Vit henna: naturligt färgämne eller ren kemi?


Visst hörde du om naturliga hennaas mirakulösa egenskaper. Och var du tvungen att hantera vit henna för att lätta håret? Om inte, kommer den här artikeln vara mycket användbar för dig och kanske även hjälpa dig att undvika det dödliga misstaget som kan kosta dig inte bara ditt hår.

Vita och naturliga Henna - släktingar?

Naturlig Henna har använts av orientaliska skönheter i mer än ett hundra år. Det ger håret en gyllene nyans och samtidigt berikar håret och hårbotten med vitaminer. Och allt för att detta färgämne är gjord av bladen av den riktiga växten - lavsony, som odlas i öppna områden i norra och östra Afrika. Bladen används för färgning, men stammen har ingen färgverkan, men den är inte sämre än den lövande delen av växten för dess helande egenskaper, därför är färglös henna tillverkad av den.

Vad sägs om vit henna? Vad består det av?

Om du tror på tillverkarnas namn och löften kan den här färgen lätta krullarna på en gång med 4-5 toner och samtidigt stärka hårstrukturen, berika med näringsämnen och förbättra det främre utseendet. Men är det kapabelt att detta innebär växtens ursprung? Hur, utan kemisk exponering, kan du lätta håret?

Vi fortsätter utredningen och tittar på sammansättningen av vita henna. Så, mirakelfärgen med en ledtråd av naturligt ursprung består av:

 • väteperoxid;
 • magnesiumkarbonat;
 • magnesiumoxid;
 • ammoniumpersulfat;
 • karboxylerad metylcellulosa;
 • citronsyra;
 • vatten.

Åh ja! Även i kompositionen finns en liten mängd färglösa henna. Men alla dess medicinska egenskaper överskuggar de aggressiva effekterna av kemiska föreningar som är nödvändiga för att lätta håret. Självklart har detta verktyg inget att göra med naturlig och säker henna, men är en billig och osäker kemikalie.

Hur påverkar vit henna hår?

Vit henna, som vilken klarare som helst, tränger djupt in i hårstrukturen och tvättar aggressivt ut färgpigmentet och samtidigt alla näringsämnen. Samtidigt blir håret lös, torrt och sprött. En liknande effekt är typiskt absolut för alla klarare. Skillnaden är endast i graden av negativa effekter på håret hos de ämnen som ingår i organet

Vit henna är baserad på väteperoxid, som reagerar med andra kemikalier färgämne, bildar hydroperid - en av de mest destruktiva hårförtydligarna.

White henna - recensioner av offer

Producenter av vit henna misstog inte när de innehöll en växt i namnet på färgämnet, vilket är känt för dess fördelaktiga håregenskaper. Troende reklam skyndade massorna av tjejer till butikerna för mirakelklararen, och som ett resultat var det mildt, besviken över resultatet. Naturligtvis hade henna ingen positiv effekt på håret. Men snarare motsatsen. Vissa tjejer orsakade oåterkallelig hårskada, som nu kan fixas endast med en kort hårklippning.

Trots att det är värt att hyra, blev håret lättare i flera toner åt gången, det vill säga verktyget klarade sig med sin uppgift. Men här var det inte utan nyanser. Någon hade tur och krullarna förvärvade en något gulaktig nyans, som sedan lätt skulle kunna lackeras med grädfärg. Efter tvättning såg någon sig i spegeln som en fläckig, ljusrött tigerung. Svårigheter uppstår också när man försöker repaintera i en mörkare färg efter blekning med vit henna. Färgen faller inte smidigt och tvättas snabbt.

I allmänhet bedömer cirka 70% av tjejerna som använder vit henna, dess effekt på håret som extremt negativ, och ungefär 60% är också missnöjda med färgfärgen. Är vit henna så illa?

Skyllet är på reklam

Faktum är att effekten av spotting eller katastrofala hårbrott är möjligt med absolut något ljusmedel. Det handlar om den ursprungliga strukturen och färgen på håret. Om innan håret först var starkt försvagat eller ojämnt målade, är det naturligt att förvänta sig de effekter som anges ovan efter proceduren.

Negativa recensioner beror huvudsakligen på att på grund av namnet "White Henna" och löften om att verktyget omedelbart kommer att göra flickan till en snövit blondin, förväntas mirakelverktygets kunder en underbar reinkarnation som förmodligen inte kan uppnås med hjälp av andra "naturliga" klargörare. Därför fäster de inte vikt vid instruktionerna och varningarna på förpackningen. Och när de fick effekten, som efter att ha använt en konventionell kemisk klarare, bröt de sig i rättfärdig ilska. Även om vita henna inte ska skylla här - gjorde hon allt hon kunde, i enlighet med kapaciteten i dess sammansättning. Det handlar om reklam.

Hur man använder vit henna

Vad som än kan sägas, har vita henna fortfarande två obestridliga fördelar:

 1. Hon lyser verkligen håret väl.
 2. Dess kostnad är en storleksordning lägre än andra klarare.

Därför, trots att många experter länge har skingrat myterna om de här mirakulära egenskaperna, fortsätter människor fortfarande att aktivt köpa den. Om du fortfarande väljer att använda vit henna för att lätta håret, notera några tips.

 • Före användning, testa för en allergisk reaktion. För att göra detta, applicera lite färg på armbågen och vänta några minuter. Om huden inte är täckt av utslag eller blåsor kan du fortsätta proceduren.
 • Se till att du inte färgar ditt hår i minst en månad eller tillåter det, annars riskerar du att antingen bli en spotted cub eller håret bara börjar falla ut.
 • Använd inte henna om du har mycket löst eller torrt hår. Så du kommer att orsaka irreparabel skada på dem, som bara kan korrigeras med hjälp av frisörens sax.
 • Förvänta dig inte att efter ett förfarande kommer du att vända dig från en brinnande brunett till en snövit blondin. Efter den första färgen kommer du sannolikt att bli ljusröd. För att uppnå önskad effekt kan det ta mellan 1 och 7 behandlingar beroende på den ursprungliga hårfärgen.
 • Ett par veckor före och några dagar efter färgning med vit henna, ordna en marathon av hälsabehandlingar för ditt hår (näringsmässiga masker, balm, salongprocedurer). Detta kommer att bidra till att överleva det svåra testet av hydroperid inte bara försvagat, men helt friskt hår.
 • Var uppmärksam på färgens hållbarhet på förpackningen. Om du använder ett expired färgämne kan du bränna ditt huvud eller orsaka intensiv håravfall.
 • Och viktigast av allt. Läs noggrant instruktionerna på förpackningen och förvänta dig inte ett mirakel från vit henna! Det är trots allt en vanlig billig klarare. Och inte mer.

Kom ihåg! Vit henna är inte riktig henna! Inte ett vegetabiliskt medel kan inte tända håret.

Var uppmärksam och ta hand om din hälsa.

© Artikel författare: Daria Mazko

Vit henna för lättare hår - funktioner i ett hemlagat förfarande

Kvinnor kan ändra sin hårfärg när de vill. Och de kan göra det både med hjälp av frisörer och självständigt. Denna artikel kommer att fokusera på en atypisk färgämne som kallas vit henna för lättare hår. Användningen av denna färg är ganska vanlig bland kvinnor. Överväga mer i detalj vad är det?

Typer av Henna

Det finns fyra typer av henna - vit, svart, färglös och koppar. Färglös och koppar är naturliga produkter som erhålls från växter från östra länder. Men vitt erhålls syntetiskt, speciellt för de kemiska effekterna på hår. Faktum är att det fick sitt namn på grund av att lite färglös henna läggs till sin sammansättning. Den innehåller också väteperoxid, magnesiumoxid etc.

egenskaper

Kan jag tända håret med henna? Vit henna är ett kraftfullt verktyg för att bleka hår hemma. Alla kemiska komponenter som den innehåller tränger djupt in i håret och förstör dess naturliga struktur och naturliga pigment. Till skillnad från naturligt är vit inte lämpligt för att stärka krullarna eller läka. Hon har bara en åtgärd - missfärgning. Det är sant att vissa kvinnor lägger till det i sina masker för att bli av med mjäll.

Det är viktigt! Förutom från någon syntetisk färg är det skada och därför är det värt att tänka noggrant och använda henna ordentligt för att undvika oönskade konsekvenser. Om du föredrar naturläkemedel, försök: Ljusa håret med kefir, lysande med honung eller andra folkmedicinska lösningar för ljusning.

Efter att ha använt vit henna kan håret bli skört och livlöst. Och om du inte använder det enligt instruktionerna, kan du få en ful röd eller grön nyans. Vissa har märkt att kamning har blivit svårare. Innan du börjar använda läs noggrant alla instruktioner och rekommendationer.

resultat

Naturligtvis, om en svängande brunett bestämmer sig för att missfärga vit henna, så kommer det i två förfaranden inte att bli något resultat. Det beror helt på varaktigheten, men det är nödvändigt att titta på hårets tillstånd. Om håret blir skadligt kommer det att börja bryta intensivt, då bör proceduren stoppas, för att inte förvärra situationen. Men om staten ligger inom det normala området, kan vi försöka vidare. Många kvinnor säger att det blir en blond skönhet, det är möjligt, även om ditt hår är mörkt i färg, men du behöver ytterligare toning.

Tips! Rödhårig och ljusblond kan säkert räkna med klarläggandet av hår på 5-6 toner på kort tid. Läs också hur man lyser rött hår eller välj den bästa lättmetoden för din hårtyp.

Det svåraste med målat - färgen kan bli ojämn, och kanske inte visas den förväntade vita nyansen, och gul, rödaktig och jämn grön.

Foto före och efter

Hur tänder håret med henna

Före användning rekommenderas att du inte tvätta håret i 1-2 dagar, för ett mer effektivt resultat.

Det är viktigt! Om mindre än 1,5 månader har gått sedan färgning rekommenderas användning, för att undvika oönskade konsekvenser.

Förbered handskar, pensel, icke-metalliska rätter. Förberedelse av färg så enkelt som möjligt - blanda vitt hennapulver med ett oxidationsmedel. Dela håret i enskilda strängar och applicera färgen jämnt på krullarna med en pensel. Var särskilt uppmärksam på rötterna, massera huvudets hud.

Färgtid beror på tillverkaren, det tar vanligtvis 10-40 minuter. Skölj med varmt vatten efter den angivna tiden utan att använda schampo. Applicera sedan en balsam för färgat hår, vanligtvis kommer det i en uppsättning med färg.

Märkesöversikt

 1. Blonde Henna - denna henna är attraktiv för sitt låga pris (120-150 rubel). Användare noterar att Henna ofta har en obehaglig, kemisk lukt, men resultatet är bra om du följer alla instruktioner och missfärgar inte färgade lockar.
 2. Artkolor - detta pris präglas också av ett lågt pris (90-130 rubel). Kvinnor som använde den skriver om en neutral lukt, som inte ger bort kemi och en trevlig konsistens, tack vare vilken färgen ligger platt på trådarna och hjälper till att uppnå önskat resultat.
 3. AME - priset skiljer sig inte från konkurrenterna, det ligger också i området med hundra rubel. Kvinnor som använde det, förklara att det missfärgas med ett knäck, om du följer alla instruktioner. Hög risk för skada på håret, men om du utövar maximal försiktighet, kommer denna färg att hjälpa till att uppnå önskad effekt.

Fördelar och nackdelar

fördelar:

 • lågt pris;
 • lätt att förbereda och tillämpa;
 • likformig färgning
 • tillgänglighet (säljs i nästan alla hårdvaruaffärer);
 • Passar till hemlagad missfärgning.

nackdelar:

 • håret kan bli uttorkat och livlöst;
 • Om kraven inte följs kan en kemisk bränning erhållas;
 • ofta obehaglig, akrid lukt;
 • kan inte användas på nyfärgat hår;
 • På missfärgade henna krullar passar färgen inte bra och det kan uppstå en obehaglig nyans.

Är du rädd att använda perihydrol och ammoniak för att lysa? Vi erbjuder ett utmärkt alternativ till aggressiva kompositioner:

Henna vit skada och gott och ont

Henna är ett färgämne av naturligt ursprung. Det användes av invånarna i den antika öst. Med det färgade de håret och gjorde ritningar på kroppen som heter Mehendi.

För närvarande används henna både som dekorativt och som kosmetisk kosmetisk i maskernas sammansättning. Låt oss förstå varför Henna är så populär för hår, recensioner, fördelar och skador från användningen.

Vilka ämnen innehåller Henna

Henna är ett pulverformigt ämne härlett från en växt som heter Loveson Energy.

Henna ger vacker färg och läker hår

Skott från toppen av busken ger en ljusare färg - de används vid tillverkning av henna för mehendi. Hårfärg erhålls från de nedre bladen. Bladen skördas, torkas och krossas.

Henna innehåller många fördelaktiga ämnen, inklusive:

 • vitamin C,
 • vitamin k,
 • B-vitaminer,
 • spår av eterisk olja.

Användbara egenskaper hos henna

Som ett naturligt färgämne kan henna användas för hår. Henna sveper håret ute, gör det smidigt och skyddar mot solens negativa påverkan. I det här fallet blir håret mer frodigt, friskt, tjockt.

Skadorna på henna för hår, till skillnad från industriella färgämnen, som förändrar hårets struktur och penetrerar inuti, är minimal, vilket gör att henna kan få mycket positiv feedback.

Tanniner som finns i henna bestämmer effekten av färgning på talgkörtlarna och normaliserar deras arbete. Därför kommer henna att ge en extra trevlig effekt för ägare av fet eller torrt hår.

Filmen bildad på hårets yta, exfolierar flakskalor, förhindrar dissektion av ändarna. Henna har också en positiv effekt på hårbotten. Som ett resultat - förebyggande och bortskaffande av mjäll. Effekten är märkbar efter den första färgen.

Den negativa effekten av henna på håret

Recensioner av människor tillåter oss att prata om de obehagliga följderna av användningen av henna för håret och till och med orsaka skada på håret. Vi talar om baksidan av torkfunktionen hos henna: med sin frekventa användning förlorar håret mycket fukt, blir torr och svag.

Om du använder henna korrekt märker du bara de användbara egenskaperna.

Rusa inte från en extrem till den andra. Kom ihåg att ett överskott av henna gör håret styvt, inte elastiskt och styggt.

Varning! Människor som använder henna på färgat hår kan stöta på en oväntad nyans. I detta fall räkna inte med en likformig färg.
För blondor är användningen av henna inte visad om den inte är en färglös henna.

Vad säger trichologer om henna

Recensioner av läkare angående henna skiljer sig åt. De tror att henna för hår gör mer skada än bra. Det finns även en sådan synvinkel att henna inte stärker och läker hår, men tvärtom svagar det.

Henna färgat hår

Dessutom, enligt läkare, kan det irritera hårbotten och orsaka håravfall. Kvaliteten på henna, som tjänade som grund för en sådan slutsats, är dock inte känd.

Ett intressant faktum! Statistiskt visade sambandet mellan leukemi och dra mighendi på huden (cirka 60% av kvinnorna i Sydasien).

Efter en rad nyligen genomförda studier uttrycktes tanken om Henna-genotoxiciteten, varigenom det beslutades att inte rekommendera gravida kvinnor att använda denna naturliga färg, som alla syntetiska färgämnen (av olika skäl).

Frisörernas åsikter om henna för hår

Vissa frisörer talar negativt om hennapulver.

Experter säger att den "riktiga" hennaen har utseendet av en tvålstång och säljs exklusivt i handgjorda kosmetikaffärer.

Denna kakel innehåller kakaosmör, andra naturliga oljor, linalool. Naturligtvis, när den används i kombination med dessa komponenter, kommer den positiva effekten av henna att bli mer uttalad.

Henna för hår - recensioner

Hensyn och skador från henna ur synvinkel av vanliga människor manifesterar sig annorstädes. Moderna tjejer föredrar ofta Henna till syntetiska färger.

Färglöst hennafärgningsresultat

Av de tvetydiga effekterna av färgning noterar de att med efterföljande förtydligande är det mycket svårt att bli av med yellowness.

Men utmärkta recensioner får masker från färglösa henna. Diskussioner om populär färgning utförs även i många tidskrifter.

Vad att lägga till henna för användning till hår

Hennaens ursprungliga färg varierar från rött till brons (eftersom färgämnet inte helt täcker hårets naturliga färg). Men alla andra färger som erbjuds på marknaden erhålls genom att blanda med syntetiska färgämnen, vilket inte bidrar till användningen av denna naturliga färg.

Resultat henna och basma färgning

Ett undantag är Basma, som rekommenderas att läggas till henna i ett 1: 3-förhållande för att uppnå en mer naturlig färg.

Vid masker är det tillåtet att tillsätta kakaosmör, som har en vårdande effekt.

Hur man lagar Henna

Henna hade på håret bara en fördelaktig effekt, och inte skada, du borde följa några regler och rekommendationer för att förbereda kompositionen.

Stages av Henna hårfärgning hemma

Till exempel är endast icke-metalliska rätter eller metall sådana, men med en emaljerad beläggning lämpliga för dessa ändamål. I annat fall, enligt recensioner, reagerar färgen med metallen.

Det är värt att uppmärksamma att förberedelserna för färgning måste påbörjas i förväg. För att göra detta hälls hönan med vatten för att uppnå frisättning av henatoninsyra - en färgämne.

Var uppmärksam! Mängden kemisk reaktion påverkas inte av vattnets temperatur, utan av luftens temperatur i rummet. Vid + ​​20 ° C kräver henna upp till 5-6 timmar, färg kan beredas på kvällen.

En gång vid en temperatur av + 35 ° C kommer blandningen att vara klar om ett par timmar. Som ett resultat blir det brunt (luft syre oxiderar hennatonin). Det är inte nödvändigt att brygga henna med kokande vatten - när du målar dig får du en svag fula nyans.

Färgmättnad kan påverkas genom tillsats av torrt vin, citronsaft eller äppelcidervinäger till blandningen - detta kommer att göra miljön mer sur och den resulterande färgen ljus.

Att lägga till några droppar av dina favoritoljor är tillåtet.

Ägare av fint hår rekommenderas att ta kefir istället för vatten för hennablandningen. Innan detta är det önskvärt att värma upp det. Var inte rädd för att han störde. Men för dem som inte är redo för detta finns det ett annat sätt - bara lämna det i ett par timmar utan kylskåp.

Henna Application Rules

Det är tillrådligt att tvätta håret innan du använder henna.

Henna färgning: före och efter

Färgning utförs enligt följande:

 1. Blandningen appliceras på håret (den beredda blandningen bör ha konsistens med gräddfil) och de är därefter noggrant målade över.
 2. Huvudet är isolerat.
 3. Hålltiden beror på önskat resultat. Det tar ungefär 2 timmar att färga en brunetts hår. För rättvist hår är 1,5 timmar tillräckligt.
 4. Spola över behållaren (bassängen) för att inte fläcka någonting. Vattnet i slutet ska vara färglöst. Tvätta bort henna, det är önskvärt att vägra shampoo.

Den kemiska oxidationsreaktionen, som redan nämnts tidigare, fortsätter efter färgningsproceduren, därför kommer färgen under flera dagar att bli ljusare och förvärva mättade färger. Det är tillrådligt att inte tvätta håret för de närmaste tre dagarna efter färgning.

Henna Hair Masks: Recept

Masker med henna innehåller ofta fuktgivande ingredienser som kompenserar för Hennas negativa torkningseffekt. För dem som är rädda för att torka hår, lämpliga recept som tillåter tillsättning av oljor.

Färglös henna är lämplig för att göra en mask

Alla masker appliceras på lite fuktigt hår. Huvudet är isolerat (det är bekvämare att använda en vinterhatt istället för en handduk och ett duschlock i stället för en film för detta). Tvätta masken, du måste använda schampo, men du kan ta och naturligt.

Användbar för hårbottenmasken av henna och vetex:

 1. En påse av färglös henna - 25 g.
 2. 3 msk. l. amla oljor.
 3. 1 msk. l. burdock olja.
 4. 1 tsk. druvfröolja.
 5. 1 tsk. vetegroddaroljor.

Henna måste spädas med varmt vatten, låt det brygga, tillsätt olja efter ett tag. Applicera på hår, isolera. Tvätta av på en halvtimme.

Mask mot håravfall med ostmassa:

 1. 3 msk. l. henna.
 2. 2 msk. l. citronsaft.
 3. 2 äggulor.
 4. 200-300 gram stallost.

Alla ingredienser måste blandas och appliceras på huvudet. Bär en hatt och täcka med en handduk för uppvärmning. Håll masken ska vara 30-40 minuter.

Vit Henna mask:

Den enklaste, men inte mindre effektiva, kan betraktas som en mask som består av färglös henna. För beredningen, ta vattnet i förhållandet 1: 2 eller 1: 3.

Istället för vatten är användningen av dekokationer av örter tillåten.

Kombinera Henna och vatten (örttekoko). Effekten av masken kan justeras genom tillsättning till maskoljan:

 • mot förlust - ricinus och olivolja (tillräckligt för 1 msk.);
 • för sken - mandel;
 • för mat - ricinus.

Mask av henna och kefir för större hydratisering och näringsvärde

Kefir används ofta som en bas för stärkande masker. Mycket enkelt recept, men ger utmärkt resultat tack vare dess sammansättning.

OBS! Innan du förbereder masken måste du värma kefir och lämna den i några timmar vid rumstemperatur. För torrt hår bör du välja en mer fettig kefir och för fet hår - kefir med minskat fettinnehåll.

Masken appliceras på rent eller lätt förorenat hår.

För maximal effekt måste kefir masker hållas värma huvudet med en handduk.

Ska blanda 2 msk. l. Henna och 4-5 Art. l. kefir (beror på hårets längd). Applicera, håll i en halvtimme. Det är acceptabelt att lägga till eteriska oljor eller ett par kakao skedar (för blondiner rekommenderas inte).

Som det visade sig är henna för hårrecensioner ganska motstridiga. Fördelarna och skadorna på detta färgämne, liksom resultatet av färgning beror till stor del på överensstämmelse med reglerna för förberedelse och användning.

Följande video berättar om användningen av henna:

Den här videon kommer att berätta om henna och basma hårfärgning:

Om du vill lära dig hur man gör hårmaskor med färglös henna, titta på följande video:

Att bli blondin är drömmen om många tjejer och kvinnor. Men i själva verket, vad är proceduren för blekning: split ends, håravfall etc.... Naturligtvis utvecklar experter nya färger och metoder för säker blekning, och kosmetiska industrin försöker sitt bästa. Men trots de försök, det maximala som tillverkarna har uppnått - de skapade färger med mindre mängd skadliga ämnen eller med deras mindre aggressiva motsvarigheter. Kommer inte att spara mycket situationen och överklaga frisörerna. För att återställa hårets hälsa, spenderas mycket pengar: masker, schampon, kapslar, balm och emulsioner. Det här är fortfarande en liten lista, och det kan faktiskt fortsätta. Och ändå hävdar många att vit henna för hår hjälper till att lätta håret utan konsekvenser. Är det så? Kanske är det bara extra avfall, dyra droger, dåligt humör och inte alltid ett bra resultat?

Illusioner och myter om vit henna

Nåväl har uppkomsten av ett sådant "mirakelläkemedel" blivit en riktig boom, för det kommer inte bara att lätta håret, men också, troligtvis, bota! Tyvärr kan resultatet ha varit bra för någon (allt beror på hårets typ och färg, pigmentet), men det gjorde inte mindre skada än färg. För dem som närmar sig illusionerna, bör man komma ihåg en gång för alla: vit henna för hår är en annan kemisk produkt som kan vara värre än andra färger som är mer godartade eftersom den innehåller mycket hög koncentration av peroxid i kompositionen.

Var kom myterna om fördelarna med vit henna?

Myt av fördelarna började spridas genom OBS-systemet, vilket står för: "En mormor sa." Så det är verkligen, för fel mening eller missförstått ord vilseleds mer än en kvinna. Naturlig eller färglös henna är verkligen mycket användbar, det stärker håret och gör det starkt friskt. Men vit henna har inget att göra med detta.

Kommer effekten av vit henna?

Vita henna diskuteras ofta på forumet. Recensioner i de flesta av dess inte mycket uppmuntrande, så vet att vita henna - det här är inte vad du behöver. Särskilt ihållande, som fortsätter att neka och tvivla, vi påminner om att från tillverkarens synvinkel en sådan produkt "med naturliga tillsatser är användbar för håret och inte ger en gul nyans", sedan ur de synvinkel som de har försökt "pesten" på sig själva, allt Tvärtom. Självklart finns det lyckliga damer som ändå lyckades uppnå önskad effekt och deras hår har förbättrats. Men det finns få sådana lyckliga tjejer. Så, den första ansvarsfriskrivningen från tillverkaren, ordet "tillsats". Det faktum att det inte finns något ur naturlig henna eller nästan ingenting, beskrivs inte någonstans, utan är ren sanning. Men med "användning av hår" gick bara för långt.

Resultatet av färgning

I de flesta kvinnor är håret efter lättnad i bästa fall som en "trasa", "halm", "svamp" eller "bo". Mycket bekväm, och viktigast av allt - dekorativt. I värsta fall kommer du dessutom att få "obeskrivlig" och sannolikt "obeskrivlig" färg. Om du vill bli en blondin som inte skulle vara värt det - du är en modig kvinna! Verktyget är naturligtvis effektivt. Det är bara om ditt hår inte var tidigare målat, vänta sedan på en normal nyans av hår. Men om du tidigare har måttat hår, tyvärr, kan du inte undvika att gula. I allmänhet, dömande av många missnöjda uttalanden, är ett bra resultat osannolikt. Kör inte till butikerna för en annan nyhet, utan hör hellre till frisörerna, läs recensioner och formulera din egen åsikt så att du inte behöver "skörda fördelarna" senare.

Henna för hår är ett naturligt färgämne av hög kvalitet och samtidigt ett sätt att göra din friskare. Starkt och välskött hår är drömmen om vilken tjej som helst. Men alla hårprodukter har sina nackdelar. Låt oss titta på vad skada och fördelar för håret är och vem verkligen bör använda henna.

Henna för hår är bra, främst för att det är en naturlig lösning för färgning och förstärkning av lock.

Detta verktyg hjälper till att lösa många problem som tjejer står inför. Eftersom pulvret är ett naturligt antiseptiskt läkemedel kan det bota mjäll och andra hudsjukdomar.

Högkvalitativ naturlig henna kan stärka lockar. Det närmar dem från insidan, stärker hårsäckarna. Så krullar efter användningen blir tjock och stark. De slutar att dela och se välskötta.

Om du vill använda det här verktyget för färgning har detta också sina positiva aspekter. Måla med ett sådant verktyg är det enklaste och mest naturliga sättet att byta färg på krullarna utan att ändra strukturen. Färgen som ett resultat visar sig mättad. Om du är rädd att färgen, såväl som mönstret på kroppen kommer för fort, kan du inte oroa dig. Dina strängar kommer att se ljusa i några dagar, och sedan kommer färgen gradvis att torkas ut, vilket också ser bra ut.

Henna för hår orsakar inte allergiska reaktioner, så nästan allt kan färga håret på detta sätt. Så om rodnad och inflammation uppträder på din hud efter färgning med en enkel färg, så är det här ett alternativ för dig. Det är möjligt att måla med henna även för gravida kvinnor eller ammande mödrar.

Nu är det värt att nämna några brister. Det finns en åsikt att henna verkligen kan skada hårets struktur. Låt oss ta reda på om det är så. Först och främst är bristen på henna att den inte alltid kan måla över håret. Detta verktyg passar inte bra med grått hår eller en tidigare färgfärg. Så, till exempel, blondiner, som bestämde sig för att använda henna efter att ha tätt sitt hår, kan konstatera att krullarna har fått en original grön nyans.

Hennafärgade lockar är dåligt krullade.

Även naturligt lockigt hår kan bli mer rakt efter ett sådant experiment.

Det som är värt att göra är att det är värt att notera att henna kan överdriva och hårbotten och krullar sig själva. Därför är den här produkten bäst att inte använda för dem vars hårbotten är för torr. När allt kommer omkring, om du dessutom torkar ut krullarna, börjar strängarna falla ut eller bryta.

Henna är också skadligt för glanskrullar. Om du använder det för ofta blir de mycket mörkare och stygga.

Du kommer att lära dig mer om Hennas fördelaktiga egenskaper för hår i följande video.

Hur man skyddar lockar mot skada?

Om de förmånliga egenskaperna hos henna inte gör dig lycklig för att henna gör håret skört och tråkigt, så är situationen rätt att korrigera. För detta behöver du använda enkla regler.

Först, missbrukar inte heller Henna-baserade fortifierande kompositioner, eller färgar med den. För att behålla krullarna i gott skick är det tillräckligt att göra en mask en gång i veckan och applicera färgad henna en gång i månaden.

Riskerar inte att kombinera henna och vanlig färg.

Denna komposition kommer bara att förstöra ditt hår. Och du kommer säkert att hitta dig olycklig med resultatet.

Kom också ihåg att naturlig henna inte ska utsättas för varmt vatten. Värmen tar omedelbart bort från produkten alla fördelar. För att förbereda en användbar komposition för färgning eller förstärkning av håret, använd därför lätt kyldt vatten.

För att kontrollera om du är allergisk mot produkten är det lämpligt att testa det på en liten strand. Dessutom kan du se färgen på dina lockar på detta sätt. Trots allt beror slutresultatet på vissa individuella parametrar.

Det finns två huvudsakliga sätt att använda naturlig henna. Recensioner visar att båda är mycket effektiva, men kvaliteten på resultatet beror på hur exakt du följer instruktionerna.

För att stärka håret och göra det mer levande och vackert kan du använda både färg och färglös henna. Det viktigaste är att tillämpa det korrekt. Henna sammansättning är perfekt för fet hår.

Om ditt hår är väldigt tjockt kan du säkert använda produkten för hela längden från rötterna till spetsarna. Men tjejer med torra lockar bör ignorera spetsarna och applicera en blandning av hennapulver och eteriska oljor endast till själva rötterna.

Henna för att stärka håret kan kombineras inte bara med eteriska oljor, men också med konventionella. En populär kombination är pulver- och burdockolja. Denna komposition kan återuppliva håret och göra det från livlöst och tråkigt till vackert och elastiskt. Du kan också använda alla typer av avkodningar. För beredningen kan du ta en typ av örter eller blanda flera på en gång. Näs, kalendula, kamille och salvia är särskilt fördelaktiga för håret.

För vackra och glänsande lockar kan basen kompletteras med en vitaminblandning.

Vitaminer A och E är bra för hårstruktur.

Blandningen för att stärka håret bör beredas omedelbart innan du tänker använda den. Brew pulver med varmt vatten, men inte kokande vatten. Det är önskvärt att sammansättningen samtidigt var i ett glas eller porslinskål, men inte i plast.

Innan du applicerar blandningen i ditt hår, måste du tvätta dem och torka dem lätt med en handduk. Håll kompositionen på locken i femton eller tjugo minuter. Därefter kan du tvätta allt med normalt varmt vatten. Återanvändning av schampo är inte nödvändigt. Endast om blandningen hade oljiga håroljor.

Du kan också göra ditt hår märkbart bättre med henna masker. Ett populärt alternativ är citron. Det görs väldigt enkelt. Du kommer att behöva hälla hennapulver med två äggulor, tillsätt en sked stallost och två citronsaft. Masken appliceras på locken längs hela längden och varar i en halvtimme. Därefter kan den tvättas säkert.

Med samma princip kan du ersätta osten med andra mejeriprodukter.

Till exempel, vassla eller kefir. När det gäller serum för tre matskedar av henna, behöver du en hel del serum. Lägg till så mycket vätska som du behöver för att få blandningen tjock, som gräddfil. Detta innebär att hela håret håller på håret.

Honungsmask hjälper dig att göra ditt hår mjukare och vackrare. För att skapa denna mask behöver du två matskedar av hennapulver, en tesked honung och ett råägg. Henna måste först fyllas med varmt vatten och låt det bryggas. Därefter kan du blanda alla komponenter tillsammans. Masken måste hållas i fyrtio minuter för att den ska fungera.

Med det här verktyget målar tjejer ofta också lockor. Detta gör att du kan få en vacker naturlig nyans som ser naturligt ut. Dessutom försämras inte strängarna från en sådan process.

Innan produkten appliceras på håret, bör de också tvättas och torkas av med en handduk såväl som före masken. Färgad henna kan fläckar inte bara håret utan även huden. För att undvika detta måste du skydda epidermis. För att göra detta måste du smörja öronen och halskrämet. Han kommer att avfärda färgen och inte låta honom måla huden.

En annan viktig punkt är bestämningen av kvantiteten av produkten. Det beror helt på längden. För att färga krullarna av medellängd behöver du en påse med pulver.

Pulver i önskad mängd du behöver fylla med varmt vatten och applicera på huvudet. Försök att distribuera produkten så att den täcker varje centimeter krullar, eftersom färgfärgen beror på den. Spinning är bäst att kamma med en fin kam.

När verktyget är jämnt fördelat över dina lockar, måste de vikas med en film.

Efter det att för att uppnå ett bättre resultat ska huvudet vikas i en varm handduk och vänster. Hur mycket att behålla en mask är en individuell fråga. Det beror helt på vilken färg du lockar och vad du vill få i slutet.

För ljusa krökor kommer det att vara tillräckligt att hålla masken i femton minuter, men mörkare och tjocka lås smygar bättre om du håller blandningen i en timme eller två. Masken tvättas av med ett schampo.

Flickor som försökte måla lockar på detta sätt säger att det är bäst att skölja av produkten med varmt vatten med några droppar citronsaft.

Henna är i allmänhet en produkt som är ganska användbar för hår, det viktigaste är att lära sig hur man använder det korrekt.

Du kan ofta höra uppfattningen att färgning med henna inte skadar håret, till skillnad från hårfärgning, och dessutom talar många människor om den obestridliga fördelen med henna för hår. Medan andra efter att ha lyssnat på eulogies, köpte Henna, sätta det och lyckligtvis vänta på resultatet, men... deras hår efter Henna, i slutändan, ser hemskt ut. Så vad är det där? Varför får några ett briljant resultat, och andra - ett ledsen resultat, hur kan Henna färga håret korrekt för att undvika oönskade konsekvenser och är Henna verkligen användbart?

Vad är Henna gjord av?

Innan du räknar ut vad som exakt ger henna - fördel eller skada, behöver du veta vad det här verktyget är. Det mesta består av bladpulvret från växten som kallas Lavsonia, och andra organiska ämnen läggs till det - syror, vitaminer, liksom vissa polysackarider.

Henna sorter

Det finns flera naturliga sorter av henna, som skiljer sig åt i sina egenskaper från varandra.

 • Av ursprung - indiska och iranska henna. Det iranska färgspektret är bredare och, vid blandning, gör det möjligt att erhålla ett stort antal mättade färger.
 • Enligt typen av växt - Lawson och Cassia. Lawsonia är en växt från vilken vanlig henna erhålls, och Cassia är grunden för färglös henna, som inte färgar, men ljusar något håret.

Det är viktigt! Naturlig färglös henna och vit henna bör inte förväxlas. Om den förra är en riktigt naturlig, naturlig lösning, så är den senare ett kemiskt medel som inte på något sätt är förknippat med ovannämnda växter.

Varför kan Henna skada ditt hår?

Det finns riktiga exempel när Henna skadade håret, men inte bra. Varför hände det här? Eventuella alternativ kan övervägas.

 • Kanske det faktum att henna inte är lämplig för hårtypen. Faktum är att det här verktyget passar utmärkt för oljig eller vanlig hårtyp, men för de som har torrt hår bör du inte använda henna i en outspädd, ren form. Om du verkligen vill kan du späda den med kefir eller någon olja, till exempel vegetabilisk eller olivolja.
 • Det är troligt att håret inte är ordentligt omhändertagen. Om någon hade tid att förstöra håret med en permanent, konstant färgning och ohälsosam kost, så är Henna långt ifrån mitt fel.
 • Henna användes med färgämnen. På hyllorna kan du se henna med en mängd olika nyanser, inklusive till exempel rubin eller aubergine. Naturliga Henna med liknande färger kan inte ge. Hon färgar bara håret i solbränna eller rödaktiga nyanser, resten är henna med tillsats av konstgjorda färger som är skadliga för håret.

Skada från Henna - vad är det?

Hur exakt naturligt henna kan skada ditt hår? Vilka är de skadliga effekterna?

 • För ofta färgning kan torka håret, de blir mattiga och spröda, kommer att börja falla ut. Detta händer eftersom Henna konstant penetration i hårets nagel bryter mot sitt skyddande skikt, så att du inte kan använda Henna för ofta.
 • Efter målning med henna är det nästan omöjligt att ändra hårets nyans. Henna omsluter hår och tillåter inte att andra färgpigment tränger in ytterligare. Dessutom är vegetabiliska färgämnen i sig dåligt kombinerade med kemikalier, så den färg som appliceras över henna kan ge ett oväntat resultat i form av en grön eller blå färg. Använd inte andra färgämnen tills Hennafärgat hår har vuxit.
 • Henna i kombination med andra ingredienser kan orsaka allergier.
 • Henna är svårt att tvätta, du måste tvätta håret noga, flera gånger. Att ta bort hennafläckar från händer och hud är inte heller lätt.

Henna fördelar

Det är möjligt att, efter att ha läst om farorna med henna, någon kommer att tänka - är det möjligt att även Henna färgar ditt hår? Ja, du kan, om du följer anvisningarna, köpa Henna utan färgämnen, ta hand om ditt hår och använd inte Henna för ofta. Om du gör allt rätt kan du upptäcka att Henna har många fördelar.

 • Henna-verkan är mer godartad än den av artificiell färgämne, eftersom den inte förstör håret, men inramar det, vilket ger ytterligare skydd mot de skadliga effekterna av solljus och andra skadliga faktorer.
 • Henna är väldigt användbar för hårväxt, det gör dem mer frodiga och glänsande, ger näring till både håret, men även hårbotten, normaliserar arbetet och frisättningen av talgkörtlarna och hjälper effektivt att bli av med mjäll. Förstärkning av hår med henna ger verkligen resultat även efter första användningen.
 • Henna har inga kontraindikationer, det kan appliceras utan rädsla även för barn och gravida, det är säkert och orsakar inte allergier.
 • Henna är ganska överkomligt.

Är det användbart att färga håret med henna? Definitivt ja, om du följer alla instruktioner. Vilka Detta kan hittas nedan.

Henna hårfärgning

Hur färgar hår med henna så att det inte finns några oväntade problem, och resultatet är det du behöver?

Först och främst måste du bestämma hur ofta Henna är färgat hår. Frekvensen beror direkt på hårtyp - oljigt eller normalt hår kan färgas upp till tre gånger i månaden och torka - inte mer än en gång i månaden, eller till och med en gång i två månader.

Henna passar mer för mörka nyanser av hår som behöver färgas i en timme. Vid blont hår måste du vara försiktig och minska tiden cirka två gånger.

Färgen ska göras i glas eller keramiska rätter, eftersom järnrätter kan reagera med henna. Vid applicering av henna behöver man använda handskar.

Henna olja

Henna säljs vanligen som ett pulver, men olja kan också användas för att stärka håret. Är hennaolja bra för hår? Ja, det verkar som hennapulver, ger också en helande effekt och ger håret en röd-röd eller brun-röd nyans - beroende på den naturliga hårfärgen.

Det finns också en färglös olja, som inte färgar håret, men har alla tillgängliga förmånliga egenskaper hos henna. Hur stärker hon färglös henna? Precis som vanligt - applicera på håret för att få effekten. Eftersom en färglös olja inte har någon färgverk kan den användas mycket oftare, det är ganska möjligt att använda den när du tvätter huvudet istället för en balsam med balsam. Fördelarna med färglös henna är omedelbart märkbara, håret blir friskt och välskött.

Stärka håret med henna - är det möjligt?

Henna, när den tillämpas korrekt, fungerar inte värre än andra hårvårdsprodukter. Stärker henna håret? Visst ja. Och hur man stärker håret med henna?

 • För terapeutiska effekter, använd färglös hennaolja, som inte har någon färgande effekt. Du kan ansöka det 2-3 gånger under veckan.
 • När det gäller pulver av färglös henna, ska det användas mindre ofta, ungefär en gång i veckan och en gång i månaden för torrt hår.

Vanlig henna stärker också håret, men om du inte vill färga det och du bara behöver få en terapeutisk effekt, ska du använda färglös henna.

Vit henna för hår

Henna är ett naturligt färgämne som erhållits från löv av Lawsonia - en buske som växer i heta länder (arabiska länder, Nordafrika, Indien, Pakistan). Denna naturliga färg fyller håret med en djupt livlig färg (som regel olika nyanser av koppar), ger den glans och fluffighet och bär ingen skadlig belastning på kroppen. Från stammarna till Lawsonia får du en annan typ av henna - färglös. Hon färgar inte håret, men har ett antal användbara egenskaper som framgångsrikt används för hårvård. Denna naturliga botemedel stärker, återställer och förtorkar håraxeln, förbättrar blodcirkulationen, väcker hårsäckarna och därmed slutar håravfall. Svaga skadade tips blir skina och tjocka. Produkten "White Henna" lockar konsumenterna främst av sitt namn, vilket nämner denna underbara naturliga ingrediens. Det måste genast sägas att det inte finns någon vit henna i naturen. Låt oss försöka lista ut det.

Vad är det

Påskriften på förpackningen anger att det är en hårklarare. Utvecklarna lovar att om du applicerar produkten till mycket mörkt eller brunt hår, kan du snabbt lätta dem med 5-6 toner och få önskat resultat - pärla eller askfärg (blont). Minns att missfärgningen är resultatet av exponering för aggressiva ämnen, oxidanter som tränger djupt in i håret gör det poröst och "tvättar" naturliga pigment ut ur det, vilket berövar det av färg. Naturliga färgämnen är inte kapabla till en sådan "meanness", vilket innebär att "vit henna" innehåller kemiska komponenter. Och i kompositionen indikeras faktiskt:

 • Ammoniumpersulfat;
 • Väteperoxid;
 • karboximetylcellulosa;
 • Magnesiumkarbonat;
 • Citronsyra och andra.

Med andra ord är det ett färgämne av kemiskt ursprung för lättare hår. Emellertid innehöll tillverkaren små mängder naturliga tillsatser: till exempel samma färglösa henna, extrakt av vissa växter (kamomill, vit citron), kitosan. Förekomsten av dessa komponenter är avsedd att mildra blekprocessens irriterande effekt på håret och huden, för att göra det mer mildt. När du använder henna är det mycket viktigt att noggrant studera och följ noggrant instruktionerna.

Hur man odlar?

För att framställa färgningslösningen blandas oxidationsmedlet med hennapulver i en icke-metallisk behållare. I vissa fall tillsätts varmt vatten och lite schampo till blandningen för att göra kompositionen bättre applicerad. Proportionerna för beredning av läkemedlet, exponeringens längd och resultatet kan variera något beroende på tillverkaren. Mängden pulver är valt annorlunda, det beror på hårets och längdets tjocklek. Felaktig förberedd blandning kan orsaka försämring av håret och bränna även huden. Det är viktigt att notera att verktyget måste testas för känslighet för komponenterna före användning. Vid bögen av armbågen för att applicera en liten komposition och vänta några timmar. I avsaknad av tecken på allergi kan färg användas. Innan blekning rekommenderas att du inte tvätta håret för ett par dagar, bör detta minska den irriterande effekten av läkemedlet på din hud och hår.

Om du nyligen målade eller permed, måste du vänta en månad eller två för missfärgning. Annars kommer dina lockar att bli som torrt halm och börjar smula.

Men det här är bara en sida av myntet. Faktum är att Henna är mycket oförutsägbar på nymålat hår, särskilt av en mörk färg. Så, om du inte vill bli en sjöjungfru med gröna trådar, ha tålamod, vänta tills färgen är tvättad och ditt hår blir starkare. Torrt, sprött och splittrande hår som är benäget för förlust bör behandlas först och sedan lysas.

Hur ansöker du?

Före målning måste huden på pannan och nacken längs hårlinjen smörjas med en tjock grädde för att skydda den mot eventuella brännskador och irritation. Den beredda kompositionen med en borste appliceras på hårrötterna, uppdelade i strängar och sedan noggrant fördelade över hela längden. I slutet måste du se till att beläggningen är likformig i färgkompositionen. För att göra detta massera dina händer runt huvudets huvud, från rötterna. Om henna används för att framhäva, appliceras kompositionen längs hela längden av strängen från rot till spets eller vid behov inryckning av 1-1,5 cm från rötterna. Den färgade strängen förpackas sedan i folie. I vissa instruktioner rekommenderas att du lägger på en hatt eller cellofan efter det här och wrap huvudet med en handduk med en handduk för att förbättra blekningsprocessen. Men om du har känslig hud kan du göra det utan det.

Varaktigheten av missfärgningen kan vara annorlunda: från 10 till 40 minuter och beror på hårfärgen före proceduren och på resultatet du behöver. Om du till exempel har ljuskullar, kommer 10-15 minuter att räcka för att uppnå ännu större missfärgning. Ägaren till de mörka strängarna måste vänta maximal tillåten tid enligt instruktionerna. Observera att om hårets tillstånd inte är det bästa, men av någon anledning väljer du fortfarande att missfärga, är det bättre att hålla färgen så liten som möjligt, annars är resultatet inte svårt att gissa - överdriven, svagt kammade hår som kommer att falla ut dåligt. Förvänta dig inte bländande vithet från första gången om du har mycket mörkt hår. Förfarandet måste upprepas flera gånger tills du uppnår önskad effekt. Detta bör ske med intervaller på inte mindre än 1,5-2 veckor, om du bryr dig om skönhet och hälsa hos ditt hår.

På olika sätt att lätta håret lär du dig av följande video.

Hur man tvätta bort

Efter färgning måste håret tvättas mycket väl med rinnande vatten. Även om White Henna innehåller naturliga tillskott som lindrar den irriterande effekten av färgens kemiska komponenter, är det bättre att applicera en fuktgivande och fuktgivande balsam på de våta strängarna efter sköljning, håll i 5-10 minuter och skölj sedan. För bättre konsolidering av resultatet efter färgning rekommenderas att du inte tvätter håret i flera dagar. Det är inte överflödigt att dra fördel av de helande egenskaperna hos masker eller balm för att få ditt hår i form efter "stressen".

Tar han fläckfärg efter henna?

Det är tveksamt om ett nytt färgämne tar håret efter att ha färgat det med henna. Och faktiskt: många kvinnor som använde "White Henna" och som ville ändra färgen på frisyren igen, notera att den nya färgen inte passar bra, och resultatet är en ojämn färgad färg. I det här fallet är det bättre att vänta minst två månader och sedan försöka göra på ett annat sätt. Det är vettigt att först måla en separat sträng på ett inkonsekvent sätt, utvärdera resultatet och först därefter gå vidare för att ändra bilden. I många fall måste dock kvinnorna tillgripa en radikal teknik - avskurna de hennafärgade krönen, och ändå ändra frisyren.

recensioner

Du kan hitta tillräckligt med feedback från konsumenterna missnöjda med hårets tillstånd efter att ha använt vita henna. Enligt dem, efter färgningsproceduren blev krullarna tråkiga och torra, de började falla ut och dåligt kamma. Men trots detta noterar många av dem en bra vitareffekt och säger att de skulle rekommendera det som ett effektivt avfärgningsmedel. Många av dem som tvärtom är mycket nöjda med resultatet, samtidigt som man noterar att hårets tillstånd var tillfredsställande. Det kan antas att kvinnorna i det första fallet brutit mot teknikens beredning av kompositionen och användningsreglerna, i synnerhet missbrukade procedurens längd eller blekt håret som upprepades målade. Det är uppenbart att försvagad, bräcklig krullning av en sådan kemisk process som missfärgning inte kommer att öka hälsan, men tvärtom kommer att göra dem ännu mer utsatta. Nästan alla noterar, utan tvekan, det billiga priset på det här verktyget, vilket i hög grad bestämmer valet.

Fördel och skada

Den obestridliga fördelen med henna över andra hårfärger är närvaron av naturliga komponenter i dess komposition, vilket ger ett bra färgningsresultat utan att håret skadas. Med hjälp av detta färgämne kan du förvandla svart hår till snövit i några få procedurer, vilket är ganska svårt att uppnå med andra medel. Vita henna masker, åldrade i högst fem minuter, kan användas av naturliga eller färgade blondiner för att eliminera mjäll och överdriven fetthet, men för tjejer med mörka lockar fungerar de inte.

Vit henna kan med framgång användas för hårborttagning. I butikerna hittar du speciella formuleringar för hårborttagning, var det kommer. Användarvänlighet gör att du kan utföra blekningsproceduren hemma, men om du använder den felaktigt kan du skada håret från att torka det över i hårbotten. Noggrann överensstämmelse med reglerna och tiden för färgning, det obligatoriska känslighetsprovet minimerar dessa risker, och då kan du få utmärkta resultat till ett rimligt pris.Nästa Artikel
Recension: Klistra in i hårbotten mot mjäll Elf Ketoconazole ZN2 + - Den bästa anti-mjällmedel