Hur man rengör en kam från hår och smuts


Alla, utan undantag, måste följa grundläggande hygienregler. Penselkam ingår i denna lista. Ofta ackumuleras hår, damm, talg och andra formationer i hålrummet mellan borstarna. Det är nödvändigt att rengöra frisörens verktyg minst en gång i veckan, när det är möjligt oftare. Procedurens teknik beror på materialet från vilket tänderna är gjorda och själva kammen. Tänk på de grundläggande principerna.

Rengör hårborstar från olika material

Beroende på vilket material som ligger till grund för kammen, och variera reglerna för rengöring. Problemet blir särskilt relevant om instrumentet är kärt för dig och du vill inte förstöra det.

 1. Tree. Trähårborstar har flera fördelar. De bidrar inte till elektrifiering, behandlar hår med omsorg, utför sin huvudsakliga funktion väl. Men nackdelen med enheterna är att de är extremt svåra att rengöra. Tvätta inte kammen från träet för länge, annars kommer tänderna att falla ihop. Använd i så fall vodka, alkohol eller klorhexidin. Dampa en bomullssvamp i en av de valda lösningarna och torka varje tand och kaviteten mellan dem. Alkoholkomposition eliminerar rester av talg, bomullsull absorberar all smuts och damm. Vid allvarlig förorening måste man upprepa proceduren flera gånger.
 2. Metal. Inte det bästa alternativet att kamma, men det handlar inte om det. Metall kan inte heller nedsänkas permanent i vatten för att undvika oxidation. Till att börja med, doppa tänderna med varmt vatten, men rör inte den gummerade delen. Därefter eliminera föroreningen med den ovan beskrivna metoden, använd alkohol och bomullssvamp. Om håret fastnar i kammen, bli av med tandpetare. Slutligen torka verktyget så att metallen inte oxiderar.

Borsta kam enligt form

En mängd olika frisörredskap är fantastiskt. På hyllorna finns runda, platta, fyrkantiga, ovala och andra enheter. Alla har sin egen syfte och regler för rengöring.

Tunn runda hårborste

 1. Kanske är den här typen av verktyg det svåraste att rengöra på grund av sin speciella form. Håret vävs in i tänderna och vrids runt stången, vilket gör att deras borttagning är svårt. Det finns dock en lösning.
 2. Först måste du bli av med håret. Arm dig med sax för manikyr, pry dem under ditt hår och skära av dem. Det är nödvändigt att göra hårets villkorliga "cirkel" öppen.
 3. Använd sedan en tandpetare, ta bort rester och börja rengöra från smuts. Blanda ammoniak med väteperoxid, ta dem till 20 ml. Häll denna lösning i 1 liter. varmt vatten, tillsätt 30 ml. schampo och suga kammen i en halvtimme.
 4. Därefter måste du gnugga kammen med en tandborste eller en gammal ren borste från mascaraen och sprinkla handverktygen med läsk. Vid slutet av proceduren sköljas kammen ordentligt.
 1. För att rengöra attributet av damm och hår rekommenderas att man använder en platt kam. Du behöver också en lösning. Ta 1 l. rent vatten och tillsätt 60 ml till det. schampo, 90 ml. bordsvinäger.
 2. Håll massagetillbehöret i kompositionen om några minuter. Borsta av kontaminering med en platt kam. Torka attributet noggrant.
 1. Det milda könet möter ofta problemet med smuts och hår som ackumuleras på borstkammen. Att rensa ett attribut är inte lätt. Som tidigare beskrivet, ta bort föroreningar med en tandpetare.
 2. Därefter måste du förbereda tvättlösningen. För att göra detta, ta en liten mängd vatten, väteperoxid, alkohol och tvål. Placera kammen i lösningen i 1 timme. Skölj attributet med rinnande vatten och torka efter den tilldelade tiden.

Hairbrush Cleaning Products

 1. Rengöringsmetoden är en av de mest effektiva. Soda kan hantera envis smuts, bordsvinäger rensar fett väl.
 2. Innan proceduren startas, ta bort allt håret från kammen till maximalt. För att göra detta, använd någon tillgänglig metod. En platt kam, en tandpetare och en nål hjälper till med detta.
 3. Torka verktyget mellan tuppet och bli av med håret. Därefter löses upp i 1 l. vatten 30 gr. läsk och 50 ml. ättika. Placera attributet i den färdiga kompositionen i 10 minuter.
 4. Om det finns mindre jordar efter proceduren kan du ta bort dem med en tandborste. Tvätta borsten med rinnande vatten. Torka borsten med en tupplur ner.
 5. Det är värt att veta att denna rengöringsmetod är förbjuden att applicera på trähårborstar och produkter med naturliga borstar. Soda har en förödande effekt på liknande material.

Diskmedel

 1. Förfarandet är mildt. Med det här verktyget kan du hantera absolut material. Som i det första fallet, bli av med håret på kammen.
 2. Fyll bassängen med varmt vatten och blanda diskmedel i form av en gel. Ge preferens till en förening som bryter ner feta fibrer. Håll borsten i vätska i 20 minuter.
 3. Efter en tid, använd en tandborste. Applicera diskmedel i borsten. Börja rengöra högen av kammen och nå basen. Tvätta verktyget noggrant och placera för att torka på en borsthandduk.

Praktiska rekommendationer

 1. Följ de enkla rekommendationerna och tiden för att rengöra kammen. Procedurer bör utföras systematiskt för hygienändamål. Glöm inte att ta bort håret från instrumentet varje kväll. Tvätta kammen vara minst 1 gång om 6 dagar.

Välj alternativet att borsta kammen beroende på vilken form verktyget har och vilket material det är tillverkat av. Särskilt noggrant behandla produkter med naturlig hög. Plast ska inte doppas i varmt vatten för att undvika deformation. Glöm inte att torka enheten noggrant och desinficera.

Rengör din kam - ingenting är lättare

Med tiden uppträder på alla hårborstar föroreningar - damm, oljig raid, rester av skum, lacker och andra medel. Hennes regelbundna rengöring är ett viktigt steg i hygien. Om du försummer detta, kommer håret, även efter tvätt, att se ut som ett smutsigt.

Varför rengör din hårborste

Damm, fett utsöndrat av hårbotten, hårflingor och andra föroreningar kvarstår på kammen. Från allt detta behöver du regelbundet bli av med. Om du inte rengör kammen 1-2 gånger i veckan, passerar all smuts som ackumuleras på vårt rena hår.

Hårborstar - ett oumbärligt verktyg för att skapa frisyrer och daglig hårvård

Typer av förorening och hur man hanterar dem

Varje förorening avlägsnas i enlighet med vissa nyanser:

 1. Om du behöver bli av med lös hår som har förblivit på kammen, intrasslad mellan tänderna och stramt fast vid dem, använd nagelsax, tandpetare, kam med ett skarpt handtag. Detta bör göras efter varje kamning. Om du tillåter ditt hår att ackumuleras, kommer mikrober att multiplicera på kammarens yta, eftersom det är en gynnsam miljö för dem. Du kan rengöra hårborsten med en kam med ett långt handtag
 2. Smuts är det generella namnet på allt som finns kvar på kammen: hår, damm, partiklar av subkutant fett, mjäll och rester av kosmetika. Våt rengöring med tvållösningar eller alkoholhaltiga produkter krävs här. Det finns också ett enkelt och effektivt sätt att rengöra eventuella hårborstar (borstar, kam, massage, metall, rund med naturliga borst): Krama rakskummet på hårborttagna produkter och lämna i en halvtimme eller mer och tvätta sedan av det. Rakskum - Universal Cleaner för alla hårborstar
 3. Om du märker en obehaglig blomning av vit färg, måste du också bli av med den. Dessa är fettpartiklar som hårbotten utstrålar. Det ackumuleras och multipliceras aktivt mikrober. Det kräver desinfektionsmedel, desinfektionsmedel - lösningar med ammoniak eller väteperoxid. Bakterier multipliceras i fet plakett, därför att rengöra hårborstar, använd desinfektionsmedel, såsom väteperoxid

Rening metoder

För varje material måste du välja egen rengöringsmetod, för att inte bara hantera föroreningarna och förhindra deras utseende, men också att inte skada kammen. Till salu hittar du metall, plast, träborstar, massagekamper, kammusslor.

Sätt att rengöra trähårborstar

Trä - det mest naturliga materialet som används för att producera kam, som inte gillar fukt. För att rengöra kammen från det, är dessa metoder lämpliga där vatten är närvarande i mycket små mängder. Och det är bättre att göra utan det. För denna användning:

 1. Vi fuktar en bomullspinne i det valda verktyget.
 2. Torka trätänderna och resten av produktens yta från alla håll. Alkoholbaserade vätskor löser upp damm och fett genom att rengöra kammen. Förutom tampongen kan du använda en bomullspinne: den kommer att tränga in i alla svårtillgängliga platser.
Trähårborstar rengörs med alkohol eller vodka

Så tvättar man en plastkam

Plast är en av de mest motståndskraftiga mot fysiska och kemiska effekter av material. Därför använder de inte bara alkoholhaltiga ämnen, utan också aggressiva ämnen vid rengöring. Hårborste rengöras från gammalt hår med händerna eller med en tandpetare. Därefter bli av med fettpartiklar utsöndrade av hårbotten, liksom damm som vidhäftar dem. Detta görs på flera sätt:

 1. Använd en lösning med schampo: I ett halvt glas varmt vatten, späd en tesked shampoo, sätt en kam i den i 30 minuter och tvätta sedan produkten under rinnande vatten.
 2. De förbereder en tvållösning med ammoniak: Lös upp flytande tvål i varmt vatten (1 tsk per glas) och tillsätt en liten mängd ammoniak. Sedan placeras kammen i den resulterande produkten i en halvtimme och tvättas sedan med rent vatten. Lösning från flytande tvål och ammoniak - bra rengöringsmedel för plastkam
 3. Renat med bakpulverpasta: vatten tillsättes till en liten mängd bakpulver till en ganska tjock uppslamningstillstånd. Tandborste sätter gruel på kammarnas tänder, smuts av smuts och tvätta produkten med vatten. Kashitsa från läsk och vattenhorsho tar bort smuts från hårborstar
 4. Användning av en lösning av blekmedel (förhållandet mellan vatten och blekmedel 9: 1) eller väteperoxid. Kammen lämnas i dessa produkter i en timme eller mer, tvättas och torkas.
Plastborsten rengörs med tvålvatten, natron och andra medel.

Användning av en lösning från blekmedel eller väteperoxid är också en desinfektion. Därför är metoden effektiv i närvaro av hårbottenparasiter, exempelvis löss.

Video: hur man rengör en hårborste med natron

Rengöring av metallkammen

Torra pulver - kök eller tvätt - är väl lämpade för rengöring av metallborstar. Något olika sätt att använda dem:

 1. Användning av rengöringsmedel för köksytor (PemoLux, Biolan, Pemoxol): Applicera lite av produkten på en våt tandborste och gnugga kammen med den resulterande pastaen tills all smuts har lämnat metallen. Sådana pulver består av aggressiva ingredienser som syftar till fullständigt avlägsnande av fett. Skölj rengört hårborste noggrant med rinnande vatten och torka av med en våffel eller handduk.
 2. Tvättmedel (1,5 tsk.) Späd till ett halvt glas vatten och lämna kammen i en sådan lösning i en halvtimme. Skölj sedan med vatten och torka noggrant.

Metall är ett material för vilket rost inte är likgiltigt, och därför kan den inte vara våt på något sätt: kammen försvagas hopplöst.

Hårborstmetall kräver noggrann torkning efter rengöring

Skötsel av produkten med naturliga borsttänder

Naturliga borstar är samma hår, och därför kan du tvätta dem med schampo:

 1. Efter att ha rensat hårborsten från det kvarvarande håret på det, fördela schampo över hela borsten.
 2. Lämna på i 10-15 minuter.
 3. Placera i ett glas varmt vatten och använd en plastkam eller en tandborste, ta bort schamponet från borsten och all smuts som lätt går bort med den.
 4. Skölj kammen under kranen och låt handduken vara tills den är helt torr.

Det rekommenderas att torka en hårborste bara en borste upp. Andra positioner kan deformera det.

Så här rengör du en massagekam

Massage kallas masshushborstar, vars tänder är ordentligt fastsatta i en gummi- eller nyloninsats. Dessa produkter har en komplex form. Rengöring av dem är inte alltid bekvämt.

 1. Tandpetare eller händer borstar kammen från håret kvar på det. Du kan också använda en plastkam, tandborste eller till och med en annan massagekam.
 2. Vi förbereder en rengöringslösning: i 1 liter varmt vatten spädar vi 3 msk. l. 9 procent ättika, tillsätt 2 msk. l. schampo, blanda noggrant tills tillräckligt med skum bildas.
 3. Vi bearbetar dem en produkt. Vi suger inte: det lim på vilket gummit med tänder planteras tolererar inte nedsänkning i vatten, och även då är det nästan omöjligt att hälla ut det från kamens inre utrymme.
 4. Skölj med rent vatten och skicka till torr.

För massage kam använda en annan lösning:

 1. I 1 liter vatten tillsätt 2 msk. l. schampo, 1 tsk. väteperoxid och ammoniak.
 2. Det resulterande verktyget torkar förorening.
 3. Tvätta och låt lufta tills det är helt torrt.
Massagekammar kan inte blötläggas i vatten.

I någon rengöringslösning för kamning kan du lägga till några droppar essentiell olja eller en blandning av dem för att ge en trevlig arom. Lämpliga oljor av grapefrukt, bergamot, citron.

Eftersom det är omöjligt att dränka borsten på batterier, men du måste tvätta det regelbundet, kan du använda ett enkelt sätt: Dra ut batterierna och ta bort smuts från tänderna med en gammal tandborste med diskmedel. Att sällan måste göra det, efter varje användning måste du ta bort alla hår.

Ta bort batterierna innan du rengör den elektriska massageborsten.

Hur man rengör en rund kam

 1. Bli av med hår med en tandpetare.
 2. Förbered en av ovanstående lösningar.
 3. Fördunka i kammen vid den tid som anges i instruktionerna.
 4. Vi får, vi tvättar, vi torkar.
En rund hårborste, som alla andra, behöver rengöring.

Video: hur man rengör hår och smuts från en kam med depilationskräm

Hårvård regler

Det finns flera grundläggande rekommendationer för vård av kam:

 1. Rengör produkter minst en gång i veckan.
 2. Gnugga inte tänderna mycket eller deras fästning på ramen: du kan bara bryta dem.
 3. Bra torkning av kammen efter rengöring är ett viktigt villkor för långvarig användning av frisörverktyget.
 4. För att bli av med håret på borsten varje gång efter att ha använts.
 5. Varje 3 eller 4 månader för att ändra kammen.
 6. Så att borsten eller kammen, som du alltid bär med dig, inte förlorar sin form och inte lockar överflödigt smuts - få ett skyddshölje för dem. Skyddet hjälper till att bevara kammen och skyddar mot smuts

Observera reglerna för vård av hårborstar och rengör dem ordentligt. Välj en metod enligt produktens typ och material. Så ditt hår kommer att lysa med en ny kraft, damm och smuts från obehandlade penslar kommer inte att lösa sig på dem.

Topp 3 skäl att regelbundet tvätta kammar och penslar

Vi kommer att försöka övertyga dig om att tvätta kammen regelbundet!

Hur ofta tvättar du kammar och hårborstar? Tvätter du dem alls? Tyvärr glömmer många tjejer om detta viktiga förfarande. Och förgäves! Försummelse av denna enkla hygieniska procedur kan negera noggrann vård för hår och hårbotten.

Hur ofta behöver jag tvätta och byta min kam eller pensel?

Experter rekommenderar att du tvättar kammen med tvål eller schampo en gång i veckan om du inte använder stylingprodukter, och minst två om du är förtjust i gel, vax. lack eller mousse för volym. Kammen måste tvättas omedelbart efter användning av oljan, till exempel om du sprider oljemaskan med den. Det rekommenderas att byta en kam eller borste till en ny en gång om året. Och här är varför:

Välj kam från naturmaterial - du kommer inte ångra! Kredit: Rex av Shutterstock

 1. Oavsett hur noga du tvättar kammen, det finns fortfarande bakterier på den;
 2. Titta noggrant på tänderna. Om de är bära, böjda eller brutna, kan de inte massera huvudet och dessutom kommer de att tvinga håret att elektrifiera;
 3. På de flesta kamternas yta bildas mikrobrytningar över tid, vilket kan dra, riva och bryta håret.

Så tvättar man kammar från olika material

Träkamper är populära på grund av att de förbättrar utseendet på strängarna och inte elektrifierar håret. Trä är ett material som kräver noggrann vård, så det rekommenderas inte att tvätta en träkam i vatten. Fukt istället en bomullspanna i alkohol och torka försiktigt varje kryddnejlika och yta. Det är bättre att upprepa proceduren två gånger.

Inte mindre noggrann rengöring kräver en kam med naturliga borst. Om borstarna är tjocka, kan det vara svårt att ta bort håret från en sådan kam. Försök att göra det till en tandpetare eller pincett. För att avlägsna damm kan du använda en tandborste eller annan kam, gnugga dem försiktigt försiktigt. För att göra djupa rengöringskammar med naturliga borstar, använd en mjuk schampo för hår.

Redaktörsråd: Ett mildt micelle schampo "2in1" -märke Pure Line på avkoket av medicinska örter är perfekt. Detta schampo är lämpligt för daglig hårtvätt, eftersom det inte innehåller silikon.

Med en schampo eller barntvål är det bekvämt att tvätta plastkammar och en våt borste (pensel för att kamma vått hår).

För att rengöra en massagekam, ta bort håret från det med en platt kam eller en vanlig kam. Du kan tvätta den här kammen med schampo eller en speciell vinägerlösning. Förbered det sistnämnda, späd 3 msk ättika i en liter vatten och tillsätt 2 skedar av något schampo. Doppa borsten i lösningen och låt blöt i 10 minuter. Skölj kammen ordentligt med vatten, torka med en handduk och torka.

En rund kam kan blötläggas i tvålvatten och rengöras sedan med en tandborste och sköljas med extra vatten.

Plastkammar - de mest kräsna, de är inte rädda för vatten eller tvättmedel. Tvätta dem optimalt med samma schampo som du använder dig själv, eller skonsam tvål. Om du har bråttom kan du torka kammen med en bomullsplatta doppad i flytande ammoniak.

Metallkammar rekommenderas att rengöras med bakpulver. Doppa en tandborste i pulver, något fuktigt och rengör tänderna på en metallkam med den. Torka sedan noggrant och torka kamman för att undvika rostning.

LiveInternetLiveInternet

-video

-kategorier

 • 1000. +1 tips (305)
 • Tips för alla tillfällen (103)
 • Lite tricks bra matlagning (84)
 • Hushållstips (121)
 • Personlig utveckling (83)
 • Minnesutveckling (48)
 • Livstips (13)
 • Time Management (11)
 • Kommunikationsförmåga (9)
 • Hastighetsläsning (3)
 • Danser (81)
 • Latina (28)
 • Zumba Slimming Dance (16)
 • Dansartiklar (7)
 • Go-Go (5)
 • Klubbdans (4)
 • Orientalisk dans (25)
 • Vanliga frågor (78)
 • Vanliga frågor (20)
 • LiRu (2)
 • Design (6)
 • Memo (24)
 • Våra mindre bröder (656)
 • Hundar (35)
 • "Live - som en katt med en hund" (25)
 • Min beast (5)
 • Från kattens liv -1 (154)
 • Från livet av katter-2 (35)
 • Intressant om katter (62)
 • Kattungar (18)
 • Katter (bilder) (232)
 • För kattägare (37)
 • Dessa härliga djur (75)
 • På World Wide Web (327)
 • Mus.Collection (32)
 • Vilka framsteg har nått (8)
 • Jag vill veta allt (114)
 • Kreativ skrivning (17)
 • Myter och fakta (36)
 • Medvetet kommer du inte att tänka dig (3)
 • Passionate Mordasti (44)
 • Fantastiskt - nästa! (14)
 • Showbiz (40)
 • Allt om allting (39)
 • Livet är en glädje (659)
 • Live Easy (187)
 • Ritualer, förmögenhetskunnande, omenärer (126)
 • Helgdagar, traditioner (97)
 • Pengar Magic (72)
 • Man och kvinna (46)
 • Simoron (36)
 • Numerologi, horoskop (28)
 • För själen (25)
 • Feng Shui (17)
 • Esoterisk (2)
 • Palmistry (1)
 • Helgedomar (5)
 • Faith alfabetet (104)
 • Hälsa (802)
 • Hjälp dig själv (363)
 • Självmassage enligt alla regler (82)
 • Sjukdomar (71)
 • Qigong, Tai Chi Chuan, Taichi (62)
 • Akupressur, Zoneterapi (40)
 • Ålderdom är inte en glädje? (26)
 • Visionskorrigering (9)
 • Traditionell medicin (9)
 • Orientalisk medicin (4)
 • Lev hälsosam (133)
 • Traditionell medicin (45)
 • Rengöring av kroppen (41)
 • Sista cigaretten (24)
 • Israel (144)
 • Städer (34)
 • Promised Land (10)
 • Användbar information (5)
 • Izravideo (19)
 • Foto rapporter (11)
 • Yoga (210)
 • Yogakomplex (123)
 • Yoga löser problem (43)
 • Övningar (30)
 • Asanas (9)
 • Yoga för fingrar (mudra) (7)
 • Tips (2)
 • Skönhet utan magi (1164)
 • Ansiktsgymnastik, övningar (220)
 • Lyxigt hår (133)
 • Japansk skönhet, asiatiska tekniker (81)
 • Massageteknik (63)
 • Ungdomars hemligheter (57)
 • Original Manikyr (20)
 • Stigen till strålande hud (111)
 • Kosmetisk väska (55)
 • Obefläckad smink (105)
 • Problem (42)
 • Konsten att vara vacker (33)
 • Stil (135)
 • Vård (281)
 • Recept (769)
 • Baking (93)
 • Garnering (18)
 • Den första maträtten (12)
 • Etnisk mat (7)
 • Dessert (53)
 • Snacks (118)
 • Degprodukter (84)
 • Att äta arkiverad (51)
 • Kött (113)
 • Bråttom (31)
 • Dryck (75)
 • Grönsaker och frukter (115)
 • Recept (25)
 • Fisk, skaldjur (34)
 • Sallader (60)
 • Såser (8)
 • Villkor (16)
 • Användbara platser (11)
 • Foto (8)
 • Fotoredaktörer (3)
 • Strömförsörjning (7)
 • Användbara länkar (7)
 • Program (11)
 • I livet skrattar. (133)
 • Video Fun (33)
 • Foto roligt (3)
 • Leksaker (25)
 • Åh, de barnen. (27)
 • Prikolyushechki (29)
 • Bara bra! (15)
 • Needlewoman (209)
 • Stickning (21)
 • Nålverk (11)
 • Reparationer (3)
 • Gör det själv (83)
 • Vi skapar tröst (37)
 • Syning (70)
 • Poems and Prose (245)
 • Lyrics (151)
 • Ordspråk (67)
 • Aforismer, citat (22)
 • Prosa (4)
 • Clown Expressions (1)
 • Perfekt Body (632)
 • Bodyflex, oxysize (120)
 • Pilates (41)
 • Aerobics (25)
 • Callanetics (21)
 • Milena. Fitness (18)
 • Gym (17)
 • Kroppstransformering (5)
 • Anatomi (1)
 • Tips (69)
 • Sport (Video) (88)
 • Sträckning (40)
 • Övningar (233)
 • Photo World (63)
 • Konstnärer (5)
 • Naturen (5)
 • Foto (16)
 • Fotografer och deras verk (31)
 • Blommor (8)
 • Photoshop (5)
 • Utmana extra vikt (552)
 • Fångad i dieter (63)
 • Power Laws (118)
 • Ät att leva. (76)
 • HLS (16)
 • Produkter (73)
 • Förlora vikt intelligent (128)
 • Vägen till det idealiska (103)

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-Vanliga läsare

Så tvätta kammar och hårborstar

Var och en av oss har i arsenalen minst två eller tre kamar för hår, och några unga damer är mer än tio.

De är förenade med en sak, de är alla avsedda för hårvård, och de kräver regelbunden tvättning eller städning. Vet du att kammen ska tvättas var 3-4 dagar? Mest troligt, du vet, ja eller åtminstone gissa. Med detta tillvägagångssätt för hygienverktyg för att kamma hårets huvud, är det osannolikt att du stöter på svårigheter. Även om du i det här fallet undrar hur lätt det är att tvätta dina kammar enkelt och enkelt.

Men de flesta av oss (inklusive mig själv) är lata varelser. Och reglerna för vård av saker är ofta så komplexa i verkliga prestationer. Tvätta skor efter gatan, torka av badet efter användning, torka TV: n före varje användning (ja, det rekommenderas att du torkar TV: n med en fuktig trasa för att minska skadliga effekter). Så inget liv är nog, om du hänger hela tiden med borstar och trasor runt lägenheten. När allt kommer omkring finns det fortfarande jobb, skola, barn, underhållning, i slutet.

Så det visar sig att de allra flesta människor börjar rengöra eller städa i händelse av att smutsen blir synlig för blotta ögat. Vi tänker ofta på kammarnas renhet när vi ser ett imponerande lager av damm på dem och en hög av olyckligt hår som har kommit ut (ja, jag överdriver kanske lite, men meningen ändras inte).

En av mina vänner agerade helt "underbart". Hon köpte en ny kam och använde den tills den olyckliga kammen blev till ett helt hemskt utseende dammigt hårigt verktyg. Sedan släckte hon den och köpte den nästa, etc. Vid en tidpunkt samlade hon alla ackumulerade kammen och var engagerade i tvätten. Allt som inte kunde tvättas kastade hon hänsynslöst ut. Resten av de överlevande började igen i en cirkel. Naturligtvis är detta tillvägagångssätt för hygien inte bra. Och smutsiga kammar är inte bara skadliga för hårbotten, men ser också superaestetiska ut.

Tvättkammar är inte det trevligaste. Scored tangled hairs vill inte komma ut ur kammen. Damm ackumuleras på själva tänderna, speciellt om kammen har en extra hög. Sebaceous avsättningar bildar små klumpar i basen av tänderna och tvättas av med svårigheter.

Vilka metoder finns för att tvätta kammen med minst tid och nerver?

För att ha vackert och rent hår måste du först och främst ha rena kammar och hårborstar.
Det finns inget allmänt sätt att tvätta alla kammar i ett hus. Det beror helt på vilket material kammen är gjord av och graden av förorening.

För att komma igång, försök så mycket som möjligt att rengöra kammen från håret. Första händerna, och då kan du använda något skarpt föremål. Detta kan vara en nål, en krok, en tandpetare, baksidan av en hårfärgskam (hon har en skarp hårnål i slutet med en krok för att separera håret i strängar), nagelsaxar eller till och med pincett.

Rengör perfekt håret från en kam en vanlig kam eller en hårborste med täta tänder, och även en borste för att kamma katter och hundar. Om du bestämmer dig för att använda en hund eller kattborste för kamning, är det bättre att få dig ett individuellt verktyg än att välja en borste från Murzik.

1. Om kammen är gjord av ett material som är oönskat att tvättas, men damm har ackumulerats i nötkreatur, använd en vanlig dammsugare. Han klarar sig helt och hållet med den här uppgiften.

Kombinationskammar, som har både tänder och borst, blir snabbt igensatta med damm och det är inte så lätt att tvätta dem. I sådana fall kan du också använda en dammsugare. Han kommer att klara sig bra med sin uppgift.

2. Om kammen är plast eller metall, kan den tvättas med tvålvatten.

Skölj kammen under varmt vatten.


Applicera lite schampo och gnid tills det är rent.

För tung nedsmutsning, använd en gammal tandborste.


Skölj av schamponen med rent vatten. Torka med en handduk.


Kammen är klar att användas.

För att underlätta denna uppgift erbjuder jag dig följande alternativ.

Häll hett vatten i diskbänken eller annan behållare, tillsätt ett par droppar hårschampo eller annat tvättmedel till det, till exempel pulver eller diskmedel, skaka upp vattnet tills skum bildas och låt kammen suga i 40 minuter. lämna dem över natten.

Under denna tid blir smöret på kammen fryst och lätt avlägsnat. Resterna av hårspray, fett, smuts som påverkas av aktiva substanser kommer att komma ner från ytan.

För att avlägsna resterande fett från en kam och otäcka dammiga smutsiga klumpar i tänderna, kan du använda en gammal tandborste (jag använder ibland en gammal elektrisk borste, den borstar oöverträffad)
Utmärkt tvättar hårborstar och hård tvättborste eller diskmedel på handtaget.

Du kan också hjälpa borsten från mascaraen, förstås, tvättad och fritt från rester av mascara. För att inte stänk allt runt, om du använder en pensel, är det bättre att rengöra kammen utan att ta ut dem ur vattnet.

Tvätta sedan kammaren ordentligt i rinnande vatten.

Denna metod gäller plast-, silikon- och metallkammar. Träkammar tenderar att svälla och spricka från vatten, så det är tillrådligt att inte blöta dem. Tandpetare rengjorda från stora blockeringar som hår, andra mote kan fiskas ut genom att tappa tänderna på en hård yta. Fuktar en bomullspinne med en alkohollösning (eller vanlig vodka) och torka av träet noggrant. Fettpålagringar kommer att lösas med alkohol, damm, smuts kommer att hålla fast vid tampongen. Upprepa proceduren om det behövs.

3. Kombiner av naturull är shampooed, som vanligt hår

Förutom den vanliga tvållösningen för blötkammar kan du använda följande recept

- Gör en tvållösning och sänk kammarna i dem i en timme eller två, tiden kan ökas om kammen är mycket smutsiga. För lösning blanda 1 msk. sked flytande eller riven tvål med 1 msk. sked av läsk i hett vatten (ca 70 ° C).

- Väl lösar fettavlagringar på kamskumskummet. Applicera skummet på kammen och låt dem suga i ungefär en halvtimme.

- Väl rengör fett vid kamning av flytande ammoniaklösning. De säger att smutsen från kammen löser upp ordentligt framför våra ögon. För att göra detta, använd 1 liter matsked per liter vatten. ammoniak. Som behållare kan du använda en vanlig 1-liters burk eller kastrull. Suga kammar i alkohollösning i 10 minuter.

- Det är särskilt svårt att rengöra de runda kammen, den så kallade borstborsten, från smuts. De är speciellt ackumulerade lera ackumulationer och hår. Prova en tandpetare eller annat skarpt föremål för att borsta håret från borstens yta. Sedan bereda tvättlösningen från varmt tvålvatten, en liten mängd ammoniak och väteperoxid. Placera borsten intill ett tag, till exempel i en timme. Ta sedan bort från lösningen. Smuts avlägsnas lätt. Och kammen kommer se ut som ny.

Ett sätt att tvätta kammar för de snyggaste

Framsteg står inte stilla, och nu finns det i varje hus en tvättmaskin eller diskmaskin. Så använd samma moderna teknik för att tvätta kammer. Tvättmaskinen tvättar perfekt kamrar, och de blir lika bra som nya. Det finns en nackdel under tvättkammarna i en tvättmaskin. Kombinerar sig bort från trumman och skapar ett sådant brus, som om maskinen skulle bryta, men efter sådana tester hade jag ingen skada på min maskin och det fortsätter att fungera regelbundet varje dag.

Det är bättre att sätta kammen i en speciell väska för tvättning, i en kuddväska eller täcke. Som du förstår måste hårborstar först rengöras av hårrester.

Kom ihåg att alla typer av blötläggning, särskilt långvarig, liksom tvätt i tvättmaskin eller diskmaskin inte är lämpliga för träkammer.

Gummi, gummi och träkam bör inte tvättas med för varmt vatten. Det är bättre att använda lite varmt vatten.

Om kammen har skarpa tänder, tvätta den inte i en tvättmaskin med fina delikat eller ulltyg, för att inte förstöra saker.

Om du använder kammar av naturmaterial, blir det svårt att tvätta dem väl även med tvålvatten. Därför rekommenderar experter att byta dessa kamar minst en gång var sjätte månad - ett år.
Källa till

Jag tycker att det inte är något svårt att hålla kammen rena. Men, just i fall: o), kommer jag att ge en steg-för-steg mästarklass,

Så borstar man en borste

Än och hur man borstar ordentligt

Över tiden ackumuleras förorening på kammen, vilket är en utmärkt odlingsplats för skadliga bakterier och dammmiddor. Regelbunden rengöring av produkten är ett viktigt hygieniskt förfarande. Korrekt vård kommer att undvika förekomsten av ett antal sjukdomar i håret och hårbotten.

Än du står inför smutsig hårborste

Hudfett, lackpartiklar, skum och andra kosmetika täcker kammen med en osynlig film, som omedelbart klarar av damm och skräp som finns i påsen, kosmetiska väskan eller på hyllan. Föroreningar överförs till håret, vilket är anledningen till att även bara tvättat hår snabbt blir osjämt. Hälsan hos håret och hårbotten beror direkt på kamens renhet. Dessutom, med en stor ackumulering av döda hår, slutar borstarna automatiskt att utföra sina funktioner.

Smutsig kam kan orsaka hårbotten.

Innan du fortsätter till våt rengöring eller tvättning, ta bort eventuellt hår som fastnar i tänderna med något skarpt föremål, till exempel en tandpetare eller nagelsax. Du kan använda en speciell enhet, som är en bunt av tunna metallstavar med krökta ändar, fäst på ett litet handtag.

Med ett specialverktyg är det enkelt att ta bort håret i en kam.

Trä kammusslor och massage - mindre vatten

Dessa tillbehör tolererar inte lång kontakt med vatten.

 1. Förbered en lösning av 1/2 påsar citronsyra, späd ut i 1 liter vatten eller ta medicinsk alkohol. Användningen av ammoniak kan orsaka förmörkelse av det naturliga träet.
 2. Doppa en trasa i den valda kompositionen och torka av förorening.
 3. Torka produkten naturligt.

Trähårtillbehör tolererar inte kontakt med vatten

Rengör massagekammen från trädet med en gammal tandborste med citronsyralösning, alkohol är inte säker för en gummibas. Åtgärda snabbt, och efter att ha tagit bort all smuts, bläddra produkten omedelbart med en torr trasa och rengör tenn på den kvarvarande produkten med en flätat eller en bomullspinne.

Torka alltid massagekammen med tänderna neråt.

Massage kam, gjord av trä, rengjord med citronsyra

Video: Trämammsrengöring

Plastkammar - lätt att suga på

Dessa tillbehör är inte rädda för nästan alla rengöringsmedel. En av de enkla alternativen:

 1. Blanda i en stor behållare med 1 msk. l. ammoniak och schampo.

Vattenlösning av schampo och ammoniak är ett bra verktyg för rengöring av plastkammar från smuts.

Hårborstar av plast kan blötläggas i olika rengöringslösningar.

Soda för mörkmetallkombiner

Att städa dessa koksoda:

 1. Fuktar produkten med vatten.
 2. Använd en tandborste, applicera läsk på tänderna, skrubba dem ordentligt.

Metallkammar rengörs väl med läsk

Metallborstar ska torkas torrt omedelbart efter rengöring med vatten.

Hur borstar borstar och hårborstar med naturliga borstar

Använd en tvållösning och ammoniak. Tillvägagångssätt:

 1. Ta bort håret från borsten, men välj det inte ur borsthålen.
 2. Fördjupa produkten i en tvållösning (1 msk liter schampo eller mild tvål för 1 liter vatten), tillsätt 1 msk. l. ammoniak.
 3. Om kammen är gjord av plast, blötlägg den i 1 timme, och om den är gjord av metall - i 10 minuter.
 4. Skölj borsten i rent vatten.
 5. Blås torr genom att välja kall luft.

Borstar borstar rengörs med tvålvätska med ammoniak, men inte blötläggs under lång tid, om grundmetallen

Expressmetod med skum

 1. Applicera det på borsten.
 2. Gnugga med en pensel efter 10 minuter.
 3. Skölj produkten under rinnande vatten.
 4. Torka kammen.

Rakskum kan enkelt rengöras med vilken kam som helst.

förebyggande

 1. Efter att ha använt produkten för det avsedda ändamålet ska du omedelbart avlägsna hår från den.
 2. Rengör en eller två gånger i veckan.
 3. Använd ett skyddsfodral när du bär tillbehöret i en väska.
 4. Låt inte andra människor använda din personliga kam.
 5. Byt produkt var 4: e månad.

Video: hur man bryr sig om kammer

Regelbunden rengöringskam - det enda sättet att skydda ditt hår mot smuts, vilket ackumuleras på otvättade tillbehör. Välj medel och metoder för rengöring beroende på produkttypen, glöm inte att byta penslar och kamar i tid.

Hur man rengör hårborstar improviserade betyder

Hairbrush - ett oumbärligt verktyg för hårvård, som krullarna placeras i en vacker frisyr eller faller på axlarna med en snygg, flytande våg. Men förr eller senare måste du tänka på hur du rensar det här användbara attributet.

Varför borsta dina hårborstar, och hur ofta?

I processen med att använda kammen "växer":

 • hår;
 • talg;
 • epidermispartiklar;
 • rester av förpackningsanläggningar;
 • smuts och damm.
Med tiden ackumuleras hår, hudpartiklar och rester av stylingprodukter på kammen, så verktyget behöver rengöras regelbundet.

Som ett resultat reduceras verktygets funktionella egenskaper: det blir svårt att kamma genom krullarna så att de strömmar och lyser. Och all smuts som har ackumulerats på kryddnejdorna kommer på håret, vilket gör det oljigt och oljigt. Därför bör kammen rengöras regelbundet med intervall som beror på flera faktorer:

 • hur ofta verktyget används (till exempel används en massageborste vanligen oftare än en metallkam för att skapa ett hår för en frisyr på kvällen);
 • hud och hårtyp (om krullarna och epidermierna är fet, kommer kammen bli smutsigare snabbare);
 • har problem med håret och hårbotten (om det finns mjäll, seborré eller krullar faller kraftigt ut, behöver verktyget oftare rengöring).

En kam som används dagligen rekommenderas att rengöras var 3-7 dagar.

Så här rengör du verktyget

Processen att rensa kammen utförs i tre steg. Vid genomförandet är det viktigt att överväga verktygets form och materialet från vilket det görs.

Steg 1: Bli av med hår

Det första steget är att ta bort hår som har ackumulerats på det från en torr kam. Det enklaste sättet är att frigöra kammen med sällsynta tänder från de bortfallna locken, detta kan göras med fingrarna. Men för en massageborste eller en rund borste, liksom för plana hårborstar med täta tänder, fungerar den här metoden inte. Du kan hämta och ta bort hår med hjälp av extra verktyg:

 • tandpetare;
 • nålar;
 • kniv med ett smalt blad;
 • Tvättade penslar från gammal mascara;
 • ren platt kam (det är mycket bekvämt att ta bort hår som har ackumulerats vid foten av massageborsten).

Starkt trassigt hår runt kammborstens tänder eller cylinder, håret kan klippas med sax för att göra dem lättare att ta bort. Med en tandpetare kan du pry och dra ut håren som är intrasslade runt tänderna.

Jag har en separat tandborste, med vilken jag tar bort mitt hår från min kam. Att agera ett sådant verktyg är väldigt enkelt. Jag brukade göra ett misstag, förvätning borsten, men som praktiken har visat är det mycket lättare att göra detta när det är torrt.

Steg 2: Ta bort föroreningar

Valet av metoden för att avlägsna föroreningar bestäms av det material från vilket kammen tillverkas.

trä

Naturträ tolererar inte långvarig exponering för fukt och kemiskt aggressiva ämnen. För att rengöra ett verktyg från sådant material behöver du därför:

 1. Fuktar en bomullsplatta eller tappa med alkohol eller en alkoholhaltig vätska.
 2. Torka noga varje kryddnejlika för att avlägsna föroreningar.

På samma sätt kan du rengöra hårborstar gjorda av ben och horn.

Tvätta inte träkammen under rinnande vatten och torka det ännu mer i vätska.

Video: hur man rengör en träkam

plast

Plast är resistent mot olika influenser, så kammen av detta material rengörs vanligtvis så här:

 1. Förbered en behållare där kammen passar helt (eller flera på en gång).
 2. Blötlägg lösningen i en kruka (se recept nedan).
 3. Sänk ner i verktygen och lämna i 15-30 minuter.
 4. Väl tvättad i rinnande vatten. Om all smuts inte kunde avlägsnas, kan du ta bort dem med en onödig tandborste eller en bomullspinne doppad i flytande ammoniak.

För att förbereda rengöringslösningen måste du lösa upp i en liter varmt vatten:

 • en matsked av något schampo eller flytande tvål och ammoniak;
 • en matsked ammoniak, väteperoxid och schampo;
 • 2 msk schampo och 3 matskedar vinäger 9%.
Shampoo kan användas för att tvätta inte bara huvudet: det hjälper till att ta bort smuts från hårborsten

Den skarpa lukten av ättika eller ammoniak kan smutsas ut genom att lägga 1-2 droppar av din favoritolja till lösningen. Denna ingrediens kommer att ge ytterligare desinfektionsverkan.

För noggrannare rengöring och desinfektion kan du suga på plasthårborstar i otvättad alkohol eller vinäger i 10 minuter.

Penslar vars kryddnejlika är belägna på en mjuk "kudde" kan inte blötläggas. Dessa verktyg ska torkas med en bomullsplatta eller en onödig tandborste doppad i tvättmedelslösning.

Video: Rengör kammen med en lösning av tvål och ammoniak

metall

Metallhårborstar används inte dagligen, men kan inte göra dem utan att skapa frisyrer. Följande metod används för att rengöra instrumentet:

 1. Häll upp natron i en liten skål eller underlägg.
 2. Fuktar kammen.
 3. För att fukta den onödiga tandborsten och doppa den i läsk.
 4. Torka av kammen tills all förorening har gått.
 5. Skölj verktyget i rinnande vatten och torka omedelbart för att förhindra rost.

Naturliga borstar

Naturliga borstar är oftast gjorda i form av massage eller runda borstar. Rengöringsalgoritmen är enligt följande:

 1. Förbered rengöringslösningen (se recept nedan) och häll det i en skål eller kopp.
 2. Doppa en onödig tandborste.
 3. Torka "kudden" eller rullkammen, tänderna, gör en cirkulär rörelse med en borste för att avlägsna smuts.
 4. Fördunka kammen i 1-2 minuter i lösningen för att tvätta bort den smutsiga smutsen och gå igen med instrumentet med borsten. Om kammen och handtaget är av trä, är det inte nödvändigt att fördjupa den i kompositionen, istället är det nödvändigt att behandla den med en borste fuktad med en lösning 2-3 gånger.
 5. Fyll sköljbehållaren med rent, kallt vatten och skölj kammen. Om borsten är trä, är det nödvändigt att hålla den över diskbänken för att rikligt böja borsten från sprutpistolen tills det strömmande vattnet är klart.
 6. Använd en ren, torr trasa för att avlägsna överskottsfuktighet från kammen genom att suga in verktyget med det. Du måste trycka tillräckligt hårt för att ta bort vatten från "kudden". Sätt kammen med en borste på en ren, torr handduk och lämna över natten för att låta den torka helt.

Kompositionen för tvättning kam med naturlig tupp kan tillverkas genom upplösning i en liter varmt vatten:

 • 5-10 droppar av tea tree eterisk olja;
 • för en matsked shampoo och natronkaka (detta alternativ är lämpligt för dem vars hårbotten är känslig eller benägen för allergiska reaktioner).
Te-eterisk olja kan användas för att rengöra kammen med en naturlig borste.

I stället för schampo kommer strimlad hushållsduk eller barnsoppa att passa.

Video: rengöringskam med schampo och läsklösning

turmalin

Turmkammar är vanligtvis plana eller kamformade. Orden av deras rening:

 1. Förbered ett rengöringsmedel (se recept nedan).
 2. Doppa en tandborste eller en bomullspanna i rengöringskompositionen.
 3. Torka av varje klöver av produkten.
 4. Skölj kammen med rinnande vatten.

Som rengöringskomposition kan användas:

 • bakpulver;
 • ättiklösning (2 matskedar per liter vatten).

Tourmaline är ett fast mineral som används vid produktion av radiokomponenter, smycken, medicintekniska produkter och hårborstar som ger en helande effekt.

Typer av hårborstar och metoder för att städa dem hemma

Hur tvättar man en kam för hår från smuts och fett hemma? Egenskaper av vård av produkten beroende på dess typ kan hittas genom att läsa den här artikeln.

Varför behöver jag regelbundet tvätta kammen?

Hairbrush - ett nödvändigt drag hos någon kvinnas toalettbord. Trots allt borde håret vara snyggt, att vara snyggt lagat. Med hjälp av detta ämne görs alla slags frisyrer, hårklipp och små lockar.

Kombinationer är av olika slag, men de blir regelbundet smutsiga och hårdnar. Därför är det nödvändigt att rengöra den oumbärliga saken med kosmetiska påsar gång på gång.

Hur ofta ska det ändras?

Massazhka eller kam av utmärkt kvalitet kommer att vara mer än ett år. Det rekommenderas dock att frisörer och sjukvårdspersonal årligen hitta en ersättare för den här nödvändiga produkten för hårvård. Och här är varför:

 • Regelbunden rengöring av kammen är ingen garanti för att det inte finns några patogena bakterier på den. Vissa parasiter är väldigt tåliga och resistenta mot många kemikalier.
 • Dental kammar bryter regelbundet, faller ut eller böjer, respektive håret kamma inte genom som det borde.
 • Icke-professionella kamar och penslar är som regel inte av högsta kvalitet, men mikroskador, som gradvis bildas, noterar inte ögat. Under tiden skärs håret ännu mer.
 • Över tiden finns det en radering av det skyddande skiktet på ämnet hygien, så håret elektrifieras vid kamning.

Hur tvättar man en hårkam?

Varje värdinna kommer inte vara svårt att tvätta kammen hemma. Det finns flera sätt att rengöra den här saken. Det är viktigt vilket material som används för tillverkningen.

Det mest relevanta numera:

 • från ett träd;
 • från metall;
 • från en naturlig borste
 • massage;
 • runt och några andra.

plast

I detta fall kommer manipuleringen vara enkel. Plast har gott motstånd mot olika ämnen. Först, ta bort håren som är trassliga bland tänderna. Om det finns en överdriven mängd hår och de är trassliga mellan tänderna, kan de avlägsnas med den vassa änden av en tandpetare. Metoder för vidare bearbetning:

 1. I ett uppvärmt vatten i en skål, tillsätt shampoo i en liten mängd (ca 30 ml.). Lösningen blir lös, och ett föremål som är förorenat med damm och fettiga partiklar, som kommer att vara i denna vätska i ungefär en timme och lite, släpps in i den. Därefter avlägsnas favoritsaken, sköljs med rent vatten och torkas. Voila! Smutsen har försvunnit! En ännu effektivare metod skulle vara att om 1 eller 5 ammoniak läggs till lösningen, kommer det att påskynda upplösningen av feta partiklar från hårbotten samt avlägsnande av partiklar från borstens tänder.
 2. Bakpulver är bara en trollkarl i händerna på en skicklig värdinna. Spraya en liten nypa av en tandborste och gnugga den mellan tänderna på objektet som ska borstar, särskilt tunga platser. Därefter sköljs en kam eller en massage. Man bör komma ihåg att det använda vattnet är varmt.
 3. Hygienisk rening betyder blekmedel desinfektion. Förberedelse av lösningen kommer att ta lite tid: vatten med blekmedel tas i proportionerna 9 till 1. Kammen sänks in i den i en timme för desinfektion. Som ett resultat kommer svampsporer, patogena bakterier och andra parasiter helt enkelt inte att förbli. I denna metod är flödande vatten viktigt vid poleringsproceduren. En ren och torr kam kan appliceras igen.

metall

Lätta metallkammar är mycket vanliga hos moderna tjejer. Det finns vissa tekniker och deras rengöring från smuts:

 • Ibland kan du använda det vanliga tvättpulveret "Biolanom" eller liknande. Hans behov av att applicera på borsten. De aktiva komponenterna i pulverkompositionen, perfekt delade fetter. Efter proceduren sköljs kammen under en kran med rinnande vatten, så att inga partiklar av rengöringsmedel kvarstår. Sedan hjälper hon till att torka med en handduk, sedan användas igen.
 • För att rengöra de interdentala luckorna väl används tvättpulver igen. Den tredje delen av den handfulla hälls i varmt vatten. När ämnet är upplöst, doppa kammen i lösningen och håll den där i 60 minuter. Efter sköljning under rinnande vatten eller i ett stort bassäng, var noga med att torka, för att undvika rost och användas för avsedd användning.

trä

Trä är ett naturmaterial, vissa ämnen kan skada det. Rengöringstips:

 1. Träkammen får inte tillåtas suga i vatten länge, så att trädet inte skiljer sig åt och det blir inte oanvändbart.
 2. Effektiv och säker alkohollösning. Bomullspinne doppad i den, du måste torka nötköttarna. Som ett resultat kommer sebum på tänderna och vidhäftande dammpartiklar att upplösas. Även smittade mellanrum mellan tänderna är föremål för den lilla tampongen, och alla föroreningar kommer att tas bort.

massage

 • Händer eller med hjälp av skarpa föremål avlägsnas håret från kammen. Detta är för att säkerställa att rengöringen är effektivare, och håret behåller smuts, damm och talg.
 • För att avlägsna smuts från massagen måste du förbereda en speciell lösning: ättika (9%, 3 matskedar) + schampo (2 matskedar) + något ljummet vatten (liter). Blandningen är väl razbaltyvat för att få skummet på ytan, doppa sedan en massageborste i den och håll den i lösning i 10-15 minuter.
 • Efter sköljning torkas kammen på en plan yta och varm.

Naturlig borste

Smuts och damm kan avlägsnas med schampo. Hårborsten rensas av hår, ett lån appliceras på det en liten mängd av ovannämnda medel, fördelat över hela borsten, tänderna. Så lämna kammen i 10 - 15 minuter, sedan doppas den i varmt vatten för att skölja smuts och schampo noga.

Därefter sköljs kammen i rent vatten. Det kommer definitivt att behöva torkas på ett sådant sätt att borsten ser uppåt, så det är möjligt att utesluta deformationen av föremålet från naturmaterial. När borsten är torr kan du använda den igen.

Video: hur man tvättar en kam hemma?

Comb Desinfektion Rekommendationer

Processen att kamma hår bör vara säker i alla avseenden. Därför desinficeras alla kammar periodiskt:

 1. Du kan kontakta apoteket och köpa ett specialverktyg - desinfektionsmedel. Det kommer att förstöra alla parasiter som kan komma i hårbotten.
 2. Dricka alkohol - du måste torka tänderna och utrymmet mellan dem med en bomullspinne och en bomullspinne som doppas i alkohol.
 3. Varm tvållösning med tvättmedel - lämna kammen i lösningen i 2-3 timmar.
 4. Du kan helt enkelt nedsänka kammen i vatten och koka i 5 - 15 minuter.
 5. Man Köln - vanlig torka.
 6. Om en person har löss, kassera kammen. Det säkraste efter behandlingen är att använda en ny sak samtidigt som du bryr dig om det.
 7. Ättiksyra - fuktad med en bomullspinne och pinne, nötkött och mellanrum mellan dem. Eller för att bli av med svampar och parasiter på kammen, ta en bit av tyg, insvept, blöt i kämens kärna i en trasa, sätt i en plastpåse, där varan lagras i 24 timmar. Därefter sköljs kammen ur tyget och sköljs väl med rent vatten, torkas och används vidare.


Nästa Artikel
Aleran hårspray: komposition, egenskaper, effektivitet, driftsprincip, indikationer