Kan jag färga mitt hår efter Henna och hur man gör det på rätt sätt?


Du bestämde dig för att ändra bilden med hjälp av iransk henna, men du var olycklig? Eller är du trött på den här ljusröda tonen? Rusa inte för att köpa färg av en annan färg! Först, ta reda på om du kan färga ditt hår efter henna?

Är det möjligt att använda färg på hennafärgade strängar?

De flesta experter ger ett bestämt svar - det här kan inte göras!

Faktum är att i verkan av kemiska och naturliga färgämnen finns det en signifikant skillnad. Om den förstnämnda helt enkelt omsluter håret fyller den senare hela strängens struktur. Dessutom har henna ett starkare pigment än ett artificiellt färgämne. Det är av denna anledning att kombinationen av henna med kemisk färg kan ge mycket oväntade resultat. Vilka problem kan du stöta på?

 • Färgen kommer inte heller att tas eller kommer att falla i stycken, tränga in i de områden från vilka hennaen har tvättat bort;
 • Färgen blir grön, blå eller blå - det händer ofta när man applicerar färg av ljusbruna och ljusa nyanser.
 • Tonen kommer att vara rostig-marsh - det kan hända när man målar i en mörk färg;
 • Henna kommer att förbättra sin skugga och bli mycket ljusare. I det här fallet kommer kopparanvisningar att visas igenom även efter att färgen har applicerats igen.

Det är viktigt! Vissa tror att samtidig användning av färg och basma kommer att kunna dränka Henna. Det är faktiskt inte helt sant. Även om den röda nyansen vid första ögonkastet är osynlig, kommer det med bra belysning att glittra med regnbågens alla färger.

Hur mycket kan du måla?

Hur länge efter att ha använt henna kan färgfärgas? Experter säger att mellan dessa förfaranden bör ta minst en månad. Förresten handlar det inte bara om rött, men också färglös henna. Den senare, även om den inte ger krökarna en kopparskugga, men bildar ett speciellt tunt lager på dem, skyddar håret från negativa miljöfaktorer. Samma skikt tillåter inte att pigmentet tränger in, så förfarandet blir värdelöst. Kvalitet, tillverkare eller färgkostnad spelar ingen roll. Varken ett dyrt modemärke, eller en budgetfärg från en stormarknad kan klara av henna.

Tips! Reaktionen av henna-strängar beror på deras struktur. Så det bästa sättet att hålla pigmentet är tunt, slätt och blont hår - det är det svåraste att tvätta Henna från dem. Rödhår eller brunt hår i detta avseende blir enklare. Men värst av allt hviler henna på mörka och lockiga strängar.

Vilka är alternativen?

För de som vill färga håret efter henna butikslakan finns det flera scenarier.

Alternativ 1. Vänta tills håret växer helt och skära sedan bara. Men, naturligtvis, använder väldigt få personer detta alternativ, eftersom det tar mycket tid.

Alternativ 2. Vänta tills Henna tvättar eller mörkar på egen hand. Visst, processen tar mer än en månad, så det här alternativet är också ineffektivt.

Alternativ 3. Tvätta Henna på speciella sätt. Sådana förfaranden tar upp till en vecka eller lite mer - det beror allt på regelbundet genomförande och effektiviteten hos det valda läkemedlet. Om du lyckas kan du säkert måla den vanliga färgen - det kommer inga problem.

Hur och vad tvättar henna?

Du vill inte vänta en månad, dagligen titta på det eldiga håret? Denna period kan minskas. Det är bara nödvändigt att försöka tvätta hennaen ordentligt. Detta är mycket enkelt att göra med hjälp av tillgängliga verktyg.

Recept nummer 1. Med vegetabilisk olja

 1. Värm solros eller någon annan vegetabilisk olja (mandel, ricinus, oliv, burdock) på vattenånga. Det bör vara vid rumstemperatur.
 2. Applicera blandningen på trådarna, fördela jämnt över hela längden.
 3. Wrap huvudet med ett uppvärmningslock (duschlock eller plastpåse + handduk).
 4. Vänta minst en timme, värm upp håret med en hårtork regelbundet.
 5. Tvätta håret med schampo. För att tvätta oljan helt, upprepa ett par gånger.
 6. Gör det varannan dag.

Recept nummer 2. Med ättika

 1. Späd 1 msk. l. ättika i 1 liter vatten.
 2. Rör om.
 3. Häll vätskan i en hög och inte för stor behållare.
 4. Sänk in trådarna i den och håll i 10 minuter.
 5. Skölj dem väl med varmt rinnande vatten - det är inte nödvändigt att tvätta håret med schampo.
 6. Upprepa proceduren 4 gånger i veckan.

Recept nummer 3. Med kefir och jäst

 1. Värm över låg värme med 200 ml kefir.
 2. Tillsätt 40 g torr jäst och blanda väl.
 3. Applicera blandningen på trådarna.
 4. Värm kepsen.
 5. Vänta 2 timmar.
 6. Tvätta håret med schampo.
 7. För att approximera ögonblicket med hårfärgning, repetera denna procedur dagligen.

Det är viktigt! Masken av kefir och jäst tvättar inte bara henna, men stärker också rötterna, återställer strängarnas struktur och accelererar också deras tillväxt.

Recept nummer 4. Med tvål

Bland de mest effektiva och lättillgängliga verktygen, med hjälp av vilken du snabbt kan tvätta hennaen från hårets huvud, är den vanliga tvätttvålen. Att vara alkali öppnar hårskalorna och främjar den snabba tvätten av det röda pigmentet. För att påskynda processen, byt ut din schampo med en bar av sådan tvål och tvätta håret i flera dagar i rad.

Tips! Det här verktyget är väldigt torrt, så efter att ha använt det, glöm inte att ta hand om ditt hår med hjälp av närande och fuktgivande preparat - serum, masker, balm, vätskor etc.

Recept nummer 5. Med gräddfil

 1. Applicera grädde jämnt över hela längden.
 2. Täck dig själv med ett lock.
 3. Vänta minst en timme.
 4. Tvätta strängar med schampo.

Det är viktigt! Den här metoden kommer inte att helt ta bort hennaen, men att muffla den röda färgen och med hjälp kommer det att lyckas. Dessutom kan du, med hjälp av gräddfil, organisera en fullvärdig vård för bit och skadat hår.

Tips för att tvätta av Henna-färgen innan hårfärgning:

Recept nummer 6. Med medicinsk alkohol och olja

 1. Dampa en ren köksvamp med medicinsk alkohol.
 2. Torka håret, fuktar mycket starkt.
 3. Vänta 5-7 minuter.
 4. Applicera vegetabilisk olja på toppen.
 5. Isolera huvudet med ett lock.
 6. Hur mycket för att behålla det här verktyget? 40 minuter räcker.
 7. Tvätta strängar med schampo. Det är lämpligt att välja hårfett typ.
 8. Upprepa proceduren nästan dagligen - vid slutet av veckan kommer det inte att finnas några spår av henna.

Tips! Efter användning av dessa produkter kommer hårfärgämnen inte att ta lång tid. Det viktigaste är att följa receptet och genomföra dessa rutiner regelbundet. För tillförlitlighet kan du kombinera flera recept.

Mer effektiva recept för tvätt Henna se här!

Hur väljer man rätt färg?

För hår som är förfärgat med henna, är det bäst att applicera utan ammoniakkomposition - det är mindre traumatiskt och ger sällan en oväntad effekt. För att inte vara felaktig, använd denna produkt på en tunn strand och kolla resultatet. Om den nya hårfärgen passar dig, var god och fortsätt att applicera färg på hela huvudet.

Bland de bästa varumärkena ingår:

Naturligtvis kan Henna inte omgående bli blondin. Vi rekommenderar att färgas på mörka toner - kastanj, kaffe, choklad, svart etc.

Det är viktigt! Den första färgningen efter henna tillåter bara tonat hår. Djupt vacker färg kommer bara att visas efter den andra sessionen.

Förhoppningsvis kommer dessa lilla trick att du kan färga ditt hår efter Henna utan några problem och återfå din tidigare attraktivitet.

Se även: hur man väljer och använder en professionell hårfärgning själv (video)

Tips 1: Hur man målar henna

Innehållet i artikeln

 • Hur man målar henna
 • Hur man lyser henna
 • Hur man gör svart henna

Henna är gjord av en lång lavsoniya busk som växer i ett varmt klimat och når en höjd på mer än två meter. Som du vet ger det håret en speciell kopparskugga och hjälper med tiden att skaffa den nödvändiga tjockleken och hårvolymen. Men ibland finns det situationer där henna går in i en kemisk reaktion med andra delar i håret, och skuggan kan visa sig det mest oväntade, till exempel grönt. Det är fullständigt omöjligt att tvätta Henna, det kan bara odlas, gradvis avskurna tipsen av färgat hår.

Med hårfärg

Det finns dock många sätt att fylla i oönskade färger. Det snabbaste är att fylla Henna med högkvalitativt färgämne för färgning av hår. Det är bara önskvärt att använda mörka färger, de är bäst placerade på håret och ger inte en oönnskad nyans. Med hjälp av en sådan färgning kommer du att bli av med den lummiga nyansen av henna, men det kommer inte att komma helt ur ditt hår, du kommer bara att gömma det.

Använd masker

Det finns också folkmetoder för hennaavlägsnande, sådana metoder inkluderar en mask baserad på kefir eller mjölk. Som du vet har kefir, precis som alla mejeriprodukter, ett stort antal speciella bakterier som används i olika delar av livet och man tror att de kan härleda färgpigment. På hårets hela längd applicerar du kefir eller sur mjölk och lägger sedan håret i en film eller cellofan, lindar en handduk ovanpå för att skapa en termisk effekt och vänta på att timmen ska passera. Efter denna tidsperiod kan du på ett säkert sätt tvätta av masken med schampo och balsam.

Det är bevisat att alla henna från håret inte kommer ut, men åtminstone blir dess skugga mycket mjukare, och det blir möjligt att måla det mycket snabbare efter flera sådana förfaranden.

Oljemaskar hjälper till att göra skuggan mjukare, det vill säga användningen av vanlig vegetabilisk olja. Efter applicering på håret och tvättning av oljan försvinner färgen gradvis. Vad det än var, det är bara ett sätt att mjukna Henna-skuggan, men det kommer bara att kunna måla över det med hjälp av högkvalitativ färg med ett beständigt färgpigment.

Hur man målar henna - säkra och effektiva metoder för att förbereda hår för färgning

Henna ger en ljus färg till håret, resultatet blir 2-3 månader. Den enda nackdelen är att håret efter henna är praktiskt taget omöjligt att färgas med professionella färgämnen eller strängerna förvärvar en nyans långt från den önskade. Hur man målar henna, finns det effektiva och säkra metoder? Låt oss se.

Om efter Henna du vill repaint i en mörk färg, kommer färg av hög kvalitet att klara av den här uppgiften. I det här fallet är henna inte härlett från hårets struktur, utan maskeras helt enkelt. Därför kommer den röda färgen fortfarande över tiden genom att färgen spolas bort.

Professionella frisörer kategoriskt rekommenderar inte att man applicerar ljussfärg efter henna - de flesta av dessa experiment slutar med utseendet på marshfärgade strängar.

Något reducera den ljusa nyansen av henna på håret hjälper syrlig grädde - det ska appliceras på trådarna, håll i en timme, skölj med varmt vatten.

Det finns bara 2 effektiva sätt att färga håret efter att ha använt henna:

 • odla sitt eget hår och gradvis avskurna längden målade med henna;
 • använd tvätten - det finns professionella droger och effektiva folkrecept.

Hur använder man dem korrekt?

Bland de professionella hårvårdsprodukterna hittar du Henna Removers - Salem, Estelle Off, Paul Mitchell. Det är bättre att överlåta valet av drogen och tvättproceduren till en professionell.

Hemma kan du laga tvätten själv. Folkrengöringar tvättar inte bara henna, utan ger även näring och förstärkning av håret.

Torkar väl Henna från strukturen hos håret vanlig vegetabilisk olja - det är nödvändigt att värma upp det lite i ett vattenbad, sprid över hela längden av trådarna, gnid försiktigt in i rötterna. Huvudet ska isoleras med en polyetenhatt och en handduk.

Du måste hålla masken i minst en timme, du kan värma upp det var 20: e minut med hårtork. Från första gången kommer henna inte att tvättas, du måste upprepa proceduren tre gånger i veckan.

För att förbättra effekten bör masken tvättas av med tvål.

Hur man tvättar snabbt henna - proceduren består av flera steg:

 • Det är bra att fukta varje sträng med en alkoholisk tinktur av rödpeppar eller ren alkohol, håll i 5 minuter;
 • Applicera varm vegetabilisk olja, håll i en halvtimma, tvätta två gånger med schampo;
 • skölj med ättiksyra - 30-40 ml ättika per 10 liter vatten.

Med den här metoden kan du ta med henna om 2-3 dagar, men trådarna kan bli mycket torra.

Vad kan henna måla över? Om henna inte tidigare avlägsnats kommer någon färgning att vara värdelös eller strängarna får en mycket ovanlig nyans. Om du vill återgå till färgning med professionella färger måste du först tvätta hennaen. Enkla recept från de tillgängliga komponenterna hjälper till att hantera denna uppgift snabbt.

Hårfärg efter Henna: Effektiva rekommendationer för framgången med förfarandet

Henna är ett naturligt färgämne som inte bara hjälper till att ändra krullarnas naturliga färg utan även att läka dem. Det är inte förvånande att kvinnor i stor utsträckning använder denna naturgåva för att ändra sin bild, för att sådan målning anses vara den säkraste. Men någonsin erhållen färg med henna kan bli uttråkad, och kvinnor har en önskan att tvätta bort detta färgämne.

Och då finns det logiska frågor: efter hur mycket kan du färga håret efter Henna med ett kemiskt ämne, och hur kommer det att påverka deras färg, struktur och allmänna utseende som helhet? Detta problem uppstår inte förgäves.

Hårfärgning efter henna är en svår uppgift, men det kan lösas. Det finns hemligheter som hjälper till att återvända till den tidigare hårfärgen.

Trots allt kräver alla naturliga pigmentmedel ett speciellt tillvägagångssätt vid avel. Och för att noggrant kunna svara på de frågor som ställs är det nödvändigt att förstå hur komponenterna i det här verktyget verkar på locken och hur professionella frisörer gör om de repaintar efter detta naturliga färgämne.

Henna handling när man måler huvudet

Henna är en naturlig envis färg som färgar hår i röda toner och läker hår.

Ett sådant pulver erhålls från löv av Lawsonia, en busk odlad i vissa asiatiska länder. Målning med det beror på åtgärden av huvudelementet i dess komposition - lavson.

Det är omöjligt att fullt ut förutsäga vilken färgkrullning som kommer att erhållas när man använder henna från den allra första applikationen. På grund av målningen kan strängarna bli rödaktiga, orange-röda och brunröda.

På skuggans skugga påverkar deras porositet, tidsförhållanden, överensstämmelse med alla regler för färgning. Andra toner kan erhållas om henna blandas med basma, kaffe och ett antal andra färgämnen. Denna information beskrivs i detalj i artikeln om henna hårfärgning.

De visar sig i alla fall vara uthålliga, svåra att dra nytta av. Och den resulterande färgen kommer att hållas under mycket lång tid.

Detta beror på att när man målar pigmentet ackumuleras i nagelbandet och en film bildas på toppen som skyddar den resulterande nyansen från förstörelse. Det är över tiden det färgade lavsonpulvret får bara blekna lite, men deras helt naturliga färg kommer inte att återvända i sig, eftersom dess aktiva substans är resistent mot ultraviolett, vatten och kemi.

Henna pigment penetrerar djupt in i hårkutiklet, vilket resulterar i färgning är resistent. Därför, innan du bestämmer dig för det, är det värt att väga för och nackdelar.

Därför måste de kvinnor som ofta och radikalt byter nyanser, alltid innan man använder ett naturligt färgämne, noga tänka på huruvida man ska ta ett sådant steg. Annars kommer de snart att möta problemet med att färga håret efter henna.

PÅ OBS! Den utbredda användningen av lavsonpulver förklaras av det faktum att detta naturliga färgämne inte bara tillåter att göra nya sedlar i sitt utseende utan hälsoskador, men också effektivt behandlar lockar. Om du tittar närmare på dess fördelaktiga egenskaper, så påverkas aktiviteten hos talgkörtlarna, mjällbildning minskar, blodcirkulationen ökar, krullarna blir mjukare, starkare och deras glans ökar. Du kan läsa om alla dessa användbara egenskaper under länken henna för hår.

Vad händer på hennafärgade trådar efter exponering för syntetiska färgämnen

Färgning av hår med vanliga frisyrer efter henna kan ge ett oförutsägbart resultat.

Är det möjligt att färga hår efter henna med syntetiska färgämnen och vad bör beaktas vid omfärgning? Även erfarna frisörer åtar sig sällan att bära kemikalier på lockar efter att de har utsatts för växtpigmentpreparat. Och oavsett hur länge den här proceduren utfördes.

Detta förklaras av flera fakta:

 1. Kombinationen av lawson och kemiska reagens leder till de mest ovanliga reaktionerna. Som ett resultat av detta hår kan vara orange, grön och jämnblå. Garantier för att få en viss ton efter applicering av detta färgämne ger ingen mästare.
 2. De flesta kemiska kemiska färgämnena kan ligga ojämnt, och strängarna blir så småningom mörkare på vissa ställen och lättare i andra. Ibland måste frisören, för att uppnå önskat resultat, måla klienten flera gånger med håret efter behandling med laffsonpulver.
 3. Den kemiska reaktionen mellan henna och syntetiska färgämnen förvärrar i de flesta fall hårets tillstånd. De blir torrare, starkt fuzzed och kan senare börja falla i stora mängder. Ingen mästare vill vara skyldig för ett sådant resultat.

BETALA ATTENTION! Om mästaren svarar på frågan hur man färgar sitt hår efter henna, att det inte finns några svårigheter i det här förfarandet, har han troligtvis ingen erfarenhet i det här fallet. I det här fallet är det bättre att kontakta en mer kompetent specialist.

Henna tvättar hemma

Gradvis skärpa de vuxna tipsen är en effektiv men lång väg att ta bort henna från håret.

I allmänhet är högkvalitativ hårfärgning efter henna endast möjlig efter att strängarna återfår sin naturliga färg. Men det krävs mycket tid för sin tillväxt, men det kan helt enkelt inte vara av någon anledning.

Då är det snabbaste sättet att bli av med den röda tonen att tvätta håret med vissa lösningar. Även efter det kan kemisk färg appliceras på dem om det behövs.

Professionellt verktyg ESTEL hjälper till att snabbt bli av med Henna pigment i håret.

Hemma kan du använda hjälp av de ämnen som alltid kan köpas på apotek eller i en butik. Avlägsna färg genom att använda folk recepten positiv säkerhet. Men de har en minus - du kan nå resultat endast om några sessioner.

För att förbättra effektiviteten i hushållssvätten är det lämpligt att följa dessa tips:

 1. Curls innan du applicerar henna tvätt komposition behöver inte tvättas.
 2. Lösa lås rekommenderas för att fuktas med 70 graders alkohol. Denna procedur ger upplysningsskalor hår, vilket underlättar avlägsnandet av pigment.
 3. Den förberedda tvätten ska försiktigt och rikligt fördelas längs strängarna. Därför bör volymen av den framställda blandningen vara i lager.
 4. Efter applicering av masker eller gnidning måste huvudet värmas med en polyeten, näsduk eller handduk.
 5. Dessutom rekommenderas att värma huvudet i 5-10 minuter under huven med en hårtork. Detta kommer att förbättra penetrationen av tvättkompositionen inuti håraxlarna.
 6. Tvätta huvudet efter tvätt med schampo och en stor mängd varmt vatten.

När man bestämmer hur man färgar håret efter henna med vanlig färg måste man välja ett av de mest effektiva recepten för tvättningskompositioner. Några av dem beskrivs nedan.

Oljefjernare

Håroljor för tvätt av henna är bättre att använda, beroende på deras typ.

En oljemask som används upp till tre gånger i veckan kommer tillbaka en naturlig nyans. Det viktigaste är att kunna använda den här avtagaren korrekt.

Anvisningar för beredning och användning av oljevaskar är följande:

 1. Först måste du välja en av vegetabiliska oljor. Det kan vara som vanligt solros och olivolja, mandel, burdock.
 2. Därefter värms oljan till 37-40 grader i ett vattenbad.
 3. Efter en varm oljig vätska fördelas längs hela längden av trådarna. Särskild uppmärksamhet ägnas åt rötterna.
 4. Maskens uppehållstid är en timme.
 5. Olja tvättas på följande sätt: Först måste du applicera schampo i ditt hår och bara sedan vätta huvudet med vatten. Detta tillvägagångssätt garanterar maximal vidhäftning av oljemolekyler och schampon, varefter tvätten på krullarna underlättas.
 6. Dessutom, efter applicering och avlägsnande av tvätten, rekommenderas att använda vatten i slutet, surgjord med citronsaft eller äppelcidervinäger. Du kan också använda andra hårbalsam, som skrivs i den här artikeln.
till innehållet ↑

Kefir-jästborttagare

Masken från kefir och jäst för att tvätta henna från håret bör framställas från färska produkter omedelbart före proceduren.

Detta recept är lämpligt för krullar av vilken typ som helst. Du kan använda det dagligen tills du får önskat resultat.

Tjejer, berätta för mig. Jag vill måla eller tvätta Henna på håret.

Under året färgar jag mitt hår med henna. Av natur har jag blont hår. Jag vill färga mitt hår blondin. Jag läste om tvättning av resistenta färger ESTEL COLOR OFF, men efter henna vet jag inte vad effekten kan vara. Kanske försökte någon, berätta för mig.

en deprimerande effekt med pressat och lite "boggy" hår. Det är bäst att smidigt byta till en ljusare ton, till exempel en massa Henna som har olika nyanser

Jag målar med henna i ca 16 år. från gyllene ljusrött till svart.

För den här länken, hoppa först och chatta och sedan 50% Henné blond
50% Rhapontic och du kommer att bli ljusfärg

ingen i sitt rätta sinne skulle åta sig att måla efter henna.

100% procent. efter henna är det lätt att färgas i mörka toner med kemiska färger (från hasselnöt, slutar med mörk choklad / svart). men du behöver fortfarande veta vilken typ av henna du hade på dig.

mitt svar är inget sätt. hon var själv dum, bestämde sig för att stärka håret med henna. Naturligtvis kom färg ut ljusröd))). ingenting han inte tvättar gjorde alla slags kefir masker. färgen bleknade lite. började måla det blont efter ett par månader, redhead gör vägen lite.

Det finns färglösa henna för detta ändamål. och från rött du lätt med hjälp av samma hennafärg blir jämn kastanj, även choklad svart.

Den var målad med henna av röd färg, men håret var inte särskilt ljust. Nu har jag inte måttat en och en halv månad, jag växer, men jag har ingen styrka. Jag försökte måla en krulle av ljusfärg, tog inte alls. Om du gör höjdpunkter blir håret orangefärgat eller inte nödvändigt?

Om du tar en mild blond (helst en bra mästare för att ta reda på vilken), kommer din Riga att börja lätta. Jag har också mina rättvisa och rika på rött. Han blev jämn till gyllene i tre månader och så vidare tills han helt enkelt blev en blondin. Medan det inte fanns några hemska förändringar och färgen på hemsk, ledsen inga bilder hemma, skulle jag lägga ut.

 • visa inte mitt namn (anonymt svar)
 • följ svaren på den här frågan)

Populära frågor!

 • i dag
 • i går
 • 7 dagar
 • 30 dagar
 • Läs nu!

  Välgörenhet!

  © KidStaff - lätt att köpa, bekvämt att sälja!

  Ge råd, dela, berätta

  Användning av denna webbplats utgör godkännande av användarvillkoren.

  Alla tillsammans

  Hur bli av med henna på håret

  Måla över henna är äkta! 14 juni 2013

  För en vecka sedan bestämde jag mig för att läka mitt hår med henna, mitt hår föll väldigt. Och han stannade inte bara på kammen, utan också på kudden, manteln och allt annat var mitt huvud i kontakt med (((En månad innan Henna försökte ändra den uttråkade mörkbruna färgen (infödd) med Loreal (ljus ashy brun) visade sig det vara blekt som ett grebe med en klar nyans av gul. Så jag bestämde mig för att göra radikala förändringar i utseende, med hänsyn till helande effekten)))
  Kort sagt köpte jag 1 påse av henna och 2 väskor med basma. Blandas i samma proportioner och hålls på hans huvud som förväntat 1h. Färgen borde ha blivit kastanj, men som med många hennafärgade personer var resultatet oväntat))) (Jag bifogar ett foto taget från Internet, jag hade samma sak på mitt huvud)

  Nästa dag köpte jag 2 mer baspaket. Bredt som skrivet på etiketten, appliceras och bara om det hålls i 1,5 timmar. Resultatet är samma redhead, men lite mörkare. Och eftersom denna färg inte passar mig alls, använde jag det andra paketet nästa dag (jag är galen, jag kommer inte att argumentera). Och här är resultatet (bilden tas också från Internet)

  Såsom ses på bilden, råder den röda färgen fortfarande. Tyvärr passar denna färg mig inte alls ((((
  Mitt mobbningshår stod inte en bit och ändarna var tvungna att klippa ca 3 cm. Sedan de förvandlades till en fella (((((

  Liksom många flickor (som utför misslyckade experiment med henna och basma) klättrade jag in i det globala nätverket för att söka frälsning. Efter att ha läst recensioner och råd att inget kommer att rädda dig, att hon själv är skyldig och nu bär med minst ett halvår, bestämde hon sig för att rädda sig. Jag hittade färg på Internet med en färg som jag gillar, ringde en vän och bad om att köpa den. På kvällen samma dag applicerade hon det på håret och höll det istället för 30 minuter, nästan 1 timme. Och här är resultatet (foto infödd, gjort nästa dag efter målning)

  Som du kan se, visade sig inte ett gram röd färg vara en mycket vacker, mörk kastanjfärg. Min lycka visste inga gränser!

  Så kan vi dra följande slutsatser:
  1. Om du inte går rött hår och alla nyanser, använd aldrig hönan, även i kombination med basma (eftersom resultatet kan vara mycket oväntat)!
  2. Och om du redan har riskerat samma sak och du inte lyckades, oroa dig inte! Du går till affären, ta ett bra hårfärg, men bara med en kall mörk nyans och gå! Självklart blir du inte blond, men du kommer att ha vacker hårfärg. Och med glädje ser du på dig själv i spegeln!

  Hur målar han henna?

  Idag är henna ganska populärt för färgning av hår. Här är bara en färg som är väldigt lätt att applicera och mycket svår att ta bort från hår och kropp. I denna artikel kommer vi att ge några råd om hur man målar henna.

  Henna ger håret en kopparskugga och läker också dem. Men med alla fördelar, ibland finns det fortfarande situationer när det är angeläget att bli av med den resulterande nyansen. Färgen blir till exempel inte vad som förväntades eller bara ville ändra bilden. I sådana situationer bör man förstå att det inte kommer att vara möjligt att helt tvätta sig, det kan bara odlas och gradvis avskurna tipsen av färgat hår.

  Men det finns flera effektiva sätt att fylla på oönskade färger. Så hur målar man henna? Den snabbaste metoden är hårfärgning med kvalitetsfärg. Endast i detta fall rekommenderas att använda mörka nyanser. Faktum är att de bäst ligger på håret och inte ger en oönskade skugga.

  Det finns också folk recept för henna borttagning, sådana metoder inkluderar en mask baserad på mjölk eller kefir. Som du vet kan mejeriprodukter medföra färgpigment. För att göra detta, applicera kefir eller sur mjölk över hela längden av håret, sedan linda håret i en film eller cellofan, täcka den med en handduk ovanpå. En timme senare, tvätta av masken med hjälp av schampo. Jag måste säga att all Henna från håret inte kommer ut, men skuggan blir lite mjukare, och det kommer att bli möjligt att måla över det mycket snabbare efter flera sådana förfaranden.

  Oljemaskar hjälper till att göra skuggan mjukare, det vill säga användningen av vegetabilisk olja. Förfarandet utförs på samma sätt som med kefir.

  Måla efter henna: hur man undviker överraskningar

  Beslutade att byta till naturlig färgning och sedan trött? Hur återgår man till färgen efter henna, utan att offra dina egna krullar? Från de skrämmande berättelserna står ibland rödhårigt hår i slutet! Förtvivlan inte, vi bestämde oss för att ta reda på den här frågan. Vi rapporterar!

  Ammoniakfärg efter henna, eller hur man inte blir till Shrek

  Som praktiken har visat är det färg med ammoniak i kompositionen efter att Henna ger ett oförutsägbart resultat. Ammoniak är en aggressiv komponent som kan reagera med ett naturligt färgämne.

  Den resulterande nyansen beror på vilken färg du väljer:

  · Ljusa färger - du kan få en kärr eller till och med lila hårhår;

  · Röda nyanser - vänta på gröna reflektioner i ljuset;

  · Svart - vänta inte på en jämn fördelning av färg, oftast färgfärgerna och solen ger rödaktig bländning.

  Oavsett vad du väljer, förvänta dig inte likformig färgning. Alla de värsta fallen som beskrivs i färger på Internet, bara på grund av valet av ammoniakfärg. I det här fallet är det bättre att vänta på Henna-färgat hår att växa, eller att göra en kort hårklippning. Inte ett alternativ? Då letar vi efter ett annat sätt att ändra bilden!

  Måla efter henna: Vi utesluter ammoniak

  Det är ammoniakfria remedier som experter rekommenderar när man byter från naturliga till kemiska färgämnen. Varför? Det finns flera anledningar till detta:

  1. Ämnen i ammoniakfri färg reagerar inte kemiskt med naturliga pigment, vilket innebär att du kan vara säker på att du inte kommer att få oväntade nyanser.

  2. Färg utan ammoniak efter henna ger en mer jämn fördelning av färgämnen.

  3. Vid återanvändning, ersätts henna-molekyler i håraxeln.

  Professionella råder att försöka alla samma nyanser av rött efter den första färgen, utan att drastiskt ändra skuggan på huvudet. Så du minskar sannolikheten för överraskningar. Och först då, när färgen "roterar" på håret, kan du drastiskt ändra bilden. Förvänta dig inte att färgen kommer att hålla länge, om mindre än två månader har gått efter Henna-färgning, kommer det kemiska pigmentet snabbt att spolas ut. Men igen är detta ett tillfälligt fenomen! För att konsolidera resultatet och "övervinna" frätande henna, upprepa färgningen med ammoniakfri färg en gång i månaden, om du har blont hår och en gång i månaden och en halv - om det är mörkt.

  Måla efter henna: riskzon

  Naturliga färgämnen bäst längs i rakt, slätt och tunt hår. Om det här är ditt fall, förvänta dig inte att du snabbt kommer att bli av med Hennas vidhäftande pigment. Låt oss ta en närmare titt på vilken typ av hår som är bättre att inte riskera och inte använda kemiska färgämnen.

  · Lätt och blont hår. Din krullning starkare än resten är målad med henna, så det är farligt att du byter ut naturliga färgämnen med kemiska. Vi rekommenderar dig att vänta när Henna långsamt döljer bort. Om det inte finns någon makt att vänta, och du är redo att ta en chans - var klar att efter det första färgen kommer ditt hår att lysa med en marsh eller lila färg. Sök hjälp från proffs, en specialist kommer att kunna välja milda färgämnen, och till och med måla över ett misslyckat alternativ under hans kraft.

  · Mörkt och rött hår. Du är mer lycklig än blondiner. Ditt hår är mer poröst, och det verkar, bör bättre absorbera Henna. Men i praktiken är det lättare för dig att bli av med det. Välj inte ljusfärg för den första kemiska färgningen.

  · Svart hår. Det är lättast att du målar efter henna, och om dina lockar fortfarande krular, så har det naturliga pigmentet absolut ingen chans att sväva i hårets struktur.

  Måla efter henna: Förbered jorden

  Så att resultatet av färgning med vanlig färg efter naturlig inte gör att du sitter hemma, är det bättre att ta hand om att du tvättar hennaen från ditt hår på förhand. Ja, dess omslutande egenskaper är välkända för alla, men du kan och bör kämpa med det! För detta:

  · Använd djupa rengöringsschampon. För att förbättra tvättmedelets genomträngande effekt, tillsätt en halv tesked soda.

  · Använd shampooing med hemlagad sköljning. Henna är inte vänlig med läsk, äppelcidervinäger, honung, kanel och nässlor.

  · Omslut olja en gång i veckan. För att göra detta, värm upp några skedar olja i ett vattenbad, sprid det sedan över locken och sätt på värmekåpan i flera timmar.

  © Artikel författare: Tatiana Ebel

  Hur man målar henna

  Med hårfärg

  Det finns dock många sätt att fylla i oönskade färger. Det snabbaste är att fylla Henna med högkvalitativt färgämne för färgning av hår. Det är bara önskvärt att använda mörka färger, de är bäst placerade på håret och ger inte en oönnskad nyans. Med hjälp av en sådan färgning kommer du att bli av med den lummiga nyansen av henna, men det kommer inte att komma helt ur ditt hår, du kommer bara att gömma det.

  Använd masker

  Det finns också folkmetoder för hennaavlägsnande, sådana metoder inkluderar en mask baserad på kefir eller mjölk. Som du vet har kefir, precis som alla mejeriprodukter, ett stort antal speciella bakterier som används i olika delar av livet och man tror att de kan härleda färgpigment. På hårets hela längd applicerar du kefir eller sur mjölk och lägger sedan håret i en film eller cellofan, lindar en handduk ovanpå för att skapa en termisk effekt och vänta på att timmen ska passera. Efter denna tidsperiod kan du på ett säkert sätt tvätta av masken med schampo och balsam.

  Det är bevisat att alla henna från håret inte kommer ut, men åtminstone blir dess skugga mycket mjukare, och det blir möjligt att måla det mycket snabbare efter flera sådana förfaranden.

  Oljemaskar hjälper till att göra skuggan mjukare, det vill säga användningen av vanlig vegetabilisk olja. Efter applicering på håret och tvättning av oljan försvinner färgen gradvis. Vad det än var, det är bara ett sätt att mjukna Henna-skuggan, men det kommer bara att kunna måla över det med hjälp av högkvalitativ färg med ett beständigt färgpigment.

  Hårfärg efter Henna, funktioner och rekommendationer

  Användningen av kosmetisk henna för hår anses traditionellt vara den säkraste och mest naturliga färgen. Det stärker locken, hjälper till att framgångsrikt bli av med mjäll och lägger bara till glans och styrka till håret.
  Många kvinnor använder henna som en del av hemlagade hårmaskor och använder den också för färgning.

  Det är dock inte lika ofarligt som det kan tyckas vid första anblicken. Den största "synden" anses vara ett oförutsägbart resultat efter applicering av vanlig färg. Hur man målar håret korrekt efter att ha använt henna, kommer vår artikel att berätta.

  Egenskaper hos henna

  Få den här unika färgen från lövverkets löv. I öst har det länge använts för en mängd olika kosmetiska och terapeutiska ändamål.

  Denna östliga assistent har också kommit till oss länge, det finns få personer som inte känner till denna produkt.

  Hennafärgning är ganska populärt hittills, även om sortimentet av butiker har otaliga färgämnen.
  Bland fördelarna med denna metod är erkänd säkerhet och praktisk, eftersom förfarandet framgångsrikt kan utföras hemma. Henna har också en positiv effekt på hårets tillstånd, stärker och närnar rötterna och glödlampan. Ofta används den i sammansättningen av hemgjorda kosmetiska masker, vid behandling av mjäll och för hårets hela helande.
  Den stora fördelen med sådan färg är dess naturlighet och överkomligt pris, liksom det enkla färgen i färgen av hårmjölkschoklad eller röd. Till skillnad från ekologiska kosmetika från världsberömda varumärken kommer förvärvet inte att påverka din budget betydligt, särskilt eftersom du kan köpa lämplig komposition i nästan vilken butik som helst.

  Är det möjligt att färga hår efter henna?

  Principen om Henna-effekten på hårstrukturen är mycket enkel: Tinins molekyler i blandningens sammansättning tränger djupt in i keratinkroppens inre lager och binder starkt till den.

  Således gör henna håret tjockare och tjockare samtidigt som man reparerar skadade och försvagade områden.
  En sådan stark koppling är inte alltid fördelaktig, eftersom det är ganska svårt att tvätta Henna från håret.

  Det är därför som det inte rekommenderas att använda vanlig färg och hårfärg efter applicering av henna. Faktum är att färgämnet pigment av artificiellt ursprung omsluter håret från alla sidor.

  Om väteperoxid ingår, erhålles en kemisk reaktion, under vilken syre frigörs och lyser hårpigmentet. Användningen av kemiska färgämnen efter applicering av naturligt ger inte alltid den önskade effekten.

  Eventuella negativa reaktioner:

  • Färgen ojämnt färgar hårsträngar, penetrerar bara i stället för redan tvättade pigmenterade områden.
  • En oväntad bieffekt kan vara färgningen i grön, blå och blå.
  • Den naturliga pigmenteringen efter applicering av henna kan förbättras med en kemisk oxidant för hårfärg och du får ett ljusrött gamma.
  • Efter färgning kommer en nyans av koppar att visas även i en annan färg.
  • Synliga färgförändringar kommer inte att vara, ens satts ner för att använda stark färg.

  Du måste vänta minst tre veckor mellan behandlingarna. Under denna tid kommer pigmentet att ha lite tid att glida lite från håret, och färgen fungerar bättre. I enskilda fall är det bättre att lida en månad eller mer.

  En speciell "fara" är färgningen med en blandning av henna och basma. Således försöker de vanligtvis att få en mörkare ton, men ytterligare användning av kemisk färgning kan ge en oväntad grön nyans.

  Detta gäller inte bara ljusa färger, utan även kastanj eller svart, som kan gnälla med gröna eller blå gnistor i solen.

  Attraktiv adel och haze av nyanser av ashen har länge varit ett önskvärt resultat vid färgning av hår. Men de är ganska svåra att uppnå, särskilt hemma. Hur man väljer hårfärg ashy nyans och vem är lämplig för en sådan färg, kommer du att lära av vår artikel.

  Höjdpunkter håret gör att du kan ändra det vanliga sättet och skapa en riktigt ovanlig frisyr. Läs om de bästa färgerna för hårfärgning här.

  Medel för att tvätta

  Trots vissa fakta och negativa erfarenheter av användningen av färg efter henna, ger sådan färgning inte alltid enbart besvikelse.

  Det beror helt på strängarnas struktur och naturliga färg, liksom på den använda färgen och perioden som har gått sedan användningen av henna.

  Resultatet är i vilket fall som helst svårt att förutsäga, och få människor kommer att vilja utföra sådana experiment på sig själva, därför finns det mindre riskabla metoder för att bli av med en negativ kemisk reaktion.

  Metoderna för blekning av hår efter henna är olika, så du kan välja det lämpligaste sättet för dig. Du borde inte lita på den omedelbara effekten: som tidigare nämnts tränger henna hårstrukturen mycket bra ut. Det kommer att ta minst en månad för att effekten ska märkas. Varaktigheten av kursen beror på organismens individuella egenskaper, liksom ditt hårs tillstånd.

  Kall nyanser av hårfärgning nu, mer än någonsin, i trend. Välja en lämplig färg för dig själv, glöm inte de grundläggande reglerna för färgkombination, så att det valda alternativet garanteras passa din hud.

  Oljemaskor

  För att göra detta måste du använda naturliga oljor, perfekt olivolja, kokosnöt eller jojoba.

  Värm en liten mängd i ett vattenbad, undvik kokande. Gnid blandningen i spetsarna och fördela längs längden.
  Täck huvudet med en plastlock och en handduk. Håll på håret i minst en timme och värm upp med hårtork regelbundet.

  Förutom att avlägsna färg från hår, fyller dessa masker perfekt och tonar upp hårbotten och håret. Använd en eller två gånger i veckan tills resultatet erhålls.

  Ättiksyra sköljning

  Skiljd ättika i varmt vatten (per liter vatten - en matsked) ska användas för sköljning eller helt enkelt nedsänka håret i det. Håll huvudet i denna position i minst en halvtimme, använd sedan regelbundet schampo. Denna metod måste tillämpas minst tre gånger i veckan.

  En av de mest effektiva hårväxtaktivatorerna är röd varm peppar. Brännämnen som kommer in i det har en uppvärmningseffekt på huden, de stimulerar hårfollikelns arbete och därigenom aktiverar krökans tillväxt. Plocka upp de bästa recepten av masker med röd peppar för hårväxt.

  Kefirno - jästmaskar

  Varm kefir blandas med Bakersjäst (proportioner: 40 gram jäst per kopp kefir). Den erhållna blandningen för att ge en liten brygga och applicera sedan på håret. Dessutom sätta på huvudet med en handduk och vänta ungefär en timme. Sådana masker kan göras åtminstone varje dag, om du har den nödvändiga tiden och önskan.

  Torkade bort masken

  Den här metoden används för att stänga av färgen och inte helt ta bort den. Det är bäst att ta hemlagad gräddfil, som är lite försurad.

  Välja vilken lämplig tillämpningsmetod som helst, sprida blandningen över huvudet och linda ihop med en handduk. Skölj omedelbart med varmt vatten tillsammans med schampo efter en timme.

  Split ends - ett av de vanligaste problemen med hår, som ofta uppstår i tjejer med långa krullar. De splittrade ändarna kan behandlas med olika kosmetiska oljor. Ta reda på hur du behandlar torrt hår med olja.

  Snabbt sätt

  Om skuggan efter färgning inte passar dig helt, kan du använda uttrycksmetoden.

  För att göra detta, fuktar bomullsullen med alkohol och torkar varje krull. Du måste använda en medicinsk alkohol, minst 70%, och se till att fleece inte torkar ut.

  Efter att ha bearbetat alla strängar, fukta håret med vilken som helst lämplig olja och täcka med ett värmeisolerande lock. Efter att ha väntat i 40 minuter sköljer du håret med schampo. Efter två eller tre steg kommer håret märkbart att förändra sin nyans.

  Nackdelen med denna metod anses vara en allvarlig kemisk effekt på håret, varefter de kan blekna och bli mer spröda. För att undvika detta är det nödvändigt att alternativa procedurer stärker och återställer hemlagade masker eller inköpta kompositioner.

  Titta på videon: historien om att bli en blondin efter hennafärgning

  Långsam hårväxt är fixerbar. I sådana fall fungerar både hemlagade masker från improviserade och märkesvaror perfekt. Läs mer om effektiva hårväxtmaskar.

  recensioner

  hoppas

  Jag har använt henna länge, men med ålder började jag märka att det inte längre kunde klara sig helt med grått hår. Jag vet inte vad orsaken är, kanske har kompositionen blivit fel, och åldersrelaterade förändringar kan. Nu använder jag vanligt hårfärg, resultatet är bättre, även om håret inte var så lydigt. Jag bestämde mig för att byta procedurer för att inte skada mitt hår för mycket. Måla efter henna tas bra, men många säger att det är möjligt att bli grön eller blå. Jag vill inte kontrollera rykten, så jag brukar vänta en månad, och först då använder jag färg.

  Victoria

  En gång var det ett nyfiken fall att applicera färg efter henna. Och allt visade sig nästan av misstag, jag glömde precis att jag hade försökt en ny mask baserad på färglös henna. Tja, det här håret är inte målat för starkt, men vid tipsen har blivit nästan blått. Min naturliga hårfärg är ljusbrun, vanligtvis som en blond blond. Jag var tvungen att använda nyans balm och låtsas som om den var avsedd. Nästa gång jag kommer att vara mer uppmärksam på sådana saker.

  Yana

  Jag målar med henna länge, växlar mellan den vanliga färgen och från olika företag, men inget övernaturligt har någonsin hänt. Jag kan fortfarande inte hitta en bekväm hårfärg för mig själv, så jag slutar inte att prova nya toner. Jag gillar att använda henna, eftersom håret är mer levande och det är inte märkbart att det målades, men det begränsade utbudet av färger passar inte, jag vill ha nya experiment.

  Iransk henna är ett naturligt och effektivt pigment för hår som har använts i århundraden. I öst har denna växt länge använts för kosmetiska ändamål, förutom den dekorativa effekten har den goda helande egenskaper. Den enda nackdelen med sådan färgning är oförmågan att använda konventionell färg efter henna. För att inte få ett oförutsägbart resultat och inte lysa med regnbågens färger är det bättre att vänta en viss tid, även om henna användes för terapeutiska ändamål. Det bästa sättet att skydda dig i sådana experiment beskrivs i informationen i vår artikel.

  Vi rekommenderar att du också läser mer om mänens hårfärg från grått hår.Nästa Artikel
Hårmaskor med vitaminer i ampuller - för tillväxt, glans och styrka!