Hur man sköljer håret efter tvätt


Flickor tänker alltmer på varför våra mormödrar, som inte har dyra kosmetika, hade lyxiga lockar och flätade långa flätor. Det fanns inga schampon med en lamineringseffekt eller keratinmasker, och våra förfäder hårar uppstår fortfarande beundran och avund. Det kan givetvis sägas att en ofördelaktig ekologi, klorerat vatten och kvinnors passion för hårfärger är skyldiga. Men hemligheten med vackra krullar ligger i rätt vård. En av de grundläggande komponenterna i grundvården sköljde håret med örttekoko. Tack vare de helande örterna växte håret bättre och hårbotten var fortsatt hälsosam.

Trichologer, frisörer och andra experter är övertygade om att naturliga hårprodukter kan ge inte mindre nytta än annonserade kompositioner, men du måste använda dem skickligt och glöm inte att varje verktyg är lämpligt för en viss typ av hår.

Spolningskompositioner har olika egenskaper. Vissa är utformade för att bekämpa högt fett, andra förråder glans, andra - stärka och läka. Praktiskt taget alla sköljprodukter neutraliserar de negativa effekterna av klorerat vatten och stöder svagt och tunt hår.

Vegetabiliska avkok

Örter används oftast för sköljning. De neutraliserar de negativa effekterna av alkaliska föreningar, ger hår mjukhet och naturlig glans. Men för att se resultaten, bör örter avkok användas hela tiden. Växtbaserade läkemedel, men mycket användbara för hår, är långsamma. Här är de mest populära verktygen:

 • avkok av kamomill - perfekt blont och ljust hår. Det ger en naturlig glans, förhindrar mjäll, har antiinflammatoriska och helande egenskaper. Per liter vatten ta 3 msk. l. blommor, koka, kyla, filtrera. Tvätta av efter varje shampooing. Blondiner gillar också kamilleavkok med 1 tesked citronsaft;
 • rabarberrot - avkok av rabarberhästen kommer att vara användbart för blont hår. Om du regelbundet sköljer håret med det här verktyget, så snart kommer de att få ett strålande utseende, de blir mindre spröda och olydiga.
 • Svart te, nässla och rosmarin - det här sköljet passar brunetter. Alla ingredienser blandas i lika stora proportioner, per liter ta 3 msk. l. blandning, braised på låg värme i 5 minuter;
 • rowan - per liter ta 2 msk. l. bär, koka och kyla. Verktyget ger håret glans, förbättrar sin färg, minskar sårbarheten och elektrifieringen;
 • Björkblad - produkten är lämplig för mörkt och ljusbrunt hår, men blekta strängar kan beröva en livlig nyans. Per liter balsam ta 4 ssk. l. råa, koka och lämna i 30 minuter. Verktyget stärker hårbotten, ger silke och mjukt hår;
 • lime och kaffe - du måste ta en kvist kalk och värme, lägg till några skedar med bryggt kaffe, använd för att skölja mörkt hår. Verktyget ger en naturlig glans, eliminerar kliande hud och gör håret lydigt.
 • nässla - det vanligaste verktyget för hår av vilken typ som helst. Nässla reglerar talgkörtlarna, eliminerar fett, förbättrar hårstrukturen. Vid 1 liter vätska ta 3 msk. l. de krossade råvarorna, plågade på låg värme i 10-15 minuter, filtrerades och användes för sitt avsedda ändamål;
 • Lökskal - idealisk för rött och brunt hår. Den har antiinflammatoriska egenskaper och eliminerar mjäll. Det är nödvändigt att göra en stark buljong av lökskal, använd varm;
 • Lövblad - förhindrar hårskador, eliminerar mjäll, förbättrar kamning. Två koppar kokande vatten ta en handfull blad, koka upp, insistera 3 timmar.

Bland de örter som används för att förbereda hårspray har kalendula, rosmarin, burdock rekommenderat sig bra. Pepparmynta lindrar väl med hög fetthalt, basilika stimulerar tillväxt och underlättar kamning. Salvia läker huden och lindrar mjäll. Hopkäglar är användbara för torrt hår, de förhindrar uttorkning, ökar glans och ger mjukhet.

Med överdriven fetthalt är det nödvändigt att föredra sådana medel som nässla, kolspett, grannålar, ekbark, lindblomställningar. Du kan använda färdiga örter som erbjuds i ett apotek, men vi måste komma ihåg att deras konsumtion kommer att vara hög. Och låt växtbaserade produkter vara relativt billiga, om möjligt är det bättre att skaffa dem själv.

Andra medel

Folkmetoder är olika, och de mest otroliga produkterna används:

 • öl - få vet att du kan tvätta håret med öl. Under tiden eliminerar produkten effektivt mjäll, ger hårets elasticitet och underlättar deras styling. Sköljning med öl förbättrar hårets struktur och ökar deras tillväxt. För hårvård lämplig färsk produkt med ett minimum av konserveringsmedel. Efter sköljning måste håret torkas naturligt och öldoften avdunstas under torkningen.
 • Äppelvinäger - lägger till sken, neutraliserar de negativa effekterna av klor och alkaliskt huvudvärme. Stärkar håret, lindrar dem från elektrifiering, underlättar kamning. En liter vatten tas vanligtvis ett par matskedar äppelcidervinäger;
 • citronsaft - fungerar som ättika, det vill säga neutraliserar skadan av alkaliska ämnen, ger skinn och naturlig skönhet till hår. Citronsaft har antioxidantegenskaper och, med regelbunden användning, ljusar något hår, vilket särskilt kan glädjas åt dem som har en ljus nyans av hår. Per liter lösning ta två matskedar juice;
 • Aspirin är en annan syra som används vid sköljning. Verktyget hjälper till med mjäll, matthet, ökad bräcklighet. Aspirin hjälper till att förbättra den naturliga färgen på håret och neutraliserar de skadliga effekterna av blekmedel. För sköljning ta 4 tabletter per 1 liter. Med regelbunden användning blir håret livligt, lättsamt och mindre elektrifierande;
 • mineralvatten - lägger till sken, förbättrar hårbotten, tar bort elektrifieringen. Sköljning med mineral (och nödvändigtvis kolsyrad) vatten under den kalla årstiden är speciellt användbar;
 • Mjölk är en ovanlig produkt som effektivt mjukar håret, närmar sig och förhindrar uttorkning. Vid 1 l. Vatten tar 5-6 matskedar mjölk 3% fett, sköljs och tvättas sedan inte av. Många kvinnor jämför effekten av detta förfarande med resultaten av att använda masker för hår på basis av eteriska oljor.

Här kan du skämma bort ditt eget hår med så enkelt och prisvärt. Efter några procedurer kommer du att märka hur håret börjar förändras till det bättre. Det är ganska svårt att namnge det mest effektiva botemedlet för hår, därför är det möjligt att bestämma vilken komposition som är mest användbar endast av erfarenhet.

Sköljning av hår hemma: Hur man gör krullar skina efter varje shampooing

Kvinnor som försöker omsorgsfullt och kompetent bryr sig om sitt hår, lägger stor vikt vid valet av schampon och masker, som bestämmer hälsan och skönheten hos curls. Men de glömmer oftast en så viktig aspekt av vården av strängarna, som sköljer håret efter schamponering.

30% av alla kvinnor reducerar denna procedur för att skölja dem under rinnande rinnande vatten, ytterligare 55% föredrar butiksbalsam sköljning, och endast de övriga 15% använder naturliga produkter som är förberedda av sig själva.

Hemsköljning har flera fördelar jämfört med butiksbalmer, vars verksamhet är kortlivad och uppfyller inte alltid förväntningarna. Om du lär dig att skölja trådarna med örtdekok, kan vattenlösningar av citron, ättika eller honung, hälsa och skönhet glädja dig när som helst på året, och du behöver inte spendera pengar på dyra märkesvaror.

Sköljfunktion

Huvuduppgifterna för de inköpta balsamerna av balsam reduceras för att få in en yttre glans av håret: för att göra det lättare att kamma efter att ha tvättat, inte för att elektrifiera, att se jämna ut. Men vi vet alla att effekten efter sådana rättsmedel inte varar länge: inte mer än en dag. Ja, och det är inte alltid möjligt att uppnå önskat resultat: efter enskilda sköljningar verkar locken vara täckt av en oljig, fet film som är otrevlig för beröringen och förstör utseendet på hela frisyren. Om hårsköljningen bereddes på grundval av folkmedicinska åtgärder sker detta inte. Med korrekt tillämpning har den en fantastisk effekt på lockar:

 • flush shampoo;
 • mjuknar hårdverkan av vatten;
 • avlägsnar plack av kalcium, andra skadliga salter, omslutande hår efter tvätt;
 • återställer det yttre skiktets jämnhet, utjämnar nagelbandet och ger elasticitet mot håret;
 • underlättar styling, kamning
 • har en konditioneringseffekt;
 • närmar sig folliklarna med fördelaktiga ämnen;
 • sänker statisk elektricitet till noll;
 • ger extra färg, nyans;
 • normaliserar fettproduktionen genom körtlarna;
 • återställer surheten i hårbotten
 • stärker rötterna, förhindrar deras intensiva förluster
 • läker skadade områden (platser av nedskärningar och raster);
 • lindrar obehaglig klåda med olika former av seborré och mjäll
 • ger sken, volym, styrka.

Nästan varje hemlagad hårsköljning som kan tillverkas av vanliga produkter eller örter har en så komplicerad effekt. I motsats till förrådsmaterial kommer de inte att innehålla alla typer av parfymkompositioner och oförståliga kemiska formler.

Skönhet uppnås endast genom hälsa, och inte genom att påpeka en yttre glans. Att känna dig själv en så kraftfull effekt av hushållssköljningar måste du kunna tillämpa dem.

Instruktioner för sköljning av hår

Det är väldigt viktigt att lära sig hur man ska skölja hemmet ordentligt för att uppnå önskat resultat. För att göra detta måste du veta några små kvinnliga tricks och följa ett antal regler som utgör en viss instruktion för att skölja hår hemma.

 1. Sköljning ska ta tre gånger mer tid och ansträngning än att tvätta sitt hår.
 2. Detta bör göras med mycket rinnande vatten utan några extra komponenter. Många rekommenderar att du gör det med kallt vatten eller vid rumstemperatur, men i det här fallet finns risk för att du blir sjuk, eftersom huvudet kommer att vara under påverkan av låga temperaturer under ganska lång tid. Gör därför sköljvattnet något varmt för att göra det bekvämt, men inte varmt och inte kallt.
 3. Vi behöver rinnande vatten, men det är bättre om det filtreras för att på något sätt minska mängden skadliga ämnen i den.
 4. Det största ansvaret ligger vid den sista sköljningen, för vilken du behöver förbereda ett liter eller till och med två separata, inte längre löpande, ljummet vatten. Den ska vara 100% mineral (utan gas), förutbestämd eller filtrerad.
 5. Det lägger till den aktiva ingrediensen i enlighet med receptet (avkok av örter, vinäger, citronsaft, eteriska oljor, honung).
 6. Håret sänks i bassängen med den beredda lösningen och sköljes försiktigt i den i 1-2 minuter.
 7. Sedan hälls detta verktyg på huvudet.
 8. Strängarna är bara lite vriden ut med försiktiga rörelser.
 9. Våt dem (men inte gnugga!) Med en bomullsduk, som absorberar fuktbrunn. Eliminera användningen av en frottéhandduk och vrid strängarna.
 10. Efter sådan sköljning kommer användningen av en hårtork att torka förstöra håret och reducera alla användbara egenskaper hos proceduren till noll. Du måste vara tålmodig och vänta tills strängarna torkar ut sig själva. Om situationen är katastrofal (du måste snabbt torka huvudet), sätt torken i minst det mest godartade läget och använd inte het luft för detta.
 11. Det är också omöjligt att kamma våta lockar: först efter att de har torkat helt. Du måste börja från tipsen, sedan flytta till mitten och först kamma sedan strängarna från topp till spets från topp till botten. För den första kammaren välj en kamma från naturmaterial med sällsynta tänder.
 12. Det behöver inte appliceras någon balsam eller ytterligare hårprodukter efter det.
 13. Sköljningsfrekvensen - efter varje tvätt, förutsatt att detta inte händer varje dag. Det bästa alternativet är två gånger i veckan.
 14. Behandlingsförloppet med ett recept är ungefär en månad, varefter det rekommenderas att ändra hushållens sköljning.

Hur man utför den här proceduren hemma korrekt, vet du nu. Det återstår att bestämma frågan om hur man sköljer håret: vilket recept att välja enligt typen av sina lockar, för att dra största möjliga nytta för dem. Det är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Först, i nästan varje recept på hemlagad balsam, indikeras för vilken typ av bönor det är mest effektivt, och för vilket det är helt oönskat. För det andra, i praktiken kan du prova många recept och välja dem själv, vars resultat du är 100% nöjd med.

Brunetter och blondiner: recept för hemlagad hårljus i flera toner.

Om alla hemligheter av hemhårdvård med eteriska oljor: https://beautiface.net/uhod/za-volosami/efirnye-masla.html

Recept för hemlagat hår sköljs

För hushållssköljning används håret i första hand buljonger av örter som har stor effekt på hårbotten och hårets inre struktur. Vinäger, citron, honung, eteriska oljor är också användbara, men inte så mycket. Därför, om du bestämmer frågan om vilka recept som ska föredra, kommer dekoktioner av örter här att vara bortom alla tävlingar. Försök att följa alla doser så noggrant som möjligt, eftersom någon ingrediens i hushållssköljare kan orsaka allergisk reaktion och komplicera hårvård med obehagliga biverkningar.

Experter rekommenderar att man sköljer håret med nätbrunetter och brunhårda kvinnor, eftersom avkok kan ge en oönskad nyans av gula till blonda krullar. Men när intensiva strängar faller ut i hela strimlar, när hårets inre hälsa är viktigare än yttre glans, är sköljning med nettle-trichologer ordinerad till absolut alla utan undantag, trots den ursprungliga hårfärgen. En matsked torr eller nyhackad nässla häll ett glas kokande vatten, sätt på antingen en långsam eld eller i ett vattenbad i 15 minuter. Därefter täcka, lämna till infusion i en halvtimme, stam. Ett glas kokt köttbensinflaska går till en liter vatten för sköljning.

 • kamomill

Blonda skönheter sköljs bäst med kamomillhår, vilket ger dem sken och glans. Men man borde inte förvänta sig mirakel från denna medicinska växt: effekten av yellowness, som många blondiner lider av, efter att ha sköljt håret med kamille kommer inte att gå bort och kan bara intensifiera. Men många andra problem kommer att lösas: mjäll, kliande hårbotten, splittrade ändar och gallring av strängarna. En matsked torr eller nyhackad kamomillapotek (andra sorter fungerar inte) Häll ett glas kokande vatten, sätt på en långsam eld eller i ett vattenbad i 10-15 minuter. Därefter täcka, lämna till infusion i en halvtimme, stam. Ett glas kokt kamillebuljong går till en liter sköljvatten.

Hem sköljning hår med ättika är mycket vanligt och älskad av många ägare av fettigt hår. Faktum är att det blir en riktig frälsning för dem, eftersom ättika helt tar bort överskottet av subkutant fett från krullytans yta och reglerar arbetet i de subkutana körtlarna. Men här måste du också veta några hemligheter om hur man sköljer håret med ättika för att inte skada dem. Den viktigaste nyansen gäller torra och skadade trådar, som inte kan sköljas på detta sätt: ättika kan brinna dem. Förbered sköljningen enligt följande. Häll 50 ml äppelcidervinäger försiktigt i en liter vatten för sköljning. För att undvika obehaglig lukt av ättika på håret, lägg till några droppar av någon essentiell olja lämplig för din typ av lockar.

En mer mild analog av den tidigare sköljningen är citronsaft, vilket ger håret en fantastisk glans, vilket gör dem smidiga, släta och silkeiga. Höga koncentrationer kan också skada torra och skadade (splittrade, spröda) strängar. Därför rekommenderar experter att skölja med citronsaft till ägare av fet och normalt hår. Krama det behöver hemma. Använd 100 ml koncentrerad citronsaft per liter sköljvatten.

De mest oskyldiga och snabba sköljningarna är de som innehåller eteriska oljor. De kan göras på några sekunder, de kommer att ge ditt hår en trevlig arom, med regelbunden användning kommer att bidra till att förbättra hårets tillstånd. Men aromaterapi är en subtil konst som behöver förstås och förstås. Om du lägger till eter, avsedda för fett, till din hemlagad sköljning för dina torra strängar, kommer du att förvärra sitt tillstånd och du kommer bli besviken. Lägg därför bara eteriska oljor i enlighet med hårets typ.

1. För torr: palmarosa, ylang-ylang, mandarin, rökelse, apelsin, sandelträ, kamomill, rosenträ, lavendel, patchouli, myrra.

2. För fett: salvia, citron, citronella, tea tree, bergamot, citronmelé, pelargon, cederträ, mint, cypress, tall, kayaput, eukalyptus, enbär, ingefära, kryddnejlika, verbena.

3. För normal: rosmarin, calamus, rosa och te träd, verbena, petitgrain, cederträ, koriander, beat, ylang-ylang, cypress, rökelse, tall, mint.

En av de mest användbara terapeutiska sköljningarna är honung, men väldigt få människor använder den, av rädsla för en söt beläggning som kan förbli på håret efter en sådan lösning. Absolut obefogad rädsla, eftersom sockerkoncentrationen är minimal och allt är absorberad i hårbotten, inuti håret själv, och inte sätter sig på ytan. 150 ml naturlig, färsk honungs smält i ett vattenbad till ett mycket flytande tillstånd, häll det i en liter vatten förberedd för sköljning, blanda noggrant.

Nu har du inga problem med hur du sköljer ditt hår hemma.

Detta hjälper dig att förstå hur viktigt det här förfarandet är i allmänhet hårvård. Ansvarigt måste du närma dig inte bara valet av schampo eller mask, men också skölja - också.

Skölj håret efter tvätt

Flickor tänker alltmer på varför våra mormödrar, som inte har dyra kosmetika, hade lyxiga lockar och flätade långa flätor. Det fanns inga schampon med en lamineringseffekt eller keratinmasker, och våra förfäder hårar uppstår fortfarande beundran och avund. Det kan givetvis sägas att en ofördelaktig ekologi, klorerat vatten och kvinnors passion för hårfärger är skyldiga. Men hemligheten med vackra krullar ligger i rätt vård. En av de grundläggande komponenterna i grundvården sköljde håret efter tvättning med örttekoko. Tack vare de helande örterna växte håret bättre och hårbotten var fortsatt hälsosam.

Än det är möjligt att skölja håret efter tvätt, efterfrågas av trichologer och frisörer. Experter tror att naturliga hårprodukter kan ge inte mindre nytta än de annonserade kompositionerna, men du måste använda dem skickligt och glöm inte att varje verktyg är lämpligt för en viss typ av hår.

Spolningskompositioner har olika egenskaper. Vissa är utformade för att bekämpa högt fett, andra förråder glans, andra - stärka och läka. Nästan alla hårsköljningar neutraliserar de negativa effekterna av klorerat vatten och stöder svagt och tunt hår.

Sköljning av hår med vegetabiliskt avkok

Örter används oftast för sköljning av hår. De neutraliserar de negativa effekterna av alkaliska föreningar, ger hår mjukhet och naturlig glans. Men för att se resultaten, bör örter avkok användas hela tiden. Växtbaserade läkemedel, men mycket användbara för hår, är långsamma. Hur man sköljer håret efter tvätt kan bestämmas utifrån hårets typ och färg. Här är de mest populära verktygen:

avkok av kamomill - perfekt blont och ljust hår. Det ger en naturlig glans, förhindrar mjäll, har antiinflammatoriska och helande egenskaper. Per liter vatten ta 3 msk. l. blommor, koka, kyla, filtrera. Tvätta av efter varje shampooing. Blondiner gillar också kamilleavkok med 1 tesked citronsaft; rabarberrot - avkok av rabarberhästen kommer att vara användbart för blont hår. Om du regelbundet sköljer håret med det här verktyget, så snart kommer de att få en strålande look, de blir mindre spröda och stygga. Svart te, nässla och rosmarin - det här sköljet passar brunetter. Alla ingredienser blandas i lika stora proportioner, per liter vatten tar 3 msk. l. blandning, braised på låg värme i 5 minuter; bergaska - per liter vatten ta 2 msk. l. bär, koka och kyla. Verktyget ger håret glans, förbättrar sin färg, minskar sårbarheten och elektrifieringen; Björkblad - produkten är lämplig för mörkt och ljusbrunt hår, men blekta strängar kan beröva en livlig nyans. På en liter vatten ta 4 msk. l. råa, koka och lämna i 30 minuter. Verktyget stärker hårbotten, ger silke och mjukt hår; lime och kaffe - du måste ta en kvist kalk och värme, lägg till några skedar med bryggt kaffe, använd för att skölja mörkt hår. Verktyget ger en naturlig glans, eliminerar kliande hud och gör håret lydigt. nässla - vad mer kan du skölja håret efter tvätt, om inte nässla! Detta är det vanligaste verktyget för hår av vilken typ som helst. Nässla reglerar talgkörtlarna, eliminerar fett, förbättrar hårstrukturen. Vid 1 liter vatten ta 3 msk. l. de krossade råvarorna, plågade på låg värme i 10-15 minuter, filtrerades och användes för sitt avsedda ändamål; Lökskal - idealisk för rött och brunt hår. Den har antiinflammatoriska egenskaper och eliminerar mjäll. För att skölja håret måste du göra en stark buljong av lökskal, använd varm; Lövblad - förhindrar hårskador, eliminerar mjäll, förbättrar kamning. Två koppar kokande vatten ta en handfull blad, koka upp, insistera 3 timmar.

Bland de örter som används för att förbereda hårspray har kalendula, rosmarin, burdock rekommenderat sig bra. Pepparmynta lindrar väl med hög fetthalt, basilika stimulerar tillväxt och underlättar kamning. Salvia läker huden och lindrar mjäll. Hopkäglar är användbara för torrt hår, de förhindrar uttorkning, ökar glans och ger mjukhet.

Med överdriven fetthalt är det nödvändigt att föredra sådana medel som nässla, kolspett, grannålar, ekbark, lindblomställningar. Du kan använda färdiga örter som erbjuds i ett apotek, men vi måste komma ihåg att deras konsumtion kommer att vara hög. Och låt växtbaserade produkter vara relativt billiga, om möjligt är det bättre att skaffa dem själv.

Andra hårspolningsprodukter

Vad kan skölja håret efter tvättning, förutom örtdekok? Folkmetoder är olika, och de mest otroliga produkterna används:

öl - få vet att du kan tvätta håret med öl. Under tiden eliminerar produkten effektivt mjäll, ger hårets elasticitet och underlättar deras styling. Sköljning med öl förbättrar hårets struktur och ökar deras tillväxt. För hårvård lämplig färsk produkt med ett minimum av konserveringsmedel. Efter sköljning måste håret torkas naturligt och öldoften avdunstas under torkningen. Äppelvinäger - lägger till sken, neutraliserar de negativa effekterna av klor och alkaliskt huvudvärme. Stärkar håret, lindrar dem från elektrifiering, underlättar kamning. En liter vatten tas vanligtvis ett par matskedar äppelcidervinäger; citronsaft - fungerar som ättika, det vill säga neutraliserar skadan av alkaliska ämnen, ger skinn och naturlig skönhet till hår. Citronsaft har antioxidantegenskaper och, med regelbunden användning, ljusar något hår, vilket särskilt kan glädjas åt dem som har en ljus nyans av hår. På en liter vatten ta två matskedar juice; Aspirin är en annan syra som används för att skölja hår. Verktyget hjälper till med mjäll, matthet, ökad bräcklighet. Aspirin hjälper till att förbättra den naturliga färgen på håret och neutraliserar de skadliga effekterna av blekmedel. För sköljning ta 4 tabletter per liter vatten. Med regelbunden användning blir håret livligt, lättsamt och mindre elektrifierande; mineralvatten - lägger till sken, förbättrar hårbotten, tar bort elektrifieringen. Sköljning med mineral (och nödvändigtvis kolsyrad) vatten under den kalla årstiden är speciellt användbar; Mjölk är en ovanlig sköljning som effektivt mjukar håret, närmar sig och förhindrar uttorkning. På en liter vatten tar de 5-6 matskedar mjölk med 3% fett, skölj hår och tvätta inte bort det efteråt. Många kvinnor jämför effekten av detta förfarande med resultaten av att använda masker för hår på basis av eteriska oljor.

Här kan du skämma bort ditt eget hår med så enkelt och prisvärt. Efter några procedurer kommer du att märka hur håret börjar förändras till det bättre. Det är ganska svårt att namnge det mest effektiva botemedlet för hår, därför är det möjligt att bestämma vilken komposition som är mest användbar endast av erfarenhet.

Vackert hår i vår tid är en lyx. Detta uttalande är inte särskilt trevligt, men tyvärr händer detta oftast, och det gäller särskilt för invånare i stora städer. Ekologi i dessa städer är sådan att det är omöjligt att hålla håret vackert, fluffigt och tjockt - även om det här visas i reklamfilmer som berättar om mirakulösa schampon. Inget schampo kan göra håret starkt och starkt om du inte bryr dig noggrant och inte följer deras näring.

Faktum är att det yttre skiktet i varje hår, som består av flingor som förbinder sig med en naturlig "limkomposition", har mest av effekterna av en aggressiv miljö: solljus, förorenad luft, vind och kyla, blåstorkning, klorerat vatten, curling, kemisk färgning färgämnen, och mer från många andra negativa faktorer.

Limkompositionen, som förbinder vågorna, förstörs under påverkan av alla dessa påverkningar, och vågorna börjar hissa - då blir håret tråkigt, förlorar glans och deras tips splittras. För att håret ska förbli jämnt och glittrande, ska alla skalor passa tätt mot varandra - för det här måste du använda luftkonditioneringsapparater - hårsköljningar. Köpta produkter kan användas - de innehåller speciella ämnen som liknar en naturlig sammansättning. Du kan också använda hemlagade recept - de skyddar också håret från skador, släpper ut vågorna och återställer glans.

Bristande hår splittrar inte bara och bleknar - de blir tunna och tunna, eftersom de börjar falla ut hårt - och det borde inte tillåtas. Efter shampooing bör ditt hår vara lättsamt och lätt att sätta på håret - i det här fallet blir det lättare för dem att klara olika skador.

Det finns många hemlagade hårskölj recept, de är testade och tillförlitliga - trots allt fanns det inga köpta schampon och balm innan, men tjejer och kvinnor hade lång, stark, hälsosam och mycket vacker hår. Så du kan prova folkrecept under en lång tid, och slutligen välja en lämplig sköljning för din hårtyp.

Ingredienserna i dem används mycket olika, men oftast är det avkok och infusioner av örter.

Om ättika balsam har dock varit känd under en mycket lång tid, och den är lämplig för alla typer av hår. Citronsyra kan användas istället. 1 liter vatten tas per liter vatten. ättika och skölj hår med denna lösning efter tvättning; Skölj sedan dem med vanligt, kallt vatten. Håret är jämnt och börjar skina igen - särskilt mörkt.

Blondiner som fortfarande är mer lämpliga sköljer med kamomill - det är också hans recept som länge varit känt för alla.

Vilken typ av hår som helst kommer att vara användbart skölj med calamus root. Hackad kalamusrot (4 msk.) Häll 0,5 liter kokande vatten och smutsa i ca 30 minuter. Om du använder det i 2 månader, kommer det att lindra mjäll, stoppa håravfall och förbättra tillväxten.

Conditioners för normalt hår

Normalt hår kan sköljas med utspädd citronsaft - saften av en halv citron blandas med en liter vatten. Resultatet är helt enkelt fantastiskt - håret är glatt och glänsande under lång tid.

En liknande effekt uppnås vid användning av en balsam med infusion av Kombucha. Svampen måste infunderas i minst en månad. För att förbereda sköljningen uppvärmd till 60-80 ° C fylls infusionen med beredda örter - torra lavendelblommor och björkblad: en infusion - 1 kopp, örter - 1 tsk vardera. För långt hår måste du förbereda mer sköljning. Skölj håret fuktas med en mjuk handduk och får torka utan hårtork.

En bra balsam för normalt hår erhålls genom avkok av lövblad: 50 g råmaterial hälls med en liter vatten, kokas i 5 minuter, kyls och används för avsedd användning.

Skölj för torrt hår

Torrt hår sköljs oftast med avkok och infusion av örter. Birkinfusion har länge varit känd bland folket för dess effektivitet: björkblad hälls med kokande vatten med en hastighet av 1 msk. På glaset, täck med lock och insistera på 2 timmar.

På samma sätt förbereder de sköljningar med pepparmyntsbladen, salvia, hoppa blommor och mallow, bara i det här fallet tar de 2 msk. råvaror per kopp kokande vatten, och insisterar bara 30 minuter.

Det försvagade och skadade torra håret är enlivened av en sköljning från en infusion av grönt te. Te (2 msk) bryggs med en liter kokande vatten, de kyler och sköljer håret efter tvätt - de börjar skina igen.

Conditioners för fettigt hår

Ekbarksköljare är utmärkt för snabbfettigt hår - det har också testats med tiden under lång tid. 3 msk. krossat råmaterial hälls med en liter kokande vatten, kokas i 15 minuter, kyls till rumstemperatur och filtreras. Denna balsam är mer lämplig för ägare av mörkt hår - det ger dem en spektakulär brun nyans.

För beredning av sköljning från Hypericum 5 msk. torrt gräs hällde ½ liter kokande vatten och insisterar en halvtimme.

För fet hår är det bra och balsam från nålarna: 4 msk. råvaror häll kokande vatten (1-1,5 liter) och koka i ca 10 minuter på låg värme. Kyldes sedan och användes. Kalksköljning: 0,5 liter kokande vatten häll 5 msk. lime blomma och insistera en halvtimme.

Oljigt hår kan sköljas inte bara infusioner och avkok av örter. Till exempel kan du använda mjölk. I ett glas varm mjölk, lösa upp saltet (1 tsk), skölj håret efter att ha tvättat med denna lösning och skölj sedan med rent varmt vatten.

Hårbalsam för matt hår

Mått hår återvänder glans och jämnhet skölj med te och mynta. Ingredienserna (1 msk.) Blandas och hälls med en liter kokande vatten, infunderas i 15 minuter, kyles och filtreras.

En annan sköljning - med kamomill, nässla och horsetail (allt till 1 msk.). Brew, som i föregående recept, men insistera längre - ca 30 minuter.

Sköljmedel mot skräp

Om du inte kan klara av mjäll, försök skölj med nässla och vinäger. Näsblad (150 g) hälls med en liter vatten, ca 40 minuter koka över låg värme, kyla buljongen, filtrera och tillsätt vinäger - 1 msk. Skölj klart. Du kan använda den varje dag.

Lätt hår för detta ändamål är mer lämplig balsam med flytande ammoniak. I 2 liter vatten löses flytande ammoniak (1 msk) och läsk (1 tsk), och håret sköljs efter tvättning med den resulterande lösningen. Om du applicerar det regelbundet, det kommer inte bara att lindra mjäll, utan ger också ditt hår en vacker gyllene nyans.

Skölj för hårväxt

Det finns sköljningar som stimulerar hårväxt - till exempel från avkok av kullrot eller murgröna.

Torkade burdockrötter hälls med kokande vatten (1:10) och kokas i 15 minuter över låg värme. Behöver insistera ca 3 timmar. Buljong stärker hårrötterna.

Ivy leaves hårbalsam används en gång i veckan. För beredningen häll kokande vatten (0,5 liter) 1 msk. krossade råvaror, koka i 10 minuter, kyla, filtrera och häll till 1 liter med kokt vatten. Till buljongen tillsätt nypressad citronsaft 10-12 droppar och sköljde håret efter tvätt.

Hårbalsam för färgat hår

Färgat hår återställer och upprätthåller rosmarinbalsam. Torr rosmarin (1 matsked) hälls med en liter kokande vatten, kokas i 10 minuter, kyls och filtreras. Använd 2 gånger i veckan.

Det finns även en sköljning som hjälper håret att återhämta sig och komma till liv efter en perm. Det händer att "kemi" är gjort dåligt - citrusfrukter kommer att hjälpa till här. Skär orange och citron brygg i en kruka med kokande vatten (3 liter) och svalna till rumstemperatur. Skölj håret efter tvätt: det torkar snabbare, blir lättare och lyser. Om håret är kort, tillräckligt med 1,5 liter infusion.

Dela hårbalsam

Spaltiga ändar kommer inte att uppstå om sköljning av hår med plantain avkok. Gräs bryggd med en hastighet av 2 msk. På ett glas vatten, insistera i en timme, filtrera och skölj håret flera gånger.

Kanske gör hemmagjorda hårbalsam på egen hand hemma tar tid och lite tålamod, men du kan inte kalla det komplicerat. Dessutom fungerar hemlagade sköljningar ibland mycket bättre än de som erbjuds oss av kosmetiska butiker och reklam.

Författaren: Gataulina Galina
Artikeln är skyddad av upphovsrätt och närstående rättigheter. Vid användning och återtryck av materialet krävs en aktiv länk till den kvinnliga webbplatsen inmoment.ru.

Skönhet och hälsa hos håret

Kvinnor som försöker omsorgsfullt och kompetent bryr sig om sitt hår, lägger stor vikt vid valet av schampon och masker, som bestämmer hälsan och skönheten hos curls. Men de glömmer oftast en så viktig aspekt av vården av strängarna, som sköljer håret efter schamponering.

30% av alla kvinnor reducerar denna procedur för att skölja dem under rinnande rinnande vatten, ytterligare 55% föredrar butiksbalsam sköljning, och endast de övriga 15% använder naturliga produkter som är förberedda av sig själva.

Hemsköljning har flera fördelar jämfört med butiksbalmer, vars verksamhet är kortlivad och uppfyller inte alltid förväntningarna. Om du lär dig att skölja trådarna med örtdekok, kan vattenlösningar av citron, ättika eller honung, hälsa och skönhet glädja dig när som helst på året, och du behöver inte spendera pengar på dyra märkesvaror.

Huvuduppgifterna för de inköpta balsamerna av balsam reduceras för att få in en yttre glans av håret: för att göra det lättare att kamma efter att ha tvättat, inte för att elektrifiera, att se jämna ut. Men vi vet alla att effekten efter sådana rättsmedel inte varar länge: inte mer än en dag. Ja, och det är inte alltid möjligt att uppnå önskat resultat: efter enskilda sköljningar verkar locken vara täckt av en oljig, fet film som är otrevlig för beröringen och förstör utseendet på hela frisyren. Om hårsköljningen bereddes på grundval av folkmedicinska åtgärder sker detta inte. Med korrekt tillämpning har den en fantastisk effekt på lockar:

flush shampoo; mjuknar hårdverkan av vatten; avlägsnar plack av kalcium, andra skadliga salter, omslutande hår efter tvätt; återställer det yttre skiktets jämnhet, utjämnar nagelbandet och ger elasticitet mot håret; underlättar styling, kamning har en konditioneringseffekt; närmar sig folliklarna med fördelaktiga ämnen; sänker statisk elektricitet till noll; ger extra färg, nyans; normaliserar fettproduktionen genom körtlarna; återställer surheten i hårbotten stärker rötterna, förhindrar deras intensiva förluster läker skadade områden (platser av nedskärningar och raster); lindrar obehaglig klåda med olika former av seborré och mjäll ger sken, volym, styrka.

Nästan varje hemlagad hårsköljning som kan tillverkas av vanliga produkter eller örter har en så komplicerad effekt. I motsats till förrådsmaterial kommer de inte att innehålla alla typer av parfymkompositioner och oförståliga kemiska formler.

Hushållspolar är alltid tydligt inriktade på bevarande av hårets inre hälsa och strukturen hos varje hår.

Skönhet uppnås endast genom hälsa, och inte genom att påpeka en yttre glans. Att känna dig själv en så kraftfull effekt av hushållssköljningar måste du kunna tillämpa dem.

Instruktioner för sköljning av hår

Det är väldigt viktigt att lära sig hur man ska skölja hemmet ordentligt för att uppnå önskat resultat. För att göra detta måste du veta några små kvinnliga tricks och följa ett antal regler som utgör en viss instruktion för att skölja hår hemma.

Sköljning ska ta tre gånger mer tid och ansträngning än att tvätta sitt hår. Detta bör göras med mycket rinnande vatten utan några extra komponenter. Många rekommenderar att du gör det med kallt vatten eller vid rumstemperatur, men i det här fallet finns risk för att du blir sjuk, eftersom huvudet kommer att vara under påverkan av låga temperaturer under ganska lång tid. Gör därför sköljvattnet något varmt för att göra det bekvämt, men inte varmt och inte kallt. Vi behöver rinnande vatten, men det är bättre om det filtreras för att på något sätt minska mängden skadliga ämnen i den. Det största ansvaret ligger vid den sista sköljningen, för vilken du behöver förbereda ett liter eller till och med två separata, inte längre löpande, ljummet vatten. Den ska vara 100% mineral (utan gas), förutbestämd eller filtrerad. Det lägger till den aktiva ingrediensen i enlighet med receptet (avkok av örter, vinäger, citronsaft, eteriska oljor, honung). Håret sänks i bassängen med den beredda lösningen och sköljes försiktigt i den i 1-2 minuter. Sedan hälls detta verktyg på huvudet. Strängarna är bara lite vriden ut med försiktiga rörelser. Våt dem (men inte gnugga!) Med en bomullsduk, som absorberar fuktbrunn. Eliminera användningen av en frottéhandduk och vrid strängarna. Efter sådan sköljning kommer användningen av en hårtork att torka förstöra håret och reducera alla användbara egenskaper hos proceduren till noll. Du måste vara tålmodig och vänta tills strängarna torkar ut sig själva. Om situationen är katastrofal (du måste snabbt torka huvudet), sätt torken i minst det mest godartade läget och använd inte het luft för detta. Det är också omöjligt att kamma våta lockar: först efter att de har torkat helt. Du måste börja från tipsen, sedan flytta till mitten och först kamma sedan strängarna från topp till spets från topp till botten. För den första kammaren välj en kamma från naturmaterial med sällsynta tänder. Det behöver inte appliceras någon balsam eller ytterligare hårprodukter efter det. Sköljningsfrekvensen - efter varje tvätt, förutsatt att detta inte händer varje dag. Det bästa alternativet är två gånger i veckan. Behandlingsförloppet med ett recept är ungefär en månad, varefter det rekommenderas att ändra hushållens sköljning.

Hur man utför den här proceduren hemma korrekt, vet du nu. Det återstår att bestämma frågan om hur man sköljer håret: vilket recept att välja enligt typen av sina lockar, för att dra största möjliga nytta för dem. Det är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Först, i nästan varje recept på hemlagad balsam, indikeras för vilken typ av bönor det är mest effektivt, och för vilket det är helt oönskat. För det andra, i praktiken kan du prova många recept och välja dem själv, vars resultat du är 100% nöjd med.

Brunetter och blondiner: recept för hemlagad hårljus i flera toner.

Om alla hemligheter av hemmet hårvård med eteriska oljor:

Recept för hemlagat hår sköljs

För hushållssköljning används håret i första hand buljonger av örter som har stor effekt på hårbotten och hårets inre struktur. Vinäger, citron, honung, eteriska oljor är också användbara, men inte så mycket. Därför, om du bestämmer frågan om vilka recept som ska föredra, kommer dekoktioner av örter här att vara bortom alla tävlingar. Försök att följa alla doser så noggrant som möjligt, eftersom någon ingrediens i hushållssköljare kan orsaka allergisk reaktion och komplicera hårvård med obehagliga biverkningar.

nässla

Experter rekommenderar att man sköljer håret med nätbrunetter och brunhårda kvinnor, eftersom avkok kan ge en oönskad nyans av gula till blonda krullar. Men när intensiva strängar faller ut i hela strimlar, när hårets inre hälsa är viktigare än yttre glans, är sköljning med nettle-trichologer ordinerad till absolut alla utan undantag, trots den ursprungliga hårfärgen. En matsked torr eller nyhackad nässla häll ett glas kokande vatten, sätt på antingen en långsam eld eller i ett vattenbad i 15 minuter. Därefter täcka, lämna till infusion i en halvtimme, stam. Ett glas kokt köttbensinflaska går till en liter vatten för sköljning.

kamomill

Blonda skönheter sköljs bäst med kamomillhår, vilket ger dem sken och glans. Men man borde inte förvänta sig mirakel från denna medicinska växt: effekten av yellowness, som många blondiner lider av, efter att ha sköljt håret med kamille kommer inte att gå bort och kan bara intensifiera. Men många andra problem kommer att lösas: mjäll, kliande hårbotten, splittrade ändar och gallring av strängarna. En matsked torr eller nyhackad kamomillapotek (andra sorter fungerar inte) Häll ett glas kokande vatten, sätt på en långsam eld eller i ett vattenbad i 10-15 minuter. Därefter täcka, lämna till infusion i en halvtimme, stam. Ett glas kokt kamillebuljong går till en liter sköljvatten.

vinäger

Hem sköljning hår med ättika är mycket vanligt och älskad av många ägare av fettigt hår. Faktum är att det blir en riktig frälsning för dem, eftersom ättika helt tar bort överskottet av subkutant fett från krullytans yta och reglerar arbetet i de subkutana körtlarna. Men här måste du också veta några hemligheter om hur man sköljer håret med ättika för att inte skada dem. Den viktigaste nyansen gäller torra och skadade trådar, som inte kan sköljas på detta sätt: ättika kan brinna dem. Förbered sköljningen enligt följande. Häll 50 ml äppelcidervinäger försiktigt i en liter vatten för sköljning. För att undvika obehaglig lukt av ättika på håret, lägg till några droppar av någon essentiell olja lämplig för din typ av lockar.

Citronsaft

En mer mild analog av den tidigare sköljningen är citronsaft, vilket ger håret en fantastisk glans, vilket gör dem smidiga, släta och silkeiga. Höga koncentrationer kan också skada torra och skadade (splittrade, spröda) strängar. Därför rekommenderar experter att skölja med citronsaft till ägare av fet och normalt hår. Krama det behöver hemma. Använd 100 ml koncentrerad citronsaft per liter sköljvatten.

Eteriska oljor

De mest oskyldiga och snabba sköljningarna är de som innehåller eteriska oljor. De kan göras på några sekunder, de kommer att ge ditt hår en trevlig arom, med regelbunden användning kommer att bidra till att förbättra hårets tillstånd. Men aromaterapi är en subtil konst som behöver förstås och förstås. Om du lägger till eter, avsedda för fett, till din hemlagad sköljning för dina torra strängar, kommer du att förvärra sitt tillstånd och du kommer bli besviken. Lägg därför bara eteriska oljor i enlighet med hårets typ.

1. För torr: palmarosa, ylang-ylang, mandarin, rökelse, apelsin, sandelträ, kamomill, rosenträ, lavendel, patchouli, myrra.

2. För fett: salvia, citron, citronella, tea tree, bergamot, citronmelé, pelargon, cederträ, mint, cypress, tall, kayaput, eukalyptus, enbär, ingefära, kryddnejlika, verbena.

3. För normal: rosmarin, calamus, rosa och te träd, verbena, petitgrain, cederträ, koriander, beat, ylang-ylang, cypress, rökelse, tall, mint.

honung

En av de mest användbara terapeutiska sköljningarna är honung, men väldigt få människor använder den, av rädsla för en söt beläggning som kan förbli på håret efter en sådan lösning. Absolut obefogad rädsla, eftersom sockerkoncentrationen är minimal och allt är absorberad i hårbotten, inuti håret själv, och inte sätter sig på ytan. 150 ml naturlig, färsk honungs smält i ett vattenbad till ett mycket flytande tillstånd, häll det i en liter vatten förberedd för sköljning, blanda noggrant.

Nu har du inga problem med hur du sköljer ditt hår hemma.

Gör allt strikt enligt instruktionerna och receptet för förberedelse, välj olika kompositioner för din hårtyp och njut av konsekvent utmärkta resultat.

Detta hjälper dig att förstå hur viktigt det här förfarandet är i allmänhet hårvård. Ansvarigt måste du närma dig inte bara valet av schampo eller mask, men också skölja - också.

Hur man sköljer håret efter tvättning: rekommendationer för torrt, fettigt hår

Alla kvinnor vet nu att det bara går att tvätta håret regelbundet. Det är nödvändigt att dessutom göra masker med olika näringsämnen och fuktgivande ingredienser, använd balsam, balsam och speciella sköljningar efter tvätt. Allt detta hjälper till att hålla håret i ordning. När allt, nu, särskilt i stadens förhållanden, mitt i gasföroreningar, konstanta väder ytterligheter, under konstanta styling och färgning, är det svårare för håret att behålla sin hälsa och utseende.

Därför är det nödvändigt att hjälpa dem, bland annat med hjälp av hemlagade, personligen förberedda sköljningar. Hem rättsmedel är bra för deras naturlighet, innehåller inte skadliga kemiska föroreningar, tack vare detta ger de maximal nytta för håret, återställer sin skönhet och styrka. I artikeln kommer vi att överväga hur man sköljer håret efter tvättning, sköljningstyp, recept för beredning.

Fördelarna med sköljning

Vilka är fördelarna med att skölja håret efter tvätt, överväga:

 • I de flesta fall av våra kranar strömmar vatten med olika föroreningar. Som de säger - "hela periodiska bordet." Därför kan det inte sägas att effekterna av dessa kemikalier - salter, blekmedel och andra - är så fördelaktiga för hår. Att skölja bort dem från håret och läka det, kallas sköljningarna. De fungerar som neutralisatorer av vatten från kranen.
 • Hårvågar släta, lugna ner, så det är lättare för oss att kamma och lägga håret efter tvätt.
 • Sköljningar innehåller fördelaktiga substanser som har en positiv effekt på krillens hälsa, mättar dem med användbara spårämnen, ger strålning och hälsa.

På videon än skölj håret efter tvättning:

alternativ

Tänk på vad du kan skölja håret efter tvätt. De mest populära metoderna och recepten.

Vinäger eller citron = vatten med en sur reaktion. Denna surgjorda form kan tillverkas med ättika eller citronsaft.

funktioner:

 • En av de enklaste alternativen för användning hemma kräver ingen recept, matlagning, matlagningstillsatser och andra svårigheter. Det räcker att hälla en tesked bordsvinäger i behållaren eller pressa saften av en halv citron. Och du kan ansöka.
 • Det surgjorda vattnet "pacifierar" rufflade hårvågor, gör håret jämnare, eliminerar mjäll.
 • Ättikvatten lägger till glans och glans till hår. Men för det här måste du använda sköljningen regelbundet.
 • Vatten med citron är särskilt lämpligt för blondiner, eftersom denna frukt har ljusande egenskaper.
 • Vinäger kan användas som bord och äpple. Det senare alternativet är att föredra, eftersom det innehåller mer näringsämnen, och dess effekt är mildare. Men använd bara naturliga äppelcidervinäger, inte dess kemiska motsvarighet.
 • Ätisk sköljning - förmodligen den mest använda och kända för alla. Dessutom är han lättast att förbereda sig.
 • Skölj med ättika är bra för hår av vilken typ som helst - och tunt och tjockt, och rakt och lockigt.
 • Ätisk sköljning är särskilt bra för ägarna av mörkt hår.

På videon - sköljning med nässla:

Herbal sköljning

funktioner:

 • Det är också ganska populärt och mycket användbart alternativ, men det tar längre tid att göra det.
 • Välj örter som är nödvändiga för hälsan och fördelarna med ditt hår.
 • Det enklaste sättet att förbereda: Ta ett par matskedar torrt gräs, lägg dem i en behållare (inte metall) och koka den i en halv liter. Stäng behållaren med ett lock och låt det infilera tills det är nästan helt coolt. Efter en halvtimme kan du fördjupa infusionen med vatten och använda den för det avsedda ändamålet, skölja håret. Glöm inte strax före användning, dra upp bryggen.
 • Om du vill förbättra den positiva effekten och "förånga" alla de fördelaktiga ämnena från örter, håll sedan infusionen lite i ett vattenbad.
 • Lägg lite ättika eller citronsaft innan du applicerar den om du är blondin.
 • Bland de mest populära recepten finns en sköljning med apotekskamomill. Det är dock också lämpligt endast för blondiner - kamomill lyser håret.

Men vad skiljer balsam från hårbalsammen, informationen från denna artikel hjälper till att förstå.

Hur sköljning av hår med läsk uppstår och vilka resultat som kan uppnås från användningen beskrivs i detalj i den här artikeln.

Men vilka vitaminer i ampuller för hår används bäst och appliceras oftast, beskrivs i detalj i innehållet i denna artikel.

Recept för fettigt hår

Tänk på, med hjälp av några sköljningar som är förberedda hemma, kan vi göra ditt hår mindre fet:

 • Med aloe. Ta en halv liter vatten och pressa tre matskedar av aloe juice i den. Innan du använder aloe, några dagar måste det hållas i kylskåpet - så bladen blir saftigare och köttiga. Vilka tips trichologist finns om fet hår, beskrivet i detalj i artikeln.
 • Lemon sköljning. I detta fall används inte citronsaft utan en avkok av huden. För att göra detta, avlägsna skalen från en citron, tillsätt en halv liter vatten till den och koka den i en halvtimme i ett vattenbad. Sedan svalna, spänna och använd som avsedd. Tänk på att detta recept brunetter använder oönskade - citron har starka ljusare egenskaper.
 • Bröd. För att göra sköljningen behöver du rågbröd. Ta två eller tre lätt torkade skivor, smula dem och häll kokande vatten i en halv liter. Det är nödvändigt att brödet infunderas i två till tre timmar. Harbat den här resulterande gruel behöver tränga, klämma och kan användas för sköljning. Tips: Tänk på att brödmassan är fast i håret, så efter en sådan sköljning är det nödvändigt att tvätta brödet ordentligt från håret.
 • Ek. Du måste ta 3 matskedar hackad torr ekbark och häll dem med en liter kokt vatten. Koka sedan blandningen i 15 minuter, kall, stam. Och du kan använda. Denna sköljning är den bästa passformen för brunetter och ägare av mörkt hårskugga - det ger mörka lockar sken och djup.
 • Barrträ. Grannålar 4 msk. sked häll liter kokande vatten, sedan 10 minuter måste kokas över låg värme. Vätskan bör koka en liten stund med detta. Cool och använd.
 • Milk. Ta ett glas lite värmd mjölk och lösa upp en tesked havssalt i den. Skölj håret omedelbart efter tvättning. Skölj sedan med rent vatten.

För torr

 • Glycerin. Köpt i ett apotek drog utspätt med vatten. Andel - 1 tsk medel per liter vatten. Använd omedelbart. Glycerin är ett utmärkt botemedel, stärker håret, ger det glans, elasticitet, glans. Dessutom fuktar det håret helt.
 • Nässlor. Ta två matskedar av nässla i torr, krossad form och brygg den med en halv liter kokande vatten. Lämna det i en timme. Då måste du påfresta infusionen, tillsätt en matsked äppelcidervinäger och använd för sköljning. Nettle stärker håret hår, läker dem och närmar sig.
 • Björk. Det är nödvändigt att ta björktorka löv i mängden en matsked och häll ett glas kokande vatten. Insistera på 2 timmar, belastning och användning. Sköljmedel för torrt hår med mynta, humle och mallow bereds enligt samma princip.
 • Med grönt te. Ta 2 msk. skedar av grönt te och brygga dem med en liter kokt vatten. Cool och använd enligt anvisningarna. Grönt te stärker håret, ger det en bra glans. Användbar för hårt skadat torrt hår. Men hur man behandlar torrt hår för att uppnå maximal effekt beskrivs i detalj i innehållet i denna artikel.

För normal

recept:

 • Den mest lämpliga hårbalsam för hälsosamt hår är med citronsaft. Det är enkelt, kräver ingen förberedelse, stärker håret, ökar deras vitalitet. Men hur man applicerar en mask för hår med citron och hur man korrekt gör en sådan mask beskrivs i detalj i den här artikeln.
 • Kombucha. Om du har en svamp i hemmet, kom ihåg att infusionen av denna användbara växt är mycket bra för håret. Men för detta är det nödvändigt att svampen insisterar i minst en månad - en koncentrerad infusion behövs - så kommer det att ge största möjliga nytta. För att förbereda sköljinfusionen är det nödvändigt att värma upp, inte koka lite och fylla dem med medicinska örter - kamille, lavendel, björkblad eller andra. Detta recept är ett helt unikt läkningsmedel - håret börjar växa snabbare, blir tjockare och glänsande, mindre faller ut.
 • Bay leaf. Du måste ta 50 gram torra blad av laurel och häll dem med en liter vatten. Koka upp och koka i 5 minuter. Kyl och applicera som avsedd.

För tråkigt

 • Mint. Ta en tesked pepparmint och torrt te. Häll en liter kokt vatten. Insistera på 15 minuter - och du kan använda. Denna blandning ger glans och strålning tillbaka till tråkigt hårhår och tråkiga lockar.
 • Officinalis. Ta i lika stora proportioner kamille, fälthäst och nässla - allt i torr form, en tesked och häll en liter kokande vatten. Insistera under locket stängt i en halvtimme.

Hur en hårförlustmask appliceras med dimexidum och hur effektiv det är, information från artikeln hjälper dig att förstå.

Men hur man gör en mask för hår med kakao, som beskrivs i detalj i innehållet i denna artikel.

recensioner

Vad säger kvinnor som använder hemlagad hårsköljning efter tvättning:

 • Katya, 28 år gammal: "Jag brukade alltid använda köpta balm, balsam och andra medel där det inte finns några naturliga komponenter alls. Mitt hår är naturligt tjockt, men det blir snabbt fet. Jag försökte den enklaste sköljningen med äppelcidervinäger. Jag började använda den varje gång efter tvättning - och jag var tvungen att tvätta mitt hår varje dag. Snart började hon märka att håret började behålla friskhet och renhet längre och blev inte så fet. Nu har jag helt bytt till ättika sköljning, och mitt hår har blivit ännu vackrare och starkare. Mitt huvud var tredje dag - håret är i perfekt ordning, de har fått en normal struktur. Jag rekommenderar alla att använda ättika sköljning efter tvättning. Jag vet att det också är användbart för torr hårbotten. "
 • Victoria, 35 år gammal: "Efter många experiment med färgning blev mitt hår torrt och livlöst. Jag var tvungen att göra det snabbt. Köpta medel hade redan ingen effekt - vände sig till populära recept. Började använda växtbaserade infusioner och sköljning med ättika efter tvättning. Efter ett tag märkte jag att från rötterna blir håret helt friskt - starkt och smidigt. Och det uppblåsta håret har blivit mer hälsosamt och vackert. Spaltiga ändar försvann, strängarna stoppade bristling i olika riktningar. Nu kan jag skryta med vackert, starkt hår igen - allt tack vare örter och ättika. Jag råder alla att försöka. Det är inte svårt att förbereda dessa sköljningar - och de ger många fördelar. "

Som vi kan se finns det många recept för sköljning - artikeln visar den mest populära. I allmänhet är de mycket mer - det är möjligt att välja den mest lämpliga för hår av något slag, längd och struktur.Nästa Artikel
Panthenol för hår