Hur man målar gult hår efter lätta


Drömmen om många kvinnor är att få vackra blonda krullar. För att göra detta använder de en mängd olika ljusmedel, men istället för den efterlängtade blonden blir rött, grått eller gult hår. Bli av med yellowness verkligen. Det finns sätt och instruktioner.

Gör håret efter missfärgning, ta bort den gula pigmentburken, om du följer färgerna och välj rätt färgfärg.

Skäl för misslyckande

Som regel är orsakerna till det gula håret efter misslyckad färgning:

 1. Användningen av färg av låg kvalitet, med en tidigare hållbarhetstid.
 2. Icke-iakttagande av färgningsproceduren, tillämpning av tekniken, sköljning
 3. Felaktig spolning av färg: för kallt, varmt eller smutsigt vatten.
 4. Applicera färgkompositionen på alltför smutsiga krullar.
 5. Färger för mörka hår utan föregående korrekt missfärgning.
 6. Mycket resistent naturligt pigment. I det här fallet blir håret gult inte omedelbart, men efter ett tag.

Ofta gör en kvinna, genom att färga hemma, inte en, men flera dödliga misstag på en gång, vilket resulterar i en rödgul nyans av hår. Vad gör man i detta fall, hur man fixar färgen efter förtydligande? Det är bäst att vända sig till beprövade mästare, som med hjälp av specialverktyg och kompositioner snabbt gör dig till en vacker blondin.

Vi rekommenderar att du får red eller pärlfärgad hår.

Problemförebyggande

Så att du efter hem färgning undrade hur du tar bort den gula färgen från ditt hår, förbered dig på förfarandet i förväg. Utvärdera noggrant hårets tillstånd och dess ursprungliga nyans. Glöm inte att något problem är mycket lättare att förhindra än att lösa.

Här är några tips som hjälper dig:

 • Om dina strängar är spröda och försvagade, återställ deras struktur med hjälp av specialiserade schampon, balm, masker. Split tips bör trimmas, och om du nyligen har gjort det möjligt att skjuta upp ljusproceduren i minst en månad.
 • om dina krullar är färgade mörka, förbereda sig för att ta bort pigmentet från en gång är osannolikt. Moderna färgämnen är ganska resistenta, tränger djupt in i strängarnas struktur. Med tystnad att färga hår i blond, då kommer du att tänka på hur man får ut den gula färgen;
 • lätta föreningen bör appliceras jämnt, från början av huvudet, rör sig mot sidorna och slutar med färgning i smällen;
 • Om ditt hår är mörkt eller ljust rött, är det troligt att efter den första färgen blir det gulaktigt. Var beredd på detta och bli inte avskräckt;
 • Använd endast beprövad färg av hög kvalitet. Det är bättre att betala dyrare och få det önskade resultatet än att springa genom salongerna, försöker bli av med den hatade yellownessen.

Korrekt förtydligande

Vill du få jämnt färgade vita krusar? Detta är möjligt om proceduren är färgad korrekt. Om du inte har möjlighet att besöka en stylist, om du har en viss skicklighet, kan du lysa upp på egen hand.

Stages av hårfärgning.

 1. Dela delarna i 4 delar med partitioner. Tvätta håret särskilt inte, de borde inte vara för rena, men inte för smutsiga.
 2. Korrekt förbereda färgämnesblandningen enligt instruktionerna på förpackningen. Detta bör göras i handskar, med hjälp av speciella redskap. Lager också med en plastkam och en pensel.
 3. Börja applicera produkten från baksidan av huvudet, sedan måla över templen, kronan och framsidan av huvudet. Bangs sista färg.
 4. Separera väldigt tjockt hår i tunna trådar och färga noga varsamt. Annars kommer en gul nyans att dyka upp efter färgning, och du kommer att tänka på hur du tar bort det från håret.
 5. Röda och svarta strängar utsätts för ljusning längre än bruna. På dem behöver blekningskompositionen hållas längre.
 6. Tvätta först kompositionen med vatten, sedan med schampo och speciell balsam från färgförpackningen.

Lösningsmetoder

Om, efter färgning, den gula hårfärgen fortfarande framträdde, är det nu nödvändigt att ta reda på hur man kan bli av med den. Du kan tillgripa professionella metoder eller folk.

Om ditt val föll på den professionella, är det först och främst speciella toning shampoo och balms. Det är bäst att tonat hår med silver, ask, lila, pärl nyanser. För att avlägsna den gulröda färgen, förbereda följande komposition för håret: en del av den valda nyansen och 3 delar av vanligt schampo. Tvätta huvudet med det regelbundet, håll det på huvudet i ca 3 minuter.

Hur kan gult hår färgas över efter blekning? Professionella råd.

 1. Whitening mask "MARILIN".
 2. Luftkonditionering "Sheer BLONDE".
 3. Whitening shampoo "Schwarzkopf".
 4. Kosmetisk linje "BC Color Freeze 100% Color Shine».

Bland de populära metoderna är det mer populärt.

 1. Honungsmask: På kvällen klipper du strängarna med honung och lämnar för natten en tjock gummihatt. Medel hjälper väl även vid starkt ljusgul färg på ett hårhår.
 2. Om du inte vet hur du tar bort den gula färgen från håret efter färgning, prova vanlig lökskal. Häll det i en kastrull, täck med vatten, koka och låt stå i flera timmar. Applicera på kvällen på håret, wrap huvudet med cellofan, tvätta det på morgonen.
 3. Vad kan mer måla över gult hår? Försök skölja ditt hår med rabarberinfusion eller citronsaft. Späd 1 liter vatten med två glas rabarberinfusion eller ett glas färsk citronsaft. Det är nödvändigt att skölja krullarna minst 2-3 gånger.
Pursuit of style

Det faktum att för vissa blir det en mardröm, för andra - den uppskattade drömmen. Vissa kvinnor, i ett försök att sticka ut från mängden, använder gult hår. Men om du tittar på fotot måste du vara mycket försiktig med den här färgen, eftersom den inte passar alla.

 • kvinnor med perfekt hud - inga finnar, rodnad, förstorade porer. Annars kommer bristerna att bli ännu mer synliga;
 • rättvisa damer. Om mörkskinniga kvinnor också vill ha gult hår är det bättre att dölja sin kombination med lite mörkt pigment.
 • ögonfärg är inte kritisk, men lämpar sig väl för gula ögon. I det här fallet är en varm färg typ bättre att fokusera på den gula färgen på håret med en röd eller orange skimning. För en kall färgtyp är ask och citrontoner mer lämpliga.

För att ge strängarna önskad nyans, använd ett av följande verktyg.

 1. Färgbalsam. Den appliceras på de klarade strängarna, tvättas av ganska snabbt (efter 3-7 tvätt av huvudet), men det förstör inte krullarna, eftersom det inte innehåller skadliga kemiska föreningar.
 2. Färgpasta, pulver, kritor. Låt dig få enskilda ljusa trådar under en kort tid. Perfekt för flickor som älskar att tillfoga nya levande bilder varje dag.
 3. Persistent färgning. De ger en skugg resistent nyans, men som det är fallet med färgämnen, för färgning måste mörka trådar bli ljusare.

Om du gillar det - dela med vänner:

Gul hårfärg efter färgning - hur man blir av med en oönskad nyans

Om du ofta målar eller lyser dina lock, vet du förmodligen problemet med att byta färg över tiden. Mycket lätt börjar bli gult, och en rödaktig visas i mörkret. Hur bli av med den gula nyansen på håret, för att förhindra att det förekommer, och kommer att diskuteras i den här artikeln.

Denna nyans är som och är inte för alla

Var kommer yellowness från

Denna attack misslyckas inte vid sidan om blondorna eller de brunhåriga kvinnorna, för att inte nämna de brunetter som har bestämt sig för att radikalt ändra sitt utseende med hjälp av blekning. Var kommer hon ifrån?

Naturliga orsaker

Om vi ​​pratar om naturligt, inte färgat hår, då kan deras nyanser variera på grund av den elementära exponeringen för solljus. Därför rekommenderas i sommarvärmen att du bär en Panama eller annan huvudbonad på huvudet. Ultraviolett är farligt, inte bara genom att "bränna ut" färgen, utan också av att det förstör hårets struktur, dehydrerar det.

Hos människor med blont hår blir yellowness märkbar i vissa leversjukdomar, vissa läkemedel, frekvent användning av produkter som innehåller mycket keratin etc.

En annan vanlig orsak är felaktig användning av färgämnet.

Om du undrar varför grå hår blir gult, där det nästan inte finns något naturligt pigment kvar, kan orsaken också ligga i inre störningar i kroppen, men inte bara. Med ålder blir håret sprött, torrt och tunt, strukturen störs, och därför tränger olika färgämnen lätt in i dem.

Detta kan vara järn som finns i vattnet för att tvätta huvudet, nikotin, olika luftföroreningar, liksom pigment från vårdprodukterna - schampon, masker och balm.

Effekter av färgning

Låt oss nu prata om varför färgat hår blir gult. Dessutom målade inte bara i blond, men också, till exempel, i asfär eller ljusbrun. Det handlar om oxidationsmedel som finns i vilken färg som helst. Det förstör en del av det naturliga pigmentet, vilket ger en bakgrund av förtydligande, på vilken färgen ska ligga, vars pigment "upptar de lediga platserna".

När färgen börjar tvätta, börjar bakgrunden till förtydligande tydligare. Oavsett om det kommer att ha en gulaktig nyans beror på den ursprungliga hårfärgen och koncentrationen av oxidanten. För att ta reda på om du ska ha gult hår efter blekning, spara följande tabeller för dig själv.

Effekten av oxidantkoncentrationen på nivån av förtydligande

Obs. Tunt hår lyser starkare än en genomsnittlig tjocklek eller tjocklek. Därför varierar färgförändringen i tabellen.

Följande tabell ger en uppfattning om den accepterade numreringen av den ursprungliga (naturliga) hårfärgen och nivån på bakgrundsbelysning.

Nu en liten instruktion som berättar hur man använder dessa tabeller.

 • Hitta i den andra tabellen hårfärgen som bäst passar din naturliga;

Bild för tydlighet

 • Titta på vilken oxidator i färgen du använder (om du inte fyller ditt ansikte och blekmedel, då bara procentandelen oxidant);
 • Gå tillbaka till den första tabellen och ta reda på vad bakgrunden kommer att bli.

Ett exempel. Om du har mörkt blont hår (nr 6) och oxideringsmedlet använder du 9%, vilket ger en ljusning på 2-3 ton, beroende på hårets tjocklek blir bakgrunden gul (6 + 2 = 8) eller ljus gul (6 + 3 = 9).

Det kommer gradvis att framstå som färgningens färgning.

Detta händer eftersom oxidatorn öppnar hårvågorna och delvis löser upp det naturliga pigmentet, vilket resulterar i bakgrundsförklaringen. Men vågorna återvänder inte till platsen. Återstående, de behåller inte färgpigmentet i håret, det tvättas snabbt och bakgrunden förblir.

Skillnaden mellan friskt och skadat hår

Och ju högre procentuella oxidationsmedel, ju mer porös håret blir, desto mindre blir färgen kvar i den.

Rådet. Färgens hållbarhet beror till stor del på pigmentets densitet. Så köp inte billiga färgämnen, bättre stoppa ditt val på professionella formuleringar. Deras pris är mycket högre, men problemen kommer att bli mindre.

Det händer också att efter blekning av det redan tillräckligt rättvisa håret med hjälp av en koncentrerad oxidator, förvärvar de en vacker kall nyans, men snart börjar de bli gula. Detta förklaras av samma skäl som gulfärgning av grå hår: öppna skadade vågar släpper in smuts, damm, rost från kranvatten, kosmetiska pigment etc.

Upprepad missfärgning eller färgning med starkt oxidationsmedel kommer endast att förvärra problemet, eftersom redan skadat hår kommer att drabbas ännu mer, och det blir mycket svårt eller omöjligt att återställa dem - bara för att växa och skära.

Tjej med gult hår efter färgning

Vad ska man göra

Svaret på denna fråga beror på orsaken till yellowness utseende. Om det är internt är det definitivt svårt att läka, glömma ett tag om missnöje med hårfärgen. Hälsa är viktigare.

För alla andra fall finns färdiga lösningar för hur man ska bli av med gult hår.

Korrekt färgning / missfärgning

Som du redan förstod, förefaller den oönskade nyansen om huvudfärgen tvättas snabbt och den gula bakgrunden av ljusningen börjar dyka upp. För att undvika detta måste du använda färg av hög kvalitet med vårdkomponenter. Men det viktigaste är att inte sträva efter att uppnå önskad färg för snabbt, med en stark oxidant som förstör håret ordentligt.

Ju starkare oxidationsanordningen desto snabbare kan du uppnå önskad effekt, men håret blir allvarligt skadat.

Den kortaste vägen är inte alltid den mest korrekta. I vårt fall är det bättre att agera i etapper.

Vi ger ett exempel på hur man får vit hårfärg utan yellowness, har en naturlig nyans av ljusbrun (nr 7) eller mörkblond (nr 6).

 • Vi använder ett blekningspulver och 3% oxidator;
 • Innan färg nr 10 (väldigt lätt) måste vi övervinna nivå 3-4, vilket motsvarar oxidant 9 eller 12%;
 • Som vi redan vet förstör ett läkemedel med en sådan hög koncentration oåterkalleligt hårets struktur, så vi väljer en mer mild tre procentlösning.
 • Torka pulvret med ett oxidationsmedel i de proportioner som rekommenderas av tillverkaren och applicera kompositionen för att torka, helst obehandlat hår.

Det är mycket viktigt att applicera blandningen jämnt över hela längden.

 • Blöt i 40-50 minuter, skölj sedan med schampo;
 • Om du har bråttom, torka håret och upprepa proceduren så många gånger som behövs tills du får önskad bakgrund. Men det är bättre att vänta minst ett par veckor.
 • Sådant stegblekning tillåter att hårstrukturen bibehålls så mycket som möjligt på grund av användningen av mjukare produkter, men samtidigt för att få ett resultat som liknar en enda användning av en stark oxidant.

Gradvis förtydligande mindre aggressiv

När håret kommer att få önskad färg måste de omedelbart tonas - mättas med pigment. Detta görs nödvändigtvis även om resultatet av missfärgningen och du gillar det. Om detta inte är klart, kommer det efter några veckor att försvinna och du måste tänka igen hur du tar bort det gula pigmentet från håret.

Och de blir gula, eftersom de omedelbart börjar absorbera färgade partiklar från miljö, vatten och kosmetika. För att undvika detta måste tomrummet som bildas av bristen på en del av naturliga pigment fyllas med artificiella.

Under färgning sker en sådan substitution omedelbart. Vid blekning bör du använda en färgfärg med det svagaste oxidationsmedlet (1,5-1,9%), men det ska tas dubbelt så mycket i volymen som mängden färg.

Båda produkterna blandas noggrant och appliceras på fuktigt hår i 10-20 minuter (se tillverkarens rekommendationer om exponeringstid).

Färg för toning av blekt hår

Detta är viktigt! Innan toning för att tvätta håret kan inte använda 2 i 1 som innehåller en balsam, eller bara en balsam. Det stänger vågorna, och färgen tränger inte in i håret, bara kvar på ytan.

Men efter färgning behövs en återställande balm - det sånar förseglar pigmenten, vilket inte tillåter dem att snabbt tvätta sig ur håret och göra plats för föroreningar.

Så med egna händer kan du byta färg utan mycket hårskada och inte tillåta att gul nyanser visas.

Korrekt vård

Det räcker inte att veta hur man ska lätta håret utan yellowness, du behöver fortfarande kunna behålla sin färg under lång tid. Och för det här bör du först och främst ta hand om sitt hälsosamma tillstånd. Du bör inte göra färgning eller missfärgning, om krullarna skadas av kemisk perm eller andra procedurer med användning av aggressiva ämnen - ge dem vila, genomgå en behandling.

Efter färgning försök följa följande rekommendationer:

 • Tvätta inte ditt huvud för ofta, eftersom varje tvätt tvättar bort en del av färgen.

Var uppmärksam. Alla slags stylingprodukter gör ditt hår smutsigt och oljigt utseende, det är bättre att inte använda dem.

 • För att tvätta huvudet, använd renat vatten. Eller självständigt mjukna det genom kokning eller frysning.

Hård eller riklig vatten behöver rengöras.

 • Syra vattnet för att skölja håret eller använd mineralvatten för detta ändamål.
 • Välj noga en mask för blekt hår: de ska inte innehålla färgkomponenter som ger krullarna en gulaktig nyans.
 • Tidsbegränsat håret medan du tvättar det med ett tonat schampo, lägger en del till tre delar av ditt vanliga schampo.
 • Ganska bra resultat ges också av speciell tonic från yellowness. Det läggs till vattnet för sköljning, men inte varje gång, men efter varje sekund eller tredje tvättning av huvudet.

Rådet. Om du har mycket rättvist hår, välj en tonic med en violett snitt, om det är mörkare, och du vill bli av med rödhårig - med blå.

 • När man bestämmer hur man målar yellowness på grå hår, välj de lättaste nyanserna, och använd också tonic med ett violett färgämne.

Tint balsam för ljus och grått hår

 • På sommaren med en lång vistelse i solen bära en hatt och använd skyddsutrustning med UV-filter.

Alla dessa tips hjälper dig att behålla den önskade hårfärgen under en längre tid för att förhindra att det blir snabbare utseende på dem.

slutsats

Vi svarade generellt på frågan om hur man uppnår vitt hår utan yellowness. Men det här är bara i teorin, i praktiken kan inte alla ens erfarna frisörer uppnå denna effekt, speciellt om den naturliga färgen är mörk och håret är tjockt och tufft.

Du kan dessutom titta på instruktionsvideon i den här artikeln för att få mer information för självblekning. Men det är bättre att kontakta salongen till en bra, kompetent mästare, som kommer att ta hänsyn till alla nyanser och kommer att göra allt för att du är nöjd med din nya väg.Nästa Artikel
Typer av stimulanser för hårväxt och allt om deras användning