Buljonger för sköljning av torrt hår


För att skölja håret, kan du inte använda för varmt vatten, det kommer bara att öka hårets torrhet, medan för kallt kommer att resultera i matthet. Skölj håret inte omedelbart efter tvätt, och efter 3-5 minuter, när de torkar ut något. Om du sköljer för vått hår, kommer kompositionen inte att ha tid att "konsolidera" på dem och kommer inte att ha den önskade effekten. Det är bättre att mjuka vattnet för sköljning på förhand genom att lägga till några nypa boraxpulver eller bakpulver.

Traditionell sköljning med ättika och nässla för torrt hår är inte lämpligt, de är avsedda för normalt eller oljigt hår. Den enda typen av oxiderad balsam för torrt hår är baserat på vinäger. Samtidigt, före tillsättning till vattnet för balsam, dras åldrad vinäger på örter - dragon och koriander - i minst en månad. För varje liter vatten för sköljning behöver du hälla i ett halvt glas vinäger och tillsätt en nypa kardemumma eller muskotnöt. Efter det första sköljet blir håret tråkigt och snabbt blir fett, men efter andra och tredje gången när du använder den här tekniken blir håret ömt och väldigt lättsamt. Vinäger med tarragon klarar av håravfall och tråkigt hår med systemisk användning.

Men de flesta torra hårbalsam är av vegetabiliskt ursprung.

Buljonger för sköljning av torrt hår

Lime sköljning återställer inte bara glans för att torka håret, men gör det också mer silkeslen och mjuk. Brew ca 2 matskedar lindblommor i en liter kokande vatten och placera i en termos, långsamt kyla. Efter trettio minuter, spänna buljongen och skölj håret, försök parallellt med att massera hårbotten.

Lugnande och återställande mjukhet av färgat eller torkat hår kan tillverkas av citronmelé och timjan. Två sprigs örter brygger i en liter kokande vatten, något kallt, spänning och används för sköljning.

För lätt torrt hår kan ett avkok av kamomill vara ett utmärkt sätt att förbättra hårets tillstånd och för mörkt hår, svart te. Brew 2 msk örter eller te i en liter vatten och låt svalna något, spänna och skölj håret. Samma avkänningar för sköljning har en liten färgningseffekt.

Övertorkat hår behöver inte bara mjukgöring utan också näring. Blanda två matskedar humle, horsetail och kamille och brygg i en liter kokande vatten. Infusion sköljer håret, försöker gnugga infusionen i hårbotten. Denna komposition är perfekt för ljus och blont hår, men för mörkt hår, lägg till häststång och nässla bark till horsetail.

Mjukar håret och sköljer avkolning av solrosfrön (generellt schema). Låt först blandningen brygga och värm och koka i 5 minuter.

Hur man sköljer håret efter tvätt

Flickor tänker alltmer på varför våra mormödrar, som inte har dyra kosmetika, hade lyxiga lockar och flätade långa flätor. Det fanns inga schampon med en lamineringseffekt eller keratinmasker, och våra förfäder hårar uppstår fortfarande beundran och avund. Det kan givetvis sägas att en ofördelaktig ekologi, klorerat vatten och kvinnors passion för hårfärger är skyldiga. Men hemligheten med vackra krullar ligger i rätt vård. En av de grundläggande komponenterna i grundvården sköljde håret med örttekoko. Tack vare de helande örterna växte håret bättre och hårbotten var fortsatt hälsosam.

Trichologer, frisörer och andra experter är övertygade om att naturliga hårprodukter kan ge inte mindre nytta än annonserade kompositioner, men du måste använda dem skickligt och glöm inte att varje verktyg är lämpligt för en viss typ av hår.

Spolningskompositioner har olika egenskaper. Vissa är utformade för att bekämpa högt fett, andra förråder glans, andra - stärka och läka. Praktiskt taget alla sköljprodukter neutraliserar de negativa effekterna av klorerat vatten och stöder svagt och tunt hår.

Vegetabiliska avkok

Örter används oftast för sköljning. De neutraliserar de negativa effekterna av alkaliska föreningar, ger hår mjukhet och naturlig glans. Men för att se resultaten, bör örter avkok användas hela tiden. Växtbaserade läkemedel, men mycket användbara för hår, är långsamma. Här är de mest populära verktygen:

 • avkok av kamomill - perfekt blont och ljust hår. Det ger en naturlig glans, förhindrar mjäll, har antiinflammatoriska och helande egenskaper. Per liter vatten ta 3 msk. l. blommor, koka, kyla, filtrera. Tvätta av efter varje shampooing. Blondiner gillar också kamilleavkok med 1 tesked citronsaft;
 • rabarberrot - avkok av rabarberhästen kommer att vara användbart för blont hår. Om du regelbundet sköljer håret med det här verktyget, så snart kommer de att få ett strålande utseende, de blir mindre spröda och olydiga.
 • Svart te, nässla och rosmarin - det här sköljet passar brunetter. Alla ingredienser blandas i lika stora proportioner, per liter ta 3 msk. l. blandning, braised på låg värme i 5 minuter;
 • rowan - per liter ta 2 msk. l. bär, koka och kyla. Verktyget ger håret glans, förbättrar sin färg, minskar sårbarheten och elektrifieringen;
 • Björkblad - produkten är lämplig för mörkt och ljusbrunt hår, men blekta strängar kan beröva en livlig nyans. Per liter balsam ta 4 ssk. l. råa, koka och lämna i 30 minuter. Verktyget stärker hårbotten, ger silke och mjukt hår;
 • lime och kaffe - du måste ta en kvist kalk och värme, lägg till några skedar med bryggt kaffe, använd för att skölja mörkt hår. Verktyget ger en naturlig glans, eliminerar kliande hud och gör håret lydigt.
 • nässla - det vanligaste verktyget för hår av vilken typ som helst. Nässla reglerar talgkörtlarna, eliminerar fett, förbättrar hårstrukturen. Vid 1 liter vätska ta 3 msk. l. de krossade råvarorna, plågade på låg värme i 10-15 minuter, filtrerades och användes för sitt avsedda ändamål;
 • Lökskal - idealisk för rött och brunt hår. Den har antiinflammatoriska egenskaper och eliminerar mjäll. Det är nödvändigt att göra en stark buljong av lökskal, använd varm;
 • Lövblad - förhindrar hårskador, eliminerar mjäll, förbättrar kamning. Två koppar kokande vatten ta en handfull blad, koka upp, insistera 3 timmar.

Bland de örter som används för att förbereda hårspray har kalendula, rosmarin, burdock rekommenderat sig bra. Pepparmynta lindrar väl med hög fetthalt, basilika stimulerar tillväxt och underlättar kamning. Salvia läker huden och lindrar mjäll. Hopkäglar är användbara för torrt hår, de förhindrar uttorkning, ökar glans och ger mjukhet.

Med överdriven fetthalt är det nödvändigt att föredra sådana medel som nässla, kolspett, grannålar, ekbark, lindblomställningar. Du kan använda färdiga örter som erbjuds i ett apotek, men vi måste komma ihåg att deras konsumtion kommer att vara hög. Och låt växtbaserade produkter vara relativt billiga, om möjligt är det bättre att skaffa dem själv.

Andra medel

Folkmetoder är olika, och de mest otroliga produkterna används:

 • öl - få vet att du kan tvätta håret med öl. Under tiden eliminerar produkten effektivt mjäll, ger hårets elasticitet och underlättar deras styling. Sköljning med öl förbättrar hårets struktur och ökar deras tillväxt. För hårvård lämplig färsk produkt med ett minimum av konserveringsmedel. Efter sköljning måste håret torkas naturligt och öldoften avdunstas under torkningen.
 • Äppelvinäger - lägger till sken, neutraliserar de negativa effekterna av klor och alkaliskt huvudvärme. Stärkar håret, lindrar dem från elektrifiering, underlättar kamning. En liter vatten tas vanligtvis ett par matskedar äppelcidervinäger;
 • citronsaft - fungerar som ättika, det vill säga neutraliserar skadan av alkaliska ämnen, ger skinn och naturlig skönhet till hår. Citronsaft har antioxidantegenskaper och, med regelbunden användning, ljusar något hår, vilket särskilt kan glädjas åt dem som har en ljus nyans av hår. Per liter lösning ta två matskedar juice;
 • Aspirin är en annan syra som används vid sköljning. Verktyget hjälper till med mjäll, matthet, ökad bräcklighet. Aspirin hjälper till att förbättra den naturliga färgen på håret och neutraliserar de skadliga effekterna av blekmedel. För sköljning ta 4 tabletter per 1 liter. Med regelbunden användning blir håret livligt, lättsamt och mindre elektrifierande;
 • mineralvatten - lägger till sken, förbättrar hårbotten, tar bort elektrifieringen. Sköljning med mineral (och nödvändigtvis kolsyrad) vatten under den kalla årstiden är speciellt användbar;
 • Mjölk är en ovanlig produkt som effektivt mjukar håret, närmar sig och förhindrar uttorkning. Vid 1 l. Vatten tar 5-6 matskedar mjölk 3% fett, sköljs och tvättas sedan inte av. Många kvinnor jämför effekten av detta förfarande med resultaten av att använda masker för hår på basis av eteriska oljor.

Här kan du skämma bort ditt eget hår med så enkelt och prisvärt. Efter några procedurer kommer du att märka hur håret börjar förändras till det bättre. Det är ganska svårt att namnge det mest effektiva botemedlet för hår, därför är det möjligt att bestämma vilken komposition som är mest användbar endast av erfarenhet.

Hur man sköljer håret efter tvätt?

Artikelns innehåll:

 1. Vad är användningen
 2. effekter
 3. typer
 4. val

Hårsköljning är ett av de viktigaste verktygen i vård av hår. Men få människor vet hur man väljer det korrekt och tillämpar det, vilket är bättre att använda, färdiga eller hemlagade kosmetika. I så fall beror valet endast på individuella egenskaper och behov.

Vad är användningen av hårsköljningar?

I regel köpte butiken samtidigt schampo och balsam-skölj ett företag. Men få människor tänker på om de köpta kosmetika är lämpliga för en viss typ av hår.

Shampoo är ett omsorgsmedel som håller hårbotten ren och frisk. På grund av det alkaliska innehållet bidrar det till att snabbt bli av med överskott av talg och tvätta det smutsiga håret väl. Men det är alkali som har en negativ effekt på regrown hair, eftersom döda epitelceller förstörs mycket snabbare under sitt inflytande.

Sköljets sammansättning är en unik syra som har följande effekt på håret:

  Släcker syran, vars partiklar fortfarande är kvar på håret och efter neutralisering blir den till vatten.

 • De ruffade hårpartiklarna pressas och limmas till stammen igen, vilket medför att kamning är mycket lättare, brittleness reduceras och strängarna blir starkare och starkare.

 • Effekter av hårbalsam

  Beroende på vilka medel som ska användas för sköljning av hår, erhålls ett annat resultat. Som regel kan du uppnå följande effekt:

   håret blir mer hanterbart och lättare att kamma, men det blir inte för mycket att sticka på morgonen.

  färgat hår under längre tid behåller en ljus nyans;

  strängar återvänder en hälsosam attraktiv glans (om vax används i det använda sköljmedlet)

  eliminerar problemet med elektrifierande hår;

  Hårvågorna slätas, vilket gör dem mjukare och mjukare.

  Curls är skyddade mot de negativa effekterna av ultravioletta strålar;

  Det har en helande effekt, så du kan bli av med problemet med de splittrade ändarna;

 • fylld med tom hårhålighet.

 • Detta resultat hjälper till att uppnå regelbundet sköljning av håret efter tvätt. För detta ändamål kan du inte bara använda moderna dyra märkesvaror (högspecialiserad eller medicinsk kosmetika) utan också traditionella tekniker som inte är mindre effektiva.

  Typer av hår sköljningar

  Alla hårsköljningar ska användas enligt ett schema. En liten mängd av produkten appliceras på de våta strängarna och lämnas i några minuter och tvättas sedan noggrant med varmt vatten.

  Enligt principen om hårspolning kännetecknas idag flera typer av dessa vårdprodukter:

   Cream-sköljning har en ganska oljig struktur, eftersom den innehåller vegetabiliskt vax som täcker varje hår längs hela längden och förseglar dem ordentligt.

  Balsamsköljning har en mycket tjock konsistens och har förmågan att rekonstruera de förstörda områdena av håret, eftersom det har inneboende förnyande egenskaper.

  Sköljmedlet i spray ger ett tillförlitligt skydd av håret och bör appliceras på våta, men inte våta strängar, det är inte nödvändigt att tvätta det, men efter att du använt det kan du torka dina lockar.

 • Conditioner-conditioner hjälper till att bevara hårets naturliga struktur, men förbättrar inte sitt tillstånd och har en skyddande effekt.

 • Efter tvättning rekommenderas att du använder två sköljningar omedelbart - sköljmedel och balsam. Om endast balsam används, kommer håret inte att få korrekt vård. Och sköljningen hjälper dem att återfå sin styrka, skönhet och hälsa. Det är nödvändigt att välja dessa medel med hänsyn till hårtyper.

  Valet av hår sköljs efter tvättning

  För sköljning av hår kan du använda moderna märkesvaror eller stoppa valet till förmån för traditionella kosmetika, vilket inte bara är tillgängligt, men i vissa fall är mer effektivt än professionellt.

  Märkesvaror

  Följande verktyg är mest populära:

   Doctor Nature är ett av de mest populära verktygen bland moderna tjejer, men den största nackdelen är för stor förpackning och obekvämt lock vilket komplicerar användningen.

  Gliss Cure är idealisk för färgad hårvård, eftersom den ljusa och mättade färgen på grund av sin vanliga användning varar mycket längre.

 • Pantene Pro-V passar perfekt efter håret och underlättar kamning efter tvättning.

 • Hem rättsmedel

  Nässla för sköljning av hår

  En av de främsta fördelarna med nässla är att det effektivt behandlar både hårstrukturen och huvudets hud. Samtidigt är denna sköljning väldigt lätt och snabbt förberedd hemma.

  Det är nödvändigt att sätta juicen av ung nässla i vatten och den resulterande kompositionen används för sköljning. Du kan koka gräset, men det är inte nödvändigt, eftersom den positiva effekten av detta inte kommer att öka.

  Du kan också göra ett avkok av nässla, kalendula blommor och ekbark. 1,5 rent vatten tas vid 2 msk. l. varje medel. Buljongen ska kokas i ca 10-15 minuter, sedan filtreras, kylas och används för att skölja strängarna.

  Björk lämnar sköljning av hår

  Björkblad ger ett effektivt reparationsförfarande och är lätta att använda. För detta ändamål kan du inte bara använda björkblad, men också trädsap.

  För att förbereda infusionen för att skölja håret måste du ta färska björkblad (ca 1 msk. L.) och häll kokande vatten (ca 1 msk.). Avkoket lämnas exakt 2 timmar, så att verktyget kan ritas väl. Kapaciteten med infusion bör tätt täckas med lock. Den färdiga produkten filtreras och används för sköljning. Mest av allt är denna metod lämplig för svagt, skadat och mycket torrt hår.

  Hår skölj te

  Te är ett universalmedel för sköljning av hår och, om det används regelbundet, återkommer naturlig glans, jämnhet och silkighet.

  För tebryggning behöver du bara använda tebladen, medan deras variation inte spelar någon roll. Om så önskas kan en liten torr eller färsk mynta läggas till bryggen (1 matsked råmaterial tas per liter kokande vatten).

  Buljongen lämnas för att infusera i exakt 15 minuter, sedan filtreras, kyls och används för att skölja håret. I slutet av krullarna tvättas med mycket kallt vatten. Innan du använder verktyget måste du komma ihåg att det kan ge ditt hår en mörk nyans, så för blondiner är det inte alltid lämpligt.

  Ekbark för sköljning av hår

  Eksbark har många positiva egenskaper och är idealisk för hårbrunnsbruna. För att förbereda hårsköljningen måste du koka 3 liter vatten i 1 liter vatten. l. råmaterial, varefter filtrerade och kylda betyder tvättade krullar.

  Du kan köpa hackad ekbark i ett apotek eller du kan samla in dig själv i skogen om du kan. Detta verktyg rekommenderas att användas för att ta hand om mörkt hår i närvaro av en tendens till fett. Bokstavligen efter det första sköljproceduren erhåller locken en fantastisk chokladfärg.

  Kamomill för sköljning av hår

  Kamilleavkok är mycket användbart för sköljning av blont hår. Regelbunden användning av avkok från denna medicinska växt kommer att förstärka krullarna, har en regenererande effekt på strängarnas skadade struktur och ger dem tillbaka till den naturliga ljusa glansen.

  Kamille interagerar bäst med blont hår. Om ägarna av mörkt hår kommer att användas för sköljning av avkok av kamomill, är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att som ett resultat av trådarna kan förlora sitt attraktiva utseende.

  Ju längre gräset bryggs i vatten desto större mängd ämnen kommer att finnas i avkoket, vilket orsakar en förändring av pigmenteringen. Med regelbunden användning kan locken bli tre nyanser lättare. Men detta faktum påverkar inte kvaliteten på blont hårs färg, men det kan verka som en ljus gyllene nyans eftersom de innehåller en stor mängd melaninpigment, som tusenskönan inte kan förändras.

  Att skölja håret med kamille kommer det att räcka att koka torrblommorna i plantan i 5 minuter. Vid 1 liter vatten behöver 2 msk. l. råmaterial. Du kan också göra en speciell brygga - kamilleblommor hälls med varmt vatten, men inte kokar vatten och lämnar i en halvtimme, så att avkoket är väl infunderat.

  Så snart sköljningen är fullständigt förberedd, filtreras den och kyls, varefter den används för sitt avsedda ändamål. Skölj sedan strängarna med vatten inte nödvändigt, det är nödvändigt att låta håret torka oberoende.

  Aloesaft för sköljning av hår

  Aloe juice rekommenderas att använda för mycket fet hår. För att göra detta måste du ta de nedre löv av aloe och linda i vit papper, lägg sedan i kylskåpet och lämna i ett par timmar, vilket ökar växtens gynnsamma effekt.

  2-3 ml vatten löses upp i 500 ml vatten. l. aloe juice och blanda väl. Det resulterande verktyget används för att skölja håret efter varje shampooing.

  Citronskal Skölj hår

  Citronskal har en uttalad torkningseffekt, så det rekommenderas att använda för att skölja fet hår.

  Det är nödvändigt att noggrant hugga skalen på en citron och koka den i 500 ml vatten på ångbadet i ca 20 minuter. Det resulterande avkoket filtreras, kyls och används för sköljning av hår.

  Sköljning av håret bör utföras efter varje tvättning av huvudet, vilket förhindrar överdrivning av strängarna, det visar sig vara en effektiv mat och restaurering av de skadade strängarna.

  För sköljning av hår med äppelcidervinäger, se den här videon:

  Hur man sköljer håret efter tvätt

  Vackert hår i vår tid är en lyx. Detta uttalande är inte särskilt trevligt, men tyvärr händer detta oftast, och det gäller särskilt för invånare i stora städer. Ekologi i dessa städer är sådan att det är omöjligt att hålla håret vackert, fluffigt och tjockt - även om det här visas i reklamfilmer som berättar om mirakulösa schampon. Inget schampo kan göra håret starkt och starkt om du inte bryr dig noggrant och inte följer deras näring.

  Faktum är att det yttre skiktet i varje hår, som består av flingor som förbinder sig med en naturlig "limkomposition", har mest av effekterna av en aggressiv miljö: solljus, förorenad luft, vind och kyla, blåstorkning, klorerat vatten, curling, kemisk färgning färgämnen, och mer från många andra negativa faktorer.

  Limkompositionen, som förbinder vågorna, förstörs under påverkan av alla dessa påverkningar, och vågorna börjar hissa - då blir håret tråkigt, förlorar glans och deras tips splittras. För att håret ska förbli jämnt och glittrande, ska alla skalor passa tätt mot varandra - för det här måste du använda luftkonditioneringsapparater - hårsköljningar. Köpta produkter kan användas - de innehåller speciella ämnen som liknar en naturlig sammansättning. Du kan också använda hemlagade recept - de skyddar också håret från skador, släpper ut vågorna och återställer glans.

  Bristande hår splittrar inte bara och bleknar - de blir tunna och tunna, eftersom de börjar falla ut hårt - och det borde inte tillåtas. Efter shampooing bör ditt hår vara lättsamt och lätt att sätta på håret - i det här fallet blir det lättare för dem att klara olika skador.

  Det finns många hemlagade hårskölj recept, de är testade och tillförlitliga - trots allt fanns det inga köpta schampon och balm innan, men tjejer och kvinnor hade lång, stark, hälsosam och mycket vacker hår. Så du kan prova folkrecept under en lång tid, och slutligen välja en lämplig sköljning för din hårtyp.

  Ingredienserna i dem används mycket olika, men oftast är det avkok och infusioner av örter.

  Om ättika balsam har dock varit känd under en mycket lång tid, och den är lämplig för alla typer av hår. Citronsyra kan användas istället. 1 liter vatten tas per liter vatten. ättika och skölj hår med denna lösning efter tvättning; Skölj sedan dem med vanligt, kallt vatten. Håret är jämnt och börjar skina igen - särskilt mörkt.

  Blondiner som fortfarande är mer lämpliga sköljer med kamomill - det är också hans recept som länge varit känt för alla.

  Vilken typ av hår som helst kommer att vara användbart skölj med calamus root. Hackad kalamusrot (4 msk.) Häll 0,5 liter kokande vatten och smutsa i ca 30 minuter. Om du använder det i 2 månader, kommer det att lindra mjäll, stoppa håravfall och förbättra tillväxten.

  Normalt hår kan sköljas med utspädd citronsaft - saften av en halv citron blandas med en liter vatten. Resultatet är helt enkelt fantastiskt - håret är glatt och glänsande under lång tid.

  En liknande effekt uppnås vid användning av en balsam med infusion av Kombucha. Svampen måste infunderas i minst en månad. För att förbereda sköljningen uppvärmd till 60-80 ° C fylls infusionen med beredda örter - torra lavendelblommor och björkblad: en infusion - 1 kopp, örter - 1 tsk vardera. För långt hår måste du förbereda mer sköljning. Skölj håret fuktas med en mjuk handduk och får torka utan hårtork.

  En bra balsam för normalt hår erhålls genom avkok av lövblad: 50 g råmaterial hälls med en liter vatten, kokas i 5 minuter, kyls och används för avsedd användning.

  Torrt hår sköljs oftast med avkok och infusion av örter. Birkinfusion har länge varit känd bland folket för dess effektivitet: björkblad hälls med kokande vatten med en hastighet av 1 msk. På glaset, täck med lock och insistera på 2 timmar.

  På samma sätt förbereder de sköljningar med pepparmyntsbladen, salvia, hoppa blommor och mallow, bara i det här fallet tar de 2 msk. råvaror per kopp kokande vatten, och insisterar bara 30 minuter.

  Det försvagade och skadade torra håret är enlivened av en sköljning från en infusion av grönt te. Te (2 msk) bryggs med en liter kokande vatten, de kyler och sköljer håret efter tvätt - de börjar skina igen.

  Ekbarksköljare är utmärkt för snabbfettigt hår - det har också testats med tiden under lång tid. 3 msk. krossat råmaterial hälls med en liter kokande vatten, kokas i 15 minuter, kyls till rumstemperatur och filtreras. Denna balsam är mer lämplig för ägare av mörkt hår - det ger dem en spektakulär brun nyans.

  För beredning av sköljning från Hypericum 5 msk. torrt gräs hällde ½ liter kokande vatten och insisterar en halvtimme.

  För fet hår är det bra och balsam från nålarna: 4 msk. råvaror häll kokande vatten (1-1,5 liter) och koka i ca 10 minuter på låg värme. Kyldes sedan och användes. Kalksköljning: 0,5 liter kokande vatten häll 5 msk. lime blomma och insistera en halvtimme.

  Oljigt hår kan sköljas inte bara infusioner och avkok av örter. Till exempel kan du använda mjölk. I ett glas varm mjölk, lösa upp saltet (1 tsk), skölj håret efter att ha tvättat med denna lösning och skölj sedan med rent varmt vatten.

  Mått hår återvänder glans och jämnhet skölj med te och mynta. Ingredienserna (1 msk.) Blandas och hälls med en liter kokande vatten, infunderas i 15 minuter, kyles och filtreras.

  En annan sköljning - med kamomill, nässla och horsetail (allt till 1 msk.). Brew, som i föregående recept, men insistera längre - ca 30 minuter.

  Om du inte kan klara av mjäll, försök skölj med nässla och vinäger. Näsblad (150 g) hälls med en liter vatten, ca 40 minuter koka över låg värme, kyla buljongen, filtrera och tillsätt vinäger - 1 msk. Skölj klart. Du kan använda den varje dag.

  Lätt hår för detta ändamål är mer lämplig balsam med flytande ammoniak. I 2 liter vatten löses flytande ammoniak (1 msk) och läsk (1 tsk), och håret sköljs efter tvättning med den resulterande lösningen. Om du applicerar det regelbundet, det kommer inte bara att lindra mjäll, utan ger också ditt hår en vacker gyllene nyans.

  Det finns sköljningar som stimulerar hårväxt - till exempel från avkok av kullrot eller murgröna.

  Torkade burdockrötter hälls med kokande vatten (1:10) och kokas i 15 minuter över låg värme. Behöver insistera ca 3 timmar. Buljong stärker hårrötterna.

  Ivy leaves hårbalsam används en gång i veckan. För beredningen häll kokande vatten (0,5 liter) 1 msk. krossade råvaror, koka i 10 minuter, kyla, filtrera och häll till 1 liter med kokt vatten. Till buljongen tillsätt nypressad citronsaft 10-12 droppar och sköljde håret efter tvätt.

  Färgat hår återställer och upprätthåller rosmarinbalsam. Torr rosmarin (1 matsked) hälls med en liter kokande vatten, kokas i 10 minuter, kyls och filtreras. Använd 2 gånger i veckan.

  Det finns även en sköljning som hjälper håret att återhämta sig och komma till liv efter en perm. Det händer att "kemi" är gjort dåligt - citrusfrukter kommer att hjälpa till här. Skär orange och citron brygg i en kruka med kokande vatten (3 liter) och svalna till rumstemperatur. Skölj håret efter tvätt: det torkar snabbare, blir lättare och lyser. Om håret är kort, tillräckligt med 1,5 liter infusion.

  Spaltiga ändar kommer inte att uppstå om sköljning av hår med plantain avkok. Gräs bryggd med en hastighet av 2 msk. På ett glas vatten, insistera i en timme, filtrera och skölj håret flera gånger.

  Kanske gör hemmagjorda hårbalsam på egen hand hemma tar tid och lite tålamod, men du kan inte kalla det komplicerat. Dessutom fungerar hemlagade sköljningar ibland mycket bättre än de som erbjuds oss av kosmetiska butiker och reklam.

  Författaren: Gataulina Galina
  Artikeln är skyddad av upphovsrätt och närstående rättigheter. Vid användning och återtryck av materialet krävs en aktiv länk till den kvinnliga webbplatsen inmoment.ru.

  Skönhet och hälsa hos håret

  Flickor tänker alltmer på varför våra mormödrar, som inte har dyra kosmetika, hade lyxiga lockar och flätade långa flätor. Det fanns inga schampon med en lamineringseffekt eller keratinmasker, och våra förfäder hårar uppstår fortfarande beundran och avund. Det kan givetvis sägas att en ofördelaktig ekologi, klorerat vatten och kvinnors passion för hårfärger är skyldiga. Men hemligheten med vackra krullar ligger i rätt vård. En av de grundläggande komponenterna i grundvården sköljde håret efter tvättning med örttekoko. Tack vare de helande örterna växte håret bättre och hårbotten var fortsatt hälsosam.

  Än det är möjligt att skölja håret efter tvätt, efterfrågas av trichologer och frisörer. Experter tror att naturliga hårprodukter kan ge inte mindre nytta än de annonserade kompositionerna, men du måste använda dem skickligt och glöm inte att varje verktyg är lämpligt för en viss typ av hår.

  Spolningskompositioner har olika egenskaper. Vissa är utformade för att bekämpa högt fett, andra förråder glans, andra - stärka och läka. Nästan alla hårsköljningar neutraliserar de negativa effekterna av klorerat vatten och stöder svagt och tunt hår.

  Örter används oftast för sköljning av hår. De neutraliserar de negativa effekterna av alkaliska föreningar, ger hår mjukhet och naturlig glans. Men för att se resultaten, bör örter avkok användas hela tiden. Växtbaserade läkemedel, men mycket användbara för hår, är långsamma. Hur man sköljer håret efter tvätt kan bestämmas utifrån hårets typ och färg. Här är de mest populära verktygen:

  avkok av kamomill - perfekt blont och ljust hår. Det ger en naturlig glans, förhindrar mjäll, har antiinflammatoriska och helande egenskaper. Per liter vatten ta 3 msk. l. blommor, koka, kyla, filtrera. Tvätta av efter varje shampooing. Blondiner gillar också kamilleavkok med 1 tesked citronsaft; rabarberrot - avkok av rabarberhästen kommer att vara användbart för blont hår. Om du regelbundet sköljer håret med det här verktyget, så snart kommer de att få en strålande look, de blir mindre spröda och stygga. Svart te, nässla och rosmarin - det här sköljet passar brunetter. Alla ingredienser blandas i lika stora proportioner, per liter vatten tar 3 msk. l. blandning, braised på låg värme i 5 minuter; bergaska - per liter vatten ta 2 msk. l. bär, koka och kyla. Verktyget ger håret glans, förbättrar sin färg, minskar sårbarheten och elektrifieringen; Björkblad - produkten är lämplig för mörkt och ljusbrunt hår, men blekta strängar kan beröva en livlig nyans. På en liter vatten ta 4 msk. l. råa, koka och lämna i 30 minuter. Verktyget stärker hårbotten, ger silke och mjukt hår; lime och kaffe - du måste ta en kvist kalk och värme, lägg till några skedar med bryggt kaffe, använd för att skölja mörkt hår. Verktyget ger en naturlig glans, eliminerar kliande hud och gör håret lydigt. nässla - vad mer kan du skölja håret efter tvätt, om inte nässla! Detta är det vanligaste verktyget för hår av vilken typ som helst. Nässla reglerar talgkörtlarna, eliminerar fett, förbättrar hårstrukturen. Vid 1 liter vatten ta 3 msk. l. de krossade råvarorna, plågade på låg värme i 10-15 minuter, filtrerades och användes för sitt avsedda ändamål; Lökskal - idealisk för rött och brunt hår. Den har antiinflammatoriska egenskaper och eliminerar mjäll. För att skölja håret måste du göra en stark buljong av lökskal, använd varm; Lövblad - förhindrar hårskador, eliminerar mjäll, förbättrar kamning. Två koppar kokande vatten ta en handfull blad, koka upp, insistera 3 timmar.

  Bland de örter som används för att förbereda hårspray har kalendula, rosmarin, burdock rekommenderat sig bra. Pepparmynta lindrar väl med hög fetthalt, basilika stimulerar tillväxt och underlättar kamning. Salvia läker huden och lindrar mjäll. Hopkäglar är användbara för torrt hår, de förhindrar uttorkning, ökar glans och ger mjukhet.

  Med överdriven fetthalt är det nödvändigt att föredra sådana medel som nässla, kolspett, grannålar, ekbark, lindblomställningar. Du kan använda färdiga örter som erbjuds i ett apotek, men vi måste komma ihåg att deras konsumtion kommer att vara hög. Och låt växtbaserade produkter vara relativt billiga, om möjligt är det bättre att skaffa dem själv.

  Vad kan skölja håret efter tvättning, förutom örtdekok? Folkmetoder är olika, och de mest otroliga produkterna används:

  öl - få vet att du kan tvätta håret med öl. Under tiden eliminerar produkten effektivt mjäll, ger hårets elasticitet och underlättar deras styling. Sköljning med öl förbättrar hårets struktur och ökar deras tillväxt. För hårvård lämplig färsk produkt med ett minimum av konserveringsmedel. Efter sköljning måste håret torkas naturligt och öldoften avdunstas under torkningen. Äppelvinäger - lägger till sken, neutraliserar de negativa effekterna av klor och alkaliskt huvudvärme. Stärkar håret, lindrar dem från elektrifiering, underlättar kamning. En liter vatten tas vanligtvis ett par matskedar äppelcidervinäger; citronsaft - fungerar som ättika, det vill säga neutraliserar skadan av alkaliska ämnen, ger skinn och naturlig skönhet till hår. Citronsaft har antioxidantegenskaper och, med regelbunden användning, ljusar något hår, vilket särskilt kan glädjas åt dem som har en ljus nyans av hår. På en liter vatten ta två matskedar juice; Aspirin är en annan syra som används för att skölja hår. Verktyget hjälper till med mjäll, matthet, ökad bräcklighet. Aspirin hjälper till att förbättra den naturliga färgen på håret och neutraliserar de skadliga effekterna av blekmedel. För sköljning ta 4 tabletter per liter vatten. Med regelbunden användning blir håret livligt, lättsamt och mindre elektrifierande; mineralvatten - lägger till sken, förbättrar hårbotten, tar bort elektrifieringen. Sköljning med mineral (och nödvändigtvis kolsyrad) vatten under den kalla årstiden är speciellt användbar; Mjölk är en ovanlig sköljning som effektivt mjukar håret, närmar sig och förhindrar uttorkning. På en liter vatten tar de 5-6 matskedar mjölk med 3% fett, skölj hår och tvätta inte bort det efteråt. Många kvinnor jämför effekten av detta förfarande med resultaten av att använda masker för hår på basis av eteriska oljor.

  Här kan du skämma bort ditt eget hår med så enkelt och prisvärt. Efter några procedurer kommer du att märka hur håret börjar förändras till det bättre. Det är ganska svårt att namnge det mest effektiva botemedlet för hår, därför är det möjligt att bestämma vilken komposition som är mest användbar endast av erfarenhet.

  Hem Hårvård

  Få människor gör hemlagad schampo nu - för det mesta använder alla alla inköpta. Men även om du köper den dyraste flaskan, efter att ha tvättat, kommer schamponet fortfarande lämna någon "kemi" på ditt hår, vilket gradvis kommer att överdriva både strängarna och huden under håret, vilket orsakar mjäll och allergier.

  Sköljning av håret hjälper till att fullständigt rengöra varje kröning: Hembakade recept hjälper dig inte bara att säga adjö till "Mendeleev-bordet" utan också läka splittrade ändar, brittleness, förlust av ljusstyrka, håravfall och mjäll.

  Men inte bara schampon skadar hårets skönhet - även själva vattnet tvättar bort proteinet från håret, "underminerar" det. Korrekt valt sköljningsprecept förtorkar keratinskalet, så att din "manen" blir rikare och tjockare, och varje sträng blir silkeslen och mjukare.

  Vilken som helst av dessa kompositioner är inte bara lämplig för att hälla över det tvättade huvudet utan också ersätta luftkonditioneringsanordningen.

  Köp den här produkten om du är ägare till normalt eller fet hår. Äppelcidervinäger tvättar inte bara "kemi" och smuts, utan även rester av talg: hejdå, tråkig fet glans! Sköljning smidar hårvågor, vilket gör "manen" bokstavligen börjar glittra.

  Ingredienser: 50 ml äppelcidervinäger till 1 liter vatten. Istället för det senare kan du göra ett avkok av gräset som passar dig (2 stora skedar gräs per liter kokande vatten). Om du är blond, gör grönt te, kamille eller lime. Om brunetten - rosmarin, nässlor, ekbark. Skölj med ett sådant komposithuvud efter att du tvättat det.

  Vinäger för hår: användbara egenskaper, skölj recept och masker

  Kompositioner med estrar behagar aromatiskt håret och förbättrar den yttre skönheten. Men glöm inte: för varje hår finns en egen eter.

  Ja, flickor med oljigt hår bör välja citronella, salvia, bergamot, pelargon, mint, tall eller eukalyptus, kryddnejlika eller ingefära, citron, te, citronbalsam, cederträ eller cypress, kajakut, enbär eller verbena.

  Ylang-ylang, rökelse, sandelträ, rosenträ, patchouli, palmarosa, mandarin och apelsin, kamomill, lavendel, myrra passar ägarna av torrt hår.

  Tja, om din "mane" är av en vanlig typ, köp kalamus, verbena, cederträ, ylang-ylang, rökelse, mint, rosmarin, te eller rosenträ, petitgrain, koriander, cypress eller tall (naturligtvis).

  Struktur: På 1 liter vatten (eller den samma buljongen av örter som det berättat ovan) droppar 4 droppar eter.

  Eteriska oljor för hår: användbara egenskaper, hur man väljer och ansöker

  Denna anläggning på dachas och i byar är inte mycket respekterad, och under tiden är nässla en utmärkt kosmetolog: Den passar alla hårtyper och behandlar ett dussin problem (inklusive håravfall) och klarar av förorening med ett slag. Men om du är blont, kom ihåg: en sådan sköljning kan lämna en oväntad nyans på blont hår.

  Ingredienser: Häll 1 stort sked av torrbladslöv med 1 kopp vatten, lägg i ett vattenbad, låt det koka, koka försiktigt i 15 minuter. När buljongen kyler ner, spänna, tillsätt vatten tillräckligt för hårlängden och använd.

  Nettle för att stärka håret: effektiva recept

  Fortunetellerblomman är blondins bästa vän. Det behandlar mjäll och peeling, klåda och hår som det - mjuka dem, fuktar varje hår. Om du ofta använder detta gräs, kommer det att förändra hårets nyanser till en mer solig.

  Kammerspola receptet är detsamma som nätsköljning.

  De helande egenskaperna hos kamillehår recept maskerar

  Missa inte detta recept om du lider av torrt, "dött" hår. Honung "sticker ihop" hårets problematiska tips, återställer tråkiga hår, gör dem mer lydiga och vackrare.

  Ingredienser: I en liter vatten späds 2 matskedar av binens gåva.

  Honungsmaskar för skadat hår

  Detta verktyg är lämpligt för tråkigt hår, eftersom citronen bokstavligen "lyfter" dem och mättar dem med en hälsosam glans. Och dessutom kommer han äntligen att göra swaggering hår lyda dig och gå till styling. Viktigt: det kommer inte att fungera för torrt hår, eftersom det bara kan förvärra deras problem; men djärv och normal passform perfekt.

  Ingredienser: Kram om 100 ml citrusjuice i en liter vatten.

  Citron för att stärka och växa hår

  Brunetter och brunhåriga kvinnor kan använda te (grönt och svart) och blondiner - bara gröna. Denna enkla ingrediens kommer att ge "manen" sken.

  Ingredienser: 1 matsked teblad - 500 ml kokande vatten. Te ska infunderas (5 minuter - svart, 3 - grön). När det svalnar, vattnar det med rent hår.

  Te maskerar för vacker glans och hårfärg

  Visste du hur rik på mineraler och vitaminer denna berusande dryck? Om du hittar en bra mörk öl, och inte det billigaste, gör det hemlagad kosmetika. Det kommer att ge hårsplendor, göra dem lydiga, ta bort fett överskott, stärka varje hår och tillväxten kommer att accelereras.

  Det är bättre att värma ölen före användning och släpp bubblorna i förväg. Förresten är det bäst att använda detta verktyg när du svettar i bastun eller bad. Du kan använda den på olika sätt.

  1. "Lös" håret i öl, ge dem en liten "drink" av denna berusande "cocktail" och skölj sedan med rent vatten.

  2. 100 ml öl, 200 ml vatten (uppvärmd) blandning. Skölj med hår, skölj inte.

  Öl för hårväxt och förstärkning

  Herbal decoctions - en naturlig källa till skönhet och hälsa av hår. Välj gräs bör baseras på hårets typ och egenskaper. Örter återfuktar hår, mätta med användbara ämnen. Brew decoction bör baseras på 1-2 matskedar per liter kokande vatten. Genom att blanda flera ingredienser förbättrar du läkningsegenskaperna hos den resulterande sköljningen. Följande katalog över medicinska egenskaper av örter hjälper dig att göra rätt val.

  Helande örter för hår: en katalog över användbara egenskaper

  Dessa produkter härrör från produktion av eteriska oljor. Hidrolaty har ett stort utbud, de är utvinna från nästan alla växter. Det här fashionabla verktyget kan ses på hyllorna i någon kosmetikaffär. Sköljning av håret efter att ha tvättats med hydrolat, du mättar locken med de användbara substanserna i dessa växter, håret blir lydigt, glänsande och doftande.

  Hydrolaty för hår: hur man väljer och ansöker

  Mineralvatten. Denna outplånliga sköljning ger inte bara glans till håret, men tar också bort vintern "maskrosseffekt" och ger näring till hårbotten. Viktigt: använd mineralvatten utan gas!

  Mineralvatten: användbara egenskaper för hår, hur man ansöker

  Appelskal avkok. Den huvudsakliga ingrediensen i buljongen innehåller naturligt vax. På grund av denna sköljning gör håret felfritt och lättsamt. Recept: Skär av skalen från flera hemlagade äpplen, koka i en liter vatten. När det är kallt, använd omedelbart efter tvätten (var och en).

  Svart te, nässla, salvia och rosmarin - en sådan sköljning passar brunetter. Alla ingredienser kan användas separat eller blandas i lika stora proportioner, ta 3 ssk per liter vatten. l. blandning, braised på låg värme i 5 minuter;

  Lökskal - idealisk för rött och brunt hår. Den har antiinflammatoriska egenskaper och eliminerar mjäll. För sköljning av hår måste du göra en stark buljong av lökskal, använd varm.

  Lökskal för hälsa och vacker hårfärg

  Malt kaffe hjälper till att mätta det mörka håret med färg och ge en vacker glans. På en halv liter kokande vatten måste du ta tre matskedar kaffe.

  Kaffemaskar för att stärka och skina hår

  Favorita sköljningar för blondiner - Dekoktioner av örter från kamomill, Rabarber, Linden, Citronskal, Citronsaft, Glycerolösning, Honungsvatten.

  För beredning av sköljningar på basis av estrar ska blondor vara uppmärksamma på oljan av ylang-ylang och citron. Dessa produkter ger strålande glans till blont hår och har en ljusstark effekt.

  Sköljning av håret med glycerolösning hjälper till att göra håret mjukt, slät och fuktat. Receptet på denna balsam är enkelt: en tesked av produkten per liter kallt vatten.

  Milk. Mjuka, "släpper" varje krull, ger volymen, och effektiviserar också håret effektivt. Häll ca 5 stora skedar mjölk med hög fetthalt i 1 liter vatten (eller samma avkok av örter). Om ditt hår är torrt eller bitt, lägg till också en sked full honung, och om ditt hår är fet, då är salt (en liten sked, det är önskvärt att saltet var hav). Efter applicering sköljs inte tvätten.

  Mjölk för hår: fuktgivande och näring

  Herbal decoctions för fuktgivande torrt hår: kamomill, calendula, linden, sträng, humlekottar, salvia, nässla, elderbär, linfrön, björkblad.

  Björk. Avkok av björkblad som ägare till torrt och ofta förvirrad hår. Har du blivit inbjuden till badhuset? Skopvatten från en skål där bröden ångas och hälls över huvudet i slutet av badproceduren. Bland annat kommer sådan vård att påskynda tillväxten av ditt spett.

  Björksoppa (skog, inte från affären) är en utmärkt hårbalsam. Han behandlar mjäll och förhindrar sitt utseende; mjukar den skadliga halmen på huvudet; ger prakt och silkiness.

  Hur man sköljer håret efter tvättning: hemlagad, folkrecept

  Ju bättre att skölja ditt hår hemma?

  Hur man sköljer håret efter tvätt för att stärka eller att lysa? Tänk på de grundläggande folkrecepten. Har du någonsin undrat varför våra mormor i alla bilder har vackert tjockt hår, och i vår modernitet har varje andra tjej problem med torrhet, blekning och sprött hår?

  Hemlagad hår skölj recept

  Kanske ligger hela hemligheten i hemmet skönhetsprodukter? Det är ganska svårt att förbereda schampon hemma, men att förbereda en sköljning för dig själv, vilket kommer att förbättra hårets kvalitet - alls inte.

  Hur man förbereder ett hår skölj hemma?

  För att förbereda ett hår skölj hemma, det finns inget behov av att sluta medicinska institutet, allt är mycket enklare än det verkar. Oftast är det bara infusioner av örter eller andra naturliga ingredienser, i sällsynta fall är det nödvändigt att koka balsam i högst 30 minuter.

  När ska man applicera hårsköljet berett enligt populära recept?

  Applicera hemlagad sköljning ska vara varje gång du tvätta huvudet, om du inte har tid att förbereda infusionen, försök att applicera den varje vecka. När du använder mindre effekt på programmet kommer det inte att.

  Hur länge sköljer du ditt hår med hushållssköljningar?

  Skölj håret med naturliga sköljningar behöver minst 2-3 månader. Till skillnad från kemiska balm, som har en omedelbar effekt - till nästa tvätt, ackumuleras naturligt i hårstrukturen, för vilken de behöver en viss tid.

  Hur man ansöker hemlagad sköljning?

  Balsam från naturliga komponenter appliceras på håret som tvättas efter schampo. Det är bättre att inte tvätta bort, så komponenterna kommer att fungera positivt på ditt hår tills nästa hårtvätt.

  Hemlagad sköljning "för den lata"

  Om du betraktar dig själv den snyggaste tjejen i världen, eller om du helt enkelt inte har tid att förbereda speciella formuleringar för hår, är det första sättet för dig. Efter varje shampooing sköljer du bara ditt hår med kallt vatten, om du är rädd för härdning, häll inte vatten på rötterna, skölj bara tipsen, så uppfriskar dina lockar, stänger hårskalorna och varnar sektionen.

  En annan sköljningsmetod:

  Eller du kan lägga ett par droppar essentiell olja till din sköljning, förutom att stärka effekten av hårbalsammen själv och beroende på valet av olja kommer det att eliminera problemet i ditt område:

  • för att stimulera hårväxt - enbär eller ylang-ylang;
  • anti-mjäll - citron eller tea tree;
  • mot håravfall - eukalyptus eller mynta
  • med delade ändar, kamomill eller geranium.

  Skölj sköljning

  Det är ingen hemlighet att de flesta schampon består av alkali, vilket ytterligare försvårar hår- och hårtorkarnas tillstånd och rödhårda krullar så illa skadade av den heta luften. Som det är känt, neutraliseras alkali med syra, för att tillsätta glans till hår, späd äppelcidervinäger med samma mängd vatten.

  Denna komposition kan endast användas för tjejer med fet och normalt hår.

  Skölj för att förbättra den naturliga hårtonen

  För din underbara naturliga hårfärg för att gnista ännu vackrare, måste brunetter och brunhåriga kvinnor hälla 2 matskedar svartblått te 0,5 liter. kokande vatten och insisterar i en halvtimme.

  Blondiner är lite mer komplicerade: 2 matskedar av farmaceutisk kamomill måste också hällas i 0,5 liter. kokande vatten och laga på den lägsta värmen i 15 minuter. Insistera sedan på ytterligare 15 minuter. Ägare av blont hår kan också använda infusion av grönt te.

  Skölj för skadat hår och att göra håret smidigt

  All älskad honung är perfekt för håråterställning: Lös 150 ml honung i ett vattenbad och rör noga med en liter kokt vatten.

  Skölj för torrt hår

  Nettlebaserad sköljning återställer försiktigt torra trådar och eliminerar mjäll. Två eller tre skedar av nässla löv hälls över och insisterade i minst 15 minuter med en liter kokande vatten.

  Om du lägger till björkblad och hästslag innan du brygger, kommer effekten att bli ännu mer märkbar.

  Balsam receptet för fet hår: så att håret inte blir tjockt

  För denna typ av hår är lämpliga produkter som citron och svartbröd lämpliga:

  1. Pound skaftet av en citron häll en halv liter vatten och laga i ett vattenbad i 20-30 minuter
  2. 2-3 skivor svart bröd, smulad, häll 0,5 liter. kokande vatten och insisterar 2-3 timmar.

  Skölj för normalt hår: för tillväxt och mot förlust

  Även om du inte lider av olika hårproblem, så att de inte kommer att röra dig i framtiden, är det värt att ta hand om dem i förväg. För denna typ av hår lämplig infusion av lavendelblommor och björkblad. En tesked av varje ingrediens måste hällas med en liter kokande vatten och infunderas i 25-30 minuter.

  Också ett underbart val är ett avkok av fjälllöv, som exakt är i varje hus: 50 gr. Lavrushki häll en liter vatten och laga mat i 5 minuter. Används i kylda formen


  Hushållsavkod för sköljning av hår, utöver de viktigaste målen, hanterar samtidigt följande uppgifter:

  • mjukna mycket hårt rinnande vatten;
  • Tvätta av schamponrester från hår som kan skada håret.
  • gör håret elastiskt, förenkla det efterföljande stylingsproceduren;
  • förhindra elektrifiering av hår
  • reglera arbetet med svettkörtlar;
  • positivt påverka epidermis vattenbalans;
  • mättar lökarna med friska ingredienser;
  • lindra klåda.

  Förberedelsen av sköljningar enligt populära recept tar naturligtvis tid, men ingen patenterad balsam kan jämföras med den helande kraften hos naturliga avkodningar!  Nästa Artikel
  Varför växer ett nyfött barns hår dåligt?