"No Shampoo" -rörelsen: Hur kan du tvätta håret?


Flickan drar ägg ut ur kylskåpet, smälter honungen och mäter läsk med en matsked. Det verkar som om hon bestämde sig för att behandla sig till hemlagade bakverk. Men vänta en minut! Med allt detta bra går hon till badrummet, och blandningen är på håret! Crazy? Osannolikt. Deltagare i rörelsen No Poo? Mest troligt.

Varför och varför

Vi är mer övertygade om att åtminstone en gång du har besökt denna inspiration från ovan: schampon är en fast kemi, och jag vill inte tortera mitt dyrbara hår med parabener och sulfater längre. Och det betyder att du åtminstone en gång i ditt liv försökte gå med i denna No Poo-rörelse (förkortad från den engelska ordstaven No Shampoo), vars anhängare använder dina händer och fötter för att använda bara naturläkemedel i din vård. Varför bestämde de sig för att ta detta steg? Tja, allt är ganska logiskt:

Skada shampoo

Läser kompositionen av det vanligaste schamponet, du kan känna hur håret på huvudet börjar röra sig i chock på det faktum att de nu kommer att tvättas med IT. Parabener, sulfater och silikoner i balsam orsakar de flesta klagomål, men resten av de sofistikerade kemiska namnen på en och en halv linje inspirerar rädsla och tvingar dig att välja ett ägg eller senap för hårvård.

Recept mormor för hår

"Våra mormor tvättar inte håret med schampo och såg bra ut!" Är en av de mest omtalade argumenten. Men vi kan bara döma om våra mormors hår på långsiktiga "preshampoo" -tider bara av ett par förlorade bilder och deras berättelser, det faktum att människor helt lyckades utan schampo kan inte nekas.

Sällsynt hårtvätt

Tjejerna, som lyckades hitta ett gemensamt språk med gastronomiska shampoo-ersättare, hävdar att du måste tvätta huvudet mycket mindre ofta: de som hade hår täckt med ett lager av fett nästa dag bytte till tvätt en gång i veckan, vilket är imponerande, är det inte.

Shampoos aggressiva verkan = håret faller snabbt ner

Många tror att aggressiva tvättmedel i sammansättningen av schampon är orsaken till att talgkörtlarna ökar. Det visar sig, så långt bort sebum att körtlarna måste producera det snabbare och i stora volymer. Det antas också att en sådan chockeffekt kan leda till alopeci, och ett sådant skrämmande argument kommer att göra shampoo till och med den våldsamma skakningen.

Globala frågor

Och No Poo-rörelsen kan hjälpa till att uttrycka ditt gröna utseende och bekymmer för vår planet. Många tjejer pratar även lite om att deras alternativa sätt att tvätta håret kräver mindre vatten, och avvisandet av djurtestade schampon och balsam kommer att spara mer än ett litet fluffigt liv.

Tvätta hår utan schampo: foto

Vänster foto: 1 vecka, 6 dagar efter tvätt. Rätt bild: 7: e månaden, 6 dagar efter tvätten (INTE schampo)

Tvätta håret med ett ägg: ett foto av resultatet

Och nu tjuren av tjära...

Det låter ganska positivt: skicka shampoo i papperskorgen och spara inte bara dina lockar utan hela världen. Men du borde veta att trichologer är mer emot denna rörelse, och lejonparten av tjejer som försökte denna tvättfilosofi på sig själva, återvände snabbt till användning av schampon. Varför? Domare själv:

Är naturliga hårrengöringsmedel till hjälp?

Åtgärd värre än kemikalier

Desperat kämpar med kemikalier, vi glömmer att faktiskt allt är kemi, och felaktig användning av detta eller det "naturliga" ämnet kan förvandlas till en lång och obehaglig behandling. Och om franka organiker, som honung eller ägg, är svåra att skada, är det bättre att vara försiktig med ättika, läsk och citronsaft.

Sannolikheten för håravfall och utveckling av svamp

Och vi trodde att alla problem i schampot! Felaktig eller ganska olämplig naturlig vård kan väl försvaga hårsäckarna och de oljor som rekommenderas för användning vid tvättning kan täppa till porerna och tjäna som ett medium för utveckling av svamp, om du inte sköljer håret med schampo.

Svårigheter med urval av medel

Svårigheten att välja ett schampo är ingenting jämfört med ångest att välja ett lämpligt naturmedel, och även om du lyckades hitta ett lämpligt botemedel, är det inte ett faktum att det kommer att fungera lika bra efter ett par månader. Många flickor övergav sig och inte hitta den perfekta produkten. Kanske helt enkelt för att den inte existerar?

Ojämnt utseende

Vi är så vana vid det omedelbara, välskötta håret tack vare schampo och balsam att resultatet av ett naturligt botemedel med en ganska stor sannolikhet kommer att göra dig besviken. Saken är att resultatet inte matchar ansträngningen, även om det finns lyckliga som lyckades tämma och alternativa metoder.

För länge

Shampooing en gång i veckan (om tur) kan spara dig tid, men processen med att använda naturliga produkter för att rensa håret är mycket längre och tidskrävande. Om du är van vid att tvätta håret en timme innan du lämnar huset, kan du knappt ändra vanan att uttrycka tvätt. Dessutom måste du i första hand observera en helt oförutsägbar hårreaktion på ett nytt verktyg, så du måste tvätta håret på dagar utan viktiga händelser och möten.

Så vad är fortfarande att tvätta ditt hår och huvud?

Om du efter att ha läst alla fördelar och nackdelar bestämde dig för att spelet är värt ljuset, är vi redo att erbjuda flera av de mest populära sätten att rengöra håret och hårbotten av smuts med hjälp av innehållet i ditt kylskåp:

Detta kända och billiga pulver löser upp fett ganska bra, så du kan försöka lösa upp 3 matskedar i 0,5 liter vatten eller avkok och tvätta håret flera gånger med en lösning. Därefter uppmanas de att skölja dem med en svag lösning av äppelcidervinäger eller citronsaft.

Eller hellre äggulan. Om du blandar 2 äggulor med 0,5 liter vatten eller buljong, kan blandningen helt ersätta shampoo. Det enda är att filmen från äggulan är ganska svår att tvätta bort, så glöm inte att ta bort den.

vinäger

De tvättar inte sina huvuden med en lösning av ättika, och det är snarare en ersättning för sköljmedel, men verktyget är mega populärt, så vi kan inte bara inkludera det i listan. Tillsammans med utspädd citronsaft kan du skölja håret med ättika: 1-2 matskedar 6% äppelcidervinäger för 1 liter vatten eller avkok.

senap

Tjejer som tvingar huvudet med senapspulver har noterat effekten mot håravfall, vilket inte är överraskande: senap ökar effektivt blodflödet till hårsäckarna. Vet du vad mer hon gör? Mycket torr längd. Därför kan bara ägare av fet hår överväga att tvätta med senap, och du bör inte glömma försiktighet.

Honungsvask rekommenderas inte för användning på ett löpande sätt, men ibland kan en lösning av 1 matsked honung per 100 ml vatten eller avkok fortfarande användas. Du kan tvätta av blandningen först efter en halvtimme, så du måste allokera en kväll för ett sådant bad.

Rågbröd eller öl

Applicera homogen vassle av blött rågbröd i huden och hårets längd och tvätta av det efter 5-10 minuter. De lovar att håret blir mjukt och tvättar inte värre än schampo.

Om du lyckas få vänner med ett av dessa verktyg kan du betrakta dig själv mycket lycklig eller väldigt envis, för att "komma av" från bekväma schampon är mycket svårt. Tja, om det inte fungerar ska du inte oroa dig: den moderna skönhetsmarknaden erbjuder så många schampon med ett minimum av skadliga ingredienser att du definitivt kan välja något för dig själv. Och ändå: Traditionerna från det förflutna måste naturligtvis hedras, men det skulle vara dumt att inte hålla sig med tiden. Vad tvättar din mormor håret nu? Skulle hon tvätta henne med schampo om det var tillgängligt i sin ungdom? I vilket fall som helst måste du hitta ditt eget perfekta sätt att ta hand om ditt hår, och även för skull av intresse och mångfald, men att försöka tvätta huvudet med ett ägg är kanske inte en dålig idé.

Och ändå, innan du utför experiment, kontakta en specialist.

© Artikel författare: Elena Kvasova

Särskilt för webbplatsen 24hair.ru

Kära läsare! Alla recept på vår webbplats erbjuds för granskning. Det rekommenderas starkt att konsultera en professionell innan du använder något läkemedel, recept eller metod!

Vad kan tvätta ditt hår istället för det vanliga schampot

Fördelarna med icke-schampo

Vissa människor har slutat använda en kosmetisk för att tvätta håret, som schampo. De bytte ut det med olika naturprodukter och ångrar inte alls. Tvärtom lyckades de uppnå en utmärkt effekt.

Vägran av schampo har många fördelar:

 • frånvaron av sulfater, som torkar krullarna och epidermis;
 • Ytterligare näringsmässiga fördelar med rötter och hårbotten;
 • med regelbunden användning av folkdiskmedel strängar kommer att vara mindre förorenade;
 • hårväxten accelereras kraftigt
 • Curls blir väl preparerade, glänsande och friska.

Tvätta hår utan schampo är det enda alternativet för de människor som har intolerans mot dess komponenter. De är kontraindicerade i nästan alla butiker.

Kom ihåg att, tillsammans med förorening, tvätta vanliga schampon ut den fukt som rötterna behöver. Som en följd av att du använder en billig kosmetisk produkt börjar din hud att skrälla, mjäll och andra relaterade problem kommer att uppstå.

Sulfatfria schampon

Om du inte kan överge köp av tvättmedel eller inte lita på folkens kosmetologi, kan du på den moderna marknaden köpa sulfatfritt schampo. Det innehåller ett minimum av skadliga kemikalier.

De första sju dagarna av att använda ditt hår kommer troligen att se svagt och tråkigt ut. Efter 2-3 veckor kommer deras struktur att återställas.

Försiktighet måste vidtas när man väljer ett sulfatfritt schampo. Det finns risk att köpa en falsk, så det är viktigt att läsa vad tillverkaren säger på paketet.

Folkmekanismer

Hemmet kosmetologi erbjuder användningen av naturliga ingredienser i sin rena form. Förutom den obestridliga förmånen ligger deras fördel i det faktum att du är 100% medveten om vad du har lagt till receptet.

Vem som helst kan förbereda shampooet på egen hand, med hjälp av produkter som köpts tidigare i butiken. Det rekommenderas att endast använda hemmet som passar din hårtyp. Vi erbjuder att välja något populärt recept på strängar från alternativen nedan.

För oljigt hår

Denna typ av hår behöver särskild vård. Det är nödvändigt att ständigt övervaka graden av kontaminering av huvudets epidermis och rengöra den regelbundet från det utsöndrade fettet.

Hemma kan du göra ett enkelt schampo för strängar som tenderar att bli feta:

 1. Recept nummer 1. För att förbereda detta verktyg, ta äggula, en sekund tesked av raffinerad vegetabilisk eller kosmetisk olja. Du behöver också huvudingrediensen - senap (1 msk. L.). Blanda alla ingredienser och späd blandningen med vatten (vid ögat) tills en homogen uppslamning bildas, vilken ska spridas på krullarna. Värm duschlocken och handduken. Tvätta av produkten om en kvart i timmen med avkok av kamomill eller kalendula. Framställd enligt följande: 3 msk. l. blad per liter vatten. Insistera 20 minuter och kan gälla.
 2. Recept nummer 2. För att göra denna blandning för att tvätta håret behöver du läsk och dricksvatten (1: 1). Om du har skulderlängdskrämar, ta 2 matskedar soda. Den resulterande lösningen är nödvändig för att tvätta håret. Efter 5-6 minuter, skölj av med ett avkok av örter. Du kan göra det från vildrosa och kamille. Få blad (hälften av standardglaset) fyller med en liter kokande vatten och insisterar på 15-20 minuter. Skölj håret.
 3. Recept nummer 3. Förbered en hemskrubba för havsaltsträngar. Det måste gnidas i hårbotten med massagerörelser. Häll först saltet med vanligt varmt vatten till en uppslamning. Sedan gnugga och lämna i 5-10 minuter. Efter detta ska du tvätta av skrubben med ett avkok av örter calendula och mynta. Löv bör tas i takt med 5 matskedar. l. per liter vatten. Insistera 15 till 20 minuter.

För torra strängar

Denna typ av hår behöver den mest försiktiga vården. Hemma, för honom kan du göra en av dessa tidtestade och användarupplevelse schampon:

 1. Egg. Ta 2 äggulor, piska dem och sprida dem på vattnet som sprayas på håret. En timme senare, tvätta huvudet med avkok av farmaceutiska örter (till exempel nässla, kamille).
 1. Bröd. Du kommer att behöva tre skivade bitar (använd endast smula) av råg (svart) bröd, dricksvatten (1 liter) eller avkok av helande örter i samma volym. Häll brödskivorna så att vätskan täcker dem lite. De ska stå i 60 minuter. Då måste de gnidas genom en sikt och kombineras med äggulan av ett kycklingägg och en halv tesked av raffinerad vegetabilisk olja. Applicera blandningen på krullarna och dra den i 15 till 30 minuter. Tvättade med nätdekok.
 1. Herbal. Förbered ett avkok av flera medicinska örter (nässla, kalendula, kamomill och ekbark). Fyll 30 gram örter med kokande vatten (500 ml). Låt det infilera ca 20 minuter. Använd produkten om en timme, värme på en liten eld. Skölj med avkokskräm. Upprepa proceduren flera gånger om 7 dagar. Snart märker du att dina torra strängar har blivit elastiska, glänsande och silkeslen.

För tunna krullar

Ett försvagat hårhår kräver ökad näring. Så att den inte är tråkig och spröd, kan du göra sådana schampon:

 • Recept först. Slå och spänna ägget. Lägg sedan till en dessertsked med havssalt, 2-3 droppar av din favoriteter och 1 tsk. citronsaft. Blandningen måste spridas på strös med vattensträngar. En timme senare, tvätta av.
 • Det andra receptet. Ta två skedar med rågmjöl, kefir (4 msk. L.). Du kan gå in i äggulan. Gruel smutsar grundligt i strängarna i 15 minuter.
 • Det tredje receptet. För beredningen av detta verktyg behöver du en kosmetisk lera (grå, blå eller grön), som måste spädas med mjölk till en flytande konsistens. Ta 100 gram lera och häll så att det blir svamp. Masken ska ligga på strängarna i 20 minuter.

Efter användning av sådana schampon blir tuffa och samtidigt smala krullar mjuka och silkeaktiga. Tipsen slutar splittra, mjäll kommer att försvinna. Skölj hemmedicin behöver bara buljonger av örter köpta på apoteket (nässla, vildrosa, etc.).

Gamla recept

Många människor har blivit så vana vid de olika produkterna från kända tillverkare att de inte ens kan föreställa sig hur våra förfäder rensade håret. Följaktligen vet de inte hur man byter hårschampo hemma.

I Ryssland tvättades exempelvis strängar med aska. För det första blöts det och späds sedan med vatten i ett förhållande av 1 till 1. Den resulterande uppslamningen gnids in i rötterna och fördelas över hela hårets längd.

Det var möjligt att rengöra trådarna med 3 matskedar läsk, fylld med varmt vatten. Sköljkrullarna efter avslutad procedur är endast nödvändiga med citronsaft. Den senare måste nödvändigtvis spädas i vatten - 50 ml per 2 liter vatten.

Hur man gör håret skiner

Dullness är vanligtvis förknippad med vitaminbrist. Håret kommer att glittra om det ordentligt bryr sig om henne och tillämpar naturläkemedel.

Experter rekommenderar att du gör schampo från ägg, bröd eller salt. Som en balsam, använd citronsaft eller äppelcidervinäger (naturligt) utspätt med varmt vatten.

För att göra krullarna smidiga och glänsande, ta honung (2 matskedar), äggula och 5 matskedar av burdockolja. Du kan lägga citronsaft. I en glaspanna kombineras alla ingredienserna. Applicera på håret och sätt på ett lock. Upprepa proceduren 1 gång om 7 dagar.

Tvålregleringsregler

De som bestämmer sig för att överge affären innebär att rensa håret, du behöver veta hur man tvättar håret utan schampo. Kom ihåg att om dina lås är sköra och din hud är för känslig måste du eliminera användningen av tvål.

Om du fortfarande föredrar en doftande bar, följ dessa regler:

 1. Efter varje tvätt måste du använda ett avkok av örter eller naturlig balsam. För att förbereda det sista i 100 ml rent vatten tillsätt 2-3 dessertskedar citronsaft plus 1 tsk. glycerol.
 2. Det är förbjudet att gnugga huvudet med en bit tvål. Det är nödvändigt att applicera en tvållösning - att tvålkrullar bara för dem. För dess förberedelse måste du rista en tvåltvätt och koppla ihop flisorna med vatten. Den resulterande homogena massan kan tvättas bort förorening.
 3. Du kan inte ersätta shampoo med tvål och byter ofta tvättmedel.

När du använder tvål, kom ihåg att det ska tvättas helt av håret och hårbotten. Mask, balsam eller balsam som används i kombination med detta tvättmedel kommer att återställa håret och fylla det med styrka och skönhet.

För att sammanfatta

Innan du hämtar ett hemlagat och samtidigt prisvärt folkhårtvätt, läs recensionerna av personer som vägrade att schampo. Genom att använda blandningar som är hemma, kan du inte bara rengöra krullarna från förorening, utan också förhindra att mjölken uppstår, hudskalning, håravfall, eliminera torrhet, britthet, oljighet.

Efter några förfaranden för att tillämpa något av de valda recepten kommer du att märka hur dina strängar kommer att förändras och bli smidiga, lydiga och friska.

Tips 1: Så tvättar du håret utan schampo

 • schampo utan schampo
 • - rågbröd;
 • - citron eller vinäger;
 • - ägg;
 • - olivolja;
 • - kamferolja;
 • - kamomill;
 • - honung;
 • - dricka läsk.
 • - rågbröd;
 • - olivolja;
 • - citronsaft eller äppelcidervinäger,
 • - torkad kamomill, nässla, plantain;
 • - duschlock eller plastfilm;
 • - terry handduk.

En gång ett intressant experiment utfördes: en person slutade tvätta sitt hår. Han fortsatte av det faktum att människor i praktiken inte tvättades i antiken och i medeltida Europa. Först var hårets tillstånd beklagligt, men på något sätt började håret att rengöra sig själv, förvärvade ett hälsosamt utseende. Men det hände bara om några månader.

Det finns knappast många anhängare av denna djärva experimenteraren. Hårets renhet, trots allt, föredrar mest att upprätthålla hela tiden. Men det finns situationer där du kan tvätta håret på vanligt sätt är problematisk eller det är bara ingen tid.

Varmluft

Det enklaste och snabbaste sättet att uppdatera håret är att "torka" det med en torktumlare. Torrt hår är kammade i olika riktningar, medan en ström av varmluft riktas mot den, vilket blåser dammpartiklar och andra ämnen som förorenar håret. Naturligtvis är det svårt att kalla det en tvätt, men under en längre tid bidrar denna metod till att håret blir mer friskt.

Torka schampo

Ett mer radikalt sätt att städa håret utan att använda vatten är torr schampo. Många kosmetiska företag producerar liknande produkter.

Förfarandet för ansökan är följande: håret noggrant kammad, och sedan sprutas en liten mängd av innehållet i flaskan, höll en lätt hårbottenmassage för att ta bort smuts från rötterna och ytan på håret, och sedan skall tas bort från håret med en kam.

Sammansättningen av sådana fonder inkluderar varje ämne som har sorberande egenskaper. Detta kan vara ris eller majs extrakt, vit lera, samt doft och några andra tillsatser. Självklart kommer ett sådant schampo inte att ersätta ett heltäckande hårtvättförfarande, men det fungerar som ett nödverktyg.

Hem rättsmedel

Torrschampo kan beredas oberoende. För att rensa hår och hårbotten kan du använda:
- talk;
- baby pulver;
- majsstärkelse;
- vanligt mjöl;
- havrekli;
- kakaopulver.

Om så önskas kan du lägga till bakade mandlar, krossad orrisrot till pulvermassan.

Hemmagjort torrt schampo används på samma sätt som industriellt schampo, med den enda skillnaden som applicerar den är inte så bekväm. Ändå blir effekten av dess användning inte värre.

För att vara rättvis bör det noteras att det fortfarande inte rekommenderas att helt ersätta det vanliga shampoo-förfarandet med torr schampo. Detta är bara en tillfällig åtgärd, och bara vatten kommer att bidra till att radikalt bli av med all förorening.

Vad kan tvätta ditt hår i stället för schampo: Folkmorskor

Många slutade använda shampoo. Och det talar inte alls om sin slarv.
De hittade bara en utmärkt ersättning för kemiska formuleringar.

Annonser främjar användningen av olika hårprodukter, med fokus på effektivitet, användbarhet och naturlighet. Faktum är att alla dessa egenskaper är mer konstruerade än sanna.

Om fördelar och faror med tvättmedel

Shampoos är långt ifrån ofarliga. Det är av dem märkligt nog kan mjäll förekomma, håret försvagar och förlorar sin naturliga glans.

Som en del av majoriteten av medel - sulfater, som negativt påverkar våra strängar: de torkar dem och förstör strukturen.

Ja, på grund av rikligt skum tvättar sulfater all smuts ut ur håret, men tillsammans med föroreningarna tar de också bort den fukt som rötterna behöver.

Som ett resultat är rötterna uttunna från törst, huden börjar avta. Och vi, ser mjäll på våra axlar, hänvisar till dålig schampo och rush för att ersätta den med en ny, dyrare och "effektiv" en.

Är det dags att hjälpa ditt hår? Den första och viktigaste sak att göra är att skydda dem från de skadliga effekterna av sulfater. Så, vägra shampoo.

Vad är huvudtvätt

Det finns en mängd olika folkmedicin, med hjälp av vilken du inte bara kan återställa din tidigare hälsa i ditt hår, utan också behålla sitt idealiska tillstånd under många år.

Kraften i naturläkemedel

Under de första åren av tjugonde århundradet uppträdde ett nytt koncept i kosmetologi - schampo. Upptäckten gjordes av en kemisk forskare med högt namnet Schwarzkopf.

Men frågan är: "Hur hanterade människor utan schampo före det?"

Inte annars visste de om den magiska hemligheten hos hårets kraft. Förresten var håret från folket av det förflutna tjockt, glänsande och frodigt.

Vet du hur man gör en kroppscrub med kaffe hemma? Några enkla men effektiva recept beskrivs i en användbar artikel som vi föreslår att du läser.

Hur man gör den bästa ansiktsskrubben hemma är skrivet i den här artikeln.

Kvinnor var kända för sina långa, sneda flätor, medan män växte håret och flaunted, lockigt och vackert.

Faktum är att det inte fanns någon särskild hemlighet. Folk lärde sig bara använda vad som var till hands för att tvätta håret. Detta är:

 • soda,
 • kycklingägg
 • mjöl,
 • ricinolja
 • vinäger,
 • tvålen
 • mjölk och mer.

Alla dessa ingredienser förbättrade kvaliteten på varje hår i en sådan utsträckning att ingen ens tänkte på någon artificiell schampo.

År senare, efter kemists insatser, såg onaturliga schampon, folk blev intresserade, började köpa alla sorters produkter och prova dem på håret.

Reklamsslag och levande tomter, som sändes på TV, sköt huvudet på naiva medborgare, och snart bytte folk helt till artificiella medel, helt och hållet glömde de naturliga.

Men som tiden gick, bevisades det destruktiva inflytandet av innehållet i de attraktiva burkarna.

Här kom alla ihåg de exceptionella fördelarna med naturliga gåvor och produkter.

Idag återvänder kvinnor och män gradvis till deras användning, och det är därför:

 1. Huden på huvudet och håret matar på vitaminer och fördelaktiga spårämnen.
 2. Överskott penetrerar inte hårstrukturen och absorberas inte i huden.
 3. Cellerna är inte förorenade med toxiner.
 4. Inget beroendeframkallande schampo.
 5. Strängar lyser och förlorar inte sin naturliga färg.
 6. Ingen mjäll.
 7. Hårets ändar upphör att splittras.
 8. Håret blir starkt och faller praktiskt taget inte ut.
 9. Du kan tvätta håret mindre ofta, eftersom det stannar länge.

Folk recept för att tvätta håret

Det händer att efter användningen av ett folkmedicin verkar det som om effekten inte är tillräcklig.

Du behöver inte panik i förväg: det är uppenbart att receptet inte var det bästa för dig, och det är värt att försöka något annat.

Vet du hur man ska ta bort hår på intima ställen hemma en gång för alla? För att lära dig hur du gör det följer du länken till sidan och läser användbart material.

Hur man tar bort oönskade ansiktshår skrivs här.

Lyckligtvis finns det många naturresurser. Titta tills du hittar den mest lämpliga för ditt hår.

Vi analyserar de viktigaste.

Recept nummer 1: Soda

Rör 400 ml soda i tre liter varmt vatten. Det kommer vara bekvämare att ta ett handfat för detta.

När sodan har smält helt, doppa håret i vatten och ta bort det efter 3 minuter.

Efter detta måste strängarna masseras lätt, men så att de inte brinner.

Som en balsam, använd äppleättika löst i vatten.

Enligt ett annat recept är det nödvändigt att göra en uppslamning av vatten och läsk och massera det i hårets botten för att bilda ett litet skum.

Skölj igen med ättika.

Recept nummer 2: tvål

Det är naturligtvis bäst att göra det hemma, om du självklart har färdigheter för tvåltillverkning, som nu blivit mycket populär.

Klar flytande tvål bör blandas med vatten, tillsätt te, infunderas med örter, 10 droppar persika, ricinus eller lavendelolja (per 1 liter vätska).

Verktyget hjälper till att klara av mjäll, och hos unga barn avlägsnas löss.

Recept nummer 3: Ägg

För att tvätta håret behöver du inte allt ägg, men bara hans äggula.

Om håret lider av alltför stort fett kommer följande recept att göra:

 • Blanda en rå äggula med 50 ml citronsaft och gnugga i håret.

Om håret saknar fuktighet, förbered en blandning av äggula, gurkajuice (en kvart kopp) och oraffinerad olivolja i mängd 2 stora skedar.

Du kan eliminera den otäcka lukten genom att skölja håret med äppelcidervinäger upplöst i vatten.

Recept nummer 4: Senap eller senapspulver

För oljigt hår rör om pulvret i en volym av 2 matskedar i vatten (500 ml).

Shampoo är klart!
Det enda negativa - han ger inte skum.

Men stora slagsmål är fett.

Tvätta senapet omedelbart efter tvätt och, helst helt, annars blir det i vita "fjädrar" och kommer att se ut som mjäll.

Recept # 5: Coltsfoot och Nettle

Dessa växter hjälper till att hantera inte bara med mjäll, utan även klåda, såväl som svagt hår.

Det är bäst att använda åtgärden tre gånger i veckan.

Båda ingredienserna tas i lika stora proportioner och bryggas.

Efter kylning av buljongen kan du omedelbart tvätta håret. Sköljning är inte nödvändigt.

Recept nummer 6: Aloe

Behöver blad, växer från botten.

Ta det största och tjockaste, sätt i kylskåpet i 14 dagar.

Efter det att termen löper ut, pressa saften ut ur dem och massera in i huvudets hud.

Verktyget tar bort föroreningar, stärker rötterna och förhindrar håravfall.

Recept # 7: Oljor

Avser ört:

Att förbereda dem är inte svårt.

För att göra detta, finhacka bladen och blommorna i de listade plantorna, placera dem i en kruka och häll olivolja ovanpå. Det är önskvärt att det är oförfinerat och något uppvärmt.

Många oljor behövs inte, bara för att täcka gräset.

Vi lägger ett lock på burken och tar bort det i en mörk plats där det inte finns någon värme. Till exempel i skåp på balkongen.

Varje dag behöver banken skaka och skaka.

Efter två veckor drar vi igen burken igen, hoppa över innehållet genom flaskan, häll i 3 stora skedar vitamin E och börja använda den.

Detta recept ger ett utmärkt resultat: olivolja närmar sig hår med fukt, örter behandlar ömma strängar.

Det är viktigt att inte byta användning av det beskrivna medlet med användning av konventionellt inköpt schampo.

Recept nummer 8: Gelatin

 • gelatin - 1 stor sked,
 • vatten - 3 stora skedar.

Fyll pulvret med vatten och lämna i detta tillstånd i 40 minuter.

Efter att vi har satt behållaren med blandningen i ett vattenbad och värm tills alla kristaller löses upp.

I slutet lägger du på kycklingblomman, en sked regelbunden schampo, blanda allt grundligt och applicera på strängarna.

Efter 10 minuter mitt huvud.

Tack vare proteinet i kompositionen i detta verktyg blir håret tjockt.

Recept nummer 9: Honung och kamille

 • torra kamomillblommor - 4 stora skedar;
 • kokande vatten - 200 ml;
 • Honung - 1 liten sked.
 • Blommor häll kokande vatten, stå i en och en halv timme, passera genom cheesecloth, rör om honung.

  Förtvätt hår, skölj med en handduk.

  Applicera agenten och lämna i en halvtimme. Tvätta sedan ditt hår.

  Om håret är normalt, upprepa proceduren varannan vecka, om det är oljigt, behandla det en gång var 7: e dag.

  Recept nummer 10: Bananer

  Polbanana (mitten) för att rulla i en bländare eller passera genom en sik, för att få en röra.

  Sätt citronsaft däri, tillsätt en rå äggula.

  Shampoo ger rikligt skum, kräver inte sköljning, läker perfekt håret, gör det mjukt och återvänder den förlorade glansen.

  Recept nummer 11: Beets

  En rot för beredning av infusion kommer att räcka till.

  Betor måste tvättas, skalas, skäras i bitar och placeras i en stor burk vatten (en och en halv liter).

  När agenten infunderar, tvätta håret med något naturligt schampo.

  Det är att betorlösning kommer att användas istället för vanligt vatten.

  Recept # 12: persilja och Castorca

  Dessa två komponenter är bra mot mjäll.

  Enligt receptet bör persilja fyllas med ricinolja (förresten, om inte, kan du använda vanlig grönsak).

  Persilja ska vara fem gånger mindre olja.

  1. Vi lägger ingredienserna i en maträtt och värmer den i ett vattenbad i en halvtimme.
  2. Därefter går vi igenom en sikta. Vi använder endast i varm form.
  3. Applicera blandningen på håret vid rötterna och gnid i cirkulär rörelse.
  4. Förfarandet bör utföras en gång varannan dag. Och så - 15 mottagningar.

  Om effekten efter den första kursen inte har kommit, vänta tre veckor och upprepa.

  Recept nummer 13: Yeast and kefir

  Jäst behövs rå, kefir - med vilken procentandel av fett som helst.

  Komponenterna måste anslutas och hållas lite i ett vattenbad.

  När blandningen blir en gelé, måste den appliceras på trådarna och tvättas efter en timme.

  Recept # 14: Lera

  Det är tillrådligt att använda den som säljs i ett apotek.

  • 1-2 stora skedar av lera bör lösas i vatten,
  • Blanda en halv sked salt
  • tillsätt markerade mandlar eller krossade frön.

  Huden på huvudet är anmärkningsvärt näring med denna åtgärd, respektive håret växer bättre.

  Sammanfattningsvis

  Fantastiska och samtidigt mycket enkla recept för naturliga schampon gör det möjligt att noggrant behandla ömt hår, återställa styrka till trötta strängar, återställa krullar som har färgats och kemiskt krullade.

  Att lita på eller inte annonsera schampon på grundval av kemiska komponenter? Hur man tvätta håret utan att skada håret och något annat, kommer du att lära av författarna till videon.

  LiveInternetLiveInternet

  -musik

  -Jag är fotograf

  Mattias Adolfsson

  -Tags

  -kategorier

  • Stickade leksaker (123)
  • Hekla leksaker (56)
  • Leksaker fästelement. Detaljer (30)
  • Stickleksaker (16)
  • Författarens dockor (103)
  • Att göra dockor (17)
  • stickade docka kläder (14)
  • Docka kläder (12)
  • MK på ledddockan från Taty Amici (8)
  • Grotesque (7)
  • Laurence Ruet (6)
  • Articulated dockor (4)
  • Akvarell (52)
  • Författarens leksaker sys (34)
  • Teddy mönster och hemligheter (11)
  • Män (12)
  • Inspirerande (11)
  • Önskelista & drömmar (8)
  • Moleskin (6)
  • Kärlek (5)
  • Artbook (4)
  • Intressanta människor (4)
  • Arkitektur (80)
  • Offentliga byggnader (5)
  • Hus (26)
  • Hotell (7)
  • utbildning (5)
  • Futuristisk arkitektur (17)
  • Framtidens arkitektur (39)
  • Tidigare arkitektur (22)
  • Inredning (14)
  • Aforism (51)
  • Pärlor (4)
  • Stora mästare (28)
  • Vincent Callebaut (6)
  • Frank Lloyd Wright (5)
  • Vatten (17)
  • Horoskop (10)
  • Urban Development (3)
  • Grafik (33)
  • Ornament (1)
  • Barn (17)
  • Dieter, rengöring (9)
  • Målning (98)
  • Porträtt (24)
  • Samtida konstnärer (21)
  • Konstnärer, berättare (16)
  • Fantasier (13)
  • Landskap (13)
  • psykedelisk målning (11)
  • Stilleben (9)
  • Humor i bilder (5)
  • Klassiker (5)
  • Kalorier (22)
  • Clip Art (80)
  • Clip Art-tecken (13)
  • Trädbuskar (7)
  • Clip Art djur (6)
  • Clip Art Matlagning (5)
  • Klippteknik (1)
  • ClipArt blommor (14)
  • Clip Art av barndomsvärlden (7)
  • Klippartiklar (16)
  • Böcker (14)
  • Datorer-Internet (30)
  • Vackra bilder (63)
  • Städer, byggnader (7)
  • Gamla foton (1)
  • Tjejer (7)
  • Människor (8)
  • Resor (18)
  • Olika bilder (8)
  • Kokkärl (207)
  • varma rätter (26)
  • Glass (8)
  • Frukost (5)
  • Sås (3)
  • Fisk (1)
  • efterrätter (35)
  • Snacks (10)
  • Hen. Birdie (7)
  • Kött (11)
  • Nötter (6)
  • sallader (13)
  • Soppa (13)
  • ost (9)
  • Stugaost (18)
  • Bakning. Deg (21)
  • pumpa (3)
  • Tsvetaevsky paj (2)
  • Cheesecake (39)
  • Strudel (5)
  • Personlig (65)
  • Månatlig rubrik i bilder (43)
  • Mode (154)
  • Väskor (13)
  • Designer ARTKA Li (12)
  • Boho Designer Ewa I Walla (6)
  • Boho. MORI GIRL. Skog tjejer (4)
  • Mormors mode (4)
  • Folkdräkt (2)
  • Boho Designer Myrine och Me (2)
  • Boho-stickning (29)
  • Boho stil (48)
  • Jeans (6)
  • IDEAS sy (30)
  • Militär (2)
  • Vi är kvinnor (190)
  • Kvinnliga bilder (47)
  • Kvinnors lycka (30)
  • älsklingar (5)
  • Femininitet (33)
  • Skönhet och hälsa (46)
  • Kosmetika. Makeup (13)
  • Stilleben (3)
  • Våra mindre bröder (27)
  • Oklassificerbar (35)
  • Ny teknik (14)
  • Utbildning (4)
  • Kläder (195)
  • Kepsar (17)
  • Mitts Mittens Handskar (14)
  • Stickade mönster och blommor (13)
  • Kjolar (13)
  • Strumpor och tofflor (12)
  • Stickning (88)
  • Halsdukar (49)
  • Han och hon (65)
  • Petersburg (4)
  • Plast (8)
  • DIY hantverk (24)
  • Naturen (10)
  • Psykologi (43)
  • Simoron (6)
  • Reflektioner (22)
  • Annat (27)
  • Växter och toppar (4)
  • Ryssland (9)
  • Snö (1)
  • Tips (80)
  • Diverse tips (10)
  • Rådgivning för arkitekter och designers (6)
  • Shopping. Beställningar (5)
  • Rent (2)
  • Trafikregler (2)
  • Hem förbättring (13)
  • Turism. Travel. (13)
  • Texturer (1)
  • Teknologiska lösningar, innovationer (5)
  • dekorationer (9)
  • Lektioner (82)
  • Stickning detaljer och lektioner (17)
  • matlagningskrämer scrubs (9)
  • Konstmaterial (7)
  • Akvarell lektioner (5)
  • förbereda tvål shampoo (1)
  • Internet (10)
  • AutoCAD-lektioner (1)
  • Plastlektioner (4)
  • Photoshop tutorials (18)
  • Filmer (105)
  • England Air Force (33)
  • TV-serie (23)
  • Dokumentär (10)
  • Biografier: Rembrandt (9)
  • Sökmotorer (6)
  • kostymfilmer (12)
  • Photoshop (75)
  • Photoshop bakgrunds kort (7)
  • skrotkit (63)
  • Ekologi Energibesparing (10)
  • Humor (17)

  -Sök via dagbok

  -Prenumerera via e-post

  -sändningar

  -statistik

  Hur tvättar du ditt hår istället för schampo? Oljig hårvård

  Tyvärr är inte alla schampon som finns på butikshyllor av hög kvalitet och fördelaktigt för hår. De som inte litar på kvaliteten på inköpta schampon kan använda de recept som samlas in i den här artikeln. Alla de angivna metoderna för ersättning av schampon är tillgängliga, enkla och användbara, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ till köpta produkter.

  1. Istället för schampo kan du tvätta huvudet med ett ägg. Bli inte förvånad, äggula, i kombination med vatten, har utmärkta tvättmedel. För att göra ditt äggschampo behöver du två äggulor, en halv kopp varmt vatten, lite citronsaft och olivolja. Rör om alla ingredienser, vispa sedan bra och applicera på hår. Håll dem på håret i några minuter, tvätta det som ett vanligt schampo. Med hjälp av detta recept en gång vartannat tvål kommer du snabbt att se hur mjukt och smidigt ditt hår kommer att bli.
  2. När schampon inte var vanligt, och istället för dem, använde våra föräldrar framgångsrikt tvålvatten. Om du tvätta håret med en modern köpt tvål, spelar det ingen roll om det är barnsligt eller hushållet, ditt huvud kommer sannolikt att klia och ditt hår blir torrt och blekat. Ett mycket annat resultat kommer från vatten från egna händer. Gör en tvål själv, sätt de bästa oljorna i den - palm, kokos eller något annat enligt din smak, med hänsyn till hårets typ och tillstånd. Denna komposition kommer inte att skada ditt hår, eftersom det inte kommer att innehålla ämnen som är skadliga för håret. Du kommer att se hur trevlig och hjälpsam det är att tvätta håret med denna tvål. Vi rekommenderar dig att använda detta recept en gång.
  3. Byt shampoo och sådana är tillgängliga på alla sätt, såsom stärkelse och senap. De är användbara för att skapa torrt schampo. Gnid några msk stärkelse med torra palmer i hårbotten och torka sedan håret med en torr handduk, avlägsna resterande stärkelse. Samma princip kan användas torr senap eller dess lösning. För lösningen behöver du 5 matsked senap för två liter vatten. Det är nödvändigt att skölja håret med senapslösning, massera hårbotten och skölj håret med vatten. Om du tvättar ditt hår med detta recept, till exempel, en gång i en månad kommer du säkert att märka att håret stannar längre och dess utseende har märkbart förbättrats.
  4. Shampoo kan tillverkas av dig själv. Till exempel ett recept på en växtbaserad schampo och öl. För tillverkningen av ett sådant schampo behöver du en sked av kalendula blommor, kamomill, en sked ekbark och ett glas varm öl. Blanda allt, spänna efter en halvtimme och använd istället för regelbunden schampo. De naturliga komponenterna i det här verktyget hjälper till att återställa försvagat hår och mätta dem med viktiga vitaminer.
  5. Vit lera har goda tvättegenskaper. Det hjälper perfekt med seborré och mjäll, gör håret ljus och glänsande. För att använda lera i stället för schampo, måste du späda lera pulver till ett grusigt tillstånd, och applicera sedan detta våt på håret, massage och skölja. Resultatet kommer säkert att glädja dig, och troligtvis börjar du ofta använda lera i stället för schampo.
  6. Det finns ett gammalt alternativ botemedel - rågbröd. Enligt detta recept bör brödsmulor blötläggas i vatten och lämnas på en varm plats i flera dagar. Den resulterande blandningen gnids i huvudet och håret och tvättas sedan med vatten. Denna metod kan avsevärt förbättra hår och hårbotten, eftersom rågbröd innehåller speciellt vitamin B-komplex, vilket främjar hårväxt och glans. Men inte det faktum att även den ständiga användningen av rågbröd, som säljs i affären idag, kommer att ge det önskade resultatet. Dessutom är denna metod mycket tidskrävande och kostsam för daglig användning, det kan vara mycket lämpligt om vi betraktar det som en mask.
  7. Prova bakpulver. Soda rensar håret från kemiska formationer mycket bra. Receptet på ett sådant "schampo" är extremt enkelt - det är bara en vattenlösning av läsk. Dess koncentration beror på vilken typ av hår du har. Plocka upp rätt mängd soda kan bara empiriskt, och tryck av från en matsked till ett glas vatten. Med hjälp av denna lösning kan du fuktar huvudet och massera hårrötterna och tvätta det som ett vanligt schampo. För en tvätt är det inte nödvändigt att använda all beredd lösning. Ett glas av sådana medel kan vara tillräckligt för en vecka eller två med rimliga utgifter.
  8. Använd äppelcidervinäger som en balsam. Denna produkt är mycket användbar för hår, det underlättar deras disentangling, reglerar deras pH-balans, släpper nagelbandet. En blandning av 1 matsked vinäger, utspädd i ett glas vatten, räcker för länge. Oanvänd blandning kan hällas genom en tratt in i en gammal flaska från under balsam och konsumeras efter behov.

  Konstant användning av schampo är beroendeframkallande, och första gången efter att användningen har upphört kommer håret att bli smutsigt snabbare. Denna period kan vara från några veckor till ett par månader, allt beror på hårets egenskaper. Oroa dig inte, det finns inget fruktansvärt i detta, bara håret används för att försiktigt avlägsna smuts från håret. Över tiden kommer överskott av talg inte längre att produceras. Under alla omständigheter kan du med en lång övergångsperiod använda mindre ättika om du har valt ett sådant recept eller skölj håret med citronsaft.

  För torrt hår kan fuktas med honung istället för äppelcidervinäger som balsam.

  Självklart, om du vägrar schampo, bör du också vägra andra hårvårdsprodukter - läppstift, lacker eller geler. Ja, extra medel och inte behövs - håret blir lydigt och överraskande bra ljuger.

  Det är mycket användbart att använda alternativa medel vid tvättning av barn, när hårbotten producerar mycket mindre fett.

  Den sista av de föreslagna metoderna, nämligen användningen av läsk och vinäger, skulle vara mycket olämpligt för ägare av torrt hår. Soda och ättika är mycket bra för fet hår, eftersom de väsentligt torr hud och hår.

  Hur bryr man om fet hår?

  Om ditt hår snabbt blir tjockt, tipparna inte vitnar, efter tvättning finns det ingen känsla av hårdhet i hårbotten - grattis! Du är ägare till fettigt hår! Låt oss försöka räkna ut: ska du vara upprörd om det här, eller är det bättre att glädja dig.

  Oljigt hår skapar verkligen mycket problem. När allt kommer omkring måste de tvättas nästan varje dag, eftersom de snabbt saltas. Och detta händer på grund av ett brott mot sekretet hos talgkörtlarna, som ligger i hårsäckarna. Konceptet "oljigt hår" är inte helt korrekt, eftersom hårbotten är fet, men på grund av att fettet snabbt bildar en tunn film över hela hårets yta blir håret också fet.

  Men fet hår har många positiva effekter. Så, till exempel, tack vare en fet film, kommer ditt hår att skyddas på ett tillförlitligt sätt från externa negativa miljöpåverkan. De är inte rädda för någon värme eller förkylning. Och ägarna av fettigt hår står inte inför ett sådant problem som splittrade ändar.

  Om du bryr dig om fet hår, kommer de att sluta ge dig problem. Erfaren trichologer säger att det är mycket lättare att ta hand om fet hår än för torrt hår. Och skönhets skafferi berättar hur du gör det rätt.

  Allmänna regler för fet hårvård.

  1. Den viktigaste regeln - tvätta håret efter behov. Glöm det ofta att tvätta håret. Det är det inte. Om du väljer rätt shampoo för fet hår, [ad # co-2] kommer det bara att gynna dem. Försök att hitta ett schampo med ett minsta innehåll av olika tillsatser och dofter.

  2. Använd inte tvål i stället för schampo, eftersom det torkar håret, det förlorar sin styrka och blir skört och tråkigt.

  3. Du bör tvätta håret i varmt vatten, eftersom hetet stimulerar talgkörtlarna och håret blir ännu fetare.

  4. Skum hår med schampo helst flera gånger.

  5. Det rekommenderas inte att kamma oljigt hår för ofta.

  6. Försök att använda en hårtork för att torka fet hår så lite som möjligt.

  7. Långt hår blir fetare snabbare än kort hår. Därför är det bäst att göra en fashionabel frisyr. Och styling ditt hår blir mycket lättare, och de kommer att hålla sig rena och välskötta mycket längre.

  8. Följ maten: Om möjligt, uteslut fett, mjöl, söt, för salt och kryddig mat.

  Oljig hårvård.

  • 30 minuter innan du tänker på att tvätta håret, applicera en komprimering av morotsjuice, aloejuice eller lökjuice blandad med ricinolja på håret. Dessa är desinfektionsmedel som hjälper till att bli av med överflödigt fet hår. Wrap hår med en film och linda med en handduk.
  • Nu kan du fortsätta direkt till shampooing. Skum noggrant i en separat skål med vatten och applicera på håret och använd sedan försiktigt det på håret. Denna metod skadar inte håret. Skummet är jämnt fördelat över hela hårets yta och eliminerar fett och smuts.
  • Skölj shampo så mycket som möjligt.
  • Efter tvätt av håret, applicera en mask för fet hår, som du enkelt kan förbereda dig: 1h. en sked vodka och 1 tsk vatten blandas med äggula och lägger den resulterande massan på håret. Låt i 20 minuter sköljas med varmt vatten.
  • Och glöm inte att skölja ditt hår efter varje tvätt med hemlagade lotioner för fettigt hår eller infusioner. Tillsätt citronsaft eller äppelcidervinäger till vattnet - här har du en bra hårsköljning.
  • Håret är bäst torkat naturligt. Gnid inte dem för hårt med en handduk och torka inte med en hårtork.

  Citeras 9 gånger
  Gillade: 2 användare

  PolonSil.ru - socialhälso-nätverket

  Populära publikationer

  Senaste kommentarer

  • Viktor Slinchuk 27 november, 4:37 Vodka i små doser är användbar i alla kvantiteter. Fel om fett och ägg
  • fara123 27 november, 1:07 Fadern - fäder - fäder - fäder. Åh, sätter det. Ledsen pappa - det här är inte din mamma, eller oförglömliga faderliga skämt
  • Ritchie Blackmore 27 november, 1:06 Så du följer nivån av dåligt kolesterol. Inte vanligt, nämligen dåligt. Och allt kommer att vara tydligt. Försiktig med spannmål. Fel om fett och ägg

  Så tvättar du hår utan schampo: 5 bästa sätt

  Om alla som säger att han tvättar sitt hår bara med vatten, kommer de flesta att tro att personen är av sinnet eller bara en slob. Detta är dock inte alltid sant. Både kvinnor och män över hela världen nekar schampon för att återställa naturen mot håret och inte utsätta huden för kemikalier.

  Redan amerikanska stjärnor som Cameron Diaz och Jennifer Aniston har gått med i "No Shampoos" -rörelsen, och deras frisyrer ser bra ut. I sina intervjuer säger de att håret har blivit starkare och behöver tvätta mycket mindre ofta.

  Vem kom upp med det?

  Pionjären i denna trend är den berömda bloggen Lucy Aitken, som kastade schampon för två år sedan. Hon medgav att hon i början var tvungen att experimentera med olika naturliga rengöringsmedel som hittades hemma. För sköljning Lucy använde naturliga ättika, vilket gjorde hennes hår mindre fet, gav dem en vacker glans. Nu tvättar hon bara hennes hår med vatten utan tillsatser. Lucy medgav att hon inte kunde vänja sig på att hennes hår inte luktar som vanligt. Vi är så vana vid smakerna att när vi inte känner parfymen, verkar det som om vi är smutsiga.

  Hur rättvist är teorin om att tvätta hår utan schampo? Hård hårborttagning förstör det skyddande skiktet i huden, vilket givet oss av naturen. Kemi förstör det naturliga pH-värdet. Shampoo som lovar oss hår restaurering, mjäll och andra problem, i själva verket orsakar dessa problem. De som helt övergett kemiska medel för hårvård, säger att det är viktigt att klara de första sex veckorna. Under denna tid återställs den naturliga balansen i hårbotten. Men allt detta är värt ansträngningen. Håret blir mycket starkare, blir frisk, vacker och blir mycket mjukare och mer lydig.

  Hur fungerar det?

  Som redan nämnts, för håret och hårbotten för den första och en halv och en halv månad av vägran, bör håret och hårbotten anpassa sig till nya förhållanden.

  Tvätta håret med läsk

  Vid denna tidpunkt används läsk för att tvätta håret. Blanda 2-3 teskedar med natron och 50-70 ml. varmt vatten. På vått hår måste man applicera sodasammansättning och massera huden i några minuter. Skölj sedan och spraya med äppeläger. Sprid ättika över allt hår och skölj med vatten igen. Tvätta hår med äggula

  • 1 äggula (för långt hår 2 äggulor);
  • Vissa vatten, ca 60-90 ml;

  Från äggulorna måste du separera folien, annars kommer den att falla på håret och det blir svårt att tvätta det. Tillsätt vatten till äggulor och skaka med en gaffel. Applicera blandningen på vått hår, håll i några minuter, massage och skölj med varmt vatten. Håret blir rent och lättsamt. Gommen rensar helt från förorening, och ger näring och fuktar håret. Skölj håret med surt vatten (1 msk citronsaft eller äppelcidervinäger i 1 liter vatten).

  Senap hår hår tvätt

  • 1-3 msk torr senap pulver;
  • 1 kopp varmt vatten;

  Senapspulver utspädd i ett glas varmt vatten, kan varmt vatten inte användas, eftersom senapet kan släppa ett par skarp lukt. Den resulterande blandningen appliceras på vått hår, se till att det inte faller i ögonen! Massera och skölja med varmt vatten. Senap avlägsnar all förorening från hår och hårbotten, stimulerar tillväxt. Efter håret behöver du skölja med naturlig balsam - 1 msk. sked citronsaft eller äppelcidervinäger 6% per 1 liter vatten.

  Tvätta håret med rågmjöl

  • 3-4 matskedar rågmjöl;
  • Varmt vatten (kan ersättas med ett avkok av örter - nässla, kamille, lind);
  • Du kan också lägga äggulor för näring.
  • Om rismjöl läggs till rågmjöl, blir håret efter tvätten mjukare.

  Tillsätt mjöl med varmt vatten för att få en flytande konsistens, blanda noggrant med en visp tills vit färg uppträder. Den resulterande rågschampongen appliceras på vått hår, massage tills en fin skumstruktur bildas. Lämna på håret i 5 minuter och skölj med varmt vatten. När håret är sköljt med vatten, med utspädd citronsaft eller naturlig äppeläger (1 msk sked per liter vatten).

  Hemlagad, naturlig schampo

  Om du inte är redo för extrema förändringar kan du själv skapa ett naturligt schampo.

  Kokosnötschampo:

  • 1/4 kopp kokosmjölk;
  • 10 gram riven oliv- eller barntvål
  • 4-5 kapslar vitamin E;
  • Några droppar av din favoritolja;
  • 1 tsk bakpulver.

  Alla ingredienser blandas, appliceras på hår, massage och sköljning. I stället för balsam, använd äppelvinäger utspädd med vatten.

  Herbal Shampoo:

  • För oljigt hår, ta ett torrt nål och en serie handfuls av varje. För torr - i en handfull citronbalsam och lavendel För barn - kamilleblommor;
  • 250 ml destillerat eller renat vatten;
  • 10 gram riven olivsåpe;
  • 10 gram vegetabilisk glycerin;
  • 1 gram xantan (xantangummi).

  Koka vatten, kasta riven tvål i den. När det är helt upplöst, sätt till örter och andra ingredienser. Koka, omrör och låt för att infilera över natten. Nästa dag, spänn genom kaffefiltret. Detta schampo kan lagras upp till en månad.

  Sked av tjära.

  För objektivitetens skull är det fortfarande värt att känna igen några av de negativa punkterna att tvätta håret utan schampo. Om du har mycket grå hår, som du målar över med kemisk färg, blir det problematiskt att helt byta till naturlig hårvård. Detsamma gäller för hår styling produkter. Vinäger och läsk tvättar inte av lacker, skum och geler för hår.

  Har du försökt tvätta håret utan schampo?

  Gilla vår sida? Gå med eller prenumerera (meddelanden om nya ämnen skickas till posten) på vår kanal i MirTesen!  Nästa Artikel
  Ta reda på hur man oljar tipsen på ditt hår så att de inte blir splittrade: de bästa 7 bästa