Användning av träkam till hår: hur man väljer en träkam?


För att ha ett friskt och vackert hår måste du ta hand om dem regelbundet. Omsorgsprodukter och ett besök hos frisören - det här är förstås viktigt, men den grundläggande rollen ges till en kam. Det påverkar hälsan direkt, eftersom ett tillbehör av dålig kvalitet kommer att förstöra hårstrukturen dagligen. Det är därför du behöver veta hur man väljer en träkam till hår.

Vilka är de användbara egenskaperna?

Huvudsyftet med kammen är hårvård, disentangling-strängar och ger håret en snygg look. Men inte alla tänker på om det finns en annan fördel med detta tillbehör.

Experter rekommenderar att man använder en träkam, eftersom den har ett antal användbara egenskaper:

 • Väl massage huden och ökar blodcirkulationen;
 • Jämnt fördelar talg mellan strängarna och skyddar håret mot effekterna av negativa faktorer.
 • Träet avlägsnar statisk elektricitet, så att håren inte elektrifierar;
 • Det ger en naturlig glans;
 • Ger inte allergiska reaktioner;
 • Försiktig med hår
 • Förhindra utseendet av splittrade ändar och spröda tips.

Människor som använder trätillbehör, mår bra.

Detta material lindrar huvudvärk, spänning, förhindrar utvecklingen av migrän, neuros. Men användningen av en träkammen kommer att minimeras om den är täckt med färg och lackmaterial.

Vad är kammarna?

Detta tillbehör kan tillverkas av olika typer av trä. Varje material har sina egna personliga egenskaper och har viss effekt på kroppen.

Sandelträ normaliserar sömnen och lugnar hårbotten, lindrar irritation. Ask stimulerar hårväxten, främjar snabbcellförnyelse. Tillbehör från enbär minskar de negativa effekterna av stress, lugnar nervsystemet.

Kombiner av bok och björk är mycket populära. De bekämpar mjäll, accelererar tillväxten, främjar bättre absorption av näringsämnen. Bambu läker sprickor och repor, och användningen av ett tillbehör av persikaträ hindrar mjäll och splittrade ändar.

Träet måste bearbetas. Detta är för att säkerställa att sebum, smuts och vårdprodukter inte absorberas i materialet.

Combs kommer med naturliga och konstgjorda borst. Fläskborst används oftast - det är praktiskt och säkert. Bra polerar och ger skinnhäst, men den här modellen är många gånger dyrare.

Men naturliga borst har nackdelar:

 • Om talgkörtlarna är mycket aktiva, kommer borsten att absorbera fett och sprida det över håret, vilket gör det alltför fet.
 • Naturfibrer kan krossa lockigt hår;
 • Behöver tvätta några dagar
 • Hög kostnad

Hur väljer du ditt tillbehör?

Om locket är tunt och löst, välj en kam med brett tänder.

Korta och privata tänder kommer att skada strängarna när de kammar.

För hård, lång hår lämplig träkam med naturliga borstar. Ju längre krullarna är, desto större måste vara tillbehörets diameter.

Ägare med tjocka lockar bättre att föredra blandade borstar. Tänder och naturfibrer kan förvirra hår och skada strukturen.

Om krullarna är tjocka, är det bekvämare att städa dem med en kam med sällsynta tänder och "flytande" hår är lättare att lägga med ofta tänder.

För att torka håret är det bättre att välja tillbehör med naturliga borst. De neutraliserar effekterna av varmluft och är lämpliga för alla typer av hår.

Hur man använder

Kamma inte våtkrullar. När de torkar upp, separera de små strängarna och börja kamma genom spetsarna, utan att göra skarpa strumpor. Alla rörelser ska riktas från botten upp, om håret är långt och från topp till botten - när det är kort.

Kammarförfarandet bör vara minst 10 minuter. Om håren är starkt elektrifierad, före kamning är det nödvändigt att fukta handflatorna och försiktigt släta håret. För enkelhets skyld kan du använda sprayen.

Börja att borsta på baksidan av huvudet, leda produkten till toppen av huvudet och sedan till pannan. Aktivt massera hela ytan på huvudet, inte förvirra håret.

Hur handar du om tillbehöret?

Vårdreglerna är enkla. De låter inte bara förlänga tillbehörets livstid utan också för att behålla hårets hälsa. En smutsig och trasig kam är trots allt osannolikt att dra nytta av.

Det är nödvändigt att tvätta en kam i en tvållösning minst en gång i veckan. Varje gång de tappade håren uppträder på tänderna, ta omedelbart bort dem. Detta görs enkelt med hjälp av smala och skarpa verktyg till hands, till exempel en tandpetare.

Torka tillbehöret med en fuktig trasa under dagen, speciellt om det är mycket fett.

Dela kammen endast i undantagsfall - det är en sak för enskilt bruk. Byt tillbehöret varje år, och bättre - ännu oftare, en gång var sjätte månad.

Håll träkammer för hår borta från värmeapparater och lämna dem inte under långa perioder i rum med hög luftfuktighet, till exempel på badrummen. Solens direkta strålar kan också skada produkten. Efter tvättning, torka noga och torka kammen.

Finns det några nackdelar?

Tyvärr finns det. Trätillbehör spricker snabbt och blir värdelösa om du bryr dig om dem.

Dessutom kan vissa människor uppleva individuell intolerans mot en viss typ av träd. Det händer mycket sällan, men det händer fortfarande. Om klåda, brinnande eller rodnad i huden observeras är det bättre att vägra kammen.

Du kan ha ett stort antal olika hårvårdsprodukter, men en träkam bör alltid vara i din arsenal.

Vad är bra träkammer för hår

Tjejer använder mycket kosmetiska produkter och folkmedicin för vård av hår. Uppmärksamhet på rätt val av kammar betalade mycket mindre än att köpa ljusa burkar och flakonchikov med användbara kompositioner, men förgäves. Ett noggrant utvalt tillbehör kommer inte bara att underlätta kamning, men ger också styrka till locken och skyddar dem från skador och brittleness.

Träkammen är det bästa valet för dem som noggrant tittar på håret. Den har många användbara egenskaper, som vi kommer att utforska mer i detalj.

Särskilda funktioner

Användningen av träkronar har praktiserats sedan antiken. Men med civilisationsutvecklingen började man glömma bort naturmaterial, plast, metall och andra föreningar som ersatte dem. De kan skada hår och hårbotten, stratifiera nagelskalorna, lindra inte statisk stress, eftersom strängarna sticker ut efter repning i olika riktningar.

godsaker

Effekten av tillbehör av naturligt trä är radikalt motsatta, de har följande fördelar:

 • skada inte huden
 • lämplig för daglig användning;
 • ta bort statisk stress
 • de hjälper till att jämnt fördela masker och balm, inte komma in i en kemisk reaktion med dem, till skillnad från metallkammar;
 • de orsakar inte negativa reaktioner, eftersom trä är ett miljövänligt naturmaterial;
 • förhindra brittleness, tvärsnitt av tipsen och snabb saltning av krullarna;
 • Låsen ger en naturlig glans.
 • massera huden väl.

cons

Fördelarna med trä är mycket större än skador. Men nackdelar med naturliga borstar också. Först och främst klarar de inte bra med kammade lockiga och lockiga trådar, i processen är håren förvirrade, vilket reducerar alla fördelar med tillbehöret till noll.

Det är särskilt svårt att uppnå ett bra resultat om kammen har små tänder. Ägare av frodigt och styggt hår är bäst att uppmärksamma andra typer av borst.

Nackdelarna innefattar följande egenskaper:

 • Bräcklighet i användningen - Träet absorberar mycket snabbt fett och fukt.
 • Närvaron av en lackbeläggning kan öka hårets elektrifiering;
 • felaktig behandlad yta förhindrar inte bara spetsavsnittet utan också provocerar denna process;
 • Produkterna kräver särskild vård;
 • Kostnaden för en träkam är högre än plast och metallkomponenter.

Kammen från ett träd kan ha olika funktioner och uppdrag. Produkterna är uppdelade efter den typ av ras som de är gjorda, storlek, form, funktioner. Alla dessa faktorer bör övervägas om du bestämmer dig för att köpa ett naturligt tillbehör för vård av lock.

Låt oss i större detalj överväga de viktigaste kriterierna som bör uppmärksammas.

Av ändamål

 • Universella kamar - används för att disentangle långa krullar och skapa idealiskt smidiga partings.
 • Sällsynta kammusslor - lämplig för kamning av våta krullningar, sköter om tunna och skadade trådar.
 • Frekventa kammar - hjälp med att skapa bukett och slät hårt otröttligt hår.
 • Kombiner för färgning - används för applicering och enhetlig fördelning av färgkompositionerna och maskerna mellan strängarna.
 • Massageborstar med trätänder - gör en mjuk massage i hårbotten, förbättra mikrocirkulationen av blod i den, stimulera accelererad hårväxt.
 • Massagekammar med trähandtag och naturliga borstar gör det lättare att ta hand om lösa och spröda lås.

Det är brasning med en träbotten och naturliga borstbitar, som ligger runt cylinderns omkrets. De används för att skapa volym under varm styling med hårtork.

Material separation

Till exempel hjälper kam av björk till att bekämpa mjäll, stimulera hårväxten. Folk tillskott säger att ett sådant verktyg eliminerar dåliga och tunga tankar.

Men hur fungerar produkter från andra material:

 • Ek - Ta bort statisk elektricitet, stärka rötterna, gör krullarna jämnare och jämnare. För applicering av masker och färg är det bäst att välja bara sådana kammar. Det finns en åsikt att denna träslag förbättrar hjärnans arbete.
 • Från aska - börja regenerering av hårbotten, öka tillväxten av friska och starka strängar.
 • Bambu - förbättra det övergripande tillståndet hos håret, främja läkning av små sår på huden.
 • Peach wood - perfekt för att förhindra spets tvärsnitt och torr mjäll, ger glansig glans till lock.
 • Från sandelträ - de eliminerar klåda i huden, ger mjukhet till krullarna, gör dem jämn och strålande hälsa. I magiska och antika ritualer användes trä för att normalisera sömn.
 • Från enbär - stimulerar regenerering av skadade strukturer i håret och hårbotten, lindrar stress, lugnar nervsystemet.
 • Från päron - är bra förebyggande av hårdhet och tappsektioner, normaliserar hårfolliklarna, accelererar borstmassagen från denna ras de metaboliska processerna i hårbotten.

Lämpliga subtiliteter

Det är ganska svårt att välja en högkvalitativ kam av trä, eftersom marknaden övermättas med lågkvalitativa produkter.

Det första du behöver fokusera på är utseendet. Produkten måste vara helt slipad, utan krossning eller sprickbildning. Det är viktigt att kammen eller borsten inte har lackbeläggning, annars kommer deras antistatiska förmågor att gå vilse.

Tveka inte att kontrollera tänderna för stabilitet, försök att lossa dem från sida till sida för att säkerställa att fästet är säkert. Det är också värt att göra ett allergitest. För att göra detta, slå tänderna på armbågens insida och vänta 10-15 minuter. Om obehag, rodnad och andra negativa reaktioner saknas kan tillbehöret köpas.

Var uppmärksam på följande faktorer:

 1. För tunna och försvagade lås kommer en kam med breda tänder att passa, små och täta tänder kan skada krullarna i kammarprocessen.
 2. Omsorg för långt och hårdhår görs bäst med naturliga borstborstar.
 3. Om krullarna är lockigt lockade, välj en kammussling med glesa och breda tänder för att inte skada håren.
 4. Sällsynta lås kombineras bäst med träborstar för att massera hårbotten, öka blodcirkulationen och utlösa tillväxten av nya starka hår.
 5. Mycket unga damer passar bäst små kamar av mjuka raser (björk, tall, enbär).

En kvalitet kam luktar träet från vilket den är gjord. Luktar en produkt om den inte ger en trevlig, lätt doft, sannolikt är kvaliteten låg.

Användarhemligheter

Att köpa ett verktyg för vård av naturligt träkrullar - det första steget till ett vackert och tjockt hår. Det andra steget är att lära sig hur man använder inköpet. Metoden för applicering kam beror på typen av ditt hår och deras längd.

För att kamma fördelarna och nöjen följer du följande regler:

 • Försök att inte kamma våt och våt krullning ofta, det förstör deras struktur och leder till mekanisk skada.
 • Kamma långt hår från botten upp: Omedelbart tipsen, då - mittdelen, nästa rörelse med en borste - från rötterna till botten. Den här tekniken kommer att förhindra att trasslar och skadar dem.
 • Korta hårklippningar måste kammade från topp till botten, eftersom de inte är föremål för försvagning.
 • Alla rörelser ska vara smidiga och snygga, inga skarpa drag
 • Innan kammar ett svagt torrt hår kan det behandlas med vatten från sprutan - det här hjälper till att lindra statisk stress.

Vårdfunktioner

Naturligt trä är ett mycket krävande material som kräver noggrann vård. Kombinerar inte överdriven värme, eftersom de måste lagras i närheten av värmare, batterier och direkt solljus.

Fukt ingår inte i listan över sina "älskade vänner", från det börjar verktygen att förlora sin ursprungliga form, och när de torkar visas chips och skåror på dem. Det är bäst att förvara tillbehöret i sängbordet vid rumstemperatur.

Om ditt hår är för fet, torka tänderna efter varje användning med en alkoholtorka. Du bör också ta bort rester av hår efter att ha lämnat: om du använder en pensel, hämta en klump med ett skarpt föremål och dra över - så att du kan ta bort hela lagret av strängar samtidigt.

Träprodukter ska tvättas regelbundet, de gör det minst en gång i månaden, men inte oftare än en gång i veckan, för att inte skada kroppen och tänderna. Förfarandet är ganska enkelt: Späd shampongen i varmt vatten, skölj kammen väl för att avlägsna all smuts och fett, tvätta av resten under kranen, torka tillbehöret med en handduk.

Överensstämmelse med dessa enkla regler hjälper till att få maximal nytta av att klia och förlänga verktygets livslängd.

I slutet

Naturligt trä har många fördelaktiga egenskaper och laddas med positiv energi, eftersom dess användning i kromsvård ger fantastiska resultat. Du kan köpa kamar från alla raser och en mängd olika former för att ge ditt hår den mest försiktiga vården.

Kom ihåg att ett sådant tillbehör måste bytas var tredje månad med regelbunden användning eller var sjätte månad med sällan användning. Var försiktig med valet av verktyg, följ reglerna för deras innehåll och ditt hår kommer alltid att vara fullt av styrka och energi.

Träkam

Fördel och skada

Många av det fina könet är väldigt seriösa om valet av kammar. Och det är inte förvånande, för varje kvinna vill ha lyxigt, glänsande och friskt hår. Därför väljer många kvinnor, som föredrar allt naturligt, träkammer.

Men träkammar har sina fördelar och nackdelar.

 • Först är en kam eller en borste av trä användbart eftersom den har sparsamma egenskaper för dina lockar. Skadar inte dem och förvirrar inte. Från det kommer du aldrig att få en mikrotrauma i hårbotten.
 • För det andra har det en antistatisk effekt på ditt hår. Du behöver inte längre observera dessa utbuktande och utskjutande hår.
 • För det tredje är det idealiskt för att kamma skört hår, det förhindrar även snabb saltning av hår och är ett förebyggande för delade ändar.

Träkammen ger stor nytta när man applicerar olika masker och friska blandningar för hår, speciellt om kompositionen innehåller olika oljor och andra användbara ingredienser.

Och slutligen är en kamma av trä naturligtvis gjord av miljövänliga och naturliga material. Därför passar definitivt till och med lustiga tjejer.

Nackdelen med någon träkam kan betraktas som dess bräcklighet. Detta beror på det faktum att trädet på en ganska kort tid är mättad med fukt och sväller därför och gör kammen olämplig för användning för att kamma ditt hår. Det kan inte användas eftersom sprickorna bildas på kammen, kan skada håret och till och med prova ett tvärsnitt av ändarna.

Det verkar som om det inte finns något enklare än att köpa det här komplicerade hårvårdstillbehöret. Men allting är inte så enkelt, du måste vara försiktig med valet av en hårborste, för för varje typ av hår dina krav.

Om ditt hår är naturligt vågigt eller lockigt, är det bäst att välja en kam med breda tänder som inte ligger väldigt nära varandra. Med denna kam kan du enkelt ta dina lockar i ordning i minuter.

För långt hår och för krullar av medellång längd är de vanligaste kammen för hår med medelhögt arrangemang lämpliga.

Om du övar en huvudmassage föredrar du en massagekam för hår med brett tänder.

För noggrann vård och enkel kamning av dina lockar, välj kamar med sällsynta tänder.

En rund kam eller träborste kan användas för tjockt hår såväl som för styling.

En av de säkraste typerna av kam kan vara ett barn. Bäst av allt, väljer ett tillbehör för barnens lockar, sluta fokusera på alternativ av björk och ek, vilket kommer att ha en terapeutisk effekt på ditt barns hår.

Män tycker också ofta om att använda naturliga produkter, särskilt hårvårdsprodukter. Mäns kam av trä med sällsynta tänder kommer att bli en bra lösning.

Glöm inte en mycket viktig detalj, ju hårdare ditt hår desto hårdare materialet borde vara, i vårt fall är det ett träd.

material

Naturliga kammar är gjorda av olika träslag. Ek kam har den bästa antistatiska effekten. Ek kammen hjälper till att stärka ditt hår, göra det starkare, och också bidra till att bli av med problemet med mjäll. Ett underbart ek tillbehör kommer att vara ett utmärkt alternativ när du applicerar användbara masker på lockar.

Det är också värt att titta på björk och aska alternativ som hjälper till att accelerera tillväxten av dina lockar och göra dem starkare.

Comb sandal förbättrar hårets övergripande tillstånd och aktiverar deras tillväxt. Sandelträskammen har också en lugnande effekt på dina lockar. Särskilt bra för svagt och sprött hår. Sandelträ hjälper till att normalisera sömn och lindra irritation från hårbotten.

Bambukammen hjälper till att ta hand om ditt hår säkert. Skada inte hårets struktur, men tvärtom gör det mjukt och glänsande.

Peach comb kommer att bli en riktig frälsning för ditt hår, det kommer positivt att påverka håret, stärka det starkare och återföra naturlig glans till det med varje användning. Den har en mycket trevlig arom, som knappast stannar på håret med en lätt slöja.

Om du fortfarande tänker på vilket alternativ att välja. Till exempel, för att ge företräde åt en plastkamma eller fortfarande naturlig, beror först och främst på dina önskemål. Men i alla avseenden är trämodeller naturligtvis mycket mer användbara och mer naturliga. Jag skulle också vilja notera att kammarna kommer från naturliga och konstgjorda borst. Vid tillverkning av naturliga alternativ brukar man använda svinstubbar, vilket positivt påverkar våra lockar.

Hur man bryr sig

Reglerna för vård av tillbehör till dina lockar är ganska enkla. Försök hålla en träkam bort från direkt solljus, samt olika värmeapparater och batterier. Annars kommer du snabbt att torka ut trädet, vilket leder till sprickor och som ett resultat detta tillbehörs olämplighet. Detsamma gäller för mycket våta platser. Det rekommenderas inte att lämna kammen i badrummet. Det optimala lagringsalternativet vid rumstemperatur.

Du kan tvätta kammen en gång i veckan, men minst en gång i månaden i varmt vatten med tvålvatten. Torka av med en handduk och torka. Rengör tillbehöret från de återstående håren efter användning.

Om du är ägare till oljig hårtyp och ofta använder en kam, rekommenderas att torka tänderna med en fuktig trasa.

Hur man använder

Det verkar som om det inte skulle vara svårt för dig att kamma ditt hår, men även här gör många tjejer många misstag. Enligt experter bör frisörer och trichologer ta hänsyn till flera viktiga punkter, och inte bara "riva ut" förvirrad hår.

Hållare av kort hår rekommenderas att kamma dem från topp till botten och långa krullar, tvärtom, från botten till toppen.

Det rekommenderas inte att kamma bara tvättat och vått hår. Starta din repsritual från baksidan av ditt huvud långsamt, flytta till toppen av ditt huvud och sedan till pannan. Försök att kamma håret försiktigt, utan att klämma fast dem.

Hur man gör en kam

För handgjorda älskare kan du ganska enkelt göra ett ovanligt decoupage handgjorda hårtillbehör. För att göra detta behöver du någon kam av trä, som du måste måla (primed) och dekorera. Decoupage är bara densamma och är en dekoration av saker som är bekanta med oss ​​med hjälp av olika bilder och servetter. Från en ny kam kan du göra en gammal eller omvandla tvärtom.

Arbetsförloppet blir ganska enkelt. Defat ditt tillbehör med alkohol, detta görs för bättre och efterföljande dragkraft med marken. Därefter täcker du hela kammarens yta med hjälp av en pensel eller svamp med hjälp av en primer för decoupage (du hittar den i någon hantverksbutik).

Nästa steg kommer att vara användningen av servetter för decoupage. Välj ett bra arrangemang av bilden och skära den. Därefter applicerar vi ett mönster på vår kam och applicerar ett speciellt decoupagelim på toppen. Det är nödvändigt att hålla sig väl i servetten till vårt tillbehör, utan vikningar. Torka ditt arbete kommer att vara ungefär en timme. Vissa detaljer, om så önskas, kan du lägga till eller ringa med guld eller silverfärg. För mer resistent fästning, täck tillbehöret med akrylfärg.

Topprankat

Många märken producerar trätillbehör för vård av vårt hår. Till exempel finns utmärkta borstar för våra lockar, som produceras i Ryssland, i märket "Från Sibirien med kärlek". Priserna är ganska trevliga, och kvaliteten uppskattas av kvinnor över hela landet.

Professionellt varumärke Dewal erbjuder också ett brett utbud av hårtillbehör tillverkade av trä. Deras produkter är särskilt bra för ägare av långa och tjocka krullar.

Träkam

Även i avlägsna historiska tider, sköt alla tjejer och kvinnor sina bälteslängder med kammar av naturligt trä. Nu använder majoriteten av befolkningen plastkammer för detta ändamål. Men vissa frisörer rekommenderar att de uppmärksammar sina förfäders erfarenhet och återvänder till användningen av miljövänliga träkammer. När allt kommer omkring är vårt hårs hälsa beroende av vilken kam som vi använder.

Fördel och skada

Kombiner av trä har sina fördelar och nackdelar, det finns säkert fler fördelar, och de bör nämnas först. Träkam:

 • orsakar inte allergiska reaktioner
 • skadar inte hårbotten
 • ökar mikrocirkulationen i hårfollikeln;
 • Kammar försiktigt även vått hår;
 • har en bra antistatisk effekt;
 • förhindrar sammanfogning av strängar;
 • Lämplig för vård av skört hår.
 • glattar keratinhårskalorna;
 • är ett utmärkt förebyggande av splittrade ändar;
 • ger håret en naturlig glans och jämnhet;
 • förhindrar tidig saltning av krullar;
 • fördelar skyddande talg från topp till spets;
 • perfekt för att applicera olika hårvårdsprodukter;
 • förhindrar uppkomsten av huvudvärk.

När det gäller minusarna, kan du först och främst sätta brännligheten i en träkam. Detta beror på att träet snabbt absorberas av fukt, varefter det deformeras och kan till och med bli täckt med sprickor. Naturligtvis kommer en sådan produkt inte att användas för att undvika skador på hud och hårbotten.

Krulligt och lockigt hår är inte alltid lätt att kamma med en kam av trä, det kan enkelt förvirra dem, speciellt om det har täta tänder. I detta fall kommer alla fördelar med naturmaterial för människor att minskas till noll. Och kanske den sista minusen är högre, jämfört med plast, kostnaden för sådana produkter.

Det finns många typer av träkammer som skiljer sig åt i utseendet, och framförallt bör du fokusera på det avsedda syftet med det framtida förvärvet. Tänk på huvudtyperna av kammar av trä:

 • universell kam (används för att disentangle tipsen av långt hår och skapa den perfekta avskiljningen);
 • sällsynt kam (lämplig för tunt, skadat och vått hår);
 • frekvent kam (släpper främmande hår och hjälper till med skapandet av bouffant);
 • kam för färgning (skapad för applicering av masker och hårfärger);
 • massage kam med trä tänder (ökar blodcirkulationen, stimulerar tillväxten av lockar);
 • massageborste med trähandtag och borstar av naturfibrer (underlättar vård för skört hår);
 • halvcirkelborste med trähandtag (oumbärlig för styling av hårtorkar)
 • borsta med en träbas och borst på ytan av cylindern (effektiv för att ge volymen till krullarna).

Storlek och form

Förutom den traditionella formen av kammen kan träkam vara skelett ("fiskben"), halvcirkulär, cylindrisk. Borstar med trähandtag och tänder av trä eller naturliga borst är ovala, runda eller rektangulära med rundade kanter. I allt större utsträckning finns runda formkammar utan handtag. Ju hårdare, tjockare och längre håret, desto mer voluminösa träkammen borde vara.

Flickor och unga tjejer med tunt hår är bättre att köpa små kompakta hårborstar. Lyckligtvis finns valet både i form och storlek av träkammer.

material

De typer av trä från vilka kammen görs skiljer sig åt i deras egenskaper och grad av påverkan på kroppen. Tänk dem mer i detalj:

 • De mest populära och populära kammen är gjorda av björk. Sådana produkter främjar hårväxt och nivå mjällproblem. Bland annat kommer detta tillbehör att bli av med tunga tankar och upplevelser.
 • Ekkammen har en utmärkt antistatisk effekt. Med regelbunden användning kommer denna kam att göra ditt hår starkare och mjukare, samt hjälp i kampen mot mjäll. Denna kam är också bra för att applicera masker till hår. Det antas att ek förbättrar hjärnans funktion;
 • aska stimulerar hårväxten, accelererar tillväxten av friskt hår och bidrar till den snabba förnyelsen av hårbottenceller;
 • bambukam förbättrar hårets övergripande tillstånd och bambu kan läka små skador och sår.
 • Produkter av persika trä är förebyggande av torr mjäll och splittrade ändar. Dessutom kommer denna kam att återge strängarna i sin naturliga glans.
 • sandelträkammen gör krullarna smidiga och glänsande, lugna kliande hårbotten, förutom att sandelträ kan normalisera sömnen.
 • enbärprodukter kommer att bidra till att minska de negativa effekterna av stress och lugna det splittrade nervsystemet.
 • furu har en underbar arom och kan ge en uppgift om glädje för hela dagen.

En kam av högkvalitativt trä kan definieras inte bara genom sitt utseende utan också av dess arom. Det borde ha en diskret behaglig lukt av trädet från vilken det producerades.

Hur man väljer?

Det är nödvändigt att välja en träkam, med fokus på dess utseende. På kvalitetsprodukter ska det inte vara sprickor, chipping, gräv och skarpa hörn. Ytan på tillbehöret bör inte ha lack och lackbeläggning, men det ska vara smidigt och behagligt att ta på. När du köper är det värt att skaka tänder för att kontrollera deras styrka, liksom att hålla en kam över känslig hud på armbågen - provet bör inte orsaka obehag och irritation.

Perfekt också när man väljer att fokusera på vilken hår som finns. Om dina hår är tunna och svaga, bör du vara uppmärksam på träkammen med breda tänder, eftersom alltför ofta tänder kan skada håret under vård. En lång och hård frisyr kräver en träkam med naturliga borstar. Krokiga eller lockiga lås passar kam med enstaka breda tänder, annars finns det en fara för starkt intrasslade vågiga lockar.

Trähårpenslar är lämpliga för sällsynta hår, eftersom de kommer att intensifiera blodkörningen till hårbotten och därigenom främja tillväxten av tjockt avundsvärt hår. Små tjejer kommer säkert att uppskatta en miniatyrkam tillverkad av mjukt björk eller ek.

Hur man använder

Använd en träkam ska vara densamma som alla andra - noggrant och med glädje. Försök att inte missbruka kamning av fuktigt och fuktigt hår, för att inte orsaka dem mekaniska skador. Kort hår ska borstaras från topp till botten och långa krullar - från botten till toppen, med korta oskarpa rörelser, med en liten strand i handen.

Om du har torrt och tunt hår, som är benägen för ackumulering av statisk elektricitet, kan du före kammning fukta dina handflator och smidigt sätta håret. De kan också använda en sprayflaska.

Hur bryr du dig?

Regler för vård av trävaror är ganska enkla. För att förhindra sprickbildning bör kammen vara borta från direkt solljus och värmeanordningar. Överdriven fukt är också skadlig för träprodukter, så badrummet är inte det bästa stället för en träkam. Det är optimalt att hålla ett sådant tillbehör vid rumstemperatur.

Det är nödvändigt att tvätta kammar från trä inte mer än en gång i veckan, men minst en gång i månaden, i ljummet tvålvatten, torka sedan av med en mjuk handduk. Efter varje användning måste du rengöra tänderna från de kammade fasta håren, du kan använda en tandpetare. Vid oljigt hår rekommenderas att torka tänderna med en fuktig trasa eller alkohollösning.

Det är nödvändigt att byta träkam var tredje månad vid frekvent användning och var sjätte månad för sällsynt bruk.

Alla nyanser av att städa en träkam i nästa video.

Toppmärken

Träkamnar är älskade av tillverkare, både utländska och inhemska. Bland de ryska varumärkena är den mest kända "Från Sibirien med kärlek". Produkterna i detta företag, gjord av Altaibjörk, mycket god kvalitet, förutom med fina priser. Dessutom vill jag lyfta fram det låga marknadssegmentet på marknaden, till exempel Clarette, Hercules och Kaizer.

Från billiga Kinas fabrik kan du uppmärksamma Vortex träkammer. Professionella frisörer kommer säkert uppskatta borstarna på träbasen av varumärkena Dewal och Marlies Moller. Bland varumärkena med dyra träkammer skulle jag vilja nämna Rocky Mountain och EQLEF.

recensioner

Få av köparna av träkammer förblir olyckliga eller likgiltiga för denna typ av produkt. Som regel lägger den första träkammen grunden för framtida insamling av en rad trätillbehör. Det beror på att kammar av trä är trevliga att hålla i sina händer, de luktar vackert och bryr sig noga om sina hår.

Särskilt älskade träkammer till ägare av tunna och starkt elektrifierande hår. Och damer med långt tjockt hår föredrar breda träborstar med naturliga borstar. Omsorg för vågiga lockar underlättar träkammer med sällsynta breda tänder.

Endast kunder som har försummat de elementära reglerna för vård av trätillbehör noterar tendensen hos träkammer till sprickbildning och deformation från fukt.

Träkam för hår. Bra eller dåligt? 5/5 (4)

För att ha gott, vackert hår i vår tid måste du lägga mycket ansträngning på det. Hög gasförorening av luften, damm och användningen av olika strykjärn och gardiner, påverkar våra curls utseende. Regelbundna närande masker och andra SPA-procedurer hjälper säkert att hålla håret hälsosamt, men daglig vård är lika viktig. En sådan vanlig handling, som kamning, spelar en viktig roll på vägen till ett frodig och glänsande hår.

Vilken hårborste är bättre för hår?

Det viktigaste när du väljer en kam ska inte skada hårbotten och håret, vilket betyder att vi tar bort från listan:

 • Metallmassekammar med skarpa tänder. Dessa produkter kan lätt klia på huden, som är fylld med inflammation och håravfall.
 • Kamar på vilka sprickor eller skåror hittades under inspektionen. De kommer säkert att hålla hår, vilket leder till att man drar ut friskt hår.

Du måste också vara uppmärksam på din hårtyp, längd och tjocklek. För ägare av långa tjocka krullar är kammar med välskalade tänder idealiska. Om håret ligger ovanför axelklingorna och inte krulla, välj kammar och kammusslor med regelbundna tänder.

Experter rekommenderar att du har tre kammar:

 1. Den första är lagrad direkt i badrummet, eller i närheten av den. Det perfekta alternativet här är en kam, eftersom det är bekvämt för dem att kamma handdukstorkat hår.
 2. Separat kam för styling. Vanligtvis är det runt, med tänder av plast eller borst.
 3. Kompakt kam för en väska som du alltid kan bära med dig. Var försiktig med att hålla detta tillbehör i ett ventilerat tygskydd.

Hur är en träborste användbar?

Om du väljer mellan en plastprodukt och trä, rekommenderar experter att stoppa på naturmaterial. Fråga varför? Träkammen kommer att ge ditt hår mycket mer bra.

Fördelar med att använda en sådan produkt

 • Trämkammar kommer inte att skada hårbotten;
 • Hår efter träkammen är inte elektrifierat, det blir mjukt och smidigt.
 • Tilldelade eteriska oljor av naturligt trä kommer att berika krullarna och fungera som aromaterapi i kammarprocessen.
 • Kombiner med brett tänder - det bästa verktyget för att applicera masker och balm över hela längden av håret;
 • Kombiner av trä stratifierar inte håren, vilket innebär att du snart kommer att glömma de splittrade ändarna;
 • Små träkammer är idealiska för barn;
 • Köp en träkam, inte lackad. Lärans applikation reducerar till noll alla användbara egenskaper hos ett naturmaterial.

Hur man lagrar och bryr sig

En träkam kan bara göra skada om den inte tas om hand i tid och lagringsreglerna följs inte:

 • Håll träprodukter ur direkt solljus och centralvärmeapparater. Under påverkan av dessa faktorer torkar träet och sprickorna;
 • Hög luftfuktighet och frekvent kontakt med vatten skadar också trä.
 • Tvätta kammen i tvålvatten en gång i veckan, torka sedan torrt och torrt (inte i solen).
 • Naturmaterial har en kortare livslängd än syntetiska material. Uppdatera därför träkammen en gång var tredje till fyra månader.

Vilken trädkam är bättre för hår?

Träd har sin egen energi, och bland floran finns arter som laddar och ger styrka, och de som kan hämta det. Om du har möjlighet att välja typ av trä för kammen, ge preferens till enbär, ek, bok eller björk.

Vilket träd tillverkas de oftast av

Juniper har en kraftfull bakteriedödande verkan, det klarar sig perfekt med inflammatoriska processer, läker sår, bekämpar svamp och mjäll. Fördelarna med enbärkroppen är bevisade av ledande ryska trichologer.

Bok- och ekträ är väldigt slitstarkt och pålitligt. Hon är inte rädd för fukt, perfekt polerad och har ett vackert utseende. Tanniner normaliserar talgkörtlarna, gör håret starkt och starkt.

Birkkammar aktiverar blodcirkulationen och stimulerar hårväxten, men denna ras är inte lika stark som de föregående, så du måste byta kammen från trä oftare än de andra.

Denna träkam eller kam som görs för hand kommer att vara en utmärkt gåva till dina släktingar, vänner och kollegor.

Kam Timbe Production Wooden - Review

Den bästa hårkammen är en träkam! FOTO

"Från Sibirien - med kärlek" - det är skrivet på min favorit kam,

som jag har i 2 år, och som jag är första gången i mitt liv

äntligen insåg vad det innebär att perfekta hårborste.

Faktum är att du känner att du har gjort det med kärlek - det andas värmen hos ett riktigt träd, av mänskliga händer.

Innan det brukade jag använda vanliga plastkammar,

och jag kommer att berätta för dig jämfört med trä - himlen och jorden.

Jag har läst många gånger tidigare i olika kvinnotidningar,

att träkammen är erkända som bäst för hår och hårbotten.

Men då missade jag det för öronen, och jag träffade helt enkelt inga träkammer till salu!

Och så såg jag detta mirakel - priset är löjligt bara 50 rubel!

Självklart köpte jag det!

Jag kände skillnaden direkt, och du vet, nu bara jag

Jag kan inte kamma din plast, hårbotten säger - nej!

Du vänjer dig snabbt till bra saker!

Träkammen traumatiserar inte huden, håret bryter inte av,

elektrifiera inte, få välskötta glans,

massera försiktigt och försiktigt hårsäckarna,

förbättrar blodcirkulationen i huvudet och till och med normaliserar kroppens energi!
Nu kommer jag definitivt alltid kamma mitt hår

bara sådana träkammer.
Det är mycket hållbart - till skillnad från plast spricker det inte,

bryta inte av nötkryddor, mycket hållbart!
Jag har nog nog i 10 år eller till och med 15,

för att jag verkligen inte vet, vad kan det hända med henne?

Bara om jag köpte två mer,

gav en till min mamma, den andra i reserven))

Omsorg för en träkam är enkel:

var sjätte månad är det hela vården!

- AROMA CUTTING -

Ja, och jag släpper också 3 droppar min älskade på henne ibland.

pepparmintolja Spivak - aromen är då fantastisk,

från både håret och kammen

och kammingstiden blir till en aromaterapi session!

Jag rekommenderar alla att kamma ett trä TIMBE -

Efter allt, hjälpt hon mig helt återställ MY HAIR -

Allt friskt vackert hår!))

Även för hår rekommenderas:

Hela sanningen om träkammer

Vilka kamar är bra för vårt hår

Konstigt nog, men vårt hårs hälsa beror på vilken kam som vi använder. Den här enkla enheten kammer och slår inte bara håret utan fördelar även jämnt fett över hela längden, masserar hårbotten och tar bort gödselstoft, vilket är särskilt viktigt under sommartiden. Men vissa kamar kan göra mer skada än bra. Vi kommer att prata om vilken typ av kammar som är användbara för håret i vår artikel.

Om du tar hand om ditt hår, betyder det att bland "vapnen" i kampen för skönhetens skönhet borde vara en kammare av naturmaterial. Dessa kammar är träkammer och kamar av naturliga borstar. Den senare, förresten, förutom ovanstående fördelar, avlägsna statisk elektricitet, samt ge hårglans.

För fullständig hårvård behöver du ha flera kamar som är lämpliga för olika "fall". Till exempel kan en träkam med glesa tänder användas vid kamning av vått hår och fördelning av en hårmask, massageborstar förbättrar blodtillförseln till hårsäckarna, stylingborstar hjälper dig att göra en vacker frisyr etc.

Vi kommer att fullt ut ägna denna artikel till trähårborstar, de bilder som du kommer att se nedan.

Hur är träkammen användbara?

Välja en kam, vi måste först tänka på de fördelar som det kan ta med vårt hår. Naturligtvis, som alla andra i den här världen, har träkammer inte bara fördelar, men också nackdelar. Vi kommer att prata om detta nu.

Fördelar med en träkam:

 • lämplig för daglig användning;
 • skadar inte hårbotten
 • tar bort statisk elektricitet
 • Bra för att applicera masker och hårbalsam;
 • trä är ett miljövänligt material, vilket är bra i sig;
 • ger hår styrka;
 • Användningen av en träkam är ett utmärkt förebyggande av bräcklighet, splittrade ändar och saltning av hår.

Nackdelar med träkammer:

 • kammen måste vara välpolerad, annars kan det inte bara förhindra att spetsavsnittet, men också orsaka detta,
 • träkammer, lackat, kan öka elektrifieringen av håret;
 • träkamrar måste bytas oftare än kamar av naturliga material;
 • de behöver särskild vård.

Hur man väljer och bryr sig, samt hur ofta du behöver byta träkammer, vi pratar i nästa avsnitt.

Välja en träkam till hår

Olika typer av hår gör sina egna, speciella krav på kamar.

Du gör det enklare för dig själv att välja en träkam, om du lyssnar på följande tips:

 • Om kammen har sprickor, skåror och felaktiga sömmar, så måste en sådan kam överges - det kommer att göra mer skada än gott.
 • ägare av lockigt hår mer lämpliga träkammer med breda tänder, belägna på ett stort avstånd
 • För långt rakt hår kommer vanliga träkammer för hår att passa, tänderna som inte ofta ligger, men inte långt ifrån varandra. Det viktigaste att du var glad att kamma;
 • Det är bättre att köpa kammar av hårt trä (någon typ av barrträ), mjukt träkamning måste bytas oftare;
 • köpa träkamrar utan lackering, annars kommer hela helande effekten att gå vilse;
 • För massage i hårbotten kan du köpa en massageborste med breda trätänder.

Men en liten kam att välja, det är viktigt att ordentligt ta hand om henne. Träkamrar bör hållas borta från värmare, batterier och direkt solljus. När allt kommer omkring torkas träet, vilket kan leda till sprickor som kan skada håret. Dessutom bör träkammen inte utsättas för mycket fukt, det är bättre att tvätta det i ljummet vatten och torka det väl.

På en träkam bildas sprickor över tiden, vilket kan orsaka tvärsnitt av hårspets och brittleness. Därför bör de ändras minst en gång var tredje månad. Då håller du ditt hår friskt och gör dem smidiga och silkeaktiga.

Hur man använder en träkam

Det är ofta möjligt att observera hur tjejer och kvinnor ivrigt kamar håret, sönder rinnande hår nästan från rötterna. Det är klart att vilken kam en sådan person skulle välja, kommer de aldrig att ha friskt hår. Men jag vågar hoppas att läsarna av denna artikel älskar sitt hår och värderar det och följer också följande enkla regler:

 • kort hår kammade från topp till botten, lång - från botten till toppen;
 • inga plötsliga rörelser;
 • kamning bara tvättat hår är skadligt, åtminstone vänta lite tills det torkar;
 • borsta inte ditt hår i en enda rörelse från rot till spets;
 • om håret är starkt elektrifierat, fuktar sedan palmerna och driver dem genom håret, du kan också använda en sprutpistol.

Vänligen dela materialet:

Liknande: Mer från författaren:

Polysorb ansiktsmask: hur man gör, fördelarna och effekterna av användningen av enterosorbent i hudvård

Hur man tar en vinnare för att få muskelmassa

Kare på förlängning - 6 alternativ för hårklipp med smäll och utan, för långt och medelhårt foto

Mitt hår uppfattar inte andra hårborstar än trä i det hela taget. Det finns ingen utsläpp när kammar håret här inte förekommer. Det enda du behöver göra är att tvätta den här kammen i rätt tid. Trä absorberar fett från hår och hårborste försämras. Ännu en gång om året ångade jag det i kokande vatten (med ättika) och ingenting händer med kammen, fett kvar i vattnet.

Mycket relevant. Särskilt när vi spenderar pengar och tid på skönhetsprocedurer, räta ut, närma håret och sedan återvända det ursprungliga "lockiga strået" med hjälp av plasthårtillbehör.

På trähårborsten är en viktig kvalitet - de är från naturmaterial. Och bara därför är det värt att föredra en sådan kam över resten, även om andra ser mer attraktiva ut. Jag vet inte hur man förhindrar skört hår, men den statiska elektriciteten hos en träkamma tar bort exakt, så mitt val är hennes.

Enligt min mening överdriver artiklens författare fördelarna med träkammer.

Jag använde träkammer i den avlägsna barndomen, och jag har inte de bästa minnena av dem. Det var mycket svårt att kamma håret, det var nödvändigt att agera mycket noga, och det tog mycket tid. Man skulle anta att jag kom över dåligt polerade eller gamla kammar. Men det var detsamma med alla träkammer jag använde, inklusive de nya. När jag började använda plasthårborstar var det en riktig lättnad för mig.

Dessutom skriver författaren av artikeln att "trä är ett miljövänligt material, vilket är bra i sig". Men glöm inte var det här miljövänliga materialet kommer ifrån. Människor skär träd för att göra olika trä föremål, inklusive kamar. Det är därför det är bättre att överge de miljövänliga träkammen och använda kamar från andra material. Det är som böcker: pappersböcker är trevligare att läsa än elektroniska böcker, och det är fortfarande bättre att använda elektroniska böcker för att rädda träd.

När jag var barn med träkammer visste jag inte att de tog bort statisk elektricitet. Jag märkte bara inte den här egenskapen, för jag var inte alls intresserad av min frisyrs utseende. Nu tror jag statisk elektricitet på håret är ett mycket obehagligt fenomen, så denna kvalitet på träkammer kan jag verkligen tillskriva deras meriter.

Inget av trähåren, katten jag såg, gav mig inte tillräckligt med förtroende och trevliga känslor så att jag skulle vilja köpa, tyvärr. Alla verkade oförskämda, traumatiska... Kanske förstår jag inte något.....)))

Nu visas allt fler träkammer på marknaden, eftersom det är gjord av naturligt, naturligt material, dess användbarhet för håret talar för sig själv.

Tyvärr är min erfarenhet av träkammer inte så trevlig. Jag köpte kammar i en butik där andra naturliga och hälsosamma varor såldes, som verkade vara bekväma och vackra och gjorde mycket noggrant och effektivt, men det är inte trevligt att kamma det, eftersom det drar mitt hår, riskerade jag inte ens vått hår. Hemma vill inte använda.

Och jag drömde oftast om en träborste bara för att hennes hår inte elektrifierar. Jag köpte en lackerad, hon var så slät. Så från henne, till mig, fanns det ännu fler sprickor. Och hennes hår satt fast vid henne som magnetiserad. Gav att använda, så ligger hon.

Nuförtiden, för att hitta ett bra trä, är naturlig kam ganska svår. Jag vet om dess egenskaper, men jag har köpt mig själv, jag kände ingenting, förutom att dra ut hår och obehagliga upplevelser. Så att jag inte hittade ett lämpligt alternativ för mitt hår eller bara det här är nonsens.

Jag har flera typer av plastkammer, och det finns också en träkam, som i det tredje och fjärde fotot. Jag köpte den på grundval av miljövänlighet. Jag använder den varje dag på morgonen, först kammar mitt hår efter sömnen, och under dagen använder jag andra. Kammen ger inga negativa känslor, men jag ser inte någon särskild nytta.

Jag trodde inte att det var skillnad mellan en plast och en träkam. Men det är redan intressant att läsa om vården av en träkam, för Jag tänkte byta plast till trä.

Jag är ägare till långt hår, det är svårt att kamma dem med en helt träkam, men jag tenderar fortfarande att tro att träkammer är mer användbara och sparsamma för hår. slät än min.

Oavsett hur mycket jag köpte träborstar bröt de alla på en dag. Därför använder jag mestadels den vanliga massageborsten med metalltänder. Jag gillar det.

Är reglerna för män som har mycket kort hår, vilket måste kammas ibland? Finns det några allvarliga preferenser för en viss träart?

Min man använder bara träkamper. Träet måste vara starkt och inte bräckligt. Till exempel ek. Det är perfekt polerat och förstör inte håret.

Långt i förflutna kam av plast och järn. Jag använder bara trä kammusslor och massageborstar. Även taktil skillnad är ganska palpabel - det är väldigt bekväm att använda dem.Nästa Artikel
Vi tar bort ryzhina från håret efter misslyckad färgning