Hur fuktar man torrt hår hemma?


I vår moderna värld är det vackert hår som är riktig lyx. Förnya eller bibehålla hälsan och skönhet hår, är det nödvändigt att arbeta i en komplex över hela linjen: att ge näring åt håret inifrån, ta hand att använda professionella verktyg, återfuktar och återställa hemlagad mask, stärka gräset... Låt oss först titta på varför håret saknar fukt och varför ens friskt hår bli tråkig, torr och spröd?

Vilket leder till torrt och sprött hår

Vad kan vi säga, det finns många faktorer som leder till torrt hår, de flesta av dem ges av den moderna skönhetsindustrin och vår önskan att experimentera, vi väljer de viktigaste för att inte gå på samma rake:

Vattnet vi tvättar vårt hår. Jag skulle vilja säga att detta är huvudfaktorn, eftersom vattnet som strömmar från kranen är väldigt tufft och alla tungmetaller ligger på håret, vilket påverkar allt hår, speciellt utsatt för torrhet. Det är självklart mycket lättare att tvätta huvudet med vatten från kranet än att koka det, för att kyla det, för att späda det, även om det idag säljs speciella filter för dusch, varav det finns många positiva recensioner.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

Tvätta huvudet endast med varmt vatten, inte varmt, eftersom varmt vatten kommer att skada håret och orsaka fet hår.

Kam. Hårborsten spelar en av huvudrollerna i hårvård, en kvalitetsborste borde jämnt fördela talg från hårrötter till spetsarna, ta bort smutspartiklar från hår, inklusive stylingprodukter. Borstarna som är gjorda av naturlig eller delvis naturlig borst, även av trä och den berömda Tangle Teezer, anses vara den högsta kvalitetskammen. Du behöver bara använda rena hårborstar som måste tvättas minst en gång i veckan med ett mildt schampo.

Ignorera termiskt skydd. Om du inte torka hårtork inte räta utjuzhkom inte krypa curling, det termiska skydd du inte behöver, men om du torka håret minst en hårtork, är det nödvändigt att köpa en värmeskydd och önskvärd professionell, det är bara ett verktyg där du vill spara är inte nödvändigt och om du har torrt hår, välj sedan termiskt skydd i form av en kräm, det finns mindre alkohol än i sprayen.

Om du torkar håret med en hårtork, försök att hålla hårtorken ständigt på rörelse, försök att inte torka håret till slutet, torka det till 80% och låt det torka ut på ett naturligt sätt.

Hår behöver skydd från solen är inte mindre än huden, så på sommaren, använd produkter som har UV-skydd och skydda håret från solen.

Felaktigt utvalda kosmetika. Våra experiment med schampo, maskerade kondensatorer leder ofta till torrt och sprött hår. Vi vet att schampo är valt beroende på vilken typ av hårbotten, och balsam, balsam och mask på villkoret av hårets längd. Om ditt hår är oljigt vid rötterna och torka i längd så måste du noggrant välja alla verktyg. Du måste ha två schampon: en för att reglera fett, och den andra mer näringsrik, för att inte torka ut längden och byta dem. Dessutom är schamponet bara tillräckligt för att skumma rötterna, och när du tvättar schamponet från huvudet kommer det att rinna genom håret och tvätta hårets längd.

Efter varje hårtvätt, var noga med att applicera en luftkonditionering eller en mask på hårets längd: regenererande, närande, fuktgivande, skyddande eller för färgat hår.

Rätt sätt att leva. Trots det faktum att jag skrev denna punkt i slutet, spelar den bara en nyckelroll i hårets liv. Näring, tillväxt och hälsa hos håret beror på näringsämnen som flyter från blodet till hårrötterna. Var noga med att ompröva din kost, om det finns tillräckligt med proteiner, kolhydrater, fibrer, fettsyror, mer information finns i den här artikeln.

När det till exempel är brist på järn blir håret torrt, sprött och börjar till och med falla ut. Med en brist på vitamin B6, B12 blir håret också torrt och tömt. Med en brist på fettsyror (Omega-3, Omega-6) blir håret fet vid rötterna och torrt i längden. Det finns också andra vitaminer, spårämnen, bristen på vilken påverkar hårets tillstånd, se här för mer information.

Plötsliga temperaturfall, torr inomhusluft har också en dålig effekt på hårets tillstånd.

Fuktgivande hår hemma

För att få torrt hår i ordning behöver du inte gå till salongen och spendera mycket pengar på reparationsprocedurer, du kan använda hemlagade recept. För fuktgivande hår hemma passar:

 1. basoljor - kokosnöt, olivolja, argan, avokado, kamelia, broccoli, sheasmör, kakaosmör, jojoba, linfrö, sesam, hampa;
 2. eteriska oljor - jasmin, lavendel, ros, apelsin, sandelträ, fret, patchouli, myrra, kamomill, ylang-ylang.
 3. Aloe - en naturlig fuktighetskräm som hjälper till att återfuka även det torra håret och samtidigt anpassa arbetet med talgkörtlarna.
 4. Kefir - fuktar håret och bildar en slags skyddande film på håret, som blir som en skärm mot de negativa effekterna av miljön på håret.
 5. honung - stärker och återställer hårets längd, efter honung får håret styrka, glans och silke.
 6. Örter - lämplig för torrt hår lämpligt coltsfoot, linden, kamomill, Johannesört, lavendel.

I den här artikeln kan du se hur du gör det perfekta verktyget för splittrade ändar av hår - oljekräm för torrt hår med egna händer.

Hot wrap för torrt hår

Med hjälp av oljor kan du göra en varm omslag eller använda som en del av masker.

För heta omslag kan du ta en basolja eller blanda flera, till exempel olivolja från kamellia eller kokosnötolja från jojoba - det här är några av de mest framgångsrika kombinationerna. Oljan bör upphettas i ett vattenbad och appliceras varmt i håret, med särskild uppmärksamhet på hårets tips. Då kan du bära ett duschlock (plastfolie, plastpåse) och var noga med att slå en varm handduk. Handduken kan värmas upp genom att hålla den på batteriet eller under järnet eller du kan värma upp det regelbundet med en hårtork. Håll på håret ska vara ungefär en timme, och tvätta sedan håret med schampo (2-3 gånger).

Wraps kommer att vara mest användbara om de utförs två gånger i veckan i 5-7 veckor. Upprepa procedurförloppet bör vara var sjätte månad.

Fuktgivande hårmask hemma

Hemmagjorda masker hjälper till att återställa hårets mjukhet, elasticitet och glans. Dessa masker syftar till att återställa, näring och fuktar håret.

Återställande hårmask

 • 1 tesked olivolja;
 • 1 tsk arganolja;
 • 1 tsk jojobaolja;
 • 8 droppar ylang-ylang eterisk olja;
 • 5 droppar vitamin A och E i olja (säljs i apotek).

Vi blandar alla ingredienser, uppvärmda i ett vattenbad i en glasbehållare. I form av värme på håret som kommer från hårets rötter (även om denna mask kan appliceras på hårbotten, men jag föredrar bara längden). Vi isolerar masken och lämnar den åtminstone i 2 timmar och bättre för natten. Masken tvättas av med schampo (2-3 gånger). Denna mask är tillräckligt för att göra en gång i veckan.

Fuktgivande mask för hår med kefir

 • 2 matskedar kefir;
 • 2 matsked sesam eller linfröolja;
 • 1 äggula.

Olja kan uppvärmas något och blanda alla komponenter, applicera en mask på hårets längd (även om den kan appliceras på hårbotten), uppmärksamma hårets ändar. Vi värmer masken, håller i 40 till 60 minuter och tvättar sedan mitt huvud med två eller tre schampo tvättar.

Nourishing hårmask

 • 1 tesked avokadoolja;
 • 1 tesked linfröolja;
 • 1 tsk honung;
 • 2 tsk av aloejuice;
 • 5 droppar vitamin A i olja;
 • 5 droppar vitamin E i olja;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser och kan värmas till en behaglig temperatur. Applicera en mask på rötterna (gör en ljusmassage) och fördela över hela längden. Håll masken i ungefär en timme och tvätta av med schampo, en sådan mask kan göras en gång i veckan.

Fuktgivande mask

 • 1/2 del avokado
 • 1-2 matskedar av avokadoolja.

Det är nödvändigt att noggrant knäda en halv avokado och tillsätt olja till den, konsistensen ska vara som en kräm. Masken appliceras på hårets längd. Efter att du har tvättat håret med schampo, klistra det med en handduk och applicera en mask, lämna i 30-40 minuter, skölj sedan grundligt med vatten.

Skölj torrt hår med örter

Örter är en helt naturlig och unik hårprodukt. För torrt hår är lämpliga sådana örter: lind, kamomill, coltsfoot, Johannesjurt, calendula, salvia, lavendel.

Hur man lagar mat Koka örter med kokande vatten, i förhållandet mellan 2 matskedar örter per glas (200 ml.) Vatten. För hår av medellängd är en liter buljong tillräcklig. För att brygga gräset måste du fylla det med kokande vatten och koka i ytterligare 10-15 minuter, och låt det sedan smutsas och svalna. När buljongen är kall måste den tömmas och du kan redan skölja håret. Du kan göra avkok från en typ av örter, och du kan blanda, till exempel, kamille med lind eller kalendula, salvia med lavendel...

Som jag gör: Jag tvättar mitt huvud på morgonen, så jag bryter ett avkok på kvällen och på morgonen värmer jag upp det och efter alla procedurer (schampo, mask eller balsam) går slutsköljningen. Men jag vattnar inte bara mitt hår med buljong, jag lägger det i buljongen och håller i 5-10 minuter så att även hårbotten finns i buljongen, kan du även massera det något.

Fuktgivande hår med professionella produkter

Schampo. När du väljer ett schampo för torrt hår, var uppmärksam på den professionella serien: fuktgivande, närande, skyddande eller återställande. Kom ihåg att restaurerande, näringsrika serier i professionell kosmetika går som "tung artilleri", som syftar till behandling, därför kan sådana serier inte användas ständigt, du behöver byta och titta på hårets tillstånd. Helst att ha, som sagt, några shampooer - en mer näring och en för din hårbotten eller djuprengöring.

Masker, balm och balsam. Luftkonditioneringsapparatens huvuduppgift är att släta hårvågorna och lätta kamningen, det är inte inriktat på att behandla hår. Men masken arbetar bara med hårproblemen: hydratisering, återhämtning, skydd, näring (välj dessa serier, beroende på hårets längd). Om håret bara är lite torrt eller på sommaren kan du använda en fuktgivande eller skyddande serie och om vinteren bör du vara uppmärksam på den återställande och närande serien.

Du kan också göra en "solid" mask. Du tar en bra återställande inköpsmask på vått (handdukstorkat) hår, varmt med plastfolie och en ulllock, värmepåse och värm upp det med en hårtork, värm det upp i 5-8 minuter och låt det svalna i ytterligare 15 minuter. Masken tränger igenom håret och närmar sig det.

Fuktgivande sprayer och andra outplånliga medel. Fuktgivande sprayer är gjorda på basis av växtextrakt, vitaminer och panthenol, de är utformade för att behålla fukt i håret på grund av den osynliga film som bildas på håret. När du väljer en sådan spray, ge företräde till välkända professionella varumärken och se att det inte finns alkohol i de första ställena i kompositionen.

Om du har torrt hår är det inte överflödigt att ha outplånliga medel i din vård: olja, vätska, kräm, serum, kristaller, många av dem ger inte bara ett vackert utseende utan också vårdegenskaper.

Artikeln Torrt och sprött hår är inte ett problem. Vi väljer produkter för torrt hår, du kan se detaljerad granskning av produkter för torrt hår.

Har du hittat den perfekta fuktgivaren för dig själv?

Hur fukta håret - 10 fantastiska maskeras recept

Om krullarna är sköra och torra, så är detta ett säkert tecken på att de saknar fukt. Eftersom det är mycket enkelt att återfuka ditt hår hemma, kan du undvika att slösa av salongbehandlingar. Med hjälp av hemhydrering är det lätt att uppnå elasticitet, helt av med brittleness och splittrade ändar.

Recept fuktgivande hår masker

# 1. Olika väsentliga och vegetabiliska oljor, som ofta används i hårterapi, är kända för sina utmärkta fuktighetsgivande egenskaper. De är rika inte bara i fettsyror, utan också i naturliga enzymer, vitaminer och mineralämnen.

# 2. Först och främst bland ägarna av torra och sköra strängar är kokosolja. Det är nödvändigt att värma massan till 25-27 grader, då blir det flytande och fördelas längs längden. Olja kan inte skölja några timmar, eller till och med gå över natten. Elasticiteten kommer att öka märkbart efter första användningen.

Så här ser håret ut med applicerad fuktgivande mask av kokosnötolja.

# 3. Snabbt återställa torra ändar och fuktar dem och hjälpa Sheasmör för hår. Shea-extrakt hjälper inte bara till att återställa strängarna, men också för att förbättra hårbotten. Använd det såväl som kokosnöt. Smält först och sprida sedan jämnt över trådarna.

# 4. Observera att för torrt och sprött hår rekommenderas inte burdockolja i ren form. Vid kontinuerlig applicering kan det bidra till torrhet och brittleness. Det är bättre att sprida den på rötterna, och ändarna som ska behandlas med havtorn, oliv eller majsprodukt.

# 5. En god närande mask erhålls från gelatin och honung. Torrt gelatin bör blandas med vatten och lämnas att svälla i 20 minuter. Vid denna tid värmer honungen upp i ett vattenbad. Ingredienser kombineras med varandra. Till blandningen fördelas lätt över ytan av locken till den, du kan lägga till en liten mängd konventionell balsam eller balsam. Håll i vikt minst 40 minuter.

# 6. Från splittrade ändar hjälper effektiva masker med lera och oljor. För varje hårstyp (lockigt, tunt, tätt) är det en egen typ av mineraler:

 1. Kambriumblå lera är den mest lämpliga för färgade trådar, eftersom det tenderar att stärka sköra strängar, läka huden och kärnan;
 2. Torra tunna krullar hjälper till med att återställa kaolin. Han kan också djupt närma de rätade strängarna, stärka rötterna och fukta ändarna;
 3. För täta krullar är den gröna mineralreningen från gifter och silikon optimalt.

Lera kan användas för att behandla hårbotten och håret, men proportioner bör beaktas. Fuktar lockiga lockar efter markering eller rak färgade trådar hjälper lera, utspädd i proportioner om 2: 1 (vatten: mineral). För läkning kombineras bergets pulver med örtbuljong eller mineralvatten i lika delar.

Video: hur man fukter hår hemma med hjälp av olika produkter och masker
https://www.youtube.com/watch?v=h4p3CKaqZrQ

# 7. En utmärkt fuktgivande hårmask hemma erhålls från en blandning av oljor och färglös henna. För att göra det måste du köpa irländsk henna och rör det med något örtdekok enligt instruktionerna. I den resulterande massan läggs till en tesked havtorn och burdock. Applicera över hela längden, tvätta inte i en timme.

# 8. För intensiv håråterställning och fuktgivande hjälp kommer kelpmasken. Många populära recept inkluderar alger på grund av deras mättnad med mineraler och essentiella syror. Det är nödvändigt att köpa torrt pulver av havskål på apoteket, häll varmt vatten enligt anvisningarna, blanda den med någon olja eller vanlig balsam och applicera den på trådarna. Denna blandning är i åldrarna 40 minuter. Hon kommer inte bara att kunna intensivt fukta krullarna utan också påtagligt öka tillväxten.

# 9. Castorolja och ägg anses också vara en utmärkt fuktkräm. Dessa produkter garanterar djupaste näring och restaurering av stången, mättnad av celler med fukt och näringsämnen. Ägget ska piskas och kombineras med två matskedar av varm castorca. Den resulterande massan appliceras över hela längden. Huvudet måste vara täckt med polyeten och en handduk. Detta är nödvändigt för att få växthuseffekten. Spola efter 2 timmar. Om så önskas kan du lägga till en favorit eterisk olja, honung eller vitaminer till massan.

# 10. För att fukta tipsen efter tvättning och förhindra deras tvärsnitt, rekommenderar trichologer att smörja dem med flytande tokoferolacetat. E-vitamin kommer att bidra till att skydda strängarna mot negativa yttre påverkan, ge dem styrka och glans, samt ge elasticitet och hydratisering. Effekten är märkbar efter första användningen. Du kan komplettera oljelösningen B12 eller karoten i ampuller.

Rekommendationer för vård av torra lockiga lås:

 1. Efter varje tvätt måste du kasta hårdekok med örter. Detta kan vara grönt te, en blandning av salvia och mint, nässla och andra växtdelar;
 2. För att alltid ha fuktigt hår är det nödvändigt att göra masker regelbundet. Välj några av de mest attraktiva för dig och alternativa dem;
 3. Över torkade, skadade eller missfärgade trådar måste skyddas mot aggressiva yttre faktorer med hjälp av professionella produkter. För sådana ändamål kan du använda luftkonditioneringsapparater, outplånliga sprayer eller vätskor.

Professionella kosmetika för fuktgivande hår

Varje handgjord mask kommer att bli mycket effektivare om den kompletteras med professionella medel. Till exempel kan torra lockiga lås tvättas med endast ett speciellt fuktgivande hårschampo (säger Estel - Estel Aqua Otium). Den innehåller ett unikt komplex av ämnen som hjälper till att behålla fukt i krulens celler, skyddar strängen mot temperatur och mekanisk stress och förstärker kärnan.

Fuktgivande hår med professionella produkter

För att säkerställa maximal vård rekommenderar vi också att köpa en ultralätt fuktgivande balm för skadat och torrt hår Estel OTIUM AQUA. Den innehåller naturligt utvalt betain, jojoba-extrakt och essentiella aminosyror. Produkten kan användas både i salongen och hemma. Lämplig för regelbunden användning.

Om en näringsmässig hemmask inte är planerad på en viss dag, kan du applicera Somang oföränderlig fuktgivande vätska på krullarna. Många tjejer i deras åsikter på forumet uttrycker att ett av de bästa alternativen är Bonacure Moisture Kick fuktgivande hårspray. I samma betyg kan du inkludera Loreal Oil Mythic Oil and Medicinal System 4.

Mytisk olja från Loreal för att återfuka håret

Separat måste du säga om botemedlet från Kharisma - fuktgivande spray-conditioner för matt spänningshår. Avser det mest prisvärda alternativet från de beskrivna. Innehåller glycerin, fruktsyror och vitaminer. Trots att den enkla kompositionen kan eliminera fluffigheten, ger krullarna mjukhet och glans.

Utmärkt recensioner har också en professionell fuktgivande serum Kapous Dual Renascence 2-fas (Capus). Dess främsta fördel är att produktens sammansättning innehåller isolerat keratin, kombinerat med oljor och D-panthenol. Efter tvätt appliceras produkten på fuktigt hår och tvättas inte av, vilket ger mat, fuktighet och skydd samtidigt.

Fuktgivande serum Kapous Dual Renascence 2-fas

Om du inte bara behöver fuktar, utan också återställer hår, rekommenderas att du köper en krämmousse. Pantene Pro-V. Den viktigaste aktiva ingrediensen är panthenol, lugnande delade ändar och skadade lockar. Den används både omedelbart efter tvättning på våta strängar och på torrt.

Hur kan du effektivt fukta ditt hår hemma?

Skadliga naturliga faktorer (starkt solljus, skarp förändring i temperaturförhållanden), frekvent användning av hårtork eller andra hårstylingprodukter har en negativ effekt på varje hårs struktur. Att hålla krullarna i perfekt och hälsosamt skick kommer att hjälpa deras regelbundna hydratisering. Hur fukta håret hemma? Vilka professionella verktyg är effektiva för att återställa strängar?

Allmänna principer för fuktgivande hår

Om krullarna har blivit torra och livlösa efter frekvent eller felaktig färgning, måste du trimma ändarna av strängarna innan du startar den återställande behandlingen. Det är viktigt att komma ihåg att de mindre skadade områdena kommer att vara på huvudet, ju snabbare krullarna kommer att återhämta sig och få styrka.

För att uppnå naturliga fuktgivande strängar och hjälpa dem att alltid se välskötta, glänsande och friska, måste du följa några enkla men mycket viktiga grunder:

 • Du kan inte ständigt "störa" låserna för temperaturförändringar. Följaktligen bör man åtminstone använda en hårtork, ett hårstryk, ett krusjärn, nämligen de medel som bidrar till uttorkningen av hårstrukturen. Mycket torrt hår rekommenderas för att skydda mot direkt solljus, så på sommaren ute på gatan utan solskyddsmedel förefaller oönskade.
 • Ogynnsam luft i rummet kan bidra till överdrivning av strängarna. Om du ofta måste vara på kontoret eller i ett rum där luftkonditionering fungerar eller värmen är påslagen, bör du vara beredd på att strängarna förlorar sin naturliga fuktighet och blir torra. Konstgjord fuktning påverkar positivt förhållandena hos strängarna. För att få en bekväm atmosfär i rummet kan du köpa en speciell installation - en luftfuktare. Bidra till luftfuktningen och akvarierna med fisk eller sköldpaddor, såväl som inomhusplantor.
 • Måltiderna bör bara vara hälsosamma - det här är en garanti för ett vackert utseende. Vitamin A är särskilt användbart för hår, det finns i grönsaker, olika frukter, bär, protein mat, magert kött.
 • Fuktgivande trådar utförs med speciella kosmetiska produkter (tonics, sköljmedel, balsam) eller folkkompositioner (örtteck, masker). Men det är nödvändigt att använda alla dessa formuleringar regelbundet, bara i denna variant kan ett positivt resultat uppnås.
 • Om krullarna tillhör den torra typen, kan du inte överdriven dem ännu mer med kosmetiska produkter som är baserade på alkohol.
 • Tvätta håret med hårt vatten bidrar till att torka ut hårstrukturen. För att mjuka vattnet är det nödvändigt att lägga till natron eller glycerin (vid beräkning av 1: 1).

Fuktgivande hår folkmedel

Folkläkare tror att det bästa sättet att fukta strängerna är burdockolja eller ricinolja. Det är tillräckligt i 2 timmar innan du tvätter huvudet för att fluffa krullarna med en oljig komposition, varma dem med en plastpåse och en scarfduk. Efter proceduren tvättas strängarna noggrant med varmt vatten med hjälp av ett schampo.

Det finns andra beprövade och effektiva recept som hjälper till att snabbt fukta strängerna och göra dem friska, lydiga och vackra.

 • I 2 msk. skedar av solrosolja blanda 1 tsk havtornsolja. Den erhållna blandningen appliceras på strängarna, vid hårändarna anbringas medelst ett tjockt skikt. Maca håller på huvudet i ca 2 timmar, tvättas sedan av med schampo och varmt vatten. Den rekommenderade kursen att använda detta verktyg - 10 gånger, 2 gånger under veckan.
 • Äggsmask, beredd från 1 äggula, 2 msk. skedar av ricinolja, 1 tsk. glycerin och 1 tsk. av 6% ättika, bidrar till att eliminera torrhet och rensa krullarna i ändarna. Ingredienserna blandade med varandra bildar en massa som appliceras på krullarna i 40 minuter (det är nödvändigt att värma huvudet med en mjuk handduk och en plastpåse), sedan maskeras av. Ideellt, om verktyget används inom 1 månad, 2 gånger på en vecka.
 • I ett glas mörk öl rör om 1 msk. Sprid en sked olivolja, fördela blandningen i trådar och lämna i 20 minuter. Efter det måste huvudet sköljas ordentligt. Ölmasken hjälper till att återfuka strängarna, det återställer helt torra tips från deformation och förhindrar mjäll.
 • Rör 2 msk. skedar av yoghurt och 2 msk. Med skedar av sesam eller linfröolja, lägg till 1 kycklingråsula. Applicera massan på locken, håll i 50 minuter, skölj sedan huvudet flera gånger med schampo och varmt vatten.
 • Honung, som en huvudingrediens eller i kombination med olivolja eller äggula, har utmärkta fuktighetsegenskaper. Innan du förbereder masken måste honungen värmas lite i ett vattenbad, varefter det blir flytande och blandar lätt med andra komponenter.
 • För fuktande blekta trådar skulle det perfekta verktyget vara en blandning av 1 banan, 2 msk. matskedar olivolja, 1 tsk honung och 1 äggula. Massan appliceras på ytan av strängarna, var särskilt uppmärksam på spetsarna, i 30 minuter, varefter krullarna tvättas noggrant med varmt vatten.

Ta reda på vilken fuktgivande mask som är mest effektiv - 7 steg för steg recept

Tips som hjälper dig att snabbt och effektivt återfuka torrt, skadat hår:

örter

Örter är också bra för fuktgivande trådar. Calendula, lavendel, linden, coltsfoot, St. John's wort, salvia, kamille har användbara egenskaper.

Till ört avkok hade de maximala fördelaktiga egenskaperna, det är nödvändigt att förbereda det enligt följande:

 • avkok beredas baserat på 200 ml vätska (varmt vatten) - 2 msk. sked av helande örter;
 • gräset hälls med varmt vatten, sedan sätts behållaren med avkoket på en liten eld och smälter i ytterligare 15 minuter;
 • för infusion av buljong tar 1 timme;
 • för ovanstående tid kommer avkolningen att svalna, den måste tömmas och appliceras som avsedd.

Som regel kommer det att vara 1 liter växtdekok i strängar med genomsnittslängd, om nödvändigt kan volymen av användbar vätska minskas eller ökas.

För att förbereda effektiva medel för att fukta trådarna kan du använda antingen en typ av helande ört eller en blandning av flera alternativ, till exempel kamille-lins-salvia eller lavendel-Johnsört.

Herbal decoctions måste sköljas varje gång efter tvätt. Var tålamod, eftersom effekten av ett användbart förfarande kommer att märkas först efter 3-5 ansökningar.

Professionella verktyg

För att utföra intensiv hydrering kan du använda kosmetiska och professionella produkter. Några av de verktyg som valts individuellt är det viktigt att vara uppmärksam på typen av strängar, såväl som de mänskliga kroppens individuella egenskaper (inga allergier).

Vilken typ av kosmetik kan användas för att återfuka strängarna?

schampo

Med torrt hår bör särskild uppmärksamhet ägnas åt professionella schampon. Sådana professionella moisturizers kan vara närande, regenererande, skyddande. Det är viktigt att komma ihåg att syftet med att närma och återställa schampon är att behandla hårets struktur, så att de inte ofta kan användas.

Den bästa användningen av fuktgivande schampon är deras växel, till exempel - näringsskydd-återhämtning.

Populära effektiva märken av fuktgivande schampo inkluderar:

 • Estel Aqua Otium
 • Natura Siberica "Skydd och näring"
 • Vichy Dercos Nutritional Regenerating
 • Planeta Organica Secrets of Arctica på ekologisk havtornsfröolja
 • Dove Repair Therapy "Intensiv återhämtning"
 • Bleach and Nutrition Belita-Vitex ShineNutrition för alla hårtyper med arganolja
 • L'OREAL Intense Repair

Balm och balsam

De flesta balm och balsam är avsedda att utjämna hårets våg och för att underlätta förfarandet för kamning. För behandling av trådar är sådana medel inte lämpliga för att hålla en djup fuktgivande dem också, kommer inte att fungera.

Om krullarna tillhör den torra typen rekommenderas det under sommarperioden att välja märken av skyddande balsam och balsam som hjälper till att klara de skadliga effekterna av starkt solljus och därmed inte tillåta överdrivning av strängarna.

De bästa verktygen i den här kategorin kan väljas från listan:

 • "NAIVE KRACIE Kanebo" med aloe
 • Balm balsam "Alerana"
 • Balm balsam "Garnier Fructis SOS" restaurering

masker

Professionell fuktgivande mask är ett effektivt botemedel mot behandling, skydd och aktiv återvinning av trådarna. Med hjälp av det här verktyget kan du effektivt behandla spetsarna på strängarna från sektionen, samt genomföra förebyggande åtgärder mot eventuell torkning.

Moderna mästare erkända som de bästa maskerna:

 • Moroccanoil Intense Hydrating Mask
 • Revlon Professional Pro You Nutritive Mask
 • Schwarzkopf Essensity Moisture Mask
 • Indola Innova Hydrate Lättviktbehandling
 • Wella Pro Series fukt

Fuktgivande spray

Sammansättningen av fuktgivande sprayer innehåller växtbaserade ingredienser, vitaminer, panthenol - de ger alla på ytan av strängarna utseendet på en skyddsfilm, vilket bidrar till att hålla kvar fukt i varje hårs struktur.

Välja en fuktgivande spray, det är viktigt att uppmärksamma det faktum att kompositionen av detta verktyg inte var en bråkdel av alkohol.

Topp märken av fuktgivande professionella sprayer:

 • Gliss Kur från Schwarzkopf
 • OTIUM Aqua från Estel
 • Dual Renascence 2phase från Kapous
 • Biolage Hydrasource från Matrix
 • Deep Moisture av Londa Professional

Med hjälp av olika verktyg kan du fukta håret med professionella produkter och hemma. Att veta grunderna om effektiv hydrering kan du alltid behålla de naturliga skönheten i strängarna och förhindra att de torkar ut.

Se även: Hur man gör en fuktgivande mask för torrt och sprött hår hemma (video)

Vad och hur man återfuktar torrt och sprött hår? De bästa verktygen och rutinerna

Överdriven torr hår ger kvinnor många problem - strängar blir styva, sköra och stygga, mattade och saknar hälsosam glans och elasticitet.

Detta problem kan lösas med hjälp av kompetent fuktning. Överväg hur man fuktar mycket torrt hår, vilka verktyg och förfaranden som är mest effektiva i denna situation.

Behöver jag moisturizing?

Även det torra håret blir helt friskt, vackert, elastiskt och glänsande, om de ger kompetent fuktgivande torrt hår. För dessa ändamål kan du använda både professionell kosmetika - termiskt vatten, sprayer, balm och självtillverkade växtbaserade dekoktioner och masker baserade på växtbaserade ingredienser.

Användningsfrekvensen för sådana medel är individuell. Men som regel rekommenderas att göra masker 1-2 gånger i veckan, och använd spray och sköljningar efter varje tvätt av lock.

Vilka åtgärder bör vidtas?

För att dina strängar ska kunna glädja dig åt deras skönhet, är det viktigt att inte bara välja och förbereda lämpliga fuktighetsgivare för torrt hår utan också följa vissa regler för allmän vård.

  I rummet där du tillbringar större delen av din tid (hemma eller på kontoret), bör luften alltid vara väl fuktad. För att göra detta kan du placera växter, ett akvarium eller en minikälla i den, eller köpa en speciell installation avsedd för luftfuktning.

 • Korrekt näring med ett överflöd av vitaminer har en positiv effekt på hårets fuktnivå, så berika din kost med magert kött, grönsaker, frukter och bär samt proteiner.
 • Om möjligt, försök att undvika starka extremiteter och skadliga atmosfäriska influenser. Sällan tycks använda styler och curling. Om du inte kan ha en hårtork - var noga med att välja en modell som är utrustad med en joniseringseffekt, vilket förhindrar att trådarna torkar ut.
 • För att tvätta curls, använd varmt vatten, inte varmt.
 • Var noga med att skydda ditt hår från nederbörd och solljus med attraktivt huvudbonader.
 • För att mildra hårt kranvatten, använd glycerin eller natron. De optimala proportionerna - 1 tsk medel för 1 liter vatten.
 • Varje gång efter tvätt, skölj strängarna med örttekoko. Näs-, häst- och björkblad är idealiska för detta ändamål.
 • Bli av med alla dåliga vanor och undvik depression.
 • Vad mer kan göras för att bota torrt hår, läs i denna publikation.

  Hur fuktar man torrt hår?

  Hur fuktar man torrt hår? För närvarande presenteras ett brett utbud av kosmetika, utformade för att återställa vattenbalansen i strängarnas struktur. Sådana produkter finns i olika kategorier - professionell, apotek och massmarknad. Tänk på vilka funktioner dessa verktyg har, och vilka av dem är mest effektiva.

  Tala om professionella och apoteksprodukter, först och främst bör det noteras termiskt vatten, vilket finns tillgängligt i samlingar av många kända kosmetiska och farmaceutiska företag.

  Det termiska vattnet som produceras av sådana märken som Vichy, Avene, Uriage och La Roche-Posay har helt bevisat sig.

  Termiskt vatten produceras i form av en spray med en lämplig spray, vilket gör det mycket enkelt att applicera det på locken längs hela längden. Helt penetrerande i hårstrukturen, det här verktyget ger näring och fuktar dem, och hjälper också till att bekämpa delade tänder.

  I massmarknadskategorin finns också en hel del mycket effektiva och prisvärda produkter som hjälper till att eliminera överdriven torrhet av lockor. Dessa är främst schampo, balsam och spray.

  Högkvalitativa fuktgivande sprayer bör innehålla följande ingredienser:

  • Panthenol, som har en djup fuktighetsgivande effekt på färgade och alltför torra krullar;
  • Vitaminer E och F, som reglerar hårets fuktinnehåll och ger det en attraktiv glans.
  • chitosan, vilket ger curls mjukhet och underlättar kamning.

  Maskernas sammansättning för att återfuka håret bör innehålla panthenol och kollagen.

  Vi föreslår att du känner till de mest tillförlitliga och effektiva metoderna från massmarknadskategorin.

  Fuktkräm för torrt hår och hårbotten i Wella på basis av allantoin hjälper till att näring och återställa krullarna, och skyddar dem också mot de skadliga effekterna av miljön.

  Applicera detta verktyg kan vara både vått och torrt hår.

  Avon's Precious Oils-serum är rik på kamellia, shea, macadamia, druv och mandeloljor.

  Det här sättet appliceras på lite våta lockar och efter 15-20 minuter tvättas den ordentligt med vatten.

  Som ett resultat är strängarna mättade med livgivande fukt och näringsämnen.

  Gliss Kur Aqua Care Spray Conditioner, innehållande keratin, aloe vera extrakt och hydropeptider, fuktar effektivt torrt hår och gör det elastiskt.

  Det här verktyget sprutas bekvämt på krullarna efter tvätt och behöver inte sköljas.

  Som ett resultat av regelbunden användning återställs vattenbalansen i strandstrukturen.

  Hemmagjorda masker och sköljningar

  Hushållssköljningar och masker, som är självständigt beredda på basis av naturliga ingredienser, kan ge inte mindre effektiv fuktighet av torra trådar än professionella produkter.

  Regelbunden sköljning av krullar kommer inte bara att lindra dem från överdriven torrhet, men ger dem också önskad glans, elasticitet och ljushet. Så hur fuktar du torrt och sprött hår?

  Infusion av grönt te

  Efter varje tvätt rekommenderas att skölja krullarna med en stark infusion av grönt te. Häll 10 tsk te med två liter kokande vatten och låt svalna helt. Därefter kan den färdiga infusionen användas för att skölja lockar.

  Växtbaserade buljonger

  Traditionellt och tidtestat verktyg - ett avkok av medicinska örter. Den kan beredas på basis av kamomill, hästslag, nässla och andra vanliga växter.

  Det finns två sätt att förbereda en fuktgivande sköljbuljong.

  1. I det första fallet måste du ta 4 matskedar örter, häll två koppar kokande vatten över dem och lämna i 30-40 minuter.
  2. För den andra metoden bör samma proportioner av ingredienser användas, men de bör kokas i ett vattenbad i 15 minuter.

  Utmärkt effekt kan uppnås med hjälp av hemlagade masker baserade på naturliga ingredienser som hjälper till att återställa hårets naturliga vattenbalans.

  Havtornsmask

  För att förbereda denna mycket effektiva produkt behöver du:

  • 1 tsk havtornsolja;
  • 2 matskedar solrosolja.

  Blanda dessa ingredienser tillsammans tills de är mjuka och börja sedan smita i hårrotsarna med lätta massagebevegelser. Efter 30 minuter ska masken tvättas av med ett mildt schampo.

  Bananmask

  Förbered följande ingredienser:

  • 1 mogen banan;
  • 2 matskedar olivolja;
  • 1 äggula.

  Banan bör grundligt knådas för att erhålla en renmassa. Slå sedan i äggula, kombinera den med olivolja och lägg till bananpuréen.

  Detta maskrecept är den perfekta lösningen på problemet med lockiga krullar.

  Applicera detta verktyg med massagerörelser på hårrötterna och fördelade över hela längden. Det rekommenderas att tvätta av en sådan mask efter en timme.

  Du kan lära dig allt om hemvård för torrt hår här.

  Varm oljepackning

  Ett annat effektivt sätt att hantera överdriven torrhet av strängar är het olja. För detta förfarande är det nödvändigt att förbereda en blandning av flera oljor - till exempel kokosnöt, jojoba och oliv. Och sedan bör blandningen uppvärmd i ett vattenbad appliceras i varmt tillstånd över hela längden av strängarna.

  Därefter måste du lägga en plasthatt på huvudet och linda den med en mjuk varm handduk. Efter 45-60 minuter ska oljeblandningen sköljas ordentligt med schampo.

  Ett annat alternativ hot wraps presenteras i videon:

  Hem och salong förfaranden

  Hemma kan du lätt fukta håret med sköljning och självtillverkade masker. Hur fuktar man torrt och sprött hår i salongen?

  I skönhetssalonger kan ägarna av problemhår erbjuda ett antal professionella förfaranden, varigenom curls kommer att förändras och lysa med hälsa.

  Trefasåterställning är ett förfarande där håret behandlas i tre steg. Först och främst smöres en speciell lotion med arginin, sedan med en blandning av glycerin och mjölksyra, och i slutändan smörjer de noggrant hårbotten med en närande grädde som innehåller många näringskomponenter.

  Skärmkrullar appliceras på hårbeläggningen optimalt valda oljeblandningen. Något liknande kan göras hemma.

  Behandlingskurs

  Fuktgivande masker måste utföras två gånger i veckan. För att uppnå önskad effekt krävs tio sådana förfaranden. Sköljande örtte kan användas kontinuerligt.

  Användningen av de mest effektiva fuktgivarna i kombination med överensstämmelsen med de grundläggande hygienreglerna kommer att lindra dina lockar från överdriven torrhet och göra dem lyxiga!

  Användbar video

  En annan mask för torrt hår hemma:

  5 tips för att återfuka håret hemma

  Moderna luftkonditionering och värmesystem gör luften i rummet för torr. Naturligtvis påverkar detta hår- och hudförhållandena. Därför skulle det andra tipset vara att köpa ett rumsfluktare. I princip kan du köpa en dekorativ fontän eller en speciell elektrisk luftfuktare. Förresten tillåter moderna luftfuktare dig att använda en tillräckligt stor mängd vatten.

  Var noga med att inkludera livsmedel som innehåller stora mängder vitamin A. Vi pratar om morötter, ägg, havtorn, grädde, smör och mycket mer. Korrekt näring har också en positiv effekt på torrt hår.

  Och naturligtvis, för att återfuka håret kräver regelbunden användning av speciella schampon, balsam, balsam, masker, spray och termiskt vatten. Sprayer bör appliceras på fuktigt hår direkt efter schamponering. De lägger till glans och speciell mjukhet. Balsam balsam kan köpas i affären eller gör det själv. Det är till exempel mycket användbart att skölja håret med avkok av kamomill, nässla, häststång. Också för dessa ändamål, perfekt björksoppa och grönt te. På sommaren är det särskilt viktigt att använda termiskt vatten, vilket kan spruta hår flera gånger om dagen.

  Fuktar håret hjälper till med användbara masker, lagade hemma.

  Olive Oil Mask

  På basis av olivolja kan göra ett utmärkt verktyg.

  Blanda 1 msk. castor sked och 2 msk. skedar av olivolja, och lägg även äggulor. Blanda alla ingredienser noggrant och applicera på hår i 30 minuter. Skölj sedan med mycket varmt vatten. För att återfuka färgat hår, blanda 2 msk. Skedar av citronsaft, 5 msk. skedar av morotsjuice och 2 msk. sked infusion av pepparmynta. Gnid blandningen i lite fuktigt hår och låt det stå i 10 minuter.

  Fuktgivande mask från yoghurt

  Inte mindre populär är masken från yoghurt. Receptet för dess förberedelse är mycket enkelt.

  Värm surmjölk till 40 ° C, och fördela därefter jämnt. Bara se till att yoghurt är bara varmt, men inte varmt. 40 minuter efter appliceringen, var noga med att tvätta den med mycket vatten.

  Om du följer dessa tips kommer ditt hår att se vackert även på den hetaste dagen.

  Hur man får fukta håret efter tvätt

  Härmed bekräftar jag i enlighet med federal lag av den 27 juli 2006 nr 152-ФЗ "På personuppgifter" mitt samtycke till behandlingen av det stängda aktiebolaget L'Oreal, BIN 1027700054986, plats: 119180, Moskva, 4: a Golutvinsky lane, d. 1/8, s. 1-2 (nedan kallat företaget) av deras personuppgifter, nämligen:

  1. - Efternamn, namn, patronym, födelsedatum, leveransadress (er), kontaktuppgifter (telefon, email);
  2. - information om order (er) av Bolagets varor (orderhistorik), ordernummer (er), information om graden av tillfredsställelse vid genomförandet av kontraktet av bolaget;
  3. - den typ av enhet från vilken de webbplatser eller mobila applikationer som administreras / används av företaget är åtkomliga
  4. - vilken typ av webbläsare som används för att komma åt webbplatser eller mobila applikationer som administreras / används av företaget
  5. - geopozitsiya;
  6. - Information om adressen / adressen på mitt (e) konto (er) i sociala nätverk.
  7. - Information som anges av ämnet för personuppgifter på eget konto (er) i det sociala nätverket, med undantag för information som klassificeras enligt lag som en särskild kategori av personuppgifter, samt biometriska personuppgifter.
  8. - hudtyp;
  9. - hårtyp;
  10. - Information om Bolagets produkter som köpts direkt från Bolaget eller återförsäljare av Bolagets produkter.
  11. - inköpsort för bolagets produkter (inklusive angivande av butikerna eller nätverket av butiker där företaget köper varor)
  12. - Information om graden av tillfredsställelse med företagets varor / tjänster, information om preferenser i förhållande till företagets varor, tjänster som erbjuds av bolaget.
  13. - Information om åtgärder på webbplatser, i mobila applikationer, administreras / används av bolaget.
  14. - uppgifter i företagets recensioner, företagets produkter / tjänster (inklusive recensioner som tillhandahålls per telefon, e-post, sms-meddelanden);
  15. - data som ingår i konkurrensarbeten eller annat material som skickas för att delta i tävlingar / stimulerande evenemang som organiseras av företaget eller på dess vägnar.

  Inom ramen för detta avtal är målen för behandling av personuppgifter:

  1. - uppfyllande av bolagets förpliktelser enligt de avtal som ingåtts (inklusive orderhantering, försäljning och leverans av bolagets varor)
  2. - tillhandahållande av ytterligare information om företaget (inklusive information om aktiviteter, varor / tjänster som säljs) via sms-meddelanden, e-postmeddelanden, telefonsamtal
  3. - mottar återkoppling på bolagets varor / tjänster (inklusive via sms, e-post, telefonsamtal) och efterföljande analys av de erhållna uppgifterna;
  4. - marknadsundersökning och analys (inklusive genom att övervaka åtgärder på webbplatser, i mobila applikationer som används av företaget)
  5. - genomförande av händelser (inklusive PR-händelser)
  6. - analys av preferenser i förhållande till bolagets produkter, tjänster som erbjuds av bolaget (inklusive genom att övervaka åtgärder på webbplatser, i mobila applikationer som används av bolaget)
  7. - administrera användarkonton på webbplatser, i mobila applikationer som används av företaget
  8. - sändning av reklam och informationsutskick (inklusive varor / tjänster som säljs av bolaget, bolagets verksamhet) via e-post, via sms, telefonsamtal och andra kommunikationsmedel, bekräftas med personuppgifter.

  Detta samtycke beviljas för utförande av följande handlingar (handlingar) med personuppgifter med hjälp av automationsmedel eller utan att använda sådana medel: insamling, inspelning, systematisering, ackumulering, lagring, förfining (uppdatering, ändring), användning, överföring (inklusive distribution, tillhandahållande av cirkel av tredje part eller tredje part för att uppnå ovanstående mål, tillgång, samt gränsöverskridande överföring), identifiering, blockering, radering, förstörelse.

  Jag godkänner överföringen av mina personuppgifter till följande juridiska personer:

  1. - IBS DataFort LLC (OGRN: 1067761849430, plats: 127287, Moskva, 2: a Khutorskaya St., 38A, s. 14) för att tillhandahålla tjänster för underhållet av företagets affärsapplikationer;
  2. - Ekvant LLC (OGRN: 1037710010964, Plats: 125375, Moskva, Tverskaya str., 7) för att bearbeta / placera order;
  3. - OOO Strizh (PSRN 5147746330639, Plats: 127322, Moskva, Ogorodny Proezd, 20YU, sida 1), LLC Internet Solutions (PSRN: 1027739244741, Plats: 126252, Moskva, Chapaevsky Pereulok, 14), LLC "SPSR-Express" (OGRN: 1027715016218, plats: 107031, Moskva, Rozhdestvenka st., 5/7, s. 2, pom., 5, s. 18), LLC "Nätverk av automatiserade utfärda punkter" (OGRN 1107746539670, plats: 109316, Moskva, Volgogradsky Avenue, d. 42, r. 23), i syfte att leverera beställningar för bolagets varor;
  4. - FriiatLast LLC (OGRN: 1127746335530, plats: 12 Krasny, Moskva, 123056) för att analysera preferensen hos personuppgifterna i förhållande till bolagets produkter, tjänster som erbjuds av bolaget, genomförande av reklam- och informationsmeddelanden via SMS kommunikation;
  5. - LLC Kelly Services CI-ES (OGRN: 1027739171712, Plats: 129110 Moskva, Prospekt Mira, 33, s. 1.), LLC Fabrika DM (BIN: 1037739361384, Plats: 129626, Moskva, Prospect Mira 102, byggnad 1, rum 3) för att utföra funktionerna hos ett callcenter som en del av behandlingsorder för Bolagets varor samt för att få feedback på Bolagets varor / tjänster (inklusive via SMS, e-postmeddelanden, telefonsamtal) och den efterföljande analysen av data;
  6. - MAYNDBOKS LLC (OGRN 1097746380380; Plats: 125040, Moskva, Leningradsky Ave., 30, s. 2), Odzhetto Web LLC (OGRN 1086154006245; Plats: 347900, Rostovregionen, g Taganrog, Petrovskaya St., 89B), LLC LOYALMI (BIN 1117746405732, plats 123242, Moskva, Zoologicheskaya St., 1 bldg. 1) för följande ändamål: tillhandahållande av ytterligare information om företaget inklusive information om aktiviteter, varor / tjänster som säljs) med hjälp av sms-meddelanden, e-postmeddelanden, telefonsamtal, mottagning av feedback på varor / tjänster Com och efterföljande analys av data, undersökning och analys av marknaden, genomförande av aktiviteter (inklusive PR-aktiviteter), analys av preferenser i förhållande till bolagets produkter, tjänster som erbjuds av bolaget, sändning av reklam och informationsutskick (inklusive varor / tjänster som säljs av bolaget, bolagets verksamhet) via e-post, via sms, telefonsamtal och andra kommunikationsmedel, dtverzhdennyh med personuppgifter ämne.

  Jag bekräftar att jag är bekant med kraven i Ryska federationens lagstiftning, som fastställer förfarandet för behandling av personuppgifter, med dokumentet "Policy för behandling av personuppgifter i L'Oreal aktiebolag, samt med mina rättigheter och skyldigheter på detta område.

  Samtycket ges för en period om fem (fem) år. Giltighetsperioden för samtycke förlängs automatiskt för en identisk period om under giltighetstiden för samtycket från ämnet för personuppgifter gjordes minst 1 (ett) besök under hans konto av denna webbplats. Antalet förnyelser av samtycke är inte begränsade.

  Detta samtycke kan återkallas när som helst på grundval av min skriftliga ansökan, upprättad i enlighet med kraven i Ryska federationens nuvarande lagstiftning och riktad mot företagets ställe.  Nästa Artikel
  Hårrätningsmetoder hemma och i salonger