Användning av hellebore vatten för att avlägsna löss: instruktioner och recensioner


Av de många folkmedicinska lösningarna för löss är kemiskt vatten kanske en av de mest kända och effektiva. Men få människor tänker på vad detta läkemedel är, om spiralformigt vatten verkar på nits och hur säkert det är i allmänhet (till exempel för barn, för gravida kvinnor). I dessa och några andra intressanta frågor fortsätter vi och försöker räkna ut.

Så, kemerichnaya vatten, allmänt tillgängligt idag i apotek, är en blandning i lika stora proportioner av alkoholtinktur av hellebore Lobel (en känd medicinsk växt) och vatten. De viktigaste aktiva komponenterna i tinkturen av hellebore som används för att avlägsna löss är naturliga alkaloider, extraherade i tinktur från vegetabiliska råmaterial.

De alkaloider som utgör cemericn-vattnet är mycket giftiga för olika insekter, svampar, bakterier... och människor. Det är därför som kemiskt vatten visar sig vara ganska effektivt vid kontroll av löss, men samtidigt är det ganska farligt om det används felaktigt.

Chemerits Lobel kallas populärt en marionett eller en nys och är känd som en väldigt giftig växt. Alkaloider i saften av dess rot och stjälkar när de tas i stora mängder kan leda till döden. Även inandning av luft från damm av krossad rot leder till svår irritation i andningsorganen, hosta och nysning.

Effekt av helleborevatten på löss och nits

Chemerichnaya vatten har en förgiftningseffekt redan i enkel kontakt med de yttre chitinösa locken av löss. Närvaron av alkohol i lösningen bidrar till bättre vätning av parasiterna, läckage av läkemedlet i spiraklerna och gradvis penetration till insekts inre vävnader och organ. Resultatet av användningen av helleborevatten är den snabba döden hos nästan hela lösspopulationen, inklusive vuxna och larver i alla åldrar.

"Jag var tvungen att behandla barn för löss, och jag använde alltid bara kemiskt vatten. Jag känner inte igen några kemikalier - de är alla farliga och det är inte känt hur de kommer att påverka barnet. Och hellebore från löss är en beprövad metod i århundraden. Du applicerar det som en enkel alkohol, lägger ett paket på huvudet, tar av det på en halvtimme och tvättar allt borta - det är allt. Behöver bara kamma lus. Jag vet inte vilken nymodig schampo som kommer att ge samma resultat. Samtidigt hade ingen dotter eller son någonsin haft några irritationer eller allergier från det kolhydriska vattnet. Min son kom först med löss när han var ett och ett halvt år gammalt - även utan konsekvenser. "

Yana, Mineralnye Vody

Många tror att det kemiska vattnet dödar nits på grund av samma kontaktåtgärd: För det första tränger lösningen genom näts ytterhölje och slår sedan in det inre äggets inre innehåll. Men övning visar att även om det appliceras i det fulla överensstämmelse med instruktionerna, är det inte alltid möjligt att förstöra alla nits på huvudet (detta bekräftas också av människors åsikter).

Var därför förberedd för det faktum att även vid korrekt användning av kalcirvattnet från löss, för fullständig eliminering kan det vara nödvändigt att återprocessa cirka 1-2 veckor efter det första. Under denna tid kommer larverna att uppstå från de överlevande näten efter det första förfarandet, och de kommer att behöva förstöras genom upprepad behandling.

Användning av helleborevatten: Vi förstör löss på rätt sätt

Innan du tar bort löss med kaskat vatten måste du noggrant tvätta håret med ett enkelt schampo.

Därefter appliceras helleborevatten på håret och hårbotten med en bomullspinne. Det är viktigt att säkerställa att produkten appliceras på håret längs hela sin längd, annars finns det risk för att några av håret lämnas obearbetat.

Instruktioner för användning av helleborevatten mot löss rekommenderar att nacken, huden bakom öronen och templen behandlas speciellt noggrant.

"Att använda lakvatten för att ta bort löss är väldigt enkelt. För att göra detta behöver du bara fuktar bomullsulden med detta verktyg och smita håret och hårbotten tills allt blir blött. Sedan sätter vi på ett tyg och går i 40 minuter. Det här verktyget ger inga obehagliga känslor, även om en av mina vänner från en hellebore uppträdde på huvudet med röda fläckar som inte skadade eller kliar. Då är mitt huvud och allt. Jag tog huvudet av lus från mig själv och från mina två barn. Löss dör omedelbart, nits också. Men grannen trakasserade henne, och sedan lämnade hon hennes nits, jag vet inte varför. Men efter andra gången var det över. "

Efter applicering av håret är en näsduk knuten eller en enkel plastpåse sätts på. I den här formen ska kemiskt vatten lämnas på huvudet i en halvtimme, varefter väskan eller halsduken avlägsnas och huvudet tvättas noggrant, först med rinnande vatten och sedan med ett enkelt schampo.

Även vått hår efter behandling ska kamma med en vanlig metallkam - det kommer att ta bort döda löss, några nits och de parasiter som helt enkelt är förlamade men fortfarande lever. Speciella kamar för löss är lämpliga för detta ändamål - de tillåter kamning av nästan alla parasiter.

Om, efter behandling, levande löss finns på huvudet, kan proceduren upprepas endast nästa dag. Det bästa alternativet skulle vara ombehandling efter en vecka - så kommer det att förstöras och oavsiktligt överlevande löss och larverna kläcktes från hjälparna.

"Jag kan skriva en sådan jämförande beskrivning av cemeric vatten och Parazidoz schampo. Vi försökte shampoo först, och sedan ett år senare, efter nästa infektion, hellebore vatten. Parasidos förstör inte nits och nästan alltid måste de behandla huvudet två gånger - den andra en vecka efter den första. Chemerichnaya vatten på nits och löss verkar mer tillförlitligt - det dödar allt på en gång. Från Parazidoz hade barnet ett utslag på nacken, och min man och jag hade det inte. Alla hade lite tjockt huvud från det kemiska vattnet, men det fanns ingen synlig irritation. Jo, det viktigaste är att priset på helleborevattnet är betydligt mindre än kostnaden för någon produkt. Samma parasidos kostar 280 rubel per flaska och vatten - endast 35 rubel. Parazidoz har bara en fördel - kammen kommer med den och en mycket bra. "

Säkerhet och kontraindikationer vid användning av hellebore-tinktur

Vid avlägsnande av löss är det viktigt att komma ihåg att det kemeriska vattnet är en mycket giftig substans. Man tror att få 1 ml av det i matsmältningsorganet kan orsaka allvarlig förgiftning och i stora mängder kan det vara dödligt för människor.

Det är dock ganska möjligt att applicera mot keramiskt vatten mot löss, det är bara viktigt att det inte finns några sår och repor på huden i behandlingsområdet. Efter applicering av helleborevattnet till håret, är det nödvändigt att kontrollera dina känslor - om en alltför stark brinnande känsla, klåda, varm känsla börjar dyka upp på huvudet, så behöver man inte tåla det, skölja av produkten så snart som möjligt.

Det bör noggrant övervakas så att hålvattnet inte kommer på slemhinnorna, ögonen, näsan och munnen. Om det finns sår på huvudet, kan du inte använda verktyget.

"När lössen förgiftades, var de själva förbjudna av hellebore. Det verkar som att allt var gjort enligt vad som skrevs, men bara min man och dotter är bra, men jag och min son (8 år) är sjuk hela natten. Då frågade dom distriktsterapeuten, hon sa att det kanske berodde på att vi inte packade paketet med huvudet - paren från hellebore påverkade oss. "

På grund av produktens höga toxicitet rekommenderas inte användning av hellebiskt vatten mot löss för gravida och ammande kvinnor.

Emellertid har inga studier av effekten av detta medel på fostret och spädbarn utförts. Officiell medicin rekommenderar inte användning av lamellkelermiskt vatten för barn under 12 år.

Om kemiskt intaget vatten sväljas av misstag kan illamående, kräkningar, yrsel och allergier förekomma. I så fall borde du dricka en stor mängd varmt starkt te och se en läkare. På sjukhuset, när man förgiftar med helmeriter, kan kololinolytiska läkemedel och preparat för behandling av orterna i mag-tarmkanalen ordineras.

Hur man löser löss och hjälper håret samtidigt

Det är känt att kemiskt vatten inte bara dödar löss och nits, men hjälper också till att återställa hårbotten och stimulerar hårväxten. Hellebore-vatten förstör exempelvis svampen som främjar utseende av mjäll, minskar talgproduktionen och stimulerar även blodcirkulationen i hårbotten.

Chemerichnaya vatten används i komplexet av folkmedicinska medel för att bekämpa skallighet: det har en positiv effekt på metabolismen runt hårsäckarna och stimulerar tillväxten av nytt hår. För detta ändamål tillsätts det till schampon i mycket små mängder och huvudet tvättas 1-2 gånger i veckan med denna blandning.

Kemiska vattenalternativ: från folkmedicin till moderna droger

I deras effektivitet mot löss och nits överträffar kemeriskt vatten även många moderna pedikulicider.

Men i fall där det kermiska vattnet orsakar allergier eller det finns sår och repor på hudens behandlade områden, bör mindre giftiga medel användas istället:

 • till exempel, Pedilin-schampo eller Para-Plus aerosol - dessa medel dödar också nits, men de är mindre allergiframkallande.
 • Nyuda lösspruta - Den är väl lämpad för barn, eftersom den inte innehåller några giftiga insekticider alls.
 • Kombiner från löss som självständigt sätt - här bör du vara uppmärksam på AntiV och LiceGuard (ledarna på denna marknad). Att arbeta med dem är tidskrävande, och du måste kamma ditt huvud i flera dagar i rad, men deras användning hotar inte med några biverkningar.

Men folkmedicin för löss som fotogen, vinäger och väteperoxid är bäst att inte använda - de är mycket irriterande för huden och kan leda till allvarliga brännskador. Chemerichnaya vatten jämför sig gynnsamt med dem, med samma effektivitet är det mycket säkrare.

Men om Chemerichna-vatten inte är lämpligt, och du är rädd för att använda syntetiska droger, kan du alltid använda det mest tillförlitliga, billiga och enkla sättet att ta bort löss. Bara raka bort ditt hår. Denna procedur, som utförs speciellt på sommaren, lindrar inte bara löss och nits, utan främjar också förbättringen av hårbotten.

Chemerichnaya vatten från löss och nits metod

Beskrivning av medel

Sammansättningen av läkemedlet är alkoholtinktur av hellebore och destillerat vatten. Används endast för extern användning.

Priset på kemiskt vatten varierar i intervallet 30-50 rubler per flaska, du kan köpa den på ett apotek utan recept.

Tinkturen är gjord av ett ständigt giftigt växthål. Det innehåller ett stort antal alkaloider, så att verktyget har antibakteriella, antiparasitiska egenskaper. Komponenter har en negativ inverkan på parasiternas nervsystem, förstör smidig muskler i matsmältningssystemet och förhindrar reproduktion av löss. Alkoholinnehållet säkerställer destruktionen av den adhesiva substansen, med vilken nitsna är fästa vid håret, vilket underlättar kammarprocessen.

Löss kan avlägsnas från ett barn eller en vuxen i 1-2 behandlingar. Vid allvarlig infektion ökar antalet procedurer till 3-4. Vid applicering av helleborevatten till hår observeras död av en betydande del av vuxna och larver omedelbart, eftersom de aktiva komponenterna tränger in i insektsens kropp genom spiraler.

Verktyget hjälper inte bara mot löss, utan främjar även hårväxt, stärker dem, förbättrar strukturen. Dessutom eliminerar det mjäll och förhindrar håravfall. Recensioner av helleborevatten från löss och nits indikerar hög effekt, men de noterar läkemedlets höga toxicitet. Använd dem med stor omsorg. Inandning av ångor och kontakt med pappersvattnet på huden kan visa ökade nysningar, vattna ögon.

Tinkturen hos hellebore för människor är farlig om drogen intas. I det här fallet ska du omedelbart ta droger för att avgifta kroppen och kontakta en medicinsk institution. Om de aggressiva toxiska effekterna av läkemedlet inte nivelleras är döden möjlig.

Läkare som föreskriver behandling för pedikulos rekommenderar inte användningen av läkemedlet på grund av de negativa följderna av felaktig användning. Av samma skäl, och med tanke på hög toxicitet, kan användningsmetoden för helleborevattnet för löss hos barn under 12 år inte beaktas. För att bli av med löss och nits i ett barn, använd säkrare medel.

Hur man använder barmhärtighet

Du kan inte använda kemorenisk tinktur, om huden har nackdelar, skador. Ett av huvudsymptomerna hos löss är emellertid allvarlig klåda, vilket orsakar repor och följaktligen sårbildning. Om det av någon anledning är mästarevatten det enda läkemedlet än att gifta lössen, så behöver du inom några dagar tvätta håret med tjärsåpe eller schampo. En effektiv naturlig lösning lindrar irritation, lugnar klåda och accelererar sårläkning.

Innan du använder koboltlössvatten bör du läsa instruktionerna och eventuella förgiftningssymptom:

 • yrsel, kräkningar
 • konvulsioner, medvetslöshet;
 • svaghet, ökad törst;
 • hjärtklappning;
 • retbarhet;
 • brinner på behandlade platser.

Det är förbjudet att använda drogen under graviditet, laktation, barndom och individuell intolerans mot komponenterna.

Anvisningar för användningen av hellebore vatten från löss:

 1. Tvätta håret, kamma håret och dela dem i små trådar.
 2. Vatten från lössen appliceras med en bomullspinne eller spruta. Förskaka det bra.
 3. Att bearbeta håret längs hela längden, med särskild omsorg för den occipitala, tidsmässiga delen. För att undvika att torka medlen, våt håret med en halvtorkad servett flera gånger i pannan. Om du ska hantera ett barns huvud över 12 år är proceduren bekvämare att börja från baksidan av huvudet och huvudet ska lutas ner. Det är också nödvändigt att se till att barnet inte kliar huvudet under bearbetningen för att förhindra att giftiga ämnen tränger in i händerna på händerna.
 4. Täck huvudet med en plastlock, en plastpåse, en näsduk. Tvätta händerna noggrant med tvål.

Under förfarandet är det nödvändigt att övervaka det allmänna tillståndet. Vid de minsta tecken på indisposition bör kvicksilvervattnet omedelbart tvättas av.

recensioner

Om du korrekt använder hellebore vatten från löss kan du bli av med parasiter åt gången. Jag var övertygad om detta från min egen erfarenhet. Innan det köpte jag ett speciellt schampo mot pedikulär - bara pengar slösades bort. Mormor rådde mig om hellebore vatten. Priset på 40 rubel är mycket pinsamt - är det möjligt att förvänta sig någon effekt för en sådan löjlig kostnad. Men jag bestämde mig för att prova det. Behandlingen utfördes i gummihandskar på håret som var väderad enligt instruktionerna i 30 minuter. Som det borde, kammade ägg av parasiter. Dessutom gjorde behandlingen av lägenheten från löss. Jag hoppas att jag i framtiden inte kommer att behöva möta pedikulos.

Om kemiskt vatten hörde från sin mamma. Bara hon glömde hur man använder den korrekt. Började leta efter recept, hur man spädar drogen. Det visade sig att det inte är nödvändigt att späda det och det är redan klart för applikation. Biverkningar efter användningen avslöjas inte. Jag gillade att håret inte förlorade sin glans och brann inte, som det händer efter att använda insekticidala lössprodukter.

Vad är pedikulos, lärt sig inom 30 år. Det var synd att gå till apoteket för ett antiparasitiskt medel. På råd av en vän för avlägsnande av löss förvärvade hellebore vatten. Hon arbetar som terapeut och säger att hon inte officiellt föreskrevs, eftersom tinkturen är ett giftigt läkemedel. Men med försiktig användning kan du få ett bra resultat. Efter applicering på håret kände hon en liten brännande känsla, men inte mer än det, därför utförde hon proceduren till slutet. Efter kammar i huvudet fanns det ingen enskild individ. Så det finns fortfarande effektiva billiga droger för att bekämpa huvudlöss.

Chemerichnaya vatten passade mig inte alls. Så snart hon applicerade den på hennes hår, strax nysnade, tårar flödade ur ögonen, började huvudet klara sig otroligt och brinna. Jag var tvungen att snabbt ta bort verktyget.

Chemerichnaya vatten - en superflicka från superlöss

Lus - ett problem som är bekant för många förstahandshandikapp. För så många år av mänsklighetens kamp med pedikulos har en massa medel ackumulerats för att bli av med olyckan. Men fortfarande populär är "farmorens" medicin för löss - hellebore vatten. Hjälper läkemedlet och hur säkert är det? Låt oss räkna ut det.

Sammansättning och egenskaper

Lösningens sammansättning är mycket enkel: en blandning av alkoholtinkturer av roten av hellebore, en mycket giftig växt och destillerat vatten i lika stora proportioner.

Chemeritsa är rik på alkaloider, extremt giftiga naturliga föreningar som påverkar bakterier, svampar, insekter och människor negativt. Det är tack vare dem att helleborevatten har antiparasitiska och antibakteriella egenskaper.
Förutom att bli av med löss och nits används helleborevatten för att stoppa håravfall och stimulera hårväxt, för att bli av med mjäll, för att minska hårbotten i hårbotten och till och med akne i ansiktet.

Åtgärd på löss och nits

Läkemedlets verkningsmekanism på löss är följande: lösningen tränger in under den chitinösa pälsen och in i luftvägarna av blodsugare, påverkar nervsystemet och matsmältningssystemet, vilket medför snabb dödsfall.

Verktyget har praktiskt taget ingen effekt på nits, men på grund av närvaron av alkohol i kompositionen bryts det adhesiva ämnet som niten sitter fast på håret och det blir mycket lättare att kamma dem.

Chemerichna vatten från löss: bruksanvisning

Algoritmen är som följer:

 1. Rengör ditt huvud av smuts med ditt vanliga schampo.
 2. Skaka lösning. Applicera produkten på hårets rötter med en spruta eller bomullspinne, och sedan över hela längden. Att oavsiktligt sakna något område är önskvärt att dela upp huvudet i sektorer. Särskilt noggrant är det nödvändigt att bearbeta den tidiga och occipitala regionen, samt uppmärksamma området bakom öronen. För att skydda ansiktets hud, ögonen och andningsvägarna från att komma dit kan läkemedlet binds runt hårbotten med en upprullad halsduk eller tyg.
 3. Täck huvudet med en badlock, plastpåse, klädesfilm eller en näsduk.
 4. Det är nödvändigt att hålla botemedlet på huvudet i en halvtimme, den angivna tiden bör inte överskridas
 5. Skölj först med rinnande vatten, sedan schampo flera gånger.
 6. Våt huvudet med en handduk, men torka inte torr. Våt hår kam kam från löss och nits (det måste köpas separat, du kan plast, men bättre än metall).

Efter applicering rekommenderas att kamma håret med en kam för en dag eller två för att ta bort de återstående parasiterna (om det finns några) och upprepa behandlingen efter en vecka. Om det visar sig att den första behandlingen visade sig vara ineffektiv, är det endast möjligt att applicera produkten igen nästa dag, två gånger i rad samma dag är strängt förbjudet!

Tecken på förgiftning:

 • svåra brännskador på hårbotten
 • yrsel;
 • illamående, kräkningar;
 • förlust av medvetande
 • konvulsioner;
 • generell sjukdom, svaghet
 • atypisk törst
 • retbarhet;
 • hjärtklappning.

Kontraindikationer vid applicering av tinktur av hellebore

Återigen är verktyget endast säkert när det appliceras externt enligt anvisningarna. Minst en milliliter proamerisk vatten i kroppen är fylld med allvarliga konsekvenser, upp till ett dödligt utfall.

Även under bearbetningen är det nödvändigt att säkerställa att produkten inte droppar på golvet. Om lösningen kommer in i djurets kropp kommer förgiftning att uppstå. Och kanske kommer detta inte att manifestera sig omedelbart, utan efter en dag eller två.
Därför, om det finns husdjur i huset, är det bättre att stänga dem ett tag i ett annat rum, och efter bearbetning för att noggrant rengöra golvet. Det rekommenderas inte att använda lösningen om det finns irritation, sår och repor på hårbotten.

Kontraindikationer:

 • barn upp till 12 år
 • graviditet;
 • laktation;
 • individuell intolerans av hellebore.

Pris och var att köpa

Chemerichna vatten säljs absolut i alla apotek och är oanständigt låg kostnad - från 25 till 50 rubel. Kanske är detta det billigaste botemedlet för pedikulos.

recensioner

Redan två gånger mötte vi pedikulos. Och båda gångerna jag kämpade med problemet med det gamla, bevisat i årtionden, vittnesbördsvatten. Det är värt ett öre, men det fungerar felfritt. Det enda i handboken säger att barn under 12 år är tillåtna, men jag lägger den på mitt huvud vid 9 och 11 år gammal - allting är bra. Jag applicerar vanligtvis med en bomullsplatta som är nedsänkt i lösning. Jag bearbetar det två gånger i pannan, men knappt våt med en bomullspinne - det är viktigt att inte släppa det av misstag i ögonen. På huvudet lägger vi på det vanliga paketet. Efter 30 minuter tvätta och kamma ut, kammen har stannat kvar sedan min eländiga barndoms dagar. Jag brukar skrapa på papper och bränna det sedan. Det hjälper oss alltid med en gång, jag har aldrig behandlat det igen.

Ett barn hos en mormor i landet fick en lus från någons vän. Och mormor kom inte på någonting smartare än att ta dem ur tamerisk vatten. Redan finns det så många moderna säkra medel, inte som den antediluvian giftiga hellebore. Men jag blev inte frågad, rapporterad efter behandling. Jag släckte det bra, klarade inte, brände inte huden, kammade ut på kort hår med en kam med mycket täta tänder, allting gjordes snabbt och smärtfritt. Barnet är lyckligt, mormor är glad att hennes botemedel har visat sig vara effektiv. Efter 6 dagar, för att följa protokollet, gjorde de ytterligare en behandling - det står i instruktionerna, vilket betyder att det är nödvändigt. Och det faktum att instruktionerna är skrivna upp till 12 år gäller inte, och vi tillämpade den vid 8, de märkte inte. Men allt fungerade, alla lever och väl.

En klåda i huvudet tog dåliga tankar. Och till min skräck misstod jag inte - löss. Kom till apoteket och valet - hans ögon flydde. Och då kommer jag ihåg ett beprövat verktyg - cemerichnaya vatten. Hon tog det. En bra bonus är ett billigt pris, alla medel från 250 och uppåt, och det är bara 35 rubel för mig, ja, plus en kam, ingår den inte i satsen. Har sagt, lukten är ofarlig, absolut inte illaluktande. Hon väntade en viss tid, tvättade, kammade håret. Chesala 15 minuter, ville verkligen omedelbart att bli av med alla levande varelser i mitt huvud. Nästa dag, gick igen kam - ren. Hon tittade i hennes huvud varje dag och letade efter efterlevande individer eller nykläckta där. Detta har blivit en besatthet. Och även om jag inte kunde se något, upprepade jag proceduren en vecka senare. Mitt huvud är klart. Och själen, till sist också.

All min barndom, mamma tog ut löss och jag hade tur att hitta dem regelbundet, med vanligt blod. Hennes vänner klagade över mjölet med petroleumsmask, med diklorvos och annat gift, som stinkade galen. Jag visste inte sådana problem, den gamla kvinnan luktar växtbaserad tinktur. Och alltid hjälpt perfekt. Över tiden plågade vi alla parasiterna. I allmänhet har jag inga klagomål, kemiskt bra vatten klarar sig bra med pedikulos.

Chemerichna vatten från löss: recensioner, rekommendationer för användning, pris

God dag. När jag var väldigt ung och först hörde om löss förstod jag inte ens vad jag pratade om.

Jag kommer ihåg hur min mormor försökte få dem på olika sätt, varav många inte mycket effektiva.

Nu uppstår inte detta problem, för det finns många effektiva folkmekanismer. Ta till exempel hellebore vatten från löss, recensioner som vi nu överväger. Hon har redan gynnat tusentals människor, och resultaten var väldigt imponerande. Nu ska vi analysera allt i detalj.

Lösning Chemerichna vatten 100 ml

Beskrivning Lösning Chemerichnaya vatten 100 ml. Chemerichnaya vatten är en billig och mycket högkvalitativ produkt för hår och hud i ansiktet och huvudet, vilket har en effektiv anti-parasitisk, antibakteriell och stimulerande effekt.

Chemerichnaya vatten - är en alkoholisk tinktur av hellebore rhizomes. Att komma i hårbotten stimulerar blodkärlen så att håret börjar växa intensivt och snabbare. Kelochnaya vatten fungerar också positivt och inte ansiktets hud, vilket ger en uttalad antibakteriell effekt.

Huvudåtgärden - protivopedikuleznoe. Chemerichnaya vatten förstör tarmarnas tarmar, så att de snabbt dör.

Instruktioner för användning av helleborevatten: Före användning ska läkemedlet skakas, appliceras sedan på fuktigt hår och hårbotten i 20-40 minuter. Om vatten används som ett botemedel mot löss, måste du först koka lössen och tvätta sedan av det.

Analoger av kemiskt vatten är för närvarande inte representerade. Kostnaden för kemiskt vatten är mycket liten, men det påverkar inte dess kvalitet.

Chemerichnaya vatten för hår: recensioner, instruktioner för användning

Få människor vet att helleborevatten för hår aktivt bidrar till deras tillväxt. Människor som söker de mest effektiva sätten att behandla och rehabilitera sitt hår försöker ofta ett stort antal folk, inklusive kosmetika.

Och det händer så att vi hittar en lösning på våra problem där vi minst förväntar oss det.

Läkemedlet har en skadlig effekt på de släta musklerna i lusen och andra parasiter, vilket resulterar i att deras förmåga att reproducera och till och med äta är nedsatt. Vidare, när den appliceras topiskt, har läkemedlet en antibakteriell effekt.

Därför är det säkert att säga att vattnet från lössen kommer att förstöra alla parasiter på ditt huvud. I förpackningen med läkemedlet finns detaljerade instruktioner för avstämning, vilket hjälper dig att effektivt utföra alla hälsoprocedurer.

Lice medicin

Alla vet att pedikulaturen förvärrar både hårets och hudens tillstånd och den allmänna människors hälsa. Ingen tvivlar på att sjukdomen är akut behövs för att bli behandlad.

Det bästa skyddet mot löss är naturligtvis de förebyggande åtgärder som läkare så ofta berättar om. Men om all samma infektion med löss redan har hänt, är det nödvändigt att brådskande börja behandlingen.

Chemerichnaya-vatten från löss har en uttalad antiparasitisk och desinficerande effekt, tack vare detta förstörs det snabbt löss och nits, inte bara i håret på huvudet utan också på kläder.

Också en uppenbar fördel med att använda detta läkemedel är dess regenererande effekt på håret. Efter att ha använts blir håret mer glänsande, silkeslart och lättsamt.

Instruktioner för användning

Instruktioner för användning av hellebore-vatten är enkla: skaka flaskan med produkten kraftigt och blöt dem med vått hår i en mängd som räcker för att blötlägga håret och hårbotten, var särskilt uppmärksam på nackområdet och bakom öronen.

Vid behov kan proceduren upprepas efter en dag. Vid sekundär infektion bör behandling utföras efter 7 dagar.

Användningen av hellebore-vatten innebär att det appliceras på håret och hårbotten. Sätt att dra olika, det är möjligt att använda wadded tamponger, diskar, sponzh, borstar.

Men det mesta och samtidigt lämpliga sättet är att ta medicin med en vanlig medicinsk spruta och distribuera produkten försiktigt över partiklarna på håret och sedan enkelt kamma den.

När du använder läkemedlet, observera frekvensen. Det är inte nödvändigt ofta eftersom själva växten är giftig. En gång i veckan är nog. Utesluter inte heller situationer där de skalliga områdena torkas varannan dag.

Som hårprodukt

Hellebore-växten kallas populärt popupptern. Chemerichnaya vatten för hår gör att hon behandlar extremt försiktighet. Eftersom dess biologiska faktorer var orsaken till dess användning i många droger.

Alkaloider, som finns i chemeritsa, har en sikteffekt och förstör parasiter, som utan tvekan dödar deras matsmältnings- och reproduktionssystem.

Chemerichnaya vatten för hårväxt. Låt oss nu prata om det här verktygets återställande egenskaper. Att det orsakar aktiv stimulering av ny hårväxt på huvudet.

Vid användning har helleborevatten för hårtillväxt en bra bedövningseffekt och återhämtningsförfarandet blir trevligt och uppfriskande.

Även under andra världskriget hade nästan alla som behandlades för löss vid den tiden hårväxt efter hellebore-behandlingen. Sedan dess har detta verktyg aktivt använts för att behandla håravfall.

Full och total bortskaffande av mjäll, överdriven fetthalt i hårrötterna, behandling och förebyggande av skallighet - detta är vad detta unika vatten kan skryta med. Biologer förklarar den mycket stimulerande effekten på håret helt enkelt.

Med expansionen av de minsta blodkärlen ökar näringsämnenas näringsaktivitet och en ytterligare del syrgas tränger in i hårlampan.

recensioner

I olika forum där frågan om håravfall diskuteras, samlar det mexikanska vattnet endast recensioner från den positiva sidan. Många användare noterar att bokstavligen en månad finns en slående kontrast.

Håret slutar falla ut, strukturerar förändringar till det bättre, de blir tjockare och har en hälsosam glans. Nedan följer några av de recensioner som har samlats in.

Först tvivlade jag förstås mycket, men i slutändan, konstigt nog, hjälpte det verkligen. Jag gnidade bara denna tinktur i min hårbotten med en vanlig bomullspinne, varje kväll, alltid före sänggåendet. Och det jag ser är efter 3-4 veckor mitt favorithår förstärkt, blev mer voluminöst och började äntligen växa.

Nu ska jag fortsätta att använda detta vatten - ett mycket bra verktyg. Om någon också har problem med håret efter att ha färgat dem - var noga med att prova det, blir du nöjd.

Anna, 18, Moskva: Så hon fångade löss och nits i hennes 18 år, och hon förstod inte från vem. Först trodde inte att huvudet kliar av dem. Och då hittade min yngre syster en lus i håret.

Men chemerichnaya vatten hjälpte oss bara. Det här är verkligen ett mycket bra verktyg - och de blev av med nits och hårets tillstånd har förbättrats. Sedan tvättade hon håret i badrummet, strykade det bra med ett hett strykjärn och började kamma det.

Nästa dag gjorde jag samma sak igen - men det var tyvärr inte tillräckligt, vi hittade ett annat levande löss. Totalt gjorde vi detta förfarande 5 dagar (5 gånger) tills vi helt avlägsnade alla löss.

I slutet var tålamod inte tillräckligt längre, jag ville gråta, men det hjälpte - sedan dess, tacka Gud, inga löss på varandras huvud har hittats. Så jag rekommenderar också alla att prova detta vatten. Kanske gjorde jag något fel, för de säger att hon borde hjälpa 1-2 gånger. Men det spelar ingen roll.

Min äldre syster uppmanade mig att köpa kemeriskt vatten. De gjorde allt som skrivits enligt instruktionerna - det vill säga de gjorde ett förfarande först, sedan en sekund efter ett par dagar. Vi såg inte mer löss på huvudet. Min dotter blev frisk och rent hår.

Det var sant att vi samtidigt tvättade huvudet med tjärtvål. Då bestämde jag mig för att använda denna metod för att behandla våra hundar för loppor. Det hjälpte! Så det här verktyget är användbart inte bara för vuxna och barn utan även för djur. Jag hörde också att denna åtgärd behandlar mycket bra för att beröva.

struktur

Sammansättningen av helleborevatten är följande: De aktiva ingredienserna i beredningen innehåller 100 ml helleborevatten: rhizomer med hellebore-rötter, erhållna på etanol 70% (volym / volym); 50 ml tinktur (1:10); hjälpämnen: renat vatten, etanol.

Chemerichnaya vatten för ansiktet

Många människor kommer att bryta det chemerichnaya vatten för ansiktet kan frigöra dem av akne.

Det här är inte så, den här åtgärden dödar bakterier, men du bör inte glömma att hellebore är en giftig växt, med daglig användning riskerar du att bara bränna ansiktets hud.

Och om du använder medicinen periodiskt, till exempel, en gång i veckan kommer det inte att vara mycket av det. Därför rekommenderas det inte att torka ansiktet med helleborevatten för aknebehandling.

Chemerichna vatten mot löss och nits

Chemerichnaya vatten användes för att eliminera alla slags parasiter och även för behandling av andra sjukdomar under lång tid. Denna folkmedicin har nyligen blivit populär inom läkemedels- och kosmetikindustrin.

Dermatologer rekommenderar att man behandlar mjäll, akne, furunkulos och seborré. Läkemedlet har en positiv effekt på eliminering av löss och nits, liksom för förebyggande av löss.

Chemeritsu kallas populärt "puppeteer". Växten har giftiga egenskaper och i stora mängder ger upphov till döden. Vissa proportioner av rhizomer och etylalkohol förvandlar en giftig växt till ett läkemedel, därför är dosering viktig här.

Varje medicin älskar åtgärd, och cemerichnaya vatten är inte ett undantag och har en egen terapeutisk dos.

Instruktioner för användning

Instruktionerna för läkemedlet av vegetabiliskt ursprung specificerar i detalj metoden för applicering av helleborevatten.

Trots det enkla receptet och sammansättningen av tinkturen är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att överdosering orsakar irreparabel skada på människors hälsa, därför hur man använder kemiskt vatten från löss och i vilken kvantitet, samt i vilken koncentration är en mycket viktig punkt i behandlingsprocessen.

Lus och nits: hur man använder

 • i förväg vi vått hår med vatten;
 • injektionsflaskan med innehåll skakas kraftigt för att erhålla en homogen koncentration av ämnet inuti flaskan;
 • Applicera läkemedlet med en borste på den hårdäckta delen av huvudet;
 • Vätskan bör inte vara överskridande, det vill säga bör inte läcka.
 • Applicera försiktigt läkemedlet på den occipitala delen av huvudet och parotidområdet.
 • På det utsmyckade håret sätter vi på en plastpåse;
 • ta bort paketet efter 20-30 minuter
 • kamma hår med liten kam, dra ut vuxna löss och nits;
 • Skölj sedan huvudets hår under varmt rinnande vatten;
  torr hårtork.

Hur man applicerar på hår

Det finns flera praktiska sätt att distribuera cemerichnogo-vatten på håret, vars användning förenklar förfarandet och ökar effektiviteten av behandlingen. Till exempel, applicera tinktur med bomullspinne, skivor eller svampar. Det rekommenderas att arbeta med handskar.

Chemerichnaya vatten har egenskaper för att brinna ett slemhinnigt lager och tunna ställen i en integument. Vid oförutsedda händelser måste du snabbt skölja de utsatta platserna med rinnande vatten.

Tillämpningen av terapeutisk tinktur med användning av engångssprutor eller improviserad anordning från en plastflaska med ett hål i locket är det bästa alternativet. Strängarna fuktas växelvis samtidigt som de kammade varje sträng och jämnt fördelar kolven med hålborrning.

Det rekommenderas att använda drogen för att eliminera löss i två steg. Det första steget utförs enligt ovan beskrivna schema, och det andra steget - efter 10 dagar i syfte att förebygga.

struktur

Komponenterna i kemerikavatten är följande: hellebore rhizomer, etylalkohol och destillerat vatten. Förhållandet mellan ämnen är 1:10, det vill säga en del av rötterna per 10 delar etanol och renat vatten. Flaskan innehåller 50 eller 100 ml likvida medel.

Lus kan också migrera från infekterade människor till friska med vänliga kramar eller i kollektivtrafik - tunnelbana, bussar och tågbussar.

Vid de första symptomen, det vill säga med kliande av huvudets hud och den ständiga önskan att kamma, liksom en känsla av rörelse av något på huden, särskilt på natten, är det nödvändigt att undersöka håret och applicera tinkturen mot löss.

Chemeritsa hjälper till att eliminera inte bara vuxna, det hjälper också att bli av med nits. Alkohollösningen har direkt inverkan på insektens mag-tarmkanal, som förlamar de tunna musklerna i tarmen. Som en följd av vilken insekten dör, dör deras nits tillsammans.

Slitningar bildas under repning, som ofta blir inflammerad eller fester. Chemeritsa har antimikrobiella effekter och, vid användning, försvinner den inflammatoriska processen snabbt.

Hårbotten blir ren och elastisk, hårväxten är förstärkt, så denna tinktur används som en mask. Chemerichnaya mask sätter hår i ordning för fem sessioner.

recensioner

Mirakulöst kemiskt vatten är ofta noterat på forumet, liksom på webbplatser för tillverkaren av detta läkemedel eller på webbplatser för onlinebutiker. För att eliminera huvudlössen samlades ett stort antal positiva recensioner. Här är några av dem.

Marina, Moskva. Billigt läkemedel med fantastisk effekt! För det första är det mycket överkomligt, säljs i alla apotek i städer och förorter. 100 ml tinktur kostar 20 rubel. Sammansättningen av läkemedlet är enkelt - hellebore 50 ml, alkohol och vatten - 50 ml.

Och all denna glädje - för några pennies! Den appliceras snabbt och tvättas lätt av. Produkten är luktfri. Applicerat på håret med en bomullspinne, lämnat i 20-30 minuter, sköljde huvudet - och allt är klart!

Jag skulle rekommendera att upprepa proceduren om tre dagar. Det viktigaste är att undvika att komma in i munnen, ögonen och öronen! Ja, och gravid, förresten, du kan inte använda denna infusion. Verktyget är underbart, jag rekommenderar det till alla.

Anna, Nizhny Novgorod. Jag lärde mig om detta undra läkemedel i känsliga omständigheter. Vi gick med vänner i en vecka att vila på stugan. Vi reste i ett eltåg med en misstänkt typ, ja, för att uttrycka det mildt, med en person som inte hade tvättat bort länge och inte alls var välskötta.

Alla insekter försvann som en dålig dröm. Jag använde tinkturen tre gånger, effekten är obeskrivlig - håret är mjukt och voluminöst, och viktigast av allt - förvärvat glans. Och parasiterna är borta för alltid. Jag råder alla!

Tanya, Cheboksary. Jag vill verkligen dela med mig av min erfarenhet. För två månader sedan hände en otrolig sak, det är skrämmande händelser för mig och min dotter. Jag har scabies, och min dotter har pedikulos. Denna önskan att ständigt klia kom fram i helgen. Vad ska man göra

Apoteket visade sig vara bara Chemerichna vatten, apotekaren tittade och sa: "Ta det, det finns inget annat! Om denna infusion dödar löss så kommer det också att eliminera skurkliga kvalster. "Jag köpte den, gjorde allt som apoteket ordinerat och tre gånger.

kononov: Glöm inte att fixa läkemedlets effekt. Keramiskt vatten är en av de mest effektiva metoderna för lösskontroll.

Leah. Det här hellebore-vattnet hjälper inte. Två gånger brukade hon löss och även om henna. Och hon gnissar hemsk hud, och om hon kommer in i hennes ögon, så är hon rädd. Det är bättre att ta icke-insektsmedel, det vill säga inte giftigt. De dödar också lössen, men de gör det mekaniskt.

Betecknar som paranita, till exempel på oljor och på dimetikon, går allt in i lusens spirakler och allt, deras eviga minne. Samtidigt är det naturligtvis säkert för en person att oljan är säker, eftersom olja

Marina: Här är jag ungefär densamma. Chemerich vatten hjälper inte, och kammen hjälpte inte oss, bara torterade min son. Jag köpte pediculicide Wed-D-95.

Applicerat på håren, massan är tjock, flödar inte, barnet vill verkligen inte sitta på baddräkt, han kunde inte stå en timme och han kunde inte göra någonting. En timme senare tvättade jag och började kamma ut de döda näsarna och lössen.

Lösning för löss Chemerichnaya vatten - recensioner

qirl4ka: Läcker inte bara löss, utan läker också hår. Fördelar: + lågt pris, - effektivitet, eliminerar löss, fördelar hår.

Mer än någonting var hon rädd för att hon skulle behöva skära av sig en centimeter hår. Efter flera användningar av helleborevatten i ett komplex med kamning av löss lyckades vi helt avstå från denna plåga.

 • Tvätta håret med schampo, när håret är torrt så det inte droppar från vattnet, kan du börja applicera med kvicksilvervatten.
 • Keramiskt vatten appliceras på håret med en bomullspinne eller gasväv.
 • Applicera hellebore vatten över hela längden av håret och gnugga i hårbotten
 • Då är det bäst att ha på sig en väska
 • Efter 30 minuter avlägsnar du näsduken och sköljer du håret noggrant med schampo.
 • Kamma med en frekvent kam, ta bort döda löss och nits.
 • Med otillräcklig effekt och överlevande parasiter är det nödvändigt att upprepa behandlingen på en dag.

Men du måste vara mycket försiktig när du använder helleborevattnet, det är giftigt. Under inga omständigheter tillåta inte kontakt med ögonen och skadad hud. Användningen av medel inuti är kontraindicerad på grund av hög toxicitet. Men om de används ordentligt, kommer det inte bara att lätta löss, utan också läka hår.

Sammansättning: 100 ml helleborevatten ingår i en andel av 50/50 alkoholtinktur av rhizomer och rötter av hellebore (Veratrum Lobellianum Bernh) och renat vatten (Aquae Purificate). Hellebore alkohol tinktur erhålls genom att insistera på sina rötter och rhizomer på 70% etanol.

Farmakodynamik och farmakokinetik. Chemerichna vatten används som ett protivopedikuleznogo (antiparasitiskt) medel. Läkemedlet har en uttalad neurotoxisk effekt på vuxna löss.

De farmakologiska egenskaperna hos lösningen bestäms av egenskaperna hos dess beståndsdel som den aktiva ingrediensen i hellebore - en örtartad giftig ständig från liljfamiljen.

Och nu, efter många år, attackerade denna attack mig igen. Jag kan inte föreställa mig var hon kunde hämta. Mitt huvud klibbar fruktansvärt, då först efter en vecka av fruktansvärt kli, tänkte jag på att inspektera mitt huvud och verkligen löss.

Nu behandlar jag igen med melodiskt vatten, länge jag kom ihåg det här verktyget, klättrade hela Internet. Då frågade min mamma och hon sa omedelbart mig namnet.

Priset, som för många år sedan, bett inte, bara 30 rubel för en volym på 100 ml. Jag köpte 3 flaskor. Efter första användningen, efter en dag har upprepat och applicerats igen. Nu är huvudet inte så kliande. Men ändå, just i fall, jag kommer att upprepa proceduren i en vecka.

Men den här gången tvättade jag mitt huvud med tjärschampo innan du applicerade testervattnet och lämnade skummet i 5 minuter (jag läste detta råd på Internet) Och när det kom dags att applicera det, hade lössen redan immobiliserats, som full. Därför rekommenderar jag dig att använda tjärschampo och kammusslor i komplexet för att kamma ut "liken".

Jag hoppas att du fortfarande lyckas undvika den här hemska olyckan och du kommer inte att känna till det här verktyget för att förstöra löss, men kommer att vara bekant tack vare det här verktygets hälsoegenskaper för att bli av med mjäll, öka hårväxten, stärka glödlamporna.

Min bedömning för det här verktyget 5+ klarar av sin huvuduppgift när den används korrekt.

Krasovskyn: Alla mina hälsningar! Innan du köper kemiskt vatten och ta reda på det, har hela Internet skakats upp, läs mycket om olika metoder för behandling av pedikulos (löss). Min mans dotter från hennes första fru kom till oss för semestern. Hon är 9 år gammal.

Jag var väldigt rädd, hade läst här på forumet att det var fruktansvärt giftigt och med en fruktansvärd lukt, som man nästan kunde kväva. Därför köpt på denna stråleförband

Tja, vad kan jag säga till dig, det finns nästan ingen lukt alls. Så ingen anledning att framkalla hysteri om detta. Det luktar vanliga växtbaserade tinkturer, inte mer än.

Bearbetad 1 gång, sedan kammade varje enskild nits tjock speciell kammussling. Håret efter det här vattnet glänser - som guld, mjukt och väldigt vackert. De hanterade den andra dagen nästa gång (du måste sitta från 30 till 40 minuter), igen kammade de ut allt som förblev föregående.

Jag tittar genom mitt huvud för vilken dag (pah pah pah), jag kommer att behöva gnugga den en annan 3 gånger. Vi köpte lite mer lavendelolja (vi släpper det i schampo, lössen tycker inte om det så att det inte fastnar igen). I allmänhet rekommenderar jag alla! Återhämtning till allt detta smuts.

Om du skriver här det ingenting hemskt, betyder det inte att inget skadligt har gått in i kroppen. Chemerichnaya vatten - rent gift! Jag argumenterar inte, gifter är också användbara. Men för barn...

Och med nits löser problemet bara genom att kamma eller klippa om det snabbt. När vi mötte detta problem var vi äntligen benägna att kamma ut. Beställda specialerbjudanden. kam. Min fru var städning, jag hjälpte också. Det hjälpte oss, men inte första gången. Men de gjorde det. Och utan att skada kroppen.

Barnets försörjning krävs (jag tror inte att ett barn under 10 år kan hållas 3 timmar på plats) och tålamod är hårt arbete. Men de gjorde det. Förtrogen också, först drogförgiftad. Sedan, på några råd, användes kammen. Men inte tillräckligt med tålamod.

Vi tänker också, kanske en snitt per år, och kan vi ha råd med det så att vi inte torterar oss själva med 2 kamningar? Generellt distraherad. Personligen är min åsikt att kemi är ont och det är omöjligt att göra experiment på barn, du kan inte köpa hälsa i livet!

Tatyana-Terra: Ursprungligen är utnämningen av helleborevattnet pedikulär. Men jag tog det på råd av en apotekare vid den tidpunkt då hon led skabb.

Närmare bestämt började jag bli av med det, men vid de allra första tecken på rodnad på huden, skrapa eller bildandet av en "vattnig boll" smed jag omedelbart denna plats med droppande vatten. Tweaks, naturligtvis, ganska obehagligt.

Även om någon har någon känslighet av huden, men det hjälper väl, redan på morgonen var allt som störde mig borta. De råd som jag vill ge till alla som kommer att använda den, så smutsa inte ut det för natten under alla omständigheter.

Först verkar det vara stickande lite och det är allt, men när du går och lägger dig, speciellt känsliga platser (inre armbåge eller popliteal veck) knyter, jerks så att jag inte skulle kunna somna i två timmar.

Först trodde jag att jag inte skulle använda den längre, men när jag började applicera den på kvällen, två timmar före sänggåendet, hittade jag inte sådana känslor. Så, försök att applicera enligt dina egna känslor på en bekväm tid för dig.

Arinochka13: Jag försökte kemiskt vatten, jag tyckte verkligen inte om det. Det luktar så hemskt och det strykar verkligen huden. Jag applicerade det bara och började genast irritera mig. Till slut tvättade jag det. Då köpte min man pediculen lotion på apoteket. Och jag har redan fått dem löss från den första behandlingen.

Zatia: I åldern 13-14 var det ett så obehagligt problem som nits (gick till dramatelisten, peruker var vanliga, så jag tog upp det). Mamma köpte mig den här flaskan, gav den till mig och sa bara att gnugga x) Jag hade ingen aning om att hon var giftig. Ställ det på huvudet, som burdockolja och massera massivt och tvättade bort.

nyra75: Att hitta löss i barnet, jag föll i någon form av trance från chocken och i värmen av passion började leta efter information på Internet. Välj en naturlig, inte dyr och effektiv insats. Effektiv - d.v.s. att förstöra inte bara löss, men nits. Men om nits - det här är inte helt sant.

I recensionerna skriver de att Chemerichnaya-vatten är ett stinkande giftigt gift. Inte sant - den vanliga tinkturen av örter. Det luktar bra. Hennes hår lyser verkligen vackert efter det. För bearbetning fanns det tillräckligt med en halv bubbla på vägen.

Jag avskurna mitt hår före bearbetningen. var väldigt tjock och lång. Vi lägger på en plastpåse. Ch.z. 30 minuter tvättas av med schampo. Jag vet inte mycket eller lite - 50 ml tinktur, bara blött, inget droppar från håret, som några.

Underkläder ändrades, vilka saker samlades i ett paket och avsattes i 2 veckor. Bara på vintern balkongen är omöjligt. Det finns inte tillräckligt med frost här. Där nits kommer att falla i anabios och sedan komma till liv. Och det är nödvändigt att de snabbt kläckde och dog utan en person. 2 ullkapslar sätta i frysen.

3 dagar tittade på näsarna på håret - de började mörka. Jag läser att de är levande nits, de mörka är döda. Jag tog inte av dem - jag trodde det inte var riktigt. Ch.z. 5 dagar nymfer kläckde och visade upp en stor lus. Jag tillbringade den andra behandlingen - hällde den andra halvan av bubblan.

Och ändå poudalyala nits. Det tog ungefär två timmar med avbrott. Egentligen tror jag att det inte fanns många av dem - jag upptäckte dem förmodligen relativt tidigt. Samma sak är de slående och bekvämare att följa de nya nitsen än för lusen. Och nitsna visade sig nya glänsande bitar 5.

Mama_Dadi: Jag skäms över att erkänna, men satt på mammaledighet och hanterade full hygien lyckades jag fånga lus. Jag kan bara inte föreställa mig all min chock, som håret till midjan och tjockt. Det fanns ingen konversation att skära av.

Efter att ha läst på Internet om kemisk vatten sprang till apoteket. Kostnaden för 70 rubelflaska. Efter att ha gjort allt enligt anvisningarna kom resultatet direkt. Alla bastarderna dog och mitt hår var kvar på plats.

Chemerichnaya vatten har också en sådan hemlighet: efter att ha använt det, får håret en naturlig glans som efter laminering av hår och växer helt enkelt inte om dagar, men efter timmar. Nu använder jag en gång i månaden som en mask.

Men var försiktig, för chemerichnoe vatten är fortfarande gift.

Chemerichna vatten: hur man blir av med löss första gången och inte förgiftas

Du kan inte föreställa dig hur relevant ämnet för kampen med vanligt huvudlöss är nu! I daghemmen bryter hela epidemier ut som berör nästan 100% av familjer vars barn går till dessa trädgårdar.

Det händer överallt, även i dyra privata förskolor och skolor - saken är att bara en barnbärare räcker för att infektera hela sociala cirkeln. Och sedan sprider pedikulaturen med ljusets hastighet genom lekplatser, kliniker, kollektivtrafik...

Därför får jag ständigt samma fråga: hur man behandlar pedikulos? Eftersom det finns mycket pengar, försök att räkna ut det, särskilt för första gången.

Enligt min professionella mening är ett av de mest effektiva sätten att lössa idag Chemerichna vatten. I vårt betyg på pedikulosdroger sätter jag det i första hand, eftersom det ger ett utmärkt resultat från den första ansökan. Vad är Chemerichnaya vatten?

Sammansättningen av tinkturer

Chemerichnaya vatten är en alkoholisk tinktur av Hellebore Lobela växten, som är den aktiva ingrediensen. Dockare eller hellebore Lobel - en giftig växt med starka insekticida egenskaper (dödar insekter), som främst växer i Europa och Asien.

Alkaloider kan producera exakt samma effekt på de mänskliga respiratoriska och matsmältningsorganen, så det måste användas med stor omsorg - lösningen är giftig!

Läkemedelspriset

Chemericheskuyu vatten kan köpas på något apotek, och det kommer att kosta mycket billigare än många utländska och inhemska droger. En flaska på 100 ml kostar bara cirka 25-30 rubel - det här är ett konkret plus.

En flaska på 100 ml kommer att räcka för att bli av med löss, även några personer.

Principen för lössverkan

Alkaloider som ingår i det kemeriska vattnet börjar agera i början av applikationen, vilket påverkar insektens yta. Efter några minuter tränger alkaloiderna in i luftvägarna och parasitens matsmältningssystem, vilket orsakar allvarliga skador på alla inre organ. Som ett resultat kommer alla vuxna individer och larver säkert att dö.

Inverkar helleborevattnet på nits? Det finns en åsikt att giftet tränger in i näsan och dödar dem. Detta är dock inte fallet. Tyvärr kan inte ens cemerichnaya vatten genomborra det skyddande skalet av lössägget, för att avlägsna löss från den första användningen av helleborevattnet, är det nödvändigt att noggrant kamma nitsna efter appliceringen.

Instruktioner för användning

För att säkerställa ett utmärkt resultat från den första applikationen och följ alla försiktighetsåtgärder, följ dessa tips.

Vad behövs för proceduren:

 • Chemerichnaya vatten, flaska 100 ml.
 • Schampo.
 • Bomull eller gasväv.
 • En halsduk, en plastpåse eller en hatt på huvudet av polyeten.
 • Kam med sällsynta tänder.
 • Metallkam med täta tänder.
 • Tvätta håret med vanligt schampo och skölj med en handduk.
 • Kamma ditt hår och dela dem i flera strängar.
 • Skaka flaskan med lösningen.
 • Fuktar en tappvatten i chemerichnavattnet och behandlar försiktigt varje strand med det i sin tur. Var särskilt uppmärksam på områdena på baksidan av huvudet, bakom öronen och vid nacken.
 • Plocka upp ditt hår och sätt på en väska, en halsduk eller ett lock på huvudet.
 • Lämna i en halvtimme.
 • Ta bort påsen och tvätta håret med schampo under varmt rinnande vatten.
 • Blot med en handduk.
 • Kamma ditt hår med en vanlig kam för att kamma resterna av döda insekter.
 • Ta en metallkam och sträng genom strängkammen genom hela håret för att bli av med nits. Spara inte tid och ansträngning att kamma - effekten av hela proceduren beror på dess kvalitet. Kammen måste vara metall - dess tänder kommer inte att sakna nits.

Var uppmärksam på viktiga rekommendationer.

 1. Efter en vecka, kolla ditt huvud för löss. Om nitsna lämnades första gången, borde larverna ha kläckts från dem. Upprepa behandlingen tills de börjar multiplicera.
 2. Om det kemiska vattnet blir oavsiktligt på slemhinnan i ögat, skölj det rikligt med varmt rinnande vatten.
 3. Om patienten efter användning känner sig illamående eller yr, måste du ta en sorbent (till exempel aktivt kol eller smekt) för att ta bort de aktiva substanserna från kroppen.
 4. Om du känner en stark brännande känsla under appliceringen av läkemedlet, illamående eller yrsel, ska du tvätta av hellebogvattnet med schampo.
 5. Läkare rekommenderar inte att man använder helleborevatten för att avlägsna löss hos barn under 12 år, eftersom läkemedlet är mycket giftigt.

Det finns kontraindikationer: Kontrollera barnets hårbotten - så att det inte finns några sår och sår. Innan du applicerar hellebore vatten i kampen mot löss, se till att det inte är kontraindicerat för dig. Vem ska inte använda tinktur för att bli av med löss?

Användning av helleborevatten rekommenderas inte:

 • Kvinnor under graviditet och amning, eftersom forskning på detta område inte genomfördes.
 • Patienter med infektionssjukdomar i huden är absolut omöjliga.
 • Människor med hudallergier.
 • Personer med skador på hårbotten: ohälsade sår, brännskador, nötningar.

Natalya: Jag behandlade lus- och näshuvudet med tamerisk vatten till barn. Det hjälpte från första gången. En bra förberedelse, trots det senaste århundradet.

Catherine: Ja, Cheremichka hjälper. men efter en vecka är det absolut nödvändigt att utföra behandlingen igen, allt är exakt minst en sak du saknar.

Självklart snurrade hunden och räddades av den skarpa lukten, men i det hela taget uthärde han alla torteringar. För att konsolidera resultatet i en vecka gjorde den andra behandlingen. Loppor har utrotats! "

Igor K: "Barnen hittade nyligen lus, tog dyraste schampo på apoteket - det hjälpte inte alls. Min fru är hysterisk. Som ett resultat grävde Internet information om kemiskt vatten. Toxic. Jo det här kan lösas!

Jag tog barnen till bondgården och precis i den friska luften behandlade min fru och jag dem snabbt. Ingen klagade ens om lukten. Som ett resultat dödades alla lössar första gången och en vecka senare, bara om de upprepade proceduren. "

Olga: "För en månad sedan hämtade en femårig dotter löss i dagis. Svärmor förbjöd förgiftning barnet med kemi som Paranita, och hon tog cheerichku. Innan jag applicerade det på håret, tvättade jag min dotters huvud med tjärschampo: det sätter lusor i sömnen, vilket gör processen enklare.

Därefter applicerade hon en kemerikt enligt instruktionerna, lämnade den i en halvtimme och kammade ut lössnören och liken av lössen med en metallkam. Min dotter och jag fortsatte normalt, men min man klagade över yrsel. Tja, vi tvättade omedelbart av det. Men effekten är bra ändå. "Nästa Artikel
Recept hem hår masker för natten