Äggsmaskar kommer att stärka dina lockar


Tjockt och glänsande hår är ett attribut av kvinnlig skönhet. Naturligtvis kan inte alla skryta med ett elegant hårhår. Men allt är möjligt att förändras! Både professionella och folkmedicin kommer att komma till räddningen. Många är skeptiska till den senare. Men i själva verket bland de populära recepten kan du hämta inte mindre effektiva medel. Till exempel är det här äggmask för hår. Sådana verktyg är tillgängliga för absolut alla. Och deras förberedelse tar inte dig mycket tid. Men resultatet kommer naturligtvis att glädja dig!

Användbara egenskaper hos ägg

Fördelen med äggmask är att den kan användas även när det inte finns några uppenbara hårproblem. Således är masken effektiv i både behandling och förebyggande.

Varför är ägghårsmaskar så användbara? Faktum är att ägg innehåller ett stort antal vitaminer och mineraler som är så nödvändiga för hår. Till exempel innehåller ägg nästan hela sortimentet av B-vitaminer som är nödvändiga för korrekt hårväxt. Brist på dessa vitaminer leder till håravfall, liksom tidig grisning.

Men vitamin A behåller fukt i håret, vilket säkerställer elasticitet och hållfasthet. Tja, E-vitamin är ett slags skydd av kroppen. Det skyddar locken från ultraviolett strålning, höga temperaturer, hårtork och strykning. I allmänhet sänker detta vitamin åldringsprocessen.

Hårets styrka ger fosfor, kalium, magnesium, som också ingår i ägget.

Äggulor innehåller viktiga komponenter som lecitin och aminosyror. Lecitin återställer krullarnas skadade struktur, vilket gör dem mjukare. Därför är användningen av masker för hår med äggula särskilt effektiv för restaurering av hår.

När ska äggmasker behövas?

Förfaranden som använder denna ingrediens är viktiga om du har:

 1. Oljiga rötter, torra hårändar;
 2. Slöta, livlösa krullar;
 3. mjäll;
 4. Förlust av hår;
 5. Sköra, splittrade ändar;
 6. Långsam hårväxt.

Matlagningshemligheter

För att ägghårsmaskorna bara ger positiva känslor följer du några rekommendationer.

Använd hemlagad kyckling eller vaktelägg. Om detta inte är möjligt kommer inköpet att ske. Föreslår små ägg. Dessa är unga ägg som innehåller den maximala mängd näringsämnen.

Applicera masken för att antingen torka eller vrida krullar. På vått hår rullar verktyget helt enkelt ner.

Skölj av masken endast med ljummet vatten. Varmt vatten kommer väsentligt att komplicera processen med att skölja produkten.

Folk recept

Masker kan använda både proteiner och äggulor. Man tror att användningen av masker för hår med äggula är särskilt lämplig för fet hår. Denna produkt rensar väl hårbotten och krullarna, och normaliserar också aktiviteten hos talgkörtlarna. Men proteiner är mer lämpliga för torrt, skadat hår. I vilket fall som helst kan äggen användas för att ta hand om vilken typ av hår som helst.

Recept för torra lockar

Honung används ofta i vården av torra lockar. Detta är ett underbart verktyg som perfekt fuktar och mjukar locken. Med denna komponent kan du förbereda en enkel mask.

Slå i en äggrätt och lägg till en tesked honung. Du kan förbättra receptet genom att lägga till en matsked vegetabilisk olja (oliv, burdock). Sprid blandningen genom håret. Använd en duschlock på toppen. Efter en timme kan du tvätta håret.

För att förstärka effekten av aktiva substanser, kan du lite värma upp masken. Visst är blandningen uppvärmd utan ett ägg. Och först efter att du värmer upp, hammar i ägget. Annars begränsade proteinet helt enkelt.

Om ditt hår är torrt och också tråkigt, är du perfekt anpassat recept med glycerin. Det kan köpas på apoteket. Blanda i en skål glycerin, en sked äppelcidervinäger (tagen i en tesked), två matskedar ricinolja, glöm inte på äggula. Sprid blandningen över hela längden av håret. Bär en polyetenlock över huvudet. En timme senare, tvätta håret.

Recensioner av sådana förfaranden bekräftar endast deras effektivitet. Många säger att krullarna blivit mjukare, lydiga.

Recept för fet hår

Hur man förbereder denna mask för hår med äggula? Så, häll några droppar lavendelolja, en sked av brandy i disken, du kan inte göra utan äggulan. Lavendelolja rensar perfekt hårbotten, toner, eliminerar mjäll. Tja, brandy ökar blodflödet till hårbotten, vilket är effektivt vid behandling av håravfall.

Applicera den resulterande massan i hårbotten såväl som rötterna. Verktyget måste hållas på håret i trettio minuter. Tvätta håret efter den angivna tiden. Avsluta proceduren bättre sköljning av lime.

Det är också bra att använda lera för att effektivt rengöra huden. För att förbereda masken, blanda två matskedar svart lera med äggula. Sprid blandningen i lock. Vid särskild uppmärksamhet på rötterna. Blötlägg verktyget på huvudet i en halvtimme.

Bedömning av recensionerna kan systematisk användning av sådana recept lösa problemet med snabbt förorenat fet hår.

Ett recept för att öka hårväxten

Huvuddelen av detta recept är senap. Hur man gör en mask för håret med äggula och senap? Så sätt två matskedar senap i en förkokt maträtt, häll en tesked socker med samma volym varmt vatten, och du kan inte utan äggula. Rör om blandningen väl och applicera på hårbotten. För att förbättra effekten bör du bära en polyetenlock över huvudet.

Senap är en ganska aggressiv ingrediens. Normalt kommer du, under förfarandet, att känna en slags brännande känsla. Men om den brinnande känslan är outhärdlig, var noga med att tvätta produkten omedelbart. Vanligtvis är procedurens varaktighet från tjugo till fyrtio minuter. För att mildra effekten av senap, sätt till en tesked vegetabilisk olja.

Användningen av sådana masker för hår med äggula kommer att vara en gudstjänst för dem som kämpar med håravfall, eller helt enkelt vill växa långa krullar snabbare.

Recept för volym

När hårets rötter snabbt är oljiga är det svårt att uppnå hårvolymen. Kallarna hänger faktiskt ned under deras vikt. Och hårrötterna ser jämn ut. För att uppnå ljusstyrka och volym använder man verkligen en av maskerna för hår från äggulan.

Slå i den beredda skålen en äggula, lägg till brandy och citronsaft i en matsked. Du bör också lägga till tvåhundra gram jäst. Applicera blandningen på håret, särskilt på rötterna. Använd en polyetenhatt. Tjugo minuter senare kan du redan tvätta håret.

Herbal recept

Alla typer av örtteer stärker helt krullarna. Du kan försöka laga en av dem. Häll två matskedar torkad kamomill i disken, häll 50 ml kokande vatten över den. Täck disken med lock på toppen. Avkoket bör således infunderas i tre timmar.

Efter den angivna tidsperioden, tryck på buljongen. Till den resulterande infusionen, tillsätt den slagna äggvita. Blandningen måste appliceras på locken. Tjugo minuter senare, tvätta håret. I recensionerna nämns att användningen av ett sådant verktyg inte bara möjliggör krullarnas smidighet, utan framför allt att återge dem till den förlorade glansen.

Äggsmaskar för hår

Den kosmetiska industrin översvämmer oss bokstavligen med hårvårdsprodukter. Bidrar det till att göra dem friska och vackra? Paradoxen! Ju fler medel vi använder för håret desto mer vård behöver de. Kosmetologer säger att naturen själv kan ge oss allt som är nödvändigt.

Vanliga kycklingägg - ett av de mest effektiva sätten. Ägghårsmaskar fungerar bokstavligen underverk, gör tråkigt och försvagat hår fluffigt och glänsande. Det är lätt att kontrollera detta - det räcker med att genomföra en kurs på 10-12 masker med 1-2 procedurer per vecka. I en månad kommer du inte att känna igen dig själv.

Vad är den positiva effekten av att använda ägg?

Ägget består av två delar - protein och äggula, och båda innehåller många näringsämnen. Gommen är rik på näringsämnen och vitaminer, som är väsentliga för hårväxt. Särskilt viktigt är effekten av vitamin B3, vilket ökar hårväxten, mättar dem med pigmentering och ger ljusstyrka till blommor. Att återhämta sig från skador från färgning eller ultraviolett lecitin används. Aminosyror förhindrar mjäll. Ägg hjälper också bra för håravfall, proteiner och aminosyror närnar och stärker hårrötterna.

Kappan ständigt påverkas av den yttre miljön, och dess tillstånd beror också på näring. Men det här är inte alla orsaker - bokstavligen påverkar allt hans tillstånd - felaktig schampo, dåliga vanor (alkohol och rökning), installation av luftkonditioneringsapparater och vice versa, dålig ventilation i en uppvärmd lägenhet.

Äggsmaskar för olika hårtyper

Äggsmaskar för tunt hår är speciellt användbara, de mättar och gör dem skrymmande. Färgat hår är väl restaurerat. Många använder äggula i stället för schampo, men äggmaskar ger mer effekt. Ytterligare komponenter måste väljas utifrån hårets typ. Oljigt och torrt hår skiljer sig ibland inte mycket i symptomen, men för att ta hand om dem krävs helt olika ingredienser.

Oljigt hår kan behandlas med en äggmask med citron, torrt hår med olja, kefir. Hårväxt kan accelereras genom att tillsätta brandy eller andra hårsäckstimulerande stimulanser. Perfekt för dessa ändamål är en blandning av honung och äggula. För att stärka håret och bli av med andra problem läggs olika oljor till masken.

Äggsmaskar - hur man ansöker

- Alla ingredienser måste avlägsnas från kylskåpet i förväg så att det värms till rumstemperatur.
- Den homogena strukturen av kompositionen erhålls bäst genom att piska med en visp.
- Applicera kompositionen bör vara på torrt hår, tvätta dem är inte nödvändigt.
- Endast varmt vatten används för att tvätta håret så att ägget inte kokar och blir till flingor.

Hur man lagar äggschampo

Ägget bryts i en skål och vispa vispa tills frodigt skum uppträder. Tillsätt 4 matskedar vatten. Applicera på hår hela längden och massage i 3-4 minuter, skölj med varmt vatten.

Äggmasker Recept

Äggsmask med citronsaft för mjäll

Ingredienser: äggulor (2 st), citronsaft (1 medium frukt), några droppar burdockolja. Krama saften från citronen, blanda den med det slagna ägget och lägg till burkolja. Gnid försiktigt in i hårrötterna, ansök om 20-30 minuter. Förloppsförloppet är 10-12 st. inom 2 till 3 månader.

Äggsmask med konjak för normalt hår

Ingredienser: äggulor (2 delar) vatten, brandy (25 gram vardera). Blanda noggrant, applicera på tvättat hår, från rot till spets, lämna i 15-20 minuter. Skölj med kallt vatten.

Äggsmask med honung för torrt hår

Ingredienser: äggulor (2 st), vegetabilisk olja (olivolja, burdock, druvfröolja, 2-3 skedar) naturlig honung (1 msk), vitamin A-lösning. Skala äggulorna med vegetabilisk olja, häll i en sked honung uppvärmd i ett vattenbad. Lägg till en lösning av vitamin A strax före appliceringen. Håll i 30 minuter, tvätta med varmt vatten.
Denna komposition, som används en gång i veckan, kommer att bidra till att aktivt närma och återställa håret i en månad.

Äggsmask med jäst för fet hår

Håret är benäget för fett, en jästmask passar bäst, det eliminerar hårets ökade fettinnehåll.

Ingredienser: ägg (1 st), citronsaft (1 matsked), brandy (1 sked), jäst (10 gram). Lös upp jästen i flytande ingredienser och slå bra. Blanda allt grundligt, tillsätt en bergamot eller enbärolja innan du applicerar dropparna. Wrap hår med plastfolie, topp med en handduk. Tvätta av efter 20 minuter med ljummet vatten.

Äggsmask från skalet för att stärka håret

Kalcium från äggskalet hjälper till att stärka håret och förbättra strukturen. Om håret är för svagt, utsatt för miljöpåverkan, använd följande komposition:

ägg (1 st), gurka (1 st), olivolja (2 matskedar). Krossa gurka i en liten gruel, tillsätt äggskalpulver (hoppa genom en kaffekvarn), blanda med ägg och olivolja. Massa gnugga i håret och lämna i 15-20 minuter. Använd lätt schampo för att tvätta. Sådan profylax rekommenderas 2 gånger i månaden.

Äggsmask för färgat hår

Ingredienser: Kamilleuppsamling (halv kopp), äggvita (1 st.). Häll kamilleblommor med kokande vatten, lämna i 3-4 timmar. Slå på proteinet i ett kallt skum, häll avkramat kamilleavkok. Applicera på torrt hår i 30 minuter. Ansök om en månad, en gång i veckan.

Äggsmask med henna för att stärka håret

Ingredienser: Olivolja (1 msk.), Färglös Henna, Brandy (1 tsk. Varje), Honung (1 tsk.), Äggula (1 stycke). Blanda, applicera på håret i 40 minuter, skölj sedan med neutralt schampo. Om, när du spola, tillsätt en droppe essentiell olja till vatten, kommer det att göra håret friskt och ge dem en behaglig lukt.

Honung och äggmask med gröna lök

Ingredienser: äggula (1 st), honung (2 msk), finhackad lök (2 skedar). Blanda försiktigt i en homogen uppslamning. Ska göra komposition som liknar majonnäs. Ansök om 1 timme. Täck huvudet med varm polyeten eller lägg på en badlock, linda en handduk över toppen. Skölj med lätt schampo, varmt vatten med några droppar eterisk olja.

Applicera masken i flera månader, sluta inte halvvägs, och ditt hår blir silkesikt, vackert och behagligt att ta på.

Mitt hår. Roux

Allt för ditt hår

Vård och hälsa

Äggsmaskar för hår hemma

Ägg är en av de mest prisvärda och mångsidiga produkterna som används i hemmet kosmetologi. Användbara element som ingår i det, tränger lätt in i huden och håret och absorberas väl. Fonder som bygger på det bidrar till att eliminera många problem som verkar vara ömsesidigt exklusiva - till exempel ökade fettinnehåll och torrhet i strängarna. Dessutom ökar användningen av ägg utåt inte koncentrationen av kolesterol i blodet. Denna ingrediens är praktiskt taget säker, effektiv och är därför en del av vårdmedlen för varje smak. Äggsmask för hår hemma - en win-win för dem som föredrar naturliga hemlagade kosmetika som köpts.

struktur

Cirka 2/3 av ägg (i vikt) är protein, resten är äggula. Protein består huvudsakligen av proteiner och vatten. I äggula, förutom vitaminerna A, E, D, B6 och B12 finns det fettsyror som är nödvändiga för krullningar, såväl som nikotinsyra, biotin, tiamin, riboflavin. Alla dessa ämnen har en positiv effekt på håret, vilket bidrar till att de återställs och skyddas mot yttre skador. Slutligen är äggulan rik på spårämnen som ger näring till huden och förbättrar intracellulär metabolism.

I stor utsträckning beror äggets sammansättning av var fåglarna bor och hur de matas. I ägg av hushåll som inte bara odlas på blandat foder, finns det fler näringsämnen än i deras "följeslag" ägg från kycklingsgården.

Äggula eller vit?

För tillverkning av masker används ibland hela ägg hela (utan skal), och ibland - bara vit eller äggula.

 • För torrt hår, mjäll, tippsektion, är det att föredra att använda äggula. Det ger pärlorna allt som behövs för normal tillväxt och utveckling av krullar.
 • Med ökat fett är det bättre att använda bara protein eller ett helt ägg. Protein torkar hårrötter och förenklar processen att kamma och stylera, utjämna nagelskalorna och fylla porerna. Det är tack vare proteinkrullarna blir glänsande och fjädrande. Det återfuktar, ger elasticitet och skyddar mot bräcklighet. Protein innehåller ett slags "byggmaterial" för hår och skapar ett skyddande skikt på ytan.

Maskaregler

Användningen av hemmetoder baserade på ägg har vissa särdrag.

 • Det är bättre att använda färskt hemlagad och inte lagra ägg.
 • De borde vara små. Det antas att ägg av unga kycklingar är mer värdefulla: det finns en hög koncentration av användbara ämnen. Det är bättre att ta flera små ägg än en stor eller gammal.
 • Ägget ska värmas upp innan du börjar förbereda masken. Därför är det nödvändigt att hämta det ur kylskåpet en halvtimme innan proceduren börjar och stå vid rumstemperatur.
 • Före användning måste ägget piskas för att ge en enhetlig konsistens.
 • Med vått hår flödar det lätt, så det är bäst att applicera det på torrt, även om det är smutsigt. Vissa masker appliceras endast på rötterna, andra fördelas längs hela längden av strängarna. Metoden för tillämpning beror på hårets typ och dina mål.
 • Mask håll 30-40 minuter, helst under en handduk eller ett lock. Om du inte sätter på huvudet är det risk att masken torkar ut i luften, och det blir svårt att ta bort det.
 • Produkten sköljs med varmt vatten med ättika eller citronsyra. Varmt vatten kan inte användas: ägget är krökt och fast i håret. Om det finns en olja eller annan fettkomponent i masken, ska den tvättas av med schampo (helst naturlig).
 • Den maximala användningsfrekvensen - 2 gånger i veckan. Vanligtvis används den 1 gång på 7 - 10 dagar. Kursens längd är obegränsat.

Varför är en mask bättre än schampo?

Kosmetikproducenter producerar ofta äggbaserade schampon och balsam. I litteraturen finns det bevis för att den här produkten tidigare användes för att tvätta håret tillsammans med öl.

I princip hindrar ingenting dig från att lägga ett par äggulor till det färdiga schampot eller till och med göra en tvätt från början. Men du måste förstå det:

 • Detta schampo kommer inte att lagras under lång tid.
 • Det är svårt att sprida ägget genom vått hår: det dränerar snabbt och dessutom skummar det mycket.
 • Shampoo har inte alltid tid att agera. Det måste hållas på håret minst några minuter.
 • Med konstant användning av sådana hemmetoder bildar ägget gradvis ett osynligt lager på håret, för vilket de kan bli feta, tunga och förlora volymen. Därför måste hemlagad schampo alterneras med inköpet.

Masker kräver lite mer tid och ansträngning, men effekten av dem är mer märkbar.

Hår Mask Recept

 • Rengöring och återhämtning. Proteiner tas 3 - 4 ägg, en nypa citronsyra och 2 msk. skedar av vit lera i form av pulver. Lera och "citron" stämmer med piskade proteiner, varefter kompositionen fördelas genom håret (betoning bör läggas på tipsen). Efter en halvtimme kan du tvätta av masken. hår - skölj med kyld buljong av mint eller citronbalsam.
 • Förstärkning och stimulering av lökar. Kompositionen framställs av 2 äggulor, 1 msk. citronsaft och ett par teskedar med korg eller olivolja. Det gnids i hårbotten och appliceras på håret. Huvud omslaget med en handduk. Efter 30 minuter tvättas masken av med schampovatten.
 • Minskad greasiness och tillväxtstimulering. Om håret är kort, då nog 1 msk. skedar av brandy, 1 äggula och ett par droppar lavendelolja. Om nödvändigt kan antalet ingredienser fördubblas. Masken gnids i hårbotten och fördelas över hela längden av trådarna, varefter de är inslagna i en film eller handduk. Skölj av det utan att använda schampo. I verktyget kan du lägga till 1 msk. sked vegetabilisk olja. I detta fall kommer masken att få en närande effekt, men det kommer inte att fungera för att tvätta det utan schampo.

Recept för torrt, skadat, sprött hår

 • Fuktgivande och tillväxtstimulerande mask. Ta 1 äggula, 1 msk. sked flytande honung, 1 msk. sked brandy och 1 msk. sked av aloe juice. Blandningen appliceras i 30 - 40 minuter, täckt med en film på toppen. Det är nödvändigt att tvätta av masken med naturligt schampo, varefter det rekommenderas att skölja håret med avkok av kamomill eller surgjort vatten.
 • Firming och läkningsmask. Den är gjord av 1 äggulla, 1 tsk lätt värmd flytande honung, 1 tsk burk (persika, mandel) olja. Masken appliceras på hårbotten och håret längs hela längden, inkuberas i 30-40 minuter. Applicera det minst en gång i veckan.

För tillväxt

 • Vitlök - rosmarin mask. För dess förberedelse ta 2 tsk av färsk vitlökjuice, 10 droppar rosmarin eterisk olja och 3 äggulor. Blandningen ska appliceras på hårrötterna och massera försiktigt in i huden. Du kan skölja av produkten efter 20 minuter, eller till och med tidigare, om det finns en stark brinnande känsla. För att neutralisera luktsträngarna sköljdes med surgjort vatten.
 • Senapsmask. 1 msk. sked senap utspädd med varmt vatten. Till det tillsätt 1 äggula och 1 tsk socker, samt (valfritt) 3 till 5 droppar kanel eller rosmarin eterisk olja. Om krullarna är torra, kan du lägga till en blandning av 1 tesked av någon basolja. Verktyget appliceras endast på hårrötterna, varefter det är lätt att massera dem. Efter 15-20 minuter tvättas masken av.

Att stärka och öka volymen

 • Mask med kefir och kakao. För tillagning i 1 äggula blandas de i 1,5 tsk kakao, varefter blandningen späds med lätt uppvärmd kefir till konsistensen av flytande gräddfil. Masken appliceras över hela längden av håret, insvept i en film och lämnas ensam i 30-40 minuter. Tvätta av kompositionen kan vara en delikat schampo.
 • Choklad - honungsmask. På vattnet bad smälta 5-6 klyftor av bitter choklad och 1 msk. sked av honung, lägg till dem 2 äggulor och 1 msk. sked olivolja eller ricinolja. Masken fördelas över hela längden på håret och lämnar i 40 minuter, eller till och med en timme under locket, tvättas sedan av med schampo.

Masker - balsam för glans

 • Yoghurt. 1 slagen ägg blandat med 100 ml vanlig yoghurt. Sprid denna blandning genom håret och skölj med schampo om 15-20 minuter.
 • Daisy. 2 msk. skedar av torrkamille hällde 50 ml kokande vatten. Efter 3 timmar filtreras infusionen och blandas med 1 piskad äggvita. Balsammen gnids i håret och lämnas i 15-20 minuter. Efter torkning kan huvudet tvättas på vanligt sätt.

I allmänhet går ägget gott med nästan alla ekologiska ingredienser, så recepten för masker kan uppfinnas på egen hand, styrda av allmänna principer. Till skillnad från senap, peppar eller droger (vitaminer, syror), kommer ett ägg alltid till god användning, även om själva masken inte är mycket framgångsrik eller svår att tvätta bort.

Vad är ägg för hår bra för? Vi behandlar hår och gör masker

Bland de produkter som har en positiv effekt på hårets hälsa är den främsta platsen upptagen av ett kycklingägg.

Det har en stor mängd proteiner, vitaminer och näringsämnen som har en positiv effekt på håret.

En rå ägg är ett effektivt hemmedel som kan återställa hårets skönhet, silkiness och naturlig glans.

Vad är användbart?

Kycklingägg innehåller en stor mängd näringsämnen. Många av dem hjälper till att skydda lockar, fuktar och gör mer hälsosamma hårsträngar.

Sammansättningen av kycklingägg innehåller följande delar som är fördelaktiga:

 • vitaminerna A och E;
 • fettsyror;
 • B-vitaminer;
 • vitamin D;
 • nikotinsyra;
 • pyridoxin;
 • avidin;
 • ovomukoid;
 • riboflamin.

Var uppmärksam! Äggula innehåller mycket mer näringsämnen än protein.

Alla substanser har en terapeutisk effekt som har en positiv effekt på trådarna. De bidrar till:

 • stärka hårfollikeln;
 • accelererad tillväxt
 • eliminera splittrade ändar;
 • eliminera mjäll och eliminera hudirritation
 • göra krullarna mjukare och silkeslen
 • returvolym och glans till sjukt hår;
 • regenerera utvecklingen av nya glödlampor;
 • aktivera hårväxt
 • Aktivt återfuktar och återställer strukturen hos sköra hår.

Regler för ansökan

Det finns allmänna regler om hur man använder ägg för olika typer av hår som är viktiga att följa.

 • Ägg ska alltid vara färska.
 • Vid masker måste ägget hållas varmt så att det inte är kallt.
 • Efter beredning av masken omedelbart behandlade lock.
 • Det rekommenderas för ett större skum att vispa produkten med en visp.
 • För att förhindra att agenten rullar upp och inte har problem med att ta bort den från krullarna, är det nödvändigt att använda varmt, inte varmt vatten.
 • Masken appliceras på torra eller våta strängar.
 • Håll kompositionen minst 10 minuter.

Tips! För en effektivare effekt rekommenderas att värma huvudet med en hatt eller en handduk.

Trots det faktum att ägg har fantastiska helande egenskaper och deras användning inom hårvård har bara positiva resultat rekommenderas det att testa för allergier i förväg. Om huden inte uppträder rodnad eller irritation, kan du säkert använda den här produkten för att behålla hårets skönhet.

Så tvätta håret

Ägg kan användas för att tvätta håret.

Äggschampon kan ersätta de dyraste kosmetiska preparaten genom sina fördelaktiga egenskaper.

Du kan bara använda äggula eller protein, och du kan göra hela kompositionen till att göra hemlagad schampo och lägga till olika ingredienser.

Proteinschampo

Protein 2 ägg, vispa noggrant med en visp och applicera det resulterande skummet på strängarna. Vänta tills blandningen torkar och skölj sedan med varmt vatten.

Varning! Använd inte mycket varmt vatten. Proteinet kan curl upp och det kommer vara problematiskt att tvätta det.

Av äggulor

I förmåga att driva äggulorna, som måste rengöras i förväg från venerna och slemhinnan. Tillsätt en liten mängd vatten. Det ska vara coolt. Använd en visp, slå massan för att göra konsistensen av smeten.

Spreda äggulorna i lite fuktiga strängar. Håll shampoo på håret i minst 5 minuter. Vätt sedan huvudet och slå skummet på strängarna. Tvätta håret som ett vanligt schampo, och tvätta sedan blandningen med rent varmt vatten. Balsam och sköljning efter schampo kan inte tillämpas.

Maskrecept

Vi presenterar en mängd olika äggmasker med extra ingredienser. De har alla olika effekter och tjänar olika syften.

Med älskling

Denna mask stärker hårsäckarna och förhindrar håravfall. Detta är en av de många honungsmaskorna.

Den har en liten färgningseffekt. Blondiner kommer att få en trevlig snövit nyans, och brunhårda kvinnor kommer att ha en gyllene nyans av lockar.

Lägg till en sked full av honung och ett par skedar vatten till 2 äggulor. Mixer att slå mycket. Applicera på vått hår och skölj med vatten efter 15 minuter.

Tips! För blekningseffekten kan blondiner tillsätt en halv citronjuice till masken.

Med kefir

Masken kommer att ge ditt hår en naturlig glans och hjälpa till att bota mjäll. För att ge curls effektivare näring kan kefir ersättas med yoghurt eller fettkrämer.

 • hög fetthalt - 2 msk. l;
 • 2 äggulor.

Till 2 matskedar av fat kefir tillsätt 2 äggulor. Slå blandningen upp till skummet och applicera på lite fuktigt hår. Håll i 25 minuter och skölj.

Gör proceduren 1-2 gånger i veckan.

Med konjak

Denna mask är lämplig för dem som har fet hår, accelererar behandlingen av fet seborré. Det gör också krullarna lydiga, smidiga och trevliga att röra vid.

 • Cognac - 50 ml;
 • honung - en tesked;
 • 2 äggulor.

50 g brandy blandat med 2 äggulor och en tesked honung. Smörj blandningen noggrant och applicera på trådarna. Var särskilt uppmärksam på rötterna. Håll blandningen på huvudet i 7-10 minuter.

Använd verktyget var 7-10 dagar.

Om du gillar denna mask rekommenderar vi dig att bekanta dig med andra recept baserat på brandy och ägg.

Med oljor

Verktyget har en helande effekt. Strängar får en trevlig glans, ser levande och silkeslen ut.

 • kycklingägg
 • mandel eterisk olja - 5 droppar;
 • olivolja - konst. l.

Slå på ägget och tillsätt en sked olivolja och 5 droppar mandelolja till den. Tillsätt en liten mängd morotjuice och slå allt grundligt. Applicera på lite fuktigt hår och håll i 15 minuter.

Applicera en gång i veckan i en månad.

Med lavendel

Introducerar en av de populära proteinbaserade maskerna. Det här verktyget kan återställa skadade lockar, minska aktiviteten hos hårbotten i hårbotten, har en tonisk egenskap.

 • äggvita;
 • rött vin - 50 g;
 • lavendelolja - 5 droppar.

Tillsätt 5 droppar lavendelolja till proteinet och 50 g rött vin. Ingredienserna är grundligt blandade och bättre slå. Applicera masken på håret och tvätta den efter 10 minuter.

Använd blandningen en gång i veckan under lång tid.

Förresten! Masker kan valfritt växla med varandra. Men glöm inte att ge ditt hår en vila.

Lamineringsträngar

Varje tjej kan självständigt utföra laminering hemma. Att använda ägg gör ditt hår livligt och vackert, som i reklamfilmer. Denna produkt fyller effektivt hårets hål och täcker dem med en pålitlig, skyddande film.

Det visar sig vara en utmärkt kosmetisk effekt, som också har en positiv effekt på hårets tillstånd. Laminering med ägg har också en helande effekt.

För det förfarande du behöver:

 • matsked mayonnaise;
 • 2 ägg;
 • en sked yoghurt;
 • sked av burdock olja.

Alla ingredienser blandas grundligt och appliceras på trådarna. Använd sedan en hårtork värm krullarna i 20 minuter med en het stråle. Tvätta av masken med schampo.

Förresten, rekommenderar vi, tillsammans med laminering, även masker med burdockolja. De accelererar hårväxten, ger ännu mer glans och förhindrar håravfall.

Användbar video

Vi rekommenderar också att du läser videon om äggbaserade masker. Den beskriver hur man förbereder dem, applicerar och tvätter av kompositionen.

slutsats

Ett vanligt kycklingägg har stor nytta för håret. Kursansökan av medel baserade på den kommer att vara nyckeln till friska strängar. Vi kommer dock ihåg att det rekommenderas att göra proceduren inte mer än 2-3 gånger i veckan. Tillämpningen av masken är 1-2 månader. Och var noga med att ta en paus i 2 veckor före den nya kursen av äggmasker.

Äggsmask för hår: en samling av de bästa recepten och rekommendationerna för användning

Om det inte finns något schampo till hands, och du måste skölja huvudet snabbt och med hög kvalitet, kommer det lätt att bytas ut med en ägghårmask. Visst hörde alla om det, men brukade främst ge näring till rötterna och återställa nedskärningarna. Om hennes rengöringsegenskaper, känner få personer. Och detta är inte hela paletten av dess användbara åtgärder. Det gör det möjligt att minimera användningen av affärsverktyg och komplettera dem med naturliga.

effekt

Korrekt förberedd och kompetent använd äggmask löser många problem i samband med tillståndet av hår och rötter:

 • används från att falla ut, näring rötterna med alla nödvändiga aminosyror och vitaminer: det eliminerar detta sveda och varnar det;
 • renar från förorening
 • aktiverar produktionen av kollagen och elastin - som ett resultat blir håret elastiskt och elastiskt;
 • normaliserar metaboliska processer på cellulär nivå;
 • skapar en skyddande barriär mot externa aggressiva faktorer
 • användbart för torrt och sprött hår, eftersom det har fuktgivande och återbildande egenskaper;
 • gör dem starka och starka;
 • påskyndar tillväxten
 • eliminerar mjäll
 • Bra för splittrade ändar, vilket ger en regenererande effekt på skadad vävnad.
 • förbättrar subkutan blodcirkulation.

Den kemiska sammansättningen av ägg förklarar egenskaperna hos deras masker, användbara för hår:

 • rötterna är näring med vitaminer: retinol (A), kalciferol (D), tokoferol (E), pyridoxin, pantoten, riboflavin (grupp B);
 • normalisera blodcirkulationen och metabolismmineralerna: järn, magnesium, kalium, fosfor, kalcium, natrium, zink;
 • aminosyror är väsentliga för cellernas normala funktion;
 • lecitin är ett byggmaterial som är nödvändigt för att reparera skadade celler, tränger djupt in i varje hår och förnyar det från insidan;
 • fuktar och förbättrar tillståndet av torra hårfettsyror: linolsyra, linolensyra (fleromättad), palmitolsyra, oleinsyra (monoättad), palmitinsyra, stearinsyra, myristisk (mättad).

Men kom ihåg att alla dessa näringsämnen koncentreras huvudsakligen i äggula. Om du bara gör masker från honom eller från hela ägg, kommer de att ha alla ovanstående egenskaper. Men de produkter som framställs av protein kommer inte att ha något att göra med dem.

Indikationer och kontraindikationer

 • torrt hår
 • spröd;
 • försvagad, tunn
 • mjäll;
 • förlust (om denna sjukdom kan hittas här);
 • delade ändar;
 • skadliga arbetsförhållanden (ångor, hög temperatur, kemisk produktion) eller bosättning (ogynnsam ekologisk region).
 • fet hår (för dem kan du använda masker uteslutande från äggvita, eftersom äggulan inte har torkegenskaper och påverkar inte talgkörtlarna);
 • lockigt - de blir ännu tuffare och stygga;
 • efter laminering - håret blir helt enkelt till livslöst hängande släp.

Många källor innehåller information om frånvaron av kontraindikationer för användning av äggmasker. Du borde inte lita på henne, för det är just på grund av detta att problem kan börja efter deras användning. I dessa fall är det bättre att plocka upp något annat naturligt botemedel: för oljigt hår - från protein, för lockigt - butiksspecialiserat, för laminerat behöver de inte alls.

När det gäller curliness, kan reaktionen mot ägget vara tvetydigt. Någon i en recension skriver att krullarna efter sådana masker, tvärtom, blir mjuka och lydiga. Men i de flesta fall är situationen beklaglig - deras kamning är mycket svår.

 • obehaglig ägglukt, som försvinner när håret torkar och återkommer när det är vått (efter en dusch, regn eller pool);
 • styvhet, olydnad;
 • allergiska reaktioner: klåda i hårbotten, hyperemi, utslag etc.

Med biverkningar av äggmasker är det inte så enkelt. Någon känner sig illamående efter dem lukten på håret. Andra hävdar att det inte finns något sådant. I vilket fall som helst kan detta problem hanteras med eteriska oljor (ett sköljrecept kommer att ges nedan).

Hur man gör

beredning

Ungefär en timme före tillagningen måste det önskade antalet ägg avlägsnas från kylskåpet. Kall det är oönskade att blanda med andra produkter.

Disken ska inte vara metall eller plast. Slå bättre med en visp, mixer eller nedsänkningsblandare. Detta kommer att ge den nödvändiga massenhetligheten utan klumpar som kan komma ihop i håret.

För att göra hemlagad kosmetika är alla vana vid uppvärmning av oljor och honung, men i det här fallet måste du vara mycket försiktig och se till att de är knappt varma. Höga temperaturer är en garanti för att ägget (och det första proteinet) rullar upp och skämmer bort blandningen med flingor. Detsamma gäller för alla andra vätskor i dess sammansättning (mjölk, vatten, avkok av örter, etc.).

För referens. Äggvit koagulerar vid 60 ° С, äggula vid 65 ° С.

Testkontroll

Vid extern användning av äggmasker är allergiska reaktioner extremt sällsynta, men denna risk bör minimeras. Den beredda blandningen appliceras först på det mest känsliga området med tunn hud: handled, inre armbåge, bakom örat. Efter 15 minuter tvättas det av och sedan spåras resultatet. Om under dagen (det är bättre att vänta inte ett par timmar, men längre) kommer det inga tecken på allergi (hudutslag, rodnad, klåda, etc.), proceduren kan utföras.

Samtidigt kom ihåg att på detta sätt kontrolleras allergi av extern användning inte bara för äggmasker, men också för alla andra ingredienser som utgör den. Till exempel med konjak kan det inte orsaka några biverkningar, och med citron kan det leda till omfattande hudirritation.

En sak: En allergi kan inträffa mycket senare än en dag, till följd av en lång och regelbunden användning av masken, när allergenet ackumuleras i tillräcklig mängd i kroppen. Därför ger denna testkontroll inte en 100% garanti.

infliction

Äggsmaskar har utmärkta rengöringsegenskaper och fungerar som schampo. Därför rekommenderas de att appliceras på smutsigt hår. Förtorka dem behöver inte.

Först gnidas blandningen aktivt i rötterna. Intensiv massage i hårbotten kommer att förbättra effekten av äggmasken. Därefter fuktas hennes händer med vilket hår är rakt sträng efter sträng. Separat kan du doppa in tipsen om den delas upp. Men var försiktig här: citron och alkohol förvärrar sitt tillstånd, så se upp för kompositionens aggressivitet.

Därefter ska håret vara knäppt på toppen av huvudet så att det inte smuler. För att påskynda återhämtningsprocessen är värmen tillverkad av ett duschlock och en handduk.

Det är inte värt att hålla en äggmask på huvudet länge, eftersom det tenderar att torka ut och bilda en hårdvårdskorsta. Därför kommer 20 minuter att vara tillräckligt.

spolning

Speciell skicklighet kräver tvättning av äggmasker, varefter ofta kommer besvikelse, om du inte vet hur man gör det korrekt.

Huvuduppgiften - att tvätta bort allt utan rester. För att göra detta, efter schampo i vattnet för den första sköljningen behöver du tillsätta citronsaft (0,5 koppar per liter).

En annan uppgift är att eliminera den obehagliga lukten. Vilken olja som helst tillförd till vatten för den andra sköljningen (10 droppar per liter) kommer att klara av det.

Och den sista uppgiften är inte att låta ägget krulla. För att göra detta måste du välja rätt temperatur för sköljning av vatten: det ska inte vara varmt.

Shampoo är inte nödvändigt att använda, eftersom äggmaskerna själva utför sin roll. Men om andra komponenter är dåligt tvättade kan du ansöka. Det ska dock vara mjukt och utan silikon - ett barn kan helt klara av den här uppgiften.

rekommendationer

För att göra den mest effektiva masken av ägg hemma, följ ett antal rekommendationer.

På valet av ägg

För beredning av masker bättre att ta kycklingägg. Vaktel är för liten, de behöver mycket, det är svårt att bryta, och recepten är inte designade för dem. De har mer aminosyror, men kyckling rikare i fettsyror, som bara behövs för torr hårvård. När det gäller resten (ankor, kalkoner, etc.) är uppsättningen användbara ämnen i dem inte längre så olika, därför är det bättre att inte betrakta dem som ett lämpligt alternativ.

Eventuella ägg anses vara användbara som möjligt i 7 dagar efter att kycklingen har lagt dem. Därefter börjar de flesta bioaktiva ämnena att förångas genom de små porerna på skalet. Därför bör i butikerna leta efter en produkt märkt "D" (diet) och inte "C" (kantiner): deras genomförandeperiod bör inte överstiga en vecka.

Det är ännu bättre att använda gårdägg, hembakade ägg för beredning av masker, som det inte finns några tvivel om.

Experter rekommenderar att man föredrar små ägg: Enligt forskningen är koncentrationen av användbara ämnen högst i dem. Men deras färg påverkar inte detta.

Och andra tips

Överstiga inte de doser som anges i recepten.

Applicera den beredda blandningen omedelbart, förvara inte den för återanvändning. Allt som är kvar, kasta bort det.

Om kompositionen innehåller aggressiva ingredienser (alkohol, senap, peppar), försök att hålla blandningen inte i ögonen eller näsan, annars kommer slemhinnorna att irritera sig. I det här fallet tvättas de med mycket kallt vatten.

Procedurer kan utföras ett par gånger i veckan. Full kurs - 10-12 masker: allt beror på hur snabbt problemet löses (fallouten slutar, läkning är läkt, mjäll försvinner etc.). Då ska håret ges en vila (byt sammansättning av organet för att ta hand om dem).

När du väljer ett recept ska du styra av vilka egenskaper en äggmask har. Dess syfte kan något, men ändras ändå på grund av att andra ingredienser inkluderas.

recept

Doserna i recepten ges för medelstort hår (upp till axlarna). Om de är lägre ökar proportionerna; om högre - minska. Det kommer att räcka för att blanda på huvudet en gång för att förstå om du kommer att ha tillräckligt med det eller inte.

Om konsistensen är för tjock, späd ut masken med örtdekor eller kefir. Om flytande vetemjöl, men det bildar klumpar, så rör om dessa blandningar kommer att behöva försiktigt.

Med äggula

En av de bästa fuktgivande maskerna - från äggulorna. Dessutom är de mest näringsrika, eftersom bioaktiva ämnen är koncentrerade i dem. Det enda negativa - lukten på håret efter dem känns starkare.

Moisturizing. Grind 2 äggulor med ett val av 30 ml kosmetisk olja att välja: Castorca, mandel, kokosnöt och jojoba passar väl ihop med detta recept.

För behandling av nedskärningar. Slå 2 yolks med 30 ml vegetabilisk olja att välja mellan: solros, olivolja, sesam.

För glans. Slå 2 äggulor med 20 ml mjölk. Tillsätt en droppe eteriska oljor av citron, apelsin och enbär.

För att skina och stärka. Slå 2 äggulor med 30 ml cognac, tillsätt 15 ml ricinolja.

Åtstramande. Slå 2 äggulor med 150 ml kefir.

Näringsrik. Slå 2 äggulor med 50 g honung.

För att aktivera tillväxten. Slå 2 äggulor med 20 g senap (redan ångad). Tillsätt 30 ml olja. Applicera endast på hårbotten.

För att aktivera tillväxten. 2 äggulor blandas med 20 g öljäst, lämna en kvart i timmen. Applicera endast på hårbotten.

Från äggvita

Dessa masker är exakt motsatsen till äggula. De är kontraindicerade för att ta hand om torrt hår, men är idealiska för fet, eftersom de har uttalat torkegenskaper. Men det blir mycket svårare att tvätta dem, för det är de som bildar filmen och torkar snabbt. Därför är huvudregeln inte att hålla dem i mer än 10 minuter.

Nackdelar: Koagulera snabbt vid höga temperaturer, svårt att tvätta bort.

Allmänt matlagningsschema:

 1. Separera det vita från äggula.
 2. Slå det med en visp till ett skum.
 3. Blanda med resterande ingredienser.
 4. Slå med en mixer eller nedsänkningsblandare.

Proteinmaskan ska vara luftig och lätt i konsistens.

Att reparera skador. Slå 2 proteiner med 5 ml äppelcidervinäger, 10 g glycerin och 15 ml olivolja.

Moisturizing. 2 piskprotein med 30 ml tung grädde.

För att aktivera tillväxten. Häll 15 g öljäst med mjölk, lämna i 15 minuter, tillsätt 1 protein.

För glans. 2 piskprotein med 50 g avokado-massa.

För jämnhet och silkighet. 2 piskprotein med 15 g honung och 20 ml kokosnötolja.

Moisturizing. 2 piskprotein med 50 g majonnäs och 20 ml yoghurt.

För förtydligande. 50 g kamilleblommor häller 200 ml kokande vatten, lämnar i 4 timmar, stam. Blanda med 1 protein.

För behandling av nedskärningar. Blanda 20 g marigold och ungt näsduk, brygg 200 ml kokande vatten, lämna i 2 timmar, dränera. Lägg till 2 ekorrar.

För glans. 50 g kamille bröd 200 ml kokande vatten, insistera 4 timmar, stam. Blanda med 1 protein. Tillsätt 50 ml brandy.

Rengöring och avlägsning av oljig glans. 1 protein blandat med 30 ml citronsaft, tillsätt 100 ml infusion av kamomill och 2 droppar lavendel eterisk olja.

Hela ägget

 • Med ägg och honung

En av de mest näringsrika och fördelaktiga är ägg-honungsmask. Håret efter det blir glänsande och elastiskt, och får också ytterligare skydd mot negativa faktorer. Därför rekommenderas det främst för dem som lider av skadliga arbetsförhållanden eller levnadsvillkor.

Minus: lämnar en känsla av klibbighet. För att undvika detta är det nödvändigt att skölja huvudet ordentligt med vatten med tillsats av citronsaft.

Blanda 1 slagen ägg med 50 g honung. Du kan också lägga till kosmetiska och vegetabiliska oljor och kefir.

Rekommenderas för ägare av normalt och kombinerat hår. Citron torkar lite dem. Minus: kontraindicerat att ta hand om torrt hår - deras tillstånd kan förvärras.

Blanda 1 slagen ägg med 30 ml citronsaft. För densitet kan du lägga till majonnäs i vilken mängd som helst.

Rekommenderas för fuktgivande torrt hår. Minus: du måste spola försiktigt, annars finns det en känsla av greasiness, som efter oljemaskorna.

Blanda 1 slagen ägg med 50 ml majonnäs. För normalt och kombinerat hår rekommenderas att tillsätt lite citronsaft.

En av de bästa maskerna: slutar falla ut, lämpad för vård av någon typ av hår. För feta livsmedel, välj 1% kefir och protein, för normal och kombinerad - 2,5% kefir och hela ägg, för torra - 3,5% kefir och äggula.

Av minuserna i recensionerna klagar ofta på äggsyra lukten. Ett par droppar eteriska oljor som läggs till sköljvattnet löser dock detta problem.

Blanda 1 slagen ägg med 50 ml kefir. Dessa masker är universella, så de kan inkludera alla ingredienser.

Med oljor

Fuktar rent torrt hår, behandlar behandling och brittleness. Det finns emellertid flera signifikanta nackdelar. Först är de mycket tvättade, därför behöver de användning av schampo. För det andra kan de lämna en känsla av greasyhet och fetthet, som inte går bort även efter noggrann sköljning i flera vatten. För det tredje rekommenderas att värma oljorna i maskerna för att öka deras bioaktivitet, och i kombination med ägg bör det ske mycket noga så att de senare inte koagulerar. Annars måste kokningsprocessen börja från början.

Rekommenderas för dem som lider av säsongsbundna fallout. Blanda 1 slagen ägg med 20 ml burdockolja. Du kan lägga till tjockleken på lite honung och vetemjöl.

Rekommenderas för torrt hår. Lämplig för dem som ofta använder hårtorkar, strykjärn eller tång. Det kommer att uppskattas av dem som måste arbeta med höga temperaturer (i köket, på fabriken etc.). Blanda 1 slagen ägg med 20 ml castorca.

Den har en mild effekt, bildar en skyddande film. Rekommenderas efter aggressiv frisör - curling, färgning etc. Blanda 1 slagen ägg med 50 ml oliverad olja.

Rekommenderas för dem som efter den vanliga äggmasken blir hår för hårt. Blanda 1 slagen ägg med 20 ml kokosnötolja. Du kan lägga till 20 ml kefir, mjölkkräm högsta fettinnehåll.

Med alkoholhalt

Ovanliga masker, eftersom ägget måste blandas med alkoholhaltiga drycker. Detta gör dem mångsidiga, dvs de kan användas för att ta hand om normala, kombinerade och till och med feta hårtyper. När det gäller torr, kommer äggulan att mildra den aggressiva effekten av alkohol, så för dem är sådana masker inte kontraindicerade, men de behöver fortfarande användas med försiktighet.

Hopp i öl är ett lagerhus av fytoöstrogener, kvinnliga hormoner som aktiverar hårväxten. Jäst i sin komposition utför samma funktion. Därför rekommenderas denna äggmask främst för de som lider av prolaps och vill växa en tjock, lång flätad fläta.

Blanda 1 slagen ägg med 50 ml mörk ofiltrerad öl.

Ger håret en underbar glans och lätt kastanjebrunt färg. Blanda 1 slagen ägg med 30 ml brandy. Du kan lägga till älskling, någon olja.

Huvudfunktionen hos dessa masker är att främja hårväxten. Blanda 1 slagen ägg med 50 ml vodka.

Effektiviteten hos äggmasker bör inte tvivlas: det är bevisat av tid och ett stort antal positiva recensioner. Det viktigaste är att göra dem korrekt för att inte bli besviken i resultaten.

Vi rekommenderar även andra hårmaskar:

Hur är äggmasker för hår användbart?

Temat för skönhetshår sköter alla representanter för den vackra hälften av mänskligheten. Vilka tjejer gör inte deras flätor attraktiva: de räta, krulla och vrida. Men allt detta är bara relevant när din frisyr lyser med hälsa och styrka. Det återstår att hitta ett sätt att göra håret vackert. Och ingenting kan klara av denna uppgift än en äggmask för hår.

Farmor tips för moderna skönheter

Ofta är ett ägg huvudämnet av mormors masker. Oavsett om det är en mask för förstärkning, näring, återhämtning eller för hårväxt. Utan denna värdefulla produkt i kampen för ett attraktivt hårhår räcker inte. Det är naturligtvis blandat med andra ingredienser för större effekt. Men det är möjligt och utan recept att använda vanlig äggula. Det är i det att äggets hela magiska kraft är koncentrerad.

Vad är användningen av äggula

Ägg är ett förråd av naturliga näringsämnen. De innehåller aminosyror, mineralsalter, vitaminer (D, B, B2, A), lecitin, kolesterol, protein, varav de flesta är belägna i äggula. Tack vare alla dessa spårämnen har hårmaskor från ägg en positiv effekt på restaureringen och förnyelsen av folliklarna.

Även om det verkar som om du har ganska attraktivt och glänsande hår, kommer förebyggande förfaranden aldrig att vara överflödig. Försök bara tvätta huvudet med en äggula en gång i veckan. Det skummar utmärkt och renar, så det behöver inte användas shampoo. Sådana sessioner har en utmärkt skyddande effekt som förhindrar skador och håravfall. De lägger också till glans och silkighet mot dina lockar, och det räcker inte med det. Protein används också, men oftare tillsätts blandningen för snabbfettande rötter, eftersom den har en torkande effekt.

Applicera masker i korrekt form

För att farmorens recept ska gynna, måste du använda våra förfäders små hemligheter när du förbereder en ägghårmaske. Det finns inget knepigt i det här, det viktigaste är att inte glömma dem.

 1. Försök att använda hemlagade ägg. Var kan man få dem? Köp från mormor från byn. Faktum är att byägg är mycket mer användbara. De bärs av kycklingar som matas på naturligt gräs och samma spannmål. Endast friska fåglar kan bära friska ägg.
 2. När du blandar ingredienserna, se till att de är alla vid rumstemperatur. Så kompositionen absorberas snabbare och kommer att ge fler fördelar. Om några ingredienser finns i kylskåpet, ta bort dem i förväg.
 3. Det är möjligt att förbereda en blandning i alla varor utom metall. Detsamma gäller skedarna, vilka är blandade komponenter. Sällan innehåller produkter som innehåller syror till medicinska blandningar, som i kontakt med metallen förlorar sina fördelaktiga egenskaper.
 4. Äggblandningar appliceras på torrt hår. Detta görs så att blandningen inte smälter och strömmar ut under plastlocket.
 5. Skölj dem bättre med varmt eller kallt vatten. Förresten, var inte lat för att förbereda ett speciellt källvatten för sådana förfaranden. Det är också användbart att använda smältvatten för att tvätta håret. Den hälls i en plastflaska, frystes i två till tre dagar, varefter den tinas, filtreras och tvättas huvudet.
till innehållet ↑

De bästa recepten för äggmasker

Som nämnts ovan kan alla hemgjorda äggmasker för hår både återställa, lägga till och stärka samtidigt. Men det finns recept som används för att hantera ett visst problem. Din huvuduppgift är att identifiera detta problem för att själv välja receptet som passar dig både i komposition och i hårtyp.

Förstärkning av blandningar

Det enklaste och beprövade starka receptet är en mask för hår som tillverkas av mjölk och ägg. Om rötterna är benägna att torka, använd inte protein. I stället för ett helt ägg slår du två äggulor med en liten mängd mjölk (2-3 korgar). Mängden mjölk beror på längden på dina flätor. Applicera milkshake från rot till spets. Håll ca 40 minuter under plastlocket. Denna blandning ger näring till hårbotten, skyddar den mot mjäll.

En annan äggmask för torrt hår består av gräddfil, honung och äggula. Blanda alla ingredienser i lika stora proportioner. Tillsätt några teskedar olivolja där. All. Blandningen är klar. Håll den i 30 minuter.

Om rötterna är feta, använd sedan en äggvit hårmask. Dess sammansättning är enkel: ett protein, 40-50 g mjölk, 20 gram konjak och aloeolja. Den senare kan bytas ut med löv- eller havtornsolja. Allt blandas i en maträtt, appliceras och tvättas på samma sätt som föregående mask. En hårmask som är gjord av vaktelägg är också användbar. I något recept kan ett kycklingägg ersättas med tre vaktelägg.

Ägg hårväxt masker

För att förbättra hårväxten måste du förstärka folliklarna. För att göra detta måste du orsaka ett starkt blodflöde i hårbotten. Detta görs med hjälp av värmekomponenter, oftast, såsom senapspulver eller rödpeppar. Och egenskaperna hos ägg i sådana masker är näring och förstärkning.

Den mest populära äggmask för hårtillväxt görs med senap. Blandningen framställs enligt följande recept. En sked torr senapspulver blandas med två skedar socker, en äggula och en sked ricinolja. Lägg sedan till lite mycket varmt vatten, så att massan blev lik sur grädde. Allt detta appliceras på rötterna och tvättas av i minst 15 minuter, maximalt - på en timme. Om du känner dig mycket starkt obehag, bör du inte plåga dig själv. Spola så snart det börjar brinna. Upprepa denna mask ska vara i två månader var femte dag.

Följande förening bör appliceras mycket noga, det är också nödvändigt att skydda ögonen från det. Blanda en sked av tinktur av rödpeppar med äggula och två teskedar ricinolja. Förvara denna blandning på rötterna ska vara ungefär trettio minuter, om du inte känner obehag.

Innan du gör en mask för håret av ägg, ge dig ett ord som en gång denna procedur är inte begränsad. Trots allt behöver traditionell medicin och kosmetologi pedantri. Men effekten av sådana sessioner kommer alltid att märkas. Det viktigaste är inte att vara lat och älska dig själv.Nästa Artikel
Ansiktsmasker med vitaminer mot rynkor