Ljusa håret. Pulver eller krämfärg?


Jag har länge varit klar med att markera 6% oxid igor varioblonoxid. Sedan tonade lite på 1,9% vella färgkontakt. Efter att ha markerat håret på stålets tillstånd är det inte särskilt mildt.

Nu har jag hört att blondiner inte använder pulver under en lång tid, men de använder fläckfärg av linjer för blont hår. Men använd från 9% till 12% oxid utan värme och folie.

Vad är det bättre för håret 6% med pulver med folie eller en hög procentandel oxid med gräddfärg utan folie?

Mitt hår är mediumblont färgat. Jag vill lätta strängarna med 2-3 toner, inte mer. Från pulvret minns jag vita vita strängar, jag var tvungen att tona för att mörka till önskad ton.

Tatiana, för att vara ärlig, med färg och pulver, både används och används. Vissa tar toltko pulver. och vissa, och målar tillräckligt för oxid 9 eller 12%. Personligen klagar jag inte på pulver - jag har tillräckligt med färg för nu. Även om mina blonda andra kanske inte verkar vara ljusa, kalla och vita. Men det här är deras problem. Men mitt hår är mörkare än den klassiska sex (6 raden). Om ditt hår är lättare, kan du enkelt prova versionen med ljussekvenser (11 eller 12) vid 9 eller 12%. Tid kan också ökas med 15-20 minuter - ingenting kommer att bli hemskt.

När det gäller pulveret är Igor ofta klagade över att vara styv. Du kan t ex prova linjen från Schwarzkopf "Blond Me" - det finns jämna oxider med antigula pigment. Förresten kan dessa oxider blandas med ljussfärger. Vella pulver är också bra med kalla och varma pigment.

I färgkompositionen lägger du till några klick av kosmetisk olja eller elixir (som Myth Oil från L'Oreal Professional eller den som du vill).

Victoria, tack så mycket för svaret. Din blond för mig är en dröm. Mycket naturlig naturlig färg.

Topp 10 bästa färger för att lätta håret

Du har bestämt dig för att bli blond och vill ha en elegant blond utan yellowness? Eliminera detta problem kommer att hjälpa högkvalitativ färg för att lätta håret.

Orsaker till yellowness

Experter identifierar flera orsaker för utseendet av yellowness under förtydligande:

 • Användning av icke-professionell färg av dålig kvalitet. Om du är osäker på ditt val, kontakta en erfaren färgist;
 • Brist på grundläggande kunskaper och färdigheter. Beslutar att spara pengar på att besöka en skönhetssalong, riskerar du att spendera ännu mer arbetskraft och resurser för att köpa toningbalsam och rengöringsschampo;
 • Brott mot tekniken för att förbereda färgkompositionen och korrektheten att applicera den på krullarna Genom att spola färgen förr eller senare kan du få ett oväntat resultat.
 • Graviditet, amning och menstruation. Vid denna tidpunkt i kvinnokroppen finns det olika hormonella förändringar som påverkar slutresultatet;
 • Sköljning av hår med kranvatten. Flödande vatten innehåller en stor mängd rost, salter och andra skadliga föroreningar som ger blonden en gulaktig ton;
 • Färgande hår utan föregående missfärgning. Om blondiner och ägare av ljusblonda strängar har råd med det, kan brunhåriga kvinnor och brunetter knappast göra utan ett sådant förfarande. Faktum är att mörka lockor har ett mycket motståndskraftigt naturligt pigment, vilket är nästan omöjligt att avlägsna med färg;
 • Regelbunden sköljning med örtavkokning;
 • Konfliktfärgskompositionerna. Alla vet att färgen inte kan appliceras över henna eller basma - detta kan leda inte bara till gult, men också till en grön och lila nyans;
 • Ritning av masker på basis av oljor.

Hur väljer man rätt färg för lättnad?

När du väljer den bästa klarifieraren, var noga med att överväga ett par viktiga nyanser:

1. Typ av färgämne. Ljusfärg är av flera slag:

 • Pulver - Perfekt för att ta bort resistent pigment, innehåller aggressiva ingredienser som kan leda till överdrivning av trådarna.
 • Cream - har en ganska tjock konsistens, tack vare vilket produkten är lätt att applicera och flödar inte;
 • Olja - den mest skonsamma färgen, innehåller inte ammoniak och fördelas jämnt längs hela hårets längd.

2. Sammansättning. Så att ljussättningen inte skadar ditt hårs tillstånd, sluta på godartade produkter utan ammoniak och väteperoxid. Visst kan sådana färgämnen missfärga strängarna inte mer än 2 färger, så endast ljusbruna tjejer kan använda dem. Men för mörkt hår behöver en starkare formuleringar som innehåller speciella kemiska ingredienser. Men här måste du se till att andelen av dessa ämnen inte var för hög.

Tips! För att mjuka klararen och utföra proceduren utan att håret skadas, tillsätt olja eller extrakt av växter. De har närande, stärkande och fuktgivande egenskaper, samt neutralisera den aggressiva komponenten.

Granskning av de bästa lätta färgerna

Den moderna kosmetologimarknaden erbjuder en stor mängd lättnadsfärger. Vilken är bäst? Vi erbjuder dig de 10 bästa kvalitetsprodukterna.

En av de mest populära tillverkarna, som producerar resistenta färger med en liten mängd ammoniak. Garnier paletten innehåller 8 vackra nyanser - 2 kalla och 6 varma. Bland dem är platina blonde, pärlor och kräm pärla i största efterfrågan. Den största fördelen med färgämnena för detta företag är närvaron av naturliga oljor (oliv, jojoba och vetex), vilket ger strängarna glans och silkiness.

Garnier producerar också Color Shine clarifier - utan ammoniakmedel med tranbärs-extrakt och arganolja, utformad för enkel förtydligande (inte mer än en halv ton) och neutralisering av yellowness efter användning av långlivade färgämnen.

I raden av detta märke finns det Revlonissimo NMT Super Blondes - ett super kraftfullt verktyg med en ljusare effekt, med vilken du kan ändra nyansens nyans med cirka 5 positioner samtidigt. Färgen innehåller proteiner och estrar, vilket ger elasticitet mot hårets huvud och vacker ren färg. Paletten av Revlonissimo NMT Super Blondes har flera intressanta alternativ - jordgubbar, champagne, solig blond, etc.

Denna produkt ingår också i antalet professionella. Färg Igora Royal ger dig en stabil och djup färg till ett mycket överkomligt pris. Och viktigast av allt - den resulterande nyansen sammanfaller alltid med tonen som anges på förpackningen.

Matrix Color Sync

En annan populär ljusfärg avsedd för ljus (2 färger) och mild förtydligande av lock utan en fruktansvärd yellowness. Denna komposition är lämplig för ägare av ljus eller blont hår. Färgpaletten, se den här artikeln.

Märket, som är känt över hela världen, har utvecklat ett underbart verktyg för fläktresistent Loreall Paris Casting Sunkiss Lightening Gel-färg. Det viktigaste kännetecknet för detta färgämne är fullständig beredskap för användning - du behöver inte beräkna proportionerna och blanda kompositionen i en separat behållare. Det räcker att pressa in innehållet i röret på strängarna och jämnt fördela från rot till spets. Med gelformatet kan du hålla en målningssession utan någon speciell skada på ditt hårs hälsa, eftersom det finns flera fördelaktiga ämnen i det (kamelolja, skyddskonditionerare och termoelement).

I Loreal-samlingen finns toner för ljusbrunt, ljust och även mörkt hår, så du kan enkelt välja önskad färg. Färgen förbrukas ganska ekonomiskt - en förpackning är tillräcklig för 2 färgning.

Reader tips! Paint Loreal - typer av färger, paletter och recensioner

Det är viktigt! Loreall Paris Casting Sunkiss-färg innehåller aggressiva kemikalier, så glöm inte handskar när du hanterar. Också var noga med att värma ditt huvud med ett speciellt lock - utan att det utsätts för värme, kanske verktyget inte fungerar.

Professionell färg, tack vare vilken du kan lätta ditt hår för 4-6 toner utan att ge dig en yellowness. Paletten innehåller mycket mycket vackra nyanser - silver, guld, ask, pärla, etc. Var och en av dem ger ett rent mättat resultat. Nyfiken kan Schwarzkopfffärger också användas som förebyggande åtgärd. Produktens naturliga sammansättning (vitaminer + royal gelé, innehållande biologiskt aktiva substanser) kommer inte bara att "rengöra" blondan, men kommer också att närma strängarna, stärka dem från insidan, ge dem styrka och glans.

Klargörare av detta märke gör att du kan ändra färgen med så många som 8 positioner, samtidigt som du garanterar en vacker jämn nyans utan det minsta ledetråd av en gulaktig underton. Färgen har en sparsam effekt - det inte bara målar, men bryr sig också om strängarna, skyddar dem från att torka ut, vilket ger mjukhet, ömhet och silighet. I Syoss linje finns 4 typer av media - från medium till ultra klarare.

Mycket bra medel för rysk produktion, populär bland moderna mästare. I raden av detta märke finns klargörande, färgnings- och färgningskompositioner som har en mild effekt. Med Estel Deluxe-färg blir håret mjukt och lättsamt, och effekten utan yellowness varar länge.

Bbcos White Meches Bleaching

Denna samling färgämnen är idealisk för mild och högkvalitativ ljusning av mörkt hår. Överensstämmelse med alla regler gör det möjligt att minimera de negativa effekterna av aggressiva komponenter. En annan särskiljande egenskap hos Bbcos White Meches blekning färgämnen är närvaron av en krämaktivator och ett brightenerpulver utformat för att bearbeta omkroppade rötter.

Högkvalitativ krämfärg utan skadliga ingredienser. Tyvärr är det nästan omöjligt att hitta den på den fria marknaden, men det här verktyget används ofta i salonger. Den består av 3 mycket viktiga komponenter - en vårdande lotion, blekmedel och närande serum.

Tips! Även om du lyckas köpa Goldwell Silklift-färg, försök inte använda det själv. Faktum är att eventuell avvikelse från instruktionerna och fel val av hjälpämnen kan leda till mycket obehagliga resultat.

Litteratur tips

För att skydda håret från effekten av yellowness, lyssna på råd från erfarna colorists.

Tips 1. Vanligt blekt hår med speciella balm, schampo eller mjuka färger i silver, blått, pärla och lila. Dessa lösningar är mycket koncentrerade, så de kan inte appliceras i färdig form - håret kan bli grått. Var noga med att lägga till det vanligaste schampot (proportionerna anges i instruktionerna).

Tips 2. Köp ett speciellt schampo för blekt hår - det kommer att hålla en ren, strålande ton.

Tips 3. För att säkerställa en jämn färgning av hela hårets hår, börja proceduren med håret på baksidan av huvudet och gå sedan till templen och området nära pannan. Applicera blandningen rikligt, försök inte spara. Kompositionens exponeringstid, registrera efter bearbetning av den sista krullen.

Tips 4. För att hålla blondan utan yellowness med dig under lång tid, använd endast filtrerat vatten för att tvätta. Du bör också använda sköljning från lätt surgjort vatten (1 tsk. Citronsaft för 1 vätska).

Tips 5. Förbered en upplysningsförening omedelbart före appliceringen på håret. Långvarig kontakt med luft leder till oxidation av blandningen och påverkar slutligt slutresultatet.

Tips 6. Om håret är skadat och försvagat är det absolut nödvändigt att gå igenom behandlingsbanan och skära ändarna. Bäst av allt för dessa ändamål är lämpliga regenererande och förstärkning av masker med keratin, proteiner, vitaminer, elastin, kollagen och andra användbara komponenter. Om du vill kan du använda hemgjorda produkter - baserad på kefir, honung, svartbröd, gräddfil, gelatin, etc. För att förbättra effekten, ta vitaminer för hår, naglar och hud.

Tips 7. Vid blandning av hårfärg, se till att det inte finns några klumpar i blandningen - färgen blir ojämn.

Tips 8. Innan du applicerar kompositionen på huvudet, utför ett test för allergier. För att göra detta, applicera en liten mängd färdig färg på armbågens inre vik eller på handleden. Om det inte uppträder rodnad, utslag och andra oönskade fenomen efter en kvart i timmen på det behandlade området, fortsätt proceduren.

Tips 9. Medan du simmar i poolen glöm inte att ha en speciell keps. Bleach - Blondiens främsta fiende!

Tips 10. Utför proceduren endast av proffs.

Rekommendationer om hur man korrekt ljusar håret med kemiska färgämnen:

recensioner

Sammanfattningsvis hittar vi recensioner av vanliga kvinnor som tändes med olika färger.

 • Tatyana, 35 år: "Jag drömde om att bli blondin från skolan. Och vid omkring 30 år bestämde jag mig för att det var dags att belysa denna dröm. Jag har naturligt lätt blont hår, vilket gör att du kan göra utan blekningsproceduren. För färgning valde Palette från Shvartskopf färg "platina blond". Som utlovat av tillverkaren kom färgen ut utan yellowness. Resultatet är helt enkelt utmärkt - en vacker och klar blond med platinaton. Jag målar denna färg under en längre tid - mer än 4 år. Jag var rädd att håret inte skulle bära en sådan belastning, men i detta avseende lät inte färgen ner mig. Jag rekommenderar det till alla. "
 • Margarita, 26 år: "Lyssna upp för det tredje året med färg Revlon Super Blond (färgblå blondin). Denna professionella färgämne är perfekt för färgning hemma, för jag har inga problem med att måla. Anger som galen - en skugga utan yellowness, vacker och väldigt resistent. Dessutom ger färgen extravård. Om du vill bli blondin, var god att välja det här verktyget! ".
 • Catherine, 40 år gammal: "Jag är en blondin med 20 års erfarenhet, så jag lyckades studera problemet med yellowness noggrant. De senaste åren har jag använt Estelle. Färgen är väldigt bra - håret lyser bara! Självklart lägger jag regelbundet på olika masker, men själva verktyget närmar och fuktar också. Och det sista pluset i spargrisen - tillgänglighet och ekonomi! ".
 • Sophia, 28: "Jag tyckte verkligen om Bbcos White Meches Blekning lättare färg utan ammoniak. Jag färgar bara i stugan och bara det här betyder. Resultatet är alltid utmärkt, blandningen misslyckas aldrig. Medan de flesta blondiner jag vet är ute efter remedier för yellowness, tycker jag om min rena och vackra silverblondin. Om du också vill glömma detta problem, stoppa ditt val på produkterna i det här företaget. "
 • Polina, 28 år gammal: "Under nästa blekning i salongen hade jag håret bränt, så sedan har jag bara målade mig själv. Jag valde en mjuk färg för att lätta håret från Garnier. Jag försökte både pärla och platina blond - jag gillade båda tonen. Vi är också glada att färgen inte bara skadar hårstrukturen, men stärker också rötterna (allt på grund av oljor). "

Se också: hur bli av med yellowness i hår, om det redan har dykt upp (video)

Topp 10 Brighteningfärger

Egenskaper i rankningen

Tjejens lust att se elegant ut leder ofta till experiment med bilden. Viktigt för det fina könet och det lyxiga håret, eftersom den nya hårklippningen eller hårfärgen kan drastiskt förändra utseendet. Nästan varje tjej, åtminstone en gång, drömde om att bli en ljus blondin. Vissa som vågade utföra idén hemma, fick en bitter upplevelse, varefter experimenten stoppades, och drömmen om att bli blondin blev bortglömd under lång tid.

Blond överraskande olika, det finns mer än 10 nyanser: från sand till platina. Utan erfarenhet av lätta hår skickas flickor ofta till Internet på jakt efter betyg av kvalitetsverktyg. Korrekt utvald brightener hjälper till att bevara hårets tidigare hälsa och deras skönhet.

Kombinationen av följande punkter bör påverka tidpunkten för statusen "bästa produkt":

 • Kvalitet (försiktigt och märkbart resultat);
 • Recensioner (positiv feedback från konsumenter);
 • Yttranden av experter (säkerhet bekräftad av laboratorieundersökningar av kompositionen);
 • Prissättningspolitik (överkomligt pris, motsvarande kvalitet).

Ofta är ljusning från mörkare toner ett problem för blekning. Det bör noteras att ljussfärger traumatiserar hårets struktur, eftersom de förstör melaninet i hårsäckarna, vilket är ansvarigt för pigmentering. Den överväldigande majoriteten av recensionerna om klarare hör till tjejer som har blivit inhemska experter på hårfärg, eftersom de lyckats prova mycket pengar.

Topp 10 bästa ljusfärger

10 Elea Professional Luxor Färg

Det bulgariska kosmetiska företaget som specialiserat sig på hårprodukter, erbjuder ett billigt blekmedel för lockar - "Professional Luxor Color". Den består av användbara och naturliga ingredienser, som levereras från Tyskland, Frankrike och Schweiz, som ger näring och skyddar håret. Färgen har blivit särskilt populär bland kvinnor som föredrar hemfärgning på grund av sin låga kostnad.

Verktyget klarar inte bara blekningsuppgiften, utan ger näring till ditt hår med användbara komponenter och torkar dem inte alls. Hår, tack vare denna produkt kommer att vara vacker, iriserande i ljuset, nyans. På internet kan du hitta många recensioner med bilder av resultaten.

9 Ollin Megapolis Blond Powder

Företaget "Ollin" håller takt med tiderna. När man skapade clarifier "Megapolis Blond Powder", använde företaget högkvalitativa komponenter, konsulterade med de bästa professionella runt om i världen. Många stylister och helt enkelt älskare har länge använt den här produkten.

"Megapolis Blond Powder" är ett kvalitetspulver för hårlättnad, som innehåller arganolja, vilket ger näring och skyddar håret från att torka ut. Färgen ger en mångfärgad glans och ljus färg och innehåller inte ammoniak, tvärtom bara mätta och användbara komponenter. Du får en underbar ljuseffekt efter första användningen, utan att skada hårstrukturen.

8 Revlon Professional Blonde Up

Revlon har ett brett utbud av produkter, eftersom företaget är specialiserat på många områden inom tillverkningen av kosmetika. För högkvalitativ hårljus, erbjuder varumärket Revlon Professional Blonde Up-pasta. Trots det låga priset är produkten inte sämre i kvalitet till det bästa sättet att lätta håret.

Med det får du ett rikt resultat och du kommer att se ljusa och mjuka krullar, helt oskadd av blekningsproceduren. Pastan förbrukas mycket ekonomiskt, vilket utan tvekan är ett plus i ögonen på ägarna av långt hår. Den här en av de bästa klargörarna har många positiva, rave recensioner.

7 Matrix Light Master

Märket ger dig möjligheten att förverkliga dina drömmar om att bli blondin och erbjuda en av de bästa ljusprodukterna på marknaden - "Matrix Light Master". Tack vare detta pulver får du en trevlig och rik hårskugga. Mycket nöjd med kvaliteten på dess tillämpning, eftersom den här processen blir väldigt enkel och snabb.

Produkten torkar inte praktiskt taget håret, vilket vanligtvis är karakteristiskt för ljusfärger och pulver. Det enda negativa är ett stort pris, men för salon-effektens skull är det självklart värt att spendera. Efter alla blekningsprocedurer, för att upprätthålla färg och återställa skadat hår, antyder varumärket att man använder egna produktionsmedel.

6 Goldwell Oxycur Platin Dust-Free Topchic

Salongmästare har litat på Goldwell Oxycur Platin Dust-Free Topchic-färg i mer än 50 år, eftersom verktyget kan ge håret en otroligt mångfacetterad glans och rik nyans. Komponenterna i produkten torkar inte ut håret, utan matar och skyddar det, för vilket Goldwell har fått utmärkelser mer än en gång och har lyckats vinna en armé av fans nu.

Appliceringen är också mycket bekväm, färgen faller jämnt och försiktigt. På grund av kompositionens speciella formel bleker produkten hård hård intensivt. På Internet ser du ett stort antal positiva recensioner om denna färg. "Goldwell Oxycur Platin Dust Free Topchic" används inte bara i utställningslokaler; Vanliga kvinnor litar också på produktens kvalitet och effektivitet.

5 C: ENKO Super Blond Plus

"С: ЕНКО" - ett varumärke som producerar högkvalitativa kosmetika för hårets skönhet. I det breda sortimentet av företaget hittar du universellt lätta pulver "Super Blond Plus", vilket gör att du kan uppnå en platina blondin utan att gulna. Verktyget kan lätta ditt hår upp till 6 eller 7 toner, vilket ger en jämn och cool färg.

Bland annat innehåller pulvret ett vitaminkomplex som närmar sig håret och skyddar det. Denna produkt kan kallas universell, eftersom den kan användas för att markera och färglägga hår. Nackdelen kan vara ganska oekonomiska utgifter för medel, men det är inte alls skrämmande på grund av det låga priset. Ett viktigt faktum är att företaget ägnar stor uppmärksamhet åt miljöskydd och använder därför naturliga och miljövänliga råvaror.

4 Kapous Bleaching Powder

"Bleaching Powder" är ett underbart pulver för att lätta håret, vilket är favorit för många tjejer. På internet kan du hitta ett stort antal positiva och entusiastiska recensioner av denna produkt. Blekmedlet används enkelt av både yrkesverksamma och amatörer. Klararen förbrukas mycket ekonomiskt, men tyvärr har kitet inte en mätsked, vilket inte är mycket bekvämt.

Ett annat plus kommer att vara ett behagligt menthol luktmedel. För att inte överdriva håret är det värt att applicera en balsam efter ljussättet. I mer än 15 år litar kvinnor på håret på den här produkten, eftersom varumärket tillverkar alla produkter som använder modern teknik och formler som lovar maximal effekt.

3 L'Oreal Blond Studio Platinum Plus

Ett av de mest kända franska företagen för framställning av dekorativa och omtänksamma kosmetika, erbjuder en pasta för intensiv blekning för 6-7 toner - "Blond Studio Platinum Plus". Produkten har ingen skarp lukt, och produkten är baserad på användbara komponenter, till exempel vit bivax, vilket släpper hela hårets yta och närmar sig det.

Tydliga instruktioner tillåter inte att du misstänker proportionerna, och de sparsamma komponenterna bryter inte hårstrukturen. Märket lyckas skapa högkvalitativa produkter tack vare samarbete med ledande makeupartister, kosmetologer och hudläkare.

2 Kallos blekningspulver

Kallos använder uteslutande professionell innovativ teknik för att skapa varje produkt. I arsenalen i det ungerska varumärket finns ett ljusspulver, som med enkla och enkla steg leder dig till en underbar kall blond. Tack vare verktyget får du en jämn och rik hårfärg.

Det används ofta i professionella salonger, men tack vare tydliga och tydligt formulerade instruktioner används clarifier i hemmet. Färgen har närande och stramande egenskaper och har en stor mängd positiva återkopplingar från fans av denna produkt.

1 Schwarzkopf Igora Vario Blond Extra Power

Schwarzkopf är ett av de mest kända företag som bryr sig om hårets skönhet och hälsa. I händelse av att en tjej är förbryllad genom valet av ett lättnadsmedel, kan varumärket erbjuda ett utmärkt verktyg som garanterar perfektion av noggrann blekning - "Schwarzkopf Igora Vario Blond Extra Power". Verktyget innehåller ett komplex av olika aminosyror, och en speciell krämig textur är lämplig för enhetlig och noggrann applikation.

Produkten har en liten nackdel: Torka håret, men detta kan åtgärdas genom att man först applicerar olja som kokosnöt i håret. Dessutom kan du på Schwarzkopfs officiella hemsida hitta och utforska olika färgämnen, hårklipp och hårvårdstips.

Allt om hår och hudhälsa

Innan du lyser håret bör du svara på frågan: "Är du säker på att du behöver det?". Först och främst är blond inte för alla. Jag tror att få människor kan föreställa sig Vivien Leigh blondin.

Fler moderna exempel på stjärnor, till vilka blont är kontraindicerat, är också ganska få.

Även om du är säker på att blondinen ska gå till dig, bör du ta hänsyn till att förtydligande är en svår process och chansen att få brännt släp på ditt huvud istället för en elegant glänsande man är mycket stor, oavsett om du bestämmer dig för att lätta ditt hår själv eller i en salong med stora prislappar.

Dessutom skadar någon lättnad håret och tar hand om dem mycket noggrant än tidigare.

Om alla dessa svårigheter inte skrämmer dig, låt oss gå ner i affärer.

Återigen, måste komma ihåg teorin.

Håraxeln består huvudsakligen av keratinerade celler och ett bindemedelsmaterial och 10-13% vatten. Hår innehåller också fetter, pigment, spårmängder av metaller och vitaminer. Normalt hårhår = 4,0-5,5.

Håraxeln består av 3 lager:

1. Medulla är kärnan i håret, som består av 2-4 lager av icke-kornade celler av en kubisk form.

2. Kortikalt lager (cortex) - hårets huvuddel, bestående av längsgående rader av keratiniserade celler, vilket ger hårstyrkan och flexibiliteten. Vid 90% av dess sammansättning - keratin, ett protein. I detta lager är molekyler av melanin - hårpigmentet.

3. Cuticle - hårets övre lager, ett slags "skal" som skyddar de kortikala fibrerna och håller dem ihop. Detta skikt består av 6-10 lager av långsträckta kornade plattliknande celler, som, liksom kakel, överlappar varandra i riktning från rötterna till ändarna.

Hårfärgning (inklusive ljussättning) är en process avsedd att ändra den naturliga hårfärgen, d.v.s. Sammansättningen av melaninmolekyler, som gavs från födseln.

Det finns två typer av professionella produkter som kan tända naturliga hårpigment: resistenta färgämnen och blekmedel.

Motståndskraftig (permanent färg). I paletten hos någon tillverkare skapas 11 och 12 rader färg för att förtydliga, kallas de superljusande (höglyftning). De är uteslutande avsedda för "arbete" med naturligt (inte tidigare färgat) hår.

Vid färgning med vidhäftande färgämne bildar ammoniak, som är en del av färgen, ett alkaliskt medium, cutikelflakor i detta medium "öppet", och syret som frigörs av oxidationsmedel (oxid) lyser (oxiderar) hårets naturliga pigment och "manifesterar" de konstgjorda pigmenten som finns i färgen. De polymeriserar, ökar många gånger och fixeras i hårets inre hålrum (hålrum).

Blekmedel finns i form av pulver (ovan) eller pasta (grädde). Med hjälp av droger av denna typ kan du lätta både naturligt och tidigare målat hår upp till 7-8 nivåer. I detta fall införs inte konstgjorda pigment i hårstrukturen, naturliga pigment förstörs fullständigt.

En av de vanligaste frågorna om förtydligande av de som jag har sett är:

"Vad är mer skadligt, lysande färg på högoxid eller pulver på lågt?"

Sammansättningen av oxiden (oxidationsmedel) innefattar primärt väteperoxid, vilken, under inverkan av luft och värme, sönderdelas i vatten och atomiskt syre. Under färgningsprocessen går en del av det syre som produceras till manifestationen av artificiella pigment (om det är en färg), en del - för att lätta upp det ursprungliga (naturliga) pigmentet. När det gäller pulver går allt syre till förtydligande.

Ju högre procentandel av oxid, desto mer syre frigörs under färgningsprocessen och (eftersom mängden syre som krävs för pigmentets manifestation, i vilket fall som helst är detsamma), desto mer syre går till förtydligandet.

För att syret ska "arbeta" inuti håret måste det "placeras" där, dvs gör det tränga in i cortexstrukturen. För att göra detta är det nödvändigt att skapa en alkalisk miljö där håret "sväller" och nagelskalorna "är öppna".

När man använder färg spelas rollen som "skapare" av ett alkaliskt medium av ammoniak, i fråga om pulver, persulfater och alkaliska buffrande ämnen. Det vanligaste persulfatet, som ingår i nästan alla pulver, är kaliumpersulfat. När den blandas med ett oxidationsmedel, avger det också ammoniak.

Huvudskadan i lätta hår orsakar ett skifte i hårets normala pH till den alkaliska sidan.

Hårets normala pH är ca 4 till 5,5 (mildt surt). Faktum är att det inte är hårets pH-värde (fasta substanser har inte pH-värden, det är bara i lösning eller smält), men pH för det hydrolipida skiktet i huden (produkter från utsöndring av talg och svettkörtlar, mikroflora (bakterier och svampar)) "borstar" på hår.

Vilket färgämne som helst är utformat för att tätt klara håret (inklusive lätta) eller ett avfärgningsmedel på ett eller annat sätt skapar en mycket alkalisk miljö.

Alkali skadar håret mycket mer än syra (och någon oxid har ett surt pH): Försök att behandla hälften av håret med alkalisk lösning och den andra halvan med citronsaft och du kommer tydligt se vilken halva som ska avskuras.

I en alkalisk medium sväller håret, skämfläskflingorna är öppna, de skadas lätt, i en sur miljö - tvärtom stänger flingorna.

Som framgår av skalan är graden av alkaliska effekter av färg och pulver inte densamma. Färgen har ett pH ännu närmare hårets pH än vanlig tvål, pulvret ligger närmare blekmedel och rörvätska.

Med tanke på att ju längre från det normala hårets pH, desto mer skadliga för dem är en sådan effekt (vid ett pH på mer än 14 eller mindre än 0, håret är fullständigt förstört), svaret på frågan "Pulver eller färg" kan bara vara en: definitivt måla.

Om du vill lätta ditt hår med mer än 4-5 nivåer (till exempel har du nästan naturligt svart hår och du vill ha blont hår som Agillers), kommer färgen inte att klara av den här uppgiften, då finns det inga alternativ - bara blekmedel. Är det värt att betala hårets hälsa för chansen att bli blondin för någon som är kontraindicerad av naturen är frågan alltid öppen.

För mig personligen slutade försök att interagera med pulveret (när man markerade på oxid inte högre än 3%) alltid på samma sätt - genom att "splittra" hela den hårda hårmassan och skära dem.

Alla experiment på den här sidan är stängda för mig, speciellt eftersom om det inte finns något "militärt" i lätta hår med färgämne, så kan du inte säga detsamma om pulver. En högkvalificerad specialist behövs här för att han visuellt kan bedöma reaktionssteget på håret och tvätta av kompositionen snabbare än att han "brinner" håret.

Misslyckade exempel på att använda pulver ser så här ut:

Men vad händer med hårets struktur efter sådana misslyckanden:

I fortsättningen av artikeln - allt om hårlättningsresistenta färger (READ).

Vilken färg att lätta mörkt hår: hemligheterna att välja ljusare färgämne

Blonda blondiner är en komplex och ansvarsfull process, så nybörjare frisörer föredrar att inte delta i det. För att uppnå en ren, perfekt blond efter att ha blivit mörkbrun, är kastanjetrådar en uppgift för riktiga proffs. Vilken typ av färg att lätta mörkt hår, för att komma närmare den omhuldade drömmen och eliminera mycket skada på dem, läs vidare.

Innehåller lätta brunetter


Blondirovaniye - Förfarande för förtydligande om 5-7 toner från första färg. För mörkt hår är en komplex kardinalprocess.

Håraxeln är inte tom inuti, den är fylld med ett särskilt pigment (melanin) och luftbubblor. Det finns svartbrunt melanin och ljusrött. Mängden pigment, dess utseende och läge bestämmer hårets färg.

I mörkt hår är pigmentkoncentrationen högre, det finns praktiskt taget inga luftbubblor mellan dem. Lätta lockar innehåller en liten mängd pigment och fler bubblor.

Graden av koncentration (mättnad) av pigmentet bestämmer hårets ton. För enkelhetens skull skapade färgmästare en separat skala för att bestämma tonen med gradering från 1 till 10. För att vända sig från en brunett till en blond, måste krullarna flytta längs denna "stege" från en mindre ton till 10: e. Stigen är inte nära, du behöver starka klargörare.

Den andra frågan är fortfarande oupplösad: Vad kommer att bli av strängarna efter förtydligande med aggressiva medel? För att förhindra utseende av "tvättdukar" på huvudet använder yrkesverksamma färger av hög kvalitet. De innehåller ytterligare innovativa komponenter, naturliga oljor, de förhindrar fullständig skada på locken, garanterar en mjuk och mild åtgärd.

Rådet. För att bevara lyxhårens lyx och hårdhet när hon blondar, rekommenderar professionella att använda högklassiga verktyg från segmentets proffs. Oberoende färgprodukter från massmarknaden kan avsevärt skada håret, göra det torrt, skört.

Massage hårfärger

Ljussmålar för hemmabruk är avsedda för tjejer och kvinnor som inte tillåter sig regelbundna besök hos en professionell. Sådana produkter ger dem chansen att byta skugga själva.

Kosmetiska företag med förståelse närmade sig denna kategori av kvinnor, gjorde förfarandet så bekvämt som möjligt. I satsen med massfärg inkluderade man handskar, plockade upp ett färgämne, oxideringsmedel, balsam, en speciell pensel för att applicera färgkompositionen.

Det kan inte sägas att kvaliteten på dessa produkter för färgning är dålig, det finns anständiga alternativ. Den största skillnaden mellan massmarknaden är att valet av procentandelen oxid redan har gjorts för dig, du kan inte ändra det beroende på den del av hår som målas, vilket förhindrar alltför hårt hår, som färgaren gör i skönhetssalongen. Med färgämnet från massmarknaden är det omöjligt att göra detta, en oxiderande medel används för beredning, därför kan i vissa zoner följaktligen observera ökad torrhet av strängarna, slutändring.

Tänk på värda alternativ för krämfärg för mörkt hår med en ljusare effekt från massmarknaden:

 • Cream-paint Wellaton Blondirovanie från Wella - lyser strängarna med 4-5 toner. Provitamin B5 har tillsatts till beredningen, det ger ytterligare skydd mot krullningar, förhindrar skadorna.
 • Garnier Color Naturals avfärgning intensiv krämfärg superklond - produkten djupt och intensivt närmar sig på grund av närvaron av tre naturliga oljor (avokado olja, shea, oliv). Lämplig färg för att lätta mörkt hår, den förväntade effekten - missfärgning till 6 toner. Efter transformationsförfarandet bevaras silkiness, naturlig glans;
 • Cream-paint L'Oreal Excellence Creme - tillverkaren av läkemedelslofterna som håller tredubbla vård av trådarna under kemisk exponering. Pro-keratin, ceramider, kollagen påverkar samtidigt håret, återställer det, skyddar det. Efter den första användningen av problemet, vilken färg är bättre att lätta de mörka och gråa krönen, glömmer du för alltid. Värt, varaktig effekt, rimligt pris, användarvänlighet och avsaknad av en skarp, obehaglig lukt, inte alla funktioner och fördelar med detta läkemedel. Du kan läsa mer information om företagets produkter i artikeln: Loreal Hair Brightener;
 • Denna lista kompletteras med produkter från Pallet, Syoss. Dessa märken har visat sig på en hög nivå när det gäller färgning och förtydligande.

Rådet. Innan det slutliga valet av krämfärg, kontakta en professionell. Detta förhindrar ett dåligt köp och hjälper till att undvika besvikelse från misslyckad färgning.

Hårfärger från det professionella segmentet

Professionell färg, till skillnad från hushåll (massmarknad), gå separat från oxidatorn, du väljer den nödvändiga procenten och kvantiteten. En erfaren masterkolorist kommer inte att bränna strängarna, till exempel 6% oxid, om 4,5% är tillräckligt. Olika sammansättning av produkten. Antalet näringsämnen i professionella produkter är större än i massmarknaden, och de är överlägsna i kvalitet.

Det finns flera betydande nackdelar med produkter från den professionella linjen:

 • högt pris;
 • Inköpets komplexitet - professionella ljussfärger säljs inte i stormarknader, bara från företrädare för företag, i specialaffärer för frisörer;
 • Att arbeta med produkter kräver yrkeskunskaper, erfarenhet, förmågan att kombinera bastonen med mikstonami och tillsatser som påverkar slutresultatet, för att avlägsna yellowness (redhead).

Av de professionella färgämnena på hemmamarknaden är följande märken:

 • L'Oreal Professionnel Majiblond ultrakrämfärg - den föreslagna åtgärden kommer att ändra den ursprungliga shagtonen med 3 nivåer. Inga gulnande, utomjordiska nyanser efter färgning visas inte. Färgen blandas med 9 eller 12% oxidationsmedel före användning (i ett förhållande 1: 2). Produkten är lämplig för mörkt hår, garanterar en hållbar nyans;
 • Concept Profy Touch Color Cream Cream är ett budgetalternativ för professionell vård och färgning. Sammansättningen fungerar snabbt, efter proceduren, krullarna ser hälsosamt ut, silkeslen. Ingen yttre yellowness när du väljer coola nyanser;
 • Matrix - ett utmärkt alternativ från den professionella färgfärgen. Verktyget är enkelt, jämnt applicerat, ger en naturlig nyans utan utländska inklusioner. Sammansättningen av läkemedlet är fylld med vitaminer, användbara oljor, så hårets mjukhet, silkighet, naturlig glans efter färgning garanteras;
 • Indola Royal cream-paint - det säkraste, allergivänliga läkemedlet för att ändra hårfärgen. Prisvärd pris, anständigt resultat - en av dess främsta fördelar;
 • Life Color Plus Professional - krämfärg från de italienska frisörerna. En liten andel ammoniak skadar inte håret alls. Den valda nyansen passar perfekt till den ursprungliga färgen. En stor palett (110 nyanser) gör att du kan välja färg för varje smak.

Professionella färger - nyckeln till framgång, hårets skönhet, noggrann och högkvalitativ färg, vård och omsorg under hela processen. Den unika formeln, resistenta färgämnen, ett stort antal användbara tillsatser gör det möjligt att experimentera med nyanser utan rädsla för att förstöra krullarna.

Vi rekommenderar att du litar på valet av proffs och klargörare från Estelle.

Foto före och efter

Vad du behöver veta innan lätta mörk hårfärg

Att uppnå höga resultat i lätta krölar kan endast uppnås med val av färgämnen av hög kvalitet och korrekt tillämpning. Förtydligande processen innefattar följande grundläggande regler för att genomföra:

 1. Hår för färgning kräver förberedelse - i 1-2 månader, aktivt använda masker, balm och näringsämnen för deras återhämtning. Torra, sköra krullar ger inte en perfekt nyans.
 2. Valet av färgämnen överlåter professionella. Använd krämfärger, de har en mjukare effekt på locken och ett högt resultat.
 3. Ljusfärg på mörkt hår är idealiskt om missfärgning görs först.
 4. 2 dagar före förtydligande, test för en allergisk reaktion. Bränning, hudutslag, irritation på huden behandlad med färgämnesammansättningen, säger att din hud är känslig för denna grupp av komponenter. Använd drogen kan inte vara!
 5. Tillverkaren av preparatet för färgning bryr sig om användaren, i förpackningen hittar du instruktioner för produkten, nyanser av ansökan. Var inte lat, läs noggrant instruktionerna!
 6. Applicera produkten snabbt, rikligt och jämnt. Börja från baksidan av huvudet, rör sig gradvis till framsidan.
 7. Överdriv inte strängarna. Det gör ont på dem, hotar att falla ut senare.
 8. 5-7 minuter innan du tar bort färgämnet från huvudet, utför emulgering (applicera lite vatten på trådarna och skummedlet).
 9. För att avlägsna resten av färgämnet, använd speciella schampon.
 10. Var noga med att efter färgning använda en närande mask, kompenserar den för skadan.
 11. Och glöm inte om toning hår efter lätta. Det finns en hel del användbar information om förfarandet: hur tonade du yellowness efter förtydligande, och vilken färg för att ta bort yellowness, läs på vår hemsida.

Det är viktigt! Håll ett intervall mellan färgning i 2 veckor. Under denna tid kommer krökarna att återställa kraften, vara redo för ytterligare kemisk exponering.

För dem som bestämmer sig för att justera strängarnas färg, lätta dem och få ett minimum av skador på håret, rekommenderar frisörerna att vända sig till krämfärger från segmentets proffs. De syftar till förbättrad vård av krullar vid färgning.

Perfekt hårfärg för varje kvinna är ett viktigt skönhetsartiklar, inte bråttom att skämma bort det med färg av dålig kvalitet eller otrevligt hembelysning, kontakta professionella!

Bra att veta när ljusning:

Användbara videoklipp

Från brunett till blondin.

Brightening hår hemma med färg L'Oreal Casting Creme Gloss / 810 och 1021.

Det bästa pulveret (pulver) för att lätta håret

I artikeln beskrivs medel för blekning av hår i form av pulver (pulver). Fondens sammansättning, deras åtgärder och de positiva aspekterna av deras användning. De bästa professionella pulverna för blekning från globala kosmetiska tillverkare anges.

För att drastiskt förändra hårfärgen eller ge den en ovanlig ljus skugga, använder många blegmedel före färgning. För att göra detta finns det flera former av medellättningssträngar: schampon, krämer och färger.

Men det mest effektiva är pulver (pulver). Han kan helt missfärga även svart hår, det viktigaste är att välja rätt märke och följ noga instruktionerna för användning. I denna artikel kommer vi att prata om pulver för blekning, alla dess fördelar och nackdelar, och kommer också att indikera några av de bästa produkterna av denna typ, baserat på valet av köpare.

Vad är ljuspulver?

Visuellt ser produkten ut som talkum eller torr schampo. Den baseras på komponenterna viskos och kiseldioxid. De uppfann detta för att ge håret en pomp, men efter den första applikationen visade det sig att tillsammans med volymen förlorade håret sitt pigment vilket ledde till missfärgning.

Modern kosmetologi erbjuder konsumenterna följande alternativ för pulver för att lätta trådarna:

 • Blekningskomposition - har en ljusare effekt, som undertrycker hårpigmentet. Det är aggressivt och kan missfärga även mycket mörka strängar. Det är möjligt att applicera, både på det naturliga och på det målade håret.
 • Skuggningskompositionen lyser samtidigt, ger en viss färgton och volym till strängarna. Pulver används för färgning av hela hårlinjen, liksom för färgning av enskilda strängar med färgövergångar (olika stilar av markering).
 • Modelleringskompositionen är snarare ett stylingmedel än en färgprodukt. Han har ingen lätta och färgande effekt, men ger hårvolymen genom att förtjocka strukturen hos varje hår. Den kan användas istället för verktyg för modellerande frisyrer (mousses, lacker och geler).

Hur fungerar det?

Principen för pulververkan liknar flytande färg. Det är baserat på oxidationsreaktionen, som påverkar hårpigmentet, förstör det.

Hårpigment är ett element som ger färg till lock. Från sin mängd beror på mättnaden av hårets ton. Det är frånvarande i grått hår och i blekt hår förstörs det av kemiska reaktioner.

Under inverkan av färgkompositionen för pulveret för blekning öppnar hårskalorna, vilket gör att färgkompositionen kan ersätta det förstörda pigmentet.

Således erhålles en mättad och hållbar färg vid färgning av trådarna efter deras förtydligande. Men det finns en signifikant nackdel med denna procedur.

Efter det är det nödvändigt med en återhämtningsperiod, under vilken du behöver genomgå en regenererings- och närande hårmask, eftersom sammansättningen av pulvret orsakar ett starkt slag mot krillens hälsa.

Ett sådant verktyg kan köpas hos någon kosmetikaffär. Den innehåller två komponenter: pulver och oxidationsmedel, som blandas i ett förhållande 1: 2. Resultatet är en komposition för att lätta hårbotten.

Pulverets sammansättning

Standardkompositionen för medel för förtydligande, på basis av pulver, innefattar:

 • Oxideringsmedel är väteperoxid, vilket förstör hårpigmentet (det varierar i koncentration, från 0,5% till 12%).
 • Baspulvret är olika persulfater. De flesta innehåller i sin sammansättning ammoniak, som frigörs vid exponering för ett oxidationsmedel (blandningskomponenter). Det finns ammoniakfria pulver som har en mer sparsam effekt på håret, men de missfärgar sig också svagare.
 • Hjälpkomponenter - de har olika effekter på trådarna. Kan ge volymen (viskos), normalisera syrans balansnivå (buffertämnen) och utföra andra funktioner.

Fördelar med att använda pulver

Användningen av detta verktyg blir alltmer populär, eftersom det har flera fördelar jämfört med konventionell färg:

 • Stark förtydligande av hår för 1 applikation, upp till full missfärgning. Med en kort exponering för håret kan du uppnå resultatet av lättnad med 6-8 toner.
 • Det lyser håret utan yellowness, eftersom det innehåller blå mikston - ett ämne som neutraliserar den gula nyansen.
 • Det är väldigt lätt att applicera föreningen, du kan klara det utan hjälp (det är mycket lättare att använda än färg).
 • Har ingen skarp och kaustisk lukt.

Användningstips

Innan du köper och börjar använda pulver för förtydligande, kolla in några av rekommendationerna från en professionell beautician:

 1. Det är bäst att använda en pulverblandning i vilken koncentrationen av oxidationsmedlet kommer att ligga i intervallet 5-7%. Detta kommer att möjliggöra att bibehålla kompositionen på strängarna längre, vilket resulterar i djup penetrering av de aktiva komponenterna i hårstrukturen.
 2. När utmärkningsförfarandet utförs är användningen av en pulverblandning mer föredragen än vanlig färg. Medlets sammansättning är tjockare, vilket gör det möjligt att applicera mer exakt på de högra delarna av hårlinjen och för att förhindra spridning.
 3. Pulver kan användas som ett verktyg för att tvätta den gamla färgen innan du målar.
 4. Använd inte ljuspulver för sprött, skadat och livlöst hår. Aggressiva effekter på dem kan förvärra trådenes hälsa, vilket leder till massiv förlust eller till och med komplett baldness.
 5. När du använder verktyget själv hemma, följ instruktionerna helt klart, överstiga inte exponeringstiden och följ anvisningarna i operationen.

Tvätta inte håret före färgproceduren i 2-3 dagar, det ger dem naturligt skydd i form av en fettfilm som bildas på trådarna under denna tidsperiod.

Top Professional Brightening Powders

"Igora Vario Blond Super Plus" från kosmetikbolaget Schwarzkopf

Ursprungsland - Tyskland.

Det genomsnittliga priset på Rysslands territorium: 990 rubel.

Ingredienser: Aktiva persulfater (utan ammoniak); vetextrakt mikston blå indikator; aminosyror; hjälpkomponenter.

Pulver innehåller aktiva substanser som enkelt klarar av lättnad även mycket mörkt hår. En del av mikstonen, ger jämn blekning av strängarna utan att det är yellowness.

Förberedelse: Pulver späds med ett oxidationsmedel (det är önskvärt att använda ett varumärke från Schwarzkopf) i ett förhållande 1: 2, där 1 del av pulvret späds med 2 delar oxidationsmedel (väteperoxid). Koncentrationen av oxidationsmedlet väljs utifrån det önskade resultatet:

 • för att klargöra 2-3 ton lämpliga 3-5% lösning;
 • för 5-6 toner - det är bättre att ta 7-9% lösning;
 • helt missfärgad - 12% oxidationsmedel (men du måste arbeta med det noggrant, eftersom det ger en mycket stark förtydligande).

Komponenterna blandas omedelbart före proceduren. Använd inte den resulterande lösningen efter 1 timme!


Användning:

Den färdiga kompositionen appliceras på hårets torra yta med en kosmetisk borste. Först är rötterna grundligt färgade, så är produkten jämnt fördelad längs hela längden av strängarna, inte glömma att smörja spetsarna noggrant. Efter applicering lämnas håret öppet och inkuberas i 45-50 minuter, tvättas sedan av med varmt rinnande vatten med hjälp av schampo. Var noga med att applicera en regenererande hårmask efter ljuset, vilket hjälper till att delvis återställa och mätta dem med användbara komponenter och mineraler.

"Brightening Powder Light Master" från tillverkaren Matrix

Produktionslandet är Förenta staterna.

Det genomsnittliga priset på Rysslands territorium: 1120 rubel.

Ingredienser: Aktiva persulfater (utan ammoniak); aminosyror; pantenol; hjälpkomponenter (inklusive näringsämnen).

Verktyget har en utmärkt bleknings effekt som kan tända både mörka och mycket svarta trådar.

Samtidigt orsakar det inte allvarliga skador på hårets hälsa, närande och mätta dem med näringsämnen som utgör smink.

Exempelvis skyddar panthenol hårets yta från aggressiva effekter av ett oxidationsmedel och ger dem jämnhet och glans efter proceduren. De aminosyror som finns i pulvret mättar hårstrukturen med syre och fukt. Detta pulver kan säkert tillskrivas ett effektivt och säkert medel för att lätta håret.

preparatet:

Pulvret blandas med ett oxidationsmedel i lika stora proportioner och bringas till en jämn konsistens. Oxideraren väljs utifrån det önskade resultatet:

 • 3% - för avklaring på flera toner (vanligtvis 2-3);
 • 6% - lämplig för blekning 5-6 toner;
 • 9% - kommer att hjälpa nästan helt missfärga håret;
 • 12% - används i "extrema" fall, eftersom det har en kraftfull ljuseffekt (till exempel för fullständig blekning av svart hår). Skönhetssalonger rekommenderar inte att de används utan speciella behov.

Den resulterande blandningen bör användas inom en timme, så förbered den rätt före proceduren.


Användning:

Den resulterande kompositionen appliceras på håret med en kosmetisk borste och färgar noga rötterna och undviker kontakt med huvudets hud. Därefter fördela det jämnt genom att skrapa strängarna längs hela längden. Lämna kompositionen på håret 45-50 minuter (men inte mer!).

Inget behov av att täcka ditt huvud! Efter tiden tvättas kompositionen med ett schampo och torkar huvudet med en handduk (använd inte en hårtork eller annan torkning!). Efter avslutad procedur, applicera en närande mask, det kommer att hjälpa till att återställa trådarna efter blekning.

slutsats

Hårblekning är ett ganska komplicerat förfarande, så det är bäst att utföra det i skönhetssalonger eller frisörsalonger. Om du har erfarenhet av att utföra sådana förfaranden kan du använda pulver hemma, samtidigt som du inte glömmer att följa reglerna för att kombinera komponenter och applicera kompositionen i hårbotten. Glöm inte heller det viktigaste - överstiga inte exponeringstiden, om du inte vill orsaka irreparabel skada på ditt hårs hälsa.Nästa Artikel
Bästa hårbalsam i hemmet