Nässla för hår. Masker, infusion och avkok av nässla för hår


Nässlor med stort nöje används för hårvård, och det är inte förvånande. Växten koncentrerar en optimal lista över värdefulla ämnen som tränger djupt in i hårets kärna och har en helande effekt. Oftast används de på grund av njurberedningbuljonger och infusioner för att skölja strängarna. En sådan kurs kan lösa flera problem på en gång, men läs mer nedan om allt.

Nettle Sammansättning

Eventuella hälsande effekter måste övervägas när det gäller vilka ämnen som är koncentrerade i växten. Så, nässle är rik på retinol (eller vitamin A), vitamin K, askorbinsyra, tokoferol.

Men äraplatsen tilldelas B-vitaminerna. Bland dem är niacin, folsyra, pantotensyra, riboflavin, tiamin, pyridoxin och andra.

Inte utan införlivande av klorofyll, som är ansvarig för förebyggande av skallighet hos män och utseendet på bala fläckar hos kvinnor efter förlossning.

Basen består av mineraler, som upptar merparten av volymen. Dessa inkluderar jod, magnesium, järn, koppar, kisel, kalcium, krom. Andra element ackumuleras i mycket mindre volym.

Nässle är rik på tannin, tanniner, karotenoider, phytoncider, flavonoider, secretin, syror av organiskt ursprung.

Tack vare en så stor lista kan nässlor verkligen kallas oumbärlig inom mop-vården. Folkläkaren har en positiv effekt inte bara på håret utan också i hårbotten.

Nettle användning för hår

 1. Oftast används nässla, eller snarare buljonger och infusioner baserade på den, för att behandla mjäll, seboré, svampar av annan art.
 2. Växten är också effektiv mot prolapse, eftersom det behandlar alla grader av alopeci (endast i kombination med läkemedel och procedurer).

Indikationer för användning av avkok av nässla

 • Alopeci (svår håravfall);
 • Utseendet av mjäll och seborré
 • bräcklighet;
 • förlust av färg efter färgning
 • slöhet;
 • frekvent användning av termometrar;
 • svagt hår av naturen;
 • långsam tillväxt;
 • försämring av håret på grund av hormonavbrott
 • överdriven fetthalt
 • regelbunden perm, färgning, lättnad;
 • skalning av hårbotten, klåda, närvaron av sår;
 • torrt hår
 • dermatit, eksem, andra dermatologiska sjukdomar;
 • "Flytande" frisyr (sparsamt hår).

Kontraindikationer för användning av avkok av nässla

Alla medel har, trots sin naturlighet, vissa förbud att använda. Låt oss titta på vad som är typiskt för nässlor. Denna lista innehåller:

 • Förekomsten av sår och skador i hårbotten
 • lagret av ett barn;
 • laktationsperiod
 • purulenta neoplasmer i hårbotten i stora mängder;
 • komponentallergi;
 • individuell intolerans mot nässla.

Även om du är säker på att du inte har ovanstående kontraindikationer ska du först ta ett test innan du använder några hemläkemedel. Om du efter applicering på handleden inte täcks av huden med utslag, kan du använda ett avkok för håret.

Nettle avkodning för hår

 1. Klassiskt avkok. Verktyget är framställt av en ny anläggning. Tvätta noggrannarna noga med stammarna. För receptet behöver ungefär 60 gram. Glöm inte att använda handskar för att inte bränna dina händer. Koka samtidigt 0,5 liter. renat vatten. Skicka växten till kokande vatten och koka i ca 15 minuter. Coola medel. Applicera avkok som en balsam efter varje shampooing.
 2. Ett avkok av rötter och näsblad. Ett sådant enkelt recept hjälper till att hantera de vanligaste problemen i samband med hår. För att förbereda buljongen måste du kombinera i en liten kastrullrötter och torrbladslöv. Ta råvarorna i lika stora mängder och häll 400 ml. vatten. Koka komponenter i ungefär en halvtimme. Stam efter kylning. Använd kompositionen för att gnida i hårbotten. Om du bestämmer dig för att använda avkoket som en balsam, måste det spädas med vatten i lika stora mängder.
 3. Att ge näring till hår och hud. För beredning av erforderliga 30 gram. strimlad nässla, rosmarin, kardborre och gröna teblad. Häll ingredienserna 1 l. kokande vatten. Insistera betyder ungefär 40 minuter, stam. Applicera produkten som en balsam. Systematisk användning av kompositionen tar inte lång tid att vänta på ett positivt resultat.
 4. Mot mjäll. Kombinera i en kopp en lika stor mängd kalk och nässlor. Du kommer också att behöva lika mycket krossade hoppkeglar, kardborre och kamilleblomställningar. Häll 60gr. komponenter 400 ml. vatten. Tomit produkt efter kokning i 10 minuter. Efter kylning, belastning. Använd enligt anvisningarna.
 5. För glans. Förbereda medel använd det klassiska receptet. Efter buljong att förbereda, vänta på kylning och spänning. Gå in i ättika. Vid 1 liter buljong tas 40 ml. kemisk komponent. Skölj håret med den färdiga produkten efter shampooing. Vänta på att krullarna torkar naturligt.
 6. Mot en nedfall. För att klara problemet och aktivera vilande folliklar är det nödvändigt att förbereda en läkningskomposition. För att göra detta, hugga kullrot och färskt nässlor. Anslut 30 gr. varje komponent mellan sig. Häll 1,5 liter mat. varmt vatten. Skicka råmaterialet till spisen, vänta på att koka. Koka buljong kvart i timmen. Vänta på kylning, belastning. Gnid produkten i hårrötterna varje dag, ingen anledning att skölja.
 7. Från torrhet. För att förbereda läkningskompositionen måste du kombinera en lika stor mängd samlingsfödelsamling med nässlor. Häll 100 gr. råvaror 0,5l. kokande vatten. Koka i ca 20 minuter. Vänta på kylning, belastning. Använd den färdiga produkten som en balsam efter applicering av schampon.

Infusioner på nätet för sköljning av hår

Infusioner skiljer sig från dekoder som de inte behöver plåga på kaminen. Det är nog att ånga örterna med kokande vatten, för att insistera, spänning och applicera med ett syfte.

 1. Klassisk infusion. Blanda 2 handfullar torra växter med 700 ml. kokande vatten, täck behållaren med lock och vänta en timme. Efter denna period, filtrera njurinfusion, skölj strängar med den och tvätta inte av.
 2. Nettle med burdock. Krossa burdockrötter, kombinera dem med torkade blad av nässla i lika stor andel. Mät ut 2 matar av råmaterial, kombinera med 500 ml. kokande vatten. Vänta en timme, spänning, använd efter tvätt.
 3. Grönt te med nässla. För att behålla färgen efter färgning, använd följande infusion. Blanda 1 handfull torsk och bladgrönt te. Lager upp 600 ml. kokande vatten, vänta en timme. Filter, skölj strängar.

För att genomföra en omfattande restaurering av hår är det absolut nödvändigt att ta avfettdekok inom eller dricka ett komplex av vitaminer baserat på denna växt, köpt från ett apotek. Besök läkaren innan dessa manipuleringar för att få hans godkännande.

Det användbara avkoket av nässla för hår

De unika egenskaperna hos nätdekoket bestäms primärt av de strukturella elementen i sammansättningen av denna substans. Den kemiska sammansättningen av ämnet är rik på en mängd olika vitaminer och andra användbara element, som i sin tur tränger in i cellerna och börjar aktivt ha en fördelaktig effekt i enlighet med deras syfte.

Som ett resultat av detta förfarande förbättras hårets tillstånd avsevärt. Sammansättningen av buljongnätet innefattar direkt:

 1. Acetylkolin, myrsyra, histamin. Vid uppvärmning förlorar dessa substanser sina negativa egenskaper, varefter dessa strukturella element sönderdelas i vatten (det sätter sig i cellerna i strängarna och gör dem mjukare och silke) och koldioxid (det har olika fördelaktiga komponenter, nämligen det förhindrar för tidig förorening av håret).
 2. Vitamin A. Detta ämne accelererar läkning av olika skador och återupptar follikelns arbete. Nettle decoction är källan till din hårväxt.
 3. Vitamin C. I detta fall är en antioxidant, och bidrar även till framställning av kollagen i celler. Det har också en annan viktig egenskap, nämligen återställande av blodcirkulationen i huvudets hud, vilket har en positiv effekt på hårets tillväxt, förstärkning och övergripande heling.
 4. Vitamin K. Ser som en regulator av naturlig pigmentering. Förnyar den naturliga glansen och glansen av håret. Kvinnor med en mörk bit av trådar förvånade verkligen effekten efter att ha använt detta läkemedel. Blondor rekommenderas dock inte av experter att använda avkodning på grund av att färgen kan ändras till rödaktig. Saken är att när K-vitamin reagerar med karoten, varefter håret märkbart ändrar sin skugga till rött.
 5. Karoten. Detta ämne är en naturlig luftfuktare. Reglerar också funktionen hos talgkörtlarna. Efter att ha använt nässlor är håret märkbart mindre sannolikt att bli förorenat när de interagerar med yttre faktorer.
 6. Tanniner. Göra en stor del av nätets strukturella sammansättning positivt på huvudet, ta bort olika irritationer (klåda, mjäll) och också ha en antiinflammatorisk effekt (används för att behandla seborré). Och slutligen släta hårvågar. Efter användning blir strängar märkbart mer fackliga och elastiska.
 7. Flavonoider. De har en inverkan på hårrötterna, som ett resultat är de ett hinder för håravfall.
 8. Organiska syror. Penetrera nästan alla metaboliska processer som förekommer i huvudets hud. I detta fall påverkar det övergripande tillståndet för trådarna.

Kontra

I det här fallet har användningen av avkok av nässla för hår inte några skadliga effekter på kroppen. Endast vid kontakt med ansiktets hud är eventuella allergiska reaktioner i form av klåda eller irritation möjliga.

Det här verktyget har trots allt en stor mängd näringsämnen, nämligen:

 1. Eliminerar mjäll.
 2. Stärker hårsäckar.
 3. Accelererar läkning av olika skador.
 4. Förbättrar strukturen hos strängarna.
 5. Ger hår glans och volym.
 6. Inblandar snabb förorening av hår.
 7. Accelererar tillväxten.
 8. Förhindrar att trådar faller ut, etc.

Regler för ansökan

Effektiviteten av avkoket beror helt och hållet på kvaliteten på dess förberedelse. Varje steg är oerhört viktigt och för mer korrekt och korrekt produktion av innehållet måste du studera de stegvisa instruktionerna som presenteras nedan:

Fas 1. Samla och bearbeta komponenter

 1. Denna buljong kan också framställas från den farmaceutiska torra samlingen. Men för en mer effektiv och fördelaktig effekt är det nödvändigt att endast använda färska ingredienser. För att göra det först måste du självständigt samla in själva växten.
 2. Experter rekommenderar att man utför dessa åtgärder i början av sommaren, när plantan fortfarande är ung (ljusgrön, stammen är mjuk, blommorna börjar bara mogna). Det är önskvärt att samla nässlor på en torr tid utan nederbörd.
 3. De som drabbas av sjukdomar och insekter bör undvikas.
 4. Beroende på växtens tillväxt rekommenderas det att följa anvisningarna: om det är önskvärt att skära topparna för höga, med liten tillväxt kan du klippa av helt.
 5. Tvätta de uppsamlade komponenterna med vatten.
 6. Efter genomförandet av ovanstående steg kan du gå vidare till förberedelsen. Om du ska skörda måste du utföra ytterligare bearbetning:
  • Lägg växten på papper i ett välventilerat område, helst gömt från solen.
  • Varje par dagar rekommenderas att vända om för effektivare torkning.
  • Det är nödvändigt att torka inom 10 dagar.
  • Efter 10 dagar måste näsbladet separeras från stammen och vikas i lådor.
  • Butiksnät kan inte vara mer än 2 år.

Fas 2. Kokbuljong

 1. Först och främst måste du hälla 100 gram nässla 1 liter kokande vatten.
 2. Sätt sedan blandningen på elden i 30 minuter.
 3. Efter att ha utfört ovanstående steg, svalna till ett varmt tillstånd.
 4. Stam.
 5. Klar att använda.
 6. Kyl till ett varmt tillstånd.
 7. Stam.
 8. Använd enligt anvisningarna.

Fas 3. Applikationsfunktioner

 1. Om du bestämmer dig för att förbereda en mask, är det tillräckligt att lägga till ett avkok i enlighet med receptet.
 2. För sköljning av håret blandas avkokningen i 500 ml varmt vatten och 1 matsked bakpulver.
 3. Det är nödvändigt att skölja i 5 minuter, det är önskvärt att någon hjälpte dig med detta.
 4. Efter denna procedur är det nödvändigt att torka krullarna, men helst inte till slutet.
 5. Använd inte en hårtork.
 6. Varaktigheten av detta förfarande är 1 månad. Detta bör göras varannan dag. Som profylakse, använd 2 gånger om 10 dagar.

recept

Färskt nät för hår.

Kram saften från det friska nässlan och gnugga in i hårrötterna, efter tvättning och torkning av håret, linda huvudet och lämna i 30-40 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Denna procedur kommer att stärka håret och påskynda deras tillväxt. Masken för hår från färskt nässla görs varannan dag i 3 veckor.

Infusion av nässla för hår.

Fyll bladet med torrt nässla (4 msk.) 400 ml kokande vatten, låt det brygga i 5-7 timmar. Den resulterande infusionen gnidde i hårbotten. Nässle tinktur för hår kommer att öka tillväxten och läka håret. Förfarandet bör utföras varannan dag.

Nettle avkodning för hår.

Ta 1 msk. l. torra löv och rhizomer av nässla, häll 250 ml vatten och simma i 20-30 minuter, låt buljongen svalna, gnid det sedan i hårets rötter och tvätta inte av det. Nettle för hårväxt används efter varje shampooing.

Nettle mask för hår med eteriska oljor.

Förutom dekokningar läker hårmaskor från nässla anmärkningsvärt. De är också mycket enkla att använda, massan från växten och de eteriska oljorna måste appliceras på ett rent huvud. Därefter måste du försiktigt fälla håret med mjuk cellofan och linda med en handduk ovanpå. Håll masken i ungefär en halvtimma och skölj sedan.

Nettle mask med burdock olja.

Kompositionen innehåller klyftaolja, marknät i en mixer eller köttkvarn och naturlig honung. Två matskedar mush från växter, en sked honung och en sked olja ska noggrant blandas och sätta dem på håret, lämna i 30-40 minuter, skölj sedan. Nettle och burdock hårmask appliceras 2-3 gånger i veckan.

Vitaminmask från nässla till hår.

Ta 1 äggula 150 ml nätdekok och 1 ml ampull vitaminer B1 och B6, blanda och applicera blandningen över hela längden av håret, linda huvudet och vänta 40-50 minuter, tvätta sedan håret med schampo. Denna närande hårmask ska göras 1-2 gånger i veckan.

Nettle mask för fet hår.

Några skedar av nässla vassla, lika många skedar av mark färsk kamomill och ekorrar från två ägg. Dessa ingredienser måste också blandas och appliceras på håret. Men du måste behålla det i håret i högst 10 minuter, eftersom proteinet skärper huden på huvudet.

Nettle och burdock för hår.

Ta ett avkok av nässla och ett avkok av burdock rot 150-200 ml, skölj håret efter schamponering. Sköljning av hår med nässlor kan ske regelbundet efter varje hårtvätt. Nettle och burdock hårmask gör håret silkeslen och frisk.

Hårmask med nässla och jäst.

I 200 ml nätdekok, tillsätt 50 gram jäst, 4 msk. l. flytande honung, 3 msk. l. Oliveolja, applicera blandningen i håret och lämna i 10-15 minuter, tvätta sedan håret med schampo.

Näs- och honungsmask.

Krama saften från det färskt nätet och tillsätt det 2 msk. skedar av honung, gnugga blandningen i hårrötterna och vänta 15 minuter, skölj sedan med varmt vatten. I stället för färskt näsjuice kan du göra 100 ml nötköttbuljong. Denna nätmask ger näring och stärker hårrötterna.

Infusion av nässla för mjällhår.

För att skölja håret måste du förbereda en enkel infusion: tre matskedar krossade löv av mor och styvmor och tre matskedar krossad nässla. Växter hälls med en liter varmt vatten och infunderas på en mörk plats i en timme. Före användning måste vätskan filtreras. Därefter ska tvättat hår sköljas med avkok och torkas utan att använda en hårtork.

Nettle mask och coltsfoot för tufft, orubbligt hår.

Ta 60 gr. nässla och kullben på 1 l. vattnet, koka köttet och låt det stå i 30 minuter, spänning. Häll lösningen i bassängen och tillsätt ca 2 liter varmt vatten. och sänka håret i flera minuter, skölj sedan huvudet med denna lösning, skölj inte. Ett sådant recept på en nettlebuljong för håret gör dem mjuka och lätta.

recensioner

Jag har sköljt hår med ett avkok av nässla, kullrot och kamomill i två månader redan, mitt hår har blivit mjukare, tjockare, till och med börjat växa snabbare, förlusten har i allmänhet halverats. I allmänhet rekommenderar jag alla.

Hår efter graviditet har blivit för torrt och sprött. Vänner rekommenderade att hänvisa till folkmedicinska lösningar. Därefter kom Internet över ett avkok av nässla. Jag bestämde mig för att försöka och resultatet blev positivt överraskat. Håret blev mjuk och silkeslen. Jag rekommenderar till alla.

Nyligen försökt skölja ditt hår med nässlor. Efter en månads användning kände jag inte riktigt några effekter. Kanske beror det på organismens individuella egenskaper. Så försök kanske det kommer att påverka dig bättre.

Nässla för hårväxt: hur man klarar av skallighet och förbättrar hår

Nettle tar med rätta stolthet som en naturlig stimulans för hårväxt. Till förmån för denna "biting" escape säger dess effektivitet, tillgänglighet och förmåga att använda hemma. Tänk på de mest effektiva sätten att använda nässla för hårväxt.

Princip för verksamheten

Nettle - en riktig gåva av naturen till alla som bryr sig om hårets hälsa. Denna buske är 50-70 cm lång, den kan vara en meter hög. Det växer överallt.

Sammansättning och användbara egenskaper

Dessa gröna skott har den rikaste sammansättningen av de nödvändiga elementen som låter dig växa och hålla lyxiga lockar under lång tid. Växten har följande sammansättning:

 1. Vitamin K återvänder skina och lyser färgerna även till blekt och tråkigt hår.
 2. Vitamin C hjälper till att förbättra blodtillförseln till follikeln, som en aktivator för hårväxt.
 3. Vitamin A är ansvarig för uppvakningen av "sovande" follikel och läkning av huden på huvudet. Eliminerar splittrade ändar, hanterar effektivt det förrädiska gråhåret.
 4. Vitamin B närmar sig hälsa, vilket ger dem en tillväxttakt.
 5. Flavonoider framgångsrikt bekämpar skallighet.
 6. Organiska syror normaliserar metaboliska processer som förekommer i rötterna.
 7. Karoten stabiliserar talgkörtlarna och fuktar hela längden.
 8. Tanniner lugnar hårbotten, vilket ger en "spegelliknande" smidighet av locken.
 9. Klorofyll stärker och närmar dem.
 10. Spårämnen (järn, mangan, barium, svavel, molybden, aluminium) är viktiga för hälsa och tillväxt.

Det här är intressant! Citron är sämre än nässla i närvaro av C-vitamin 10 gånger, vilket gör växten till en utmärkt antioxidant, under lång tid för att garantera krullarnas ungdom. Regelbunden användning av denna ört kommer att göra hårbotten frisk, och följaktligen kommer att accelerera deras tillväxt.

Vilka problem kan fixa

Färsk växtjuice förstärker hårbottencellerna och accelererar alla processer som förekommer i den. Blodet börjar cirkulera i en snabb takt, vilket förbättrar follikelns tillförsel.

Således eliminerar denna medicinska ört i bara 5-6 ansökningar:

 • mjäll;
 • eksem;
 • brittleness och split ends;
 • grått hår

Med hjälp av deckningar eller masker som innehåller nässla kan du:

 • återfå den förlorade glansen;
 • normalisera talgkörtlarna i hårbotten;
 • stärka håret och förbättra strukturen
 • bli av med irritation i hårbotten;
 • återvända lås av hälsa och styrka;
 • påskynda hårväxten.

Observera att du kan använda "brinnande" gräs när som helst på året. På våren är det användbart att använda färskt och eftertorkat. Båda har samma egenskaper.

Kontra

Innan du börjar använda verktyget måste du vara bekant med eventuella kontraindikationer. I annat fall kan detta medföra oönskade komplikationer av existerande patologier. Dessa inkluderar:

 • ökad blodkoagulering
 • graviditet;
 • sår eller sår på huvudet;
 • hårbotten sår eller skador;
 • komponentintolerans
 • njursvikt.

Om användningen av nässla är kontraindicerad för dig, oroa dig inte. Prova andra örter för hårväxt.

Foto före och efter

Kokningsregler

Det mest sanna sättet att stärka, skina och hårväxt är nässelfunktion. För att uppnå önskad effekt är det viktigt att följa följande punkter:

Hur man samlar in

En betydande mängd användbara element i skott av nässla och dess färger. Särskilt många av dem under blomningen. Det är under denna period som växten behöver skördas. Den fullständiga blomningsfasen börjar i juni och varar fram till början av augusti. Det är viktigt att ha tid att förbereda skotten i denna period.

Skärning görs i torrt väder, efter att dögen har torkats fullständigt. Det rekommenderas inte att använda nät från vägkanter, bensinstationer, etc. Det är bäst att använda ett fält- eller trädgårdsverk. Detta kommer att vara den bästa garantin för dess miljövänlighet.

Torkat gräs i skuggan, i varmt väder ute eller på en välventilerad veranda. För att göra detta sprida ut blommorna och lämnar i ett tunt skikt på en trasa eller ett papper.

beredning

 • 200 gram ung eller torkad nässla häll två liter kokande vatten;
 • täcka;
 • sätt på en måttlig eld i 15 minuter;
 • avlägsna från värme och insistera på 30 minuter.

Denna buljong rekommenderas att skölja huvudet varje gång efter tvätt, varannan dag. Blås inte torrt. Fortsätt i 30 dagar. Ta en paus i tre veckor och upprepa. Profylaktisk användning är tillåten.

Rådet. För att ge en blank glans kan du lägga till 2 matskedar till den färdiga nötkötten. loger. 9% ättika.

Var inte upprörd om du inte kunde förbereda nätskott för framtida bruk. Trots allt är det torkade gräset som köpts på apoteket absolut inte sämre än det som hämtats av egen hand och har ingen mindre fördel.

Effektiva medel

Om håret har blivit tråkigt, grop och växer väldigt illa, behöver de en ambulans. Den mask som innehåller nässla kommer att accelerera hårväxten, återuppliva håret, återvända och stärka alla vitala funktioner.

För att uppnå 100% av maskens resultat är det viktigt att följa de grundläggande reglerna för förberedelserna. Förbättring blir märkbar efter första användning av verktyget.

Mask matlagningsregler

 • använd inte metall- eller plasträtter;
 • förvärva de bästa råvarorna
 • blanda ingredienser tills slät
 • appliceras på hårbotten och hela hårets längd;
 • sätt på en plastlock och linda ett näsduk eller handduk.

recept

Äggsmask för tillväxt och glans:

 • 2 hemlagade ägg, slå med 2 matskedar honung;
 • 2 msk näsdekok blandat med 1 st. Av brandy;

Om håret är väldigt torrt kan du lägga 1 msk olivolja, om det är mycket oljigt kan du lägga till 2 msk blå lera.

Allt blandar och appliceras på hårbotten och håret. Att göra före sänggåendet, 2 gånger om 7 dagar. Efter tvättning av huvudet kan du skölja med nätdekok.

Herbal mask för hårväxt och förebyggande av grå hår:

 1. 1 st. Spoon of chamomile pharmaceutical mixa med 1 st. Skednät (hak).
 2. Tillsätt 50 gram varmt vatten och låt det suga.
 3. Tillsätt 1 äggula av hemlagad ägg.
 4. Fördela försiktigt över hela längden.
 5. Tvätta av med vatten efter 45 minuter.

Varning! Denna mask ska göras minst 2 gånger i veckan. Efter några veckor kommer håret att få vitalitet och kommer att gå in i ökad tillväxt.

Vitaminmask mot förlust:

 • 1 msk. nässlajuice;
 • 1 äggula;
 • 1 msk. honung;
 • 1 ampull vitamin B1.

Blanda äggula med vitamin, blanda juice och honung där. Rör om. Använd omedelbart en mask. Tvätta av efter en halvtimme med varmt vatten. Efter den andra appliceringen av denna mask blir håret elastiskt och starkt.

Mot håravfall och för att öka hårväxten kommer följande avkok att ge en fantastisk effekt:

 • 2 msk. hackad burdockrot;
 • 2 msk. marknät
 • 1,5 liter vatten.

Kock och nässla häll kokande vatten och håll på låg värme i 15 minuter. Täck och smörj i 20 minuter. Skölj och skölj huvudet efter tvätt. Kan användas varannan dag.

Med hjälp av medel som innehåller nässla kan du läka håret och klara av skallighet. Regelbunden användning av masker och avkok kommer att ge ett lyxigt hårstycke på en ganska kort tid. En hälsosam hårbotten och starkt elastiskt hår - den bästa garantin för ökad tillväxt.

Drömmer du om långt och vackert hår, men vet inte vart du ska börja? Följande artiklar kan vara användbara för dig:

Nässla för hår

En av de medicinska örterna, som är ett livräddande medel mot många sjukdomar, anses vara en nässla. Denna växt är bekant för alla sedan barndomen, men inte alla vet om listan över positiva effekter som nässlor har på kroppen när de tillämpas korrekt (se fördelarna med nässla). Ett viktigt inslag i denna ört är förmågan att läka håret.

Vad är användbart nässla för hår?

Vad är nätet rikt på?

 1. Klorofyll, som hindrar håravfall, förhindrar utvecklingen av senil alopeci.
 2. En stor mängd vitaminer (vitamin A, K, C, B2 och andra vitaminer i denna grupp, E och andra).
 3. Växten innehåller många spårämnen som har en positiv effekt på hår och hårbotten: järn, kisel, koppar, kalium, kalcium, krom, jod, magnesium och andra.
 4. Dessutom är nässla berikat med tannin, karoten, tanniner, sekretin, phytoncider och många syror.

Denna komposition gör denna ört till en "naturlig läkare" som inte bara är lämplig för håråterställning och förbättring av tillväxten utan också för behandling av olika sjukdomar. En ytterligare användbar egenskap av nätet är dess "brinnande". När man använder dekokationer och infusioner kommer det inte att förekomma några obehagliga känslor, men även om de kan öka blodflödet, sätta ihop hårbotten med syre och prova hårlampans aktivitet och väcka de "sovande" folliklarna.

Säkerhetsåtgärder

Som andra örter kan nässle orsaka allergisk reaktion. Speciellt i fallet när det appliceras regelbundet, under lång tid och inte bara för att skölja håret, men också som te, avkok inomhus. Och det här är inte den enda nyansen.

Varför använda nässla för hår med försiktighet?

För det första klarar denna medicinska ört med fett, men det torkar håret väldigt mycket. Eftersom människor som har naturligt krullar torra, bör noggrant appliceras.

För det andra har det en färgande effekt. På mörkt hår kommer detta inte att märkas, men på blonda och blonda krullar över tiden kan det förekomma en oönskade grön nyans. För att undvika ett sådant resultat är det nödvändigt att använda stingnät i kombination med andra ingredienser, såsom citronsaft eller avkok av vanlig kamomill.

Hur man använder nässla för friskt hår?

Det finns många alternativ, i vilken kvalitet detta brinnande gräs kan appliceras. Till exempel, på grundval av nässla är det inte alls svårt att förbereda hemma de förstärkande behandlingsmaskerna, vars effekt kommer att märkas i 3-5 applikationer.

Dessutom används nässla i följande former:

 • som en tinktur eller tinktur, inklusive kokt med alkohol;
 • i form av en särskild avkok, som kan bryggas från både torrt och friskt gräs;
 • i form av juice från färskt nässla;
 • Gäller i medicinsk kosmetologi
 • Du kan också använda en slam av löv, rötter.

Sköljning av hår med nässla

Den terapeutiska effekten av sköljning av hår med nässla kommer att märkas nästan omedelbart, men denna procedur bör bli en vana. Applicera hem rättsmedel baserat på detta stickande gräs bör regelbundet och minst 2-4 veckor.

Du kan använda för sköljkrullar:

 • infusion av färska näsblad
 • avkok och infusioner av torra råvaror, inklusive tillsats av växtens rötter eller med andra ingredienser.

Hur sköljer du hår med nässlor?

Alternativ en. Hemmagjord botemedel tvättas noggrant, rent hår. I denna utföringsform används en infusion eller avkokning efter schampo och i stället för ytterligare vårdkosmetika. Inget behov av att spola.

Alternativ två. Med hjälp av en sprutpistol sprutas rötterna generöst, och sedan hela håret, appliceras denna metod på torkade men rena krullar. Efter att ha använt nässla är det inte nödvändigt att tillgripa en hårtork eller en handduk, och också att tvätta av "sprayen".

I båda fallen är det önskvärt att naturläkemedlet inte är fullständigt kallt.

"Kurs" sköljkrullar kommer att tillåta:

 1. Stärka inte bara hår, utan även hårlökar.
 2. påskynda hårväxten, öka volymen
 3. göra oärligt och smutsigt hår smidigare, glänsande, smidigt;
 4. bli av med problem med hårbotten;
 5. skydda håret från de negativa effekterna av solen, frosten;
 6. mata krullarna från insidan, helt friskare dem;
 7. eliminera problemet med håravfall.

Nettle decoction - en assistent i kampen för hårets hälsa

Den vanligaste användningen av nässla för läkningskräm, vilket ger dem större styrka, liksom för påskyndad hårväxt är växtbaserade avkok. Det är lätt att laga mat hemma. Även detta avkok ger dig möjlighet att bli av med mjäll, torr hud och hår, från klåda.

Förbered en avkok med endast bladens blad på något av följande sätt:

 1. Upp till 10 skedar torra eller nyhackade örter hälls i en liter kastrull och hälls med vatten till hela behållarens volym. Ett avkok av nässla för håret efter kokning bryggdes i ytterligare 60 minuter på låg värme med locket stängt. Då ska det försiktigt tömmas för att lämna inga små gräspartiklar och kan användas för sköljning.
 2. Mer användbara komponenter kommer att förbli i hemmet, om du bryter nässlor med ett vattenbad. Vid 0,5 liter vatten behöver 200 ml hackat grönt eller torrt gräs. Ett avkok görs inom en halvtimme, efter det att den filtreras, kyls och ytterligare 0,5 liter varmt vatten tillsätts säkert till det. Sedan applicerade han sig för att skölja håret.

Nässla infusioner

Herbal infusion - det näst mest populära verktyget som är förberedt hemma. Dess huvudsakliga skillnad från avkok är att det tar lite tid för sin slutliga beredskap.

Metoder för beredning av växtbaserade infusioner

 1. Tillsätt en sked torrbladslöv till en 200 ml bägare och täck med varmt vatten. Glas lock och sätta på en mörk plats i en timme. Efter behandling behandlade den resulterande växtbaserade infusionen fuktigt hårrödor, tvätt behövs inte.
 2. 5 stora skedar torkade örtblad behöver hälla 0,5 liter kokande vatten. Kapaciteten med infusion stänger locket och infunderar i mörkret i ca 30 minuter.
 3. Torr mynta, kolfoot, nässla tas i en mängd av 4 skedar av varje planta. Efter blandning av samlingen hälls den med en liter kokande vatten och bryggs under ett tätt slutet lock i ungefär en timme. Verkar som en infusion av uppstramning, som är tillämplig för regelbundet sköljning av hår i 2 månader.
 4. Kockrot och nässla tas i ett 1: 1-förhållande, det totala antalet är 200 g. Blandningen hälls med 2,5 koppar kokande vatten. Kapacitet krävs för att stänga locket, brygga nässla för håret i en halvtimme. Detta verktyg kommer positivt att påverka krokarnas tillväxt och densitet.
 5. 20 gram torr kamilleblandning med näsblad och rötter (40 g). Efter blandningen häll kokande vatten (1 liter) och håll i en tätt sluten behållare i mörkret i en timme.

Ytterligare medel

Nettle juice eller extrakt hemma. Det visar sig när man använder blad av en växt som är krossad i vattnet som måste pressas ut. Juiceen smutsas försiktigt in i huden och hårrötterna, huvudet är täckt med klädesfilm eller plastpåse, liksom en varm scarf eller handduk. Förfarandet varar en timme efter att håret tvättats med rent vatten vid rumstemperatur.

Örterolja. En torrväxt i 100 g fylls med olivolja (300 g). Behållaren är stängd och indragen i ett mörkt, kallt rum där det är åldrat i 14-20 dagar. Då kan den användas som en extra ingrediens till masker eller som en självständig botemedel mot håravfall, klåda, skalning.

Nässelbehandling hårmaskor

Du behöver:

 • yoghurt utan tillsatser, naturligt - 100 ml;
 • näsblad (helst färskt) - ca 5 skedar;
 • Mintbladen (även färska) - 1 sked.

Hur man gör?

Grind gröna till uppslamning, blanda. I kompositionen tillsätt yoghurt. Då är det nödvändigt att låta blandningen stå i kylan i minst 8 timmar.

Applicering: masken appliceras på fuktigt hår, varar i 20-25 minuter, sedan tvättas det med varmt vatten utan att använda en balsam eller balsam.

ingredienser:

 • torr kakor - 2-3 skedar;
 • äggvita - 1-2 ägg;
 • Kamille torr - 2-3 skedar.

Maskrecept: båda torra örterna krossas och blandas, sedan tillsättes protein till dem, och hela blandningen blandas noggrant igen.

Applicering: Applicera kompositionen på något torkat rent hår, håll i 5-10 minuter och skölj noga med varmt rinnande vatten, men utan att använda tvål.

Vad du behöver:

 1. extrakt eller njurjuice;
 2. tesked havsalt.

Hur man gör?

Till den färdiga örtjuice eller extrakt, tillsätt en sked salt, mixa bra.

Applicering: Den resulterande blandningen försiktigt, massage rörelser rubbed i hårrots och hud, då huvudet måste vara inslaget med cellofan och en varm scarf. Saltmasken håller inte mer än 30-35 minuter. Efter tvättning av med vatten utan schampo.

Många hårvårdstips med nät, video

Nässla är en värdefull växt, vars fördelar aldrig får glömmas bort. Och det kan appliceras inte bara som en terapeutisk, men också som ett profylaktiskt medel för hår. Detta kommer att behålla skönhetens skönhet och hälsa under lång tid, liksom eliminera risken för mjäll och för tidigt grå hår.

Nettle avkok för att skölja håret mot håravfall. Recept och användning

Nettle - en känd växt som älskar våtmark och skumma ställen, anses vara en ogräs av många människor. Trots varningsförbränningen av bladen används växten i stor utsträckning inom produktion, medicin och matlagning.

Från stjälkarna vävda rep, vävde en solid duk, sysade skjortor. Juice behandlade sår, matsmältningsbesvär och "kvinnliga" sjukdomar. Också, bladen - den viktigaste ingrediensen i ett antal rätter, de mest kända är gröna shchi.

Användbara egenskaper hos nässla för hår

Nettle för hår (sköljning mot håravfall, fuktgivande masker, lotioner, etc.) användes även av våra mormor. Växtens huvudsakliga rikedom är "skönhets vitaminer" (K, E, C och B). Nettle överträffar även citrusfrukter i mängden askorbinsyra.

Dessutom lämnar plantens löv phytoncider (aktiva substanser som dödar bakterier), mättade med eteriska oljor och syror. Nettle innehåller kalcium, jod, kalium, järn, mangan och andra spårämnen.

Allt detta har en positiv effekt på hår- och hudcellerna. Näsjuice används i synnerhet:

 • att stärka rötterna och förhindra skallighet;
 • att eliminera orsaken till mjäll;
 • att stimulera tillväxten av strängar;
 • från fettinnehållet hos lockar;
 • för att återställa en hälsosam utseende - strängar blir släta, starka, glänsande.

Nettle - en riktig källa till hälsa och skönhetskräm. Att skörda eller köpa örter är inte svårt: nässle växer i sommarstugor och säljs i nästan alla apotek.

För en märkbar positiv effekt är sköljnätet mot håravfall tillräckligt för att göra 3 gånger i veckan

Ett intressant faktum! I naturen finns det 50 arter av nässla som finns i olika delar av världen. Nässla användes för att göra dukar i Kina, Indonesien, Korea, Japan och Filippinerna. I Ryssland är dioecious och stickande nässla vanligt.

Nässle använder regler för hår

För att uppnå önskat resultat och förhäfta förbipasserande med hårets pomp bör du följa vissa regler för att använda nässlor för olika hårtyper.Nästa Artikel
Hur effektivt behandla scabs och mjäll på huvudet?