Ska jag göra en perm hår: för och nackdelar med förfarandet


Kvinnlig natur är väldigt nyckfull och inkonstant, därför representerar representanter för den vackra halvan av mänskligheten att utföra kreativa experiment med deras utseende.
Den största delen av sådana experiment gäller naturligtvis hårets huvud.

Perm är ett av de mest populära förfarandena för dem som vill göra sina strängar lockiga, fluffiga och voluminösa. Men tyvärr är det inte alls harmlöst om håret i naturen inte är tillräckligt starkt och hälsosamt.

Tänk på alla fördelar och nackdelar med denna procedur.

Vad är ett perm hår?

Kemisk eller permanent perm är en speciell process genom vilken keratinproteinet och cystinbindningarna reagerar, vilket resulterar i en mjukare naturlig hårstruktur som lätt kan formas till vilken form som helst. Under detta förfarande blir strängarna så elastiska som möjligt, men deras struktur är signifikant försvagad.

Att komma till denna procedur är det nödvändigt att analysera alla fördelar och nackdelar som är inneboende i den.

Det finns flera typer av perm, som skiljer sig från sammansättning och graden av påverkan på hårstrukturen:

  sur är en universell typ av vinkling, lämplig för alla typer av hår och ger det mest stabila och långvariga resultatet.

Dess huvudsakliga nackdel är den aggressiva inverkan på hårkonstruktionen hos krullarna.

 • Alkalisk har en mildare effekt, men den är inte kompatibel med alla typer av hår.
  Det ger curls ett mycket attraktivt och naturligt utseende.
 • Neutral perm har en sparsam effekt på grund av att preparat används för dess genomförande, vars pH-nivå är så nära naturligt som möjligt.
 • Biowave baserad på aminosyror och proteiner.

  Denna typ är mest godartad, men ger det minst stabila resultatet.

  Därefter kommer vi att diskutera fördelarna och nackdelarna med perm hår.

  För och nackdelar med förfarandet

  Tala om fördelarna med förfarandet för hår perm, bör dessa belysas:

  1. Den längsta effekten av vackra lockar och krullar;
  2. kompatibilitet med någon typ av person, vilket ger bilden en större femininitet, ömhet och romantik;
  3. perm - ett av de mest effektiva sätten att ändra den vanliga bilden;
  4. ger en charmig volym hår, som inte är ganska tjock av naturen;
  5. eliminering av alltför stort fet hår;
  6. Inget behov av frekvent frisyr;
  7. perfekt hårskydd i ett fuktigt klimat.

  Denna procedur är inte utan betydande brister.

  Hår, krökt med kemiska medel, ser väldigt imponerande ut, men denna procedur är inte utan vissa nackdelar, vilket du definitivt borde vara medveten om.

  Således innefattar de viktigaste nackdelarna med denna procedur:

  • i de flesta fall - förlusten av hårets naturliga färg och följaktligen behovet av färgning;
  • försvagning av hårstrukturen, vilket resulterar i ett behov av långvarig återhämtning och mycket noggrann vård;
  • bräcklighet och överdriven torrhet av krullarna;
  • i förhållanden med alltför varmt och torrt klimat - hårets försämring
  • omöjligheten att byta frisyren, om hon är trött - problemet kan lösas endast med hjälp av en hårklippning.

  De kan emellertid ge otillräcklig hållbarhet hos frisyren - i olika enskilda situationer kan detta vara både en fördel och en nackdel.

  Konsekvenser och effekter på krullarnas struktur

  Som en följd av det permanenta vinkningsförfarandet påverkas hårhårets struktur väsentligt.
  Dess mest obehagliga följder är slöhet, livlöshet och hårskörhet.

  För att bli helt av med sådana skadliga effekter är mycket problematisk, men det finns sätt som kan minska dem till ett minimum.

   Färg aldrig håret omedelbart före curling, eftersom det kommer att öka negativ påverkan avsevärt.

  Curl curls kan inte vara tidigare än två veckor efter målningen. En perm gör strängarna så känsliga som möjligt, så du bör avstå från att tvätta i tre dagar.

  Därefter är det nödvändigt att noga överväga valet av schampon och förvärva uteslutande de som är avsedda för håret som har genomgått denna procedur.

 • För att återställa den försvagade hårstrukturen är det nödvändigt att förse den med full hydratisering och näring med hjälp av masker och balm baserade på silkeproteiner, kollagen, keratiner och panthenol.
 • Vem borde inte göra och varför?

  Innan ett permanent perm-förfarande utförs måste en erfaren mästare nödvändigtvis analysera hårets tillstånd, med beaktande av sådana viktiga parametrar som styrka, elasticitet, densitet samt typ och struktur.

  Detta kommer att göra det möjligt att välja rätt typ av curling och medel för dess genomförande.

  • Det rekommenderas inte att locka lock med användning av kemikalier under generellt fysiskt obehag eller stressiga situationer.
  • Vid användning av potenta läkemedel ska förfarandet skjutas upp, eftersom hårreaktioner kan vara oförutsägbara.
  • Kritiska dagar, graviditet och amning är olämpliga perioder för krökning - krullarna kan visa sig helt instabila.
  • Förekomsten av allergiska reaktioner är en allvarlig anledning till att vägra att perm. I detta fall är det mycket att föredra att skapa lockar och lockar med curlers, strykning eller curling.

  Användbar video

  Titta på en intressant video om huruvida du ska göra en kemisk perm.

  slutsats

  För permanent vågning kännetecknas både för och nackdelar. Därför, innan du utför denna procedur, är det nödvändigt att väga för och nackdelar. Och det är självklart viktigt att inte glömma reglerna för vård av ditt hår - och då kommer det att skina med skönhet och hälsa.

  Säker hår perm: sorter och de mest populära märkena

  Ferventa lockar, charmiga lockar eller romantiska vågor går inte i stil. Lyckligtvis var tiderna när "kemi" handlade negativt på håret kvar i det avlägsna förflutna och den moderna frisörmarknaden erbjuder ett ganska brett val av säker perm. Men kan någon av dem orsaka minsta skada på håret eller vara helt säkert för dem, det här diskuteras i den här artikeln. Du kommer också att lära dig de professionella mästarnas hemligheter och deras tips om ämnet perm.

  arter

  Curling är ett ganska enkelt sätt att uppnå en lockig effekt på rakt hår och hålla det länge. Det finns flera typer av sådan långsiktig styling, de påverkar hårets struktur på olika sätt och låter dig uppnå olika krusar i utseende.

  sura

  Den traditionella kända "kemi" - den mest resistenta, snäva krullen kommer att ges till värdinnan i upp till sex månader. Det är sant att krullen tar ett grovt utseende, och strängarna ser inexpressiva ut.

  Hårets struktur är deformerad, de blir sköra, torra och tråkiga. Det inre hårskiktet är helt förstört. Denna typ av permanent är den mest aggressiva mot hårbotten och hårbotten.

  Med tioglykolsyra

  Ett modernt alternativ till den vanliga kemiska permen, som huvudreagensfixeringskrullet, använder ovanstående syra. Det tränger djupt in i håret och lämnar sin skyddande skaliga struktur intakt.

  Resultatet är en tät tight curl som varar ungefär en månad.

  alkaliskt

  Fixaren av alkalisk typ har en mindre aggressiv effekt på trådarna, med sin användning kan krullen se mer elastisk och naturlig ut. Reagenset avslöjar när håret tränger in i vågorna, så krullen kommer att varas från 1 till 3 månader beroende på hårets struktur.

  neutral

  Denna typ av vinkling, som kombinerar sura och alkaliska fixativ, valda i en viss andel, har fått stor popularitet. Det har en praktiskt säker effekt på håret, är universellt, eftersom det passar alla typer av trådar, fixar lockar i en period av 3-6 månader.

  Det är viktigt! Neutral perm bidrar till förbättring av lock, fuktar och förstärker dem.

  Aminosyra

  Dess kemiska sammansättning ligger nära den organiska strukturen hos mänskligt hår. Påverkan på strängen produceras av ett reagens innehållande aminosyror av naturligt ursprung, vilket är berikat med proteiner. Det finns en extra kröslighet, och de ser så naturligt ut som möjligt. Sant, inte för länge. Efter 3 veckor säger curls adjö till sin älskarinna.

  Med silkeproteiner

  En variation av ovan beskrivna vinkling, när silke-alfa-aminosyror används som proteiner. Inte bara skadar håret, men tvärtom har det en helande och helande effekt på dem. En vacker mjuk naturlig krull trivs sin ägare i ungefär sex månader.

  Den enda nackdelen med denna typ av permanent - dess höga kostnader.

  biozavivka

  Den aktiva beståndsdelen här är cysteaminhydrokloridprotein, syntetiserad från ull av vissa fårraser. I processen med curling curls förvärva volym, vacker glans, och deras skadade struktur återställs. Biowave resistent och helt ofarlig.

  träsnideri

  Ett bra sätt att skapa basvolym och uppdatera din bild med mjuka naturliga krullar. Med denna metod för långsiktig styling sker kemisk kontakt endast med hårets ytskikt, så ingen skada görs för dem, och stylingen kommer att ta upp till 8 veckor.

  Läs mer om carving på vår hemsida.

  En perm hjälper till att få lock som skiljer sig åt:

  • speciellt stora curvaceous krullar utan veck gör att du kan få den "amerikanska" styling;
  • "African" perm belönar små lockar och hisnande volym;
  • vertikal "kemi" hjälper långa krökar att se ännu smartare ut, och "våthårseffekten" uppnås bäst med den.

  Den säkraste perm

  När du väljer den mest ofarliga versionen av en permanent, är det viktigt att hålla sig till hårtyperna och ta hänsyn till deras längd. Så, sura varianter av "kemi" är lämpliga för försvagade strängar, alkaliska föreningar är bra för en lång porös man och neutrala är lämpliga för tunna tunna strängar.

  Biowave med proteiner, aminosyror, andra användbara komponenter som är lämpliga för alla typer av hår, återställer varje hårs struktur och är en storleksordning högre än deras aggressiva "kollegor".

  Observera att aminosyra, silkesbesparande krullar inte har någon skadlig effekt på håret, utan att de mättas, fuktas, ger ett lysande utseende och bildar långlivade krullar i upp till sex månader.

  Populära varumärken

  Bedömningen av allmänt erkända tillverkare av säkra produkter för kemisk perm är följande:

  Wella

  Det tyska företaget har etablerat frisläppandet av flera droger med olika typer av hår och hårbotten. Bland nackdelarna är väteperoxid, som är en del av dem. Stort sortiment, bra kvalitet, överkomligt pris. Ett färdigt kit för egenanvändning, som inkluderar vård före krökning, lotion för den och en hållare, kostar från 1300 rubel.

  Bio estel

  Medel presenteras för 4 olika hårtyper. De innehåller inte ammoniak, berikas med naturliga biopolymerer, vitamin- och oljekomplex. Kostnaden för Estel Professional Niagara perm set är cirka 400 rubel.

  Londawave

  Sammansättningen av läkemedlen innefattar olika användbara tillsatser, tillverkare lovar en bestående effekt. Fonderna anses dock vara ganska aggressiva. Fixaren för texturering från tillverkaren kan köpas till ett pris av 800 rubel för 1000 ml.

  Ängelkrullning

  Kemiska reagenser är placerade av företaget som säker och botande. De är även lämpliga för blekt och skadat hår, och kan även användas av personer med allergier. För att skapa den romantiska "ängelkrullarna" producerar företaget en tvåfasig, delikat serumspray som bildar lockar försiktigt och försiktigt. Kostnaden varierar från 700 till 900 rubel.

  Schwarzkopf

  Professionella produkter från företaget är efterfrågade av många erfarna hantverkare. Strängarna är texturerad med säkra föreningar utan att skada dem. "Kemi" från Schwarzkopf är långvariga elastiska charmiga lockar. En uppsättning NS Glamour kan köpas för 600 rubel.

  Iso neotexture

  Högkvalitativa bio-perms för alla hårtyper. Trånga krullar betonar de naturliga skönheten i strängarna, och sammansättningen av ISO-texturer förbättrar dem och belönar med en hälsosam glans. Kostnaden för uppsättningar från 1300 rubel.

  Mossa

  Vågen är resistent, curl mjuk, bra basal volym. Men håret kräver ytterligare vård från samma tillverkare. För att genomföra en enkel och säker bioväxling måste du köpa en uppsättning från en italiensk tillverkare för 1600-1800 rubel. Läs mer om Mossa Green Light biowave på vår hemsida.

  Loreal

  Företaget använder i sina kompositioner för kemiska. Curling fruktsyror, som ger långvariga resultat, estetiskt utseende och professionell vård. En uppsättning för att skapa en långsiktig styling, bestående av 3 reagenser, kostar 1 800 rubel.

  Några tips från professionella

  Innan du tillåter:

  • Det är viktigt att testa känsligheten hos trådarna och huden.
  • missfärgning och permanent är inte kompatibla; det är också oönskat att utföra "kemi" och färgning med resistenta färgämnen på en dag;
  • om det är tänkt att göra en hårklippning och perm, då ska den kemiska effekten göras först och mekaniskt - efter;
  • Den sista shampooing ska göras 3 dagar före proceduren.

  Varning! Omedelbart före textureringsproceduren rekommenderas att man dricker en kopp varmt te.

  En permanent är kontraindicerad hos följande kvinnor:

  • gravid och lakterande
  • utsatt för allergiska reaktioner
  • som lider av farliga kroniska sjukdomar, särskilt i perioden för förvärring
  • färgning av hår med naturliga naturliga färgämnen (henna eller basma).

  Det är lätt att bli ägare av friska och vackra lockar, det viktigaste är att välja ett proportionellt förhållande mellan reagens som påverkar hårstrukturen på det mest skonsamma sättet. Det kommer att förbli att förbättra kompetensen för ytterligare vård för lock och skärpa förmågan att ge håret det önskade utseendet.

  Säker kemi är inte en dröm, men att se kvinnligt och effektivt med hjälp av det är tillgängligt för alla kvinnor.

  Du kan inte bestämma om du kan curla håret? Du hittar många användbara tips i följande artiklar:

  Användbara videoklipp

  Vitvaror perm och biowave hår.

  Utbildningsvideo för nybörjare.

  Curling på kort, medium och långt hår

  Perm hår är ett perfekt sätt att radikalt ändra utseendet och ge ditt hår en otrolig mängd.

  Förberedelser för förfarandet

  Att locka håret visade sig säkert, förbered dina strängar för det kommande förfarandet. Förberedelsen består av sex viktiga steg.

  Steg 1. Utvärdering av hårstrukturen (elasticitet, styrka, typ, densitet). Det utförs för att välja vilken typ av curling.

  • För tjockt hår behöver du medel för den starkaste fixeringen, eftersom det är mycket svårt att krulla dem.
  • Sällsynta tunna strängar krullar lätt - de måste hämta ett svagare läkemedel;
  • Hår med låg elasticitet kan mycket sträcka sig och kommer inte att kunna återgå till sitt ursprungliga utseende. Kemi är kontraindicerad för dem;
  • För torrt hår bör inte vridas - det kommer att riva och bryta.

  Steg 2. Analys av hårbotten. För sår, skador och sjukdomar i samband med hårbotten är det bättre att glömma permen.

  Steg 3. Känslighetsprov. För att hålla den, dra bomullssvampen med strängarnas krullningskomposition och smörj området bakom örat. Vänta 10 minuter. Om det inte finns någon rodnad, utslag, irritation, gå till krullen. Om du har problem, torka din hud snabbt med väteperoxid. Kemi är kontraindicerad för dig.

  Steg 4. Kontrollera håret på låset. Detta är nödvändigt för att bestämma dosen och koncentrationen av fonderna. Ta ett litet lås, fukt det med en förberedelse och låt i 5 minuter. Kontrollera håret för att riva. Om det är starkt kan strängar krulla. Om det ser ut som att du kan rasa och bryta lätt, gör lösningen svagare.

  Steg 5. Shampooing. Shampoo kommer att lossa skalor och förbättra resultatet.

  Steg 6. Hårklippning. Det kan utföras innan curling eller efter, för att uppdatera ändarna och forma håret.

  Det är viktigt! Innan proceduren, glöm inte att ta bort guldsmycken och glasögon, såväl som att skydda huden mot ingrepp av kemikalier.

  Typer av "kemi" av hår

  Moderna perm kan delas in i typer av kemiska medel som tillämpas på trådarna.

  Denna mjuka curling anses vara universell, eftersom den passar alla. Krullen är stark och elastisk, resultatet är från 3 till 6 månader och beror direkt på hårets struktur.

  Ett speciellt fixativ baserat på tioglykolsyra tränger in i håret, men skadar inte dess struktur, eftersom det anses vara mildt. Som ett resultat får vi en hård krullning - det varar en månad. För tunna och mjuka trådar är denna metod inte lämplig - de kommer att förlora form och sträcka sig vid rötterna. Detsamma gäller för tjejer med känslig hudtyp och torrt hår.

  Med en alkalisk krullning tränger behållaren in och öppnar skalorna. Resultatet är mer motståndskraftigt - det kommer att ligga på håret i ca 90 dagar. Ger elastiska lockar, ser naturligt ut, fungerar mycket mjukare än den tidigare versionen. Men på tunga hårda strängar kommer resultatet inte att vara beständigt - i ungefär en månad kommer krullen att förlora sin form. Till kostnad billigare än syra perm.

  Kompositionen av fixeringsmedlet innefattar aminosyror och proteiner som behandlar och närmar håret. Aminosyra "kemi" skadar inte strängarnas hälsa. Curls ser naturligt ut, men tyvärr, kortlivad. Denna "kemi" är inte lämplig för hårda och långa strängar - under sådana tunga kulor utvecklas snabbt.

  I kompositionen hittar du inte aggressiva komponenter. De ersätts med ett annat medel som liknar hårmolekylen. Biowave ger en vacker naturlig glans och ett mycket hållbart resultat.

  Detta är ett perfekt sätt att ge ett fluffigt hårhår genom att fixa volymen i flera veckor eller till och med månader på en gång (allt beror på hållaren). Även basalkemi är lämplig för dem vars hår tidigare utsattes för perm, men hade tid att växa.

  Sammansättningen av detta läkemedel inkluderade silkeproteiner. De bryr sig om hår och förbättrar sin struktur. Även skadat hår blir friskare. Krullen kommer ut mycket mjuk och varar upp till sex månader. Priset är mycket dyrare än andra alternativ.

  Har stor efterfrågan bland moderna fashionistas. Ger dig möjlighet att få elastisk och stor krullning. Med denna typ av vinkande curlers behövs speciellt stora storlekar - det här är Olivia Garden. De är fästa vid varandra med vassa tänder. Hårkrullare av denna typ lämnar inga veck och ger lockiga lockar.

  Liten eller afrikansk

  Rekommenderas för kvinnor med tunt och sällsynt hår. Det utförs ofta på medellångt hår. Men vi rekommenderar särskilt modiga damer att ta en risk - Afrikansk kemi för kort hår kommer definitivt att hjälpa dig med detta. Siluetten kommer att vara sfärisk och volymen - otroligt! Den enda nackdelen är att det blir mycket svårt att ta hand om ditt hår, och det är nästan omöjligt att göra en ny stil. För "kemi" i afro-stilen behövs antingen papilloter eller små spiraler. Denna process tar ca 5 timmar, det går bara att göra det i kabinen.

  Det kallas också lipid-protein (LC2). Om du jämför med den föregående, varar japanerna längre och ger stora fördelar. Det är helt säkert på grund av neutral pH och normaliserar fuktigheten för alltför torrt hår. Med denna vinkling kan du få elastiska och skrymmande krullar som kommer att varas från 2 till 6 månader.

  Perm för medium, kort (högst 20 cm) och sällsynta trådar. Gör håret mer lyxigt, lockigt - mjukt och naturligt. Visuellt höjer håret vid rötterna, och uppdaterar också bilden. Carving fungerar bara med ytan av ett hår, utan att skada det, som med den klassiska typen. Om håret är tjockt, ta stora spolar - stora lockar hjälper till att skapa en magnifik bild.

  Läs mer om hårsnideri i den här artikeln.

  Spiral eller vertikal "kemi" är det bästa alternativet för en lång och tjock flät som inte kan lindas horisontellt. I detta fall placeras spolarna vertikalt (från roten till ändarna), och strängen snods i en spiral. Några ord om curlers! För proceduren behöver du långa konformiga spolar med hål genom vilka strängarna dras. Helst bör de vara gjorda av plast eller trä. Denna blankett låter dig curl jämnt.

  Effekten av vått hår ser bra ut på en vertikal curl. Det är också bekvämt att växande rötter lätt kan vridas. Sammansättningen kan vara vilken som helst - det beror på hur länge du vill gå med din nya frisyr. Dessutom beror hälsan på trådarna på drogen. Efter proceduren kommer de att vara antingen svaga och tråkiga, eller skina och levande.

  Det kan endast användas på friskt hår och endast i beprövade salonger. Först fuktas strängarna, vridas sedan på spolar och ansluts till apparaten (exponeringstid och temperatur regleras). Resultatet av proceduren kommer att vara vackra ljuskronor.

  Vem ska inte göra "kemi"?

  Perm är förbjudet i följande fall:

  • graviditet;
  • amning;
  • Mycket torrt, tunt och skadat hår;
  • Tendensen till allergier (i början behöver du göra ett allergiskt test);
  • Förfärgning med basma eller henna;
  • Akut sjukdom
  • om läkemedel.

  Ta hand om håret efter "kemi"

  Efter att håret behöver bryr sig. För att göra detta följer du några enkla regler.

  • Regel 1. För att tvätta huvudet behöver du ett speciellt schampo för krökt hår.
  • Regel 2. Fuktar hår med speciella masker. De bör innehålla panthenol, kollagen, silkeproteiner eller keratiner.
  • Regel 3. Som ett hemhjälpmedel kan du på ett säkert sätt applicera en infusion av rågbrödskorpor (häll 1 uns kokt vatten med 1 liter kokande vatten och smutsa i en termos i 5 timmar), nät eller hoppa. En mängd olika oljor (mandel, persika, burdock) kan också vara användbara. De behöver vara lite uppvärmda.
  • Regel 4. Ta fiskolja.
  • Regel 5. Klipp tipsen regelbundet och smörj dem med en speciell kräm.
  • Regel 6. Kamma din kam med stora tänder - det skadar inte strängarna.
  • Regel 7. Torka inte håret några dagar efter curling och utsätt trådarna för värmebehandling.
  • Regel 8. Skydda håret från det heta solskenet.
  • Regel 9. Skruva inte av det tvättade håret, men försiktigt blott.
  • Regel 10. Sov inte med ett vått huvud.

  Vilken perm är det säkraste håret (60 bilder) - åsikterna från de bästa stylisterna

  Vem bland oss, tittar på de eleganta kretsarna av stjärnor ville inte ha samma? Men mycket ofta efter att ha gått till frisören, får vi inte mjuka, flytande vågor, men ett skumt permanent och torrt bränt hår. Vad är det säkraste perm håret, men inte enligt reklamlofterna för en viss salong, men enligt professionella stylister.

  Naturliga mjuka vågor - säsongens utveckling

  Jämförande egenskaper hos en ny generation kemisk våg

  I bildskärningen i olika längder

  Samtliga kompositioner av den traditionella permanenta som den aktiva aktiva substansen innehåller syra eller alkali i olika proportioner, procenten av den aktiva substansen bestäms beroende på strukturen:

  1. Syra permanent - håret efter att det blir skört och tråkigt, deras struktur är skadad. Detta trots att syran inte bryter mot flakens skyddande struktur, men förvandlar det inre skiktet, vilket gör det smidigt. Krullen är grov, vid rötterna krullarna sträcker sig livlöst. En plus - cool curls håller i sex månader eller mer.

  Är viktigt. Med tunt och mjukt hår rekommenderas en sådan permanent absolut inte.

  1. Alkalisk permanent - baserat på förändringen av hårets skyddande beläggning, avslöjar kompositionen skalor och låter dig bilda en resistent krullning. En sådan våg varar från en och en halv till tre månader. Dåligt för tjocka, tunga strängar - krullningen varar bara tre veckor.

  Möjliga alternativ krullar

  1. Neutral - en kombination av syra och alkaliska. Den är lämplig för alla typer av lock, men instruktionerna rekommenderar att testet utförs, eftersom det är mycket beroende av de enskilda egenskaperna hos trådarna.
  2. Aminosyra - en ny typ av permanent, baserad på verkan av naturliga aminosyror med tillsats av proteiner. Effekten av en perm på hårstrukturen är minimal, eftersom kompositionerna används som motsvarar de organiska substanserna i människokroppen. Tyvärr håller en sådan permanent inte länge, högst tre veckor och kräver mycket noggrann vård. Curl rätnar direkt under påverkan av många faktorer.

  Lätt kemi för korta strängar och krullar av medellängd

  Rådet. En av de bästa i denna serie är "Silk Wave" -alternativet, vilket är idealiskt för mellanlånga och korta hårsträngar.

  1. "Biohave" - ​​den senaste utvecklingen inom kosmetikområdet. Handlingsprincipen är sträckningen av kopplingar mellan celler och bildandet av nya. Den aktiva substansen är cysteaminhydroklorid. Det är ett protein som syntetiseras från djurets hår (får), som försiktigt ändrar och återställer hårstrukturen, gör det skrymmande och orsakar ingen skada på huden.

  Är viktigt. Diagnos av hår före en perm, som erbjuds av många salonger, hjälper till att hitta den perfekta kompositionen, lämplig för din typ av lockar.

  Välja den bästa kompositionen för permanent betyg

  Sofistikerad lätt försumlighet

  Mjukt perm hår - det beror helt på valet av reagensens och skickstylistens sammansättning. Låt oss försöka jämföra de mest populära perms, som rekommenderas av proffs. Vi finner också användarnas uppfattning, enligt recensioner för 2015.

  1. CURL IT - intensivt uttalade lockar. Mild linje för färgat och känsligt hår. Håller upp till 12 veckor.
  2. WAVE IT - EXTRA CONDITIONING KIT - förutom peroxid, en balanserad komposition av oljor och vårdande serum;
  3. Signatur - För känslig hud och försvagade lockar;
  4. Utför Carnitin - fasthet (ett halvt år) och en cool curl. Balanserat vitamin- och mineralkomplex.
  5. Rubriker - mjukvåg och vacker volym. Perfekt för svaga och tunna trådar. Håller kort - en och en halv månad.

  Maximal vård och minimal skada på den externa och interna strukturen. Den presenteras av 4 komplex för olika typer av hår.

  Wavex - naturliga biopolymerer, ett komplex av oljor och vitaminer ingår i kompositionen. Kompositionen är alkalisk.

  Beroende på hårets struktur varar det mellan en och en halv månad till tre.

  Det är ganska möjligt att göra kemi med egna händer och känna till strukturen hos dina lockar.

  Rådet. Är håret skadligt?
  Om mastern är professionell och reagensens sammansättning är korrekt, så nej.
  Vid varje påverkan förändras hårets struktur, det viktigaste är att välja de aktiva substansernas sammansättning i enlighet med hårets individuella egenskaper.

  Hållbart lockigt hår - rätt hårvård är viktigt

  Det säkraste alternativet för alla typer av strängar.

  Utvärdering av fördelarna och nackdelarna med en perm, många hävdar att det är mycket skadligt för håret, de blir sköra, tråkiga och livlösa. Dessa människor var helt enkelt otur med mästaren, eller de ville spara pengar genom att välja en billig syraversion av permanent.

  För frisyr nöjd med pomp och lekfull våg, behöver du ordentlig hårvård efter kemi.

  Idealiskt rekommenderar stylisten kosmetika för daglig vård, men du kan bara följa några viktiga regler:

  • helt eliminera användningen av schampo och skölj med silikon, eftersom det nivåer vågorna, förstöra krullen;
  • En jämförande analys av perm hår av olika längder visar att för trötta, försvagade strängar är det nödvändigt att välja sura föreningar. För jämn, tjock och rak ljus alkalisk, för tunn och sällsynt - stark fixering av blandad syrabaskomposition. Bio perm hålls väl på krullarna av vilken typ som helst, men kräver noggrann daglig vård med användning av speciella kosmetiska kompositioner;

  Möjligheter perm

  Är viktigt. Sulfider, som ingår i "bio" -formeln, irriterar inte hårbotten, därför rekommenderas för allergi och inflammation i känslig hud.

  • Det är nödvändigt att borsta krullarna endast med en sällsynt kam, överge borsten och borsta.

  Rådet. En professionell stylist måste berätta om daglig vård, eftersom dess egenskaper beror på den applicerade kompositionen hos permanent.

  slutsats

  En permanent kommer aldrig att gå ut ur mode, precis som feminina och elastiska lockar. Videon som presenteras i den här artikeln kommer att berätta om de senaste nyheterna inom perm-teknik. Sammanfattningsvis bör hårets hår inte vara rädd för att förstöra dem. Det är bara viktigt att hitta en professionell mästare och följa kvaliteten på de använda reagenserna. Vi kommer gärna svara på frågor om artikeln i kommentarerna.

  Kemi, biovävhår. Hur man gör lockar utan att håret skadas?

  Nästan varje kvinna vill se vacker ut och ändra något i sitt utseende. Mycket ofta påverkar dessa förändringar håret, eftersom du ändrar håret, du kan helt ändra bilden. Ett av alternativen för en snabb förändring av utseendet är perm.

  Vad är hårkrullning och hur utförs det?

  Curling Hair - ett förfarande efter vilket strängarna blir lockiga. Denna effekt varar en viss tid. Det finns flera typer av lock, bland vilka de vanligaste är biozavivka och kemiska.

  Speciella kemiska medel appliceras på håret (som tränger in i hårstrukturen), varefter de krullas under påverkan av temperaturen. Med Perm kan du uppnå ett långvarigt resultat, men samtidigt fördärvas hårets struktur. Syrabas, alkalisk, aminosyra, neutral och syra i kombination med tioglukolsyra kan användas för dess genomförande. Var och en av dessa formuleringar har en annan effekt på håret. Några av dem skadade dem dåligt, andra mer godartade.

  Biowave anses vara det mest användbara och säkra alternativet för perm. Förfarandet använder inte kemikalier, så krullarna förblir friska och behåller deras naturliga utseende. Denna metod utförs på samma sätt som den kemiska, men det finns några särdrag som vi kommer att överväga.

  Vad är sätten att utföra en perm?

  Permanent perm är en kemisk process, varefter raka krullningar blir vågiga. Denna effekt beror på reaktionen av keratin och cystinbindningar. De gör håret mjukt, vilket gör att du kan ge dem önskad form.

  Många tror att vågan är mycket skadlig för håret, men moderna verktyg gör att du kan göra lockar med praktiskt taget ingen hårskada.

  Det finns flera alternativ för perm, bland vilka är:

  1. Syra. Betraktas som en av de mest populära metoderna, varar resultatet cirka 6 månader. Verkan av sura medel har dock en negativ effekt på håret och det blir svårare. Det är inte tillrådligt att tillämpa denna typ av procedur för ägarna av mjukt och tunt hår, eftersom strukturen blir ännu tunnare, sårbarhet uppträder.

  2. Alkalisk. Efter användning av alkaliska medel, varar resultatet cirka 3 månader. Metoden anses vara den mest försiktiga. Det rekommenderas inte för hård och tung hår, eftersom de inte kan vara mycket tätt sår.

  3. Neutral. Ger användningen av alkalisk och syraperm i komplexet, och tillsatsen av allantoin ger en mjukgörande effekt. På grund av det optimala syrehalten kan metoden appliceras på vilken typ av hår som helst. Krullarna är mycket vackra, krullen varar länge.

  Vilka är för- och nackdelarna med en perm?

  Som med alla procedurer har PER för och nackdelar. Innan du använder denna metod är det nödvändigt att bestämma dess funktioner. Fördelarna är:

  • tack vare moderna medel är det möjligt att inte bara locka krullar under lång tid utan också att måla dem;

  • Kallar i mode hela tiden, de ser alltid snygg ut;

  • Tack vare den kemiska curling kan du glömma frisyr och spara tid på att skapa en frisyr;

  • Tunt hår efter att proceduren blir mer voluminös;

  • vackra krullar stannar i flera månader;

  • Krullarna är inte rädda för regn och fukt.

  Curls efter perm ser väldigt fashionabla och stilfulla ut. Denna procedur är mycket fördelaktig för dem som gillar lockar, men är trött på att ständigt använda curling irons och curlers. Men trots ett antal fördelar har metoden sina nackdelar. Dessa inkluderar:

  • Modernt betyder mindre aggressivt, men håret blir fortfarande skört och torrt;

  • Efter proceduren behöver håret särskild vård;

  • Metoden kan inte användas under graviditet, amning, menstruation och hårdskadad hårstruktur.

  • Om håret är rakt, ser det inte väldigt trevligt ut vid återväxten.

  • Färgat och blekt hår kan reagera oförutsägbart för kemikalier under proceduren.

  • Om lockigt hår är uttråkat, kan de inte rätas omedelbart, du måste vänta lite tid;

  • lockiga lockar är inte alla, de kan göra utseendet mindre attraktivt.

  Om håret är skadat och saknar fukt, bör du inte tillgripa kemisk perm. Innan du använder proceduren måste du väga för och nackdelar.

  Vad är för och nackdelar med biowave?

  Till skillnad från kemisk hårbehandling anses biowave vara säkrare. Denna metod är det bästa alternativet till traditionella kemiska förfaranden. Den används för nästan vilket hår som helst. Förfarandet består av följande steg:

  1. Först är håret vridet på hårkronor, cysteaminhydroklorid appliceras på dem. Detta gör det möjligt att mätta krullarna med proteinämnen.

  2. Sedan behandlas håret med en annan komposition som gör att du kan göra proteinet som trängt in i hårets struktur, tätare.

  3. I sista etappen är håret impregnerat med ämnen som gör det möjligt att återställa syrabasbasen och fixa krullarna.

  Denna procedur används oftare än perm. Hon har ett antal fördelar. De viktigaste är:

  • Det finns ingen skada på håret (i motsats till perm).

  • Efter effektens slut räkorna sig själva;

  • proceduren kan utföras flera gånger;

  • Resultatet varar ca 6 månader

  • På grund av att håret inte skador, när de växer tillbaka, är det ingen skarp kant med nytt hår.

  • Som ett resultat av mättnad av hårstrukturen med proteiner uppträder deras återhämtning;

  • proceduren kan utföras efter perm;

  • om krullarna är trötta kan de räta ut med en hårtork;

  • Efter proceduren ändras hårets färg och struktur inte.

  Denna metod anses vara en av de bästa. Bio krullar gjorda av lockar är mer levande och friska. Trots de många fördelarna finns det nackdelar. Dessa inkluderar:

  • proceduren är mer komplicerad än kemisk perm;

  • Krullar kräver särskild vård efter bioväven;

  • Det rekommenderas inte att applicera tekniken på hår som är färgat med henna;

  • I flera dagar efter proceduren kan krullarna lukta specifikt;

  • Bioväven är dyrare än kemisk;

  • Krulligt hår kan inte gå utåt och göra det mindre attraktivt.

  Biowaves har fler fördelar än nackdelar. Innan du gör lockar bör du rådgöra med mästaren om de passar dig. Det är också nödvändigt att komma ihåg att håret efter åtgärden av speciella ämnen kräver särskild vård.

  Vilken typ av curling är bättre att välja?

  De flesta frisörer tenderar att tro att en biowave fortfarande är bättre än en kemisk. Dessa förfaranden liknar varandra, men deras åtgärd är helt annorlunda. Den första metoden påverkar inte håret negativt. Du kan inte oroa dig för att krullarna blir torra och spröda.

  Vid användning av ammoniak används ammoniak, vilket förstör hårets struktur, vilket kan göra det bränt, torrt och försummat. Det kommer bli mycket svårt att återställa sådana krullar. Det är nödvändigt att ständigt bibehålla hårets huvud i normal form med hjälp av kosmetika för styling, men de kommer inte att ge samma skönhet och glans.

  Principen för förfarandena är densamma och det finns ingen signifikant skillnad. De skiljer sig endast åt i ämnen som appliceras på håret. Nu används moderna medel för kemisk våg, vilket minskar deras aggressiva effekter på håret.

  Om du fortfarande bestämmer dig för att göra lockar, blir biowave det bästa valet. Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att lockiga lockar kanske inte passar dig. Innan du bestämmer dig för proceduren, kontakta mästaren.

  Hur återställer man håret efter curling?

  Efter ett kemiskt eller biovävande hår bör särskild vård tas. Om kemiska produkter har applicerats på locken, bör följande rekommendationer följas:

  • Tvätta inte håret i flera dagar efter proceduren, utför inte värmebehandling.

  • Använd hårmaskor som innehåller panthenol och keratin. Detta kommer att göra det möjligt att närma den torkade hårstrukturen, göra krullarna mjuka och friska;

  • kamma din kam med sällsynta tänder, för att inte skada och sträcka krullarna;

  • Försök att ge ditt hår ett gott skydd mot solen. Det är omöjligt att krullarna starkt torkas ut;

  • Tvätta håret med professionella schampon. Det rekommenderas också att använda läkemedel för att stärka håret.

  • Efter att ha tvättat huvudet, bläck krullarna med en handduk, men tryck inte på dem. Också, gå inte till sängs med ett vått huvud och kamma inte de fortfarande inte torkade trådarna.

  Hårvårdstips är mycket enkla. Om du håller fast vid dem kommer curls att vara långa och samtidigt se mer hälsosamma ut. Tänk på följande när du utför biowave:

  • i tre dagar efter det att proceduren inte rekommenderas för att tvätta håret,

  • Använd fuktgivande schampon och regenererande masker för lockigt hårtyp;

  • Avvisa massageborstar och byt ut dem med små tänder. Eller använd en träkam;

  • Det är lämpligt att inte torka håret med en hårtork eller använda ett ömtåligt sätt att torka;

  • Använd hemlagade masker. De består av naturliga ingredienser och närmar sig håret väl.

  Principen om vård av strängarna efter att ha utfört kemiska och biovägar nästan samma. Även om den andra metoden är säkrare, behöver håret dessutom näring och fukt.

  Curling är ett mycket intressant sätt att ändra utseendet, men innan du bestämmer dig för det, bör du tänka noggrant, eftersom det blir omöjligt att räta ut krökarna direkt.

  Skadlig hårkemi

  De hjälpte oss:

  Alexey Shubin
  Chef för utveckling, RU-BEAUTY, internationell tränare och medlem av GCAC.

  Ekaterina Shirshova
  Stylist av den högsta kategorin salongen Expat, vinnare av frisyrens all-ryska tävling.

  Krokiga tjejer glömmer för alltid att de inte längre vet hur man tämmer sitt hår, som bara kämpar och låter dem inte leva i fred. Och de förstår inte ägarna av naturen av rakt hår. Den senare (och designern WH Natalya bland dem), tvärtom, för någon "piska" på huvudet.

  "Hur många kan komma ihåg, alltid önskade lockar. I naturen har jag helt rakt hår, vilket dessutom är helt oförstörbart (de har en sådan egenskap). Vad jag försökte - curlers, curling strykjärn, strykning, penslar, styling produkter - slutade allt på samma sätt. Medan slingrande strängar på ena sidan, är de redan rätta. Därför fastnade idén om permanent perm i mitt huvud för länge sedan. Det brukade vara skrämmande - jag var rädd att förstöra mitt hår mycket, men nu har tekniken blivit mycket bättre, säger Natasha. Men om det här kanske fråga experterna att berätta.

  Vad finns i kompositionen?

  Det finns två typer av kemisk perm.

  • Produkter baserade på de så kallade tioorganiska föreningarna. Efter dem lockar de senaste 12 månaderna eller mer.
  • Och BIO-permanenta preparat med omsorgsdelar (proteiner, aminosyror) i formler. De betraktas som skonsamma, men strängar endast i 6 månader.

  Strikt förbjudet

  Vad ska befälhavaren göra?

  • Applicera en kemisk komposition för curling på din handled för att kontrollera om du har en allergisk reaktion.
  • Om allt är bra, kommer ett test för hårets typ, deras elasticitet. Och välj rätt läkemedel för dig personligen.
  • Då ska han tvätta huvudet och vinda håret med curlers (tänk på att den framtida krullen kommer att bero på vilken du väljer).
  • Det kommer att applicera kemisk sammansättning och lämna den på strängarna i 25-30 minuter.
  • Tiden är upp? Utan att hårkrullarna avvecklas, tvättar specialisten grundligt tvätten med varmt vatten (utan att använda ett schampo).
  • Drench strängarna och sätta i rörelse en speciell hållare för perm (10 minuter att sitta med honom på huvudet).
  • Efter det börjar du försiktigt rulla av curlers. Återigen behållaren - i 5-10 minuter - och en varm dusch.

  "Faktum är att här arbetade vi med tunt hår. Och efter provet för deras elasticitet valde vi den mjukaste textureringsföreningen med en överväldigande mängd omsorgsdelar. Och det är Wella Extra Conditioning Wave it / Mild - med fuktgivande cystein och närande karnitin. Med samma princip plockade upp hårkrullarna - mjuk, medelstor diameter. En strängare eller liten kröna skulle inte ge en tät, vacker krullning (som på tungt tjockt hår), men en "maskros" -effekt som vi definitivt inte behöver ", förklarar Ekaterina Shirshova.

  Hur bryr man sig om hår efter kemi?

  "Ta en närmare titt på de fuktgivande produkterna. I kompositionerna leta efter oljor: macadamia, oliv, argan, druvfrö, melon. Var noga med att glycerin och betain. Det skulle vara bra att ha hydrolyserade proteiner av vegetabiliskt eller animaliskt ursprung i formlerna, "rekommenderar Alexey Shubin. Från och med nu, föredra produkter av krämig konsistens (styling är också en oro). Sprayer är osannolikt att hjälpa dig nu.

  Behöver jag stela mitt hår efter kemi?

  Kom ihåg att perm inte är styling, men bara grunden för det. Du själv kan förbättra effekten med stylingverktyg. Du kommer se, krullarna blir mycket längre än tidigare. För lat för att göra någonting - gå med lite vågigt hår utan styling (och alla runt tror att de är sådana av naturen).

  Perm - är det skadligt?

  Den dåliga nyheten: Enligt Aleksey Shubin förändras inte bara hårformen utan också den vanliga kemiska sammansättningen av deras struktur. Som ett resultat förlorar den senare ett antal element som den behöver. Skador kommer att behöva professionella medel. Till exempel stärkande serum och fixativ från Niophlex-linjen. Vilket fungerar i cortexen (tillsammans med kompositionen för curling). Paret stärker disulfidbindningarna och återställer det skadade proteinet inuti håret - för vilket många tack vare aminosyrorna och isoflavonerna i deras komposition.

  Vad händer om du inte gillar resultatet?

  Lugnt finns det flera sätt att fixa situationen, låt oss gå i ordning.

  • Få en mask markerad "för intensiv återhämtning." Proteiner och proteiner från dess sammansättning mättar håret hårdt, och han kommer att börja sträcka sig under egen vikt. Bara för att få det att fungera måste du vända det utan att lämna salongen.
  • Du kan gå för permanent eller keratinrätning, men bara 2-3 veckor efter curling, inte tidigare. Men genast får du på alla hundra släta lås.
  • Eller använd det gamla gamla järnet (använd på torrt hår).

  Sanning och myter om perm

  När du väl har bestämt dig för att du vill vara lockig varje dag. Emellertid tar läggning med ett krusningsjärn på morgonen för mycket tid, och att sova på hårkrullare är obekväma. Och här kommer vi ihåg den kemiska permen.

  - Drömde hela året om lock från locket? Vinter är inte en anledning att skjuta upp permet, särskilt sedan idag i trenden och voluminösa och lockigt hår och sensationella strandvågor. Frisörer kan utföra någon krullning: från branta till lättaste, med tanke på dina hårdhets särdrag.

  Yttrande av Galina Kropachyova, frisör-designer av Alter Ego skönhetssalong

  Men dussintals skrämmande myter har skrivits om "kemi": håret blir helt torrt, de kan inte färgas, och de kommer också att falla ut. Låt oss se vilka som är rättvisa och vilka inte är. Och vad kan man göra för att undvika eventuella negativa konsekvenser.

  1. "Om jag inte gillar det, tar curls inte bort"

  Detta är sant. Detta är essensen av perm - du krusar inte för en dag. Med denna frisyr måste gå från 3 till 6 månader. Kombinera kemi eller tvätta den med schampo fungerar inte.

  För att förhindra att detta händer: fråga först mästaren på salongen för att hålla en repetition. Låt håret krulla så att frisyren nästan liknar vad du får efter kemi. Tack vare det här kommer du att se till att dina krullar går och kommer inte att bli uttråkad. För det andra kan du börja med aminosyrakemi. En sådan perm kommer att ligga i 1-2 månader och skadar inte håret (lösningen innehåller proteiner och aminosyror som ger näring till hårstrukturen). Gilla det - gör kemi i sex månader.

  2. "Hår med krull kan inte kamma"

  Detta är en myt. Curly hår kammade hårdare än rak. Det finns inget fruktansvärt i det här, det viktigaste är att använda en kam med breda tänder.

  Tips: Låt mästaren förklara för dig hur man ska kamma håret efter kemi och vilken kam som fungerar bäst.

  3. "Jag kan inte lita på håret"

  Detta är en myt. Moderna metoder för perm tillåter samtidigt att färga och krulla strängar. Kanske kommer en kemisk specialist att råda dig att ta en paus mellan förfarandena om några dagar, men inte mer.

  För att förhindra att detta händer: Du bör under inga omständigheter färga håret hemma! Du riskerar att förstöra krullarna, färgen och håret själv.

  - Moderna förberedelser för att vifta utan skada faller på färgat hår, men försumma inte råd från en specialist på skönhetssalonger. På samma plats kan du alltid köpa lämpliga vård- och stylingprodukter.

  Yttrande av Galina Kropachyova, frisör-designer av Alter Ego skönhetssalong

  4. "Håret börjar falla ut, blir tråkigt och svagt"

  Detta är delvis sant. Perm är en stress för hår. Men tro inte att håret kommer att bli hopplöst skadat. Följ mästarens rekommendationer, och ditt hår kommer att förbli friskt.

  För att förhindra att detta händer: innan du börjar proceduren, diskutera med mästaren en typ av vinkling, med vilken konsekvenserna för håret blir minimal. Till exempel finns det en "japansk biowave" eller "silkebiowave" (det lipid-proteinkomplex som ingår i kompositionen återställer håret). Oavsett vilken kröning du väljer, efter proceduren, ge ditt hår ett förbättrat skydd. Var noga med att fukta och närma sig med masker och balm baserade på silkeproteiner, kollagen, keratiner och panthenol. Och glöm inte att skära delade ändar.

  5. "När rötterna växer lite tillbaka, kommer frisyren att se hemsk ut."

  Detta är sant. Efter 3-4 månader växer håret på rötterna och skillnaden mellan de naturliga och "kemiskt färgade" områdena börjar slå ögonen.

  För att förhindra att detta händer: vi återigen återkallar bioväven. Denna typ av curling anses vara den säkraste, och över tiden krullar "försvagas". Så övergången från rötter till krullar kommer att se naturligt ut.

  6. "Perm kan skada kroppen"

  Detta är en myt. Kontraindikationer för perm finns, men de är typiska: en kemisk dressing kan inte göras under graviditet eller under amning. Och om du är allergisk mot en av komponenterna i den kemiska kompositionen.

  För att förhindra att detta händer: det är möjligt att permet måste skjutas upp till nästa år. Och samtidigt som det krönar med curlers.

  7. "Håret blir mycket torrt"

  Detta är delvis sant. Håret blir märkbart torrare, men detta faktum kan inte spelas in i entydiga minuser. Till exempel kommer ägarna av fettigt hår att vara nöjda: håret behöver inte tvättas varje dag.

  För att förhindra detta: Om du har ett naturligt torrt hår, var försiktig och kontakta din mästare igen. Å ena sidan kan han ge råd om "neutral kemi" (en annan mild typ av curling), å andra sidan, i en situation med ett mycket torrt hår, kommer någon kemi endast att förvärra situationen. Men om du verkligen vill, måste du tänka på förhand med vilket medel du kommer att spara håret efter proceduren.

  Om du hänvisar till en bra mästare bestämmer du kröktens optimala form, väljer den perfekta kompositionen för curling, håller en repetition, då är din lockiga frisyr perfekt!

  Tänk på de uppenbara fördelarna: håret behöver inte krulla varje dag, de kommer att få volym och regn och snö kommer inte att kunna förstöra något.  Nästa Artikel
  Hur man stimulerar hårväxten hemma