Sätt att tvätta Henna från hår hemma


Bland de kända typerna av naturliga färgämnen är henna den mest populära och säkra. Trots alla fördelar har den en betydande nackdel: det är omöjligt att snabbt tvätta henna från hår hemma. Det finns dock sätt att minska intensiteten hos färgen utan att skada hårets struktur.

Vad är detta färgämne

Henna är ett färgämne av naturligt ursprung, erhållet från lövverket från Lawson-växten. I kosmetisk industri används 2 typer av henna:

 • Färglös - används för läkning av hår, har inte färgegenskaper.
 • Färg (iranska, sudanesiska och indiska) - som kännetecknas av närvaron av medicinska egenskaper, kan måla lockar i olika nyanser av rött.

Den färg som erhålls med hjälp av henna varar från 1,5 till 10 månader. Det beror på olika faktorer: tvättens frekvens och de enskilda egenskaperna hos håret. Henna kan färgas om var 2 till 4 veckor.

Hur man tar bort färgen omedelbart efter målningen

Det är lättare att tvätta av henna omedelbart efter färgning av håret. För att göra detta rekommenderas att tvätta huvudet flera gånger med regelbundet schampo utan att använda balsam och balsam. Användningen av schampo för djupt rengörande hår ökar effekten. Det bästa resultatet kan uppnås inom de första 3 dagarna efter färgning.

Sätt att tvätta henna

Det bästa resultatet av tvättning kan erhållas inom de första 2 veckorna efter att Henna färgat håret. Efter denna tid reduceras tvättens effektivitet avsevärt.

Särskilda medel

Det finns två former av tvättar:

 • Acid - gör att du kan tvätta bort färgen från håret utan att orsaka betydande skador på hårets hälsa. Effektiv när du tar bort ljus nyanser.
 • Blonding - hjälper till att rensa håret från mörkfärgade pigment. Den består av ett stort antal kemiska oxidanter som skadar håret.

Först och främst är det rekommenderat att använda en mild tvätt, och i avsaknad av ett resultat, gå till medelstora rengöringsmedel. Innan någon av dessa produkter används ska ett hudallergitest utföras.

Välprövade produkter som tillverkas av Paul Mitchel, Estel, L'Oreal Paris, Brelil, Farmen, Kapous. Dessa föreningar används för att avlägsna persistent färgämne, men de avlägsnar också framgångsrikt henna pigment från håret.

Professionella verktyg präglas av hög effektivitet. Många av dem har ingen negativ inverkan på hårstrukturen, på grund av frånvaron av väteperoxid och ammoniak i dess sammansättning. I de flesta fall är det omöjligt att ta bort ett redhead i taget, färgen visas i 2-3 uppsättningar.

Blonding tvätt gör att du kan tända håret färgat med henna för 4 - 6 toner. Upprepad användning av produkten (med 2 veckors raster) tar bort färgen helt.

Förbereda produkten, blanda blekpulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel (lösningens lösning bör väljas korrekt: desto mörkare är hårets skugga, desto högre procentandel). Mängden av varje ingrediens - 20 g. Den resulterande kompositionen appliceras på håret med en pensel. Först och främst appliceras blandningen på de mörkaste områdena av håret, och resten bearbetas. Det är nödvändigt att hålla blandningen på håret i 30 - 50 minuter, vilket beror på deras ursprungliga färg och önskat resultat. Efter tiden tvättas kompositionen noggrant med vatten.

De kemiska komponenterna som kommer in i receptet skada håret, men det är motiverat av deras höga effektivitet. Efter proceduren behöver håret extra omsorg.

Folk recept

Att använda folk recept kan inte garantera fullständigt borttagande av henna, men tack vare dem kan du avsevärt ändra hårets skugga i riktning mot den naturliga färgen. Tvättning på grundval av folkmekanismer kan användas var 2 - 3 dagar. För fullständigt avlägsnande av rodnad krävs 5 till 10 procedurer.

 • Ättiksyra. Till ett handfat med varmt vatten (10-12 l), tillsätt 4 msk. matvinäger. I den resulterande lösningen hålls håret i högst 15 minuter, varefter du ska tvätta huvudet två gånger med schampo och applicera en balsam. Verktyget kan användas för daglig sköljning av håret efter att ha tvättat håret.
 • Tvättmedel. Det ska appliceras på hela längden av håret och lämna i 15 minuter. Skaka sedan håret, använd balsam eller en oljemask. Tvål måste användas inom en månad.
 • Väteperoxid (8-12% lösning). I en metallfri behållare, anslut: vatten (30 ml), peroxid (40 ml), flytande tvål (20 ml) och ammoniumbikarbonat (1 tsk). Den erhållna blandningen appliceras med en borste i håret, från början av huvudet. Masken ska tvättas av med schampo efter 20 minuter, varefter håret sköljs med vatten och citronsaft eller vinäger.
 • Kefir. I 2,5% kefir (1 kopp) lös jästen (50 - 60 g). Kompositionen appliceras på hennafärgat hår i 1 timme och tvättas av med schampo. I stället för jäst kan du använda blå eller vit lera.
 • Oljemaskor. Tidigare applicerades en 70% alkohollösning på håret (i 5 minuter), detta är nödvändigt för att öppna hårvågorna och påskynda processen att avlägsna färgämnet. Sedan appliceras vegetabilisk olja (burk eller oliv) på hela längden av håret och rötterna och en keps sätts på. För att förbättra effekterna på henna rekommenderas det att värma håret med en handduk eller hårtork. Mask måste behållas från 30 minuter till 2 timmar. För att ta bort oljekompositionen från håret måste du använda schampo för fettigt hår och surgjort vatten.
 • Varm gräddfil (helst sur) appliceras på hela längden av håret. Procedurens varaktighet är från 35 minuter till 1 timme.

De mest effektiva recepten att hantera henna är oljor och ättika.

Efterföljande färgning

Innan färgning av hårbeständig färg måste du se till att henna är helt borttagen. Annars kan resultatet vara oförutsägbart: i bästa fall tar färgen inte i värsta fall - håret blir en exotisk färg (från blå-violett till gulgrön). Och när du försöker färga ditt hår mörkt, kan färgen visa sig vara ojämn.

Hur man tvättar Henna hemma efter färgning - Kosmetika och folkrecept

Färgen efter henna är ljus, krullarna är inte skadade när de färgas, men tvärtom läker de. Emellertid har denna naturliga färgämne en stor nackdel - den röda nyansen äter långsamt i krullarna. Hur tvättar han henna korrekt så att hårbotten inte skadas, gör hemvillkor det, och vilken typ av remover är lämplig för detta? Det finns många metoder att ta bort rödhåriga. Kommer att hjälpa till att klara av den här uppgiften som professionell tvätt, som folkmekanismer.

Vad är henna

Henna är ett naturligt färgämne. Hämta det från Lawson, en växt som är vanligt i länderna i Mellanöstern och Nordafrika. I kosmetologi används två typer för färgning och behandling av hår: färgat och färglöst pulver. Den första målar och läker, färgen varar upp till 2 månader, men allt beror på hårbotten. Med hjälp av färglös henna fläckar håret inte, men läker.

Skölj Henna bort

Att få pigmentet efter målning med henna är mycket svårt, men med en stor önskan att göra det möjligt. Det viktigaste är att veta vad som är mer lämpligt för att tvätta bort naturlig färg. Faktum är att hennapulver inte förstör den krokulösa naturliga strukturen, men omsluter håret hårt ute, vilket är anledningen till att andra färgämnen inte kommer in. Men för att bli av med den röda färgen är det ganska realistiskt i förhållandena i stugan och hemma.

Hur länge är Henna tvättade

Innan du börjar tvätta bort färgen måste du förstå hur mycket Henna tvättas bort från håret. Resultatet beror på hårets särdrag, hur snabbt sköljningen kommer att ske efter färgning. Ofta är det möjligt att bara avlägsna det naturliga henna pigmentet genom att upprepa proceduren upprepade gånger. Man måste komma ihåg att det med risk för att torka flätorna eller huden med naturliga och aggressiva ämnen är. Efter dessa komponenter är det viktigt att applicera fuktgivare. Du måste också förstå att i processen att ta bort färg på håret kan det förekomma en grön nyans.

Med hår

Efter färgning av hår med henna ska det tvättas av under de första två veckorna. Efter denna tid kommer ett större antal tvättar att krävas, vilket inte är mycket bra. Omedelbart efter målningen tvättas Henna med schampo: upp till 4 gånger i taget. Denna åtgärd avlägsnar delvis den röda nyansen. Så mycket som möjligt att ta med henna från håret kommer hjälpmedel, vissa behöver användas i komplexet. Efter tvätt med alkali rekommenderas att mata krullarna med oljor, vilket också delvis avlägsnar färgen.

Av huden

Ofta, efter färgning av håret, kvarstår färgämnet på huden. Det är fult och inte estetiskt tilltalande. Du kan torka henna från huden med ättiksyra, utspädd i lika stora proportioner med vatten. Soaked på plats med en bomullspinne fuktad med en lösning. För att ta bort henna används ofta citronsaft, vilket lyser färgad hud. Den mest försiktiga och användbar metoden är en vanlig ansiktsskrubba. Applikationen är densamma som när du använder den som en rengöringsmask. Antalet förfaranden beror på graden av förorening.

Mycket svårare att hantera mehendi - tatuering, gjord med hjälp av iransk henna. Ta bort en tatuering för ett par dagar är möjligt:

 1. Badtunna: En starkt ångad plats med en tatuering gnidas med en hård tvättduk. Ta bort flera gånger.
 2. Antibakteriell tvål och tandborste hjälper till att tvätta henna från huden.
 3. Havsalt upplöst i varmt vatten. Händerna bör hållas i saltlösning tills vattnet har svalnat.

Det händer att du måste radera henna från handen snabbt. Snabbt ta bort mehendi kan vara en mer radikal metod. Blanda läsk och citronsaft till en tjock uppslamningskonsistens. Allt detta appliceras på tomten med ett mönster, exponeringstiden - högst 10 minuter. Dessutom kan du massera tatueringen med en svamp. Om du efter spolning kvarstår kan du applicera en handskrubba.

Hur man tvättar Henna

För att ta bort henna från hår används professionella och folkmedicin. Valet är baserat på personliga preferenser. Speciella tvättar gör det snabbare, men de kan göra mer skada. De flesta formuleringar har en speciell formel som skyddar lockar, men kostnaden är hög. Naturliga ämnen är mindre aggressiva men inte lika effektiva. Att tvätta färgen med en lösning av alkohol eller tvåltvål kan dock påverka hårlinjen negativt.

Professionella verktyg

Professionella hennaavlägsnare har två former: sur och blonding (består av blekningspulver, schampo, vatten och 3, 6 eller 9% oxidationsmedel). Syrafärg tvättar bort utan mycket hårskada, bländande tar bort mörkt pigment, men tar bort färg snabbare. När blondirovanii tvättas av inte bara den mest resistenta färgen, men också naturlig hårfärg. Intervallet mellan behandlingar är 2 veckor. Efter upprepad användning, missfärgas håret fullständigt.

Professionella sura medel för att tvätta av henna används i salonger och hemma. Det kan vara emulsioner, balm, schampon. De vanligaste är:

 • Paul Mitchell shampoo - tvättar bort den röda färgen första gången.
 • DECOXON permanentfärgsmedelsemulsion - röd färg lyser till ton.
 • Salem protein balsam återvänder en naturlig färg;
 • Estelleemulsion - tar bort henna flera gånger, men efter tvätten är krullarna gula, därför är färgning nödvändig;
 • Herbal remedy Hair - skadar inte hårstrukturen, kräver upprepad användning.

Folkmekanismer

Frågan är ofta om frågan huruvida henna tvättas av håret genom folkmedicinska lösningar? Svaret är ja, skillnaden är att specialverktyg gör det snabbare. Traditionella metoder för hennaavlägsnande innefattar användning av oljemask, vinäger, kefir, alkohol, gräddfil, kaffe, lök, tvätttvål, läsk, citronsaft, peppartinktur. Några av dem, som till exempel innehåller alkaliska eller sura ämnen, tvätta av henna i ett par steg. Mjuka är kefir, olja, smetannye tvättar, men för att uppnå maximal effekt måste de upprepas gånger.

Recept för att tvätta Henna hemma

Folkmekanismer kan hantera den röda pigmentfärgen. För att helt avlägsna den röda nyansen är det ibland nödvändigt att utföra minst 10 procedurer. Å andra sidan kan användningen av naturliga masker utjämna hårets yta, göra dem smidiga och glänsande, för att behandla inte bara håret utan även hårbotten. Det är tillåtet att tvätta hennaen med hjälp av folkmedicin i två eller tre dagar.

Hur man tvättar henna från hår snabbt

Sidinnehåll:

Kanske är det äldsta effektiva sättet att byta hårfärg att henna färgning. Denna färg används idag, så att du kan ge strängarna olika nyanser av rött. Fördelarna med henna kan hänföras till dess harmlöshet, liksom hårets motstånd - så är detta färgämne ganska svårt att tvätta ut ur håret.

Om du är trött på röda hennafärgade strängar kan dess uthållighet bli ett verkligt problem. Med ytterligare förtydligande och färgning med hjälp av kemiska medel finns risk för att få strängar av gröna eller orange toner. För att tvätta henna ur håret måste du arbeta hårt. Läs mer: Hur tvättar du snabbt färgen från håret hemma?

Användningen av henna för hår

Henna har sedan antiken varit det mest effektiva och ofarliga sättet att färga hår. Om du vill ha en rödaktig nyans av hår och tänka på Henna, så behöver du veta hur du kan återställa färgen till ditt hår. Detta naturliga färgämne har en förstärkande effekt, vilket ger håret en ljus koppar nyans som är nära naturligt. Henna är naturligtvis ofarlig och det är möjligt att färga hennes hår åtminstone resten av sitt liv och inte oroa sig för sin hälsa, men hur man tvättar henna från håret?

80 procent kan du bli av med det bara omedelbart efter färgning. Det är därför Henna är bra bara när en rödaktig hårskugga passar dig och du är säker på att denna hårfärg passar dig länge. Henna målar gråhår perfekt och problemet med håravfall påverkar inte särskilt dig, eftersom det är ett naturligt färgämne, inte en kemisk.

Hur man tvättar henna från håret

Henna är ett naturligt färgämne som ger hår, beroende på hårets ursprungliga utseende och tillstånd, rika nyanser av koppar och rött. Om du inte gillar resultatet av hennafärgning, eller om du är trött på ingefärg och vill byta, är du troligtvis intresserad av frågan om du kan tvätta Henna och hur du kan färga håret efter att du använt det.

Med tanke på hållbarheten hos detta naturliga färgämne, är det mest pålitliga sättet att bli av med rödhårig ihågfärgning att växa hår och klippa det. För att uppnå ett märkbart resultat kommer det att ta lång tid. Samtidigt skiljer sig de växande rötterna märkbart från de hennafärgade strängarna. Med tanke på att hela denna tid måste du gå med färgat hår, och frisyren inte ser så snygg ut, de flesta kvinnor har knappast tillräckligt med tålamod för det.

Dessutom kan du bli av med rött hår med hjälp av följande metoder:

 • försök att tvätta henna hemma - med hjälp av folkmedicin, extrahera partiklar av färgpigment från strängarna. En mängd hårmaskor hjälper gradvis av med rost eller morötter. Det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att helt tvätta hennaen från håret på en gång, men det är ganska realistiskt att muffla den röda tonen och närma sig den ursprungliga hårfärgen på detta sätt.
 • färg eller färg hår i en mörkare färg. Samtidigt riskerar du att inte få en jämn färg på trådarna - de vuxna rötterna kan fläcka mer. Resultatet av sådan färgning är inte alltid förutsägbar. Före kemisk färgning är det önskvärt att tvätta hönan delvis från håret. Före appliceringen rekommenderas färgämnena att konsultera en frisör.

Hur man tvättar Henna: Råd för normalt hår

Ta äggulan och blanda den med 50 ml. konjak. Smörj håret med den resulterande masken, sätt på en hatt, skaka huvudet i en handduk och håll masken i en timme. Tvätta håret efter tvätt eller tvätta det med varmt vatten.

Så tvätta Henna: För torrt hår

För att tvätta Henna från torrt hår måste du göra en hemlagad mask. Du behöver 2 äggulor, ricinolja eller burk (4 skedar), senapspulver (en tredjedel av en tesked). Blanda alla ingredienser, gnugga masken i håret längs hela längden, sätt på duschlocket och linda huvudet med en handduk. Efter en timma, tvätta huvudet med varmt vatten och schampo, tillsätt ättika eller citronsaft till vatten (1 matsked per liter vatten).

Lermask

För beredningen av denna mask behöver 2 enkla ingredienser: kosmetisk lera och kefir. Knippa ovanstående produkter i en behållare tills konsistensen av gräddfil, gnid i håret, lägg på en hatt och linda en handduk över huvudet. Håll masken på huvudet i ungefär en timme, skölj sedan med schampo och skölj. Kom ihåg att lermasken torkar håret hårt. Eftersom det inte rekommenderas för tjejer med torrt hår.

Hur man tvättar Henna: Folkmorskor

För närvarande blir användningen av naturliga färgämnen återigen populär igen, många är ganska nöjda med effekten av hennafärgning (hår smälter och flyter, förvärvar djup färg, styrka och hälsosam glans). Samtidigt noterar några kvinnor att detta färgämne torkar och överbelastar håret, vilket resulterar i långvarig användning som orsakar brittleness och förlust. Dessutom kan henna ligga på håret på olika sätt, ibland är den resulterande nyansen kornig inte mot ansiktet. Trots dess hållbarhet, enligt många recensioner på Internet, är det ganska realistiskt att tvätta bort Henna från hår hemma. I det här fallet kommer det slutliga resultatet av den ansträngda ansträngningen att i stor utsträckning bestämmas av följande faktorer:

 • hårets tillstånd, deras struktur;
 • kvaliteten på henna, applicerad koncentration av färgblandningen samt exponeringens längd
 • exponeringstid för masken och koncentrationen av henna-tvättvätskekompositionen;
 • Varaktigheten av användningsperioden för henna.

Om du är intresserad av frågan om vad som kan tvätta henna från ditt hår, läs följande recept för att anta dem om det behövs.

Som folkrättsmedel som används för att tvätta Henna, har de bevisat sig bra:

 • fermenterade mjölkprodukter - kefir, gammal gräddfil
 • olika typer av vegetabiliska oljor;
 • tvätt tvål;
 • kosmetisk lera;
 • alkohollösning;
 • ättika;
 • lökjuice;
 • jäst.

Recept hur man tvättar Henna från håret

Med hjälp av tinkturen av rött kapsum kan du uppnå en märkbar effekt av att tvätta bort färgen. Gör så här genom att följa proceduren nedan:

 1. Förbered en duschlock eller klädfilm, samt en handduk för att bygga en liknande turban, ha på sig skyddshandskar.
 2. Sprid tinkturen av röda paprika på håret, gnugga det med lätta massagebevegelser.
 3. Använd en duschlock eller värm håret med klädesfilm och en handduk.
 4. Låt blandningen vara i 20 minuter.
 5. Skölj håret med varmt vatten utan att använda schampo.

Som en bonus i detta förfarande kan det noteras att anda tinktur av röd peppar stärker håret och lindrar dem av mjäll. Samtidigt torkar detta verktyg strängarna, så det är lämpligt för fet hår.

Det rekommenderas att använda följande recept till ägare av torrt och normalt hår för att tvätta Henna:

 1. Till äggula fyller 1 msk. ricinolja, 50 g cognac eller rom, blanda noggrant.
 2. Applicera blandningen i hårbotten och trådarna över hela längden. Maskens exponeringstid är cirka 30 minuter.
 3. Skölj med varmt vatten efter den angivna tiden.

Du kan muffla Henna's rödaktiga nyans, eller du kan bli av med det enligt följande:

 • Applicera färgning med basma - på så sätt kan du snabbt byta hårfärg, få olika nyanser av brunt, brunt och svart på strängarna (det slutliga resultatet beror på basmånas uppehållstid).
 • Att använda kaffe är lätt att ge ditt hår en brunfärg. För att göra detta, ta 4 ssk. naturligt kaffe, blanda det med 2 msk. färglös eller färgad henna. Fyll blandningen med varmt kokt vatten - till en krämig konsistens. Applicera den resulterande massan på håret i 20-30 minuter.

Dessutom, för att tvätta henna från ditt hår med hjälp av tillgängliga verktyg, använd följande beprövade recept:

 1. Oljemaskor gör ett utmärkt jobb att dra ihop hennafärgpartiklar från strängarna. För denna procedur, lämplig för olika typer av vegetabiliska oljor, inklusive olivolja, mandel, linfrö, burdock eller castor. För att tvätta hennaen med olja, värm en liten mängd av produkten i ett vattenbad, applicera på håret och fördela över hela längden av trådarna. För att aktivera masken, värm håret i 5 minuter med en hårtork och värm upp dem genom att ha på sig ett duschlock och bygga en handdukliknande tupplur på huvudet. Den aktiva föreningen måste lämnas på håret i 1-2 timmar och sköljs sedan med tvättmedel. Som ett schampo, tvätt av Henna och rester av oljeblandningen, rekommenderas att verktyget används för djup rengöring eller fet hår.
 2. Med hjälp av kefir-jästblandning för flera förfaranden inom en månad kan du tvätta av Henna, samt stimulera ytterligare hårväxt. För proceduren måste du blanda 200 g levande kefir eller hemgoghurt med innehållet i en väska med höghastighetsjäst och sätt det på en varm plats. När jäst stiger, måste du lägga till 1 msk. honung och socker, samt 1 tsk. senapspulver. Applicera den resulterande kompositionen i håret, den erforderliga exponeringstiden är 2-3 timmar. Denna mask kan appliceras 1-2 gånger i veckan.
 3. Sprid på håret, så att trådarna blötläggs, 70% alkohol - och låt påverka i 5 minuter, applicera sedan på toppen av vegetabilisk eller mineralolja. Sätt på ett duschlock och handduk över huvudet, värm regelbundet ditt hår med en hårtork. Exponeringstiden för denna komposition är ca 30 minuter. Alkohol öppnar effektivt hårvågorna, förbereder dem för effekterna av olja, som tvättar pigmentpartiklarna. För torrt hår kan alkohollösningen ersättas med varmt vatten.
 4. Det är möjligt att minska mängden henna pigment med hjälp av tvål (dess alkaliska sammansättning främjar öppningen av mikrohårflingor).

Prova följande metoder för att tvätta Henna:

 • Applicera kefir, lätt uppvärmd på ett vattenbad, på fuktigt hår, lämna i 15-20 minuter och tvätta sedan av med tvål.
 • Blötlägg håret och tvålen med tvätttvätt tills ett tjockt skum erhålls, skölj och pressa sedan de våta strängarna noggrant med en handduk. Applicera på dem vegetabilisk olja efter eget val i en timme, och tvätta sedan håret med schampo.
 1. Tillsätt 50 g ättika till bassängen med varmt vatten. Hennafärgade strängar måste sköljas i den resulterande lösningen under 10-15 minuter. Efter det här sköljet tvättar du håret med schampo och balsam. Med denna metod kan du få ett märkbart resultat i form av en försämring av intensiteten hos den röda nyansen.
 2. Hanterar effektivt läckande henna från håret i en gammal gräddfil. Med hjälp kan du avsevärt minska ljusstyrkan i den röda färgen. Sourcreme ska spridas på håret och låt handla i en timme, skölj sedan.
 3. Vissa sorter av kosmetisk lera (vit och blå) kan användas som rengöringsmasker för hennafärgat hår. På grund av lerans absorberande egenskaper kommer henna pigmentet gradvis att läcka ut ur håret. Blanda 3-4 st.l. lerpulver med yoghurt, kefir eller häll det med te-te infusion och applicera på hår, sprida kompositionen över hela längden av strängarna. Exponeringstiden för en sådan lermask är 2 timmar. Denna komposition är lämplig för fet hår, för torra strängar, tillsätt 1 tsk till blandningen. vegetabilisk olja efter eget val. Efter den angivna tiden är det nödvändigt att tvätta av masken med schampo och använd sedan hårbalsam.
 4. För att bli av med röda hårtoner kan du använda lökjuice. Detta verktyg ska appliceras i en timme, och tvätta sedan strängarna ordentligt. Enligt recensioner är det lätt att tvätta henna från håret på detta sätt. Man bör komma ihåg att pilbågen har en ganska skarp lukt som kommer att följa med dig efter att ha applicerat en sådan mask under en tillräckligt lång period.

Dessa procedurer kan upprepas flera gånger tills ett konkret resultat erhålls. Om ovanstående metoder inte är tillräckligt effektiva kan du prova mer aggressiva exponeringsmetoder. På Internet kan du läsa rekommendationerna "tvätta" hårsträngar, skölja dem i bäckenet med en lösning av tvättmedel eller blekmedel. Du borde inte allvarligt räkna med sådana metoder - det bör tas i åtanke att när man försöker bli av med henna på ett liknande sätt finns det risk för att bli av med en betydande del av håret också.

Grundläggande regler för tvätt av henna från hår

Om du granskar recensioner och berättelser om huruvida henna kan tvättas av hår hemma, kommer de att delas upp i två läger. Någon lyckades göra det, och någon kommer att hävda att detta är omöjligt. Den första, troligtvis, utförde helt enkelt alla tips och rekommendationer om denna svåra sak, medan den senare experimenterade eller helt enkelt missade något. Försök följa de grundläggande reglerna för hur man tvättar Henna från håret, och resultatet kommer inte att göra dig besviken.

 1. Ju längre tid har gått sedan färgningen, desto mindre chans måste du avlägsna pigmentet. Om krullarnas färg inte visade sig vara den du drömde om, är det bättre att ta hand om tvätten omedelbart, inom 1-3 dagar. Efter denna tid blir det mycket svårare att tvätta hennaen från håret.
 2. Försök inte att måla över henna på annat sätt. De kemiska och syntetiska komponenterna som utgör moderna färger kommer inte att kunna avlägsna rödhår, men kommer att reagera med henna i en kemisk reaktion och resultera därigenom i fantastiska, ljusa färger (grön, orange, gul) som blir ännu svårare att bli av med.
 3. Recept tvättar och sköljer mycket. När du väljer, styras av typen av ditt hår. Glöm inte att vissa ingredienser är lämpliga för torra strängar, men kan förvärra tillståndet av fett.
 4. Efter att ha valt ett recept som du tycker är rätt för dig, testa tvätten med någon form av occipitalkoordinat som kan döljas vid ett misslyckat test. Applicera det färdiga verktyget på det och lämna det ett tag. Resultatet kommer att visa dig om du vill använda den här henna-borttagaren eller fortsätt söka receptet ytterligare.
 5. För medel, ta bara de färskaste, naturliga produkterna. Försök att sådana förfaranden söker efter hemlagad, snarare än kläckägg, gård, inte pastöriserad mjölk. Detta ökar dina chanser för ett framgångsrikt resultat av hennaavlägsnandet från håret.
 6. Spolmasker appliceras på samma sätt som alla andra. Använd dem på rent, något fuktigt hår. Att gnugga in i rötterna är inte meningsfullt: de fördelas endast längs strängarnas längd. Ovanpå är allt inpackat med cellofan och varmt tyg. Åtgärdstid - från 15 minuter till en timme. Sköljning kan vara avkok av örter eller vanligt vatten. Om maskeringsredienserna förblir på håret, får de tillgripa hjälp av schampo.
 7. Användningsfrekvensen är en gång varannan 2-3 dagar. För att tvätta Henna slutligen kan det ta mellan 5 och 10 procedurer. Det beror helt på de enskilda indikatorerna, så att någon måste vara tålmodig och inte vänta på mirakel från den första tvätten.

Allt är enkelt, men väldigt viktigt: om du inte följer dessa rekommendationer kan du inte bara tvätta bort henna i allmänhet utan också förstöra håret med en ännu mer oönskad och obehaglig nyans. Mycket kommer att bero på hur korrekt receptet valts.

Så tvätta Henna från håret: Användbara tips

Man tror att det är lättast att tvätta av henna strax efter färgning. Enligt instruktionerna på henna packar, rekommenderas det inte att tvätta håret i två eller tre dagar efter det, eftersom detta färgämne först täcker strängarna ovanifrån, tränger så småningom djupare och djupare in i hårstrukturen och mättar dem med färgpigment. Denna funktion av färgämnet kan användas om du är missnöjd med färgfärgen och vill snabbt tvätta av Henna. För att göra detta måste du tvätta huvudet med schampo flera gånger eller använda tvätt hårmaskor.

Efter två veckor och senare blir det mycket svårare att bli av med henna. Med tiden är den fast fastsatt på håret, impregnering av strängarna och praktiskt taget "besläktad" med dem, dessutom kommer en kumulativ effekt att fungera med varje efterföljande färgning.

Efter en liknande hårfärgning, särskilt med hjälp av den så kallade "black henna", som är henna med tillägg av naturligt indigo pigment, blir det inte möjligt att snabbt bli blondin. Det kommer ta flera månader att tvätta av svart henna och börja applicera några kemiska effekter på håret.

Hur man förbättrar resultaten av spolning

Måla Henna med andra färger ger en fantastisk ljus nyans av otrolig färg. Och att bli av med det är nästan omöjligt. Men hur många recept tvättar masker! Det är nödvändigt att fokusera på hårtypen och kom ihåg att det finns föreningar för torra lås som är skadliga för fett och vice versa. Läs mer: Hur du håller ditt hår rent under lång tid.

Efter att ha valt sin egen version utförs ett prov på baksidan av nacken innan kompositionen appliceras, vilket kan döljas vid fel. Det förberedda medlet appliceras på det och lämnas under en tid. Genom resultatet blir det klart om ett sådant recept kommer att fungera eller måste leta efter en annan.

Är det möjligt att tvätta hennaen från håret och hur man gör det

Många av oss, som vill stärka håret och tillbringa en mild färg, använder ofta naturliga färgämnen. Deras användning gör våra lockar glänsande och levande, för att de inte förlorar fukt. Om du vill ändra din bild, efter att du har färgat håret i en annan färg efter att ha använt kvarvarande naturliga färgämnen (henna och basma), bör du vänta. Efter att ha färgat hår med hennapartiklar i strukturen riskerar du inte att få önskat resultat. Så hur tvättar du henna från ditt hår? Med denna fråga sorterar vi bara ut den här artikeln.

Varför Henna är så svårt att ta ner

Faktum är att iransk henna innehåller en stor mängd tannin som kan tränga djupt in i krullarnas struktur. Den förbinder sig med keratin, vilket gör att det kan ta lång tid att ligga inuti.

Henna är gjord av löv av Lawsonia - en buske som växer i Iran och Indien. Användningen av naturligt färgämne gör att du kan få trevliga nyanser - koppar, eldrött, hibiskus och rik kastanj.

Framgången beror på din ursprungliga färg, kombination med basma och exponeringstid.

Generellt, på grund av standardproceduren för shampooing tvättas henna från håret på 6 månader. Hur påskyndar proceduren och så snart som möjligt att ta bort henna från håret?

Att ta bort henna från lock är nödvändigt när:

 • visade sig för mycket röd färg;
 • kräver färgning med andra färgämnen;
 • behöver göra en perm;
 • Du är inte nöjd med resultatet och vill återställa den naturliga färgen.

Om du inte tvättar hönan helt ur håret, efter färgning med färg, riskerar du att få en ojämn färg eller en oväntad nyans, allt från kräm till grön.

Om du vill tvätta av Henna så fort som möjligt är tiden inte på din sida. Orientaliskt pigment avlägsnas bäst under de första två veckorna efter målningen. Ju längre du drar med avkopplingen, desto mindre effektiv blir resultatet.

Hur man tvättar henna från håret

Så hur tvättar du henna från ditt hår? Förtvivlan inte för mycket och vänta sex långa månader. Med professionell kosmetika eller förberedelse av speciella produkter hemma kan du enkelt extrahera det irriterande pigmentet.

Rådet. Om du inte gillar den röda färgen, och du vill gå till brun, är det inte nödvändigt att ta bort henna och repainta till en "kastanj". Du kan använda ett annat naturligt färgämne - Basma. Detta mörka pigment hjälper till att blockera den röda färgen.

Tips för att ta bort orientalisk färg

 1. Du vill inte drastiskt ta bort henna, men bara för att eliminera rödhåran, ha fått en trevlig kopparfärg, använd ett ovanligt recept - kombinera henna med kaffepulver i förhållandet 2: 4. Zaarite blandning med kokande vatten och applicera på lockar i en timme.
 2. Är det möjligt att tvätta hennaen helt? Tveka inte. Under de första 3 dagarna efter färgning kan du använda folkmekanismer som har en mild inverkan på krullarnas struktur. Stram med avkapning i flera veckor, då måste du tillgripa salongavlägsnandet och använda speciella emulsioner.
 3. När du använder professionell kosmetika för nedfallning, försök att undvika kontakt med hårbotten eftersom allergiska reaktioner är möjliga. I grund och botten fördelas kompositionen på våta krusningar, men du bör titta på instruktionerna. Om du vill skydda dina lockar, är Henna Remover utförd för flera tillvägagångssätt med ett minimumsintervall på 3 dagar.
 4. Som du vet, efter avfasning avlägsnas ett kosmetiskt pigment, vilket innebär att håret kvarstår ihåligt och blir tunn. Experter rekommenderar några dagar efter avslutad procedur för att utföra toning.
 5. Det händer att Henna efter färgning absorberas djupt i huden. För att ta bort det, använd den vanliga bomullspinnen fuktad med alkoholtinktur. Eliminera all färg du får inte fungerar, men för att göra det några toner lättare - enkelt. Soda hjälper också i kombination med citronsaft. Krama huden flera gånger med den resulterande kompositionen.
 6. Hur man tvättar henna Vill du ta med henna, som föll på kläderna, så spendera omedelbart blötläggning. Använd blekmedel, tvätttvål, riven eller väteperoxid.
 7. Använd professionella verktyg för dekapitering av lock, vilket inkluderar en neutraliserare. Var noga med att använda den här komponenten, eftersom den kommer att bidra till att ta ut pengar, vilket är särskilt viktigt vid efterföljande färgning.
 8. Du kan påskynda proceduren genom att torka med en hårtork. I det här fallet, var noga med att minska emulsionens exponeringstid, annars riskerar du att överdriva krullarna.
 9. Efter avkopplingsproceduren applicera en regenererande mask, eftersom dina krullar påverkades av kemikalier.

Det är mycket svårt att tvätta henna eftersom det gör starka kopplingar till hårets keratin. Därför, inte alltid, även när du använder professionella verktyg för avkoppling, väntar det önskade resultatet på dig.

Hur tvättar han henna från håret? Det finns flera sätt att hantera effekterna av det iranska färgämnet.

Du kan köpa professionell kosmetika för att hugga hår, beställa en speciell tjänst i salongen eller tillgodose det mest budgetalternativ - använd traditionella metoder.

I det senare fallet måste den fullständiga elimineringen av pigmentet avsevärt minska.

Med hjälp av professionell kosmetika

Du kan använda professionell kosmetika för avkoppling inte bara i salongen. Du kan enkelt hantera förfarandet hemma. Det finns en hel lista med masker, schampon, emulsioner för att tvätta rött. De kostar inte så mycket. Förfarandet för avkoppling kostar dig en storleksordning billigare än i kabinen.

Kosmetiska alternativ för avkoppling:

 • Kosmetik Paul Mitchell lindra från den irriterande röda färgen för 1 tillvägagångssätt. Shampoo Backtrack. Satsen, som är utformad för att tvätta depermenta färgämnen, innehåller en remuver, en neutraliserare och en skyddsbas. Applicera på torrt hår. I ett förhållande 1: 1 blandas de två första komponenterna, lämnar dem på håret i 20 minuter. Använd sedan skydd (1 minut). Verktyget tvättas noggrant under rinnande vatten. Det finns en uppsättning för avstängning mycket dyrt - 4900 rubel, men som de säger måste du betala extra för kvalitet.
 • Kapous Decoxon är en emulsion för tvättfärger, som från första gången kommer att bidra till att eliminera den röda färgen. Det hjälper till att korrigera skuggan i flera procedurer, löser upp det naturliga färgämnet och bringar det ut. Kostnaden för en uppsättning bestående av två flaskor är 500 rubel.
 • Färgborttagare från varumärket St. Petersburg hårk Cosmetics - Estelle. Färgen OFF-verktyget påverkar inte det naturliga pigmentet och lyser inte krullarna. Tillverkaren hävdar att färgen kommer att visas delikat. Satsen består av 3 komponenter - ett reduktionsmedel, en katalysator och en neutraliserare. Dessa 3 flaskor kostar dig bara 350 rubel.
 • Det italienska företaget Nouvelle erbjuder en uppsättning för dumpning, bestående av 2 flaskor. Den är konstruerad för full eller partiell färgtvätt. Color Back fungerar gradvis. Kostnaden för en uppsättning är 1000 rubel.
 • Emulsion för färgkorrigering Nexxt Color System Remover. Det fungerar väldigt fint utan att skada dina lockar. Det hjälper till att fixa den misslyckade hennafärgningen. Det är ett alternativ till blekningskompositioner. Det här verktyget kostar dig 350 rubel.

Tvätta i stugan

Förfarandet för avkoppling i hytten är praktiskt taget inte annorlunda än användningen av professionella färgvätskor, som i vår tid har blivit tillgängliga för alla. Du kan tvätta henna för 1,5-4 tusen rubel.

Kostnaden påverkas av:

 • val av professionella medel;
 • prestige salong;
 • längd krullar.

Först kommer befälhavaren att ordentligt späda kompositionen (i den rätta proportionen blandas reduktionsmedlet och katalysatorn). Efter att ha väntat en viss tid efter applicering på krullarna tas en separat sträng, på vilken en neutraliserare appliceras. Efter kontroll av resultatet, om en svag korrigering uppnås, appliceras emulsionen igen.

Observera att efter att molekylerna av det artificiella pigmentet löser upp, utför mästaren shampooing med ett speciellt schampo, vilket tar bort de delade resterna.

Foto före och efter

Är det möjligt att tvätta hemma

Tvätta Henna hemma hjälper oljor, alkoholtinkturer, ättika, tvål eller bryggerjäst.

Burdock Mask

Faktum är att många oljor tränger djupt in i krullarnas struktur, vilket bidrar till att eventuella pigment avlägsnas. Det är därför som du vill fixa den resulterande färgen länge, är deras användning oönskade. I vårt fall är det tvärtom Henna Remover från hår som krävs.

Handledning:

 • köpa olja på apoteket (du kan också ta olivolja);
 • 10-15 ml (beroende på mängden hår) uppvärmd på elden, inte kokande;
 • Applicera på lock och hårbotten;
 • Du måste först packa en plastpåse först och sedan en handduk;
 • efter en timme tvättas suspensionen under rinnande vatten med användning av schampo.

Hur snabbt kan Henna tvättas från håret på detta sätt? Tyvärr tar det 5-10 procedurer. Men efter den första shampooing kommer du att märka hur färgen på locken kommer att blekna.

Jästmaske

För att göra en mask måste du köpa 50 mg jäst (du behöver bara en liten nypa).

Handledning:

 • kombinera en liten jäst med en tesked socker och täck med varmt vatten;
 • rör om tills ingredienserna löser upp;
 • efter 30 minuter, applicera på lockar;
 • var noga med att begränsa åtkomsten av syre med en plastpåse och en handduk;
 • Skölj huvudet efter 40 minuter.

Hur snabbt tvättas Henna med öljäst? Svaret är mycket tvetydigt. Enligt recensioner av tjejer som tar liknande experiment, tar det 2 veckor med daglig användning av masken för att säga adjö till den irriterande rödhåran.

vinäger

Som du vet är ättika en utspädd syra som kan penetrera djupt i olika ytor. Hår är inget undantag.

Handledning:

 • späd 1 msk. l. ättika i en liter vatten;
 • Håll dina curls i den resulterande lösningen i minst 10 minuter;
 • skölj med schampo.

Efter en så enkel manipulation i ett tillvägagångssätt blir den eldröda färgen till koppar.

En viktig punkt! Eftersom ättiksyra starkt torkar hår, måste du ta hand om deras fuktgivande. Var noga med att använda efter shampooing av balmsköljning, som appliceras på en lite fuktig krullning.

Tvättmedel

Vi vet alla att tvål är alkali, varför denna produkt är föremål för upplysningen av skalor. Så fort du tvättar tvålvattnet, glöm inte att sätta en näringsmask. Utför proceduren för en månad var tredje dag.

alkohol

Det är möjligt att tvätta henna från hår hemma med hjälp av 70% alkohol. Enligt användarens återkoppling är det här alternativet det snabbaste.

Handledning:

 • fuktar locken med 70% alkoholinfusion;
 • håll vätskan i 5 minuter;
 • Smörj krullarna med någon olja (oliv, burdock, palm);
 • täck huvudet med ett paket och linda det i en terry handduk;
 • blötlägg en blandning av alkohol och oljor i ca 40 minuter;
 • tvätta lockar.

För att säkert minska det naturliga pigmentet, utför proceduren med ett intervall på tre dagar flera gånger.

För att helt ta bort henna från ordern behöver du använda schampo för fettigt hår och bäst av allt speciellt djupverkande schampo, vilket är avsett för avkapning.

Masker baserade på gräddfil och kefir

Hur tar man bort henna 20% åt gången? Mycket enkelt! Du behöver bara göra en närande mask baserad på gräddfil. Mjölkprodukten lämnas på huvudet i en timme. Snurra turbanen ur handduken.

Expertråd. Om du vill påskynda masksens funktion och andra medel för avkoppling kan du använda en hårtork. Det kommer att minska exponeringstiden med 20 minuter.

Vård efter

För att ta bort det naturliga pigmentet av lövbladen krävs ganska aggressiva medel, det är absolut nödvändigt att du tar hand om låsningarna efter proceduren.

tips:

 • borsta inte de våta krökarna, annars kommer du att skada dem väldigt mycket;
 • klippa delade ändar, eftersom avkoppling kan torka ut håret;
 • Använd sköljbalsam eller örtavkok efter shampooing.
 • sätt hårtorken i en lång låda (om du verkligen behöver torka håret, använd bara kall luft);
 • Tvätta inte huvudet med klorerat vatten, om du har för hårt vatten i kranen, lägg till lite ättika i bassängen - det kommer att mjukna väsentligt.
 • skydda lockar från exponering för UV-strålar på sommaren;
 • minimera stilprodukter;
 • Efter tvättning och ytterligare målning kan du genomföra biolamineringsproceduren.

Således är det ganska realistiskt att ta bort henna från håret, du behöver bara utöva maximal ansträngning genom att genomföra regelbundna procedurer hemma. Betydande påskynda processen kommer att hjälpa speciella medel för betning av hår. Om du är rädd för att skämma bort dina lockar, kontakta salongen, där rapportsättningen kostar 1,5-4 tusen rubel.

Användbara videoklipp

Hur man tvättar henna Hur man kommer ut ur rött i blont.

Hur man tvättar henna från håret - enkla och effektiva medel och metoder

Många kvinnor använder olika hårfärgsprodukter. Kemiska färgämnen är inte alltid användbara för tillståndet hos hud och hårsäckar, så många kvinnor försöker tillgripa naturläkemedel. Henna är det mest acceptabla alternativet för hälsosam hårfärgning. Men tillsammans med effekten av henna är det ofta möjligt att möta dess negativa effekter på håret.

Sätt att eliminera den negativa effekten av hennafärgning

Folkets åsikter om möjligheten att avlägsna spår av hennamålning var indelade i två polära läger: vissa (bland dem många professionella frisörer) är säkra på att det är omöjligt att helt och hållet bli av med hennamärken på kort tid, andra tror att du kan få bra resultat.

Alla representanter för motsatta åsikter är överens om en sak - ju tidigare du börjar agera, desto bättre. Den bästa tiden att starta ett "krig" är de första tre dagarna efter färgning.

Inget behov av att rusa till det yttersta och måla håret med kemiska medel. Resultatet kan vara det mest oförutsägbara: röda, gröna, gula, orangefärgade färger med den starkaste ljusstyrkan.

Professionella Henna Removers

Det är självklart inte illa att använda professionella färgavlägsna. Det finns sådana ämnen som kan användas både i frisören och hemma. Effekterna av dessa läkemedel kan vara ytliga (påverkar inte hårets struktur) och djupt.

Frisörseksperter rekommenderar dig att börja bekämpa spår av henna från ytliga medel och om du inte får önskat resultat fortsätter du med en djup "rengöring" av hår och hårbotten.

Det är naturligtvis bättre att använda förberedelser av välkända beprövade företag, som Estel, Colorianne Brelil, Salerm, Paul Mitche.

Effekten av medel kommer under alla omständigheter att bero på olika faktorer:

 • individuella egenskaper av hår, deras struktur:
 • kvaliteten på henna används
 • färgningstid.

Många kvinnor som upplevde de negativa effekterna av henna löst problemet med hjälp av folkmedicinska lösningar.

Oljemaskor - assistenter i att eliminera effekterna av hennafärgning

Variabilitet av kvinnlig natur dikterar en förändring av bilden, användningen av nya nyanser för att skapa din bild. Vad ska man göra om resultatet av färgning med naturlig färgämne - henna, inte orsakade dig trevliga känslor? Hur tvättar han henna snabbt från håret?

Det finns flera ganska effektiva sätt att hantera den rödhåriga inblandade efter hennafärgning. Den största effekten kan erhållas genom att applicera en mask med någon naturlig olja (olivolja, mineral, grönsak, burdock, ricinolja).

Innan du lägger på huvudet "oljeklänning" måste håret vara förberedt. För att göra detta, fukta alla strängar med sjuttio procent alkohol, speciellt noggrant behandla rötterna. En alkoholattack i fem minuter hjälper till att öppna hårvågorna och öka sannolikheten för henna-spolning. Nu kan du använda utvald olja på håret, sätt på baddräkt och håll i ungefär en halvtimme.

För att förbättra effekten av oljemaskan, är det nödvändigt att värma huvudet: med hjälp av varmluft från en hårtork; handdukar eller en varm halsduk bärs över locket.

Fram till slutet för att ta bort oljekompositionen från huvudet är inte så lätt. Shampoo för fet hår och surgjort vatten (med ättika, citronsaft eller citronsyra) kommer till din hjälp.

Enkla masker från matkomponenter

Om frågan om hur man tvättar henna från håret efter färgning fortfarande är relevant, prova hårmaskar med mat.

Effektiviteten av användningen av olika verktyg kommer att vara mycket högre om huvudet med de anslagna fonderna kommer att vara väl invecklat. Du kan också förbättra effekten genom att sätta en plastpåse eller ett cellofantlock på håret över masken.

Sour cream mask

Det finns inget i kompositionen av denna lösning, förutom gräddfil. Värm lite gräddfil, applicera på hårbotten och håll i 0,5 timmar. Skölj bättre med varmt vatten.

Kefir Yeast Mask

Ett pack med råjäst och innehållet i en flaska kefir av vilken procentandel av fettinnehållet som helst är mycket väl blandat och lämnat för att svälla. Om du bara har torr jäst, då kommer de att göra, bara i mindre volym - ca 8 g. När svullnaden når sin "apogee", täck hela huvudet med denna pastaformiga blandning. 2 timmar kommer att behöva lida innan du tar bort kefir-jästkläder från huvudet. Om det förväntade resultatet inte fungerade första gången, upprepa masken dagligen.

Lökmask

Mycket lätt att förbereda, eftersom innehåller bara lökjuice, som erhålls från flera huvuden. Du kan lätta din uppgift genom att få lök med en mixer och applicera den istället för juice på huvudet. Denna mask kan göra dig ledsen att lökandan är mycket svår att eliminera. Endast stark doftschampo hjälper till att eliminera lukten av lök från håret.

Vad händer om du tvättar hennaen från håret i taget fungerar det inte? Förtvivla inte och välj masker i flera dagar i rad tills du får det förväntade resultatet.

Röd paprika tinktur

Pods av rödpeppar, infunderad med vodka eller alkohol, har alltid ansetts vara ett utmärkt sätt att aktivera hårsäckarna. Och i problemet med att eliminera spår av henna kan denna tinktur också ge en bra effekt.

Endast med hjälp av det här verktyget måste du vara mycket försiktig med att lägga det på huvudet och försöka undvika kontakt med huden, för att inte orsaka brännskador. Mer än tjugo minuter för att hålla tinkturen av rödpeppar på huvudet är oönskade. Att dränka målningens ljusstyrka med henna och en liten förändring, färgen på ditt hår hjälper till att maska ​​med användning av kaffe.

Kaffemask

En mörkare, inte uppenbarligen rödaktig nyans får ditt hår efter att ha använt en mask med omedelbar eller malet kaffe. Henna och kaffeblandning i förhållandet 2: 4. Blanda och färga hårsträngar bra, som du alltid gör. Efter sköljning minskar rodnad. Upprepa tills helt försvinna.

"Tvätta och skölja" hår är ett sätt att eliminera Henna-märken

Vi tvättar Henna med tvål

Det är möjligt att bli av med den oliktade ljusröda hårfärgen med hjälp av vanligt brunt hushållsämne. Täck håret i full längd med tvål och vänta 5-10 minuter. Efter proceduren, skölj håret noggrant, du kan använda en stramande balm.

Ättiksyrabad

Fyll ett djupt handfat eller en ren hink med ättika (i en liter varmt vatten fördela jämnt 3-4 msk ättika). Placera håret i denna behållare och håll det i ca 10-15 minuter. Om det är svårt att hålla huvudet i ett läge så länge, försök bara att doppa hårsträngarna i flytande oftare. Var försiktig så att du inte får vinägerlösningen i ögonen. Vid oavsiktlig kontakt med ögon slemhinnor, mun, skölj omedelbart dessa områden under rinnande vatten.

Efter proceduren med sköljning av hår i ättika, skölj dem med varmt vatten, sate med balsam eller balsam och torka naturligt (i luften med en handduk).

Huvudrådgivningen vid genomförandet av henna tvättprocedurer är inte att försena åtgärder om du inte gillar hennafärgning. Ju längre period skiljer dig från målsdagen, desto svårare blir det att "utrota" envis färgpigment.Nästa Artikel
Vilka produkter att behandla hår som faller hemma