Psoriasis salva på huvudet


Det finns sjukdomar vars natur förblir ett mysterium idag. Detta inkluderar psoriasis: läkare hänvisar till autoimmuna patologier som inte orsakas av någon infektion. Hur och hur kan det behandlas? Rekommendationerna nedan hjälper dig att hitta en botemedel mot psoriasis.

Hur fungerar psoriasis salva?

Salvor för psoriasis på huvudet är gjorda på grundval av olika ingredienser som har viss effekt på denna sjukdom. Den första gruppen består av icke-hormonella läkemedel, som indikeras för tidig behandling. Dessa inkluderar antiseptiska salvor och pastor innehållande salicylsyra och borsyra, zink eller svavel. Björk tjära i psoriasis, som är en del av salvor, är också effektiv - det har en desinfektionseffekt.

Den andra gruppen innehåller hormoner, betraktas som "tung artilleri" vid behandling av huvudpsoriasis. Sådana droger är effektivare, men deras huvudsakliga nackdel är den gradvisa beroende av komponenterna. Dessutom är antalet biverkningar mycket stora. Huvudkomponenterna för sådana salvor mot psoriasis är triamcinolon, vilket minskar inflammation och klåda, flumetason, som har antiallergiska effekter. Kompositionen innehåller också ofta clobetasol, hydrokortison, betametason - antiinflammatoriska ämnen.

Hur man behandlar psoriasis

Psoriasis är en sjukdom som inte kännetecknas av fullständig botemedel: du kan bara lindra tillståndet och bli av med sjukdomen. Behandlingen i detta fall beror helt på patologins utvecklingsstadium, varför läkemedlen och rutinerna väljs individuellt:

 1. Det kännetecknas av frånvaron av nya utslag, så patienter klagar inte över någonting.
 2. Skalning och irritation i huden förekommer, allt kliar komplementeras.
 3. Symtom innefattar inflammation, sprickbildning och sårskador med sår.
 4. I stället för att peeling på huden verkar förtjockning och grovbildning.
 5. Stora, röda plack med skalor noteras, vilka sedan avskalas och ersätts med gråaktiga partiklar som slår hela huvudet och sträcker sig bortom hårlinjen.

I de tidiga stadierna kan utvecklingen av sjukdomen stoppas med kost och vitaminer. Allt detta måste kombineras med sedativa, dvs lugnande förberedelser. Dessutom rekommenderas att använda shampoo, balsam eller spray för hårväxt för att stoppa förlusten. Effektivt för psoriasis är Aleran varumärkesprodukter. När sjukdomen fortskrider, måste mer allvarliga metoder användas: För det första icke-hormonella salvor och sedan hormonella.

Psoriasisbehandling med medicinering

Läget för läkemedelsbehandling för psoriasis ingår i den så kallade "terapeutiska interventionsstegen". Detta system består i att välja en lista över droger beroende på svårigheten hos sjukdomen hos varje patient. Lokal behandling av psoriasis är en effekt på de drabbade områdena med speciella krämer och salvor och föregår allvarligare förfaranden.

Non-hormonell psoriasis salva

Psoriasis salva på huvudet

Psoriasis salva på huvudet - vad gäller

En effektiv salva för psoriasis på huvudet är en oumbärlig del av en effektiv behandling för denna sjukdom. Tyvärr är det omöjligt att fullständigt bota psoriasis, men det är möjligt att lindra patientens tillstånd och förlänga remissionsstadiet. Så, vilken sorts salva kan smita lår av sjukdomen på huvudet? För att ge ett tydligt svar på denna fråga är det i princip nödvändigt att veta vilka typer av droger som används lokalt för psoriasis.

Hormonalva för behandling av hårbottenpsoriasis

Så, för behandling av denna sjukdom, används 2 typer av läkemedel - icke-hormonella och hormonella. Låt oss börja med det sista.

Hormonala salvor för psoriasis i hårbotten används ofta i akutstadiet. Sammansättningen av dessa läkemedel gör det möjligt att omedelbart lindra klåda och inflammation. Salvor innehåller hormoner i glukokortikosteroidgruppen.

Varning! Hormonala salvor är endast föreskrivna efter en läkarundersökning! Dessa läkemedel har en mycket stark effekt och kan orsaka allvarliga biverkningar om de är felaktigt utvalda.

Hormonala salvor varierar i styrka och koncentration av hormonet. Exempelvis är läkemedel med glukokortikosteroider upp till 5 procent ordinerade av läkare med svaga hudskador eller småbarn. På apotek finns ett brett sortiment av sådana salvor.

Måttliga starka salvor innehåller hormoner som prednison och prednikarbat. Oftast används de i kronisk sjukdom.

När det gäller starka produkter, ordineras de för omfattande hudskador. Dessutom finns det en skillnad i genereringen av droger. Medel i den gamla generationen har en mindre stark effekt, men biverkningar uppträder mycket oftare. Men de senaste salvorna har större effektivitet och mindre sannolikhet för biverkningar.

Biverkningar av hormonala salvor

Vilka biverkningar kan orsaka hormonell salva?

 1. Beroende på åtgärden och behovet av att öka dosen. I detta fall måste du snabbt avbryta salvan (strikt under ledning av en läkare!)
 2. Ökad klåda och irritation i huden.
 3. Förekomsten av kokar och finnar.
 4. Ökad flakning, död hud kan bokstavligen falla i bitar.
 5. Biverkningar från levern - dess ökning och försämring av funktionen.
 6. Njurarnas försvagning, kalciummetabolism.

För att undvika sådana fenomen är det nödvändigt att endast använda salven under överinseende av en läkare och följa de allmänna principerna om riktig näring och dricka mer rent vatten.

Så smutsar du huvudet med psoriasis: Effektiva medel

När det gäller icke-hormonella läkemedel för behandling av hårbotten, så kommer naturligtvis deras användning inte att orsaka sådana biverkningar. Det enda negativa av dessa medel - effekten kommer åtminstone efter en vecka med regelbunden användning.

Om det inte finns något behov av att snabbt lindra klåda, inflammation eller brännande, föredrar läkare salvor utan hormoner i kompositionen. De påverkar inte njurar, lever och andra viktiga organ.

Vad är att smärta psoriasis på huvudet, om det inte finns något behov av att använda hormonella droger?

Massalternativ, vi ger några av dem.

Salicylsalva

Denna salva används ofta vid behandling av psoriasis på huvudet och på kroppens hud. Kompositionen innefattar salicylsyra, som effektivt bekämpar olika hudinflammationer. Nackdelen med denna salva är att den också kan vara beroendeframkallande och effekten kommer att vara borta.

Av biverkningarna kan identifieras ökad desquamation, utseende av finnar. Salicylsalva för behandling av psoriasis på huvudet används som regel uteslutande som en del av ett integrerat tillvägagångssätt. Dess kostnad är låg - vanligtvis överskrider den inte 150 rubel.

Cream losterin

Detta verktyg har en krämstruktur. Losterins sammansättning syftar till att lindra inflammation och hudregenerering. Grädden har ingredienser som salicylsyra, karbamid, mandelolja och panthenol. Krämen läker perfekt huden och minskar inflammationen.

Zinkpasta och salva

Dessa gamla och beprövade medel har en begränsande effekt på tillväxten av psoriasisplåtar. Klistra och salva på de redan uppträdda förtjockningarna verkar absorberande.

Fast salva

Snarare starkt betyder att man har ackumulativ effekt. Det vill säga resultatet kan ses 2-3 veckor efter kursstart. Salvan sammansatt innehåller komponenter såsom borsyra, petrolatum, kolofonium och andra. Trots moderna människans lite fantastiska komponenter har salvan god effekt.

Det finns några begränsningar i bruk, till exempel, du kan inte ta ett bad mer än 2 gånger i veckan under behandlingen. Dessutom kan verktyget inte användas för gravida, lakterande såväl som personer med nedsatt njurfunktion.

Cartaline salva

Den mycket rika kompositionen av det här verktyget ger dig en ganska bra effekt. Läkemedlet är gjord på basis av fett, med tillsats av sådana komponenter som lavendelolja och eukalyptus, vitaminer A och D, honung, extrakt av tåget och kamille. Hållbar effekt inträffar efter en månadskurs. Det finns inga speciella kontraindikationer, förutom allergier mot specifika komponenter i salvan, till exempel, honung.

Salva och kräm baserad på tjära

Sådana medel har snabbt antiinflammatorisk effekt, samt bidrar till återställandet av huden. Olika koncentrationer av tjära tillåter dig att välja en salva eller kräm för varje enskilt fall.

Det finns bara några regler. Till exempel bör läkemedlet inte utsättas för solljus. Därför är det inte möjligt att sola efter applicering, det kan orsaka brännskador och till och med tillväxten av maligna tumörer. En annan men att det är omöjligt att använda sådana medel för personer med njursjukdom, liksom för gravida och ammande kvinnor.

Krämer med en syntetisk analog av vitamin D

Den positiva effekten av detta vitamin på huden har länge bevisats. Därför skapades medel med en syntetisk analog av detta ämne. Tilldela dessa krämer under lång tid - från en månad till ett år. Från biverkningar kan särskiljas exacerbation av psoriasis, liksom en överdos av kalcium.

Ichthyol huvudpsoriasis salva

En annan gammal och beprövad behandling av psoriasis. Salvan har en stor antiinflammatorisk, antiseptisk och regenererande effekt.

Svavelolja

Läkemedlet är tillgängligt i två olika koncentrationer - 10 procent och 33. Det har en antiseptisk, regenererande effekt. Dessutom lindrar verktyget klåda. Det finns inga specifika kontraindikationer och biverkningar, det är just därför att svavelsalva har använts i många år vid behandling av inte bara psoriasis utan även andra hudsjukdomar.

slutsats

Så vi räknade ut vad är den effektiva salva för psoriasis på huvudet. Deras användning kommer att bidra till att avsevärt lindra patientens tillstånd och ens uppnå en lång period av remission av sjukdomen.

Bota för psoriasis på huvudet

Salva och kräm för psoriasis på huvudet väljs beroende på svårighetsgraden av patologin och svårighetsgraden av utslaget, närvaron av en exudativ komponent.

I de flesta fall är det svårt att förutspå hur huden ska reagera på användningen, det beror på patientens individuella egenskaper.

Syftet med utnämningen av medel för lokal användning

Psoriasis i hårbotten karakteriseras av utseende av plack, vars yta är täckt med ett tätt lager av dödsvågar. Sådana element sammanfogar sig, och sedan är hela huvudet täckt med en skorpa. För behandling av psoriasis väljs systemiska droger, men utan salvor kommer deras terapeutiska effekt att vara ofullständig.

Användning av externa agenter krävs:

 • för att minska det inflammatoriska svaret
 • för att påskynda resorptionen av formade plack;
 • för att lindra obehag - klåda och brännande;
 • för att förhindra spridningen av psoriasiselement över hela ytan av huvudet.

Hur man bota psoriasis i huvudet - den behandlande läkaren kommer att förklara. Det är svårt att välja en effektiv salva på egen hand, och du måste ta hänsyn till att vissa externa medel är kontraindicerade i ett visst stadium av sjukdomen.

Salvor och krämer som används i psoriasis är uppdelade i hormonella och icke-hormonella. Behandling i ett tidigt skede av sjukdomen börjar med användning av läkemedel som inte innehåller hormoner.

Dessa verktyg eliminerar klåda och skalning, skyddar huden från negativa yttre påverkan och leder till omvänd utveckling av plack.

Icke-hormonella salvor är gjorda på basis av tjära, salicylsyra, olja, fett, vegetabiliska komponenter.

Hormonala preparat för extern applikation har en hög terapeutisk effekt. De inom några dagars användning minskar svullnaden i huden, gör plackorna mindre och eliminerar nästan obehaget.

Tilldela salva med hormoner i avancerade fall av psoriasis på huvudet. Detta beror på att glukokortikosteroider, med långvarig och frekvent användning, leder till missbruk och orsakar allvarliga komplikationer.

Hur man väljer antipsoriatisk salva

En salva väljs ut för psoriasis i hårbotten endast av läkaren efter undersökningen och i kombination med systemiska medel eller med fysioterapeutiska förfaranden. Läkaren kan rekommendera användning av flera externa mediciner, valet bör ta hänsyn till följande rekommendationer:

 • Börja omedelbart behandlingen av psoriasis på huvudet med antibakteriella och hormonella externa medel är inte värt det. Huden blir snabbt vant vid den aktiva komponenten och slutar därför ofta att reagera på den.
 • Extern terapi väljs så snart de första psoriasisförändringarna uppträder på huvudet. Vid detta tillfälle stannar salvor och krämer som har antiseptisk, mjukgörande och peelingverk ofta sjukdomsprogressionen.
 • Psoriasis på huvudet behandlas inte samtidigt med flera läkemedel med lokal åtgärd. Om flera läkemedel används samtidigt är en allergisk reaktion möjlig, och det blir svårt att förstå vilken medicin som hjälper.
 • Du kan inte få salvan, som rådgör andra patienter med psoriasis. Skalig zoster i varje patient utvecklas annorlunda, och därför kan regimerna som doktorn förskrivit inte vara densamma.
 • Om det tidigare använda läkemedlet med framgång har upphört att hjälpa, är det nödvändigt att fastställa den försvårande faktorn. Ofta går symtomen på sjukdomen inte bort om en allergiframkallande produkt är närvarande i kosten eller om olämpliga hårvårdsprodukter används. Avskaffandet av dessa orsaker till sjukdomen förbättrar kvaliteten på lokal behandling.
 • Komponenterna i någon antipsoriatisk salva tränger bättre in i epidermis om huden förindunstas. Det är inte nödvändigt att tvätta håret varje gång. Det är nog att byta huvudet med en handduk doppad i varmt vatten i en halvtimme före användning.

Lokal botemedel mot psoriasis på huvudet bör användas inte bara i den akuta fasen av sjukdomen. Plocka upp salva och med en förebyggande effekt mjukar huden, förhindrar irritation och skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön.

Icke-hormonell salva

Salvor utan hormoner används i början av psoriasis på huvudet omedelbart efter utseendet av de första förändringarna. Dessa verktyg är inte beroendeframkallande, leder inte till atrofi i huden, påverkar inte inre organens funktion.

Det finns nackdelar med dessa läkemedel, varav den främsta är den långsamma utvecklingen av den terapeutiska effekten, de flesta patienter rapporterar en positiv trend efter 7-10 dagars användning av icke-hormonella läkemedel.

Salicylsalva

Läkemedlet har antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. I psoriasis värderas keratolytisk egenskap hos salicylsyra också - förmågan att förstöra döda hudvågor.

I det aktiva skedet av psoriasis används 2% salicylsalva. Sätt på ångplåtar i förväg, så proceduren är bäst att göra efter en dusch eller ett badkar. Vid akut inflammation är appliceringsfrekvensen två gånger om dagen, då kan du byta till en enda användning av läkemedlet.

Om du applicerar psoriasiselement med salicylsalva, bör du förbereda dig för att sängkläder kommer att bli bortskämda - liniment har en fet bas. Varaktigheten av att använda lokala läkemedel med salicylsyra är inte mer än en månad, varefter en paus på två veckor tas.

Zinksalva

Zinkpasta, eller annars salva, har uttalade antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Användningen av läkemedlet i psoriasis leder till en minskning av obehag, förbättrar vävnadsregenerering, normaliserar talgkörtlarna.

Applicera pasta på huvudet ska vara flera gånger om dagen efter fördämning av plack. Under de första dagarna av sjukdomens förvärmning är det önskvärt att komponenterna i läkemedlet ligger på plattans yta i flera timmar, så att pastan används före sänggåendet.

För hårbottenpsoriasis används Lassarpasta ofta - en blandning av zinkpasta med salicylsalva. Två aktiva komponenter förbättrar verkan av varandra, på grund av vilken den omvända utvecklingen av psoriasiselement accelereras.

Tjärbaserad salva

Björk tjära är ett naturligt medel som är utrustad med keratolytiska, antiseptiska, antiparasitiska, antiinflammatoriska egenskaper. På basis av tjära skapade flera salvor som används i psoriasis.

Deras användning leder till minskning av klåda och irritation, påskyndar läkning av huden, mjukar plattorna och förhindrar patogener att komma in i såren.

Psoriasis i hårbotten behandlas med salvor: Anthraminsyra, Antrasulfonsyra, Colloidin. För att smutsa huden på dessa droger kan du själv bestämma dig, men bara behandlingen börjar med bearbetning av ett litet område, eftersom tjära ibland orsakar en allergisk reaktion.

Preparat med tjära har hög antipsoriatisk aktivitet, men används sällan. Och detta beror främst på deras specifika lukt, vilket är svårt att ta bort, även efter schamponering. Men vissa människor gillar den naturliga lukten av tjära, och de föredrar denna friska doft till kemiska dofter.

Fettbaserad salva

Medicinsk fett mjukar ytskiktet i huden, aktiverar biokemiska reaktioner och därigenom accelererar cellförnyelsen. Dessutom bidrar fett till att minska smärta, minskar klåda och inflammatorisk respons.

För psoriasis rekommenderar dermatologer att använda Kartalin-salva på den håriga delen av huden. Förutom fett innehåller det växtekstrakter. Efter applicering bör du inte tvätta huvudet i 12 timmar; använd läkemedlet en gång om dagen.

Acrosalbaserad psoriasiskräm med korrekt användning leder till fullständig försvinnande av psoriasiselement, efter att det har använts i kursen finns inga pigmenterade fläckar kvar på huden. Hög effektivitet vid behandling av scaly berövande olika läkemedel Antipsor, Antipsoriasis, Magnipsor.

Oljebaserad salva

Externa produkter som innehåller naftalen exfolierar döda hudpartiklar, aktiverar epitelets tillväxtzon, leder till resorption av plack. Till oljeblandande salvor ingår Naftalan, Psori-naft, Dermo-naft. Deras användning minimerar obehag, ökar lokal immunitet.

Läkare rekommenderar användningen av lokala agenter med naftalan i sjukdomsintaget, det vill säga när den akuta perioden av sjukdomen sjunker.

Salva med vitaminer

Vitaminer som ingår i det yttre sättet för psoriasis, förbättrar metaboliska processer och ger näring till hudcellerna. Dayvonex salva innehåller en analog av vitamin D3, under påverkan av läkemedlets komponenter, döda partiklar från plackens yta avlägsnas bättre, aktiviteten hos T-lymfocyter reduceras. Dayvoneks för behandling av psoriasis appliceras först efter 18 år.

Calcipotriolsalva hämmar celldelning, det leder gradvis till läkning av psoriasiselement. Medel Videstim innehåller retinol, som aktiverar metaboliska processer och påskyndar läkning av huden. Detta läkemedel ordineras efter det att den akuta processen har minskat.

För psoriasis i huvudet utförs salvbehandlingen i steg. Först de nödvändiga sätten att minska inflammatorisk process och ha keratolytisk effekt.

Efter nedsättning av det aktiva steget används preparat för att hjälpa till vid vävnadsregenerering. Under remissionstiden behöver du ständigt använda krämer som mjuknar hårbotten och förhindrar irritation.

Hormonalva

Hormonalmedicin för psoriasis på huvudet ordineras endast av en läkare. Salva med glukokortikosteroider för flera tillämpningar minskar i hög grad klåda och irritation, under deras inflytande stannar utvecklingen av plack, och de försvinner gradvis. Men medel med hormoner används endast enligt strikta indikationer.

Hormonala externa medel är uppdelade i fyra grupper enligt deras styrka. Den första gruppen innehåller Prednisolon och Hydrocortison-salvor, som kännetecknas av en svag antiinflammatorisk effekt, men det finns inga negativa reaktioner på deras användning.

Stark terapeutisk effekt är olika salvor Cloveit, Dermoveit, de ordineras i extrema fall och i en period som inte överstiger 5 dagar. Externa preparat med hormoner använder inte mer än 14 dagar, mångfalden av deras applicering - upp till tre gånger per dag.

Förlängning av behandlingsförloppet eller ökning av användningsfrekvensen leder till atrofi i huden och kan orsaka systemiska störningar. Medel baserade på glukokortikosteroider lindrar akuta manifestationer av psoriasis och behandlas sedan med andra läkemedel.

Psoriasis i hårbotten är en patologi som leder inte bara till fysiskt lidande. Bildandet av fula plack och korst på huvudet orsakar inre obehag och tvingar ofta en person att leda ett återkommande liv.

Korrekt utvald salva och användning av antipsoriatiska schampon hjälper till att snabbt avlägsna huddefekter och förhindra förvärring av sjukdomen.

Vilken typ av salva hjälper psoriasis på huvudet

Vid behandling av psoriasis i kroppens öppna områden används ofta salva. Smärtsamma psoriasisplåtar som påverkar hårbotten ligger i en svår att nå, under håret. Vanligtvis påverkar psoriasis hårlinjen och går till pannan, till templen eller till baksidan av nacken. Skalning, rodnad och utmattande klåda orsakar mycket obehag för patienterna. Behandling med salvor anses vara effektiv och hjälper till att uppnå långvarig remission.

Intressant! Om du behandlar hudsjukdomen i ett tidigt skede kan du snabbt uppnå eftergift.

Typer av mediciner

En effektiv salva för behandling av psoriasis på håret kan köpas på apoteket, beställt på ett certifierat apotek eller i en butik med medicinsk kosmetika. Analys av priser visar att förvärvet i stora apotekskedjor eller via Internet är billigare med i genomsnitt 3-7%. Följande är de mest populära salvorna och deras karakteristiska egenskaper.

Salicylsalva

Billiga medicin som används för att behandla hårbotten. Läkemedlet anses vara populärt bland patienter med psoriasis i akut stadium. Den maximala mängd salicylsalva som en vuxen säkert kan använda är högst 10 ml per dag. Behandlingen utförs av kursen, kursens längd och användningsfrekvensen väljs av en hudläkare. Enligt recensioner har vissa patienter svårt att tvätta salven, så det här verktyget är inte lämpligt för alla. Dermatologer säger att resultatet från ansökan sker inom 3 dagar och varar i minst en månad efter avslutad behandling med detta läkemedel.

Varning! Verktyget kan torka ut huden och orsaka riklig avskalning. Vanligtvis är salicyl förskrivet för att suga, med framgång klarar man med rikligt exsudat.

Naftaderm

Den klassiska metoden för behandling av psoriasis är Naftalanolja, som i mer än ett sekel har använts för att framgångsrikt lindra attacker av denna sjukdom. För att remission ska vara stabil behöver du minst 2-3 veckor för att använda denna medicinering. Salvan ger följande resultat:

 • högkvalitativ anestesi
 • snabbt avlägsnande av inflammation
 • eliminering av klåda;
 • läkning av sår och tårar i huden.

Recensioner säger att Naftaderm nästan omedelbart lindrar det obehagliga obehaget och känslan av täthet i området med psoriasisfall. Smörjmedlet ska vara ett tunt skikt, direkt på hårbotten. Gnidde läkemedlet inte ska vara, det absorberas oberoende. Under vilka förhållanden kan psoriasis behandlas med Naftaderm?

Barn applicerar Naftaderm kontraindicerat. Det finns inga uppgifter om läkemedlets säkerhet i förhållande till behandlingen av gravida eller ammande patienter, så behandlingen utförs i samråd med hudläkaren och gynekologen.

Det är viktigt! Efter 4 veckor med att använda Naphtaderm behöver du besöka en hudläkare och se till att behandlingen kan fortsätta.

Dayvoneks

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i denna salva är kalcipotriol. Konsistensen av läkemedlet är idealisk för behandling av hårbotten, salva viskös, väl absorberad. Dermatologer rekommenderar ofta Dayvonex mot vulgär psoriasis, men andra typer av sjukdomar kan också behandlas. Flera funktioner i användningen av droger, vilket är användbart för att lära patienter:

 1. Smöra hårbotten bör regelbundet, varje dag. De som försöker behandla plack en gång i veckan kommer inte att bli framgångsrika.
 2. Den aktiva aktiva beståndsdelen inhiberar starkt uppdelningen av keratinocyter, hjälper till att lindra tillståndet.
 3. Kalcipotriol i sin kemiska sammansättning liknar vitamin D3 och har en liknande terapeutisk effekt.
 4. En kontinuerlig kurs är ca 2 månader, varefter sannolikheten för biverkningar ökar.
 5. Dayvonex eliminerar psoriasis huvudskada hos vuxna och barn från 6 år.

Barn kan bara behandla sina huvuden efter en barnläkare och en hudläkare ger sitt godkännande. Vem kan inte behandla psoriasis Dayvoneksom:

 • lider av allergier mot läkemedlets komponenter;
 • gravida och ammande kvinnor
 • patienter med kalciummetabolism
 • personer över 65 år gammal.

Dayvoneks behöver inte tvätta hårbotten, det är viktigt att sova för att inte torka all medicin på kudden.

Varning! Att få medicinen på ansiktet är oönskade, och på slemhinnan är det farligt.

Magnipsor

Grunden för läkemedelsfettfettet. Dermatologer säger att de positiva resultaten från Magnipsor-behandling uppnås av de patienter som följer en diet. Det är nödvändigt att ta bort från kosten:

 • ägg;
 • röda frukter och grönsaker;
 • mjölk och mejeriprodukter;
 • choklad;
 • lök, kryddor och vitlök;
 • citrusfrukter

Mot bakgrund av en sådan kraft kommer Magnipsor att arbeta efter 1-3 applikationer. Några rekommendationer som läkare ger:

 1. Smöra huden i hårbotten bör vara ett par gånger om dagen.
 2. Först och främst bör den medicinska kompositionen appliceras på de mest smärtsamma områdena i hårbotten. Den smärtstillande effekten av salvan kommer snabbt att lindra tillståndet.
 3. Det ska försiktigt massera drogen i hårbotten, så läkemedel tränger snabbt in i de djupa lagren av dermis.
 4. Under de första dagarna av användningen kan patienten uppleva allvarlig klåda i 5-10 sekunder efter applicering av läkemedlet. Det viktigaste är att inte kamma huden, en sådan reaktion anses normalt.

Det anses att Magnipsor är effektivare som ett medel för monoterapi, och är dåligt kombinerat med andra droger. Vem ska inte behandlas med psoriasis Magnipsor:

 • barn under 7 år
 • gravida kvinnor;
 • lakterande kvinnor.

Biverkningar inkluderar en subjektiv känsla av värme vid användningsstället för läkemedlet, irriterande klåda, rödaktig svullnad utslag.

Tips! Om dessa symptom uppstår, tvätta läkemedlet från hårbotten och ta en antihistamin.

Ett integrerat tillvägagångssätt för behandling av psoriasis på huvudet

Behandling under överinseende av en hudläkare gör att du kan justera läkarens recept genom reaktionen som kroppen ger. Garanterade effektiva droger existerar inte, eftersom psoriasis i hårbotten i stor utsträckning har en individuell kurs. Med ett integrerat tillvägagångssätt ska läkaren välja kombinationer av läkemedel. Enligt recensioner ger användningen av följande grupper av läkemedel ett stabilt resultat och remission:

 1. Keratolytiska salvor: svavelsyra, svavel-salicylsyra, kvicksilver-salicylsyra, tikthol, tjära, resorcinol. 2-3 salvor kan användas samtidigt om läkaren har godkänt det.
 2. Glukokortikoid salva. Den riktade effekten av hormonala salvor läker snabbt huden. Utmärkt recensioner har droger som Belosalik eller Beloderm. Remission av psoriasis i hårbotten kräver en kort kurs strängt under kontroll av en hudläkare. Det är omöjligt att behandla hudsjukdomar med sådana kraftfulla verktyg på egen hand.
 3. Vitamin D och dithranol lotioner, schampo, tjära tvål. Detta är en relativt billig medicinsk kosmetika, som nästan alltid kompletterar behandlingen med salvor. Smöra huden bör vara efter att ha tvättat huvudet.

Förutom läkemedel kan psoriasis behandlas med hemmagjorda salvor, formuleringar baserade på medicinalväxter, tjära, fett eller tång.

Enkla och effektiva hemlagade recept

Högkvalitativa råvaror för hemmetoder för psoriasis i hårbotten kan köpas på apotek billigt. Konvalescenta patienter säger att följande behandling ger bra resultat:

 1. Ta en fem liter pack dogrose grenar och bränna. Låt askan, blanda den med petroleumgel. Applicera blandningen på huden. Håll salva i kylskåpet.
 2. Blanda äggvita med petrolatum, tillsätt ca 250 g fett, ca 20 g lind honung och ca 20 g torrmark. Applicera omedelbart efter beredning av kompositionen, förvara inte under lång tid.
 3. Kram Kalanchoe juice (ca 10 ml), blanda med ett glas honung, tillsätt 30g eukalyptusolja. Medel kan endast förvaras i kylskåpet högst 1 vecka.
 4. Blå lera (säljs i apotek) blandat med vatten, sammansättningen av kompositionen bör vara tjock, som sur grädde. Tillsätt 50 g tjära (bäst av alla björkar) och cirka 50 bitar av krossade Ascorutin tabletter. Detta läkemedel kostar ett öre och säljs i alla apotek. Salva perfekt lindrar klåda och irritation i psoriasis i hårbotten, orsakar inte missbruk eller allergier.

Det finns inget resultat av sådan behandling, ingen specialist kan förutsäga. Fördelarna med traditionella metoder är att de är billiga och kostnaden för experimentet på plånboken hamnar inte exakt. Dermatologer bekräftar att med en diet är det möjligt att uppnå en förbättring med populära metoder. Men med allvarlig psoriasis, särskilt med erytem, ​​är det ingen mening att smita på huvudet, du behöver byta till systemiska droger. Det är nödvändigt att behandla psoriasis med injektioner eller tabletter om användningen av externa medel inte ger resultat inom 3-6 månader. Komponenterna som utgör folkläkemedlen finns i konventionella salvor för hårbotten i hårbotten. Den enda skillnaden är pris och biotillgänglighet.

Om du hittar ett fel, välj textfragmentet och tryck Ctrl + Enter.

Vi kommer vara mycket tacksamma om du betygsätter det och delar det på sociala nätverk.

De bästa salvorna och krämerna för psoriasis i hårbotten

Det händer att på grund av vissa faktorer uppträder psoriasis på håret, vilket åtföljs av bildandet av foci av död hud som liknar en paraffinfilm. Sjukdomen åtföljs av klåda och rodnad i hårbotten. Hur är det i det här fallet? Är det möjligt att behandla sjukdomen lokalt med speciella krämer och salvor för psoriasis? I detta kommer vi nu att räkna ut det och hjälpa dig att hitta den salva som passar bäst för varje enskilt fall.

Vad ska vara psoriasis salva

Naturen av psoriasis har inte studerats fullt ut av läkare. Experter kan inte komma till ett otvetydigt svar, vilket provar utvecklingen av sjukdomar.

Bland orsakerna är:

 • hormonella förändringar (särskilt i ung ålder och under graviditet);
 • autoimmuna störningar i samband med överföring av allvarliga infektionssjukdomar;
 • konstant stress och nervchocker;
 • utveckling av svamp i hårbotten;
 • kränkning av metaboliska processer;
 • genetisk predisposition;
 • ohälsosam diet, särskilt styva dieter;
 • och några andra faktorer.

Därför eliminerar den ursprungliga källan att bli av med sjukdomen för alltid. Men för att rengöra hårbotten i hårbotten, lindra inflammation eller övervinna svampen behöver du bara använda speciella geler, salvor och krämer, gnidade i hårets dermis.

Intressant att veta: Uppdelningen av vanliga celler tar 28-30 dagar. I psoriasis uppfattar immunsystemet cellerna som främmande, därför uppträder deras accelererade regenerering på bara 4-5 dagar. På grund av den starka skiktet i vissa områden, i synnerhet i hårbotten, bildas plack - vissa foci på vilka huden är mycket grov och fläckig.

Hittills, i landets apotek för att bekämpa psoriasis, finns det två alternativ för kosmetika:

 • Icke-hormonella aktiva beståndsdelar är växtextrakt, zink, salicylsyra och borsyra, svavel. Sådana verktyg är lämpliga för de som har psoriasisförändringar i hårbotten i början. På grund av sin ofarliga sammansättning är nästan alla typer av sådana kosmetika lämpliga för gravida kvinnor, ammande mödrar, småbarn och personer med svår lever- och njursjukdomar.
 • Hormonala droger. Dessa suspensioner är mycket snabbare från sina naturliga prekursorer för att lindra sjukdomen (inom några veckor). Men tyvärr kan många orsaka allergiska reaktioner, och deras resultat av kontraindikationer är imponerande.

Således är det bättre att överlåta valet av medel för lokal terapi av psoriasis till en dermatolog eller tricholog. Högspecialiserade läkare kommer att ordinera leveransen av flera tester, bestämma sjukdomsfasen och välj de bästa och effektiva drogerna, vars aktiva komponenter inte kommer att ingå i en konfrontation mellan sig och din kropp.

Kompositionen av pastan och salvor av hormonella läkemedel inkluderar triamycinolon, vars styrka syftar till att eliminera inflammation och klåda, flumetason, som bekämpar allergiska manifestationer, klobetasol, betametason och många andra komponenter i antibakteriell verkan. Tack vare kemikalier syntetiserad av kemisk industri, efter 3-4 ansökningar kommer du att märka en signifikant minskning av rodnad och komplett klåda.

I de tidiga skeden av sjukdomen, när det finns rodnad, klåda och flaking kan du dricka ett vitaminkomplex, gå på diet och ta till lugnande medel med lugnande effekt.

En viktig punkt! Om du märker bildandet av en skorpa och en ökning av antalet lesioner, använd först non-hormonal terapi och använd sedan steroidkosmetik.

Fördelar och nackdelar

Användningen av salvor som eliminerar symptomen på psoriasis:

 • bidrar till eliminering av inflammatoriska processer och etablering av hudregenerering;
 • ger en lokal effekt (till skillnad från tabletter, kommer de aggressiva komponenterna av salvorna inte i blodet, vilket minimerar påverkan på arbetet hos enskilda organ och system i kroppen).
 • eliminerar ögonkontakt och slemhinnor, eftersom krämer och salvor appliceras direkt på plack;
 • förhindrar ytterligare spridning av papper, liksom förekomsten av en allergisk reaktion;
 • är relativt billiga och lätta att använda.

Nackdelarna med krämer, geler, pasta och salvor inkluderar överdriven hud, behovet av att skölja av med vatten (annars finns det en stark oljig glans) och möjligheten till några biverkningar.

Kontra

Icke-steroida läkemedel ska användas med försiktighet, speciellt om du ofta lider av allergier. Du kan sakna det friska området på huden på handleden och låt salvan aktiveras i en halvtimme. Om klåda, urtikaria, ödem är frånvarande, kan helande suspensionen användas på de drabbade områdena av dermis.

Läs alltid anvisningarna noggrant, eftersom vissa krämer är kontraindicerade under graviditet, amning och barn upp till en viss ålder.

Hormonala salvor, som tillhör gruppen glukokortikosteroider, undertrycker produktionen av hormoner, är därför förbjudna under graviditet, menstruation och amning av barnet.

De har följande lista med negativa effekter:

 • kan producera njurstenar;
 • bilda kolesterolplaketter, förvärra den vaskulära permeabiliteten;
 • ge beroendeframkallande hud till drogen;
 • de förvärrar ett dermatologiskt problem (hudatrofi, bildning av pigmentfläckar, dermatit, etc;
 • negativt påverka immuniteten (kontraindicerat för personer med hiv och de som har haft svåra sjukdomar);
 • kan förvärra situationen i närvaro av maligna tumörer;
 • och några andra negativa manifestationer.

Det bör noteras att så snart du slutar använda steroidläkemedel kommer hormonerna att stabilisera igen.

För psoriasis är det bäst att bli testad av en hudläkare. Efter en viss undersökning kommer en kompetent specialist att föreskriva en omfattande behandlingskurs, som innehåller ett vitaminkomplex, diet, salvor och lotioner för lokal användning. Kom ihåg att vissa komponenter i medicinsk pasta kan vara inkompatibla med andra droger. Därför engagera dig inte i obehörig behandling och överlåta din hårspecialist.

Vid inandning av hormonella medel i matsmältningssystemet är det nödvändigt att framkalla kräkningar och skölj magen. Läkare rekommenderar också att du använder absorberande medel, till exempel aktivt kol.

Regler för ansökan

Tyvärr kan du inte helt återhämta sig från psoriasis med hjälp av salvor, pasta, geler, krämer, eftersom dessa läkemedel bara lindrar symtom och lindrar patientens tillstånd.

Följ dessa riktlinjer:

 1. Fukta hårbotten med varmt vatten innan du applicerar produkten. Detta gör det möjligt att eliminera talg och föroreningar, vilket säkerställer direkt kontakt med dermis med de aktiva substanserna.
 2. Läs noggrant instruktionerna, för att någon salva ska appliceras med en tjock och några med ett tunt skikt.
 3. Efter att produkten har fördelats i hårbotten, massera försiktigt suspensionen i hårbotten. När du har slutfört proceduren, var noga med att tvätta händerna eller skydda dem med cellofanhandskar.
 4. Sakta upp salva sikt, som anges av tillverkaren (som regel 20-30 minuter).
 5. Skölj av med vatten, i vissa fall behöver du en bra sköljning när du använder schampo.

Behandlingsförloppet är rent individuellt. Om dessa är icke-hormonella läkemedel ska de användas 1-2 månader innan symptomen elimineras. Starka steroidprodukter bör inte användas i mer än 7 dagar. I de flesta fall utförs proceduren två gånger om dagen (på morgonen och på kvällen).

Översikt över de mest populära verktygen

Vad är att smärta huvudet med psoriasis? Denna fråga ställs nästan varje person som vill bli av med obehagliga klåda, oestetiska områden på huvudets dermis, liksom andra komplikationer i samband med sjukdomen.

När du väljer kvalitet bör kosmetika fokusera på:

 • fungicida och antibakteriella effekter av läkemedlet;
 • förmågan att förbättra hudens mikrocirkulation och säkerställa epitelförnyelse;
 • förekomsten av komponenter som är konstruerade för att lindra inflammation
 • biverkningar, liksom din tendens till allergiska reaktioner;
 • stadium av sjukdomen (första skedet, remission eller exacerbation);
 • kostnaden för medel och dess effektivitet.

Mycket ofta förvirras psoriasis med en svampinfektion som utlöses av en mikroorganisma av släktet Candida. Spridningen av candida kan också vara förknippad med ett försvagat immunförsvar som orsakas av själva psoriasis. Därför måste du köpa komplexa salvor och krämer, som också bekämpar svampen.

Non-hormonella läkemedel

 • Cream "Dawn" på basis av floralisin förbättrar metaboliska processer på cellulär nivå, fuktar huden perfekt och läker de sprickor som bildas. Använd verktyget 2 gånger om dagen, applicera ett tunt lager på de drabbade områdena. Behandlingsförloppet - tills fullständig läkning. Kostnaden för drogen är låg, bara 100 rubel.
 • "Antipsoriaz" eller annars Ivanovsalva. Denna lösning på basis av petrolatum, fett, lin och kitin har en fungicid (antifungal) effekt på huvudets dermis. Dessutom lugnar det och läker sår perfekt och förbättrar även hudens regenerering. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 4 veckor. Priset på salva börjar från 850 rubel per rör på 120 ml.
 • "Kartalin". Denna härdande suspension baserad på honung och fast olja med tillsats av kamilledekok, eukalyptusblad, löv och salicylsyra har en antiinflammatorisk effekt. När du använder läkemedlet ska det inte djupt gnidas in i scaly plaques, men behöver bara appliceras två gånger om dagen på ytan med ett tunt skikt. Terapi varar 10 dagar. Priset för Kartalin varierar i intervallet 890-1000 rubel.
 • "Naftaderm". Verktyget är framställt på basis av olja, emulgerat vax och alkohol. Det har en skalning av kornade partiklar, desinficerar applikationsplatsen, eliminerar klåda och minskar rodnad. På huvudets dermis ska appliceras med ett tunt skikt. Naftaderm tömmer din plånbok för 550 rubel.

Hormonala droger

Hormonala droger kan påverka det endokrina systemet, vilket minskar produktionen av vissa hormoner. Det är möjligt att den aktiva användningen av sådana kosmetika kan leda till ett antal biverkningar. Därför rekommenderar experter att använda dessa produkter i högst 7 dagar.

Intressant att veta: Dermatologer delar upp steroider mot psoriasispapper i 4 kategorier: från de svagaste till de mest potenta. Först ordinerar läkaren en salva från 1-2 kategorier. Om den helande suspensionen inte ger den önskade effekten, tillgripa starkare droger med 3-4 grupper (till exempel celestoderm, flucinar).

 • "Candide". Det har ett brett utbud av åtgärder. Det är främst ett anti-svamp läkemedel. Visas med färglåg och eksem. Rekommenderas inte för användning under graviditet, under amning och under menstruation. Priserna för mirakelsalven börjar från 200 rubel.
 • "Belosalik". Salvan på basis av betametason och salicylsyra redan efter 2-3 veckor tas för att eliminera symptomen på psoriasis. Det tar bort inflammation, förbättrar lipidbalansen i hårbotten, eliminerar allergier. Denna produkt av inhemsk produktion kostar dig 400 rubel.
 • "Daybovet" från Danmark. Betametason är som i föregående salva nyckelkomponenten. Men paraffin och kalcipotriol sättes till huvudkomponenterna. För att eliminera inflammation är det nödvändigt att applicera behandlingen endast en gång om dagen. För ett rör av grädde i 15 gram måste du betala 1100 rubel.
 • "Prednisolon". Den har antiinflammatorisk effekt och eliminerar klåda. Sätt en krämig suspension på platsen för lokalisering av papper. Kostnaden för en 5 milliliter tuba är 100 rubel.
 • "Hydrocortisone". Nyckelkomponenten är hydrokortisonacetat. Avlägsnar inflammatorisk process, eliminerar puffiness, förhindrar vidare utveckling av psoriasispapper. Ett rör i 10 ml säljs i apotek för endast 35 rubel.
 • "Celestoderm". Läkemedlet tillhör kategorin potent, eftersom det minskar permeabiliteten hos kärl intill huvudets hud. Den aktiva substansen är betametason, som snabbt och lätt lindrar inflammation. Dessutom förhindrar verktyget allergiska manifestationer på huden. Applicera ett tunt lager på de drabbade områdena 2 gånger om dagen. Kostnaden per rör i 15 ml är 300 rubel.
 • "King of Skin". Kinesiska kosmetika baserade på ketokonazol och clobetasol avlägsnar rodnad och klåda, och har också mykotisk effekt. Bidrar till den snabbaste återhämtningen av huden. Det kostar bara 250 rubel.
 • "Flutsinar". Det hör till kategorin starka kosmetika. Den används inte mer än 2 gånger om dagen under veckan. För att förbättra behandlingsproceduren ovanpå salvan rekommenderar tillverkaren att applicera ett sterilt gasbindbandage. Medelpriset för ett rör med en kapacitet på 15 g är 240 rubel.

Anti-inflammatorisk salva

Under eftergivningsperioden eller i de första stadierna av psoriasis kan du prova andra medel som snarare eliminerar inflammatoriska processer. Dessa inkluderar:

 • svavel-salicylsalva som dödar mikrober (kostnaden för ett rör börjar från 30 rubel);
 • Vishnevsky salva, som fungerar som en utmärkt antiseptisk och förbättrar blodcirkulationen (du betalar ca 40 rubel för ett litet rör);
 • zinksalva, som kommer att torka de drabbade områdena, samt kunna lindra klåda (kostar 50 rubel)
 • klistra och salva Sulsen, normalisering av talgkörtlarna och regenerering av epidermis (kostar cirka 85-100 rubel).

Som du kan se är ett överflöd av medel i kampen mot psoriasis slående i sin skala. Nästan alla säljs på apotek över hela landet utan recept.

Home Cooking Recept

Det är inte nödvändigt att lägga ut en snygg summa för inköp av utländsk salva. Du kan använda några av ingredienserna från kategorin traditionell medicin och förbereda salvan hemma. Här är några av de mest populära och effektiva recepten:

 1. På basis av fett. Du måste blanda 100 g fett, 10 g torrmark, 30 g krossad ekbark. I den resulterande slammet, skriv in äggvita. Insistera några timmar. Behandlingsförloppet är 2 veckor. Efter varje användning, var noga med att tvätta av masken med knappt varmt vatten.
 2. Kombinera 10% syntomycin liniment med propolisktinktur i förhållandet 3 till 1. Den resulterande uppslamningen används 1 gång per dag tills symptomen på psoriasis försvinner.
 3. Dampa huvudet med varmt vatten, sprid på toppen av den finhackade löken (medfört nästan i läget). Utför en aktiv dermismassage och lindas i håret med polyeten och sedan med en handduk, låt den aktiveras på hårets huvud i 30-40 minuter. Spola massa behöver tjära tvål.

När man väljer salvor och krämer som bekämpar symptomen på psoriasis är det bäst att konsultera en hudläkare eller tricholog. I apotek i landet kan du idag köpa produkter baserade på naturliga ingredienser som praktiskt taget inte orsakar biverkningar och påverkar inte organens och systemens funktion.

Om du tänker återhämta sig snabbt måste du förvärva potenta suspensioner som snabbt kan eliminera inflammatorisk process och förbättra regenerering av huden.

Hur man behandlar psoriasis i hårbotten

Psoriasis är en kronisk sjukdom i huden av icke-infektiös typ, som hör till gruppen av scaly herpes, som ofta är lokaliserad på huvudet. Kunna provocera allvarliga kränkningar i en persons fysiska och psykiska tillstånd. Den största risken för psoriasis vid möjlig utveckling av psoriasisformer av artrit och hepatit. Men att veta hur man behandlar psoriasis på huvudet, kan du undvika sådana allvarliga konsekvenser.

Detta är utseendet på utslag i hårbotten.

skäl

VIKTIGT ATT VET! Ett botemedel som kommer att rengöra din hud och lindra psoriasis för alltid. Läkare i hemlighet började ge råd till sina patienter! Läs mer >>>

Psoriasis är en icke-smittsam sjukdom, med de faktorer som det anses vara:

 1. Mjuk mekanisk effekt på huvudets hud i form av friktion, gnidning, intensiv kamning.
 2. Användningen av kosmetika för hårvård som irriterar huden.
 3. Allergiska reaktioner som kännetecknas av ett konstant utseende.
 4. Torrt hår och hårbotten i huvudet, manifesterad i form av mjäll, vilket är orsaken till utvecklingen av seborrhepspsoriasis.
 5. Frekvent stress och depression.
 6. Förekomsten av sjukdomar av icke-infektiös typ.
 7. En abrupt förändring i livsstil, manifesterad i avvisandet av dåliga vanor eller efter stelna dieter, liksom väderförhållanden när man flyttar till en annan klimatzon.
 8. Ärftlig predisposition
 9. Hormonala störningar.
 10. Felaktig och otrolig mat.
 11. Missbruk av dåliga vanor.

symptom

Den kliniska bilden av sjukdomen beror på typen av psoriasis:

1. Plaque

Den vanligaste formen av sjukdomen diagnostiseras hos nästan 90% av patienterna med psoriasis. Karaktäriseras av följande funktioner:

 • De inflammerade hudområdena i huvudet är röda och de är täckta på toppen med grå hud som är torr och skalig. Vid lesionsplatsen noteras en lokal temperaturökning;
 • Det grå skiktet kan lätt avlägsnas, och den röda huden under den är snabbt skadad och blödar.

Sådana områden av den drabbade huden kallas psoriasisplakor. De tenderar att öka i storlek, slå samman med andra plack och därigenom bilda hela kluster.

2. Teardrop

Manifierad i form av hudskador som liknar droppar, där det finns torrhet, rodnad och svullnad. Den främsta orsaken till utvecklingen av guttatpsoriasis är streptokockinfektion.

3. Pustulär

Den allvarligaste typen av psoriasis, kännetecknad av utseendet på huden på bubblans huvud eller blåsor, fylld med en klar vätska, pustler. Huden runt dessa lesioner förvärvar rodnad och svullnad. I pustulär form av psoriasis föreligger en stor sannolikhet för en exacerbation när den klara vätskan inuti vägen ger plats för purulent innehåll.

Psoriasis på huvudet av någon av de tre typerna kan botas: foto före och efter.

stadium

Utvecklingen av psoriasis i hårbotten karakteriseras av staging:

 1. Progressive. Inledningsskedet orsakas av ett stort antal små formationer som tenderar att växa snabbt och förena.
 2. Stationär. Vid detta tillfälle upphör tillväxten av plack som börjar bli täckta med skalor.
 3. Regressiv. Det finns en resorption av plack, en minskning av flakningen av huvudets hud, och bildningen blir blek.

behandling

Terapeutiska åtgärder som syftar till att bli av med psoriasis kännetecknas av komplexitet, vilket innefattar både yttre och inre effekter på sjukdomen. De viktigaste rättsmedel för psoriasis på huvudet är:

1. Medicinering


I närvaro av måttliga eller svåra former av sjukdomen behandlas psoriasis med droger:

 • Reamberin. Presenterad i form av en lösning avsedd för dropp. På grund av den antihypoxiska och återställande effekten är huvudinsatsen inriktad på att avlägsna berusningsskyltar. Huvuddelen av läkemedlet är bärnstenssyra, känd för dess antioxidantegenskaper, liksom förmågan att mätta cellerna med syre.
 • Metotrexat. Läkemedlet används endast om det är nödvändigt att bota de allvarliga formerna av sjukdomen. Åtgärden syftar till att bromsa processen med celldelning. Mottagning sker intravenöst eller muntligt. På grund av förekomsten av ett stort antal biverkningar används läkemedlet först efter medicinskt samråd.
 • Diprospan. Tillhör en grupp hormonella droger. På grund av de många kontraindikationer som föreskrivs för svåra former av psoriasis.

2. Sjukgymnastik

Fysioterapi är väl etablerad vid behandling av hårpsoriasis. Hittills har de mest beprövade och mycket effektiva metoderna för fysioterapi effekter:

a) Fototerapi

Det är ett sätt att undertrycka tecken på psoriasis genom ultravioletta strålar. PUVA-terapin, som föreslår exponering för ultraviolett strålning, har visat sig mest positivt. Bestrålning utförs efter att ha tagit en fotosensibilisator, ett läkemedel som ökar känsligheten hos huden till ljus. Efter mottagandet blir det möjligt att tränga in i ultraviolett ljus i de djupare skikten av huden, vilket gör det möjligt att effektivt behandla sjukdomen.

b) Kryoterapi

Metoden kännetecknas av kortvarig exponering för kyla på de drabbade hudområdena i huvudet. Kärnan i förfarandet är följande:

 • patienten ligger i en speciell enhet som ser ut som en kamera och kallas cryosauna;
 • En kall gas med en temperatur på -130 grader lanseras in i kammaren. Resultatet är ögonblicklig kylning av huden, liksom stimulering av naturliga skyddsprocesser.
 • patienten befinner sig i denna position i några minuter.

Effekten av kryoterapi uppnås efter att ha fullgjort en hel kurs på 30 sessioner. Varje dag kan upp till 4 procedurer utföras som hjälper till att eliminera klåda och smärta, inflammationsprocesser.

c) Laserterapi

I detta fall används lasern. Dess fördel ligger i de terapeutiska effekterna på den drabbade huden utan att påverka friska områden. Förfarandena är smärtfria och ofarliga: detta uppenbaras i avsaknad av ärr och efterföljande pigmentering efter behandling.

3. Krämer och salvor

För att bli av med psoriasis genom lokala preparat är det lämpligt att använda:

a) krämer

Följande föreningar har visat sig bra:

 • Pikladol. Hög effektivitet av grädden uppnås endast med komplex behandling av sjukdomen. Det har en ljus antiinflammatorisk mjukningseffekt. Främjar snabb regenerering av huden. Verktyget används tills sjukdomen återkommer.
 • Tsinokap. Huvudkomponenten, som representeras av pyrithionzink, har en antibakteriell effekt som väcker bakteriernas död.
 • Psorilom. Den har en rik växtsammansättning med ett rikt innehåll av vitaminer, på grund av vilket desinfektion av huvudets hud. Det har också en sårläkning och antimykotisk effekt.

b) salvor


Experter rekommenderar att du använder:

 • Naftaderm. Salvan är känd för att effektivt undertrycka kliande känslor på huvudet. Karakteriseras av regenererande, analgetiska, antiseptiska och antiinflammatoriska effekter. Huvuddelen är Naftalanolja, vilket ger läkemedlet en uttalad lukt av olja. Appliceringsmetoden reduceras till en enkel applicering av salva på huden under håret utan att gnugga. Behandlingskursen är 5 veckor.
 • Salicylsalva. Basen av läkemedlet är syran med samma namn, som kännetecknas av frånvaron av provokerande sidreaktioner.
 • Dayvoneks. Salvan har en viskös konsistens med en genomskinlig färg. Huvudämnet är kalcipotriol, som är en syntetisk analog av vitamin D.

4. Lotioner

Även "försummad" psoriasis kan botas hemma. Glöm inte att smita en gång om dagen.


Olika lotioner är också effektiva mot psoriasis:

 • Belosalik. Det hör till gruppen hormonella medel, som inkluderar betametason och salicylsyra. I kombination med varandra har dessa ämnen antiinflammatorisk, antihistamin, antiseptisk effekt, åtföljd av avlägsnande av kliande känslor. Lätt att applicera lotionen beror på närvaron av ett speciellt munstycke för att spruta de drabbade områdena av huvudet.
 • Diprosalik. Den har en liknande komposition. På bekostnad av en spray sätts det med lätt gnidning. Effektivt för lindring av symtom och inflammationsprocesser.
 • Calamine. Läkemedlet har en naturlig komposition som innehåller zink och kalamin. Resultatet är en antiinflammatorisk och kylande effekt.

5. Shampoo


Shampoos i behandlingen av psoriasis på huvudet i håret är indelade i flera kategorier:

a) Dogternye

Kompositionerna innehåller nödvändigtvis tjära av björk, pil och barrträd i form av tall och enbär. Dessa komponenter bidrar till

 • avlägsnande av överskott av talgsmässiga manifestationer
 • hudrening av döda celler;
 • tvätta salvor oljig konsistens;
 • avlägsnande av inflammation och klåda;
 • undertryckande tillväxten av svampmikroorganismer.

De mest effektiva schamponerna: "Friderm Tar", "Psoril", "Algopiks". De har en lugnande effekt, klarar av kliande känslor på huden.

b) antifungala

En kraftfull antifungal effekt uppnås genom att öka klåda sensationerna i början av användningen av schampon. Den aktiva substansen i den aktuella gruppen är ketokonazol.
Den mest effektiva schampo-antifungala gruppen anses vara "Nizoral":

 • sanitiserar svampskador
 • lugnar huden
 • läker de drabbade områdena.

Shampoo är lämplig för att bekämpa alla typer av svampskador på huvudet.

c) medicinsk

Medicinsk kategori av schampon kännetecknas av närvaron av:

 • salicylsyra;
 • urea;
 • ihtiola;
 • zink och andra.

De har en uttalad antibakteriell och fuktgivande effekt. Medicinska schampon presenteras i ett stort sortiment. Den mest populära är "Skin Cap", lämplig för en annan typ av svamphudsskador. "Skin Cap" säljs också som en aerosol. Den appliceras externt genom att spruta på håret på ett avstånd av 15 cm.

6. Folkmekanismer

För att avlägsna manifestationerna av psoriasis, använd ofta recept av traditionell medicin. Var uppmärksam på den mest prisvärda för användning hemma:

a) Oljor:

 • Essential. Ofta används eteriska essenser: ylang-ylang, oregano, myrra, sandelträ, pelargon. Havtornsolja är inte mindre effektiv vid behandling av en sjukdom. Det har en lugnande effekt, desinficering och regenerering av huden.
 • Linfrö. Linfröolja hjälper till att stoppa inflammation, lindra puffiness och läka snabbt de drabbade områdena i huvudet.

Masker för huvudet är gjorda av de nämnda oljorna:

Recept # 1:
 • burdock olja i mängden av ett par skedar är blandat med 5 droppar ylang-ylang och kamille;
 • blandningen upphettas och gnids i huvudets hud;
 • masken lämnas i 40 minuter, tvättas sedan av med schampo.

Ett positivt resultat uppenbaras vid accelererad läkning av huden, förbättrar hårstrukturen och förhindrar håravfall.

Recept # 2:
 • druvfröolja i mängden en tesked blandad med en matsked av grapefruktmassa;
 • 10 droppar citron-essens tillsätts;
 • oljeblandningen gnids i de drabbade områdena och lämnas i en halvtimme;
 • efter det att den önskade tiden har gått, tvättas masken av.

b) Tvålmedel


Den särskilda populariteten hos denna tvål beror på följande egenskaper:

 • förbättrad blodcirkulation;
 • förstörelsen av patogena bakterier
 • desinfektion av de drabbade områdena
 • avlägsnande av smärtsamma och kliande känslor.

Tvättmedelstvål kan ha en tömningseffekt. Detta bör beaktas hos patienter med ökad torr hårbotten. Du bör också vara förberedd för det faktum att tvålen har en ganska skarp lukt.

c) Lök

Recept för behandling av psoriasis: lök krossas, inslagna i gasväv och appliceras på den drabbade huden i några minuter. Efter hela huvudet måste du tvätta det med kallt vatten och applicera salva till platsen för plackplacering.

7. Diet

En av de främsta orsakerna till psoriasis är allergiska reaktioner. Under behandlingsperioden är det viktigt att följa en viss kostnäring:

 • uteslutning från kost av alkoholprodukter
 • Förekomsten av en bråkdel, som innebär att man äter mat i små portioner och håller pausen på tre timmar.
 • minimera saltintaget;
 • avvisande av rökt kött och pickles;
 • undantag från kosten av konstgjorda tillsatser i form av färgämnen och konserveringsmedel;
 • frekvent konsumtion av färska grönsaker och fruktprodukter;
 • daglig konsumtion av fermenterade mjölkprodukter.

Psoriasis i hårbotten före och efter behandlingen

förebyggande

För att förhindra utseende av psoriasis i hårbotten är användbar:

 1. Undvik överhettning och solbränna.
 2. Tid att diagnostisera och behandla sjukdomar.
 3. Tvätta noga och kamma håret.
 4. Tvätta huvudet regelbundet med läkande schampon.
 5. Håll dig till en hälsosam och näringsrik kost.
 6. Skydda dig mot negativa känslor och undvik stressiga tillstånd.
 7. Välj kosmetiska produkter för hårbotten och hårvård enligt deras typ.

Även om psoriasis i hårbotten är en allvarlig sjukdom, kan behandlingen vara snabb och smärtfri. Det viktigaste är att följa läkarens rekommendationer och noggrant övervaka deras hälsa, förhindra några patologiska manifestationer.Nästa Artikel
Dysor för hårtork