med verktyget, häll det i skålen, fyll det med varmt vatten (inte kokar), vatten kan ersättas med örttekoko. Häll vatten a la carte, tills dess, tills du får en viskös, sur grädliknande välling. Vänta på att masken svalnar, tillsätt ytterligare näringsämnen (om någon), rör om blandningen noggrant. Innan du applicerar masken behöver du tvätta huvudet, kamma det. Sprid henna över hela längden av strängarna med lätta, massorande rörelser. Täck huvudet med en plastpåse eller göm krullarna under en speciell gummikåpa. Efter en bestämd tid, tvätta av masken - ingen anledning att tvätta huvudet med schampo (du kan använda babyshampo, om en blandning av oljor som är svåra att tvätta bort läggs till pulvret).

recept

Extra mat för svaga, blekna trådar. Blanda en påse med henna med varmt vatten (80-100 ml), rör om till en enhetlig konsistens. När massan har svalnat till medium temperatur, tillsätt 1 tsk. bovete honung och 1 kycklinggul, applicera agenten längs hela längden av trådarna, tvätta av efter 30 minuter (tid räkna med dig själv).

För färgat hår. Häll pulvret med varmt avkok av kamille (till en tjock konsistens), tillsätt till den halvkylda massan av 2 tsk. burdock olja och 3 droppar eterisk olja (rosmarin, jojoba eller ylang-ylang), applicera på strängarna, skölj.

Färglös henna för mjäll. Torka pulvret med vatten (80 ml), blanda med ricinolja (1 msk), burdockolja (1 msk), avokadosmassa (2 msk). Vänta på att masken fylls på (5-10 minuter). Applicera den varma blandningen i håret, massage, lämna i en halvtimme eller 1,5 timmar, beroende på hårets typ och färg, skölj.

Mask på kefir eller cottage cheese

Blanda 2 msk. henna med varm kefir (100 ml), låt blandningen stå i 20 minuter och sprida sedan över strängarna. Tvätta av på en halvtimme. Kefir mask accelererar tillväxten av hårsäckar, stärker lösa strängar. För att göra en ostmask, blanda pulvret med ostmassa (3-4 msk), kycklingblomma (2 st), Citronsaft (2 matskedar).

På nätet

140 g pulver blandat med torr krossade näsblad (100 g), senapspulver (2 msk), tillsätt vatten (till en tjock uppslamning), fördela genom håret.

Färglös henna för fetttyp

Häll 100 g grönt pulver med varmt vatten (300 ml), när masken har svalnat lite, tillsätt citronsaft (2 msk), blå lera (2 msk), burdock eller ricinolja (2 msk).

Ett annat sätt: Lägg till varm öl (100-150 ml) till 100 g pulver, låt lösningen stå i ca 30 minuter, tillsätt sedan 2 msk. citronsaft, 2 msk. blå lera, 1 tsk ricinolja 1, rör om blandningen, använd som avsedd.

Shine och Shine

Blanda Henna (100 g) med vatten (300 ml), tillsätt mandelolja (1 msk), "Dimexid" (1 tsk). Rör masken noggrant, använd som omedelbart instruerad, tvätta av det efter en timme. Henna kan blandas med jojobaolja (3-4 droppar).

Multikomponent färglös henna

Blanda pulvret (150 g) med varmt vatten (200 ml), vänta tills det kyls till medium temperatur (lämna i 30 minuter) och tillsätt följande ingredienser: 2 äggulor, 2 msk. l. burdock olja, 1 msk. olivolja, 2 msk. äppelcidervinäger, 1 msk. bovete honung

Med denna artikel läs:

Färglösa hennahårsmaskar och andra användningsområden

Färgegenskaperna hos henna har länge uppskattats av kvinnor i Indien och Arabiska länder, med hjälp av denna växt för att dekorera sina kroppar. Men det är inte bara färgat, varifrån färg är gjord men också saknar dessa egenskaper - en sådan produkt används för medicinska och kosmetiska ändamål. Hårmask från färglös henna är en av budgeten, men samtidigt effektiva sätt att stärka locken.

Vad är henna bra för håret och hur påverkar det dem? Finns det några kontraindikationer för dess användning och finns några biverkningar? Vad är recepten av masker med färglös henna för att stärka håret, och finns det några andra sätt att använda det? Nedan kommer vi att svara på alla dessa frågor.

Vad är färglös henna

Henna produceras från växten - Lawsonia är en icke-bladlös (lawsonia inermis), vars löv torkas och sedan omvandlas till ett pulver som har färgning, men också regenererande, restaurerande, desinfektionsmedel.

Färglös henna är samma pulver från löv av Lawsonia nekolichuy, men under produktionen av vilket användes syra av citronsaft avlägsnades färgpigmentet. En sådan färglös produkt har alla egenskaper hos konventionell henna, med undantag för färgning.

Användbara egenskaper

Sammansättningen av färglös henna innefattar följande spårämnen.

 1. Rutin - ett ämne som stärker hårsäckarna, förhindrar tidig förlust, såväl som grått hår.
 2. Betain eller trimetylglycin är en naturlig fuktkräm som främjar dehydrering - retention av fukt i hårstrukturen, liksom deras näring och återhämtning.
 3. Emodin - ger naturlig glans till strängar.
 4. Karoten - pigmentet i bladen på alla växter - mättar håret med kollagen, vilket återställer sina skadade områden, splittrade ändar.
 5. Zeaxanthin - ett annat pigment som tillhör gruppen syreinnehållande karotenoider - är en naturlig antioxidant, hjälper till att förhindra tidig skaldnad, behandla mjäll och hårbotten.
 6. Vitaminer från grupp B - är "byggstenar" för hela organismen. De bidrar till absorptionen av kollagen, dess ackumulation i håraxeln.
 7. Chrysophanol, antrakinon - har en antiseptisk egenskap som skyddar hårbotten från olika mykoser och dermatologiska sjukdomar, behandlar seborré, eliminerar mjäll.
 8. Tanniner - naturliga antiseptika och återupplivare av skadade strängar.

Alla dessa vitaminer och spårämnen i komplexet har en kraftfull effekt på håret och hårbotten.

Hur håret

Kosmetika baserad på färglös henna har en komplex effekt på det skyddande keratinskiktet av hår, återställer sin naturliga struktur.

Hur verkar färglösa henna på hår? - regelbunden användning av denna produkt i hemmet kosmetika bidrar till:

 • förstärkning av kutiklet (dvs det övre skaliga hårskiktet);
 • förebyggande av alopeci - patologisk prolaps;
 • accelererad tillväxt - upp till 3 cm per månad;
 • basal volym;
 • mättnad av trådarna med en naturlig nyans (eller efter färgning) på grund av effekten av glasering;
 • behandling och förebyggande av trichologiska och hudsjukdomar - mjäll, seborré, alopeci, klåda, hårbotten irritation, dermatit;
 • normalisering av talgkörtlarna, återställande av lipidbalansen i hårbotten;
 • minskning av hårbrott, hälsoförbättring, kombination av skadade skalor.

Regelbunden användning av färglös henna för hår kommer snabbt och noggrant att återställa ännu allvarligt skadade lockar.

Vem visar användningen av färglös henna för hår

Rekommenderade användningen av medel i kompositionen med färglösa henna ägare tråkiga, sköra, smala krullningar, såväl som fett. Om du har fluffiga krullar, som tyvärr kännetecknas av ökad porositet, kommer dessa recept att hjälpa till att "glida" hårvågorna. Och även de kommer att återställa strängar efter traumatiska kosmetiska förfaranden - färgning, missfärgning, avkapning. Dessutom används färglös henna för att stimulera hårtillväxt, med seborré, dermatit, systematisk irritation, klåda i hårbotten.

Har färglöst henna torrt hår? Ja, hon har verkligen den här egenskapen. Speciellt om det används för ofta eller appliceras på naturligt torrt hår. För att undvika detta kompletteras maskerna med fuktgivande ingredienser som inte tar bort fukt från medeln, utan tvärtom bidrar till återställandet av den naturliga fettbalansen.

Biverkningar

Färglös henna, underkastad tillämpningsreglerna, är absolut säker för håret, eftersom det saknar färgämnen och aggressiva reagens som kan förvärra strukturen hos trådarna. Ändå klagar vissa kvinnor att efter att ha använt masker observerades motsatt effekt. Kan håret falla ut från henna, bli tråkigt, sprött? - Nej, det här händer inte om du inte använder det för ofta. Men enskilda allergiska reaktioner är möjliga.

För att ta reda på om du använder hårmaskor från färglös henna, kan du göra ett test för att avgöra om det finns en allergisk reaktion på den. För att göra detta, blanda en matsked med pulver med varmt vatten, applicera blandningen på din armbåge och vänta 10-15 minuter. Om huden blir röd, börjar den klia, bör du inte använda en mask som baseras på denna växt - skölj den här platsen med rinnande vatten och applicera en lugnande kräm.

Applikationstips

Som alla andra kosttillskott har Henna funktioner. Att veta om dem kan du uppnå större effektivitet från maskerna och andra recept i kompositionen med den.

 1. Hur man väljer färglös henna? Hennes pulver säljs i apotek, stormarknader, kosmetikaffärer, hushållskemikalier. Men det är bättre att köpa på apoteket - en sådan produkt kommer att vara fri från föroreningar och färgämnen.
 2. Hur ofta kan färglös henna användas? - För normalt hår räcker en gång varannan vecka, annars kan de torka ut.
 3. Hur mycket färglös henna att behålla håret? Så att alla kosmetiska komponenter absorberas i nagelbandet och cortexen räcker till i 40-45 minuter, högst en timme. Overexponering av masker, även på oljebasis, är fylld med motsatt effekt - uttorkning av lockar.
 4. Hur applicerar henna - på torrt eller vått hår, smutsigt eller rent? Alla kosmetika har en bättre effekt på torra, eftersom annars hårets struktur redan är fylld med vatten, kommer det därför att absorbera mindre värdefulla komponenter från masken. Rengöringsmedel skapar också en skyddande tunnfilm som kommer att störa inträngningen av näringsämnen från masken. Men samtidigt är ett smutsigt huvud av samma skäl också oönskat. Det är bättre att applicera en mask på torrt, men nyligen tvättat hår.
 5. Henna har en torkningseffekt därför lämplig för fet hår. Men hur överdriver du inte strängarna? För att göra detta kan du lägga till kompositionen av oljan - olivolja, ricin, burdock och andra komponenter som har en fuktgivande effekt. Och försök också sätta en mask på rötterna mer än hela längden på locken.
 6. Färglös henna kan färga blont hår, så om du är orolig för huruvida den passar dig före proceduren, kontrollera dess effekt på en liten del av krullen.
 7. Hur tvättar man en mask med färglös henna? Pulvret i sig är svårt att tvätta ut - dess partiklar kan fastna i strängarna. Ta bort dem med sulfatfritt schampo. Konventionella tvättmedel rekommenderas inte att använda, eftersom de innehåller många aktiva ämnen som kommer att spola ut alla de användbara komponenterna från hårstrukturen som kom dit från användningen av en mask. Det är ännu bättre att använda naturligt schampo gjort av dig själv.

Färglösa hennahårsmaskar

Först och främst minns vi att för att uppnå maximal effekt från att applicera masken är det nödvändigt att täcka huvudet med något varmt efter appliceringen. Vanligtvis används en plastpåse för detta ändamål, och en handduk lindas runt den eller en keps sätts på.

Färglös henna själv har en bra effekt på håret, men användningen av ytterligare komponenter berikar det totala resultatet. Med hjälp kan du fuktas eller omvänt torka strängarna, förbättra tillväxten eller kämpa för förlust, mjäll. Nedan har vi samlat in de bästa maskerna som kommer att förändra alla utseende, vilket ger krönorna hälsa och skönhet.

Basmask med färglös henna

Den klassiska masken för håråterställning beredas helt enkelt - En påse färglös henna (25 gram) späds med kokande vatten, omrörs över låg värme tills en homogen massa erhålls - konsistensen ska likna vattendeg eller gräddfil.

Den resulterande kompositionen appliceras först till hårrötterna, gnuggar med masseringsrörelser och sprids sedan över hela längden. Håll masken i 1 timme och tvätta sedan av den.

Firming mask med färglös henna, ägg och honung

Om du planerar att färglösa henna för att stärka ditt hår, då behöver du en mask med ägg och honung.

För dess förberedelse kommer att behöva:

 • 3 matskedar färglös henna;
 • uppvärmt vatten;
 • 1 ägg;
 • 1 msk. l. honung.

Blanda henna med varmt vatten till en konsistens av tjock grädde. Tillsätt ägg och honung. Den färdiga produkten appliceras på hårrötterna och fördelas sedan över hela längden. Håll masken på huvudet i ungefär en timme och tvätta sedan av det. Du kan använda ört- eller ättika sköljning.

Masnar av henna, ägg och honung kommer att återställa håret efter en södra semester, en serie misslyckade styling, lockar och kan även användas som en förebyggande åtgärd.

Mask för mörkt hår från färglös henna och kakao

För att göra mörkt hår en ljusare, mer mättad nyans hjälper masken av henna och kakao. Dessutom ger denna komposition näring med vitaminer, mineraler, återställer vatten-lipidbalansen.

För matlagning behöver:

 • 2 matskedar färglös henna;
 • lika mycket kakaopulver;
 • en halv kopp varmt vatten eller mjölk.

Rör om ingredienserna så att blandningen blir till en konsistens, som tjock gräddfil. För smakämnen kan du lägga 2-3 droppar rosolja. Applicera kompositionen på hårrötterna, sprida sig över hela längden. Håll i 30-40 minuter, skölj sedan.

Mask för hårväxt från färglös henna och senap

Att växa en lång fläta hjälper nästa mask.

För dess förberedelse behöver du:

 • 2 matskedar färglös henna;
 • samma mängd senapspulver.

Ingredienser späds ut med varmt vatten, knådning tills mjuk. Applicera den färdiga kompositionen på hårrötterna, massera huden och sprid sedan över hela längden av trådarna. Håll på huvudet i 30-40 minuter, men om det är en stark ugn, måste du tvätta av den innan. Eftersom senap torkar hår, kan du lägga till en sked lite olja, till exempel olivolja, till masken för att återfuka den.

Mask för håråterställning från färglös henna och kefir

För matlagning behöver:

 • två matskedar av färglöst hennapulver;
 • en halv kopp uppvärmd kefir eller färsk yoghurt.

Blanda ingredienser, låt den brygga i 15-20 minuter. För att undvika klumpar kan du slå blandningen med en mixer eller en mixer med långsam hastighet. Applicera masken på hela längden på håret, kläm dem sedan, ta bort överskottsvätska, linda filmen och täcka med en handduk eller stickad hatt. Maskens varaktighet är 40 minuter. Det kan användas som enstaka sessioner och kurser på 8-10 procedurer. Henna förstärker rötterna, kefir matar cortexen, nagelbandet, gör varje hår tjockare, starkare, återställer de skadade områdena, ger en blank glans.

Mask för hårglans från färglös henna och mandelolja

För matlagning behöver:

 • 2 matskedar av färglöst hennapulver;
 • en halv kopp varmt vatten;
 • 2 msk. l. oraffinerad mandelolja.

Späd hennaen med vatten, låt stå i 20 minuter, tillsätt olja. Konsistensen ska vara som en flytande gräddfil. Applicera på håret, håll i ungefär en timme och skölj sedan. För att öka effekten kan du lägga till 2-3 kalium eterisk olja - cederträ, lavendel, geranium eller bergamot. Hel kurs, för ägare av tråkiga lockar - 10 masker 2 gånger i veckan, då behöver du en paus på minst en månad. Det rekommenderas att ansöka före sommarperioden för att återställa hälsosamt hår.

Firming mask med färglös henna och burdock olja

Denna mask med henna hjälper till att tjocka håret, stärker dem och återställer. Det är användbart att applicera det på vintern - det kommer att bidra till att bevara skönheten i strängarna även i de mest allvarliga frosten, rädda dem från de negativa effekterna av förkylningen.

För tillagning av matlagning i lika stora proportioner:

 • färglöst hennapulver;
 • burdock olja;
 • och du kan också lägga till en mask av 2-3 droppar av någon blommig ester.

Den färdiga massan appliceras över hela längden av en timme och tvättas sedan av.

Mask för lätta hår, vilket ger skugga

Följande komposition är endast lämplig för användning i mörkhåriga kvinnor, som det kommer att bidra till att återställa, förnya strängarna med användbara spårämnen, och även att lätta dem lite för att ge en gyllene honungsfärg. Vitt hår, en sådan mask kommer att skämma bort, ha målat dem i gula toner.

 • två matskedar av färglös henna;
 • en är gurkmeja pulver;
 • ett halvt glas vatten;
 • 1 msk. l. olivolja;
 • matsked honung.

Blanda Henna och gurkmeja, lösa dem med varmt vatten, låt det stå ett tag. Efter tillsätt de övriga ingredienserna. Den resulterande vattnet appliceras på rötterna och sedan längs hela längden av håret. Håll blandningen på huvudet från 40 minuter till en timme.

Mask för håravfall från färglös henna och basma

För att stoppa skallighet i ett tidigt skede kan du använda följande mask. Men kom ihåg att denna kombination av ingredienser sannolikt kommer att färga blont hår.

För matlagning behöver:

 • två matskedar av färglös henna;
 • lika mycket baspulver
 • några droppar av någon essentiell olja som främjar hårväxt - kryddnejlika, enbär, kanel, gran, ylang-ylang, eukalyptus, koriander, pepparmynta, verbena, rosmarin.

Blanda henna och basma pulver, häll 100-150 ml varmt vatten över det, låt det stå ett tag. För att undvika klumpar kan du slå blandmassan för homogenitet. Till slut lägger du 3-4 droppar essentiell olja, blanda igen och applicera blandningen längs hela längden på håret. Därefter skapar du en växthuseffekt på huvudet, förpackar den med en film och täcker den med något varmt. Tvätta av efter ungefär en timme. Applicera en gång i veckan i två månader, då behöver du en paus.

Mask med effekten av laminering av färglös henna och gelatin

Följande komposition förseglar de skadade spetsarna, vilket ger håret en blank glans och volym.

För att masken behöver:

 • matsked färglös henna;
 • lika mycket matgelatin
 • ett halvt glas vatten;
 • två äggulor.

Rör henna och gelatin i varmt vatten, låt det stå i 15-20 minuter. Kyl sedan något för att tillsätta äggula. Det är nödvändigt att uppnå en homogen massa och applicera sedan på tvättat, torkat hår, täcka dem med en säck, en handduk eller en varm hatt. Håll 40 minuter till en timme. Masken har en långvarig effekt, så det kostar bara en gång i veckan i två månader, och då krävs en paus.

Andra sätt att använda färglös henna för hår

Naturligtvis används mestadels henna i masksammansättningen. Men detta är inte det enda sättet att använda härdningsegenskaperna hos denna växt.

Användning av färglös hennaolja

Det är möjligt att använda färglös henna inte bara i form av ett pulver utan även oljor. I grunden appliceras det på strängarna i sin rena form. Men också för att förbättra olika effekter, kan du lägga till det till basoljor, till exempel oliv, burdock, kokosnöt, jojoba. I detta fall tar den färglösa hennaoljan en del, och basdelen tar två.

Huvudfunktionen är förstärkning av hårsäckar, aktivering av vitalitet, förebyggande av håravfall. Och även olja har en kosmetisk effekt - ger strängarna sken, volym.

Applicera färglös hennaolja för att torka håret, massera rötterna, blotta överflödigt papper med en pappersservett, och sedan, som vanligt, linda huvudet med en trasa och något isolerande. Och det läggs också till i schampo, kosmetika, masker.

Färglöst Henna Shampoo

Vanliga schampon innehåller mycket ytaktiva ämnen - ytaktiva ämnen som tvättar absolut allt ut ur hårstrukturen, som gradvis förstör keratin. De kan också orsaka allergiska reaktioner i form av hudirritation. För att neutralisera de negativa effekterna av ytaktiva ämnen, liksom förbättra kosmetiska vårdegenskaper, kan du lägga till lite färglös henna.

Ännu bättre, gör det till ett eget schampo. För att göra detta, blanda pulveret av färglös henna med basen - citronsaft, avkok av örter, vassle, kefir eller bara med varmt vatten. För arom kan du lägga till 2-3 droppar av din eteriska olja. Den resulterande vattnet appliceras på våta strängar, gnuggar den i rötterna och masserar hårbotten. För bästa effekten, låt blandningstiden suga. Om du använder det här schamponet regelbundet, så snart blir håret märkbart tjockare, starkare, och deras ändar kommer inte längre att delas upp.

Färglös henna är en erkänd ledare i hemlagade masker. Det kan användas oberoende, bara utspätt med varmt vatten och i kombination med andra improviserade medel. Regelbundet göra masker med henna kan förbättra hårets tillstånd, stärka dem, återställa hårvolymen, skina, vilket innebär skönhet.Nästa Artikel
Kalcium för hår