Lightening svartfärgat hår - är det möjligt?


Lysande färgat svart hår är inte en lätt uppgift. Även många professionella frisörer gillar inte att utföra sådant arbete. Det finns dock situationer när vi är redo för mycket, bara för att bli av med svart och bli lättare. Det är möjligt att experimentet med färgning i svart visade sig vara extremt misslyckat, det är möjligt att den enskilda reaktionen inte var densamma som du förväntade dig, och kanske var den permanenta mörka färgen bara tråkig. Det största problemet är att det svarta pigmentet är väldigt stabilt, det suger håret och det är extremt svårt att bli av med det eller att neutralisera det. Och ändå kan du försöka, för det fungerar inte bara för någon som inte gör det.

Sätt att lätta färgat svart hår

Det enklaste sättet är att vända sig till proffs som kommer att lösa lösningen av en så svår uppgift. De kommer noggrant att välja koncentrationen av komponenterna, beräkna exponeringstiden. Om det var bestämt att göra på egen hand och göra förtydligande hemma, måste du vara mycket försiktig, att väga alla risker och möjligheter. Det viktigaste - att försöka att inte skada håret. Naturligtvis kan ett helt ofarligt förfarande för att lätta svart hår inte vara, men det är sannolikt att minska den negativa effekten till ett minimum.

Varning! Var noga med att tänka på två viktiga punkter: Förstärkning av svart hår bör ske i flera steg, detta kommer att bidra till att spara hår, och för det andra, om du nyligen har färgat med henna, kan resultatet av ljussättning med kemiska medel vara oförutsägbart.

Två huvudmetoder används för att förtydliga:

 • kemikalier,
 • folkmekanismer.

I det första fallet kommer processen dock att gå mycket snabbare, och håret kommer att drabbas av mer. Med hjälp av folkmedicin kan du lätta upp med nästan ingen hårskada, men du måste vara tålamod. Om kemiska agens kan klargöras i 2-3 steg, och i vissa fall i 1, då för samma resultat, när du använder folkmedicinska läkemedel kan du behöva 10-12 procedurer.

Upplyst med kemi

Så det viktigaste är den maximala möjliga respekten för håret, så observera att svart hår är bäst neutraliserat i bara tre eller till och med fem steg. Hur mycket specifika förfaranden som behövs beror på hårets tillstånd, använda färgämnen och lätta medel.

Kemiska produkter för lättare färgat hår:

 • remover,
 • etsning,
 • Shampoo djuprengöring.

Tips! Om du först bestämde dig för att lätta ditt färgade hår själv hemma, är det bättre att först konsultera en frisör, vilken metod och vilket innebär att du ska välja. Läs noggrant igenom instruktionerna för alla valda verktyg och följ det exakt.

Hur man använder tvätten

Denna metod är den mest skadliga, men med hjälp av några professionella verktyg kan du till och med bli av med svart färg i ett förfarande, om du kontaktar en skönhetssalong. Hemma är det bättre att använda mer godartade lösningar, eftersom det finns stor risk att bränna håret. Faktum är att tvättkompositionen bryter ner hårstrukturen, vilket gör det möjligt att tvätta ut färgkomponenterna från dem. En sådan åtgärd är i alla fall aggressiv och håret försvagas, blir tråkigt, kan bryta och falla ut.

När ska jag vara uppmärksam på tvätten? Det här alternativet är lämpligt i fall där frågan om neutraliserande svart färg är särskilt akut, när det inte finns någon tid att vänta på naturlig hårväxt, och att titta på dig själv i spegeln är helt enkelt obehagligt. Tyvärr händer det också.

För effektiv avklaring rekommenderas att använda blondonoran. Professional clarifier gör att du snabbt kan ta bort svart färg. När du väljer en tvätt måste du vara uppmärksam på fondernas sammansättning, till nivån för förtydligande, beroende på de ursprungliga tonerna.

För att avlägsna den gamla färgen appliceras agenten på torra trådar, klarar av den tid som rekommenderas i instruktionerna, samtidigt som man klarar av förtydligande. Därefter tvättas huvudet med schampo och appliceras för att neutralisera de aggressiva komponenterna i tvätten. Normalt anges neutraliseringsmetoden i instruktionerna. När behandlingen är klar är det värt att använda en mask för återhämtning, eftersom håret efter proceduren förlorar sitt skyddande skikt och blir sårbart för eventuella effekter. Innan nästa färgning, var noga med att låt ditt hår vila i några veckor.

Tips som hjälper dig att lysa upp svart hår med sex toner:

Vi använder en pickle

Etsning i huvudsak verkar på samma sätt som en tvätt, det vill säga neutraliserar färgpigmentet på grund av oxidation. Som ett resultat avfettas håret, flakorna är öppna, mängden metaboliska processer ökar och håret blir missfärgat. Etsning verkar mer försiktigt än tvättning, därför orsakar det mindre hårskador och är mer lämpligt för hemmavändning.

Oftast används väteperoxid som en pickle. Det här verktyget själv är aggressivt, så du måste behålla sin koncentration och klara av tiden.

Hur man klargör med väteperoxid

Peroxid köper på apoteket. Vanligtvis säljs en 3% lösning där, det är bara vad du behöver. Häll produkten i sprayflaskan så att det är bekvämt att applicera det på håret.

 1. Förberedelse: Använd handskar, gamla kläder, vilket inte är synd att förstöra.
 2. Håret ska tvättas och torka lätt med en handduk.
 3. Var noga med att kamma den noggrant, så att färgen blir enhetlig.
 4. Applicera peroxid i håret med en spray. Du kan göra det genom att dela håret i strängar, så det är lättare att kontrollera om de är helt bearbetade.
 5. Lämna peroxiden på håret och titta på resultatet. Efter ungefär en halvtimme kan du redan kontrollera graden av förtydligande. För att göra detta tvättar vi lösningen från en sträng och ser om färgen passar oss. Håll peroxid på håret bör inte vara mer än en timme.
 6. Skölj huvudet och använd balsam.
 7. Om nödvändigt, upprepa dressingproceduren tills önskat resultat erhålls, men inte tidigare än nästa dag eller varannan dag.

Mer detaljer om fördelarna och förtydligandeförfarandet skrevs i denna artikel.

Varning! Var försiktig, om du, efter applicering av peroxiden på håret, känner obehag, klåda eller bränning, tvätta genast.

Tips! För att påskynda effekten och förbättra effekten, använd värme. För att göra detta kan du wrap huvudet med folie och värma det med en hårtork.

schampon

Med hjälp av schampo kommer det naturligtvis inte att bli helt av med svartfärgat, färgat hår, men du kan inte göra det så radikalt. Användning av schampo med egenskaper för djuprengöring hjälper till att snabbt tvätta färgpigmentet och göra håret känsligare för användningen av naturliga ljusmedel. Detta förklaras av det faktum att djupa rengöringsschampon tränger djupt in i håret, lyfter vågorna och tar bort alla föroreningar. Deras PH är högre än för konventionella produkter, så de hjälper till att minska hårets skyddande fettlager och gör det möjligt att snabbt bli av med den mörka färgen.

Du borde inte förvänta sig ett mirakel från att använda schampo, de kommer inte att göra dig från en brunett till en blondin, och bara hjälpa till att mjuka färgen.

Använd shampoo djuprengöring såväl som vanligt, men proffs rekommenderar inte att använda dessa verktyg på egen hand hemma.

Tips! Om du tar ett vanligt schampo och tillsätt en liten mängd citronsyra eller citronsaft, får du ett mildt medel för djup rengöring. Syra hjälper till att neutralisera färgen, eftersom det förstör färgpigment.

Lightening folk remedies

Om problemet med ljussfärgat hår inte är så allvarligt, behöver du inte radikalt rätta färgen, du kan använda folkmedicinska lösningar. De kommer att hjälpa till att lätta upp till 1-2 toner, men utan att ha på sig frisyren.

Folkmedel för förtydligande:

Dessa enkla lösningar appliceras i form av en mask, i viss utsträckning avfettar håret och neutraliserar det svarta pigmentet. För att förbättra effekten av ljusmedel tillsättes oljor, till exempel oliv eller burk och huvudet värms med en handduk efter applicering.

Om du gör ljussmaskar två gånger i veckan, då efter 3-4 veckor kan du helt bli av med svart färg och utan att skada ditt hår alls.

Så om du har färgat svart hår och du behöver lätta det, välj ett av sätten, men var noga med att notera att ju mer märkbar och snabbare effekten är desto mer aggressiv blir det. Om du har starkt, sunt tjockt hår kan du försöka ta chansen, men om de är tunna och svaga bör du noggrant väga behovet av lätta och det är bättre att göra det på en professionell frisör.

Se även: Hur man självhäftar från en brunett till en blondin (video)

Till och med svart hår kan bli lättare, folk och salong metoder.

Frisyr är av särskild betydelse för vilken kvinna som helst. Flickor experimenterar ofta med sitt utseende. Blondiner är lätta att bli röda eller bruna. Unga damer med mörkt hår måste utföra en serie manipulationer för att kunna reinkarneras. Färgen kommer inte att falla på svart från första gången perfekt. En eventuell mörk nyans bör först ljusas. Försök att måla över ljuset leder till förlust av tid, ett fruktansvärt resultat. För att undvika frustration är det bättre att göra flera procedurer i början för att rädda dig mot onödig stress.

Huvudvägar

Folkmetoder och lysande svart hår hemma

Låt oss undersöka hur man ska tända svart hår hemma. Med hjälp av tillgängliga verktyg och egna insatser kan alla nå målet. För att uppnå perfektion, utan att skada dig själv är det bättre att initialt göra allt rätt.

Vanliga och effektiva folkmetoder:

 1. Svart hår lyser honung med citron. Huvudet ska tvättas med schampo med en liten mängd kokpulver, torka sedan lite med en handduk. Blandningen (2 citroner + 2 tsk. Honung) appliceras på våta lockar, täckta med en tunn trasa (helst bomull). I detta fall måste huvudet andas och inte överhettas. Tvätta av honungsmasken kan vara en halvtimme senare.
 2. Kamille för lätta - ett bra alternativ att hjälpa brunetter. Vill du vara ljusare för ett par toner, använd den här metoden. Tre påsar med torkade kamomillblommor (säljs på apotek) späds med en liter kokande vatten. Efter kylning skölj strängarna efter varje tvätt. Genom att systematiskt göra dessa enkla procedurer kan du uppnå ett bra resultat i en månad.
 3. Väteperoxid främjar förtydligande. För att få önskat resultat måste du välja rätt lösning. En tunn strand är lämplig för en lösning av 3-6%. För tjejer med tjockt och starkt hår behöver du 6-9% peroxid. Rengör vått hår bör blötläggas med substans, dröja i några minuter.
 4. Kanel för förtydligande - ett bra alternativ som har använts sedan antiken. Kryddan ska blandas med vatten (1: 1) och appliceras sedan på rena, våta strängar. Effekten beror på varaktigheten av retentionen.
 5. Det finns speciella kosmetiska preparat: henna och schampon. Innan du upplever denna typ av droger själv är det bättre att kontakta mästaren. Till skillnad från traditionella läkemedel innehåller kosmetiska preparat kemiska komponenter. Ofta, efter att ha experimenterat med henna, erhålls ett oförutsägbart och oattraktivt resultat. Håret i detta fall upphör att se attraktivt ut. Det blir tråkigt och otrevligt.

Salonbehandlingar

I skönhetssalonger söker man oftast snabba resultat och frågan om hur man missfärgar svart hår. Folkmetoder kräver förväntningar och en lång tillämpningstid (mer än en månad). Om du vill bli blondin är det bättre att kontakta en beprövad salong till en kompetent mästare. De använda materialen kan påverka huvudets och hårets tillstånd negativt. Det är därför som specialisten ska kunna kombinera, tillämpa medel.

Den första vägen - färgning i en blond med en speciell färg. Vilken typ av färg att lätta svart hår kommer att väljas av salongmästaren, vanligtvis är en färg vald som blir ljusare med flera toner. Endast professionell färg kan visa ett bra resultat. Kosmetika späds ut med väteperoxid i enlighet med angivna proportioner. Det är mer korrekt att överlåta det till en specialist.

Erfarna salongspecialister vet hur man lyser svart hår. Den optimala, effektiva och skadliga metoden är användningen av väteperoxid i sin rena form. Den används vid en stor önskan att bli blond så snart som möjligt. Peroxid sprutas först över hela längden av håret och appliceras sedan på toppen av färgämnet. Den blandas med tvål (2: 2 msk. L.). Femton minuter senare tvättas blandningen och sköljs med vatten med tillsats av äppelcidervinäger.

Användning av väteperoxid för att lätta, måste du vara förberedd för det faktum att för att återställa det normala tillståndet hos håret kommer att behöva ägna mycket ansträngning. Efter proceduren måste speciella välbefinnande masker appliceras på strängarna.

Ett populärt och mer mildt sätt att gradvis förvandlas till en blonda framhäver. I skönhetssalonger kommer trollkarlarna att skapa en vacker form och späda den mörka färgen med vita strängar. Efter två veckor kan proceduren upprepas genom att måla över de återstående svarta trådarna. Metoden tillåter gradvis och utan att håret skadas för att nå målet.

Foto före och efter

Lightening Masks - Recept

Det finns ett stort antal hälsomaskor som främjar lätta och lämpar sig för rött hår. Nästan alla recept innehåller en blandning av naturligt ljus (honung, citron, kanel, lök, kamille).

Kanelmask

Det färdiga pulvret späds med honung, olivolja (3: 2: 2 matskedar) och appliceras på fuktigt hår. Smulad kanel kan enkelt sättas till balsammen (1: 2 msk. L.). Sätt den färdiga blandningen. Det är önskvärt att tvätta båda alternativen med vatten efter 6-8 timmar.

Kamille, citron och kanel

Den andra receptens användbara mask består av fem komponenter. Det första att göra är att brygga 200 ml kamomill. I den filtrerade vätskan tillsätts saften av en citron, 2 tsk. kanel, grekisk yoghurt och 3 äggulor. Masken måste bäras i 4 timmar. För större bekvämlighet och bättre effekt är det bättre att täcka ditt huvud med ett ljust bandage.

Lökmask

Blanda 20 ml lök och samma mängd citronsaft med varandra. Därefter tillsätts 20 g honung, 5 ml ättika, 5 droppar essensolja av hornwood till dem. Denna blandning appliceras på vått rent hår och tvättas av efter en timme.

Tips! Masker ska appliceras systematiskt (en eller två gånger i veckan). Istället för att torka med en hårtork, föredrar du naturligt torkning eller blottning av huvudet med en torrhandduk.

Hur man lyser svartfärgat hår

Svart hår av natur är mycket lättare att lätta. De har trots allt inte blivit utsatta för färgning och är därför mer friska och starka. Tjejer med färgad askhårig frisyr måste göra större ansträngningar för kvalitetsförklaring. Det första att göra innan hon blir blondin - är att engagera sig i förbättring av hårbotten och strängarna. I tre veckor bör överge curling, strykning och hårtork.

Sedan börjar proceduren själv lätta svartfärgat hår, bestående av flera steg. Varje manipulation utförs med en skillnad på en vecka. Sådana förväntningar kommer att undvika skador på håret.

Steg av förtydligande efter mörkfärg:

 1. Applicera en särskild tvätt på trådarna. Komponenterna i dessa ämnen rengör håret efter svart färg.
 2. Använd djupt rengöringsschampo. Sådana professionella verktyg hjälper till att snabbt bli av med det mörka pigmentet. För ett effektivare resultat i schampot kan du lägga till 1 tsk. citronsyra.
 3. Vi börjar klargöra med väteperoxid. Det här skedet bör tilldelas professionella hantverkare.
 4. Applicera en lättare färg (2-3 toner) och gradvis byta färg. Ett alternativ till det här alternativet markerar. Alla har rätt att välja ett lämpligare sätt för sig själva.
 5. Under denna tid tillämpas folkmetoder, masker appliceras (skapas från naturliga komponenter).
 6. Två veckor senare repaintar vi i färg, några toner ljusare än den föregående.

Beslutade på en kardinal förändring av hårfärg, men vet inte vad man ska välja? Läs mer om effektiva klargörare i artiklarna:

Så här lyser du svartfärgat hår: tips, tricks

Alla tjejer älskar att förändras och experimenterar med deras utseende. Brunetter undrar hur de ska se ut med blont hår och vice versa. Men svarta färger har en nackdel: efter dem är det ofta omöjligt att måla om i någon färg. Detta ställer frågan om hur man lyser svartfärgat hår. Vad som bara inte kommer upp med det rättvisa könet, att återvända sina lätta strängar och inte förbli helt utan dem.

Sätt att förtydliga

För att lätta håret är det nödvändigt att tvätta bort färgen. För detta ändamål oxideras färgpigmentet, t ex med hjälp av väteperoxid. Denna metod är mycket skadlig för lockar, så det används huvudsakligen i fallet när håret är rent svart.

En mer mild metod är en betning. Det består i att avfetta det övre skiktskiktet med hjälp av speciella ämnen, öppna den centrala delen av håret, påskynda de metaboliska processerna. Effekten av medel på håret i denna metod sker mindre i tid än i föregående.

Ljussmaskar köps i affären eller görs personligen från naturprodukter. I det första fallet förändras krullarnas färg dramatiskt, i andra - endast 1-2 toner. Du kan använda blandningen hemma, enligt anvisningarna. Det är självklart bättre att lätta upp trådarna i salongen, eftersom specialisten är mer erfaren i dessa frågor och känner till alla subtiliteter. Men det kommer att kosta extra pengar.

Det måste komma ihåg att ju mörkare håret desto svårare är det att lätta det. Graden av förtydligande beror också på hur mycket ämne som appliceras på håret, dess temperatur och exponeringsvarighet.

Hur man inte skadar

Vilken blekning som helst påverkar hårstrukturen negativt. Innan du väljer en metod för förtydligande, är det nödvändigt att bedöma deras krullningstillstånd, nämligen deras tjocklek, tjocklek, färg, fettinnehåll, porositet. Efter det är det lämpligt att rådfråga en specialist om hur du ska lätta ditt svarta hår utan skada.

Innan lätta strängarna måste de träna i 3-5 veckor. Under denna tid måste du följa vissa regler:

 • Använd endast schampon på grundval av naturliga ingredienser;
 • se till att det inte finns några sulfater i tvättmedel;
 • Ändra eller behåll inte färgen på strängarna med någon färgämne.
 • försök så mycket som möjligt för att återställa lås av olika närande och fuktgivande masker, det är bra att applicera kokosnötolja för detta ändamål.
 • Använd inte krusjärn, strykjärn och hårtork (du kan använda torktumlaren med kall luft);
 • Avfalla lack, skum, stylinggeler;
 • inte perm
 • gnugga i hårbotten fonder från placenta eller aloe, för att stärka och provocera tillväxten av strängar.

Tips för dem som bestämmer sig för att lysa upp

Om henna någonsin har applicerats på krullarna kan skuggan vara oförutsägbar. Det är därför under de närmaste dagarna efter förfarandet bättre att inte planera allvarliga möten.

Du vet inte hur man ordentligt tänder svart hår och inte misstas med färg? Här är lösningen: Du ska skära av en liten del av strängen, applicera blandningen på den, torka den och utvärdera resultatet. Om färgen visade sig vara äckligt, bör du köpa ett annat verktyg och kontrollera det på samma sätt. Om du gillar resultatet kan du säkert lätta all hår på detta huvud med detta färgämne.

Ljuskrullar med naturliga produkter hemma rekommenderas för tjejer som inte vill orsaka stor skada på deras strängar, eftersom de är säkrare. Denna metod kommer att vara bra i det fallet när det inte finns någon önskan att drastiskt förändra hårets färg. Det är bara för att få reda på hur man ska tända svart hår hemma.

Kamille te

En av de billiga metoderna för att lätta strängarna hemma utan att skada dem är ett avkok av kamomill. Du kan köpa torkade blommor av denna växt i ett apotek eller hälsokostaffär. Koka kamille i vatten med en beräkning av 1 msk. sked (eller en tepåse) blommor per 200 ml vatten, låt dem simma i en halvtimme. Därefter kyles buljongen och filtreras därefter.

Kamille te kan användas på två sätt. Den första är att skölja håret i slutet av tvätten. Den andra är att lägga till ca 2 matskedar te till schampo eller balsam, blanda och tvätta huvudet med denna blandning. Om möjligt, låt trådarna torka ut på gatan under solen - detta kommer att öka effekten.

Kanelmask

Hur annars lättare att lysa svartfärgat hår hemma? Prova kanel. Hon kan curl 1 eller 2 toner ljusare efter varje procedur. Men man måste komma ihåg att trådarna kan få en något kopparfärg på grund av den specifika färgen på kanel.

Innan du använder en mask med kanel i hemmet, bör du vara säker på att du inte är allergisk mot denna produkt. För att göra detta, applicera lite färdiga medel på handens inre yta. Om rodnad, hudutslag, klåda eller andra obehagliga känslor uppträder, är det bättre att vägra detta förfarande och försöka med en annan förtydligande metod.

För att förbereda masken behöver du hugga kanelpinnar eller köpa färdigt pulver. Lägg sedan till det i din hårbalsam (1 matsked. Med kanel för 2 matskedar balsam). Applicera blandningen på rötterna, sedan, med hjälp av en kam, spridda över hela längden av trådarna. En brännande känsla kan kännas på huvudets yta, men efter 2 minuter ska den passera.

Det rekommenderas att montera krullarna och täcka dem med ett duschlock, behåll masken i 4 till 8 timmar, skölj sedan väl med schampo och vatten. Efter applicering kanel hår blir mycket doftande.

Recept hemfärg

Denna färg innehåller inte peroxid, vilket är dess största fördel. Du behöver följande produkter: 1 msk. sked av kamille, honung och kalendula (blommor), 1,5 msk. skedar av välhackad rabarberrot, 50 ml 70% alkohol, en halv liter äppelcidervinäger, 4 små citroner.

Häll ättikan i potten, häll rabarbern där och sätt på elden. Koka och låt sjuda på låg värme i 10 minuter. Häll sedan kamille med kalendula till blandningen, pressa saften från två citroner där, låt den koka i ytterligare 5 minuter. Ställ av pannan, efter att mediet har svalnat, spänna det. Tillsätt honung och juice av de återstående citronerna, blanda.

Färgen appliceras på håret jämnt längs hela längden med en pensel, varar en halvtimme och tvättas av. Men eftersom färgämnet är naturligt kommer det inte att fungera länge och kommer inte att ge en stark effekt. Därför bör du, innan du tvättar håret, regelbundet applicera blandningen (det kan förvaras i kylskåp i upp till tre veckor).

Förtydligande kemikalier

Naturlig färg är bra att använda hemma, det viktigaste är att göra det noggrant och undvika kontakt med slemhinnorna. Men den här metoden kommer bara att gradvis ändra skuggan. Många människor är intresserade av om det är möjligt att omedelbart lätta svart hår på ett sådant sätt att de blir 6-8 tonar lättare. Ja, det är möjligt att göra detta med hjälp av specialsatser för att färga hår hemma. Men det är fortfarande bättre att måla lockar med kemikalier i stugan.

Vilken färg är bättre att lätta svart hår, bara en expert kommer att berätta. När du köper en produkt på egen hand, var uppmärksam på att den var avsedd speciellt för mörka nyanser och inte för blonda.

Förutom färgen i butikerna kan du hitta lysande schampo eller spray. De är huvudsakligen avsedda för lätta trådar, men vissa målade brunetter använder dem istället för masker med citronsaft. Vilken metod att använda beror på hårets tillstånd och hur mycket tjejen skulle vilja lätta sina färgade trådar.

Det finns ett annat kemiskt (men inte godartat) sätt att lätta svart hår - det här är användningen av väteperoxid. Häll vätskan i en mörk glasbehållare med en spray. Varje dag ska produkten sprutas på strängarna, det vill säga användas som en spray. För ett starkare resultat blandas peroxid (2 msk) med flytande tvål (2 msk), appliceras som färg och hålls på huvudet i 15 minuter. Därefter tvättas ämnet av och sköljs slutligen med vatten blandat med äppelcidervinäger.

Att veta de grundläggande sätten på vilka du kan lätta svarta strängar, fortsätt till det lämpligaste för dig, viktigast av allt, skada dem inte på förändringsvägen.

Sätt att lätta håret för brunetter

Tjejer älskar att vara showy, och svart hår kommer alltid att skilja dig från mängden. Och om du bara har färgat ditt hår med galen glädje, då efter ett år eller några år, kan den svarta färgen bli uttråkad, och ommålning från denna färg är ganska problematisk.

Det finns olika sätt och metoder för att lätta svart hår. Det är nödvändigt att genast förstå att den naturliga mörka färgen och färgningen behöver lysa på olika sätt.

Vi lyser svarta ommålade lockar hemma

Professionella verktyg ser Estel produkter.

måla

 • färg nummer 8, 9 eller 10 gör naturligt hår 1-2 toner lättare (det vill säga blond, kan ge en röd nyans);
 • färg nummer 12 eller superblond lyser med 4 toner och gör krullarna röda eller ljusbruna;
 • delvis ljusnar det naturliga pigmentet och ersätter det med en kosmetisk;
 • färgen blandas med oxigent 3,6 och 9 procent i ett förhållande av 1: 1;
 • åldrat på hår i 30 minuter;
 • Tvätta av och applicera balsam som går till färgen.

Färg kan vara skadlig på grund av ammoniak, vilket:

 • tränger in i hårstrukturen, bryter mot den;
 • skador och torkar hår, om du överdriver det kan det leda till håravfall;
 • är en giftig substans, så färgningsproceduren rekommenderas att utföras i en mask.

Brightening Powder

 • har den starkaste ljuseffekten, upp till 7 toner;
 • påverkar aktivt locken, delvis eller fullständigt missfärger hårets naturliga nyans;
 • inte omrörd av vatten;
 • pulver blandat med oxigent 3 och 6% i proportionerna 1: 2;
 • hålltid från 20 till 50 minuter;
 • för färgkorrigering lämplig toning färg nummer 8,9 och 10;
 • Ibland, för att få en blond, måste proceduren utföras flera gånger (klyftan mellan rutinerna är minst en vecka) och slutligen tonas.

Skada från pulver:

 • mest av allt brighteners skada hår;
 • gör dem torra och livlösa;
 • Efter proceduren är det nödvändigt att intensivt återställa håret med oljor och masker.

Handskar måste förvärva speciella för att utföra procedurer med professionella medel.

Mer detaljerad om förtydligande av färg och pulver i den här videon:

Alla professionella produkter skadar hår i större eller mindre utsträckning. Om du vill skina ditt hår för 1-2 toner och samtidigt förbättra dem, rekommenderar vi att du trycker på folkmetoderna.

Naturliga Brightening Agents.

Honung och kanel

 • ljusnar krullarna med 1-2 toner;
 • läker.

Användningsmetod:

 • Blanda 3 matskedar honung med 3 matskedar kanel till en enhetlig konsistens (beräknat på den genomsnittliga hårlängden). Honung bör vara flytande (socker ska smälta i vattenbad eller i mikrovågsugn).
 • För torr, porös eller lockig tillsätt 2 matskedar olivolja, eftersom kanel torkar hår.
 • Vi blandar med balsam (det borde vara 2 gånger mer).
 • Applicera blandningen på rent, torrt hår med en pensel längs strängarna, retreating från rötterna (för att undvika hudbrännskador från kanel).
 • Efter appliceringen av masken fixar vi håret på baksidan av huvudet, lindar det i plastfolie eller påsar, lägger på en hatt och / eller en handduk.
 • Tåla 30 minuter (för öppningsvåg).
 • Därefter avlägsna locket och motstå ytterligare 3 till 5 timmar.
 • Tvätta regelbundet strängen och se vilken nyans det visar sig.

Läs mer om metoden i videon:

kamomill

Förbered kamilledekok, häll ett halvt glas kamilleblommor med 2 koppar kokande vatten och låt det brygga.

Du kan antingen skölja håret eller lämna det på håret i 15 minuter och tvätta sedan av det.

citron

Det finns 3 sätt att använda citron som klarare:

 1. Vi torkar hårsträngarna med citronkilor, tvätta av dem efter 20 minuter (kommer att ge en större och snabbare effekt men torka håret).
 2. Skölj regelbundet med citronvatten. För dess förberedelse behöver du juice av 2 citroner och en liter vatten.
 3. Blanda citronsaft med samma mängd olivolja och applicera på håret, håll i 20-30 minuter och tvätta sedan.

Alla naturliga medel för förtydligande görs av kurser (upp till 10 gånger) 2 gånger i veckan.

Hur man lyser färgat svart hår hemma?

Naturläkemedel är svårare att klara av denna uppgift, men på vissa hår blir effekten. Bäst av allt, 2 metoder fungerar - en tvätt och ett tändpulver. För hemmabruk är det bättre att välja en syraavlägsning, det skadar inte håret och är lätt att använda. Vi kommer också att överväga metoder som använder hushållsfärg och djupt rengöringsschampo.

Acid Remover ESTEL Color OFF

 • tar bort endast konstgjort pigment från håret;
 • På långt, ofta färgat hår tvättas färgen ojämnt (någonstans finns det mer artificiellt pigment, någonstans mindre);
 • torr hårtvätt kan torka ut ännu mer:
 • Tvätta ditt hår i gott skick kommer inte att skada och till och med lämna en sken;
 • skada från det är flera gånger mindre än från ljuspulveret.

Kompositionen innehåller 3 flaskor:

 • reduktionsmedel;
 • katalysator;
 • neutraliseringsmedel.

Användarvillkor:

 • vi blandar ett reduktionsmedel och en katalysator i lika stora proportioner;
 • Applicera kompositionen snabbt (återgå från rötterna), eftersom tvätten fungerar bara i 30 minuter;
 • Torka sedan kompositionen med pappershanddukar (skölj inte med vatten) och applicera en neutraliserare (det hjälper dig att se om det artificiella pigmentet har tvättats ut ur håret).
 • om håret har mörknat, tvätta sedan av med schampo, torrt hår och upprepa proceduren (vid behov, gör den tredje tvätten efter en vecka;
 • Om efter neutraliseraren färgen förblir så som du vill, tvätta sedan huvudet med 2-3 gånger djupt rengöringsschampo.

Ytterligare färgning kan göras efter 40 minuter, men vi rekommenderar att du gör det varannan dag. För det första appliceras färgen på smutsigt hår, och för det andra på en dag kommer du att veta exakt vilken färg du fick efter tvätt.

Efter tvättning får du följande nyanser:

 • om du har din egen hårfärg är mörk, så blir den röd efter tvätt
 • Om du är blond, blir du rödhårig:
 • Om du är en naturlig blondin blir den gul.

Varför händer detta? Varje färgämne lyser håret en ton innan du ger önskad nyans. En tvätt avlägsnar bara artificiellt pigment.

Efter tvättning, var noga med att använda en neutraliserare för att kontrollera hur väl det svarta pigmentet tvättas bort. Om håret inte mörknar efter det, tvättas pigmentet ut.

Ljusspulver för färgat hår

Handlingen av pulver, vi har redan behandlat i den här artikeln. På ommålat och färgat hår är effekten densamma. Nu ska vi titta på ett exempel på hur man är den mest säkra på att bli blond med pulver.

Vi kommer att göra reinkarnationen om några dagar:

 • Blanda 30 ml pulver och 60 ml oxygenat 3% + schampo. Applicera i full längd, retreating från rötterna med 3-4 cm. Håll i 15-30 minuter och tvätta sedan 2 gånger med schampo. Fuktar eventuell mask. Färgen kommer att bli rödbrun.
 • En vecka senare, en blandning av pulver, oxygen och ampull Estel HEK, applicerad i full längd, tål vi 30 minuter, Tvätta av och fukt, såväl som på den första dagen. Curls förvärva en brun-röd nyans.
 • Efter ytterligare 2 veckor upprepar vi proceduren för "andra" dagen. Skuggan blir ljusröd.
 • Efter ytterligare 2 veckor upprepar vi. Få en gul nyans.
 • Nästa dag kan du redan tonad färg under numreringen 8,9 eller 10.

Mellan procedurerna måste du aktivt återställa håret med masker och oljor.

Vad är Estel Hack-ampuller för?

 • skydda håret när färgning och blekning
 • ge hårglans, mjukhet och silkiness;
 • anpassa hårstrukturen.

Mer om metoden i videon:

Ljussättning med hushållsfärg från en vanlig butik

 • Vi köper 3 färger: en ljussfärg, den andra enfärgad med en kall nyans med siffror från 8 till 12 och fortfarande mörkt (i naturlig färg), om rötterna är gula,
 • Vi applicerar ljussfärgen från början av öronen till spetsarna i små strängar i 20 minuter, ändarna förseglas i folie;
 • Efter 20 minuter sträcker du färgen till rötterna i fina trådar (principen om markering) och lämnar i ytterligare 10 minuter.
 • tvätta av med schampo och torka på ett naturligt sätt;
 • Vidare (det är möjligt samma dag, men det rekommenderas minst 2 dagar senare) vi applicerar en färgad färg med en kall nyans över hela längden och håller i 30 minuter (det kan appliceras på rötterna 10 minuter före sköljning), sköljas och torkas.
 • Det sista steget är färgning av rötterna med mörk färg, om effekten av gulvita rötter erhålls, applicera på rötterna och sträck något med tunna trådar, håll i 20-30 minuter och tvätta av.

Djuprengöringsschampo

 • delvis och gradvis tvättar bort pigmentet från håret;
 • med frekvent användning kan skada krullar;

Användningsmetod:

 • Byt ut ditt vanliga schampo med den här;
 • skölj håret med citronvatten för att förbättra effekten;
 • Slutligen applicera outplånliga oljor för att återställa krullarna.

Som du har sett finns det många metoder, från mild till aktiv. Resultatet och skadan beror på många faktorer.

Vi rekommenderar att du konsulterar en professionell så att han kan bedöma hårets tillstånd och ge råd om vad du kan för att lätta håret, och proceduren själv kan göras hemma.

Hur man lättar det svarta håret?

Varje kvinna från tid till annan kommer tanken att ändra något i sin egen bild. Och ibland drabbar radikala förändringar. Till exempel vill jag vända mig från en brinnande brunett till en mild blondin. Eller vice versa. Ibland är sådana experiment ganska framgångsrika. Men erfarenheten visar att kvinnor förr eller senare återvänder till sin vanliga stil. Här är bara lättnad färgat svart hår utan skada är mycket svårt.

Innehåller brunetter

Mörkt av naturen håret i sin struktur är mycket annorlunda än ljus. Efter många studier har forskare funnit att även mängden hår beror på deras naturliga nyans. Mörkare vanligtvis mindre, men de är mycket tjockare och hårdare. Svart lockigt hår har också en oval, nästan platt sektion.

Av de två typerna av melanin (ett färgpigment som produceras av melanocyter i hårbotten) dominerar eumelanin i brunetter vilket ger en mörkbrun nyans. Om mängden gulrött pigment (pheomelanin) är obetydligt, ser håret ut svart. Ju större det är desto ljusare är tonen brun. Det är på grund av dess olika proportioner att den naturliga mörka paletten har så många olika toner.

När eumelanin förstörs under påverkan av kemiska reagenser (vid ljussättning eller färgning med ammoniakfärger) eller ultraviolett (om den är lång under öppen sol), förvärvar den en gulaktig röd färg, vilket nästan är omöjligt att bli av med. Det är därför som en naturlig brunett ursprungligen skulle överge tanken på att måla sig, till exempel i den arktiska blondinen.

Större densitet av keratin vågar, som bildar det övre skyddsskiktet, lägger till det svarta håret i jämförelse med ljusstark styvhet. Det finns flera av dem och de passar närmare varandra. Och för att lätta det mörka håret måste keratinskiktet lossas, eftersom det är under det att färgpigmenten är belägna.

Därför måste brunetter använda starkare medel för blekning än blonda hårägare.

Svart färg

Det verkar som om det i detta fall inte borde vara ett problem att förtydliga det svarta håret, som konstgjordes i denna färg. För att kunna införa ett mörkt pigment i dem har keratinskiktet redan lossnat. Det är bara att behandla håret med en komposition som neutraliserar den och tvättas ut ur håret. Men det beror allt på färgens kvalitet och hårets tillstånd.

Basmibaserade naturfärger tvättas ut snabbare, eftersom grönsakspigment är mindre resistenta. De kan inte tränga djupt in i hårstrukturen och fungera som en tonic som återstår på hårets yta. Efter en tid tvättades de helt av, även utan användning av speciella klargörande medel.

Men moderna professionella färger innehåller mikropigment och speciella formler som hjälper dem att tränga djupt in i håraxeln och få fotfäste där.

Billigare hushållsfärger har inte denna förmåga. Men de förstör keratinskiktet mer. Håret efter appliceringen blir porös, bryts, passar in i håret och även efter en svag inverkan på dem kan ljusmedlet permanent försämras.

Sätt att förtydliga

Som du kan se är det inte så lätt att bli av med svart. Därför bör blondiner tänka på hur man bestämmer sig innan de färgar sitt tunna hår radikalt mörkt.

Naturliga brunetter bör vara medvetna om att efter hårbotten blir håret inte lika frisk och glänsande som tidigare. Dessutom kommer de att behöva noggrann vård och kanske regelbunden toning för att bli av med den obehagliga gula nyansen.

Professionella sätt

Alla extrema omvandlingar, enligt de flesta kvinnor, är bättre att göra i stugan. En bra mästare har mer eller mindre regelbundna sådana kunder. Därför har han redan erfarenhet av en radikal färgförändring.

I händerna på en professionell är du minst försäkrad av att ditt hår kommer att bli hopplöst, vilket ofta är fallet efter hemförsök. För att lysa svart hår i salongen används vanligtvis ett av följande sätt: tvättning, pulver eller pasta.

tvätta

För naturliga brunetter är inte ett alternativ. Sammansättningen av det här verktyget är det svagaste bland alla andra och det maximala det kan - Lätt lossa keratinskiktet när du vill ge svart hår en röd, brun eller blåaktig nyans genom efterföljande användning av tonic. Men detta är dess plus - det skadar minimalt håret.

Användning av tvätt rekommenderas om färgen som erhålls under färgning är för mörk. Det hjälper bra att bli av med rester av mörk färg från blont hår, när det mesta av det redan har städats naturligt.

För flera användningsområden är det möjligt att lätta färgat hår på detta sätt med 2-3 toner.

pulver

I de flesta fall, för att lätta svart hår, föredrar både naturliga och färgade yrkesverksamma att använda pulver. Det köps dock alltmer för hemmabruk.

Jämfört med traditionella färger har det ett antal fördelar:

 • brukar inte innehålla ammoniak och har ingen karaktäristisk stark lukt;
 • ekonomiskt och perfekt fördelat genom håret;
 • perfekt för blekningstips
 • spridar inte och tillåter att ljusa endast valda zoner eller strängar;
 • mindre irriterande och skadar hårbotten när de kommer på rötterna;
 • kan du lätta håret i en användning från 2-3 till 7-8 toner;
 • appliceras på ett öppet sätt, vilket möjliggör kontinuerlig övervakning av processen.

Dessutom finns i pulver av bra tillverkare alltid ett lila eller blått pigment som neutraliserar oönskade yellowness som redan är i färgningsprocessen.

De flesta pulver gör det möjligt att använda olika procentandelar av ett oxidationsmedel, vilket gör det möjligt att arbeta relativt säkert även med skadat och mycket torrt hår.

pasta

Pastan används huvudsakligen för missfärgning av ljusbrunt eller blont hår som har blivit svartmålat. I kompositionen är det förutom lättnadskomponenterna vanligtvis fortfarande ämnen som mildrar skadliga effekter: vitaminer, naturliga oljor etc. Men de försvagar också effekten av pastan och kan i högsta grad ta bort upp till 6 toner.

Det är dyrare pasta än pulver och dess förbrukning är mer, så för en sådan belysning i kabinen kommer att behöva betala mer pengar.

Men pluset är att med det korrekta valet av oxidationsmedel och den exakta överensstämmelsen med tekniken för att applicera håret efter proceduren, fortsätter den levande, mjuk och silkeslen. Det är lätt att återställa på bara några veckor med balm och masker.

Folkmekanismer

Hemma kan du försöka missfärga färgade hårdmetallfärger i svart hår. För att påbörja sådana förfaranden, företrädesvis inte tidigare än två veckor efter färgning. Och det är definitivt inte värt att räkna med snabba resultat. Tålamod och beständighet - detta är det viktigaste villkoret för säker hembelysning.

Här är några av de medel som våra farmor och mormor hade för detta:

 1. Väteperoxid. Perhydrolblondiner under det senaste århundradet var hjältar av populära skämt. Den missfärgning av svart hår på detta sätt gav en ljusgul kyckling nyans, som var igenkännlig och svarade inte ens till nyans balm. Visst, ibland med hjälp av violett "Irida" var det möjligt att vända den till musgrå, men de flesta nyblanketter föredrog att förbli i gult. Nu i sin rena form använder ingen peroxid eller 9-12% oxidator.
 2. Kefir mask. Det klarar sig ganska bra med uppgiften och skadar håret mycket mindre än en professionell "blekmedel". Du kan laga den genom att blanda en halv kopp kefir med juice från hel citron, 50 gram vodka och två äggulor. Kompositionen fördelas jämnt genom håret, huvudet är inslaget. Behåll denna mask måste vara några timmar (eller gå över natten). Det löser försiktigt men säkert pigmentet och på morgonen kan du förlora upp till 2-3 toner.
 3. Kamomill med rabarber. Ett tidtestat och relativt säkert sätt att göra en tvätt. Krossad rabarberrot på mycket låg värmekokning i en halv liter vinäger i 10 minuter. Kasta i en matsked torkade kamilleblommor och kalendula och koka i ytterligare 5 minuter. Torka buljongen och låt den svalna. Lägg sedan till en matsked honung, 50 ml brandy och samma mängd nypressad citronsaft. Blandningen kan förvaras i en välsluten burk i kylskåpet i 21 dagar. Applicera en halvtimme före varje tvätt med pensel som vanligt färg. Skölj sedan huvudet med en lösning av läsk (en matsked per liter vatten) för att neutralisera vinägerna helt.

Dessa recept kan inte användas för eventuella kränkningar av huvudets hudintegritet - det kan orsaka allvarliga irritationer och inflammatoriska processer.

Extra försiktighet

För att minimera skada på håret i blekningskompositionerna, före lätta det svarta håret, behandla dem med användbara masker i flera dagar i rad. Kemiska produkter appliceras endast på det smutsiga håret, så att skiktet av naturligt fett skyddar dem från stark torkning.

Under inga omständigheter kan du hålla blekningskompositioner längre än den tid som rekommenderas i instruktionerna.

Ge en lättare hårvård och noggrann hemvård:

 • Använd endast schampo och balm för skadat eller blekt hår;
 • vägra åtminstone de första två veckorna från varm styling;
 • När du torkar en hårtork, var noga med att använda termiskt skydd.
 • Applicera med UV-filter innan du går ut i den öppna solen;
 • Missbruk inte lack och andra stylingprodukter.

Regelbunden användning av regenererande masker hjälper till att snabbt återställa naturlig glans och elasticitet mot blekt hår. Använd och massage huvudet med naturliga eller eteriska oljor. Det är önskvärt att göra det 1-2 gånger i veckan. Det ger näring och stärker rötterna, reglerar talgkörtlarna och även superlättar stress och ökar sömnen. Så gör denna procedur bättre på natten.

Hur man lyser svart hår? 15 metoder

Svart hår ser ganska elegant ut, eftersom den här färgen för många är förknippad med konservatism, rikedom och sinnesro. Samtidigt vill nästan alla ägare av svarta krullar ändra sin stil, bland annat lätta håret. Svarta trådar är de mest opraktiska om en sådan förändring, för innan du gör ett färgämne i en annan färg är det nödvändigt att lätta dem. Resultatet av ett sådant förfarande kan inte alltid vara det som förväntas.

Folkmetoder - de bästa hjälparna i lättare svart hår

 1. Kamilleinfusion. För att göra detta, brygga 3 påsar med vanligt te med kamille smak med en liter kokt vatten. Denna användbara tinktur bör stå i ca 2 timmar. Varje gång du måste tvätta håret med schampo måste du tvätta håret med denna infusion. Denna buljong tvättas inte av. Denna typ av procedur utförs minst 3 gånger i veckan. Det är inte så svårt att lätta svart hår, för i ungefär en månad kommer resultatet att märkas.
 2. Väteperoxid. Det är viktigt att välja peroxid i enlighet med krullarnas styrka och tjocklek. Om håret är tunt bör de behandlas med peroxid 5-6%. Om en kvinnas hår är stark och tjock bör substansens styrka uppgå till 12%. I processen av ett sådant förfarande måste blottläggas med svart peroxid. Ju längre agenten kommer att vara på huvudet desto större blir effekten. Det viktigaste är att inte överdriva peroxid på huvudet, för det här är hur du kan bränna dina egna krullar.

Det här är inte att säga att effektiva hemmetoder för lättare svart hår hjälper en tjej att bli blond, men de kan verkligen göra strängar ljusare med flera toner.

Lightening svart hår med kosmetologi

För att lösa problemet med att klargöra svarta trådar är det bäst att konsultera en kvalificerad professionell. Befälhavaren kommer alltid alltid att välja koncentrationen av komponenter och bestämmer med precision det inställda tidsintervallet för att lätta en specifik hårtyp. När du köper några butiksskapande verktyg på egen hand borde du alltid förtydliga om den är avsedd för svarta lockar. Svart hår kan bli lättare, för i alla detaljhandelskedjor finns speciella lätta schampon som hjälper till att klara av den här uppgiften.

Om emellertid flickan bestämde sig för att lätta det svarta håret hemma måste hon väga allt bra och tänka över det noggrant, för det här är ganska komplicerat och ibland riskabelt. Ju svarta tonhår i kvinnans hår desto svårare är det att lätta på det. Om någonsin krullor färgades med henna kan det få ett oförutsägbart resultat. Lättnad av svart hår på en kvinna i taget är inte gjort, eftersom det är skadligt för strängarnas hälsa. Det skulle vara att föredra att utföra ett sådant förfarande i flera steg.

Markera som ett sätt att lätta håret

Du kan gradvis utföra proceduren för förtydligande av svarta lockar när du använder markering. Idag är den här metoden ganska populär. För genomförandet måste du blanda det klargörande pulvret, liksom 12% oxidationsmedel. Dessa komponenter är förköpta i specialaffärer som säljer professionell kosmetika.

I början av ett sådant förfarande bör du skära folien i remsor, vars bredd är cirka 10 centimeter och längden - 30 centimeter. Nästa måste du ta en tunn hårsträng. Under den är innesluten folie. Nästa hår ska appliceras färg. Efter det måste folien vikas upp till rötterna. Samma bör upprepas med andra krullar. Efter 30 minuter rekommenderas färgen att tvätta håret. Nästa belysning kan utföras efter 3 veckor.

Klassisk eller traditionell markering är ett förfarande där du måste använda speciell färg och folie.

Använda honung för att lätta håret

Många moderna tjejer är inte glada att ha svart hår. Hur man lättar dem, inte alla kvinnor vet, men det finns många recept för att klara det här problemet. Och ett av dessa recept är att använda honung. Du kan applicera honung direkt på krullarna som en mask. Du kan också lägga till en liten mängd vatten på den medan du gör det flytande. Så det blir lättare att applicera honung på huvudet. Denna produkt appliceras på vått hår, och sedan läggs en plastduschlock på huvudet. Honung på håret ska vara ungefär en halvtimme, varefter den tvättas av med schampo.

Du kan också skapa en effektiv ljussmask för hår, blanda i lika delar olivolja och honung. För att lägga till ytterligare näringsvärde för masken rekommenderas att lägga en halv banan till blandningen. Vidare anbringas en sådan komposition på håret.

Honung läggs också ofta till balsam. För att göra detta, skaka grundigt flaskan med en kosmetisk och honung tillsatt, så att komponenterna blandas. För att använda en sådan balsam är det nödvändigt, som tidigare, efter tvättning av ett huvud. Detta hjälper till att snabbt lösa problemet med hur man lyser svart hår.

Honung är ett utmärkt naturmedel som inte bara kan ge näring och fuktar håret utan också lätta det.

Citron för att lysa svart hår

När citronsaft appliceras på hårsträngarna, och då är håret utsatt för solen, börjar syra i citronsaften att aktiveras och öppnar hårlampan för att gradvis rengöra pigmentet. Citronsaft kan torka hår, och därför måste du använda luftkonditionering efter varje förfarande.

För att applicera citronsaft på huvudet måste du blanda 100 ml nypressad citronsaft med 100 ml vatten i en sprayflaska. Det är nödvändigt att applicera denna blandning rikligt på rena fuktiga lockar. Därefter får håret torka i solen i minst 1 timme.

På grund av det faktum att citronsaft kan torka trådarna är det värt att tvätta dem efter en timmes exponering för solen, så att de inte verkar blekna och förorenade.

En liten citronsaft kan också blandas med olivolja, honung eller kamillektinktur. Detta kommer att hjälpa till i frågan om lätta hår. Svarta lockar är inte så lätta att ljusna, men den här blandningen klarar det snabbast.

Sedan antiken har citronsaft använts som ett naturligt lättmedel för hår, och denna komponent är verkligen mest effektiv vid lätta svarta krullningar.

Brightening hårmask

Om du vill lysa svart hår kan du skapa en tändmask. För att göra detta måste du kombinera citronsaft, kamomillte och kanel. Detta kommer inte bara att lätta håret, men också stärka dem, samt lägga till näring till håret, särskilt om förutom denna blandning läggs grekisk yoghurt och äggulor.

För att förbereda en sådan mask måste du brygga 3 påsar kamillete i 200 ml vatten. Det är nödvändigt att koka denna blandning i 10-15 minuter, varefter den avlägsnas från värmen och kyler. Tepåsar kan erhållas och pressas sedan citronsaft i kyld te. Därefter tillsätts 2 teskedar av grekisk yoghurt, 2 eller 3 äggulor och 2 tsk kanel till blandningen.

Det rekommenderas att sätta en sådan mask på håret från rötterna till spetsarna. Därefter läggs ett duschlock på huvudet och blandningen på håret förblir i upp till 4 timmar, varefter ringen är väl tvättad. Detta kommer att ta bort alla spår av masken från håret.

Du måste ange denna mask minst en gång i veckan i flera veckor för att se viktiga resultat. Ju fler gånger du applicerar en mask, desto ljusare blir ditt hår.

Kosmetika för att lysa svart hår

Det är också möjligt att använda ett färgkit för att lätta svart hår. Om du snabbt vill lätta de mörka krullarna och inte förvänta dig samtidigt några veckor, tills de naturliga komponenterna börjar fungera, finns det möjlighet att måla trådarna hemma. Även om sådana verktyg har en betydande risk är de fortfarande ganska effektiva.

En tjej kan prova en lätta balsam och schampo. Det finns bra balsam och schampon i butikerna, som är utformade speciellt för gradvis ljusning av lockar, som börjar fungera efter flera på varandra följande tvättar.

Du kan också spraya på hårfärgningsmedlet. Förutom balsam och schampon för att lätta svart hår, finns det speciella sprayer som fungerar på samma sätt som citronsaft. Flickan behöver bara applicera sprayen på de lite fuktiga hårsträngarna och aktivera den sedan med en hårtork eller med hjälp av exponering för solen.

Regler för användning av kosmetika för lättare hår

 • Det är nödvändigt att använda ljussmedel för mörkt hår, som gjordes på grundval av naturliga ingredienser.
 • Det är viktigt att inte applicera schampon som innehåller sulfater för att lätta håret hemma. Sulfater tillsätts nästan varje tvättmedel för att bilda ett skum. Kosmetika för hårvård som inte innehåller sulfater, är inte lätt att hitta. De farligaste kemiska tillsatsämnena i denna kategori är ammoniumlaurylsulfat och natriumlauryl (laurel) sulfat.
 • Använd inte kosmetika avsedda för färgat hår. Effekten av dessa balm och schampo är riktad speciellt för att bibehålla hårets skugga.
 • Om möjligt kan du applicera naturlig kokosnötolja, tack vare vilken strukturen hos kvinnliga krullar återställs och näring. Om detta inte är möjligt är det också acceptabelt att använda andra produkter och oljor, vars effekt är inriktad på näring och återhämtning.
 • Värm inte dina egna lockar. Det är viktigt att utesluta användning av hårtork, nivelleringsjärn, pleyk. Om hårtorket har en "kall luft" -funktion, kan du använda den i det här läget.
 • Olika medel, t ex mousses, geler, lacker, skum, kan förstöra krullarnas struktur. En månad innan du ska lysa svart hår är det viktigt att överge deras användning.
 • Det är också förbjudet att göra perm-förfarandet innan lätta håret och efter det.
 • Att använda medel baserade på placenta eller aloe vera, som måste gnidas i hårbotten, kommer att ha minst en gång i veckan.

Varje medel för att lätta håret skämmar hårbotten, och därför är det nödvändigt att följa vissa regler för att minimera skadan, en månad före ett sådant förfarande.

Kanel som en hemlagad hårklarare

Det finns många recept för kanel som ett hemljus. Denna komponent används både oberoende och i kombination med andra komponenter.

 • För att skapa en blekningsblandning är det värt att späda kanel med renat vatten i ett förhållande 1: 1. Komponenterna rekommenderas att blandas noggrant för att få en krämig konsistens, varefter du kan gå vidare till processen med blekning av svarta krullar. Färgkompositionen appliceras på rena och våta strängar. Vidare är det fördelat över hela längden av håret och huvudet är täckt med en duschlock eller plastpåse. Kanel håller på håret så länge som möjligt.
 • Det finns ett annat recept, enligt vilket du måste blanda i lika stora mängder naturlig honung och kanelpulver. Om honungen är mycket tjock måste den värmas upp i ett vattenbad eller förtunnas något med rent vatten. Principen att applicera en sådan blandning för att lätta svart hår liknar den tidigare.
 • För att uppnå inte bara hårförtydligande, men också deras omsorg, är det nödvändigt att blanda kanelpulver, olivolja och flytande honung. Andelen av en sådan mask kommer att vara 3: 2: 2. Blandningen bör blandas tills den bildar en homogen massa och appliceras på fuktiga och rena krullar i minst 6-8 timmar.

En speciell komposition baserad på kanel för att lätta svart hår när den appliceras korrekt kommer att ge en estetisk och helande effekt.Nästa Artikel
Telogen håravfall vad är det? Behandlas denna typ av alopeci?