Skabb på huvudet


Skabb på huvudet - detta är inte ett oskadligt tecken. Människor förvirrar ofta symtomen på allvarliga skador på kroppen och enkel irritation (manifestation av en allergisk reaktion).

Därför bör du omedelbart kontakta en hudläkare och hitta den exakta orsaken till deras förekomst med ett stabilt, inte genomgått utbildning, en scab på huvudet.

Möjliga orsaker

Skorpan på huvudet kan bildas som ett resultat av följande störningar och faktorer.

 1. Allergisk reaktion på hushållskemikalier eller kosmetika som du kan läsa här om;
 2. Lokala manifestationer av allvarliga systemiska problem (AIDS, HIV och andra patologier i immunitetens arbete);
 3. pediculosis;
 4. infektion;
 5. Virus (vattkoppor, bältros, etc.);
 6. Endokrina störningar (sköldkörtelns sjukdomar etc.);
 7. Dermatit, eksem;
 8. Andra skäl.

Bildandet av sår kan också vara en föregångare till maligna neoplasmer.

Låt oss i större detalj se över den troliga karaktären hos horniga sälar hos en vuxen i den håriga delen av kroppen.

psoriasis

Psoriasis i den håriga delen är en vanlig hudsjukdom som är förknippad med nedsatt T-cellimmunitet. De ansvarar för den tidiga neutraliseringen av den utländska agenten och reagerar omedelbart på invasionen, angriper och "äter" bakterien.

I fallet med psoriasis störs känsligheten hos dessa celler, de börjar uppfatta cellerna i sin egen hud som fiende och angrepp. Som ett resultat av attacken bildas immunkomplex och mikroskador, vilket avslöjas utanför.

I de första stadierna av psoriasis blir ytan på patientens huvud täckt eller har redan blivit täckt med en vit skorpa som inte upphör att klia. I yttre manifestationer kan psoriasis lätt förväxlas med:

 • allergier;
 • seborrheisk dermatit om vilken du kan ta reda på i denna artikel;
 • hormonella störningar;
 • skorpor med pedikulos.

När den första vita grovheten och klåda borde du omedelbart kontakta en hudläkare för att ta reda på vilka av dessa faktorer som bidragit till deras förekomst. Den rätta diagnosen är en garanti för korrekt behandling och att bli av med svåra, oönskade komplikationer, såsom generaliserad infektion och sepsis.

Psoriasis behandlas med immunmodulerande läkemedel, svampdödande salvor (liksom antiinflammatoriska) och mjukgörare för att ta bort stratum corneum. Om en bakteriell infektion har gått ihop, kommer antibiotika att ordineras till patienten.

Seborrheisk dermatit

Seborrheisk dermatit eller mjäll är en konsekvens av minskad immunitet som ett resultat av stress (mindre ofta - andra faktorer) och aktivering av naturliga jästsvampen.

För att vara tydlig - jästsvamp är alltid närvarande i människor i en liten del, men naturlig immunitet hämmar reproduktion och tillåter inte en att ta över.

När immunsystemet är i chock, i närvaro av andra faktorer (i fallet med dermatit, detta är en ökad utsöndring av talg från körtlarna), svampen aktiveras och visas externt.

De viktigaste stadierna av seborrheisk dermatit.

 1. Ökad "fet";
 2. Utseendet av en klåda;
 3. Uppenbarelsen av mikroskador och sår;
 4. Skal "klibba" under påverkan av talg i korst.

Om sjukdomen inte behandlas, så kommer viljan att skrapa skorporna på huden över tiden vara oemotståndlig. När de härdar blir processen mycket smärtsam, sår bildas som lätt kan komma in i bakterier och orsaka infektion.

Mjölk behandlas med speciella svampmedelskampor och salvor samt tabletter för internt bruk (om sjukdomen försummas). Antibiotika ordineras också för infektion.

eksem

För eksem är huvudet täckt med kliande våg och kliande. Orsaken till denna patologi är ofta den vanliga allergin som har gått in i kronisk form.

Galls bildas på grund av blockering av porer och inflammation som resulterar från stagnation av talgssekretioner i dessa porer. Allvarlig klåda orsakar en person att kamma dem, varför sår bildas. Eksem är mycket smärtsamt.

För korrigeringen används antihistaminer huvudsakligen (för att lindra den allergiska reaktionen i immunsvaret), salva med hormoner (för att eliminera inflammation och klåda) och speciella schampon med svampdödande komponent (för seborrhoexekem).

ringorm

Skabb på huvudet av en vuxen är sällan resultatet av ringorm. Ofta förekommer det hos barn och anses med rätta som en barndomssjukdom. Men sällan finns undantag, så låt oss ta en närmare titt.

Ringorm är en smittsam svampsjukdom som överförs från person till person genom taktil kontakt. Det förekommer på de håriga delarna av kroppen, som omedelbart förlorar hår på svampens plats.

Därför kallas det "ringorm". Manifierad av svår klåda och smärta. För korrigering av tillståndet används anestetika och antiinflammatoriska salvor, antimykotiska läkemedel och immunmodulerande läkemedel.

bältros

Det här är en virussjukdom som exciterar varicella-zosterviruset som förblir permanent hos en person efter att ha haft vattkoppor.

Å ena sidan är närvaron av ett virus ett hinder för reinfektion, men å andra sidan, med en tillfällig minskning av immunitet kan det manifesteras genom utvecklingen av bältros.

Denna sjukdom är vanligare hos äldre människor och medelålders människor som har haft vattkoppor i barndomen.

Herpes zoster manifesteras av allvarlig rodnad och utseendet av gul, kliande tillväxt vid ställena för inflammation. De kliar så mycket och kliar att det är nästan omöjligt att hålla tillbaka. Resultatet - den konstanta bildandet av nya sår och risken för bakteriekomplikationer.

Patologin behandlas med antivirala läkemedel, krämer med analgetiska och antiinflammatoriska effekter, liksom milda tvättvätskor som mjuknar inflammation och har en antibakteriell effekt. Du kan läsa mer om bältros här.

Torr hud

Lard, som normalt utsöndras av externa utsöndringskörtlar, är nödvändigt för smörjning av integumentet och konstant underhåll av den erforderliga fuktnivån, kan utsöndras i överskott, vilket leder till bildandet av kåt mineraler.

Några faktorer på grund av att talgkörtlarna börjar arbeta för mycket aktivt:

 1. Tvätta med varmt vatten;
 2. Hyppig tvätt;
 3. Långt stanna i kylan;
 4. Hyppig användning av tvätt, rengöringskomponenter.

För behandling av sådana skorpor på huvudet under håret kommer det att vara tillräckligt att ställa in tvättvattnets temperatur och minska användningsfrekvensen för tvättvätskor.

pediculosis

Om arten av utseende av skur på barnets huvud är pedikulos, så är allt ganska enkelt här. Skorpor uppstår på grund av att barnet (ibland en vuxen) ständigt kamar dem, och som ett resultat av detta bildas mikroraner, vilka är täckta med tillväxt.

Det är nödvändigt att avlägsna lössen med hjälp av att döda sprutor och lotioner, och tillväxten kommer att gå av sig själva.

Lichen planopilaris

Det här är en äldre sjukdom. Hårbotten och omgivande hud är täckta med röda knoppar, vilka när de är kammade, blir täckta med en vit skorpa.

Dessa stötar är mycket kliande och smärtsamma, så huvudriktningen av behandlingen är anestesi och eliminering av klåda. För att göra detta föreskrivs hormonal salva med antifungal aktivitet. Antifungala läkemedel används ibland internt.

Eosinofil follikulit

Med eosinofil follikulit uppträder scabs, som har ett inflammerat sår med en purulent hemlighet under. En sådan sjukdom är inneboende hos personer som drabbats av hiv eller aids. Detta förknippas med en minskning av immunitet och stor mottaglighet för alla bakterier.

Behandlad follikulit främst behandling mot systemiska sjukdomar, följden av vilken han blev. Används också salvor med antibiotika och hormoner för att snabbt återställa huden.

Andra skäl

Andra orsaker till sälar kan innehålla följande.

 1. Störning av sköldkörtelns funktion och andra endokrina körtlar;
 2. Djup stress;
 3. allergier;
 4. Toxicitet för hushållskemikalier.

Relaterade symptom

Andra symtom som kan uppträda när en skur bildar sig i hårbotten kommer att vara enligt följande. Anamnesis hjälper läkaren att göra rätt diagnos och ordinera droger.

 1. Olika grader av irritation (kliande huvud eller ej);
 2. Inflammation (närvaron av sår på huvudet);
 3. pigmentering;
 4. Vita skorpor;
 5. Torrhet, exfoliering av kåt celler;
 6. Färgen på nederlagets plats.

Varje sjukdom har sina egna yttre manifestationer, så de associerade symtomen är mycket viktiga.

Hem rättsmedel

Om scabs på huvudet uppträdde nyligen, kan du börja sin behandling hemma. Dess huvudprinciper kommer att vara:

 • avlägsnande av stratum corneum;
 • desinfektion;
 • mjukning vård;
 • rättsmedel (om du bad om hjälp från en läkare).

Avlägsnande av stratum corneum är strängt förbjuden att utföra "torr", eftersom sår kan bildas och detta kommer att bli mycket ont. Det rekommenderas att smita hårbotten med mjukgörande krämer och låt dem agera (du kan bära ett speciellt duschlock).

Och efter en timme eller två har gått, med hjälp av en vanlig kam elimineras alla tillväxtar lätt. Efter denna procedur rekommenderas att tvätta håret väl med ett mildt schampo med tillsats av en antibakteriell komponent.

Efter tvätt, applicera speciella krämer på smärtsamma områden som hjälper huden att återhämta sig på egen hand.

Orsaker och behandling är nära inbördes. Självklart kan du bara ta bort tillväxten, men användningen av läkemedel är endast möjlig med doktors rekommendation.

Att bli av med en scab på scabies på ett huvud är särskilt svårt. Hur att bli av med smärtfritt och enkelt, bara läkaren vet.

Tänk på de grundläggande ämnena för hemterapi och deras användning.

Jojobaolja

Om du har ett stort antal kåt tätningar på ditt huvud i ditt hår, då kommer oljextrakt från jojoba att hjälpa dig att snabbt hantera dem. Den har unika egenskaper: antiinflammatorisk, sårläkning och lätt antimikrobiell.

Applicering: jojoba, i en mängd av 30 ml appliceras på ytan av huvudet och hålls sedan i en timme under ett speciellt duschlock. Efter utgången av termen, med hjälp av en kam, ta bort de kåta tillväxterna så att det inte finns någon smärta. Om ett förfarande inte räcker för fullständig rening, är det bättre att upprepa det än att "riva av" de kåta cellerna med smärta. Detta är risken för infektion.

Tea Tree Oil

Tea Tree Extract är det starkaste naturliga antiseptiska, det kan användas både för förebyggande och för behandling. Oljan läggs till shampooet, som tvättade håret efter att korstorna tagits bort. Det förhindrar infektion med bakterier. På en matsked av schampo tillräckligt tre droppar för att få önskad effekt.

Bakpulver

En uppslamning av natron och vatten, applicerad tillsammans med olivolja till hårrötterna och skadade ytor, kommer att vara effektiv när det gäller att avlägsna och mjuka stratum corneum. Vanligtvis är flera förfaranden tillräckliga för att helt rensa skabbet.

Denna mask appliceras i fyrtiofem minuter eller en timme - beroende på den individuella känsligheten.

Kokosolja

Kokosolja är effektiv med överdriven torrhet i huden och som förebyggande av återbildning av korst (efter behandlingen). Det bildar ett tunt skikt som håller fukt i epidermis och förhindrar att det torkar ut. Applicera oljan som en mask i 45 - 60 minuter före shampooing.

Citronsaft

Mjukar stratum corneum, förstör bakterier. Effektiv med slutna purulenta skador. Gnidd på i femton minuter innan du tvättar ditt hår. Om det finns smärta, brännande känsla - ska det omedelbart tvättas av.

Aloe Vera

Gel från agaveblad (aloe vera) samlas i en specialrätt och appliceras på skadade områden i en timme. Ovan är det lämpligt att bära ett duschlock. Termisk effekt aktiverar växtens välgörande substanser och ökar helandeffekten.

Aloe vera används som ett läkemedel och för profylax.

Äppelcidervinäger

Naturligt antimikrobiellt medel. Används i en-till-en-andel med vanligt vatten. Applicera omedelbart efter tvätt på det torkade drabbade området med en bomullspinne. Om det uppstår smärta, tvätta blandningen bättre.

slutsats

Utseendet av klåda, försegling under hårbotten är alltid en alarmerande signal. Orsaken kan vara obetydlig, men fördröjd behandling framkallar allvarliga komplikationer som väsentligt minskar livskvaliteten.

Hur gör scabs, mjäll på huvudet och hur man behandlar dem

Scabs på huvudet - en av de vanligaste orsakerna till ett besök hos en hudläkare. Deras utseende på huden är förknippad med påverkan på negativa faktorer på människokroppen. Visuellt, de liknar purulenta skorskor som kan klia. Mycket ofta kan detta problem uppstå på grund av ett brott mot en persons hormonella bakgrund.

En ytterligare orsak som påverkar bildandet av en scab på huden är den välkända hudsjukdom som kallas seborré. Under dess utveckling uppträder en nedbrytning av talgkörtlarna och skabb uppstår. Oavsett orsakerna till utvecklingen av sjukdomen måste du omedelbart söka hjälp av en läkare och använda alla lämpliga metoder för behandling. Därför bör du först och främst vara bekant med de viktigaste symptomen på denna sjukdom.

Scabs på huvudet - en av de vanligaste orsakerna till ett besök hos en hudläkare. Deras utseende på huden är förknippad med påverkan på negativa faktorer på människokroppen. Visuellt, de liknar purulenta skorskor som kan klia. Mycket ofta kan detta problem uppstå på grund av ett brott mot en persons hormonella bakgrund.

En ytterligare orsak som påverkar bildandet av en scab på huden är den välkända hudsjukdom som kallas seborré. Under dess utveckling uppträder en nedbrytning av talgkörtlarna och skabb uppstår. Oavsett orsakerna till utvecklingen av sjukdomen måste du omedelbart söka hjälp av en läkare och använda alla lämpliga metoder för behandling. Därför bör du först och främst vara bekant med de viktigaste symptomen på denna sjukdom.

Symtom på hudsjukdomar

De primära tecknen på skurvbildning på huvudet hos en person är smärtsam klåda och utslag på hudytan. Dessutom kan känslan av klåda öka på kvällen eller på natten. Symptom på scab är lite som ett allergiskt utslag. Vid noggrann undersökning av det drabbade hudskiktet kan det dock ses av klåda, som kvarstod av orsaksmedlet.

En sådan sjukdom medför en fara, eftersom de kan infekteras av en annan person. Risken för infektion är hög hos de personer som har direkt kontakt med en sjuk patient. Enligt experter, med sjukdomen, kan inte alla symtom göra sig kända under de första 2 veckorna.

Huvudskillnaden mellan symptom på skabb på huvudet är på plats där utslaget är koncentrerat. Små finnar kan dyka upp på ansiktet, mellan fingrarna, i armhålorna, i bikiniområdet och även runt bröstvårtorna. Faktum är att dessa delar av kroppen har det tunnaste skiktet av huden, och detta är en gynnsam miljö för reproduktion av skurkliknande kliande. Därför kan patienten, om ingen behandling föreskrivs av en specialist, uppleva farliga hälsokomplikationer. En sådan följd kan vara:

 • pyoderma;
 • mikrobiellt eksem
 • närvaron av urinprotein;
 • lupus erythematosus;
 • hudens cancer.

Vilka faror bildar skott på barnets huvud? Svårighetsgraden av sjukdomen är i detta fall mycket högre, eftersom barnets immunsystem är mindre skyddad. Vad ska man göra för att undvika detta fenomen, och vilka läkemedel kan bota sådan sjukdom?

Effektiva behandlingsmetoder

Hittills har man praktiserat flera typer av behandlingar med vilka du kan besegra scabies. Samtidigt bevisades att den största effekten kan uppnås med hjälp av läkemedelsbehandling. Bland den stora listan över droger kan den bästa effekten erhållas från följande läkemedel:

 • esdepalletrin;
 • svavelbaserade produkter;
 • bensylbensoat;
 • krotamiton;
 • spregal;
 • Wilkinson salva.

Vad är anledningen till att dessa läkemedel anses vara mycket effektiva? För att förstå detta mer detaljerat är det nödvändigt att undersöka de komponenter som ingår i deras sammansättning och de användbara egenskaper som varje verktyg tillhandahåller separat.

Svavelhaltiga läkemedel - på grund av närvaron i läkemedlets sammansättning - svavel, tar bort alla tecken på skabb på kort tid. Fördelarna med dessa läkemedel är snabb åtgärd och överkomligt pris.

Esdepalletrin - det här verktyget hör till nuvarande läkemedel i den moderna generationen. Med hjälp av hans handlingar finns det möjlighet att ta itu med scabs. Esdepalletrin tar omedelbart bort klåda och tränger genast in i huden. Skabies orsaksmedel kan dö efter den första applikationen av salvan.

Benzylbensoat - farmakologiska företag producerar ett sådant läkemedel i form av en emulsion och salva. Tack vare emulsionen kan du bli av med alla symtom på skabb, samt döda den direkta patogenen. Denna behandling används när det finns demodex på huden. Med all dess effektivitet har läkemedlet flera kontraindikationer. Det kan till exempel inte tillämpas på unga spädbarn. Basen av läkemedlet innehåller en kaustisk bas, så med frekventare applicering av läkemedlet på huden kan brinna.

Sammansättningen av Wilkinsonsalven innehåller svart tjära, som har fördelaktiga egenskaper och kan kämpa mot flera sjukdomar som bär ett hot. Det är känt att denna komponent ger aktiv resistans mot tecken på skabb och skabb på huvudet. På grund av läkemedlets höga toxicitet är det kontraindicerat för barn, äldre människor, kvinnor i stället och ammande mödrar.

Krotamiton (Yuraks) - har en scabicid effekt, tack vare vilken det eliminerar klåda och stora finnar på huden. Crotamiton frisätts som en emulsion och kräm. Det kan inte användas för behandling av detta läkemedel för kvinnor under graviditet och amning såväl som barn. För att förhindra sekundär utveckling av skabb måste läkemedlet appliceras två gånger.

Spregal är det mest effektiva botemedlet för scab, som inte bär hälsorisker. Du kan även använda detta läkemedel för barn, det hjälper till att lindra klåda på kort tid. Dessutom, efter det verkar inte irritation och rodnad på huden. På apoteket kan det ses som en spray, det är väldigt bekvämt att spruta de aktiva substanserna över hela den drabbade ytan.

Folkmekanismer

Om scabs visas, tillsammans med generell traditionell behandling, rekommenderar experter att eliminera dem med hjälp av traditionella lösningar. Till exempel rekommenderas människor att använda en blandning av tomatjuice och vegetabilisk olja i ett förhållande 1: 1. Blandningen måste appliceras på den drabbade dermis 3 gånger om dagen.

En effektiv effekt med en scab på huvudet har lavendelolja. Detta verktyg har använts sedan antiken. Vissa lägger till lavendelolja med krita, som tidigare siktats genom en sikta. En patient som använder en sådan mask glömmer om scabies efter 2-3 procedurer.

Ett annat effektivt botemedel som lindrar skorpe på huvudet är uppvärmd kvass. Kvass är skyldig att smita huden under scab och efter 3 timmar för att tvätta den. För liknande ändamål kan du använda svamp, i kombination med salt och krossad svavel.

Populär behandling av scabies bär frukt, men överdriver inte det. Det är bättre att samråda med en kvalificerad hudläkare när de första symptomen på en sådan sjukdom uppträder. Samtidigt rekommenderar experter att inte panik, eftersom sjukdomen är ganska behandlingsbar.

Kontakt dermatit

Med kontaktdermatit är en person allergisk mot huden när man rör på något. Vad kan orsaka en allergisk reaktion? Först och främst är dessa kosmetiska produkter, såsom schampo, hårfärg, samt smycken. Vissa typer av material, såsom latex, kan utlösa en oönnskad reaktion. Allergi orsakas av hudens vanliga kontakt med växter av giftig murgröna eller giftig ek. En person kan utveckla en negativ reaktion från kroppen om skadliga ämnen tränger in i huvudets hud.

Om en allergi har uppstått, då borde patienten förvänta sig att torra områden uppträder på hårbotten, vilket orsakar obehag på grund av kliande och brännande. När man slarvigt slipper sådana platser riskerar man att blöda och provocera bildandet av en scab på huvudet. Huvudets dermala skikt kan självrengöring, men när de smittas med en infektion orsakar de drabbade områdena att personen ökar i smärta och blir större. I en sådan situation krävs hjälp av en behörig läkare.

När huden reagerar på någon irriterande bör du inte kontakta allergene eftersom varje kontakt ökar risken att utveckla allergier.

Således är utseendet på en scab på hårbotten ett ganska frekvent fenomen. Om du hittar de första tecknen ska du kontakta en läkare.

Efter undersökning och utvärdering av den övergripande kliniska bilden kommer specialisten att utse ytterligare behandlingstaktik.

Dessutom, vid utveckling av seborré eller annan hudsjukdom, bör kontakt med friska människor undvikas för att inte infektera dem med egen infektion.

Orsaker och effekter av skur på huvudet

Utseendet på scab på huvudet orsakar inte bara en kosmetisk defekt, men orsakar också obehag. Sjukdomen åtföljs av svår klåda, huden blir röd och inflammerad. Det finns en kronisk stress på grund av försämringen av hårets kvalitet: utseende på brittleness och torrhet. Dessutom börjar håret krypa ut, men nya växer inte.

Hur man blir av med en scab på huvudet, är vald beroende på orsaken som orsakade detta tillstånd.

Symtom och orsaker till sjukdomen

Omedelbart bildas en tät skorpa på huvudet, men symtom kan uppstå, vilket indikerar förekomst av sjukdomen.

Håret blir tråkigt, börjar bryta, mjäll av en annan typ framträder, som gradvis täcker hårbotten trots de åtgärder som vidtagits - byta schampo och använda masker av olika slag. Då blir hårbotten röd och börjar klia, den bildar enskilda sår, som slår samman i stora områden av inflammation.

Alla dessa tecken indikerar infektion, som kan vara svamp eller parasit.

Behandling av scab på huvudet utan att bestämma orsakerna till effekten gör det inte.

Skorpa på huvudet kan uppstå vid introduktion av svampsporer av en annan typ eller parasiter, vilket orsakar följande sjukdomar:

 1. Microsporia. Det sprider sig mycket snabbt, röda fläckar dyker upp på huden, på vilka små bubblor bildas senare. Hår i lägena faller ut, bubblor spricker, bildar gråtande ytor;
 2. Favus eller scab. Dess tecken är gula täta skorskor under vilka hår faller ut. Hårsäckar är skadade;
 3. Trichophytosis eller ringworm. Först blir huden röd, den bildas inflammerade gråtområden, det kan förekomma foki av oker eller blåaktig färg, vars kanter sväller avsevärt. Håret bryter av nära roten, på infektionsområdet visas gråskorpa. Den vanligaste orsaken till ringorm är ett skur på barnets huvud - hos vuxna kan immunsystemet klara av denna sjukdom och infektionsfall uppträder sällan;

Barn tinker ofta med gårdsdjur, och de är de främsta bärarna av infektion.

 1. En tjock skorpa på huvudet uppträder när en scabiesmite introduceras - en sjukdom som kallas scabies. Externa manifestationer är sekundära - de uppträder efter att de kliar de drabbade områdena, eftersom det är omöjligt att motstå när en klåda uppträder, eftersom den är stark, särskilt på natten.

Orsakerna till utseende av scabs kan också vara:

 • allergiska reaktioner med konstant kontakt med allergenet;
 • akne med hormonella och endokrina störningar.

Det första tecknet på sjukdomsutvecklingen är uttalad seborré, och ytterligare symtom ökar.

Behandling av scab

Som med någon sjukdom är det mycket svårt att behandla inflammatoriska processer utan att identifiera orsakerna. Allmänna åtgärder i form av anti-mjällschampo ger en kortvarig effekt, och de har ingen effekt på skabbmider eller allergier.

Följande terapeutiska regimer kan ordineras för behandling av svampinfektioner:

 • För att stoppa utvecklingen av microsporia används lokala actionalvor: Termikon och Terbizil. De appliceras med ett tunt skikt på de drabbade områdena, under behandling i upp till 1,5 månader. Det kan också vara nödvändigt att ta ett generiskt läkemedel - vanligtvis är det "Griseofulvin";
 • Skurv och ringmask behandlas med samma droger. Prescribed salva "Microspor", komprimerar mjölksalicylsalva i kombination med salicylsyra komprimerar - uppnå avlägsnande av skabbet, som, när det mjukas, tar bort skalpellans baksida. Hårfragment måste dras ut med pincett - patogenen kan förbli i glödlampan. För att bli av med ringenorm förskriva en gemensam handling läkemedel - "Irunin" och salva "Batrafen."

Hur man behandlar skur på huvudet orsakad av införandet av ett fäst?

Diagnos av sjukdomen i sitt första skede är svårt - den kliniska bilden liknar psoriasis eller fuktig eksem, det är svårt att upptäcka dubbla passager i huvudet i huvudet, så länge håret är tjockt, som misstänks för en parasitisk infektion hos människor från ett välmående socialt skikt.

I händelse av allvarlig klåda i hårbotten bör man inte dricka antihistaminer, men kontakta en hudläkare - då kan en orsakssjukdom orsakas av en analys av skrapning från det drabbade området.

Oftast för behandling av skabb under håret med denna lösning: 20% emulsion av bensylbensoat i 200 ml utspädd i 780 ml varmt vatten och tillsätt en tvål cirka 20 g. Det här verktyget dagligen rubberas i huvudet i 2 lager - efter torkning appliceras den första. Den resulterande suspensionen förvaras i ungefär en vecka i kylskåpet. Daglig tillagning är valfri.

Vid behandling av barn späds suspensionen med vatten för hälften - håret kan inte raka.

Hur man tar bort seborrheic scab på huvudet som orsakas av hormonella eller endokrina förändringar?

I detta fall kommer speciella schampon att hjälpa till att klara av en extern defekt - några av dem har svampdödande effekter:

Korrigering av interna förändringar är endast möjlig efter samråd med din läkare. Självmedicinering med hormonella droger är hälsofarligt.

Att hantera akne i hårbotten är inte lätt - i vissa fall kan antibiotikabehandling eller utnämning av metronidazol behövas. Samtidigt med undertryckandet av den inflammatoriska processen och återställandet av kroppens immunstatus, elimineras en yttre defekt - med hjälp av medel med en antiinflammatorisk komponent och aktuella salvor - klorhexidinlösning, syntomycinemulsion och liknande medel. Salicylalkoholbaserade masker kan tillverkas.

Traditionell medicin mot scabs

För att avlägsna scab på huvudet som orsakas av en svampinfektion, kommer traditionell medicin att hjälpa till.

Om den inflammatoriska processen är mild kan håret kammas regelbundet efter att ha släppt eukalyptusoljan på kammen.

Hjälper att bli av med svampen och ta bort den gula korskompressen från tinkturen av celandine. 300 g färsk krossad växt per vecka insisterar på 0,5 liter vodka på en mörk plats och lägger på håret i en timme och täcker dem med en film.

Ett annat sätt. Blandat i lika stora proportioner krossad gräl av vitlök, solrosolja och citronsaft, gör en mask - huvudet ska ligga under filmen i minst en timme.

Efter alla masker tvättas håret med medicinsk shampoo och sköljas med vatten och ättika - 1 matsked matättika för 1 liter vatten.

Du kan inte använda masker för hudskador av skarp natur - i närvaro av sår, gråtande sår och svullna områden. Sjukdomen kan spridas från hårbotten i hela kroppen.

Scab i hårbotten, vilket orsakar inflammatorisk process i huden och skador på hårsäckarna - en anledning att konsultera en läkare. Självmedicinera inte, för du kan "köra" sjukdomen i kronisk form!

Orsaker till huvudvärk och metoder för behandling

Ditt huvud är kliande och ditt hår är täckt av mjäll, som snö? Dessa olägenheter kan varna för betydande hälsoproblem och utveckling av komplexa sjukdomar. Du kan inte tveka, omedelbart fortsätta inspektionen, eller bättre än gå till en specialist. Hur man känner igen såren på huvudet i håret i de tidiga stadierna, möjliga orsaker och behandling, överväga nedan.

Orsaker till

Överträdelser i mänskliga organ fungerar inte bara med smärta och obehag, men återspeglas också externt. Huden i ansiktet och huvudet, håret reagerar noggrant på obehagliga förändringar och kan förutsäga allvarliga sjukdomar.

I de tidiga stadierna är sår i hårbotten svåra att avgöra, många lägger ingen vikt vid detta. Ett litet utslag, en liten komprimering eller rodnad blir så småningom till mer komplexa former, vilket leder till att huvudet är kliande, och mjäll är hemsökt.

I fall där det inte finns någon motsvarande reaktion, börjar blodet frisläppas med ytterligare sänkning av såret, håret faller ut.

Varning! Det är förbjudet att repa såren på huvudet, du riskerar att smitta och bara komplicera ytterligare behandling.

Endast en specialist efter en detaljerad undersökning kan bestämma sjukdomen och orsaken till utseendet på hårbotten. Genom att göra en korrekt diagnos ordnas lämplig terapi. Självmedicinering garanterar inte ett framgångsrikt resultat, och i vissa fall är det svårt att komplikera sjukdomen.

Kroppssjukdomar, kroniska sjukdomar i inre organ är huvudorsaken till hudproblem. Varför annars finns det sår på huvudet:

 • överförd från en sjuk person genom en kam, kläder, beröring;
 • aktiverad med försvagad immunitet
 • Efter frekventa påfrestningar, kroppsupplevelser och öververkningar.
 • som ett resultat av allergi mot läkemedlet, produkten, schampon;
 • med otillräcklig, lågkvalitativ vård av hårbotten;
 • på grund av bristen på vitaminer, mikrodelar i kroppen;
 • överförd av ärftlighet.

Funktioner av hudsjukdomar

mjäll

Sebaceous körtlar sämre arbete, överdriven torrhet i huden leder till ökad avskalning. När kammar epidermisflakorna separeras, kan de vara vita eller gulaktiga. Det ser ut som mjäll.

Att märka utseende av mjäll på huvudet kan vara en visuell inspektion. Dessutom är sjukdomen åtföljd av klåda, huvudet börjar klia.

De främsta orsakerna till mjäll är störningar i talgkörtlarna, infektion med en svamp från en sjuk person. Sjukdomen kan också förekomma på grund av nervösa störningar, konstant stress.

Normal kam för att bli av med sjukdomen fungerar inte, du behöver riktade behandlingar. Trichologists rekommenderar speciella schampon, mediciner, föreskriva en strikt diet.

psoriasis

Utseendet av torr rodnad i hårbotten, som över tiden "växer ihop" i stora områden, de så kallade psoriasisplackarna, indikerar utvecklingen av psoriasis (scaly depriving). Sjukdomen börjar med en mild form. Om du inte börjar behandla i tid, är risken för komplikationer och övergång till kronisk form hög, den drabbade huden blir mycket större. Vad som ser ut som psoriasis, kan du se på bilden.

Orsakerna till psoriasis är inte exakt definierade. För behandling av sjukdoms första skede används en salva eller salinsalva, för mer komplexa fall är kortikosteroider förskrivna.

Det är viktigt! Sakta ner med behandling av psoriasis är omöjligt, sjukdomen fortskrider mycket snabbt och kan påverka de inre organens arbete.

acne

Hårbotten sjukdom orsakas av aktiviteten av Demodex subkutan mite. Parasiten kan inte manifestera sig länge, men försvagning av immunsystemet bidrar till utvecklingen av sjukdomen.

Acne, akne, purulenta utslag och lokal hudrödhet som kliar outhärdligt är de viktigaste tecknen på infektion. Ytterligare symtom på sjukdomen är tuberositeten hos integumentet, huvudet ömhet och utseendet av fet skina på håret.

För behandling används läkemedel som innehåller metronidazol. Helt av med patogenen fungerar inte, men du kan stoppa sin aktivitet.

seborré

Seborrheisk dermatit (seborré) orsakas av ökad aktivitet av Malassezia-svampar (Malasseziya). De bidrar till den accelererade celluppdelningen av hudens ytskikt. Patienter med seborrhea anteckna riklig mjäll på baksidan av huvudet, i området på smällen, huvudet kliar och växer snabbt fett. I mer komplexa former av sjukdomen börjar patienterna bli skalliga.

Orsakerna till utvecklingen av hårbotten är många:

 • genetisk predisposition;
 • felaktig, dålig näring
 • sjukdom i mag-tarmkanalen;
 • reducerad immunitet
 • nervositet och frekvent stress.

För behandling av sjukdomar med speciella schampon med tillsats av salicylsyra, zink och koltjära. Ett lika viktigt steg i eliminering av hudproblem är avvecklingen av metaboliska processer genom en strikt diet.

Allergisk dermatit

Själva namnet på sjukdomen indikerar orsaken till dess utveckling - det är en allergi mot läkemedlet, produkten, hårfärgen eller det kosmetiska som används. Symptom på sår visas omedelbart eller någon gång efter kontakt med allergenet: svullnad, rodnad, papuler, sår i sår och gråtande sår förekommer.

Varning! För att eliminera problemet är det tillräckligt att inte kontakta allergigenet, läkaren föreskriver antihistaminer, salvor med kortikosteroider.

pediculosis

Sjukdomens orsaksmedel är huvudlus, som kan röra sig fritt. Orsaken till pedikulos kan vara regelbunden stress, brist på personlig hygien och sanitet samt kontakt med en infektionsbärare. Frekventa patienter är barn som går på dagis eller i skolan.

Symptom på såret:

 • ulcerös foci åtföljd av klåda;
 • irritabilitet hos patienten
 • kanske lite obehag.

För behandling av pedikulos med speciella salvor, schampon. För att förebygga, förebygga återkommande sjukdom i framtiden, rekommenderas att man undviker potentiellt farliga individer, använder en personlig kam, övervakar hygien och hygien. 2 dagar efter återhämtning, byt sängkläder, gör allmän städning, behandla med ånga de platser där lössen kan tas bort.

skorv

Skabb i hårbotten är smittsamma sjukdomar, kontakt med patienten är farlig för en frisk person. Sjukdomens orsaksmedel är kliande klåda. Om 12 timmar kan befruktade parasitkvinnor lägga upp upp till 4 ägg, om 2 veckor kommer nya individer att dyka upp från dem. Spjäls av en scabiesmite förstör keratin och underlättar processen av hudskada, som bildar "intradermala skabb" för att lägga parasitägget. Linger med behandlingen av sjukdomen är inte värt det.

Skabb på huvudet, förutom den obehagliga klåden på kvällen och natten, åtföljs av olika utslag. De resulterande papullen kan enkelt stiga på hårbotten eller innehålla en flytande komponent. Kombinera sina sår är förbjudet, för att inte föra infektionen och inte prova suppuration.

Orsaken till sjukdomen är fortsatt kontakt med en sjuk person eller djur, eventuellt infektion genom hushållsobjekt, personliga tillhörigheter hos patienten.

Om skott uppträder på huvudet, kontakta omedelbart en specialist. Under behandlingen är det först och främst viktigt att bli av med orsaken till sjukdomen, inte att kontakta patienten. Sedan tilldelas akaricidpreparat för extern användning.

microsporia

Denna typ av öm i huvudet, som är inneboende i fler barn än vuxna. Utseendet av skorpor, skalor, varierad i form och storlek av akne. Orsaker till sår:

 • sebaceous körtlar misslyckades
 • kontakt med patienten
 • försvagad immunitet
 • brist på spårämnen, vitaminer i kroppen.

För behandling av sjukdomen kommer läkaren att rekommendera droger Terbinafin, Clotrimazole och deras analoger. Det kommer att vara användbart att gnugga i huden av vegetabiliska oljor i kombination med salicylsyra.

Gråtande sår

Gråtande sår på huvudet är ett vanligt fenomen. Det finns röda tätningar på huden, små utslag som orsakar obehag och klåda. I ett mer komplicerat stadium av sjukdomen observeras purulenta formationer och blödningar.

Anledningen till sjukdomsutseendet är nog:

 • påkänning;
 • svaghet, osäkerhet i kroppen mot attacker av infektioner;
 • sjukdomar i de inre organen;
 • störningar i mag-tarmkanalen.

För att eliminera sår föreskrivna medicinska salvor, läkemedel för extern användning, har tillgripit hirudoterapi (behandling med leeches) och mesoterapi.

Varning! Försök inte diagnostisera sår själv och ordna en terapi. Detta är en farlig försämring av sjukdomen, kontakta en högkvalificerad läkare. Många sår på huvudet har liknande symtom men skiljer sig åt i behandlingen.

Hur man behandlar sår på huvudet

Mjölk och sår på huvudet passerar inte ensam, de behöver behandling. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en specialist (dermatolog eller trichologist). Han kommer att bestämma orsaken till sjukdomen och ordinera lämplig behandling.

Drogbehandling

De flesta sår på huvudet åtföljs av svår klåda och riklig mjäll. För behandling av sjukdomar, vänder sig experter huvudsakligen till salvor, bland annat följande läkemedel förtjänar positiv feedback:

 • Clotrimazole Salva - används mot många svampinfektioner i huden. Läkemedlet appliceras på en ren och torr yta med ett tunt lager, du kan gnugga ett litet verktyg. Förfarandet upprepas upp till 3 gånger om dagen. Medicinsk salva används i 1-4 veckor beroende på diagnosen. För att konsolidera framgång rekommenderas att läkemedlet appliceras inom 2 veckor efter behandlingens slut. Ej lämplig för behandling av gravida och ammande, liksom de som planerar graviditet. Kostnaden för salva från 77 rubel.
 • Crotamiton i form av en kräm eller lotion - används för att bekämpa scabies tick, med demodikos och för att minska klåda. Medlen absorberas perfekt i huden, såväl som parasiter, vilket bidrar till deras förstörelse. Läkemedlet lindrar klåda i 6 timmar. Applicera Crotamiton för att rengöra och torka huden, gnugga tills den helt absorberas i integumentet. Behandlingsförloppet är 3 dagar för vuxna. Om det behövs kan läkaren förlänga läkemedlet eller förskriva en annan. Pris - 1400 rubel. Läkemedlet rekommenderas inte för framtida och ammande mödrar, såväl som barn under 12 år.
 • Vilkinson salva - har höga antiinflammatoriska, antiparasitiska och antifungala egenskaper, ett utmärkt antiseptiskt medel. Kompositionen innehåller följande aktiva beståndsdelar: tjära, raffinerad svavel och naftalensalva. Läkemedlet är högt giftigt, så behandlingsförloppet bör inte vara längre än 6 dagar.
 • Substanspulveret Pirithione zink - ett läkemedel som är avsett för behandling av psoriasis, seborré, mjäll, olika dermatit, lindrar inflammation och minskar integreringens skull. För användning är det tillräckligt att späda pulvret och behandla de drabbade områdena med upp till 3 gånger om dagen. Behandlingstiden är 14 dagar, psoriasis - 30 dagar. Efter sjukdomssymptomens försvinnande fortsätter användningen av läkemedlet i ytterligare 7 dagar.
 • Cream Zinocap - en alternativ version av Pyrioin zink, applicerad med ett tunt skikt till skadestället flera gånger om dagen. Det används för att behandla psoriasis, atopisk och seborrheisk dermatit, hjälper till att eliminera torrhet i integumentet. Längden av läkemedelsterapi varar 2-6 veckor, beroende på sjukdomens komplexitet. Kan ges till barn äldre än ett år, läkemedlet testades inte för gravida och lakterande läkemedel. Kostnaden för drogen är ca 400 rubel för 20 g.

För att öka patientens immunitet och påskynda läkningsprocessen ordinerar läkaren ett komplex av vitaminer och spårämnen. Det är särskilt viktigt att vara uppmärksam på vitaminerna i grupp B, retinol (vitamin A), nikotinsyra och askorbinsyra, kalciumtillskott kommer att vara användbart.

Folkmetoder

Avlasta klåda, bli av med mjäll och bidra till en snabb återhämtning från sjukdomen kan folkläkemedel. De är särskilt relevanta för barn. Tänk på flera effektiva självbehandlingsalternativ.

 1. Blanda i lika stora proportioner tomatsaft och orefinerad vegetabilisk olja (helst olivolja). Applicera blandningen 2-3 gånger om dagen, fortsätt proceduren i 5 dagar. Relief du kommer att märka efter den första applikationen av kompositionen.
 2. Det enklaste, snabbaste sättet att lindra inflammation, för att lindra symtomen på sjukdomen är en salicylsyra tablett (aspirin). Krossa läkemedlet i pulver och strö det på såret. Du kan lägga salicylsyra i schampo för att tvätta huvudet.
 3. Sköljning av håret med avkok av medicinska örter (Hypericum, kamille, calendula och succession) kommer att komplettera läkemedelsbehandling, fylla epidermala celler med näringskomponenter, bevara hårets naturliga skönhet och hälsa.
 4. Kompresser från äppelsås hjälper till att snabbt bli av med mjäll. Gnid ett färskt äpple på en rivare, gnällde gruel i den drabbade huden, tvätt inte av i en halvtimme.
 5. För att bli av sår orsakad av misslyckad hårfärgning, kan du använda infusionen av maskros. För att göra detta, växt rot (250 g), häll ½ l vodka, täck med ett lock och lämna för att införa. Efter en vecka komprimerar du med tinktur i 10 minuter. Upprepa proceduren dagligen tills sjukdomen försvinner.

Det är viktigt! Lita inte på behandling av sår, bara på folkmetoder. De kommer att komplettera effekten av föreskrivna läkemedel, påskynda återhämtningen. Samråd och undersökning av en specialist som identifierar orsaken till sjukdomen är nödvändig.

Alternativa metoder

Inte mindre effektivt vid hantering av sår är moderna alternativa terapier:

 • Laserterapi - syftar till att starta regenerativa processer inuti huden, bidrar till normalisering av blodcirkulationen och metabolism i cellerna i de drabbade områdena. Dessutom är lasern en kraftfull antiseptisk.
 • Mesoterapi - ett komplex av vitaminer, mineraltillskott eller medicin injiceras i huden genom injektioner. De kommer att stärka immunsystemet, normalisera intracellulära processer.
 • Hirudoterapi är kärnan i metoden vid hantering av speciella akupunkturpunkter, för vilka leeches används. De hjälper till att rengöra kroppen av toxiner, utsöndra en hemlighet fylld med olika typer av enzymer. Det påskyndar metabolismen i hudcellerna, har antiinflammatoriska och antifungala effekter, normaliserar blodcirkulationen.
 • Biokomplexförfarande - Innehåller massage med användning av ångkapsel. Naturliga oljor används för att fylla de drabbade områdena med näringsämnen. Behandlingskursen varar i minst 5 dagar, varje session blir försenad upp till en halvtimme.

Korostochki, sår på huvudet under hårfenomenet är ganska vanligt. De kommer inte ge dig mycket problem om du svarar i tid med lämplig behandling. Vad och hur man behandlar sjukdomen bestäms av en specialist efter en detaljerad undersökning av hårbotten och diagnosen.

Försök inte att bota sår och skott under håret genom folkmetoder, bara i kombination med droger och moderna alternativa metoder, kommer sjukdomen att bli snabbt och fullständigt besegrad. Var uppmärksam på din huds tillstånd, det är ofta den första signalen om ett fel i kroppen.

Skabb på huvudet - orsaker och behandling

Skabb på huvudet kan klia, se äckligt, orsaka obehag och ångest. Repor brukar förvärra tillståndet och öka sannolikheten för infektion.

I många fall försvinna hårbotten på egen hand eller som ett resultat av användningen av farmaceutiska preparat. I de flesta fall är de inte ett tecken på en allvarlig sjukdom. Om du inte kan bestämma orsaken till att ett skurv på hårbotten uppträder eller om hårbotten är försämrad eller att infektion har inträffat, var noga med att konsultera en läkare.

Vilka är de vanligaste orsakerna till hårbottenproblem? Låt oss se.

Kontakt dermatit

Kontaktdermatit är en allergisk reaktion i huden på något som du har berört. Hälso- och skönhetsprodukter som schampo, hårfärg eller smycken kan orsaka allergisk reaktion. Vissa material, såsom latex, kan också leda till oönskade reaktioner. Kontakt med löv av lövmurgröna eller gift ek kan leda till det. Du kan få en dålig reaktion om giftiga ämnen som batterisyra eller blekmedel kommer i hårbotten.

En allergisk reaktion kan leda till torra områden i hårbotten som kan klia eller känna en brännande känsla på dessa ställen. Om du kliar på dessa områden kan det orsaka blödning och skur på huvudet. Skinnet på huvudet ska rengöras av sig själv, men i händelse av infektion eller om de drabbade områdena blir mer smärtsamma och ökar i storlek, var noga med att konsultera en läkare. Om din hud reagerar på samma sätt som olika stimuli, fortsätt att undvika kontakt med dem, på grund av att allergiska reaktioner kan öka vid upprepad kontakt med allergener. Detaljer om kontaktdermatit + bilder, se här - Kontaktdermatit: orsaker, symtom, behandling, foton.

Seborrheisk dermatit (mjäll)

Seborrheisk dermatit är en hudsjukdom som också kan manifestera sig i hårbotten. Symtom på denna sjukdom är klåda, skalning och scabs och scab på huden. De drabbade områdena blir krossade, vanligtvis vita eller gula.

Orsaken till denna sjukdom är inte tydlig, men det har ingenting att göra med renlighet. Du kan tvätta håret varje dag, men mjäll kommer fortfarande att finnas. Även nyfödda kan få det (seborrheisk dermatit). Denna sjukdom är inte smittsam och är vanligtvis inte ett tecken på dålig hälsa. Tyvärr kan elimineringen av mjäll och skur på huvudet ta lång tid. I vissa fall kan seborisk dermatit vara ett livslångt problem, vars symptom uppträder och går bort.

Du kan köpa speciella medicinska schampon och salvor för att behandla mjäll. Om de inte hjälper, kontakta din läkare för att ordinera vissa receptbelagda läkemedel för dig. Några av dessa läkemedel kan ha biverkningar, så var noga med att läsa noggrant igenom bruksanvisningen och följ rekommendationerna. Läs mer om seborrheisk dermatit här - Seborrheic dermatit: orsaker, symtom, behandling, foto.

Psoriasis i hårbotten

Psoriasis är en autoimmun hudsjukdom som kan manifestera sig i olika delar av kroppen. Det kan leda till utseendet på täta, konvexa plack på huden, täckt med silvergråt scabs, inte bara genom hela kroppen utan också på hårbotten. Milda former av denna sjukdom kan ofta behandlas framgångsrikt med ett speciellt schampo som är utformat för att behandla hårbotten och lindra klåda. Om schampon inte hjälper, eller om ditt tillstånd förvärras, kontakta en läkare. Svåra fall kan kräva systemisk behandling med oral medicin eller injicerbara steroider. Om, förutom att ett skur på huvudet uppträder, åtföljs sjukdomen av en ökning av lymfkörtlar kan antimikrobiell behandling vara nödvändig. Läs mer om psoriasis på huvudet.

Seborréisk eksem

Med seborréisk eksem blir hårbotten irriterad, rodnad och fläckig. Ett tjockt lager av skur på huvudet kan klia och orsaka stora besvär. Inflammation i seborréisk eksem kan bidra till att det sprider sig mot ansiktets, nackens och huden bakom öronen. I allvarliga fall kan denna sjukdom också spridas till andra delar av kroppen. Orsaken till seborisk eksem är inte känd. Eksem behandlas vanligtvis med speciella terapeutiska schampon som hjälper till att eliminera skalor. Du kan också använda olika mediciner i form av salvor, som också kan vara användbara vid behandling av denna sjukdom. Detaljer om seborrheic eksem + foton, se här - Seborrheic eksem: orsaker, symptom, behandling, foton.

Red lichen planus

Lichen planus är en sjukdom där röda eller lila stötar dyker upp på huden. När det framträder i hårbotten kallas det Lichen Planopilaris. Skada på hårbotten kan leda till permanent ärr och håravfall (alopeci).

Denna sjukdom kan påverka någon person, men det förekommer vanligtvis hos medelålders människor. Lichen planus kan ibland diagnostiseras i utseende. En hudbiopsi kan bekräfta diagnosen. Ibland går den här sjukdomen av sig själv, men den kan också vara närvarande i människor i många år.

Behandling innebär vanligtvis användning av kortikosteroida salvor eller steroider som tas oralt. I vissa fall kan injicerbara steroider vara mer effektiva. Underlåtenhet att behandla Lichen Planopilaris kan resultera i permanent håravfall. Antihistaminer kan hjälpa till att klara av klåda. Du kan läsa mer om lichen planus här - lichen planus: ett foto från en person, behandling, orsaker och symtom.

Ringmask i hårbotten

Ringorm är en svampinfektion som påverkar huden, håraxlarna och hårbotten. Symtom inkluderar klåda och skaliga fläckar. Ringorm påverkar oftast barn och är ganska smittsam. Det behandlas med orala svampmedel och medicinska schampon. Brist på behandling för ringorm, kan leda till svår inflammation, ärrbildning och irreversibel håravfall. Läs mer om ringorm här - Ringorm: orsaker, symptom, behandling, förebyggande.

Huvudlöss (pedikulos)

Denna fruktansvärda obehagliga parasitsjukdomssjukdom är mycket obehaglig, men den goda nyheten är att löss inte tolererar sjukdomen och inte orsakar några allvarliga hälsoproblem. Om din hårbotten påverkas av löss känner du förmodligen något som rör sig längs det, liksom klåda. Om du skrapar din hud för mycket, kommer du att repa den, vilket så småningom kommer att leda till en skur på huvudet. Detta kan så småningom leda till infektion.

Om någon i din familj har löss, ska alla som har varit i nära fysisk kontakt med honom kontrolleras. Löss kan behandlas med specialutvecklade produkter som säljs på apotek.

Några mer bra nyheter - löss lever inte länge efter att de har fallit eller tagits bort från huvudet. De börjar dö om de inte har något att äta i två dagar.

Två dagar före behandlingens början måste du rengöra och behandla alla sängar, kläder och möbler som kan få löss från en smittad person. Använd hett vatten för tvätt och värmeånga för bearbetning av möbler. Kombiner och andra tillbehör kan blötläggas i varmt vatten i 5 till 10 minuter. Du kan läsa mer om pedikulär på denna sida - Pedikulos (huvudlöss): behandling, förebyggande, försiktighet.

bältros

Orsaken till bältros är samma virus som orsakar kycklingpox. När du har haft vattkoppor förblir viruset vilande i kroppen. Om han blir aktiv blir personen sjuk med bältros. Viruset påverkar främst huden på kroppen, men det kan också påverka hårbotten, på vilken scabs bildas. Bältros ser ut som små blåsor som blir gula och bildar en skorpa som finns på huden i upp till två veckor. En bältrosutslag kan vara mycket smärtsamt. Denna sjukdom kan också orsaka huvudvärk, ansiktsnervlamning och många andra negativa symtom och effekter. Symtom kan vara i en månad. Behandling kan innefatta användning av antivirala läkemedel, smärtstillande medel och salvor. Du kan läsa mer om bältros här - Bältros i en person: symptom, behandling, foto.

Eosinofil follikulit

Eosinofil follikulit i huden och hårbotten tenderar att påverka människor som har ett försvagat immunförsvar. Symptomen på denna sjukdom är utseendet av sår som kliar, blir betent och fyller med pus. När såren läker, lämnar de bakom mörka fläckar på huden. Skabb på huvudet som härrör från denna sjukdom kan öka i storlek, sprida sig till närliggande områden och återfå. Det finns olika medicinska schampon, krämer och orala läkemedel som kan hjälpa till att kontrollera och lindra symtomen på eosinofil follikulit. Du kan läsa mer om eosinofil follikulit här - Eosinofil follikulit: orsaker, symtom, behandling.

Tala med din läkare

På grund av det faktum att orsaken till utseende av en skorpa på huvudet är ganska mycket, är det extremt viktigt att förstå den verkliga grunden till ditt problem så snart som möjligt. Om du har frågor om din hårbottensjukdom eller vill börja behandlingen, tala med din läkare.Nästa Artikel
Hemmasker för täthet och skönhet av hår - de bästa recepten