Hur man botar psoriasis


Att bota psoriasis hemma måste du ta ett antal systemåtgärder för att bli av med sjukdomen. Detta kommer snabbt och permanent bota psoriasis, och i de mest allvarliga fallen - under lång tid för att kontrollera perioden av eftergift.

Hur man cures psoriasis hemma

Hemma är det nödvändigt att använda alla möjliga metoder för lokal terapi av psoriasis, som framgångsrikt kan tillämpas utan att tillgripa behovet av att besöka sjukhuset. Inte alla patienter lyckas bota psoriasis hemma, men under förutsättning av doktors rekommendationer, är det möjligt att förbättra patientens hälsa avsevärt och göra det tillräckligt snabbt.

För att bota psoriasis snabbt hemma måste du använda ett antal droger av olika slag. Läkemedel presenteras som tabletter för oral administrering, liksom lokala preparat - det är möjligt att applicera salvor för psoriasis för systematisk behandling av psoriasisläkemedel.

När man behandlar psoriasis i hemmet bör man inte glömma att patienter ska undvika stress, skydda huden från solen, men samtidigt är det tillräckligt att gå i frisk luft. Du kan snabbt bota psoriasis i början, om du konsulterar en läkare i tid och börjar ta psoriasismedicin.

Hur man permanent bota psoriasis

Att bota psoriasis för alltid hemma är huvudmålet för läkare som kämpar med sjukdomen. Det är emellertid inte så lätt att bekämpa autoimmuna patologier, därför kan uppnå långvarig remission betraktas som en signifikant framgång.

För behandling av psoriasis som tidigare använts glukokortikoider, men senaste studier har visat skadan av sådana droger för kroppen. Men med en progressiv psoriasisattack är användningen av denna grupp av läkemedel en nödvändighet. Behandling av psoriasis baseras på användning av glukokortikoider vid långvarig verkan. Införda sådana droger intramuskulärt. Du kan göra det här hemma ensam, eller du kan utfärda ett hem sjuksköterskans samtal på kliniken. Terapi kurser är korta på grund av det längre verkande läkemedelsämnet.

Överväga hur man bota psoriasis snabbt och effektivt hemma:

 1. Det mest kända sättet är piller och injektioner metotrexat för psoriasis - de har använts i terapi i mer än fyrtio år. Metotrexat verkar direkt på cellulär nivå. Ett läkemedel för behandling av signifikant skada visas när psoriasisplåtar täcker mer än tjugo procent av hudytan. Verktyget hanterar sådana former av sjukdomen som psoriasisartrit, pustulär psoriasis, erytroderma. Metotrexat kan bota nagelspsoriasis i händerna, om sjukdomen påverkar inte bara huden, men också nagelplattan.
 2. Ciklosporin är ett immunosuppressivt medel som också används vid behandling av psoriasis. Läkemedlet tillverkas av världens ledande tillverkare av läkemedel. På grund av immunförsvaret med hjälp av cyklosporin har patienterna mycket bättre hälsa i svåra former av psoriasis. Läkemedlet är tillgängligt i kapslar, och injektioner för psoriasis kan göras med injektionsformen av cyklosporin. Verktyget fungerar bra mot torpidpsoriasis och slagsmål med psoriasis erythroderma.
 3. Atsitretin - den senaste läkemedelsutvecklingen. Det har tillämpats i praktiken relativt nyligen, men har redan fått positiv feedback från patienter och läkare. Att bota psoriasis en gång för alla med hjälp av Atsitretin kommer inte att fungera, liksom med andra droger, undertrycker agenten signifikant proliferation av epidermis, främjar tidig keratinisering av huden och har också en immunmodulerande effekt.

Hur man botar psoriasis på kroppen

Som ett medel för lokal behandling på kroppen är det nödvändigt att använda salvor, som kan vara både hormonella och icke-hormonella. Psoriasis på bröstet behandlas bäst med icke-hormonella medel. Men det är möjligt att bota palmar och plantar psoriasis med hormonella preparat. De kan också bota psoriasis på armbågarna och andra grovade delar av kroppen som påverkas av psoriasis. För behandling av komplexa former används PUVA-terapi i psoriasis, vilket aktiverar psoralener under verkan av ultraviolett strålning.

Läkemedlen hjälper till att bota psoriasis och dess symtom - klåda, brännande - men de kan inte användas under lång tid. Effektiva droger är baserade på:

 • hydrokortison - Copolcort, Hyoxyzone;
 • mometason - Uniderm, Elok;
 • betametason - Rederm, Triderm, Daivobet;

Cure psoriasis i ansiktet kommer att hjälpa medel baserade på zinkpyrithion - Psorilom, Zinocap, Skin cap, och på basis av tjär - Pikladol. Dessa läkemedel har en bra peeling-funktion, förbättrar hudens tillstånd och främjar läkning av mikrosprickor. Om du inte lyckades bota psoriasis i dina händer för evigt, och patienten utvecklade nagelspsoriasis, som spreds från händerna, måste du välja lokala medel för att behandla nagelplattor. Den speciella lacken Clobetasol hjälper till att bota naglar från psoriasis.

Det rekommenderas att använda andra droger:

 • hydratiseringsmedel;
 • vitamin D3;
 • keratolytiska medel;
 • interferon;
 • antihistaminer;
 • antibakteriella läkemedel.

Förberedelserna av dessa grupper hjälper inte bara till att förbättra glukokortikoidernas verkan, men skyddar också kroppen från de negativa effekterna av aktiva substanser.

Vad och hur man botar psoriasis på huvudet

I de flesta fall är det möjligt att bota psoriasis på huvudet av en mild form eller att nå en tillstånd av remission under systemisk behandling. Huvudprincipen för behandling för att bota psoriasis permanent är att undertrycka inflammatorisk process och den autoimmuna reaktionen som avvisar epidermala celler. För detta ändamål används lokal terapi, där psoriasis helt kan botas om den inte har förändrats i svåra former som kräver systemisk behandling av kroppen.

Keratoplastiska läkemedel rekommenderas för lokal terapi:

 • salicylsalva;
 • droger med tjära;
 • Ichthyol salva;
 • naftalansalva;
 • Solkoseril.

Om sjukdomen är svår, behandlas psoriasis i hårbotten med glukokortikoidläkemedel - Belosalik, Flutsinar, Xamiol, prednisolonsalva. Psoriasis på huvudet kan botas för evigt med det lätta scenet med schampo Friderm, Psorilom, Skin Cap, Squafan, Curtiol.

Behandling av psoriasis hemma beror på många faktorer - sjukdomens svårighetsgrad, framgången med den föreskrivna behandlingen, komplikationerna som följer med psoriasis. För snabb behandling måste du följa alla rekommendationer från läkaren och i tid för att stoppa sjukdomens förvärmning.

Hur bli av med psoriasis på huvudet: 6 sätt

Patienterna kan inte permanent bli av med psoriasis i hårbotten. Dermatologisk sjukdom förvärras av stress, olämpliga kosmetika, allergiska reaktioner, dieter och eventuella dåliga vanor. För att avlägsna de inflammerade stötarna täckta med skalor från det döda epitelet, hjälp folkläkemedel, diet och hormonella droger med lugnande egenskaper.

Drivs av papper

Psoriasis överförs inte av luftburna droppar eller sexuellt, men det kan inte botas. Moderna droger tar bara bort symptomen och ökar varaktigheten av remission. Men läkemedel kommer att vara maktlösa om en person inte ändrar sin kost, eftersom hälsa och utseende beror på produkternas kvalitet.

En patient med dermatologisk sjukdom är kontraindicerad i choklad, kaffe, bakverk och drycker som innehåller kakaopulver. För att förvärra symtomen bly rökt kött och pickles, liksom en stor mängd salt. Spice behåller vätska i kroppen, saktar ned metaboliska processer.

Papuler och klåda kommer att försvinna om patienten vägrar stekt, socker, animaliskt fett och konserver. Kommer att ta bort kryddiga rätter och kryddor, läsk, ägg och grönsaker av röd färg från menyn. När exacerbation av psoriasis på huvudet utesluter:

 • källor till enkla kolhydrater
 • kött i någon form;
 • vit och rågbröd;
 • röda bär och frukter;
 • alkohol;
 • produkter med färgämnen.

Komponenterna som orsakar psoriasis ersätts med hälsosam fisk, linfrö och nötter. De levererar kroppen med B-vitaminer och aminosyror, som normaliserar nervsystemet, återställer huden och påskyndar metabolismen.

Metaboliska processer aktiveras av källor till komplexa kolhydrater. Dessa inkluderar spannmål, majsmjölbröd och torkat bröd. Fermenterade mjölkdrycker introduceras i kosten hos en patient med psoriasis: ryazhenka, naturliga yoghurt utan socker och tillsatser, kefir och även stugaost. Användbara sallader från gröna grönsaker, klädd med olivolja, samt frukt av neutrala nyanser: äpplen, persikor, päron, bananer.

Livsmedel under exacerbation av psoriasis används fraktionerad. Mellan delarna gör du en tre timmars paus. Var noga med att dricka rent vatten, vilket hjälper kroppen att bekämpa inflammation, långsam metabolism, toxiner och toxiner.

Medicinsk metod och kosmetika

Personer med dermatologisk sjukdom passar inte vanliga schampon och balm. Tvätta hårbotten, som bildade papullen och jordskorporna, rekommenderas med speciella antiinflammatoriska läkemedel:

 • Algopiksom;
 • Sulsenoy;
 • Nizoralom;
 • Friderm med tjära;
 • Sebozolom;
 • Skvafanom.

Lämpliga baby shampoos som inte orsakar allergier, samt läkemedel med svavel, tjära, ketokonazol, zink och salicylsyra. Kosttillskott absorberar i huden, lugnande klåda. Psoriasis läkemedel minskar inflammation, fuktar epitel och förlänger remission. För att shampoo accelererad återhämtning måste den användas korrekt:

 • Behandla vått hår, skumma och låt i 5-6 minuter.
 • Applicera ett botemedel i minst 2 månader, och bättre - 3-4.
 • Tvätta håret med psoriasis schampo tre gånger i veckan.

Applicera drogen två gånger: den första delen tvättar bort smuts, talg och död hudepitel, och den andra delen mättas med antiinflammatoriska komponenter.

Shampoo tilläggsalvor. Det första skedet av psoriasis behandlas med produkter som innehåller zink, naftalen, tjära och valicilla. På apoteket kan du köpa billiga krämer och pasta:

 • ihtiolovaya;
 • Kvicksilver salicylsyra;
 • svavel-tjära;
 • Naftalan;
 • zink;
 • salicylsyra;
 • resorcinol.

Pastor och salvor ersätts av lotioner med vitamin D3 eller dithranol. Den första gruppen inkluderar Dayvoneks och Psorkutan, den andra gruppen innehåller Tsignoderm, Psorax och Dyrastik. Lotioner och salvor för psoriasis kompletterar ultraviolett terapi. Förfarandet utförs på ett sjukhus eller specialiserade centra. Sola med psoriasis under naturligt solljus bör ske med försiktighet för att inte provocera förvärring av symtom.

Startad dermatologisk sjukdom behandlas med glukokortikosteroidsalvor. Hormonala droger tar snabbt bort inflammation, men leder till en minskning av immuniteten. Ofta, efter avbrytande av läkemedelspulverna, uppträder ofta igen.

Multivitaminkomplex med folsyra och nikotinsyra hjälper till med huvudpsoriasis. En patient kan prova Pyrogenal eller Picamillon.

Hemlagad kompressor

Peeling flingor mjuka med komprimering av de improviserade komponenterna. Fuktar och avlägsnar inflammation i en blandning av oraffinerade oljor: olivolja, solros, mandel, kokosnöt och aprikos. Blanda i en skål 2-3 komponenter och värm masken i ett vattenbad. Massage rörelser rubbed i hårbotten, inslagna med en plastlock. Oljemedlet lämnas över natten, och på morgonen tvättar de rester med en äppelbit utspädd med vatten. Glykotimolin och listerin används istället. 60 ml av det valda läkemedlet tar 0,5 liter varmvätska.

Psoriasis närande grädde är gjord av ricinolja. Blanda 15 ml av komponenten med flytande vitaminer E, A och D. Ange 10-15 droppar av varje additiv i varm olja och gnid försiktigt blandningen i den inflammerade massan. Wrap huvudet med klämfilm och en terry handduk för att öka smältbarheten av näringsämnen.

Symptom på psoriasis tar bort klöverblommor. I en påse med tjock gasbind häll 6-7 st. l. torkad växt. Billetet doppas i kokande vatten i 5 minuter och pressas sedan lätt. En varm poultice appliceras på problemområdet tills det kyls. Clover blommor te tas oralt, men utan honung eller socker.

Senapsmasker ökar blodcirkulationen i hårbotten. De minskar irritationen, lugnar klåda. Medikatpasta är gjord av senapspulver. Varmvatten införs i torrprodukten i små portioner tills en tjock massa erhålls, som liknar kissel i konsistens.

Masken sprids i ett tunt skikt över hårbotten. De behandlade zonerna är täckta med klibbfilm, en ullduk eller halsduk är bundet ovanpå. Senap medicin hålls tills en stark brinnande känsla. Resten av pulvret tvättas ut med örtdekok, som lugnar rodnad hud.

Recept med celandine

Celandine har antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper. Masker, avkok och lotioner från växten minskar papullen, mjukar skorpan från död epitel och tar snabbt bort symptomen på psoriasis.

Tillväxten av plack stoppar infusionen av torra stammar. I en murbruk knådas 50-60 g kvistar tillsammans med löv och blomställningar. Celandine och 500 ml alkohol eller vodka av hög kvalitet blandas i burk eller flaska. Infusion av celandine filter genom veckan. Först appliceras 2-3 droppar av medicinen på handleden eller underarmen. Om det inte finns utslag eller svullnad, gnidas i hårbotten. Tinkturen lämnas på huden för att torka, och tvättas sedan med kamilledekokare. Herbal drink skyddar mot irritation och brännskador.

Psoriasis salva är beredd från färskt celandine. Växten slits av i gummihandskar. Gröna kvistar malet med köttkvarn eller bländare. Mät 30 g saftig grus och blanda med andra komponenter:

 • två visade vita
 • ett glas vaselin;
 • 30 g honung.

Ägg används fräscha, äggulor läggs inte till läkemedlet. Produkterna blandas med en visp tills det är smidigt. Du kan värma massan i ett vattenbad så att oljeljuren mjuknar. Men temperaturen får inte överstiga 60 grader.

Salva gnidas i rena rötter, lämna i en halvtimme. Ett botemedel, som en tinktur, tvättas med kamilledekok, vilket neutraliserar saft av celandine och tar bort klåda.

Rött vin rekommenderas för patienter som inte har tid för frekventa kompresser och masker. Alkohol blandas med juice, som pressas ut av 300 g färskt celandine. I en varm lösning, blöt bomullstyg, täck kompressen med en plastpåse och gå och lägg dig. Lotionen är klar på kvällen, en gång om dagen. På morgonen tvättas håret med uppvärmd kamomillbuljong.

Hemlagad salva

Lancerad psoriasis avlägsnas med en produkt av 50 g farmaceutisk tjära och 50 krossade tabletter av Ascorutin. Den första komponenten torkar och desinficerar, den andra matar huden med C-vitamin, vilket är nödvändigt för att återställa epitelet.

Vid det första skedet behandlas en dermatologisk sjukdom med en blå lermask. Den torra komponenten späds ut med vatten eller örttekoko. Lämpligt linne, pil, nässla, kuller och kamille. I en tjock uppslamning av lera och en vätskebas lägger 2-3 klyft havsalt. Om kristallerna är stora knådas de i en murbruk. Masken gnids inte och sprids försiktigt på de inflammerade områdena. Låt torka lera, och tvätta sedan rester av medicinska schampon.

Psoriasis kommer att stoppa honungsalven. 20 ml Kalanchoe juice hälls i en skål, blandad med 5 droppar eukalyptusolja. Fylld med 1 msk. l. honung, rör om till slät och gnidde i hårbotten. Efter avtvätt fuktas de inflammerade zonen med babycreme med vitamin E.

Ett snabbt resultat är pumpa salva:

 1. Den apelsin köttet tillsammans med skalen skärs i tunna skivor. Sprid på en torr panna, täckt med pergamentpapper.
 2. Pumpan bakas vid lägsta temperatur tills hela saften har avdunstat.
 3. Torkade bitar knådas. Pulvret lagras i en tygväska.
 4. Varje kväll, förbereda en blandning av sellerijuice, vitlök och lök. Drycker tas i lika stora proportioner.
 5. Medicinen gnids in i placken från färskpressad juice och ströts med pumpa pulver på toppen.
 6. Vegetabilisk salva lämnas över natten. En duschlock och en varm scarf sätts på huvudet.

De essentiella oljorna av ylang-ylang, myrra, oregano, sandelträ och geranium accelererar återhämtningen. Läkemedelskomponenter läggs till i maskerna och lotionerna, samt avkokningar för sköljning. Torka 5 droppar eterisk olja med 10-15 ml havtorn eller linfröolja, värme och gnidning. Lämna i 8 timmar.

Psoriasis återkommer om patienten kombinerar en diet med droger för internt bruk och folk- eller apotekspulver. Naturliga oljor och örtdekok kommer att stoppa spridningen av plack, och hemlagad salva tar bort papullen och skalar. Efter återhämtning borde personen hålla sig till en diet, undvika alkohol och stress, och inte heller använda en hårtork och en kam med skarpa tänder för att inte skada hårbotten.

Behandling av psoriasis på huvudet med medicin och folkmedicin

Hej kära läsare! Denna artikel kommer att diskutera behandlingen av psoriasis på huvudet. För att framgångsrikt bota det måste du veta vad sjukdomen är, orsakerna, egenskaperna i kursen, provocerande faktorer.

Psoriasis gör ont för många människor. Detta är en av de vanligaste hudsjukdomar på planeten. På många sätt bidrar utvecklingen av psoriasis till dålig ekologi, dålig näring, stressiga situationer. Dessa faktorer är provokationsmedel för manifestationen av sjukdomen.

Predispositionen till psoriasis är ärvt. Om båda föräldrarna är sjuka med denna sjukdom, kan kliniken dyka upp mycket tidigt och det är svårt att fortsätta, med skador inte bara på huden utan även på lederna.

Lyckligtvis är denna form sällsynt. I grunden är sjukdomen ganska fördelaktig och påverkar inte den allmänna hälsan signifikant.

Livskvalitet för patienter med psoriasis

En annan aspekt är livskvaliteten hos en person med psoriasis. Peeling rödaktiga fläckar på huden, benägna att slå samman, obehagliga skorpor på huvudet och ögonbrynen, hudvågor, som mjäll, på kläder hos en patient med hårbottenpsoriasis. Allt detta orsakar avvisning av andra, avsky och följaktligen isolering av patienten i laget.

Nästan alla vet att psoriasis inte är smittsam mot andra, men de försöker undvika en sjuk person. Han är mindre benägna att träffa en livspartner och skapa en lycklig familj. Personer med psoriasis är ovilliga att hyra. Det finns många sociala problem som kan leda till svår depression, även självmord.

VÅRA READERS RECOMMEND!

Klåda, skalning, rodnad och andra symptom går bort! Våra läsare använder redan den här metoden. Läs mer...

Men förtvivlad inte! Under ledning av en erfaren, kvalificerad hudläkare kan denna obehagliga sjukdom långa bibehållas i eftergift. Det är bara nödvändigt att kontakta en specialist i god tid. Lanserade fall är extremt svåra att behandla.

Former av psoriasis i huvudet och symptom på manifestation av sjukdomen

Med en mild form uppträder enda områden av rodnad och flaking, klåda i hårbotten. Hårlampor lider inte, håret faller inte ut.

I svår form är hårbotten fullständigt påverkad. Rödhet och skalning är förvirrande. Många skorpor verkar som exfolierar. Skillnaden är ökad blödning och inflammation i huden.

Kom ihåg: om du inte behandlar psoriasis i huvudet, kan sjukdomen över tiden gå till andra delar av kroppen.

Behandla psoriasisbehandling

För behandling av psoriasis krävs en rad åtgärder som syftar till att förbättra kroppen som helhet, med undantag för provokationsfaktorer. Det är nödvändigt att undvika stressiga situationer, försök att uppfatta negativ information filosofiskt, utan drama.

Interna attityder spelar en mycket stor roll vid behandling av sjukdomar. Om patienten inte tror på ett gynnsamt resultat, är framgången med behandling, då vad än potenta droger används, återhämtning svår.

Det deprimerade tillståndet har en skadlig effekt på kroppen, inte bara i en psykologisk aspekt, utan förstör också organ och vävnader. När stress uppstår under depression utlöses stresshormoner, vilket leder till en spasma av perifera kärl, som försvårar näring av vävnader.

Med psoriasis är detta en väldigt oönskade effekt, vilket kan leda till förvärring och försämring av processen. Därför behöver vi definitivt en positiv psykologisk inställning till återhämtning.

Behandlingen är omfattande. Dessa händelser inkluderar följande aspekter:

 1. Restorativ terapi;
 2. Lokal terapi riktade mot effekten, direkt på skadorna.
 3. sjukgymnastik;
 4. Sanatorium och utväg återhämtning.

Restorativ terapi

Vid behandling av psoriasis på huvudet föreskrivs följande läkemedel:

 • Läkemedel som har en lugnande effekt, förbättrar sömnen, den allmänna välfärden hos en person. För svåra depressiva sjukdomar behöver du kontakta en psykoterapeut för medicinsk korrigering och personliga attityder.
 • Allergiläkemedel. Psoriasis är en autoimmun sjukdom där målorganet är hud. Allergisk stämning försvårar sjukdomsförloppet.
 • Särskilda immunmodulatorer används - specifika och inte specifika. Dessa läkemedel bör ordineras av en immunolog under kontroll av ett immunogram;
 • Vitaminbehandling;
 • I svåra former, resistenta mot läkemedelsbehandling och ihållande progression, föreskrivs sådana starka läkemedel som cytostatika och hormoner kortikosteroider. Behandlingen utförs under en strikt övervakning av en läkare.

Lokal terapi

Förutom de allmänna effekterna på kroppen tillämpas salvbehandling. Salvor är indelade i:

 1. Keratoplastiska salvor är hormonfria salvor och har en lugnande antiinflammatorisk effekt. De lindrar klåda, mjuknar huden. De vanligaste är ichthyol, svavel tjära, naftalan, salicylsyra;
 2. Salvor innehållande hormonella preparat. De ordineras för allvarlig sjukdom.

Läs mer om icke-hormonella salvor i den här artikeln. Du kan ta reda på hormonella salvor här.

schampon

I psoriasis används medicinska schampon, eftersom den vanliga parfymen kan ha en negativ effekt på huden och förvärrar sjukdomsförloppet. Shampoos används vid behandling av psoriasis.

Schampon innehållande tjära, antifungala preparat, allergivänliga barns schampo har visat sig bra.

sjukgymnastik

Fysioterapiprocedurer påverkar sjukdomsförloppet positivt. Det kan vara:

 • Doserad ultraviolett bestrålning av de drabbade områdena;
 • Balneoterapi - radon och syrebad, termiska bad från naturliga källor, med havsvatten, vätesulfid;
 • hydroterapi;
 • Laserterapi;
 • Mudterapi

Spa behandling

Hjälper perfekt med lätta och medelstora former. För svåra fall, som rekommenderas av läkaren under en period av relativ eftergift.

Resorter ska väljas med ett varmt havsklimat eller kurorter med naturliga mineralfjädrar.

Skidorterna i Svarta havet, Mineralnye Vody, Pyatigorsk, Krim är magnifika i Ryssland. Recensioner av patienter med psoriasis människor om spa-behandling är den mest gynnsamma. Detta är en förändring av landskap, många positiva känslor, havet, solen, färsk frukt. Vanligtvis, efter sådan behandling uppträder långvarig remission.

Behandling av psoriasis i huvudet hemma

Är det möjligt att bota en så komplicerad sjukdom av folkmedicinska lösningar? Bota endast folkmekanismer psoriasis är osannolikt att lyckas. Sjukdomen är mycket skrämmande, efter flera års eftergift kan exacerbation uppstå igen.

Det tenderar att återfalla med lesioner av redan stora områden. Därför bör behandlingen vara lång och komplex. Som en extra åtgärd vid det inledande skedet är traditionell medicin ganska effektiv.

Psoriasisbehandling på huvudet celandine

Människor har länge märkt de fördelaktiga effekterna av celandine på olika hudsjukdomar. Folk kallar det svälja gräs. Under behandlingen är det nödvändigt att ta hänsyn till att celandine är giftigt i stora doser.

 • För extern användning används alkoholtinktur av celandine. För detta gör du ¼ kopp torkat gräs och häll 1 liter medicinsk etylalkohol. Lösningen lämnas i flera timmar. Använd med försiktighet, eftersom det kan orsaka allvarlig irritation. Noggrant våt, utan att gnugga, de drabbade områdena. Vid sprickor kan blödning inte appliceras. Om irritation uppstår skölj med varmt vatten och smörj den drabbade huden med vegetabilisk olja;
 • En mjukare produkt erhålls på basis av torrt rött vin och celandine juice. För att göra detta, rulla en massa örter genom köttkvarn och pressa saften. Var noga med att arbeta i handskar, eftersom celandinejuice har en cauterizing effekt och färgar huden. Juice späds ut i 30 ml vin. Det rekommenderas att fukta de drabbade områdena med denna blandning.

För mer information om användningen av celandine för psoriasis finns i denna artikel.

Och även titta på en video om hur man tar bad med celandine:

Lika viktigt är rätt näring för psoriasis. Hur man äter, vad man ska äta, vilka kostvanor finns för en viss sjukdom - allt i artikeln.

Behandling av psoriasishuvudlök

Lök används som ett multivitamin och antiinflammatoriskt medel. Du kan använda en slam av hackad lök, sätta den direkt på de drabbade områdena. Efter 15 minuter avlägsnas vattnet. Torka är inte nödvändigt. Regelbunden användning ger ett ganska bra resultat.

slutsats

Innan du använder några salvor och tinkturer är det nödvändigt att testa för individuell känslighet, särskilt hos barn. För att göra detta bör tinktur eller salva i liten mängd appliceras på intakt hud på handen och observeras i 30 minuter. Om det finns rodnad eller irritation kan verktyget inte användas.

Tidig behandling av psoriasis i huvudet ger en bra effekt. Du behöver bara tid att kontakta specialisterna och kontrollera din sjukdom. Detta är inte en mening, så förtvivlan inte och förtvivlan. Tro på läkning gör underverk.

Jag säger adjö till det här. Idag lärde du dig om behandlingen av psoriasis på huvudet. Dela artikeln med vänner på sociala nätverk. Välsigna dig

Hur man behandlar psoriasis i hårbotten

Psoriasis är en kronisk sjukdom i huden av icke-infektiös typ, som hör till gruppen av scaly herpes, som ofta är lokaliserad på huvudet. Kunna provocera allvarliga kränkningar i en persons fysiska och psykiska tillstånd. Den största risken för psoriasis vid möjlig utveckling av psoriasisformer av artrit och hepatit. Men att veta hur man behandlar psoriasis på huvudet, kan du undvika sådana allvarliga konsekvenser.

Detta är utseendet på utslag i hårbotten.

skäl

VIKTIGT ATT VET! Ett botemedel som kommer att rengöra din hud och lindra psoriasis för alltid. Läkare i hemlighet började ge råd till sina patienter! Läs mer >>>

Psoriasis är en icke-smittsam sjukdom, med de faktorer som det anses vara:

 1. Mjuk mekanisk effekt på huvudets hud i form av friktion, gnidning, intensiv kamning.
 2. Användningen av kosmetika för hårvård som irriterar huden.
 3. Allergiska reaktioner som kännetecknas av ett konstant utseende.
 4. Torrt hår och hårbotten i huvudet, manifesterad i form av mjäll, vilket är orsaken till utvecklingen av seborrhepspsoriasis.
 5. Frekvent stress och depression.
 6. Förekomsten av sjukdomar av icke-infektiös typ.
 7. En abrupt förändring i livsstil, manifesterad i avvisandet av dåliga vanor eller efter stelna dieter, liksom väderförhållanden när man flyttar till en annan klimatzon.
 8. Ärftlig predisposition
 9. Hormonala störningar.
 10. Felaktig och otrolig mat.
 11. Missbruk av dåliga vanor.

symptom

Den kliniska bilden av sjukdomen beror på typen av psoriasis:

1. Plaque

Den vanligaste formen av sjukdomen diagnostiseras hos nästan 90% av patienterna med psoriasis. Karaktäriseras av följande funktioner:

 • De inflammerade hudområdena i huvudet är röda och de är täckta på toppen med grå hud som är torr och skalig. Vid lesionsplatsen noteras en lokal temperaturökning;
 • Det grå skiktet kan lätt avlägsnas, och den röda huden under den är snabbt skadad och blödar.

Sådana områden av den drabbade huden kallas psoriasisplakor. De tenderar att öka i storlek, slå samman med andra plack och därigenom bilda hela kluster.

2. Teardrop

Manifierad i form av hudskador som liknar droppar, där det finns torrhet, rodnad och svullnad. Den främsta orsaken till utvecklingen av guttatpsoriasis är streptokockinfektion.

3. Pustulär

Den allvarligaste typen av psoriasis, kännetecknad av utseendet på huden på bubblans huvud eller blåsor, fylld med en klar vätska, pustler. Huden runt dessa lesioner förvärvar rodnad och svullnad. I pustulär form av psoriasis föreligger en stor sannolikhet för en exacerbation när den klara vätskan inuti vägen ger plats för purulent innehåll.

Psoriasis på huvudet av någon av de tre typerna kan botas: foto före och efter.

stadium

Utvecklingen av psoriasis i hårbotten karakteriseras av staging:

 1. Progressive. Inledningsskedet orsakas av ett stort antal små formationer som tenderar att växa snabbt och förena.
 2. Stationär. Vid detta tillfälle upphör tillväxten av plack som börjar bli täckta med skalor.
 3. Regressiv. Det finns en resorption av plack, en minskning av flakningen av huvudets hud, och bildningen blir blek.

behandling

Terapeutiska åtgärder som syftar till att bli av med psoriasis kännetecknas av komplexitet, vilket innefattar både yttre och inre effekter på sjukdomen. De viktigaste rättsmedel för psoriasis på huvudet är:

1. Medicinering


I närvaro av måttliga eller svåra former av sjukdomen behandlas psoriasis med droger:

 • Reamberin. Presenterad i form av en lösning avsedd för dropp. På grund av den antihypoxiska och återställande effekten är huvudinsatsen inriktad på att avlägsna berusningsskyltar. Huvuddelen av läkemedlet är bärnstenssyra, känd för dess antioxidantegenskaper, liksom förmågan att mätta cellerna med syre.
 • Metotrexat. Läkemedlet används endast om det är nödvändigt att bota de allvarliga formerna av sjukdomen. Åtgärden syftar till att bromsa processen med celldelning. Mottagning sker intravenöst eller muntligt. På grund av förekomsten av ett stort antal biverkningar används läkemedlet först efter medicinskt samråd.
 • Diprospan. Tillhör en grupp hormonella droger. På grund av de många kontraindikationer som föreskrivs för svåra former av psoriasis.

2. Sjukgymnastik

Fysioterapi är väl etablerad vid behandling av hårpsoriasis. Hittills har de mest beprövade och mycket effektiva metoderna för fysioterapi effekter:

a) Fototerapi

Det är ett sätt att undertrycka tecken på psoriasis genom ultravioletta strålar. PUVA-terapin, som föreslår exponering för ultraviolett strålning, har visat sig mest positivt. Bestrålning utförs efter att ha tagit en fotosensibilisator, ett läkemedel som ökar känsligheten hos huden till ljus. Efter mottagandet blir det möjligt att tränga in i ultraviolett ljus i de djupare skikten av huden, vilket gör det möjligt att effektivt behandla sjukdomen.

b) Kryoterapi

Metoden kännetecknas av kortvarig exponering för kyla på de drabbade hudområdena i huvudet. Kärnan i förfarandet är följande:

 • patienten ligger i en speciell enhet som ser ut som en kamera och kallas cryosauna;
 • En kall gas med en temperatur på -130 grader lanseras in i kammaren. Resultatet är ögonblicklig kylning av huden, liksom stimulering av naturliga skyddsprocesser.
 • patienten befinner sig i denna position i några minuter.

Effekten av kryoterapi uppnås efter att ha fullgjort en hel kurs på 30 sessioner. Varje dag kan upp till 4 procedurer utföras som hjälper till att eliminera klåda och smärta, inflammationsprocesser.

c) Laserterapi

I detta fall används lasern. Dess fördel ligger i de terapeutiska effekterna på den drabbade huden utan att påverka friska områden. Förfarandena är smärtfria och ofarliga: detta uppenbaras i avsaknad av ärr och efterföljande pigmentering efter behandling.

3. Krämer och salvor

För att bli av med psoriasis genom lokala preparat är det lämpligt att använda:

a) krämer

Följande föreningar har visat sig bra:

 • Pikladol. Hög effektivitet av grädden uppnås endast med komplex behandling av sjukdomen. Det har en ljus antiinflammatorisk mjukningseffekt. Främjar snabb regenerering av huden. Verktyget används tills sjukdomen återkommer.
 • Tsinokap. Huvudkomponenten, som representeras av pyrithionzink, har en antibakteriell effekt som väcker bakteriernas död.
 • Psorilom. Den har en rik växtsammansättning med ett rikt innehåll av vitaminer, på grund av vilket desinfektion av huvudets hud. Det har också en sårläkning och antimykotisk effekt.

b) salvor


Experter rekommenderar att du använder:

 • Naftaderm. Salvan är känd för att effektivt undertrycka kliande känslor på huvudet. Karakteriseras av regenererande, analgetiska, antiseptiska och antiinflammatoriska effekter. Huvuddelen är Naftalanolja, vilket ger läkemedlet en uttalad lukt av olja. Appliceringsmetoden reduceras till en enkel applicering av salva på huden under håret utan att gnugga. Behandlingskursen är 5 veckor.
 • Salicylsalva. Basen av läkemedlet är syran med samma namn, som kännetecknas av frånvaron av provokerande sidreaktioner.
 • Dayvoneks. Salvan har en viskös konsistens med en genomskinlig färg. Huvudämnet är kalcipotriol, som är en syntetisk analog av vitamin D.

4. Lotioner

Även "försummad" psoriasis kan botas hemma. Glöm inte att smita en gång om dagen.


Olika lotioner är också effektiva mot psoriasis:

 • Belosalik. Det hör till gruppen hormonella medel, som inkluderar betametason och salicylsyra. I kombination med varandra har dessa ämnen antiinflammatorisk, antihistamin, antiseptisk effekt, åtföljd av avlägsnande av kliande känslor. Lätt att applicera lotionen beror på närvaron av ett speciellt munstycke för att spruta de drabbade områdena av huvudet.
 • Diprosalik. Den har en liknande komposition. På bekostnad av en spray sätts det med lätt gnidning. Effektivt för lindring av symtom och inflammationsprocesser.
 • Calamine. Läkemedlet har en naturlig komposition som innehåller zink och kalamin. Resultatet är en antiinflammatorisk och kylande effekt.

5. Shampoo


Shampoos i behandlingen av psoriasis på huvudet i håret är indelade i flera kategorier:

a) Dogternye

Kompositionerna innehåller nödvändigtvis tjära av björk, pil och barrträd i form av tall och enbär. Dessa komponenter bidrar till

 • avlägsnande av överskott av talgsmässiga manifestationer
 • hudrening av döda celler;
 • tvätta salvor oljig konsistens;
 • avlägsnande av inflammation och klåda;
 • undertryckande tillväxten av svampmikroorganismer.

De mest effektiva schamponerna: "Friderm Tar", "Psoril", "Algopiks". De har en lugnande effekt, klarar av kliande känslor på huden.

b) antifungala

En kraftfull antifungal effekt uppnås genom att öka klåda sensationerna i början av användningen av schampon. Den aktiva substansen i den aktuella gruppen är ketokonazol.
Den mest effektiva schampo-antifungala gruppen anses vara "Nizoral":

 • sanitiserar svampskador
 • lugnar huden
 • läker de drabbade områdena.

Shampoo är lämplig för att bekämpa alla typer av svampskador på huvudet.

c) medicinsk

Medicinsk kategori av schampon kännetecknas av närvaron av:

 • salicylsyra;
 • urea;
 • ihtiola;
 • zink och andra.

De har en uttalad antibakteriell och fuktgivande effekt. Medicinska schampon presenteras i ett stort sortiment. Den mest populära är "Skin Cap", lämplig för en annan typ av svamphudsskador. "Skin Cap" säljs också som en aerosol. Den appliceras externt genom att spruta på håret på ett avstånd av 15 cm.

6. Folkmekanismer

För att avlägsna manifestationerna av psoriasis, använd ofta recept av traditionell medicin. Var uppmärksam på den mest prisvärda för användning hemma:

a) Oljor:

 • Essential. Ofta används eteriska essenser: ylang-ylang, oregano, myrra, sandelträ, pelargon. Havtornsolja är inte mindre effektiv vid behandling av en sjukdom. Det har en lugnande effekt, desinficering och regenerering av huden.
 • Linfrö. Linfröolja hjälper till att stoppa inflammation, lindra puffiness och läka snabbt de drabbade områdena i huvudet.

Masker för huvudet är gjorda av de nämnda oljorna:

Recept # 1:
 • burdock olja i mängden av ett par skedar är blandat med 5 droppar ylang-ylang och kamille;
 • blandningen upphettas och gnids i huvudets hud;
 • masken lämnas i 40 minuter, tvättas sedan av med schampo.

Ett positivt resultat uppenbaras vid accelererad läkning av huden, förbättrar hårstrukturen och förhindrar håravfall.

Recept # 2:
 • druvfröolja i mängden en tesked blandad med en matsked av grapefruktmassa;
 • 10 droppar citron-essens tillsätts;
 • oljeblandningen gnids i de drabbade områdena och lämnas i en halvtimme;
 • efter det att den önskade tiden har gått, tvättas masken av.

b) Tvålmedel


Den särskilda populariteten hos denna tvål beror på följande egenskaper:

 • förbättrad blodcirkulation;
 • förstörelsen av patogena bakterier
 • desinfektion av de drabbade områdena
 • avlägsnande av smärtsamma och kliande känslor.

Tvättmedelstvål kan ha en tömningseffekt. Detta bör beaktas hos patienter med ökad torr hårbotten. Du bör också vara förberedd för det faktum att tvålen har en ganska skarp lukt.

c) Lök

Recept för behandling av psoriasis: lök krossas, inslagna i gasväv och appliceras på den drabbade huden i några minuter. Efter hela huvudet måste du tvätta det med kallt vatten och applicera salva till platsen för plackplacering.

7. Diet

En av de främsta orsakerna till psoriasis är allergiska reaktioner. Under behandlingsperioden är det viktigt att följa en viss kostnäring:

 • uteslutning från kost av alkoholprodukter
 • Förekomsten av en bråkdel, som innebär att man äter mat i små portioner och håller pausen på tre timmar.
 • minimera saltintaget;
 • avvisande av rökt kött och pickles;
 • undantag från kosten av konstgjorda tillsatser i form av färgämnen och konserveringsmedel;
 • frekvent konsumtion av färska grönsaker och fruktprodukter;
 • daglig konsumtion av fermenterade mjölkprodukter.

Psoriasis i hårbotten före och efter behandlingen

förebyggande

För att förhindra utseende av psoriasis i hårbotten är användbar:

 1. Undvik överhettning och solbränna.
 2. Tid att diagnostisera och behandla sjukdomar.
 3. Tvätta noga och kamma håret.
 4. Tvätta huvudet regelbundet med läkande schampon.
 5. Håll dig till en hälsosam och näringsrik kost.
 6. Skydda dig mot negativa känslor och undvik stressiga tillstånd.
 7. Välj kosmetiska produkter för hårbotten och hårvård enligt deras typ.

Även om psoriasis i hårbotten är en allvarlig sjukdom, kan behandlingen vara snabb och smärtfri. Det viktigaste är att följa läkarens rekommendationer och noggrant övervaka deras hälsa, förhindra några patologiska manifestationer.

Behandla psoriasisbehandling

Psoriasis är en icke-infektiös dermatologisk patologi som inte överförs av kontakthushållet. För denna sjukdom kännetecknas av kronisk kurs och frekventa återfall. Den vanligaste typen av sjukdom är psoriasis i hårbotten. Självklart bär sjukdomen inte ett signifikant hot mot hälsan och utgör inte en fara för människolivet. Det bidrar emellertid till utseendet på komplex och psykiska problem på grund av det oestetiska utseendet på psoriasisskorpor och plack, liksom på grund av den klåda som stör patienten. Psoriasis är en form av skalig lav som vanligtvis uppstår på huvudet. Det är faktiskt inte en självständig sjukdom, men ett systemiskt misslyckande i kroppen.

Orsaker till patologi

Hittills har de exakta anledningarna till att en person utvecklar psoriasis i huvudet och andra delar av kroppen inte fastställts. Nya hypoteser läggs fram periodiskt, och gamla är motsatta. Sjukdomsbasen är accelererad celldelning, som uppstår som ett resultat av störningar i metaboliska processer. Det finns provocerande faktorer som kan vara potentiella orsaker till detta problem.

Enligt de flesta läkare är de mest troliga av dem följande:

 • Immunförsvagning.
 • Ofta stressiga situationer.
 • Tobaksrökning.
 • Missbruk av alkoholhaltiga drycker.
 • Obalanserad kost.
 • Mekanisk skada inom hårväxten.
 • Förändringar i hormonella nivåer.
 • Förekomsten i kroppen av kroniska infektioner.
 • Långtidsbehandling med hormonella läkemedel.
 • Sjukdomar i matsmältningssystemet.
 • Professionell överbelastning.
 • Ärftlig predisposition mot psoriasis.
 • Reaktioner på kosmetiska hårvårdsprodukter.
 • Överdriven torr hårbotten.
 • Störningar i det endokrina systemet.
 • Autoimmuna processer i patienten.
 • Lever i kallt klimat, eller långvarig exponering för kyla, plötsliga temperaturförändringar.
 • Störning av bildandet och mognad av hudceller.

Om psoriasis är genetiskt ärvt, så observeras dess första manifestationer efter tjugofem år. I närvaro av andra riskfaktorer uppstår sjukdomen vanligen först efter trettiofem år. Den största risken för patologi är risken för komplikationer och i utvecklingen av psoriasisartrit. Om sjukdomen är kronisk, kan exacerbation orsaka missbruk av alkoholhaltiga drycker.

Klinisk bild

Symtomen på huvudpsoriasis är direkt beroende av sitt stadium. I början kan en person inte inse att han är sjuk, men klåda börjar irritation på huden gradvis att plåga honom.

Utvecklingen av sjukdomen sker i etapper:

 • Skal huden, klåda.
 • Ökad irritation och klåda.
 • När kammade hårskadad hud finns det små sår.
 • Huden på huvudet tjocknar och blir grov, karaktäristiska psoriasisplack uppträder.
 • Lesioner kan förekomma i öronen, på nacken, bortom hårlinjen på pannan.
 • Fläck, flingor av vit färg visas.
 • Full täckning av hårbotten med plack och grå skalor.
 • Skinnet under plåtarna är lätt skadat och blöder, även om du bara kliar på den.

I psoriasis faller håret vanligtvis inte ut, eftersom folliklar inte skadar.

När det gäller sjukdomsstadierna är de uppdelade enligt svårighetsgraden och fasningen av symtomen:

 1. Det första utslaget visas i början.
 2. Spridningen av utslag och nya infektionsfält är ett progressivt steg.
 3. Ingen statusändring observeras vid det stationära steget.
 4. Symtomen minskar gradvis, och ljusrosa fläckar bildas på de inflammatoriska elementen. Denna bild observeras vid det regressiva skedet.

Varje mekanisk påverkan leder till utslagning av utslag. De flesta patienter uppvisar tecken på sjukdom över tid i andra delar av kroppen, och endast en fjärdedel av dem har psoriasis i hårbotten begränsad till detta område.

Psoriasis är en kronisk sjukdom där exacerbationsstadierna ständigt ersätts av remissioner. Men även med uttag av symtom att bli av med utslaget är omöjligt. Svårighetsgraden av de kliniska manifestationerna av den betraktade dermatologiska patologin beror på organismens individuella egenskaper, på tillståndet av det mänskliga immunsystemet. Någon psoriasis levererar helt enkelt moral olägenhet och är en mindre kosmetisk defekt. Men det finns patienter i vilka denna sjukdom blir ett hinder för normalt arbete, personligt liv.

diagnostik

Det är nödvändigt att behandla psoriasis på huvudet, men först när de första symptomen uppträder bör du se till att det verkligen är psoriasis, inte ringmask, seborré eller någon annan dermatologisk sjukdom.

Diagnostiska metoder:

 1. Samlar historia.
 2. Visuell inspektion.
 3. Studie av skalor från huvudet under mikroskopet.
 4. Biopsi och histologisk undersökning av biomaterialet från huvudet.
 5. Psoriatisk triad (stearin fläckar, terminalfilm, Auspitz symptom).
 6. Allmänt blodprov.
 7. Erytrocytsedimenteringshastighetsutvärdering.
 8. Reumatoid faktor.

Är psoriasis behandlad på huvudet

Läkare har studerat karaktären hos den aktuella sjukdomen under ganska lång tid, olika studier genomförs och behandlingsregimer utvecklas. Men som regel är alla metoder inriktade på att stoppa symtomen, men inte på att bli av med patologin. För att helt återhämta sig måste du veta den exakta orsaken till ursprunget av psoriasis, men det är ännu inte känt för vetenskapen.

Men moderna terapeutiska tekniker tillåter en person, om man inte ska bli av med psoriasisplåtar för alltid, då åtminstone uppnå en stabil remission, så att han kan leva ett fullt och bekvämt liv. För att uppnå detta är det endast möjligt under förutsättning av ett integrerat behandlingssätt. Lita inte på reklam och råd från dina nära och kära, du måste rådgöra med en läkare och genomföra den föreskrivna behandlingssättet, för att följa alla möten och rekommendationer.

Hur man behandlar psoriasis på huvudet

Ta bort psoriasis från huvudet helt, för att inte längre komma ihåg att det är mycket svårt. Men om du följer flera regler kan du se till att sjukdomen inte stör personen länge.

När man utvecklar ett behandlingsschema, överväger läkare flera faktorer:

 • Hur vanligt är den inflammatoriska processen.
 • Ålder, kön på patienten.
 • Stage av psoriasis.
 • Sannolika orsaker till sjukdomen.
 • Samtidiga sjukdomar.

Härdning av psoriasis på huvudet är möjligt med iakttagande av komplexa åtgärder:

 • Användning av medel för lokal behandling.
 • Användningen av systemiska droger.
 • Sanatoriumbehandling.
 • Sjukgymnastik.
 • Medicinsk näring.

Vid mild sjukdom, olika krämer och salvor, är speciella helande schampon gjorda av björk tjära etc. förskrivna. Dessa medel hjälper till att lindra tillståndet om utslaget inte har någon tendens att sprida sig.

Drogbehandling

Läkemedel för psoriasis är indelade i lokal och systemisk. Beroende på vilket stadium patienten har, föreskrivs keratoplastiska eller hormonella salvor. Om psoriasis är svår, anges användningen av systemiska läkemedel. För varje patient föreskrivs en särskild behandling i enlighet med organismens individuella egenskaper.

Lokala förberedelser

Listan över icke-hormonella medel som måste smittas på patienter med psoriasis:

 1. Salicylsalva är bra för psoriasis, både på huvudet och på andra delar av kroppen. Drogen tar bort inflammation och har en antiseptisk effekt, exfolierar och regenererar epidermis.
 2. Ichthyol salva lindrar irritation och stannar den inflammatoriska processen, eliminerar obehagliga känslor.
 3. Panthenolbaserade preparat mjuknar, närmar och fuktar irriterad hud i psoriasis (Bepanten).
 4. Retinoid salvor bidrar till att sänka mognningen av hudvågar (Retinovaya salva, Tazorak, etc.)
 5. I vissa fall är antifungala medel förskrivna, till exempel Nizoral, Terbinafin, Lamisil.
 6. Salvor innehållande vitamin D3, har en antiinflammatorisk effekt, förbättrar lokal immunitet (Psorkutan, Dayvoneks).
 7. Läkemedlet Solcoseryl har en regenererande effekt på huden.
 8. Naftalan salva är ett utmärkt antiseptiskt medel som lindrar smärtsamma och kliande känslor, lindrar inflammation.
 9. Salva Kartalin på basis av lysozym, honung, salicylsyra, fett och andra ämnen leder till en stabil remission med regelbunden användning enligt instruktionerna.
 10. Salvor av björktjära (Psorax, Tsigoderm) har en sårläkning och keratolytisk effekt.
 11. Antihistaminsalvor, till exempel Fenistil eller Psilo-balm, används för att eliminera klåda och stoppa inflammatorisk process.
 12. Zinkap och andra salvor baserade på zink.

För att bli av med de allvarligare manifestationerna av psoriasis på huvudet kan du använda hormonala salvor:

 • Soderm.
 • Tselestoderm.
 • Sinalar.
 • Belosalik.
 • Vipsogal.
 • Flutsinar.
 • Hydrokortison.
 • Prednisolon.

Det är mycket viktigt att använda hormonala salvor under överinseende av en läkare, eftersom de har ett stort antal biverkningar, särskilt om du inte följer bruksanvisningen. Den vanligaste komplikationen är uttag och sjukdomsutveckling med en ny kraft.

Shampoo rekommenderas att tvätta håret med psoriasis:

 • Friderm tjära.
 • Hudlock.
 • Tana tarry
 • Friderma zink.
 • Kertiol.
 • Tegrin.
 • Skvafan.
 • Aloe Vera.

Systemiska droger

Behandling av svåra former av psoriasis på huvudet, vars manifestationer kan ses i motsvarande foto, utförs av lokala och systemiska preparat i komplexet.

Vanligtvis tilldelas medel från följande lista:

 • Hormonala injektioner eller tabletter för snabba effekter på metaboliska processer eliminerar inflammation.
 • Mottagande av immunstimulerande läkemedel (Metyluracil, Dekaris, Splenin).
 • Gemodez.
 • Antidepressiva medel och psykotropa läkemedel används för att behandla depression, social fobi, sömnlöshet. Deras mottagning är endast möjlig under vaksam tillsyn av en läkare, eftersom det finns risk för komplikationer under deras inflytande.
 • Antihistaminterapi.
 • Ta vitaminer från grupperna A, B och C.
 • Diklofenak, naproxen och andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.
 • Sorbenter - Enterosgel, Polysorb, Sorbeks.
 • Antibiotika indikeras vid infästning av en smittsam process.

sjukgymnastik

Psoriatiska plack som bildar sig i hårbotten kan också elimineras med hjälp av fysioterapi.

Följande procedurer är inblandade:

 • UV-exponering.
 • Laserterapi
 • Plasmaferes.
 • Kriolechenie.
 • Hirudotherapy.
 • Hemosorbtion.
 • Ljusterapi.
 • Erbiev laser.

Folkmetoder

Behandling av psoriasis med folkmedicin är möjlig, men endast som ett komplement till den huvudsakliga drogterapin. Vanligtvis används infusioner och tinkturer, färska juicer, avkok och extrakt av medicinalväxter, grönsaker och andra naturliga produkter.

De mest effektiva av dem är:

 • Krossade lök för applicering på hårbotten.
 • Alkohol tinktur av celandine.
 • Komprimera från lättuppvärmda olivolja och jordnötsoljor på ett vattenbad.
 • Aloe juice
 • Salva av fett, vaselin, honung och kycklingägg.
 • Kockolja.
 • Infusion av svart älskling.
 • Olika masker baserade på björktjära.
 • Eteriska oljor.

Tidiga behandlingsåtgärder och noggrann överensstämmelse med medicinska rekommendationer kommer att bidra till att förhindra utvecklingen av psoriasis och spridningen av inflammatoriska processer samt att uppnå sjukdomsförgiftning.Nästa Artikel
Så tvätta håret ordentligt