Professionellt råd. Vad är bättre: laminering eller avskärmning av hår?


Hårvård är ett viktigt förfarande för att bibehålla sin hälsa.

Men inte alla tjejer kan göra olika masker 2-3 gånger i veckan.

Vägen ut ur denna situation är ett engångsförfarande på lång sikt.

Lamination och skärmning: vad bör föredras? I den här artikeln kommer vi att se vilka grundläggande skillnader dessa förfaranden har och hur man gör rätt val.

lamine

Lamineringsproceduren är en speciell produkt som appliceras på håret, vilket tätar hårvågorna och återställer deras integritet. En tunn beläggning av cellulosa skyddar mot yttre påverkan och ger ett estetiskt utseende till frisyren. Kärnan i laminering är att skapa ett skyddande skikt på hårets yta.

Innehåller naturliga ingredienser:


Kompositionen täcker bara håret utomhus, vilket eliminerar den porösa strukturen.

Styrkor och svagheter

fördelar:

 • återhämtning. Filmen skyddar inte bara från skadlig luft och solljus, men också från exponering för höga temperaturer.
 • Förfarandet, som utförs omedelbart efter färgning, kommer att göra färgen mycket ljusare och hjälpa till att hålla ut längre.
 • splittrade ändar och torrhet elimineras. Sammansättningen soldater skadade och fristående vågar, återställa hårets integritet. Strängar förvärvar en naturlig glans, blir lydig och det finns ingen effekt av "pistolen";
 • förstärkning. Curls blir elastiska och fjädrande, faller ut är minskat.

Nackdelarna kan endast tillskrivas en oväntad effekt. Det kan hända att håret inte blev detsamma som det var annonserat. Detta händer på grund av oerfarenhet hos mästaren eller produkten av dålig kvalitet.

Effektens varaktighet

Effekten av proceduren varar från 3 till 6 veckor. Det beror helt på hårets struktur, nivån på skador, specialistens professionalism och kvaliteten på produkten som appliceras på locken.

screening

Screening är först och främst en medicinsk procedur. Det består i att applicera ett botemedel på strängarna.

Med hjälp av naturliga och användbara element som ingår i kompositionen, det närmar och läker håret från insidan, men också, som laminering, täcker det med en skyddande film.

Penetrerar djupt in i kroppen, mättar komponenterna håret med hälsa och tätar hårets skalor och spetsar, gör dem skyddade, starka, elastiska och elastiska.

Fördelar och nackdelar

fördelar:

 • förbättrar strukturen på grund av terapeutisk effekt
 • skyddar hår från yttre påverkan och höga temperaturer;
 • läker skadad och brittleness;
 • ökar volymen genom att öka hårets tjocklek;
 • gör håret lättsamt och enkelt styling.

nackdelar:

 • håret blir hårdare
 • efter spolning kan öka ömhet
 • arbetet med talgkörtlar förstärker.

Hur länge?

Skärmen hålls lite mindre än laminering, eftersom mer betoning läggs på behandling. Den skyddande filmen är något tunnare. Resultatet kommer att förbli från 3 till 4 veckor.

Efter 5-6 sessioner blir håret friskt och utan upprepade funktioner blir det blankt, silkeslen, jämn och hälsosam.

Vad är de olika procedurerna?

Lamination och screening - förfaranden som syftar till att förbättra utseendet, restaureringen och behandlingen av skadade trådar. Men vad är skillnaden? Låt oss räkna ut det!

Lamineringsprocessen har en skyddande funktion, döljer yttre brister och skyddar locken från giftiga ämnen och föroreningar.

Näring också, men inte inuti. Efter denna operation läggs volymen, glans och hälsosamt utseende.

Skärmen penetrerar håret, förbättrar strukturen, matar inifrån, förseglar splittrade ändar, har läkningstegenskaper och täcker med en tunn film av cellulosa för skydd.

Vad förenar dem är att båda förfarandena kan färgas och färglösa.

Vilket sätt är bättre?

För att kunna välja ett förfarande måste du veta om deras mål, meriter och det förväntade resultatet.

Lamineringsprocessen syftar till att förbättra utseendet, hårets tillstånd och deras skydd. Förstärkning av det yttre skiktet genom att fixera flingorna, skydda dem från skadliga effekter av ett ofarligt cellulosahölje. Laminationens effekt och varaktighet är längre än den för analog.

Laminering sker från mitten till ändarna av håret och hålls under en låg temperatur på 20-30 minuter för att effekten ska bli bättre.

Screeningen är inriktad på behandling, skydd från insidan och skapandet av ett fräscha utseende av frisyren. Förutom densitet och glans återställs håret på vitaminer, naturligt keratin, och kretsens hälsa och skönhet är förlängd. Efter flera sessioner ser strängarna ut friska utan avskärmning.

Varaktigheten av screeningseffekten är mindre än samma metod - i genomsnitt 3,5 veckor.

Skärmningen kan utföras hemma. Verktyget appliceras i full längd och utför operationen i tre steg:

 • tillämpning av luftkonditionering
 • återvinningsverktyg;
 • fixeringsblandningen av oljor.

Kontra

Som med något komplex för restaurering och behandling av dessa procedurer finns kontraindikationer.

Laminat hår kan inte vara i följande fall:

 • Med riklig håravfall. Efter laminering blir håret tungt och svaga rötter kan inte bibehålla sin vikt.
 • Av samma anledning är det värt att neka långhåriga tjejer (längd under midjan).
 • Om det finns skada på hårbotten, bör du först rådgöra med din läkare.
 • Hudsjukdomar, såsom seborré, är också kontraindicerade.

Escaping är förbjudet om:

 • Riklig förlust. Strängar blir tunga och folliklarna är svåra att hålla.
 • Tjockt och hårt hår. Efter sessionen blir de ännu hårdare.
 • Hudsjukdomar och skada på hårbotten.

Vilken metod för Quafure vård är att föredra, bestäms endast av dess ägare. De senaste teknikerna från experter hjälper alltid till att bevara och återställa hårets hälsa och göra dem ännu vackrare.

Screening eller laminering av hår: Vad är bättre och vad är skillnaderna

Varje tjej vill ha långa lockor och glömma alltid om splittrade ändar. Tack vare frisörtjänsten för screening och laminering kommer du att glömma vad tråkigt och livlöst hår är och få en frisyr som stjärnor reklam för populära hårprodukter. Vi kommer att förstå vad som är bättre avskärmning eller laminering, vad är vanligt och vad är skillnaderna i dessa förfaranden.

Vad är laminering

Hårlaminering är processen att applicera professionell kosmetika på håret, vilket skapar en skyddande film på locken. Laminering sker i salonger, för detta ändamål appliceras speciella formuleringar på håret, baserat på vete- och sojaproteiner, vitaminer och andra biologiskt aktiva substanser.

Masken är jämnt fördelad över hårets yta, lämnar i 20-30 minuter och tvättas sedan noga av. Den här tiden räcker för att varje hår ska täckas med en skyddande film, på grund av vilken krullens ojämna struktur släpper ut. Som ett resultat blir håret smidigt, glatt, glänsande, effekten varar i 3-6 veckor.

Video: Vad är laminering - svaret från experten.

Screening procedur

Det här är en hälsotjänst, vars syfte är att återställa håret från insidan och inte bara utanför. Vid avskärmning tränger alla de fördelaktiga ämnen som utgör masken igenom hårstrukturen, återställer strukturen, ger näring och skapar ett skyddande skikt på ytan.

Det finns två typer av medel för avskärmning: transparent och färg. Den första hjälper till att förbättra utseendet på håret, den andra får en annan nyans. Sådan färgning ger inte skada för ett hårhår, men färgen kan tvättas om 3 veckor. Läs mer om hårskydd.

Resultatande effekt

För att jämföra dessa två tjänster för vård av hår, måste du veta vilket resultat du får efter proceduren.

Lamination ger följande effekt:

 1. Din frisyr kommer att skyddas mot påverkan av yttre aggressiva faktorer: lack, varmluft, solljus, genom att skapa en skyddande film efter applicering av masken.
 2. Du kan bli av med sköra och splittrade ändar. Faktum är att hårets struktur liknar cellerna tätt knutna till varandra, med tiden börjar de att exfoliera och vår frisyr blir oattraktiv. Efter laminering är hårstrukturen täckt med en ny film, vilket leder till att alla skalor faller på plats och frisyren blir jämn och vacker.
 3. Efter lamineringsprocessen blir frisyren 15% mer voluminös, krullarna lyser, styling tar ett minimum av tid.
 4. På grund av den skyddande filmen behåller färgen på de färgade krökarna sin skugga längre.
 5. Effekten efter laminering varar 4-6 veckor.

Hur effektivt är laminering av lockigt, lockigt hår, vi rekommenderar att du läser på vår hemsida.

Skyddande effekt:

 • håret blir mjukare och glänsande, men inte lika mycket som vid laminering;
 • shagly läker från insidan ut;
 • frisyren blir tyngre och fluffar inte;
 • håret efter avskärmning blir 10% mer voluminöst
 • effekt efter screening varar 2-4 veckor.

Emissionspris

Avskärmning är ett billigare förfarande än laminering. I salonerna, beroende på hårets längd och kvalifikationer hos mästaren, kommer du att kallas priset från 1000 till 5000 rubel. Den färdiga uppsättningen för avskärmning kostar från 1 700 till 3 000 rubel, det dyraste verktyget är PaulMitchell-produkten. Priset kan nå upp till 8 000 rubel. Denna uppsättning kan vara tillräcklig för 3-5 procedurer, beroende på hårklippets längd.

Observera att priset på laminering beror på hårets längd och frisörens kvalifikation. Genomsnittliga priser i Moskva - Hårlängd upp till 50 cm 4000 rubel., Mer än 50 cm - 5000 rubel.

Lamination och avskärmning av huset

Om du vill skydda hemma måste du köpa professionella verktyg. Du kan köpa dem i specialbutiker eller order från leverantörssidan. De mest populära är skärmprodukterna Estel och Paul Mitchell.

Avskärmningsförfarandet görs i fyra steg:

 1. Först måste du tvätta håret med djupt rengöringsschampo.
 2. Applicera balsam - spraya för att återfuka och släta hårets struktur.
 3. Applicera olja för att näring och mätta fukten hos varje hår.
 4. Spraya olja för att skapa en skyddande film.

Lamination hemma är bra eftersom det kan göras utan att använda dyra verktyg, och använder en gelatinmask, som är beredd med en hastighet på 1 msk. l. gelatin 3 msk vatten med tillsats av ett ägg och balsam (mask) för håret. Om du föredrar professionella verktyg kan du prova Estel lamineringskit.

Video: Hårlaminering från mästerklass från en specialist Estelle.

Fördelar med avskärmning och laminering

screening

fördelar:

 • hår läker från insidan;
 • färgning med hjälp av färgskärmning är helt säkert för hår;
 • skapad skyddsfilm sparar hår från yttre aggressiva faktorer;
 • krullar lätt kammade och mottagliga för läggning;

nackdelar:

 • krullar blir mer styva
 • Efter tvättning av huvudet kan håret elektrifiera
 • Det rekommenderas inte att göra ägare av fet hår;
 • Den skyddande filmen håller på håret 1-4 veckor.

lamine

fördelar:

 • lämplig för vilken typ av hår som helst;
 • antalet förfaranden är inte begränsat
 • laminering tränger igenom hårstrukturen, fyller sprickorna och ger håret perfekt jämnhet.
 • Den skyddande filmen skyddar håret från den aggressiva miljön och fungerar som en fixer vid färgning av hår.

nackdelar:

 • Om håret är skadat kan resultatet vara 3 veckor;
 • Laminerade krullar kan inte målas;
 • Hårkvalitetsprodukter av hög kvalitet tvättas snabbt bort och ger inte önskad effekt;
 • höga kostnader för service.

Sammanfattningsvis vill jag notera att många experter rekommenderar att man byter ut dessa procedurer eller att utföra dem samtidigt, för bästa resultat.

Vad är skillnaden mellan laminering och hårskydd?

Vad är hårskydd och hur skiljer det sig från laminering

Full hårvård är den viktigaste delen av skönhet och hälsa hos en kvinna. Specialister på frisörsalonger erbjuder moderna metoder för att skydda och närma sig hårskärmning och laminering. Var och en av dem har sina fördelar och nackdelar.

Screening - Hårbehandling

En typ av laminering är hårskydd. Detta är ett salongförfarande där håret är täckt med en speciell förening. Den applicerade filmen säkerställer varje hårs integritet och smidighet samtidigt som alla näringsämnen och fukt hålls kvar i den. Filmen är ganska tät, så håret blir resistent mot kemiska och mekaniska aggressorer. Också på grund av den extra densiteten verkar frisyren mer voluminös, håret blir starkare och färgen är mer mättad.

Procedurens specificitet ligger i det faktum att kompositionen, som täcker håret, penetrerar djupt in i håraxeln. Således finns det en mat inifrån. Således är avskärmning behandling och läkning av hår.

Det bör noteras att screening är av två typer: färglös och färg. I det andra fallet läggs ett vanligt färgämne valt av klienten till kompositionen. Färgskärmning ger mild hårfärgning, som inte tvättas ut till slutet av proceduren. Filmen vilar på håret i flera veckor, beroende på kroppens individuella egenskaper och det använda schamponet.

Skillnaden mellan avskärmning och laminering

Huvudskillnaden för avskärmning från laminering i handlingsspektret på håret. Skärmen ger en inre effekt: det intensivt närmar sig, ger jämnhet och styrka till håret. Lamineringen är endast inriktad på hårets yttre mantel - den täcker den med en resistent, andningsbar film som skyddar mot olika temperaturförändringar. Båda förfarandena kan utföras både i följd och samtidigt.

Fördelar och nackdelar med avskärmning

Fördelarna med hårskydd är en märkbar förbättring av hårets struktur omedelbart efter den första applikationen av kompositionen, problemets försvinnande med delade tips, en signifikant volymökning och en fullständig återhämtning av håraxlarna. Dessutom hjälper förfarandet att bli av med grått hår och förbättra färgstabiliteten hos både ditt eget och färgade hår.

Nackdelen är tiden för kompositionens begränsade effekt på håret: från två till sex veckor. Proceduren kan dock upprepas om och om igen, oavsett mellantid, eftersom det inte skadar håret.

Håravskärmning vad är det

Om du är trött på att leta efter recept för effektiva hårmaskor som ger ditt hår liv, så är det dags att ta drastiska åtgärder. Har du hört talas om hårskydd? Genom att göra den här proceduren får du effekten, som Hollywood-stjärnor. Kvinnor över hela världen tillhandahåller sina strängar med läkande vård. Denna procedur görs av både professionella mästare i salongen och vanliga tjejer hemma. Lär dig om inveckling av rätt skärmning.

Fördelar och nackdel med att skydda håret

Vad är skärmning? Detta är en medicinsk procedur som, tack vare de aktiva ingredienserna i den använda substansen, tränger igenom de skadade naglarna. Många kallar det skiner, från det engelska ordet "shine", för efter skölden skiner håret. Förväxla inte proceduren med laminering, som använder ett ämne som bildar en film runt nagelbandet och längs hela längden av trådarna. Screening fördelar:

 • Förfarandet ger näring från insidan på mobilnivån, och ger inte den vanliga kosmetiska effekten.
 • Du läker torrt, skört hår. Efter avskärmning kommer problemet med splittrade ändar inte stör dig.
 • De naturliga beståndsdelarna i ämnet som används vid avskärmning liknar de som används vid fytolamering.
 • Ammoniumfri förening.
 • På grund av den inre avskärmningseffekten blir håret 1,5 gånger större.
 • Håret kammas lätt, blir inte förvirrad, passar bra.
 • På grund av de yttre effekterna av att skina skyddar en skyddsfilm hår från aggressiva faktorer som sol, damm, mekanisk och kemisk skada.
 • Med skärmning är det enkelt att färga trådarna.
 • Användbara komponenter ackumuleras i hårcellerna, så med varje nytt screeningsförfarande, varar effekten längre.
 • Trevlig lukt.

Escaping har sina nackdelar, så se till att du är nöjd med den här effekten före det förfarande som du är nöjd med:

 • Håret elektrifieras efter varje tvätt med schampo, så du måste använda en antistatisk balsam.
 • Efter ett enda screeningförfarande kommer effekten inte att hålla länge. Det är nödvändigt att genomgå en behandlingskurs för att uppnå önskat resultat.
 • Om ditt hår har ett hälsosamt, glänsande utseende, kommer du externt att märka förändringar efter screeningproceduren.
 • Det är inte önskvärt att påverka fettlökar och naglar.
 • Håret är inte mjukt, utan blir stivt och tungt.

Teknik för proceduren i kabinen

Innan proceduren i salongen kommer du att bli klart besvarad frågan om hur hårskydd är gjort, och då kommer de att berätta om fördelarna. Anmäl dig för att skina, du får en trefasbehandling som består av: fuktgivande och utjämning av naglarna, regenerering och förstärkning av den skadade strukturen, ovanpå strängerna av en skyddande film som ger glans. Här är stegen efter vilken screening blir ditt favoritförfarande:

 • Håret tvättas med schampo, vänta lite tills det blir blött och inte vått (den här gången måste passera utan att använda en hårtork).
 • Droger appliceras på strängarna (totalt tre, men varje salong har sin egen policy).
 • Förvänta dig lite tid för hårnålarna att absorbera drogerna, varefter produkten tvättas bort.
 • Vänta tills trådarna torkar sig utan hjälp av en hårtork. Nästa - Applicera blandningen för att skydda håret med en färgeffekt eller utan den.
 • Efter en halvtimme torkas strängarna med klymazon eller sushiuar (professionella salonger ska ha sådan utrustning tillgänglig). I andra fall används en varmluftsfläkt, vars strömmar måste styras längs hela längden av håret.
 • En balsam appliceras, vilken fixar proceduren som utförs. Det är inte nödvändigt att tvätta det, bara för att torka håret igen.
 • Titta i spegeln - voila! Glittersträngar oemotståndliga. Du får råd om att tvätta håret - vänta ett par dagar för att näringsämnena ska absorberas väl.

Hur man gör proceduren hemma

Vad är skillnaden mellan processen med att skärpa huset och förfarandet i salongen? Svaret är enkelt - kostnad. Vissa tror att du bara ska vända dig till proffs för frågor om hårvård, men när du är beväpnad med högkvalitativa preparat och sunt förnuft, varför inte prova det själv? Följ anvisningarna för användning när du köper ett skärmskydd.

 1. Avskärmningsförfarandet börjar med att rensa håret. För att göra detta, använd schampo, som ska ingå.
 2. Låt håret torka. Använd inte en hårtork, och i stället suga försiktigt överflödigt fukt med en handduk.
 3. Applicera på linjen i pannan av barn eller fet grädde, och fortsätt sedan till håret. Så du undviker att färga huden.
 4. Följ beskrivningen i läkemedlets anvisningar, håll huvudmedlet nödvändigt tid för lite fuktigt hår.
 5. Nästa - shampooing, blåstorkning, fixering av resultatet.
 6. Tips: Byt inte läkemedel med hemmet.

Vilket sätt att skydda är bättre att välja

När du väljer ett verktyg för att skina, var uppmärksam på dess kostnad. För mycket billiga varor anger en falsk, så förvänta sig ett positivt resultat av dem är inte värt det. Professionella verktyg, som är kända på världsnivå, har passerat den internationella certifieringen och vann många utmärkelser. Dessa är skärmpaket från Kemon, Q3 Therapy Estel, Paul Mitchell. Skillnaden mellan dem är inte hur mycket effekten varar, men i kompositkomponenter. Kolla in mer information.

Kemon Kit

Om du vill ta reda på om ditt hår är rakt från avskärmning, då använder du Kemon kit, så kommer du att uppnå denna effekt. Den innehåller en utjämningskräm, en neutraliserare, en återställande komplex Keratin Plus, en krämkonditioneringsapparat som fixar all åtgärd. Kemon-kit används i både heta och kalla förfaranden. Han är väl etablerad bland frisörerna.

Q3 Therapy Estel

Estels produktlinje erbjuder separata uppsättningar för blondiner och mörkhåriga tjejer (Q3 Blond och Q3 Therapy). De har en tvåfaskonditionerare, två oljor som innehåller extrakt av argan, macadamia, kamelia, siloxan (en analog silikon). Först appliceras ett rengöringsschampo, sedan en olja för avskärmning, och i slutet är proceduren fixerad, håret blir glänsande. Glöm inte den heta stylingen! Om du väljer att köpa, kostar Estel Hair Shielding Kit ca 2000 rubel.

Paul Mitchell

Paul Mitchells hårskyddssats innehåller 4 komponenter: Shampoo Tre rengöringsschampo, Superladdad fuktgivande mask för fuktgivande, skärmmedel, Detangler terapeutiskt läkemedel som inte tillåter att håret blir trasslat. Det här verktyget innefattar färgningsträngar. Om du vill byta skuggning av hår, var inte orolig för skada. Ammoniakfri färg innehåller oljesyror och sojaproteiner.

Hur ofta kan hårskydd bli gjort

Frekvensen av screeningsförfaranden beror på hårets initiala tillstånd. Om de befann sig i en beklaglig situation, då skulle mästaren kontaktas inom de första 1-2 veckorna. Varje gång kommer proceduren att skjutas upp ytterligare på grund av ackumuleringseffekten i strängarna. Om du är engagerad i att skina hemma, gå igenom minsta kursen - 5 medicinska procedurer för strängar. Om det verkar som om det här inte räcker, förläng kursen till 10 sessioner. Hur länge håller screeningseffekten kvar? Beror på hårkompositionen, men den upprepade kursen utförs på 6-10 månader.

Kontraindikationer till proceduren

Escaping trivs med fördelarna med tjejerna, som kom upp med förfarandet. Men allt är inte så enkelt som det verkade vid första anblicken. Rusa inte till salongen tills du vet alla detaljer i denna procedur. Det finns ett antal kontraindikationer för screening. Det är förbjudet för människor som:

 • Lider av alopeci (patologisk håravfall, skallighet). Cuticles efter avskärmning blir tyngre och absorberar användbara ämnen. På tunt, knappt hållande hårmedel kommer att ha en skadlig effekt, förvärra situationen.
 • Ha en tjock, tät struktur av strängar. Anledningen är densamma.
 • Kronisk fet hud och rötter. Förfarandet är utformat för djup näring och hydratisering, vilket skulle vara överflödigt för denna typ av hår.
 • Lider av hudsjukdomar. Drogen testades på friska patienter. Hur man beter sig betyder att sjukdomar är okända.
 • Har skadade områden av huvudet, kranialskador.
 • Överför inte komponenter som ingår i drogerna. Noggrant studera sammansättningen av skärmningsmedel innan du köper eller beställer rutiner i kabinen.

Ta reda på hur användbar tvätttvål för håret.

Den ungefärliga kostnaden för förfarandet i salongen

Priset på avskärmning beror på mästarens professionalism, den valda uppsättningen, hårets längd. Den ungefärliga kostnaden för förfarandet i salongen när man använder produkter från Paul Mitchell: en kort längd - 1700-3000 rubel; genomsnittet är 2900-4000 rubel; långa 3500-5000 rubel. Priserna är inte för överkomliga, men för en fantastisk effekt är det värt att försöka! Skruvförfarande vid applicering Q3 Blond och Q3 Terapi från ESTEL Professional: kort längd - 250-800 rubel; genomsnittlig - 400-1000 rubel. långa - 700-1500 rubel. Billig, men bara för att ursprungslandet är Ryssland.

Video: Vad är bättre skärmning eller laminering av hår

Om du inte kan bestämma vad ditt hår behöver - vid laminering eller skärmning, se videon nedan. Hår stylist kommer att förklara på ett tydligt språk, vad är skillnaden mellan dessa förfaranden och varför de borde göras. Ett litet råd: om det finns en sommarsäsong framåt, bör laminering göras till havet, och om du inte har tid att vila, fortsätt till skalning. Varför? Svaret finns i videon.

Bilder före och efter proceduren

Många tjejer runt om i världen har upplevt fördelarna med att skina. Även om vårt folk är konservativa, men det är värt att försöka något nytt för att uppnå de önskade resultaten. Denna procedur är inte kontraindicerad för gravid! Det enda som kan hända är hårets oförutsägbara reaktion på färgningen, men här handlar det om hormonell omstrukturering, inte av avskärmningsåtgärden. Om du vill se välskötta på plats, är det här för dig! Kolla in bilderna före och efter.

recensioner

Juliana, 22: Jag har länge varit intresserad av hårvård. Innan det ställdes inför endast kosmetiska produkter. Jag läser om screening, bestämde mig för att prova i stugan. Vad kan jag säga Det tog mycket tid och pengar, men det var värt det! Jag hade torrt hår som såg ut som halm. Nu i spegeln som om jag inte var, men någon från TV: n. Jag vill göra följande procedur hemma av mig själv.

Darina, 30 år gammal: Analfabeter och oerfarna experter mötte på min väg. Jag var så besviken över salonerna som jag trodde skulle gå till hantverkarna. Men min vän Maria återvände med magiskt glänsande hår från en mästare som inte kände mig. Hon sa att han nyligen hade genomsökt kurser, och screening var ett chip. Jag gillade effekten så mycket att jag bestämde mig för att anmäla mig. Forked upp på Paul Mitchell och... ångrade inte. Jag går bara till den här mästaren, jag skärmar varje 3-4 veckor.

Anastasia: 26 år: Tjejer, när jag först hörde om screening, var jag intressant. Jag är okej att experimentera, om det är 3 terminer (hormoner är inte så rasande som i tidigare). Försökte skina med droger från Paul Mitchell, mycket imponerad! Jag var nöjd med effekten, men under de första månaderna efter födseln hittade jag inte tid. Undertecknas igen och väntar på en magisk dag.

Hårskyddsåtgärder

Inte alla kvinnor har hört talas om hårskydd, även om det föreslås att tillverkas i många skönhetssalonger.

På ett annat sätt kallas denna kosmetiska procedur som "lysande" och inte laminering. Dess syfte är att återanpassa skadat hår.

Externt blir de återställda locken vackra, för efter proceduren får de en djup inre näring.

Därför kan avskärmning, som ses i bilderna som tagits före och efter proceduren, återställa hälsan till torra, tråkiga och skärande strängar.

Secrets of hair shielding procedur

Hårskydd har fått det här namnet på grund av dess unika egenskaper (innovation i kosmetologi) - för att skapa en skärm eller en skärm mot miljöpåverkan.

Denna artificiella barriär fungerar i följande riktningar:

 • stärker varje hår, vilket försvagades efter frekvent användning av apparater för hårtorkning eller på grund av konstant färgning;
 • garanterar näring inte bara hårhöljet utan även kärnan;
 • blockerar ultraviolett
 • tillåter inte att håret torkar ut från användning av strykning eller hårtork;
 • leder Ph-nivån till en acceptabel norm;
 • ger hår elasticitet och silkiness.

Även om denna procedur började göra på locken nyligen, men hon har redan lyckats fånga ett stort antal kvinnor.

Att besöka stugan för screening är nödvändig när krullarna är:

 • ständigt färg eller markera;
 • ofta krullade eller rätta;
 • olika torrhet och brittleness
 • delas i ändarna;
 • upplevde effekterna av kemi;
 • förlorad glans och mjukhet.

Ingenting förbyder att göra denna behandling för strängarna ofta.

Applicera en skärmkomposition kan endast målas strängar, och krullar kan behandlas på detta sätt under perioden mellan deras färgning.

Du kan regelbundet gå igenom proceduren för screeningsträngar och friskt hår. De kommer att se ännu bättre ut.

När man skapar en screeningförening används aminosyror, sojaprotein och många växt- och naturliga ingredienser. De ger näring och mättar håret med fukt och ger dem glans.

Kompositionen är helt saknad torkmedel, såsom väteperoxid och ammoniak.

Den viktigaste helande ingrediensen är olja. Det kan vara lavendel eller argan. Arganolja är känd för sin helande egenskaper och motsvarande pris.

Egenheten hos denna unika olja ligger i det faktum att den innehåller samma komponenter som är innehållet i talg.

Hår får de ämnen som de saknar och på grund av kränkningar i talgkörtlarna.

Om hjälpoljor används tillsammans med arganolja, är det helt möjligt att helt omarbeta de drabbade krullarna.

Strängarnas rötter kommer att härda och mätta varje hår med vitaminer och mineraler. Håret kommer till sist att få elasticitet och livlig glans.

Mestadels mästare i skönhetssalonger, som gör hårskydd, tar produkter gjorda under varumärket Estel.

Det är lätt att genomföra proceduren med dem både i salongen och i ditt hus och sprutar kompositionen på strängarna växelvis.

Tillverkaren erbjuder att välja ett verktyg: antingen Q3 Blond eller Q3 Therapy. Med hjälp av var och en av dem utförs hårskyddsförfarandet utan svårighet.

Dessa föreningar kompletteras med ceramider så att de nödvändiga substanserna absorberas djupare i håret. Ceramider förbättrar kretsarnas elasticitet och mjukhet.

Hur är screeningproceduren för strängar?

För att slutföra proceduren måste du göra några enkla steg. Poängen är att ett medel tillämpas på strängarna, utformade för att återställa de skadade delarna av krullstrukturen.

Överdragskräm komposition absorberar djupt, närande hår från rot till spets.

För att förfarandet ska fungera är det gjort i flera steg. Först måste du tvätta håret, det är bättre att använda schampo från professionell kosmetik.

Det rekommenderas att du håller shampooet på strängarna i minst två minuter och skölj sedan med varmt vatten. Glöm inte balsamkonditioneringsapparaten.

Då bör strängarna vikas om med en handduk så att den absorberar överskott av fukt. Du kan inte gnugga håret med en handduk.

Därefter fördelas baskompositionen över de råa krullarna - en speciell oljig vätska.

Det bör smutsas på strängarna noggrant, se till att dropparna inte faller på ögonslimhinnan, såväl som på pannan och nacken.

Om kompositionen trots allt har rullat på huden i ansiktet, så ska den tvättas. På platsen för oljepennetryckning, smörj en kräm med stor fetthalt, så att en bränn inte visas där.

För att undvika droppar av kompositionen som faller i dina händer, bör du utföra proceduren med handskar, vilka är fastsatta på uppsättningen medel för att skydda trådarna.

Efter en tid, som indikeras på produktflaskan, tvättas krullarna igen, men utan schampo.

Det är inte tillrådligt att överdriva det på håret, eftersom det tvärtom kan förvärra problemet med torrt hår.

Efter att ha tvättat locket med vatten måste du torka dem med en hårtork. Nästa steg är att täcka krullarna med en förstärkande komposition.

Då är det nödvändigt att omedelbart ta upp hårtorken, torka krullarna med ett mildt varmt luftflöde.

Effekten av proceduren som utförts är inte lång i kommande. Screening är inte en lång process, men det kräver precision av åtgärder.

Efter det visas en tunnaste tjockfilm på varje hår, som närmar håret från insidan och utsidan, vilket gör att håret blir spegelglatt, vilket visas på bilden nedan.

Skärmning kan snabbt läka håret från torrhet genom att återställa skadade krullningsområden.

En ytterligare effekt av denna metod är maskeringen av grått hår. Strängar efter avskärmning skyddas mot skadliga miljöpåverkan.

Den beskrivna metoden för hårbehandling använder inte bara en genomskinlig komposition. Det finns jämn färgavskärmning som kan ge ditt hår en vacker glänsande nyans.

Skillnaderna i avskärmning från laminerkronor

Vad är avskärmning av hår, nyfiken, många flickor som har kommit till frisören.

Det är speciellt intressant för vilket ändamål denna procedur utförs. Men efter att ha hört en frisör börjar tjejerna att tro att screening är detsamma som laminering.

Men avskärmning och laminering är olika procedurer. Även om det finns en hel del gemensamma punkter mellan dem skiljer man sig från den andra.

Håravskärmning involverar applicering av sådana medel som penetrerar nagelns djup i hårstrukturen och bildar en skyddande mantel från ovan.

Och laminering verkar bara på hårets yttre lager, utjämning och förstärkning.

Därför skiljer sig laminering från screening genom att det inte botar skadade trådar, men maskerar bara alla defekter.

Laminering är avsedd att förbättra utseendet på håret, det är inte riktat mot behandling av strängarnas inre struktur.

Om du letar efter vanliga egenskaper hos dessa procedurer kan du säga att både avskärmning och laminering kan utföras med färgämne.

Beslutet om hur man tonar färgskärmning kommer att överlåtas till kunden själv. Sådan färgning är sparsam.

Krullar, täckta med en speciell tunnfilm, förlorar inte färgpigment medan de tvättar huvudet. Färgen kommer att mättas tills en speciell komposition kommer av strängarna.

Efter salongproceduren tillsätts krullarna i volym, börja skina. Men från botemedlet kan strängar vara tuffa.

Strukturen håller på hår, åtminstone flera veckor.

Det är möjligt att förlänga effekten av att applicera ett avskärmnings- eller lamineringsmedel, men detta kommer att kräva professionella schampon och balm. Mycket beror på vilken typ av hår en kvinna har.

Eftersom avskärmning matar krullarna från insidan och laminering från utsidan kan de kombineras med varandra. Men båda förfarandena är inte långa.

Lamination tillsammans med avskärmning måste upprepas ofta, om du inte vill att ditt tidigare orena tillstånd ska återvända till strängarna.

Men laminering, liksom screeningproceduren, är mer en "ambulans" för försvagade lockar.

Det finns sätt att behandla strängar som kommer att fungera mycket bättre, och effekten av deras genomförande kommer att vara långsiktig.

Alla fördelar och nackdelar med strängande sköldar

Hårskydd har många fördelar framför andra salonghändelser.

Om du listar alla fördelar kan du ange följande:

 • Ståndens tillstånd förändras till det bättre, eftersom förfarandet inte bara maskerar bristerna utan också behandlar dem;
 • använd komposition innehåller naturliga ingredienser;
 • filmen skapar en skärm mot mekanisk och termisk skada;
 • Du kan byta hårfärg utan att applicera skadlig ammoniakfärg, vilket innebär att du inte försämrar curls
 • trådar blir visuellt tjockare, ser hälsosamma och vackra ut;
 • när kammarna inte är förvirrade, är de lätta att stila;
 • färgade trådar kort före proceduren förlorar inte sin färg under lång tid

Det verkar som om det inte finns något bättre än det här förfarandet.

Men tillsammans med plusserna har det också allvarliga nackdelar:

 • Nyvasket hår kommer att elektrifieras, så balsam är oumbärlig.
 • När strängarna komprimeras från kompositionen infunderad i dem blir de tyngre och hårdare.
 • ibland tillsätts silikonanaloger till skärningsmedel.

Om du ska göra ett sådant förfarande eller inte, kan du berätta om recensioner.

Det finns många på internet, många flickor bifogar foton till kommentarerna som visar hårets tillstånd före och efter det perfekta förfarandet.

Det finns flickor som helt vägrar att utföra screening på strängarna, när de får reda på hur mycket det kostar och hur mycket det kvarstår på krullarna.

Det är uppfattningen att detta är slöseri med tid och pengar.

Men för det mesta är feedbacken från kvinnor positiv. Det finns sådana fördelar med förfarandet som utseendet på glans på håret och ytterligare volym.

Kvinnor skriver att krullarna komprimeras och återställs, får ordentlig hydrering och näring.

Kvinnor som har försökt avskärma på strängarna säger att de inte längre är rädda för att torka krullarna och räta ut dem med ett stryk eftersom strängarna inte torkar ut från dem.

Recensioner rapporterar att proceduren eliminerar splittrade ändar.

Men om du listar nackdelar som markerar recensionerna får du en imponerande lista.

Vissa tjejer är väldigt upprörda att effekten på ett friskt hår är minimal och skenen är kvar till den första shampooingen.

Negativa recensioner lägger till att trådarna snabbt blir smutsiga och produkten tvättas nästan omedelbart.

En annan nackdel som många recensioner säger är att screeningsverktyget inte är kommersiellt tillgängligt. Därför föredrar vissa kvinnor att göra sig laminerade snarare än screening.

Vad är bättre: laminering eller skärmning?

Maxim Kukuruka

Lamination: Förstärkning och anpassning av hårstrukturen; Ge ytterligare volym, glans, silkiness; Bevarande och underhåll av färgat hår; Skydd mot mekaniska skador och miljöfaror. Lamineringsproceduren bör utföras av en utbildad skönhetsmästare. Varaktighet ca 45 minuter. avskärmning:
Fuktgivande och jämna hårstruktur. Restaurering och förstärkning av den skadade hårstrukturen. Skydda det yttre hårskiktet och ge det en lyxig glans. Dessutom finns det skydd mot termiska effekter och UV-strålar. Kumulativ effekt. Hårskyddsmetoder presenteras uteslutande i frisörsalonger.

Vad är hårskuggning? Vad skiljer sig från laminering? Hur man gör proceduren själv? SAMMANSÄTTNING med avskärmning ESTEL + PHOTO HAIR efter proceduren

Avskärmning. Nyligen har denna "mirakel" -procedur strängt PR på samma sätt som lamineringen, och särskilt vid utfrågningen av skärmmärken Estel och Paul Mitchell. Vi kommer att förstå om det är värt att göra det, huruvida det är användbart för hår och hur förfarandena för olika märken skiljer sig åt.

I salonerna från screeninglovet, som vanligt, hårets otroliga skönhet och hälsa - supersken, supervolym, superåtervinning etc. - alla de "super", utan vilka ingen vill ge master 1500-5000 rubel (Namnlösa: Så mycket frågas i salonerna för att skydda Paul Mitchell, beroende på hårets längd).

Vad är hårskydd?

Låt oss först se vad varumärket tekniker lovar.

Förfarandet för avskärmning av håret är en djup fuktighet av håret, näring, elasticitet, glans och skydd mot exponering för miljön, skydd mot ultraviolett strålning.

När den är skärmad på hårets yta skapas en blank blank yta - en skyddande skärm.

Sammansättningen av läkemedel för att skydda varumärket Paul Mitchell (USA) innehåller ett fuktgivande komplex baserat på sojaprotein och aminosyror, växtkomponenter, ammoniak är helt utesluten.

Skyddshöljets längd på håret varierar från 4 till 6 veckor beroende på hemvård.

Många människor förvirrar hårskärmning och lamination av hår, någon hävdar att detta är samma sak.

Hårskydd är näring av hårets inre struktur. Lamination är skyddet av hårets utsida. Dessa är inte ömsesidigt exklusiva förfaranden.

Förfarandet är idealiskt för alla typer av hår, färgat och naturligt. Hårskydd kan du få maximal fukt från insidan - från roten till spetsen!

Jag gjorde screeningen en gång i stugan och många gånger hemma, och jag kan säga att "salongen" och den höga kostnaden inte beror på procedurens komplexitet, utan för komponenternas otillgänglighet, och särskilt PM Shines-färgämnet.

Det är han som fungerar som bas för PM-avskärmning, det är inget annat än en toning ammoniakfri färg.

Steg 1. Först tvättas håret med djuprengöringsschampo. Enligt "Technology" -schampongen erbjuds Paul Mitchell - Shampoo Two naturligtvis också, men det kan enkelt bytas ut med en liknande (djuprengörande) schampo av ett annat varumärke, till exempel använder jag Redken eller Fekkai.

Steg 2. Vid detta steg kan du möta olika alternativ, i vissa källor föreslås att du använder luftkonditioneringsapparaten The Detangler, i vissa - det hävdas att det är nödvändigt att använda en Super-Laddad eller Super-Strong-mask. Mästarna är också oense.

Vad är det rätta alternativet?

Oddly enough, any. Beroende på behoven hos ditt hår applicerar befälhavaren antingen Detangler-luftkonditioneringsapparaten (som inte är skadad), intensivt fuktgivande Superladdad mask (om håret är torrt och poröst) eller intensiv Super-Strong proteinmask (om håret är skört och skadat)..

Masken är åldrad i 3-5 minuter, luftkonditionering - 1-2. Det är ingen mening att hålla dessa produkter längre, det är den här tiden som anges på förpackningarna och det är just detta som krävs för att fonderna ska fungera "som det borde".

Steg 3. Masken eller balsammen tvättas av och håret torkas med en hårtork.

Steg 4. Applicera toning på torrt hår - PM Skiner färgämne av vald skugga. Hantverkare erbjuder som regel en klar, dvs en genomskinlig nyans, men du kan ta någon annan palett.

Steg 5. Efter 20 minuter tvättas toning av med vatten och vilken mjuk schampo som helst, så behandlas håret med balsam.

Steg 6. Håret appliceras på håret för slutglans, i märkessalongerna använder Mitchels Super Skinny serum.

Men jag föredrar liknande produkter från andra märken, till exempel CHI eller Alterna.

Vad är resultatet?

Som ett resultat är proceduren: shampooing, applicering av en mask, toning (färg eller färglös), efterföljande tvätt och styling.

På grund av vad en särskild "skärm" ska visa på håret är det helt oklart för mig - om man använder färgämne, fungerar något färgämne på samma sätt, inte nödvändigtvis av det här varumärket.

Om på bekostnad av silikon från inale, då kan en sådan effekt erhållas utan att lämna ditt hem med en massa pengar från professionell till massmarknad.

"Deep moisturizing" och "nutrition" uppnås genom att applicera masker som kan användas hemma på egen hand och inte nödvändigtvis kombinerat med färgning.

Självklart är idéen om marknadsförare briljant - förvandla den banala och vanliga hårtoning till "screening" och sälja den 3 gånger dyrare, och befälhavaren kommer bara att tillbringa sin styrka när han applicerar en extra mask. Hurray reklam!

Det måste sägas att PM Shines-färgämnet, även om det är kvalitativt och faktiskt ammoniakfritt, inte har något "terapeutiskt" i det, precis som i någon annan färg.

Under lång tid tonade jag mitt hår med det, tills jag bytte till ett bättre alternativ för mig (Colorance Goldwell), och jag förstörde inte PM Shines hår. Men han botade inte vad färgprodukterna inte ursprungligen var avsedda för.

Effekt på håret efter "avskärmning" Paul Mitchell

Hårets tillstånd, som vi ser på något sätt, förändrades inte drastiskt (eftersom det inte kunde), bara skuggan av håret bytte ut (jag använde tonen 9BV).

Jag får samma resultat från den vanliga färgtonen Goldwell toning (i fotouttonning i olika nyanser):

Vad är skillnaden mellan laminering och skärmning?

Kärnan av laminering är locket av hår med en stark cellulosafilm, som varar länge och visuellt ger håret ett friskt utseende.

Screening är i själva verket hårfärgning med instabilt färgämne med en inledande mask applicerad.

Och slutligen lite om den konkurrerande "avskärmning" av ESTEL.

Det förfarande som Estel-guider gör under skjuts "avskärmning" har nästan ingenting att göra med Paul Mitchell-förfarandet.

Estel experter har beslutat att avstå från den preliminära mask och färgning, och omedelbart efter att tvätta håret appliceras till hår medel för den slutliga glansen 2-fas Spray Condi, då - silikonolja, och till slut - finbearbetning sprut glans.

Således består "avskärmning" av att applicera på silikonhårhögorna från olika formade burkar.

Sammansättningen av det första tvåfasiga "serumet" Estel:

Isododekan - emolent, lösningsmedel för silikon

Dimetikonol - silikonpolymer

Disiloxan - syntetisk emolent

C13-16 Isoparaffin - ett derivat av vaselin, filmformer

C10-13 Isoparaffin - ett derivat av vaselin, filmformer

Argania spinosa kärnolja - arganolja

Macadamia ternifolia kärnolja - macadamiaolja

Valnötolja - Jordnötssmör

Camelia Seed Oil - Camellia Oil

Tocopherylacetat - Vitamin E

Eetylhexylmetoxycinnamat - instabilt UV-filter

CI 60725 - färgämne

Sammansättningen av Estel-oljans andra etapp (som kommer att hitta minst en skillnad från kompositionens nummer 1?)

Isododekan, syclopentasiloxane, dimetikonol, disiloxan, C13-16 isoparaffin, dimetikon, C10-13 isoparaffin, Argania spinosa kärnolja, Macadamia ternifolia kärnolja, valnötsolja, Camelia Seed Oil, tokoferylacetat, Parfum, Eethylhexyl metoxicinnamat, CI 60725.

Sammansättningen av Estel-oljeglans tredje etapp (skillnader från tidigare formuleringar med fetstil):

Isododekan, disiloxan, syclopentasiloxane, C12-15 alkylbensoat (uppmjukande och ett förtjockningsmedel), Argania spinosa kärnolja, Macadamia ternifolia kärnolja, Parfum, limonen, linalool butylfenyl methylpropional, Citronellol, Geranoil (6 typer av parfym dofter), Eethylhexyl metoxicinnamat

Tja, vad finns det för att återställa, återfuktas? En blandning av silikon med silikon?

Av användbar endast som del av arganolja, macadamia och valnöt, och de i spårmängder - mindre än dem som en del endast av konserveringsmedel och smakämnen, och de är i stånd att i en sådan mängd endast i den ytterligare filmbildning på håret.

Men en omedelbar glans, alla dessa medel är ganska kapabla att ge på, som faktiskt bygger en kampanj kring Estels "screening".

Vad är slutsatsen?

Under den vackra termen "screening", för vilken det föreslås att betala mycket pengar: 1500-5000r. (Paul Mitchell) eller från 300 till 1500 r. (Estel), kommer du att säljas i bästa fall, toning ditt hår med en extra mask appliceras, i värsta fall - teatern sprutar en efter en av banal i komposition silikon pacifiers.

Ska jag ge salongpenningen till ett sådant evenemang - du bestämmer dig. Personligen vill jag hellre spendera på kvalitetsprofiler. en mask där det inte bara kommer att bli en visuell men också en verklig återhämtningseffekt.

Till exempel för L'anza proteser, varefter min ganska skadade blond ser ut så här (och det här, var vänlig notera, utan silikon serum och oljor):

• ● ❤ ● • Tack vare alla som tittade! • ● ❤ ● •

Skillnaden mellan laminering och skärmning

Många tjejer har hört talas om dessa typer av hårvård, såsom laminering och skärmning. Dessa procedurer kan göra krullarna friska, smidiga och glänsande. Det verkar så mycket gemensamt... Vad är skillnaden mellan laminering och hårskydd?

definition

Lamination är en teknik som patenterats av Goldwell tillbaka 1997 (när förfarandet kallades eliminering). Principen för lamineringskompositionen är att de negativa jonerna av läkemedlet lockas till det positivt laddade håret.

Senare köpte andra företag ett patent och, baserat på källan, skapade egna avancerade formler. Tack vare moderna kompositioner är håret inte bara mättat med användbara vitaminer och mineraler, men blir också tjockare. För håret och ser skrymmande ut.

Escaping är applikationen till strängar av en beredning innehållande aminosyror, sojaprotein, ceramider och närande oljor. Alla dessa komponenter absorberas i håret, förhindrar förlusten, förbättrar strukturen och underlättar styling. Denna typ av procedur föreföll relativt nyligen på grund av nya produkter från Estel och Paul Mitchell.

Screening ser bäst ut på mörkt hår. Om du utför proceduren hemma, med en hårtork, varar effekten inte mer än en månad. Trots allt utförs torkningen av trådarna, under vilka läkningsprocessen sker, ojämnt. Det är lämpligt att göra avskärmning i kabinen, där krullarna torkas med en torktumlare.

jämförelse

Låt oss se vad som är skillnaden mellan laminering och avskärmning.

effekt

Laminering (det kan både färgas och färglöst) är ett förfarande där trådar är rakade och får en hälsosam glans med hjälp av kemikalier. Först tvättas krullarna med ett speciellt schampo, sedan appliceras medlet, på vilket hårflingorna lyfts upp. Sedan fördelas en speciell mask över strängarna. Det penetrerar under vågorna och stärker hårets yttre mantel. För en bättre effekt kan håret värmas upp med hårtork, då läkemedlets penetrerande förmåga förbättras.

Screening är ett förfarande där håret först tvättas med schampo. Sedan appliceras en komposition som lyfter hårvågorna, på grund av vilken efterföljande fördelning av masken ger djup näring till "kärnan" i varje hår. Escaping kan dessutom måla lockar, om färgpigment läggs till närande mask.

Frisörerna är överens om att båda dessa förfaranden måste göras samtidigt, så är effekten för håret maximalt. Dessutom kommer lamineringsbeläggningen förlänga effekten av näringsämnena som ingår i kompositionerna för avskärmning, såväl som fixa färgen.Nästa Artikel
Lemon Hair Bleaching Mask med olivolja