Hur man sköljer håret efter tvättning: De bästa recepten


Korrekt sköljningshår är inte mindre viktigt för regelbunden vård än dem som är grundliga rengöring. Under sköljning har du möjlighet att återställa dina lockor efter en aggressiv påverkan, göra dem glänsande, starka, elastiska och vackra.

Hur man sköljer håret

Hur sköljer håret och är det värt att göra det efter varje shampooing?

Först och främst rekommenderar vi dig att "uppdatera" dina lockar efter att ha tvättat med kallt vatten för att stänga cortexskalorna och förhindra spetsdelen. Dessutom kan du göra dig till en speciell komposition för sköljkrullar efter tvätt, och till och med byta ut dem med en traditionell krämbalsam.

Skölj hår kan vara medel som finns i nästan alla hem. För att göra detta är det inte nödvändigt att göra komplexa lotioner, tinkturer och avkok av örter.

Syrat vatten

För att förbereda en, tillsätter de olika syrmedel till den enkla flytande vätskan - ättika (mestadels äpple eller vin, men ibland vanlig bordsyra), citronsyra, citrusjuice och andra liknande produkter. Det är nog att lägga till en matsked aktiv ingrediens i en liter rent varmt vatten, eftersom en kvalitetssköljning kommer att vara klar. Dessutom är denna metod unik i sin förmåga att mjukna även det hårdaste klorerade vattnet.

En annan stor sköljning som inte är en brist för var och en av oss är vanlig öl. Men vid användning på håret är det bättre att välja en nybryggad och ofiltrerad dryck. Och du kan "få det" på bryggeriet, vilket är tillgängligt i nästan alla städer. Om detta inte är möjligt är det värt att köpa en kvalitets öl och ge företräde åt den mörka och dyra ölen. Det är självklart viktigt att släppa ut gasen och värma vätskan något före direkt applicering.

Hur man sköljer håret med öl?

För att göra detta, applicera det med en spruta över hela längden av vått, tvättat hår, stå i en stund (cirka fem minuter) och tvätta av med samma försurna vatten. Öl koncentrerar alla vitaminer och mineraler som behövs för vårt hårs normala tillväxt och funktion. Det är särskilt rikt på vitaminer från grupp B, som är väsentliga komponenter för den naturliga proliferationen av hårfibrer.

Björksoppa

Den bästa naturliga balsam, många kvinnor anser vanlig björksoppa.

Med det kan du mjukna krullarna, göra dem tjocka, smuliga, lydiga och smidiga. Förutom den visuella effekten kan sköljning med en sådan produkt stimulera hårväxten, vilket många unga tjejer längtar efter.

Även björksoppa, som används som flytande balsam, kan förhindra mjäll och eliminera dess befintliga manifestationer. Många kvinnor föredrar surgjort vatten för hår.

Hår sköljning fördelar

Alla sköljningar, oavsett om det är öl, honung eller surgjort vatten, fytoterapeutisk avkok och andra liknande produkter, ger följande åtgärder för att krulla:

 • Komprimering av keratinskiktet (som ett resultat - naturlig förtjockning och viktning av krökarna själva);
 • Ge håret naturlig täthet och volym;
 • Ger en vacker glans, mjukhet, silkighet och "skarpa".

Också exakt sådana produkter som sköljmedel hjälper till att äntligen avlägsna överskottssåpe från tjockarna på dina lockar. Detta är mycket viktigt, eftersom många moderna kvinnor gör ett allvarligt misstag när de inte bryr sig om att tvätta håret noggrant.

Alla tvättmedel som kvarstår på strängarna efter tvättning påverkar både deras struktur och hårbotten. Resultatet av denna process kan vara mjäll, irritation, klåda och en allergisk reaktion.

Vatten som är berikat med vitaminer och andra näringsämnen och används som balsam kommer att ge (eller återvända) din naturliga densitet, styrka och styrka till ditt hår och mätta sin nuvarande färg. Du kan också välja ett recept som är perfekt för dig att lösa dina omedelbara problem - till exempel brittleness, håravfall, mjäll, en del av tipsen eller dullness of curls som uppstod mot bakgrund av deras vanliga skada.

Hur man gör sköljning - recept

Hur man förbereder ett hårspolning, och kan det göra en enkel kvinna, långt ifrån kosmetologi?

Ja, även en amatör kan klara av den här uppgiften. Det enda tillvägagångssättet är att det är viktigt att förbereda och använda dessa medel regelbundet. Annars får du inget resultat alls, och om det gör det kommer det att vara mycket kortlivat.

Försök att skölja krullarna med specialtillverkade hushållsapparater efter varje tvätt. Om du inte har tid till det, gör det minst en gång i veckan.

För behandling av diffus alopeci

 1. Hackad kalamorrot i mängden 4 matskedar, häll halv liter kokande vatten och lämna
  under locket i en halvtimme (du kan låta den brygga längre, en timme eller en och en halv);
 2. Kyl den resulterande infusionen och stammen;
 3. Använd efter varje tvätt i koncentrerad form;
 4. Behandlingsförloppet är 1,5-2 månader. Under denna period är du garanterad att notera att dina krusar har blivit hälsosammare och starkare, slutade falla och tipsen stoppade sin stratifiering och tvärsnitt.
 5. Som underhållsbehandling är det tillräckligt att använda infusionen en gång varannan vecka.

För glans hår

 1. 100 g färskhackad persilja häll en halv liter kokande vatten;
 2. Låt det brygga, sedan svala och spänna;
 3. För att förbättra effekten, omedelbart före användning, sätt till den resulterande infusionen en matsked med nypressad citronsaft eller äppelcidervinäger.
 4. Använd detta recept för att behandla och återställa håret i en månad.

För att förbättra den naturliga tonen och glansen av håret

 1. För blondiner: 2 msk torkad apotekskamomil häll en halv liter kokande vatten och sätt på den långsammaste (svagaste) elden. Koka i 15 minuter, avlägsna sedan från värme, linda behållaren med en trasa och täcka med lock. Låt det brygga i en halvtimme;
 2. För brunetter, brunhårig och rödhårig: 2 matskedar te (helst svartblad) häll en halv liter vatten och låt den brygga i en timme.

Dessa balsam används regelbundet inom 2-3 månader. De hjälper dig att ge curls mjukhet, silkiness och visuellt "uppdatera" sin skugga.

För densitet, hållfasthet och elasticitet i håret

 1. Öppna en flaska öl (helst mörk, men du kan använda ljus, det viktigaste är att produkten är naturlig);
 2. Släpp av gasen från hoppa drycken;
 3. Värm upp på ångbadet till en temperatur något över rumstemperaturen;
 4. Applicera jämnt på krullarna och tvätta inte av det (lukten kommer att försvinna på egen hand, förutsatt att du har köpt naturlig öl och inte en alkohollösning med karaktäristiska smaker och smakförstärkare).
 5. Upprepa proceduren med varje tvätt tills behandlingskursen är klar (flera månader räcker). Dina krullar kommer att vara friska, fluffiga och smidiga med någon styling, främst på grund av proteiner som är koncentrerade i öl.

För torrt hår

 1. 2 msk hackade humlehällar häll ett glas kokande vatten;
 2. Låt den resulterande vätskan infilera i en timme;
 3. Kyl och spänna blandningen så att innehållet inte täpper till ditt bad;
 4. Skölj håret efter att ha gjort shampooingproceduren;
 5. Upprepa sessioner av denna konditionering för att få ett stabilt, fast och långvarigt resultat.

För oljigt hår

 1. I en behållare med en liter kokt eller destillerat (helst) vatten i en liter mängd, tillsätt en matsked ammoniak;
 2. Skölj huvudet omedelbart efter tvättning och var särskilt uppmärksam på krullarnas rötter.
 3. Upprepa proceduren tills antalet tvångs shampooing-förfaranden per vecka minskas.

Vi räknade ut hur man sköljer hår och hur man ger dem styrka, hälsa och energi. Om du använder våra recept hela tiden, blir dina curls verkligen oemotståndliga. Var vacker!

En blogg om skönhet och mode

En blogg om skönhet och mode

Skölj hår hemma - de bästa skönhetsrecepten

Hej kära läsare.

Från och med antiken har våra förfäder, när det inte fanns schampon, balm, masker, använt naturprodukter med egna händer och deras hår var alltid tjock, vacker och hälsosam.

Conditioners som tillverkare erbjuder oss kan enkelt ersättas med naturliga balsam. De är ännu bättre än vissa balsam och balsam av dyra märken.

För framställning av hemlagad sköljning, använd först och främst avkokningar från olika örter (nässla, kamille, kalendula, linden och andra). Dessutom tillsatte produkter som ättika, citronsaft, mjölk, te, eteriska oljor.

Det måste komma ihåg att för ljust och mörkt hår använd olika infusioner. Till exempel är ljuskamomilldekok lämpligast. Det ger dem en hälsosam glans och en bra nyans. Och för mörkret kan du göra en sköljning av te eller rabarber, lökskal. De kommer också att hjälpa till att skina och uppdatera nyans, men bara till mörka lockor, och ljus kan färgas till mörk färg. Därför är det bättre att undvika dessa komponenter i balsam för blonda hår.

Om du är intresserad av, än skölj håret efter tvätt, läs sedan vidare.

Vad är så användbara balsam för våra lockar?

Det är nödvändigt att skölja dem med sköljning, om du har hårt vatten som strömmar från kranen i ditt hus för att mjuka dem. Ändå innehåller den andra användbara egenskaper:

 • ger glans och strålning
 • mjuknar hårdverkan av vatten
 • gör locken smidig och silkeslen
 • några buljonger lite tonade
 • de blir lydiga, de kan vara enklare att kamma
 • neutraliserar glans
 • förhindrar att falla ut, stärka rötterna
 • rensar hårbotten, tvättar ut kemikalier som förblir på huden från schampo, butiksmaskar

Så att så mycket nytta kan ge en sköljning med naturliga produkter.

Hur ansöker du?

Naturliga sköljningar kan användas efter varje tvätt, de skadar inte och med hjälp av sina lockar får tjocklek, glans, styrka. Om håret är mycket förvirrat - kommer sköljning att hjälpa dig att kamma det lättare och mindre förvirrad.

När sköljning måste följa dessa regler:

 • hemlagad sköljning bör vara varm. Inte kallt eller varmt
 • Att förbereda innebär på filtrerat vatten eller mineral utan gas, men inte från kranen
 • innan du lagar mat, välj den produkt som du lägger till vattnet beroende på hårtypen
 • förbereda receptet
 • efter tvättning sköljkrullar med en lösning
 • tryck lite håret och blöt med en handduk, men gnid inte det med trådar
 • efter proceduren kan inte torkas med en hårtork
 • Våt hår rekommenderar inte att kamma bara när de torkar ut
 • kamma försiktigt från spetsarna till rötterna (bäst kam med naturmaterial)
 • sköljkrullar kan vara ungefär 3 gånger i veckan, men inte varje dag
 • Kursen är en månad. Du kan skölja ytterligare med andra ingredienser.

Skölj recept hemma

Välj ett recept beroende på hårtyperna. Fett typ mjukgörare kommer att hjälpa att bli av med överskott av talg och torr - näring näringsämnen, då kommer de att vara mer motståndskraftig och frisk.

Vissa buljonger har egenskaper till tintrådar, det hjälper till att uppdatera färgen för att få glans.

För alla typer

 1. Ash. Ta 4 bord. l. torkad frukt och ett halvt glas vatten. Häll vatten, koka i 5 minuter. Istället för aska kan du lägga till kalamusroten. Om du applicerar denna infusion kommer strängar att lysa och bli elastiska. Om de används regelbundet kommer de att falla ut mindre, växa bättre och du kommer bli av med mjäll.
 2. Bay. Häll 50g laurbærblad med en liter vatten. Koka i 5 minuter och insistera. Efter honom tar krullarna ett livligt utseende, blir glänsande, sluta falla ut, dela i ändarna.
 3. Ättiksyra. Lägg till en tabell i en liter vatten. en sked full av vinäger. Först och främst tillsätter ättikvatten sken, det testas på sig själv. Kommer att ta bort överflödigt fettinnehåll, och de kommer att vara mer lydiga.
 4. Beer. Vi behöver lätt öl. Det är nödvändigt att skölja håret, skölj inte med vatten. Sköljning stärker rötterna, gör elastiken, ger volymen. De blir släta, silkeslen.

För torr

 1. Björk. Björkblad (bordsked) Skopa och häll kokande vatten (1 kopp). Insistera 2 timmar, sedan belastning.
 2. Mint. Häll mint (2 msk) med kokande vatten (kopp), låt i 30 minuter och spänning. I stället för mint kan du göra avkok med mallow blommor, humle, salvia.

För fett

 1. Aromatisk. I varmt vatten (halvglas) tillsätt 5 droppar eter (cederträ, rosmarin, tea tree).
 2. Ek, burdock. Ta 3 bord. sked ek bark eller burdock rot, häll kokande vatten och koka i 15 minuter på låg värme.
 3. Lime (från Hypericum, plantain, yarrow, coltsfoot). Ta en av örterna (5 bord. Skedar), häll kokande vatten (ett halvt glas). Koka i ett par minuter och spänna.
 4. Milk. Tillsätt en tesked salt i ett glas mjölk. Skölj krullarna. Skölj med vatten efter några minuter.

För glans

 1. Lemon. I ett glas vatten tillsätt saften av 1 citron. Efter att sköljningen lyser, kan det lätta krullarna lite.
 2. Från persilja Ta 100g persilja, häll kokande vatten (1 liter). Koka blandningen i 5 minuter, kyla och töm infusionen. Persilja ger en vacker glans, den används inte bara för håret, men för ansikte och hud runt ögonen.

För volym

Nässlor. Nätblad (3 matskedar. Skedar) häll kokande vatten, koka, men koka inte. Kall och spänning. Buljong ger volymen, densitet, kommer att stärka rötterna.

För bästa effekten kan du lägga till ett par droppar eter till infusionen för en trevlig arom, silkighet och glans. Jag lägger till lavendelolja.

Mot mjäll

Ättiksyra. Äppelvinäger (2 matskedar) blandad med vatten och applicera kompositionen efter tvätt. Ättikvatten är ett mjällreducerande medel. Sålunda är både de äpplen äppelsyra, som har en mjuknings och peeling action, hjälper det att ta bort dessa mjäll.

Dessutom ger äppelcidervinäger naturlig glans, silkiness, hår blir lydigt.

För rättvist hår

 1. Kamomill. Häll kamille (2 bord. Skedar) med vatten och koka i 5 minuter. Efter applicering av avkodningsträngarna förvärvar en hälsosam glans och gyllene nyans. Om så önskas kan du också lägga till citronsaftinfusion.
 2. Lemon. I en liter vatten pressa saften av en halv citron. Efter honom kommer ljuskrullarna att bli strålande och glänsande.

För mörka lockor

Tea. Häll te (2 msk) med vatten (glas) och koka i 5 minuter. Efter sköljning kommer krullarna att lysa och få en ny nyans.

För att stärka rötterna

Gelatin. Lös 7 g gelatin i vatten (2 koppar). Applicera på håret i 10 minuter, skölj med varmt vatten. Blandningen räcker för 1-3 gånger beroende på hårets längd. Det mjukar nagelbandet och stärker rötterna.

Än skölj torrt hår

Vackert hår i vår tid är en lyx. Detta uttalande är inte särskilt trevligt, men tyvärr händer detta oftast, och det gäller särskilt för invånare i stora städer. Ekologi i dessa städer är sådan att det är omöjligt att hålla håret vackert, fluffigt och tjockt - även om det här visas i reklamfilmer som berättar om mirakulösa schampon. Inget schampo kan göra håret starkt och starkt om du inte bryr dig noggrant och inte följer deras näring.

Faktum är att det yttre skiktet i varje hår, som består av flingor som förbinder sig med en naturlig "limkomposition", har mest av effekterna av en aggressiv miljö: solljus, förorenad luft, vind och kyla, blåstorkning, klorerat vatten, curling, kemisk färgning färgämnen, och mer från många andra negativa faktorer.

Limkompositionen, som förbinder vågorna, förstörs under påverkan av alla dessa påverkningar, och vågorna börjar hissa - då blir håret tråkigt, förlorar glans och deras tips splittras. För att håret ska förbli jämnt och glittrande, ska alla skalor passa tätt mot varandra - för det här måste du använda luftkonditioneringsapparater - hårsköljningar. Köpta produkter kan användas - de innehåller speciella ämnen som liknar en naturlig sammansättning. Du kan också använda hemlagade recept - de skyddar också håret från skador, släpper ut vågorna och återställer glans.

Bristande hår splittrar inte bara och bleknar - de blir tunna och tunna, eftersom de börjar falla ut hårt - och det borde inte tillåtas. Efter shampooing bör ditt hår vara lättsamt och lätt att sätta på håret - i det här fallet blir det lättare för dem att klara olika skador.

Det finns många hemlagade hårskölj recept, de är testade och tillförlitliga - trots allt fanns det inga köpta schampon och balm innan, men tjejer och kvinnor hade lång, stark, hälsosam och mycket vacker hår. Så du kan prova folkrecept under en lång tid, och slutligen välja en lämplig sköljning för din hårtyp.

Ingredienserna i dem används mycket olika, men oftast är det avkok och infusioner av örter.

Om ättika balsam har dock varit känd under en mycket lång tid, och den är lämplig för alla typer av hår. Citronsyra kan användas istället. 1 liter vatten tas per liter vatten. ättika och skölj hår med denna lösning efter tvättning; Skölj sedan dem med vanligt, kallt vatten. Håret är jämnt och börjar skina igen - särskilt mörkt.

Blondiner som fortfarande är mer lämpliga sköljer med kamomill - det är också hans recept som länge varit känt för alla.

Vilken typ av hår som helst kommer att vara användbart skölj med calamus root. Hackad kalamusrot (4 msk.) Häll 0,5 liter kokande vatten och smutsa i ca 30 minuter. Om du använder det i 2 månader, kommer det att lindra mjäll, stoppa håravfall och förbättra tillväxten.

Conditioners för normalt hår

Normalt hår kan sköljas med utspädd citronsaft - saften av en halv citron blandas med en liter vatten. Resultatet är helt enkelt fantastiskt - håret är glatt och glänsande under lång tid.

En liknande effekt uppnås vid användning av en balsam med infusion av Kombucha. Svampen måste infunderas i minst en månad. För att förbereda sköljningen uppvärmd till 60-80 ° C fylls infusionen med beredda örter - torra lavendelblommor och björkblad: en infusion - 1 kopp, örter - 1 tsk vardera. För långt hår måste du förbereda mer sköljning. Skölj håret fuktas med en mjuk handduk och får torka utan hårtork.

En bra balsam för normalt hår erhålls genom avkok av lövblad: 50 g råmaterial hälls med en liter vatten, kokas i 5 minuter, kyls och används för avsedd användning.

Skölj för torrt hår

Torrt hår sköljs oftast med avkok och infusion av örter. Birkinfusion har länge varit känd bland folket för dess effektivitet: björkblad hälls med kokande vatten med en hastighet av 1 msk. På glaset, täck med lock och insistera på 2 timmar.

På samma sätt förbereder de sköljningar med pepparmyntsbladen, salvia, hoppa blommor och mallow, bara i det här fallet tar de 2 msk. råvaror per kopp kokande vatten, och insisterar bara 30 minuter.

Det försvagade och skadade torra håret är enlivened av en sköljning från en infusion av grönt te. Te (2 msk) bryggs med en liter kokande vatten, de kyler och sköljer håret efter tvätt - de börjar skina igen.

Conditioners för fettigt hår

Ekbarksköljare är utmärkt för snabbfettigt hår - det har också testats med tiden under lång tid. 3 msk. krossat råmaterial hälls med en liter kokande vatten, kokas i 15 minuter, kyls till rumstemperatur och filtreras. Denna balsam är mer lämplig för ägare av mörkt hår - det ger dem en spektakulär brun nyans.

För beredning av sköljning från Hypericum 5 msk. torrt gräs hällde ½ liter kokande vatten och insisterar en halvtimme.

För fet hår är det bra och balsam från nålarna: 4 msk. råvaror häll kokande vatten (1-1,5 liter) och koka i ca 10 minuter på låg värme. Kyldes sedan och användes. Kalksköljning: 0,5 liter kokande vatten häll 5 msk. lime blomma och insistera en halvtimme.

Oljigt hår kan sköljas inte bara infusioner och avkok av örter. Till exempel kan du använda mjölk. I ett glas varm mjölk, lösa upp saltet (1 tsk), skölj håret efter att ha tvättat med denna lösning och skölj sedan med rent varmt vatten.

Hårbalsam för matt hår

Mått hår återvänder glans och jämnhet skölj med te och mynta. Ingredienserna (1 msk.) Blandas och hälls med en liter kokande vatten, infunderas i 15 minuter, kyles och filtreras.

En annan sköljning - med kamomill, nässla och horsetail (allt till 1 msk.). Brew, som i föregående recept, men insistera längre - ca 30 minuter.

Sköljmedel mot skräp

Om du inte kan klara av mjäll, försök skölj med nässla och vinäger. Näsblad (150 g) hälls med en liter vatten, ca 40 minuter koka över låg värme, kyla buljongen, filtrera och tillsätt vinäger - 1 msk. Skölj klart. Du kan använda den varje dag.

Lätt hår för detta ändamål är mer lämplig balsam med flytande ammoniak. I 2 liter vatten löses flytande ammoniak (1 msk) och läsk (1 tsk), och håret sköljs efter tvättning med den resulterande lösningen. Om du applicerar det regelbundet, det kommer inte bara att lindra mjäll, utan ger också ditt hår en vacker gyllene nyans.

Skölj för hårväxt

Det finns sköljningar som stimulerar hårväxt - till exempel från avkok av kullrot eller murgröna.

Torkade burdockrötter hälls med kokande vatten (1:10) och kokas i 15 minuter över låg värme. Behöver insistera ca 3 timmar. Buljong stärker hårrötterna.

Ivy leaves hårbalsam används en gång i veckan. För beredningen häll kokande vatten (0,5 liter) 1 msk. krossade råvaror, koka i 10 minuter, kyla, filtrera och häll till 1 liter med kokt vatten. Till buljongen tillsätt nypressad citronsaft 10-12 droppar och sköljde håret efter tvätt.

Hårbalsam för färgat hår

Färgat hår återställer och upprätthåller rosmarinbalsam. Torr rosmarin (1 matsked) hälls med en liter kokande vatten, kokas i 10 minuter, kyls och filtreras. Använd 2 gånger i veckan.

Det finns även en sköljning som hjälper håret att återhämta sig och komma till liv efter en perm. Det händer att "kemi" är gjort dåligt - citrusfrukter kommer att hjälpa till här. Skär orange och citron brygg i en kruka med kokande vatten (3 liter) och svalna till rumstemperatur. Skölj håret efter tvätt: det torkar snabbare, blir lättare och lyser. Om håret är kort, tillräckligt med 1,5 liter infusion.

Dela hårbalsam

Spaltiga ändar kommer inte att uppstå om sköljning av hår med plantain avkok. Gräs bryggd med en hastighet av 2 msk. På ett glas vatten, insistera i en timme, filtrera och skölj håret flera gånger.

Kanske gör hemmagjorda hårbalsam på egen hand hemma tar tid och lite tålamod, men du kan inte kalla det komplicerat. Dessutom fungerar hemlagade sköljningar ibland mycket bättre än de som erbjuds oss av kosmetiska butiker och reklam.

Författaren: Gataulina Galina
Artikeln är skyddad av upphovsrätt och närstående rättigheter. Vid användning och återtryck av materialet krävs en aktiv länk till den kvinnliga webbplatsen inmoment.ru.

Skönhet och hälsa hos håret

För att ge torrt hår med den fukt som de behöver, ska du skölja dem med mjukat vatten efter en vanlig schampo med ett mildt närande schampo. Och om du lägger till växtekstrakter i vatten kan du förbättra den fuktgivande effekten, ge håret extra mjukhet, glans eller färg. Många kompositioner för sköljning förutom direkt mjukning av håret hjälper också till att stärka dem, att klara av dissekerade tips och brittleness.

Att skölja håret kan inte användas också

, Det kommer bara att öka hårets torrhet, medan för coolt kommer det att leda till tråkighet. Skölj håret inte omedelbart efter tvätt, och efter 3-5 minuter, när de torkar ut något. Om du sköljer för vått hår har kompositionen inte tid att "konsolidera" på dem och kommer inte att ha önskad effekt. Det är bättre att mjuka vattnet för sköljning på förhand genom att lägga till några nypa boraxpulver eller bakpulver.

Traditionell sköljning med ättika och nässla för torrt hår är inte lämpligt, de är avsedda för normalt eller oljigt hår. Den enda typen av oxiderad balsam för torrt hår är baserat på vinäger. Samtidigt, före tillsättning till vattnet för balsam, dras åldrad vinäger på örter - dragon och koriander - i minst en månad. För varje liter vatten för sköljning behöver du hälla i ett halvt glas vinäger och tillsätt en nypa kardemumma eller muskotnöt. Efter det första sköljet blir håret tråkigt och snabbt blir fett, men efter andra och tredje gången när du använder den här tekniken blir håret ömt och väldigt lättsamt. Vinäger med tarragon klarar av håravfall och tråkigt hår med systemisk användning.

Men huvuddelen av torrt hårbalsam är av vegetabiliskt ursprung. En vit hårbalsam returnerar inte bara glans till att torka håret utan gör det också silkes och mjukare. Brew ca 2 matskedar lindblommor i en liter kokande vatten och placera i en termos, långsamt kyla. Efter trettio minuter, spänna buljongen och skölj håret, försök parallellt med att massera hårbotten.


Lugnande och regenererande

Mjukheten i färgat eller torkat hår kan tillverkas av citronmelé och timjan. Två sprigs örter brygger i en liter kokande vatten, något kallt, spänning och används för sköljning.

För lätt torrt hår kan ett avkok av kamomill vara ett utmärkt sätt att förbättra hårets tillstånd och för mörkt hår, svart te. Brew 2 msk örter eller te i en liter vatten och låt svalna något, spänna och skölj håret. Samma avkänningar för sköljning har en liten färgningseffekt.

behöver inte bara begränsning, men också näring. Blanda två matskedar humle, horsetail och kamille och brygg i en liter kokande vatten. Infusion sköljer håret, försöker gnugga infusionen i hårbotten. Denna komposition är perfekt för ljus och blont hår, men för mörkt hår, lägg till häststång och nässla bark till horsetail.

Mjukar håret och sköljer avkolning av solrosfrön (generellt schema). Låt först blandningen brygga och värm och koka i 5 minuter.

Få människor gör hemlagad schampo nu - för det mesta använder alla alla inköpta. Men även om du köper den dyraste flaskan, efter att ha tvättat, kommer schamponet fortfarande lämna någon "kemi" på ditt hår, vilket gradvis kommer att överdriva både strängarna och huden under håret, vilket orsakar mjäll och allergier.

Sköljning av håret hjälper till att fullständigt rengöra varje kröning: Hembakade recept hjälper dig inte bara att säga adjö till "Mendeleev-bordet" utan också läka splittrade ändar, brittleness, förlust av ljusstyrka, håravfall och mjäll.

Men inte bara schampon skadar hårets skönhet - även själva vattnet tvättar bort proteinet från håret, "underminerar" det. Korrekt valt sköljningsprecept förtorkar keratinskalet, så att din "manen" blir rikare och tjockare, och varje sträng blir silkeslen och mjukare.

Hur man sköljer håret: de bästa hemlagade recepten

Vilken som helst av dessa kompositioner är inte bara lämplig för att hälla över det tvättade huvudet utan också ersätta luftkonditioneringsanordningen.

Skölj håret med ättika

Köp den här produkten om du är ägare till normalt eller fet hår. Äppelcidervinäger tvättar inte bara "kemi" och smuts, utan även rester av talg: hejdå, tråkig fet glans! Sköljning smidar hårvågor, vilket gör "manen" bokstavligen börjar glittra.

Ingredienser: 50 ml äppelcidervinäger till 1 liter vatten. Istället för det senare kan du göra ett avkok av gräset som passar dig (2 stora skedar gräs per liter kokande vatten). Om du är blond, gör grönt te, kamille eller lime. Om brunetten - rosmarin, nässlor, ekbark. Skölj med ett sådant komposithuvud efter att du tvättat det.

Vinäger för hår: användbara egenskaper, skölj recept och masker

Sköljning med eteriska oljor

Kompositioner med estrar behagar aromatiskt håret och förbättrar den yttre skönheten. Men glöm inte: för varje hår finns en egen eter.

Ja, flickor med oljigt hår bör välja citronella, salvia, bergamot, pelargon, mint, tall eller eukalyptus, kryddnejlika eller ingefära, citron, te, citronbalsam, cederträ eller cypress, kajakut, enbär eller verbena.

Ylang-ylang, rökelse, sandelträ, rosenträ, patchouli, palmarosa, mandarin och apelsin, kamomill, lavendel, myrra passar ägarna av torrt hår.

Tja, om din "mane" är av en vanlig typ, köp kalamus, verbena, cederträ, ylang-ylang, rökelse, mint, rosmarin, te eller rosenträ, petitgrain, koriander, cypress eller tall (naturligtvis).

Struktur: På 1 liter vatten (eller den samma buljongen av örter som det berättat ovan) droppar 4 droppar eter.

Eteriska oljor för hår: användbara egenskaper, hur man väljer och ansöker

Nässla för sköljning av hår

Denna anläggning på dachas och i byar är inte mycket respekterad, och under tiden är nässla en utmärkt kosmetolog: Den passar alla hårtyper och behandlar ett dussin problem (inklusive håravfall) och klarar av förorening med ett slag. Men om du är blont, kom ihåg: en sådan sköljning kan lämna en oväntad nyans på blont hår.

Ingredienser: Häll 1 stort sked av torrbladslöv med 1 kopp vatten, lägg i ett vattenbad, låt det koka, koka försiktigt i 15 minuter. När buljongen kyler ner, spänna, tillsätt vatten tillräckligt för hårlängden och använd.

Nettle för att stärka håret: effektiva recept

Kamille hår sköljning

Fortunetellerblomman är blondins bästa vän. Det behandlar mjäll och peeling, klåda och hår som det - mjuka dem, fuktar varje hår. Om du ofta använder detta gräs, kommer det att förändra hårets nyanser till en mer solig.

Kammerspola receptet är detsamma som nätsköljning.

De helande egenskaperna hos kamillehår recept maskerar

Honungsvatten

Missa inte detta recept om du lider av torrt, "dött" hår. Honung "sticker ihop" hårets problematiska tips, återställer tråkiga hår, gör dem mer lydiga och vackrare.

Ingredienser: I en liter vatten späds 2 matskedar av binens gåva.

Honungsmaskar för skadat hår

Citron Skölj för hår

Detta verktyg är lämpligt för tråkigt hår, eftersom citronen bokstavligen "lyfter" dem och mättar dem med en hälsosam glans. Och dessutom kommer han äntligen att göra swaggering hår lyda dig och gå till styling. Viktigt: det kommer inte att fungera för torrt hår, eftersom det bara kan förvärra deras problem; men djärv och normal passform perfekt.

Ingredienser: Kram om 100 ml citrusjuice i en liter vatten.

Citron för att stärka och växa hår

Sköljning av hårte te

Brunetter och brunhåriga kvinnor kan använda te (grönt och svart) och blondiner - bara gröna. Denna enkla ingrediens kommer att ge "manen" sken.

Ingredienser: 1 matsked teblad - 500 ml kokande vatten. Te ska infunderas (5 minuter - svart, 3 - grön). När det svalnar, vattnar det med rent hår.

Te maskerar för vacker glans och hårfärg

Öl sköljning

Visste du hur rik på mineraler och vitaminer denna berusande dryck? Om du hittar en bra mörk öl, och inte det billigaste, gör det hemlagad kosmetika. Det kommer att ge hårsplendor, göra dem lydiga, ta bort fett överskott, stärka varje hår och tillväxten kommer att accelereras.

Det är bättre att värma ölen före användning och släpp bubblorna i förväg. Förresten är det bäst att använda detta verktyg när du svettar i bastun eller bad. Du kan använda den på olika sätt.

1. "Lös" håret i öl, ge dem en liten "drink" av denna berusande "cocktail" och skölj sedan med rent vatten.

2. 100 ml öl, 200 ml vatten (uppvärmd) blandning. Skölj med hår, skölj inte.

Öl för hårväxt och förstärkning

Herbal sköljning

Herbal decoctions - en naturlig källa till skönhet och hälsa av hår. Välj gräs bör baseras på hårets typ och egenskaper. Örter återfuktar hår, mätta med användbara ämnen. Brew decoction bör baseras på 1-2 matskedar per liter kokande vatten. Genom att blanda flera ingredienser förbättrar du läkningsegenskaperna hos den resulterande sköljningen. Följande katalog över medicinska egenskaper av örter hjälper dig att göra rätt val.

Helande örter för hår: en katalog över användbara egenskaper

Blommvatten och hydrolat

Dessa produkter härrör från produktion av eteriska oljor. Hidrolaty har ett stort utbud, de är utvinna från nästan alla växter. Det här fashionabla verktyget kan ses på hyllorna i någon kosmetikaffär. Sköljning av håret efter att ha tvättats med hydrolat, du mättar locken med de användbara substanserna i dessa växter, håret blir lydigt, glänsande och doftande.

Hydrolaty för hår: hur man väljer och ansöker

Sköljning av hårglans

Mineralvatten. Denna outplånliga sköljning ger inte bara glans till håret, men tar också bort vintern "maskrosseffekt" och ger näring till hårbotten. Viktigt: använd mineralvatten utan gas!

Mineralvatten: användbara egenskaper för hår, hur man ansöker

Appelskal avkok. Den huvudsakliga ingrediensen i buljongen innehåller naturligt vax. På grund av denna sköljning gör håret felfritt och lättsamt. Recept: Skär av skalen från flera hemlagade äpplen, koka i en liter vatten. När det är kallt, använd omedelbart efter tvätten (var och en).

Mörkt hår sköljer

Svart te, nässla, salvia och rosmarin - en sådan sköljning passar brunetter. Alla ingredienser kan användas separat eller blandas i lika stora proportioner, ta 3 ssk per liter vatten. l. blandning, braised på låg värme i 5 minuter;

Lökskal - idealisk för rött och brunt hår. Den har antiinflammatoriska egenskaper och eliminerar mjäll. För sköljning av hår måste du göra en stark buljong av lökskal, använd varm.

Lökskal för hälsa och vacker hårfärg

Malt kaffe hjälper till att mätta det mörka håret med färg och ge en vacker glans. På en halv liter kokande vatten måste du ta tre matskedar kaffe.

Kaffemaskar för att stärka och skina hår

Skölj för blont hår

Favorita sköljningar för blondiner - Dekoktioner av örter från kamomill, Rabarber, Linden, Citronskal, Citronsaft, Glycerolösning, Honungsvatten.

För beredning av sköljningar på basis av estrar ska blondor vara uppmärksamma på oljan av ylang-ylang och citron. Dessa produkter ger strålande glans till blont hår och har en ljusstark effekt.

Skölj torrt hår

Sköljning av håret med glycerolösning hjälper till att göra håret mjukt, slät och fuktat. Receptet på denna balsam är enkelt: en tesked av produkten per liter kallt vatten.

Milk. Mjuka, "släpper" varje krull, ger volymen, och effektiviserar också håret effektivt. Häll ca 5 stora skedar mjölk med hög fetthalt i 1 liter vatten (eller samma avkok av örter). Om ditt hår är torrt eller bitt, lägg till också en sked full honung, och om ditt hår är fet, då är salt (en liten sked, det är önskvärt att saltet var hav). Efter applicering sköljs inte tvätten.

Mjölk för hår: fuktgivande och näring

Herbal decoctions för fuktgivande torrt hår: kamomill, calendula, linden, sträng, humlekottar, salvia, nässla, elderbär, linfrön, björkblad.

Björk. Avkok av björkblad som ägare till torrt och ofta förvirrad hår. Har du blivit inbjuden till badhuset? Skopvatten från en skål där bröden ångas och hälls över huvudet i slutet av badproceduren. Bland annat kommer sådan vård att påskynda tillväxten av ditt spett.

Björksoppa (skog, inte från affären) är en utmärkt hårbalsam. Han behandlar mjäll och förhindrar sitt utseende; mjukar den skadliga halmen på huvudet; ger prakt och silkiness.

Sköljande fettigt hår

Om håret snabbt blir smutsigt, kommer avkok av följande örter att hjälpa: nässla, mynta, plantain, tall- och grannålar, kolfot, ekbark.

En sköljning med tillsats av flytande ammoniak hjälper snabbt att eliminera problemet med fettkrullningar. För att göra det, tillsätt en tesked ammoniak till en liter burk vatten.

Aloe conditioner för att eliminera glans. Krymp 2-3 msk av aloejuice och rör om 500 ml vatten. Detta verktyg är lämpligt för sköljkrullar efter varje shampooing.

Aloe för hår: naturlig tillväxt biostimulator

Hårspola med aspirin är en annan version av surgjort vatten, som används för att förbättra utseendet på lockar. Förbereda verktyget, ta 3-4 tabletter per liter vatten. Aspirin skyddar håret från klorerat vatten, ger skina till dim hår, eliminerar mjäll och stärker lockningar.

Sköljning av håret efter tvättning. Hur man sköljer håret

Många av oss använder balsam och sköljmedel, och alla har hört hur sköljning av hår är användbart efter tvättning med örter.

Vad sköljer i allmänhet håret?

Som regel tvättar vi vårt hår med hårt vatten, vilket inte har en positiv effekt på håret. Vid sköljning surgörar vi hårbotten och neutraliserar skadliga effekter av miljön.

Håret blir mjukt och glänsande, eftersom hårvågorna slätas, kammas väl, passar bättre och håller håret. För att inte nämna mättnaden av deras näringsämnen och rehabilitering.

Hur sköljer du håret, förutom balsam? Vilka örter ska du använda? Hur surgörs vattnet för sköljning? Allt detta är vår artikel.

Syrat vatten

Sköljning av hår med ättika och citronsaft är det enklaste alternativet att skölja håret. Detta har en positiv effekt på hårbotten, och hårvågorna slätas och håret blir glänsande.

För detta ändamål, kallt vatten (företrädesvis, filtreras, kokt, mineral, eller åtminstone på avstånd), tillsats till det lite citronsaft (ca matsked) eller halv tesked av citronsyra i en pint vatten. Detta alternativ är mer lämpade för blondiner, som exponering för solljus kan vara lite citron för att lätta hår.

Du kan surgöra vattnet med äpple eller bordsvinäger - om en matsked vinäger till en halv liter vatten.

Sköljning av hår med örter

Det var alltid populärt, men det skulle ta lite mer problem. För att börja, plocka och lagra med örter som passar din hårtyp. Detta hjälper dig med vår artikel "örter för hår" >>>

Det mest enkla - bara brew torkade örter med kokande vatten (2 matskedar per 0,5 liter kokande vatten), lock och låt stå tills den svalnat. Sedan spänna och skölj håret efter tvätt.

För den bästa effekten av örten kan du baka eller hålla i några minuter i ett vattenbad - det beror på hur du gillar det bättre och vilket recept du använder. En avkok av örter är också försurad med ättika eller citron - så de är bättre kammade.

Lätt hår sköljning

Det finns några nyanser. Förutom citronsaft och kamilleavkok, vilket ger ett blont hår en gyllene nyans, erbjuder vi några mer intressanta recept.

1. En blandning av örter kamomill, hästsvans och hop (en matsked) göra 0,5 liter kokande vatten och låt stå och svalna, filtrera, lägga lite citronsaft, skölj håret efter tvätt.

2. Det är användbart för naturliga blondiner att skölja håret med grönt te.

3. Tillsätt 1 msk löklöv till kokande vatten (0,5 l) för att koka i några minuter. Det är sant att håret efter en sådan balsam luktar sött.

Sköljande mörkt hår efter tvätt

För att ge ett mörkt hår en ljus nyans kan du använda sådana sköljningar som te (mer här >>>) och kaffe (här >>>)

1. Glitter till mörkt hår kommer att ge svart te (du kan använda te för andra gången för detta). Brew starkt te, kyla, lägg till en matsked äppelcidervinäger.

2. En blandning av näsgräs, ekbark och horsetail i 1 msk. sked 0,5 liter kokande vatten. Brew, cool, stam, lägg en matsked vinäger.

3. Skölj med naturligt kaffe. Koka 0,5 liter kokande vatten 3 matskedar malet kaffe och skölj håret med varm infusion.

Skölj håret för att skina

1. Skölj från peeling av äpplen. Tack vare naturliga eteriska oljor och vax, gör ett avkok av skalet av äpplen håret silkeslen och glänsande. Vid 0,5 liter vatten måste du skala 2-3 äpplen. Låt vattnet koka och låt det svalna helt.

2. Infusion av persilja. Häll tre matskedar av hackad persiljafärgade färgpulver 0,5 liter kokande vatten och låt sippra i 2 timmar. Stam.

3. Rowan bär (4 msk skedar) häll 0,5 liter kokande vatten och koka i några minuter. Låt svalna, spänning.

Sköljande fettigt hår

Örter som har astringent egenskaper är bra för detta - till exempel ett avkok av ekbark med avkok av salvia eller oregano.

1. I 0,5 liter rent, kallt vatten måste du klämma 2-3 matskedar av aloejuice. Aloe löv måste först hållas i flera dagar i kylskåpet.

2. Oljigt hår torkar väl ett avkok av citronskal. Vid 0,5 liter vatten behöver du en citrons skall, som du behöver slipa och koka i ett vattenbad i 20-30 minuter. Då coolt och påfrestande.

3. Förbered ett smutsigt hår skölj från svart bröd. 2-3 skivor svart bröd smuler och brygg 0,5 liter kokande vatten. När brödet är infunderat i 2-3 timmar, måste du spänna buljongen.

Skölj torrt hår

Idealiska decoctions av mint, kamille, maskros löv, linfrö.

1. Köp flytande glycerin på ett apotek och späd det i vatten i proportioner på en tesked per liter kallt eller ljummet vatten. Glycerin återfuktar hår och ger glans.

2. Brew 2 msk krossad nässla, björkblad och häststol med 0,5 liter kokande vatten. Täck och låt stå i 1 timme, sätt sedan på och lägg 1 matsked äpple eller bordsvinäger.

Hur man sköljer håret efter tvättning: hemlagad, folkrecept

Ju bättre att skölja ditt hår hemma?

Hur man sköljer håret efter tvätt för att stärka eller att lysa? Tänk på de grundläggande folkrecepten. Har du någonsin undrat varför våra mormor i alla bilder har vackert tjockt hår, och i vår modernitet har varje andra tjej problem med torrhet, blekning och sprött hår?

Hemlagad hår skölj recept

Kanske ligger hela hemligheten i hemmet skönhetsprodukter? Det är ganska svårt att förbereda schampon hemma, men att förbereda en sköljning för dig själv, vilket kommer att förbättra hårets kvalitet - alls inte.

Hur man förbereder ett hår skölj hemma?

För att förbereda ett hår skölj hemma, det finns inget behov av att sluta medicinska institutet, allt är mycket enklare än det verkar. Oftast är det bara infusioner av örter eller andra naturliga ingredienser, i sällsynta fall är det nödvändigt att koka balsam i högst 30 minuter.

När ska man applicera hårsköljet berett enligt populära recept?

Applicera hemlagad sköljning ska vara varje gång du tvätta huvudet, om du inte har tid att förbereda infusionen, försök att applicera den varje vecka. När du använder mindre effekt på programmet kommer det inte att.

Hur länge sköljer du ditt hår med hushållssköljningar?

Skölj håret med naturliga sköljningar behöver minst 2-3 månader. Till skillnad från kemiska balm, som har en omedelbar effekt - till nästa tvätt, ackumuleras naturligt i hårstrukturen, för vilken de behöver en viss tid.

Hur man ansöker hemlagad sköljning?

Balsam från naturliga komponenter appliceras på håret som tvättas efter schampo. Det är bättre att inte tvätta bort, så komponenterna kommer att fungera positivt på ditt hår tills nästa hårtvätt.

Hemlagad sköljning "för den lata"

Om du betraktar dig själv den snyggaste tjejen i världen, eller om du helt enkelt inte har tid att förbereda speciella formuleringar för hår, är det första sättet för dig. Efter varje shampooing sköljer du bara ditt hår med kallt vatten, om du är rädd för härdning, häll inte vatten på rötterna, skölj bara tipsen, så uppfriskar dina lockar, stänger hårskalorna och varnar sektionen.

En annan sköljningsmetod:

Eller du kan lägga ett par droppar essentiell olja till din sköljning, förutom att stärka effekten av hårbalsammen själv och beroende på valet av olja kommer det att eliminera problemet i ditt område:

 • för att stimulera hårväxt - enbär eller ylang-ylang;
 • anti-mjäll - citron eller tea tree;
 • mot håravfall - eukalyptus eller mynta
 • med delade ändar, kamomill eller geranium.

Skölj sköljning

Det är ingen hemlighet att de flesta schampon består av alkali, vilket ytterligare försvårar hår- och hårtorkarnas tillstånd och rödhårda krullar så illa skadade av den heta luften. Som det är känt, neutraliseras alkali med syra, för att tillsätta glans till hår, späd äppelcidervinäger med samma mängd vatten.

Denna komposition kan endast användas för tjejer med fet och normalt hår.

Skölj för att förbättra den naturliga hårtonen

För din underbara naturliga hårfärg för att gnista ännu vackrare, måste brunetter och brunhåriga kvinnor hälla 2 matskedar svartblått te 0,5 liter. kokande vatten och insisterar i en halvtimme.

Blondiner är lite mer komplicerade: 2 matskedar av farmaceutisk kamomill måste också hällas i 0,5 liter. kokande vatten och laga på den lägsta värmen i 15 minuter. Insistera sedan på ytterligare 15 minuter. Ägare av blont hår kan också använda infusion av grönt te.

Skölj för skadat hår och att göra håret smidigt

All älskad honung är perfekt för håråterställning: Lös 150 ml honung i ett vattenbad och rör noga med en liter kokt vatten.

Skölj för torrt hår

Nettlebaserad sköljning återställer försiktigt torra trådar och eliminerar mjäll. Två eller tre skedar av nässla löv hälls över och insisterade i minst 15 minuter med en liter kokande vatten.

Om du lägger till björkblad och hästslag innan du brygger, kommer effekten att bli ännu mer märkbar.

Balsam receptet för fet hår: så att håret inte blir tjockt

För denna typ av hår är lämpliga produkter som citron och svartbröd lämpliga:

 1. Pound skaftet av en citron häll en halv liter vatten och laga i ett vattenbad i 20-30 minuter
 2. 2-3 skivor svart bröd, smulad, häll 0,5 liter. kokande vatten och insisterar 2-3 timmar.

Skölj för normalt hår: för tillväxt och mot förlust

Även om du inte lider av olika hårproblem, så att de inte kommer att röra dig i framtiden, är det värt att ta hand om dem i förväg. För denna typ av hår lämplig infusion av lavendelblommor och björkblad. En tesked av varje ingrediens måste hällas med en liter kokande vatten och infunderas i 25-30 minuter.

Också ett underbart val är ett avkok av fjälllöv, som exakt är i varje hus: 50 gr. Lavrushki häll en liter vatten och laga mat i 5 minuter. Används i kylda formen


Hushållsavkod för sköljning av hår, utöver de viktigaste målen, hanterar samtidigt följande uppgifter:

 • mjukna mycket hårt rinnande vatten;
 • Tvätta av schamponrester från hår som kan skada håret.
 • gör håret elastiskt, förenkla det efterföljande stylingsproceduren;
 • förhindra elektrifiering av hår
 • reglera arbetet med svettkörtlar;
 • positivt påverka epidermis vattenbalans;
 • mättar lökarna med friska ingredienser;
 • lindra klåda.

Förberedelsen av sköljningar enligt populära recept tar naturligtvis tid, men ingen patenterad balsam kan jämföras med den helande kraften hos naturliga avkodningar!Nästa Artikel
Användningen av arganolja för att bevara hårets skönhet