6 gyllene regler, hur man tvätta håret. Praktiska tips om hårtvätt


Shampooing är en nödvändig del av daglig vård, men många av oss gör denna procedur felaktigt. Vet du hur mycket schampo ska appliceras, hur man använder balsam, vilken frekvens av tvätt är optimal för hår? Professionella läkare trichologer skingra de befintliga myterna, förklarar vilken typ av vård våra krullar behöver. Tänk på hur du tvätta håret ordentligt.

Varför tvätta ditt hår?

Oavsett hur paradoxalt det låter, tvätta huvudet först och främst, syftar inte till att upprätthålla strängarnas estetiska utseende, utan att behålla sin hälsa. Det är förgäves att tro att ju mindre ofta du tillgriper denna procedur, desto vackrare och friskare kommer krullarna att vara. Eftersom inte bara strängar utan även hårbotten behöver själv regelbunden rengöring och vård.

Varje dag fördelar epidermisskiktet cirka 2 gram talg, om vi lägger till denna figur blomman från användningen av sprayer, mousser och hårsprayar, så får vi en mycket imponerande plack på huvudet. Externa faktorer bör inte ignoreras - föroreningar och damm deponeras dagligen på huden och locken.

Resultatet är hårets "trötthet", deras tröga utseende, splittrade ändar, tunnning av trådarna. Utan att bry sig är krullarna livlösa och tröga, de blir olydiga och en ökad förlust börjar. Allt detta kan undvikas om du vet hur man tvätta håret ordentligt.

6 gyllene regler för effektiv omsorg av strängar

 1. Foto: Hårvård

ta hand om ditt hår redan innan du tvättar - kamma dem

 • Använd högkvalitativa schampon och mjukt vatten utan klor;
 • Applicera schampo på krullarna två gånger och tvätta det noga.
 • Använd extra balsam, masker och oljor som extra försiktighet.
 • Tvätta av kosmetika med kallt vatten för att "stänga" lamporna.
 • Ge företräde till en naturlig metod att torka trådar.
 • Vi är bestämda med frekvensen

  Det är nödvändigt att tvätta krullarna så ofta som hårets tillstånd kräver. Om du tvättar curlsna för ofta riskerar du att tvätta även minsta lipidavlagringar från huden, vilket är nödvändigt för att närma sig locken. Det kan också leda till bildandet av ett förstoringsglas. Överdriven kemisk sammansättning av schampon är också alarmerande och får dig att undra.

  Om du använder sig av proceduren för sällan riskerar du att täppa till hårbotten i huvudet, "på grund av" vilken balanserad näring av låsen kommer att brytas, vilket leder till att olika problem utvecklas.

  Trichologists rekommenderar att man använder sig av individuella egenskaper vid val av tvättfrekvens. Samma typ av tillvägagångssätt för alla representanter för det fria könet kommer att vara fundamentalt fel. Allt beror på de faktorer som anges nedan:

  • hårtyp;
  • tid på året
  • nödvändig näring av huvudets epidermis
  • krillens tillstånd och deras längd;
  • Shampoos typ och sammansättning, användning av ytterligare vårdprodukter och stylingprodukter.

  Rita slutsatser

  1. För flickor med fet hårtyp, tvättas varje dag eller varannan dag. I detta fall kommer du inte att skada strängarnas hälsa, eftersom epidermis utsöndrar en alltför stor mängd lipider, tvättar du bara bort överskottet, vilket inte påverkar det övergripande tillståndet hos strängarna;

  Foto: Tvätt oljigt hår

 • För flickor med torr och spröd hårtyp borde man välja shampooing inte mer än 2 gånger i veckan. Ökad frekvens leder till håravfall, gör dem ännu mindre volymin. Det finns ofta inget behov av att tillgripa förfarandet, eftersom krullarna med sin struktur inte utsätts för snabb förorening, de behåller ett nytt utseende i 2-3 dagar;
 • Tid på året påverkar också frekvensen - på vintern bär vi en hatt, vilket leder till snabbare förorening. Denna säsong har du råd med vanligare tvätt;
 • Titta på vad du äter - högkalori och fet mat påverkar inte bara formen utan även hårets yttre tillstånd. Från denna middag förlorar curls direkt friskhet, minskning i volymen;
 • regelbunden användning av skum och lack för att tvätta håret oftare. Annars tillåter du inte att epidermis andas och matar lökarna. Det är nödvändigt att ta bort plack från stylingprodukter.
 • Tyngdpunkt på schampo

  Hur tvättar du håret med schampo? Korrekt vård beror på hårets typ. Därför rekommenderar tirichologer att man väljer ett schampo baserat på detta. Moderna vårdprodukter är indelade i följande typer: För fett, för torr, för normala strängar, förstoringsprodukter, schampon för att förstärka strängar, för färgade lockar.

  Som regel anger tillverkarna syftet med schampo på förpackningen, så det finns inget problem med att välja rätt vårdsprodukt. Det rekommenderas att göra inköp på beprövade platser (apotek, stora handelsuppdrag). Annars riskerar du att få en falsk, vilket uppenbarligen inte kommer att förbättra krökningens utseende, eller deras hälsa.

  En viktig aspekt är sammansättningen av de valda fonderna. Ju mindre kemiska element i det, desto bättre och säkrare schampo är. Det rekommenderas inte att välja universella produkter, som både är schampo och balsam på samma gång. Eftersom åtgärden av dessa produkter inte kan kombineras, annars kommer krullarna och hårbotten inte att få någon högkvalitativ rengöring eller korrekt fuktgivande.

  Trichologists rekommenderar regelbundet att byta schampo. Oavsett hur bra botemedlet är, blir huvudets epidermis vant vid det, och den tidigare effekten blir omöjlig. Du kan från tid till annan använda andra märken i ett par veckor, varefter du kan återgå till din favoritlinje av vård.

  Foto: shampooing

  Schampoanaloger

  Mer naturliga och användbara medel för vård kan betraktas som hemlagad schampo. För att skapa den behöver du följande komponenter:

  • ägg;
  • citronsaft;
  • olivolja;
  • varmt vatten.

  Blanda de angivna ingredienserna tills de är enhetliga. Använd den resulterande blandningen som ett schampo - applicera på hår och sköljning efter några minuter.

  Vissa damer föredrar att ta hand om lockar med tvål. För att göra detta bör du välja hushålls- och barnmodeller. Även om de har ett högt innehåll av alkali.

  Foto: Tvätta hår med tvål

  Tillhängarna av denna metod är övertygade om att denna tvättmetod gör krullarna mjukare, lydig och silkeslen. Använd tvål, revet och blandat med varmt vatten. Således får vi en tvållösning. Tvätta av tvål shampoo mycket noga, annars kan locken hålla fast och täta sig med en tjock blomma. Den optimala änden av tvättproceduren med tvål tvättar trådarna med vatten och citronsaft.

  Extra försiktighet

  Korrekt omhändertagande av strängarna är omöjligt att föreställa sig utan att använda balsam och balsam. De bidrar till att utjämna krullarnas skalor, normalisera talgkörtlarna, göra krullarna mjukare och mer lätta. Du bör också använda följande verktyg:

  De används alla efter shampooing. Vissa arter behöver inte tvättas bort. De appliceras på torkade trådar.

  Vatten - påverkar det krullarnas hälsa?

  Många tjejer övervakar desperat kvaliteten på schampon, balsam och stylingprodukter, men de glömmer helt bort det vatten som vi tvättar med. Vatten från kranen är extremt farligt, eftersom det innehåller en ökad koncentration av klor.

  Trichologists rekommenderar att man väljer kokt, flaskat eller filtrerat vatten, som har en mild komposition och positivt påverkar utseendet på trådarna. Om du fortfarande använder vatten från kranen, lägg sedan till det avkok av örter eller en liten mängd soda.

  Dessa komponenter neutraliserar några skadliga ämnen. Var uppmärksam på temperaturen på det använda vattnet. Det bästa alternativet är en temperatur på 40-50 grader. Om du har fet hud kan du välja kallare vatten.

  Foto: Tvätta håret med vatten

  Hur man tvätta håret korrekt - Effektiv teknik:

  • Förbered de nödvändiga vårdprodukterna och ett par handdukar.
  • kamma trådarna bra innan du tvättar, så här kan du bättre städa ditt hår och ta bort döda vågar.
  • Justera rätt vattentryck till den rekommenderade temperaturen.
  • vått hår över hela längden jämnt;
  • klämma i schampot och gnugga det i dina handflator;
  • Applicera agenten på rötterna, smidigt fördela den över hela längden, använd massagerörelser.
  • normalt schampo ska tvättas omedelbart, om produkten har en specialisering för "återhämtning", håll sedan shampooet på strängarna i några minuter;
  • skölj bort väl med några minuter;
  • Upprepa tvättproceduren - det här hjälper till att eliminera föroreningen helt, liksom det kommer att ha en positiv effekt på hårets utseende.
  • När du använder en balsam, applicera produkten på de redan tvättade kolumnerna, vänta en viss tid och tvätta den.

  Under shampooing kan du använda ytterligare tekniker som förbättrar epidermis blodcirkulation. Det vanligaste alternativet är en massage i form av slag (hålls med fingertopparna). Inte mindre effektiva är gnistteknikerna (cirkulära rörelser med fingertopparna), dra (mellan fingrarna ska fånga tunna trådar och försiktigt dra uppåt), knacka på (lätt tappa med fingrarna i hårbotten).

  Åtgärder efter tvättning av hår

  Det är nödvändigt att kamma strängarna, men det är strängt förbjudet att göra det på våtkrullar. Under vattenens vikt faller de lätt ut och bryter. För kamning väljer du jämna kamrar, inte kam. Det bästa alternativet är en träkam, som lätt böjer och inte klarar huvudets epidermis.

  Ett giltigt alternativ är borstar gjorda av naturliga borstar. Det rekommenderas att använda dem med ökad håravfall. Observera att kammar också kan samla fett och smuts och överföra dem till krullarna efter tvätt. Rengör sedan dem med en lösning av alkohol från tid till annan.

  Långa strängar måste börja kamma från spetsarna och gradvis flytta till rötterna. Om du har kort hår, kommer rörets rörelsesmönster att vara omvänd - från rötterna till spetsarna. Om det är svårt att tvätta krullarna, måste du först dela dem i små strängar och börja skrapa från periferin till mitten.

  Nästa är frågan om att torka håret. Låt trådarna torka naturligt eller använd terryhanddukar för att påskynda processen. För att göra detta, ta en kvalitetshandduk, förvärmd på batteriet. Vikla lockar med huvudet böjda och börja gnugga. Handduk absorberar överskott av fukt och låter håret torka avsevärt snabbare.

  Det är nödvändigt att endast använda hårtorken i nödfall, eftersom termiska effekter skadar trådarna, de blir torra och är lätt skadade. Det bästa alternativet är att använda ett hårtork med kallt läge. Du bör också använda en mängd olika oljor och sprayer som skyddar håret mot exponering för temperatur.

  Tips 1: Så tvättar du håret utan schampo

  • schampo utan schampo
  • - rågbröd;
  • - citron eller vinäger;
  • - ägg;
  • - olivolja;
  • - kamferolja;
  • - kamomill;
  • - honung;
  • - dricka läsk.
  • - rågbröd;
  • - olivolja;
  • - citronsaft eller äppelcidervinäger,
  • - torkad kamomill, nässla, plantain;
  • - duschlock eller plastfilm;
  • - terry handduk.

  En gång ett intressant experiment utfördes: en person slutade tvätta sitt hår. Han fortsatte av det faktum att människor i praktiken inte tvättades i antiken och i medeltida Europa. Först var hårets tillstånd beklagligt, men på något sätt började håret att rengöra sig själv, förvärvade ett hälsosamt utseende. Men det hände bara om några månader.

  Det finns knappast många anhängare av denna djärva experimenteraren. Hårets renhet, trots allt, föredrar mest att upprätthålla hela tiden. Men det finns situationer där du kan tvätta håret på vanligt sätt är problematisk eller det är bara ingen tid.

  Varmluft

  Det enklaste och snabbaste sättet att uppdatera håret är att "torka" det med en torktumlare. Torrt hår är kammade i olika riktningar, medan en ström av varmluft riktas mot den, vilket blåser dammpartiklar och andra ämnen som förorenar håret. Naturligtvis är det svårt att kalla det en tvätt, men under en längre tid bidrar denna metod till att håret blir mer friskt.

  Torka schampo

  Ett mer radikalt sätt att städa håret utan att använda vatten är torr schampo. Många kosmetiska företag producerar liknande produkter.

  Förfarandet för ansökan är följande: håret noggrant kammad, och sedan sprutas en liten mängd av innehållet i flaskan, höll en lätt hårbottenmassage för att ta bort smuts från rötterna och ytan på håret, och sedan skall tas bort från håret med en kam.

  Sammansättningen av sådana fonder inkluderar varje ämne som har sorberande egenskaper. Detta kan vara ris eller majs extrakt, vit lera, samt doft och några andra tillsatser. Självklart kommer ett sådant schampo inte att ersätta ett heltäckande hårtvättförfarande, men det fungerar som ett nödverktyg.

  Hem rättsmedel

  Torrschampo kan beredas oberoende. För att rensa hår och hårbotten kan du använda:
  - talk;
  - baby pulver;
  - majsstärkelse;
  - vanligt mjöl;
  - havrekli;
  - kakaopulver.

  Om så önskas kan du lägga till bakade mandlar, krossad orrisrot till pulvermassan.

  Hemmagjort torrt schampo används på samma sätt som industriellt schampo, med den enda skillnaden som applicerar den är inte så bekväm. Ändå blir effekten av dess användning inte värre.

  För att vara rättvis bör det noteras att det fortfarande inte rekommenderas att helt ersätta det vanliga shampoo-förfarandet med torr schampo. Detta är bara en tillfällig åtgärd, och bara vatten kommer att bidra till att radikalt bli av med all förorening.

  Vad kan tvätta ditt hår i stället för schampo: Folkmorskor

  Många slutade använda shampoo. Och det talar inte alls om sin slarv.
  De hittade bara en utmärkt ersättning för kemiska formuleringar.

  Annonser främjar användningen av olika hårprodukter, med fokus på effektivitet, användbarhet och naturlighet. Faktum är att alla dessa egenskaper är mer konstruerade än sanna.

  Om fördelar och faror med tvättmedel

  Shampoos är långt ifrån ofarliga. Det är av dem märkligt nog kan mjäll förekomma, håret försvagar och förlorar sin naturliga glans.

  Som en del av majoriteten av medel - sulfater, som negativt påverkar våra strängar: de torkar dem och förstör strukturen.

  Ja, på grund av rikligt skum tvättar sulfater all smuts ut ur håret, men tillsammans med föroreningarna tar de också bort den fukt som rötterna behöver.

  Som ett resultat är rötterna uttunna från törst, huden börjar avta. Och vi, ser mjäll på våra axlar, hänvisar till dålig schampo och rush för att ersätta den med en ny, dyrare och "effektiv" en.

  Är det dags att hjälpa ditt hår? Den första och viktigaste sak att göra är att skydda dem från de skadliga effekterna av sulfater. Så, vägra shampoo.

  Vad är huvudtvätt

  Det finns en mängd olika folkmedicin, med hjälp av vilken du inte bara kan återställa din tidigare hälsa i ditt hår, utan också behålla sitt idealiska tillstånd under många år.

  Kraften i naturläkemedel

  Under de första åren av tjugonde århundradet uppträdde ett nytt koncept i kosmetologi - schampo. Upptäckten gjordes av en kemisk forskare med högt namnet Schwarzkopf.

  Men frågan är: "Hur hanterade människor utan schampo före det?"

  Inte annars visste de om den magiska hemligheten hos hårets kraft. Förresten var håret från folket av det förflutna tjockt, glänsande och frodigt.

  Vet du hur man gör en kroppscrub med kaffe hemma? Några enkla men effektiva recept beskrivs i en användbar artikel som vi föreslår att du läser.

  Hur man gör den bästa ansiktsskrubben hemma är skrivet i den här artikeln.

  Kvinnor var kända för sina långa, sneda flätor, medan män växte håret och flaunted, lockigt och vackert.

  Faktum är att det inte fanns någon särskild hemlighet. Folk lärde sig bara använda vad som var till hands för att tvätta håret. Detta är:

  • soda,
  • kycklingägg
  • mjöl,
  • ricinolja
  • vinäger,
  • tvålen
  • mjölk och mer.

  Alla dessa ingredienser förbättrade kvaliteten på varje hår i en sådan utsträckning att ingen ens tänkte på någon artificiell schampo.

  År senare, efter kemists insatser, såg onaturliga schampon, folk blev intresserade, började köpa alla sorters produkter och prova dem på håret.

  Reklamsslag och levande tomter, som sändes på TV, sköt huvudet på naiva medborgare, och snart bytte folk helt till artificiella medel, helt och hållet glömde de naturliga.

  Men som tiden gick, bevisades det destruktiva inflytandet av innehållet i de attraktiva burkarna.

  Här kom alla ihåg de exceptionella fördelarna med naturliga gåvor och produkter.

  Idag återvänder kvinnor och män gradvis till deras användning, och det är därför:

  1. Huden på huvudet och håret matar på vitaminer och fördelaktiga spårämnen.
  2. Överskott penetrerar inte hårstrukturen och absorberas inte i huden.
  3. Cellerna är inte förorenade med toxiner.
  4. Inget beroendeframkallande schampo.
  5. Strängar lyser och förlorar inte sin naturliga färg.
  6. Ingen mjäll.
  7. Hårets ändar upphör att splittras.
  8. Håret blir starkt och faller praktiskt taget inte ut.
  9. Du kan tvätta håret mindre ofta, eftersom det stannar länge.

  Folk recept för att tvätta håret

  Det händer att efter användningen av ett folkmedicin verkar det som om effekten inte är tillräcklig.

  Du behöver inte panik i förväg: det är uppenbart att receptet inte var det bästa för dig, och det är värt att försöka något annat.

  Vet du hur man ska ta bort hår på intima ställen hemma en gång för alla? För att lära dig hur du gör det följer du länken till sidan och läser användbart material.

  Hur man tar bort oönskade ansiktshår skrivs här.

  Lyckligtvis finns det många naturresurser. Titta tills du hittar den mest lämpliga för ditt hår.

  Vi analyserar de viktigaste.

  Recept nummer 1: Soda

  Rör 400 ml soda i tre liter varmt vatten. Det kommer vara bekvämare att ta ett handfat för detta.

  När sodan har smält helt, doppa håret i vatten och ta bort det efter 3 minuter.

  Efter detta måste strängarna masseras lätt, men så att de inte brinner.

  Som en balsam, använd äppleättika löst i vatten.

  Enligt ett annat recept är det nödvändigt att göra en uppslamning av vatten och läsk och massera det i hårets botten för att bilda ett litet skum.

  Skölj igen med ättika.

  Recept nummer 2: tvål

  Det är naturligtvis bäst att göra det hemma, om du självklart har färdigheter för tvåltillverkning, som nu blivit mycket populär.

  Klar flytande tvål bör blandas med vatten, tillsätt te, infunderas med örter, 10 droppar persika, ricinus eller lavendelolja (per 1 liter vätska).

  Verktyget hjälper till att klara av mjäll, och hos unga barn avlägsnas löss.

  Recept nummer 3: Ägg

  För att tvätta håret behöver du inte allt ägg, men bara hans äggula.

  Om håret lider av alltför stort fett kommer följande recept att göra:

  • Blanda en rå äggula med 50 ml citronsaft och gnugga i håret.

  Om håret saknar fuktighet, förbered en blandning av äggula, gurkajuice (en kvart kopp) och oraffinerad olivolja i mängd 2 stora skedar.

  Du kan eliminera den otäcka lukten genom att skölja håret med äppelcidervinäger upplöst i vatten.

  Recept nummer 4: Senap eller senapspulver

  För oljigt hår rör om pulvret i en volym av 2 matskedar i vatten (500 ml).

  Shampoo är klart!
  Det enda negativa - han ger inte skum.

  Men stora slagsmål är fett.

  Tvätta senapet omedelbart efter tvätt och, helst helt, annars blir det i vita "fjädrar" och kommer att se ut som mjäll.

  Recept # 5: Coltsfoot och Nettle

  Dessa växter hjälper till att hantera inte bara med mjäll, utan även klåda, såväl som svagt hår.

  Det är bäst att använda åtgärden tre gånger i veckan.

  Båda ingredienserna tas i lika stora proportioner och bryggas.

  Efter kylning av buljongen kan du omedelbart tvätta håret. Sköljning är inte nödvändigt.

  Recept nummer 6: Aloe

  Behöver blad, växer från botten.

  Ta det största och tjockaste, sätt i kylskåpet i 14 dagar.

  Efter det att termen löper ut, pressa saften ut ur dem och massera in i huvudets hud.

  Verktyget tar bort föroreningar, stärker rötterna och förhindrar håravfall.

  Recept # 7: Oljor

  Avser ört:

  Att förbereda dem är inte svårt.

  För att göra detta, finhacka bladen och blommorna i de listade plantorna, placera dem i en kruka och häll olivolja ovanpå. Det är önskvärt att det är oförfinerat och något uppvärmt.

  Många oljor behövs inte, bara för att täcka gräset.

  Vi lägger ett lock på burken och tar bort det i en mörk plats där det inte finns någon värme. Till exempel i skåp på balkongen.

  Varje dag behöver banken skaka och skaka.

  Efter två veckor drar vi igen burken igen, hoppa över innehållet genom flaskan, häll i 3 stora skedar vitamin E och börja använda den.

  Detta recept ger ett utmärkt resultat: olivolja närmar sig hår med fukt, örter behandlar ömma strängar.

  Det är viktigt att inte byta användning av det beskrivna medlet med användning av konventionellt inköpt schampo.

  Recept nummer 8: Gelatin

  • gelatin - 1 stor sked,
  • vatten - 3 stora skedar.

  Fyll pulvret med vatten och lämna i detta tillstånd i 40 minuter.

  Efter att vi har satt behållaren med blandningen i ett vattenbad och värm tills alla kristaller löses upp.

  I slutet lägger du på kycklingblomman, en sked regelbunden schampo, blanda allt grundligt och applicera på strängarna.

  Efter 10 minuter mitt huvud.

  Tack vare proteinet i kompositionen i detta verktyg blir håret tjockt.

  Recept nummer 9: Honung och kamille

 • torra kamomillblommor - 4 stora skedar;
 • kokande vatten - 200 ml;
 • Honung - 1 liten sked.
 • Blommor häll kokande vatten, stå i en och en halv timme, passera genom cheesecloth, rör om honung.

  Förtvätt hår, skölj med en handduk.

  Applicera agenten och lämna i en halvtimme. Tvätta sedan ditt hår.

  Om håret är normalt, upprepa proceduren varannan vecka, om det är oljigt, behandla det en gång var 7: e dag.

  Recept nummer 10: Bananer

  Polbanana (mitten) för att rulla i en bländare eller passera genom en sik, för att få en röra.

  Sätt citronsaft däri, tillsätt en rå äggula.

  Shampoo ger rikligt skum, kräver inte sköljning, läker perfekt håret, gör det mjukt och återvänder den förlorade glansen.

  Recept nummer 11: Beets

  En rot för beredning av infusion kommer att räcka till.

  Betor måste tvättas, skalas, skäras i bitar och placeras i en stor burk vatten (en och en halv liter).

  När agenten infunderar, tvätta håret med något naturligt schampo.

  Det är att betorlösning kommer att användas istället för vanligt vatten.

  Recept # 12: persilja och Castorca

  Dessa två komponenter är bra mot mjäll.

  Enligt receptet bör persilja fyllas med ricinolja (förresten, om inte, kan du använda vanlig grönsak).

  Persilja ska vara fem gånger mindre olja.

  1. Vi lägger ingredienserna i en maträtt och värmer den i ett vattenbad i en halvtimme.
  2. Därefter går vi igenom en sikta. Vi använder endast i varm form.
  3. Applicera blandningen på håret vid rötterna och gnid i cirkulär rörelse.
  4. Förfarandet bör utföras en gång varannan dag. Och så - 15 mottagningar.

  Om effekten efter den första kursen inte har kommit, vänta tre veckor och upprepa.

  Recept nummer 13: Yeast and kefir

  Jäst behövs rå, kefir - med vilken procentandel av fett som helst.

  Komponenterna måste anslutas och hållas lite i ett vattenbad.

  När blandningen blir en gelé, måste den appliceras på trådarna och tvättas efter en timme.

  Recept # 14: Lera

  Det är tillrådligt att använda den som säljs i ett apotek.

  • 1-2 stora skedar av lera bör lösas i vatten,
  • Blanda en halv sked salt
  • tillsätt markerade mandlar eller krossade frön.

  Huden på huvudet är anmärkningsvärt näring med denna åtgärd, respektive håret växer bättre.

  Sammanfattningsvis

  Fantastiska och samtidigt mycket enkla recept för naturliga schampon gör det möjligt att noggrant behandla ömt hår, återställa styrka till trötta strängar, återställa krullar som har färgats och kemiskt krullade.

  Att lita på eller inte annonsera schampon på grundval av kemiska komponenter? Hur man tvätta håret utan att skada håret och något annat, kommer du att lära av författarna till videon.

  Så tvätta håret utan schampo: De bästa folkmedicinska lösningarna

  I allt större utsträckning kan du träffa människor som vägrar att använda professionella schampon och föredrar folkmedicin för schampon. Läkare tror att det finns många anledningar som kan leda till ovannämnda lösning - till exempel finns det torkmedel i sulfater som förstör strängar. De bildar ett lyxigt skum, helt avlägsnar smuts från håret, men samtidigt "avlägsnar" fukt från hårceller, verkar destruktivt på den naturliga mikrofloran i hårbotten, tjänar som en provocerande faktor vid utseende av mjäll, förhindrar normal / full näring av rötterna.

  Fördelarna med folkmedicin för att tvätta huvudet

  I allmänhet är schampot en ganska "ung" uppfinning i skönhetssalongen - 1903 introducerades den av den tyska kemisten Schwarzkopf. Men det betyder inte att människor tidigare inte hade tvättade huvudet, tvärtom gjorde de det regelbundet med naturliga produkter. Och notera att våra förfäders hår var tjockt, silkeslen, glänsande och kvinnorna växte också till stora längder. Mejeriprodukter, äggula / äggvita, olika örter, senaps och läsk användes som naturliga tvättmedel före schamponets uppfinning. Nyligen finns det en tendens att återvända vanan att tvätta håret med naturliga produkter och detta kan förklaras av följande aspekter:

  1. När man använder naturliga produkter för att tvätta håret, får rötterna ytterligare näring, de levereras med vitaminer och spårämnen som positivt påverkar låsens utseende och hälsa.
  2. Hårbotten är inte utsatt för kemikalier, vilket gör det omöjligt att utveckla överdriven torr hud.
  3. Toxiner ackumuleras inte i hår- och hårbotten, vilket negativt påverkar hårets hälsa och i själva verket huden.
  4. Håret ser välskötta, skina, deras nyans blir ljus.
  5. På håret är det sällsynt att hitta delade ändar, mjäll försvinner helt, håravfall stannar.
  6. Det finns en snabb tillväxt pryadok.
  7. Hår mindre förorenat.

  Det finns många recept för att tvätta håret utan schampon, men för att få den förväntade effekten, behöver du veta några av nyanser av förfarandet i fråga.

  Tips för att tvätta håret utan schampo

  Först måste du förbereda i förväg för att vänta - under de första två veckorna från början av att tvätta håret utan schampo, kommer anpassningsperioden att vara kvar. Dessutom åtföljs det av mycket obehagliga känslor:

  • håret blir smutsigt väldigt snabbt
  • kort efter att tvätta strängarna "hänger", ser fettig ut;
  • Det verkar som att hårbotten i hårbotten började fungera i ökat skick;
  • kliande hårbotten uppträder.

  Det finns inget fruktansvärt och atypiskt i detta tillstånd, för det här är hur tiden för utsläpp av gifter och andra skadliga ämnen, som har ackumulerats i hårrötterna och hårbotten genom åren, passerar. Som regel, under avgiftningsperioden vill du ge upp allt och ge upp tanken på att tvätta håret med naturliga medel - det borde du inte göra, eftersom du bara behöver vänta två veckor (det här är maxperioden).

  Observera: För att lindra tillståndet vid avgiftning kan du skölja håret varje dag med surgjort vatten (till exempel citronsaft eller vinäger). Hos vissa människor är återhämtningsperioden för håret och hårbotten i allmänhet inte iakttagande av rengöring från skadliga ämnen.

  För det andra, när man använder naturliga produkter för att tvätta huvudet, är det nödvändigt att skölj håret ordentligt med filtrerat eller mineraliskt (utan gas!) Vatten. Det måste tillsätt citronsaft (250 ml per liter vatten) eller ättika (100 ml per liter vatten).

  För det tredje är det inte nödvändigt att tvätta håret för ofta, det här hygienproceduren är endast tillrådligt när håret är förorenat. Och under avgiftningstiden rekommenderas att skölja håret varje natt med vatten med citronsaft eller vinäger tillsatt.

  Att tvätta ditt hår med naturliga medel, enligt dem som redan har övergivit schampon, ren glädje - inga problem, den fullständiga frånvaron av biverkningar och ett utmärkt resultat.

  Recept för Natural Headwash

  Det är värt att notera att olika människor är anpassade till olika sätt att tvätta huvudet utan schampo, så du måste försöka alla befintliga och välja något som passar dig optimalt.

  Headwashing natron

  Du kan hälla 3 liter varmt vatten i bassängen och tillsätt 2 koppar natronkaka till det, lös upp helt. I den resulterande lösningen är det nödvändigt att hålla hårsträngarna i tre minuter, då är det lämpligt att massera hårbotten med fingertopparna, försök att slå skummet på krullarna, men de borde inte vara störda i alla fall. Huvudmassan tar också 3 minuter, sedan sköljs håret med vatten och äppelcidervinäger tillsätts till den.

  Det finns ett annat alternativ för shampooing natron: du måste blanda läsk med varmt vatten till en grötig stat. Den resulterande massan gnids i hårrötterna, uppnå en liten skumning. Tvättade gruel från natron och vatten med en lösning av vatten och ättika.

  Flytande tvål

  Vi pratar om flytande tvål, som uteslutande är utarbetad hemma. Att hitta försäljningsstället för naturlig tvål (inklusive flytande tvål) är inte svårt om du inte vill förbereda denna kosmetika själv, då spolas den med rent / varmt vatten i lika stora proportioner. Istället för vatten att späda flytande tvål kan du använda örtte. Till den resulterande produkten behöver du lägga till några droppar av någon essentiell olja - 10 droppar per liter naturligt rengöringsmedel kommer att räcka till.

  Observera: Det rekommenderas att använda tea tree oil - det lindrar mjäll, har antiinflammatorisk effekt, lindrar klåda.

  Hårtvättägg

  Om du regelbundet tvätta huvudet med äggula, kommer det att lösa inte bara problemet med smutsigt hår, men också stärka sina rötter, göra krökarna tjockare. Men äggula bör användas för att tvätta huvudet individuellt, med hänsyn till typen av hår:

  • Om håret är oljigt blandas äggulan med ett ägg med 50 ml citronsaft (koncentrerad, ej utspädd);
  • Om håret är torrt eller härdat, så torkas äggulan av ett kycklingägg med två matskedar olivenolja och 50 ml färsk gurksaft.

  Observera: Efter att ha använt äggula för att tvätta håret, utstrålar håret en ganska obehaglig lukt och för att bli av med det, räcker det med att skölja krullarna med en lösning av äppeläger. (100 ml per liter vatten).

  Aloe hår tvätt

  Innan du använder aloe schampo utan schampo, måste de vara beredda på ett speciellt sätt. De lägsta, köttiga bladen av den aktuella växten skärs och placeras i kylskåp i två veckor. Efter det är det nödvändigt att mala dem på något bekvämt sätt och "extrahera" saften från dem. Den resulterande aloejuice med mjuka masseringsrörelser måste gnidas i hårbotten, under denna process bör en liten mängd skum bildas. Aloesaften tvättas av med varmt vatten, skölj håret med en lösning av ättika eller citronsaft kommer att vara ett utmärkt slut på hygienproceduren.

  Använda aloe juice för att förhindra håravfall kommer att lindra mjäll, förbättra mikrocirkulationen av blodet i hårbotten.

  Örteroljor

  Användningen av örter, som har en terapeutisk effekt, för att tvätta huvudet är "kram" av älskare av allt som är naturligt och naturligt. Det är naturligtvis inte troligt att endast avkok och infusioner gör det möjligt att bli av med smuts på håret, men de kan användas i kombination med andra ingredienser.

  Du måste först förbereda växtbaserade samlingar, ta lika stora proportioner nässla, kamomill, kalendula, mynta och jonkört. Lägg sedan färdig samling i en glasburk och häll varm oraffinerad olivolja så att allt gräset är helt "drunknat" i det. Det färdiga kärlet måste hållas på ett mörkt och kallt ställe i två veckor - det kan exempelvis vara en balkong eller ett kylskåp. Varje dag måste du skaka kärlet ordentligt.

  När den speciellt beredda oljan varar i två veckor, måste den tömmas och sättas till en redan rengjord produkt E-vitamin i form av en oljelösning (tokoferol) i ett förhållande av 3 matskedar till 3 liter infusionsolja. Därefter kan du använda en naturlig botemedel, som vanligt schampo. Glöm inte att skölja håret med en lösning av ättika eller utspädd citronsaft efter shampooing med olja på örter.

  Om du tufft uthärdar de två veckorna av avgiftningstiden och regelbundet använder naturliga läkemedel som beskrivs i detta material för schamponering, kommer resultaten att bli riktigt imponerande - rent, glänsande, tjockt hår, ingen mjäll och splittrade ändar på strängarna, bli av med håravfall.

  Tsygankova Yana Alexandrovna, medicinsk kommentator, terapeut av högsta kvalifikationskategorin

  5 777 totalt antal visningar, 9 visningar idag

  LiveInternetLiveInternet

  -musik

  -Jag är fotograf

  Mattias Adolfsson

  -Tags

  -kategorier

  • Stickade leksaker (123)
  • Hekla leksaker (56)
  • Leksaker fästelement. Detaljer (30)
  • Stickleksaker (16)
  • Författarens dockor (103)
  • Att göra dockor (17)
  • stickade docka kläder (14)
  • Docka kläder (12)
  • MK på ledddockan från Taty Amici (8)
  • Grotesque (7)
  • Laurence Ruet (6)
  • Articulated dockor (4)
  • Akvarell (52)
  • Författarens leksaker sys (34)
  • Teddy mönster och hemligheter (11)
  • Män (12)
  • Inspirerande (11)
  • Önskelista & drömmar (8)
  • Moleskin (6)
  • Kärlek (5)
  • Artbook (4)
  • Intressanta människor (4)
  • Arkitektur (80)
  • Offentliga byggnader (5)
  • Hus (26)
  • Hotell (7)
  • utbildning (5)
  • Futuristisk arkitektur (17)
  • Framtidens arkitektur (39)
  • Tidigare arkitektur (22)
  • Inredning (14)
  • Aforism (51)
  • Pärlor (4)
  • Stora mästare (28)
  • Vincent Callebaut (6)
  • Frank Lloyd Wright (5)
  • Vatten (17)
  • Horoskop (10)
  • Urban Development (3)
  • Grafik (33)
  • Ornament (1)
  • Barn (17)
  • Dieter, rengöring (9)
  • Målning (98)
  • Porträtt (24)
  • Samtida konstnärer (21)
  • Konstnärer, berättare (16)
  • Fantasier (13)
  • Landskap (13)
  • psykedelisk målning (11)
  • Stilleben (9)
  • Humor i bilder (5)
  • Klassiker (5)
  • Kalorier (22)
  • Clip Art (80)
  • Clip Art-tecken (13)
  • Trädbuskar (7)
  • Clip Art djur (6)
  • Clip Art Matlagning (5)
  • Klippteknik (1)
  • ClipArt blommor (14)
  • Clip Art av barndomsvärlden (7)
  • Klippartiklar (16)
  • Böcker (14)
  • Datorer-Internet (30)
  • Vackra bilder (63)
  • Städer, byggnader (7)
  • Gamla foton (1)
  • Tjejer (7)
  • Människor (8)
  • Resor (18)
  • Olika bilder (8)
  • Kokkärl (207)
  • varma rätter (26)
  • Glass (8)
  • Frukost (5)
  • Sås (3)
  • Fisk (1)
  • efterrätter (35)
  • Snacks (10)
  • Hen. Birdie (7)
  • Kött (11)
  • Nötter (6)
  • sallader (13)
  • Soppa (13)
  • ost (9)
  • Stugaost (18)
  • Bakning. Deg (21)
  • pumpa (3)
  • Tsvetaevsky paj (2)
  • Cheesecake (39)
  • Strudel (5)
  • Personlig (65)
  • Månatlig rubrik i bilder (43)
  • Mode (154)
  • Väskor (13)
  • Designer ARTKA Li (12)
  • Boho Designer Ewa I Walla (6)
  • Boho. MORI GIRL. Skog tjejer (4)
  • Mormors mode (4)
  • Folkdräkt (2)
  • Boho Designer Myrine och Me (2)
  • Boho-stickning (29)
  • Boho stil (48)
  • Jeans (6)
  • IDEAS sy (30)
  • Militär (2)
  • Vi är kvinnor (190)
  • Kvinnliga bilder (47)
  • Kvinnors lycka (30)
  • älsklingar (5)
  • Femininitet (33)
  • Skönhet och hälsa (46)
  • Kosmetika. Makeup (13)
  • Stilleben (3)
  • Våra mindre bröder (27)
  • Oklassificerbar (35)
  • Ny teknik (14)
  • Utbildning (4)
  • Kläder (195)
  • Kepsar (17)
  • Mitts Mittens Handskar (14)
  • Stickade mönster och blommor (13)
  • Kjolar (13)
  • Strumpor och tofflor (12)
  • Stickning (88)
  • Halsdukar (49)
  • Han och hon (65)
  • Petersburg (4)
  • Plast (8)
  • DIY hantverk (24)
  • Naturen (10)
  • Psykologi (43)
  • Simoron (6)
  • Reflektioner (22)
  • Annat (27)
  • Växter och toppar (4)
  • Ryssland (9)
  • Snö (1)
  • Tips (80)
  • Diverse tips (10)
  • Rådgivning för arkitekter och designers (6)
  • Shopping. Beställningar (5)
  • Rent (2)
  • Trafikregler (2)
  • Hem förbättring (13)
  • Turism. Travel. (13)
  • Texturer (1)
  • Teknologiska lösningar, innovationer (5)
  • dekorationer (9)
  • Lektioner (82)
  • Stickning detaljer och lektioner (17)
  • matlagningskrämer scrubs (9)
  • Konstmaterial (7)
  • Akvarell lektioner (5)
  • förbereda tvål shampoo (1)
  • Internet (10)
  • AutoCAD-lektioner (1)
  • Plastlektioner (4)
  • Photoshop tutorials (18)
  • Filmer (105)
  • England Air Force (33)
  • TV-serie (23)
  • Dokumentär (10)
  • Biografier: Rembrandt (9)
  • Sökmotorer (6)
  • kostymfilmer (12)
  • Photoshop (75)
  • Photoshop bakgrunds kort (7)
  • skrotkit (63)
  • Ekologi Energibesparing (10)
  • Humor (17)

  -Sök via dagbok

  -Prenumerera via e-post

  -sändningar

  -statistik

  Hur tvättar du ditt hår istället för schampo? Oljig hårvård

  Tyvärr är inte alla schampon som finns på butikshyllor av hög kvalitet och fördelaktigt för hår. De som inte litar på kvaliteten på inköpta schampon kan använda de recept som samlas in i den här artikeln. Alla de angivna metoderna för ersättning av schampon är tillgängliga, enkla och användbara, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ till köpta produkter.

  1. Istället för schampo kan du tvätta huvudet med ett ägg. Bli inte förvånad, äggula, i kombination med vatten, har utmärkta tvättmedel. För att göra ditt äggschampo behöver du två äggulor, en halv kopp varmt vatten, lite citronsaft och olivolja. Rör om alla ingredienser, vispa sedan bra och applicera på hår. Håll dem på håret i några minuter, tvätta det som ett vanligt schampo. Med hjälp av detta recept en gång vartannat tvål kommer du snabbt att se hur mjukt och smidigt ditt hår kommer att bli.
  2. När schampon inte var vanligt, och istället för dem, använde våra föräldrar framgångsrikt tvålvatten. Om du tvätta håret med en modern köpt tvål, spelar det ingen roll om det är barnsligt eller hushållet, ditt huvud kommer sannolikt att klia och ditt hår blir torrt och blekat. Ett mycket annat resultat kommer från vatten från egna händer. Gör en tvål själv, sätt de bästa oljorna i den - palm, kokos eller något annat enligt din smak, med hänsyn till hårets typ och tillstånd. Denna komposition kommer inte att skada ditt hår, eftersom det inte kommer att innehålla ämnen som är skadliga för håret. Du kommer att se hur trevlig och hjälpsam det är att tvätta håret med denna tvål. Vi rekommenderar dig att använda detta recept en gång.
  3. Byt shampoo och sådana är tillgängliga på alla sätt, såsom stärkelse och senap. De är användbara för att skapa torrt schampo. Gnid några msk stärkelse med torra palmer i hårbotten och torka sedan håret med en torr handduk, avlägsna resterande stärkelse. Samma princip kan användas torr senap eller dess lösning. För lösningen behöver du 5 matsked senap för två liter vatten. Det är nödvändigt att skölja håret med senapslösning, massera hårbotten och skölj håret med vatten. Om du tvättar ditt hår med detta recept, till exempel, en gång i en månad kommer du säkert att märka att håret stannar längre och dess utseende har märkbart förbättrats.
  4. Shampoo kan tillverkas av dig själv. Till exempel ett recept på en växtbaserad schampo och öl. För tillverkningen av ett sådant schampo behöver du en sked av kalendula blommor, kamomill, en sked ekbark och ett glas varm öl. Blanda allt, spänna efter en halvtimme och använd istället för regelbunden schampo. De naturliga komponenterna i det här verktyget hjälper till att återställa försvagat hår och mätta dem med viktiga vitaminer.
  5. Vit lera har goda tvättegenskaper. Det hjälper perfekt med seborré och mjäll, gör håret ljus och glänsande. För att använda lera i stället för schampo, måste du späda lera pulver till ett grusigt tillstånd, och applicera sedan detta våt på håret, massage och skölja. Resultatet kommer säkert att glädja dig, och troligtvis börjar du ofta använda lera i stället för schampo.
  6. Det finns ett gammalt alternativ botemedel - rågbröd. Enligt detta recept bör brödsmulor blötläggas i vatten och lämnas på en varm plats i flera dagar. Den resulterande blandningen gnids i huvudet och håret och tvättas sedan med vatten. Denna metod kan avsevärt förbättra hår och hårbotten, eftersom rågbröd innehåller speciellt vitamin B-komplex, vilket främjar hårväxt och glans. Men inte det faktum att även den ständiga användningen av rågbröd, som säljs i affären idag, kommer att ge det önskade resultatet. Dessutom är denna metod mycket tidskrävande och kostsam för daglig användning, det kan vara mycket lämpligt om vi betraktar det som en mask.
  7. Prova bakpulver. Soda rensar håret från kemiska formationer mycket bra. Receptet på ett sådant "schampo" är extremt enkelt - det är bara en vattenlösning av läsk. Dess koncentration beror på vilken typ av hår du har. Plocka upp rätt mängd soda kan bara empiriskt, och tryck av från en matsked till ett glas vatten. Med hjälp av denna lösning kan du fuktar huvudet och massera hårrötterna och tvätta det som ett vanligt schampo. För en tvätt är det inte nödvändigt att använda all beredd lösning. Ett glas av sådana medel kan vara tillräckligt för en vecka eller två med rimliga utgifter.
  8. Använd äppelcidervinäger som en balsam. Denna produkt är mycket användbar för hår, det underlättar deras disentangling, reglerar deras pH-balans, släpper nagelbandet. En blandning av 1 matsked vinäger, utspädd i ett glas vatten, räcker för länge. Oanvänd blandning kan hällas genom en tratt in i en gammal flaska från under balsam och konsumeras efter behov.

  Konstant användning av schampo är beroendeframkallande, och första gången efter att användningen har upphört kommer håret att bli smutsigt snabbare. Denna period kan vara från några veckor till ett par månader, allt beror på hårets egenskaper. Oroa dig inte, det finns inget fruktansvärt i detta, bara håret används för att försiktigt avlägsna smuts från håret. Över tiden kommer överskott av talg inte längre att produceras. Under alla omständigheter kan du med en lång övergångsperiod använda mindre ättika om du har valt ett sådant recept eller skölj håret med citronsaft.

  För torrt hår kan fuktas med honung istället för äppelcidervinäger som balsam.

  Självklart, om du vägrar schampo, bör du också vägra andra hårvårdsprodukter - läppstift, lacker eller geler. Ja, extra medel och inte behövs - håret blir lydigt och överraskande bra ljuger.

  Det är mycket användbart att använda alternativa medel vid tvättning av barn, när hårbotten producerar mycket mindre fett.

  Den sista av de föreslagna metoderna, nämligen användningen av läsk och vinäger, skulle vara mycket olämpligt för ägare av torrt hår. Soda och ättika är mycket bra för fet hår, eftersom de väsentligt torr hud och hår.

  Hur bryr man om fet hår?

  Om ditt hår snabbt blir tjockt, tipparna inte vitnar, efter tvättning finns det ingen känsla av hårdhet i hårbotten - grattis! Du är ägare till fettigt hår! Låt oss försöka räkna ut: ska du vara upprörd om det här, eller är det bättre att glädja dig.

  Oljigt hår skapar verkligen mycket problem. När allt kommer omkring måste de tvättas nästan varje dag, eftersom de snabbt saltas. Och detta händer på grund av ett brott mot sekretet hos talgkörtlarna, som ligger i hårsäckarna. Konceptet "oljigt hår" är inte helt korrekt, eftersom hårbotten är fet, men på grund av att fettet snabbt bildar en tunn film över hela hårets yta blir håret också fet.

  Men fet hår har många positiva effekter. Så, till exempel, tack vare en fet film, kommer ditt hår att skyddas på ett tillförlitligt sätt från externa negativa miljöpåverkan. De är inte rädda för någon värme eller förkylning. Och ägarna av fettigt hår står inte inför ett sådant problem som splittrade ändar.

  Om du bryr dig om fet hår, kommer de att sluta ge dig problem. Erfaren trichologer säger att det är mycket lättare att ta hand om fet hår än för torrt hår. Och skönhets skafferi berättar hur du gör det rätt.

  Allmänna regler för fet hårvård.

  1. Den viktigaste regeln - tvätta håret efter behov. Glöm det ofta att tvätta håret. Det är det inte. Om du väljer rätt shampoo för fet hår, [ad # co-2] kommer det bara att gynna dem. Försök att hitta ett schampo med ett minsta innehåll av olika tillsatser och dofter.

  2. Använd inte tvål i stället för schampo, eftersom det torkar håret, det förlorar sin styrka och blir skört och tråkigt.

  3. Du bör tvätta håret i varmt vatten, eftersom hetet stimulerar talgkörtlarna och håret blir ännu fetare.

  4. Skum hår med schampo helst flera gånger.

  5. Det rekommenderas inte att kamma oljigt hår för ofta.

  6. Försök att använda en hårtork för att torka fet hår så lite som möjligt.

  7. Långt hår blir fetare snabbare än kort hår. Därför är det bäst att göra en fashionabel frisyr. Och styling ditt hår blir mycket lättare, och de kommer att hålla sig rena och välskötta mycket längre.

  8. Följ maten: Om möjligt, uteslut fett, mjöl, söt, för salt och kryddig mat.

  Oljig hårvård.

  • 30 minuter innan du tänker på att tvätta håret, applicera en komprimering av morotsjuice, aloejuice eller lökjuice blandad med ricinolja på håret. Dessa är desinfektionsmedel som hjälper till att bli av med överflödigt fet hår. Wrap hår med en film och linda med en handduk.
  • Nu kan du fortsätta direkt till shampooing. Skum noggrant i en separat skål med vatten och applicera på håret och använd sedan försiktigt det på håret. Denna metod skadar inte håret. Skummet är jämnt fördelat över hela hårets yta och eliminerar fett och smuts.
  • Skölj shampo så mycket som möjligt.
  • Efter tvätt av håret, applicera en mask för fet hår, som du enkelt kan förbereda dig: 1h. en sked vodka och 1 tsk vatten blandas med äggula och lägger den resulterande massan på håret. Låt i 20 minuter sköljas med varmt vatten.
  • Och glöm inte att skölja ditt hår efter varje tvätt med hemlagade lotioner för fettigt hår eller infusioner. Tillsätt citronsaft eller äppelcidervinäger till vattnet - här har du en bra hårsköljning.
  • Håret är bäst torkat naturligt. Gnid inte dem för hårt med en handduk och torka inte med en hårtork.

  Citeras 9 gånger
  Gillade: 2 användare  Nästa Artikel
  Ta reda på varför håret på huvudet inte växer? Vad man ska göra i denna situation: identifiera och eliminera orsaker, rekommendationer för vård