Hur man behandlar psoriasis i hårbotten


En av de vanligaste artsspecifika formerna av sjukdomen är psoriasis i hårbotten. Sjukdomen i sig utgör inte en smittsam process, men ändå fortsätter sjukdomen i en inflammatorisk natur.

Symtom på psoriasis är mycket karakteristiska för svampsjukdomar - röda eller rosa fläckar bildas på huvudet, som har en annan form.

Förutom bildandet av singel- eller multipelskador på huden uppträder kliande, brännande och inflammation.

Orsaker till psoriasis

Varför sker psoriasis på huvudet och vad är det? Läkare vet fortfarande inte varför vissa människor utvecklar psoriasis i huvudet. Läkare lägger periodiskt fram nya teorier och avvisar de gamla. Orsakerna till sjukdomen är ofta associerade med en genetisk predisposition, och de faktorer som orsakar deras utseende innefattar:

 1. Genetisk förvärring - det har visat sig att föräldrar med psoriasis har större sannolikhet att få barn med denna diagnos.
 2. Brott mot bildandet och mognad av epidermis celler, enligt en hypotes, är den huvudsakliga grunden för sjukdomsutvecklingen.
 3. Det finns också ett antagande att orsaken inte finns i epidermis, utan i kroppens immunitet, vilket ger onormala faktorer som påverkar huden.
 4. Störning i det endokrina systemet bidrar också, enligt vissa forskare, till utvecklingen av sjukdomen.

Den mest sannolika orsaken till psoriasis idag anses vara autoimmuna processer i en sjuks kropp.

Faller håret ut?

Ofta är patienter som lider av sjukdomen intresserade av frågan - kan håravfall observeras i psoriasis? Det bör noteras att masshaltighet inte händer. Om en sådan process uppstår är den i obetydliga mängder, eftersom hårsäckarna är djupa och sjukdomen påverkar inte dem.

Är psoriasis smittsam?

Denna rädsla är förknippad med det ovanliga utseendet på psoriasis och dess historia. I antiken antogs psoriasis felaktigt som en form av leprosyens hemska sjukdom. Av ovanstående skäl för förekomst av psoriasis är det uppenbart att denna sjukdom inte kan omfattas av kategorin infektiös. Därför är svaret på frågan huruvida det är möjligt att ingå psoriasis, en-nej.

symptom

Psoriasis i hårbotten åtföljs av utseendet på huden av ett karakteristiskt utslag, representerat av fläckar eller oftare plack från blekrosa till brunrött. I de flesta fall infiltreras elementen av utslaget från en minimalt palperbar palpation av höjd över halterna av frisk hud till svår infiltration på mer än 1 mm.

Vid de inledande stadierna är det möjligt att endast ha diffusa, utan inflammatoriska manifestationer och tydliga gränser, riklig desquamation i form av mjäll. Det har en stor likhet med andra dermatoser i huvudet, vilket i hög grad komplicerar differentialdiagnosen och behandling av psoriasis på huvudet.

Det mest typiska symtomet för psoriasis är "psoriasis corona" - övergången från processen från hårig del till den släta huden i de angränsande områdena av pannan, till områdena ovanför auriklarna och bakom dem, till öronloppens baksida, occipitala regionen och baksidan av nacken.

Beroende på området och svårighetsgraden av symtom finns det 3 grader skada på hårbotten:

 1. Ljus - dess huvudsakliga manifestation är utseendet på huvudet av små enkla lesioner, täckta med tunna vågar av liten storlek;
 2. Svårt - psoriasis påverkar hårbotten helt, storleken på skalorna är mycket större, och de är mycket tjockare än med mild sjukdom.

Kliniska studier visar att det i de flesta patienter är omöjligt att utesluta en enda faktor som kan förklara sjukdomsuppkomsten. Oftast finns en kombination av flera av dessa skäl, vilket ger skäl att tillskriva psoriasis till en poliologisk sjukdom.

Skillnaden mellan psoriasis och seborrheisk dermatit

Differentiella diagnostiska tecken på psoriasis och seborrheisk dermatit:

 1. För psoriasis, till skillnad från diabetes, som kännetecknas av en mer uttalad infiltrering av elementen i utslaget på grund av akantos och hyperproliferation av epidermis.
 2. Utspott i psoriasis går ofta utöver hårig delen av hårbotten, på pannan (den så kallade "psoriasiskronan") på nacken, auriklar.
 3. Peeling i psoriasis är torr, med diabetes är vågorna fetare.
 4. Mer uttalad klåda uppstår med diabetes.

Det är också nödvändigt att noggrant undersöka och ifrågasätta patienten för skador på naglarna och lederna, vars närvaro kan vara till fördel för psoriasis och väsentligt påverka ytterligare terapiens taktik.

Behandling av psoriasis i hårbotten

När psoriasis i hårbotten diagnostiserades tillämpas en uppsättning åtgärder för syftet med behandlingen, inklusive:

 • allmän terapi;
 • lokal behandling;
 • sjukgymnastik;
 • Spa behandling.

I milda fall av psoriasis i hårbotten och frånvaro av progression är i de flesta fall förskrivningen av lokala preparat för behandling - schampon, geler, salvor, tjära, etc. - tillräcklig. Samtidigt kan behandlingen av en ständigt progressiv inflammatorisk process kräva användningen av en bredare arsenal av farmakologiska preparat av olika grupper och fysioterapeutiska tekniker.

Hur man behandlar psoriasis med medicinering?

Läkare kan inkludera sådana droger i komplexet av allmän terapi:

 1. Vitaminkomplex och vitaminer C, A och Grupp B;
 2. Medel för icke-specifik immunterapi: Pyrogenal, ATP, Aloe;
 3. Aromatiska retinoider: Acetritin, Etretinat, Neotigazonom;
 4. Cytostatika: cyklosporin A, metotrexat;
 5. Hemodez-lösning;
 6. Enterosorbenter: Enterosgel, Sorbex;
 7. Monoklonala antikroppar: Adalimumab, Efalizumab, Thymodepressin;
 8. Immunodulatorer: Dekaris, Taktivin, Metyluracil, Leacadin, Splenin;
 9. Antihistaminer: cetirizin och andra;
 10. NVPS - indometacin, naproxen, diklofenak;
 11. lugnande medel;
 12. Kalcifierat autologt blod.

Inklusion av kortikosteroider och cytostatika under behandling är tillrådligt vid allvarlig psoriasis och signifikant svårighetsgrad av symtom i hårbotten. De måste tillämpas mycket noggrant: Sådana medel kan ge upphov till en försämring av sjukdomsförloppet.

Shampoo för psoriasis i hårbotten

Är det möjligt att bota psoriasis på huvudet med schampon? Som regel är det inte tillräckligt att använda ett mycket effektivt schampo. Användningen av specialläkemedel i komplex terapi är dock en förutsättning för framgången med behandlingen.

 1. Friderm tjärmedicinskt dermatologiskt schampo innehållande raffinerad koltjära.
 2. Neutrogenas T / Gel innehåller även tjära, har samma egenskaper som Friderm tjära. Det är detta schampo som har de mest positiva recensionerna.
 3. Shampoo "Tanah tjära" innehåller mycket renad björktjära, ett komplex av bioadditiver - provitamin B5, allantoin.
 4. Squafan S Laboratories Biorga shampoo är konstruerad för hårbotten hygien under akut desquamation (peeling). Innehåller salicylsyra, resorcinol, eterisk olja av röd enbär.
 5. Ducray Curtiol S - kerato-regulerande schampo innehållande curtiol, salicylsyra, zinktiosalicylat. Eliminerar desquamation, lugnar klåda. Kan användas i kombination med keratoreguleringskräm Curtiol S.

Alla dessa schampon hjälper till att minska inflammatorisk process, lindra eller minska klåda, men användningen av schampon är inte effektiv - behandlingen bör vara omfattande.

Topisk behandling bidrar alltid till läkemedlets effektivitet. I det progressiva stadiet av psoriasis kommer salicylsyra och salinsalverol salva 2%. Om det finns en exudativ komponent och uttalad inflammation, så behöver du utnämning av krämer och salvor med kortikosteroider.

 1. hydrokortison;
 2. Lorinden;
 3. Lokoid;
 4. Prednizolovaya;
 5. Advantan;
 6. sinaflana;
 7. Travokort;
 8. Dermoveit (den starkaste).

Dessa salvor består av björk, tall, enbär och koltjära. Kan göras i form av salvor och klistra in.

Diet för huvudets psoriasis

Mat bör vara enhetlig. Delar av mat bör vara små, enligt principen "bättre är mindre men oftare". Den sista måltiden ska vara senast 19.00 timmar, på kvällen får man dricka ett glas kefir eller yoghurt.

 1. Du måste helt överge alkoholhaltiga drycker. Deras användning under eftergivningsperioden kan orsaka förvärring.
 2. Det bör uteslutas från kosten av feta, kryddiga och röka rätter.
 3. Godis rekommenderas inte - kakor, bakverk, choklad, socker - alla ska vara förbjudna för psoriasis. Det är endast tillåtet i små kvantiteter användningen av honung.

Av dryckerna kommer det att vara användbart te med havtorn, vildrosa eller svarta vinblad.

Spa behandling

Under din vistelse på sjukhus är det nödvändigt att delta i följande förfaranden:

 • HELIOTERAPI;
 • mudterapi;
 • vätesulfidbad och simma i hydrosulfuriska källor.

Behandlingen utförs i orterna Krim, Pyatigorsk, Sochi, de hjälper till att minska frekvensen av återfall och uppnå långsiktig eftergift.

PUVA-terapi

PUVA-terapi är en fysioterapeutisk behandlingsmetod, inklusive användning av ett fotoaktivt läkemedel (psoralen) och bestrålning av huden med UV-strålning med långvågor.

Tillräckligt lång erfarenhet av applicering och återkoppling från experter visar effektiviteten av PUVA-terapi vid behandling av olika dermatologiska sjukdomar (inklusive psoriasis), särskilt vid fortsatt behandling och med ineffektivitet hos andra terapeutiska metoder. Enligt statistiken uppnås en positiv effekt på cirka 80-85% av fallen.

Hårvård regler

För att få bättre hår och hårbotten måste du följa de grundläggande reglerna för vård, samt rekommendationer från läkaren:

 1. Att tvätta huvudet endast med rekommenderat specialschampo.
 2. Kamma ditt hår med en naturlig borstkam.
 3. Behandla hårbotten systematiskt med desinfektionsblandningar.
 4. Kamma håret noggrant, försiktigt, utan att skada hårbotten.
 5. Försök att torka håret naturligt utan att använda en hårtork.
 6. För huvudets psoriasis måste komplicerad styling som kräver användning av olika stylingprodukter undvikas.

Traditionell och folklig behandling av psoriasis på huvudet

Psoriasis kallas scaly versicolor noninfectious natur. Sjukdomen är lokaliserad i hårbotten, armbågar, knän och andra delar av huden. Idag anses sjukdomen vara oåterkallelig. Det blir kroniskt, förvärras från tid till annan under påverkan av gynnsamma faktorer. Det är nödvändigt att behandla psoriasis på huvudet vid de första symptomen. Kompetent terapi minskar risken för återkommande och eliminerar en person från de komplex som uppstår på grund av psoriasisplack och desquamation.

skäl

Läkare har fortfarande inte kommit till en gemensam åsikt om vad som orsakar psoriasis. Det är på ett tillförlitligt sätt känt att sjukdomens utseende orsakas av störningar av metaboliska processer. Utvecklingsmekanismen ser ut så här:

 1. I det normala tillståndet förnyas hudcellerna inom 25 dagar.
 2. Skaligt beröva minskar denna gång.
 3. Som ett resultat utförs cykeln av celldelning och förnyelse inom några dagar.
 4. Överdriven spridning av epidermis övre skikt uppstår.
 5. Äldre celler har inte tid att skrälla, inflammation börjar, röda fläckar som är täckta med vågform på huden.

Många läkare tror att psoriasis är resultatet av problem med immunsystemet som överförs på genetisk nivå. Vissa människor har en medfödd benägenhet för intensiv förnyelse av epidermis, vilket orsakar läckage av unga celler på de ännu inte döda hudpartiklarna och provocerar bildandet av plack.

Det finns en utbredd teori att misslyckanden i immunsystemet, som leder till psoriasis, förvärvas och manifesterar sig mot bakgrund av överdriven stress, infektionssjukdomar och abrupta klimatförändringar.

Riskfaktorer

Forskning bekräftar att många samtidiga faktorer påverkar sjukdomsutvecklingen. I riskzonen är människor som lider av:

 • endokrina störningar;
 • metaboliska störningar;
 • autoimmuna sjukdomar;
 • kroniska infektioner;
 • hormonella störningar
 • störningar i mag-tarmkanalen;
 • nervsystemets patologier.

Processen med plackbildning på huvudet kan vara rädd, långvarig stress, långvarig exponering för kyla, skadliga effekter av giftiga ämnen. En vanlig orsak till psoriasis är trauma mot huden, tar potenta droger, dålig näring och brist på en hälsosam livsstil.

Lime scabs kan komma ikapp på alla åldrar, men oftare diagnostiseras det hos unga män och kvinnor som inte har korsat tjugofem årsgränsen. Under de senaste åren har antalet personer med tecken på psoriasis på huvudet ökat. Läkare associerar trenden med ett brott mot immunologiska processer i kroppen, som orsakas av den intensiva levnadshastigheten hos en modern person och försämringen av den ekologiska situationen.

symptom

I det första skedet är symptomerna på psoriasis milda, så en person tar sällan uppmärksamhet åt dem. Skalning observeras i hårbotten, som lätt förväxlas med vanlig mjäll.

 1. Lite senare börjar ett progressivt stadium, vilket orsakar utslag som gradvis ökar i storlek och omvandlas till rosa eller röda fläckar. De är täckta med en tunn keratiniserad film. Om den rivs ner, blir plåtarna grova och tjocka.
 2. Processen åtföljs av inflammation och svår klåda. Det är viktigt att inte kamma skadorna, för att inte prova utseendet på gråtande sår och nötningar.
 3. Eventuell slarvig rörelse vid kamning och tvättning av hår kan orsaka plackskador och förvärra tillståndet.
 4. Om du inte börjar behandla i tid, kliar intensifieras, nya tätningar visas, som gradvis griper hela hårets hårbotten.

Det tredje stationära steget eliminerar manifestationen av nya skador. De närvarande plåtarna uttalas och orsakar allvarligt obehag.
Vid det fjärde stadiet bleknar symptomen på psoriasis på huvudet. Fläckarna blir mindre mättade, svullnaden i huden sjunker, klåda lugnar sig ner. Plåtarna försvinner gradvis och lämnar bakom missfärgade fläckar av huden.

form

Det finns 3 former av manifestation av skalig berövande på huvudet.

 1. De mest allvarliga och sällsynta är pustulär form. Dess karakteristiska egenskap är små och stora blåsor på huden, fyllda med en klar vätska. Området kring de patologiska skadorna blir rött och inflammerat, svullnad och svår desquamation observeras.
 2. Tårformad psoriasis är en hudskada som liknar droppar. Dessa är små papules på huvudet, som, om de inte behandlas, ökar, växer och sammanfogar med varandra.
 3. Blaspid psoriasis versicolor - den vanligaste formen av sjukdomen. Det orsakar inflammation i huden, vilket resulterar i att det drabbade området är täckt med gråskott. Under dem är rosa fläckar, varifrån sälar och psoriasisplåtar gradvis bildas.

Oftast kan de första manifestationerna av psoriasis på huvudet ses bakom öronen, i ockipitalområdet, på nacken och på pannan.

Komplikationer och konsekvenser

Psoriasis är en obotlig sjukdom, av vilka återfall kan förekomma när som helst på året. Det överförs inte från patienten till den friska personen.

Många patienter blir trött på att bekämpa sjukdomar, dra sig tillbaka till sig själva och upplever ständig nervös spänning. Kosmetiska defekter på huvudet, klåda, många stycken död hud kan inte döljas. De försvårar utseendet väldigt, så att människor ofta sänker sin sociala aktivitet och undviker kommunikation.
Emosionella störningar förvärrar symtomen på psoriasis och gör det svårare. Skada på hårets del av huvudet bidrar till penetration av infektioner som orsakar purulent inflammation, utveckling av stafylokocker och andra sjukdomar. Brist på korrekt behandling kan provocera:

 • gemensam inflammation;
 • glomerulonefrit;
 • inflammatorisk process i leverns vävnader;
 • allvarliga störningar av metaboliska processer.

Ibland är det svårt att beröva huvudet mot hårfolliklarna. Komplikationen kännetecknas av håravfall och utseende på skalliga fläckar.

Diagnos och behandling

Vid de första symptomen på hudutslag, bör du kontakta din hudläkare. Specialisten kommer att göra en undersökning och på grundval av de erhållna uppgifterna kommer diagnosen att göras.

Läkaren bör noggrant lyssna på patientens klagomål och genomföra en visuell inspektion av huden. Efter det är det nödvändigt att skrapa skalorna från plackerna och skicka dem till laboratoriet för forskning. Du behöver också en biopsi av huden för histologi.

För att ta bort de progressiva symptomen på psoriasis krävs komplex terapi. Den innehåller:

 • drogbehandling;
 • användning av salvor av lokal åtgärd;
 • sjukgymnastik;
 • schampon och spray som förbättrar hudförhållandena.

Tillsammans med de traditionella kampsätten rekommenderar läkare användningen av folkmedicin för psoriasis i hårbotten. Detta tillvägagångssätt gör att du snabbt kan eliminera klåda, peeling, lindra den inflammatoriska processen och rengöra huden på psoriasisplåtarna permanent.

Medicinsterapi

Drogbehandling ska endast tillämpas på recept. Potentiella droger orsakar många biverkningar och kan allvarligt försämra hälsan om de används okontrollerbart.

I svår form av skalig lav på huvudet innefattar terapeutiska åtgärder att man tar:

 • Antihistamin läkemedel som lindrar svullnad i huden och klåda. Diazolin och Suprastin är mest efterfrågade.
 • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel för smärtlindring och inflammation, till exempel Nurofen.
 • Vitaminkomplex och immunmodulatorer. De är nödvändiga för att stärka kroppens försvar och normalisera metaboliska processer. Av immunmodulatorer utsågs ofta Dekaris, Splenin.
 • Retinoider, som är derivat av vitamin A. Etretinat och Atsitretin rekommenderas för behandling av psoriasis.
 • Kortikosteroider - steroidhormoner. I tabletter eller injektioner föreskrivs Prednisolon, Medrol.

Om en infektion uppstår som en följd av skada på huden, är antibiotika kopplade till terapin. Läkemedel ordineras individuellt av läkaren. Ofta, under behandlingen måste ett läkemedel ersättas med ett annat för att uppnå märkbara förbättringar.

Externa droger

För lokal behandling används hormonella och icke-hormonella medel. De första är mycket effektiva, men har biverkningar, så de används noga och endast enligt instruktioner från en läkare.

Bland de hormonella drogerna för psoriasis på huvudet är hydrokortison- och prednisonsalvor värda att notera. De minskar keratiniseringen av huden, lugnar klåda, rodnad och återfuktar.

Icke-hormonella salvor och krämer är säkrare för hälsan. De ordineras om psoriasis är oupphörlig. Väl beprövade:

 • Salicylsalva;
 • Zinkpasta;
 • Tsinokap.

De ger antiinflammatorisk, torkande effekt, mjuknar keratinskikt av hud, eliminerar klåda och peeling.

Psoriasis manifestationer kan härdas med topiska preparat baserade på enbär, tall och björktjära. Väl desinficerar, normaliserar vattenbalansen och startar processen för regenerering av skadade hudområden Berestin - en lösning som innehåller björktjära. Det är användbart att använda för att tvätta psoriasisplakor som föreskrivits av en läkare.

Sprayer och lotioner

Spray är bekväm att hantera huden. Den medicinska kompositionen sprutas jämnt, så denna form av frisättning är efterfrågan hemma.

 1. För behandling av scaly berövande på huvudet tilldelas Belosalik lotion. Verktyget är tillverkat på basis av salicylsyra och har en kraftfull desinfektionsegenskap. Användningen av vätska blockerar spridningen av patogen mikroflora, lindrar smärtsamma symptom och rensar snabbt huden av döda partiklar.
 2. BetaSalin - ett läkemedel som innehåller betametason glukokortikosteroid. Det normaliserar blodcirkulationen i det drabbade området, läker skador, eliminerar smärta, klåda och hudskalning.
 3. Sammansättningen av Calamine - lotion, spray, lokal åtgärd - berikad med zink. Det kyler behagligt hårbotten, tar bort inflammation och lugnar.

Healing Shampoos

På apotekens hyllor presenteras ett brett utbud av schampon för behandling av psoriasis i hårbotten. De kan delas in i tre grupper.

Den första ingår i tjära av barrträd eller björk. Tack vare denna komponent betyder att du rengör håret från överflödigt fett, normaliserar produktion av talg, förstör patogena bakterier och svampar, lindrar klåda och bidrar till snabb avfettning av oljiga salvor. För behandling av sjukdomen kan du använda följande tjärschampo:

 • Algopiks;
 • Friderm tjära;
 • Terva Shampoo Tjarscampo.

Nästa grupp innehåller ketokonazol antimykotiska schampon. De eliminerar svampinfektionen, läker snabbt skadorna och lindrar inflammerad hud. Från denna linje anses Sebozol och Nizoral som den mest effektiva.

Den tredje gruppen består av speciella terapeutiska schampon, som innefattar:

 • urea;
 • Ichthyol;
 • salicylsyra;
 • zink;
 • extrakt av medicinska örter.

De tillverkas i ett stort sortiment, till exempel, Friederm zink, Etrivex, Skin cap.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik kompletterar läkemedelsbehandling, lindrar symtomen på psoriasis och gör remissionstiden längre. Goda resultat uppnås enkelt med:

 • Ultraviolett bestrålning. Det minskar signifikant antalet lesioner och ger en bakteriedödande effekt.
 • Puva-terapi. Behandlingen är indicerad för den allvarliga formen av sjukdomen. Förfarandet kombinerar användningen av ultraviolett strålning med användning av fotosensibiliserande medel som ökar känsligheten hos huden till strålning.
 • Excimerlaser. När den appliceras strömmar ultraviolett strålning målmedvetet in i lesionerna med hjälp av en laserstråle.
 • Kryoterapi. Förfarandet innefattar effekterna av låga temperaturer på plack.

Hydroterapi används aktivt för behandling. Under remission rekommenderas patienter att genomgå sanatoriumbehandling vid badorter. Det är användbart att ta vätesulfidbad och utföra leraförpackningsförfaranden.

Folkmetoder

Behandling av psoriasis på huvudet hemma är effektivare om du kombinerar medicinska salvor och krämer med traditionella metoder.

Under behandlingen bör du följa en speciell diet som utesluter fet mat, söta bakverk, choklad, pickles och alkoholhaltiga drycker. Dessa produkter bidrar till förhöjningen av sjukdomen och hämmar positiva resultat.

För att eliminera skador på hårbotten är det nödvändigt att använda en kam med naturliga mjuka tänder och hårvård så noggrant som möjligt för att inte skrapa de sjuka områdena och inte införa smitta.

Användningen av folkrecept är överens med läkaren och agerar med hans godkännande.

Medicinska örter

Örter har länge varit i efterfrågan på behandling av hudsjukdomar.

 1. För att bli av med de obehagliga symptomen på psoriasis behöver du en helande buljong. Det är nödvändigt att mäta 200 g myalnanka drog, häll råmaterialet med 1 liter rent vatten och koka det. Simma i en kvart i timmen, stäng av, täck med en handduk och lämna i 1 timme. Stam och användning i form av värme för brickor. Det är nödvändigt att hälla vätskan i ett brett bassäng och dunka hårbotten i 15 minuter. Det är nödvändigt att upprepa proceduren varannan dag i en månad.
 2. För att skölja håret efter att ha tvättat huvudet, kan du använda avkok av kamomill, arv, kalendula, yarrow. Det ska vara 4 skedar av någon av örterna häll 1 liter vatten, koka, insistera, filtrera och skölj håret regelbundet varannan dag tills hudens tillstånd inte förbättras.

celandine

 1. Hemma är det lätt att förbereda en helande lotion för att torka de drabbade områdena, vilket snabbt eliminerar symptomen på den inflammatoriska processen och påskyndar läkning. Du kommer att behöva hugga 100 g celandine stammar, extrahera juice med gasbind och blanda den med en sked av torrt naturligt rött vin. Skölj hårbotten noggrant med agenten, vänta en halvtimme och skölj resten av lotionen med varmt vatten med hjälp av ett terapeutiskt schampo.
 2. Det är användbart att smörja psoriasisplåtarna med färsk celandinejuice tre gånger om dagen. För att uppnå en stabil remission fortsätter behandlingen i minst tre månader. För detta behöver du förbereda juice för framtida användning. Du måste samla stammarna på växten, pressa saften i en glasbehållare och sätta på ett mörkt ställe i 3 dagar. Sedan passerar vätskan genom flera lager av gasbind, häll i en flaska mörkt glas och lägg det i ett skåpet för jäsning. Korken ska inte vara tätt stängd så att gasen kan flöda fritt. Efter 20 dagar är saften klar för användning. Det ska förvaras i kylskåpet och användas för sitt avsedda ändamål.
 3. För att förbereda tinkturen måste du lägga till 2 stora skedar av krossad torr örtland i 0,5 liter äppelcidervinäger. Corked och lämnade i mörkret i 2 veckor. Filtrera sedan ättiketinkturen och bearbeta plack på huvudet 3 gånger om dagen. Verktyget lagras i kylskåpet.
 4. För att göra en hemlagad salva behöver du ta 300 g fett blandat med en sked honung i maj och samma mängd celandine juice. Tillsätt två piskade äggvitorer och blanda. Smör huvudet på morgonen i 5 dagar. Tvätta av på en timme. Efter en veckors paus kan terapi upprepas.
 5. Ett annat recept på salva innebär användningen av ett jämnt förhållande av saft av celandine, björktjära och hackad gräsyrrel. Salvan ska appliceras en gång om dagen på kvällen och skölja av efter 20 minuter. Det rekommenderas att använda läkemedlet varje vecka.

Behandlingsmasker

Goda behandlingsresultat är lätta att uppnå med masker.

 1. Sour och sårläkningsåtgärder ger surt eller kefir. Det är nödvändigt att värma upp ett glas kefir i ett vattenbad. Applicera i form av värme till huden. Distribuera rester över hela längden av håret. Täck huvudet med plast och varmt med en handduk. Lämna masken på i en halvtimme och skölj håret med schampo.
 2. För behandling av psoriasis på huvudet kan du använda lök. Skaka den skalade grönsaken på ett fint rivjärn. Våt hår, skölj försiktigt med en handduk och lägg lök på de drabbade områdena. Wrap håret av huvudet med cellofan och efter en halvtimma tvätta resten av lökarna med ett avkok av örter.
 3. Hemma uppnås härdande manifestationer av psoriasis senapspulver. Masker baserade på det hjälper till att ta sjukdomen under kontroll och permanent lindra försämringar. Du kommer behöva 2 msk torr senap, samma mängd varmt vatten, 2 matskedar varm olivolja, äggula, en nypa granulärt socker. Ingredienser måste blandas noggrant.

Applicera en homogen massa på huvudet och linda håret med polyeten. För att förbättra uppvärmningseffekten måste du ha en varm hatt eller halsduk. Låt blandningen stå i 15 minuter och rengör huden med vatten. Under proceduren kan man känna en brännande känsla av huden. Detta är en naturlig reaktion på effekterna av senap. Men om obehaget är för starkt, är det bättre att tvätta av masken innan den angivna tiden.

Masker för psoriasis appliceras på håret 2-3 gånger i veckan och använder kursen i en månad.

Terapeutiska oljor

Läkande oljor har bra sårläkning och antimikrobiell effekt. Några av dem är användbara att använda i ren form, andra bör spädas och användas i sammansättningen av masker för psoriasis.

 1. Du måste slå äggulans ägg, tillsätt 5 droppar tea tree oil, en sked stor ricinolja och så mycket björktjära till den. Rör om, häll in flaskan med Aevit oljelösning och en matsked Dimexidum. Föreningen behandlar problemområdena på huvudet en gång om dagen och tvättar inte i 30-40 minuter. Behandlingen fortsätter i 2-3 veckor.
 2. För att lindra klåda rekommenderas att blanda 1: 1 olja av svart kummin, tea tree och blötlägga psoriasisplåtarna flera gånger om dagen.

För behandling av dessa typer av eteriska oljor är användbara:

 • bergamott;
 • ylang-ylang;
 • rosmarin;
 • basilika;
 • enbär.

Det är nödvändigt att tillsätta några droppar till basoljan, till exempel oliv eller burdock, varma upp blandningen och fördela jämnt över hårbotten, gnugga den försiktigt i ömma fläckar. Förfarandet utförs företrädesvis dagligen på kvällen och tvättas inte av oljan i ca 2 timmar.

Andra folkliga vägar

 1. Traditionell medicin rekommenderar att du tvättar håret med tjärsåpe. Det är nödvändigt att fukta håret, försiktigt skumma dem med en bar och lämna skummet på huvudet i 10-15 minuter. Komponenterna i tvålen, förbättra blodcirkulationen, lugna smärtsamma förnimmelser och förstöra patogener, förhindra infektion i huden. Så att den specifika lukten av produkten är mindre märkbar på håret, efter proceduren, måste huvudet tvättas med schampo och sköljas med avkok av medicinska örter.
 2. Om klåda på huden blir outhärdligt kan vanlig soda hjälpa till. Du bör ta en nypa kristaller, släpp lite vatten till dem och blanda. Den resulterande uppslamningen appliceras på plackerna och väntar lite. Vanligtvis efter 5-10 minuter sjunker klåda och patientens tillstånd förbättras.

För behandling av psoriasis på huvudet för att lyckas, måste du strikt följa rekommendationerna från hudläkaren. Under remission är det nödvändigt att undvika stressiga situationer, leda en hälsosam livsstil, undvik exponering för direkt solljus och ge kvalitetshårvård med hjälp av kosmetika och terapeutiska schampon.

Hur bli av med psoriasis på huvudet: 6 sätt

Patienterna kan inte permanent bli av med psoriasis i hårbotten. Dermatologisk sjukdom förvärras av stress, olämpliga kosmetika, allergiska reaktioner, dieter och eventuella dåliga vanor. För att avlägsna de inflammerade stötarna täckta med skalor från det döda epitelet, hjälp folkläkemedel, diet och hormonella droger med lugnande egenskaper.

Drivs av papper

Psoriasis överförs inte av luftburna droppar eller sexuellt, men det kan inte botas. Moderna droger tar bara bort symptomen och ökar varaktigheten av remission. Men läkemedel kommer att vara maktlösa om en person inte ändrar sin kost, eftersom hälsa och utseende beror på produkternas kvalitet.

En patient med dermatologisk sjukdom är kontraindicerad i choklad, kaffe, bakverk och drycker som innehåller kakaopulver. För att förvärra symtomen bly rökt kött och pickles, liksom en stor mängd salt. Spice behåller vätska i kroppen, saktar ned metaboliska processer.

Papuler och klåda kommer att försvinna om patienten vägrar stekt, socker, animaliskt fett och konserver. Kommer att ta bort kryddiga rätter och kryddor, läsk, ägg och grönsaker av röd färg från menyn. När exacerbation av psoriasis på huvudet utesluter:

 • källor till enkla kolhydrater
 • kött i någon form;
 • vit och rågbröd;
 • röda bär och frukter;
 • alkohol;
 • produkter med färgämnen.

Komponenterna som orsakar psoriasis ersätts med hälsosam fisk, linfrö och nötter. De levererar kroppen med B-vitaminer och aminosyror, som normaliserar nervsystemet, återställer huden och påskyndar metabolismen.

Metaboliska processer aktiveras av källor till komplexa kolhydrater. Dessa inkluderar spannmål, majsmjölbröd och torkat bröd. Fermenterade mjölkdrycker introduceras i kosten hos en patient med psoriasis: ryazhenka, naturliga yoghurt utan socker och tillsatser, kefir och även stugaost. Användbara sallader från gröna grönsaker, klädd med olivolja, samt frukt av neutrala nyanser: äpplen, persikor, päron, bananer.

Livsmedel under exacerbation av psoriasis används fraktionerad. Mellan delarna gör du en tre timmars paus. Var noga med att dricka rent vatten, vilket hjälper kroppen att bekämpa inflammation, långsam metabolism, toxiner och toxiner.

Medicinsk metod och kosmetika

Personer med dermatologisk sjukdom passar inte vanliga schampon och balm. Tvätta hårbotten, som bildade papullen och jordskorporna, rekommenderas med speciella antiinflammatoriska läkemedel:

 • Algopiksom;
 • Sulsenoy;
 • Nizoralom;
 • Friderm med tjära;
 • Sebozolom;
 • Skvafanom.

Lämpliga baby shampoos som inte orsakar allergier, samt läkemedel med svavel, tjära, ketokonazol, zink och salicylsyra. Kosttillskott absorberar i huden, lugnande klåda. Psoriasis läkemedel minskar inflammation, fuktar epitel och förlänger remission. För att shampoo accelererad återhämtning måste den användas korrekt:

 • Behandla vått hår, skumma och låt i 5-6 minuter.
 • Applicera ett botemedel i minst 2 månader, och bättre - 3-4.
 • Tvätta håret med psoriasis schampo tre gånger i veckan.

Applicera drogen två gånger: den första delen tvättar bort smuts, talg och död hudepitel, och den andra delen mättas med antiinflammatoriska komponenter.

Shampoo tilläggsalvor. Det första skedet av psoriasis behandlas med produkter som innehåller zink, naftalen, tjära och valicilla. På apoteket kan du köpa billiga krämer och pasta:

 • ihtiolovaya;
 • Kvicksilver salicylsyra;
 • svavel-tjära;
 • Naftalan;
 • zink;
 • salicylsyra;
 • resorcinol.

Pastor och salvor ersätts av lotioner med vitamin D3 eller dithranol. Den första gruppen inkluderar Dayvoneks och Psorkutan, den andra gruppen innehåller Tsignoderm, Psorax och Dyrastik. Lotioner och salvor för psoriasis kompletterar ultraviolett terapi. Förfarandet utförs på ett sjukhus eller specialiserade centra. Sola med psoriasis under naturligt solljus bör ske med försiktighet för att inte provocera förvärring av symtom.

Startad dermatologisk sjukdom behandlas med glukokortikosteroidsalvor. Hormonala droger tar snabbt bort inflammation, men leder till en minskning av immuniteten. Ofta, efter avbrytande av läkemedelspulverna, uppträder ofta igen.

Multivitaminkomplex med folsyra och nikotinsyra hjälper till med huvudpsoriasis. En patient kan prova Pyrogenal eller Picamillon.

Hemlagad kompressor

Peeling flingor mjuka med komprimering av de improviserade komponenterna. Fuktar och avlägsnar inflammation i en blandning av oraffinerade oljor: olivolja, solros, mandel, kokosnöt och aprikos. Blanda i en skål 2-3 komponenter och värm masken i ett vattenbad. Massage rörelser rubbed i hårbotten, inslagna med en plastlock. Oljemedlet lämnas över natten, och på morgonen tvättar de rester med en äppelbit utspädd med vatten. Glykotimolin och listerin används istället. 60 ml av det valda läkemedlet tar 0,5 liter varmvätska.

Psoriasis närande grädde är gjord av ricinolja. Blanda 15 ml av komponenten med flytande vitaminer E, A och D. Ange 10-15 droppar av varje additiv i varm olja och gnid försiktigt blandningen i den inflammerade massan. Wrap huvudet med klämfilm och en terry handduk för att öka smältbarheten av näringsämnen.

Symptom på psoriasis tar bort klöverblommor. I en påse med tjock gasbind häll 6-7 st. l. torkad växt. Billetet doppas i kokande vatten i 5 minuter och pressas sedan lätt. En varm poultice appliceras på problemområdet tills det kyls. Clover blommor te tas oralt, men utan honung eller socker.

Senapsmasker ökar blodcirkulationen i hårbotten. De minskar irritationen, lugnar klåda. Medikatpasta är gjord av senapspulver. Varmvatten införs i torrprodukten i små portioner tills en tjock massa erhålls, som liknar kissel i konsistens.

Masken sprids i ett tunt skikt över hårbotten. De behandlade zonerna är täckta med klibbfilm, en ullduk eller halsduk är bundet ovanpå. Senap medicin hålls tills en stark brinnande känsla. Resten av pulvret tvättas ut med örtdekok, som lugnar rodnad hud.

Recept med celandine

Celandine har antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper. Masker, avkok och lotioner från växten minskar papullen, mjukar skorpan från död epitel och tar snabbt bort symptomen på psoriasis.

Tillväxten av plack stoppar infusionen av torra stammar. I en murbruk knådas 50-60 g kvistar tillsammans med löv och blomställningar. Celandine och 500 ml alkohol eller vodka av hög kvalitet blandas i burk eller flaska. Infusion av celandine filter genom veckan. Först appliceras 2-3 droppar av medicinen på handleden eller underarmen. Om det inte finns utslag eller svullnad, gnidas i hårbotten. Tinkturen lämnas på huden för att torka, och tvättas sedan med kamilledekokare. Herbal drink skyddar mot irritation och brännskador.

Psoriasis salva är beredd från färskt celandine. Växten slits av i gummihandskar. Gröna kvistar malet med köttkvarn eller bländare. Mät 30 g saftig grus och blanda med andra komponenter:

 • två visade vita
 • ett glas vaselin;
 • 30 g honung.

Ägg används fräscha, äggulor läggs inte till läkemedlet. Produkterna blandas med en visp tills det är smidigt. Du kan värma massan i ett vattenbad så att oljeljuren mjuknar. Men temperaturen får inte överstiga 60 grader.

Salva gnidas i rena rötter, lämna i en halvtimme. Ett botemedel, som en tinktur, tvättas med kamilledekok, vilket neutraliserar saft av celandine och tar bort klåda.

Rött vin rekommenderas för patienter som inte har tid för frekventa kompresser och masker. Alkohol blandas med juice, som pressas ut av 300 g färskt celandine. I en varm lösning, blöt bomullstyg, täck kompressen med en plastpåse och gå och lägg dig. Lotionen är klar på kvällen, en gång om dagen. På morgonen tvättas håret med uppvärmd kamomillbuljong.

Hemlagad salva

Lancerad psoriasis avlägsnas med en produkt av 50 g farmaceutisk tjära och 50 krossade tabletter av Ascorutin. Den första komponenten torkar och desinficerar, den andra matar huden med C-vitamin, vilket är nödvändigt för att återställa epitelet.

Vid det första skedet behandlas en dermatologisk sjukdom med en blå lermask. Den torra komponenten späds ut med vatten eller örttekoko. Lämpligt linne, pil, nässla, kuller och kamille. I en tjock uppslamning av lera och en vätskebas lägger 2-3 klyft havsalt. Om kristallerna är stora knådas de i en murbruk. Masken gnids inte och sprids försiktigt på de inflammerade områdena. Låt torka lera, och tvätta sedan rester av medicinska schampon.

Psoriasis kommer att stoppa honungsalven. 20 ml Kalanchoe juice hälls i en skål, blandad med 5 droppar eukalyptusolja. Fylld med 1 msk. l. honung, rör om till slät och gnidde i hårbotten. Efter avtvätt fuktas de inflammerade zonen med babycreme med vitamin E.

Ett snabbt resultat är pumpa salva:

 1. Den apelsin köttet tillsammans med skalen skärs i tunna skivor. Sprid på en torr panna, täckt med pergamentpapper.
 2. Pumpan bakas vid lägsta temperatur tills hela saften har avdunstat.
 3. Torkade bitar knådas. Pulvret lagras i en tygväska.
 4. Varje kväll, förbereda en blandning av sellerijuice, vitlök och lök. Drycker tas i lika stora proportioner.
 5. Medicinen gnids in i placken från färskpressad juice och ströts med pumpa pulver på toppen.
 6. Vegetabilisk salva lämnas över natten. En duschlock och en varm scarf sätts på huvudet.

De essentiella oljorna av ylang-ylang, myrra, oregano, sandelträ och geranium accelererar återhämtningen. Läkemedelskomponenter läggs till i maskerna och lotionerna, samt avkokningar för sköljning. Torka 5 droppar eterisk olja med 10-15 ml havtorn eller linfröolja, värme och gnidning. Lämna i 8 timmar.

Psoriasis återkommer om patienten kombinerar en diet med droger för internt bruk och folk- eller apotekspulver. Naturliga oljor och örtdekok kommer att stoppa spridningen av plack, och hemlagad salva tar bort papullen och skalar. Efter återhämtning borde personen hålla sig till en diet, undvika alkohol och stress, och inte heller använda en hårtork och en kam med skarpa tänder för att inte skada hårbotten.

Hur man behandlar psoriasis i hårbotten

Psoriasis är en kronisk sjukdom i huden av icke-infektiös typ, som hör till gruppen av scaly herpes, som ofta är lokaliserad på huvudet. Kunna provocera allvarliga kränkningar i en persons fysiska och psykiska tillstånd. Den största risken för psoriasis vid möjlig utveckling av psoriasisformer av artrit och hepatit. Men att veta hur man behandlar psoriasis på huvudet, kan du undvika sådana allvarliga konsekvenser.

Detta är utseendet på utslag i hårbotten.

skäl

VIKTIGT ATT VET! Ett botemedel som kommer att rengöra din hud och lindra psoriasis för alltid. Läkare i hemlighet började ge råd till sina patienter! Läs mer >>>

Psoriasis är en icke-smittsam sjukdom, med de faktorer som det anses vara:

 1. Mjuk mekanisk effekt på huvudets hud i form av friktion, gnidning, intensiv kamning.
 2. Användningen av kosmetika för hårvård som irriterar huden.
 3. Allergiska reaktioner som kännetecknas av ett konstant utseende.
 4. Torrt hår och hårbotten i huvudet, manifesterad i form av mjäll, vilket är orsaken till utvecklingen av seborrhepspsoriasis.
 5. Frekvent stress och depression.
 6. Förekomsten av sjukdomar av icke-infektiös typ.
 7. En abrupt förändring i livsstil, manifesterad i avvisandet av dåliga vanor eller efter stelna dieter, liksom väderförhållanden när man flyttar till en annan klimatzon.
 8. Ärftlig predisposition
 9. Hormonala störningar.
 10. Felaktig och otrolig mat.
 11. Missbruk av dåliga vanor.

symptom

Den kliniska bilden av sjukdomen beror på typen av psoriasis:

1. Plaque

Den vanligaste formen av sjukdomen diagnostiseras hos nästan 90% av patienterna med psoriasis. Karaktäriseras av följande funktioner:

 • De inflammerade hudområdena i huvudet är röda och de är täckta på toppen med grå hud som är torr och skalig. Vid lesionsplatsen noteras en lokal temperaturökning;
 • Det grå skiktet kan lätt avlägsnas, och den röda huden under den är snabbt skadad och blödar.

Sådana områden av den drabbade huden kallas psoriasisplakor. De tenderar att öka i storlek, slå samman med andra plack och därigenom bilda hela kluster.

2. Teardrop

Manifierad i form av hudskador som liknar droppar, där det finns torrhet, rodnad och svullnad. Den främsta orsaken till utvecklingen av guttatpsoriasis är streptokockinfektion.

3. Pustulär

Den allvarligaste typen av psoriasis, kännetecknad av utseendet på huden på bubblans huvud eller blåsor, fylld med en klar vätska, pustler. Huden runt dessa lesioner förvärvar rodnad och svullnad. I pustulär form av psoriasis föreligger en stor sannolikhet för en exacerbation när den klara vätskan inuti vägen ger plats för purulent innehåll.

Psoriasis på huvudet av någon av de tre typerna kan botas: foto före och efter.

stadium

Utvecklingen av psoriasis i hårbotten karakteriseras av staging:

 1. Progressive. Inledningsskedet orsakas av ett stort antal små formationer som tenderar att växa snabbt och förena.
 2. Stationär. Vid detta tillfälle upphör tillväxten av plack som börjar bli täckta med skalor.
 3. Regressiv. Det finns en resorption av plack, en minskning av flakningen av huvudets hud, och bildningen blir blek.

behandling

Terapeutiska åtgärder som syftar till att bli av med psoriasis kännetecknas av komplexitet, vilket innefattar både yttre och inre effekter på sjukdomen. De viktigaste rättsmedel för psoriasis på huvudet är:

1. Medicinering


I närvaro av måttliga eller svåra former av sjukdomen behandlas psoriasis med droger:

 • Reamberin. Presenterad i form av en lösning avsedd för dropp. På grund av den antihypoxiska och återställande effekten är huvudinsatsen inriktad på att avlägsna berusningsskyltar. Huvuddelen av läkemedlet är bärnstenssyra, känd för dess antioxidantegenskaper, liksom förmågan att mätta cellerna med syre.
 • Metotrexat. Läkemedlet används endast om det är nödvändigt att bota de allvarliga formerna av sjukdomen. Åtgärden syftar till att bromsa processen med celldelning. Mottagning sker intravenöst eller muntligt. På grund av förekomsten av ett stort antal biverkningar används läkemedlet först efter medicinskt samråd.
 • Diprospan. Tillhör en grupp hormonella droger. På grund av de många kontraindikationer som föreskrivs för svåra former av psoriasis.

2. Sjukgymnastik

Fysioterapi är väl etablerad vid behandling av hårpsoriasis. Hittills har de mest beprövade och mycket effektiva metoderna för fysioterapi effekter:

a) Fototerapi

Det är ett sätt att undertrycka tecken på psoriasis genom ultravioletta strålar. PUVA-terapin, som föreslår exponering för ultraviolett strålning, har visat sig mest positivt. Bestrålning utförs efter att ha tagit en fotosensibilisator, ett läkemedel som ökar känsligheten hos huden till ljus. Efter mottagandet blir det möjligt att tränga in i ultraviolett ljus i de djupare skikten av huden, vilket gör det möjligt att effektivt behandla sjukdomen.

b) Kryoterapi

Metoden kännetecknas av kortvarig exponering för kyla på de drabbade hudområdena i huvudet. Kärnan i förfarandet är följande:

 • patienten ligger i en speciell enhet som ser ut som en kamera och kallas cryosauna;
 • En kall gas med en temperatur på -130 grader lanseras in i kammaren. Resultatet är ögonblicklig kylning av huden, liksom stimulering av naturliga skyddsprocesser.
 • patienten befinner sig i denna position i några minuter.

Effekten av kryoterapi uppnås efter att ha fullgjort en hel kurs på 30 sessioner. Varje dag kan upp till 4 procedurer utföras som hjälper till att eliminera klåda och smärta, inflammationsprocesser.

c) Laserterapi

I detta fall används lasern. Dess fördel ligger i de terapeutiska effekterna på den drabbade huden utan att påverka friska områden. Förfarandena är smärtfria och ofarliga: detta uppenbaras i avsaknad av ärr och efterföljande pigmentering efter behandling.

3. Krämer och salvor

För att bli av med psoriasis genom lokala preparat är det lämpligt att använda:

a) krämer

Följande föreningar har visat sig bra:

 • Pikladol. Hög effektivitet av grädden uppnås endast med komplex behandling av sjukdomen. Det har en ljus antiinflammatorisk mjukningseffekt. Främjar snabb regenerering av huden. Verktyget används tills sjukdomen återkommer.
 • Tsinokap. Huvudkomponenten, som representeras av pyrithionzink, har en antibakteriell effekt som väcker bakteriernas död.
 • Psorilom. Den har en rik växtsammansättning med ett rikt innehåll av vitaminer, på grund av vilket desinfektion av huvudets hud. Det har också en sårläkning och antimykotisk effekt.

b) salvor


Experter rekommenderar att du använder:

 • Naftaderm. Salvan är känd för att effektivt undertrycka kliande känslor på huvudet. Karakteriseras av regenererande, analgetiska, antiseptiska och antiinflammatoriska effekter. Huvuddelen är Naftalanolja, vilket ger läkemedlet en uttalad lukt av olja. Appliceringsmetoden reduceras till en enkel applicering av salva på huden under håret utan att gnugga. Behandlingskursen är 5 veckor.
 • Salicylsalva. Basen av läkemedlet är syran med samma namn, som kännetecknas av frånvaron av provokerande sidreaktioner.
 • Dayvoneks. Salvan har en viskös konsistens med en genomskinlig färg. Huvudämnet är kalcipotriol, som är en syntetisk analog av vitamin D.

4. Lotioner

Även "försummad" psoriasis kan botas hemma. Glöm inte att smita en gång om dagen.


Olika lotioner är också effektiva mot psoriasis:

 • Belosalik. Det hör till gruppen hormonella medel, som inkluderar betametason och salicylsyra. I kombination med varandra har dessa ämnen antiinflammatorisk, antihistamin, antiseptisk effekt, åtföljd av avlägsnande av kliande känslor. Lätt att applicera lotionen beror på närvaron av ett speciellt munstycke för att spruta de drabbade områdena av huvudet.
 • Diprosalik. Den har en liknande komposition. På bekostnad av en spray sätts det med lätt gnidning. Effektivt för lindring av symtom och inflammationsprocesser.
 • Calamine. Läkemedlet har en naturlig komposition som innehåller zink och kalamin. Resultatet är en antiinflammatorisk och kylande effekt.

5. Shampoo


Shampoos i behandlingen av psoriasis på huvudet i håret är indelade i flera kategorier:

a) Dogternye

Kompositionerna innehåller nödvändigtvis tjära av björk, pil och barrträd i form av tall och enbär. Dessa komponenter bidrar till

 • avlägsnande av överskott av talgsmässiga manifestationer
 • hudrening av döda celler;
 • tvätta salvor oljig konsistens;
 • avlägsnande av inflammation och klåda;
 • undertryckande tillväxten av svampmikroorganismer.

De mest effektiva schamponerna: "Friderm Tar", "Psoril", "Algopiks". De har en lugnande effekt, klarar av kliande känslor på huden.

b) antifungala

En kraftfull antifungal effekt uppnås genom att öka klåda sensationerna i början av användningen av schampon. Den aktiva substansen i den aktuella gruppen är ketokonazol.
Den mest effektiva schampo-antifungala gruppen anses vara "Nizoral":

 • sanitiserar svampskador
 • lugnar huden
 • läker de drabbade områdena.

Shampoo är lämplig för att bekämpa alla typer av svampskador på huvudet.

c) medicinsk

Medicinsk kategori av schampon kännetecknas av närvaron av:

 • salicylsyra;
 • urea;
 • ihtiola;
 • zink och andra.

De har en uttalad antibakteriell och fuktgivande effekt. Medicinska schampon presenteras i ett stort sortiment. Den mest populära är "Skin Cap", lämplig för en annan typ av svamphudsskador. "Skin Cap" säljs också som en aerosol. Den appliceras externt genom att spruta på håret på ett avstånd av 15 cm.

6. Folkmekanismer

För att avlägsna manifestationerna av psoriasis, använd ofta recept av traditionell medicin. Var uppmärksam på den mest prisvärda för användning hemma:

a) Oljor:

 • Essential. Ofta används eteriska essenser: ylang-ylang, oregano, myrra, sandelträ, pelargon. Havtornsolja är inte mindre effektiv vid behandling av en sjukdom. Det har en lugnande effekt, desinficering och regenerering av huden.
 • Linfrö. Linfröolja hjälper till att stoppa inflammation, lindra puffiness och läka snabbt de drabbade områdena i huvudet.

Masker för huvudet är gjorda av de nämnda oljorna:

Recept # 1:
 • burdock olja i mängden av ett par skedar är blandat med 5 droppar ylang-ylang och kamille;
 • blandningen upphettas och gnids i huvudets hud;
 • masken lämnas i 40 minuter, tvättas sedan av med schampo.

Ett positivt resultat uppenbaras vid accelererad läkning av huden, förbättrar hårstrukturen och förhindrar håravfall.

Recept # 2:
 • druvfröolja i mängden en tesked blandad med en matsked av grapefruktmassa;
 • 10 droppar citron-essens tillsätts;
 • oljeblandningen gnids i de drabbade områdena och lämnas i en halvtimme;
 • efter det att den önskade tiden har gått, tvättas masken av.

b) Tvålmedel


Den särskilda populariteten hos denna tvål beror på följande egenskaper:

 • förbättrad blodcirkulation;
 • förstörelsen av patogena bakterier
 • desinfektion av de drabbade områdena
 • avlägsnande av smärtsamma och kliande känslor.

Tvättmedelstvål kan ha en tömningseffekt. Detta bör beaktas hos patienter med ökad torr hårbotten. Du bör också vara förberedd för det faktum att tvålen har en ganska skarp lukt.

c) Lök

Recept för behandling av psoriasis: lök krossas, inslagna i gasväv och appliceras på den drabbade huden i några minuter. Efter hela huvudet måste du tvätta det med kallt vatten och applicera salva till platsen för plackplacering.

7. Diet

En av de främsta orsakerna till psoriasis är allergiska reaktioner. Under behandlingsperioden är det viktigt att följa en viss kostnäring:

 • uteslutning från kost av alkoholprodukter
 • Förekomsten av en bråkdel, som innebär att man äter mat i små portioner och håller pausen på tre timmar.
 • minimera saltintaget;
 • avvisande av rökt kött och pickles;
 • undantag från kosten av konstgjorda tillsatser i form av färgämnen och konserveringsmedel;
 • frekvent konsumtion av färska grönsaker och fruktprodukter;
 • daglig konsumtion av fermenterade mjölkprodukter.

Psoriasis i hårbotten före och efter behandlingen

förebyggande

För att förhindra utseende av psoriasis i hårbotten är användbar:

 1. Undvik överhettning och solbränna.
 2. Tid att diagnostisera och behandla sjukdomar.
 3. Tvätta noga och kamma håret.
 4. Tvätta huvudet regelbundet med läkande schampon.
 5. Håll dig till en hälsosam och näringsrik kost.
 6. Skydda dig mot negativa känslor och undvik stressiga tillstånd.
 7. Välj kosmetiska produkter för hårbotten och hårvård enligt deras typ.

Även om psoriasis i hårbotten är en allvarlig sjukdom, kan behandlingen vara snabb och smärtfri. Det viktigaste är att följa läkarens rekommendationer och noggrant övervaka deras hälsa, förhindra några patologiska manifestationer.Nästa Artikel
5 sätt att göra chic curls hemma