Iranska henna


Svarta ögon, sammet hud och lyxiga vågor av trådar, endast tillgänglig för en älskad man - så ser en kvinna i öst ut till oss. Med konstant konkurrens i form av andra fruar ser hon alltid på sig själv och tar som utgångspunkt de naturliga medel som skickas till henne av naturen själv. Iranska Henna är en av de främsta och århundraden gamla vapen av orientaliska skönheter.

Särskilda funktioner

Henna är det persiska namnet Lawsonia. Marocko, Egypten, Indien och många andra länder med varmt klimat betraktas som en sådan plantas födelseort. Ingen vet den exakta platsen, eftersom de inte känner till tiden för utseendet. Bara en sak är säkert säker på att de använde henna för medicinska och kosmetiska ändamål redan före vår tid.

Idag har Iran stora plantager av Lawsonia, vilket ger sina invånare en bra vinst från försäljning över hela världen. Det är värt att säga att inte bara bladen värderas, men också blommor. Torra löv mals i den hönan vi är vana vid, stammarna är grunden för att göra färglös henna, och blommorna bearbetas till eteriska oljor och används aktivt i kosmetika.

Ansökningsalternativ för henna:

 • tatuering (mehndi);
 • hårfärgning;
 • stärkande lockar;
 • bli av med mjäll;
 • ta bort överskott av talg
 • huvudbeståndsdel i hårmaskor.

Möjligheten till en så stor användning ligger i detta verktygs talrika helande egenskaper. Syra i henna kombinerar keratin i håret, vilket gör de skadade locken friska och starka. Förutom detta innehåller Lawsonia många eteriska oljor och tanniner som ger märkbar glans till håret.

Naturlig Henna är en av de få väldigt användbara färgämnena. Det förstör inte det redan existerande naturliga pigmentet, men täcker bara varje hårfollikel, vilket gör håret tjockt och tjockt hår - mer frodigt. Hår som är målade med henna är inte rädd för aggressivt sol och havsvatten, och slutar aldrig andas hälsa och glans med naturlig glans.

Det bör sägas om hypoallergen henna (som färgämne och hälsokomponent). Människor med känslig hud får inte vara rädda för eventuella allergier.

Vilket är bättre - indiska eller iranska?

Det finns en hel del Henna-tillverkare idag. Producerande länder är också olika, vilket innebär att det är viktigt att förstå om det finns skillnader i lag som samlas in i olika länder.

Även om Indien och Iran är mättade med solljus, är deras klimat fortfarande något annorlunda från varandra. Ändringar från denna anläggning. Jag måste säga att indiska väderförhållanden gör dem mer varierande när det gäller färgpalett. Den gyllene skuggan blir här till choklad och kastanj, och slutar och helt svart. Iranska henna har ingen sådan överflöd, håret är målat i en koppartong. Men genom att blanda irländsk henna med andra naturliga ingredienser (kaffe, kakao) kan du få en mängd olika färger.

Även om indian lawson palett är ännu ljusare, har naturlig iransk färg en annan betydande fördel. Kostnaden för henna från Iran är betydligt lägre än priset på en konkurrents produkter, vilket gör den väldigt populär och prisvärd.

Indiska Lawson som finns på hyllorna i butikerna är ganska svårt. Om köpet fortfarande görs, förblir kvinnorna sina anhängare för alltid. Henna från Indien förtjänar sådant förtroende på grund av naturlig arom och fin slipning. De minsta partiklarna av pulver bildar en sammetmussig blandning i kombination med vatten, faller lätt på håret och tvättar lika mycket från dem, vilket inte är fallet med produkter från Iran. Att använda indiska medel är mycket lättare och trevligare.

Vid slutsatser är det säkert att säga att skillnaden mellan henna från olika länder verkligen existerar. Titeln på det bästa kan tillhöra var och en av dem, beroende på användarnas åsikter. Den iranska produkten anses med rätta vara den bästa budgetalternativet, indian av kvalitet.

Hur man väljer?

Åtgärden av denna naturliga komponent beror direkt på friskheten och den rätta lagringen. Innan du köper är det viktigt att bekanta dig med hållbarheten och utfärdandedatumet, samt att bedöma hur bra Henna var lagrad i affären. En öppen glasruta fylld med solvärme minskar avsevärt produktens hållbarhet. En mörk och kall plats är den perfekta henna miljön. Tyvärr är det svårt att hitta sådana villkor i vanliga kosmetiska butiker, och därför kan en rimlig lösning vara att köpa via en onlinebutik, där produkten från tillverkarens händer omedelbart faller för dig.

Vid köp är det viktigt att vara uppmärksam på produktkategorin. Det är indelat i:

Skillnaden är i skörden. Lawsonia, torkad på sommaren, värderas framför allt. Torkande löv förekommer under solens brännande strålar på kortast möjliga tid, vilket gör att du kan behålla som en del av den maximala mängden klorofyll som är oumbärlig för hår och deras vidhäftande färgning.

Den genomsnittliga kvaliteten samlar och torkar på hösten. "Långsam" torkning dödar andelen klorofyll, vilket påtagligt påverkar henna. Den lägsta sorten betyder växter som samlas in efter regnet och inte innehåller klorofyll. På grund av detta är färgen på den lägre klassens pulver nära brun, och den högsta klassen glädjer sig av en ljusgrön nyans juiciness.

Klassisk henna av högsta kvalitet är ett utmärkt val för hårfärgning, det gör dem också starkare. Det bör sägas att henna är färglös, vilket är ett pulver från lavsonia stammar, uteslutande för att återställa hårlökar. Med det kan du inte vara rädd för att oavsiktligt färga håret i en inte särskilt lämplig ton.

Trots alla fördelar har något växtbaserat färgämne förmågan att torka håret med frekvent användning. För att undvika detta lägger vissa tillverkare ytterligare ingredienser till henna. Henna med burkolja, producerad i form av en färdig blandning, ger näring till håret och accelererar tillväxten. Algerättmedel syftar också till att återfuka och stärka krullarna.

Fortsatt temat för producenterna av iranska henna, experter och användare väljer de bästa företagen. Bland dem kan du se budgetmedel från Artcolor, liksom diverse produkter från Phytocosmetics. Den senaste tillverkaren producerar både tintbalsam "Henna" och färdiga formuleringar (henna cream) med fördelaktiga ingredienser.

Produkter från inhemska producenter är mycket värda, men experter rekommenderar när det är möjligt att köpa henna från iranska tillverkare. Dess naturlighet är utan tvekan, och friskheten och hållbarheten visar de bästa värdena.

Hur gör man?

Som tidigare nämnts är det iranska pulveret känt för sin grova slipning, och därför är det viktigt att sikta den genom en fin sil före användning. Detta steg kommer påskynda appliceringen och spolningen av blandningen från håret. När alla partiklar blir likformiga, är det möjligt att bestämma deras antal. Kort hår kommer att vara tillräckligt 50-70 g av en torrväxt, upp till 300 g

Ett lika viktigt steg är att förbereda vattnet för blandning. Hennes temperatur bör vara i genomsnitt 70 grader för att släppa färgpigmentet. Varmt och kallt vatten kommer inte att avslöja Henna, och kokande vatten kommer att försämra färgegenskaperna. En känsla av mätning och en termometer för vatten hjälper dig att välja rätt temperatur.

Pulvret bryggs med varmt vatten och lämnas i flera timmar. Vatten behövs lite, för för mycket flytande massa kommer att tömma från huvudet, vilket kräver stor ansträngning och tålamod vid målning. Liten mörkad henna efter blötläggning är ett tecken på att färgen är klar att användas.

Så, krävde tjockt vatten, och det späds ut med produkter som:

Färgpigment i en sur miljö ökar dess förmåga att motstå färgning. Tillägg kan servera några droppar eteriska oljor (ylang-ylang, rosmarin). En bra bas kommer att vara kokosnöt och burdockolja.

Så när färgberedningen är klar är det dags att börja förbereda håret för färgning. De måste tvättas med schampo och lite torr med en handduk. Pannan, öronen och nacken smälter rikligt med babycreme och förhindrar deras färgning.

Metoden att applicera blandningen är ganska lätt. Den färdiga blandningen appliceras på håret med en speciell pensel eller svamp (med en liten längd av lock). Efter att ha lindat huvudet i polyeten är det täckt med en handduk. För att hålla färgen på håret kan vara från 40 till 2 timmar - beroende på önskad färgmättnad.

Siftad henna är lätt att tvätta av med schampo och hårmask. Om det första steget skulle ignoreras, kommer spolningsproceduren att ta lång tid, eftersom avlägsnandet av ofyllda växtpartiklar från huvudet är en mycket mödosam och arbetskrävande process.

Som experter säger, ser Henna sanna färg endast ut på dag 2 eller 4. Dessutom kommer varje efterföljande färgning att göra håret ljusare och rikare.

När man får för ljus färg kommer det att bidra till att neutralisera vegetabilisk olja gnidas in i locken. Det neutraliserar färgpigmentet, vilket gör skuggan lugnare och återhållsam.

Hur mycket att behålla?

Soak henna på håret är nödvändigt beroende på dess typ. Med minsta möjliga tid är färdig-till-köp-blandningen lycklig, och du behöver behålla den i endast 10-20 minuter. Färgning med en vanlig produkt kommer att ta från 40 till 2 timmar.

Det är viktigt att säga om att hålla henna, om du inte vill få någon färg eller nyans. Två matskedar av pulveret håller samtidigt håret på högst 10 minuter. Färglös henna lämnas på krullarna från 30 minuter till en timme.

Vilken färg är det?

Ett stort plus att använda henna är att det kan användas både på naturligt hår och färgat med kemiska färgämnen. Färgen i båda fallen faller bra och glatt, skimrar i solen. Användningsfärgen varierar avsevärt (beroende på resultatet av föregående färgning).

Applicera produkten till mörka lockor, du kan få en ljus koppar nyans. Om henna blandas med kakao eller kaffe får du en mörkare nyans, perfekt matchad brunhårig. Det bör sägas att även den maximala åldringen av kompositionen på mörkt hår inte kommer att medföra eldröda toner, eftersom den mörka tonen är mycket stark och Henna kan inte döda honom. Men hon kan ge honom "languid" rodnad när man blandar iransk henna med vin eller sockerbetor. Den burgundy nyans är ganska populär idag.

Blondiner ska vara försiktiga med denna typ av färgning, eftersom du med en stark koncentration och lång exponeringstid, istället för en vacker ton, kan få en röd gulrotfärg som matchar enheterna. Dessutom bör hennaflickor med färgade blonda krullar behandlas med ännu större försiktighet. Skadad med färg kan de "täppa upp" med henna och visa en klar grön nyans. Om du känner till åtgärden och blandar produkten på kamillebuljong eller citronsaft, kan du få en delikat guldton (utan antydan av röda anteckningar).

Mer noggranna nyanser kan erhållas genom att färga hår med färdiga blandningar från tillverkaren. De tillsatte några syntetiska färgämnen, vilket innebär att färgen blir ganska förutsägbar. Men efter sådana medel är håret fortfarande utsatt för kemisk attack.

recensioner

Recensioner av iranska henna är mycket positiva. Användarna älskar det för låg kostnad, naturlighet och varaktig färgning. Rödhårda skönheter mättar sin naturliga nyans med ljusstyrka, och ägarna av ljusbrunt hår får en helt ny ton för sig själva. Efter att ha försökt en gång förblir många tjejer Henna hängivna i många år.

Kvinnor, för första gången med verktyget, notera lite torrt och sprött hår. Erfaren användare mättar produkten med sådana näringstillskott som oljor, alger eller kefir. Den positiva effekten av användningen ökar betydligt.

I iransk henna lägger inte bara näringsämnen, men också andra färgämnen. Basma, kakao eller kaffe har en positiv effekt på att ge mörka kastanjetoner till håret.

Vad är skillnaden mellan indiska och iranska henna?

Både indiska och iranska henna är ett naturligt färgämne. Förutom målning är det också en bra håråterställning. Indisk henna föredras av kvinnor eftersom det är mer praktiskt att använda. Pulvret är mycket fint, lätt utspätt och nästan krämig massa är inte svår att fördela genom håret. Färgen lägger sig smidigt, ger en djup färg. Och, viktigare, ganska lätt tvättas av. Iranska Henna är större, och tvättning är det mer problematisk.

Iranska henna måste använda. Om du insisterar på ett vattenbad med malet kaffepulver i en proportion av 4/1, och applicera sedan "lerhuset" på ditt hår, täck det med cellofan och helst värm det. Så färgen faller jämnare. Kaffe är inte en väsentlig komponent, men med ett kaffepulver dämpas färgen, närmare brun.

 • Metoden för "lerhus" är lämplig för både iranska och indiska henna. Det ligger i det faktum att kompositionen appliceras utgående från kronan. Varje efterföljande sträng sprids djupt med komposition och läggs i kronans riktning. Och så på en spiral. I slutändan visar det sig att huvudet i form av en melon och ett hår är försiktigt plasterat. Så det är målade över bättre. Du kan täcka ditt hår och koppla av i ett par timmar, det blir inte värre. I värmen tas henna mycket bättre.

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-kategorier

 • VAR MOMMY (21)
 • barnmeny (6)
 • utbildning (3)
 • våra barn (7)
 • KNITTING (47)
 • Virkade (41)
 • Stickning (3)
 • Crochet Kids (1)
 • Barnnålar (1)
 • FÖR KREATIVITET (223)
 • (48)
 • tråd (8)

avatars gjord av mig

för ett bra humör

MUSIK - utgåvor, artister, grupper

tips och svar

-appar

 • Jag är en fotograf Plugin för att skicka bilder i en användares dagbok. Minsta systemkrav: Internet Explorer 6, Fire Fox 1.5, Opera 9.5, Safari 3.1.1 med JavaScript aktiverat. Kanske det kommer att fungera
 • Alltid finns det ingen dialog på plats ^ _ ^ Gör att du kan infoga en panel med godtycklig HTML-kod i din profil. Du kan placera det där banderoller, räknare etc.
 • StenStena: mini-gästbok, tillåter besökare i din dagbok att lämna dig ett meddelande. För att meddelanden ska visas i din profil måste du gå till din vägg och klicka på "Uppdatera" -knappen.
 • VykortRegenererade katalog av vykort för alla tillfällen
 • Betygsknappar "Yandex Blogs" lägger till Yandex-ratingknappar till din profil. Dessutom kommer det snart att finnas diagram över ratingändringar för månaden

-Alltid till hands

-Betygsknappar "Yandex Blogs"

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-intressen

-statistik

Hur jag målade med henna. Iranska mot indiska.

Jag vill dela min erfarenhet av målning Henna Hair.

Jag gick till det här beslutet länge, läsa mycket recensioner och recept. Den största stoppfaktorn var att efter Henna målar du inte längre med vanlig färg eftersom resultatet är inte förutsägbart.

Och go-faktorn (låt oss kalla det så) var att mitt hår hade lidit kraftigt från solen och saltvatten över den föregående sommaren, hade blivit matt och ändarna var grymma fruktansvärda. Först målade jag fortfarande min Wella-färgmousse om vad jag skrev här.

Allt är bra, färgen är ljus, men röd, men jag ville ha mer rött och mina lungor drabbades inte av lukten av ammoniak och peroxid (efter målning av mousse för ytterligare 5 dagar torrhosta - och detta är ett tecken på långt ifrån hälsan)

Återigen, efter att ha studerat teorin, bestämde jag mig för att henna eftersom bara se vilka nyanser och färger som kan vara från olika recept!

(många fler olika nyanser! det är inte allt)

Jag var också generad vid den tid som kloroten var tvungen att gå med henna på huvudet, några av dem höll henne hela natten och det var inte lätt att tvätta bort det.

Noga nackdelar, men titta på den friska glans av hår! på täthet och hälsa!

Foto innan målning mousse fortfarande dvs här kan du tydligt se hårets tillstånd - torrt och tråkigt

Detta är ett foto innan den första målningen med henna, här, ungefär 1,5 månader efter målning med mousse, färgen försvann och från röd blev den röd och dim. Vid rötterna i min naturliga färg, då mörkare och ljusa tips.

Jag köpte 4 påsar av irländsk henna, fyllde den med stark karkade + citronsaft + ingefära + kanel + EM rosmarin

Jag har en tjock gruel med en underbar doft.

allt och allt var i henna))) Jag gjorde 4 påsar och det var inte tillräckligt för min längd, så vid slutet av målningen var jag tvungen att spädas med kokande vatten. Hon målade på lite fuktigt, rent hår.

Jag höll en timme med någonting, så att henna tvättades lättare på råd om att lägga till lite olivolja. Jag vet inte om det hjälpte, tvättar du länge av henna länge. Men håret blev tjockare och luktade fantastisk rosmarin och kanel! 8 sant det varade tills den första tvätten)))

Naturligtvis har de hår som tidigare färgats med kemisk färg fått en ljusare färg, medan rötterna visade sig vara mer gula.

Med en blixt kan du se hur håret glänsar!

Andra gången jag målade på en månad höll jag också en timme, iransk henna, mer uppmärksamhet på rötterna. Färgen har blivit jämnare. 8 säger att henna med tiden tar i håret, så färgen blir mättad med tiden.

För tredje gången hade jag redan målade indiska - med stor glädje fann jag det i hushållsartiklar, det visade sig vara mindre, de säger indiska ger en ljusare färg.

Det är innan färgning - håret glänsar, färgen är lite tvättad, men ändå frisk.

Detta är efter. Rötterna är röda, men lite mörkare än spetsarna, det visade sig vara en vacker gradient. Huvuden rekommenderas att inte tvätta i 3 dagar. Under denna tid avslöjas färgen fortfarande.

Används 5 påsar (det är möjligt och 4), hällde karkad, ingefära, kanel, gurkmeja.

Jag tvättade av balsam för att göra det lättare att kamma ut korn, även om de är mindre än i Iran. Efter shampooing är lukten trevligare i indiska. Mer exakt var det praktiskt taget inget hår och tog doften av balsam. Vad kan inte sägas om den iranska - där än skulle inte ens lägga doften av något gräs.

Hennes hår är fantastiskt och hennes mamma upprepar ständigt att hon inte har tillbringat så gott hår under lång tid!

Med dessa tips och färgprover och recept hjälpte dessa två sidor mycket.

Bottom line: Jag gillade Indiska mycket mer, beställ nästa steg i specialerbjudanden. Indisk butik.

Hår med tiden nivellerade färgen, blev tjockare, mycket glänsande, även utan balm och masker!

Jag tycker att det inte är nödvändigt att sitta länge med henna, jag har bara tillräckligt med en timme.

Skillnad mellan iranian henna och indian

Henna är ett mycket populärt naturhårfärg. Den är gjord av de torkade bladen i den södra Lavson-växten. Henna har sedan antiken använts inte bara för kosmetiska ändamål utan även för medicinska ändamål, och nu med dess hjälp är underbara röda, rödaktiga eller gyllene kastanjebruna nyanser till hår. Detta naturliga färgämne kommer från oss från Iran eller från Indien. Beroende på ursprungslandet varierar dess egenskaper något.

Typer av Henna

Lovesonia, varifrån färgämnet är tillverkat, växer över hela Mellanöstern och även i Nordafrika. I olika klimatförhållanden av denna buske visade vissa funktioner. De utgör en grund för att tillskriva färgämnet erhållet från det till flera typer, emellertid inte mycket olika från varandra.

Iranska Henna är den vanligaste gästerna på vårt lands hyllor. Det är ett svagt grönt pulver som späds ut med vatten. Det ger håret en vacker copperyfärg, och genom att lägga till Basmas till det blir mörkare nyanser uppnådda. En kyla i hennafärgning kommer inte att fungera, men om du behöver en varm gyllene gamut, bör du föredra denna naturliga färgämne till kemiska färgämnen. Han kommer att måla över grått hår, ge ljusstyrka och bota hår. Mer än en generation av kvinnor har märkt att efter färgning av irländsk henna är krullarna överraskande glänsande, livliga och täta. Det är ganska enkelt att måla med det: på hår av medellängd krävs 100 g pulver. Det ska spädas med varmt vatten till en krämig konsistens och försiktigt fluffa håret. Du kan lämna färgen på håret under lång tid, åtminstone i tre timmar - det skadar inte. Först då ska huvudet sköljas ordentligt för att bli av med vegetabiliska partiklar.

Indisk henna är mindre vanligt, kostar mer och anses vara mer fördelaktig för håret (de säger att det torkar dem mindre). Dessutom krossas det mer noggrant, och pulvret är mycket bra, så det är bekvämare att använda det. I utspädd form fördelas det bättre genom håret. Och den viktigaste skillnaden mellan indisk henna är det rikaste färgområdet, från mjukt guld till chokladbrunt och nästan svart. Färgmetoden är exakt samma som den iranska, och det ger samma fördel för håret.

jämförelse

I stort sett är dessa naturliga färgämnen en och samma. Vad är skillnaden mellan iranska och indiska henna?

Färgområde

Huvudskillnaden mellan iranska henna och indiska henna är en mindre palett av nyanser. Om du inte använder några tillsatser kommer det första färghåret i kopparrött och färgmättnad att bero på hårets naturliga ton. Indisk henna är en annan sak. I hennes palett kan sju nyanser dessutom färgas. Denna henna används om du inte behöver färga håret, men att läka.

konsistens

För många handlar pulverstruktur. En finare slipning indisk henna kommer att undvika några av svårigheterna när man applicerar den på håret och sköljning. Men både indiska och iranska henna är bra för huvudet av hår och hårbotten med sin säkerhet, de har en regenererande effekt och hjälper till att få en rik, rik och varm färg. Så här är det svårt att göra ett val.

Indiska och iranska Henna - hur skiljer de sig från varandra?

Henna är ett speciellt färgämne från de torkade bladen i Lawsonia-växten, som används för att dekorera kroppen (Mihendi) och som tidigare användes inom medicin för behandling av dermatologiska sjukdomar, behandling av sår och andra medicinska ändamål.
Henna har nu en speciell plats inom skönhetsområdet. Namngivna - hårfärgning. Många, förmodligen från barndomen, kommer ihåg denna växtluft, när våra mödrar och farmödrar ville ändra sin bild, och kemiska färgämnen var vid den tiden bristen. Och vad kom ut? Färger från rött till rött. Beroende på exponeringstid och materialförbrukning.

Numera väljer många kvinnor ett naturligt färgämne, helst kemi, i ett försök att bibehålla friskt hår. Och så bestämde du dig för att förändra dig själv och du får val av flera alternativ - iranska eller indiska henna. Hur man bestämmer vilken som är bättre att välja, vilka är skillnaderna? Låt oss ta ifrån varandra.

Indiska henna

Från den lilla busken med vita och rosa blommor, som växer i torra heta länder (särskilt Indien), samlar löv. Detta görs manuellt, enligt traditionerna. Rening, torkning och maling till ett pulver. Det är i den här versionen att vi känner till den här produkten.

I färdig form är det inte så sämre än uppsättningen av kosmetika i vitamin och ger håret och ögonbrynen en röd nyans. Om du lägger till andra ingredienser (basma, kaffe, te, lökskal och mer), kan du avsevärt utöka färgerna. Man bör komma ihåg att den ursprungliga hårfärgen också påverkar den nyans som du får efter proceduren.

Användning av indisk henna

Iranska henna

Denna art skiljer sig från sin ovannämnda släkting genom att den växer i Iran. Metoderna för dess montering och förberedelse är absolut inte annorlunda än i Indien. Och hon färgade också hår, naglar och vissa typer av vävnad.

Ljust grönt pulver gör att du kan färga lockar i kopparfärger, och om du lägger till Basma kan du få mörkare nyanser. För att få sådana naturliga färger är den här typen av henna precis vad du behöver. Lätt att måla över grå hår och samtidigt läka hår.

Användning av iranska henna

Skillnader, i stort sett - inte någon, eftersom de är liknande i naturfärger.

skillnader

Den första skillnaden är färgfältet. Iranska, som redan nämnts, ger en kopparröd. Och din färg beror på hårets naturliga ton. Och indiska - har sju nyanser. Dessutom är det färglöst. Detta alternativ passar dig om du vill läka ditt hår. I valet av pulver, komponenter och målarintensitet kan du få följande färger:

Konsistensen av finmalning indisk henna hjälper till att undvika vissa svårigheter att applicera och tvätta med hår. Fördelarna med båda är att de är säkra för hårbotten och har en regenererande effekt.

Lukt. Många kvinnor som använder den iranska versionen har noterat en inte mycket trevlig doft som kommer från en färglösning, vilket inte är fallet i en annan blandning.

Också målar indiska bättre grå hår, vilket ger hår glans, silkiness och varar mycket längre på håret.

Henna för att måla ögonbryn

Denna henna har alla egenskaper för ögonbryn, liksom för hår. Om du ofta använder den för konturering och färgning, så kommer du snart se deras förbättrade tillstånd. De blir tjockare och skenigare.

Med det här alternativet kan du glömma bort speciella oljor och dyra verktyg. På grund av dess egenskaper stimuleras hårväxten. Och om den kemiska färgen behöver du en korrigering om två veckor, då kan du njuta av ljusstyrkan under månaden, eller ännu mer.

Låt oss sammanfatta. I allmänhet är henna först och främst en möjlighet att förändra sig. Speciellt om du föredrar naturlighet. Tack vare henne kommer tråkiga lockar att få glans, dragkraft och styrka. Det viktigaste är att bestämma vilken effekt och nyans du vill uppnå. Ditt primära pigment kommer inte att förstöras. Färgen fyller alla hålrum som bildas i hårvågorna, släpper dem och gör strukturen tjockare.

Var inte rädd för att prova något nytt och bli ännu vackrare. Och henna hjälper dig enkelt och snabbt att förändra dig själv.

Hur skiljer sig iranska Henna från indiska?

Jag har färgat mitt hår med henna i flera år, och det hände så att jag för första gången fångade indisk henna i affären, så så tittade jag efteråt. Men det var alltid intressant hur iransk henna skiljer sig från indiska henna, så en dag köpte jag fortfarande en väska för testning.

Fram till dess använder jag alltid en blandning av henna och Basma, färgerna är rödbrun som passar mig, eftersom denna skugga nära min naturliga färg är därför inte i motsats till mitt eget hår och återväxta rötter inte är alltför synliga. Den här gången bestämde jag mig för att rengöra målade med henna, för att se om jag red.

Iranska Henna ArtColor gjorde inte mitt hår orange-orange, och jag såg inte ens mycket av skillnaden mellan föregående färgämne och den här. Jo, ja, skuggan har blivit lite ljusare och fattig, men den kardinaländring av bilden har inte hänt, och det är bra. När det gäller skillnaderna i nyanser är iransk henna fortfarande mer orange, och indian är närmare rödaktig. Men jag upprepar, om de används i kombination med Basma, speciellt med mer eller mindre mörkt hår (mörkblond eller kastanj), så är det ingen grundläggande skillnad.

Enligt min åsikt är den största skillnaden lätt att använda. Det faktum att den iranska henna större än Indien, så det är mycket, mycket svårt att tvätta bort med vatten omedelbart efter applicering. Jag blev chockad när jag såg att hela längden av strängarna prickade med partiklar av henna, och hela badrummet och golvet täckt med någon sorts "droppen". Försök att scavenge skräp med en kam misslyckades. Lyckligtvis hade jag en medicinsk mössa, som jag inte ta bort förrän nästa dag, för att inte smutsa ner golvet med gräs och möbler i hela lägenheten. Det går inte att motstå tortyr, tvättade hon håret med schampo på morgonen (men på ett bra anledning att motstå 3 dagar) och gav mig ett löfte att aldrig mer närma den iranska henna. Nej, naturligtvis fortfarande och indiska henna delvis på håret, är det nödvändigt att skaka den med kuddar, men omfattningen av katastrofen är mycket mer blygsam.

Förresten ser en påse av iransk henna exakt ut som den indiska motsvarigheten, men om man tittar noggrant på förpackningen visar det sig ett intressant faktum. 25 gram pulver i en påse iransk henna, och bara 20 i en påse indian! Priset är detsamma. Jag misstänker att indiska henna är mer populär, vilket är anledningen till att den sover mindre. När det gäller de helande egenskaperna är allt i ordning, mycket har skrivits om dem, inklusive i mina svar. Henna hon och i Afrika henna.

Henna för indiskt phytocosmetics naturligt hår - recension

Henna iranska, indiska henna. Vad är skillnaden? Foto henna och hår

Välkommen!

Naturen gav mig en vacker mörk chokladhårfärg. Men som någon tjej, en gång jag ville ändra det.

Jag bestämde mig för att inte måla med kemisk färg, jag har fortfarande tid. Mitt val föll på iranska henna. Jag har nog målade henne i mer än sex månader, men på något sätt såg jag indiska henna i affären. Nyfikenhet för att köpa. Det blev intressant, vad är skillnaden mellan indiska henna och iranska.

Så, indisk henna från "Phytocosmetics". Jag köpte två Höna påsar samtidigt. På bilden är den andra av dem.

Vad ska Henna göra förutom hårfärgning: tillstånd, återställ hår, stärka rötter, eliminera mjäll, skapa extra volym, gör håret tjockt och frodig. Indisk henna är också lämplig för färgning av grått hår.

Kommer till färgningen.

1. Jag häller henna i en porslinskål och brygger den med kokande vatten, täcker det med en tallrik så att det inte är coolt

2. Jag använder mitt huvud med schampo, jag använder inte balm, jag lägger huvudet med en handduk

3. Till höna lägger jag till kefir. I en av recensionerna läste jag att Henna inte torkar hår, det är bra att lägga till kefir eller ett ägg till det

4. Jag lägger Henna på vått hår. På påsen är det skrivet att det är nödvändigt att torka, men enligt min mening är det obekvämt

5. Jag har en duschlock och överst en ull vinterhatt och jag går så fram till klockan 1

Henna tvättas mycket dåligt och kräver en stor vattenförbrukning.

Som ett resultat.
Jag använde indiska henna bara en gång. Efter färgning fick mitt hår en superglitter, som ingen av de inköpta produkterna nådde mig. Men viktigast av allt är hårets nyans efter indiska henna annorlunda än skuggan efter färgning med iranska. Iranska henna gav håret en mörk koppar rödaktig nyans och indisk röd med yellowness. I fotohåret målade mer än en månad sedan. Delvis färg tvättas bort, men som du kan se inte till slutet. Efter färgning blev håret tätare och tjockare.

Jag rekommenderar Henna. Medel naturligt, värt ett öre. Det viktigaste är att inte överdrippa håret, för ofta är det inte värt att använda henna, inte mer än en gång i månaden.

Iranska henna

Hittills har traditionen att tillämpa henna ritningar i samband med semester, eller bara för skönhet, blomstrat i länderna i Mellanöstern, Nordafrika, Indien och Pakistan. I fem tusen år har kvinnor i Indien och Mellanöstern använt henna som ett sätt att dekorera.

Hur man väljer en bra naturlig hårfärg?

Denna färg är endast lämplig för dem vars hår skiljer sig från naturen i ljus eller ljusblond färg. Men många hävdar att om du inte täcker håret är färgen mörkare, närmare brun. Men om ditt hår är mörkare än färgat kommer gränsen att synas. Därför måste det tidigare målade håret gradvis avskäras med tiden. Denna färg på grundval av Lawson är lämplig för dem vars naturliga nyanser av hår är ungefär nära kastanjen. Mitt hår är mörkt blont, färgen på dem passade mig inte alltid.

Färgen är fast, hårbotten är ren, kammen också. Våt hår strös lite med din favorit parfym för att dämpa lukten av henna - en underbar effekt av skimrande lukt. Burdock - alltför fet och dåligt tvättad av håret, förutom att många märker att det mörkar färgen. Olive moisturizes väl, men jag gillar inte sin lukt på håret. Hår som efter blekning är svårt, torrt och kraftigt kammade, glans är noll! Och lukten av Henna och citron är värre än Henna. Jag är rädd som om mjäll inte dyker upp, för mitt huvud är mycket kliande. Henna har en fastighet - för första gången efter färgning tvättas den väl, så för festen tvättade jag min hud och mitt hår hade ett ordentligt utseende - den lila färgen i ljuset skimtade med röda höjdpunkter.

Idag har användningen av henna blivit ett mycket populärt sätt att inte bara ändra nyanser av hår, utan också att behandla dem. Denna färg är gjord av Lawsons torra löv. Experiment av många kvinnor har visat att efter att ha använt henna är det ganska möjligt att färga håret mörkt med vanlig färg. Om du lägger till en sked full av henna i kassan kan du få en vacker, något rödaktig gyllene hårfärg. Du behöver inte lägga till mycket Henna till Cassia, en tesked Henna per 100 gram kommer att räcka till.

Jag köpte den för 68 rubel. Först var hon rädd för att måla sig och bara bestämt sig för att göra en mask av sig själv. Hålls i 2 timmar. Hon gav ingen nyans, när hon tillsatte lite. Jag ska bara måla på det här sättet nu, och jag ska definitivt prova din mask på oljor, jag har redan köpt allt för henne, och de små sakerna är inte - det finns inga flaskor. Jag tvättades av hela dagen, och om du anser att jag målade på nyårsafton på skolan, förstår du vilken panik jag var! Det här är sant, så om du drömmer om voluminöst hår, är det bäst att måla dem inte mer än 1 gång om 2-3 månader.

Detta beror på regeln att ju mer krossat pulvret desto lättare blir det att applicera färgen på håret, eftersom det inte kommer att orsaka svårigheter att förtunna det med vatten. Ju tunnare färgen - desto bättre fläckar den, men vätskeblandningen flyter mycket starkt från håret, så du behöver hitta en mellanklass. Använd växtpreparat som grund för terapeutiska masker. Så, masker från färglöst pulver Lavsonia hjälp i händelse av håravfall, bidra till återställandet av densitet. Medan rötterna på håret är bara 1 - 2 lager av henna. Därför tvättas rötternas färg snabbare ut. För färgning bör det därför inte användas oftare än 1 gång på 4 veckor, och kompressornas varaktighet - högst två timmar (om håret är skadat eller poröst av naturen - högst 40 minuter). För mig blev det ett genombrott av året)))) Efter att ha studerat Internet, om hur man gör tunt hår tjockare och mer voluminöst bestämde jag mig för att använda henna. Sanningen är bara färglös.

Det viktigaste är att mönstret ska gilla, och det spelar ingen roll vilken stil eller stil det tillhör. Ett experiment i mehandi leder aldrig till dåliga resultat. Det här är förståeligt, Elena, att de inte hittade! Många, många människor vill ha den här färgen (och jag är inget undantag). Alla dessa stilar är nu väldigt populära och naturligtvis, utan att blanda olika mönster, principer och figurer, är mehendi komplett. Du vill alltid ha mångfald, något nytt, hur man ändrar sig själv. Traditionell ritning är så komplicerad och invecklad att det tog flera dagar att arbeta med det. Men ju mer eleganta ritningen var, desto mer bruden var föremål för erotiska hemligheter.

Nu finns det många produkter, och inte särskilt dyra, och nästan alla säljs över Internet, men jag kan inte säga något klart om kvalitet. Följde dina råd, ändrade proportionerna och färgen var väldigt intressant och alla märkte det på en gång! I Ukraina är denna tjänst mycket mindre vanligt, men ritningen kan göras självständigt genom att läsa manualen. Alla frågor som börjar med orden "Jag har" sådan och sådan färg, hur man får "den här" nyansen har inget svar. Det finns naturligtvis allmänna mönster. Genom sökningen är lätt att hitta, säljer många nätbutiker.

Hur färgar hår med henna hemma?

Hafiz I. Al-Kayyum beskrev att sköljning med henna är mycket användbart för stomatit och sår i tungan, kinderna och läpparna. Appliceringen av henna ger en lugnande effekt vid akut inflammation och abscesser.

Nackdelar med vegetabiliska färger baserade på henna

Jag har aldrig använt henna. Enligt lokala växer Henna inte där). Anna, beroende på den använda hennaen.

Hej alla! Jag färgar håret med henna i bara 2,5 år. Jag lyckades prova Henna med olika märken och olika priskategorier. Redan ett halvår använder jag Henna för att stärka håret. Jag har alltid köpt den i paket. För en tid sedan 10 år i rad färgade hennes hår med henna. Enligt min mening, om du planerar att måla med henna ofta, är det bättre att hålla det länge.

De är redan för torra, och färgning med henna kommer beröva dem av den sista fukten. Eller du kan ta en annan väg: 2-3 dagar innan du färgar håret med henna, mata det med en mask. Kemi bör inte göras efter hennafärgning. Om ditt eget hår är mycket blont, vet du att färgen blir röd. Henna är ett mycket motståndskraftigt färgämne. Henna torkar lite hårändar. Jag hörde många fans av Henna hårfärg, och några rapporterade att de inte stötte på det här problemet. Vi kallar den i bruk "färglös henna, eftersom dess effekt på håret är mycket lik den vanliga hennaen. exklusive färgning. Innan du utför hårfärgning med henna eller färgämne baserat på det, försök att göra lite preparat. Snart ett år, när jag färgar håret med henna. Mycket glad!

Resultaten varierar alltid på olika hårfärger. Män använder också henna. Henna rensar mjäll från håret, hon kan också täcka sitt gråa hår i ett skägg. Du kan rädda resterna av din henna. Bland indiska henna kan du hämta ljus nyanser, blont hår kan färgas med gyllene henna, hon kan lägga till "guld" i håret och göra dem friska och välskötta. Du kan färga håret och måla över grått hår utan kemikalier, med olika proportioner av henna och basma. Om du bara lägger henna på blont hår, blir färgen koppar.

Naturlig indisk henna - hårfärgning och behandling

Henna är ett pulver från löven av en växt som heter Lawsonia (Lawsonia inermis L). Denna busk växer i varma länder som Indien, Iran, Egypten, Afrika.

1. Blanda hennapulver (100 g för varje 10 cm hår) med en kopp citronsaft. Sätt blandningen i värmen i 10-12 timmar. Lägg sedan till varmt vatten (inte kokande vatten!) Till konsistensen av tjock yoghurt. Henna pulver ska hällas kokande vatten och rör om tills blandningen får en tjock grädde. Processen att göra indisk henna är den vanligaste: En liten mängd Henna-pulver späds med kokande vatten till konsistensen av gräddfil.

Testimonial: Henna Indian Natural Phyto Cosmetics - Dyrare är inte alltid bättre.

Höll den här översynen i blanksna, bestämde sig för att det var hans tid.
Henna indiska naturliga fytokosmetik.

Placerad som ett naturmedel för att stärka och färglägga hår. För det första har jag länge varit övertygad om att Henna kommer att rädda mitt huvud från den massiva hårfläcken, och det är utmärkt för deras tillväxt. När det gäller det andra skulle jag inte lägga de fem bästa i helvetet. Nedan kommer jag att beskriva varför.

Henna produkt är helt naturlig, grönsak. Designad för alla typer av hår. Men jag kommer att berätta för dig vad: Om håret är benäget för torrhet, rekommenderar jag inte att du använder den naken, tillsätt olja eller innan Henna färgar håret, utför flera procedurer med oljemaskor. Hur gör jag, beskrivs i den här översynen.

På plåstret i standard 25 gram. Tillverkare Ryssland

På baksidan presenteras all nödvändig information om egenskaperna hos henna:

Samt rekommendationer för färgning, utgångsdatum och adressrespons från tillverkaren:

Produktens sammansättning är endast 100% henna utan några ytterligare färgkomponenter. Produkten har passerat frivillig certifiering.

Och nu om Henna och mina personliga intryck.
För att vara tydlig noterar jag omedelbart att Henna påverkar alla på olika sätt. Dess färgegenskaper manifesteras beroende på hårstruktur, originalfärg (naturlig eller färgad med kemisk färg), och till och med en cykel. Det är inte nödvändigt att måla med henna, om du tillfälligt startade en "kvinnlig reparation"
Dessutom kommer färgen på henna att fixas med fläckfrekvensen, ju fler färger, desto mer intensiv färg.
Precis som jag tyckte inte om indisk henna. Och här är varför:
1. Till skillnad från denna som kostar 6 rubel. Den indiska patchen kostar 24 rubel. Jag behöver 4 förpackningar för målning, totalt 96 gnid. mot 24 rubel för iranska. Skillnaden är uppenbar.
2. Det verkade konstigt att hon i jämförelse med iranska har en blek färg.


Det verkar som om det gjordes antingen från overripe eller från lågkvalitativt gräs. Bilden visar att pulveret från iranska henna är ljusare och rikare än indiska.

3. Trots det faktum att indianens slipning är bättre (mindre), knipper hennaen sig snyggt. När jag hällde henna i behållaren såg jag att i varje lapp var det praktiskt taget bara en stor klumpar, men inte pulver.


Det här är inte bra, eftersom klumparna utspäddes dåligt med vatten, och för att få blandningen till ett homogent tillstånd, var jag tvungen att spendera mer tid.

4. Indisk henna kräver en större mängd. För att få samma färg behöver jag nästan ett och en halv gånger mer indiskt hennapulver än iranskt. På bilden försökte jag visa att i en behållare är pulvret mer än i det andra, och färgen visade sig vara densamma. Som en slutsats: den indiska stora utgiften, igen - olönsam.

5. Tja, som bevis, färgad lösning. Som du kan se, den som den andra tillverkaren är densamma.

6. Samtidigt är färgämnena hos indiska Henna mycket sämre än Irans. Bilden visar att iransk henna ger en ljus, mättad färg, medan indiska färger krämar material i någon konstig blek färg.

7. Indiska Henna färgade inte alls mitt hårrötter alls.

Lite och bra. Indisk henna är bättre tvättad ut. Jag tillskriver detta till fin slipning. Plus, hennes förpackning är mycket bättre i kvalitet än den iranska.
Denna henna gav mitt hår från mitten till ändarna en trevlig kopparskugga och glans. Dessutom ökar jag glans och silkes hår med denna mask.

Hårets ändar ser mer levande ut.

Så här har håret med blixt i rumsbelysning:

Det är ute i solen:

Färga hår med henna, kom ihåg att det ger olika nyanser med olika belysning.
Sammanfattningsvis vill jag säga att indisk henna kan användas uteslutande för lätt toning och hårbehandling, men inte för färgning. Iranska målar fortfarande bättre. Dessutom torkar indian och resten håret. Den har en högre konsumtion till ett högre pris. Det är olönsamt när resultatet inte motsvarar utgifterna. Billiga iranska henna målar mycket bättre och kostar mindre.

I rekommendationerna ställer jag "ja", för kanske det jag skrev ovan är möjligt - den här henna passade inte på min hårstruktur.

Vad är skillnaden mellan iranska och indiska henna (och vad är henna)?

Henna är ett naturligt färgämne i pulverform. Källan är Lawsonium-växten, inte stakig. Lovesonia fick sitt namn på 1700-talet på uppdrag av den brittiska doktorn Isaac Lawson. Och epiteten "nekolyuchaya" (obearbetad) - för frånvaron av taggar och taggar. Men, naturligtvis, upptäckte engelsmannen Lawson alls inte växten till världen. Det var känt väldigt länge sedan - i Nordafrika, i Mellanöstern, i Indien. Egypten använde sina löv för att måla sina naglar röda (det ansågs vara mycket vackert och "modernt"), profeten Mohammed tonade sitt skägg, Punjabs kvinnor såg hans ögon, indiska drottningar tog invecklade mönster på hans kropp. Ordet "henna" är arabiskt. Det som var först - plantans namn eller färgens namn - är svårt att säga. Folk, långt och fast - från bronsåldern - som är bekanta med dem båda, använder namnet "henna", "el-henna" eller "henna" för växten. Färgen erhålls från Lawsons löv. De är stora, ljusgröna, glänsande. Ju yngre bladet och ju högre det växte på grenarna, desto mer färgämne är det - desto ljusare och rikare färgen. Alla Henna "erbjuder" sju grundläggande färger - från gult till svart - och en hel massa nyanser inom dessa gränser. Färg ditt hår är antingen i ton eller mörkare. Färgerna är varma, levande. Henna kommer inte att bleka ut. Men applicera på de tidigare missfärgade trådarna för att få effekten av färgning - tack. Förresten, från skott av Lawsonia får de färglösa henna - har en helande effekt (ger näring till hårbotten. Påverkar hårsäckarna, återställer strukturen hos skört och splittat hår, eliminerar mjäll) och från rosa-vita blommor - eteriska oljor som också läggs till färgämnen ( de bildar en skyddande film). Henna påverkar inte hårpigment, som kemiska färgämnen. Det omsluter håret, förtjockning och utjämning av dess struktur. Färgen tvättas inte av, bleknar inte i solen, ändras inte från havsvatten. Håret blir mer magnifikt, starkare och får märkbar glans. Henna är inte ett allergen och innehåller inte aggressiva kemiska föreningar. Därför kan det behandlas och färgas hår, även gravid. Och det kan också användas för tatuering. Indiska Henna och Iranska Henna är mer som märken, handelsnamn. Indisk henna har ett bredare färgområde (fler nyanser). Och viktigast av allt - det är mindre. dess pulver är mer likformiga, d.v.s. Det fördelas jämnare på håret, tränger djupare in i hårstrukturen, vilket ger en mer mättad och ljus färg och glans.

Henna är namnet på en växt, eller bättre säga namnet på färgpulvret som erhållits från en växt. Mest Henna är främst känt som ett naturligt hårfärg. Henna är inte bara tyrann eller indian, utan också jemen och sudaneser. Den största skillnaden i färgomfånget, en mängd olika färger kan skryta indiska henna, och det är mer användbart. Används inte bara för färgning av hår, till skillnad från iranska henna. Fördelen med någon form av henna är att det är en helt naturlig produkt som inte innehåller någon kemi. Även gravida kvinnor kan färga håret med henna. Henna i kombination med Basma kan måla över och grått hår.Nästa Artikel
Vitaminer för hårväxt på huvudet