Hur man sköljer håret efter tvätt


Flickor tänker alltmer på varför våra mormödrar, som inte har dyra kosmetika, hade lyxiga lockar och flätade långa flätor. Det fanns inga schampon med en lamineringseffekt eller keratinmasker, och våra förfäder hårar uppstår fortfarande beundran och avund. Det kan givetvis sägas att en ofördelaktig ekologi, klorerat vatten och kvinnors passion för hårfärger är skyldiga. Men hemligheten med vackra krullar ligger i rätt vård. En av de grundläggande komponenterna i grundvården sköljde håret med örttekoko. Tack vare de helande örterna växte håret bättre och hårbotten var fortsatt hälsosam.

Trichologer, frisörer och andra experter är övertygade om att naturliga hårprodukter kan ge inte mindre nytta än annonserade kompositioner, men du måste använda dem skickligt och glöm inte att varje verktyg är lämpligt för en viss typ av hår.

Spolningskompositioner har olika egenskaper. Vissa är utformade för att bekämpa högt fett, andra förråder glans, andra - stärka och läka. Praktiskt taget alla sköljprodukter neutraliserar de negativa effekterna av klorerat vatten och stöder svagt och tunt hår.

Vegetabiliska avkok

Örter används oftast för sköljning. De neutraliserar de negativa effekterna av alkaliska föreningar, ger hår mjukhet och naturlig glans. Men för att se resultaten, bör örter avkok användas hela tiden. Växtbaserade läkemedel, men mycket användbara för hår, är långsamma. Här är de mest populära verktygen:

 • avkok av kamomill - perfekt blont och ljust hår. Det ger en naturlig glans, förhindrar mjäll, har antiinflammatoriska och helande egenskaper. Per liter vatten ta 3 msk. l. blommor, koka, kyla, filtrera. Tvätta av efter varje shampooing. Blondiner gillar också kamilleavkok med 1 tesked citronsaft;
 • rabarberrot - avkok av rabarberhästen kommer att vara användbart för blont hår. Om du regelbundet sköljer håret med det här verktyget, så snart kommer de att få ett strålande utseende, de blir mindre spröda och olydiga.
 • Svart te, nässla och rosmarin - det här sköljet passar brunetter. Alla ingredienser blandas i lika stora proportioner, per liter ta 3 msk. l. blandning, braised på låg värme i 5 minuter;
 • rowan - per liter ta 2 msk. l. bär, koka och kyla. Verktyget ger håret glans, förbättrar sin färg, minskar sårbarheten och elektrifieringen;
 • Björkblad - produkten är lämplig för mörkt och ljusbrunt hår, men blekta strängar kan beröva en livlig nyans. Per liter balsam ta 4 ssk. l. råa, koka och lämna i 30 minuter. Verktyget stärker hårbotten, ger silke och mjukt hår;
 • lime och kaffe - du måste ta en kvist kalk och värme, lägg till några skedar med bryggt kaffe, använd för att skölja mörkt hår. Verktyget ger en naturlig glans, eliminerar kliande hud och gör håret lydigt.
 • nässla - det vanligaste verktyget för hår av vilken typ som helst. Nässla reglerar talgkörtlarna, eliminerar fett, förbättrar hårstrukturen. Vid 1 liter vätska ta 3 msk. l. de krossade råvarorna, plågade på låg värme i 10-15 minuter, filtrerades och användes för sitt avsedda ändamål;
 • Lökskal - idealisk för rött och brunt hår. Den har antiinflammatoriska egenskaper och eliminerar mjäll. Det är nödvändigt att göra en stark buljong av lökskal, använd varm;
 • Lövblad - förhindrar hårskador, eliminerar mjäll, förbättrar kamning. Två koppar kokande vatten ta en handfull blad, koka upp, insistera 3 timmar.

Bland de örter som används för att förbereda hårspray har kalendula, rosmarin, burdock rekommenderat sig bra. Pepparmynta lindrar väl med hög fetthalt, basilika stimulerar tillväxt och underlättar kamning. Salvia läker huden och lindrar mjäll. Hopkäglar är användbara för torrt hår, de förhindrar uttorkning, ökar glans och ger mjukhet.

Med överdriven fetthalt är det nödvändigt att föredra sådana medel som nässla, kolspett, grannålar, ekbark, lindblomställningar. Du kan använda färdiga örter som erbjuds i ett apotek, men vi måste komma ihåg att deras konsumtion kommer att vara hög. Och låt växtbaserade produkter vara relativt billiga, om möjligt är det bättre att skaffa dem själv.

Andra medel

Folkmetoder är olika, och de mest otroliga produkterna används:

 • öl - få vet att du kan tvätta håret med öl. Under tiden eliminerar produkten effektivt mjäll, ger hårets elasticitet och underlättar deras styling. Sköljning med öl förbättrar hårets struktur och ökar deras tillväxt. För hårvård lämplig färsk produkt med ett minimum av konserveringsmedel. Efter sköljning måste håret torkas naturligt och öldoften avdunstas under torkningen.
 • Äppelvinäger - lägger till sken, neutraliserar de negativa effekterna av klor och alkaliskt huvudvärme. Stärkar håret, lindrar dem från elektrifiering, underlättar kamning. En liter vatten tas vanligtvis ett par matskedar äppelcidervinäger;
 • citronsaft - fungerar som ättika, det vill säga neutraliserar skadan av alkaliska ämnen, ger skinn och naturlig skönhet till hår. Citronsaft har antioxidantegenskaper och, med regelbunden användning, ljusar något hår, vilket särskilt kan glädjas åt dem som har en ljus nyans av hår. Per liter lösning ta två matskedar juice;
 • Aspirin är en annan syra som används vid sköljning. Verktyget hjälper till med mjäll, matthet, ökad bräcklighet. Aspirin hjälper till att förbättra den naturliga färgen på håret och neutraliserar de skadliga effekterna av blekmedel. För sköljning ta 4 tabletter per 1 liter. Med regelbunden användning blir håret livligt, lättsamt och mindre elektrifierande;
 • mineralvatten - lägger till sken, förbättrar hårbotten, tar bort elektrifieringen. Sköljning med mineral (och nödvändigtvis kolsyrad) vatten under den kalla årstiden är speciellt användbar;
 • Mjölk är en ovanlig produkt som effektivt mjukar håret, närmar sig och förhindrar uttorkning. Vid 1 l. Vatten tar 5-6 matskedar mjölk 3% fett, sköljs och tvättas sedan inte av. Många kvinnor jämför effekten av detta förfarande med resultaten av att använda masker för hår på basis av eteriska oljor.

Här kan du skämma bort ditt eget hår med så enkelt och prisvärt. Efter några procedurer kommer du att märka hur håret börjar förändras till det bättre. Det är ganska svårt att namnge det mest effektiva botemedlet för hår, därför är det möjligt att bestämma vilken komposition som är mest användbar endast av erfarenhet.

Hur man sköljer håret efter tvättning: rekommendationer för torrt, fettigt hår

Alla kvinnor vet nu att det bara går att tvätta håret regelbundet. Det är nödvändigt att dessutom göra masker med olika näringsämnen och fuktgivande ingredienser, använd balsam, balsam och speciella sköljningar efter tvätt. Allt detta hjälper till att hålla håret i ordning. När allt, nu, särskilt i stadens förhållanden, mitt i gasföroreningar, konstanta väder ytterligheter, under konstanta styling och färgning, är det svårare för håret att behålla sin hälsa och utseende.

Därför är det nödvändigt att hjälpa dem, bland annat med hjälp av hemlagade, personligen förberedda sköljningar. Hem rättsmedel är bra för deras naturlighet, innehåller inte skadliga kemiska föroreningar, tack vare detta ger de maximal nytta för håret, återställer sin skönhet och styrka. I artikeln kommer vi att överväga hur man sköljer håret efter tvättning, sköljningstyp, recept för beredning.

Fördelarna med sköljning

Vilka är fördelarna med att skölja håret efter tvätt, överväga:

 • I de flesta fall av våra kranar strömmar vatten med olika föroreningar. Som de säger - "hela periodiska bordet." Därför kan det inte sägas att effekterna av dessa kemikalier - salter, blekmedel och andra - är så fördelaktiga för hår. Att skölja bort dem från håret och läka det, kallas sköljningarna. De fungerar som neutralisatorer av vatten från kranen.
 • Hårvågar släta, lugna ner, så det är lättare för oss att kamma och lägga håret efter tvätt.
 • Sköljningar innehåller fördelaktiga substanser som har en positiv effekt på krillens hälsa, mättar dem med användbara spårämnen, ger strålning och hälsa.

På videon än skölj håret efter tvättning:

alternativ

Tänk på vad du kan skölja håret efter tvätt. De mest populära metoderna och recepten.

Vinäger eller citron = vatten med en sur reaktion. Denna surgjorda form kan tillverkas med ättika eller citronsaft.

funktioner:

 • En av de enklaste alternativen för användning hemma kräver ingen recept, matlagning, matlagningstillsatser och andra svårigheter. Det räcker att hälla en tesked bordsvinäger i behållaren eller pressa saften av en halv citron. Och du kan ansöka.
 • Det surgjorda vattnet "pacifierar" rufflade hårvågor, gör håret jämnare, eliminerar mjäll.
 • Ättikvatten lägger till glans och glans till hår. Men för det här måste du använda sköljningen regelbundet.
 • Vatten med citron är särskilt lämpligt för blondiner, eftersom denna frukt har ljusande egenskaper.
 • Vinäger kan användas som bord och äpple. Det senare alternativet är att föredra, eftersom det innehåller mer näringsämnen, och dess effekt är mildare. Men använd bara naturliga äppelcidervinäger, inte dess kemiska motsvarighet.
 • Ätisk sköljning - förmodligen den mest använda och kända för alla. Dessutom är han lättast att förbereda sig.
 • Skölj med ättika är bra för hår av vilken typ som helst - och tunt och tjockt, och rakt och lockigt.
 • Ätisk sköljning är särskilt bra för ägarna av mörkt hår.

På videon - sköljning med nässla:

Herbal sköljning

funktioner:

 • Det är också ganska populärt och mycket användbart alternativ, men det tar längre tid att göra det.
 • Välj örter som är nödvändiga för hälsan och fördelarna med ditt hår.
 • Det enklaste sättet att förbereda: Ta ett par matskedar torrt gräs, lägg dem i en behållare (inte metall) och koka den i en halv liter. Stäng behållaren med ett lock och låt det infilera tills det är nästan helt coolt. Efter en halvtimme kan du fördjupa infusionen med vatten och använda den för det avsedda ändamålet, skölja håret. Glöm inte strax före användning, dra upp bryggen.
 • Om du vill förbättra den positiva effekten och "förånga" alla de fördelaktiga ämnena från örter, håll sedan infusionen lite i ett vattenbad.
 • Lägg lite ättika eller citronsaft innan du applicerar den om du är blondin.
 • Bland de mest populära recepten finns en sköljning med apotekskamomill. Det är dock också lämpligt endast för blondiner - kamomill lyser håret.

Men vad skiljer balsam från hårbalsammen, informationen från denna artikel hjälper till att förstå.

Hur sköljning av hår med läsk uppstår och vilka resultat som kan uppnås från användningen beskrivs i detalj i den här artikeln.

Men vilka vitaminer i ampuller för hår används bäst och appliceras oftast, beskrivs i detalj i innehållet i denna artikel.

Recept för fettigt hår

Tänk på, med hjälp av några sköljningar som är förberedda hemma, kan vi göra ditt hår mindre fet:

 • Med aloe. Ta en halv liter vatten och pressa tre matskedar av aloe juice i den. Innan du använder aloe, några dagar måste det hållas i kylskåpet - så bladen blir saftigare och köttiga. Vilka tips trichologist finns om fet hår, beskrivet i detalj i artikeln.
 • Lemon sköljning. I detta fall används inte citronsaft utan en avkok av huden. För att göra detta, avlägsna skalen från en citron, tillsätt en halv liter vatten till den och koka den i en halvtimme i ett vattenbad. Sedan svalna, spänna och använd som avsedd. Tänk på att detta recept brunetter använder oönskade - citron har starka ljusare egenskaper.
 • Bröd. För att göra sköljningen behöver du rågbröd. Ta två eller tre lätt torkade skivor, smula dem och häll kokande vatten i en halv liter. Det är nödvändigt att brödet infunderas i två till tre timmar. Harbat den här resulterande gruel behöver tränga, klämma och kan användas för sköljning. Tips: Tänk på att brödmassan är fast i håret, så efter en sådan sköljning är det nödvändigt att tvätta brödet ordentligt från håret.
 • Ek. Du måste ta 3 matskedar hackad torr ekbark och häll dem med en liter kokt vatten. Koka sedan blandningen i 15 minuter, kall, stam. Och du kan använda. Denna sköljning är den bästa passformen för brunetter och ägare av mörkt hårskugga - det ger mörka lockar sken och djup.
 • Barrträ. Grannålar 4 msk. sked häll liter kokande vatten, sedan 10 minuter måste kokas över låg värme. Vätskan bör koka en liten stund med detta. Cool och använd.
 • Milk. Ta ett glas lite värmd mjölk och lösa upp en tesked havssalt i den. Skölj håret omedelbart efter tvättning. Skölj sedan med rent vatten.

För torr

 • Glycerin. Köpt i ett apotek drog utspätt med vatten. Andel - 1 tsk medel per liter vatten. Använd omedelbart. Glycerin är ett utmärkt botemedel, stärker håret, ger det glans, elasticitet, glans. Dessutom fuktar det håret helt.
 • Nässlor. Ta två matskedar av nässla i torr, krossad form och brygg den med en halv liter kokande vatten. Lämna det i en timme. Då måste du påfresta infusionen, tillsätt en matsked äppelcidervinäger och använd för sköljning. Nettle stärker håret hår, läker dem och närmar sig.
 • Björk. Det är nödvändigt att ta björktorka löv i mängden en matsked och häll ett glas kokande vatten. Insistera på 2 timmar, belastning och användning. Sköljmedel för torrt hår med mynta, humle och mallow bereds enligt samma princip.
 • Med grönt te. Ta 2 msk. skedar av grönt te och brygga dem med en liter kokt vatten. Cool och använd enligt anvisningarna. Grönt te stärker håret, ger det en bra glans. Användbar för hårt skadat torrt hår. Men hur man behandlar torrt hår för att uppnå maximal effekt beskrivs i detalj i innehållet i denna artikel.

För normal

recept:

 • Den mest lämpliga hårbalsam för hälsosamt hår är med citronsaft. Det är enkelt, kräver ingen förberedelse, stärker håret, ökar deras vitalitet. Men hur man applicerar en mask för hår med citron och hur man korrekt gör en sådan mask beskrivs i detalj i den här artikeln.
 • Kombucha. Om du har en svamp i hemmet, kom ihåg att infusionen av denna användbara växt är mycket bra för håret. Men för detta är det nödvändigt att svampen insisterar i minst en månad - en koncentrerad infusion behövs - så kommer det att ge största möjliga nytta. För att förbereda sköljinfusionen är det nödvändigt att värma upp, inte koka lite och fylla dem med medicinska örter - kamille, lavendel, björkblad eller andra. Detta recept är ett helt unikt läkningsmedel - håret börjar växa snabbare, blir tjockare och glänsande, mindre faller ut.
 • Bay leaf. Du måste ta 50 gram torra blad av laurel och häll dem med en liter vatten. Koka upp och koka i 5 minuter. Kyl och applicera som avsedd.

För tråkigt

 • Mint. Ta en tesked pepparmint och torrt te. Häll en liter kokt vatten. Insistera på 15 minuter - och du kan använda. Denna blandning ger glans och strålning tillbaka till tråkigt hårhår och tråkiga lockar.
 • Officinalis. Ta i lika stora proportioner kamille, fälthäst och nässla - allt i torr form, en tesked och häll en liter kokande vatten. Insistera under locket stängt i en halvtimme.

Hur en hårförlustmask appliceras med dimexidum och hur effektiv det är, information från artikeln hjälper dig att förstå.

Men hur man gör en mask för hår med kakao, som beskrivs i detalj i innehållet i denna artikel.

recensioner

Vad säger kvinnor som använder hemlagad hårsköljning efter tvättning:

 • Katya, 28 år gammal: "Jag brukade alltid använda köpta balm, balsam och andra medel där det inte finns några naturliga komponenter alls. Mitt hår är naturligt tjockt, men det blir snabbt fet. Jag försökte den enklaste sköljningen med äppelcidervinäger. Jag började använda den varje gång efter tvättning - och jag var tvungen att tvätta mitt hår varje dag. Snart började hon märka att håret började behålla friskhet och renhet längre och blev inte så fet. Nu har jag helt bytt till ättika sköljning, och mitt hår har blivit ännu vackrare och starkare. Mitt huvud var tredje dag - håret är i perfekt ordning, de har fått en normal struktur. Jag rekommenderar alla att använda ättika sköljning efter tvättning. Jag vet att det också är användbart för torr hårbotten. "
 • Victoria, 35 år gammal: "Efter många experiment med färgning blev mitt hår torrt och livlöst. Jag var tvungen att göra det snabbt. Köpta medel hade redan ingen effekt - vände sig till populära recept. Började använda växtbaserade infusioner och sköljning med ättika efter tvättning. Efter ett tag märkte jag att från rötterna blir håret helt friskt - starkt och smidigt. Och det uppblåsta håret har blivit mer hälsosamt och vackert. Spaltiga ändar försvann, strängarna stoppade bristling i olika riktningar. Nu kan jag skryta med vackert, starkt hår igen - allt tack vare örter och ättika. Jag råder alla att försöka. Det är inte svårt att förbereda dessa sköljningar - och de ger många fördelar. "

Som vi kan se finns det många recept för sköljning - artikeln visar den mest populära. I allmänhet är de mycket mer - det är möjligt att välja den mest lämpliga för hår av något slag, längd och struktur.

En blogg om skönhet och mode

En blogg om skönhet och mode

Skölj hår hemma - de bästa skönhetsrecepten

Hej kära läsare.

Från och med antiken har våra förfäder, när det inte fanns schampon, balm, masker, använt naturprodukter med egna händer och deras hår var alltid tjock, vacker och hälsosam.

Conditioners som tillverkare erbjuder oss kan enkelt ersättas med naturliga balsam. De är ännu bättre än vissa balsam och balsam av dyra märken.

För framställning av hemlagad sköljning, använd först och främst avkokningar från olika örter (nässla, kamille, kalendula, linden och andra). Dessutom tillsatte produkter som ättika, citronsaft, mjölk, te, eteriska oljor.

Det måste komma ihåg att för ljust och mörkt hår använd olika infusioner. Till exempel är ljuskamomilldekok lämpligast. Det ger dem en hälsosam glans och en bra nyans. Och för mörkret kan du göra en sköljning av te eller rabarber, lökskal. De kommer också att hjälpa till att skina och uppdatera nyans, men bara till mörka lockor, och ljus kan färgas till mörk färg. Därför är det bättre att undvika dessa komponenter i balsam för blonda hår.

Om du är intresserad av, än skölj håret efter tvätt, läs sedan vidare.

Vad är så användbara balsam för våra lockar?

Det är nödvändigt att skölja dem med sköljning, om du har hårt vatten som strömmar från kranen i ditt hus för att mjuka dem. Ändå innehåller den andra användbara egenskaper:

 • ger glans och strålning
 • mjuknar hårdverkan av vatten
 • gör locken smidig och silkeslen
 • några buljonger lite tonade
 • de blir lydiga, de kan vara enklare att kamma
 • neutraliserar glans
 • förhindrar att falla ut, stärka rötterna
 • rensar hårbotten, tvättar ut kemikalier som förblir på huden från schampo, butiksmaskar

Så att så mycket nytta kan ge en sköljning med naturliga produkter.

Hur ansöker du?

Naturliga sköljningar kan användas efter varje tvätt, de skadar inte och med hjälp av sina lockar får tjocklek, glans, styrka. Om håret är mycket förvirrat - kommer sköljning att hjälpa dig att kamma det lättare och mindre förvirrad.

När sköljning måste följa dessa regler:

 • hemlagad sköljning bör vara varm. Inte kallt eller varmt
 • Att förbereda innebär på filtrerat vatten eller mineral utan gas, men inte från kranen
 • innan du lagar mat, välj den produkt som du lägger till vattnet beroende på hårtypen
 • förbereda receptet
 • efter tvättning sköljkrullar med en lösning
 • tryck lite håret och blöt med en handduk, men gnid inte det med trådar
 • efter proceduren kan inte torkas med en hårtork
 • Våt hår rekommenderar inte att kamma bara när de torkar ut
 • kamma försiktigt från spetsarna till rötterna (bäst kam med naturmaterial)
 • sköljkrullar kan vara ungefär 3 gånger i veckan, men inte varje dag
 • Kursen är en månad. Du kan skölja ytterligare med andra ingredienser.

Skölj recept hemma

Välj ett recept beroende på hårtyperna. Fett typ mjukgörare kommer att hjälpa att bli av med överskott av talg och torr - näring näringsämnen, då kommer de att vara mer motståndskraftig och frisk.

Vissa buljonger har egenskaper till tintrådar, det hjälper till att uppdatera färgen för att få glans.

För alla typer

 1. Ash. Ta 4 bord. l. torkad frukt och ett halvt glas vatten. Häll vatten, koka i 5 minuter. Istället för aska kan du lägga till kalamusroten. Om du applicerar denna infusion kommer strängar att lysa och bli elastiska. Om de används regelbundet kommer de att falla ut mindre, växa bättre och du kommer bli av med mjäll.
 2. Bay. Häll 50g laurbærblad med en liter vatten. Koka i 5 minuter och insistera. Efter honom tar krullarna ett livligt utseende, blir glänsande, sluta falla ut, dela i ändarna.
 3. Ättiksyra. Lägg till en tabell i en liter vatten. en sked full av vinäger. Först och främst tillsätter ättikvatten sken, det testas på sig själv. Kommer att ta bort överflödigt fettinnehåll, och de kommer att vara mer lydiga.
 4. Beer. Vi behöver lätt öl. Det är nödvändigt att skölja håret, skölj inte med vatten. Sköljning stärker rötterna, gör elastiken, ger volymen. De blir släta, silkeslen.

För torr

 1. Björk. Björkblad (bordsked) Skopa och häll kokande vatten (1 kopp). Insistera 2 timmar, sedan belastning.
 2. Mint. Häll mint (2 msk) med kokande vatten (kopp), låt i 30 minuter och spänning. I stället för mint kan du göra avkok med mallow blommor, humle, salvia.

För fett

 1. Aromatisk. I varmt vatten (halvglas) tillsätt 5 droppar eter (cederträ, rosmarin, tea tree).
 2. Ek, burdock. Ta 3 bord. sked ek bark eller burdock rot, häll kokande vatten och koka i 15 minuter på låg värme.
 3. Lime (från Hypericum, plantain, yarrow, coltsfoot). Ta en av örterna (5 bord. Skedar), häll kokande vatten (ett halvt glas). Koka i ett par minuter och spänna.
 4. Milk. Tillsätt en tesked salt i ett glas mjölk. Skölj krullarna. Skölj med vatten efter några minuter.

För glans

 1. Lemon. I ett glas vatten tillsätt saften av 1 citron. Efter att sköljningen lyser, kan det lätta krullarna lite.
 2. Från persilja Ta 100g persilja, häll kokande vatten (1 liter). Koka blandningen i 5 minuter, kyla och töm infusionen. Persilja ger en vacker glans, den används inte bara för håret, men för ansikte och hud runt ögonen.

För volym

Nässlor. Nätblad (3 matskedar. Skedar) häll kokande vatten, koka, men koka inte. Kall och spänning. Buljong ger volymen, densitet, kommer att stärka rötterna.

För bästa effekten kan du lägga till ett par droppar eter till infusionen för en trevlig arom, silkighet och glans. Jag lägger till lavendelolja.

Mot mjäll

Ättiksyra. Äppelvinäger (2 matskedar) blandad med vatten och applicera kompositionen efter tvätt. Ättikvatten är ett mjällreducerande medel. Sålunda är både de äpplen äppelsyra, som har en mjuknings och peeling action, hjälper det att ta bort dessa mjäll.

Dessutom ger äppelcidervinäger naturlig glans, silkiness, hår blir lydigt.

För rättvist hår

 1. Kamomill. Häll kamille (2 bord. Skedar) med vatten och koka i 5 minuter. Efter applicering av avkodningsträngarna förvärvar en hälsosam glans och gyllene nyans. Om så önskas kan du också lägga till citronsaftinfusion.
 2. Lemon. I en liter vatten pressa saften av en halv citron. Efter honom kommer ljuskrullarna att bli strålande och glänsande.

För mörka lockor

Tea. Häll te (2 msk) med vatten (glas) och koka i 5 minuter. Efter sköljning kommer krullarna att lysa och få en ny nyans.

För att stärka rötterna

Gelatin. Lös 7 g gelatin i vatten (2 koppar). Applicera på håret i 10 minuter, skölj med varmt vatten. Blandningen räcker för 1-3 gånger beroende på hårets längd. Det mjukar nagelbandet och stärker rötterna.

Hur man sköljer håret efter tvätt

Vackert hår i vår tid är en lyx. Detta uttalande är inte särskilt trevligt, men tyvärr händer detta oftast, och det gäller särskilt för invånare i stora städer. Ekologi i dessa städer är sådan att det är omöjligt att hålla håret vackert, fluffigt och tjockt - även om det här visas i reklamfilmer som berättar om mirakulösa schampon. Inget schampo kan göra håret starkt och starkt om du inte bryr dig noggrant och inte följer deras näring.

Faktum är att det yttre skiktet i varje hår, som består av flingor som förbinder sig med en naturlig "limkomposition", har mest av effekterna av en aggressiv miljö: solljus, förorenad luft, vind och kyla, blåstorkning, klorerat vatten, curling, kemisk färgning färgämnen, och mer från många andra negativa faktorer.

Limkompositionen, som förbinder vågorna, förstörs under påverkan av alla dessa påverkningar, och vågorna börjar hissa - då blir håret tråkigt, förlorar glans och deras tips splittras. För att håret ska förbli jämnt och glittrande, ska alla skalor passa tätt mot varandra - för det här måste du använda luftkonditioneringsapparater - hårsköljningar. Köpta produkter kan användas - de innehåller speciella ämnen som liknar en naturlig sammansättning. Du kan också använda hemlagade recept - de skyddar också håret från skador, släpper ut vågorna och återställer glans.

Bristande hår splittrar inte bara och bleknar - de blir tunna och tunna, eftersom de börjar falla ut hårt - och det borde inte tillåtas. Efter shampooing bör ditt hår vara lättsamt och lätt att sätta på håret - i det här fallet blir det lättare för dem att klara olika skador.

Det finns många hemlagade hårskölj recept, de är testade och tillförlitliga - trots allt fanns det inga köpta schampon och balm innan, men tjejer och kvinnor hade lång, stark, hälsosam och mycket vacker hår. Så du kan prova folkrecept under en lång tid, och slutligen välja en lämplig sköljning för din hårtyp.

Ingredienserna i dem används mycket olika, men oftast är det avkok och infusioner av örter.

Om ättika balsam har dock varit känd under en mycket lång tid, och den är lämplig för alla typer av hår. Citronsyra kan användas istället. 1 liter vatten tas per liter vatten. ättika och skölj hår med denna lösning efter tvättning; Skölj sedan dem med vanligt, kallt vatten. Håret är jämnt och börjar skina igen - särskilt mörkt.

Blondiner som fortfarande är mer lämpliga sköljer med kamomill - det är också hans recept som länge varit känt för alla.

Vilken typ av hår som helst kommer att vara användbart skölj med calamus root. Hackad kalamusrot (4 msk.) Häll 0,5 liter kokande vatten och smutsa i ca 30 minuter. Om du använder det i 2 månader, kommer det att lindra mjäll, stoppa håravfall och förbättra tillväxten.

Normalt hår kan sköljas med utspädd citronsaft - saften av en halv citron blandas med en liter vatten. Resultatet är helt enkelt fantastiskt - håret är glatt och glänsande under lång tid.

En liknande effekt uppnås vid användning av en balsam med infusion av Kombucha. Svampen måste infunderas i minst en månad. För att förbereda sköljningen uppvärmd till 60-80 ° C fylls infusionen med beredda örter - torra lavendelblommor och björkblad: en infusion - 1 kopp, örter - 1 tsk vardera. För långt hår måste du förbereda mer sköljning. Skölj håret fuktas med en mjuk handduk och får torka utan hårtork.

En bra balsam för normalt hår erhålls genom avkok av lövblad: 50 g råmaterial hälls med en liter vatten, kokas i 5 minuter, kyls och används för avsedd användning.

Torrt hår sköljs oftast med avkok och infusion av örter. Birkinfusion har länge varit känd bland folket för dess effektivitet: björkblad hälls med kokande vatten med en hastighet av 1 msk. På glaset, täck med lock och insistera på 2 timmar.

På samma sätt förbereder de sköljningar med pepparmyntsbladen, salvia, hoppa blommor och mallow, bara i det här fallet tar de 2 msk. råvaror per kopp kokande vatten, och insisterar bara 30 minuter.

Det försvagade och skadade torra håret är enlivened av en sköljning från en infusion av grönt te. Te (2 msk) bryggs med en liter kokande vatten, de kyler och sköljer håret efter tvätt - de börjar skina igen.

Ekbarksköljare är utmärkt för snabbfettigt hår - det har också testats med tiden under lång tid. 3 msk. krossat råmaterial hälls med en liter kokande vatten, kokas i 15 minuter, kyls till rumstemperatur och filtreras. Denna balsam är mer lämplig för ägare av mörkt hår - det ger dem en spektakulär brun nyans.

För beredning av sköljning från Hypericum 5 msk. torrt gräs hällde ½ liter kokande vatten och insisterar en halvtimme.

För fet hår är det bra och balsam från nålarna: 4 msk. råvaror häll kokande vatten (1-1,5 liter) och koka i ca 10 minuter på låg värme. Kyldes sedan och användes. Kalksköljning: 0,5 liter kokande vatten häll 5 msk. lime blomma och insistera en halvtimme.

Oljigt hår kan sköljas inte bara infusioner och avkok av örter. Till exempel kan du använda mjölk. I ett glas varm mjölk, lösa upp saltet (1 tsk), skölj håret efter att ha tvättat med denna lösning och skölj sedan med rent varmt vatten.

Mått hår återvänder glans och jämnhet skölj med te och mynta. Ingredienserna (1 msk.) Blandas och hälls med en liter kokande vatten, infunderas i 15 minuter, kyles och filtreras.

En annan sköljning - med kamomill, nässla och horsetail (allt till 1 msk.). Brew, som i föregående recept, men insistera längre - ca 30 minuter.

Om du inte kan klara av mjäll, försök skölj med nässla och vinäger. Näsblad (150 g) hälls med en liter vatten, ca 40 minuter koka över låg värme, kyla buljongen, filtrera och tillsätt vinäger - 1 msk. Skölj klart. Du kan använda den varje dag.

Lätt hår för detta ändamål är mer lämplig balsam med flytande ammoniak. I 2 liter vatten löses flytande ammoniak (1 msk) och läsk (1 tsk), och håret sköljs efter tvättning med den resulterande lösningen. Om du applicerar det regelbundet, det kommer inte bara att lindra mjäll, utan ger också ditt hår en vacker gyllene nyans.

Det finns sköljningar som stimulerar hårväxt - till exempel från avkok av kullrot eller murgröna.

Torkade burdockrötter hälls med kokande vatten (1:10) och kokas i 15 minuter över låg värme. Behöver insistera ca 3 timmar. Buljong stärker hårrötterna.

Ivy leaves hårbalsam används en gång i veckan. För beredningen häll kokande vatten (0,5 liter) 1 msk. krossade råvaror, koka i 10 minuter, kyla, filtrera och häll till 1 liter med kokt vatten. Till buljongen tillsätt nypressad citronsaft 10-12 droppar och sköljde håret efter tvätt.

Färgat hår återställer och upprätthåller rosmarinbalsam. Torr rosmarin (1 matsked) hälls med en liter kokande vatten, kokas i 10 minuter, kyls och filtreras. Använd 2 gånger i veckan.

Det finns även en sköljning som hjälper håret att återhämta sig och komma till liv efter en perm. Det händer att "kemi" är gjort dåligt - citrusfrukter kommer att hjälpa till här. Skär orange och citron brygg i en kruka med kokande vatten (3 liter) och svalna till rumstemperatur. Skölj håret efter tvätt: det torkar snabbare, blir lättare och lyser. Om håret är kort, tillräckligt med 1,5 liter infusion.

Spaltiga ändar kommer inte att uppstå om sköljning av hår med plantain avkok. Gräs bryggd med en hastighet av 2 msk. På ett glas vatten, insistera i en timme, filtrera och skölj håret flera gånger.

Kanske gör hemmagjorda hårbalsam på egen hand hemma tar tid och lite tålamod, men du kan inte kalla det komplicerat. Dessutom fungerar hemlagade sköljningar ibland mycket bättre än de som erbjuds oss av kosmetiska butiker och reklam.

Författaren: Gataulina Galina
Artikeln är skyddad av upphovsrätt och närstående rättigheter. Vid användning och återtryck av materialet krävs en aktiv länk till den kvinnliga webbplatsen inmoment.ru.

Skönhet och hälsa hos håret

Flickor tänker alltmer på varför våra mormödrar, som inte har dyra kosmetika, hade lyxiga lockar och flätade långa flätor. Det fanns inga schampon med en lamineringseffekt eller keratinmasker, och våra förfäder hårar uppstår fortfarande beundran och avund. Det kan givetvis sägas att en ofördelaktig ekologi, klorerat vatten och kvinnors passion för hårfärger är skyldiga. Men hemligheten med vackra krullar ligger i rätt vård. En av de grundläggande komponenterna i grundvården sköljde håret efter tvättning med örttekoko. Tack vare de helande örterna växte håret bättre och hårbotten var fortsatt hälsosam.

Än det är möjligt att skölja håret efter tvätt, efterfrågas av trichologer och frisörer. Experter tror att naturliga hårprodukter kan ge inte mindre nytta än de annonserade kompositionerna, men du måste använda dem skickligt och glöm inte att varje verktyg är lämpligt för en viss typ av hår.

Spolningskompositioner har olika egenskaper. Vissa är utformade för att bekämpa högt fett, andra förråder glans, andra - stärka och läka. Nästan alla hårsköljningar neutraliserar de negativa effekterna av klorerat vatten och stöder svagt och tunt hår.

Örter används oftast för sköljning av hår. De neutraliserar de negativa effekterna av alkaliska föreningar, ger hår mjukhet och naturlig glans. Men för att se resultaten, bör örter avkok användas hela tiden. Växtbaserade läkemedel, men mycket användbara för hår, är långsamma. Hur man sköljer håret efter tvätt kan bestämmas utifrån hårets typ och färg. Här är de mest populära verktygen:

avkok av kamomill - perfekt blont och ljust hår. Det ger en naturlig glans, förhindrar mjäll, har antiinflammatoriska och helande egenskaper. Per liter vatten ta 3 msk. l. blommor, koka, kyla, filtrera. Tvätta av efter varje shampooing. Blondiner gillar också kamilleavkok med 1 tesked citronsaft; rabarberrot - avkok av rabarberhästen kommer att vara användbart för blont hår. Om du regelbundet sköljer håret med det här verktyget, så snart kommer de att få en strålande look, de blir mindre spröda och stygga. Svart te, nässla och rosmarin - det här sköljet passar brunetter. Alla ingredienser blandas i lika stora proportioner, per liter vatten tar 3 msk. l. blandning, braised på låg värme i 5 minuter; bergaska - per liter vatten ta 2 msk. l. bär, koka och kyla. Verktyget ger håret glans, förbättrar sin färg, minskar sårbarheten och elektrifieringen; Björkblad - produkten är lämplig för mörkt och ljusbrunt hår, men blekta strängar kan beröva en livlig nyans. På en liter vatten ta 4 msk. l. råa, koka och lämna i 30 minuter. Verktyget stärker hårbotten, ger silke och mjukt hår; lime och kaffe - du måste ta en kvist kalk och värme, lägg till några skedar med bryggt kaffe, använd för att skölja mörkt hår. Verktyget ger en naturlig glans, eliminerar kliande hud och gör håret lydigt. nässla - vad mer kan du skölja håret efter tvätt, om inte nässla! Detta är det vanligaste verktyget för hår av vilken typ som helst. Nässla reglerar talgkörtlarna, eliminerar fett, förbättrar hårstrukturen. Vid 1 liter vatten ta 3 msk. l. de krossade råvarorna, plågade på låg värme i 10-15 minuter, filtrerades och användes för sitt avsedda ändamål; Lökskal - idealisk för rött och brunt hår. Den har antiinflammatoriska egenskaper och eliminerar mjäll. För att skölja håret måste du göra en stark buljong av lökskal, använd varm; Lövblad - förhindrar hårskador, eliminerar mjäll, förbättrar kamning. Två koppar kokande vatten ta en handfull blad, koka upp, insistera 3 timmar.

Bland de örter som används för att förbereda hårspray har kalendula, rosmarin, burdock rekommenderat sig bra. Pepparmynta lindrar väl med hög fetthalt, basilika stimulerar tillväxt och underlättar kamning. Salvia läker huden och lindrar mjäll. Hopkäglar är användbara för torrt hår, de förhindrar uttorkning, ökar glans och ger mjukhet.

Med överdriven fetthalt är det nödvändigt att föredra sådana medel som nässla, kolspett, grannålar, ekbark, lindblomställningar. Du kan använda färdiga örter som erbjuds i ett apotek, men vi måste komma ihåg att deras konsumtion kommer att vara hög. Och låt växtbaserade produkter vara relativt billiga, om möjligt är det bättre att skaffa dem själv.

Vad kan skölja håret efter tvättning, förutom örtdekok? Folkmetoder är olika, och de mest otroliga produkterna används:

öl - få vet att du kan tvätta håret med öl. Under tiden eliminerar produkten effektivt mjäll, ger hårets elasticitet och underlättar deras styling. Sköljning med öl förbättrar hårets struktur och ökar deras tillväxt. För hårvård lämplig färsk produkt med ett minimum av konserveringsmedel. Efter sköljning måste håret torkas naturligt och öldoften avdunstas under torkningen. Äppelvinäger - lägger till sken, neutraliserar de negativa effekterna av klor och alkaliskt huvudvärme. Stärkar håret, lindrar dem från elektrifiering, underlättar kamning. En liter vatten tas vanligtvis ett par matskedar äppelcidervinäger; citronsaft - fungerar som ättika, det vill säga neutraliserar skadan av alkaliska ämnen, ger skinn och naturlig skönhet till hår. Citronsaft har antioxidantegenskaper och, med regelbunden användning, ljusar något hår, vilket särskilt kan glädjas åt dem som har en ljus nyans av hår. På en liter vatten ta två matskedar juice; Aspirin är en annan syra som används för att skölja hår. Verktyget hjälper till med mjäll, matthet, ökad bräcklighet. Aspirin hjälper till att förbättra den naturliga färgen på håret och neutraliserar de skadliga effekterna av blekmedel. För sköljning ta 4 tabletter per liter vatten. Med regelbunden användning blir håret livligt, lättsamt och mindre elektrifierande; mineralvatten - lägger till sken, förbättrar hårbotten, tar bort elektrifieringen. Sköljning med mineral (och nödvändigtvis kolsyrad) vatten under den kalla årstiden är speciellt användbar; Mjölk är en ovanlig sköljning som effektivt mjukar håret, närmar sig och förhindrar uttorkning. På en liter vatten tar de 5-6 matskedar mjölk med 3% fett, skölj hår och tvätta inte bort det efteråt. Många kvinnor jämför effekten av detta förfarande med resultaten av att använda masker för hår på basis av eteriska oljor.

Här kan du skämma bort ditt eget hår med så enkelt och prisvärt. Efter några procedurer kommer du att märka hur håret börjar förändras till det bättre. Det är ganska svårt att namnge det mest effektiva botemedlet för hår, därför är det möjligt att bestämma vilken komposition som är mest användbar endast av erfarenhet.

Hem Hårvård

Få människor gör hemlagad schampo nu - för det mesta använder alla alla inköpta. Men även om du köper den dyraste flaskan, efter att ha tvättat, kommer schamponet fortfarande lämna någon "kemi" på ditt hår, vilket gradvis kommer att överdriva både strängarna och huden under håret, vilket orsakar mjäll och allergier.

Sköljning av håret hjälper till att fullständigt rengöra varje kröning: Hembakade recept hjälper dig inte bara att säga adjö till "Mendeleev-bordet" utan också läka splittrade ändar, brittleness, förlust av ljusstyrka, håravfall och mjäll.

Men inte bara schampon skadar hårets skönhet - även själva vattnet tvättar bort proteinet från håret, "underminerar" det. Korrekt valt sköljningsprecept förtorkar keratinskalet, så att din "manen" blir rikare och tjockare, och varje sträng blir silkeslen och mjukare.

Vilken som helst av dessa kompositioner är inte bara lämplig för att hälla över det tvättade huvudet utan också ersätta luftkonditioneringsanordningen.

Köp den här produkten om du är ägare till normalt eller fet hår. Äppelcidervinäger tvättar inte bara "kemi" och smuts, utan även rester av talg: hejdå, tråkig fet glans! Sköljning smidar hårvågor, vilket gör "manen" bokstavligen börjar glittra.

Ingredienser: 50 ml äppelcidervinäger till 1 liter vatten. Istället för det senare kan du göra ett avkok av gräset som passar dig (2 stora skedar gräs per liter kokande vatten). Om du är blond, gör grönt te, kamille eller lime. Om brunetten - rosmarin, nässlor, ekbark. Skölj med ett sådant komposithuvud efter att du tvättat det.

Vinäger för hår: användbara egenskaper, skölj recept och masker

Kompositioner med estrar behagar aromatiskt håret och förbättrar den yttre skönheten. Men glöm inte: för varje hår finns en egen eter.

Ja, flickor med oljigt hår bör välja citronella, salvia, bergamot, pelargon, mint, tall eller eukalyptus, kryddnejlika eller ingefära, citron, te, citronbalsam, cederträ eller cypress, kajakut, enbär eller verbena.

Ylang-ylang, rökelse, sandelträ, rosenträ, patchouli, palmarosa, mandarin och apelsin, kamomill, lavendel, myrra passar ägarna av torrt hår.

Tja, om din "mane" är av en vanlig typ, köp kalamus, verbena, cederträ, ylang-ylang, rökelse, mint, rosmarin, te eller rosenträ, petitgrain, koriander, cypress eller tall (naturligtvis).

Struktur: På 1 liter vatten (eller den samma buljongen av örter som det berättat ovan) droppar 4 droppar eter.

Eteriska oljor för hår: användbara egenskaper, hur man väljer och ansöker

Denna anläggning på dachas och i byar är inte mycket respekterad, och under tiden är nässla en utmärkt kosmetolog: Den passar alla hårtyper och behandlar ett dussin problem (inklusive håravfall) och klarar av förorening med ett slag. Men om du är blont, kom ihåg: en sådan sköljning kan lämna en oväntad nyans på blont hår.

Ingredienser: Häll 1 stort sked av torrbladslöv med 1 kopp vatten, lägg i ett vattenbad, låt det koka, koka försiktigt i 15 minuter. När buljongen kyler ner, spänna, tillsätt vatten tillräckligt för hårlängden och använd.

Nettle för att stärka håret: effektiva recept

Fortunetellerblomman är blondins bästa vän. Det behandlar mjäll och peeling, klåda och hår som det - mjuka dem, fuktar varje hår. Om du ofta använder detta gräs, kommer det att förändra hårets nyanser till en mer solig.

Kammerspola receptet är detsamma som nätsköljning.

De helande egenskaperna hos kamillehår recept maskerar

Missa inte detta recept om du lider av torrt, "dött" hår. Honung "sticker ihop" hårets problematiska tips, återställer tråkiga hår, gör dem mer lydiga och vackrare.

Ingredienser: I en liter vatten späds 2 matskedar av binens gåva.

Honungsmaskar för skadat hår

Detta verktyg är lämpligt för tråkigt hår, eftersom citronen bokstavligen "lyfter" dem och mättar dem med en hälsosam glans. Och dessutom kommer han äntligen att göra swaggering hår lyda dig och gå till styling. Viktigt: det kommer inte att fungera för torrt hår, eftersom det bara kan förvärra deras problem; men djärv och normal passform perfekt.

Ingredienser: Kram om 100 ml citrusjuice i en liter vatten.

Citron för att stärka och växa hår

Brunetter och brunhåriga kvinnor kan använda te (grönt och svart) och blondiner - bara gröna. Denna enkla ingrediens kommer att ge "manen" sken.

Ingredienser: 1 matsked teblad - 500 ml kokande vatten. Te ska infunderas (5 minuter - svart, 3 - grön). När det svalnar, vattnar det med rent hår.

Te maskerar för vacker glans och hårfärg

Visste du hur rik på mineraler och vitaminer denna berusande dryck? Om du hittar en bra mörk öl, och inte det billigaste, gör det hemlagad kosmetika. Det kommer att ge hårsplendor, göra dem lydiga, ta bort fett överskott, stärka varje hår och tillväxten kommer att accelereras.

Det är bättre att värma ölen före användning och släpp bubblorna i förväg. Förresten är det bäst att använda detta verktyg när du svettar i bastun eller bad. Du kan använda den på olika sätt.

1. "Lös" håret i öl, ge dem en liten "drink" av denna berusande "cocktail" och skölj sedan med rent vatten.

2. 100 ml öl, 200 ml vatten (uppvärmd) blandning. Skölj med hår, skölj inte.

Öl för hårväxt och förstärkning

Herbal decoctions - en naturlig källa till skönhet och hälsa av hår. Välj gräs bör baseras på hårets typ och egenskaper. Örter återfuktar hår, mätta med användbara ämnen. Brew decoction bör baseras på 1-2 matskedar per liter kokande vatten. Genom att blanda flera ingredienser förbättrar du läkningsegenskaperna hos den resulterande sköljningen. Följande katalog över medicinska egenskaper av örter hjälper dig att göra rätt val.

Helande örter för hår: en katalog över användbara egenskaper

Dessa produkter härrör från produktion av eteriska oljor. Hidrolaty har ett stort utbud, de är utvinna från nästan alla växter. Det här fashionabla verktyget kan ses på hyllorna i någon kosmetikaffär. Sköljning av håret efter att ha tvättats med hydrolat, du mättar locken med de användbara substanserna i dessa växter, håret blir lydigt, glänsande och doftande.

Hydrolaty för hår: hur man väljer och ansöker

Mineralvatten. Denna outplånliga sköljning ger inte bara glans till håret, men tar också bort vintern "maskrosseffekt" och ger näring till hårbotten. Viktigt: använd mineralvatten utan gas!

Mineralvatten: användbara egenskaper för hår, hur man ansöker

Appelskal avkok. Den huvudsakliga ingrediensen i buljongen innehåller naturligt vax. På grund av denna sköljning gör håret felfritt och lättsamt. Recept: Skär av skalen från flera hemlagade äpplen, koka i en liter vatten. När det är kallt, använd omedelbart efter tvätten (var och en).

Svart te, nässla, salvia och rosmarin - en sådan sköljning passar brunetter. Alla ingredienser kan användas separat eller blandas i lika stora proportioner, ta 3 ssk per liter vatten. l. blandning, braised på låg värme i 5 minuter;

Lökskal - idealisk för rött och brunt hår. Den har antiinflammatoriska egenskaper och eliminerar mjäll. För sköljning av hår måste du göra en stark buljong av lökskal, använd varm.

Lökskal för hälsa och vacker hårfärg

Malt kaffe hjälper till att mätta det mörka håret med färg och ge en vacker glans. På en halv liter kokande vatten måste du ta tre matskedar kaffe.

Kaffemaskar för att stärka och skina hår

Favorita sköljningar för blondiner - Dekoktioner av örter från kamomill, Rabarber, Linden, Citronskal, Citronsaft, Glycerolösning, Honungsvatten.

För beredning av sköljningar på basis av estrar ska blondor vara uppmärksamma på oljan av ylang-ylang och citron. Dessa produkter ger strålande glans till blont hår och har en ljusstark effekt.

Sköljning av håret med glycerolösning hjälper till att göra håret mjukt, slät och fuktat. Receptet på denna balsam är enkelt: en tesked av produkten per liter kallt vatten.

Milk. Mjuka, "släpper" varje krull, ger volymen, och effektiviserar också håret effektivt. Häll ca 5 stora skedar mjölk med hög fetthalt i 1 liter vatten (eller samma avkok av örter). Om ditt hår är torrt eller bitt, lägg till också en sked full honung, och om ditt hår är fet, då är salt (en liten sked, det är önskvärt att saltet var hav). Efter applicering sköljs inte tvätten.

Mjölk för hår: fuktgivande och näring

Herbal decoctions för fuktgivande torrt hår: kamomill, calendula, linden, sträng, humlekottar, salvia, nässla, elderbär, linfrön, björkblad.

Björk. Avkok av björkblad som ägare till torrt och ofta förvirrad hår. Har du blivit inbjuden till badhuset? Skopvatten från en skål där bröden ångas och hälls över huvudet i slutet av badproceduren. Bland annat kommer sådan vård att påskynda tillväxten av ditt spett.

Björksoppa (skog, inte från affären) är en utmärkt hårbalsam. Han behandlar mjäll och förhindrar sitt utseende; mjukar den skadliga halmen på huvudet; ger prakt och silkiness.Nästa Artikel
Tjära löss tvål