Secrets of healthy hair: vård för torr hårbotten och hår


Torrt hår innehåller lite fukt i sin struktur, så det ser tråkig ut och liknar ofta halm.

De är svåra att lägga, bryta och säkra, och skapa sitt utseende många problem för sina ägare.

Men med rätt omhändertagande för torrt lockigt hår kan du uppnå ett bra resultat och argumentera för naturen.

Regler för torr hårvård

Krokigt hår är i sig torrt, hårt och sprött, jämfört med andra typer. För att uppnå sin skönhet och hälsa är det bara möjligt med rätt tillvägagångssätt och överensstämmelse med alla rekommendationer.

Tillförseln av vågigt hår med näringsämnen försämras på grund av sin form. Curly lås har en mindre follikel, utsöndrar en hemlighet, jämfört med rak. Bristen på egen skyddsutrustning måste fyllas på med hjälp av specialvårdsprodukter.

Så, hur man bryr sig om torrt hår?

Egenskaper för tvätt och torkning

Den speciella strukturen hos torrt lockigt hår kräver noggrant urval av schampo. Sammansättningen av tvättmedlet bör innehålla fuktgivare och mjukgörare.

Experter rekommenderar att man väljer schampo med oljor (jojoba, lakrits, kokosnöt), extrakt av medicinalväxter (cornflower, vit lotus, häxhasel). Med ökad bräcklighet passar schampo med salvia och papain.

I vård av torrt sprött hår kan du inte använda schampon, vilket ger volymen - de förstör dessutom stångens struktur. Deras verkan är baserad på att flingor avslöjas, vilket ytterligare minskar hårets skyddsfunktioner, dehydrerar dem och försvårar därför problemet.

Sulfatfritt schampo rekommenderas speciellt. De flesta kommersiella vårdprodukter innehåller sulfater som effektivt tvättar hår. Tillsammans med lera tvättas naturligt fett, det beror på att "krispig" renhet skapas. För torrt hår är denna renhet särskilt skadlig.

Torkning kräver ett speciellt tillvägagångssätt. Att använda en hårtork rekommenderas inte. Efter att ha tvättat huvudet måste du försiktigt blöda med en handduk, inte gnugga den. Du kan inte vrida håret, pressa, dra, störa deras naturliga position.

Metoder för kamning

Strängar får inte bara tvättas och torkas enligt alla regler för vård av torrt hår, men även kammade på ett speciellt sätt. Kombinera med sällsynta tänder och antistatisk beläggning.

Börja kamma behöver tips, gradvis flytta upp. Det är lämpligt att först separera trådarna med fingrarna och torka. Du kan kamma den först efter torkning.

Särskilda medel

Torrt lockigt hår är ett genetiskt problem. Du kan förbättra sitt tillstånd genom att använda speciella produkter för att ta hand om mycket torrt hår.

Olika masker och kompressor hjälper till att mätta strukturen med fukt, vitaminer och näringskomponenter och ge ett hälsosamt välvårdat utseende:

 1. Honung och äggmask. 2 skedar honung och 1 sked med mandel (kokosnöt, burk) smör. 2 äggulor blandas och appliceras i 1,5 timmar under film och handduk.
 2. Sur mjölk Kefir, osötad yoghurt eller yoghurt appliceras på hårbotten och håret längs hela längden. Mjölksyrabakterier mättar strängarna med fukt, skyddar stavarna mot delaminering.
 3. Banana. En banan slipas i en mixer till ett tillstånd av grus och blandas med gräddfil och olivolja 1 msk. en sked. Masken håller på huvudet i 20-30 minuter.
 4. Choklad. 3 skedar kakao, 2 skedar jojobaolja (kan ersättas med persika, orange, rosa), blanda 2 skedar av brandy och applicera i 20 minuter. En sådan mask förutom fuktgivande kommer att ge ditt hår en behaglig nyans.
 5. Kål. Kåljuice gnids i hårbotten i 30 minuter.
 6. Glycerol. Castorolja (2 skedar), ättika (1 tsk.), Glycerin (1 tsk.), Ägget blandas och appliceras under filmen i 60 minuter.
 7. Morot. Denna mask passar bäst för ägarna av rött eller mörkt hår, eftersom det ger en orange nyans av hår. Tar 4 ssk. skedar av morotsjuice, 2 msk. skedar citronsaft, 200 ml. Mintdekok (myntsked i ett glas kokande vatten). Blandningen appliceras i 30 minuter och sköljs sedan utan att använda schampo.
 8. Oljekompressor. Castorolja (1 del) och mandelolja (3 delar) i ett svagt uppvärmt tillstånd appliceras i en timme. Huvudet är täckt med en film och en tjock handduk.
 9. Herbal conditioners. Broths av Hypericum, salvia, nässla och malurt kompletterar med vitaminerna A och E, 10 droppar vart och ett används som sköljning i slutet av tvätten. Denna sköljning mättar håret med fukt, ger det en naturlig glans.

Du kan lära dig allt om hemvård för torrt hår här.

Effekten av masker och kompressor är baserad på limningskalor. Ett speciellt resultat kan uppnås om man använder folkmedicin i samband med industriella balm och sköljningar med samma effekt.

Hjälp av proffs i salongerna

Självhårigt hår kombinerat med vanliga salongprocedurer - det bästa sättet att återställa sin struktur.

Moderna frisörsalonger erbjuder ett brett utbud av rutiner, varefter håret blir mjukt, elastiskt, skiner och snyggt utseende:

 1. Avskärmning. En återupplivande behandling som fuktar och närnar håret. En speciell komposition baserad på oljor och extrakt från medicinska växter appliceras på huvudet. Den terapeutiska effekten av avskärmning framträder efter det första förfarandet.
 2. Molekylär glansning. Den utförs med hjälp av en oljekomposition, som återställer den skadade strukturen.
 3. Kauterisation. Restaurering med bambu fiber som matar håret axeln.
 4. Keratirovanie. Restaurering på grund av näring av stavsproteinproteinkompositionen.
 5. Överdrags. Denna procedur omvandlar omedelbart torra, tråkiga, volumlösa krökningar, på vilka en ammoniakfri förening med ceramider och fuktgivare appliceras. Stavarna komprimeras, de skadade områdena är täta.

Ytterligare åtgärder och förebyggande av torkning

Problem finns inte bara i vården av torrt skadat hår, men också i styling. Att skapa en frisyr till ägaren av sådana krullar kräver ett speciellt tillvägagångssätt. Följande regler bör följas:

  Tidig hårklippning. I ett försök att behålla längden på många kvinnor försummar man ett så viktigt förfarande som den tidiga förkortningen av hårets ändar.

Det är nödvändigt att klippa torrt hår varje 2-3 månader. Den största terapeutiska effekten kan uppnås genom att man applicerar en hårklippning med het sax, som löddar hårets ändar och därmed förhindrar deras förlust av fukt.

 • Att lägga torrt lockigt hår görs inte med en kam, utan med fingrarna. Så att de inte är fluffiga, applicerar de speciellt vax för lockiga trådar på spetsarna. För att skapa en flytande volym, är håret lindat på en mjukkrullare av största storlek. Efter att ha tagit bort krökarna, kamar håret inte, men räts ut med fingrarna utsmyckade med stylinggel.
 • Färgning bör också utföras enligt särskilda regler. Helst är det bättre att byta till naturlig färg, för att undvika färgning, eftersom eventuell färgning också torkar hår. Om färgning är oundviklig är det bättre att använda tjänster av professionella från en bra salong.
 • Uträtning. Något "järn, även med närvaron av den mest godartade regimen, torkar håret och förstör deras struktur. Det är nödvändigt att använda rätningen endast i undantagsfall.

  Torrt hår behöver konstant skydd, så det är viktigt att observera förebyggande åtgärder som förhindrar ytterligare skador:

  1. Huvudet måste skyddas mot frost och sol. På vintern, var noga med att bära varma hattar, på sommaren för att skydda mot solen med paraplyer och hattar.
  2. Saltvatten och vatten med blekmedel från poolen orsakar speciell skada på eventuella krullar. Därför, när du vilar på havet, ska håret tvättas efter varje dopp och simma i en speciell hatt i poolen.
  3. För torra lockar är vård och styling med silikon helt olämpligt, så när du köper måste du noggrant studera sin komposition.
  4. Torrt hår ska tvättas så lite som möjligt. Detta kommer att vara möjligt om vi utesluter från användning av produkter med silikon och sulfater. Det är nödvändigt att tvätta håret med kallt vatten, eftersom en förhöjd temperatur leder till att de torkar ut.
  5. Hårhälsan kan bibehållas från insidan, det vill säga i livsmedelsprodukter som främjar deras återhämtning. Havsfisk, nötter, omega-3 omättade fetter, frukt och grönsaker har en fördelaktig effekt.

  Vad mer kan göras för att bota torrt hår, läs i denna publikation.

  För att bevara krillens hälsa måste du dricka minst 2,5 liter rent vatten per dag.

  Överensstämmelse med alla regler för vård för torr hårbotten och hår kommer att bevara deras skönhet och hälsosam utseende. Krullar fyllda med styrka och energi, hjälper till att ge utseendet på ett välskött utseende.

  Korrekt vård för torrt hår

  Torrt hår är resultatet av otillräcklig sekretion av talg, vilket smörjer håraxeln, vilket ger den glans och elasticitet när det lämnar hårfollikeln under tillväxten. Därför ser krullarna ut tråkiga, som halm, saknar glans, brytning, splittring, benägen för förlust.

  Sådana strängar är lätt sammanfogade, de är svåra att kamma med en enkel kam, det är inte lätt att göra en frisyr. Inte förvånansvärt är frågan om hur man bryr sig om torrt hår otroligt många kvinnor som står inför ett liknande problem. När allt kommer omkring, att härda strängar, är det nödvändigt att uppmärksamma inte bara på lockningar, utan också orsakerna till att provocerade problemet.

  Huvudskäl

  Ibland är orsaken till torrt hår ärftlighet. Det är svårt att bekämpa detta, så krullarna behöver ge konstant vård under hela livet. Ofta är mycket torrt hår en följd av negativ påverkan av den yttre miljön och felaktig vård: perm, frekvent färgning, konstant användning av hårtork, tang, stylingjärn, hårt vatten, felaktig tvätt och felaktigt utvalda produkter.

  En av anledningarna till att hår börjar likna strå, är ofta en lång vistelse i solen, vägran av huvudbonader under den kalla årstiden, för torr luft i rummet. Det är lätt att eliminera en sådan orsak hemma, det räcker att vägra enheter som aggressivt påverkar trådarna, väljer en sparsam färg eller i någon tid vägrar att färga håret, skydda ditt huvud från ultraviolett strålning och täcka den med huvudbonad.

  Strykjärn och tång för håråterställning måste också användas till ett minimum, du kan inte missbruka värmevalsarna, på grund av att det finns torra ändar på håret (i stället för dem kan du använda kalla hårkronor). Om det blev nödvändigt att använda stylingprodukter, borde krullarna torkas med kall luft, inte närmare än tjugofem centimeter från huvudet. Det är nödvändigt att använda skyddsåtgärder som skyddar trådarna från att torka ut vid användning av strykning eller varmluft.

  Mycket värre om orsaken till att krullarna blev torra, livlösa, liknande strå, är brist på vitaminer, karies, gastrointestinala sjukdomar, urinvägar, tuberkulos eller andra kroniska infektioner, närvaron av maskar. Om du inte diagnostiserar och inte behandlar sjukdomen, kommer tillståndet hos strängarna inte att fungera.

  Torrt hår kan orsaka överarbete, konstant stress, för mycket fysisk ansträngning. I det här fallet, innan du återställer torrt hår, behöver du bota nervsystemet och minimera stressiga situationer, annars kommer alla åtgärder som syftar till att behandla trådarna att vara kortlivade.

  Hur man tvättar hår

  När man väljer produkter för vård och behandling av torrt hår och hårbotten hemma är det viktigt att komma ihåg att de måste innehålla närande och fuktgivande ingredienser som jojobaolja, glycerin, kamillextrakt, aloejuice. Inga aktiva och aggressiva element i schampon avsedda för behandling av torra trådar bör inte finnas. För att inte misstas när man köper schampo eller balm, är det nödvändigt att vara uppmärksam på att de är designade speciellt för torra lockar.

  Torrt hår ska inte tvättas ofta: en gång var sjunde till tio dagar. Innan detta är det bra att kamma strängarna, fukta med varmt vatten och applicera schampo på de våta strängarna.

  Innan du börjar skumma håret, skumma schampot med massörrörelser: det gör det möjligt att återigen inte skada krullarna. Tvätta av schampon endast med varmt vatten.

  Vatten spelar en viktig roll vid hårets tillstånd: En stor mängd klor som ingår i det, kalcium- och magnesiumsalter gör det väldigt tufft och är inte lämpligt för permanent tvättning av huvudet, eftersom det sätter sig i huden vid rötterna och håret och gör strängar som liknar halm. För att lösa problemet måste du installera filter på kranarna eller använda kokt vatten.

  Effekten av masker på håret

  Torr hårvård innebär användning av masker: de återfuktar strängarna, närmar dem, gör dem lydiga, elastiska, ger glans. Eftersom de är ett slags medicin för lockar, är det nödvändigt att behandla torrt hår med hjälp inte mer än en gång i veckan (det är oönskat att missbruka det, eftersom du kan få ett bakslag).

  Masker för behandling av torra krullar kan köpas färdiga, men du kan göra det själv. Folkmedel som görs hemma används vanligtvis innan du tvätter huvudet (tiden anges i receptet). Gnugga masken i en cirkulär rotation i hårbotten, men speciell uppmärksamhet under proceduren kräver vård av hårets spetsar: tack vare de medel som appliceras på dem kommer håret inte att sitta. Därefter sätta på en cellofantlock och linda huvudet med en handduk. Mycket väl lämpad för torra hårmaskor, som är baserade på äggulor, jojobaolja, lanolin.

  Den enklaste och mest effektiva masken för behandling av torra trådar och hårbotten, som du kan fukt och mätta krullarna med användbara ämnen och bota dem, enligt recensioner är äggula. För att göra detta borde det piskas i en mixer, matberedare eller bara en visp, sätta på hårrötterna, hårbotten och spridas över hela längden med särskild uppmärksamhet på hårets torra ändar. Folk botemedel kvar i en halvtimme, skölj med varmt vatten.

  Väl hjälper hemma att återställa livslösa strängar mask av mjölk och honung. För att förbereda det, måste du röra två matskedar flytande honungskola i en halv kopp varm mjölk, så att den är helt upplöst, applicera i en halvtimma, tvätta av med en schampo.

  Du kan fukta och härda torrt hår med hjälp av olivolja eller någon annan vegetabilisk olja: alla innehåller E-vitamin och R. För att göra detta, gnugga folkmedicinen i hårets hår och låt den stå i en halvtimme med en plastlock. Tjugo minuter senare, tvätta håret med varmt vatten med ett schampo.

  En frekvent följeslagare av torrt hår är mjäll, som skalar av hårbotten och sätter sig i håret. För att bli av med det kan du förbereda en mask med ricinolja, vilket också förhindrar håravfall. För att göra detta, blanda en sked full av solros och ricinoljor, du kan lägga till äggula. Efter det, gnugga in i huden, rötterna, sprid på strängarna. Håll masken i tjugo minuter, skölj sedan väl.

  Efter tvättning

  Efter att ha tvättat huvudet är det tillrådligt att skölja håret med en balsam eller hemgjord avkok av mint, kamomill, växtfena, Johannesört, du kan lägga till några droppar citronsaft. Enligt recensioner har denna folkmedicin en mycket bra effekt på lockar, återupplivar och ger glans till livlösa strängar.

  Efter att ha tvättat håret rekommenderar specialisterna inte att kamma tråden, eftersom det här skadar krullarna. Hårtork för att endast användas i extrema fall, så att håret torkar naturligt. När strängarna torkar upp, borsta dem med en pensel med naturliga borst eller träkam.

  Rätt näring

  Så att krullarna inte har brist på fukt, med syftet att behandla, är det nödvändigt att dricka minst en och en halv liter vatten om dagen. Växtbaserade extrakt är mycket användbara, speciellt när det gäller kullockor: häll en sked av torra, strimlade rötter med ett glas vatten och koka i tjugo minuter. Efter det är det nödvändigt att infusera, spänna, ta fyra gånger om dagen för en matsked - det här är ett bra verktyg, inte bara för att behandla torra krusningar utan även för att återställa kroppen.

  Torr hårvård betyder också riktig näring, speciellt för sjukdomar i mag-tarmkanalen. Dieten bör innehålla rätt mängd vitaminer, mineraler och andra ämnen som är fördelaktiga för kroppen.

  Varje halvår, för att återställa kroppens vitala krafter och med det, och för att förbättra låsens tillstånd, kan du ta medicinska vitaminpreparat som innehåller de mikro- och makroelement som behövs för kroppen. Eftersom strängarnas tillstånd ofta är en återspegling av kroppens hälsa som helhet, efter att ha förstärkt kroppen efter en behandling, kommer skina och skönhet att återvända till ditt hår.

  Torr hårvård

  Ägaren av torrt hår måste möta många problem i samband med bristen på fukt i hårbotten och håret själv. Det är deras ömhet, förlust, mjäll, klåda och irritation. Förtvivla inte, om du noggrant överväger vård av torrt hår, då kan du framgångsrikt återställa sin skönhet och hälsa.

  Orsaker till torrt hår

  Torrt hår förlorar snabbt sin glans, elasticitet, splittrar på spetsarna och ser inte ut väldigt vackert ut. Skälen till detta är felaktig vård, vitaminbrist, brist på kroppsfett, användning av aggressiva färgkompositioner, frekvent användning av en varm hårtork, grova mekaniska effekter, solstrålning.

  För torrt hår måste du ordna ett försiktigt vård, noggrann extravård, rätt näring, kompetent urval av kosmetika.

  Så tvättar man torrt hår

  Tvättning av torrt hår rekommenderas ofta inte. Tvätta dem när de är smutsiga. Experter rekommenderar att man utför vattenprocedurer en gång i veckan. Någon som är tillräckligt för att tvätta mitt hår en gång var 10: e dag. Välj en lämplig behandling för ditt hår, men daglig tvätt av torrt hår skadar dem, berövar dem fukt ännu mer. När du duschar, lägg en hatt på huvudet.

  Innan du tvättar torrt hår, gör en varm wrap. Gnid någon vegetabilisk olja, fettig grädde i hårbotten, linda huvudet med en wrap och en handduk. En timme senare, tvätta håret med utspätt vatten och shampooed i skummet.

  Tvätta inte håret med alltför varmt vatten. Den optimala temperaturen är från 36 ° till 40 °. Skölj noga med schampo med mycket varmt vatten. Applicera hårbalsam eller skölj. Håll inte kompositionerna längre än den tid som anges i anvisningarna.

  En av de främsta fienderna i torrt hår är hårt vatten. Mjuka vattnet genom att koka eller tillsätt en tesked soda eller borax till 2 liter vatten.

  Om håret är för torrt, rekommenderas att tvätta det med en liten mängd ricinolja efter tvätt. För att göra detta, sätt olja på din handflata, gnid det och flera gånger köra händerna längs hela längden av håret.

  Efter tvätt kan ett slagen ägg eller en äggula, piskad med vatten, appliceras på vått hår. Blöt i fem minuter och tvätta av med mycket vatten. Gnid varje dag i hårbotteninfusion av lindblommor.

  Efter tvättning är håret användbart för att skölja dem med infusioner av örter eller blommor. För dessa ändamål, använd linfrön, skumblommor, björkblad, mint, salvia, kamille, växtägran, oregano och yarrow. Blommor kan samlas på sommarstugan. För torrt hår, använd vitlilja, ros, kalendula blommor, nasturtium, blomväxter blommor, johannesört, dogrose, klöver.

  Kamma torrt hår bör vara noggrant, undviker plötsliga rörelser och grova mekaniska effekter. Gnid inte torrt hår med en handduk. Få träkammar med runda tänder eller penslar med naturliga borst.

  Eteriska oljor för torrt hår

  För veckovård, använd en mängd eteriska oljor. Lägg dem till hårmaskor och schampon för att tvätta håret. Berikade beredningar har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd.

  Oljor för torrt hår: pelargon, cederträ, sandelträ, jojoba, lavendel, ylang-ylang, neroli, rosemary, mandarin, myrra, rökelse.

  Kosmetika för torrt hår

  För torrt hår, använd schampo innehållande lanolin eller lecitin, silkeproteiner. Dessa komponenter ger håret glans, mjukhet, välskötta utseende, skyddar dem mot miljöens skadliga effekter. Sammansättningen av schampon bör vara biologiskt aktiva substanser, vitamin B5, växtbaserade extrakt - kamille, pepparmynta, vetex, kalkfärg, proteiner, ceramider och keratin, användbara fruktsyror.

  Det är tillrådligt att fuktgivande ingredienser ingår i hårbalsam. Balmer för skadat torrt hår bör innehålla värdefullt sheasmör, avokado, jojoba och fosfolipider för att skydda mot negativa faktorer.

  Masker för torrt hår

  Med hjälp av masker kan du uppnå utmärkta resultat för att förbättra hårets struktur. Masker som produceras av kosmetiska företag innehåller en mängd olika tillsatser, såsom ägglecitin, vitaminer, lanolin, silkeproteiner och jojobaolja.

  Masker kan förberedas hemma.

  • Mask av äggula. Till äggula tillsätt 3ch. L. mandel, olivolja eller persikaolja. Gnid blandningen i hårbotten och håret. Tvätta av masken efter 2 timmar.

  Olivolja innehåller en stor mängd vitamin P och E. Släng regelbundet varm olja i hårbotten 20 minuter före tvätt. För de som har för torrt hår rekommenderas det att ta olivolja i en tesked flera gånger i veckan.

  • Castorolja och rom. Blanda rom och ricinolja i lika stora proportioner. Mängden beror på hårets längd. Applicera kompositionen på håret och hårbotten. Täck huvudet med en wrap och en handduk. Tvätta av masken efter 2 timmar.
  • Honungsmask. En äggula, 1 msk. l. vegetabilisk olja (burk, olivolja, bomull, linfrö), 1 hl honung och en liten mängd brandy. Blanda alla komponenter i masken noggrant och applicera på hår och hårbotten. Täck huvudet med en wrap och en handduk. Tvätta av masken om 2-3 timmar.

  Balanserad diet

  Om du har torrt hår måste du inkludera i din kostkräm, mejeriprodukter, smör, ägg, vegetabiliska oljor, fettost, grönsaker och frukt, havtorn.

  Torrt hår behöver skydd. Använd skyddshårsprayer i sommarkläderna. Ta hand om ditt hår i blåsigt väder. Uppmärksamhet och ordentlig vård kommer att hjälpa till att återställa hårets skönhet. Älska dig själv, för den här känslan är kapabel att göra riktiga mirakel.

  Om ditt hår är väldigt torrt, vad ska man göra för att få det tillbaka friskt?

  Hår är hudanslutningar och har inte några viktiga funktioner i kroppen. Men deras roll i det estetiska utseendet, särskilt hos kvinnor, är oersättligt.

  Oljigt eller torrt hår och fet hårbotten kan vara resultatet av dermatologiska sjukdomar, nedsatt organ- och systemfunktion, kroppens hälsa som helhet, miljöpåverkan, felaktig vård för dem etc. Vad ska vara behandling och hur man bryr sig om torrt hår?

  Varför håret är torrt

  Friskt och välskött hår kännetecknas av strukturens integritet, briljans, mjukhet och elasticitet, en viss grad av motstånd mot påverkan av termiska och mekaniska effekter.

  Torrt och sprött hår är resultatet av brist på talgummi på dem, vilket kan bero på att det är alltför mycket avlägsnande av yttre faktorer eller nedsatt funktion hos talgkörtlarna. Samtidigt förlorar de sin glans, mjukhet, elasticitet och blir grova vid beröring, blekade, många avbrott i olika höjder eller ändarna är stratifierade ("splittrade"). Även efter tvättning är de tråkiga, och fin mjäll syns på huvudet och det finns en känsla av "åtdragning" och hudklåda.

  Oftast finns det en kombinerad typ, i vilken hårbotten är fet, hårrötterna är överdrivet täckta med fet fett och resten av dem är torra med "splittrade ändar". Hård, avbruten i olika höjder, tråkig och täckt med torr fin mjäll, de är trassliga med varandra, kammade hårt, passa illa, verkar livlösa och ge huvudet ett orubbligt utseende. Vad ska man göra om håret är torrt? De kan bara återupplivas genom att kombinera konstant, korrekt vård och samtidigt eliminera eller minimera påverkan av orsaken som leder till ett sådant tillstånd.

  Torrhet kan vara:

  1. Resultatet av sjukdomar eller störningar i kroppen.
  2. Ett av symptomen på sällsynta genetiska avvikelser.
  3. Resultatet av exponering för negativa miljöfaktorer.
  4. På grund av felaktig vård av hårbotten och håret - den vanligaste och vanligaste orsaken.

  De viktigaste sjukdomarna och störningarna i kroppen är:

  • endokrina störningar - dysfunktion hos endokrina körtlar under menopausala perioden, hypofunktion av paratyroidkörtlarna (hypoparathyroidism) och särskilt allvarlig hypofunktion av sköldkörteln (hypotyroidism), där mycket torrt hår uppträder;
  • järnbristanemi;
  • sjukdomar i matsmältningssystemet, som åtföljs av försämrad absorption och absorption av näringsämnen, särskilt vitaminer och spårämnen;
  • diabetes mellitus, kronisk njur- eller leverfel, autoimmuna sjukdomar i bindväven (sklerodermi, dermatomyosit, etc.);
  • foci av kronisk infektion i kroppen, kroniska sjukdomar i andningssystemet, inklusive tuberkulos;
  • långvarig användning av vissa läkemedel (glukokortikosteroider, immunosuppressiva medel);
  • felaktig diet och dieter som saknar tillräckligt med proteiner, vitaminer, speciellt "A" och "E", makro- och mikroelement, särskilt kalcium, zink och selen, liksom omega-3-fleromättade fettsyror.
  • anorexia nervosa, vars grund är en neuropsykiatrisk störning, uppenbart obsessivt tillstånd i form av en önskan att minska kroppsvikt eller förhindra dess ökning;
  • uttorkning av hela organismen, förknippad med otillräcklig vattenförbrukning eller signifikant förlust av det i heta klimat eller i vissa tarmsjukdomar;
  • hårbotten i hårbotten.

  Genetiska anomalier:

  • spindelformat hår, eller ärftlig distinkt hårplans (moniletrix);
  • bambu hår eller knottig trichoclasia (Netterton syndrom);
  • Trichothiodystrophy;
  • lockig hårsjukdom eller Menkes syndrom.

  Dessa störningar manifesteras av patologiska förändringar i hårsaxelns struktur med ökad brittleness eller utan den. Var och en av dem kombineras med en specifik uppsättning symtom, till exempel med dysfunktion i endokrinet, dystrofiska förändringar i tänder och naglar, hudfollikelkeratos, ichthyosiiform erythroderma, urtikaria, mental retardation etc.

  Externa skadliga faktorer:

  • mycket höga eller omvända låga lufttemperaturer och överdriven exponering för solljus i avsaknad av skyddsutrustning;
  • Ökad lufttorkning, som ofta noteras i lokalerna under vintern.
  • Påverkan av industriella faror - "het" butik, närvaron i luften av aerosoler av syror, alkalier och andra kemiska produkter.

  Fel vård för hårbotten och håret:

  • perming, överdriven användning av lätta och färgning, alkohol styling produkter, som avfettar och förstör strukturen ännu mer; speciellt ofta, torrt hår efter färgning och perm är resultatet av att ignorera användningen av speciella produkter avsedda att vårda i dessa fall;
  • frekvent och otillbörlig användning av uppvärmda hårvalsar, termiska tang eller hårkrullare, hårrätare och hårtorkar i läget för hettorkning;
  • otydlig hårklippning "split ends";
  • Fel val av kammar och verktyg för skärning;
  • urval av vårdprodukter som är olämpliga för typen av hud och hår eller användning av förfalskade produkter som schampon, balsam, masker, balm, emulsioner och spray.

  Hur man återställer torrt och skadat hår

  Innan du väljer medel för torrt hår och att behandla dem är det lämpligt att konsultera en trikolog för att försöka fastställa orsaken. Om detta är en dermatologisk sjukdom, kommer trichologen eller dermatologen att ge rekommendationer om hur man behandlar motsvarande patologi. Ytterligare undersökningar och samråd med andra specialister - terapeuten eller endokrinologen kan också krävas.

  Utan behandling av samtidiga sjukdomar eller eliminering av andra negativa faktorer kommer några, även de mest korrekta och intensiva insatserna för att återställa torrt hår, bara ett korttids positivt resultat eller kommer att vara helt ineffektivt.

  Det är nödvändigt att använda en tillräcklig mängd vätska, att överge dieter som syftar till att minska kroppsvikt om de innehåller en otillräcklig mängd proteiner, vitaminer, makro- och mikroelement. Det är tillrådligt att sluta röka och alkoholhaltiga drycker, frekvent användning av starkt bryggt kaffe och te.

  Dessutom är det nödvändigt att ta komplexa vitaminkomplex och näringstillskott som innehåller vitaminer, särskilt "A", "E" och "B" -grupper, kalcium-, järn-, koppar-, magnesium- och spårelementmikroelement, särskilt zink och selen, omega-3- fleromättade fettsyror.

  Det är också nödvändigt att undvika hypotermi i hårbotten under hösten och vintern och långvarig exponering för solens strålar - under vårsäsongen. Dessutom är det i rum under uppvärmningsperioden önskvärt att använda luftfuktare.

  Vårdregler

  Direkt vård för torrt hår inkluderar:

  • shampooing inte mer än 1 gång på 10-14 dagar med varmt (inte varmt) vatten; med en viss svårighetsgrad av torrhet kan du tvätta håret 1-2 gånger i veckan, och om du använder skinn, hårsprayer, geler, måste du minst 2 gånger i veckan;
  • sköljning med rent kokt vatten med rumstemperatur eller vatten med citronsaft;
  • vägran från kemiska permer, minskning till det minsta antalet förfaranden för lätta och färgning av hår med artificiella färgämnen, speciellt färger med ammoniakinnehåll, vilket det är önskvärt att inte alls använda. När färgning är nödvändigt är det bättre att använda naturliga färgämnen (henna, basma, blandningar).
  • eliminering av användning av massageborstar och användning av kamar av naturmaterial (trä, ebonit, ben, borst), men inte av metall, med absolut släta och sällan åtskilda, icke-skarpa tänder;
  • användningen av termiskskyddsmedel i fallet med användning av termiska tang, stylers och strykjärn, vilka i allmänhet inte är önskvärda att använda; om en hård hårtork som en sista utväg används för att torka håret ska den placeras på minst 25 cm avstånd.

  Hur fuktar torrt hår i en skönhetssalong

  I skönhetssalonger och sjukhus är de tjänster som erbjuds främst avsedda för mycket skadat hår. Därför är behandlingar ofta långa. Specialister använder professionell kosmetika, vilket inte bara bidrar till fukt, utan också till restaureringen av själva strukturen. Huvudschemat för procedurer består i förberedande rengöring, för vilken endast schampo för torrt hår appliceras, applicerar fuktgivande och närande masker eller serum och sedan massage eller värmning med efterföljande användning av en balsam.

  Skönhetssalonger är också mycket använda kurser av mesoterapi i hårbotten med hjälp av drinkar innehållande vitaminer, mikroelement, proteiner, aminosyror, växtekstrakter, läkemedel som förbättrar blodcirkulationen och blodtillförsel till hårsäckarna. Dessutom utförs fysioterapi i form av högfrekventa impulsströmmar, kryo-massage, fuktgivande och intensivt närande masker, serum innehållande en hög koncentration av aktiva ingredienser.

  Användningen av keratinmaskar ("keratinvård") är populär, och i vissa salonger tibetanska innehåller ayurvediska och andra recept blandningar av exotiska naturläkemedel, vars användning kombineras med effekter på biologiskt aktiva punkter eller med en hårbottenmassage.

  Ibland rekommenderas biolaminering med hjälp av speciella biologiskt aktiva blandningar. Med detta förfarande kan du skapa ett "film" som skyddar mot det negativa inflytandet av yttre faktorer, och proteinerna, spårämnena och vitaminerna i lösningen garanterar att dess näring och struktur förbättras med restaureringen av det skyddande skiktet, förhindrar fuktförlust och ger ljusstyrka och skina. Nackdelen med biolamineringsförfarandet är dock att det är ganska dyrt och det är önskvärt att utföra det minst två gånger i veckan.

  Mycket effektiva förfaranden beaktas med användning av nanoemulsioner och nanok Cosmetics. Att vara överens om dem är dock bara i kliniker som har ett gott rykte.

  Hembehandling

  Först måste du raka hårets stratifierade tips: de kommer aldrig att återhämta sig. Schampon avsedda för torrt hår (deras pH bör inte överstiga 7), liksom schampon innehållande extraktet av varmrött peppar (för att förbättra cirkulationen och stimulera talgkörtlarna), kakaosmör, olivolja, jojoba, mandeloljor bör användas för att tvätta huvudet. Du kan använda shampoo varumärken "Schwarzkopf", "Wella Professional", L'Oreal, "Dessange", "John Frieda", "Kanebo" och andra.

  Innan du tvättar hår, speciellt färgat, helst inom 10 minuter för att hålla hårbotten själv med massor, kardborre, linfrö, solros eller hampolja. Massage förbättrar blodcirkulationen och stimulerar funktionen hos talgkörtlarna.

  I fallet när rötterna blir feta och resten av dem torra, uppmärksammas torrhet. Använd inte schampon för fet hår. För att minska fettinnehållet i rötterna kan du gnugga in lämpliga infusioner av sådana växter som - salvia gräs (1 matsked per halv kopp kokande vatten) eller krossad växtblad (1 matsked) med hackad ekbark (1 tesked) - 200 ml kokande vatten.

  För egenvård rekommenderas också länge att tillämpa olika folkmedicin, som är baserade på vegetabiliska oljor, frukter, örter för torrt hår. Efter att ha torkat huvudet kan du använda infusionen (2 matskedar per 1 liter kokande vatten) av gräsuppsamlingen, som inkluderar johannesört, kamomill, yarrow, kalendula, stor växt, poplar knoppar.

  I många recept rekommenderas av traditionell medicin ingår nässla som en integrerad del av samlingen eller som en självständig infusion. Detta beror på det höga innehållet av karotenoider, vitaminer, organiska element och phytoncider i den. Men för sköljning är det nödvändigt att använda inte färska löv (de torkar huden), men torkade. Infusionen av torrbladslöv med grönt te och avkok av kullrot för sköljning har en bra effekt, maskerna av en blandning av ekbark avkok med extraktet av torrbladslöv och med tillsats av olivolja (applicerad på hårsträngar i 1 timme).

  Masker från en blandning eller kombination av vegetabiliska oljor med tillägg av retinol och vitamin "E" kan också användas för att näring och fuktar hår. Oraffinerad ricin, burdock, mandel och olivolja, samt jojoba, kokosnöt, vetex och havtornoljor anses vara de bästa.

  En bra fuktgivande och återställande hårstruktur tillhandahålls av masker i form av "phyto-wrappings":

  • Ett lager av uppvärmd yoghurt appliceras, då huvudet måste täckas med cellofanfilm och på toppen av det med en handduk. Efter 30 minuter upprepas proceduren i ytterligare en halvtimme, varefter masken tvättas av med infusion av grönt eller svart te.
  • Samling av örter i en mängd av 100 gram. (3 matskedar av varje ingrediens), som består av moderkruka ört, johannesört, näsblad och björk, kamomillblommor, nasturtium och vitklöver, måste infunderas i ½ kopp olivolja på en mörk plats och i en noggrant stängd burk i en vecka med jämna mellanrum skakning. Spänn sedan, värm och applicera på håret med uppvärmning i 2 timmar, skölj sedan med schampo.
  • En varm blandning bestående av 2 matskedar ricinolja, en tesked glycerin, en rå äggula och en tesked äpple eller vinäger appliceras med uppvärmning i 40 minuter.

  I folkmedicin finns det fortfarande många olika recept, men för att förhindra eller bota torrt och sprött hår är det bara möjligt att eliminera eller minimera påverkan av faktorer som skadar deras struktur och med rätt konstant vård för dem.

  Ta hand om torrt hår hemma

  Torrt hår är inte bara ett kvinnligt problem, men också en manlig. När allt kommer omkring behöver alla bryr sig om sitt torra hår och hårbotten. När allt kommer omkring rengörs tänderna och allas huvud tvättas också, men inte alla vet hur man ordentligt bryr sig om sitt torra hår. Masker för torrt hår är vad du behöver.

  Den första faktorn vi står inför är fel diet. Brist på vitaminer, spårämnen och mineraler leder till att håret dör. För att undvika, till exempel skallighet, behöver du se en läkare. Han kommer att tilldela nödvändiga och användbara rutiner och lösa din kost.

  Den andra anledningen är felaktig hårvård, vilket leder till svaghet och livlöshet i håret. Om du är ett fan av torkning av artificiell hår kan detta leda till att deras struktur förstörs. Under hårtorkets funktion förlorar håret fukt, så det är önskvärt att använda naturlig torkning.

  Hårfraglighet orsakas också av en tredje orsak - användandet av snäva gummiband och -stift. Det är nödvändigt att ge håret att slappna av och lösa upp dem. En provokatör av brittleness och splittrade ändar är den konstanta hårspänningen. Läs mer: Var försiktig med färgat hår.

  Ibland börjar torrt och sprött hår på grund av att talgkörtlarna är otillräckliga. I sådana situationer ordinerar läkaren injektioner, såsom mesoterapi och vitaminterapi, eller föreskriver en speciell diet. Om du inte har tillräcklig produktion av talgkörtlar, bör du inte använda tvål när du tvätter håret, eftersom det kommer att orsaka fullständig förstöring av den fettiga huden på huvudet.

  Problemen med torrhet och brådhet leder till hårets död, så det rekommenderas att konsultera en expert. Det är inte möjligt att ge exakta rekommendationer i frånvaro: varje hår är individuellt och under behandlingen är det nödvändigt att ta hänsyn till hårets karakteristiska egenskaper.

  Tecken och orsaker till torrt hår

  Huvudskyltarna på torrt hår är matthet, brist på glans, ökad brittleness och torra splittrade ändar. Dessutom är de saknade volym och svåra att kamma. Enligt stylister klagar nu fler och fler kvinnor inte om hårets feta innehåll, utan om deras överdriven torrhet och brittleness. Och efter 40 år på alla kvinnor, på grund av åldersrelaterade förändringar, förlorar håret fukt och blir torrare.

  Överdriven torrhet härrör från det faktum att hårbotten i hårbotten utsöndrar en otillräcklig mängd talg, vilket gör att håret inte är skyddat mot miljöexponering. Orsaker till torrhet är genetiska och förvärvade.

  Genetisk torrhet ges från födseln, så du kan inte ändra den, du behöver bara högkvalitativ och ordentlig vård för torrt hår - fuktgivande, mjukgörande och närande. Men ofta uppstår torrhet och brittlen på grund av följande negativa faktorer:

  • hormonella störningar,
  • obalanserad näring
  • felaktig vård
  • exponering för negativa yttre faktorer, såsom frekvent färgning, användning av hårtork och stylingångar.

  Korrekt vård för torrt hår

  Med mycket torrt hår framstår mjäll ofta och hårbotten börjar flakas och kliar, så du måste följa vissa regler när du bryr dig om dem:

  • Det rekommenderas att du inte tvättar sådant hår, en gång på 7-10 dagar, men det är nödvändigt att kamma det noggrant varje natt med en metallfri kam, för att jämnt fördela det utsöndrade fettet över hela längden.
  • Innan du tvättar, är det lämpligt att gnugga ricinus eller olivolja eller fettkrämer i torra rötter och koka eller mjuka vattnet för att tvätta genom att tillsätta borsyra (1 tsk till 1 liter vatten).
  • Välj schampon och balsam med mycket noggrannhet och uppmärksamma deras komposition. De bör vara nödvändigtvis mjuka, med tillsats av närande oljor och fuktgivare för att förhindra torrt hår och hud.
  • För splittrade ändar, välj schampon med silikon, som klistrar de exfolierade spetsarna och skyddar dem mot ytterligare skador.
  • Efter tvättning, var noga med att använda balsam och balsam, som bildar en skyddande film på ytan som lagras till nästa tvätt.
  • Beauticians rekommenderar efter tvätt att använda torrt hårolja, vilket ger dem en vacker naturlig glans, silkighet och skyddar dem mot uttorkning och exponering för negativa yttre faktorer. Torr olja absorberas omedelbart, lämnar ingen oljig glans, ger elasticitet och är ett idealiskt sätt att vårda. Det är mycket praktiskt att använda, eftersom det kommer i form av en spray.
  • Den kan också användas som en närande balm, eftersom den innehåller mandelolja och andra fördelaktiga oljeextrakt. Om du inte bara har torrt hår, utan också hud, så visas användningen av torr olja två gånger, speciellt på sommaren, för att skydda dig mot överdriven fuktförlust. Det är också användbart att gnugga olja i torra ändar, vilket bidrar till deras mindre tvärsnitt.
  • Ofta försvårar problemet med att ta hand om torrt hår det faktum att de inte är så vanliga i sin rena form. Ofta finns det en blandad typ, när håret är torrt och oljigt samtidigt, det vill säga de har oljiga rötter och torra delade ändar.
  • I sådana fall måste du använda olika vårdprodukter och applicera olika masker av örter på rötterna, hela längden och i ändarna. Dessutom ska de splittrade ändarna trimmas regelbundet, var 8 till 10 veckor för att skydda dem från ytterligare delaminering.

  Hemmagjorda masker för torrt hår

  Användningen av olika oljor har en mycket fördelaktig effekt på torrt skadat hår. Till exempel kan du göra hemlagat torrt hår olja infunderat med nässlor.

  Receptet på hemlagat hår olja med nässla

  • För denna 4 msk. nettle häll 100 g vegetabilisk olja och lämna i en vecka.
  • Innan du tvättar, filtrera, värma och gnida i splittrat, torrt hår, medan du utför en massage i hårbotten.
  • Håll i 1 timme.

  Hemmagjorda masker för torrt hår inkluderar ofta olika väsentliga och vegetabiliska oljor och ger en utmärkt effekt när de används regelbundet.

  Honung oljemask

  • 1 msk. Honung och 1 msk. Blanda olivolja eller solrosolja med 3 msk. l. mager kockost.
  • Om kompositionen är för tjock, häll i lite mjölk.
  • Håll i en halvtimme. Masken återställer och matar perfekt de skadade trådarna.

  Yolk Honey Mask

  • Blanda 1 msk. olivolja, 1 äggula, 1 tsk. honung, 1 tsk konjak.
  • Du kan hålla den i 2-3 timmar.

  Äggoljemask

  • 1 äggula mala med 1 msk. ricinolja.
  • Applicera på hår, täcka med polyeten och linda med en handduk ovanpå.
  • Håll i 2 timmar. Särskilt bra för ökad torrhet och spröda hår.

  Yolk Citron Mask

  • Perfekt för mycket torrt hår.
  • 1 äggula, 1 msk. burdock olja och 1 msk. citronsaft.
  • Masken förstärker och återställer strukturen.

  Effektiv kefir mask

  • Anslut 1 äggula och 6 msk. kefir, applicera över hela längden av 15-20 minuter.
  • Den tvättas av även utan schampo.

  Majonnäsmask

  • Väl återställer naturlig fuktighet.
  • I 1 msk. majonnäs droppar några droppar eterisk olja. Håll 15-20 minuter.

  Utmärkt mask speciellt för torra ändar

  Denna mask behöver inte tvättas. Applicera den på våta ändar, eftersom vaxet i dess sammansättning, behåller fukt och täcker trådarna med en skyddande film.

  • Ingredienser: 1,5 tsk. kokosolja, 1,5 tsk. sheasmör, 10 ml olivolja och mandelolja, 1 tsk. vax och 14 till EM ylang-ylang.
  • Vaxa vaxet tillsammans med oljorna, kyla något och tillsätt EM.
  • Du kan experimentera med oljor och ändra dem för vad du har, till exempel kakaosmör, linolja eller jojoba.
  • Om blandningen är för tjock kan du släppa lite vatten.
  • Efter 20 - 30 minuter efter appliceringen absorberas masken, spetsarna är inte feta, lätta att kamma och ser bra ut.

  Förutom korrekt kosmetisk hårvård spelas en viktig roll av en ordentlig dricksbehandling, en rationell balanserad kost, bra tarmarbete och hälsosam sömn.

  • För att göra detta måste du dricka minst 2 liter vanligt vatten varje dag,
  • inkludera i din diet mer grönsaker och frukter,
  • sova minst 7 - 8 timmar
  • gå i frisk luft
  • så mycket som möjligt för att skydda dig mot stress.

  Först då kommer du inte bara att vara frisk, men vacker samtidigt.

  Vad ska man göra med torrt hår

  Vård av torrt hår är mildt, eftersom den här typen av lock är mycket känslig och bräcklig.

  • Tvätta inte ditt hår dagligen. Även om du är van vid att göra det varje dag, ta det besväret att välja tvätt kosmetika med inskriften - "För daglig användning". Sådana medel innehåller inte aggressiva rengöringsmedel, vilka väsentligen torra krullar.
  • Förutom de ovan angivna varumärkena kan schamponet vara avsedd - "För mycket torrt hår" eller för skadat. Sådana tvätt kosmetika bryr sig också om håret och har en fuktgivande effekt som torkade trådar behöver.
  • För att tvätta huvudet är det bättre att justera vattnet som är varmt, praktiskt taget vid rumstemperatur. Hot kan förvärra problemet och orsaka splittrade ändar att bilda.
  • Efter att du har rengjort toppen av schamponet för torrt hår är det absolut nödvändigt att använda balsam. Den bästa lösningen skulle vara schampo och balm från en linje, som regel kompletterar de varandra.
  • Det är viktigt att applicera hemlagade masker för torrt hår två gånger i veckan innan du rengör huvudet. De närmar sig, återställer vattenbalansen och integriteten hos håraxeln, gör rötterna starkare.
  • Om du förbereder en mask för lathet för att återställa torrt hår, kan du applicera enkelkomponentfettmaskar för torrt hår som består av endast en olja som finns hemma (ricinus, kokosnöt, grönsak, olivolja, etc.).
  • Under inga omständigheter kan tvättade våta krullar inte gnidas starkt med en handduk, bara blöta dem och linda dem i en turban så att allt överskott av vatten går in i tyget.

  5 bästa recept näringsmask för hår hemma

  Havtorns oljemask

  Den närande havtornsmasken stärker och återställer håret och ger det också sken. Speciellt lämplig för skadat och torrt hår. För att göra en hemlagad mask, ta en naturlig havtornsolja, värm den lite i mikrovågsugnen (för att bättre tränga in i håret och applicera på ren hårbotten. Sätt på wrap och linda håret på toppen med en handduk. Efter 2 timmar, tvätta masken och tvätta håret ordentligt shampoo.Girls som har färgat hår bör vara försiktig - oljan har en orange färg.

  Citronoljemask

  Denna närande mask är idealisk för färgat hår. Att döma av de många recensionerna av tjejer på Internet, fungerar inte mindre effektivt än dyra masker. Förbereda denna näringsmask hemma, ta 2 tsk. citronsaft, 1 tsk ricinolja och 1 tsk burdock olja. Blanda oljorna, värm dem i ånga och tillsätt citronsaft. Applicera en varm blandning i håret och linda dem i en wrap och handduk. Tvätta av efter 1-2 timmar och tvätta håret med schampo.

  Kefir mask

  Kefir - de mest prisvärda hårvårdsprodukterna. Fuktighetsgivande och närande hårmask samtidigt mjukar, fuktar och stärker. Dessutom täcker kefir håret med en osynlig film, vilket skyddar dem mot inverkan av negativa faktorer. För beredning av hemlagad näringsmask från kefir behöver du 1 msk. l. flytande honung, 100 ml kefir och 1 msk. l. olivolja. Blanda alla tre ingredienserna och applicera på håret. Värm dem, och efter 40 minuter. Tvätta av masken med schampo.

  Mask med konjak och äggula

  Den här närande masken passar alla typer av hår - både torr och fet. Om du applicerar en mask en gång i veckan, efter en månad kommer du att märka hur ditt hår har blivit fuktat och mättat. För att förbereda en hemlagad mask, behöver du 2 äggulor, 2 msk. l. olivolja och 2 msk. l. konjak. Smaka på äggula med smöret, tillsätt brandy och borstar med hårblandningen. En timme senare, tvätta och skölj med avkok av kalk eller mynta.

  Honungsmask

  Naturlig honung har en positiv effekt på torrt och skadat hår. Honung för masken ska inte kandas. Blanda 2 msk. l. honung och olivolja med en rå ägg. Applicera på hår och hårbotten, wrap film och handduk och skölj efter 1-2 timmar. Honungsmaskar rekommenderas att appliceras på att rengöra håret och sköljas med örtavkok.

  Kefir maskerar för torrt hår

  En av de många hemligheterna av vackert hår från listan över populära recept är användningen av jästa mjölkprodukter. Mask för torrt hår från kefir eller clabber är mycket enkelt och effektivt. För detta ändamål, tillräckligt med en halv kopp kefir, beroende på hur länge håret är. För att ge liv till avfärgat och sprött hår passar denna fuktgivande mask perfekt. Som ett alternativ är serum perfekt för sköljning av hår.

  För att förbättra effekten av denna kefirmask för torrt hår kan du också lägga till några matskedar olivolja eller ricinolja och citronsaft till den. Denna kefir mask för att hålla ca 30 minuter. Denna mask för torrt hår ger näring till hårbotten. Det är nog en gång i veckan att göra denna kefir hårmask.

  Mask för torrt hår med honung och olivolja

  En annan enkel hårmask. Du behöver bara blanda 4 msk. skedar av honung och 6 skedar olivolja. Håll blandningen på huvudet i en halvtimme under en plastpåse.

  Mask för torrt hår med honung och mjölk

  Det har alltid varit ett verktyg som är perfekt för hårvård, en mask som är baserad på mjölk och honung. Ett halvt glas mjölk och 1-2 msk. skedar av honung På huvudet i en halvtimme, om du har tid, kan du hålla den i en timme.

  Näringsrik mask för torrt hår baserat på ägg

  För detta behöver du en rå kycklingägg, 2 msk. skedar av ricinolja, en tesked äppelcidervinäger och glycerin. Applicera över hela längden på håret och på hårrötterna.

  Oljebaserad Mask

  För denna mask, även om du kan ta någon vegetabilisk olja, men det är bättre lämpad fortfarande olivolja. Under påverkan av olivolja återställs hårets keratinstruktur. Blanda 5 msk. skedar av olja och juice av en citron, på huvudet för att hålla en halvtimme. Applicera denna mask för torrt hår varannan vecka.

  Firmasmask för torrt hår

  Fosfor och svavel stärker håret väl. De finns i vitlök och lök. Juicen av vitlök eller lök tas och grönsakolja och citronsaft läggs till den. Proportioner 1: 1: 1. Håll blandningen i ungefär en halvtimme, skölj därefter och skölj håret med vatten och ättika.

  Cognac-honungsmask för torrt hår

  Cognachår sätter sken, medan andra komponenter närmar och vitaliserar håret, vilket gör dem attraktiva. För att förbereda masken, ta äggula, tillsätt en tesked brännvin och honung, 1 msk. sked olivolja eller klyftaolja. Applicera det på håret längs hela sin längd och linda huvudet och skapa en bastuffekt för håret. Detta görs med ett paket eller plastlock och handduk. Håll på huvudet kan och ska vara lång, upp till 2 timmar. Läs mer: Starkt bränt hår - vad ska man göra?

  Mask för torrt hår från yoghurt och ägg

  Alla vet att yoghurt är utsökt, och hår tycker också om det. Ta 5 msk. skedar av naturlig yoghurt och ett ägg. Blanda dem tillsammans får vi en annan närande mask för torrt hår. Från 15 till 20 minuter är ditt hår tillräckligt för att njuta av denna mask, då kan du tvätta den av.

  Mask med ginseng

  Ginseng är fördelaktigt för kroppen och i synnerhet för hår. Ginseng är perfekt som en basmask för torrt hår. Blanda tills slät en äggula, en tesked ginseng-tinktur och en matsked stor kräm. Börja med rötterna, applicera en mask på håret längs hela längden. Denna mask för torrt hår varar i två timmar. här behöver du också bära en plasthatt på håret och linda en handduk runt huvudet. • Nästa Artikel
  Hårserum Faberlic Salon Care Hyaluron Aktiv för tjockt, tunt hår - granskning