Hur man tar med svart hår hemma


Flickor har en bra funktion att byta. Många representanter för den rättvisa halvan vill vara ett rött djur idag, en platinblondin imorgon, en mörkhårig raseri igår. Huvuddragen i den mörka färgavlägsningen är procedurens varaktighet. Det finns inte många verktyg som kommer att klara problemet under några dagar. Användningen av både professionell kosmetika och hushållsformuleringar är tillåten. Tänk på de effektiva metoderna i ordning.

Professionella förberedelser för tvätt

Det är svårt att säga säkert hur snart du kommer att bli av med svart pigment. Det beror helt på hårets individuella struktur och kvaliteten på färgämnet som används. Vissa kvinnor behöver cirka 2-3 procedurer, andra - ca 5-6.

Det är viktigt att alltid komma ihåg att det inte kommer att vara möjligt att tvätta bort den svarta färgen och samtidigt återvända hårets naturliga nyans. Professionella droger är sura, de innehåller ammoniak, men anses vara mindre aggressiva. Enligt tillverkare är det emellertid omöjligt att genomföra förfarandet oftare 1 gång om 3 månader.

Populära städare

 1. "Brelil Professional". Sammansättningen har många positiva recensioner, hänvisar till klasserna "premium", påverkar intensivt pigmentet och förstör det från insidan. Användningstekniken är ganska enkel: Produkten fördelas över hela hårets längd, varefter den tvättas av efter 20-30 minuter (den exakta tiden anges i anvisningarna).
 2. "ESTEL Collor Off." Läkemedlet används ofta i salonger, avlägsnar svart pigment från hårets kärna för flera förfaranden. Liksom den tidigare sammansättningen producerar företaget "Estel" sparande läkemedel som är ganska lätta att använda hemma. Instruktionerna anger exponeringstid och önskad mängd, baserat på hårets längd.
 3. Loreal Effasor. "L'Oreal" avser professionella hemmetoder, därför är den lämplig för användning under sådana förhållanden. Nackdelen med produkten är låg effektivitet, det tar ungefär 3 procedurer för förtydligande av 2-3 toner. Dessutom tvättar blandningen ibland fallet ojämnt.
 4. «SYOSS». Clarifier av detta företag består av 80% naturliga ingredienser. Sammansättningen av "Syoss" innefattar naturliga oljor och estrar, citronsyra, i vissa fall väteperoxid. Tillverkaren producerar tre typer av droger, beroende på graden av förtydligande (2-3-5-5-9 toner).

Folkmedel för tvättning

Dricka läsk och salt. Soda-baserade produkter används endast i fall där håret inte brinner eller torkas. För att framställa en effektiv komposition, späd 145-160 gr. produkt i 225 ml. renat varmt vatten, häll i 30 gr. malt havsalt. Rör om lösningen tills kristallerna löser upp.

Kram krullarna, täck dem med ett tjockt lager, linda huvudet med klädesfilm eller sätt på ett duschlock. Exponeringstiden sträcker sig från 40-60 minuter. Tvätta blandningen, använd en luftkonditionering eller en mask, täck huvudet med polyeten, lämna i 1 timme efter den angivna perioden.

Soda och citronsyra. Kombinera i ett bulkpulver 125 gr. bakpulver och 15 gr. citronsyra, späd dricksvattnets sammansättning för att erhålla en pastaformig blandning. Sprid den färdiga produkten över hela ytan av håret, tvätta med en film eller sätt en påse på huvudet. Tie en handduk, vänta ca 45 minuter.

Efter denna tid, skölj av med rinnande vatten. Skölj strängarna med salviadekok. För att laga det, häll 50 gr. örter 2 l. kokande vatten, sval och stam. Slutför proceduren med en närande mask eller balsam.

Askorbinsyra och schampo. Få 2 förpackningar stor askorbinsyra från ett apotek. Krossa 25 tabletter i damm, sätt regelbundet schampo på så sätt att en tjock massa erhålls.

Fukt håret med vatten, applicera produkten på håret och skummet ordentligt. Massage din hårbotten för att väcka hårsäckar. Därefter wrap håret med matfilm, vänta en kvart i timmen. Skölj kompositionen med rent vatten, täcka strängarna med balsam-sköljning.

Honey. Innan du fortsätter till proceduren, förbered håret för nödvändiga manipuleringar. Blanda 50 ml. schampo med 20 gr. kokpulver, blanda, lös kristallerna helt upp. Tvätta håret på vanligt sätt, använd inte balsam eller mask. Torka trådarna med en handduk, gå till nästa steg.

Smält i ett vattenbad så mycket honung (helst på basis av akacia), så att produkten är tillräcklig för hela tjockleken och längden på håret. Skölj krullarna med kompositionen, tvätta runt med matfilm och en varm trasa. Vik i axlarna med en handduk så att blandningen inte fläckar dina kläder. Gå i vila eller gör hushållsarbeten i 8-10 timmar, och tvätta sedan av masken.

Citron och honung. Det är känt att citrus har lysande egenskaper. Ta 3 citroner, skicka frukten genom köttkvarnen, förhacka dem i små bitar. Lägg några matskedar tjock honung till citrusgröt för att göra massan tjock och tät.

Gör en mask på smutsigt hår, vänta 10 timmar eller lämna blandningen över natten. Wrap huvudet med plastfolie och en handduk. För att uppnå bästa resultat kan masken värmas upp med hårtork (i så fall kommer procedurens varaktighet att minskas till 5 timmar).

Väteperoxid. Sammansättningen påverkar hårdstrukturen ganska tätt, torkar ut och försämras. Av samma anledning tar peroxid helt bort svart pigment på kort tid. För att förbereda blandningen måste du ta pulveret "blondonoran" eller "supra" (färgavlägsnare) och 3% väteperoxid.

Förfarandet kan endast utföras om hårrötterna är välfärgade, annars kommer de att bli missfärgade (bli genomskinliga). Kombinera i lika stora delar de komponenter som anges, applicera en blandning med ett tjockt lager över hela längden av håret. Gnugga masken i 5 minuter, varpa sedan varje krök separat med matfilm / folie.

Blötlägg kompositionen på håret i 1 timme, skölj sedan. Du kommer att se att håret har fått en gulrotskugga som visas helt efter 3-4 sessioner. Peroxidvättning kan göras inte mer än 1 gång i 4-5 dagar.

Senapspulver och citron. Krama saften av 4 citroner, hoppa över skalen genom köttkvarn eller mixer, förvandla den till en gröt. Blanda ingredienserna i en komposition, tillsätt 40 gram. senapspulver.

Sprid massan på håret, gnid försiktigt produkten i hårbotten, linda en plastpåse och en handduk. Slå på hårtorken, ta den på huvudet, värm kompositionen i 7 minuter på 35 cm. Den totala exponeringsperioden är 2 timmar, efter det att masken kan tvättas av.

Torka håret naturligt, var noga med att använda vårdsprayer och serum, vilket förhindrar brott och tvärsnitt. Om så önskas, tvättas efter 3 dagar.

Kefir. Kompositionen är godkänd av kvinnor, eftersom den effektivt tvättar bort svart färg och inte skadar håret. Förbereda blandningen, ta 300 ml. fett yoghurt, yoghurt eller sur mjölk. Stänk 40 oz. matgelatin, blanda och låt svälla.

Efter 20 minuter lägger du produkten i mikrovågsugnen på kanten av roterplattan, värms upp. Sprid håret i ett tunt lager, sätt på en hatt och täck med en varm trasa. Exponeringstiden varierar från 3 till 5 timmar, om så önskas, tillsätt 5 ml till kompositionen. palmolja. Skölj av med kallt vatten.

Naturliga oljor och etrar. Naturliga oljor inkluderar ricinolja, olivolja, mandel, grönsaker, linfrö, havtorn och majs. Dessa produkter kommer inte bara att tvätta bort den svarta färgen utan också mätta håret med användbara element. Som ett resultat av proceduren behöver du inte dessutom göra näringsmask eller använda en balsam.

För att förbereda tvätten, ta 150 ml. någon olja, tillsätt 20 ml. ginseng, geranium eller eukalyptuseter (valfritt). Applicera blandningen i håret, linda huvudet med en film, vänta 6 timmar. Efter slutdatumet, tvätta noga med schampo, utvärdera resultatet. Vid behov utföra proceduren ytterligare 3-4 gånger med ett intervall på 5 timmar.

Praktiska tips för att tvätta svart färg

 • Tvätta av det svarta pigmentet från håret kommer endast att erhållas om ammoniak eller ammoniakfri komposition användes. När det gäller henna / basma kommer dessa masker att vara ineffektiva.
 • Om du i naturen är ägare av tunt och sprött hår, sluta använda soda, senapspulver, sura (professionella) tvättar, peroxid, citronsaft. Föredrar kefir, naturliga oljor, honung.
 • Efter att ha använt ovanstående folk- och professionella verktyg glöm inte att göra närande masker. Ta hand om ditt hår med mjukgörande serum, sprayer, balm. Kassera termiska instrument och strykjärnspennor.
 • Svart färg är ganska svår att ta bort från hårets struktur, men det betyder inte att alla metoder kommer att vara ineffektiva. Tänk på professionella verktyg som Estel, Loreal, Brelil. Se de populära recepten baserade på honung, peroxid, citron, kefir, senapspulver.

  Vi tvätta bort svart färg från håret självständigt: är det möjligt hemma?

  Svart hårskugga kan inte kallas en mauveton i ordets breda bemärkelse. Men han har länge gått ur mode, och kvinnor, som för några år sedan endast riktat till honom, är nu överens med det faktum att han väger "väger" utseendet och lägger ålder till sin ägare. Dessutom, i trenden nu naturlighet, och därmed målning i listorna över salongtjänster förefaller relevanta - bokning, shatush, ombre...

  Naturlighet och naturlighet

  Kvinnor runt om i världen är angelägna om att uppdatera färgen på sina lockar för att ge bilden en naturlig och "ung" charm.

  Därför blir frågan om hur man tvättar den svarta färgen från håret allt viktigare. Det är värt att notera att pigmentet med artificiell harts är ganska ätare, vilket innebär att det inte är så lätt att eliminera det från hårets struktur.

  Om vi ​​vänder oss till en ljusare färg kommer inget förnuftigt av den här tanken, eftersom en färg inte lyser den andra. Det här är de grymma lagarna av färg.

  Professionella mästare erbjuder sina kunder ett antal omfattande program för att komma ur svart, vilket traditionellt inkluderar tvätt, markering eller brondirovanie, ytbehandling i önskad nyans.

  Vissa kvinnor är i ständig sökning efter ett sätt som skulle göra det möjligt att tvätta bort tonhöjden hos håret med folkmekanismer. Naturligtvis är det förståeligt - tvättning i hemmet är inte bara en budget men skadar inte håret. Till exempel föredrar många människor att tvätta bort mörk hårfärg med oljor. Detta hjälper inte bara till att utrota det irriterande pigmentet utan också bryr sig omsorgsfullt om hår.

  Men det finns andra, mer aggressiva metoder för att ta bort svart från hårets huvud, inklusive masker med läsk och tvättning med tvål. Dessa förfaranden är endast lämpliga för ägare av tjocka och tjocka krullar, eftersom de torkar ut och skadar hår.

  Eliminera den svarta färgen själv

  Eftersom vi redan har förberett material på salongprocedurerna för att tvätta färgen från håret, kommer vi idag att diskutera rent folkmedicin som hjälper dig att lätta tonen lite.

  Hur kan jag tvätta den svarta färgen hemma? Först och främst bör du avstå från frestelser att gå till affären och köpa ett blekpulver som Blondoran. Genom detta kommer du inte bara att uppnå en tillräcklig nyans av krullningar utan bränna dem också genast.

  Vissa tjejer som tillgriper sådana metoder tvingas vända sig till en frisör för en kort hårklippning, eftersom deras strängar inte kan återställa någonting redan, inklusive professionella dyra medel. Därför, skäm bort inte alla allvarliga saker, och försök att närma sig frågan så noggrant som möjligt.

  Naturligtvis kommer sådana primitiva medel som olivolja inte helt att eliminera svart färg och ge dig tillbaka den naturliga nyansen av hår. Men de mjuka din ursprungliga ton till kastanj eller choklad så mjukt som möjligt. Dessutom kommer oljebaserade närande masker att ge djup hårvård och restaurering, vilket kommer att förbättra hårets struktur och förbereda dem för efterföljande färgning, om det planeras.

  Tvätta svart färg med hår folkmekanismer

  1. Citronpuré. Inte alla vet att någon frukt- eller bärsyra kan vara ett alternativ till salongoxider. Särskilt väl beprövad i detta avseende citronsaft. Det är möjligt att tvätta av färgen från håret på följande sätt: Skal citronen och gnid citrusmassan till puré. Det är bäst att göra det med en matberedare. Applicera sedan den resulterande vattnet längs hela längden av locken, linda med film och en handduk och lämna i detta tillstånd i ungefär en halvtimme. Skölj sedan med varmt vatten utan att använda schampo. Efter denna procedur kan dina strängar jämnt ljusa om en halvton. Detta förfarande bör dock inte transporteras bort, och det bör utföras en gång i månaden. Det rekommenderas också att perederzhivat sura kompositioner på håret - i så fall riskerar du att få en allergisk reaktion, mjäll eller svår irritation. Efter proceduren är det viktigt att näring krullarna med någon grundläggande vegetabilisk olja;
  2. Bakpulver. Kokar natronfärg svart färg? Inte riktigt. Men hon är också kapabel att lätt lätta dina krokar längs hela längden. Jag måste säga att den här metoden inte passar alla - bakpulver gör håret hårt och torrt. Använd därför inte receptet om det är svagt, torrt eller skadat i ditt fall. Så, för att tvätta av det kaustiska pigmentet med hjälp av denna banala produkt, fortsätt enligt följande. Ta ett glas läsk och späd det med vatten till en tjock uppslamning. Applicera över hela längden av håret med en pensel eller en kam med glesa tänder. Wrap huvudet med plast och en handduk, blöt i 40 minuter (men inte mer än en timme), skölj sedan huvudet noggrant med vatten och sulfatfritt schampo. Denna procedur är utmärkt för ägare av fet hårbotten;
  3. Kefir. En annan mycket sparsam metod för hemtvätt är en mask baserad på regelbundna kefir. Detta recept är extremt enkelt: Allt du behöver är att applicera kefir, yoghurt eller jäst med högsta fettinnehåll till krullar, skapa en växthuseffekt för huvudet och vara i 1-1.5 timmar. Fermenterade mjölksvampar förstör aktivt de kemiska föreningarna som bildar färgämnet, och sedan tvättas de hårt av håret och utan "förlust".
  4. Tvättmedel. För att tvätta den svarta färgen från håret med tjära eller hushållssaft, räcker det inte med att göra tvättproceduren. Det är viktigt att applicera skummet på vått hår och piska in i ett tjockt skum och stå sedan på huvudet i en halvtimme. Efter proceduren är det viktigt att göra en fuktgivande eller närande mask, och för ägare av torrt och poröst hår är det bättre att vägra denna produkt.
  5. Med. Naturlig blomma honung påverkar krullarna som väteperoxid, men det verkar mycket mer delikat. Med denna värdefulla produkt kan du inte bara tvätta den oönskade nyansen utan också återställa håret. För att göra detta måste du lätt fukta krullarna och applicera flytande honung till dem (om din produkt är kandad kan du smälta det lätt på ångbadet, men inte i mikrovågsugnen). Det behöver inte sätta på huvudet för mycket. Låt honungen ligga på lås för natten (7-10 timmar), skölj sedan noggrant med vatten med ett mildt schampo eller balsam.

  Som du kan se är hemmagjorda tvättmetoder ganska känsliga, men vissa av dem får inte missbrukas. Någon av dessa produkter, som snabbt tvättar bort färgen, kan lika snabbt skada dina lockar.

  Salonprocedurer

  Glöm inte att du i din strävan kan hjälpa erfarna och kompetenta mästare färgämnen.

  Bland tjänsterna för att lämna tjären eller den blå-svarta nyansen är de mest populära följande:

  • Professionell remover speciell komposition;
  • Missfärgning (tändning) och toning;
  • Frekvent markering genom stoppning.

  Vi rekommenderar dig att föredra att vända sig till proffs, speciellt om det nuvarande läget för dina lock är otillfredsställande.

  Ögonfärgsläckare

  Och vad ska man göra om ögonbrynmålningen misslyckades? Det är trots allt farligt att använda aggressiv tvättning här inte bara för växten själv, men också för ögonen...

  Hur man tvätta bort svart ögonbrynfärg:

  1. Fuktar fuktigt en bomullsplatta i vilken olja som helst (solros, oliv, burdock eller castor passar bäst). Massage i hår och hud. Gör det här hela dagen (några timmar);
  2. Torka ögonbrynsområdet med en vattentäppta doppad i väteperoxid 3%;
  3. Applicera på ögonbryns kompressor av bomullsull blöt i citronsaft eller koncentrerad citronsyra. Blötlägg i 15-20 minuter. Håll dig vågrät.

  Som du kan se, även för att tvätta den svarta tonen från krullarna på egen hand och inte vara lätt, men ändå är det ganska möjligt.

  Act! Men glöm inte försiktighet, och bli inte fördragen. Var vacker och naturlig!

  Frikoppling hemma eller hur man tvättar svart färg från håret: Bevisade och effektiva recept för lätta trådar

  Hur tvättar man svart färg från håret? Frågan är inte ledig. Om curls nyans inte passar, eller bara trött på den rika färgen, vet många tjejer inte vad de ska göra.

  Det finns ett sätt! Naturlig eller professionell hårborttagare kommer att hjälpa till att bli av med "fel" färg av trådarna. Speciellt utvalda komponenter tvättar ut pigmentet. Hårdebitering utförs i salongen eller hemma.

  Allmän information

  Du kan ta bort färgkompositionen på flera sätt. Beroende på graden av påverkan på hårets struktur finns det tre typer av nedfall:

  • djup (avfärgning). Det utförs endast i salongen med användning av kraftiga kompositioner som tränger djupt in i hårstängerna. Metoden rekommenderas för att tvätta mörka toner. Efter proceduren klargörs strängarna med 3-4 toner;
  • yta (syra). Mjukare avlägsnare innehåller inte väteperoxid, ammoniak. Hårets struktur är mindre skadad. Ytanslutning är lämplig för att byta färger med 1-2 toner. Om det inte finns något önskat resultat i ett förfarande, kan du efter 2 veckor hålla en annan session.
  • naturligt. Olika typer av oljor, mejeriprodukter, äggulor, honung, citronsaft, majonnäs är lämpliga för lättnadssträngar på 0,5-1 ton. Hemmagjord hårborttagare skadar inte lås och hårbotten. För att uppnå resultatet krävs flera procedurer. Ibland är förändringar synliga efter 4-5 veckor, men strängarna lider inte.

  Lär dig allt om hårfärgning med henna och basma.

  På användningen av hopkottar för att stärka håret, läs i den här artikeln.

  Frikoppling hemma

  Har du bestämt dig för att ta bort pigmentet själv? Välj en professionell Estelle remover eller stanna på ett recept med naturliga ingredienser.

  För tjejer med tunna, lösa strängar är det inte önskvärt att använda kemiska komponenter. Prova folk recept som gör att du kan ändra krullarnas färg, göra dem lättare.

  Hemlagad remover - beprövade folkrecept

  Börja med mjukare formuleringar, såsom olja eller honungsmaskar. Ägare av tjocka, hårda trådar kan kontrollera effekten av soda eller citronsaft.

  Notera:

  • Några onlinepublikationer rekommenderar att de tar ut färgen med tjära eller hushållssaft. Kanske fungerar den här metoden, men tänk på konsekvenserna innan bearbetningen görs.
  • efter flera procedurer kommer du att få torkade trådar, hår "fluffiness", riklig mjäll kommer att dyka upp;
  • Använd tvätttvål med stor omsorg, inte mer än 1-2 gånger i månaden. Då kommer förfarandet att gynna.

  Kefir för förstörelsen av färgpigmentet

  Ett av de populära verktygen som gör att du kan tvätta färgpigmentet. Syran som finns i den användbara produkten förstörs gradvis kemiska föreningar. Resultatet av rutinerna är förtydligandet av strängarna med 1 ton.

  Användning:

  • ta en liter fet yoghurt eller kefir, värm upp lite, fukta rikligt;
  • För att öka effekten, lägg till 2 msk. l. läsk, ½ kopp olivolja eller 50 g god vodka;
  • sätt på en plastpåse, värm huvudet med en handduk;
  • Efter en halvtimme, tvätta trådarna med schampo;
  • Upprepa proceduren i en vecka.

  Biodling produkt - honung

  Biodlingsprodukten är lämplig för bearbetning av tunna, sköra strängar. Åtgärden liknar peroxid förtydligande - krullar får en trevlig guldfärgad nyans.

  Användning:

  • Förbered en lösning av läsk: per liter varmt vatten - 2 tsk. bulkprodukt
  • skölj strängarna, lätt torra;
  • fördela varm honung från rot till spets;
  • sätt på ett duschlock, täck huvudet med en lätt trasa. Den märkbara termoelektriska effekten för honungsmaskan är inte nödvändig;
  • Tvätta lockar efter 7 timmar.

  Glycerin plus ättika

  Kombinera dessa komponenter, och du får en naturlig hårborttagare. Behandla lockar 1 gång per vecka. Antalet förfaranden är minst fem. Titta på resultatet, spendera inte extra sessioner.

  Användning:

  • väl slå ägget, häll en tesked äppelcidervinäger, sätt samma mängd glycerin;
  • Applicera en homogen massa på trådarna, kamma den försiktigt med en sällsynt kam, så att kompositionen kommer in i alla områden;
  • var noga med att värma håret på vanligt sätt;
  • Efter en halvtimme med icke-hett vatten, tvätta bort klargörande förening.

  Majonnäsmask

  Ett enkelt, effektivt sätt att ta bort färgpigmentet. Naturlig majonnäs består av komponenter som är lämpliga för att lätta håret: ättika, vegetabilisk olja, äggulor. Resultatet kommer att visas om några veckor. Om du kokade majonnäs själv, lägg den på krullar 2 gånger i veckan.

  Förbered en näringsrik sås:

  • Ta 200 ml olivolja, 3 tsk. ättika eller citronsaft, 2 äggulor;
  • använd inte senap: denna produkt är inte nödvändig för långvarig bearbetning av strängarna;
  • Torka äggula och citronsaft (ättika) noggrant och tillsätt lite olja.
  • Applicera den beredda kompositionen på hårets huvud, sprid över hela längden, täck huvudet;
  • Mayonnaise mask för rätning strängar hålla i 3 timmar;
  • skölj krullarna med ett lämpligt schampo;
  • Efter procedurerna kommer hårets och skalpets tillstånd säkert att förbättras, färgen kommer att förändras med en halvton - en ton.

  Recept masker mot håravfall i strimlar beskrivs på denna sida.

  Oljor för att klargöra lockar

  För att återställa krullarnas ursprungliga färg används denna produkt av många tjejer. Anledningen - oljevaskens höga effektivitet, noggrann inställning till håren. Förfarandet är idealiskt för torra, normala och feta hårtyper.

  Vilken olja är lämplig? Alternativ - vikt:

  • castor;
  • solros;
  • kardborre;
  • oliv;
  • margarin;
  • fläskfett;
  • smör.

  Användning:

  • värm ett glas vegetabilisk olja i ett vattenbad, sätt 20 g av ett av de fasta fetterna (margarin, svin, smör);
  • håll massan på elden tills fettet växer;
  • kyla något;
  • Applicera oljig massa på håret, varmt på vanligt sätt.
  • Procedurens varaktighet är 3 timmar, helst 7-8 timmar. Du kan bearbeta strängarna på kvällen, på morgonen tvättar krullarna;
  • Observera att du måste spendera mer tid att tvätta håret tills fettet är borta från håret.

  Ägg plus smör

  En annan effektiv formulering för att avlägsna pigment. Oljeväggsmasken bekämpar inte bara en oönnskad nyans utan ger näring till håret, förbättrar hårväxten, eliminerar bräckligheten i strängarna och mjäll.

  Användning:

  • slå 3 äggulor, häll 4 matskedar ricinolja;
  • Applicera näringsblandningen på strängarna, kamma håret över hela längden;
  • Wrap, som vanligt, efter 2 timmar, tvätta håret.

  Citronsaft och surgjort vatten

  Regelbunden sköljning av krullarna med surgjort vatten säkerställer inte bara glans och mjukhet i strängarna, utan också lättare håret. Resultatet kommer gradvis att manifestera sig: kom ihåg hur snabbt tebladen lyser, om du lägger en bit citron.

  Användning:

  • Förbered en stark lösning: Lös upp den nypressade saften från en stor citron i en liter vatten;
  • Skölj lås efter varje shampooing.

  Soda för fet hår

  Använd en fritt flytande produkt för hantering av feta trådar. Med ökad fettighet i huden torkar läsken dem lite, minskar mängden sebaceösa sekretioner. Ägare av torra, lösa strängar, flickor som lider av mjäll, är denna metod kontraindicerad.

  Användning:

  • häll ett glas läsk i en skål, späd med varmt vatten till en tjock uppslamning;
  • Använd en kam eller borste för att fördela sodamassan på strängarna;
  • som vanligt, wrap håret. Förfarandet utförs i fyrtio minuter;
  • skölj strängarna bra, ta bort alla korn och tvätta sedan krullarna med en mjuk schampo.

  Professionell tvätt Estel Color Off

  Om krullarna färgas mörka, kommer de naturliga ingredienserna inte helt att bli av med pigmentet. Tvätta av den svarta färgen med trådar hjälper till med en speciell uppsättning färgavstängning från Estel. Produkten är lämplig för hemmabruk.

  För att uppnå resultatet måste håret bearbetas flera gånger. Handla strikt enligt anvisningarna, och skada på håret kommer att vara minimal.

  Användning:

  • i lådan hittar du 3 flaskor;
  • i en icke-metallisk behållare, kombinera katalysatorn och reduktionsmedlet, blanda massan noga, sätt den på de otvättade locken;
  • Efter 20 minuter avlägsnas torrhandduken försiktigt av kompositionen från strängarna. Inget behov av att blöta huvudet;
  • upprepa behandlingen, efter en viss tid, avlägsna massan igen med en torr handduk;
  • varje gång håret kommer att lysa;
  • 4-5 tvättar krävs för önskat resultat;
  • Efter lätta krullarna appliceras på en av strängarna, helst på ansiktet, neutralisator. Du kommer att förstå om pigmentet är helt borttaget eller inte;
  • Utan att applicera denna förening är det omöjligt att förstå om pigmentet helt avlägsnas. Utan användning av en neutraliserare bestämmer du inte om processen är klar.
  • om på en sträng inte färgen syns, bearbeta hela håret med en neutraliserare;
  • Det återstår att tvätta krullarna tre gånger med ett speciellt djuprengöringsschampo från Estelle. Detta verktyg tar bort mikropartiklar från öppna skalor och hårbotten;
  • att återställa jämnhet, närma hårstänger, smörja trådarna med balsam;
  • torra lockar. Nu är strängarna redo för färgning i önskad färg.

  Om du är osäker, kan du klara av ett sådant ömtåligt förfarande som att ta bort färgpigmentet, kontakta en skönhetssalong. På rekommendation av vänner hitta en professionell som du kan lita på.

  Överträdelse av teknik orsakar skada på håraxeln. Neka att använda neutralisatorn för att kontrollera kvaliteten på arbetet leder till att färgen återvänder i vissa områden.

  Det är viktigt! Ta försiktigt av håret efter avkoppling med professionell tvätt. Gör närande maskor, skölj med örttekok, använd hemma eller färdiga balm. Återställ hårskalans hälsa skärmning, laminering, keratinisering av hår. Vid behov utföra ampulhantering av hår med hjälp av vitamin-mineralkomplex och värdefulla oljor.

  Fler recept för färgning av hår från håret i följande video:

  Hur snabbt och effektivt tvätta av svart hår hemma

  Inga kommentarer än. Var den första! 2.260 visningar

  Ofta undrar flickor, när de experimenterar med sitt utseende, hur man tvätter bort svart hår hemma? Det enklaste sättet att ändra din bild är genom enkla förändringar, du måste bara köpa färg i närmaste butik och i reflektionen kan du inte se en askig blondin, men ett förföriskt brinnande brunt hår. Men om det från blondan är möjligt att bli löst med lätthet i någon nyans, då med svart färg med alla medel kommer det att finnas problem.

  Metod nummer 1: på basis av kefir

  Skönhetssalonger erbjuder ett förfarande för att tvätta mörkt pigment. Förfarandet är inte billigt och sammansättningen av något professionellt verktyg innehåller ämnen som påverkar hårstrukturen negativt. Därför skulle den bästa lösningen vara att använda hemmagjorda metoder för att tvätta färgen.

  Kefir-masken hjälper till att säkert tvätta av svart färg från hår av vilken typ som helst hemma. Så här utförs proceduren:

  1. Ta en liter kefir, det är tillrådligt att välja en produkt med hög fetthalt, lägga till någon hårolja, till exempel, ricin eller burdock.
  2. Då bör du lägga en matsked salt i blandningen.
  3. Verktyget måste appliceras längs hela längden på de målade krullarna, linda dem i polyeten och hålla i en timme eller två.

  Efter den första applikationen kommer effekten att märkas något, sannolikt kommer hårfärgen att lysna med en ton. Därför måste proceduren spendera flera gånger.

  Även om kefir inte ger ett snabbt resultat, men tvätten kommer att vara försiktig för håret, och maskinkomponenterna kommer näring och fuktar krullarnas struktur.

  Metod №2: tvätt tvål

  En effektivare tvättmaskin är ett tvålbaserat tvättmedel. Det måste krossas, till exempel på ett fint rivjärn, var noga med att lägga till kull och olivolja till det resulterande pulvret. Alla blandade.

  Mask på basis av tvål bör appliceras jämnt över hela längden av håret, undviker rötterna. Kompositionen rekommenderas att tvättas efter 10-15 minuter. När du sköljer kan du se att vattnet som strömmar från håret har fått en mörk färg, pigmentet tvättas effektivt bort. I ett förfarande kan du lätta krullarna i en eller två toner.

  Varning! Om håret är torrt och dåligt skadat rekommenderas det inte att utföra denna procedur, eftersom det finns alkali i tvålkompositionen, som torkar starkt.

  Efter proceduren rekommenderas att göra en gelatinmask för att fylla hårets porositet.

  Metod nummer 3: läsk och citron

  Detta recept har visat sig väl även bland professionella, verktyget hjälper till att lätta håret med 2 toner. För att förbereda tvätten är det nödvändigt:

  1. Kram saften från en halv citron (det är bättre att ta exakt citronsaft, inte syra).
  2. Tillsätt 4 skedar bakpulver, blanda allt grundligt. När man blandar komponenterna börjar reaktionen och kompositionen kommer att skumma.
  3. Så snart skummet sätter sig ner måste du lägga till två eller tre teskedar avkokning av nässla eller kamille och 1 ml ricinolja.

  Vid applicering av kompositionen på strängarna blir det mer lämpligt att använda en vanlig svamp eller en speciell pensel som säljs med hårfärg. Curls wrap med plast och gå så från 30 minuter till en timme. Skölj noggrant. Efter tvättning är det nödvändigt att använda en fuktgivande mask eller balsam för att återställa hårstrukturen.

  Varning! Om det finns liten skada på hårbotten, rekommenderas inte denna lösning, eftersom syran kommer att korrodera den skadade huden.

  Denna metod har ett obestridligt plus, det hjälper inte bara till att uppnå det avsedda målet utan hjälper även ägarna av fet hårtyp att reglera sebumproduktionen. Om krullarna är torra rekommenderas att man tillsätter mer oljor till kompositionen.

  Metod nr 4: väteperoxid

  Den här metoden är mycket effektiv, men den bör endast användas i svåra fall, eftersom håret efter proceduren kan behöva återanpassas, men i 1-2 sessioner kan du lätta krullarna med 5 toner.

  För detta förfarande, förutom peroxiden, måste du köpa ett speciellt pulver, till exempel Blondoran, det hjälper till att helt lösa upp det svarta pigmentet i färgämnet. Rekommendationer för användning:

  1. Medlen bör blandas i proportionerna 1 till 1 och appliceras sedan på trådarna utan att röra hårrotsna.
  2. För att kompositionen ska fungera så effektivt som möjligt måste varje sträng lindas i folie.
  3. Tvätta håret med shampoo utan sulfater efter 40-45 minuter.

  Efter tvätt med den här metoden rekommenderas att man gör en fuktgivande mask baserad på oliv-, kardborre- och ricinolja. Du kan lägga till några droppar druvutsolja. Och det blir inte överflödigt att utföra proceduren för gelatinlaminering, vilket gör det möjligt att återställa hårstrukturen snabbare.

  Metod nummer 5: baserat på fett

  Denna metod är den mest godartade av alla. För att förbereda kompositionen tas ett halvglas av vanlig solrosolja, som du behöver lägga till ricinus och burdockolja. Värm kompositionen i ett vattenbad till en temperatur som är tolerant mot hårbotten. I blandningen tillsätt 50 gram margarin och blanda noggrant.

  Kompositionen appliceras på håret, viks med en film och var noga med att bära en hatt eller knyta en handduk och lämna removeren i en och en halv timme. Det är nödvändigt att tvätta håret ordentligt, eftersom oljorna tvättas ut ganska hårt. Lukten kommer inte vara den trevligaste, men du kan lida en timme. Denna procedur kommer att lätta krökarna endast för 1 ton, men hårets struktur kommer inte att skadas, men tvärtom blir varje kröning mjukare och skinnigare.

  Viktiga nyanser

  Vill du bli av med resultaten av inte den mest framgångsrika färgen är det viktigt att veta om funktionerna i tvätten, beroende på hårtyperna och de medel som användes för färgning. Från huvudreglerna är det värt att lyfta fram följande:

  1. Det är osannolikt att det blir möjligt att tvätta bort den svarta färgen som appliceras med hjälp av Basma.
  2. Ägare av fint hår bör inte tvättas med produkter som innehåller ämnen som innehåller syra och läsk.
  3. Soda-baserade produkter rekommenderas att användas endast några gånger om året, annars kan du överdriva krusningar.
  4. Användningen av regenererande masker och balm efter tvättproceduren är ett nödvändigt villkor, annars kommer håret att förlora sitt hälsosamma utseende och det kommer inte att vara möjligt att återställa dem.
  5. Det är värt att tänka på att när du först tvätter hårfärgen från svart kan byta till koppar, bara när du upprepar proceduren börjar håret tända.

  Hur man tvätta bort den svarta hårfärgen och hur man utför ljussättningen, varje kvinna bestämmer sig för sig själv. Det viktigaste är att inte glömma låsens hälsa, för tråkigt, splittat och ömtåligt hår kommer inte bara att vara en fråga om stolthet.

  Hur och vad ska du ha med svart hårfärg hemma och i salongen

  Situationen när den nya hårfärgen inte var i ansiktet - inte ovanligt. Speciellt om du utförde färgningen för första gången, och även hemma, utan lämplig erfarenhet. En olycklig blond kan tonas, men vad ska de tjejer som har valt att ändra sin bild för att ha en rik, mörk eller sämre kolsvart färg? Bli av med denna färg är mycket svår. Det finns dock flera alternativ för hur man får svart hårfärg i salongen eller hemma.

  I vilka fall vill du ta med svart färg från håret

  Ett ravnfärgat hårhår ser snyggt och mystiskt ut, men bara om det stämmer överens med färgtypen på utsidan. Detta experiment är osannolikt att dekorera ägaren av porslinshud med fräknar eller för ung person.

  Ofta ser ett intensivt svart färgschema väldigt oförskämt, ibland vulgärt, och i många fall lägger det visuellt några år till en kvinna.

  Därför är det säkraste sättet att undvika att komma i en obehaglig situation att korrelera den önskade färgen med egenskaperna hos utsidan. Vem är svart hår, vi rekommenderar att läsa på vår hemsida.

  Om avtalet redan har gjorts, men resultatet är inte uppmuntrande, måste du tänka på hur man tvättar den svarta färgen från håret utan mycket skada på dem.

  Detta är nödvändigt inte bara om skuggan inte passar, det visade sig vara rikare än förväntat, men om du redan är trött på det om några veckor, månader eller år med regelbunden färgning.

  Vill du vara minst några toner lättare - gör dig redo att utföra en tvätt av en mörk färg. Dessutom krävs proceduren för tjejer som vill experimentera med moderna tekniker av brondirovanie, balayazh, shatush och titta på samma gång som om deras strängar brinner ut i solen.

  Varning! Naturligtvis är krånglarna av en käftflans inte en kontraindikation för komplex färgning, men kontrast av det svarta och naturliga utbudet av ljus nyanser är alltför slående att se naturligt ut.

  Hur man tar in hytten

  Ett av de mest populära professionella rutinerna som hjälper till att ta bort svart pigment från håret är avtagande (tvätt). Denna tjänst är inte för billig: från 1 till 6 tusen rubel, beroende på längden på krullarna och området för skönhetssalongen. Men även om hon inte garanterar det önskade resultatet från första gången.

  Om du färgat svart hår många gånger, blir det inte lätt att ta bort pigmentet. Det kommer förmodligen att ta flera besök på frisören. Men en erfaren mästare kommer att göra allt som möjligt så att ditt hår får en jämn nyans och med ytterligare färgning i ljusa färger har du inga problem.

  Kärnan att avtäcka - genom att applicera på trådarna en aggressiv kemisk sammansättning med ammoniak, väteperoxid. Han kommer ordentligt att tvätta det konstgjorda svarta pigmentet från alla lager av håraxeln och gradvis göra krullarna lättare med 3-4 toner.

  Naturligtvis kan en sådan djup inverkan av drogen inte påverka hårets hälsa. Så som ett resultat håret är inte alltför drabbat, bli inte involverad i förfarandet. Och om du behöver hålla flera decaping sessioner, var noga med att ta raster mellan dem. I pausen intensivvård av strängarna, använd reparativ kosmetika.

  I stugan kan du erbjuda en tvätt med syrakomposition. Det anses vara mer mild än djupfrikoppling. Gör håret lättare med 1-2 toner.

  Ett annat alternativ för dem som väljer hur man kan tvätta bort den svarta färgen från håret i frisören är att lätta eller missfärga lockar. För priset är tjänsten vanligen lite billigare än avkodning. Men det är möjligt att efter det blir din svarta röd. Vi måste upprepa proceduren eller nyans vad som är. I vilket fall som helst kommer det att bli nödvändigt att vänta flera dagar för att minimera skadorna på dessa hårmanipulationer.

  Kardinallösningen är en kort hårklippning med ytterligare tillväxt av krullar av den ursprungliga färgen. Hårhår detta kommer bara att gynna, eftersom effekten av aggressiva kemiska föreningar är utesluten. Men detta sätt ut ur det svarta färgschemat kräver tålamod. För att påskynda processen, efter att ha besökt frisören, börja använda hårväxtaktivatorer som bevisats av populära recept (burdockolja, rödpipertinktur och andra komponenter för masker kommer att göra). Visst är processen fortfarande ganska långspelande.

  Rådet. En metod för komplex färgning hjälper till att platta svart hårfärg: markering, färgning, brondirovanie. Den genomsnittliga kostnaden i kabinen är ca 2,5-5 tusen rubel.

  Så tvätta sig hemma

  Även i en frisörsalong är det omöjligt att snabbt bli av med den mättade mörka skuggan av lockar, vad man ska tala om oberoende försök att tvätta vidhängande svart pigment. Men fördelarna med det förfarande som utförs hemma finns fortfarande kvar. Du kommer att kunna spara betydligt, och om du väljer de traditionella tvättmetoderna skyddar du hårets hälsa avsevärt.

  Med hjälp av prof. medel

  De mest desperata unga damerna kan försöka tvätta bort den frätande svarta färgen med hjälp av specialverktyg eller lätta krullarna. För att göra detta kan du köpa sådana droger som har fått gott rykte:

  • L'Oreal Efassor - Pulver för påse i påsar (en kostar ca 180 rubel). Som en vanlig tvätt används den som ett schampo: läkemedlet späds ut med varmt vatten, churned, sprids över håret och lämnar i 5-20 minuter. För djup dumpning kombineras Efussor med ett oxidationsmedel och ökar exponeringstiden.
  • Estel Color OFF-emulsion - en uppsättning med 3 flaskor (reduktionsmedel, katalysator, neutralisator) kostar cirka 400 rubel. Produkten innehåller inte ammoniak. Enligt tillverkaren är det möjligt att färga det uppdaterade håret inom en timme efter applicering av emulsionen;
  • Hair Light Remake Color Corrector av Hair Company. Kompositionen innehåller inte väteperoxid och ammoniak, men fruktsyror är närvarande. Det gör det möjligt att ändra den mörka nyansen med 2-3 toner. Det kostar ungefär 2 tusen rubel;
  • ljuskomposition Blondoran. Det produceras av olika märken, bland annat Londa och Estelle. Kostnad - från 70 rubel till en påse;
  • Supra är ett medel för blekningsträngar i många kosmetiska företag. Pris - ca 100 rubel.

  Också uppmärksamma produkterna för tvätt från Kapous, Brelil, Paul Mitchell och andra företag.

  Använda hårfärg

  Målarkrullar - inte det mest försiktiga förfarandet för lockningar, speciellt när det gäller beständig svart färg. Men samtidigt möjliggör det gradvis, utan radikal ingrepp, att bli ljusare i flera nyanser. För detta ändamål passar:

  • markera (inklusive följt av toning) - speciellt ofta, liten teknik. Lämplig och auktionsmetod. Ask, platina, guld och andra tunna trådar lyser håret visuellt. Du kan välja nyanser som inte står i kontrast till det ursprungliga färgschemat: kastanj, kaffe, choklad och andra. Övergångar blir mjuka och ut ur färgen på käften vingen - smidig. Det är riktigt nödvändigt att lätta de enskilda krökarna;
  • färgning - delvis påminner om belysning, men endast med användning av flera nyanser. Det kan vara en naturlig eller ljus palett;
  • Bokning - en kombination av mörka och lätta trådar ser otroligt snygg ut, men endast om en professionell har arbetat med det. Omedelbart att hitta ett rättvist hårhår kommer inte att fungera, men du kan använda fler och fler ljustoner steg för steg.

  Rådet. Du kan ta tillfälliga färgämnen, tennbalsam eller sparsam bezammiachnye-färg. Om du utför proceduren hemma, titta först på träningsvideot.

  Folkmetoder

  Kefir mask för mild tvätt av svart färg:

  • 300 ml fettfermenterad mjölkprodukt, tillsätt 40 gram gelatin;
  • rör om och låt svälla
  • efter 20 minuter, något värme i mikrovågsugnen;
  • fördela i lås och värm huvudet i 3-5 timmar;
  • skölj med kallt vatten och upprepa en vecka senare.

  Det finns andra variationer av detta recept för att tvätta hårfärg utan skada:

  • i 0,5 liter kefir häll 10 ml olivolja;
  • tillsätt rå kycklingägg och 10 gram hav eller salt till blandningen;
  • håll blandningen på håret under plast och isolerande lock i ca 40 minuter.

  Eller du kan blanda 1 liter lätt, högmjölkad, jäst mjölkdryck med 2 matskedar läsk och en halv kopp olivolja (alternativet är 50 gram vodka av hög kvalitet). Tvätta av denna mask efter 1,5 efter applicering och värmning av huvudet.

  Aromatiska medel för att tvätta mörkt hår med honung och kanel:

  • kombinera 30 gram av båda komponenterna;
  • tillsätt protein om locket är fet, eller äggula om det är torrt;
  • slå till en jämn konsistens;
  • Applicera på håret och lämna i ett par timmar. Repetitionsfrekvensen - 2-3 gånger i veckan.

  Honungspapper. Det hjälper inte bara att tvätta den mörka färgen från håret, men också stärka sköra strängar:

  • förskölj krullar med läsklösning (2 tsk pulver per liter varmt vatten);
  • torka dem något
  • honung, något uppvärmd i ett vattenbad, applicera på allt hår, från rot till spets;
  • Sätt på en plastpåse eller duschlock. Du kan knyta en tunn halsduk över toppen, för när du lägger på honung behöver du inte värma håret.
  • Efter 7 timmar, tvätta den söta produkten.

  Naturliga oljor. Kan gradvis avlägsna den svarta färgen från håret. Castor, burdock, oliv, lin, mandel och till och med vanlig solrosor är lämpliga för detta ändamål. Matlagningsrecept:

  • något värme någon oljig bas (1 kopp behövs);
  • tillsätt 20 gram smör eller margarin;
  • vänta på att smältan smälter;
  • kyla något, fördela genom håret;
  • håll från 3 till 7-8 timmar.

  Ett annat alternativ för att tvätta svart färg är ännu enklare att förbereda. Ta 15-40 ml olja (mängden beror på hårets längd), värm i ett vattenbad och fördela över torra, smutsiga lås. Wrap minst en timme, och bättre på natten. Naturliga oljor ritar effektivt konstgjorda pigment.

  Rådet. För varje 150 ml oljig bas kan du tillsätta 20 milliliter geraniumeter, eukalyptus eller ginseng.

  Citronmask och sköljning. Gul citrus - ett välkänt verktyg som används inte bara för lätta, men också för att tvätta mörkt hår. Maskrecept:

  • hacka 1 skalad frukt. Det är lämpligt att göra det med en mixer, men en köttkvarn eller matberedare kommer också att fungera;
  • fördela på hår, värma dem
  • Efter en halvtimme, skölj och applicera burdockolja;
  • Efter ytterligare 15 minuter tvättar du äntligen ditt hår.

  För att gradvis avlägsna den svarta färgen från håret med hjälp av en citron, kommer en brightener att göra:

  • pressa juice av en stor frukt;
  • lägg den till en liter vatten;
  • skölj håret. Upprepa efter varje shampooing.

  Det finns också alternativa sätt att bli av med mörkt hår. För detta används soda, senap, tvål, aspirintabletter och andra ingredienser i populära recept. Några av dem torkar noggrant krullarna, så före användning, testa hemhjälpmedel för kompatibilitet med ditt hår.

  Grundläggande tips och knep

  1. Den speciella spridningen av professionella tvättar är att de avkodar bara artificiellt pigment, men berör inte den naturliga. Så om du vill komma ut ur ditt naturliga, inte färgade mörka hår - allt hoppas på folkrecept och lysande kompositioner.
  2. Försök inte tvätta den svarta färgen om den är målad med henna eller basma. Mest troligt kommer inte resultatet att bli.
  3. När du använder några kemikalier, glöm inte handskar, för att inte skämma bort händerna på händerna.
  4. Håll inte kompositionen på huvudet längre än tillverkaren rekommenderar, annars skadar håret.
  5. Antalet avkopplingsprocedurer beror på krullarnas individuella struktur, användningsgraden för svart färg och dess kvalitet. Någon behöver 1-2 sessioner, och någon behöver 5-6.
  6. Efter tvätt, använd en balsam, balsam eller applicera en mask. Tvätta håret med mjuka schampon.
  7. Kom ihåg: det är inte möjligt att returnera din ursprungliga nyans med blekmedel. Du kan bara bli ljusare.
  8. Utöva inte användningen av professionell remover oftare 1 gång om 3 månader.
  9. Att måla efter det bör strängar vara kortare än 2 veckor.
  10. Missa inte och populära recept: 1-2 gånger i veckan, inte mer.
  11. Avvisa halsband med sura föreningar, läsk, peroxid, senap och citronsaft, om ditt hår är försvagat, skadat. Föredrar älskling, kefir, oljor.
  12. Att ta hand om låsen, få en vitaliserande, närande kosmetika: masker, serum, balm.
  13. Kassera hårtork, strykning, curling, tätt gummi, metallkamper och hårnålar.
  14. Ta hand om ditt hår från solstråle och klorerat vatten.

  Att snabbt och smärtfritt ta bort svart hår hemma eller i salongen kommer inte att fungera. I vilket fall måste du offra någonting: tid, kvalitet på resultatet, krullarnas hälsa. Men om du följer alla regler för att komma ur ett mörkt färgschema och inte heller glömma att bry sig om dekade strängarna, kommer du att kunna minimera manifestationen av negativa följder avsevärt.

  Läs mer om håråterställning:

  Användbara videoklipp

  Svartfärgsmedel med Constant Delight.

  Hur man tar med svart hår hemma.  Nästa Artikel
  Mäns hårfärgning - hur man väljer en färg och får ett naturligt resultat