Hur tvättar man snabbt Henna från hår hemma?


Ofta uppstår frågan hur man snabbt och säkert tvätta av naturlig henna från långt eller kortfärgat hår, svaret är ganska enkelt. Iransk henna - vegetabilisk färgämne, naturlig, naturlig, miljövänlig färg.

Det är möjligt att tvätta Henna med hjälp av kosmetiska eller folkmedicinska lösningar hemma, med hjälp av masker och oljor, blandningar, tinkturer.

Iranska Henna för hår

Kosmetisk granskning

Ta bort röda henna är ganska svårt. Du kan enkelt omhärda trådarna med ofarlig Basma eller kemisk färg, men riskera inte det, eftersom sådan färgning blir heterogen och orange eller gröna nyanser är möjliga. För att undvika sådana konsekvenser måste henna i början tvättas av.

Röd henna på håret

Professionella kosmetika för hennaavlägsnande kan användas inte bara i salongen utan även hemma. Det finns massor av schampon och masker som tvättar bort Henna, som är relativt billiga och ofarliga för hårets struktur. Använd dem ordentligt mer än två gånger. Det rekommenderas att köpa sådana produkter som - Salerm, Colorianne Brelil, Kapous, Estelle Off, Hair Company Hair Light Remake Färg, DECOXON 2FAZE Kapous, Paul Mitchell.

 1. Verktyget Paul Mitchell rekommenderas av mästare-frisörer. Det tvättar omedelbart det röda pigmentet och kräver ingen återanvändning.
 2. DECOXON redan efter den första applikationen tvättar bort rödhåran och gör den en ton mjukare.
 3. Salerm returnerar genast den naturliga färgen och består av naturliga och kemiska ingredienser.
 4. Medverkar Estelle handlingar gradvis och involverar flera användningar, vilket innebär att hårfärgen kommer att vara med en orange nyans och kommer att kräva applicering av en annan färg.
 5. Hår - helt naturligt, örtmedel för återanvändbar tvätt, men skadar inte hårets struktur.

Folkmekanismer

Hemlagade folkrecept hjälper till att tvätta Henna och komma nära din verkliga nyans av hårfärg. Det kommer inte vara möjligt att helt återuppta det omedelbart, eftersom henna varar mycket länge men håret blir inte längre rött.

Återgå till den verkliga nyansen av hårfärg

 • Tvättmedel. Folk säger att ganska bra Henna tvättas med tvål. Denna tvål innehåller ett alkali i sin komposition, vilket helt avslöjar hårets skumma komponenter. Var noga med att göra en oljemask. Sådana procedurer bör utföras i 30 dagar, först därefter kommer färgen att tvättas helt och skuggan kommer att återvända sin nyans, eller det kommer att vara möjligt att omfasera dem till en annan nyans.
 • Soda tvätt. Det är nödvändigt att ta 10 msk. matskedar av läsk för ett glas vatten med tillsats av en sked salt. Applicera blandningen på strängarna med en bomullspanna, håll i ca en timme.
 • Coffee. Ta bort det röda kaffepigmentet är omöjligt. Men att få en mörkare färg är lätt. Det är nödvändigt att kombinera kaffe med henna i en mängd av 4 till 2. Både mark och snabbkaffe kan användas. Färga därefter håret med den resulterande blandningen på samma sätt som vid färgning. Om det inte finns något kaffe, kan du använda Basma på samma princip.
 • Lök. Juice är pressad från skalade lökar. Fuktigt hår längs hela längden. Skölj med varmt vatten.
 • Peppartinktur. Om du använder några alkoholprodukter för att ta bort henna måste du vidta försiktighetsåtgärder. Applicera blandningen endast på strängarna, undvik kontakt med huden, för att inte få brännskador. Håll inte denna tinktur för lång, inte mer än 20-30 minuter, och skölj sedan väl.

Masker med jästa mjölkprodukter

 1. För att mjuka, lätta, släta färgen på röda henna används en mask av gräddfil. För att göra detta appliceras blandningen längs hårets längd och lämnas för att fungera i 60 minuter. Efter tvättning av med varmt vatten och avfettning schampo.
 2. Kefir mask med tillsats av jäst lämnar kvinnor nöjda med deras prestanda. Det rekommenderas att använda det varje dag tills önskat resultat uppnås. 50 gram jäst tillsätts till en kopp fett kefir, blandningen appliceras och tvättas inte i två timmar.
Efter användning av kefir mask

Oljebaserade hemlagade recept

De mest populära verktygen för att ta bort henna med olja. Det rekommenderas att ta precis oljan av olivträdets frukt. Först värm oljan lätt och täck sedan den med trådar över hela längden. Täck sedan huvudet med en handduk eller en polyetenlock och håll blandningen på håret i minst två timmar. Att tvätta den här närande masken ska vara ett speciellt schampo för fet hår.

Foto före och efter användning av olivolja

Sköljning med ättika

Vinäger strider också riktigt med Henna. 3-4 msk sätts till ett bassäng med uppvärmt vatten. skedar av ättiksyra. Det är naturligtvis bättre att använda ädle äpple eller druvätäger för att inte skada hårets hälsa. Högst 10-15 minuter bör innehålla strängar i ett bassäng med ättika, och därefter ska du använda en reducerande balsam. Detta tar bort en anständig procent av hennafärgning.

Bilder före och efter sköljning med ättika

Masker med alkohol

 1. Alkohol öppnar skalans trådar och oljemaskar ritar röda pigment. Så du kan använda 70% alkohol med läsk eller bara varmt vatten, vilket också verkar på hårets struktur.
 2. Vodka tas i en andel av 70 ml per 50 ml olivolja, dessutom tillsätts en sked honung. Olja med honung sätts upp. Håll masken på håret ska vara minst 2-3 timmar.
 3. Cognac blandas med ricinolja 50 till 50 ml. Mask för att hålla 60 minuter. Sedan, utan tvättning, applicera en blandning av kefir och apelsinjuice i lika stora proportioner och lämna i ytterligare 5 timmar.

Hur man tar bort henna från håret direkt efter färgning

Tvätta omedelbart av Henna från långt hår efter färgning är mycket lättare än efter en lång tid. Så om två eller tre veckor kommer den röda färgen att bli ditt hårs infödda, och att bli av med det blir mycket svårare. Det är mest lätt att tvätta Henna under perioden upp till tre dagar efter målningen. Cirka 80% av henna kan snabbt avlägsnas direkt efter färgning. Till att börja med, skölj bara håret med varmt vatten och schampo, använd sedan traditionella eller kosmetiska produkter.
Färglös henna stärker håret, men fläckar inte efter applicering.

Så hur tvättar du rött henna från ditt hår och ögonbryn? På samma sätt - med oljor, masker. Tja, hjälp absolut olja, grönsaker, olivolja eller citronsaft.

Om du inte vet hur man tvättar henna från håret, använder populära recept, eller köper ett specialverktyg på apotek eller butik, tänk på hur mycket tid du har om du vill behålla hårbotten. Om möjligt, använd mer skonsam metoder för att bli av med röd färg, olja, mejerimaskar, naturläkemedelsrecept.

Hur man tvättar Henna från huden - 10 effektiva sätt

Trots att i varje uppsättning färgämnen är skyddshandskar blir huden smutsig. Huden är ganska lätt att skada, så att eliminera rester av Henna kan inte använda stark kemi. Det är bättre att ta ett annat ämne som har en mer godartad effekt på dermis. Så här tvättar du henna från huden, för att inte skada den, se nedan.

Vad som inte ska tillämpas

Innan du börjar lösa problemet, än vad du kan tvätta henna från huden beskriver vi de medel som är strängt förbjudna att använda för detta ändamål. För att ta bort en misslyckad eller irriterande tatuering, drar kvinnor till de mest otroliga metoderna. Det finns vanliga fall när ansiktets hud, kroppen var allvarligt skadad, började inflammatoriska processer.

Det är strängt förbjudet att använda för att ta bort mehendi från kroppen av följande ämnen:

 • bensin;
 • torkare;
 • fotogen;
 • aceton;
 • tvättpulver;
 • medel avsedda att rengöra hushållsytor.
Blekmedel och tunnare produkter kan orsaka kemiska brännskador.

Effektiva sätt att ta bort henna

Dekoration av ansiktet, kroppen med henna med hjälp av mehendi tekniken har länge varit känd. Det användes av indiska kvinnor. Överraskande har traditionen nått oss. I mehendi, jämfört med de välkända tatueringar, finns det vissa fördelar:

 • neponravivshiysya bild tvättas lätt av;
 • irriterande mönster är enkelt att byta ut.

Henna våra kvinnor använder inte bara för att tillämpa ett temporärt mönster på kroppen, men också för att måla hår. Detta naturliga ämne ger håret en behaglig rödaktig nyans och hårstrukturen förblir intakt.

Experter på hur man snabbt tvätta hennaen från huden, kommer att råda dig att använda specialverktyg. Inte alla har råd med dem på grund av den höga kostnaden för droger. Dessa medel säljs i tatueringslokaler, frisörsalonger, specialaffärer.

Trots det faktum att drogerna är dyra ger de omedelbart henna rengöring från kroppen. De har en märklig obehaglig lukt. Använd dem med försiktighet på grund av risken att utveckla allergi mot någon av de kemikalier som finns närvarande i beredningen.

Sådana produkter innehåller oftast ammoniak, var försiktig när de används

Tvätta hennaen från händerna på händerna är lätt, men måste fortfarande göra ansträngningar. För detta ändamål är det att föredra att använda specialprodukter, men de är inte alltid till hands. Det finns fall där det är nödvändigt att tvätta mehendi på en dag. Detta hjälper till med följande verktyg.

Varmt vatten Det används oftast för att eliminera kroppsfärger. Det räcker att samla hett vatten (det ska vara så varmt som möjligt) och att ånga i det med en hennabehandlad kroppsdel. Använd en tvål tvättduk för att tvätta bort (det ska vara svårt). Det förorenade området bör göras väl. Du kan helt ta bort den naturliga tatueringen för 2 - 3 badning.

Varmt vatten kan också ta bort fläckarna på epidermis, som kvarstod efter hårfärgning. För att göra detta, ta en ren svamp, tvål det med tvål, fuktar det med varmt vatten och gnuggar varje plats noggrant på ansiktet. Denna metod är ganska svår att tvätta henna, men om rengöringsproceduren genomförs i rätt tid, tar det inte mycket tid och ansträngning.

Frisk mehendi på huden är orange, så om du vill ta bort spår av henna är det bättre att göra detta innan färgen absorberas och blir brun

Soda + citron. Denna metod är billig och hjälper till att snabbt ta bort det irriterande mönstret. Blandningen för att avlägsna det naturliga färgämnet framställs av natron och citronsyra (det späds ut med vatten), som kan ersättas med citronsaft. Av dessa ämnen förbereder vi en tjock pasta, som sedan appliceras på mönstret, tål vi 10 minuter, tvätta området med varmt vatten och tvål (det är lämpligt att använda en svamp). Om det finns knappt märkbara fläckar kan de elimineras med någon av de metoder som beskrivs nedan.

Antibakteriell tvål, ekonomisk. Denna kosmetiska produkt har en vitare effekt. Med det kan du klara av fläcken av växtpigment, vilket felaktigt lägger på huden.

När du målar händer med henna bör du tvätta borstarna, gnugga dem noga med en tandborste (du kan använda den gamla). Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt nails, fingrar.

Tips: Tvål kommer att fungera mer effektivt om rengöringsprocessen utförs med hjälp av en pensel. Denna metod att ta bort fläckar kan kombineras perfekt med ångkokning i badrummet.

Med en borste och tvål kan du bli av med mehendi, som förlorade sin ljusstyrka

Tandpulver. Blekmedlet kan användas för att avlägsna färskt pigment. Förfarandet är enkelt: fukt tandenborsten med vatten, fukt den med pulver, gnid den fuktiga dermis med en henna fläck. Men om pigmentet är kraftigt ingreppat i huden, kommer den här metoden att vara värdelös.

Havsalt Med detta verktyg är det bra att ta bort det naturliga färgämnet från det övre lagret av epidermis. För att bleka dina händer efter målning, ånga dem i varmt vatten tills vätskan är helt avkyld. Teckning märkbart blekna. Att ta bort fläckarna kräver vanligtvis flera procedurer.

Till noten: Salt säljs i form av stora kristaller. För att undvika skada på huden rekommenderas det att slipas med en kaffekvarn. Det viktigaste är att inte sätta havsalt i pulver. I själva verket kommer verktyget i själva verket att förlora alla sina abrasiva förmågor och det kommer inte att vara någon mening från förfarandet.

När du har krossat havssalt, fuktar dumen, applicerar lite salt på det och gnid det försiktigt. Lägg gradvis till vatten. Förfarandet bör utföras tills kristallerna helt löser upp. Om det fortfarande finns spår av fläcken, vänta lite, upprepa hela proceduren.

Salt - ett av de bästa sätten att rengöra henna

För att eliminera pigmentet från nacke, axel, höft, rekommenderas att använda en saltmask. I genomförandeprocessen bör följden följas:

 1. Dampa en bit tjock trasa med en koncentrerad saltlösning.
 2. Applicera våt trasa på fläckar.
 3. Wrap med klämfilm.
 4. Tvätta allt bort efter 30 till 60 minuter. med varmt vatten.

Vegetabilisk olja. Detta verktyg bör endast användas i form av värme. Oljan måste värmas upp i ångbad. Rengöringsproceduren är ganska enkel:

 1. Applicera på mehendiolja.
 2. Omslut det behandlade området med klämfilm.
 3. Du väntar en halvtimme, tvätta av huden med varmt vatten med gel, duschkräm.
Oljan påverkar försiktigt pigmentet och tar bort henna i några steg, men händerna på händerna lider inte.

Kosmetisk skrubba. Rensa de övre skikten av epidermis enkelt med hjälp av en skrubba. Du kan ta bort mehendi genom att behandla dina händer med en skrubb och massera dem i 10-15 minuter. Rörelsen ska vara ljus, cirkulär.

Maximal effekt kan uppnås genom att kombinera denna metod med ångning. Efter skurning bör epidermis mjukas med fuktkräm.

Väteperoxid. Trots många flickas rädsla är väteperoxid säker. Det bidrar till snabb eliminering av henna från epidermis. Rengöringsproceduren ser så här ut:

 1. Vi fuktar en bomullsplatta, en bit av tygperoxid.
 2. Vi ansöker om några minuter på mönstret. Vanligtvis nog 5-7 minuter
 3. Vi väntar på att mehendi blir lindrig.
 4. Skölj med rinnande vatten. Det är lämpligt att använda tvål.

Aska av cigaretter. Asken används avkyld. En våt bomullsplatta dyppas in i den och en mehendi gnids.

Olivolja och konjak. Vi förbereder produkten från lika delar av brandy och olja. Blandningen appliceras på mehendi, vi tål en timme, tvätta av med varmt vatten.

Alkohol lotion, vodka. Använd något verktyg som har i sin sammansättning av alkohol, det är bara möjligt om det inte finns någon skada på dermis. Om det finns sår, sprickor, kommer rengöringsproceduren att åtföljas av starka klämningar.

Rengöringsproceduren börjar med appliceringen på fläcken av vodka, lotion genom en bomullsplatta. Sedan gnids huden. Förfarandet bör upprepas flera gånger.

Alkohol klarar sig bra med hennafläckar, men torkar samtidigt huden, så efter proceduren bör du applicera en rik grädde på den

Tips och försiktighetsåtgärder

Att eliminera det naturliga färgämnet i form av henna i ansiktet är inte alltid möjligt att använda de populära metoder som upprepade gånger har bekräftat dess effektivitet. För att tvätta hennaen från ögonbrynens hud bör andra delar av husets ansikte följa följande regler:

 1. Det bör vara mycket försiktigt när man väljer ett medel för att eliminera henna i hårbotten, eftersom ämnet kan komma in i ögonen. Du kan städa ansiktet från biotatuazha-lotioner, oljeblandningar. Med frekvent hårfärg är det lämpligt att använda en speciell kosmetik som tar bort vattentätt smink. Det kommer att ha en mindre uttalad effekt, men fördelen är dess säkerhet för din hud.
 2. För att undvika ingrepp av henna vid färgning av håret på de öppna områdena i huden, bör du applicera fet grädde på dessa områden (tempel, öron, panna). Efter att ha målat, torka av de hudområden som behandlas med fet grädde med en bomullsplatta. Det är bättre att använda den mest tjocka, tjocka kräman. Det skyddar huden bättre från penetrering av naturligt färgämne. Så du kommer att spendera mindre tid och ansträngning på att rengöra huden.
 3. När den metod du försökte inte gav det förväntade resultatet, ge inte upp. Prova en annan metod att eliminera färgrester hemma. Endast i detta fall rekommenderas att stå emot 24 timmar mellan procedurer. Denna paus är nödvändig för att förhindra skador på epidermis.
 4. När du har tagit bort hennaen med någon av de metoder som beskrivits ovan ska huden behandlas med en fuktgivande kräm. Denna procedur hjälper till att återställa dermisens regenerativa förmågor.
 5. Det är troligt att borttagning av fläckar av henna eller mehendi från huden inte kommer att vara möjligt i ett förfarande. Var inte upprörd. Använd verktyget igen eller två och den positiva effekten tar inte lång tid.
 6. Henna är ganska lätt att tvätta om du gör det omedelbart efter att pigmentet kommer på huden. Även efter tvätt med rent vatten kommer det inte att finnas något spår. Det är svårare att ta bort gamla fläckar, eftersom pigmentet redan har ätit illa.

För att inte slösa styrka, nerver, tid att rengöra henna från huden, är det bättre att förhindra oavsiktlig pigmentfärgning. Detta är naturligtvis möjligt när man målar hår. Men om du gjorde mehendi, gör dig redo för ett långt jobb. Och det är bättre att göra en tatuering från de beprövade mästarna och välj försiktigt mönstret för att inte leta efter ett lämpligt sätt att ta bort mehendi från huden.

Hur lång tid tar henna mönstret på huden

Anmärkning: Vinäger, citron betraktas som utmärkta blekmedel, men de rekommenderas inte att användas som ett medel för att eliminera hennafläckar. De kan få motsatt effekt, fixa mönstret på dermis. I vissa fall kan de användas, men endast som en del av komplexa blandningar.

Henna används ofta för tatuering, hårfärgning. Detta verktyg lockar kvinnor eftersom det kan tvättas gradvis bort och skadar inte huden och håret. Dessutom kan torka fläckarna eller tatuering vara en av de metoder som beskrivs ovan.

16 effektiva sätt att tvätta henna från huden

Henna är ett naturligt färgämne som ger håret en vacker rödaktig eller rödaktig nyans. Efter hårfärgning blir frågan hur man tvättar henna från ansiktet och händerna effektivt och snabbt?

Vad kan tvättas henna

Friska fläckar av henna har en ljus röd färg, de närmaste två dagarna kommer de målade områdena att mörkas. Du kan ta bort färgning under de första 30 minuterna med en tvållösning och gnugga huden noggrant.

Olika medel används för att avlägsna dessa fläckar. Henna är känslig för effekterna av höga temperaturer, så innan du använder något av recepten rekommenderas att du utför ångkokning av färgade hudområden.

Väteperoxid, citronsaft, ättika, ammoniak har en blekande effekt som gör att du kan göra fläckarna mer ljusa. Användningen av produkter med slipande partiklar (scrubs, havssalt, läsk, lera) bidrar till att exfoliera det övre lagret av epidermis, vilket gör att du kan tvätta hennaen från händer och ansikte.

Tips! Det mest effektiva sättet att ta bort fläckar från henna är vegetabilisk olja. Speciellt väl hjälper burken.

16 effektiva sätt att tvätta Henna

Det finns flera sätt att få henna från huden som är tillgängliga och ge utmärkta resultat.

 • Lotion, som har i sin sammansättning av alkohol, eller vanlig vodka. Mätta en bomullsplatta med lotion eller vodka och torka de platser som är färgade med henna. Behandlade områden blir märkbart lättare.
 • Scrub. Applicera en vanlig kropps- eller ansiktsskrubba till våt hud, massage och skölj. Kan göras flera gånger. Som ett resultat kommer huden att lysna.
 • Citronsaft kombinerad med vanlig soda. Torka 1 msk i ett glas vatten. sked av läsk och citronsaft. Applicera vattnet på hennafläckar och lämna i 2 minuter. Tvätta av med varmt vatten. Om det inte hjälper första gången kan du använda skrubben och upprepa proceduren.
 • Eddiklösning. Lös ättikan med vatten (för 1 del ättika, ta 1 del vatten), dra en bomullspanna med en lösning och torka av huden, skölj sedan med rent vatten.
 • Väteperoxid. Fukta en bomullspanna med agenten och torka de hennafärgade områdena - de blir helt bleka. Det rekommenderas inte att torka huden med väteperoxid flera gånger om dagen, eftersom det verkar ganska aggressivt på huden, vilket kan orsaka kemisk bränning.
 • Citronsaft har en vitare effekt på huden. Kram saften från en halv citron, dra in en bomullsplatta och torka av huden. Kan göras flera gånger.
 • Ammoniaklösning (10%). Verktyget hjälper till att tvätta henna nästan alltid. Fukt en bomullspanna i ammoniaklösning och torka fläckarna flera gånger tills hennafärgningen är helt borttagen.
 • Havsalt Metoden är inte lämplig för de som har skador eller sår på huden, eftersom saltet kommer att korrodera dem, vilket är mycket smärtsamt. I detta fall utför saltkorn rollen som ett slipmedel, skrapa huden, samtidigt som du tar bort henna som fastnar i huden.
 • Saltbad. Lös 5 matskedar av vanligt bordsalt i 1 liter varmt vatten. Håll händerna i lösningen i 15 minuter, gnid sedan de målade områdena med en pensel eller svamp. Om fläckarna inte togs bort från första gången kan proceduren upprepas om en halvtimme.
 • Vegetabilisk olja i kombination med blå lera. Lämplig solros, oliv, burdock olja. Du kan även använda den vanliga krämiga. Det rekommenderas inte att använda havtornsolja, eftersom efter en behandling med det kommer huden snart att förvärva en isterisk nyans. Värm oljan, den ska vara varm, men inte skållande. Blanda den med blå lera (för 1 del olja ta 1 del av lera). Applicera en varm blandning på de målade områdena och massera bra. Tvätta huden med tvål och vatten. Upprepa proceduren flera gånger tills henna tas bort. Varm vegetabilisk olja främjar torkning av huden, blå ler verkar på huden som en skrubba, samtidigt som den accelererar de regenerativa processerna och ökar metabolismen. Applicera grädden på huden efter proceduren.
 • Nagellack borttagare. Blötlägg en bomullsplatta med produkten och torka de hudområden som har blivit färgade med henna. För att helt ta bort henna är vanligtvis två eller tre behandlingar tillräckliga.
 • Fettkräm. Sprid händerna med fettkrämer, till exempel Dove, Nivea och lämna i 30 minuter. Skölj sedan med vatten med gel eller tvål med en hård tvättduk. Den första behandlingen kommer att ta bort 50% av färgningen från huden.
 • Medel för att ta bort vattentätt smink kan effektivt bli av med fläckar, som gjorts på basis av oljor. Applicera på en bomullsplatta och torka de färgade ytorna.
 • Cigarettaska. Doppa en våt skiva i den kylda cigarettaska och gnugga det färgade området.
 • Antibakteriell tvål. Skölj en tandborste och gnugga det fläckar. Antibakteriell tvål tar bort många smuts under blekning.
 • Pimpsten Efter preliminär ångning, gnugga de målade områdena med pimpsten utan starkt tryck. Som ett resultat förnyas epidermis, fläckarna försvinner och händerna ser mer väl preparerade ut.

Nästan alla ovanstående verktyg som effektivt tar bort henna från händer eller ansikte bidrar till torkning av epidermis. Av detta skäl, efter användning av dem, är det nödvändigt att applicera ett tjockt lager fuktkräm eller kosmetisk olja (till exempel rosa, oliv, mandel).

Förlora inte artikeln!
Spara länken eller dela den:

Hur man tvättar henna från håret

För färgning av håret föredrar många människor naturlig henna som det mest optimala alternativet till färger med kemisk sammansättning. Det skadar inte hårstrukturen, ger den en vacker färg med en rik skugga av koppar eller brons, bryr sig, stärker och gör strängarna starkare och friskare. Men när det är nödvändigt att spola denna ljusröda färg börjar många kvinnor uppleva vissa svårigheter. Denna process kräver speciella metoder och nyanser, som beskrivs i detalj i den här artikeln.

Kortfattat om det viktigaste

Henna för hår är en finmalad lonsoniaväxt (Lawsonia inermis), som är vanlig i de tropiska skogarna i Asien, Amerika, Afrika och Australien. De översta bladen har särskilt starka färgegenskaper och används oftast för kroppsmålning - mehendi. För att färga håret, ta de nedre löv av Lawsonia, som efter torkning krossas till pulver. Det finns också färglös henna, som erhålls från stammen.

Iransk är den mest populära färgen, som har en kryddig doft av hö och lämnar en röd färg på håret. Indiska - ett dyrare alternativ, varefter krullarna blir ljusa och glänsande ute, starka och friska från insidan. Färg när den är färgad med henna varierar från mörkbrun till brons röd.

Henna, som har ett färgpigment, är väl lämpat för ljuskrullningar och idealisk för brunthåriga kvinnor. Brunetter denna typ av färg är inte särskilt lämplig, eftersom det färgar mörkt hår med svårigheter. Men några pulver har ytterligare komponenter i sin komposition som gör det möjligt att sluta med nästan svart hårfärgning.

Hur länge efter färgning?

Persistens av hennafärgning beror på dess typ, avsaknaden av ytterligare föroreningar i pulvret och typen av hår. Dessutom har den en kumulativ effekt, så efter flera användningsområden kommer färgen att vara längre.

 • Färglös henna har en liten ljuseffekt på blont hår och efter färgning kan försvinna inom några dagar.
 • Med det mörka håret (på grund av deras karaktärs egenskaper) kommer färgad henna att komma ner i slutet av den första månaden.
 • Strukturen av vågigt hår är mer poröst, så färgen med färgpigment kommer att tvättas ut av dem snabbare än från raka strängar. Denna process tar cirka 6 veckor.
 • Brunhåriga och rödhåriga representanter för "den vackra halvan" kommer att ha effekt av hennafärgning under lång tid. Ljus kopparskugga kommer att glädja dem i 3-4 månader.

Skäl till spolning

En av nackdelarna med att färga krullarna med naturlig färg får ett oplanerat resultat. Speciellt sker detta under färgning av lösa strängar med skadad struktur. Tänk på de vanligaste fallen när du vill tvätta av Henna färgpigment.

 • En oönskade skugga: ibland efter färgning får håret en inte riktigt planerad röd och till och med en blå eller grön nyans som inte ser ganska estetiskt tilltalande ut.
 • Ändra hårfärg: för de som vill ändra sin bild för att färga håret i en annan färg blir det problematiskt, eftersom ammoniakfärgen inte passar bra på de hennafärgade trådarna, och den resulterande färgen passar inte riktigt den önskade.

Hur kan du snabbt dra hem hemma?

Efter färgningsprocessen genomgår håret en noggrann undersökning av hårets färg och tillstånd. Om resultatet inte uppfyller önskan, måste du agera omedelbart. Ju tidigare Henna börjar tvätta håret, desto större är möjligheten att ta bort den oönskade färgen. Dessutom beror resultatet på kvaliteten på färg och individuella egenskaper. Men det är troligt att den fullständiga tvätten av henna inte kommer, men det är värt att räkna med dämpningen av den ljusa röda färgen och känsligheten hos krullarna till efterföljande färgning med ammoniakfärger.

Följande är allmänna tips för att avlägsna effekten av lawsonia.

 • Omedelbart efter färgning tvätta huvudet flera gånger med schampo, så en viss mängd färgpigment kommer att lämna hårstrukturen tillsammans med skummet.
 • Färgen tvättas snabbt under de första veckorna efter appliceringen. Efter hon äter tillförlitligt djupt i håret.
 • Ofta räcker det inte med ett förfarande för avlägsnande, så åtgärden på utlakning måste upprepas flera gånger. Man måste komma ihåg att kemiska ämnen ofta påverkar krillarnas hälsa negativt, så när du tvättar, bör du objektivt utvärdera hårets tillstånd.
 • Masker tillåter mildt sätt att dra färgen från de djupaste hårlagret.
 • Efter flera tvättprocedurer är håret klart för färgning, men endast i mörkare eller svarta nyanser.

Det finns flera sätt att ta bort henna. Hemma kan du använda naturliga ingredienser i form av jästa mjölkprodukter, fruktsyror och oljemaskor.

Effektiva maskuppskrifter

Masker från matkomponenter eliminerar färgpigmentet ganska bra, och ingredienserna kan tas direkt från kylskåpet.

Man bör komma ihåg att verktygets effektivitet kommer att öka om man efter att ha applicerat huvudet för att täcka med en påse av polyeten och linda med en handduk.

 • Från gräddfil. För denna mask är bäst lämpad fett, lite sur grädde. Det bör bringas till ett varmt tillstånd och appliceras över hela längden av håret i 40-50 minuter. Dessutom kommer detta verktyg att mätta huden och håret med olika näringsämnen.
 • Från kefir. Blanda om en liter kefir med en liten mängd kosmetisk lera, som säljs i ett apotek i pulverform. Efter att ha fått en homogen komposition, applicera den i flera timmar längs hela längden av håret.
 • Från jäst. Blanda ett jästpaket med kefir, lägg på en varm plats. När massan sväller, applicera den på håret och håll i 2 timmar. Vid behov kan denna procedur upprepas flera gånger inom 3-4 dagar.
 • Från bågen. För tillverkningen av denna mask bör pressas några lök för att få färsk lökjuice. Du kan helt enkelt göra lökgröt med en mixer och applicera den istället för juice på hela hårytan på huvudet. Skölj med varmt vatten i 30-40 minuter med shampoo. Nackdelen med denna mask är en mycket frätande lök lukt.
 • Från rödpeppar. Denna mask används också för att öka hårväxten och väcka hårsäckar. För att göra detta bör du insistera på vodka några pudder röd peppar och applicera på håret i högst 20 minuter, varefter de ska tvättas väl.

Masker med tillsats av olika naturliga oljor hjälper också till att minska det korrosiva färgpigmentet.

Hår efter applicering av dessa masker kräver noggrann tvätt med schampo.

 • Från solrosolja. Solrosolja bör värmas upp i ett vattenbad och spridas med en kam på locken. Skölj med schampo efter minst några timmar.
 • Från smör. Blanda lite naturligt smör med en liten mängd lin, varma i ett vattenbad tills en homogen komposition och applicera i några timmar på håret. Denna procedur bör upprepas flera gånger.
 • Från olivolja. Blanda lika stora andelar olivolja och senapsoljor. Värm upp lite och ansök om 30-40 minuter. Upprepa flera gånger i veckan.

Några andra ämnen som också är till hands med en bra hemmafru kan ta bort den naturliga färgen.

 • Tvättmedel. Brun, inte mycket trevlig luktande tvål har många positiva egenskaper, inklusive kan hjälpa till att bli av med den ljusa färgen på henna. För att göra detta, skumma håret och linda i 15-20 minuter. Efter utgången ska du skölja håret väl med hjälp av en vårdande balsam-balsam.
 • Bordvinäger. Det är nödvändigt att lösa några skedar vinäger i en liter varmt rent vatten, häll sedan den här lösningen i bassängen och fördjupa håret i det, vilket skyddar ögonen från att falla. Det är nödvändigt att verktyget påverkar håret i 15 minuter, för det här kan du hålla håret i bäckenet så länge som möjligt och döda dem sedan ofta. Efter proceduren måste du skölja håret i varmt vatten med en balsam.

God nog att tvätta pigmentfärgsmask med alkoholhalt.

 • Brandy. Kombinera cognac och ricinolja i lika stora mängder. Applicera på strängar i 40-60 minuter. Skölj sedan med hårbalsam.
 • Soda. Blanda lite alkohol med natron. Tillsätt lite citronsaft och ansök om några timmar på håret. Detta verktyg har en mycket negativ inverkan på låsens hälsa, men effektivt eliminerar effekterna av henna.
 • Vodka. Blanda vodka, olivolja och bin nektar i en behållare. Värm och fördela blandningen i håret från rot till spets. Skölj noga efter 3-4 timmar.

Professionella verktyg

Snabbare och optimala resultat på återkomsten av den ursprungliga färgen kan uppnås i en skönhetssalong där en specialist bestämmer den lämpligaste hårprodukten och ger professionellt hjälp vid uttorkning av färgpigmentet.

För att uppnå önskad effekt kan du självständigt med hjälp av speciella kompositioner, som säljs i professionella butiker för frisör. Tänk på de mest populära.

 • "Hair Company Hair Light Remake Color" - en tvätt som består av naturliga fruktsyror och växtbaserade ingredienser, verkar försiktigt på håret och trycker färgpigmentet utan att förstöra strukturen. För ett mer optimalt resultat rekommenderas det här verktyget att användas flera gånger.
 • "Colorianne Brelil" förstör den kemiska bindningen mellan hårstrukturen och henna, vilket gör att färgen lätt lämnar strängarna. Naturliga syror och vegetabiliska proteiner påverkar försiktigt hårbotten utan att tända den.
 • Salerm kämpar ganska bra med det naturliga färgämnet, men det önskade resultatet uppnås först efter flera tillämpningar. Samtidigt har det en ganska hög kostnad jämfört med liknande medel.
 • "Paul Mitchell" - ett verktyg som har en viss efterfrågan bland masters frisörerna. Det tvättar ut pigmentbrunnen, utan att påverka håret.
 • "Decoxon 2faze Kapous" är ett professionellt verktyg som ljusstrålar en ton efter användning.
 • "Estel Color Off" är inte särskilt effektivt för att tvätta Henna. Efter några behandlingar kvarstår en inte mycket attraktiv nyans, men den kan helt ommålas i önskad färg med en färg som innehåller ammoniak.

Hur och vad man ska torka henna från huden hemma (11 sätt)

Trots att alla moderna hårfärger, inklusive henna, säljs komplett med polyetylenhandskar, är det fortfarande möjligt att få händerna smutsiga under färgningsproceduren. Eller, efter tvätt av färgkompositionen, kvarstår permanenta fläckar på pannan, kinderna, nacken och öronen.

I själva verket bär sådana spår av färgskada inte huden, som regel, färgen själv kommer ut efter några dagar. Men de försöker tvätta bort fläckarna så fort som möjligt, för att du inte kommer att sitta hemma och vänta tills de "förlorar" för att försvinna.

Dessutom har tillfälliga henna tatueringar blivit mycket populära. De är kortlivade och raderas också gradvis. Efter ett tag blir teckningen oskarp, fuzzy och jag vill ta bort den snabbare.

Det finns många säkra och effektiva sätt att tvätta henna från huden. Tänk på allt, och alla kan välja den mest lämpliga för sig själv.

Henna mönster

Tidpunkten för att hålla mehendi på huden är ungefär 2 veckor, men beroende på deras tillämpningsområde kan dessa perioder variera. Bilder raderas snabbare om de ligger på vikarna, på handlederna, där de ofta är i kontakt med vatten. Dessutom kommer deras snabba raderingar från intensiv gnidning med en tvättduk.

Problemet är att mönstret raderas gradvis och ojämnt. Efter 10 dagar från att dra på huden finns det otydliga och otestetiska konturer. Jag vill ta bort dem.

Hur gör man det här?

Sätt att ta bort henna från huden

Varmt vatten

Henna kan inte stå på värmen. Ett hudområde med en obehaglig fläck ska grundligt ångas och torka omedelbart med pimpsten, tryck inte för hårt, annars kan inte nötning undvikas. Och uppvärm huden är inte nödvändigt, det är bättre att vänta ett tag.

Havsalt

För att eliminera envisa fläckar lämpligt havsalt. Denna produkt har både fysiska och kemiska effekter. Salt säljs vanligtvis i form av stora kristaller, så innan du använder dem behöver du slipa med en kaffekvarn, men du behöver inte vrida produkten i ett pulver, annars kommer det inte att vara något meningslöst.

Applicera en nypa salt på platsen, lite fuktgivande huden och gnid försiktigt. Efter behov kan du lägga till en liten mängd vatten. Fortsätt proceduren tills saltet är helt upplöst. Om fläcken inte helt försvunnit bör du vänta lite och upprepa åtgärden.

Kosmetisk skrubba

Den vanliga kosmetiska skrubben fungerar på samma sätt.

Vegetabilisk olja

Varje hemmafru i köket har vegetabilisk olja. Överraskande kan det här verktyget också hantera Henna-fläckar. Olja måste värmas, inte lätt, men inte varm, för att inte brinna. Uppvärmd agent bör appliceras för att måla fläckar rikligt.

lotion

För att avlägsna fläckar eller ritningar med henna är någon kosmetisk lotion tillverkad på basis av alkohol lämplig. Applicera en liten bit av den här produkten på en bomullsplatta och torka huden, men utan mycket tryck.

vodka

I avsaknad av hemlotion kan den ersättas med vanlig vodka, nagellackfjernare, väteperoxid eller 10% ammoniaklösning. Men för att rensa ansiktet från henna kommer sådana produkter inte att fungera.

Soda med citron

Soda blandad med citronsaft är användbar för att hantera Henna fläckar. Båda agenterna är aggressiva och citronen bör inte användas separat, men i kombination släckes ingrediensernas verkan och blandningen ger inte negativa konsekvenser. Men det är bättre att använda ämnet i små portioner.

Olja och konjak

Blanda i lika stora mängder olivolja och brandy, beroende på mängden förorening eller mönstret. Blandningen appliceras på huden i en timme, tvättas sedan av med tvål.

Tandpulver

Verktyget för denna metod är för närvarande inte vanligt, det är dessutom nästan glömt och inte förtjänade. Detta är ett tandpulver. Och erfarna ekonomiska hemmafruar kommer att bekräfta att denna produkt är ett utmärkt tvättmedel och inte bara för tänder.

Tidigare gniddes polerade ytor och smycken på den för att lysa. Faktum är att pulvret har en abrasiv effekt, som är avsedd för noggrann avlägsnande av beständig smuts.

Cigarettaska

Det mest originella sättet, till synes löjligt vid första anblicken, men frisörerna tillgriper det. Ja, även professionella mästare har problem i form av händer färgade med färg efter målningsproceduren.

Särskilda medel

Det finns olika speciella lösningar för att ta bort henna och mehendi fläckar från huden. Du kan köpa dem i professionella butiker till frisörer, tatueringsbutiker eller frisörer. Dessa medel har både fördelar och nackdelar. De positiva egenskaperna inkluderar det faktum att de har en omedelbar effekt, och de kan ta bort inte bara fläckar utan även måla från regrown hair.

Detaljerade användarinstruktioner finns alltid med i verktyget.

Säkerhetsåtgärder och tips

Först och främst bör det noteras vilka medel som inte bör användas kategoriskt för att ta bort henna från huden:

 1. bensin
 2. aceton
 3. Vindrutetorkare
 4. Tvättpulver
 5. Hushållsrenare

Ovanstående produkter kan ta bort färg, men de är farliga för huden.

 • Vinäger och citron är i sig ett utmärkt blekmedel. Men i den här situationen med henna borde de inte användas, de har en helt motsatt effekt. Citronsaft och bord 9% ättika rekommenderas att användas för att fixa mönstret på huden. Godtagbar användning av dessa produkter i kompositionen av komplexa blandningar, särskilt för slakande sodavatten.
 • Inte alla ovanstående alternativ gäller för att avlägsna fläckar från ansiktets hud för att undvika kontakt med ögonen. För att göra det är det bättre att använda en oljekomposition eller lotion.
 • För att skydda dig från att utveckla henna på huden på röda fläckar måste du smutsa huden runt omkretsen av hårväxt med en grädde och inte glömma dina öron. De blir ofta smutsiga med färg.
 • Inte någon kräm kommer att göra: inget behov av att ta ett snabbabsorberande medel, färgen absorberas tillsammans med den. Det är bättre att ta en fet och tjock grädde, och applicera den sparsamt, desto tjockare skiktet, desto säkrare skyddar det. Torka av grädden under tvättning av håret efter färgning.
 • Om det inte uppnås önskat resultat är det inte nödvändigt att använda alla tillgängliga metoder inom en timme. Innan du tillämpar den nya metoden ska du vänta, helst, minst en dag.
 • Efter varje regelbundet förfarande för att tvätta mönstret och hennafläckarna, rekommenderas att smörja huden med en närande grädde, eftersom många av de föreslagna lösningarna torkar dermis. I stället för kräm och lämplig vegetabilisk eller kosmetisk olja.

Hur man tvättar Henna hemma efter färgning - Kosmetika och folkrecept

Färgen efter henna är ljus, krullarna är inte skadade när de färgas, men tvärtom läker de. Emellertid har denna naturliga färgämne en stor nackdel - den röda nyansen äter långsamt i krullarna. Hur tvättar han henna korrekt så att hårbotten inte skadas, gör hemvillkor det, och vilken typ av remover är lämplig för detta? Det finns många metoder att ta bort rödhåriga. Kommer att hjälpa till att klara av den här uppgiften som professionell tvätt, som folkmekanismer.

Vad är henna

Henna är ett naturligt färgämne. Hämta det från Lawson, en växt som är vanligt i länderna i Mellanöstern och Nordafrika. I kosmetologi används två typer för färgning och behandling av hår: färgat och färglöst pulver. Den första målar och läker, färgen varar upp till 2 månader, men allt beror på hårbotten. Med hjälp av färglös henna fläckar håret inte, men läker.

Skölj Henna bort

Att få pigmentet efter målning med henna är mycket svårt, men med en stor önskan att göra det möjligt. Det viktigaste är att veta vad som är mer lämpligt för att tvätta bort naturlig färg. Faktum är att hennapulver inte förstör den krokulösa naturliga strukturen, men omsluter håret hårt ute, vilket är anledningen till att andra färgämnen inte kommer in. Men för att bli av med den röda färgen är det ganska realistiskt i förhållandena i stugan och hemma.

Hur länge är Henna tvättade

Innan du börjar tvätta bort färgen måste du förstå hur mycket Henna tvättas bort från håret. Resultatet beror på hårets särdrag, hur snabbt sköljningen kommer att ske efter färgning. Ofta är det möjligt att bara avlägsna det naturliga henna pigmentet genom att upprepa proceduren upprepade gånger. Man måste komma ihåg att det med risk för att torka flätorna eller huden med naturliga och aggressiva ämnen är. Efter dessa komponenter är det viktigt att applicera fuktgivare. Du måste också förstå att i processen att ta bort färg på håret kan det förekomma en grön nyans.

Med hår

Efter färgning av hår med henna ska det tvättas av under de första två veckorna. Efter denna tid kommer ett större antal tvättar att krävas, vilket inte är mycket bra. Omedelbart efter målningen tvättas Henna med schampo: upp till 4 gånger i taget. Denna åtgärd avlägsnar delvis den röda nyansen. Så mycket som möjligt att ta med henna från håret kommer hjälpmedel, vissa behöver användas i komplexet. Efter tvätt med alkali rekommenderas att mata krullarna med oljor, vilket också delvis avlägsnar färgen.

Av huden

Ofta, efter färgning av håret, kvarstår färgämnet på huden. Det är fult och inte estetiskt tilltalande. Du kan torka henna från huden med ättiksyra, utspädd i lika stora proportioner med vatten. Soaked på plats med en bomullspinne fuktad med en lösning. För att ta bort henna används ofta citronsaft, vilket lyser färgad hud. Den mest försiktiga och användbar metoden är en vanlig ansiktsskrubba. Applikationen är densamma som när du använder den som en rengöringsmask. Antalet förfaranden beror på graden av förorening.

Mycket svårare att hantera mehendi - tatuering, gjord med hjälp av iransk henna. Ta bort en tatuering för ett par dagar är möjligt:

 1. Badtunna: En starkt ångad plats med en tatuering gnidas med en hård tvättduk. Ta bort flera gånger.
 2. Antibakteriell tvål och tandborste hjälper till att tvätta henna från huden.
 3. Havsalt upplöst i varmt vatten. Händerna bör hållas i saltlösning tills vattnet har svalnat.

Det händer att du måste radera henna från handen snabbt. Snabbt ta bort mehendi kan vara en mer radikal metod. Blanda läsk och citronsaft till en tjock uppslamningskonsistens. Allt detta appliceras på tomten med ett mönster, exponeringstiden - högst 10 minuter. Dessutom kan du massera tatueringen med en svamp. Om du efter spolning kvarstår kan du applicera en handskrubba.

Hur man tvättar Henna

För att ta bort henna från hår används professionella och folkmedicin. Valet är baserat på personliga preferenser. Speciella tvättar gör det snabbare, men de kan göra mer skada. De flesta formuleringar har en speciell formel som skyddar lockar, men kostnaden är hög. Naturliga ämnen är mindre aggressiva men inte lika effektiva. Att tvätta färgen med en lösning av alkohol eller tvåltvål kan dock påverka hårlinjen negativt.

Professionella verktyg

Professionella hennaavlägsnare har två former: sur och blonding (består av blekningspulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel). Syrafärg tvättar bort utan mycket hårskada, bländande tar bort mörkt pigment, men tar bort färg snabbare. När blondirovanii tvättas av inte bara den mest resistenta färgen, men också naturlig hårfärg. Intervallet mellan behandlingar är 2 veckor. Efter upprepad användning, missfärgas håret fullständigt.

Professionella sura medel för att tvätta av henna används i salonger och hemma. Det kan vara emulsioner, balm, schampon. De vanligaste är:

 • Paul Mitchell shampoo - tvättar bort den röda färgen första gången.
 • DECOXON permanentfärgsmedelsemulsion - röd färg lyser till ton.
 • Salem protein balsam återvänder en naturlig färg;
 • Estelleemulsion - tar bort henna flera gånger, men efter tvätten är krullarna gula, därför är färgning nödvändig;
 • Herbal remedy Hair - skadar inte hårstrukturen, kräver upprepad användning.

Folkmekanismer

Frågan är ofta om frågan huruvida henna tvättas av håret genom folkmedicinska lösningar? Svaret är ja, skillnaden är att specialverktyg gör det snabbare. Traditionella metoder för hennaavlägsnande innefattar användning av oljemask, vinäger, kefir, alkohol, gräddfil, kaffe, lök, tvätttvål, läsk, citronsaft, peppartinktur. Några av dem, som till exempel innehåller alkaliska eller sura ämnen, tvätta av henna i ett par steg. Mjuka är kefir, olja, smetannye tvättar, men för att uppnå maximal effekt måste de upprepas gånger.

Recept för att tvätta Henna hemma

Folkmekanismer kan hantera den röda pigmentfärgen. För att helt avlägsna den röda nyansen är det ibland nödvändigt att utföra minst 10 procedurer. Å andra sidan kan användningen av naturliga masker utjämna hårets yta, göra dem smidiga och glänsande, för att behandla inte bara håret utan även hårbotten. Det är tillåtet att tvätta hennaen med hjälp av folkmedicin i två eller tre dagar.

Hur man tvättar henna från håret - enkla och effektiva medel och metoder

Många kvinnor använder olika hårfärgsprodukter. Kemiska färgämnen är inte alltid användbara för tillståndet hos hud och hårsäckar, så många kvinnor försöker tillgripa naturläkemedel. Henna är det mest acceptabla alternativet för hälsosam hårfärgning. Men tillsammans med effekten av henna är det ofta möjligt att möta dess negativa effekter på håret.

Sätt att eliminera den negativa effekten av hennafärgning

Folkets åsikter om möjligheten att avlägsna spår av hennamålning var indelade i två polära läger: vissa (bland dem många professionella frisörer) är säkra på att det är omöjligt att helt och hållet bli av med hennamärken på kort tid, andra tror att du kan få bra resultat.

Alla representanter för motsatta åsikter är överens om en sak - ju tidigare du börjar agera, desto bättre. Den bästa tiden att starta ett "krig" är de första tre dagarna efter färgning.

Inget behov av att rusa till det yttersta och måla håret med kemiska medel. Resultatet kan vara det mest oförutsägbara: röda, gröna, gula, orangefärgade färger med den starkaste ljusstyrkan.

Professionella Henna Removers

Det är självklart inte illa att använda professionella färgavlägsna. Det finns sådana ämnen som kan användas både i frisören och hemma. Effekterna av dessa läkemedel kan vara ytliga (påverkar inte hårets struktur) och djupt.

Frisörseksperter rekommenderar dig att börja bekämpa spår av henna från ytliga medel och om du inte får önskat resultat fortsätter du med en djup "rengöring" av hår och hårbotten.

Det är naturligtvis bättre att använda förberedelser av välkända beprövade företag, som Estel, Colorianne Brelil, Salerm, Paul Mitche.

Effekten av medel kommer under alla omständigheter att bero på olika faktorer:

 • individuella egenskaper av hår, deras struktur:
 • kvaliteten på henna används
 • färgningstid.

Många kvinnor som upplevde de negativa effekterna av henna löst problemet med hjälp av folkmedicinska lösningar.

Oljemaskor - assistenter i att eliminera effekterna av hennafärgning

Variabilitet av kvinnlig natur dikterar en förändring av bilden, användningen av nya nyanser för att skapa din bild. Vad ska man göra om resultatet av färgning med naturlig färgämne - henna, inte orsakade dig trevliga känslor? Hur tvättar han henna snabbt från håret?

Det finns flera ganska effektiva sätt att hantera den rödhåriga inblandade efter hennafärgning. Den största effekten kan erhållas genom att applicera en mask med någon naturlig olja (olivolja, mineral, grönsak, burdock, ricinolja).

Innan du lägger på huvudet "oljeklänning" måste håret vara förberedt. För att göra detta, fukta alla strängar med sjuttio procent alkohol, speciellt noggrant behandla rötterna. En alkoholattack i fem minuter hjälper till att öppna hårvågorna och öka sannolikheten för henna-spolning. Nu kan du använda utvald olja på håret, sätt på baddräkt och håll i ungefär en halvtimme.

För att förbättra effekten av oljemaskan, är det nödvändigt att värma huvudet: med hjälp av varmluft från en hårtork; handdukar eller en varm halsduk bärs över locket.

Fram till slutet för att ta bort oljekompositionen från huvudet är inte så lätt. Shampoo för fet hår och surgjort vatten (med ättika, citronsaft eller citronsyra) kommer till din hjälp.

Enkla masker från matkomponenter

Om frågan om hur man tvättar henna från håret efter färgning fortfarande är relevant, prova hårmaskar med mat.

Effektiviteten av användningen av olika verktyg kommer att vara mycket högre om huvudet med de anslagna fonderna kommer att vara väl invecklat. Du kan också förbättra effekten genom att sätta en plastpåse eller ett cellofantlock på håret över masken.

Sour cream mask

Det finns inget i kompositionen av denna lösning, förutom gräddfil. Värm lite gräddfil, applicera på hårbotten och håll i 0,5 timmar. Skölj bättre med varmt vatten.

Kefir Yeast Mask

Ett pack med råjäst och innehållet i en flaska kefir av vilken procentandel av fettinnehållet som helst är mycket väl blandat och lämnat för att svälla. Om du bara har torr jäst, då kommer de att göra, bara i mindre volym - ca 8 g. När svullnaden når sin "apogee", täck hela huvudet med denna pastaformiga blandning. 2 timmar kommer att behöva lida innan du tar bort kefir-jästkläder från huvudet. Om det förväntade resultatet inte fungerade första gången, upprepa masken dagligen.

Lökmask

Mycket lätt att förbereda, eftersom innehåller bara lökjuice, som erhålls från flera huvuden. Du kan lätta din uppgift genom att få lök med en mixer och applicera den istället för juice på huvudet. Denna mask kan göra dig ledsen att lökandan är mycket svår att eliminera. Endast stark doftschampo hjälper till att eliminera lukten av lök från håret.

Vad händer om du tvättar hennaen från håret i taget fungerar det inte? Förtvivla inte och välj masker i flera dagar i rad tills du får det förväntade resultatet.

Röd paprika tinktur

Pods av rödpeppar, infunderad med vodka eller alkohol, har alltid ansetts vara ett utmärkt sätt att aktivera hårsäckarna. Och i problemet med att eliminera spår av henna kan denna tinktur också ge en bra effekt.

Endast med hjälp av det här verktyget måste du vara mycket försiktig med att lägga det på huvudet och försöka undvika kontakt med huden, för att inte orsaka brännskador. Mer än tjugo minuter för att hålla tinkturen av rödpeppar på huvudet är oönskade. Att dränka målningens ljusstyrka med henna och en liten förändring, färgen på ditt hår hjälper till att maska ​​med användning av kaffe.

Kaffemask

En mörkare, inte uppenbarligen rödaktig nyans får ditt hår efter att ha använt en mask med omedelbar eller malet kaffe. Henna och kaffeblandning i förhållandet 2: 4. Blanda och färga hårsträngar bra, som du alltid gör. Efter sköljning minskar rodnad. Upprepa tills helt försvinna.

"Tvätta och skölja" hår är ett sätt att eliminera Henna-märken

Vi tvättar Henna med tvål

Det är möjligt att bli av med den oliktade ljusröda hårfärgen med hjälp av vanligt brunt hushållsämne. Täck håret i full längd med tvål och vänta 5-10 minuter. Efter proceduren, skölj håret noggrant, du kan använda en stramande balm.

Ättiksyrabad

Fyll ett djupt handfat eller en ren hink med ättika (i en liter varmt vatten fördela jämnt 3-4 msk ättika). Placera håret i denna behållare och håll det i ca 10-15 minuter. Om det är svårt att hålla huvudet i ett läge så länge, försök bara att doppa hårsträngarna i flytande oftare. Var försiktig så att du inte får vinägerlösningen i ögonen. Vid oavsiktlig kontakt med ögon slemhinnor, mun, skölj omedelbart dessa områden under rinnande vatten.

Efter proceduren med sköljning av hår i ättika, skölj dem med varmt vatten, sate med balsam eller balsam och torka naturligt (i luften med en handduk).

Huvudrådgivningen vid genomförandet av henna tvättprocedurer är inte att försena åtgärder om du inte gillar hennafärgning. Ju längre period skiljer dig från målsdagen, desto svårare blir det att "utrota" envis färgpigment.Nästa Artikel
Hur man vaknar sovande hårpärlor på huvudet