Majonnäs hårmaskor


Visste du att bordet majonnäs kan användas som hårvårdsprodukt? Det visar sig att ja. Den är perfekt för trasiga och problematiska lockar. Det rekommenderas inte att äta det, enligt nutritionists, det är skadligt.

Men balsmen, som är hemberedd, bryr sig helt om hårbotten, närmar sig krullarna, fyller dem med naturlig glans, mättar färgen. I kall sås har alla komponenter som ingår i de populära hårvårdsbalmerna.

Tack vare dessa element ser de sig friska, starka, tjocka och silkeslika.

Vanligt är förberedelsen av hemlagad sås. Därför använder vi kycklingägg, senap, solrosolja, bordsvinäger. Men ingen gissar även att de här är de mest användbara komponenterna för den mest användbara hårmasken.

Homogen Provence, självklart, kommer att gynna ensam, men i kombination med andra komponenter - ett ovärderligt skydd, kraftiga spröda strängar. Vad ger ett sådant resultat?

Vad är bra majonnäs för hår?

fördelar:

 1. I kompositionen finns en äggula. Dess närvaro ger en bländande hälsosam glans till din spyt.
 2. Vegetabilisk olja främjar tillväxt, ger prakt och tjocklek.
 3. Närvaron av senap värmer hårbotten, vilket stimulerar blodflödet till hårsäckarna. Tack vare denna komponent kommer du snart att märka att grisarna har blivit längre.
 4. Bordsvinäger sak är inte mycket trevlig, men oumbärlig. Han gör krullarna mjuka, smula.

För experimentets syfte kan mycket hälsosamma produkter tillsättas till majonnäsblandningen: avokado, vetex, kycklingägg, honung, frukt, olika oljeproduktion. Bara genom att välja dig kan du välja den lämpligaste kompositionen för ditt hår.

Vilken är rätt?

Om du börjar från början, då bör du först och främst laga hemlagad majonnäs. Den är tillagad med egna händer, majonnäs kommer att ge den förväntade effekten.

För att göra detta behöver du följande produkter:

 • 1 kycklingägg, helst hemlagad;
 • 1 tsk granulärt socker;
 • ¹ / ½ tesked senap;
 • 1 msk citronsaft
 • olivolja behöver så mycket som blandningen kräver.

Så, alla beredda produkter, med undantag för citronsaft med olivolja, ska piskas med en mixer eller mixer. Vidare, utan att sluta att slå, häll långsamt olivolja i den homogena blandningen. Efter en kort tid börjar massan bli tjockare och bli luftig.

Vid den här tiden måste du tillsätta citronsaft och fortsätta att slå ytterligare 5 minuter. Här är majonnäs, som också är en mask, hemlagad redo att användas, både för kulinariska och kosmetiska ändamål.

Hur man använder

 1. Förberedd kall sås appliceras från rötterna till spetsarna, jämnt fördelas över hela längden.
 2. För att förbättra effekten läggs en plastlock på huvudet eller lindas i en handduk.
 3. Låt krökarna "äta" i en halvtimme.

Om 30 minuter har gått ut, eller om du har glömt bort tiden, kommer masken inte att orsaka skada. Efter detta tvättas av med vanligt schampo med varmt vatten. För att eliminera lukten av majonnäs kvar på håret, tvätta dem med balsam. Procedurens korrekthet beror på hårets tillstånd: för ömtåligt - 2 gånger om 7 dagar, för normalt - 1 gång om 7 dagar.

Redan nämnt om anslutningen av majonnäs med andra komponenter för att maskaren ska fungera bättre.

Så, ett par recept som har den största populariteten och en ganska stark effekt:

Masknummer 1

Ta 150 gram hemlagad majonnäs. Lägg till det 3 äggulor. Allt detta rör sig tills slät. Applicera, jämnt fördela först vid rötterna, sedan över ytan till spetsarna. Efter distributionen, wrap huvudet i en varm handduk, vänta 20 minuter för att masken ska fungera. Skölj blandningen från håret efter 20 minuter utan att använda schampo med lågtemperaturvatten.

Mask nummer 2

Varje produkt som innehåller ett hemmedel är av stor vikt för läkning av varje hår.

Så måste du förbereda:

 • två kycklingäggor
 • 1 tesked vassla;
 • 1 matsked mayonnaise;
 • 1 tsk mjuk smör
 • 1 tsk torr jäst
 • 5 droppar av någon olja (burdock, castor, etc.);

Vad man ska göra:

 1. Slå alla ingredienserna i en homogen blandning. Sprid den resulterande massan genom håret.
 2. Var noga med att sätta på huvudet med en scarf eller handduk, och låt sedan handla i 60 minuter.
 3. Så snart som tiden har kommit, gör det dagliga headwash-förfarandet.

Masknummer 3

För att håret ska skimra i solen, bör du göra ett minimum av ansträngningar för detta - regelbundet behaga dem med en mask med tillsats av citronsaft:

 1. Tre matskedar hemlagad majonnäs blandad med 1 matsked mandelolja och 1 matsked citronsaft.
 2. Den resulterande massan måste gnidas i hårbotten och gnid sedan över hela längden efter att ha fuktat håret med vatten. Fixa en spade i en massa, blötlägg 30 minuter.
 3. När tiden är rätt - skölj noggrant med vatten.

Masknummer 4

För att återställa håret måste du försöka reanimera dem med en mask av majonnäs med tillsats av oljor:

 1. Att förbereda en sådan mask är inte mindre enkel än tidigare recept. Ta 4 matskedar majonnäs, 5 droppar mandarinolja, 5 droppar rosmarinolja.
 2. Alla blandas och appliceras enligt ett känt mönster över hela längden av håret. Vi väntar 40 minuter, tvätta av med varmt vatten med en balsam eller balsam.

Masknummer 5

För att främja framväxten av nya unga hår, förbereda en mask med bördolja:

 1. Det är av flera typer: med röd peppar, bivax, till exempel. Du bör blanda din egen hemlagad majonnäs med burdockolja i ett förhållande mellan 3 och 1, varav tre är en del av majonnäs.
 2. Efter applicering på håret, värm dem med en hatt eller en varm handduk. Gör en sådan mask på natten, på morgonen torka av med varmt vatten och schampo.

tips

 1. Koka din egen provencalska. Således kan du kontrollera ingrediensernas kvalitet och lära dig alla funktioner i matlagningen.
 2. Om du har en stor känsla av lukt, lägg till en tesked vanilj. Detta eliminerar lukten, ger en ljus arom.
 3. När du tvättar kompositionen, använd en balsam. Det kommer att eliminera den överflödiga lukten av majonnäs.
 4. Var uppmärksam på tipsen: Applicera ett större lager av mask på dem. När allt kommer omkring är ändarna den mest utsatta delen av håret.
 5. När du har applicerat masken ska du inte vara aktiv, annars kommer masken att skaka, den kommer att tömma bort, vilket ger dig obehag.

Efter en liten utflykt på hårvård som har blivit utsatt för yttre faktorer kommer du att bli ägare till ett elegant hårhår utan att tillbringa mycket tid på salonger och frisörer.

Mayonnaise Mask Recept för hälsosam hårväxt

En enkel mask av majonnäs kan återfuktas, stärka håret, ge en välplejad och naturlig glans. Mayonnaise mask påverkar positivt rötterna på varje hår.

För att rant på fördelarna eller skadorna hos en populär mask med majonnäs är det bättre att prova denna universella botemedlet en gång. Genom övning kan du med personlig erfarenhet se till att en majonnäsmask kan omvandla utseendet på lockar.

Förfarandet är särskilt användbart för tjejer som ständigt använder hårtorkar eller curlers, går till solarium, simbassänger, perm eller färgämne. Extern negativ inverkan bryter hårstrukturen, vilket gör att de blir tråkiga och livlösa.

Blandningen är lätt att förbereda dig själv, eftersom de nödvändiga produkterna finns i varje hemmafrus kylskåp. Det viktigaste är att strikt följa exponeringstiden och regelbundet genomföra rutiner.

Från en tid kommer effekten att vara kort. För att krullarna ska skina med skönhet och hälsa är det nödvändigt att genomföra en kurs på 15 rutiner, varefter du inte kommer att känna igen ditt hår.

Lär dig om behandling av håravfall hos kvinnor hemma. Och även på vår hemsida kan du lära dig att stoppa skallighet hos män en gång för alla.

Fördel och skada

Recensioner är fulla av historier om tjejer om hur användbar majonesmask. Faktum är att denna produkt kan återfå till liv, även dåligt skadad, bränd, skadad av kemihår.

Att lägga till ytterligare fördelaktiga ingredienser kan förbättra effekten av produkten. Det är värt att se recensioner och bilder av tjejer före och efter att ha använt en majonesmask för att behandla hår. Resultatet är uppenbart.

Många damer undviker denna produkt, eftersom det lätt kan lägga till ett par kilo, men det är ovärderligt för hårets huvud. Huvudkomponenterna är äggula och vegetabilisk olja innehållande vitamin E, vilket är nödvändigt för krullar. Han kan öka tillväxten och återställa håret efter skador.

Produkten innehåller vinäger, som perfekt släpper hårvågorna. På grund av detta blir håret jämnare och tätare.

I recensionerna märks det att maskerna från ägg, oljor och majonnäs gör krullarna smidiga och lättare att passa in i frisyren.

Det är viktigt att använda endast kvalitetsprodukter, annars kan du orsaka allvarliga skador på trådarna. Var försiktig när du köper pengar och förutse ingredienserna.

Kompositionen bör innehålla en minsta mängd "kemi". Försök att köpa en produkt som innehåller en stor mängd olivolja och naturliga ägg, och inte äggpulver.

Endast sådan majonnäs kommer att vara säker och användbar. En stor mängd ättika, olika konserveringsmedel eller tillsatser kan orsaka en allergisk reaktion.

Indikationer och kontraindikationer

Sådana masker passar alla typer av hår. Medel är särskilt nödvändig de skadade, bräckliga, överdriven, försvagade låsningarna. Kompositionen stärker perfekt, förbättrar strukturen, ger en naturlig glans.

Masken kan väsentligt påskynda tillväxten av strängar, därför visas det för dem som lider av problem med långsam tillväxt och kan inte växa en fläta.

Den vanligaste majonnäsmaskan innehåller honung, kardborre eller olivolja, kyckling / vaktelägg, banan, avokado. Blandningen är lika lämplig för fett och torra strängar. Men i det första fallet bör kompositionen hållas högst 25 minuter och i andra sekunder kan exponeringstiden förlängas till en timme. Den mest populära äggblandningen är perfekt för alla typer av hår.

Det är nödvändigt att vara försiktig med tillsats av senap, eftersom kryddan kan torka ut mycket torra lockar ännu mer. Dessutom får senapspulver inte användas i följande fall:

 • sjukdomar i hårbotten och håret;
 • hudkänslighet

mottaglighet för allergier.

Förstärkning av effekten efter proceduren rekommenderas genom att skölj håret med örtinfusion. Till exempel en infusion av kamomill, ekbark, nässla, lindblommor. Detta kommer att stärka krullarna och ge en vacker glans.

Bedömning av recensionerna, idag på butikshyllorna, är det omöjligt att möta den färdiga masken av näringsrik majonnäs. Därför, om det inte finns någon önskan att förbereda blandningen själv, men frisyren är i ett beklagligt tillstånd, bör du vända dig till frisörerna.

Flera hemlagade recept

Hemma kan du enkelt göra olika masker för hår från köpta majonnäs. Beroende på ingredienserna som du lägger till i kompositionen kommer verktyget att klara ett visst problem. Blandningen ska appliceras på rent, torkat hår och skölj med en mild schampo.

Ägget kan ge skinsglans och göra den silkeslen. ta:

 • 2 msk. l. produkt;
 • 3 vaktelägg.

För att produkten ska kunna sprida sig längs strängarna enkelt och jämnt måste produkterna ligga vid rumstemperatur. Det rekommenderas att komma ur kylskåpet om cirka 15-20 minuter.

 1. Blanda ingredienserna;
 2. Applicera på trådar, dra i 20 minuter och skölj med vatten.

Flytande honung är mättad med det rikaste innehållet i friska ämnen. En kurs med flera procedurer kommer att tillåta att återställa skadade strängar.

 • 1 msk. l. sås;
 • flytande honung och vegetabilisk olja (1 tsk).

Om strängarna är oljiga appliceras blandningen endast på skadade områden. När den är torr fördelas masken från rot till spets.

 1. Blanda såsen med bikens nektar.
 2. Tillsätt vegetabilisk olja, blanda noggrant.
 3. Applicera blandningen på håret, blöt i 40-60 minuter, skölj sedan.

Majonnäs är en mycket effektiv ingrediens som kan stärka håret, mätta det med vital energi och styrka.
ta:

 • 1 msk. l. sås;
 • 2 tsk. kefir (eller hemlagad yoghurt).

Näringsblandningen är lämplig för hår av vilken typ som helst.

 1. Blanda ingredienserna.
 2. Applicera kompositionen i hårets huvud, linda huvudet med ett förpackning och på toppen av en handduk.
 3. Exponeringstid: torra krullar - du behöver 40 minuter, fet - 20 minuter.

Användningen av terapeutiska masker från majonnäs stimulerar produktiv hårväxt.

 • sås, hackad lök (1 st);
 • 1 tsk. bi nektar.

I stället för lök, senapspulver används ofta rödpeppar eller vitlök. Dessa är superaktiva och ganska aggressiva komponenter som orsakar bränning. Men majonnäs mjukar sin handling, så huden får inte mycket stress. Resultatet kommer att märkas om en månad efter regelbunden användning.

 1. Blanda ingredienserna.
 2. Applicera på rötterna, blöt i 20 minuter, värm huvudet.
 3. Tvätta av blandningen.

Bedömning av recensionerna är hårmaskor oumbärliga på vintern. Luftdroppar har en negativ inverkan på huden, vilket resulterar i att krullarna ser tråkiga ut.

 • 2 msk. l. majonnäs;
 • 3 kycklingäggor
 • 1 msk. l. marc av oliver.

Oliveelixir kan ersättas med mandel-, kokosnöt- eller druvfröolja. Fördelarna kommer att likna.

 1. Värm oljan i vattenbadet.
 2. Lägg till resterande ingredienser.
 3. Sprid blandningen i längd, tvätta den av efter 25 minuter.
Ansökningsrecensioner

Jag älskar att laga hemma en helande hårmask med tillsats av majonnäs. Liksom den glans som framträder efter proceduren.

Det har länge varit en favoritmask av färsk majonnäs och kycklingägg. Hon märkte inte mycket tillväxt, men hennes frisyr blev välskötta, hon hade en glans, spetsarna slutade bryta mot sist.

Masken av majonnäs för att påskynda hårväxten rådde svärsonen. Gjorde en kurs på 10 procedurer, men det finns inget resultat. Jag var tvungen att gå tillbaka till den gamla sminken.

Om du gillar det - dela med vänner:

Mitt hår. Roux

Allt för ditt hår

Vård och hälsa

Masker med majonnäs för hår

Mayonnaise, med all önskan kan inte hänföras till hälsosam mat, trots att den huvudsakligen består av användbara komponenter. Anledningen till den försiktiga inställningen till denna sås ligger i dess höga fettinnehåll. Men håret är en sådan egenskap av majonnäs endast till nytta. Dessutom bidrar denna inte förfinade produkt till mjukhet och intensiv tillväxt utan några konsekvenser (naturligtvis, när den används externt).

Sammansättningen av majonnäs

 • Senapspulver förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, väcker folliklarna, påskyndar ämnesomsättningen och hårväxten.
 • Ägget är ett förråd av vitaminer, tack vare vilka krullar blir släta, voluminösa och förvärvar en hälsosam glans.
 • Orefinerade vegetabiliska oljor innehåller inte bara vitaminerna A och E, utan även fleromättade fettsyror, som främjar elasticitet, återställer hårets struktur och skyddar dem mot skadliga yttre påverkan. Dessutom fuktar de hårbotten.
 • Vinäger eller citronsaft normaliserar syra-basbalansen, förhindrar bildandet av mjäll, mjukar in trådarna och gör dem lydiga, silkesmara och behagliga att ta på.

När majonnäs används?

Det bör noteras att det här verktyget inte är lämpligt för oljigt hår. Det är mycket svårt att tvätta det från dem, och det är omöjligt att öka volymen med hjälp, för att inte nämna det faktum att majonnäs klättar i porerna i hårbotten och vikter trådarna. Men det är oersättligt för tunnt, torrt, sprött, skadat, svårt att stapla lockar. Det närmar hårsäckarna, mättar dem med vitaminer och fukt, skapar en skyddande film över nagelbandet.

Bäst av allt manifesterar sig denna produkt vid splittrade ändar: det släpper håraxeln, så att strängen ser mer hälsosam och väl preparerad. Även om du har oljig i rötterna, men torrt hår på spetsarna, kan majonnäs appliceras på dem delvis - endast där det är nödvändigt.

Hemlagad "kosmetisk" majonnäs

Naturligtvis är det bättre att använda en sås med hand från naturliga färska produkter för att förbereda masker. Det är mycket effektivare än butikens motsvarighet med konserveringsmedel och pulverersättningsmedel. Köpt längre lagrad och billigt, men det är här dess fördelar är uttömda. Använd det endast i nödfall, när du inte har tid eller förmåga att göra majonnäs själv. För hårvård måste du köpa en produkt med en minsta hållbarhetstid: det finns färre tillsatser och fler fördelar. Gammal, gammal i kylskåpsås är bättre att inte alls använda.

Förbereda hemlagad majonnäs ta:

 • Olja (olivolja eller solros, du kan lägga 2 - 3 skedar ricinus eller druvfrö) - 250 ml
 • Kyckling (2 delar) eller vaktel (10 stycken) ägg eller bara äggulor från dem
 • Senapspulver - 1 - 2 tsk
 • Socker - 1 tsk
 • Salt - 0,5 tsk
 • Nypressad citronsaft eller naturlig äppeläger - 1 msk. en sked.

Alla ingredienser, med undantag för olja och vinäger (citronsaft), måste piskas med en mixer till en homogen konsistens, och blanda därefter gradvis oljan i den resulterande massan. I slutändan häll i ättika och vispa kompositionen igen. Om det innehåller klumpar eller det verkar för tjockt för dig, lägg till lite kokt vatten. Därefter använder du verktyget omedelbart eller lägger det i kylskåpet.

Hur ansöker du?

Innan du applicerar några masker, eliminera risken för en allergisk reaktion genom att testa kompositionen på underarmens hud.

Eftersom såsen har en speciell lukt kan du lägga till några droppar eterisk olja.

 • Produkten måste vara frisk.
 • Hårmask från hemlagad majonnäs appliceras på smutsiga strängar längs hela längden. Särskild uppmärksamhet ägnas åt tipsen. Det är vettigt att bara feta rötterna om håret är mycket torrt eller skadat.
 • Håret är inslaget med klädesfilm och insvept med en handduk i en period från 20 minuter till 2 timmar (beroende på tillsatser och hårtyper).
 • Kompositionen tvättas av med varmt (inte varmt!) Vatten och schampo, och du måste tvätta huvudet flera gånger. Det är upp till dig att använda luftkonditionering eller inte, men vissa bloggare tror att det är helt överflödigt efter majonnäsmasken.
 • Förfarandet utförs en gång i veckan, och om håret är mycket bortskämd, mycket torrt - två gånger i veckan. Behandlingsförloppet är minst 2 månader.
 • Efter tvätt av masken sköljs håret med rent vatten med tillsats av några droppar essentiell olja av mandarin, apelsin eller citron. Som sköljbuljongnät eller kamille används också.

recept

I princip kan majonnäs (hem) appliceras hår och i ren form. Men komplexa masker tillåter att lösa flera problem på en gång.

 • Att stimulera hårväxten

Blanda 3 msk. skedar av majonnäs med 1 msk. med en sked av värmd burdockolja, distribuera produkten genom håret (utan att fokusera på rötterna, men undvika dem), täcka dem med en film och en handduk och lämna dem i 30-40 minuter. Skölj sedan krullarna noga, inte skonsam skampo.

 • Mot torrt hår och att återuppliva sitt utseende

Använd mask av 2 msk. skedar med varm majonnäs och 2 - 3 äggulor. Blandningen ska fungera i en halvtimme, varefter den ska tvättas ordentligt. Denna mask är speciellt bra på vintern när krullarna elektrifieras och utsätts för temperaturförändringar.

 • För fuktning och näring av strängarna

Lämplig komposition av 1 msk. skedar av majonnäs, 1 tsk flytande honung och 1 msk. skedar av någon vegetabilisk olja (om håret är långt kan dosen ökas). Denna mask hålls på huvudet i ungefär en timme och tvättas sedan av på vanligt sätt.

 • Att bli av med mjäll

Ta 1 msk. en sked full av majonnäs, vitlöksjuice och aloe juice, tillsätt till den resulterande blandningen 1 tsk honung. Masken gnids i hårbotten och tvättas av inte tidigare än i 20 minuter (bättre - senare om den brinnande sensationen inte stör).

 • Gåsmask har en närande och stimulerande effekt.

Det är svårare än andra, men det bör tillämpas från tid till annan. För dess förberedelse 1 msk. En sked stor jäst males med uppvärmd kefir och rengörs i värme i 30 minuter. Mayonnaise (1 matsked), 1 äggula och lite varmt smör läggs till den uppstående jästen. Du kan också blanda i några droppar eterisk olja: det neutraliserar lukten av majonnäs. Blandningen appliceras på hårbotten och håret till spetsarna, och en timme senare - tvättas av.

 • Mask för slät och glänsande hår

Gjord av 1 banan, 1 tsk olja (mandel, burdock eller kokosnöt) och 3 msk. skedar av majonnäs. Alla ingredienser piskas i en mixer och appliceras på håret. Masken avlägsnas efter 30 - 60 minuter. Cirka samma effekt ger en blandning av 1 msk. skedar av majonnäs och 1 tesked avokadoolja, och håret ser bättre ut.

 • Bra närande och stramande

Masken erhålls från 2 msk. skedar av majonnäs, 1 bra slagen ägg, 1 msk. skedar av mjukat smör och 1 msk. skedar av vassla eller mjölk. Håll denna blandning på krullarna minst 30-40 minuter under en plastlock.

 • Tungt skadat, tunt, tråkigt hår kommer att hjälpa frukt eller grönsaksmask

Första mashed jordgubbe, melon eller till och med zucchini. Vid 2 msk. sked potatismos taget 1 msk. en sked majonnäs och 1 timmes sked vegetabilisk olja att välja mellan. Om du vill kan du lägga till mashed rå äggula till masken. Blandningen fördelas över hela längden av håret och lämnas i 1 - 1,5 timmar.

 • Starkt hår bidrar till uppkomsten av hårsäckarna.

Från 2 msk. skedar av majonnäs, 1 tsk mjuk honung och ½ riven eller slagen i en blenderlök. Istället för lök kan du använda vitlök (1 - 2 nötkött), senapspulver eller rödpeppar. Denna mask ska inte hållas länge: 20 - 30 minuter räcker. Efter tvättning av det är det nödvändigt att skölja håret med vatten smaksatt med eteriska oljor.

Masker med majonnäs för omvandling av hår

Naturlig majonnäs är en användbar, men ganska hög kaloriprodukt. Och om detta inte är ett trevligt faktum för vår figur, när det gäller hårbotten och håret är motsatsen sant. Med regelbunden extern användning av denna produkt i form av hårstrålar kan du förbättra hårets skick utan allvarliga ekonomiska kostnader och hjältiska ansträngningar.

Vad är användningen av majonnäsmaskar

Majonnäs innehåller ingredienser som oftast ingår i sammansättningen av hemlagade hårmaskor: ägg, senap, ättika, citron, solros och ibland olivolja. I komplexet har dessa produkter en dubbel terapeutisk effekt:

 • Vegetabiliska oljor mjuka och närma försvagade hår från insidan, vilket påtagligt ökar processen för återhämtning.
 • Äggvit och solrosolja skapar en slags skyddande film på håret som skyddar dem mot negativa yttre faktorer: vind, regn, snö, solljus, stylingprodukter etc.
 • Senap på grund av dess uppvärmningseffekt förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och därigenom förhindrar håravfall och säkerställer tillväxten av nytt hår.
 • Vinäger och äggulor hjälper till att återställa syra-basbalansen, som nästan alltid bryter med medel för tvätt och styling, samt lägger till extra volym och hälsosam glans till lock.

Yttrande beauticians

Specialister inom kosmetologin bekräftar majonnäsens positiva egenskaper och tillåter dess användning att förbättra krullarnas struktur och utseende. De flesta rekommenderar dock att man endast använder produkten som ett komplement till professionella kosmetiska masker och sköljningar.

Mayonnaise är en bra fuktkräm för ditt hår. Använd majonnäs tillagad enligt traditionellt recept, inte diet eller kalorier.

Applicera först schampo på ditt hår, sedan ca 1 matsked mayonnaise. Sätt en plastpåse på huvudet i 20-30 minuter. Skölj sedan igen och skölj noggrant.

Frisör, kosmetolog och hårvårdslärare Rosa Digart

http://www.nt-esla.ru/main.php?p=vnesh/skinpp=uhod25

Vilken majonnäs väljer

Hemlagad majonnäs, som endast består av naturliga ingredienser, passar bäst för hårvård.

Om du inte vill ha eller inte har möjlighet att laga majonnäs själv, använd den färdiga produkten som köpts i butiken. I detta fall försöker du välja högkalorier (med en massfraktion av fett på mer än 55%) och högkvalitativ majonnäs (med det lägsta innehållet av konserveringsmedel, smaker och färgämnen).

Video: Hur man lagar en produkt hemma

Hur man använder majonnäs för hår i sin renaste form

Det enklaste sättet att använda majonnäs för att förbättra locket - det appliceras i sin rena form. Förfarandet bör utföras på ett otvättat huvud i följande ordning:

 • Stänk krullarna med vatten och torka lätt med en handduk så att de blir våta, men inte våta.
 • Sprid mayonnaisen över hela längden, inklusive rötterna, om håret är torrt och bara på spetsarna - om de är blandade.

Det rekommenderas inte att sätta majonnäs i ren form på fet hår, eftersom organiska ämnen kan ge upphov till ökad utsöndring av subkutan fett.

 • Massage hårbotten väl i 5-7 minuter, och hämta sedan håret på toppen av huvudet och värm det med en plastlock och en varm trasa.
 • Efter 1-2 timmar tvättar majonnäsmasken med varmt vatten och hygieniska hårrengöringsmedel. Eftersom majonnäs har en fet konsistens kan det vara ganska svårt att tvätta det. Dessutom kan du som en balsam använda en svag lösning av ättika i vatten.

Personer med normal och blandad hårtyp kan göra masker från majonnäs en gång i veckan, och för personer med torrt och torkat hår på grund av upprepad färgning, 2-3 gånger i veckan.

Med tillsats av ingredienser (masker med majonnäs och ägg, honung och andra)

För att återställa skadat hår

 • Majonnäs - 5 msk. l.
 • Rosemary eterisk olja - 5 droppar.
 • Mandarin eterisk olja - 5 droppar.

Blanda komponenter tills en homogen massa bildas, applicera på lock och låt i 40 minuter. Ta bort masken ska vara varmt vatten med hjälp av tvätten på huvudet.

För aktiv tillväxt

 • Majonnäs - 1 kopp.
 • Mogna avokado - 1 st.

Avokadofrukten hackas bra med en mixer och blandas med majonnäs. Sprid blandningen på förfuktat hår så att det är mer på rotdelen än på spetsarna. Blötlägg i en halvtimme, och tvätta sedan håret med varmt vatten.

Från att falla ut

 • Majonnäs - 1 msk. l.
 • Naturlig flytande honung - 1 msk. l.
 • Olivolja - 2 tsk.

Kombinera alla ingredienser, blanda väl och jämnt fördela över strängarna med hjälp av en kam med sällsynta tänder. Tvätta håret på vanligt sätt efter en timme. Kursen består av 8 sådana förfaranden (vid tillämpningshastigheten inte mer än 3 gånger i veckan).

Ett levande exempel på beredning och applicering av en annan mask som accelererar tillväxten och förhindrar håravfall visas i videon.

Video: Hur man snabbt växer hår med majonnäs

Mot mjäll

 • Majonnäs - 1 msk. l.
 • Naturlig honung - 2 tsk.
 • Nypressad vitlöksaft - 1 msk. l.
 • Aloe juice - 1 msk. l.

Efter noggrann blandning appliceras en mask som är något uppvärmd i ett vattenbad i hårbotten. Efter 30-40 minuter, tvätta den med varmt vatten, utspätt med schampo.

För att eliminera den obehagliga vitlökslukan kan du slutföra proceduren genom att skölja håret med något naturligt avkok.

Djup näring och hydratisering

Metod nummer 1

 • Majonnäs - 1 msk. l.
 • Äggula - 1 st.
 • Naturlig flytande honung - 1 tsk.
 • Jojoba / mandelolja / vetex - 1 tsk.

Applicera den resulterande masken i hårbotten och sprida den över trådarna. Torka sedan huvudet i en handduk, och efter 40-60 minuter - tvätta återstoden med vatten vid rumstemperatur.

Metod nummer 2

 • Majonnäs - 2 msk. l.
 • Corn eller linolja - 1 msk. l.
 • Overripe banan - 1 st.

Alla ingredienser är vikta i en behållare, vispa bra, vispa tills kremaktig konsistens och jämnt fördela över hela längden av håret. Efter en halvtimma, tvätta av masken med schampo.

Metod nummer 3

 • Majonnäs - 1 msk. l.
 • Senap - 1 msk. l.
 • Naturlig äppelcidervinäger - 1-2 tsk.

Applicera en varm blandning endast på rötterna och värm upp huvudet maximalt. Skölj med hygienprodukter för hår efter 1 timme.

En sådan mask kommer inte bara att mildra krullarna utan också effektivt påskynda deras tillväxt.

För glans

 • Majonnäs - 3 msk. l.
 • Nypressad citronsaft - 1 msk. l.
 • Mandelolja - 1 msk. l.

Helt blandade ingredienser appliceras på lite fuktigt hår och om möjligt värma dem för att underlätta penetreringen av näringsämnen.

Efter 20-30 minuter, tvätta av masken med varmt vatten utspätt med en liten mängd ättika.

Stärka hårsäckar

 • Majonnäs - 1 msk. l.
 • Äggula - 2 st.
 • Whey - 1-2 tsk.
 • Jästpulver - 1 tsk.
 • Smör - 1 tsk.

Först utspäd jästen i en vassla som är förvärmd i ett vattenbad så att en ganska tjock massa erhålls. Tillsätt sedan resterande ingredienser i mjölk-jästblandningen, blanda noggrant och fördela på rotdelen i 1 timme. Vid slutet av exponeringstiden tvätta huvudet med varmt vatten och schampo.

Behandling av splittrade ändar

 • Majonnäs - 2 tsk.
 • Nypressad citronsaft - 2 tsk.
 • Lökjuice - 2 tsk.
 • Naturlig flytande honung - 2 tsk.

Alla ingredienserna kombineras och appliceras på hårets ändar eller hela längden för den allmänna restaureringen av deras struktur. Om pengar inte räcker till, lägg till fler produkter i samma mängd.

Du måste hålla masken i minst 1 timme, tvätta sedan håret noggrant med schampo och balsam.

Överdriven torrhet och brittleness

Metod nummer 1

 • Majonnäs - 1 kopp.
 • Äggulor - 3 st.

Blandningen av ingredienser applicerades rikligt på håret i en gnidningsrörelse. Efter en halvtimma, tvätta håret med kallt vatten med en dubbel del av schampo.

Metod nummer 2

 • Majonnäs - 4 msk. l.
 • Äggula - 1 st.
 • Kokosolja - 2 tsk.

Den resulterande blandningen appliceras på hela längden av håret, massivt masserar hårbotten. Sätt sedan på duschlocket, linda huvudet med en trasa och vänta en timme. Tvätta av masken ska vara varmt vatten med hjälp av tvättmedel.

Metod nummer 3

 • Majonnäs - en halv kopp.
 • Yoghurt utan tillsatser - 1/4 kopp.
 • Kycklingägg - 1 st.

Allt blanda väl till en homogen massa och applicera på hårbotten och håret. Du kan hålla kompositionen från 40 minuter till 1 timme, så ska du tvätta håret med schampo. I det här fallet bör vattnet vara kallt, annars kan ägget koka på håret.

Mask med lamineringseffekt

 • Majonnäs - 1 msk. l.
 • Stugaost 18% fett - 2 msk. l.
 • Mjölk - 1-2 msk. l.

Först måste du värma upp mjölken och blanda sedan den med stallost och majonnäs före bildandet av medelhaltighet i konsistens. Smörj blandningen som erhållits i lock och låt den stå i 1 timme.

Efter det att tiden är ute, skynd inte omedelbart att tvätta av masken - späd den med lite vatten, massera hårbotten i 5-10 minuter och tvätta sedan huvudet ordentligt på vanligt sätt.

Paint Removers

 • I 1 kopp majonnäs suga 3-4 skivor rågbröd tillsammans med korst och låt stå på bordet i ca 2 timmar. Häll sedan 2 försvunna ägg i produkten och applicera all den resulterande massan på obehandlat hår. Tvätta håret med hygieniska rengöringsmedel efter 45 minuter. Utför proceduren 3 gånger i veckan tills fullständig blekning av håret.
 • Du kan också förbereda en effektiv färgbehållare med hjälp av majonnäs och en professionell kosmetisk produkt, som "Extraordinär" hårolja från L'Oreal Paris. För en halv kopp majonnäs behöver omkring 8 droppar medel. Applicera en grundligt blandad komposition till håret varje dag och håll i en halvtimme. Skölj sedan med varmt vatten och schampo. Efter 1-2 veckor kommer du tillbaka samma hårfärg.

För lättare hår

 • Majonnäs - 1 msk. l.
 • Citron - 1 st.
 • Naturlig flytande honung - 1 msk. l.
 • Olivolja - 1 tsk.

Först och främst kläm juiceet av ett citron med en juicer eller för hand. Därefter tillsättes resten av ingredienserna och blandas noggrant.

Applicera blandningen på våta strängar, sprida sig över hela längden. Täck huvudet med en plastfolie och en handduk och trimma i 3 timmar - under denna tid kommer naturliga produkter att tända håret med 1-2 toner, beroende på typ och färg. Då är det bara att tvätta av masken med varmt vatten och schampo. Om effekten verkar otillräcklig - efter 3 dagar kan proceduren upprepas.

Vad är kontraindikationerna

Extern användning av majonnäs är oacceptabel i 2 fall:

 • individuell intolerans av produkten;
 • allergi.

Naturlig majonnäs, som regel, orsakar inte en allergisk reaktion även vid långvarig exponering för hårbotten och håret. Men om andra ingredienser ingår i masken, var försiktig: allergier kan fortfarande förekomma. Därför ska du försäkra dig om att du testar den på den ömma huden på handleden eller bakom örat innan du applicerar den färdiga produkten.

Ansökningsrecensioner

Det viktigaste steget i min historia på vägen till håråterställning, tror jag majonnäsmask! Sedan tvättade jag mitt huvud 2-3 gånger i veckan, men varje gång jag gjorde en majonnäsmask enligt detta recept:

• 2-3 msk majonnäs (jag använde Sloboda);

• 1 msk. sked av honung;

• 1 msk. kumminolja;

• 1 msk. Jag havtornsolja;

Blandningen applicerades både på rötterna och längden i en timme, eller till och med två, varefter den ibland gjorde en saltskrubba för hårbotten, eftersom masken var oljig så att porerna inte skulle bli igensatta. Under den tiden (16 maj - 16 augusti) är håret mycket märkbart bättre och har vuxit.

zazuuna

http://irecommend.ru/content/maioneznaya-super-pitatelnaya-maska-dlya-povrezhdennykh-i-ubitykh-volos-fotografii-prilagayu

Jag kommer att rapportera om mina resultat. De senaste 4 månaderna har jag gjort majonesmasker varje tvätt (i kampen mot förlust). Hår blev tjockare, det verkar för mig, stärkt (mindre faller ut), glans. Skal passerat, åtminstone mycket mindre med detta problem. och sedan börjar jag tvätta en dag - och du kan se det rakt på ditt hår..

Ledi_Gamilton

http://club.passion.ru/volosy/maska-mayoneza-t23392-15.html

Jag försökte majonnäsmask. Jag vet inte, det passar kanske inte torrt hår, för då kämpade jag knappt mitt hår, hjälpte balsmen inte. Förutom lukten äckligt.

spole

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/4025341/

Och jag gillar verkligen masken från majonnäs. Sedan tvättar jag naturligtvis och applicerar balsammen. Resultatet är fantastiskt! Även L'Oreal och Kerastas ger inte något sådant! Håret är mjukt, smidigt (inte fet och luktar inte) och inga silikoner! Jag själv trodde aldrig på folkmedicin, jag trodde bara på dyra professionella medel. Men mayonnaisen avskedde mig) Ps. Mitt hår är torrt, lappat, tunt och blekt.

Nesmeyana

http://www.woman.ru/beauty/hair/thread/4025341/

Välskötta lockar med en hälsosam glans lockar alltid uppmärksamhet och ger upphov till entusiastiska utseende. Och ofta är det gamla recept som bevisats genom åren, bidrar till att skapa denna attraktiva bild. Hitta ett lämpligt recept för en hemgjord mask, och ditt hår kommer att vara en källa till stolthet och en indikator på äkta skönhet!

Mayonnaise: fördelar och skador, masker för hår och ansikte, recensioner

Delikat, välsmakande vitsås från Frankrike blev populär på bara några decennier. Idag kan inget semesterbord utan majonnäs och Olivier serveras endast med högkvalitativa, feta provencalska. Majonnets fördelar och skador beror på naturen hos de komponenter som utgör den. Hemprodukt för nytta och smak är långt före dess motsvarighet.

Majones historia

Faktum är att det finns flera versioner av ursprunget till den älskade majonnässås, men de är alla förknippade med namnet på den franska staden Mayon. På 1700-talet blev han belägrad av britterna, och dess invånare från leveranser hade bara ägg och olivolja.

En av domstolen kockarna var beordrad att laga något ut ur denna milda men användbara uppsättning ingredienser. Denna maträtt var den kalla såsen av äggula, olja, salt och kryddor. Senare serverades den i den befriade staden som tillsats till kött- och fiskrätter.

Idag finns det många recept för att göra sås, men de är alltid baserade på ägg och vegetabilisk olja. Provencalsk majonnäs, även från Frankrike, anses vara den mest populära.

Vad är bra majonnäs för hälsa

Fördelarna med majonnäs säger villkorligt, om det är en produkt av industriell produktion. Idag är denna sås sällan gjord av naturliga ingredienser. Endast majonnäs som görs hemma från färska och naturliga produkter kan vara användbar. Denna sås innehåller vitamin E, grupp B, lecitin och albumin - ämnen som är användbara för nervsystemet, huden, håret och ämnesomsättningen.

Mage och skador på majonnäs för människors hälsa är i stor utsträckning beroende av fettinnehållet i produkten. Ju mindre fettinnehåll desto lättare är såsen för matsmältning. I allmänhet förbättrar denna produkt produktionen av magsaft och bidrar därmed till intensiv matsmältning. Därför är det användbart att servera hemlagad majonnäs med kött.

Majonnäs för män och kvinnor är fördelaktigt i vitamin F, vilket hjälper till att hantera negativa miljöfaktorer och ökar kroppens stressmotstånd. För kvinnor är det en källa till fleromättade fettsyror som hjälper till att hålla huden och håret unga.

Är det möjligt att majonnäs gravid och ammande kvinnor

Dieten hos en gravid och ammande kvinna bör vara så naturlig och hälsosam som möjligt. Därför rekommenderar läkare inte att inkludera i menyn komplexa produkter, rik på kemi och genetiskt modifierade organismer. Majonnäs är en produkt som inte produceras utan kemi, vars mindre är konserveringsmedel och mononatriumglutamat.

Hemlagad majonnäs under amning och vid förlossning är inte kontraindicerad. Tvärtom bidrar det till bättre matsmältning, det viktigaste är att inte missbruka denna läckra sås.

Majonnäs för barn

Såsen kan ges till barn från 3 år som tillsats till kött eller sallader. Men du måste ta hänsyn till det faktum att butiken majonnäs fylls med emulgeringsmedel, smakförstärkare och komplexa fetter som är dåligt uppslutna av barns matsmältningsorgan. Om vi ​​pratar om en hemmaprodukt, kan de inte få bäras bort. Eddik och äggula kan orsaka allergi eller irritation i magen. Därför är det bättre att ersätta en mycket mer användbar gräddfil eller yoghurt i babymad majonnäs.

Majonnässkada och kontraindikationer att använda

Alla kemiska komponenter i produktens sammansättning är hälsofarliga. I majonnäs finns flera sådana komponenter. Dessa är emulgeringsmedel, smakförstärkare, konserveringsmedel, vegetabiliska transfetter, färgämnen. Alla är svåra att smälta eller icke-smältbara ämnen som ackumuleras på blodkärlens väggar, i tarmen, förgiftar levern. Det är precis vad butiks-majonnäs är farlig för, vars fördelar och skador på människokroppen är mycket tveksamma. Dess systematiska användning är oönskade.

Majonnäs är kontraindicerad i:

 • ökad syra i magen;
 • sår och gastrit
 • förhöjda blodkolesterolnivåer;
 • fetma;
 • leversjukdomar.

Resten av den måttliga konsumtionen av produkten skadar inte hälsan väsentligt.

Hur man byter majonnäs när dieting

Kaloriinnehållet av majonnäs per 100 g är 620-680 kcal. Detta gäller produkter med en fetthalt av mer än 55%. Ingen diet accepterar inte så tunga såser i kosten. Därför är andra sallader förberedda för sallader, och andra såser serveras för huvudrätter. Så vad kan ersätta majonnäs under en diet? Som dressing passar du med låg fetthalt surkräm eller yoghurt. Kryddor eller örter läggs till, såsom persilja och dill, för att göra förbandet mer uttrycksfullt.

Kött kan serveras yoghurt med sojasås och kryddor. I det mest extrema fallet är majonnäs tillagad hemma och utspädd med mager gräddfil, hakad vitlök tillsätts. Denna sås kan serveras med potatis, fisk eller kött. Majonnäs för viktminskning är skadlig. Det väger kosten, bidrar till ackumulering av fett, ökar aptiten. Därför nekas det, även om det är lagat hemma.

Hur man gör majonnäs hemma

De enklaste ingredienserna är inblandade i det klassiska matreceptet, vars volymer kan anpassas efter dina önskemål. Basen är högkvalitativ olivolja och färsk kycklingägg. I genomsnitt kräver 100 g olja 1 ägg.

 • slå kycklingäggskål med salt och svartpeppar;
 • lägg till lite senap, slå;
 • Lägg gradvis en tunn olivolja tills den når den önskade konsistensen i såsen.
 • tillsätt i slutet eddik som konserveringsmedel.

I vissa recept sätts citronsyra i stället för vinäger. Du kan också experimentera med en uppsättning kryddor.

Fördelar och skador på hemlagad majonnäs

Hjälmlagad sås är mycket rik på vitamin E och fettsyror. Det är därför det är användbart för förebyggande av hjärt-kärlsjukdomar och normalisering av kolesterolnivåer i blodet.

Denna produkt gör maten enklare för matsmältning, eftersom det stimulerar produktionen av magsaft. Ingrediensens naturlighet gör det möjligt att använda den i hemmet kosmetologi utan rädsla. Masker baserade på det förbättrar hudens tillstånd, föryngrar, närmar och slätar rynkor. Fördelarna med kroppen av hemlagad majonnäs är i första hand dess säkerhet. Det finns inga farliga transfetter, konserveringsmedel eller smakförstärkare. Att ge en sådan sås är möjlig för både barn och äldre.

Majonnäs för hårskönhet

De fetter som utgör majonnäs är användbara för att förbättra hårets struktur, dess näring och förhindra förlust av fukt. Masker med detta dressing uppskattas särskilt för torra och skadade lockar, som reagerar smärtfritt på torr luft och ultraviolett. Det finns många recept för användbara masker, du behöver bara välja den mest effektiva på en individuell plan.

Hårväxtmask

För att förbättra hårväxten är det nödvändigt att tillhandahålla hårsäckar med närande och stimulerande ingredienser. Majonnäs i detta fall fungerar som en användbar och näringsbaserad bas, och bakersjäst ökar tillväxten. Först 1 tsk. jäst häll en liten mängd varmt vatten och låt svälla.

Förbered sedan en mask så här:

 • piskad äggula och några droppar av någon essentiell olja läggs till jäst;
 • I ett vattenbad dränker du en bit smör, lägg till jästen;
 • Mayonnaise läggs till massan för att uppnå perfekt konsistens.

Användbar komposition appliceras på huvudet och lämnas i 1 timme, värms med en handduk. Upprepa proceduren 2-3 gånger i veckan.

Hårförlustmask

För att förhindra sprött hår och försvaga hårsäckarna utarbetas en användbar mask:

 • tona honungen i ett vattenbad (1 tsk);
 • Blanda i varmt tillstånd med majonnäs (50 ml);
 • lägg till 1 msk. l. avkok av nässla, alla blandade.

Medel i varm form appliceras på hårrötterna och sprids över hela längden. Wrap huvudet, lämna kompositionen i 1 timme. Upprepa masken 3 gånger i veckan i 1 månad.

Mask för att återställa skadat hår

Efter en misslyckad curling, färgning eller en lång vistelse i solen förlorar krullarna fukt, blir torra och olydiga. För att återställa sin skönhet och glans, förbereda följande komposition:

 • slå 2 yolks;
 • kombinera med majonnäs (30-50 ml);
 • tillsätt 3-4 droppar druvfröolja eller ylang-ylang;
 • Applicera kompositionen i 30 minuter, skölj med vatten och skölj med burdock buljong.

Paint remover mask

För att inte använda aggressiv kemi används en blandning av majonnäs och citronsaft i samma proportioner för att avlägsna färgpigmentet från håret. I ett vattenbad värms kompositionen till en temperatur av +40 ° C och appliceras över hela kretslängden under 1-2 timmar. Förfarandet upprepas var tredje dag tills önskad effekt uppnås. Om hårfärgen är radikalt annorlunda än den naturliga kan äppelvinäger användas istället för citron, det kommer fortare att avlägsna pigmentet och inte skada håret.

Mask för lätta hår

Använd som en mask en hemlagad majonnäs eller i kombination med andra ingredienser. Om du använder en sås appliceras den på krullarna var tredje dag i 2 månader. Efter denna tidsperiod blir håret lättat med 2 toner.

För en mer uttalad effekt blandas majonnäs med honung och citronsaft. Den användbara kompositionen upphettas och varm appliceras på huvudet och täcker den med cellofan. Förfarandet upprepas 2 gånger i veckan.

Masker för torrt hår

Majonnäs som en källa till vitamin E och fett är mycket användbar för torra krusar. Dess effektivitet stöds av ingredienser som:

 • aloe juice;
 • honung;
 • kycklingägg
 • kokosnötolja;
 • fet gräddfil.

Komponenterna är blandade i valfri kombination och proportioner, det viktigaste är att uppnå en konsistens som är lämplig för applicering. Kompositionerna växlar så att håret inte blir vant vid de aktiva komponenterna.

Hemlaminering hår

Grunderna för masken för laminering är korrekt beredd gelatin. Vanligtvis kräver ¼ kopp varmt vatten 2 msk. l. pellets. Efter det att de är upplösta, tillsätts majonnäs till uppslamningen i en sådan mängd att en tjock konsistens erhålles. Masken appliceras på locken med en pensel, isolerad med cellofan och lämnas i 1 timme. Förfarandet kan upprepas 1 gång per vecka.

Det finns ett annat alternativ för laminering hemma. För detta blandas såsen med majsstärkelse, får svälla och sätta på lockar. Proportionerna är ungefär samma.

Fördelarna med majonnäs för hud

För att förbättra hudfärgen, stram den ovala, släta ut rynkorna och bli av med akne använder många kvinnor hemlagade majonnäsmaskar. De innehåller mycket vitamin E, kolin och lecitin, som skyddar celler från fria radikaler, stimulerar produktionen av kollagen och elastan, och också rengör dem. Du kan inte använda dessa masker för svår kärlsnät i ansiktet och purulenta utslag. Om en kvinna har fet hud, är sådana kompositioner också kontraindicerade.

Anti-rynk ansiktsmask

För att förbättra hudtonen och mjuka fina rynkor kombineras majonnäs med följande ingredienser:

 • starkt te svart te;
 • honung;
 • kycklingägg
 • olivolja;
 • kokta potatisar;
 • tomat;
 • gräddfil.

I vilken komposition som helst är det användbart att tillsätta 2-3 droppar av en lämplig eterisk olja. Masken från hemlagad majonnäs, honung och tebladen har en hög effektivitet. Detta appliceras på huden i 25 minuter, 3 gånger i veckan.

Om biprodukter orsakar allergier kan du göra en mask av tjock stallost, majonnäs och olivolja. Ingredienser tas i godtyckliga proportioner. Så att huden inte vänjer sig vid de aktiva komponenterna, förändras kompositionerna, och majonnäs ersätts med inte mindre användbar gräddfil.

Acne Face Mask

Akne och olika utslag är frekventa satelliter av fet eller kombinationshud. För att bli av med dem måste du noggrant rengöra porerna, använda antibakteriella och antiinflammatoriska medel.

Receptet på en fördelaktig akne rensningsmask:

 • kläm 1 msk. l. citronsaft;
 • anslut med 1 tsk. flytande honung;
 • lägg till skålen med tjock majonnäs (3 msk. l.).

Kompositionen torkar huden och hudutslag, desinficerar, närmar och lysnar. Upprepa masken 2-3 gånger i veckan.

Om huden är fet kan den rengöras av överskott av talg, smuts och torka utslaget med en enkel saltskrubba. För dess beredning blandas majonnäs med fint salt i en andel av 3: 1. Först appliceras kompositionen i fetstil på ansiktet i 10 minuter och masseras sedan med fingertopparna i ytterligare 5 minuter. Användbar skrubb tvättas först med varmt och kallt vatten. Någon gång i ansiktet är det en liten rubbning, som snart kommer att passera. För torr hud är denna skrubb inte lämplig.

slutsats

Majonnets fördelar och skador är två tvivelaktiga egenskaper hos en enda produkt. Denna franska sås är så läckra att en sällsynt person kan vägra det. Med måttlig konsumtion finns det inget allvarligt hot mot hälsan, speciellt om den är hemberedd från beprövade produkter. Förvara majonnäs innehåller nästan inga levande ingredienser, så det är ett värdelöst fett kosttillskott som du borde vägra alls.Nästa Artikel
Lusar avlägsnas, och huvudet kliar fortfarande efter dem?