Varför syns grönt hår och hur man tar bort det?


Ibland presenterar omfärgning obehagliga överraskningar, vilket tvingar dig att tänka på hur man tar bort den gröna nyansen av hår. För att rädda situationen kan professionella och folkliga lösningar för färgkorrigering. Och i framtiden var en sådan metamorfos med hårets huvud inte, du borde veta orsakerna till att blöda grönt i ditt hår.

Vid färgning med naturliga färgämnen ger Basma grön färg. För att få en naturlig mörk nyans blandas indigobladpulver nödvändigtvis med henna. Ur förhållandet mellan pigment i kompositionen beror på vad som kommer att vara kulkretsfärg: ljusbrun, kastanjebrun, brons eller svart. Gröna förekommer i fallet när de lyser den tidigare färgade basan eller hennahåret.

En liknande effekt kan uppstå efter applicering av kemisk färg. Ofta erhålls den gröna återflödet i honungens hår, röda och auburn nyanser repainted i ash tone. Ovanlig färg är resultatet av införandet av blått pigment (närvarande i någon grå färg) på den tidigare befintliga gula. En annan orsak till grönt hår är användningen av dålig kvalitetsklarare.

Ibland är den resulterande nyansen inte associerad med färgning. Håret i både färgade och naturliga blondiner kan bli grön med långvarig kontakt med klorerat eller havsvatten när det utsätts för solljus. I vissa fall ger toning-effekten ett sköljdekok av nät, frekvent applicering av masker med olivolja.

För att inte bli offer för ett färgämneexperiment är det bättre att överlåta en dramatisk förändring av hårets färg till en professionell. För att neutralisera oönskade nyanser av befälhavaren, lägg till som regel mikstonfärg. Till exempel undertrycker grönt rött korrektur. Men även erfarna frisörer tar sällan färg efter Henna och Basma, eftersom det är svårt att radera växtpigmentet utan att skada hårstrukturen.

Lime färgad efter målning gröna kan vara kosmetiska produkter - en tint balsamton "rosa pärla" eller ett speciellt schampo av den anti-gröna serien. Hjälp och återfärgning med röd färg. Du kan rädda håret med en grön nyans av klor, vilket ger dig den ursprungliga färgen, du kan:

· 6% läsklösning

· Aspirin (5 tabletter per liter vatten);

· Tomatpasta eller juice

· Vatten (250 ml) med citronsaft (50 ml).

Eventuella medel appliceras på vått hår och inkuberas i 15 minuter. Torka därefter håret med varmt vatten med hjälp av schampo. I framtiden, så att skadliga ämnen inte ackumuleras i håret, bör simma i poolen vara i en hatt. Om krullarna fortfarande blötläggs måste du, efter att ha badat, ta en dusch med klorschampo.

Så, den främsta orsaken till grönt hår - fel i färgning, som kan korrigeras med hjälp av den röda blandningen. Om det blonda håret är grönt från klor kommer alkaliska och syra lösningar att komma till räddningen.

Så här får du ut den gröna nyansen av håret efter färgning - de bästa recepten

De flesta tjejer gillar att genomföra experiment på deras utseende, som inte alltid slutar med den förväntade effekten. Hur tar man bort den gröna nyansen av håret efter färgning och ger tillbaka sin vackra och rena färg till håret?

Orsaker till grönska

Varför blir hårfärgen grön? Experter identifierar flera faktorer som leder till uppkomsten av detta allvarliga problem:

 • Hyppig lättnad - väteperoxid är närvarande i blekningskompositionerna, vilket negativt påverkar strukturen. Håren tunna i sådan utsträckning att det blir omöjligt att förutse deras reaktion på nästa ljussättning;
 • Färgning efter missfärgning - i detta fall ligger orsaken igen i peroxiden och reaktionen i vilken den kommer in i färgämnet. Om något går fel, istället för en vacker hårfärg får du en träsk. Detsamma gäller för klarläggning av krullningar efter färgningsförfarandet.
 • Verkan av klorerat vatten är en annan viktig nyans som aldrig bör glömmas bort. Blekning, i kontakt med peroxid, kan ge grön färg. Du kan få en sådan "överraskning" efter en dusch / bad och simma i poolen utan en speciell gummikåpa;
 • Kemisk våg + färgning. Inte alla kvinnor följer en enkel, men extremt viktig regel - du kan färga håret snarare än 2-3 veckor efter kemi och vice versa;
 • Användningen av färg utlöste;
 • Övergången från "blond" till "ashen";
 • Använd henna eller basma innan du målar med permanenta färger.
 • Upprepad färgning i blonda toner;
 • Sköljning av trådarna med avkok av nässla.

Tips! För att undvika problem, följ alla rekommendationer, använd endast högkvalitativa och beprövade kosmetika och alla experiment med uppträdande av uppförande endast i salonger av bra hantverkare.

Folkrättsmedel för att neutralisera den gröna nyansen

För att bli av med den gröna nyansen på håret, kan du säkert använda dessa naturläkemedel. Med hjälp kan du, om du inte tar bort grönarna helt, dämpa den åtminstone något.

Ett av de enklaste och mest effektiva recepten. Sammansättningen av tomatsaft innehåller aktiv syra - det är helt ofarligt för både trådar och hud, men det kan ta bort skuggan.

 1. Ta 2 tomater - deras mängd beror på hårets längd.
 2. Mala dem i en mixer eller pressa saften.
 3. Filtrera genom en sik för att ta bort benen och resterande skal.
 4. Mätta trådarna med juice.
 5. Tvätta av efter 20 minuter med varmt vatten utan schampo.
 6. Upprepa tills du får det förväntade resultatet.

För att rätta till situationen med grönt hår, använd gärna masker med citron. På grund av dess syra, kommer saften inte bara att avlägsna oönskad nyans utan också minska fettinnehållet i strängarna.

 1. Tvätta strängar med schampo - kan upprepas 2 gånger.
 2. Anslut 100 ml citronsaft (färskpressad) med 1 glas vatten.
 3. Applicera blandningen i håret.
 4. Lämna i 30 minuter.
 5. Skölj med varmt vatten.
 6. Upprepa proceduren efter några dagar.

Tips! För att uppnå en snabb effekt kan lösningen vara mer koncentrerad. Men kom ihåg, citronsaft har en stark torkningseffekt, så efter varje användning blir det nödvändigt att göra en mask (fuktgivande eller närande).

Efter färgning av håret i ljusbrun färg och utseendet av grönt i trådarna kan du använda olivolja. Det kommer att lösa det obehagliga problemet, och samtidigt stärka och fuktar håret.

 1. Varm 100-150 gram olivolja till 40-50 grader.
 2. Kyl det till en behaglig temperatur.
 3. God gnugga i strängarna.
 4. Vänta ungefär en timme.
 5. Tvätta håret utan sulfatschampo.
 6. Upprepa flera gånger i veckan.
 7. Kombinera 45 ml ättika med 350 ml varmt vatten.
 8. Mätta håret med denna blandning.
 9. Wrap den med en vanlig plastpåse och linda den med en handduk ovanpå.
 10. Nu sätta på hårtorken och värm huvudet i ca 7 minuter.
 11. Tvätta strängarna med rinnande vatten och applicera en balsam eller balsam.

För att avlägsna gröna från ditt hår, köp kvalitets äppelcidervinäger i butiken, vars koncentration är högst 9%. Detta verktyg har många användbara egenskaper och används ofta i hemmet kosmetologi.

Tips! Var noga med att välja äppelcidervinäger - det kan vara en fejk bland denna produkt. Det är obligatoriskt att läsa verktygets sammansättning - det ska inte innehålla obskilda komponenter. Utbyta inte äppeläger med bord i inget fall. Höga halter av denna produkt är fyllda med brännskador.

Vanlig soda hjälper till att eliminera den gröna tonen som uppstod efter misslyckad målning eller som ett resultat av exponering för klor.

 1. Späd 1 msk. l. läsk i 200 ml varmt vatten.
 2. Mätta strängerna med en blandning.
 3. Vänta 20 minuter.
 4. Skölj med rinnande vatten.

Det är viktigt! Soda är samma alkali, så efter att ha använt det kan håret bli torrt och sprött. För att undvika dessa problem, se till att mjuka strängarna med serum, olja, mask eller balsam.

Tips som hjälper dig att bli av med den gröna nyansen på ditt hår efter färgning:

Inte säker på hur man tar bort den gröna nyansen från håret efter färgning? Försök att göra en acetylsalicylsyrabaserad mask! Kanske är detta ett av de mest effektiva sätten.

 1. Krossa 4 aspirintabletter i ett jämnt pulver.
 2. Fyll det med varmt vatten - tillräckligt 200 gram.
 3. Mätta trådarna med denna lösning.
 4. Vänta 20 minuter och skölj sedan.

Tips! Denna lösning gäller även surt, så glöm inte att mjuka håret med en balsam.

Det finns ett annat recept baserat på aspirin och grapefruktjuice:

 1. Expandera 4 aspirintabletter.
 2. Häll detta pulver 270 gr. vatten.
 3. Mala i en blender 1 grapefrukt.
 4. Anslut alla komponenter.
 5. Applicera en aspirin-grapefruktmask på torra trådar.
 6. Isolera huvudet med ett lock.
 7. Tvätta av efter 20 minuter.
 8. Om nödvändigt, upprepa proceduren efter 4 timmar.

Hur målar man över den gröna nyansen av hår?

Vilken färg att måla över grönt hår? Det kan skuggas med en nyans balsam med en snedställd in i en violett, rosa eller röd skala, som inte innehåller väteperoxid! Applicera det för denna instruktion:

 1. Blanda tonic med schampo (1: 1).
 2. Applicera denna massa på huvudet.
 3. Lämna i 5 minuter.
 4. Skölj med rinnande vatten.
 5. Späd i 1 liter varmt vatten 50 gr. tonic och sköljsträngar.

Upprepa denna procedur bör vara minst 3-4 gånger i veckan.

Det är viktigt! Beslutar att använda en nyans balm, för en vecka, glömma färg och styling av håret. Ge henne en paus och återställ strukturen.

Bästa hjälp att måla över de gröna nyanssträngarna betyder följande märken:

 • Estel Love Nuance Pearl 10/65 är en tintsalm som är i stor efterfrågan bland både proffs och konsumenter. Innehåller naturliga oljor, keratin, eteriska oljor och flytande protein. Eliminerar oönskade färger och förbättrar skadat hårs tillstånd
 • "Cutrin Anti-Green" är ett speciellt schampo för att tvätta hårfärgämnen, klorrester, koppar och grön nyans. Perfekt för dem vars hår har blivit grönt efter kontakt med klorerat vatten;
 • "Rokolor Pink Pearl" är en effektiv tintsalm som har en ganska rik färg. Det är av den anledningen att det inte alltid är möjligt att gissa resultatet av den slutliga färgen. För att inte fångas, utför ett tunt strängprov som är lätt att gömma. Om skuggan är för ljus, blanda toniken med vatten (proportionerna ska vara lika).

förebyggande

Nu vet du hur du ska bli av med grönt hår efter färgning. Det är bara för att ta reda på hur man förhindrar sitt utseende i framtiden. För att göra detta, läs dessa enkla men effektiva rekommendationer.

Tips 1. Om du bestämmer dig för att gå från en färgad blondin till din naturliga nyans (ask eller ljusbrun), håll dig till huvudregeln hos färghjulet - tillsätt en liten mängd röda mixtoner till färgkompositionen (10% av den totala massan).

Tips 2. Använd inte blåa pigment för att måla gröna.

Tips 3. Efter kontakt med klor, skölj alltid håret med rent vatten.

Tips 4. Använd regelbundet tintbalsam inte bara för korrigering utan också för att behålla en ren färg.

Tips 5. Använd endast professionell kosmetika från pålitliga tillverkare.

Tips 6. Försum inte med instruktionerna för ett visst verktyg.

Tips 7. Begränsa användningen av en hårtork och strykning - exponering för blekta trådar med höga temperaturer kan också orsaka gröna. Om du inte kan utan hår hårtork, välj kylflödet för luftflödet och applicera ett termiskt skydd mot håret.

Tips 8. De första 3 dagarna efter färgning med permanent färg bör inte tvätta håret med schampo.

Tips 9. För 7 dagar efter exponering för färgämnet, undvik att få klorerat eller rostfritt vatten på håret.

Tips 10. Drick en kurs av vitaminer - Grupp B eller E. Upprepa två gånger om året.

Se även: Hur man målar om från grön till pärlablond (video)

Hur man tar bort den gröna nyansen efter färgning av håret: orsaker och sätt att eliminera

Oberoende färgning eller färgning av en oerfaren mästare kan leda till utseendet på en oplanerad nyans på håret. Är det möjligt att snabbt ta bort den gröna nyansen efter färgning? Är det nu nödvändigt att skära allt?

Varför visas en grön nyans?

Den främsta och vanligaste orsaken är den olyckliga kombinationen av gammal och ny färg. När du blandar gult och blått blir du alltid grön.

Och om det apelsingula pigmentet möts med ett lila-blått pigment, till exempel när man ommålar håret från mörkröd till asblond, så kan man verkligen få en "växtbaserad" nyans på strängarna.

En annan möjlig orsak är användningen av expired och lågkvalitativa hårfärger. Att köpa billiga produkter blir ibland problem. Vid tillverkning av billiga färger kan initialt felaktigt göra färgkombinationer. Och den riktiga slutliga färgen kommer att skilja sig avsevärt från vad som presenteras på annonseringsfotoet.

Naturliga färgämnen, såsom basma och henna, när de används före eller efter förtydligande, orsakar också ibland en grön nyans. Naturliga färger på toppen av det, de är ganska mycket ätit i håret. Därför måste du vara särskilt försiktig med henna eller basma.

Observera att inte bara naturliga färgämnen, men vanligt vatten med blekmedel kan leda till att håret grönas om klor reagerar med kemiskt färgämne.

Kosmetika för att neutralisera den gröna nyansen

På den fria marknaden nu, utan problem, kan du hitta specialverktyg för att bli av med den "gröna" efter en misslyckad färgning. Låt oss som exempel nämna flera sådana medel från olika märken.

Anti-Grönt

Professionellt schampo av snabb och djup handling, som avlägsnar partiklar av koppar, järn och klor från hårets inre struktur.

Estel kärleksnyans

Ett annat bra verktyg är Estel Love Nuance. Detta är en tonic som innehåller ett keratinkomplex som hjälper till att återställa hårets hälsa. Den trevliga pärlskuggan kan dölja "greenerna" på strängarna med ett starkt rött pigment. Dessutom skapas en liten konditioneringseffekt, vilket gör frisyren mer silkeslen.

Rosa pärla

Rosa pärla - tonic från märket RoColor. Färgen på denna tonic kännetecknas av en speciell mättnad. Och innan du genomför en full toning gör det inte ont för att utföra testet på en separat sträng. Om färgen är ljusare än väntat, är det möjligt att späda det med vatten baserat på ett ett-till-ett-förhållande.

Folkmekanismer

Inte alltid till hands finns det en professionell smink för att lösa hårproblem. Alternativt kan du använda enkla men effektiva folkläkemedel som hjälper till att eliminera den gröna nyansen.

Tomatjuice

Det är nödvändigt att hälla tomatsaft i ett vanligt 200 gram glas och tillsätt lite vatten där (högst en tredjedel). Sedan ska blandningen fördelas i strängar och vänta 10-20 minuter. Därefter måste du tvätta håret - gröna efter att det ska försvinna. Det rekommenderas att endast använda naturlig juice - om du vill kan du laga det själv.

Äppelcidervinäger

Det är nödvändigt att tillsätta 2 matskedar vinäger till glaset. Då måste du applicera denna lösning på håret och vänta ca 15 minuter. Låt oss göra en reservation att andra typer av ättika inte kan användas, bara äpple kommer att göra!

aspirin

Det kan köpas till ett fyndpris på ett apotek ("acetylsalicylsyra" kan skrivas på paketet, men det är samma sak). Beroende på hårets längd behöver du 2 till 4 tabletter. De måste krossas noggrant och spädas ut i ett glas med varmt vatten. Vätskan bör försiktigt hällas över håret så att de fuktas. Efter 15 minuter kan lösningen tvättas bort. Omedelbart efter detta förfarande rekommenderas att använda en shampoo-balsam eller en återställningsmaske - detta kommer att bidra till att undvika eventuella negativa konsekvenser.

Citronsaft

Ungefär 50-100 gram citronsaft (naturligtvis naturligt) späds ut i ett mätglas, appliceras på hårbotten i 15 minuter och tvättas sedan av. Mycket enkelt, men bevisat och pålitligt sätt.

Appliceringssättet är ungefär detsamma som i fallet med aspirin. En matsked av natron behöver lösas i ett glas varmt vatten, sätta på håret och sköljs sedan efter samma 15 minuter.

Olivolja

Det är nödvändigt att ta ca 150 gram olja och varma till 40-50 grader Celsius. När det kyls ner för en behaglig temperatur måste den försiktigt gnidas in i strängarna. Efter en timmes väntan måste du tvätta håret med schampo (i kompositionen bör det under inga omständigheter vara sulfat). Denna procedur kan upprepas flera gånger i veckan tills fullständig försvinnande av grönska. Olivolja kan ha flera fördelaktiga effekter på en gång - det hjälper inte bara att bli av med grönska, men samtidigt kommer det att återfuktas och stärka ditt hår.

Var uppmärksam! Om din hårbotten är känslig, är det endast nödvändigt att använda folkmjukmedel efter att ha utfört ett allergiskt reaktionstest.

Funktionerna bryr sig efter färgning

För att inte möta problemet med grön nyans, är det viktigt att inte bara hitta rätt smink, utan också att sköta om ditt hår:

 1. Hår som har färgats kan inte kamma omedelbart efter att huvudet har tvättats. Detta leder till stympade ändar och skador på hårstrukturen.
 2. Experter rekommenderar inte att du använder en hårtork för torkning av färgat hår och krullningstänger. Uppvärmd luft har en negativ effekt på skadat hår - det splittrar ännu mer, och dess glödlampor försvagas. Som ett resultat kommer frisyren att se osjobbig ut. En ny färgning av försvagade och skadade lockar kan vara orsaken till deras förlust. Så här räker du håret utan att stryka, hittar du på vår hemsida.
 3. Inom 7 dagar efter färgning bör kontakt med klorerat vatten undvikas. Och när du går till poolen bör du alltid bära en speciell hatt.
 4. Även kranvatten kan vara farligt för färgat hår. Dess egenskaper lämnar ofta mycket att önska. Och låt oss säga att rostigt vatten kan ge en ny, onödig nyans till de klarade strängarna. Därför bör du bara använda kokt eller filtrerat vatten för att tvätta hårblondiner.

Det är viktigt! För färgat hår förlorar inte färg, förblev glänsande och silkeslen, det är lämpligt att använda ytterligare kosmetiska produkter som bibehåller basfärgen och inte skadar hårets struktur. Vi talar om speciellt tonfettskum, schampo, balm, etc.

Så vad ska du göra om du har en grön nyans? Naturligtvis är det inte nödvändigt i sådana fall omedelbart rusar till frisören för att göra en kort hårklippning. Det finns många billiga verktyg och folkrecept som hjälper till att bli av med "gröna" utan allvarliga förluster.

Det viktigaste är att handla noga - för att inte panik och inte försöka allt i godtyckliga kombinationer, kan ett sådant tillvägagångssätt bara förvärra situationen.

Det är viktigt att veta om hårfärgning:

Så här tar du bort den gröna nyansen från håret: praktiska rekommendationer

Varje tjej vill se vacker ut. Och inte den sista rollen i att skapa bilden spelas av strängarnas färg. Du måste hålla med om du väljer någon originalfärg till botten, till exempel röd, borde du inte ha på sig en klänning.

Och det vore bra om de extrema färgerna endast erhölls på begäran av tjejerna. Men tyvärr, ibland vid färgning uppför sig kompositionen ganska oförutsägbar och som ett resultat, istället för en vacker krullkrets, kan något med en grön tändning visa sig.

Oftast uppstår sådana problem vid färgning av ljusa krökningar, såväl som vid användning av lågkvalitativ färg. Som ett resultat är utseendet katastrofalt felaktigt. Och idag ska vi prata om hur man förhindrar uppkomsten av en sådan intressant färg och vad man ska göra om detta problem redan har ställts.

Grön nyans av hår efter färgning av hår: hur man undviker det

Och innan vi börjar berätta vad du ska göra i det fall då dina lockar redan har fått en smaragd ton, låt oss se varför ett liknande problem kan uppstå:

 • för ofta förtydligande. Kom ihåg att när blekning är vanligast används väteperoxid. Och om du missbrukar denna procedur för mycket, då blir slutligen stavarna tunna. I det här fallet är det omöjligt att förutsäga hårets reaktion till nästa användning av peroxid. Och förvärvet av en smaragd ton kan vara en av de sannolika scenarierna;
 • färgning efter ljusning. Återigen, om du använder väteperoxid för förtydligande, kan resultatet av efterföljande applicering av färg inte vara en vacker färg, utan en färgfärgton. Samma sak kan hända om du bestämmer dig för att lätta krullarna efter färgning.
 • klorerat vatten. Var uppmärksam på det faktum att om du ständigt lyser upp trådarna, så kan en grön nyans visas om du besöker poolen där vattnet är blekmedel. Peroxid kan börja interagera med blekmedel och resultatet är osannolikt att vara original;
 • perm. Kom ihåg att efter ett sådant förfarande kan du måla lockar inte tidigare än i två till tre veckor. Eftersom krullarna efter curling blir mycket tunna och det är omöjligt att förutsäga deras reaktion på färgning.

I allmänhet, för att undvika utseendet på en liknande färg av trådarna rekommenderar vi att du bara experimenterar med ditt utseende i en bra skönhetssalong, där mästarna vet vad som kan hända genom att blanda en eller annan färg. Och även kunna stoppa problemet, även om det uppstår.

Dessutom, om du går till poolen, var noga med att använda en speciell skyddslock som hjälper dig att inte bara förhindra utseendet av en grön nyans av hår, men skyddar också dina krullar från den negativa effekten av blekmedel. Och nu låt oss prata om hur man ska bli av med den gröna nyansen av lockar hemma.

Hur man tar bort den gröna nyansen från håret

I allmänhet finns det flera sätt att bli av med den gröna tonen efter att ha färgat hår. Naturligtvis kan du använda folkmedicinska lösningar. Naturligtvis finns det ingen garanti, men ett eller annat recept hjälper de flesta. Tja, om du inte vill ta risker och experimentera hemma kan du gå till salongen. I själva verket är det i professionella hantverkarnas arsenal alltid särskilda tvättar som är idealiska för sådana fall.

Men om du inte har tid att besöka salongen, och du måste bli av med den motsatta tonen just nu, kommer vi nu att berätta om vilka folkmedel du kan använda för att avlägsna hårets gröna eller grå nyans efter färgning.

Grågröna nyanser: hur blir du av med den

Var uppmärksam på att innan du använder något av de hemmetoder som vi har presenterat borde du definitivt testa för allergier. Det ska göras enligt följande: Lägg bara en liten mängd på huden nära handleden eller på armbågens insida. Tvätta av produkten efter tio minuter. Om det inte uppstår någon irritation på denna plats inom två eller tre timmar, betyder det att du säkert kan använda en liknande åtgärd för att ta bort en misslyckad krullning.

Och det första verktyget som du kan använda för att bli av med den här nyansen är den vanliga tomatsaften. Det visar sig att det har en viss syra, vilket helt eliminerar den grå eller gröna tonen på trådarna. Applicera tomatjuice ska vara enligt följande: Ta ett glas juice och applicera det jämnt på locken längs hela längden. Och efter ca fem minuter, tvätta av juice med vanligt varmt vatten.

Du kan också tvätta av den gröna tonen med hjälp av den vanligaste "Aspirin" För att göra detta måste du lösa upp tre tabletter "Aspirin" och i ett glas varmt vatten. Den resulterande blandningen bör sköljas hår. Blandningen lämnas på håret i ungefär femton minuter. Tvätta sedan av med varmt vatten.

Citronsaft är också oumbärlig för att tvätta den gröna spetsen från håret. För att göra en produkt som inte bara kan spara dig från en grön ton, utan också ta hand om ditt hår, måste du späda citronsaft med vatten. Andelen bör vara ungefär en till två. Håret fuktas med den resulterande lösningen och lämnar i tio minuter. Tvätta sedan mitt huvud som vanligt.

Varning! Om du efter första gången inte märkte att den gröna färgen försvann, kan du upprepa denna procedur samtidigt som du ökar mängden citronsaft. Och kom ihåg att om det inte finns något resultat efter andra gången, bör du inte experimentera längre. Bara gå till en skönhetssalong. Och där kommer ditt problem att hanteras av proffs.

Även i sådana fall kan du använda vanlig sodavatten. För att göra detta måste du röra en matsked läsk i ett glas varmt vatten. Då måste du skölja håret med den resulterande lösningen och lämna den på håret i ungefär tio minuter. Efter det, mitt huvud som vanligt.

Grönt hårskugga: hur man målar det

Om du inte har några hemmetoder, kan du försöka måla över den gröna tonen med hjälp av nyanser av balsamer.

Var uppmärksam på att du behöver använda tonalbalsam som inte anges i anvisningarna.

Du måste lägga en liten mängd färgämnen i schamponet och tvätta huvudet med det. Börja med att göra en liknande procedur, det är värt att komma ihåg att du måste tvätta håret ungefär tre till fyra gånger.

Och en sak: Om du bestämmer dig för att måla en grön nyans med hjälp av balm, rekommenderar vi dig inte att använda verktyg för färgning och styling i en vecka efter liknande försök på lockar. När allt kommer efter håret kommer håret att skadas och du måste ge det dags att återhämta sig.

Som du kan se är det möjligt att bli av med grått eller grönt hår. Men det skulle vara bättre om en sådan nyans du aldrig ser ut.

Därför rekommenderar vi att du noga väljer ett färgämne, inte simma i poolen utan en speciell gummikåpa och allt går bra med dig! Lycka till!

Hur bli av med grönt hår?

Det är känt att utseende av mjäll, torrhet, håravfall - orsakar inre fel i kroppen eller felaktig vård av hår. I det här fallet försöker tjejerna att lösa problemet: gå till frisören eller byta det naturliga pigmentet genom att färga hemma. Resultatet av felaktiga åtgärder kan vara oförutsägbar: ljusgrön hårfärg visas.

Grönt hår: orsaker till oönskade skuggar

Överraskning är det mest slående vapnet av den "obehagliga tingen". Efter utseendet av "grönska" på hårets huvud faller flickorna i depression, avbryter möten eller lånar pengar för dyra salonger och löper för att lösa problemet.

Rusa inte.

För att lösa problemet måste du ta reda på grunden till utseendet på en "grön gräsmatta" i ditt hår. Om du identifierar källan kan du snabbt lösa problemet hemma.

Grön hårfärg riskfaktorer:

 • Upprepad färgning i ljusa färger
 • Förändringen av tonen "blond" till "ashy"
 • Använd innan du målar iranska henna, basmy
 • Sköljning av hår med njurinfusion
 • Användning av kemiska färgämnen med utgångspunkt
 • Inverkan på håret av aktivt klor när man badar på offentliga platser (simbassänger, bastur)

Alla kan köpa en grön nyans av hår: män, kvinnor, blondiner, brunetter, brunhåriga människor. Den smutsiga faktorn är ögonblicket av utseende, vilket kan inträffa ett par dagar efter färgning med kemiskt pigment.

Orsaken till problemet kan vara frekvent missfärgning. Torka livlösa krökningar före nästa exponering för färg bör noggrant "näring" med B-vitaminer.

Det är ett misstag att tro att den gröna nyansen av håret bara kan visas bland representanterna för hemmaxplosionen.

"Greening" är möjligt i en prestigefylld skönhetssalong. Här är huvudfaktorn frisörens professionalism.

Befälhavaren måste känna till hårfärgstekniken, principerna för blandningsfärger.

Vad händer i håret när man färgar

Eumelanin och pheomelanin - de viktigaste pigmentkomponenterna som bestämmer den ursprungliga naturliga nyansen av hår. När färgning av en kemisk färg förstör skyddsbarriären, ersätts naturliga pigment med konstgjorda komponenter.

Denna reaktion uppstår inte när färgning krullar tonic. När det exponeras är hårstrukturen inte skadad.

När färgas i ljusare färger uppträder en kemisk reaktion i vilken det naturliga pigmentet eller kvarvarande pigmenten från föregående färgämne interagerar med de aktiva kemikalierna i det valda färgämnet.

Alla kemiska färgämnen, innan färgfärgen (svart, kastanj och blond) införs i hårkonstruktionen, missfärgar först de ursprungliga pigmenten av trådarna. Mörkt hår vid färgning är inte alltid första gången som är mottaglig för fullständig förstöring av det naturliga pigmentet. Vid blekning bete sig pheomelanin "aggressivt" i förhållande till ljusfärgen. Resultatet är en guldfärgad nyans. Att det kan bidra till bildandet av grönt på strängarna när de interagerar med andra nyanser.

Ljuskronor är inte första gången. För fullständig förstöring av det mörka pigmentet krävs upprepad förtydligande med kemiska färger. Många professionella färgämnen för att påskynda processen innehåller "neutralisatorer av naturligt pigment". För den tredje nivån (brun, röd) är neutraliseraren baserad på det gröna spektrat. För den sjätte nivån (röd, orange) - neutraliseraren är baserad på det blå spektret. Som ett resultat av ommålning från ljus till "koppar" färger blandas två färgspektra: gul och blå. Resultatet är en grön hårfärg.

Hur förhindrar du problemet?

För att undvika utseende av grönt hår, måste du ordentligt ta hand om färgat hår. Vad betyder den rätta vården?

 1. När du besöker offentliga platser avsedda att simma (simbassänger, bastur), täck ditt huvud med ett skyddande lock som förhindrar att klorerat vatten faller på färgat hår. I avsaknad av huvudbonader, skölj omedelbart håret under en ren vattenkälla.
 2. För att repaintera den ursprungliga röda hårfärgen måste du först måla krullarna i röd ton.
 3. Röd "mikston" - verktyget är utformat för att eliminera den gröna färgen. Används vid blandning av flera toner.

Nyanser av att ta bort den gröna nyansen

Många tror att det är svårt att ta bort träsken utan att skada håret. Det finns flera sätt att ta bort "grönt". Om lösningen på problemet med extrem skugga uppstår hemma måste du testa för allergier innan du börjar förfarandet.

För att göra detta, använd verktyget ska appliceras på innerytan av underarm, närmare handleden och vänta ett par timmar. Om huden inte visas röd kan verktyget användas.

För att effektivt förstöra den gröna nyansen måste du komma ihåg några av nyanserna av manipulationen:

 • På håret bör inte förbli kosmetiska produkter som används i hår styling.
 • Efter proceduren, torka inte locken i tre dagar.
 • I slutet av processen för att använda vitaminmasker, balm, mousses.

Det finns två typer av aktiviteter för avlägsnande av grön från håret: med hjälp av kosmetika och folkmedicin.

Hur blir du snabbt av den gröna färgen hemma?

Enkla recept

 1. Acetylsalicylsyra

Aspirin är ett effektivt sätt att få ett snabbt resultat i att ta bort den gröna nyansen av hår. Ingredienser: vatten - 250 ml, acetylsalicylsyra - 3 delar

 • Tabletter krossas på en hård yta.
 • Pulvret placeras i ett glas vatten (vattentemperaturen är 30 0 - 40 0 ​​С).
 • Rör om lösningen noga tills den är jämn.
 • Applicera på problemet strängar eller helt på hela ytan av håret. Lösningens exponeringstid: 15 minuter.
 • Skölj håret med kokt vatten utan att använda tvättmedel.
 1. Färskt tomatjuice

I sammansättningen av grönsaksjuice förutom användbara näringsämnen finns det sura föreningar som kan neutralisera den oönskade nyansen medan de inte ändrar huvudhårfärgen.

För förfarandet behöver två tomater. Beroende på längden på strängarna kan antalet grönsaker ökas. Kram ut saften eller gör en mush med en mixer, borsta dem med lockar. Tjugo minuter senare, skölja av kompositionen utan schampo och andra tvättmedel. Kommer att kräva upprepad tvätt av håret.

 1. Citronlösning

I kosmetologi är citrus känd för sin vitare effekt. I ett problem med en oönskad skugga på huvudet av citroner händer på två sätt. Ingredienser: vatten - 110 ml, nypressad citronsaft - 140 ml.

 • Juice och vatten blandas i en glasbehållare.
 • Lösningen tillämpas på problemområdet. Exponeringstiden är 30 minuter.
 • Om effekten inte uppfyller, upprepa proceduren, tillsätt ytterligare 50 ml citronsaft till lösningen.
 • Använd shampoo, balm, masker efter citronlösning rekommenderas inte.
 1. Soda lösning

Professionella mästare rekommenderar att man använder bakpulver inte bara i matlagning utan även i kosmetologi. Till exempel, för att ta bort den gröna nyansen från håret. Ingredienser: vatten - 200 ml, läsk - 30 g

 • Applicera blandningen på krullar.
 • Skölj strängarna flera gånger med rent vatten efter 25 minuter.

Varning: Soda fungerar som irriterande på huden och kan orsaka allergisk reaktion. Före användning måste du testa för allergier.

För förfarandet användes olja från olivoljan.

 • Före användning ska oljan bringas till en temperatur av 40 ° C - 50 ° C. För att göra detta placeras lösningen i en termoväska och upphettas över låg värme till önskad temperatur.
 • Sedan kyls olivoljan till rumstemperatur och gnids i strängarna hela veckan flera gånger. Kosmetologer anser att detta verktyg är det mest effektiva och skonsamma.

Kosmetisk kemi mot träskfärgad hår

När det inte finns någon tid att förbereda hemlagade recept kan kvinnor vända sig till problemet med att söka hjälp från en professionell kosmetisk linje för att bekämpa grönt hår. Om alla folkrättsmedel i kampen för den önskade nyansen försökas, återstår det att använda färgschampon och tonics. För att måla över träskens hårfärg behöver du:

 • Köp ett tonic eller annat färgschampo som inte innehåller väteperoxid. Tonikens färg ska innehålla ett rött eller rosa spektrum.
 • Innan färgläggningen spädas tonic med vanligt schampo i ett förhållande 1: 1.
 • Den resulterande färgämnesblandningen appliceras på huvudet, vänster för att helt suga på håret (3 - 5 min).
 • 50 ml tonisk utspädd i 1 liter vatten. Den resulterande lösningen sköljer håret efter shampooing.

Tonics och coloring kosmetika klarar inte alltid problemet med "träsk" hår. I det här fallet behöver du besöka salongen - frisören. Befälhavaren kommer att ge expertassistent snabbt och effektivt. Om en kvinnas hår skadas mycket efter färgning kommer mästaren att föreslå att man använder en speciell mask som inte bara tar bort den gröna nyansen, utan också mättar trådarna med vitaminer och mineraler. Masken innehåller rött (koppar) pigment som kan neutralisera marshfärg.

Problemet med en grön nyans efter färgning gäller inte bara tjejer med ett rättvist hår. Marsh greener förekommer på mörka lockor.

Medel att kämpa för färg är lämpliga för båda kategorierna av det svagare könet.

För att förhindra att håret blir grönt: hur man använder stylingprodukter på rätt sätt

Målade lock kräver noggrann hantering och försiktig torkning efter shampooing. Alla verktyg som används för torkning och styling innebär användning av varmluft. Temperatureffekter på blekta krölor kan leda till en träskfärg. Vad händer om utan styling inte räcker?

Om strängarna är missfärgade och styling krävs med en hårtork, måste du använda funktionen "luftflödeskylning" som finns i alla moderna enheter.

Hårvård regler

Naturligt hår varje dag upplever en negativ belastning från exponering för ultravioletta strålar, kall vind, varm luft. Stressfulla situationer, hormonella störningar i kroppen kan också försvaga håret.

Det svagare könet strävar alltid efter skönhet. Glänsande friska krullar - ett tecken på en välskötta kvinna. För att förbli alltid attraktiva ändrar damerna sina frisyrer, hårfärg, utför experiment på hår, inte bara i salonger utan även hemma.

För att ytterligare eliminera utseendet på grönt hår, utöver det korrekta valet av färg, måste du kunna ordentligt ta hand om ditt hår. Vad ingår färgad hårvård?

 • Färgat hår kan inte kamma omedelbart efter att huvudet har tvättats. Detta leder till ett trasigt tips, skador på hårstrukturen.
 • Efter exponering för krullarna av kemisk färg rekommenderas det inte att tvätta huvudet med schampo i 72 timmar.
 • Du kan inte använda en torktumlare för att torka färgat hår, ett strykjärn för att räta lockiga krullar, tångar. Under inverkan av hetluft splittrar strukturen hos skadat hår ännu mer, blir den glödande enheten försvagad. Frisyren kommer att se slarvigt ut, och ytterligare färgning kan orsaka en stor mängd hår att falla ut.
 • Inom en vecka efter exponering för ett kemiskt färgämne bör klorvatten undvikas på håret. Under påverkan av klor på huvudfärgen kan det förekomma gröna eller blå nyanser av hår.

För att färgat hår ska förbli ljust och glänsande under lång tid, är det nödvändigt att inkludera kosmetika som stöder huvudfärgen i huvudvården. För dessa ändamål har forskare utvecklat unika produkter, vars användning inte påverkar hårets struktur: tonade schampon, balsam, skum.

En viktig faktor för att utesluta utseendet på de färgade hårets oönskade nyanser är rinnande vatten från kranen. Vattenkvaliteten idag lämnar mycket att önska. Blondiner måste tvätta löst krullar med rent vatten med ett filter eller koka det i förväg. Rostigt vatten kan ge nyans till ljussträngar.

Hårets hälsa bör övervakas inte bara utanför. Det rekommenderas att ta en kurs av vitaminer i grupp "E" och "B" två gånger om året.

Hur man tar bort gröna från hår efter färgning

Så det visar sig att inte alltid förväntningen av färgning sammanfaller med verkligheten. Anledningen till detta är masterens oförmåga, oförmågan att arbeta med färghjulet eller, oftare, kärleken till hemfärgsexperiment. Till exempel, om håret initialt har ett gult pigment, då man applicerar färg med ett blått pigment kan man få smutsiga gröna trådar. Varför händer detta? Hur förhindrar du en incident? Låt oss räkna ut det!

Varför syns grönt hår?

Frisörer-färgämnen särskiljer 9 av de vanligaste orsakerna till utseendet på den gröna färgen på håret:

 1. Upprepade förtydliganden med en aggressiv oxygent. De flesta hårförtydligande produkter innehåller väteperoxid, vilket har en negativ inverkan på håraxelns struktur, lyfter vågorna som håller pigmentet. Som ett resultat av upprepade missfärgningar blir håret mycket tunt och förutspår hur den nya färgen kommer att falla är nästan omöjlig.
 2. Måla färgen omedelbart efter blekning - orsaken till den gröna färgen ligger igen i väteperoxiden. Efter förtydligande förblir substanser av ämnet kvar på håret och, att reagera med det nya färgämnet, kan ge en smutsig grön färg.
 1. Simning i klorerat vatten. Kommer ut ur duschen eller poolen, förväntar sig den blonda skönheten inte att se gröna lockar i spegeln alls. Orsaken är klor i vatten. För att förhindra detta - behöver du få en särskild duschlock.
 2. Färgning omedelbart efter perm. Grön färg är resultatet av en kombination av kemiska medel och medel för permanent och permanent färgämne. Detta kan lätt undvikas om du väntar 2-3 veckor efter curling innan du färgar.
 3. Användningen av expired färgämne - över tiden förlorar färgerna sina egenskaper och oxiderar.
 4. En skarp övergång från varm blond till ash. Färgen för den första innehåller gul pigment, och för den andra - blå, vilket enligt färglagarna i kombination ger grön.
 5. Använd henna eller basma innan du målar. Persistenta färgämnen av naturligt ursprung hålls på håret mycket hårt och sällan utsätts för kvalitativ repainting.
 6. Sköljning av hår med avkok av nässla. Detta recept användes av våra mormor för att stärka krökorna. Det är bara det fungerar bara på ommålat eller mörkt hår. På blondet kan ett sådant verktyg lämna grönaktiga fläckar.
 7. Lightening mörkt på hårets natur, följt av tonning i ashy blond. Hår, naturligt svart eller mörkt brunt, har mer gul pigment än blont. Vid applicering av ash färgämne till blekt hår kan en träsk färg erhållas.

Vad händer i håret när man färgar?

Enligt sin struktur är håret tre skikt. För att förstå vad som händer med det när du färgar, måste du bekanta dig med varje lager mer detaljerat:

 • Medulla (hårkärna) - mjuk och svampig substans.
 • Cortex är ett hårt skal som täcker medulla.
 • Kutiklet är hårets yttre del, som består av keratinvågor som överlappar varandra. Om håret är hälsosamt - passar nagelbandet snyggt mot håraxeln.

Den kemiska färgämnen lyfter hårvågorna och skadar sålunda nagelbandet. Färgämnena penetrerar håret och ersätter eller kompletterar det befintliga pigmentet.

Hur förhindrar du problemet?

Att förebygga gröna i ditt hår är mycket lättare än att bli av med det. Om ditt hår är måttat i svala nyanser av blond, följ sedan dessa regler:

 • Tvätta huvudet omedelbart efter att ha simat i en pool av klorerat vatten. Detta är nödvändigt för att bli av med kemiska rester. Om du inte har möjlighet att gå till duschen direkt efter simning - ta en flaska rent vatten och skölj håret.
 • Om dina lockar är målade bruna eller röda - gå först till nyanser av rött, och först därefter gradvis gå till ashy.
 • Om du är bekant med reglerna för att blanda nyanser, lägg till lite röd mixton till önskad nyans.
 • Om du bara planerar att flytta från varma nyanser av blond till kall - fråga om hjälp från en professionell färgist.

Hur tar man bort den gröna nyansen av hår?

Om du förhindrar att grönt i håret inte fungerade, bör du försöka blockera det. Det finns 2 alternativ! Använd en av dem!

Använd tonad schampo eller tonic

Tint shampoo-neutralisator eller tonic med en bias i nyanser av lila eller rött hjälper till att snabbt lösa problemet om det inte finns någon tid eller önskan att gå till salongen.

 • Schampo. Tvätta håret med schampo också, som du gör med din vanliga behandling. Försök att tvätta trådarna ordentligt. Blås torrt hår. Den gröna färgen ska försvinna eller lysa några toner. Byt standard shampoo med en neutraliserare för tiden tills du uppnår önskat resultat.
 • Tonic. Den gröna färgen kan blockeras med en tintsalm med ett lila, rosa eller rött pigment. Verktyget måste skiftas i lika stora delar med schampo eller utspädd i vatten (beroende på den ursprungliga hårfärgen och svårighetsgraden av problemet).

Gå till frisörsalongen

Om du inte längre vill experimentera hemma - fråga om hjälp i salongen till en professionell färgist. Det här är det mest korrekta beslutet om du inte har någon aning om hur man ska arbeta med färghjulet och du måste brådskande ta håret i ordning.

Mästarna använder oftast speciella professionella balmsneutralisatorer med ett rött pigment, som förutom att korrigera färgen, näring och fuktar håret.

Kosmetika för att neutralisera den gröna nyansen

Du kan bli av med oönskade gröna på ditt hår med hjälp av produkter från en professionell kosmetikaffär. Den största efterfrågan och popularitet hos kunderna är följande produkter:

Anti-Grönt

Professionellt verktyg för djup rengöring av håraxeln från partiklar av klor, järn och koppar, ansvarig för manifestationen av oönskade gröna pigment.

Estel kärleksnyans

Shade balsam, vars sammansättning är berikad med keratinkomplex. Omsluter varje hår, det skapar en skyddande film, vilket gör krullarna mjukare och smidigare.

Rosa Pearl Tonic

Skugga balsam med ett uttalat pastellfärgat pigment, som ofta används av tjejer som vill få ett bomullsfärgat hårhår. Att neutralisera det gröna rekommenderas att späda ut i stora mängder vatten.

Är det möjligt att snabbt och effektivt bli av med grönt hemma?

Vad gör man om det inte finns några färgomvandlare i närmaste kosmetiska butiker, men du vill inte ändra utseendet och byta färger drastiskt? Du kan använda de populära recepten! Allt du behöver hittar du säkert i kylskåp eller första hjälpen kit.

Acetylsalicylsyra

Känner till alla aspirintabletter, inte bara lindrar smärta och värme, men har också en liten ljus- och neutraliserande effekt på håret. För att förbereda lösningen behöver du:

 • Aspirin - 3 tabletter;
 • Glas varmt vatten;

Squash pillerna i ett glas och fyll det med varmt vatten. Blanda noga tills det är helt upplöst. Applicera på de gröna trådarna eller på hela huvudet. Vänta 15-20 minuter, skölj sedan med rinnande vatten utan att applicera schampo.

Tomatjuice (färskpressad)

Tomater innehåller syror som kan neutralisera den gröna färgen utan att ändra hårets grundton. För proceduren behöver du:

 • Tomater - 2-3 mogna, stora frukter (beroende på hårets längd, du kan ta mer eller mindre);
 • Blender eller rivare.

Krossa tomater i en homogen vassle. Sprid massan över håret och sätt på en plastlock. Lämna på i 20 minuter för exponering, skölj sedan med vatten utan att använda schampo.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger i 9% koncentration är perfekt för hemmet kosmetiska förfaranden.

För att förbereda lösningen behöver du:

 • Äppelcidervinäger - 2 msk. l;
 • Kokt vatten - 200 ml.

Torka ättikan i ett glas vatten, skölj sedan håret med en lösning. Låt i 10-15 minuter sköljas med vatten.

Citronsaft

Det här receptet används inte bara för att neutralisera den gröna färgen, utan också för att bli av med yellowness, liksom ljusklarering med 1-2 toner. Effekten kommer att vara särskilt märkbar på naturligt lätt hår.

Du behöver från 1 till 3 citronfrukter (beroende på hårets längd). Kram ut saften och passera den genom ostklaven för att skilja groparna och massan. Applicera den resulterande vätskan för att rengöra, torra håret och låt det torka helt. Skölj med vatten och applicera en fuktgivande mask.

Detta recept används också ofta för att neutralisera gröna, yellowness och hemljus.

 • Bakpulver - 10 teskedar;
 • Bordsalt - 1 tsk;
 • Varmt vatten - 200 ml.

Lös upp läsken och saltet i vatten och fördela blandningen över hela längden av håret. Om så önskas kan du försiktigt massera rötterna för att näring hårsäckarna. Lämna på i 10-15 minuter för exponering och skölj håret noggrant med vatten.

Olivolja

Oliveolja används ofta för att återfuka och närma sig dehydratiserat och försvagat hår, men denna växtbaserade läkemedel är helt olämplig för vård av färgat hår. Faktum är att olivolja tvättar bort det artificiella pigmentet, vilket är lämpligt för att neutralisera grönska. För att förbereda oljekonverteraren behöver du:

 • Olivolja - 1 kopp;
 • Citronsaft - 1 glas.

Blanda ingredienserna och fördela blandningen från rot till spets. För maximal effekt, värm huvudet med en hårtork eller naturligt solljus (till exempel står på en balkong eller vid fönstret). Låt blandningen stå i 2 timmar och skölj sedan med schampo.

Citronlösning

En mildare åtgärd än outspädd citronsaft. Lämplig för korrigering av mindre pigmentering. För att förbereda lösningen behöver du:

 • Citronsaft - 150 ml. Men också koncentratet framställt ur citronsyra kommer att närma sig.
 • Vatten - 100 ml.

Blanda vätskor och fördela över torrt hår. Lämna i en halvtimme för exponering, skölj sedan med vatten utan schampo.

Lösning med läsk

Lösningen i en lägre koncentration är lämplig för att neutralisera de små manifestationerna av grön på håret. För att förbereda behöver du:

 • Bakpulver - 1 matsked
 • Varmt vatten - 200 ml.

Sprid blandningen över torrt hår med en sprayflaska och låt den suga i 20 minuter. Efter håret har torkat något - tvätta blandningen med varmt rinnande vatten.

Medicinska oljepackar

De mest effektiva håroljorna är kladd, oliv och havtorn.

Du kan välja som en av oljorna och göra en blandning. För omslag, värm upp den önskade mängden olja i mikrovågsugn eller vattenbad till en temperatur på 40-50 grader. Sprid den varma oljan över håret, göm under plastlocket och linda en handduk. Lämna en timme för exponering och tvätta håret med schampo.

Funktionerna bryr sig efter färgning

När den oönskade skuggan är borttagen är det dags att tänka på hårets hälsa. Följande rekommendationer hjälper till att återställa ditt hälsosamma och attraktiva utseende till dina lockar:

 • Använd hårvårdsprodukter för klargjort och färgat hår - de är berikade med keratin och proteiner som hjälper till att återställa hårets axelstruktur och behåller det förvärvade färgpigmentet.
 • För ett tag, ge upp hårtork, strykning och curling. Lättnad, färgning och neutralisering av den gröna färgen är en allvarlig stress för hårbotten och håret. Ge dem tid att återhämta sig.
 • För ett tag avstå från färgning och färgning.

slutsats

Du bör inte falla i förtvivlan när du ser gröna lås på huvudet. Det här är naturligtvis en obehaglig, men inte alls hopplös situation. Kontakta salongen eller försök att lösa problemet själv! Marknaden för kosmetika erbjuder ett stort urval av produkter för detta ändamål! Dessutom kan du, om du vill, bli av med den obehagliga träskans nyans med hjälp av folkmedicinska lösningar!Nästa Artikel
Masker för hårväxt på natten