Svart lera för ansiktet. Regler för ansökan. masker


Fortsatt temat för fördelarna med kosmetisk lera för ansiktet, idag lär vi oss mer om svart lera. Varför det är så användbart, hur man använder det korrekt, till vilket det rekommenderas och enkla men mycket effektiva maskuppskrifter.

Ett intressant faktum är att leran är mycket användbar oavsett färg, förutom det är en mycket mångsidig kosmetisk. Olika typer av ler skiljer sig utifrån det sätt på vilket de fungerar, kompositionen och, naturligtvis, rekommendationerna för användning.

Svart lera är ett pulver av grått, mörkt grått eller svart färg och har den mest täta konsistensen bland alla kosmetiska leror.

Det används inte bara för kosmetiska ändamål externt, utan även tas oralt. Man tror att det hjälper till med störningar i det endokrina systemet, smärta i lederna.

Svart lera används också för blåmärken, prostatit, kokar, dermatit, reumatism.

Fördelarna med svart kosmetisk lera för ansikte och kropp

Med hjälp av svart lera bryr de sig inte bara för ansikte och kropp, utan också för håret. Svarta leraomslag är effektiva i kampen mot celluliter eftersom det stimulerar ämnesomsättningen och hjälper till att bränna fett. För hår används den som en ingrediens i masker från att falla ut och för att stärka hårsäckar.

Ingredienser: Svart lera innehåller främst många mineraler, såsom magnesium, järn, strontium, kalium, som har en stimulerande effekt på huden, förbättrar blodcirkulationen och vävnadsmetabolism.

Vad är användbar svart lera för ansiktets hud:

 • Detta är bara en frälsning för oljig och problemhud: torkar, läker akne, desinficerar, tar bort oljig glans.
 • Djupt rengör porer, anses vara ett effektivt botemedel för att ta bort svarta prickar.
 • Det öppnar porerna, förhindrar bildandet av commedones.
 • Det förbättrar blodcirkulationen och huden, en naturlig rodnad visas efter masken.
 • Ökar hudens elasticitet, föryngrar, tar bort fina rynkor.
 • Tonar huden och ger en hälsosam utseende.

Svart lera kan ta bort toxiner från huden, därför används den huvudsakligen för djuprengöring.

Ansiktsrengöring med svart lera. 1 sked med en berg av lera utspädd med två skedar vatten. Vi tar det här våtet försiktigt och applicerar det på ansiktet med våra fingrar och samtidigt gör en ljus massage längs massagelinjerna. Vi försöker att massera minst 2-3 minuter, tvättar bort med kallt vatten. All hud är ren och uppdaterad.

Från celluliter. Eftersom svart lera mycket väl stimulerar blodcirkulationen och metabolism, kan den också användas i kampen mot en ful apelsinskal. Dessutom förbättrar effekten av dubbelleraomslag, förutom bekämpning av celluliter, också elasticiteten.

Indikationer för användning, regler

Svart lera i sin rena form, det vill säga utspädd med vatten, är mer lämplig för normal och fet hud, den är för torr att torka. Det betyder inte att svart lera är kontraindicerat för torrt ansikte, tvärtom, om du lägger till fuktighetsgivande och omtänksama ingredienser till dina masker (olja, ägg, honung), så är effekten helt enkelt fantastisk. Det visar sig vara en mycket multilateral och komplex åtgärd.

Regler för användning av svarta lera ansiktsmaskar:

 • Masken kan inte spädas ut i en metallfat, det är önskvärt att använda en träsked för omröring.
 • Vatten som läggs till masken under matlagningen ska inte vara kallt eller varmt men vid rumstemperatur.
 • Lermasken kan inte hållas för länge till att huden dras. Detta problem kan lösas genom att man sätter vått gasbind över masken.
 • Om det behövs är det tillåtet att applicera det andra lagret några minuter efter det första.
 • Frekvensen för användning av masker med svart lera är optimal vid 1-2 gånger i veckan, helst på kvällen, före sänggåendet.

Svart lera är kontraindicerad hos dem som har spindelvener i ansiktet, i närvaro av rosacea, olika typer av dermatit och kokar.

Black Clay Face Masks - Recept

Vi vet redan att svart kosmetisk lera är mer lämplig för fet och problemskinn, för att inte missa den toniska och föryngrande egenskapen hos denna underbara produkt, och vi har uppfunnit olika maskuppskrifter.

 • Antiinflammatorisk

Masken hjälper dig att bli av med rodnad, akne, irritation på huden. 2-3 matskedar lera för att lösa upp vanligt vatten och ett avkok av kalendula. Vidare, om du har fet hud, är din mask redo, om den är torr - tillsätt lite olivolja eller druvolja, äggula, vitamin E, yoghurt med låg fetthalt är idealisk för normal hud. Ytterligare ingredienser bör inte vara mer än 1 tesked. Blanda om allt, applicera på tidigare rengjort ansikte, håll i 10-15 minuter. Den tvättas av med kallt vatten, med undantag för masker där det finns oljor - de kommer bara att tvättas bort varmt.

Bad med svart lera. Denna procedur är användbar inte bara på grund av dess kosmetiska effekt utan även terapeutisk. Ett glas lera späds i ett bad fyllt med vatten. Som ett resultat är huden tonad från topp till tå, och välbefinnandet förbättras.

2 matskedar svart lera, 1 sked kakaopulver, en tsk havtorn olja eller rosenkrämolja. Blanda först kakao och lera, tillsätt så mycket yoghurt som du behöver för att masken ska få en bekväm konsistens för applicering. I slutet lägger du olja och applicerar på rensat ansikte. Det rekommenderas att behålla masken lite längre, så bläck en bit gasbind i vatten och applicera på ansiktet över masken. Tvätta av masken med varmt vatten efter 20 minuter.

 • För torr hud

2-3 matskedar svart lera utspädd med mjölk, tillsätt en sked full av äggula och en sked olivolja. Blanda allt grundligt, applicera på huden, tvätta av efter 15 minuter med varmt vatten.

 • Från förstorade porer
 • Från de förstorade och täppta porerna kan svart lera klara sig själv, men i maskinsammansättningen är det ännu bättre. 2-3 skedar av lera lägger halva proteinet från ett ägg och en tesked citronsaft.

  • För blekning av huden

  2-3 matskedar lera blandad med aloejuice. Masken är mycket enkel, men bryr sig om huden och ger den elasticitet mycket bättre än många mer komplexa recept. Håller 15 minuter, tvättas av med kallt vatten. Mycket bra för blekande hagtornsmasker.

  • Nourishing mask med pumpa

  Vacker höstmask som passar nästan alla hudtyper. Lyxigt närmar och bryr sig, föryngrar och förekommer hudfärg. Pumpa måste först kokas och mosas. För 2-3 matskedar pumpa puree tillsätt 1-2 matskedar lera. Masken håller också i 15 minuter, tvättas av med kallt vatten.

  • Peeling mask för fet hud

  Kombinationen av lera och fruktsyror rensar inte bara, men uppdaterar också epidermis, stimulerar cellförnyelse och kollagenproduktion. Gör mashed kiwi halv massa, lägg till en sked med en glid av svart lera. Håll masken högst 10 minuter. Hon kommer att finjustera, det är bra.

  Trots det faktum att svart lera för ansiktet rekommenderas främst för dem som har ett normalt eller fett ansikte, kan det vara enbart att lägga till masker för olika hudtyper om reglerna följs.

  Svarta lera ansiktsmaskar hemma

  Kvinnor av olika åldrar drömmer om en vacker och viktigast hälsosam hud utan brister. En populär och enkel metod för ansiktsvård är svart kosmetisk lera. En gemensam leverantör av lera är Israel (bryts på stranden av Döda havet), ibland med hjälp av lera från Svarta havet. Användningen av svart lera är tvetydig, används ofta för ansikte, kropp och hårs hud. Svart lera används effektivt i kosmetologi (det är huvudkomponenten i olika masker, ansikts- och kroppscrubs). Det betyder också att det rekommenderas att använda i husförhållanden, efter korrekt förberedelse av förberedelse som en del av en husmask.

  Fördelarna med svart lera för ansiktet

  Tänk på indikationerna för användning av naturliga masker från svart lera och hur man gör hemmagjorda ansiktsmasker på egen hand. Leran innehåller mineralsalter, liksom spårämnen, som har en fördelaktig effekt på huden.

  Terapeutiska och profylaktiska egenskaper hos svart lera:

  1. Rening (absorberar giftiga ämnen, aktiv fighter mot svarta fläckar).
  2. Regenerering (förnyar huden på mobilnivån).
  3. Antiseptisk (dödar skadliga mikrober).
  4. Anti-inflammatorisk (svart ansiktsmask lindrar inflammation, tack vare hennes porer smala, lugnar irriterad hud - ett bra sätt mot akne och svarta hudar).
  5. Toner och stramar.
  6. Skyddande (bildar en transparent film som skyddar mot ultravioletta strålar).
  7. Föryngrande (fina rynkor slätas).

  Svart lera masker rekommenderas för alla, oavsett hudtyp.

  Maskerade ingredienser beror direkt på hudtyp:

  • För torr hud rekommenderas att blanda lera med gräddfil eller mjölk, äggula.
  • För kombination och normal hud blandas lera bäst med örtinfusioner.

  På grund av ett antal medicinska egenskaper rekommenderas svart lera för fet hud i ansiktet, speciellt för problemskinn (idealisk för akne och åldersfläckar).

  Regler som måste följas innan verktyget används:

  1. Du kan inte laga en mask i metallrätter (använd glas, trä, keramik).
  2. För att inte vända rött ansikte, lägg först en mask på din handled (tillräckligt i 10 minuter). Om huden blir röd, finns det en allergi mot någon del av masken, och den kan inte användas.
  3. Mask är inte perederzhivat tid, annars kommer det att föra huden är inte bra, men skada.
  4. Mask appliceras 2 gånger i veckan, men inte mer än 12 procedurer för hela behandlingsperioden.
  5. Kontraindikationer: hypertoni, couperos.

  Receptar hemlagade masker för ansiktet med svart lera

  Hur ofta gör hemlagade masker och hur mycket att behålla ansiktet - beror på vilken typ av mask och personens hud. Detta beskrivs nedan i folkmask recept som du enkelt kan laga med egna händer.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Black Clay Acne Mask

  resultat:

  • finnar kommer att torka upp, röttplatser från dem kommer att passera;
  • Skinnet av fet hud kommer att försvinna;
  • huden kommer att rensas, porerna kommer märkbart smala, huden blir jämn och jämn.

  ingredienser:

  • lera - 2 skedar;
  • en avkokssekvens - 3 skedar;
  • citronsaft - 1 tesked.

  Förberedelse och användningsmetod: Blanda först leran med avkok av tåget, tillsätt citronsaft och mixa. Applicera den resulterande masken på ansiktet med ett tunt lager, vänta bara en kvart i timmen, tvätta ansiktet, torka ansiktet med en infusion av en sträng.

  Svart lermask från svarta fläckar på ansiktet

  resultat:

  • eliminerar dess poäng, akne och deras efterföljande utseende;
  • Rengör huden djupt, näring och uppfriskar kokt.

  ingredienser:

  • lera - 1 tsk
  • tea tree oil - ett par droppar;
  • vatten (häll, helst vid rumstemperatur), ett avkok av kalendula eller kamille - 1 sked.

  Förberedelse och användningsmetod: Blanda ingredienserna för att bilda en blandning som liknar kefir i konsistens. Applicera masken med massagebevegelser i högst 10 minuter (tills du torkar). Tvätta masken med fuktiga fingrar i vatten, skölj därefter ansiktet med kallt vatten. För att förbättra effekten applicera havremjölskrubb på ansiktet (2 skedar svart havregryn med 100 ml vatten, lämna i tio minuter) i 5 minuter.

  Black Clay Wrinkle Mask

  resultat:

  • fuktar torr hud;
  • varm effekt av elasticitet, utjämning och åtdragning av huden;
  • har en föryngrande effekt (glattar fina rynkor).

  ingredienser:

  • lera - 2 skedar;
  • gräddfil eller mjölk - 2 skedar;
  • äggula - 1 stycke.

  Beredning och appliceringsmetod: Blanda leran med mjölk eller fettsyror, tillsätt äggula, blanda. Masken blir tunn och svart. Applicera den resulterande konsistensen i 15 minuter, skölj sedan med kallt vatten. Efter proceduren appliceras en fuktkräm.

  Svart lermask med citron

  resultat:

  • när den appliceras på problemområdet minskar inflammation;
  • tonar upp;
  • gör huden mjuk och matt.

  ingredienser:

  • lera - 1 sked
  • calendula decoction - 1 sked;
  • Citronsaft - 1 tsk.

  Beredning och appliceringsmetod: Häll 100 ml kokande vatten över en nypa kalendula, det är nödvändigt att dra tills det är helt svalt. Rör om ingredienserna. Applicera blandningen jämnt i 15 minuter. Efter sköljning kan du applicera grädden.

  Mask av svart lera och honung

  resultat:

  • tar bort inflammation i problemområden;
  • närmar huden med vitaminer.

  ingredienser:

  • lera - 1 sked
  • pressad aloe juice - 1 sked;
  • äppelpuré - 1 tsk
  • honung (flytande) - 1,5 teskedar.

  Beredning och appliceringsmetod: Blanda ingredienserna, applicera ett tjockare lager i problemområdena. Skölj med rent vatten efter 10 minuter. Efter masken måste kräm appliceras.

  Svart lera och oljemask

  Resultat: närmar och fuktar huden.

  ingredienser:

  • lera - 1 matsked
  • smör - 50 gram.

  Beredning och appliceringsmetod: Smält smöret på ångbadet, tillsätt lera, blanda. Applicera den resulterande masken i 20 minuter, skölj med vatten med tvål. Torka av huden med avkok av kamomill eller tåg.

  Video recept: Hemlagad akne ansiktsmask med svart lera och aktivt kol

  Recensioner om användningen av svart lera

  Jag gillar verkligen lera masker. Det rengör porerna väl, gör dem mindre synliga och hjälper till att bekämpa inflammationer i ansiktet.

  För min problematiska hud är en svart lermask en riktig frälsning. Lera välbekämpar utslag, poäng. Effekten är slående.

  De magiska egenskaperna hos svart lera för din kropp och hår!

  Svart lera är ett kosmetiskt pulver som kan målas svart eller mättat grått. Det är lite tjockt vid beröringen. I hemmet kosmetika är detta verktyg ganska populärt, eftersom det har kraftiga antiinflammatoriska, föryngrande, regenererande och rengörande egenskaper. Hur ser du ung, frisk och har perfekt hud? Använd hemlagade recept baserat på svart lera!

  Noggrann ansiktsbehandling

  Egenskaper hos svart lera gör det till en oumbärlig förberedelse för vård av någon typ av hud. Det är universellt och kan hjälpa till att hantera sådana problem som:

  • akne;
  • irritationer och skalning, som uppstod som ett resultat av förväxling;
  • efterlikna rynkor
  • akne och andra inflammationer
  • överdriven greasiness, vilket leder till oljig glans
  • smutsiga porer, svarta fläckar;
  • cirkulationsstörningar
  • röda fläckar och pigmentering.

  Tips! Experter markerar svart lera som det perfekta sättet att ta hand om oljig och problematisk hud! Masker baserade på den har en tät struktur, tack vare vilken de ligger jämnt och fungerar bra på alla problemområden!

  Användarvillkor

  Metoden för att applicera svart lera för ansiktet är mycket enkelt. Hemmet kosmetika baserad på det är beredd på några minuter, men för ett positivt resultat bör du beakta följande:

  • Att använda detta pulver i närvaro av ett kärlsnål eller kupperos rekommenderas inte.
  • För att erhålla en krämig pasta, vilken lämpligen kommer att appliceras på ansiktet, måste pulvret spädas, utan att misslyckas, i varmt vatten eller växtdekok
  • Innan du använder läkemedlet är det lämpligt att genomföra ett känslighetsprov för att eliminera individuell intolerans. En liten del av massan appliceras på handleden och vänta en kvart i timmen.
  • ansiktsmasker måste appliceras längs massagelinjerna för att inte prova utseendet på nya rynkor, och samtidigt försöka att inte påverka den känsliga huden runt ögonen;
  • Det är mycket oönskat att överskrida den rekommenderade exponeringstiden för produkten på huden, eftersom leran kan torka över det och spänna det något;
  • Det rekommenderas att utföra procedurerna efter att ha badat eller duschar - porerna kommer att öppnas och de aktiva substanserna tränger igenom snabbare och bättre under hudintegumentet;
  • Vanligtvis ingår kursen från 10 till 12 procedurer som utförs ett par gånger i veckan, efter att de tar en paus i cirka 15 dagar och, om nödvändigt, upprepar kursen.

  Enkla hemlagade recept

  För att förbättra effektiviteten hos svart lera kombineras den ofta med andra naturliga ingredienser.

  Det är viktigt! Här är det nödvändigt att vara försiktig och uppmärksam, se till att bland andra komponenter finns det ingen allergen, som din hud inte reagerar på bästa sätt!

  • Svart lera fuktgivande ansiktsmask. Kombinera 20 g pulver med en matsked med färsk gräddfil. Separat, slå råoljen och sätt in den i blandningen. Mask distribuera ansiktet och lämna en kvart i timmen.
  • Whitening mask. Mala en liten gäng persilja i en murbruk. En tesked av den erhållna gruelblandningen med 15 g sur grädde. Separat gör vi en krämig pasta av lerpulver och varm mjölk, 2 matskedar som vi kombinerar med en grön blandning. Tvätta av efter 15 minuter.
  • Svart lermask för akne. Från en matsked av ett tåg och ett glas kokande vatten förbereder vi en infusion. På en timme filtrerar vi. Från en liten mängd av det och en matsked av lera gör vi en krämig blandning. Blötlägg i ansiktet i ungefär en kvart i timmen och tvätta av med varmt vatten.
  • Rengöringsmedel. Förbered calendula infusion, filter. En tesked av den färdiga infusionen blandas med 10 droppar citronsaft, tillsätt svart lera och blanda. Blandningen ska vara som gräddfil.

  Se till att läckageegenskaper hos svart lera är lätta! Det är nog att välja ett av sätten för dig själv och använda det regelbundet tills det önskade resultatet uppnås! Efter den första sessionen kan du se förbättringar - huden kommer att bli jämn, rena föroreningar och till och med ur tonen.

  Perfekt kropp för en månad!

  Svart lera innehåller i sin sammansättning mineraler som stimulerar blodcirkulationen, förbättrar metaboliska processer i vävnader och därmed hjälpa till att bli av med celluliter. Och efter avslutad procedurförlopp kan du få följande resultat:

  • svullnad försvinner;
  • kroppsfett minskar
  • celluliter områden blir mindre märkbara;
  • hudton ökar avsevärt;
  • huden blir elastisk och blir jämn.

  Användarvillkor

  Svart lera wrap är känd för sin viktminskning. Detta är ett av de bästa sätten för en effektiv, och viktigast, absolut säker kamp med övervikt.

  Reglerna i detta förfarande är enkla:

  • Omslagsmixen innehåller två komponenter: svart lera och mineralvatten, som kombineras i ett jämnt förhållande;
  • För att förbereda masken måste du använda plast-, glas- eller porslinskivor - metallverktyg är inte lämpliga;
  • Kompositionen blandas noggrant så att inga klumpar kvarstår, det ska vara enhetligt och med en konsistens som är lätt att applicera på huden.
  • om du vill göra en kall omslag, då får några droppar mentol läggas till i masken, om det är varmt, berikas blandningen med uppvärmning av eteriska oljor - 5 droppar apelsin, citron eller grapefrukt.

  Hur bli av med celluliter?

  Svart lera wrap utföres enligt följande:

   först måste du ånga i kroppen - ta ett bad eller duscha, rengöra huden med en grov tvättduk och skrubba;

  Rekommendation! Med särskild försiktighet bör gnidas problemområden - skinkor, lår, sidor! Gör det intensivt, men samtidigt försiktigt, att göra cirkulära rörelser!

 • torka huden torr med en handduk;
 • att fukta händerna i vatten, för att fördela masken på kroppen i ett jämnt tjockt skikt och att gnugga det något;
 • Vik huden i flera lager av plastfolie så att blandningen inte läcker ut;
 • i slutändan borde du bära varma kläder eller täcka med en ulltäcka;

  Tips! Detta är ett nödvändigt villkor för varmförpackning för att behålla fukt och värme, detta krävs inte under kallförfarandet!

 • Efter en halvtimme sköljer du kompositionen med varmt vatten och applicerar näringsämnen.
 • Notera! Hot wraps hjälper till att bli av med celluliter och bryta upp fettavlagringar, och kalla saker gör huden elastisk och tar bort puffiness!

  Hår restaurering och förstärkning

  Svart lera är användbar för håret genom att det helt fuktar, läker de splittrade ändarna, minskar sårbarheten och stoppar förlusten. Som en del av detta verktyg finns kalcium, kvarts, magnesium, järn och strontium, vilket ger ett fantastiskt resultat. Dessutom rensar svart lera perfekt hårbotten, absorberar överflödigt fett, vilket eliminerar fettighet och gör håret ljust och friskt.

  Efter att ha använt en mask som baseras på detta pulver, kommer du att glömma klåda, flaking, stärka hårsäckar och bidra till att förbättra ditt hårs totala tillstånd.

  Hur man använder

  För att uppnå detta mål är det viktigaste att vara tålmodig och använda lera regelbundet under hela månaden. Masker kan göras 1-2 gånger i veckan beroende på hur hårt ditt hår är skadat. Och kom ihåg:

  • svart lera är tät nog och att masken är jämnt fördelad över hårbotten och omsluter varje hår, det borde vara som flytande gräddfil; för detta är det vanligt att späda kompositionerna med varmt vatten eller växtdekok,
  • Först gnidas produkten i rötterna och först därefter fördelas över hela längden av strängarna till mycket tips - i detta fall är det bekvämt att använda en kam med sällsynta tänder;
  • För att leran ska avslöja dess egenskaper är det önskvärt att kombinera det med andra naturliga komponenter - oljor, vitaminer, produkter;
  • För att skapa en termisk effekt, läggs en cellofantlock på huvudet och lindas med en varm handduk ovanpå;
  • Håll kompositionen på håret inte mer än en halvtimme, ta sedan av med varmt vatten och schampo.

  Det är viktigt! Svart lera kan färga något blont hår, vilka blondiner måste komma ihåg!

  Hårberedningar

  1. Skölj. I en halv liter varmt vatten späd 20 g lerpulver. Använd för att skölja håret med varje tvätt.
  2. Rengöringsmedel. 50 ml vatten blandat med samma mängd äppelcidervinäger, tillsätt 2 matskedar pulver och blanda. Applicera på rötterna och fördela till tipsen. I 10 minuter massera noga hårbotten med mjuka roterande rörelser, ta sedan bort produkten med vatten och använd en balsam.
  3. Svart lera hårmask. 3 matskedar pulver kombinerat med ett glas varm mjölk. Tillsätt honung i mängden 2 matskedar, sätt i en halv tesked kanel och berik blandningen med oljor av vitamin A och E, vardera med 3 droppar.

  Det finns inget svårt att förbereda hemlagad kosmetika från svart lera. Alla regler för användningen är ganska enkla och enkla. Använd denna fantastiska gåva av naturen och var vacker!

  Svart lermask för ansiktet. Vilka är dess egenskaper och feedback på ansökan

  Svart lera för ansiktet är ett mycket användbart och nödvändigt medel från kosmetikområdet för varje kvinna. Som regel blev tjejer från Forntida Egypten från det antika Rom de första i sitt slag för att börja göra en mask av svart lera i ansiktet. Hittills har en mask av svart lera för ansiktet blivit det bästa sättet att ta hand om huden. Varför är svart lera så användbar? Vad är dess läkning egenskaper? Varför många kvinnor kan inte göra utan henne?

  Faktum är att svart lera idag har blivit ett av de aktuella sätten inom kosmetologin, vilket även medicin använder. Därför är det inte någon hemlighet för någon att svart lera för ansiktet har imponerande positiva recensioner. Vad som bör sägas är att sammansättningen av svart lera är mycket användbar för spårämnen i huden, eftersom det innehåller järn, strontium, magnesium, kalium, kväve, fosfat, radium och kvarts - allt detta är nödvändigt för alla ansiktshud, som luft.

  Vi rekommenderar att läsa: Rf lyft: recensioner

  Vilka egenskaper är svart lera för ansiktet?

  • Lera kan döda alla bakterier och polera ansiktets hud.
  • ler hjälper till att förnya alla viktiga celler som måste vara närvarande på kvinnans ansikte;
  • Om det finns irritationer i ansiktet, så ler leran det, tar bort rodnad och ger huden ett välmående utseende.
  • Om ansiktet har sprickor, ärr, repor och jämn blåmärken, kan leran härda det;
  • ler verkar på huden som en riktig skrubb: fuktar och tonar, öppnar porerna, ger dem möjlighet att andas, tar bort toxiner
  • Ju oftare en kvinna gör en mask av lera i ansiktet, desto yngre kommer hon att se eftersom lera ger huden elasticitet och fasthet.
  • Få personer vet att lera kan stärka immuniteten inte bara för hälsan utan också för huden.

  Vad är indikationerna för användning?

  Att gå till användningen av svart lera för ansiktet till att börja med låt oss prata om bevisen. Eftersom svart lera är en mycket effektiv kosmetisk och indikationerna för det är ganska acceptabla, kan den användas på både normal hud och fet och torr hud. Men om du för oljig hud behöver du bara vatten, som kan spädas med lera och sätta en mask på ansiktet, då för torr hud behöver du lite fuktgivande. Så, honung eller ägg skulle vara ett bra sätt att lösa lera i en mush och lägga det på ditt ansikte i några minuter.

  Hur man applicerar en svart lera ansiktsmask för att göra proceduren korrekt gjort?

  • Det första du behöver veta är att du inte blandar svart svart lera i en metallkruka. Detta är väldigt viktigt! Det kommer att vara bra om du har antingen trä- eller glasredskap till hands. Stir konsistens rekommenderas med en träsked, gaffel eller kvast.

  • Det andra att tänka på är att det tillsatta vattnet ska ligga vid rumstemperatur. Kallt eller varmt vatten kommer inte att göra, annars kommer masken att förlora alla dess helande egenskaper.
  • Den tredje, som är ett av de största problemen med tjejer som inte sätter en mask på ansiktet ordentligt - det här är vad de inte lägger en servett eller gasbind på toppen av leran placerad i ansiktet. Som ett resultat börjar huden att dra åt, ansiktet börjar dra. Clay visar på ansiktet är inte de positiva effekterna, som beskrivs på platser i recensionerna.
  • Den fjärde är att om du har ett mycket tätt ansikte, kommer ett lager av lera inte att räcka. Därför några minuter efter att du har satt dig med det första lagret - det är nödvändigt att applicera den andra, men det ska hållas i högst tre minuter.
  • Och det sista du behöver veta är maskenas frekvens. Med andra ord är den mest idealiska dosen du kan ta två till tre gånger i veckan. Och den mest idealiska och optimala tiden för en svart lera ansiktsmask är kväll eller en halvtimme före sänggåendet.

  Missa inte nyanserna!

  Vi rekommenderar att du läser: Rf ansiktslyftning - vad är det

  Den enda platsen där du inte borde lägga en mask av svart lera är på ögonen eller på området runt dem. Generellt finns det inga kontraindikationer för användningen av svart lera i ansiktet, såvida inte du självklart inte är allergisk mot denna lösning.

  Förutom de helande egenskaperna finns det också indikationer på tjejer som behöver en svart lermask! Till exempel, om det finns sprickor på huden, starka repor, för tidiga rynkor, många svarta fläckar, riklig akne, onormalt arbete i talgkörtlarna, fet hud, torr hud. Naturligtvis hjälper leran att hantera alla dessa indikationer. Det viktigaste är att använda det korrekt, samt att använda de recept som anges nedan.

  1. Kaffe och en mask av svart lera.

  Du behöver:
  2 msk svart lerpulver, vanligt mineralvatten, kaffegrund eller malet kaffe ca 1 tesked, eterisk olja (för varje smak) ca 2-3 droppar.
  Kaffe och lera måste blandas, tillsätt den eteriska oljan. Den resulterande uppslamningen späds ut med mineralvatten, blandas väl och applicerar konsistensen till den plats som behöver botas. Massage i 12-17 minuter med fingertopparna, och låt sedan masken blötläggas. Efter några minuter kan du tvätta allt, men bara med varmt vatten. En sådan underbar mask som använder mineralvatten och kaffe rensar inte bara huden, utan skruvas också och cirkulerar blod i ansiktsskiktet. Denna mask är lämplig för dem som har mycket stark fet hud, liksom alla funktioner i talgkörtlarna. Om ansiktet är täckt med akne och det är omöjligt att bli av med dem, så hjälper svart lera och kaffe säkert.

  2. Kamille och svart lermask

  Du behöver:
  2 matskedar svart lera, kokande vatten, 2 matskedar farmaceutisk kamille (helst torr).
  Först måste du hälla kokande vatten över den torra kamillen och täcka den med ett lock, så det ska svälla och infiltrera. Därefter måste det resulterande filtret filtreras och hällas sedan endast i den svullna kamomillsvarta lera. Verktyget ska appliceras på huden i ca 15 minuter, varefter du måste tvätta med varmt vatten. Torka sedan ansiktet med antingen en tonic eller en kräm för att återfuka huden. Kamillehälsningsegenskaperna i kombination med svart lera verkar på huden på ett lugnande sätt och scrubs och rensar också alla döda celler. Denna metod är lämplig för tjejer som har mycket torr hud, rynkor, rodnad och allvarliga irritationer ses tidigt.

  3. Rosemary och svart lermask

  Du behöver:
  2 matskedar svart lera, 3 matskedar vanligt vatten (från under filtret), rosmarinolja 6 droppar (väsentliga).
  Ingredienser måste blandas och den resulterande konsistensen att införa på ansiktet på de områden som berörs. Håll masken ska vara cirka 25-30 minuter, varefter du behöver tvätta med varmt vatten, använd i alla fall inte hett vatten, annars kommer effekten inte att vara densamma. Efter applicering av masken, se till att fukta huden med en kräm eller rensande tonic. Om rosmarin är allergisk, bör en sådan mask inte göras. Rosemary i kombination med svart lera hjälper till att minska pigmentfläckar på huden, utgår ur strukturen och verkar också på ytan av huden som ett antibakteriellt medel.

  Rekommenderas att läsa: Laser ansikts biorevitalisering

  Intressanta fakta om svart lera

  • Lera blev ätit under hungern av 20-talet av 20-talet. Leran innehöll alla de mest användbara egenskaperna och substanserna som positivt påverkade någon organisms organism. I vissa länder i öst är det fortfarande ätit.
  • Få människor vet att vissa organismer levde från lera. Små mikroorganismer uppträdde i den. Allt eftersom lera kan behålla solens strålar och ge värme.
  • Lera är ett utmärkt ämne som hjälper perfumörer att skapa sina underbara dofter. Få människor vet att det var med hjälp av lera att den verkliga perfumern ansåg parfym. Nuförtiden, i vår tid, bryter kaffens doft lukt, men tidigare lera var utrustad med den här egenskapen.

  Svart lera är ett utmärkt botemedel som lindrar inflammation. Det ordineras av läkare när ansiktet är fullt av akne, pormaskar och negativa processer på huden. Svart lera kan hantera hudens ökade fettinnehåll. Det rensar inte bara det utan också tonar upp, vilket gör huden till ett vackert välskött utseende. Nuförtiden är alla ungdomsproblem i grunden i ansiktets problemskinn. Och inte alla droger som säljs i ett apotek, även om de är mycket dyra och effektiva recensioner, är lämpliga för människor. Det är därför svart lera är en av de mest helande läkemedlen som passar exakt din hudtyp och ditt ansikte.

  Black Clay Face Mask: 5 regler för användning och granskning av populära rynkor och akne recept

  Svart lera skiljer sig från dess lera motsvarigheter i dess höga fettinnehåll och täta konsistens. Skuggan kan variera från ljusgrå till rik svart. Det beror på andelen mineraler. Officiell medicin använder svart lera i fysioterapi. Och kosmetologer kallar det "ungdoms elixir". En svart ansiktsmask kan dock inte bara förhindra åldring av dermis, men eliminera också många andra hudfel.

  Om akne periodiskt uppträder i ansiktet rekommenderar kosmetologer att använda rengöringsmedel. Med ökat fettinnehåll - nödvändigt för oljig dermis. Om omslaget kombineras, måste du köpa flera typer av kosmetika. Och om de första rynkorna eller "kråka fötterna" kommer anti-aging remedies att hjälpa. Ett alternativ till denna kosmetiska "Bermuda Triangle" kommer att vara en enda svart lera. Med skicklig användning kommer det att göra vilken hud som helst som helst.

  Black Clay Face Mask Properties

  Svart lera, extraherad från djupet av Döda havet, hänvisar till det universella sättet. Dess mångsidighet är helt enkelt fantastiskt. Experter rekommenderar att du använder svart lera för att ta hand om problematiska, feta och blandade integreringar. Det rensar huden väl, tar bort akne, lindrar komedoner och hudormer.

  Lika användbara är svarta lera ansiktsmasker för mogen dermis. På grund av sin mineralkomposition accelererar lera cellulär metabolism och mättade vävnader med nödvändiga mikroelement. Fyllning av mineralunderskottet och aktivering av ämnesomsättningen bidrar till föryngring av dermis. När det kombineras med fettbeståndsdelar, appliceras svart lera framgångsrikt på torr dermis.

  Vad är användningen

  Den välkända sällskapsslaget Vanga talade om fördelarna med lera för organismen. Kommunicerar med en akupunktör, betonade hon att behandling med nålar är en mycket användbar övning. Men för maximal framgång är det bättre att använda lera nålar, inte metall sådana. Således behandlades de i antiken. Lera nålar värmdes med eld, inte elektricitet.

  Wang hävdade att människokroppen själv har el, och metallnålar stärker den. Och lera som verkar på akupunkturpunkter kan ge stora terapeutiska fördelar.

  När man talar om fördelarna med svart lera för ansiktet, framhäver kosmetologer särskilt följande egenskaper:

  • eliminerar inflammation, irritation
  • rensar, tar bort toxiner
  • förhindrar utseendet och lindrar akne, komedoner, blackheads;
  • förnyar celler, förbättrar nyans;
  • aktiverar kollagen syntes och släpper ut rynkor
  • normaliserar fettproduktionen
  • stramar porerna.

  Vad är kontraindikationerna

  En unik produkt från stranden av Döda havet, kommer att tillföra rätt ingredienser dra nytta av någon typ av epidermis. Men för att oljepulvret inte orsakar skada är det nödvändigt att ta hänsyn till vissa kontraindikationer.

  Det är förbjudet att tillgripa svart lera i följande fall:

  • kuperoz - ett nät av kapillärer i ansiktet;
  • svamphudsinfektioner;
  • infektiösa och inflammatoriska processer;
  • hypertoni;
  • öppna omfattande skador;
  • hög feber

  5 rekommendationer för användning

  För att en svart lera ansiktsmask ska kunna fullt ut motivera alla förhoppningar som ställs på den, är det nödvändigt att korrekt applicera mörkt pulver. Skönhetssalonger ger fem rekommendationer. Ignorerar dem gör förfarandet meningslöst. Och i vissa fall kan det leda till utveckling av allvarliga hudsjukdomar.

  1. Hudberedning. Före proceduren är det nödvändigt att rengöra dermis från smink och föroreningar. För att säkerställa öppningen av porerna och den djupare penetreringen av medlet i epidermis, rekommenderas att ånga huden över ångbadet. För henne kan du använda både vanligt vatten och avkok av kamomill, salvia och en följd.
  2. Matlagningsmaskar. Svart lera har en tät konsistens, så den är dåligt löslig i kall vätska. Oljepulver måste spädas i varmt vatten, men inte varmt. Och, liksom någon form av lera, bör Döda havets gåva inte komma i kontakt med metall. Trots allt, från en sådan inverkan förstörs de användbara komponenterna av lera. Masker kan tillverkas i keramik, porslin, glas eller träfat.
  3. Tillämpning av medel. För ansökningsförfarandet är det bättre att använda en mjuk borste eller bomullsplatta. Om masken appliceras med fingrarna, bör kontakten på huden vara ljus. Distribueringsmedel, det är nödvändigt att undvika områden runt ögonen.
  4. Procedurens varaktighet. Mask håller inte mer än 15 minuter. Vid denna tidpunkt är det nödvändigt att utesluta ansiktsuttryck. Det är förbjudet att le, dricka, prata. Torkningsområdena bör fuktas regelbundet med vatten. Samtidigt är det viktigt att fokusera på dina egna känslor. Om masken orsakar täthet, bör den omedelbart tvättas av. Tvätta av den oljiga blandningen med varmt vatten.
  5. Regelbundenhet av förfarandena. Kvinnor med fet, problem eller blandad hud kan applicera en mask två gånger i veckan. För unga damer vars derma är av torr, normal eller känslig typ är en mask per vecka tillräckligt. Efter att ha gjort tio procedurer, rekommenderas att huden ges en två veckors vila. Därefter kan du återuppta lermishanteringen av dermis igen.

  9 framgångsrika masker

  När du väljer ett svart lera ansiktsmaskrecept, fokusera inte bara på önskat resultat, men också på din hudtyp. I torr epidermis ska oljigt pulver spädas med feta komponenter: sur grädde, kefir, mjölk. Vid problematisk och oljig derma bör svart lera kompletteras med torkningsdelar: ägg, malet kaffe, kanel, senap. Och i kampen mot rynkor hjälper honung, vitaminer A, E, eteriska oljor.

  Från fettighet

  Masken används framgångsrikt för att förbättra oljeproblemet och problemhuden. Det kommer att ge förminskning av porerna, rensa epidermis, bli av med rodnad. Verktyget gör täcken jämn och flätig.

  • Lera - en matsked.
  • Varmt vatten - ett glas.
  • Rose höfter - tio bitar.
  • Avokadoolja (jojoba, persika) - tre droppar.
  1. Röda höfter häll hett vatten. Kapacitetsöverdrag och täcka med en handduk. Rosehip insisterar på två timmar. Vätskan filtreras.
  2. Lera uppfödde en matsked av rosinfusion.
  3. Den valda oljan sättes till blandningen.
  4. Resten av rosinfusion används som en lotion för kvälls och morgonruttning av dermis.

  rensning

  Denna lösning rekommenderas för fetthalt. Masken minskar hudfettligheten, ger djupt rengöring och eliminering av toxiner från epidermis. Kombinationen av senap med lera och honung utlöser den naturliga processen med att bränna subkutant fett. Därför rekommenderas denna mask för att få en jämn hud, för att förbättra ansiktskonturerna och eliminera den andra hakan. Och också - i kampen mot celluliter.

  På grund av innehållet i senap, blir masken brinnande. Följ därför noggrant dina känslor. Skölj blandningen tidigt med en stark brinnande känsla.

  • Lera - två matskedar.
  • Torrt senapspulver - en halv tesked.
  • Flytande honung - en matsked.
  • Vatten - två matskedar.
  1. Lera blandas med senap.
  2. Varmvatten införs i blandningen av pulver och blandad brunn.
  3. Sedan spolas massan med flytande honung.

  näringsrik

  Masken gör att du kan förbättra tillståndet för torr och normal dermis. Det eliminerar peeling, irritation. Verktyget klarar av inflammation och ger god näring till integriteten.

  • Gräddfil (helst hemlagad) - två matskedar.
  • Lera svart - en matsked.
  • Mjölk - av nödvändighet, ungefär en matsked.
  1. Gräddfil läggs till leran.
  2. Om verktyget är för tjockt, späd det sedan med varm mjölk.
  3. Massan måste knådas väl så att det inte finns några klumpar kvar i den.

  föryngrande

  Denna mask rekommenderas för blekning, trötthet. Det bidrar till att strama dermis, utjämna rynkor. Verktyget närmar sig integumentet, mättar med mineraler och förbättrar epidermisens struktur.

  • Rosemaryolja - sex droppar.
  • Lera - två matskedar.
  • Mjölk - två matskedar.
  1. Svart pulver hälls med varm mjölk och blandningen är mätt till homogenitet.
  2. Till den resulterande masken tillsätt rosmarinolja. För fet hud är det bättre att använda kamfer-borneoleter. För torr hudvård rekommenderas att man väljer rosmarin verbenonolja.

  För att begränsa porerna

  Denna mask hjälper till att ta hand om fett eller en kombinerad typ av epidermis. Det rensar integumentet från svarta fläckar, bidrar till smärtan av porer, eliminerar inflammation och återställer epidermisstruktur. Det rekommenderas att bekämpa komedoner bara en gång i veckan. Masken påverkar inte bara svarta prickar. Det hjälper till att minska sebumproduktionen. För ofta användning av detta verktyg är fylld med överdriven dermis.

  • Citron - halv citrus.
  • Lera - två teskedar
  • Rosa olja - två droppar.
  • Vatten - en tesked.
  1. Från halv citron måste du pressa saften. För att masken behöver en tesked.
  2. Citronsaft utspädd lera.
  3. Vatten tillsätts till blandningen.
  4. Rosolja tillsättes sedan och alla ingredienser är väl blandade.

  För akne

  Denna mask rekommenderas för att rengöra sebaceous och problem hud. Det eliminerar akne, komedoner, eliminerar hudinflammation.

  • Äppelcidervinäger - två teskedar.
  • Lera - två matskedar.
  • Eter tea tree - fyra droppar.
  • Vatten - en matsked.
  1. Lera kombineras med ättika.
  2. Häll sedan i lite vatten så att blandningen får den nödvändiga konsistensen.
  3. Den eteriska oljan läggs sedan till i masken.

  absorberande

  Masken används för djup rensning av epidermis. Den innehåller aktivt kol, vilket ger absorption. Med andra ord absorberar den alla föroreningar från ytan av huden och rensar effektivt porerna. Verktyget hjälper till att anpassa färg, struktur på huden och skadar inte dermis.

  • Aktivt kol (svart) - två tabletter.
  • Lera - två teskedar.
  • Gelatin (pulver) - två teskedar.
  • Mjölk - två matskedar.
  1. Tabletter måste krossas i en murbruk.
  2. Krossade piller kombineras med lera och gelatinpulver tillsätts.
  3. Den torra blandningen hälles med varm mjölk och omröres väl.
  4. För att kvalitativt lösas gelatin rekommenderas det att värma masken något. Men temperaturen på produkten bör inte stiga över 40 ° C. Annars börjar de fördelaktiga komponenterna av leran att dela upp.

  Antiinflammatorisk

  Masken kommer att komma till hjälp av någon typ av dermis. Det närmar huden med vitaminer, eliminerar inflammation, accelererar cellregenerering.

  • Lera - två matskedar.
  • Aloe juice - två matskedar.
  • Honung - tre teskedar.
  • Applesauce - två teskedar.
  1. Svart lera måste spädas med aloe juice.
  2. Skaka ett äpple på ett fint rivjärn tills det är renat vatten.
  3. Applesauce och honung läggs till lerblandningen.
  4. Blandningen blandas väl.

  Från akne

  Väl rengör huden från akne och akne, vilket framgår av recensioner av kvinnor, en ansiktsmask av svart lera och malet kaffe. Denna kombination gör att du kan förbättra blodcirkulationen, påskynda borttagningen av toxiner och normalisera hudens fettighet.

  • Malt kaffe (det är tillåtet att byta kaffe) - en matsked.
  • Lera - en matsked.
  • Mineralvatten - två matskedar.
  • Eterisk olja (citron, mint, lavendel, patchouli, jojoba) - tre droppar.
  1. Lerpulver blandas med kaffe.
  2. Vatten hälls i blandningen. Om kaffegrund används istället för jordpulver, tillsätts mineralvatten i en mindre volym.
  3. I den resulterande massan injiceras vald växtolja. Du kan applicera flera oljor samtidigt. Men det är viktigt att övervaka mängden luft. Det är tillåtet att lägga till högst tre droppar till masken, oavsett om ett eller flera sätt införs.

  En svart lera ansiktsmask hemma kräver inte stora ekonomiska utgifter. Hundra gramförpackningar betyder enligt april 2017 ett genomsnitt på 40-50 rubel. Men verktyget kan helt omvandla hudens utseende. Och det gör det inte värre än dyra salongprocedurer.

  "Använd, men med sinnet" - recensioner av svart lera kosmetika

  Lera är ett adsorbent, det rengör effektivt porerna, det suger sebum och annan smuts och svart är bäst! Varför finns sebum! Det absorberar kroppsfett och det går bra med celluliter. Det är nödvändigt att göra masker inte oftare än 2-3 p om veckan, för att inte vänta tills det torkar, men att fukta det. I 20 minuter. Du kan blanda med havsalt - effekten blir bättre. I allmänhet lera piller - det löser upp ett lager av hud, tar bort akne och är väldigt användbar.

  Jag har använt svart lera i en månad 2-3 gånger i veckan och har inte märkt mycket av en effekt. Jag har fet hud. Det enda som är bra, huden torkar leran och då lyser det inte som tidigare.

  Tveka inte, lera är känd sedan antiken som en helande produkt! Svart är effektivare än alla andra för sitt utmärkta mineralinnehåll. Jag rådde inte på grund av torr hud, men jag spädde det med vetexsolja ett par gånger och gjorde renande masker. Porerna rensades, sträckte sig och ansiktet började se bättre ut, men jag var rädd att fortsätta, för att inte torka mitt ansikte längre. Om du har en annan hudtyp - djärvare, är det här ett botemedel mot dig.

  Clay rensar ansiktet mycket bra, svart hjälper särskilt från svarta fläckar, tar bort toxiner från ansiktet. Jag gjorde det för första gången, och min inflammation var mild i mitt ansikte, pimpleen var liten, jag tror att den passerade, eftersom leran hjälpte. Efter masken behöver du fukta huden, torkar lite, håller den i ca 15 minuter, och efter tvätten kände jag att min hud andades. Så använd det, men klokt.

  Om svart lera för ansiktshud: rengöring, föryngring och lyft på samma gång


  innehåll:

  Detta är den tätaste konsistensvarianten av kosmetisk lera, som är ett svart, mörkt grått eller vanligt grått pulver, oljigt att röra vid. Svart lera som används i ansiktet länge hemma är känd för sina kosmetiska egenskaper. Det används aktivt för beredning av antiinflammatoriska, rengörande och föryngrande masker som hjälper huden att blomstra och se vacker och ung.

  Kosmetiska egenskaper hos svart lera

  Universaliteten av svart lera gör den till en oumbärlig kosmetisk produkt för vård av vilken hudtyp som helst. Huruvida akneutslaget hälldes ut, slog ansiktet ut, eller obehagliga rynkor uppträdde i munens hörn - i vilket fall som helst kommer det att rädda. Dess mineralkomposition (strontium, kalcium, kvarts, magnesium, järn) är aktivt involverad i cellulära processer, vilket förklarar effekten av att svart lera har på huden:

  • torkar fet hud, eliminerar fet skinn, normaliserar arbetet med talgkörtlarna;
  • lindrar akne, akne;
  • rensar porerna från trängsel, smuts, svarta fläckar;
  • närmar huden
  • förbättrar blodcirkulationen, vilket resulterar i en naturlig återväxt av huden;
  • har anti-aging egenskaper, skärpa huden och utjämna små, grunda rynkor.

  Med tanke på den oljiga, täta konsistensen av svart lera, insisterar experter, trots sin mångsidighet som kosmetik, att det är vanligt att ta hand om oljig problemhud. Den ska användas som en del av hemlagade masker, som kan beredas på 2-3 minuter.

  Black Clay Masking Rules

  Att svarta lermaskar motiverar förtroende, de måste vara ordentligt förberedda och korrekt applicerade. Användbara rekommendationer hjälper till med detta.

  1. Du kan inte använda en svart lermask med rosacea och vaskulär mesh i ansiktet.
  2. Svart lerpulver utspäds preliminärt i en vätska vid rumstemperatur för att bilda en krämig massa.
  3. Efter beredningen smörjer blandningen huden på handleden för att se till att det inte finns någon allergi mot någon maskinkomponent.
  4. Applicera produkten på ansiktet genom massagelinjerna, utan att påverka området runt ögonen.
  5. Överdriv inte masken så att den inte lämnar täthet i ansiktet. Femton minuter kommer att vara nog.
  6. Sköljning kan vara normalt varmt vatten.
  7. Därefter applicera den vanliga grädden på huden.
  8. För att utföra sådana procedurer kan det vara 1-2 gånger i veckan, helst efter ett bad, när huden ångas och rengörs med lite skrubb.
  9. Efter 10-12 procedurer måste du ta en paus på 2-3 veckor.

  Det är inget svårt att förbereda masker: de tar inte mycket tid, men alla gillar resultatet. Bland de olika recepten, leta efter ditt alternativ.

  Viktig rådgivning från förlaget!

  En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

  Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

  Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

  Black Clay Mask Recept

  För att förbättra eller försvaga en eller annan effekt av svart lera på huden, införs ytterligare ingredienser i maskernas sammansättning. Ta en närmare titt, så att bland dem finns det ingen allergen för dig.

  Torka svart lera i vatten till en krämig konsistens och applicera på ansiktet utan några ytterligare komponenter.

  Byt vattnet i föregående recept med avkok eller infusion från tåget (häll ett glas kokande vatten med matsked av råvaror, lämna i en timme).

  Blanda pulvret utspätt i vatten (ett bord. Sked) med fet, bättre hemlagad gräddfil (ett bord. Sked) och rå äggula.

  Lös pulvret i varm mjölk, blanda den resulterande grädden (två bord. Skedar) med gräddfil (ett bord. Sked) och hackad persilja (en tesked).

  Blanda 1 tsk. sked varm infusion av calendula och citron färsk juice. Den resulterande vätskan för att späda pulvret till ett krämigt tillstånd och applicera på ansiktet.

  • mjukning

  Blanda pulvret utspätt i vatten (1 bord. Sked) med gurkpuré utan hud och frön (1 bord. Sked).

  Övertyga dig om de underbara egenskaperna hos svart lera för ansiktet, använd det för att förbereda en av maskerna. Resultaten kan vanligtvis ses efter det första förfarandet: vacker, frisk, slät, ren och tonad hud gör att du kan se bra ut i alla situationer. För denna fantastiska effekt är det värt att försöka.  Nästa Artikel
  Hur man lockar hårkrullning