Är det möjligt att tvätta hennaen från håret och hur man gör det


Många av oss, som vill stärka håret och tillbringa en mild färg, använder ofta naturliga färgämnen. Deras användning gör våra lockar glänsande och levande, för att de inte förlorar fukt. Om du vill ändra din bild, efter att du har färgat håret i en annan färg efter att ha använt kvarvarande naturliga färgämnen (henna och basma), bör du vänta. Efter att ha färgat hår med hennapartiklar i strukturen riskerar du inte att få önskat resultat. Så hur tvättar du henna från ditt hår? Med denna fråga sorterar vi bara ut den här artikeln.

Varför Henna är så svårt att ta ner

Faktum är att iransk henna innehåller en stor mängd tannin som kan tränga djupt in i krullarnas struktur. Den förbinder sig med keratin, vilket gör att det kan ta lång tid att ligga inuti.

Henna är gjord av löv av Lawsonia - en buske som växer i Iran och Indien. Användningen av naturligt färgämne gör att du kan få trevliga nyanser - koppar, eldrött, hibiskus och rik kastanj.

Framgången beror på din ursprungliga färg, kombination med basma och exponeringstid.

Generellt, på grund av standardproceduren för shampooing tvättas henna från håret på 6 månader. Hur påskyndar proceduren och så snart som möjligt att ta bort henna från håret?

Att ta bort henna från lock är nödvändigt när:

 • visade sig för mycket röd färg;
 • kräver färgning med andra färgämnen;
 • behöver göra en perm;
 • Du är inte nöjd med resultatet och vill återställa den naturliga färgen.

Om du inte tvättar hönan helt ur håret, efter färgning med färg, riskerar du att få en ojämn färg eller en oväntad nyans, allt från kräm till grön.

Om du vill tvätta av Henna så fort som möjligt är tiden inte på din sida. Orientaliskt pigment avlägsnas bäst under de första två veckorna efter målningen. Ju längre du drar med avkopplingen, desto mindre effektiv blir resultatet.

Hur man tvättar henna från håret

Så hur tvättar du henna från ditt hår? Förtvivlan inte för mycket och vänta sex långa månader. Med professionell kosmetika eller förberedelse av speciella produkter hemma kan du enkelt extrahera det irriterande pigmentet.

Rådet. Om du inte gillar den röda färgen, och du vill gå till brun, är det inte nödvändigt att ta bort henna och repainta till en "kastanj". Du kan använda ett annat naturligt färgämne - Basma. Detta mörka pigment hjälper till att blockera den röda färgen.

Tips för att ta bort orientalisk färg

 1. Du vill inte drastiskt ta bort henna, men bara för att eliminera rödhåran, ha fått en trevlig kopparfärg, använd ett ovanligt recept - kombinera henna med kaffepulver i förhållandet 2: 4. Zaarite blandning med kokande vatten och applicera på lockar i en timme.
 2. Är det möjligt att tvätta hennaen helt? Tveka inte. Under de första 3 dagarna efter färgning kan du använda folkmekanismer som har en mild inverkan på krullarnas struktur. Stram med avkapning i flera veckor, då måste du tillgripa salongavlägsnandet och använda speciella emulsioner.
 3. När du använder professionell kosmetika för nedfallning, försök att undvika kontakt med hårbotten eftersom allergiska reaktioner är möjliga. I grund och botten fördelas kompositionen på våta krusningar, men du bör titta på instruktionerna. Om du vill skydda dina lockar, är Henna Remover utförd för flera tillvägagångssätt med ett minimumsintervall på 3 dagar.
 4. Som du vet, efter avfasning avlägsnas ett kosmetiskt pigment, vilket innebär att håret kvarstår ihåligt och blir tunn. Experter rekommenderar några dagar efter avslutad procedur för att utföra toning.
 5. Det händer att Henna efter färgning absorberas djupt i huden. För att ta bort det, använd den vanliga bomullspinnen fuktad med alkoholtinktur. Eliminera all färg du får inte fungerar, men för att göra det några toner lättare - enkelt. Soda hjälper också i kombination med citronsaft. Krama huden flera gånger med den resulterande kompositionen.
 6. Hur man tvättar henna Vill du ta med henna, som föll på kläderna, så spendera omedelbart blötläggning. Använd blekmedel, tvätttvål, riven eller väteperoxid.
 7. Använd professionella verktyg för dekapitering av lock, vilket inkluderar en neutraliserare. Var noga med att använda den här komponenten, eftersom den kommer att bidra till att ta ut pengar, vilket är särskilt viktigt vid efterföljande färgning.
 8. Du kan påskynda proceduren genom att torka med en hårtork. I det här fallet, var noga med att minska emulsionens exponeringstid, annars riskerar du att överdriva krullarna.
 9. Efter avkopplingsproceduren applicera en regenererande mask, eftersom dina krullar påverkades av kemikalier.

Det är mycket svårt att tvätta henna eftersom det gör starka kopplingar till hårets keratin. Därför, inte alltid, även när du använder professionella verktyg för avkoppling, väntar det önskade resultatet på dig.

Hur tvättar han henna från håret? Det finns flera sätt att hantera effekterna av det iranska färgämnet.

Du kan köpa professionell kosmetika för att hugga hår, beställa en speciell tjänst i salongen eller tillgodose det mest budgetalternativ - använd traditionella metoder.

I det senare fallet måste den fullständiga elimineringen av pigmentet avsevärt minska.

Med hjälp av professionell kosmetika

Du kan använda professionell kosmetika för avkoppling inte bara i salongen. Du kan enkelt hantera förfarandet hemma. Det finns en hel lista med masker, schampon, emulsioner för att tvätta rött. De kostar inte så mycket. Förfarandet för avkoppling kostar dig en storleksordning billigare än i kabinen.

Kosmetiska alternativ för avkoppling:

 • Kosmetik Paul Mitchell lindra från den irriterande röda färgen för 1 tillvägagångssätt. Shampoo Backtrack. Satsen, som är utformad för att tvätta depermenta färgämnen, innehåller en remuver, en neutraliserare och en skyddsbas. Applicera på torrt hår. I ett förhållande 1: 1 blandas de två första komponenterna, lämnar dem på håret i 20 minuter. Använd sedan skydd (1 minut). Verktyget tvättas noggrant under rinnande vatten. Det finns en uppsättning för avstängning mycket dyrt - 4900 rubel, men som de säger måste du betala extra för kvalitet.
 • Kapous Decoxon är en emulsion för tvättfärger, som från första gången kommer att bidra till att eliminera den röda färgen. Det hjälper till att korrigera skuggan i flera procedurer, löser upp det naturliga färgämnet och bringar det ut. Kostnaden för en uppsättning bestående av två flaskor är 500 rubel.
 • Färgborttagare från varumärket St. Petersburg hårk Cosmetics - Estelle. Färgen OFF-verktyget påverkar inte det naturliga pigmentet och lyser inte krullarna. Tillverkaren hävdar att färgen kommer att visas delikat. Satsen består av 3 komponenter - ett reduktionsmedel, en katalysator och en neutraliserare. Dessa 3 flaskor kostar dig bara 350 rubel.
 • Det italienska företaget Nouvelle erbjuder en uppsättning för dumpning, bestående av 2 flaskor. Den är konstruerad för full eller partiell färgtvätt. Color Back fungerar gradvis. Kostnaden för en uppsättning är 1000 rubel.
 • Emulsion för färgkorrigering Nexxt Color System Remover. Det fungerar väldigt fint utan att skada dina lockar. Det hjälper till att fixa den misslyckade hennafärgningen. Det är ett alternativ till blekningskompositioner. Det här verktyget kostar dig 350 rubel.

Tvätta i stugan

Förfarandet för avkoppling i hytten är praktiskt taget inte annorlunda än användningen av professionella färgvätskor, som i vår tid har blivit tillgängliga för alla. Du kan tvätta henna för 1,5-4 tusen rubel.

Kostnaden påverkas av:

 • val av professionella medel;
 • prestige salong;
 • längd krullar.

Först kommer befälhavaren att ordentligt späda kompositionen (i den rätta proportionen blandas reduktionsmedlet och katalysatorn). Efter att ha väntat en viss tid efter applicering på krullarna tas en separat sträng, på vilken en neutraliserare appliceras. Efter kontroll av resultatet, om en svag korrigering uppnås, appliceras emulsionen igen.

Observera att efter att molekylerna av det artificiella pigmentet löser upp, utför mästaren shampooing med ett speciellt schampo, vilket tar bort de delade resterna.

Foto före och efter

Är det möjligt att tvätta hemma

Tvätta Henna hemma hjälper oljor, alkoholtinkturer, ättika, tvål eller bryggerjäst.

Burdock Mask

Faktum är att många oljor tränger djupt in i krullarnas struktur, vilket bidrar till att eventuella pigment avlägsnas. Det är därför som du vill fixa den resulterande färgen länge, är deras användning oönskade. I vårt fall är det tvärtom Henna Remover från hår som krävs.

Handledning:

 • köpa olja på apoteket (du kan också ta olivolja);
 • 10-15 ml (beroende på mängden hår) uppvärmd på elden, inte kokande;
 • Applicera på lock och hårbotten;
 • Du måste först packa en plastpåse först och sedan en handduk;
 • efter en timme tvättas suspensionen under rinnande vatten med användning av schampo.

Hur snabbt kan Henna tvättas från håret på detta sätt? Tyvärr tar det 5-10 procedurer. Men efter den första shampooing kommer du att märka hur färgen på locken kommer att blekna.

Jästmaske

För att göra en mask måste du köpa 50 mg jäst (du behöver bara en liten nypa).

Handledning:

 • kombinera en liten jäst med en tesked socker och täck med varmt vatten;
 • rör om tills ingredienserna löser upp;
 • efter 30 minuter, applicera på lockar;
 • var noga med att begränsa åtkomsten av syre med en plastpåse och en handduk;
 • Skölj huvudet efter 40 minuter.

Hur snabbt tvättas Henna med öljäst? Svaret är mycket tvetydigt. Enligt recensioner av tjejer som tar liknande experiment, tar det 2 veckor med daglig användning av masken för att säga adjö till den irriterande rödhåran.

vinäger

Som du vet är ättika en utspädd syra som kan penetrera djupt i olika ytor. Hår är inget undantag.

Handledning:

 • späd 1 msk. l. ättika i en liter vatten;
 • Håll dina curls i den resulterande lösningen i minst 10 minuter;
 • skölj med schampo.

Efter en så enkel manipulation i ett tillvägagångssätt blir den eldröda färgen till koppar.

En viktig punkt! Eftersom ättiksyra starkt torkar hår, måste du ta hand om deras fuktgivande. Var noga med att använda efter shampooing av balmsköljning, som appliceras på en lite fuktig krullning.

Tvättmedel

Vi vet alla att tvål är alkali, varför denna produkt är föremål för upplysningen av skalor. Så fort du tvättar tvålvattnet, glöm inte att sätta en näringsmask. Utför proceduren för en månad var tredje dag.

alkohol

Det är möjligt att tvätta henna från hår hemma med hjälp av 70% alkohol. Enligt användarens återkoppling är det här alternativet det snabbaste.

Handledning:

 • fuktar locken med 70% alkoholinfusion;
 • håll vätskan i 5 minuter;
 • Smörj krullarna med någon olja (oliv, burdock, palm);
 • täck huvudet med ett paket och linda det i en terry handduk;
 • blötlägg en blandning av alkohol och oljor i ca 40 minuter;
 • tvätta lockar.

För att säkert minska det naturliga pigmentet, utför proceduren med ett intervall på tre dagar flera gånger.

För att helt ta bort henna från ordern behöver du använda schampo för fettigt hår och bäst av allt speciellt djupverkande schampo, vilket är avsett för avkapning.

Masker baserade på gräddfil och kefir

Hur tar man bort henna 20% åt gången? Mycket enkelt! Du behöver bara göra en närande mask baserad på gräddfil. Mjölkprodukten lämnas på huvudet i en timme. Snurra turbanen ur handduken.

Expertråd. Om du vill påskynda masksens funktion och andra medel för avkoppling kan du använda en hårtork. Det kommer att minska exponeringstiden med 20 minuter.

Vård efter

För att ta bort det naturliga pigmentet av lövbladen krävs ganska aggressiva medel, det är absolut nödvändigt att du tar hand om låsningarna efter proceduren.

tips:

 • borsta inte de våta krökarna, annars kommer du att skada dem väldigt mycket;
 • klippa delade ändar, eftersom avkoppling kan torka ut håret;
 • Använd sköljbalsam eller örtavkok efter shampooing.
 • sätt hårtorken i en lång låda (om du verkligen behöver torka håret, använd bara kall luft);
 • Tvätta inte huvudet med klorerat vatten, om du har för hårt vatten i kranen, lägg till lite ättika i bassängen - det kommer att mjukna väsentligt.
 • skydda lockar från exponering för UV-strålar på sommaren;
 • minimera stilprodukter;
 • Efter tvättning och ytterligare målning kan du genomföra biolamineringsproceduren.

Således är det ganska realistiskt att ta bort henna från håret, du behöver bara utöva maximal ansträngning genom att genomföra regelbundna procedurer hemma. Betydande påskynda processen kommer att hjälpa speciella medel för betning av hår. Om du är rädd för att skämma bort dina lockar, kontakta salongen, där rapportsättningen kostar 1,5-4 tusen rubel.

Användbara videoklipp

Hur man tvättar henna Hur man kommer ut ur rött i blont.

Hur man tvättar henna från håret

För färgning av håret föredrar många människor naturlig henna som det mest optimala alternativet till färger med kemisk sammansättning. Det skadar inte hårstrukturen, ger den en vacker färg med en rik skugga av koppar eller brons, bryr sig, stärker och gör strängarna starkare och friskare. Men när det är nödvändigt att spola denna ljusröda färg börjar många kvinnor uppleva vissa svårigheter. Denna process kräver speciella metoder och nyanser, som beskrivs i detalj i den här artikeln.

Kortfattat om det viktigaste

Henna för hår är en finmalad lonsoniaväxt (Lawsonia inermis), som är vanlig i de tropiska skogarna i Asien, Amerika, Afrika och Australien. De översta bladen har särskilt starka färgegenskaper och används oftast för kroppsmålning - mehendi. För att färga håret, ta de nedre löv av Lawsonia, som efter torkning krossas till pulver. Det finns också färglös henna, som erhålls från stammen.

Iransk är den mest populära färgen, som har en kryddig doft av hö och lämnar en röd färg på håret. Indiska - ett dyrare alternativ, varefter krullarna blir ljusa och glänsande ute, starka och friska från insidan. Färg när den är färgad med henna varierar från mörkbrun till brons röd.

Henna, som har ett färgpigment, är väl lämpat för ljuskrullningar och idealisk för brunthåriga kvinnor. Brunetter denna typ av färg är inte särskilt lämplig, eftersom det färgar mörkt hår med svårigheter. Men några pulver har ytterligare komponenter i sin komposition som gör det möjligt att sluta med nästan svart hårfärgning.

Hur länge efter färgning?

Persistens av hennafärgning beror på dess typ, avsaknaden av ytterligare föroreningar i pulvret och typen av hår. Dessutom har den en kumulativ effekt, så efter flera användningsområden kommer färgen att vara längre.

 • Färglös henna har en liten ljuseffekt på blont hår och efter färgning kan försvinna inom några dagar.
 • Med det mörka håret (på grund av deras karaktärs egenskaper) kommer färgad henna att komma ner i slutet av den första månaden.
 • Strukturen av vågigt hår är mer poröst, så färgen med färgpigment kommer att tvättas ut av dem snabbare än från raka strängar. Denna process tar cirka 6 veckor.
 • Brunhåriga och rödhåriga representanter för "den vackra halvan" kommer att ha effekt av hennafärgning under lång tid. Ljus kopparskugga kommer att glädja dem i 3-4 månader.

Skäl till spolning

En av nackdelarna med att färga krullarna med naturlig färg får ett oplanerat resultat. Speciellt sker detta under färgning av lösa strängar med skadad struktur. Tänk på de vanligaste fallen när du vill tvätta av Henna färgpigment.

 • En oönskade skugga: ibland efter färgning får håret en inte riktigt planerad röd och till och med en blå eller grön nyans som inte ser ganska estetiskt tilltalande ut.
 • Ändra hårfärg: för de som vill ändra sin bild för att färga håret i en annan färg blir det problematiskt, eftersom ammoniakfärgen inte passar bra på de hennafärgade trådarna, och den resulterande färgen passar inte riktigt den önskade.

Hur kan du snabbt dra hem hemma?

Efter färgningsprocessen genomgår håret en noggrann undersökning av hårets färg och tillstånd. Om resultatet inte uppfyller önskan, måste du agera omedelbart. Ju tidigare Henna börjar tvätta håret, desto större är möjligheten att ta bort den oönskade färgen. Dessutom beror resultatet på kvaliteten på färg och individuella egenskaper. Men det är troligt att den fullständiga tvätten av henna inte kommer, men det är värt att räkna med dämpningen av den ljusa röda färgen och känsligheten hos krullarna till efterföljande färgning med ammoniakfärger.

Följande är allmänna tips för att avlägsna effekten av lawsonia.

 • Omedelbart efter färgning tvätta huvudet flera gånger med schampo, så en viss mängd färgpigment kommer att lämna hårstrukturen tillsammans med skummet.
 • Färgen tvättas snabbt under de första veckorna efter appliceringen. Efter hon äter tillförlitligt djupt i håret.
 • Ofta räcker det inte med ett förfarande för avlägsnande, så åtgärden på utlakning måste upprepas flera gånger. Man måste komma ihåg att kemiska ämnen ofta påverkar krillarnas hälsa negativt, så när du tvättar, bör du objektivt utvärdera hårets tillstånd.
 • Masker tillåter mildt sätt att dra färgen från de djupaste hårlagret.
 • Efter flera tvättprocedurer är håret klart för färgning, men endast i mörkare eller svarta nyanser.

Det finns flera sätt att ta bort henna. Hemma kan du använda naturliga ingredienser i form av jästa mjölkprodukter, fruktsyror och oljemaskor.

Effektiva maskuppskrifter

Masker från matkomponenter eliminerar färgpigmentet ganska bra, och ingredienserna kan tas direkt från kylskåpet.

Man bör komma ihåg att verktygets effektivitet kommer att öka om man efter att ha applicerat huvudet för att täcka med en påse av polyeten och linda med en handduk.

 • Från gräddfil. För denna mask är bäst lämpad fett, lite sur grädde. Det bör bringas till ett varmt tillstånd och appliceras över hela längden av håret i 40-50 minuter. Dessutom kommer detta verktyg att mätta huden och håret med olika näringsämnen.
 • Från kefir. Blanda om en liter kefir med en liten mängd kosmetisk lera, som säljs i ett apotek i pulverform. Efter att ha fått en homogen komposition, applicera den i flera timmar längs hela längden av håret.
 • Från jäst. Blanda ett jästpaket med kefir, lägg på en varm plats. När massan sväller, applicera den på håret och håll i 2 timmar. Vid behov kan denna procedur upprepas flera gånger inom 3-4 dagar.
 • Från bågen. För tillverkningen av denna mask bör pressas några lök för att få färsk lökjuice. Du kan helt enkelt göra lökgröt med en mixer och applicera den istället för juice på hela hårytan på huvudet. Skölj med varmt vatten i 30-40 minuter med shampoo. Nackdelen med denna mask är en mycket frätande lök lukt.
 • Från rödpeppar. Denna mask används också för att öka hårväxten och väcka hårsäckar. För att göra detta bör du insistera på vodka några pudder röd peppar och applicera på håret i högst 20 minuter, varefter de ska tvättas väl.

Masker med tillsats av olika naturliga oljor hjälper också till att minska det korrosiva färgpigmentet.

Hår efter applicering av dessa masker kräver noggrann tvätt med schampo.

 • Från solrosolja. Solrosolja bör värmas upp i ett vattenbad och spridas med en kam på locken. Skölj med schampo efter minst några timmar.
 • Från smör. Blanda lite naturligt smör med en liten mängd lin, varma i ett vattenbad tills en homogen komposition och applicera i några timmar på håret. Denna procedur bör upprepas flera gånger.
 • Från olivolja. Blanda lika stora andelar olivolja och senapsoljor. Värm upp lite och ansök om 30-40 minuter. Upprepa flera gånger i veckan.

Några andra ämnen som också är till hands med en bra hemmafru kan ta bort den naturliga färgen.

 • Tvättmedel. Brun, inte mycket trevlig luktande tvål har många positiva egenskaper, inklusive kan hjälpa till att bli av med den ljusa färgen på henna. För att göra detta, skumma håret och linda i 15-20 minuter. Efter utgången ska du skölja håret väl med hjälp av en vårdande balsam-balsam.
 • Bordvinäger. Det är nödvändigt att lösa några skedar vinäger i en liter varmt rent vatten, häll sedan den här lösningen i bassängen och fördjupa håret i det, vilket skyddar ögonen från att falla. Det är nödvändigt att verktyget påverkar håret i 15 minuter, för det här kan du hålla håret i bäckenet så länge som möjligt och döda dem sedan ofta. Efter proceduren måste du skölja håret i varmt vatten med en balsam.

God nog att tvätta pigmentfärgsmask med alkoholhalt.

 • Brandy. Kombinera cognac och ricinolja i lika stora mängder. Applicera på strängar i 40-60 minuter. Skölj sedan med hårbalsam.
 • Soda. Blanda lite alkohol med natron. Tillsätt lite citronsaft och ansök om några timmar på håret. Detta verktyg har en mycket negativ inverkan på låsens hälsa, men effektivt eliminerar effekterna av henna.
 • Vodka. Blanda vodka, olivolja och bin nektar i en behållare. Värm och fördela blandningen i håret från rot till spets. Skölj noga efter 3-4 timmar.

Professionella verktyg

Snabbare och optimala resultat på återkomsten av den ursprungliga färgen kan uppnås i en skönhetssalong där en specialist bestämmer den lämpligaste hårprodukten och ger professionellt hjälp vid uttorkning av färgpigmentet.

För att uppnå önskad effekt kan du självständigt med hjälp av speciella kompositioner, som säljs i professionella butiker för frisör. Tänk på de mest populära.

 • "Hair Company Hair Light Remake Color" - en tvätt som består av naturliga fruktsyror och växtbaserade ingredienser, verkar försiktigt på håret och trycker färgpigmentet utan att förstöra strukturen. För ett mer optimalt resultat rekommenderas det här verktyget att användas flera gånger.
 • "Colorianne Brelil" förstör den kemiska bindningen mellan hårstrukturen och henna, vilket gör att färgen lätt lämnar strängarna. Naturliga syror och vegetabiliska proteiner påverkar försiktigt hårbotten utan att tända den.
 • Salerm kämpar ganska bra med det naturliga färgämnet, men det önskade resultatet uppnås först efter flera tillämpningar. Samtidigt har det en ganska hög kostnad jämfört med liknande medel.
 • "Paul Mitchell" - ett verktyg som har en viss efterfrågan bland masters frisörerna. Det tvättar ut pigmentbrunnen, utan att påverka håret.
 • "Decoxon 2faze Kapous" är ett professionellt verktyg som ljusstrålar en ton efter användning.
 • "Estel Color Off" är inte särskilt effektivt för att tvätta Henna. Efter några behandlingar kvarstår en inte mycket attraktiv nyans, men den kan helt ommålas i önskad färg med en färg som innehåller ammoniak.

Hur man tvättar med olika kläder Henna, effektiva tekniker

För att hålla våra saker alltid rena och städa, bör tiden fördelas för att ta hand om dem: Tvätta regelbundet, rengör, ta bort fläckar. Tvätta och ta bort fläckar gör det möjligt att hålla kläderna i utmärkt skick, men det kommer tyvärr vara extremt svårt att klara några fläckar. Vi har till exempel redan talat om hur svårt det är att bekämpa spår av kaliumpermanganat, och idag talar vi om henna. Berätta hur man tvättar spåren av denna vegetabiliska färgämne.

Förberedande arbete

Henna är ett vegetabiliskt färgämne som används för färgning av hud och hår. Tillfälliga tatueringar och hårfärgade med henna under lång tid kan inte hålla färgen, men om ämnet kom på kläderna, bli av med det blir ganska svårt. Det är bättre att inte överföra tvätten till en annan tid, men för att avlägsna föroreningen omedelbart efter bildandet, blir chanserna för borttagningen mycket större.

Effektiviteten och effektiviteten av metoder för att tvätta henna från kläder beror direkt på typen och egenskaperna hos det material som kläderna är gjorda av. Dessutom kan hönnas färskhet och koncentration påverka fläckmotståndet. Under alla omständigheter ska rengöringsåtgärder vidtas omedelbart.

Henna gillar inte hett vatten, därför är det nödvändigt att tvätta fläckar i kallt vatten.

Fläckavlägsnande

Låt oss ta en titt på de viktigaste blötläggningsmetoderna för hantering av hennafläckar:

 • Bomull och linneprodukter kan sparas från henna med vithet.
 • Naturliga tyger kan blötläggas i en svag klorlösning.
 • Om tyget är känsligt måste det blötläggas i en viss lösning i flera timmar. Du kan göra det genom att lösa upp i tvättmedel med soda. Dessutom bör tvättpulvret sättas dubbelt så stort som vid vanlig tvätt.

Tvättmedel för att bli av med hennaförorening kan vara ett mycket effektivt verktyg. Faktum är att tvätttvålen kan göra Henna med en krämig nyans bara försvinna från kläderna. För att detta ska ske måste du lösa tvålflaskor i ett minimum av varmt vatten. Efter att ha fått en tjock våt bör den appliceras på föroreningar och inte röra sig under natten. Nästa bör följas av en vanlig tvätt.

När det gäller fräsch färg som inte har tid att torka, kommer en bit våt tvål att hjälpa, vilket tvål det smutsiga området. Det är nödvändigt att göra detta från början av platsen och flytta till dess centrala del. Detta förhindrar spridning av smuts till rena områden. Vid slutet av produkten måste sköljas och i händelse av ofullständig försvinnning av fläcken måste den beskrivna proceduren upprepas.

Ammoniak och väteperoxid - den bästa lösningen för att tvätta henna.

Henna tvättas snabbt om du använder ett kraftigt medel som innehåller ammoniak och peroxid:

 • Innan man utför manipuleringen är det nödvändigt att skaka knölarna av henna från ytan av tyget och försöker att inte smita dem. Detta hjälper till att torka torka, eller försiktigt blöta henna med en fuktig trasa.
 • Under den sak som bearbetas måste du sätta ett skivbräda eller annat liknande plattobjekt och sprinkla fläcken och området runt det med talcumpulver för att skydda materialet från gröna streck.
 • Nästa förbereder en rengöringslösning. För att göra detta blandas försiktigt i en glasbehållare med 5 matskedar ljummet vatten, 10% ammoniaklösning och 3% väteperoxid.
 • Innan du applicerar på fläcken måste du se till att tyget klarar lösningen. Det är bättre att försöka applicera verktyget på ett inkonsekvent område av produkten för att se om tyget inte kommer att kasta.
 • Om färgning inte uppstår torkas hennafläckarna med en blandning av vätskor med en tampong eller bomullspinne. Det är nödvändigt att agera, flytta från förorenings kant till mitten, för att undvika skilsmässa och spridning av henna till rena platser. Eftersom föroreningar måste bytas ut med en ren vatpinne.

Efter proceduren lämnas saken ensam i en halvtimme. Om nödvändigt upprepas manipuleringarna. I slutet skölj med kallt vatten och tvätta som vanligt.

Mjölk är ett ovanligt verktyg som hjälper till att ta bort henna från kläder.

Vanlig mjölk kan hjälpa till att bli av med henna på kläder. För att uppnå ett bra resultat måste du värma mjölken till 50-60 ° C och suga det förorenade området i det i en halvtimme. Därefter gnids det förorenade området med tvål, pulver eller annat tvättmedel och sköljs sedan rikligt i rent vatten.

Andra sätt

Förutom ovanstående metoder för rengöring av kläder från naturligt färgämne, kan du använda de köpta kemiska metoderna. Moderna blekmedel och fläckborttagare som innehåller aktivt syre i kompositionen kan klara av föroreningar om några minuter.

Du kan använda dessa verktyg i form av geler, aerosoler eller pulver. Men de måste tillämpas strikt enligt rekommendationerna i bruksanvisningen, eftersom aggressiva ämnen kan orsaka vävnadskador och permanent skada den.

Caustic henna fläckar får inte tas bort. Förtvivlan i detta fall är inte värt det. Du kan ta produkten till kemtvätt.

När du arbetar med henna måste du bära byten eller hemkläder, vilket inte kommer att vara synd att bli smutsig och även ha handskar för att skydda dina händer. Före färgning av håret måste huden i sin tillväxtzon behandlas med all fettkräme.

Som du kan se är det ganska enkelt att ta bort obehagliga hennafläckar från dina kläder, använd vårt råd och ha rena saker.

En annan användbar artikel om fläckar: Hur man tar bort spår av fett från kläder.

Hur och vad man ska torka henna från huden hemma (11 sätt)

Trots att alla moderna hårfärger, inklusive henna, säljs komplett med polyetylenhandskar, är det fortfarande möjligt att få händerna smutsiga under färgningsproceduren. Eller, efter tvätt av färgkompositionen, kvarstår permanenta fläckar på pannan, kinderna, nacken och öronen.

I själva verket bär sådana spår av färgskada inte huden, som regel, färgen själv kommer ut efter några dagar. Men de försöker tvätta bort fläckarna så fort som möjligt, för att du inte kommer att sitta hemma och vänta tills de "förlorar" för att försvinna.

Dessutom har tillfälliga henna tatueringar blivit mycket populära. De är kortlivade och raderas också gradvis. Efter ett tag blir teckningen oskarp, fuzzy och jag vill ta bort den snabbare.

Det finns många säkra och effektiva sätt att tvätta henna från huden. Tänk på allt, och alla kan välja den mest lämpliga för sig själv.

Henna mönster

Tidpunkten för att hålla mehendi på huden är ungefär 2 veckor, men beroende på deras tillämpningsområde kan dessa perioder variera. Bilder raderas snabbare om de ligger på vikarna, på handlederna, där de ofta är i kontakt med vatten. Dessutom kommer deras snabba raderingar från intensiv gnidning med en tvättduk.

Problemet är att mönstret raderas gradvis och ojämnt. Efter 10 dagar från att dra på huden finns det otydliga och otestetiska konturer. Jag vill ta bort dem.

Hur gör man det här?

Sätt att ta bort henna från huden

Varmt vatten

Henna kan inte stå på värmen. Ett hudområde med en obehaglig fläck ska grundligt ångas och torka omedelbart med pimpsten, tryck inte för hårt, annars kan inte nötning undvikas. Och uppvärm huden är inte nödvändigt, det är bättre att vänta ett tag.

Havsalt

För att eliminera envisa fläckar lämpligt havsalt. Denna produkt har både fysiska och kemiska effekter. Salt säljs vanligtvis i form av stora kristaller, så innan du använder dem behöver du slipa med en kaffekvarn, men du behöver inte vrida produkten i ett pulver, annars kommer det inte att vara något meningslöst.

Applicera en nypa salt på platsen, lite fuktgivande huden och gnid försiktigt. Efter behov kan du lägga till en liten mängd vatten. Fortsätt proceduren tills saltet är helt upplöst. Om fläcken inte helt försvunnit bör du vänta lite och upprepa åtgärden.

Kosmetisk skrubba

Den vanliga kosmetiska skrubben fungerar på samma sätt.

Vegetabilisk olja

Varje hemmafru i köket har vegetabilisk olja. Överraskande kan det här verktyget också hantera Henna-fläckar. Olja måste värmas, inte lätt, men inte varm, för att inte brinna. Uppvärmd agent bör appliceras för att måla fläckar rikligt.

lotion

För att avlägsna fläckar eller ritningar med henna är någon kosmetisk lotion tillverkad på basis av alkohol lämplig. Applicera en liten bit av den här produkten på en bomullsplatta och torka huden, men utan mycket tryck.

vodka

I avsaknad av hemlotion kan den ersättas med vanlig vodka, nagellackfjernare, väteperoxid eller 10% ammoniaklösning. Men för att rensa ansiktet från henna kommer sådana produkter inte att fungera.

Soda med citron

Soda blandad med citronsaft är användbar för att hantera Henna fläckar. Båda agenterna är aggressiva och citronen bör inte användas separat, men i kombination släckes ingrediensernas verkan och blandningen ger inte negativa konsekvenser. Men det är bättre att använda ämnet i små portioner.

Olja och konjak

Blanda i lika stora mängder olivolja och brandy, beroende på mängden förorening eller mönstret. Blandningen appliceras på huden i en timme, tvättas sedan av med tvål.

Tandpulver

Verktyget för denna metod är för närvarande inte vanligt, det är dessutom nästan glömt och inte förtjänade. Detta är ett tandpulver. Och erfarna ekonomiska hemmafruar kommer att bekräfta att denna produkt är ett utmärkt tvättmedel och inte bara för tänder.

Tidigare gniddes polerade ytor och smycken på den för att lysa. Faktum är att pulvret har en abrasiv effekt, som är avsedd för noggrann avlägsnande av beständig smuts.

Cigarettaska

Det mest originella sättet, till synes löjligt vid första anblicken, men frisörerna tillgriper det. Ja, även professionella mästare har problem i form av händer färgade med färg efter målningsproceduren.

Särskilda medel

Det finns olika speciella lösningar för att ta bort henna och mehendi fläckar från huden. Du kan köpa dem i professionella butiker till frisörer, tatueringsbutiker eller frisörer. Dessa medel har både fördelar och nackdelar. De positiva egenskaperna inkluderar det faktum att de har en omedelbar effekt, och de kan ta bort inte bara fläckar utan även måla från regrown hair.

Detaljerade användarinstruktioner finns alltid med i verktyget.

Säkerhetsåtgärder och tips

Först och främst bör det noteras vilka medel som inte bör användas kategoriskt för att ta bort henna från huden:

 1. bensin
 2. aceton
 3. Vindrutetorkare
 4. Tvättpulver
 5. Hushållsrenare

Ovanstående produkter kan ta bort färg, men de är farliga för huden.

 • Vinäger och citron är i sig ett utmärkt blekmedel. Men i den här situationen med henna borde de inte användas, de har en helt motsatt effekt. Citronsaft och bord 9% ättika rekommenderas att användas för att fixa mönstret på huden. Godtagbar användning av dessa produkter i kompositionen av komplexa blandningar, särskilt för slakande sodavatten.
 • Inte alla ovanstående alternativ gäller för att avlägsna fläckar från ansiktets hud för att undvika kontakt med ögonen. För att göra det är det bättre att använda en oljekomposition eller lotion.
 • För att skydda dig från att utveckla henna på huden på röda fläckar måste du smutsa huden runt omkretsen av hårväxt med en grädde och inte glömma dina öron. De blir ofta smutsiga med färg.
 • Inte någon kräm kommer att göra: inget behov av att ta ett snabbabsorberande medel, färgen absorberas tillsammans med den. Det är bättre att ta en fet och tjock grädde, och applicera den sparsamt, desto tjockare skiktet, desto säkrare skyddar det. Torka av grädden under tvättning av håret efter färgning.
 • Om det inte uppnås önskat resultat är det inte nödvändigt att använda alla tillgängliga metoder inom en timme. Innan du tillämpar den nya metoden ska du vänta, helst, minst en dag.
 • Efter varje regelbundet förfarande för att tvätta mönstret och hennafläckarna, rekommenderas att smörja huden med en närande grädde, eftersom många av de föreslagna lösningarna torkar dermis. I stället för kräm och lämplig vegetabilisk eller kosmetisk olja.

Hur tvättar man snabbt Henna från hår hemma?

Ofta uppstår frågan hur man snabbt och säkert tvätta av naturlig henna från långt eller kortfärgat hår, svaret är ganska enkelt. Iransk henna - vegetabilisk färgämne, naturlig, naturlig, miljövänlig färg.

Det är möjligt att tvätta Henna med hjälp av kosmetiska eller folkmedicinska lösningar hemma, med hjälp av masker och oljor, blandningar, tinkturer.

Iranska Henna för hår

Kosmetisk granskning

Ta bort röda henna är ganska svårt. Du kan enkelt omhärda trådarna med ofarlig Basma eller kemisk färg, men riskera inte det, eftersom sådan färgning blir heterogen och orange eller gröna nyanser är möjliga. För att undvika sådana konsekvenser måste henna i början tvättas av.

Röd henna på håret

Professionella kosmetika för hennaavlägsnande kan användas inte bara i salongen utan även hemma. Det finns massor av schampon och masker som tvättar bort Henna, som är relativt billiga och ofarliga för hårets struktur. Använd dem ordentligt mer än två gånger. Det rekommenderas att köpa sådana produkter som - Salerm, Colorianne Brelil, Kapous, Estelle Off, Hair Company Hair Light Remake Färg, DECOXON 2FAZE Kapous, Paul Mitchell.

 1. Verktyget Paul Mitchell rekommenderas av mästare-frisörer. Det tvättar omedelbart det röda pigmentet och kräver ingen återanvändning.
 2. DECOXON redan efter den första applikationen tvättar bort rödhåran och gör den en ton mjukare.
 3. Salerm returnerar genast den naturliga färgen och består av naturliga och kemiska ingredienser.
 4. Medverkar Estelle handlingar gradvis och involverar flera användningar, vilket innebär att hårfärgen kommer att vara med en orange nyans och kommer att kräva applicering av en annan färg.
 5. Hår - helt naturligt, örtmedel för återanvändbar tvätt, men skadar inte hårets struktur.

Folkmekanismer

Hemlagade folkrecept hjälper till att tvätta Henna och komma nära din verkliga nyans av hårfärg. Det kommer inte vara möjligt att helt återuppta det omedelbart, eftersom henna varar mycket länge men håret blir inte längre rött.

Återgå till den verkliga nyansen av hårfärg

 • Tvättmedel. Folk säger att ganska bra Henna tvättas med tvål. Denna tvål innehåller ett alkali i sin komposition, vilket helt avslöjar hårets skumma komponenter. Var noga med att göra en oljemask. Sådana procedurer bör utföras i 30 dagar, först därefter kommer färgen att tvättas helt och skuggan kommer att återvända sin nyans, eller det kommer att vara möjligt att omfasera dem till en annan nyans.
 • Soda tvätt. Det är nödvändigt att ta 10 msk. matskedar av läsk för ett glas vatten med tillsats av en sked salt. Applicera blandningen på strängarna med en bomullspanna, håll i ca en timme.
 • Coffee. Ta bort det röda kaffepigmentet är omöjligt. Men att få en mörkare färg är lätt. Det är nödvändigt att kombinera kaffe med henna i en mängd av 4 till 2. Både mark och snabbkaffe kan användas. Färga därefter håret med den resulterande blandningen på samma sätt som vid färgning. Om det inte finns något kaffe, kan du använda Basma på samma princip.
 • Lök. Juice är pressad från skalade lökar. Fuktigt hår längs hela längden. Skölj med varmt vatten.
 • Peppartinktur. Om du använder några alkoholprodukter för att ta bort henna måste du vidta försiktighetsåtgärder. Applicera blandningen endast på strängarna, undvik kontakt med huden, för att inte få brännskador. Håll inte denna tinktur för lång, inte mer än 20-30 minuter, och skölj sedan väl.

Masker med jästa mjölkprodukter

 1. För att mjuka, lätta, släta färgen på röda henna används en mask av gräddfil. För att göra detta appliceras blandningen längs hårets längd och lämnas för att fungera i 60 minuter. Efter tvättning av med varmt vatten och avfettning schampo.
 2. Kefir mask med tillsats av jäst lämnar kvinnor nöjda med deras prestanda. Det rekommenderas att använda det varje dag tills önskat resultat uppnås. 50 gram jäst tillsätts till en kopp fett kefir, blandningen appliceras och tvättas inte i två timmar.
Efter användning av kefir mask

Oljebaserade hemlagade recept

De mest populära verktygen för att ta bort henna med olja. Det rekommenderas att ta precis oljan av olivträdets frukt. Först värm oljan lätt och täck sedan den med trådar över hela längden. Täck sedan huvudet med en handduk eller en polyetenlock och håll blandningen på håret i minst två timmar. Att tvätta den här närande masken ska vara ett speciellt schampo för fet hår.

Foto före och efter användning av olivolja

Sköljning med ättika

Vinäger strider också riktigt med Henna. 3-4 msk sätts till ett bassäng med uppvärmt vatten. skedar av ättiksyra. Det är naturligtvis bättre att använda ädle äpple eller druvätäger för att inte skada hårets hälsa. Högst 10-15 minuter bör innehålla strängar i ett bassäng med ättika, och därefter ska du använda en reducerande balsam. Detta tar bort en anständig procent av hennafärgning.

Bilder före och efter sköljning med ättika

Masker med alkohol

 1. Alkohol öppnar skalans trådar och oljemaskar ritar röda pigment. Så du kan använda 70% alkohol med läsk eller bara varmt vatten, vilket också verkar på hårets struktur.
 2. Vodka tas i en andel av 70 ml per 50 ml olivolja, dessutom tillsätts en sked honung. Olja med honung sätts upp. Håll masken på håret ska vara minst 2-3 timmar.
 3. Cognac blandas med ricinolja 50 till 50 ml. Mask för att hålla 60 minuter. Sedan, utan tvättning, applicera en blandning av kefir och apelsinjuice i lika stora proportioner och lämna i ytterligare 5 timmar.

Hur man tar bort henna från håret direkt efter färgning

Tvätta omedelbart av Henna från långt hår efter färgning är mycket lättare än efter en lång tid. Så om två eller tre veckor kommer den röda färgen att bli ditt hårs infödda, och att bli av med det blir mycket svårare. Det är mest lätt att tvätta Henna under perioden upp till tre dagar efter målningen. Cirka 80% av henna kan snabbt avlägsnas direkt efter färgning. Till att börja med, skölj bara håret med varmt vatten och schampo, använd sedan traditionella eller kosmetiska produkter.
Färglös henna stärker håret, men fläckar inte efter applicering.

Så hur tvättar du rött henna från ditt hår och ögonbryn? På samma sätt - med oljor, masker. Tja, hjälp absolut olja, grönsaker, olivolja eller citronsaft.

Om du inte vet hur man tvättar henna från håret, använder populära recept, eller köper ett specialverktyg på apotek eller butik, tänk på hur mycket tid du har om du vill behålla hårbotten. Om möjligt, använd mer skonsam metoder för att bli av med röd färg, olja, mejerimaskar, naturläkemedelsrecept.

Så här tar du bort henna - 11 enkla och säkra sätt att ta bort henna hemma

Henna är ett naturligt pigment som används inte bara för färgning av hår, utan också för användning av tillfälliga tatueringar. Men efter tiden blekna färgen på henna alltid, färgen ser blek ut, håret förlorar sin attraktionskraft, och mönstret på huden blurs, det ser tråkigt ut och även löjligt. Det betyder bara en sak - det är dags att få henna ut nu! Hur man gör det hemma, läs vidare.

Hur tar man henna?

Här är 11 enkla sätt att ta bort henna:

 1. Rengöring med antibakteriell tvål
 2. Saltvatten
 3. Ansiktsskrubb
 4. Varmt vatten
 5. Energetisk massage med olivolja
 6. Citronblekning
 7. Användande tandkräm
 8. Bakpulver
 9. Använd blekmedel för ansikte
 10. Användning av väteperoxid
 11. klor

1. Antibakteriell tvål

Handtvätt är en av de bästa vanorna du behöver odla - det är också användbart om du behöver din henna tatuering för att förångas snart.

Vad ska man göra

Tvätta händerna med antibakteriell tvål från tid till annan. Det här är den mest praktiska (men långsamma) metoden för att ta med henna hemma.

Hur ofta gör

För bästa resultat, tvätta händerna med antibakteriell tvål en gång i timmen eller cirka 10-12 gånger om dagen tills henna på din hand försvinner.

Varför fungerar det

Antibakteriella tvålar är ganska starka och har också en exfolierande effekt. Användningen kommer att förstöra färgen och hjälpa till att ta bort henna snabbare än med vanlig tvål.

varning

Hyppig handtvätt kan göra händerna torra, eftersom Henna i sig torkar huden. Våt dina händer bra om du bestämmer dig för att använda denna henna-borttagningsmetod.

2. Saltvatten

Salt är känt för att minska smärta och har också naturliga rengöringsegenskaper.

Vad ska man göra

Lös upp några matskedar salt i en skål med varmt vatten (inte hett).
Doppa dina händer i saltvatten och håll i lösningen i ca 20 minuter. Torka sedan dina händer.

Hur ofta gör

För bästa resultat, dra dina händer i saltvatten en gång om dagen tills henna-tatueringen helt försvinner.

Varför fungerar det

Salt är ett kraftfullt rengöringsmedel och bidrar till splittringen av pigmentet, så kommer henna gradvis att försvinna.

Säkerhetsåtgärder

Långt blötläggning i saltvatten för att torka händerna på händerna. Så glöm inte att använda fuktighetsgivare efter proceduren.

3. Hudskrubba

Du tänkte, tittar på en tillfällig tatuering, att du snabbt kan ta bort henna med en vanlig hudskrubba?

Vad ska man göra

Massage dina händer försiktigt med din favoritskrubba i två till tre minuter.

Hur ofta gör

Upprepa proceduren varje dag tills henna är helt borttagen.

Varför fungerar det

Skrubbegranulerna avlägsnar försiktigt pigmentmolekylerna, vilket resulterar i att henna gradvis försvinner.

Säkerhetsåtgärder

Det är bäst att testa på allergier innan du använder exfoliatorn. Var försiktig med din hud. Om du gnider för kraftigt kommer du att sluta med blåmärken. Kom ihåg att du kommer att se hur Henna visas ganska effektivt, men det kommer inte att försvinna på en dag.

4. Skölj i varmt vatten

Varmvatten är ett annat fantastiskt verktyg för att lösa många olika uppgifter och det gör sitt jobb bra.

Vad ska man göra

 • Doppa dina händer i varmt vatten och håll i 15-20 minuter.
 • Gnugga försiktigt dina händer med en tvättduk.

Denna procedur tar inte bort tillfällig tatuering direkt, men det kommer definitivt att påskynda henna-borttagningsprocessen.

Hur ofta gör

Det räcker att bara hålla händerna i varmt vatten en gång om dagen. Dessutom tvätta händerna med varmt vatten två eller tre gånger om dagen.

Varför fungerar det

Varmt vatten förstör Henna molekyler, vilket gör det lättare att utsöndra när du gnuggar händerna med en tvättduk.

Säkerhetsåtgärder

Se till att vattnet inte är för varmt, annars kommer du att bränna dina händer. Var också försiktig med huden med en tvättduk. Använd en fuktkräm eller lotion för att undvika torr hud.

5. Energisk massage med olivolja

Olivolja är en underbar produkt, och en av dess betydande fördelar är att det hjälper till att ta bort henna. Bättre än, dess användning har inga biverkningar.

Vad ska man göra

 • Dampa en bomullspinne i olivolja och torka händerna med den. Du kan lägga lite salt i oljan för att påskynda processen.
 • Låt oljan penetrera huden i ca 10 minuter.
 • Du kan tvätta eller inte tvätta händerna efter proceduren. Oljan absorberas helt enkelt i huden.

Hur ofta gör

För bästa resultat, upprepa proceduren flera gånger om dagen.

Varför fungerar det

Olivolja fungerar som en utmärkt emulgator. Detta är den enklaste och mest försiktiga metoden att ta bort henna.

6. Avlägsnande av Henna citron

Citron har många användningsområden och fördelar. Detta är också en bra produkt om du vill ta bort henna.

Vad ska man göra

Du kan pressa citronsaft och gnugga den direkt på huden eller fördjupa dina händer i en skål med vatten och citronsaft.

Hur ofta gör

För bästa resultat, använd denna henna-borttagningsmetod en eller två gånger om dagen.

Varför fungerar det

Citron är känt att innehålla blekmedel. Citronsaft löser effektivt Henna.

Säkerhetsåtgärder

Händerna ska inte skäras eller skadas. Även om du har en liten, liten förstöring av huden, kommer citronsaft att orsaka smärta. Glöm inte att fukta huden väl så snart du har avslutat proceduren.

7. Använd tandkräm för att ta bort henna

Ja, du brukar använda tandkräm för att borsta tänderna, men du kommer bli förvånad över att veta att tandkräm fungerar mycket som ett rengöringsmedel för att rengöra smycken, ta bort några envisa fläckar och till och med snabbt avlägsna spår av henna på huden.

Vad ska man göra

Allt du behöver göra är generöst applicera tandkräm på en tillfällig tatuering. Låt det torka och gnid det på huden för att ta bort henna.

Hur ofta gör

Denna henna-borttagningsmetod är extremt effektiv, så du borde se resultatet första gången! Men om effekten inte är 100% är det meningsfullt att försöka igen varannan dag.

Varför fungerar det

Tandkräm innehåller slipmedel och tvättmedel som förstör pigmentmolekylerna och lätta henna.

Säkerhetsåtgärder

Titta på ett litet område av huden om tandkräm inte orsakar allergisk reaktion. Kom ihåg att fukta huden efter proceduren.

8. Avlägsnande av Henna-soda

Bakpulver, som ovan nämnda produkter, har många hushållsanvändningar och är lämplig för ett brett utbud av applikationer. Bakpulver avlägsnar också effektivt Henna.

Vad ska man göra

 • Gör en tjock pasta med bakpulver och citronsaft, och applicera på hela hennafärgade området.
 • Låt på i 10 minuter, eller tills det torkar.
 • Använd sedan en svamp, rengör i en cirkelrörelse.
 • Skölj med varmt vatten.

Hur ofta gör

Du bör få bra resultat snabbt, men du kan upprepa proceduren om det behövs.

Varför fungerar det

Bakpulver är en naturlig blekmedel och fläckborttagare, så att den effektivt tar bort hennafärgen.

Säkerhetsåtgärder

Bakpulver kan vara för hårda för känslig hud. Därför är det bättre att använda den här metoden när alla andra henna-borttagningsmetoder misslyckas. Fuktar huden noggrant efter användning av läskpasta.

9. Blekmedel för hud

Konventionell hudfärgare är den vanligaste och mest effektiva henna-borttagningsmetoden.

Vad ska man göra

 • Ta regelbunden blekmedel (en som används för ansikte och händer) och förbered det enligt instruktionerna.
 • Applicera den på henna.
 • Efter det torkar, skölj dina händer med kallt vatten.

Hur ofta gör

Blekmedel är en ganska "hård" lösning som inte kan appliceras på huden på obestämd tid, så försök bara denna procedur en gång. Mest troligt kommer du genast se resultatet.

Varför fungerar det

Blekmedel innehåller slipande material som förstör något färgämne. Han gör detsamma med henna och visar det med framgång.

Säkerhetsåtgärder

Det är lämpligt att kontrollera effekten av blekmedel på förekomsten av allergiska reaktioner på ett litet område av huden innan du använder den här metoden. Du bör veta att blekmedel kan orsaka brännande och klåda, även om du inte är allergisk mot det. Utsätt inte din hud för solen omedelbart efter att du använt blekmedel för att ta bort henna. Och glöm inte att återfuka huden.

10. Väteperoxid

Väteperoxid är en giftfri produkt som säljs i de flesta apotek.

Vad ska man göra

 • Fukt en bomullspinne i väteperoxid och torka av huden.
 • Låt väte ta några minuter att suga in och skölj sedan. Du kommer att märka omedelbara resultat.

Hur ofta gör

Du kommer att se omedelbara resultat, så det är bäst att använda den här hemlagade metoden för henna-borttagning endast en gång.

Varför fungerar det

Väteperoxid innehåller också blekmedel som fungerar framgångsrikt för att avlägsna organiska fläckar.

Säkerhetsåtgärder

Denna metod fungerar inte för alla hudtyper. Så först kontrollera ett litet område av huden innan du applicerar på hela området, färgat med henna.

11. Avlägsnande av henna klor

Gå och simma i poolen när du är desperat försöker ta bort en tillfällig henna tatuering. Och det här är en bra idé - ingen skojar!

Vad ska man göra

Självklart kan du bara simma i klorerat vatten. Om det inte finns någon sådan möjlighet, klickar du bara på klor i närmaste apotek, lägger det till det lite varma vattnet, fördjupar händerna i lösningen i ca 20 minuter. Du kommer märka att henna tatueringen försvinner bara magiskt.

Hur ofta gör

Denna metod ger utmärkt resultat, så det behöver inte upprepas. Men om det behövs, gör proceduren en gång varje dag tills Henna försvinner helt.

Varför fungerar det

Klor är ett fantastiskt desinfektionsmedel och en av de mest avancerade halterna av seklet. När det kommer i kontakt med henna orsakar det vissa reaktioner som förstör pigmentet framför ögonen.

Säkerhetsåtgärder

Du bör definitivt göra ett plåsterprov och kolla på allergiska reaktioner innan du försöker använda den här metoden. Efter proceduren, se till att fukta huden.

Nu när du vet hur lätt det är att ta bort henna, kan du prova någon av de beskrivna metoderna och en av dem kommer att vara den mest effektiva för din hudtyp. Så nästa gång du gör en tillfällig tatuering med en henna, behöver du inte tänka igen hur du ska bli av med den.

Artikelförfattare: Zoryana Blagoeva, Online-tidskrift Faynmagazin ©

Andra användbara artiklar:

Så här tar du bort henna - 11 enkla och säkra sätt att ta med henna hemma: 6 kommentarer

Tack för sådana enkla tips om hur du får en Henna. Jag kommer att använda

För att ta bort henna måste du först applicera det på huden. Enligt min åsikt är detta råd inte för våra liv. Någonstans i Indien kommer att hitta läsare.

Ta med henna lätt. Använd kroppscrubbning

Henna avlägsnas med vanlig tvål. Det är så enkelt som två och två.

Varför inte berätta hur man tar bort henna från håret? Enligt min mening gäller det ett mycket större antal kvinnor!

Användbar information om hur man tar bort henna. Tack. Notera.

Lägg till en kommentar Avbryt svar

Om webbplatsen

Det vackra livet är inte bara tillgängligt för hjältarna till sekulära partier och blanktidningar - alla kan leva vackert. Det handlar om hur man förbättrar livet, hur man blir friskare, hur man blir vacker, hur man blir mer populär, hur man förbättrar sitt hem, hur man tjänar pengar, hur man lyfter barn och hur man reser utan bekymmer, skriv författarna och experterna på Finemagazin-portalen. ru.

Vår e-tidskrift kan laddas ner och läsas gratis, användbara tips hjälper till att förbättra livet för nästan alla. Online-tidningen Finemagazin någon kallar en kvinnomagasin, en familjebladstidning och någon modemagasin. På sin egen väg har alla rätt - det är samtidigt en tidning för tjejer, en modemagasin och en tidning om hälsa, en tidning om turismens och tröstets intricacies i ett hus.

Varför läser Finemagazin användbar och intressant? Det är enkelt - vi skriver inte ut andra människors artiklar eller inlägg på sociala nätverk, våra författare och experter skriver faktiskt varje dag om saker som de själva är välkända på. Dessutom är informationen på webbplatsen mycket bekvämt strukturerad, du kan enkelt hitta rätt ämne, oavsett vad det är: kvinnors hälsa, skönhet, relationer eller recept.



Nästa Artikel
Professionella hårmaskar, topp 6