Behandling av psoriasis på huvudet med medicin och folkmedicin


Hej kära läsare! Denna artikel kommer att diskutera behandlingen av psoriasis på huvudet. För att framgångsrikt bota det måste du veta vad sjukdomen är, orsakerna, egenskaperna i kursen, provocerande faktorer.

Psoriasis gör ont för många människor. Detta är en av de vanligaste hudsjukdomar på planeten. På många sätt bidrar utvecklingen av psoriasis till dålig ekologi, dålig näring, stressiga situationer. Dessa faktorer är provokationsmedel för manifestationen av sjukdomen.

Predispositionen till psoriasis är ärvt. Om båda föräldrarna är sjuka med denna sjukdom, kan kliniken dyka upp mycket tidigt och det är svårt att fortsätta, med skador inte bara på huden utan även på lederna.

Lyckligtvis är denna form sällsynt. I grunden är sjukdomen ganska fördelaktig och påverkar inte den allmänna hälsan signifikant.

Livskvalitet för patienter med psoriasis

En annan aspekt är livskvaliteten hos en person med psoriasis. Peeling rödaktiga fläckar på huden, benägna att slå samman, obehagliga skorpor på huvudet och ögonbrynen, hudvågor, som mjäll, på kläder hos en patient med hårbottenpsoriasis. Allt detta orsakar avvisning av andra, avsky och följaktligen isolering av patienten i laget.

Nästan alla vet att psoriasis inte är smittsam mot andra, men de försöker undvika en sjuk person. Han är mindre benägna att träffa en livspartner och skapa en lycklig familj. Personer med psoriasis är ovilliga att hyra. Det finns många sociala problem som kan leda till svår depression, även självmord.

VÅRA READERS RECOMMEND!

Klåda, skalning, rodnad och andra symptom går bort! Våra läsare använder redan den här metoden. Läs mer...

Men förtvivlad inte! Under ledning av en erfaren, kvalificerad hudläkare kan denna obehagliga sjukdom långa bibehållas i eftergift. Det är bara nödvändigt att kontakta en specialist i god tid. Lanserade fall är extremt svåra att behandla.

Former av psoriasis i huvudet och symptom på manifestation av sjukdomen

Med en mild form uppträder enda områden av rodnad och flaking, klåda i hårbotten. Hårlampor lider inte, håret faller inte ut.

I svår form är hårbotten fullständigt påverkad. Rödhet och skalning är förvirrande. Många skorpor verkar som exfolierar. Skillnaden är ökad blödning och inflammation i huden.

Kom ihåg: om du inte behandlar psoriasis i huvudet, kan sjukdomen över tiden gå till andra delar av kroppen.

Behandla psoriasisbehandling

För behandling av psoriasis krävs en rad åtgärder som syftar till att förbättra kroppen som helhet, med undantag för provokationsfaktorer. Det är nödvändigt att undvika stressiga situationer, försök att uppfatta negativ information filosofiskt, utan drama.

Interna attityder spelar en mycket stor roll vid behandling av sjukdomar. Om patienten inte tror på ett gynnsamt resultat, är framgången med behandling, då vad än potenta droger används, återhämtning svår.

Det deprimerade tillståndet har en skadlig effekt på kroppen, inte bara i en psykologisk aspekt, utan förstör också organ och vävnader. När stress uppstår under depression utlöses stresshormoner, vilket leder till en spasma av perifera kärl, som försvårar näring av vävnader.

Med psoriasis är detta en väldigt oönskade effekt, vilket kan leda till förvärring och försämring av processen. Därför behöver vi definitivt en positiv psykologisk inställning till återhämtning.

Behandlingen är omfattande. Dessa händelser inkluderar följande aspekter:

 1. Restorativ terapi;
 2. Lokal terapi riktade mot effekten, direkt på skadorna.
 3. sjukgymnastik;
 4. Sanatorium och utväg återhämtning.

Restorativ terapi

Vid behandling av psoriasis på huvudet föreskrivs följande läkemedel:

 • Läkemedel som har en lugnande effekt, förbättrar sömnen, den allmänna välfärden hos en person. För svåra depressiva sjukdomar behöver du kontakta en psykoterapeut för medicinsk korrigering och personliga attityder.
 • Allergiläkemedel. Psoriasis är en autoimmun sjukdom där målorganet är hud. Allergisk stämning försvårar sjukdomsförloppet.
 • Särskilda immunmodulatorer används - specifika och inte specifika. Dessa läkemedel bör ordineras av en immunolog under kontroll av ett immunogram;
 • Vitaminbehandling;
 • I svåra former, resistenta mot läkemedelsbehandling och ihållande progression, föreskrivs sådana starka läkemedel som cytostatika och hormoner kortikosteroider. Behandlingen utförs under en strikt övervakning av en läkare.

Lokal terapi

Förutom de allmänna effekterna på kroppen tillämpas salvbehandling. Salvor är indelade i:

 1. Keratoplastiska salvor är hormonfria salvor och har en lugnande antiinflammatorisk effekt. De lindrar klåda, mjuknar huden. De vanligaste är ichthyol, svavel tjära, naftalan, salicylsyra;
 2. Salvor innehållande hormonella preparat. De ordineras för allvarlig sjukdom.

Läs mer om icke-hormonella salvor i den här artikeln. Du kan ta reda på hormonella salvor här.

schampon

I psoriasis används medicinska schampon, eftersom den vanliga parfymen kan ha en negativ effekt på huden och förvärrar sjukdomsförloppet. Shampoos används vid behandling av psoriasis.

Schampon innehållande tjära, antifungala preparat, allergivänliga barns schampo har visat sig bra.

sjukgymnastik

Fysioterapiprocedurer påverkar sjukdomsförloppet positivt. Det kan vara:

 • Doserad ultraviolett bestrålning av de drabbade områdena;
 • Balneoterapi - radon och syrebad, termiska bad från naturliga källor, med havsvatten, vätesulfid;
 • hydroterapi;
 • Laserterapi;
 • Mudterapi

Spa behandling

Hjälper perfekt med lätta och medelstora former. För svåra fall, som rekommenderas av läkaren under en period av relativ eftergift.

Resorter ska väljas med ett varmt havsklimat eller kurorter med naturliga mineralfjädrar.

Skidorterna i Svarta havet, Mineralnye Vody, Pyatigorsk, Krim är magnifika i Ryssland. Recensioner av patienter med psoriasis människor om spa-behandling är den mest gynnsamma. Detta är en förändring av landskap, många positiva känslor, havet, solen, färsk frukt. Vanligtvis, efter sådan behandling uppträder långvarig remission.

Behandling av psoriasis i huvudet hemma

Är det möjligt att bota en så komplicerad sjukdom av folkmedicinska lösningar? Bota endast folkmekanismer psoriasis är osannolikt att lyckas. Sjukdomen är mycket skrämmande, efter flera års eftergift kan exacerbation uppstå igen.

Det tenderar att återfalla med lesioner av redan stora områden. Därför bör behandlingen vara lång och komplex. Som en extra åtgärd vid det inledande skedet är traditionell medicin ganska effektiv.

Psoriasisbehandling på huvudet celandine

Människor har länge märkt de fördelaktiga effekterna av celandine på olika hudsjukdomar. Folk kallar det svälja gräs. Under behandlingen är det nödvändigt att ta hänsyn till att celandine är giftigt i stora doser.

 • För extern användning används alkoholtinktur av celandine. För detta gör du ¼ kopp torkat gräs och häll 1 liter medicinsk etylalkohol. Lösningen lämnas i flera timmar. Använd med försiktighet, eftersom det kan orsaka allvarlig irritation. Noggrant våt, utan att gnugga, de drabbade områdena. Vid sprickor kan blödning inte appliceras. Om irritation uppstår skölj med varmt vatten och smörj den drabbade huden med vegetabilisk olja;
 • En mjukare produkt erhålls på basis av torrt rött vin och celandine juice. För att göra detta, rulla en massa örter genom köttkvarn och pressa saften. Var noga med att arbeta i handskar, eftersom celandinejuice har en cauterizing effekt och färgar huden. Juice späds ut i 30 ml vin. Det rekommenderas att fukta de drabbade områdena med denna blandning.

För mer information om användningen av celandine för psoriasis finns i denna artikel.

Och även titta på en video om hur man tar bad med celandine:

Lika viktigt är rätt näring för psoriasis. Hur man äter, vad man ska äta, vilka kostvanor finns för en viss sjukdom - allt i artikeln.

Behandling av psoriasishuvudlök

Lök används som ett multivitamin och antiinflammatoriskt medel. Du kan använda en slam av hackad lök, sätta den direkt på de drabbade områdena. Efter 15 minuter avlägsnas vattnet. Torka är inte nödvändigt. Regelbunden användning ger ett ganska bra resultat.

slutsats

Innan du använder några salvor och tinkturer är det nödvändigt att testa för individuell känslighet, särskilt hos barn. För att göra detta bör tinktur eller salva i liten mängd appliceras på intakt hud på handen och observeras i 30 minuter. Om det finns rodnad eller irritation kan verktyget inte användas.

Tidig behandling av psoriasis i huvudet ger en bra effekt. Du behöver bara tid att kontakta specialisterna och kontrollera din sjukdom. Detta är inte en mening, så förtvivlan inte och förtvivlan. Tro på läkning gör underverk.

Jag säger adjö till det här. Idag lärde du dig om behandlingen av psoriasis på huvudet. Dela artikeln med vänner på sociala nätverk. Välsigna dig

Hur man botar psoriasis

Att bota psoriasis hemma måste du ta ett antal systemåtgärder för att bli av med sjukdomen. Detta kommer snabbt och permanent bota psoriasis, och i de mest allvarliga fallen - under lång tid för att kontrollera perioden av eftergift.

Hur man cures psoriasis hemma

Hemma är det nödvändigt att använda alla möjliga metoder för lokal terapi av psoriasis, som framgångsrikt kan tillämpas utan att tillgripa behovet av att besöka sjukhuset. Inte alla patienter lyckas bota psoriasis hemma, men under förutsättning av doktors rekommendationer, är det möjligt att förbättra patientens hälsa avsevärt och göra det tillräckligt snabbt.

För att bota psoriasis snabbt hemma måste du använda ett antal droger av olika slag. Läkemedel presenteras som tabletter för oral administrering, liksom lokala preparat - det är möjligt att applicera salvor för psoriasis för systematisk behandling av psoriasisläkemedel.

När man behandlar psoriasis i hemmet bör man inte glömma att patienter ska undvika stress, skydda huden från solen, men samtidigt är det tillräckligt att gå i frisk luft. Du kan snabbt bota psoriasis i början, om du konsulterar en läkare i tid och börjar ta psoriasismedicin.

Hur man permanent bota psoriasis

Att bota psoriasis för alltid hemma är huvudmålet för läkare som kämpar med sjukdomen. Det är emellertid inte så lätt att bekämpa autoimmuna patologier, därför kan uppnå långvarig remission betraktas som en signifikant framgång.

För behandling av psoriasis som tidigare använts glukokortikoider, men senaste studier har visat skadan av sådana droger för kroppen. Men med en progressiv psoriasisattack är användningen av denna grupp av läkemedel en nödvändighet. Behandling av psoriasis baseras på användning av glukokortikoider vid långvarig verkan. Införda sådana droger intramuskulärt. Du kan göra det här hemma ensam, eller du kan utfärda ett hem sjuksköterskans samtal på kliniken. Terapi kurser är korta på grund av det längre verkande läkemedelsämnet.

Överväga hur man bota psoriasis snabbt och effektivt hemma:

 1. Det mest kända sättet är piller och injektioner metotrexat för psoriasis - de har använts i terapi i mer än fyrtio år. Metotrexat verkar direkt på cellulär nivå. Ett läkemedel för behandling av signifikant skada visas när psoriasisplåtar täcker mer än tjugo procent av hudytan. Verktyget hanterar sådana former av sjukdomen som psoriasisartrit, pustulär psoriasis, erytroderma. Metotrexat kan bota nagelspsoriasis i händerna, om sjukdomen påverkar inte bara huden, men också nagelplattan.
 2. Ciklosporin är ett immunosuppressivt medel som också används vid behandling av psoriasis. Läkemedlet tillverkas av världens ledande tillverkare av läkemedel. På grund av immunförsvaret med hjälp av cyklosporin har patienterna mycket bättre hälsa i svåra former av psoriasis. Läkemedlet är tillgängligt i kapslar, och injektioner för psoriasis kan göras med injektionsformen av cyklosporin. Verktyget fungerar bra mot torpidpsoriasis och slagsmål med psoriasis erythroderma.
 3. Atsitretin - den senaste läkemedelsutvecklingen. Det har tillämpats i praktiken relativt nyligen, men har redan fått positiv feedback från patienter och läkare. Att bota psoriasis en gång för alla med hjälp av Atsitretin kommer inte att fungera, liksom med andra droger, undertrycker agenten signifikant proliferation av epidermis, främjar tidig keratinisering av huden och har också en immunmodulerande effekt.

Hur man botar psoriasis på kroppen

Som ett medel för lokal behandling på kroppen är det nödvändigt att använda salvor, som kan vara både hormonella och icke-hormonella. Psoriasis på bröstet behandlas bäst med icke-hormonella medel. Men det är möjligt att bota palmar och plantar psoriasis med hormonella preparat. De kan också bota psoriasis på armbågarna och andra grovade delar av kroppen som påverkas av psoriasis. För behandling av komplexa former används PUVA-terapi i psoriasis, vilket aktiverar psoralener under verkan av ultraviolett strålning.

Läkemedlen hjälper till att bota psoriasis och dess symtom - klåda, brännande - men de kan inte användas under lång tid. Effektiva droger är baserade på:

 • hydrokortison - Copolcort, Hyoxyzone;
 • mometason - Uniderm, Elok;
 • betametason - Rederm, Triderm, Daivobet;

Cure psoriasis i ansiktet kommer att hjälpa medel baserade på zinkpyrithion - Psorilom, Zinocap, Skin cap, och på basis av tjär - Pikladol. Dessa läkemedel har en bra peeling-funktion, förbättrar hudens tillstånd och främjar läkning av mikrosprickor. Om du inte lyckades bota psoriasis i dina händer för evigt, och patienten utvecklade nagelspsoriasis, som spreds från händerna, måste du välja lokala medel för att behandla nagelplattor. Den speciella lacken Clobetasol hjälper till att bota naglar från psoriasis.

Det rekommenderas att använda andra droger:

 • hydratiseringsmedel;
 • vitamin D3;
 • keratolytiska medel;
 • interferon;
 • antihistaminer;
 • antibakteriella läkemedel.

Förberedelserna av dessa grupper hjälper inte bara till att förbättra glukokortikoidernas verkan, men skyddar också kroppen från de negativa effekterna av aktiva substanser.

Vad och hur man botar psoriasis på huvudet

I de flesta fall är det möjligt att bota psoriasis på huvudet av en mild form eller att nå en tillstånd av remission under systemisk behandling. Huvudprincipen för behandling för att bota psoriasis permanent är att undertrycka inflammatorisk process och den autoimmuna reaktionen som avvisar epidermala celler. För detta ändamål används lokal terapi, där psoriasis helt kan botas om den inte har förändrats i svåra former som kräver systemisk behandling av kroppen.

Keratoplastiska läkemedel rekommenderas för lokal terapi:

 • salicylsalva;
 • droger med tjära;
 • Ichthyol salva;
 • naftalansalva;
 • Solkoseril.

Om sjukdomen är svår, behandlas psoriasis i hårbotten med glukokortikoidläkemedel - Belosalik, Flutsinar, Xamiol, prednisolonsalva. Psoriasis på huvudet kan botas för evigt med det lätta scenet med schampo Friderm, Psorilom, Skin Cap, Squafan, Curtiol.

Behandling av psoriasis hemma beror på många faktorer - sjukdomens svårighetsgrad, framgången med den föreskrivna behandlingen, komplikationerna som följer med psoriasis. För snabb behandling måste du följa alla rekommendationer från läkaren och i tid för att stoppa sjukdomens förvärmning.

Hur bli av med psoriasis på huvudet: 6 sätt

Patienterna kan inte permanent bli av med psoriasis i hårbotten. Dermatologisk sjukdom förvärras av stress, olämpliga kosmetika, allergiska reaktioner, dieter och eventuella dåliga vanor. För att avlägsna de inflammerade stötarna täckta med skalor från det döda epitelet, hjälp folkläkemedel, diet och hormonella droger med lugnande egenskaper.

Drivs av papper

Psoriasis överförs inte av luftburna droppar eller sexuellt, men det kan inte botas. Moderna droger tar bara bort symptomen och ökar varaktigheten av remission. Men läkemedel kommer att vara maktlösa om en person inte ändrar sin kost, eftersom hälsa och utseende beror på produkternas kvalitet.

En patient med dermatologisk sjukdom är kontraindicerad i choklad, kaffe, bakverk och drycker som innehåller kakaopulver. För att förvärra symtomen bly rökt kött och pickles, liksom en stor mängd salt. Spice behåller vätska i kroppen, saktar ned metaboliska processer.

Papuler och klåda kommer att försvinna om patienten vägrar stekt, socker, animaliskt fett och konserver. Kommer att ta bort kryddiga rätter och kryddor, läsk, ägg och grönsaker av röd färg från menyn. När exacerbation av psoriasis på huvudet utesluter:

 • källor till enkla kolhydrater
 • kött i någon form;
 • vit och rågbröd;
 • röda bär och frukter;
 • alkohol;
 • produkter med färgämnen.

Komponenterna som orsakar psoriasis ersätts med hälsosam fisk, linfrö och nötter. De levererar kroppen med B-vitaminer och aminosyror, som normaliserar nervsystemet, återställer huden och påskyndar metabolismen.

Metaboliska processer aktiveras av källor till komplexa kolhydrater. Dessa inkluderar spannmål, majsmjölbröd och torkat bröd. Fermenterade mjölkdrycker introduceras i kosten hos en patient med psoriasis: ryazhenka, naturliga yoghurt utan socker och tillsatser, kefir och även stugaost. Användbara sallader från gröna grönsaker, klädd med olivolja, samt frukt av neutrala nyanser: äpplen, persikor, päron, bananer.

Livsmedel under exacerbation av psoriasis används fraktionerad. Mellan delarna gör du en tre timmars paus. Var noga med att dricka rent vatten, vilket hjälper kroppen att bekämpa inflammation, långsam metabolism, toxiner och toxiner.

Medicinsk metod och kosmetika

Personer med dermatologisk sjukdom passar inte vanliga schampon och balm. Tvätta hårbotten, som bildade papullen och jordskorporna, rekommenderas med speciella antiinflammatoriska läkemedel:

 • Algopiksom;
 • Sulsenoy;
 • Nizoralom;
 • Friderm med tjära;
 • Sebozolom;
 • Skvafanom.

Lämpliga baby shampoos som inte orsakar allergier, samt läkemedel med svavel, tjära, ketokonazol, zink och salicylsyra. Kosttillskott absorberar i huden, lugnande klåda. Psoriasis läkemedel minskar inflammation, fuktar epitel och förlänger remission. För att shampoo accelererad återhämtning måste den användas korrekt:

 • Behandla vått hår, skumma och låt i 5-6 minuter.
 • Applicera ett botemedel i minst 2 månader, och bättre - 3-4.
 • Tvätta håret med psoriasis schampo tre gånger i veckan.

Applicera drogen två gånger: den första delen tvättar bort smuts, talg och död hudepitel, och den andra delen mättas med antiinflammatoriska komponenter.

Shampoo tilläggsalvor. Det första skedet av psoriasis behandlas med produkter som innehåller zink, naftalen, tjära och valicilla. På apoteket kan du köpa billiga krämer och pasta:

 • ihtiolovaya;
 • Kvicksilver salicylsyra;
 • svavel-tjära;
 • Naftalan;
 • zink;
 • salicylsyra;
 • resorcinol.

Pastor och salvor ersätts av lotioner med vitamin D3 eller dithranol. Den första gruppen inkluderar Dayvoneks och Psorkutan, den andra gruppen innehåller Tsignoderm, Psorax och Dyrastik. Lotioner och salvor för psoriasis kompletterar ultraviolett terapi. Förfarandet utförs på ett sjukhus eller specialiserade centra. Sola med psoriasis under naturligt solljus bör ske med försiktighet för att inte provocera förvärring av symtom.

Startad dermatologisk sjukdom behandlas med glukokortikosteroidsalvor. Hormonala droger tar snabbt bort inflammation, men leder till en minskning av immuniteten. Ofta, efter avbrytande av läkemedelspulverna, uppträder ofta igen.

Multivitaminkomplex med folsyra och nikotinsyra hjälper till med huvudpsoriasis. En patient kan prova Pyrogenal eller Picamillon.

Hemlagad kompressor

Peeling flingor mjuka med komprimering av de improviserade komponenterna. Fuktar och avlägsnar inflammation i en blandning av oraffinerade oljor: olivolja, solros, mandel, kokosnöt och aprikos. Blanda i en skål 2-3 komponenter och värm masken i ett vattenbad. Massage rörelser rubbed i hårbotten, inslagna med en plastlock. Oljemedlet lämnas över natten, och på morgonen tvättar de rester med en äppelbit utspädd med vatten. Glykotimolin och listerin används istället. 60 ml av det valda läkemedlet tar 0,5 liter varmvätska.

Psoriasis närande grädde är gjord av ricinolja. Blanda 15 ml av komponenten med flytande vitaminer E, A och D. Ange 10-15 droppar av varje additiv i varm olja och gnid försiktigt blandningen i den inflammerade massan. Wrap huvudet med klämfilm och en terry handduk för att öka smältbarheten av näringsämnen.

Symptom på psoriasis tar bort klöverblommor. I en påse med tjock gasbind häll 6-7 st. l. torkad växt. Billetet doppas i kokande vatten i 5 minuter och pressas sedan lätt. En varm poultice appliceras på problemområdet tills det kyls. Clover blommor te tas oralt, men utan honung eller socker.

Senapsmasker ökar blodcirkulationen i hårbotten. De minskar irritationen, lugnar klåda. Medikatpasta är gjord av senapspulver. Varmvatten införs i torrprodukten i små portioner tills en tjock massa erhålls, som liknar kissel i konsistens.

Masken sprids i ett tunt skikt över hårbotten. De behandlade zonerna är täckta med klibbfilm, en ullduk eller halsduk är bundet ovanpå. Senap medicin hålls tills en stark brinnande känsla. Resten av pulvret tvättas ut med örtdekok, som lugnar rodnad hud.

Recept med celandine

Celandine har antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper. Masker, avkok och lotioner från växten minskar papullen, mjukar skorpan från död epitel och tar snabbt bort symptomen på psoriasis.

Tillväxten av plack stoppar infusionen av torra stammar. I en murbruk knådas 50-60 g kvistar tillsammans med löv och blomställningar. Celandine och 500 ml alkohol eller vodka av hög kvalitet blandas i burk eller flaska. Infusion av celandine filter genom veckan. Först appliceras 2-3 droppar av medicinen på handleden eller underarmen. Om det inte finns utslag eller svullnad, gnidas i hårbotten. Tinkturen lämnas på huden för att torka, och tvättas sedan med kamilledekokare. Herbal drink skyddar mot irritation och brännskador.

Psoriasis salva är beredd från färskt celandine. Växten slits av i gummihandskar. Gröna kvistar malet med köttkvarn eller bländare. Mät 30 g saftig grus och blanda med andra komponenter:

 • två visade vita
 • ett glas vaselin;
 • 30 g honung.

Ägg används fräscha, äggulor läggs inte till läkemedlet. Produkterna blandas med en visp tills det är smidigt. Du kan värma massan i ett vattenbad så att oljeljuren mjuknar. Men temperaturen får inte överstiga 60 grader.

Salva gnidas i rena rötter, lämna i en halvtimme. Ett botemedel, som en tinktur, tvättas med kamilledekok, vilket neutraliserar saft av celandine och tar bort klåda.

Rött vin rekommenderas för patienter som inte har tid för frekventa kompresser och masker. Alkohol blandas med juice, som pressas ut av 300 g färskt celandine. I en varm lösning, blöt bomullstyg, täck kompressen med en plastpåse och gå och lägg dig. Lotionen är klar på kvällen, en gång om dagen. På morgonen tvättas håret med uppvärmd kamomillbuljong.

Hemlagad salva

Lancerad psoriasis avlägsnas med en produkt av 50 g farmaceutisk tjära och 50 krossade tabletter av Ascorutin. Den första komponenten torkar och desinficerar, den andra matar huden med C-vitamin, vilket är nödvändigt för att återställa epitelet.

Vid det första skedet behandlas en dermatologisk sjukdom med en blå lermask. Den torra komponenten späds ut med vatten eller örttekoko. Lämpligt linne, pil, nässla, kuller och kamille. I en tjock uppslamning av lera och en vätskebas lägger 2-3 klyft havsalt. Om kristallerna är stora knådas de i en murbruk. Masken gnids inte och sprids försiktigt på de inflammerade områdena. Låt torka lera, och tvätta sedan rester av medicinska schampon.

Psoriasis kommer att stoppa honungsalven. 20 ml Kalanchoe juice hälls i en skål, blandad med 5 droppar eukalyptusolja. Fylld med 1 msk. l. honung, rör om till slät och gnidde i hårbotten. Efter avtvätt fuktas de inflammerade zonen med babycreme med vitamin E.

Ett snabbt resultat är pumpa salva:

 1. Den apelsin köttet tillsammans med skalen skärs i tunna skivor. Sprid på en torr panna, täckt med pergamentpapper.
 2. Pumpan bakas vid lägsta temperatur tills hela saften har avdunstat.
 3. Torkade bitar knådas. Pulvret lagras i en tygväska.
 4. Varje kväll, förbereda en blandning av sellerijuice, vitlök och lök. Drycker tas i lika stora proportioner.
 5. Medicinen gnids in i placken från färskpressad juice och ströts med pumpa pulver på toppen.
 6. Vegetabilisk salva lämnas över natten. En duschlock och en varm scarf sätts på huvudet.

De essentiella oljorna av ylang-ylang, myrra, oregano, sandelträ och geranium accelererar återhämtningen. Läkemedelskomponenter läggs till i maskerna och lotionerna, samt avkokningar för sköljning. Torka 5 droppar eterisk olja med 10-15 ml havtorn eller linfröolja, värme och gnidning. Lämna i 8 timmar.

Psoriasis återkommer om patienten kombinerar en diet med droger för internt bruk och folk- eller apotekspulver. Naturliga oljor och örtdekok kommer att stoppa spridningen av plack, och hemlagad salva tar bort papullen och skalar. Efter återhämtning borde personen hålla sig till en diet, undvika alkohol och stress, och inte heller använda en hårtork och en kam med skarpa tänder för att inte skada hårbotten.

Traditionell och folklig behandling av psoriasis på huvudet

Psoriasis kallas scaly versicolor noninfectious natur. Sjukdomen är lokaliserad i hårbotten, armbågar, knän och andra delar av huden. Idag anses sjukdomen vara oåterkallelig. Det blir kroniskt, förvärras från tid till annan under påverkan av gynnsamma faktorer. Det är nödvändigt att behandla psoriasis på huvudet vid de första symptomen. Kompetent terapi minskar risken för återkommande och eliminerar en person från de komplex som uppstår på grund av psoriasisplack och desquamation.

skäl

Läkare har fortfarande inte kommit till en gemensam åsikt om vad som orsakar psoriasis. Det är på ett tillförlitligt sätt känt att sjukdomens utseende orsakas av störningar av metaboliska processer. Utvecklingsmekanismen ser ut så här:

 1. I det normala tillståndet förnyas hudcellerna inom 25 dagar.
 2. Skaligt beröva minskar denna gång.
 3. Som ett resultat utförs cykeln av celldelning och förnyelse inom några dagar.
 4. Överdriven spridning av epidermis övre skikt uppstår.
 5. Äldre celler har inte tid att skrälla, inflammation börjar, röda fläckar som är täckta med vågform på huden.

Många läkare tror att psoriasis är resultatet av problem med immunsystemet som överförs på genetisk nivå. Vissa människor har en medfödd benägenhet för intensiv förnyelse av epidermis, vilket orsakar läckage av unga celler på de ännu inte döda hudpartiklarna och provocerar bildandet av plack.

Det finns en utbredd teori att misslyckanden i immunsystemet, som leder till psoriasis, förvärvas och manifesterar sig mot bakgrund av överdriven stress, infektionssjukdomar och abrupta klimatförändringar.

Riskfaktorer

Forskning bekräftar att många samtidiga faktorer påverkar sjukdomsutvecklingen. I riskzonen är människor som lider av:

 • endokrina störningar;
 • metaboliska störningar;
 • autoimmuna sjukdomar;
 • kroniska infektioner;
 • hormonella störningar
 • störningar i mag-tarmkanalen;
 • nervsystemets patologier.

Processen med plackbildning på huvudet kan vara rädd, långvarig stress, långvarig exponering för kyla, skadliga effekter av giftiga ämnen. En vanlig orsak till psoriasis är trauma mot huden, tar potenta droger, dålig näring och brist på en hälsosam livsstil.

Lime scabs kan komma ikapp på alla åldrar, men oftare diagnostiseras det hos unga män och kvinnor som inte har korsat tjugofem årsgränsen. Under de senaste åren har antalet personer med tecken på psoriasis på huvudet ökat. Läkare associerar trenden med ett brott mot immunologiska processer i kroppen, som orsakas av den intensiva levnadshastigheten hos en modern person och försämringen av den ekologiska situationen.

symptom

I det första skedet är symptomerna på psoriasis milda, så en person tar sällan uppmärksamhet åt dem. Skalning observeras i hårbotten, som lätt förväxlas med vanlig mjäll.

 1. Lite senare börjar ett progressivt stadium, vilket orsakar utslag som gradvis ökar i storlek och omvandlas till rosa eller röda fläckar. De är täckta med en tunn keratiniserad film. Om den rivs ner, blir plåtarna grova och tjocka.
 2. Processen åtföljs av inflammation och svår klåda. Det är viktigt att inte kamma skadorna, för att inte prova utseendet på gråtande sår och nötningar.
 3. Eventuell slarvig rörelse vid kamning och tvättning av hår kan orsaka plackskador och förvärra tillståndet.
 4. Om du inte börjar behandla i tid, kliar intensifieras, nya tätningar visas, som gradvis griper hela hårets hårbotten.

Det tredje stationära steget eliminerar manifestationen av nya skador. De närvarande plåtarna uttalas och orsakar allvarligt obehag.
Vid det fjärde stadiet bleknar symptomen på psoriasis på huvudet. Fläckarna blir mindre mättade, svullnaden i huden sjunker, klåda lugnar sig ner. Plåtarna försvinner gradvis och lämnar bakom missfärgade fläckar av huden.

form

Det finns 3 former av manifestation av skalig berövande på huvudet.

 1. De mest allvarliga och sällsynta är pustulär form. Dess karakteristiska egenskap är små och stora blåsor på huden, fyllda med en klar vätska. Området kring de patologiska skadorna blir rött och inflammerat, svullnad och svår desquamation observeras.
 2. Tårformad psoriasis är en hudskada som liknar droppar. Dessa är små papules på huvudet, som, om de inte behandlas, ökar, växer och sammanfogar med varandra.
 3. Blaspid psoriasis versicolor - den vanligaste formen av sjukdomen. Det orsakar inflammation i huden, vilket resulterar i att det drabbade området är täckt med gråskott. Under dem är rosa fläckar, varifrån sälar och psoriasisplåtar gradvis bildas.

Oftast kan de första manifestationerna av psoriasis på huvudet ses bakom öronen, i ockipitalområdet, på nacken och på pannan.

Komplikationer och konsekvenser

Psoriasis är en obotlig sjukdom, av vilka återfall kan förekomma när som helst på året. Det överförs inte från patienten till den friska personen.

Många patienter blir trött på att bekämpa sjukdomar, dra sig tillbaka till sig själva och upplever ständig nervös spänning. Kosmetiska defekter på huvudet, klåda, många stycken död hud kan inte döljas. De försvårar utseendet väldigt, så att människor ofta sänker sin sociala aktivitet och undviker kommunikation.
Emosionella störningar förvärrar symtomen på psoriasis och gör det svårare. Skada på hårets del av huvudet bidrar till penetration av infektioner som orsakar purulent inflammation, utveckling av stafylokocker och andra sjukdomar. Brist på korrekt behandling kan provocera:

 • gemensam inflammation;
 • glomerulonefrit;
 • inflammatorisk process i leverns vävnader;
 • allvarliga störningar av metaboliska processer.

Ibland är det svårt att beröva huvudet mot hårfolliklarna. Komplikationen kännetecknas av håravfall och utseende på skalliga fläckar.

Diagnos och behandling

Vid de första symptomen på hudutslag, bör du kontakta din hudläkare. Specialisten kommer att göra en undersökning och på grundval av de erhållna uppgifterna kommer diagnosen att göras.

Läkaren bör noggrant lyssna på patientens klagomål och genomföra en visuell inspektion av huden. Efter det är det nödvändigt att skrapa skalorna från plackerna och skicka dem till laboratoriet för forskning. Du behöver också en biopsi av huden för histologi.

För att ta bort de progressiva symptomen på psoriasis krävs komplex terapi. Den innehåller:

 • drogbehandling;
 • användning av salvor av lokal åtgärd;
 • sjukgymnastik;
 • schampon och spray som förbättrar hudförhållandena.

Tillsammans med de traditionella kampsätten rekommenderar läkare användningen av folkmedicin för psoriasis i hårbotten. Detta tillvägagångssätt gör att du snabbt kan eliminera klåda, peeling, lindra den inflammatoriska processen och rengöra huden på psoriasisplåtarna permanent.

Medicinsterapi

Drogbehandling ska endast tillämpas på recept. Potentiella droger orsakar många biverkningar och kan allvarligt försämra hälsan om de används okontrollerbart.

I svår form av skalig lav på huvudet innefattar terapeutiska åtgärder att man tar:

 • Antihistamin läkemedel som lindrar svullnad i huden och klåda. Diazolin och Suprastin är mest efterfrågade.
 • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel för smärtlindring och inflammation, till exempel Nurofen.
 • Vitaminkomplex och immunmodulatorer. De är nödvändiga för att stärka kroppens försvar och normalisera metaboliska processer. Av immunmodulatorer utsågs ofta Dekaris, Splenin.
 • Retinoider, som är derivat av vitamin A. Etretinat och Atsitretin rekommenderas för behandling av psoriasis.
 • Kortikosteroider - steroidhormoner. I tabletter eller injektioner föreskrivs Prednisolon, Medrol.

Om en infektion uppstår som en följd av skada på huden, är antibiotika kopplade till terapin. Läkemedel ordineras individuellt av läkaren. Ofta, under behandlingen måste ett läkemedel ersättas med ett annat för att uppnå märkbara förbättringar.

Externa droger

För lokal behandling används hormonella och icke-hormonella medel. De första är mycket effektiva, men har biverkningar, så de används noga och endast enligt instruktioner från en läkare.

Bland de hormonella drogerna för psoriasis på huvudet är hydrokortison- och prednisonsalvor värda att notera. De minskar keratiniseringen av huden, lugnar klåda, rodnad och återfuktar.

Icke-hormonella salvor och krämer är säkrare för hälsan. De ordineras om psoriasis är oupphörlig. Väl beprövade:

 • Salicylsalva;
 • Zinkpasta;
 • Tsinokap.

De ger antiinflammatorisk, torkande effekt, mjuknar keratinskikt av hud, eliminerar klåda och peeling.

Psoriasis manifestationer kan härdas med topiska preparat baserade på enbär, tall och björktjära. Väl desinficerar, normaliserar vattenbalansen och startar processen för regenerering av skadade hudområden Berestin - en lösning som innehåller björktjära. Det är användbart att använda för att tvätta psoriasisplakor som föreskrivits av en läkare.

Sprayer och lotioner

Spray är bekväm att hantera huden. Den medicinska kompositionen sprutas jämnt, så denna form av frisättning är efterfrågan hemma.

 1. För behandling av scaly berövande på huvudet tilldelas Belosalik lotion. Verktyget är tillverkat på basis av salicylsyra och har en kraftfull desinfektionsegenskap. Användningen av vätska blockerar spridningen av patogen mikroflora, lindrar smärtsamma symptom och rensar snabbt huden av döda partiklar.
 2. BetaSalin - ett läkemedel som innehåller betametason glukokortikosteroid. Det normaliserar blodcirkulationen i det drabbade området, läker skador, eliminerar smärta, klåda och hudskalning.
 3. Sammansättningen av Calamine - lotion, spray, lokal åtgärd - berikad med zink. Det kyler behagligt hårbotten, tar bort inflammation och lugnar.

Healing Shampoos

På apotekens hyllor presenteras ett brett utbud av schampon för behandling av psoriasis i hårbotten. De kan delas in i tre grupper.

Den första ingår i tjära av barrträd eller björk. Tack vare denna komponent betyder att du rengör håret från överflödigt fett, normaliserar produktion av talg, förstör patogena bakterier och svampar, lindrar klåda och bidrar till snabb avfettning av oljiga salvor. För behandling av sjukdomen kan du använda följande tjärschampo:

 • Algopiks;
 • Friderm tjära;
 • Terva Shampoo Tjarscampo.

Nästa grupp innehåller ketokonazol antimykotiska schampon. De eliminerar svampinfektionen, läker snabbt skadorna och lindrar inflammerad hud. Från denna linje anses Sebozol och Nizoral som den mest effektiva.

Den tredje gruppen består av speciella terapeutiska schampon, som innefattar:

 • urea;
 • Ichthyol;
 • salicylsyra;
 • zink;
 • extrakt av medicinska örter.

De tillverkas i ett stort sortiment, till exempel, Friederm zink, Etrivex, Skin cap.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik kompletterar läkemedelsbehandling, lindrar symtomen på psoriasis och gör remissionstiden längre. Goda resultat uppnås enkelt med:

 • Ultraviolett bestrålning. Det minskar signifikant antalet lesioner och ger en bakteriedödande effekt.
 • Puva-terapi. Behandlingen är indicerad för den allvarliga formen av sjukdomen. Förfarandet kombinerar användningen av ultraviolett strålning med användning av fotosensibiliserande medel som ökar känsligheten hos huden till strålning.
 • Excimerlaser. När den appliceras strömmar ultraviolett strålning målmedvetet in i lesionerna med hjälp av en laserstråle.
 • Kryoterapi. Förfarandet innefattar effekterna av låga temperaturer på plack.

Hydroterapi används aktivt för behandling. Under remission rekommenderas patienter att genomgå sanatoriumbehandling vid badorter. Det är användbart att ta vätesulfidbad och utföra leraförpackningsförfaranden.

Folkmetoder

Behandling av psoriasis på huvudet hemma är effektivare om du kombinerar medicinska salvor och krämer med traditionella metoder.

Under behandlingen bör du följa en speciell diet som utesluter fet mat, söta bakverk, choklad, pickles och alkoholhaltiga drycker. Dessa produkter bidrar till förhöjningen av sjukdomen och hämmar positiva resultat.

För att eliminera skador på hårbotten är det nödvändigt att använda en kam med naturliga mjuka tänder och hårvård så noggrant som möjligt för att inte skrapa de sjuka områdena och inte införa smitta.

Användningen av folkrecept är överens med läkaren och agerar med hans godkännande.

Medicinska örter

Örter har länge varit i efterfrågan på behandling av hudsjukdomar.

 1. För att bli av med de obehagliga symptomen på psoriasis behöver du en helande buljong. Det är nödvändigt att mäta 200 g myalnanka drog, häll råmaterialet med 1 liter rent vatten och koka det. Simma i en kvart i timmen, stäng av, täck med en handduk och lämna i 1 timme. Stam och användning i form av värme för brickor. Det är nödvändigt att hälla vätskan i ett brett bassäng och dunka hårbotten i 15 minuter. Det är nödvändigt att upprepa proceduren varannan dag i en månad.
 2. För att skölja håret efter att ha tvättat huvudet, kan du använda avkok av kamomill, arv, kalendula, yarrow. Det ska vara 4 skedar av någon av örterna häll 1 liter vatten, koka, insistera, filtrera och skölj håret regelbundet varannan dag tills hudens tillstånd inte förbättras.

celandine

 1. Hemma är det lätt att förbereda en helande lotion för att torka de drabbade områdena, vilket snabbt eliminerar symptomen på den inflammatoriska processen och påskyndar läkning. Du kommer att behöva hugga 100 g celandine stammar, extrahera juice med gasbind och blanda den med en sked av torrt naturligt rött vin. Skölj hårbotten noggrant med agenten, vänta en halvtimme och skölj resten av lotionen med varmt vatten med hjälp av ett terapeutiskt schampo.
 2. Det är användbart att smörja psoriasisplåtarna med färsk celandinejuice tre gånger om dagen. För att uppnå en stabil remission fortsätter behandlingen i minst tre månader. För detta behöver du förbereda juice för framtida användning. Du måste samla stammarna på växten, pressa saften i en glasbehållare och sätta på ett mörkt ställe i 3 dagar. Sedan passerar vätskan genom flera lager av gasbind, häll i en flaska mörkt glas och lägg det i ett skåpet för jäsning. Korken ska inte vara tätt stängd så att gasen kan flöda fritt. Efter 20 dagar är saften klar för användning. Det ska förvaras i kylskåpet och användas för sitt avsedda ändamål.
 3. För att förbereda tinkturen måste du lägga till 2 stora skedar av krossad torr örtland i 0,5 liter äppelcidervinäger. Corked och lämnade i mörkret i 2 veckor. Filtrera sedan ättiketinkturen och bearbeta plack på huvudet 3 gånger om dagen. Verktyget lagras i kylskåpet.
 4. För att göra en hemlagad salva behöver du ta 300 g fett blandat med en sked honung i maj och samma mängd celandine juice. Tillsätt två piskade äggvitorer och blanda. Smör huvudet på morgonen i 5 dagar. Tvätta av på en timme. Efter en veckors paus kan terapi upprepas.
 5. Ett annat recept på salva innebär användningen av ett jämnt förhållande av saft av celandine, björktjära och hackad gräsyrrel. Salvan ska appliceras en gång om dagen på kvällen och skölja av efter 20 minuter. Det rekommenderas att använda läkemedlet varje vecka.

Behandlingsmasker

Goda behandlingsresultat är lätta att uppnå med masker.

 1. Sour och sårläkningsåtgärder ger surt eller kefir. Det är nödvändigt att värma upp ett glas kefir i ett vattenbad. Applicera i form av värme till huden. Distribuera rester över hela längden av håret. Täck huvudet med plast och varmt med en handduk. Lämna masken på i en halvtimme och skölj håret med schampo.
 2. För behandling av psoriasis på huvudet kan du använda lök. Skaka den skalade grönsaken på ett fint rivjärn. Våt hår, skölj försiktigt med en handduk och lägg lök på de drabbade områdena. Wrap håret av huvudet med cellofan och efter en halvtimma tvätta resten av lökarna med ett avkok av örter.
 3. Hemma uppnås härdande manifestationer av psoriasis senapspulver. Masker baserade på det hjälper till att ta sjukdomen under kontroll och permanent lindra försämringar. Du kommer behöva 2 msk torr senap, samma mängd varmt vatten, 2 matskedar varm olivolja, äggula, en nypa granulärt socker. Ingredienser måste blandas noggrant.

Applicera en homogen massa på huvudet och linda håret med polyeten. För att förbättra uppvärmningseffekten måste du ha en varm hatt eller halsduk. Låt blandningen stå i 15 minuter och rengör huden med vatten. Under proceduren kan man känna en brännande känsla av huden. Detta är en naturlig reaktion på effekterna av senap. Men om obehaget är för starkt, är det bättre att tvätta av masken innan den angivna tiden.

Masker för psoriasis appliceras på håret 2-3 gånger i veckan och använder kursen i en månad.

Terapeutiska oljor

Läkande oljor har bra sårläkning och antimikrobiell effekt. Några av dem är användbara att använda i ren form, andra bör spädas och användas i sammansättningen av masker för psoriasis.

 1. Du måste slå äggulans ägg, tillsätt 5 droppar tea tree oil, en sked stor ricinolja och så mycket björktjära till den. Rör om, häll in flaskan med Aevit oljelösning och en matsked Dimexidum. Föreningen behandlar problemområdena på huvudet en gång om dagen och tvättar inte i 30-40 minuter. Behandlingen fortsätter i 2-3 veckor.
 2. För att lindra klåda rekommenderas att blanda 1: 1 olja av svart kummin, tea tree och blötlägga psoriasisplåtarna flera gånger om dagen.

För behandling av dessa typer av eteriska oljor är användbara:

 • bergamott;
 • ylang-ylang;
 • rosmarin;
 • basilika;
 • enbär.

Det är nödvändigt att tillsätta några droppar till basoljan, till exempel oliv eller burdock, varma upp blandningen och fördela jämnt över hårbotten, gnugga den försiktigt i ömma fläckar. Förfarandet utförs företrädesvis dagligen på kvällen och tvättas inte av oljan i ca 2 timmar.

Andra folkliga vägar

 1. Traditionell medicin rekommenderar att du tvättar håret med tjärsåpe. Det är nödvändigt att fukta håret, försiktigt skumma dem med en bar och lämna skummet på huvudet i 10-15 minuter. Komponenterna i tvålen, förbättra blodcirkulationen, lugna smärtsamma förnimmelser och förstöra patogener, förhindra infektion i huden. Så att den specifika lukten av produkten är mindre märkbar på håret, efter proceduren, måste huvudet tvättas med schampo och sköljas med avkok av medicinska örter.
 2. Om klåda på huden blir outhärdligt kan vanlig soda hjälpa till. Du bör ta en nypa kristaller, släpp lite vatten till dem och blanda. Den resulterande uppslamningen appliceras på plackerna och väntar lite. Vanligtvis efter 5-10 minuter sjunker klåda och patientens tillstånd förbättras.

För behandling av psoriasis på huvudet för att lyckas, måste du strikt följa rekommendationerna från hudläkaren. Under remission är det nödvändigt att undvika stressiga situationer, leda en hälsosam livsstil, undvik exponering för direkt solljus och ge kvalitetshårvård med hjälp av kosmetika och terapeutiska schampon.

Behandling av psoriasis på huvudet hemma: enkla recept

Psoriasis på huvudet på en eller annan gång står upp till 80% av patienterna med denna sjukdom, och många av dem är oroade över att hitta hemma behandlingar. Symtom kan vara knappt märkbar eller svår, men de ser nästan alltid ut som kliande, skaliga fläckar som negativt påverkar livskvaliteten. Behandling av hårbottenpsoriasis är problematisk på grund av minskad läkemedelsavgivning, eventuell irritation i ansiktsigenkänningen, närvaron av talg och relativt hög hudkontaminering och förekomsten av kosmetiskt oacceptabla metoder.

Klassiska behandlingsregimer

Behandling av hårbottenpsoriasis kan delas in i fyra faser:

 • Det första steget innefattar avlägsnande av flingor med användning av salicylsyra eller urea-preparat;
 • Den andra fasen - rengöring, under vilken lokala kortikosteroider, vitamin D-analoger, tjära, svampmedel, fototerapi eller systemisk behandling används.
 • Den tredje fasen är stabilisering med en gradvis minskning av andelen potenta droger och deras ersättning med godartade sådana.
 • Den fjärde fasen är kontinuerlig vård, fasen inkluderar användning av milda tvättmedel - patienterna måste följa denna rekommendation för alltid.

För behandling av psoriasis i hårbotten behöver inte sjukhusvistelse, och alla procedurer kan utföras hemma. Dermatologer rekommenderar följande produkter för detta:

 1. Kortikosteroider. Lokala hormonbehandlingar rekommenderas förstahandsbehandling för kortvarig användning. Svaret på behandlingen kommer snabbt, men eventuella biverkningar, såsom atrofi, streckmärken, telangiectasi och takykylaxi, begränsar användningsperioden.
 2. Kalcipotriol. Detta är ett derivat av vitamin D3, som används i kronisk och måttlig psoriasis i hårbotten. Svaret på terapi tar ungefär 8 veckor. De viktigaste biverkningarna är brännande, klåda, irritation och torrhet.
 3. Anthralin. Anthralin 0,1-3% grädde används för långvarig behandling av psoriasis i hårbotten. Läkemedlet används inte för akut inflammerad hud. Biverkningar inkluderar rodnad eller irritation i behandlad hud, tillfällig färgning av naglar, hår, hud och vävnad.
 4. Tar. Detta är en effektiv och billig metod för behandling av hårbottenpsoriasis. Färg och akustisk lukt är de största problemen i samband med användningen. Moderna preparat speciellt utformade för hårbotten inkluderar, förutom tjära, kokosnötolja, svavel, salicylsyra, mjuk paraffin och emulgerande vax. De observerade vanliga biverkningarna är torrhet och irritation.
 5. Kombinationsbehandling. Kombinationen av olika behandlingar har fördelar jämfört med monoterapi, vilket gör att du kan öka effekten och minimera toxiciteten. Kortikosteroider i kombination med analoger av D-vitamin minimerar irritation, medan färre hormonella medel krävs. För behandling av måttlig och svår psoriasis i hårbotten används en suspension innehållande betametason 0,05% och 0,005% kalcipotrien.
 6. Ljusterapi. Hår blockerar penetreringen av ultraviolett ljus, så de bästa resultaten uppnås hos patienter med tunt flytande hår eller hudhud. Handhållna enheter (UV combs) ger högre intensitet av UV-strålning.
 7. Andra medel. Salicylsyra 5-10% används som ett keratolytiskt medel i kombination med andra relevanta behandlingsmetoder. Många lokala droger kan inte fungera så länge som en tät fläckig plack minskar penetrering av aktiva substanser. Urea 10% och mjölksyra 10% används också som ett peelingmedel.

Hem rättsmedel

Folkmekanismer för hårbottenpsoriasis är varierade och oftast säkra, men innan du applicerar några av dem måste du göra ett allergitest - sätt lite substans på din handled och vänta. Många av dessa recept kan appliceras inte bara till patienter utan också till människor utan psoriasis för att stärka håret. Det är tillrådligt att använda medel baserade på oljor för patienter, även under perioder av eftergift - detta kommer inte att lindra sjukdomen för alltid, men kommer att minska frekvensen av exacerbationer.

  Gurkmeja pulver. Polyfenolkurcumin, som ingår i pulvret, är en förening med antioxidant-, antiinflammatoriska och immunmodulerande egenskaper.
  Användning:

Metod 1: Blanda gurkmeja pulver och vatten för att få en klibbig blandning och applicera direkt på den drabbade huden. Detta ska göras varje natt före sänggåendet och tvättas av nästa morgon.

Metod 2: Använd gurkmeja direkt som kryddor varje dag. Det går bra med kött och buljong, rostade grönsaker, tomater och många andra rätter.

Metod 3: Förbered en drink av gurkmeja pulver, en kopp varm mjölk och honung. Kokosolja. Oljens huvudsakliga värde är fleromättade fettsyror och vitaminerna A och E. Syra bidrar till att minska inflammatorisk respons och vitaminer är involverade i återställandet av huden.
Användning:

Tvätta huvudet med varmt vatten för att göra huden mer näringsrik från kokosnötolja. Använd sedan kokosolja och vänta i 20-30 minuter. Aloe Vera. Denna växt är känd som en av de mest effektiva för hembehandling av psoriasis på huvudet. Aloe är ett naturligt antibiotikum, smärtstillande medel på grund av innehållet av antrakinoner, och har också förmågan att binda histamin. Dessutom innehåller extraktet av denna ört en stor mängd vitaminer, spårämnen, hyaluronsyra, aminosyror och polysackarider, vilket stimulerar regenerering av huden.

Tvätta aloebladet och ta bort dem. Efter att ha tvättat håret, använd aloe vera gel för att gnugga hårbotten. Förutom att använda färska växter kan du också dricka ett avkok dagligen. Arganolja. Detta är ett av de mest effektiva sätten att bli av med psoriasis. Ren arganolja innehåller många fettsyror, fenoler, vitaminer, karotener, antioxidantkvalen och många andra komponenter.

Blanda 3-5 droppar arganolja med palm och mjuka massagebevegelser i 5 minuter gnugga in i de drabbade områdena. Skölj sedan väl med vatten och torka håret. Denna procedur kan göras dagligen.

Banana. Bananskal och massa innehåller vitaminer och spårämnen, liksom antioxidanter och antibakteriella komponenter, vilket stimulerar hudregenerering, minskar inflammation och klåda.

Du kan enkelt gnugga det krossade köttet och skalla i hårbotten eller göra en mask av någon kosmetisk olja och banan. Vatten och bakpulver. Soda är ett effektivt folkmedel för mjukgöring av huden och klåda som orsakar psoriasis på huvudet.

Blanda 4 teskedar vatten och 1 sked bakpulver. Gnid i hårbotten, låt blandningen torka och skölj sedan. Vitlök. Sulfider i vitlökskompositionen fungerar som ett antibakteriellt och antifungalt medel. Vätesulfid har en avkopplande effekt på blodkärlens väggar, och antioxidanter skyddar celler från oxidativ stress. Dessutom har vitlök antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper. Det hämmar aktiviteten hos lipoxygenas - ett enzym som är förknippat med inflammation i huden i psoriasis.

Blanda aloejuice och några droppar vitlök, du kan ta vitlökolja och aloeolja i ett 1: 1-förhållande. Applicera på hårbottenbehandlingsblandningen i 15 minuter och skölj. Dessutom kan vitlök skydda mot psoriasis på grund av dess förmåga att rena blodet - det är nog att äta två kryddnejlika varje dag. Läkemedel. För behandling av psoriasis används droger från serien, celandine, calendula, lakrits, salvia, nässla. De lugnar huden och lindrar inflammation.

Herbal decoction eller infusion används för att skölja huvudet flera gånger om dagen. Efter proceduren sköljs inte huden.

Tea tree oil. Det är uppenbart att komponenterna i oljan (tsineol och terpinen) uppvisar starka antiseptiska egenskaper. Trots bristen på forskning om de positiva effekterna av denna typ av olja på psoriasis, hävdar många patienter att användningen av tea tree-olja kan bli av med symtomen på sjukdomen.

Personer som lider av psoriasis i hårbotten kan använda några droppar olja blandat med schampo. För att göra detta, ta 2-3 droppar tea tree olja och blanda med en vanlig del av schampo. Gnugga blandningen i huden, vänta i 5 minuter och skölj med vatten. För bästa effekt rekommenderas att du tar ett speciellt läkningshampo. Havsalt Havsalt innehåller ett stort antal biologiskt aktiva föreningar som positivt påverkar hudens kvalitet, liksom tillståndet i nervsystemet och kardiovaskulära system, eftersom det är omöjligt att bota psoriasis utan en övergripande strategi för sjukdomen. Det mest användbara är saltet i Döda havet, med hjälp av vilka du kan återskapa förutsättningarna för att hundratals patienter med psoriasis skickas årligen till Israel.

Lös havsalt i en liten mängd vatten och gnid i hårbotten. Låt på i 30-40 minuter och skölj med varmt vatten. Denna procedur kan upprepas flera gånger om dagen. Varm peppar. Capsaicin i dess komposition gör det möjligt att snabbt bota klåda och smärta.

Blanda 1 glas kosmetisk olja (mandel, olivolja, druvfröolja eller jojoba) med 3 matskedar varm peppar, det är bättre att ta cayenne, eftersom det är den mest brinnande. Placera blandningen i ett vattenbad i 5-10 minuter. Tillsätt 1/2 kopp riven bivax och rör om tills den smälter helt.

Sätt blandningen i kylskåpet och vänta i 10 minuter och blanda sedan. Placera igen i kylskåpet i 10-15 minuter och blanda igen, och häll det sedan i en glasflaska. Blandningen lagras i ca 2 veckor, appliceras dagligen på hårbotten i 15 minuter. Castorolja. Det mjukar och närmar huden, och är också fördelaktig för hår med psoriasis, vilket också är viktigt under förhållandena om brist på näringstillförsel till hårsäckarna.

Du kan helt enkelt ta några droppar ricinolja och gnugga i hårbotten för natten. Den kan också användas i sammansättningen av olika hårmaskor - med aloe, banan och andra kosmetiska oljor.

Havtornsolja. Minskar svårighetsgraden av symptom på psoriasis i hårbotten och stimulerar vävnadsregenerering. Omega-7 fettsyror som är närvarande i havtornolja, visar antiinflammatoriska egenskaper. Det är också ett antioxidant och antimikrobiellt medel, rik på vitaminerna A och E.
Användning:

Havtornsolja kan användas som ett självständigt verktyg för behandling av psoriasis. För att göra detta, lägg några droppar på huden och lämna i några timmar. Du kan inkludera det i kombinationen av hemmetoder.

Psoriasis är en genetiskt bestämd autoimmun sjukdom och det finns inga metoder för sin slutliga behandling, men det finns många folkmekanismer som gör det möjligt att på ett relativt effektivt och harmlöst sätt minska svårighetsgraden av symtom och lindra hårbotten. Speciellt värt att notera är olika kosmetiska oljor som inte bara återställer huden, utan också kan lindra inflammation och klåda.Nästa Artikel
Kefir för hår - bättre hårmaskor från kefir