Skabb på barnets huvud 5 års ålder och behandling


Visst mötte de flesta föräldrar mjölkskorpor på huvudet av en nyfödd - det här är manifestationer av seborré. Varför patologin utvecklas, vilka andra symptom verkar och hur man tar bort skorpan på barnets huvud - låt oss prata i den här artikeln.

INNEHÅLLET I ARTIKEL

 1. Information om fienden
 2. Varför visas skorpor
 3. Är det verkligen smittsamt?
 4. Symtom vid olika åldrar
 5. Om inte mjölkskorpor, vad då?
 6. behandling

Hälsningar till dig, kära läsare, hudproblem hos barn är långt ifrån ovanligt. De förklaras av omotet hos alla organ och kroppssystem. Hormonala och skyddande mekanismer fungerar inte fullt, mag-tarmkanalen bara "används" till den nya världen. Det finns en hel del nosologiska enheter (sjukdomar), men seborrheisk dermatit är en av de vanligaste. Denna sjukdom uppträder inte bara hos barn utan också hos vuxna. Det är emellertid ovanligt att en treårig karapuz utvecklar sin redan "vuxna" form.

Först och främst för att lösa detta eller det här problemet måste du samla så mycket information som möjligt om det. Seborré är en kronisk inflammatorisk process som utvecklas i hudens strukturer, nära sebaceous körtlar. Huden är utrustad med talgkörtlar ojämna. Till exempel, på sålarna och palmerna finns det ingen alls. Men i håret, på pannan och vingen i näsan, bakom öronen, på nacken - mycket. Körtlarna ligger bredvid hårsäckarna, i hudens naturliga veck, arbetar aktivt och producerar hemligheten. De celler som är ansvariga för denna process kallas sebocyter, därav namnet på sjukdomen.

Patologi har en svampig natur, dess skyldige - jästliknande svamp Malassezia furfur. Det finns två former av denna mikroorganisma, "deltar" i utvecklingen av sjukdomen - oval och rund. Den första orsakar inflammation i hårbotten, den andra bor huvudsakligen på kroppen. Faktum är att dessa organismer använder fettsyrorna som utgör sebum som en källa till näringsämnen.

Under deras liv löser de bland annat omättade fettsyror. Dessa ingredienser irriterar huden, orsakar inflammation och flaking. På grund av det faktum att huden "känns" inte är så bra, är dess barriär skyddande funktion väsentligt försvagad. Som ett resultat blir oljesyra, som är en del av sin egen hemlighet, också ett irriterande medel.
Men varför börjar alla dessa mekanismer plötsligt?

Orsaker till seborré

En sjukdom som seborrheisk dermatit, orsakerna varierar. De flesta är emellertid förenade med en enda "stigma" - en minskning av immuniteten.

Först och främst ta reda på vilka faktorer som kan prova seborrheisk dermatit hos spädbarn och nyfödda:

 • smittsamma processer i moderns kropp under graviditeten eller barnet själv;
 • icke-överförbara kroniska sjukdomar (inklusive onkologi), medfödda missbildningar av utveckling;
 • GI-patologi;
 • överträdelse av utfodringssystemet, avvikelse från utfodringsreglerna
 • Förekomsten av allergier, särskilt mat eller kontakt
 • otillräcklig eller tvärtom överdriven hygien;
 • behandling med glukokortikosteroidläkemedel (till exempel en salva med kortikosteroider för kontaktallergier), antibiotika;
 • tar droger av mamman (under graviditet och amning)
 • arvelig hyperfunktion hos talgkörtlarna (och då kan vi prata om den medfödda formen av seborré);
 • allvarlig stress (övergång till artificiell utfodring, särskilt skarp, rörlig, sjukdom).

Skorpor på huvudet av ett 3-årigt barn förekommer i allmänhet av samma skäl: undernäring, sjukdom, stress, narkotikamissbruk. Det finns bara specificitet - till exempel är frågorna om kompletterande utfodring och typen av utfodring irrelevant. Men vikten blir dålig hygien, kombinerad med hög fysisk aktivitet (barnen kör redan, hoppar och inte sitta i en sekund). Dessutom, från tre års ålder överför de vanligtvis toppen till det vanliga bordet, vilket också kan leda till utveckling av dermatit.

Men barn i tonåren har mycket fler "möjligheter" att bli sjuka med seborré. Ovanstående sjukdomar i mag-tarmkanalen, stress och allergier sammanfogar:

 • aktivering av det endokrina systemet, vilket orsakar en otrolig aktivitet hos talgkörtlarna (därmed "ungdoms akne");
 • hormonellt misslyckande (i puberteten hormoner - den mest instabila kategorin);
 • felaktig näring (det finns pocketpengar och därmed alla slags "skador");
 • dåliga vanor
 • psykologisk instabilitet.

En annan grupp av skäl som är relevanta för alla åldrar induceras, dvs. artificiellt inducerad sebocytaktivitet. Detta inkluderar onödig "uppvärmning" av en son eller dotter - kläder som inte är vädervänliga, en pälshatt vid en temperatur av -2 ° C, här - syntetiskt sängkläder, kuddar av dålig kvalitet etc.

Därför, då vi tänker på hur man tar bort skorpan på barnets huvud, får vi inte glömma att det är möjligt att korrigera inte bara processer i barnets kropp utan även dina egna handlingar.

Men ärftlighet i utvecklingen av seborrheisk dermatit är inte viktigt. Även om båda föräldrarna lider av allergier ökar risken för seborré inte krummen från detta.

Och vi fick seborré!

Är ett sådant uttalande giltigt, seborrheisk dermatit: smittsam eller inte? Nej, inte smittsam! Faktum är att svamparna som orsakar sjukdomsutvecklingen permanent lever på huden. Dessa är de så kallade saprofyterna - de gör ingen skada under "normala förhållanden" och alla har dem. Grovt sett är barnet "infekterat" från den allra första födelsen, så snart den första interaktionen med en annan människas hud, moderen, inträffar.

Barnets hud befolks av den mest mångsidiga floran, och medfödd immunitet tillåter inte patologi att utvecklas. Vidare, med utvecklingen av försvaret, hämmar immunförsvaret tillväxten och reproduktionen av mikroorganismer, vilket hindrar dem från att bryta hudbarriären. Men när immuniteten minskar ökar utsöndringen av talgkörtlarna - en bra tid kommer för svampen. Aktiviteten av sin vitala aktivitet ökar flera gånger, och en person klarar inte av sitt tryck. Som ett resultat utvecklas sjukdomen.

Hur man tar bort skorpan på barnets huvud - den här frågan uppstår från föräldrarna så snart de ser vad som händer med barnets hud. Manifestationer av sjukdomen, men obehagliga i utseende, orsakar inte mycket barnet. Inga vanliga symptom som svaghet, feber etc. observeras inte. Därför är det omöjligt att kalla en öm. Det finns dock ganska uppenbara skillnader i seborré hos nyfödda och spädbarn från samma patologi hos äldre barn och vuxna.

Manifestationer av sjukdomen hos nyfödda och spädbarn

Först och främst är barnen störda, naturligtvis, av seborrheiska skorpor. De kallas mjölkkorskor, men det finns ingen sådan term i barnläkemedel. De uppstår redan vid 14-21 dagar av livsmrummor.

Patologin debuteras med utslag i öronområdet (i vikarna bakom auriklarna), i hårbotten. Själva förändringar påverkar pannans och kinderens hud.

Varför exakt där? I små talgkörtlar är inte aktiva, för det endokrina systemet fungerar praktiskt taget inte som en helhet. Men de har moderns hormoner i blodet. Dessa ämnen har tropism (det vill säga de har de mest signifikanta effekterna) för sebocyter av huvudet, som ligger nära hårsäckarna.

Mycket snabb desquamation av epitelceller börjar (på grund av den giftiga effekten av fettsyror). De exfolierade cellerna blötläggs i fett, som aktivt produceras av sebocyter. Som ett resultat bildas gneis på toppen av utslaget - själva skorporna.

I extremt sällsynta fall sprider sjukdomen sig i hela kroppen, vilket påverkar ljumsområdet, knä och armbågar, mage. Vanligtvis försvinner alla symtom på egen hand inom några (4-5) veckor. I extrema fall kan manifestationer försvinna och återkomma innan barnet blir ett år gammalt. Då försvinner de helt och hållet.

Nästan aldrig gniss inte åtföljs av klåda eller smärta, brukar inte orsaka några bekymmer för barnet. Fukt uppstår inte - svettning av hudutsläppet. Detta ökar känslan av torrhet och täthet i huden.

Men eftersom utslaget inte "öppnar", minskar risken för infektion inte. Om en infektion sammanfogar, utvecklar pyoderma - purulent inflammation i huden, provocerad av stafylokocker och streptokocker. Det finns ett exsudat (oozing), klåda, ömhet, barnet blir rastlöst och lustigt.

Ofta föräldrar, som inte vet hur man tar bort skorpan på barnets huvud, börjar "plocka" den och försöker ta bort den med en fingernagel. Detta kan inte göras - risken för infektion ökar flera gånger!

Dermatologer skiljer två steg av sjukdomen:

 1. Lätt. Utsläppen och gneisen som täcker den finns bara i hårbotten (ibland auriklarna, kinderna, sällan pannan) och sprids inte. Det allmänna tillståndet är inte brutet;
 2. Måttlig svårighetsgrad. Utslag och skorpor sträcker sig till kroppen och benen.

Men om diarré, kräkningar går med i symtomen på seborré, och det finns en försening i fysisk utveckling (fördröjd vikt) - det är dags att låta larmet! Det är möjligt att Leuker's desquamating erythroderma utvecklades hos barnet, och detta är en mycket allvarlig patologi som kräver akut vård.

Seborré hos barn 3 år och äldre

Sjukdomen förekommer hos barn och år och 2 år. Ofta uppmärksammar föräldrar som har hanterat patologin när barnet var i spädbarn nästan inte uppmärksamhet på de nya symptomen. Deras svar på frågan om hur man tar bort skorpan på ett barns huvud är enkelt råd: vänta, det kommer att gå för sig själv. I de flesta fall fortsätter den på samma sätt som hos spädbarn - en scaly gneiss uppträder ovanpå papularutslaget. Huden kliar inte, inget gör ont, barnen oroar sig inte.

Skorpor på huvudet av ett 3-årigt barn är ganska vanliga. Kanske beror det på den allvarliga stressen hos en treårig man - inskrivning i dagis. Men de är lite annorlunda i utseendet från "barnets". Det finns sällsynta fall när Rebentosh som har 3-4 år gammal verkar "mjölkiga" korpar. För det första är formationerna mindre täta, vanligtvis är de mindre, och mer och mer blir de likna mjäll i vanligt bemärkelse.

Bebisar i denna ålder börjar visa sig "vågar" på ögonbrynen och på näsens vingar. Huden skäller inte bara på huvudet, men också på kroppen - i armbågen och knävecken, på bröstet och på baksidan. Skorpor bildas av samma mekanism som hos spädbarn.

Om det finns skur på huvudet på ett barn som är 5 år och äldre, har den kroniska formen av patologi troligtvis utvecklats. Det innebär att det finns perioder av eftergift ("hälsa") och förvärringar som bestäms av kroppens allmänna tillstånd. Det är troligt att någon sjukdom (trivial ORZ) kommer att orsaka uppkomsten av en ny "del" av korst.

Differentiell diagnos är valet av en, från en lista över liknande sjukdomar. Detta stadium är extremt viktigt (både i bevisbaserad medicin och vid självbehandling ännu mer). När allt kommer omkring, om du fattar fel slutsats, börja behandlingen "inte för", du kan förvärra situationen.

Låt oss först och främst tala om psoriasis. Du behöver förstå hur det skiljer sig från seborrheisk dermatit. Trots det faktum att dessa sjukdomar utåt kan likna varandra (särskilt enligt den genomsnittliga personens uppfattning), är det en skillnad:

 • med seborré är foci nästan alltid bara i hårbotten, psoriasisskador sprids över hela kroppen.
 • psoriasis ser ut som en storskalig hudutslag - vita vågar på ljusröda papiller, men seborrheisk dermatit är exakt skorpor på ytan av huden;
 • I psoriasis är den yttre delen av utslaget inte täckt med vita vågar;
 • vågar sig med dermatit är feta, gulaktiga och med psoriasis - vit, torr;
 • när du försöker ta bort skorpan seborrheic avgår, vanligtvis smärtfritt. Men i den andra patologin kommer detta "antal" inte att fungera - processen orsakar obehag, huden under vågorna börjar blöda.

Den andra sjukdomen är atopisk dermatit. Den har en allergisk natur, är ärftlig och passerar inte ensam.

 • börjar hos barn äldre än 3 månader
 • kännetecknas av intensiv klåda;
 • det uppenbaras av utslag i ansiktet, i armbågens och knänens område, sällan i huvudet;
 • utslag benägna att gråta.

Så nu samlas all nödvändig information om seborrheisk dermatit, och du kan fortsätta behandlingen. Det är naturligtvis bäst att samråda med barnläkare (och om vi pratar om nyfödda eller spädbarn, är detta ett absolut tillstånd). Specialisten kommer först att klargöra diagnosen, och för det andra kommer att rekommendera en behandling som passar din baby. Men om du är säker på diagnosen och bestämmer dig för att behandla dig själv, hur man tar bort skorpan på barnets huvud?

Faktum är att den stora frågan är: Om seborisk dermatit utvecklas hos barn, är behandling nödvändig, ens hemma? Hos spädbarn passerar denna sjukdom sig själv så tidigt som 6-8, maximalt 10 veckors livstid. Det är extremt ovanligt när det är "försenat" upp till ett år. Dr Komarovsky seborrheic dermatit, till exempel, anser inte att det är ett allvarligt problem och nämner att det inte medför några olägenheter för barn, det går i sig själv.

Men om barnet har fler och fler skorpor, får de ångest, kliar, blötlägger sig, huden blir röd betydligt, det är bättre att börja behandlingen. "Förebyggande behandling" är också nödvändig när smulorna är benägna att allergier, hudpustulära infektioner, smärta.

Den första linjen av behandling är användningen av specialiserade schampon och kamning, d.v.s. kombinationsbehandling med läkemedel och folkmedicin.

Utmärkt rekommendationer kan "skryta" rad verktyg för barn Mustel. Detta Mustela Bebe Skum-schampo från skorstenar på huvudet av en nyfödd bebis och en bebis, samt "Friderm tjära" för äldre barn. Du kan använda en kombination av Mustel Stelaker-kräm (applicera en liten smula på huvudet över natten) och antiseborrheiska schampon.

Om de "enkla" exfolierande schamponerna inte hjälper, tillgripa antifungala medel.

Använd inte dem utan läkares rekommendation!

En av de mest effektiva är Nizoral-schampo, baserat på ketokonazol, ett antimykotiskt medel. Effektiv mot svamparna Malassezia furfur är schampo "Kelyual D. S.".

Anti-seborrémedel används vanligen 1-2 gånger per vecka. Om du behöver tvätta håret oftare kan du använda vanligt hypoallergent babyschampo.

Efter shampooing kan du mekaniskt avlägsna seborré. Hur man kamma en skorpa på ett barns huvud? Först är det att kamma ut det, men inte att ta bort det med en fingernagel - du kan skära huden och ett ärr kvarstår. För det andra bör det ske med en kam, mycket noggrant. Och om krummen bryter ut, skriker och motstår - inte insistera.

För att mjuka vågorna kan du använda olja. Något barns botemedel (till exempel "Johnsons Baby"), för vilken smulorna inte har allergier, liksom vanlig oliv- eller klyftaolja, kommer att göra.

Tjära tvål med seborrheisk dermatit, bedömer genom recensioner, hjälper inte värre än Mustel-linjen. I princip finns det inga förbud mot användningen, men i samband med det, var noga med att använda en olja eller grädde. Effektiv botemedel betraktas som "Bioderma Sensibio D. S.". Som en mjukgöring används Zinocap salva, vilket är en analog av den välkända Skin-cap.

Det är tillåtet att använda speciella medicinska salvor innehållande antimykotiska, hormonella och antibiotika komponenter. Pimafukort seborrheic dermatit behandlar till exempel både hos vuxna och hos barn äldre än 1 år. Men metronidazol rekommenderas inte att användas som ett läkemedel av val.

Frågan om flukonazol för seborisk dermatit används på barn? - har ett ganska tydligt svar: endast från fyra års ålder Seborrheic dermatit tabletter ordineras extremt sällan, endast om det finns komplikationer eller i vuxen ålder.

Således, oavsett hur skrämmande och obehagligt symtomen på seborré kan vara, det borde egentligen inte betraktas som en allvarlig sjukdom. I en nyfödd är behandlingen av denna patologi inte nödvändig om barnet känns bra. Men i allmänhet är det viktigt och viktigt att veta hur man tar bort skorpan på ett barns huvud för att snabbt navigera och hjälpa ditt barn.

Men för att förhindra denna sjukdom är det nästan omöjligt. Endast allmänna råd kommer att vara relevanta:

 • Bär inte barnet för varmt;
 • Använd högkvalitativa, naturliga sängkläder;
 • förhindra utveckling av allergier
 • behandla snabbt och effektivt behandlingssjukdomar med särskild uppmärksamhet på gastrointestinala tillstånd.

Kära läsare, jag hoppas du har fått svar på dina frågor från den här artikeln. Om det visade sig vara till nytta för dig, snälla dela med dina vänner i det sociala. nätverk med knapparna nedan.

Viktigt att veta! Ett effektivt botemedel mot huvudvärk finns! Följ länken och ta reda på vad läkarna rekommenderar......

Ett vanligt problem är skorpan på ett barns 2 års ålder. Det första att göra i denna situation är att eliminera paniken. Ett sådant fenomen hos barn upp till tre år är inte farligt, men det förekommer ganska ofta.

Om skorpan på huvudet på en bebis, då är detta normen. De kallas också generiska.

En vanlig orsak till utseendet på gulaktiga korst i hårbotten är det hyperaktiva arbetet hos talgkörtlarna. Det vill säga, urladdningen kan inte så lätt avlägsnas från det nyfödda med normalt badande. Torkning av vätskan och ackumulering av skiktet - skorpan. Naturligtvis, utåt ser de fula ut, men du borde inte bli väldigt upprörd, eftersom barnet inte känner sig obehag.

På barnens språk kallas gulskorpor seborisk dermatit. Om detta fenomen behandlas korrekt och korrekt, kommer det att försvinna utan spår över tiden. Det tar vanligtvis 1 till 3 månader.

1 Orsaker till skorpbildning

Så tidigt som 1800-talet var seborrheisk dermatit känd. Då kallades denna sjukdom xeros. Den aktiva utvecklingen av talgkörtlarna har beskrivits. Seborré som sjukdom är mest karakteristisk för åldern av nyfödda, men det finns fall där barn under 14 år lider av dermatit i denna form.

Problem med hårbotten?

SERGEY RYKOV: "För att bli av med akne, röda fläckar, mjäll, lavar och andra problem med hårbotten, först och främst är det nödvändigt..." >>

Fram till idag finns det inga vetenskapligt bevisade orsaker till sjukdomen.

Bland de faktorer som påverkar utseende av korst på huvudet, notera:

 • hormonella förändringar, dess skarpa obalans
 • brott mot bildandet och utvecklingen av talgkörtlarna (orsakad av förekomsten av infektioner eller andra sjukdomar under graviditeten)
 • genetisk predisposition, det vill säga mottaglighet för allergener kan överföras från föräldrarna;
 • otillräckligt innehåll i kroppen av vitamin B, nämligen biotin (det är häftet av ämnesomsättningen);
 • Äldre barn (från två år) kan drabbas av utseende av seborrheisk dermatit på grund av störningar i sköldkörteln eller patologier i nervsystemet.

Enligt statistiken observeras de vanligaste fallen av utseende av korst i den kalla perioden.

2 Kliniska manifestationer av seborrheisk dermatit

Oftast kan barn i spädbarn (2 veckor - 4 månader gamla) eller barn under 14 år ha en skorpa på huvudet. De täcker den håriga delen, som regel, ojämnt. Ibland kan skiktformationer förekomma. Vågar utvecklas som en följd av massreproduktion av svampen.

När det gäller lokalisering av lesionen är det hårbotten, ögonbrynen och ibland auriklarna, inguinalområdet, näsens vingar eller barnets armhålor. Därför kan det ses att det beror på placeringen av talgkörtlarna.

Som regel utmanar seborrheskorskor inte svår obehag hos en bebis. Om det finns en plats för patogen infektion kan konsekvenserna emellertid inte undvikas. Om penetrationen inträffar kommer huden att bli inflammerad, det kommer att bli en ökning av temperaturen i fokus av rodnad.

Om du får symptom hos barnet ska du omedelbart kontakta en läkare och börja prova.

3 Klassificering av seborrheisk dermatit hos barn.

Enligt kliniska manifestationer delas seborré in i olika former:

Utseendet av fettformen är orsakad av hyperaktivitet hos talgkörtlarna. Som ett resultat börjar närbildsvågar att bildas, vilka håller sig i ett starkt lager. Ökad fet hud blir en provocatör för patogener för patogena mikrober. Utvecklingen av denna typ av dermatit hos barn under puberteten bidrar till utseendet på akne och akne.

Om sjukdomen orsakas av den torra formen av seborré, så händer detta som ett resultat av brist på talgkörtelaktivitet. Denna art är typisk för spädbarn från det första året av livet. Utseende vågar bildar en film på huvudet, men de är ganska lätt separerade från hudytan. Skorpor har en färg från gulvitt till vitgrå. Vid den tiden blir barnets hår tunnare, brutet, kan falla ut. Utseendet på skalliga fläckar på huvudet på ett barn är en vanlig förekomst i seborrheisk dermatit.

Hur kommer man från kvinnor på huvudet?

VARNINGAR OCH PAPILLOMA PÅ HEADEN MYCKET FREKVENS. Ett enkelt sätt, utan kirurgi och smärta, hjälper dig att bli av med vårtor på vilken plats som helst, mycket effektivt! Den hemliga onkologen delade en hemlighet...

Läs mer.. »

Med torr form kan rosa-rödaktiga fläckar uppstå.

Den kombinerade typen seborré är resultatet av sammanslagning av symtom på flera typer av sjukdomar. Kliniken kan sjukdomen se ut som torra skalor på barnets huvud och en fet yta på ansiktet, bakom öronen.

För den fysiologiska formen av seborrheskorskor är akne och andra hudskador karakteristiska. Detta beror på att det finns en omstrukturering av talgkörtens vanliga arbete.

4 Behandling av sjukdomen

I många fall passerar manifestationerna av seborisk dermatit utan konsekvenser. Vissa av dem kan dock bära symptom på ganska allvarliga sjukdomar. Exempel är exudativ diatese, atopisk dermatit eller psoriasis.

Seborrheisk lesion, i kombination med barnets undervikt enligt ålder, är ett symptom på manifestationen och utvecklingen av Leyner erythroderma.

På grund av det faktum att mamman snabbt kommer märka förändringarna och vända sig till doktorn, kommer du att kunna göra rätt diagnos och genomföra korrekt behandling.

Den primära lösningen är att se till att barnet har seborisk dermatit. Du bör noga följa barnets hårbotten under vattenprocedurer och toalett. Vid avtagning av flingor är det viktigt att inte skada huden. Så, skada kan leda till reproduktion av en patogen infektion. Ibland finns det rodnad på huden och ökade sekretioner.

Rådgivning och rekommendationer från barnläkare kommer att vara en rimlig lösning.

Under den komplicerade behandlingen är en av de viktigaste åtgärderna en grundlig tvättning av håret och hårbotten. För att göra detta, använd endast ett specialiserat och helt allergivänligt schampo eller tvättmedel. Seborrkorskorna själva bör avlägsnas från huden noggrant. Bara ta och riva vågorna kan inte vara, eftersom det kan provocera skador på epitelet. Det bör förstås att infektionen av infektionen i de drabbade områdena sker snabbt, och behandlingen blir inte lätt.

Först bör du ta en steril vaselin eller annan kosmetisk olja och applicera på hårbotten. För bästa möjliga absorption och mjukning av skorporna sätter du på locket i 15-20 minuter. Då bör du noggrant tvätta håret med ett speciellt schampo. Du bör borsta håret med en mjuk borste. Sådana enkla åtgärder har möjlighet att bli av med skorporna på barnets huvud utan skada.

Det är viktigt att förstå att seborrheisk dermatit kan förekomma både utan spår och med konsekvenser. Sjukdomen kan utvecklas. Därför är det viktigt att tvätta barnets huvud ordentligt. Var inte rädd att du lätt kan skada håret och huden. Det är det inte. Otillräcklig kamning och rengöring med schampo kan inte bli av med skorporna. Det är viktigt att rensa kanalerna från sekret i talgkörtlarna.

De flesta barn som lider av seborisk dermatit mellan åren 2 veckor och upp till 4 månader, börjar i början av 5 månaders liv helt av patologin.

5 Förebyggande

Koppla av efter att sjukdomen har receded, det är inte nödvändigt. Föräldrar borde klart förstå vad som är bättre att förhindra än att bota. Därför bör i arsenalen av vårdprodukter till barnet finnas en plats för ett anti-seborisk schampo. Med hjälp av detta verktyg kan du minska risken för inflammation i huden och minimera aktiviteten hos jästliknande svampar.

Efter att ha badat, var noga med att applicera en kräm med en torkande effekt på barnets hår. Huvudspårning är ett måste. Vid obehag, allergiska reaktioner, klåda, skalning och andra tecken ska du omedelbart avbryta användningen av grädden. Barnläkaren kommer att kunna ge råd om alternativa medel för hudvård och hår hos barnet.

För profylax är det nödvändigt att inte bara följa hygieniska regler utan också att äta rätt, eftersom utseende av dermatit kan orsakas av allergier. Det är bättre att utesluta från barnmatens kost som kan provocera det. Det är viktigt att barnets mat (eller omvårdnadsmodern) är mat hög i sådana vitaminer som A och C. Dessutom är det dagliga intaget av element i grupp B obligatoriskt.

Läkaren kommer att ge rekommendationer om organisationen av barnets och moderns dagliga kost. Brist på, liksom ett överskott av vitaminer och mineraler kan påverka sjukdomsförloppet och dess behandling.

Tidig upptäckt av sjukdomen, användning av en specialist och kompetent terapi kommer att vara nyckeln till snabb återhämtning och uteslutning av återfall.

Och lite om hemligheterna...

Kanske har du redan försökt några medel för att lösa problem med hårbotten:

Alla kampar bara med yttre manifestationer på huden, men eliminerar inte orsaken att bli av med scabs, akne, röda fläckar, lavar och mjäll på huvudet, läs en intervju med Dr. Sergey Rykov, där han förklarar orsaken till dessa hudproblem i detalj här!

Skabb och mjölkskorpor på barnets huvud orsakar alltid oro för föräldern. Detta problem är utbrett - i en grad eller annat är det närvarande i nästan hälften av spädbarn. Dessa hud manifestationer är inte en sjukdom, om vi pratar om barn i upp till 4 månader. Om seborré manifesteras senare, är det en version av dermatit som behöver behandling.

Funktioner av sjukdomen

Seborré är en inflammatorisk process som involverar talgkörtlarna. Det kan vara allergiskt och icke-allergiskt ursprung. Celler i talgkörtlarna sebocyter producerar dermalt fettsekretion - fett. Utsläppen av jordskorpor beror på det faktum att jästliknande svampar från familjen Malassezia furfur ligger på ytan av huden, vilket aktivt matar på produktion av talgkörtlarna. En av sorterna orsakar seborré i hårbotten, den andra - resten av huden.

Bilder av seborrhea hos barn på huvudet

Hos spädbarn är epidermis fortfarande dåligt utvecklad, och svett- och talgkörtlarna är bara inställda. Sebaceous körtlar är oftast för aktiva, och svett räcker inte. Som ett resultat blir huden lätt utsatt för några faktorer, inklusive infektioner och olika svampar.

Orsaker till skorpor

Slutligen har experter ännu inte bestämt vad som orsakar seborisk dermatit hos spädbarn. Men det antas att huvudorsakerna är:

 • bristande överensstämmelse med näringsreglerna
 • överhettning av huden
 • svettning;
 • reaktion på hygienprodukter
 • bristande överensstämmelse med hygienreglerna.

En av versionerna säger att aktiveringen av talgkörtlarna under de första veckorna av livet är orsakad av hormonerna androgener som kom in i barnets kropp under graviditeten. Processen för avlägsnande av hormoner och därmed normaliseringen av talgkörtlarna, tar lite tid. Under det har barn mjölkskorpor på huden.

Överhettning av hårbotten på grund av felaktigt utvalda kläder och ökad svettning leder till att patogener av svampar börjar multiplicera på barnets hud vilket orsakar inflammation. Upplösningen av huden sker omedelbart efter barnets födelse. Men normalt orsakar svamp inte hudskador. Och först när det försvagas, förekommer skorskor.

Ovanligheten i matsmältningssystemet väcker också utvecklingen av dermatit. Medan kroppen inte producerar rätt mängd enzymer, så kan nya livsmedel orsaka hudutslag. Brist på vitamin B och PP i bröstmjölk kan orsaka att barnet lider av utseendet av mjölkskorpor.

Användningen av schampon som inte är lämplig för ålder kan också orsaka inflammation i huden. Vissa föräldrar börjar också iakttagande hygien, tvättar huvudet till barnet dagligen. I det här fallet kommer även användningen av det mest godartade medlet att orsaka seborré. Sällsynt tvättning är också ohälsosamt och orsakar exakt samma symptom.

Ibland provar seborrhea spädbarn smittsamma sjukdomar, överförs av moderen under graviditeten, olika medfödda anomalier, patologi och omogenhet i mag-tarmkanalen.

Hos barn äldre än 2-3 år kan skorpor på huvudet orsaka:

 • allergiska reaktioner;
 • påkänning;
 • läkemedel;
 • ätstörningar
 • dysbakterios och intestinala näringsabsorptionsstörningar;
 • sällsynt tvättning av huvudet eller användning av tvättmedel som inte är beroende av ålder.

I ungdomar orsakas seborré i hårbotten av:

 1. Hormonal justering.
 2. Stress.
 3. Sjukdomar i mag-tarmkanalen.
 4. Felaktig näring.

Vid någon ålder orsakar överhettning av huden aktiveringen av talgkörtlarna. Detta leder oundvikligen till utseende av jordskorpor.

Ärftlighet spelar praktiskt taget ingen roll. Många studier har visat att utseende av korst i en nyfödd har inget att göra med om hans föräldrar hade liknande fenomen i barndomen.

symptom

På skorpans foto på barnets huvud

Det ledande symtomet är utseendet på feta skorskor av gulaktig eller vitaktig färg i hårbotten. De kan placeras foci eller täcka hela ytan av den håriga delen. Skabbet består av ett stort antal flingor som liknar mjäll. Ibland kan seborrheisk dermatit påverka böjningarna i extremiteterna, buken, ögonbrynen, ljummen.

Ett skabb kan förekomma redan vid 2-3 veckor av barnets liv. Ibland sprids de till ögonbrynen, pannan, öronområdena, kinderna. Vågar separeras lätt från huden. Hos barn äldre än 3 år kan seborré förekomma i en fet, torr och blandad typ. När fettflingorna bildar skorpor runt hårsäckarna. När de är torra sprids de över hela ytan av huvudet och bildar gråskorpor. I det här fallet faller de under håret och faller ut. Vid tonåren kombineras dessa två former med varandra och bildar en blandad.

Viktigt: I motsats till andra typer av hudskador leder seborrheisk dermatit inte till klåda, obehag, ömhet och irritation.

Om skalorna separeras med svårigheter och sår kvarstår efter dem, så finns det en helt annan hudskada som kräver särskild behandling. Eftersom seborrheisk dermatit hos spädbarn inte orsakar klåda, bör den inte repas. Om de är mest sannolikt är det en seboriskisk typ av atopisk eller allergisk dermatit. Från psoriasis skiljer seborisk dermatit ut genom att i psoriasis finns utslag som inte är täckt av vågar.

Med en ljusström finns det bara skorskor på huvudet. Med måttliga lesioner uppträder på andra delar av kroppen. I svåra fall kan desquamata erythroderma utvecklas, med utvecklingsfördröjningar och diarré.

diagnostik

Seborrheisk dermatit måste differentieras från atopisk och allergisk dermatit. Vid tonåren kan det förväxlas med psoriasis. Diagnosen görs på grundval av inspektion. Blodtestet visar inte närvaron av antikroppar och immunoglobulin E.

Behandling av seborrheiskorskor hos barn

Skorpor på huvudet ser orörda och skrämmande föräldrar, men de är helt ofarliga för barnets hälsa. Det finns en allmän tro på att om skabbet inte tas bort, kommer barnets hår inte att växa. Det är det inte. Seborrheisk dermatit skadar inte hårsäckarna.

Klassisk seborrheisk dermatit hos spädbarn övergår i sig till tre månader, åtminstone ett halvår. Men det betyder inte att det inte är nödvändigt att kämpa med skorporna, för att huvudets orubbliga utseende inte målar barnet. Dessutom kan i ett stort antal skorpor redan orsaka obehag.

Du kan inte otkovyrivat skorpor och kamma dem med skarpa kamar. Detta kan skada huden och orsaka infektion.

Det enklaste och mest effektiva sättet att kamma. För att göra detta, två timmar före den förväntade badtiden, oljas skalen i rikligt med varandra. Detta kan vara en speciell olja för huden på spädbarn eller någon vegetabilisk olja, helst oliv eller mandel. Därefter läggs ett lock på barnets huvud. På 2 timmar blir skorporna mjuka.

Under badet tvättas huvudet som vanligt. Därefter kammas huden och sakta kammar skorporna med en kam med trubbiga avrundade inlopp. För att tvätta håret kan du använda speciella schampon från skorstor. Sådana linjer är hos Mustela och andra tillverkare. Om det finns många skorpor, måste nästa badprocedur upprepas. Hår hos äldre barn kan tvättas med anti-seborrheic läkemedel som Nizoral, Kelyual. Av det populära, men mycket effektiva sättet, kan vi rekommendera tjärsåp.

Som regel är medicinering inte nödvändig. Endast i svåra fall efter fyra år kan flukonazol eller metronidazol användas. Inga piller förskrivs vid förskoleåldern. Med en långvarig kurs kan äldre barn hjälpa till med salvan Zinocap, Pimafukort.

förebyggande

För att bli av med seborrheisk dermatit eller förhindra dess utveckling, måste du följa vissa regler. Först och främst, vänd inte barnet och lägg på honom kläder utan säsong. För det andra kommer promenader, luftbad att vara användbara. För det tredje bör sänglinne vara bomull eller linne, kuddar - från naturmaterial.

Antihistaminer och antibiotika, svampdödande salva med vitamin komplex som används för kroniska former av seborroiskt eksem hos barn äldre än 4-5 år och ungdomar.

Diet för barn

Korrekt näring kommer snabbt att bli av med skorpor. För spädbarn är det viktigt att följa schemat för införande av kompletterande livsmedel och utesluta produkter som kan orsaka allergier. Äldre barn rekommenderas att utesluta från kosten:

 • kolsyrade drycker;
 • sötsaker;
 • nötter;
 • rökt kött, pickles, pickles;
 • snabbmat;
 • choklad;

utsikterna

Seborroiskt eksem hos spädbarn, passerar oftast utan spår och kommer inte att leda till allergiska sjukdomar. Om det konstateras hos barn som är äldre än 7 år, kan han då bli komplicerat med atopisk dermatit, allergiska reaktioner, eller erytrodermi. Men i de flesta fall, med adekvat behandling, försvinner hudproblem helt till vuxenstaten.

Problem med hårbotten förekommer ofta hos barn. Du borde inte vara rädd för det: dessa lager ser orätt ut, men barnen orsakar inte mycket obehag. De behöver emellertid behandlas för att förhindra utvecklingen av sjukdomen. För att göra detta måste du först ta reda på orsakerna till utseende av korst på huvudet.

Skorpor på barnets huvud: anledningarna

Huvudskälet till bildandet av jordskorpor är den så kallade seborrheiska dermatit. Barnens hud är väldigt ömtålig, så det är benäget för utseende av hudsjukdomar. Hos unga barn är talgkörtlarna aktiva och inte svettiga nog, men med barnets tillväxt, normaliseras situationen. Seborré förekommer ofta hos spädbarn, men ibland påverkar barn under 14 år. Det kan orsakas av olika faktorer:

 • Fluktuationer hormonella bakgrunden.
 • Ärftlig predisposition (ibland kan denna sjukdom överföras från föräldrar).
 • Brist på vitaminer i kroppen, särskilt vitamin B.
 • Brott mot nervsystemet eller sköldkörteln (hos äldre barn).
 • Överhettning av huvudet eller omvänt hypotermi.

Skälen till utvecklingen av seborré är värt att leta efter bland de produkter som används för att tvätta barnet: de kan innehålla allergiska tillsatser.

När det gäller lesioner kan de förekomma på olika sätt, eftersom de är beroende av sebaceous körtlar. Beroende på formen av seborrheisk dermatit kan barnet också framgå bala fläckar eller röda fläckar.

Skorpor på ett barns huvud om 5 år

Det händer också att barn i småbarn inte har skorpor, och senare, till exempel, vid fem års ålder, visas de. Sådan skurning är mycket skrämmande vårdande föräldrar, men de kan uppstå av naturliga skäl.

Deras utseende kan orsaka felaktig hygien, i strid med de talgkörtlar som orsakas av smittsamma sjukdomar i modern under graviditeten, eller problem med hormoner. Skorpan är vanligtvis mycket tät och har en grå eller gulaktig nyans. Försök inte ta bort det för att inte skada huden.

Det är bäst att ta itu med störande hjälp väl steriliserad olja, vilket är nödvändigt för att försiktigt smörja det drabbade området, och sedan sätta på ett lock och låt verka i 15-20 minuter. Också lämplig för detta ändamål petroleumgel eller salicylsalva. Efter ingreppet måste du vara väl tvättas barnets huvud och ta bort kvarvarande skorpa. Lämplig kam för kamning naturligt material med få tänder, och för att avlägsna eventuella rester av skorpor med en mjuk borste.

Hur man tar bort skorpan på barnets huvud

Det viktigaste sättet, utan vilket man inte ska göra i kampen mot korstkamper - kamma. Dessutom behöver du ett speciellt verktyg, till exempel en barns exfoliating cream. Barnets huvud ska tvättas väl, blottas med en handduk och appliceras på hela ytan av huvudet. Krämen ska lämnas på huvudet hela natten under ett lock av naturmaterial. På morgonen borde du borsta alla skorpor bra, skölj och torka huvudet.

Om det inte hjälper, är det bättre att konsultera en läkare som kommer att undersöka barnet och förskriva en terapeutisk behandling.

För att undvika återfall bör mycket uppmärksamhet ägnas åt förebyggande av dermatit. Försök att använda ett speciellt antiseborrheic schampo, det hjälper till att minska svampens aktivitet och lindra inflammation i huden.

Dessutom bör du undvika att tvätta huvudet för ofta. Detta orsakar torrhet i huden, vilket aktiverar saltlösningarnas arbete och kan orsaka komprimering av skorporna.

Överreager inte barn i varma kläder när det inte finns något behov av detta: svettning kan utlösa seborré.

Det är mycket viktigt att regelbundet undersöka barnets huvud för skalning, klåda och allergiska reaktioner. Tillsammans med barnläkaren bör du välja en bra torkkräm för ditt barn.

Eftersom utseende av dermatit ibland är förknippad med allergier, rekommenderas att göra en speciell diet. Det är nödvändigt att utesluta från menyn livsmedel som orsakar en negativ reaktion av kroppen: fet mat, godis, mjöl. Var noga med att öka intaget av livsmedel som innehåller vitaminerna A, B och C.

Tidig behandling och regelbunden profylax hjälper barnet att bli av med denna sjukdom.

Skorpor på ett barns huvud. Seborrheisk dermatit

På huvudet av ett nyfött barn märker föräldrar ofta gula fettkorsor (seborrheisk dermatit). Sådana skalor i huvudet på barnets huvud, som kan flyta bort, kliar inte och störs inte i själva verket, men är mycket störda och störda av föräldrarna. Om du märker gulaktiga jordskorpor på barnets lilla topp, var noga med att vara uppmärksam på vecket bakom öronen. Rödhet och flakning med oljiga skalor som ofta ligger bakom öronen, i vecken bildar sprickor täckta med skorskor.

Skabb på huvudet - orsaken till utseendet

Orsaken till seborisk dermatit hos nyfödda har inte blivit fullständigt etablerad. Men doktorer noterar sambandet mellan utseende av korst på huvudet av en nyfödd med sjukdomar i mag-tarmkanalen i mamman under graviditeten, vitaminbrist, omättade fettsyror och missbruk under graviditeten av produkter som innehåller så kallade obligatoriska allergener (som choklad, honung, nötter, citrusfrukter och etc.), det vill säga de ämnen som oftast orsakar matallergier. En annan faktor i utseende av korst i ett barn är hans svett- och talgkörtors omätning. Barnets hud är för ömtålig, det förhöjda arbetet i talgkörtlarna leder till bildandet av vitgula vågar.

Ibland händer det att gneis uppstår plötsligt som en reaktion på ett allergen - skorpor kan förekomma på toppen av huvudet hos barn som är predisponerade för allergier vid behandling med antibiotika eller från missbruk av sötsaker. Men i de flesta fall ökar antalet skalor gradvis.

Den främsta orsaken till utvecklingen av seborrheisk dermatit hos ungdomar och vuxna är den intensiva reproduktionen av jästliknande svamp, som är närvarande på de flesta människors hud. Och i närvaro av provokationsfaktorer (ökad produktion av sebaceös utsöndring genom huden, minskning av lokal eller allmän immunitet, dålig näring, vitaminbrist, stressiga situationer, etc.) är reproduktionen av svampen out of control och leder till utvecklingen av denna sjukdom.

I den milda formen av seborrheisk dermatit (när skorporna är synliga endast på kronan, bakom öronet, ibland i ansiktet) störs inte barnets allmänna tillstånd.

Vid måttlig svår seborrheisk dermatit gäller rodnad och skalning på ansikte, nacke, öron, torso och lemmar. Och skalorna på huvudet liknar potatischips. Barnet blir rastlöst, det kan finnas uppkastning, frekvent avföring (diarré).

I svåra fall sträcker sig överflöd av fettvågor på huvudet över 2/3 av sitt område och skapar intrycket av en fast plack eller jordskorpa, som även kallas "baby cap". Bifogar en sekundär infektion som orsakar gråta och suppuration. Barnet blir dumt eller rastlöst, äter dåligt och inte går ner i vikt.

Hur man tar bort skorpan från ett barns huvud?

Så att de gulaktiga korstarna på huvudet inte förstör utseendet på den älskade bebisen och inte störa den normala hårväxten, är det nödvändigt att kamma dem ordentligt.

Ta inte av eller repa skalorna. För det första gör det ont för barnet, för det andra är det inte osäkert - du riskerar att skada en mycket känslig babyhud. När flakorna fastnar ihop från fettet avlägsnas, kan områden med inflammation och rodnad som kan infekteras hittas på huden.

För att ta bort skorporna från barnets huvud är det viktigt att följa en viss sekvens:

 1. Förbered någon olja (baby, petroleumgel, burdock eller oliv), en mjukbristad kam (vissa mammor klarar av att ta bort skorpor med en mjukborstad tandborste), en bomullskåpa.
 2. En och en halv och en halv före badning, gnugga någon lätt uppvärmd olja i barnets huvud och sätt på en keps. Om du inte har så mycket tid, gör det minst 15-20 minuter innan du badar.
 3. När du badar, tvätta försiktigt bebisens huvud med schampo och tvätta av sodden.
 4. Omedelbart efter badning, borsta försiktigt försiktigt försiktigt de resterande skorporna från barnets huvud med en kam med trubbiga tänder i riktning framifrån och bakåt, och slutför sedan proceduren genom att kamma den med en mjuk borste. Särskild uppmärksamhet bör ägnas Fontanelområdet - det är den mest utsatta platsen på barnets huvud. Skinnet på våren som behöver renhet och ventilation, så ta bort skorpan från det här stället är nödvändigt, men mycket noggrant. Under kamningen avlägsnas många skorpor tillsammans med håret.
 5. I ett förfarande är det högst sannolikt att du inte kommer att kunna fullständigt bli av med skorporna, så upprepa proceduren en gång i veckan på efterföljande badar tills de försvinna helt.

Om gneiss bildas igen är det troligtvis ett tecken på diatese (exudativ-catarrhal) eller annan allergisk natur. I det här fallet är det nödvändigt att konsultera en allergiker, en hudläkare och ett blodprov (kliniskt, biokemiskt) och urin (allmänt).

Behandling av seborrheisk dermatit

Drogbehandling (antibiotika för infektion mot infektion, antihistaminer för att minska klåda) kräver endast en svår form av seborrheisk dermatit, i andra fall ger gneiss ingen skada eller ångest hos barnet och kräver ingen särskild behandling. Med tiden, när barnets kropp blir starkare, kommer skorporna inte längre att visas av sig själva, och de skalor som redan finns eller som uppträder efter en tid måste tas bort.

Den huvudsakliga behandlingen för barn med seborisk dermatit är lokal terapi med användning av desinfektionsmedel. I avsaknad av allergi mot medicinska örter, rekommenderas att tvätta håret med avkok av kamomill, salvia och kalendula. Om områdena blir våta (särskilt i hudens veck), sedan desinficeras och förhindras anslutning av en sekundär infektion, smutsas de med antiseptiska medel: 1% lösning av lysande grön (grön färg) eller metylenblå, kamille, växtin, althea buljong.

Med seborrheisk dermatit hos ammande barn bör du vara uppmärksam på moderens kost, utesluta allergiframkallande produkter och begränsa så mycket som möjligt eller helt eliminera produkterna från industriell konservering.

Äldre barn rekommenderade en balanserad diet med undantag av söta, kolhydrater och feta livsmedel. Inkluderingen i kost av frukt och grönsaker, avkok av vildrosa hjälper under den minsta tidsperioden att klara av den akuta perioden av sjukdomen. För behandling av seborré är vitaminkomplex som innehåller vitaminerna A och E, det vill säga de ämnen som är involverade i att bygga hudceller, väl lämpade. Medicinska schampon med antimykotisk effekt (Nizoral, Keto plus, Perkhotal, etc.) och svampdödande salvor och krämer kan användas.

Hur man tar bort skalorna på barnets huvud

Ibland kan föräldrar märka vågar på barnets huvud. Om de dyker upp i ett barn under ett år gammalt anses detta vara vanligt, och de bär ingen fara om hygien observeras. I de fall då sådana skalor uppträder hos ett äldre barn, bör en undersökning genomföras för att utesluta allvarliga sjukdomar.

Orsaker till

Ett barn på upp till tre månader har ännu inte helt bildat många system och organ, inklusive arbetet med svett- och talgkörtlarna. Förhöjd produktion av sebaceous sekret på huvudet leder till bildandet av vågar, särskilt i kronans område.

Många skalor på spädbarns huvud kan uppstå på grund av dålig hygien.

 1. Kanske är huvudet av barnet med användning av kosmetika tvättat ganska ofta. Detta är oacceptabelt. Det är nog att tvätta håret en eller två gånger på 7 dagar. I annat fall blir hårbotten torr och talgkörtlarna störs. Detta kan leda inte bara till bildandet av jordskorpor, men också till deras komprimering.
 2. En annan anledning kan vara felaktigt utvalda kosmetika. Shampoo bör innehålla endast naturliga ingredienser.
 3. Det är inte nödvändigt att ständigt bära ett lock och ett lock på barnet, speciellt om rummet är varmt. Barnet svettar, överhettas och vågar bildas.

Barn utsatta för allergier, mer benägna att skala på huvudet. Därför, om deras antal ökar, behöver vårdmor att granska kosten eller ändra blandningen.

Orsaken till bildandet av jordskorpor kan vara en sjukdom som seborrheisk dermatit. I det här fallet kommer hygien inte vara tillräcklig, ytterligare behandling krävs, vilket ordineras av läkaren. Oftast upptäcks sådana problem hos äldre barn, men barn under ett år är inte heller något undantag.

Det finns flera stadier av utveckling av seborrheisk dermatit.

 • Den svaga formen av sjukdomen påverkar inte patientens livskvalitet, och skorpor kan bara hittas på vissa ställen, till exempel bakom öronen och på kronan.
 • Med måttlig svårighetsgrad kan de drabbade områdena inte bara hittas på huvudet utan även på ansikte, nacke och kropp. Det allmänna tillståndet förvärras. Barnet blir rastlöst, det är kräkningar, frekvent uppkastning, diarré.
 • En svår form av sjukdomen kännetecknas av det faktum att skalorna täcker nästan hela ytan av huvudet, infektionen förenas. Berörda områden kan fester. Barnet äter illa och sover, får liten vikt.

För att hålla reproduktionen av denna typ av svamp under kontroll, är det nödvändigt att konsultera en läkare vid de första symptomen och börja lämplig behandling.

Beteende taktik

Om skorpor hittades på barnets huvud, ska de inte skrapas med våld. Detta kan leda till bildandet av sår och sår på huden, vilket orsakar infektion att komma in.

Enkla sätt att hjälpa till att bli av med skalor på huvudet hos barn under ett år.

 1. Huvudet behöver blöt och tvättas. Efter vattenprocedurer ska huvudet inte torkas torrt. Det rekommenderas att lätta handduken något och lämna det självtorkande. Sådana åtgärder hjälper huden att andas och återfuktas bättre.
 2. Så snart huden är torr, torka det drabbade området med bomullsull doppad i oliv- eller burdockolja.
 3. För att oljan ska absorberas är det nödvändigt att skapa en värmeeffekt i 2-3 timmar, en keps eller kåpa är användbar.
 4. Efter det att kåpan är avlägsnad, och med hjälp av en tjock kam kammas skalorna ut.
 5. Efter alla procedurer måste du tvätta huvudet igen för att helt bli av med peelingrester och olja.

Sådana åtgärder kan inte utföras varje dag, det räcker nog en gång om 7 dagar. En keps eller lock måste vara gjord av naturmaterial.

Rummet där barnet sover och spelar bör regelbundet luftas. Det är nödvändigt att övervaka temperatur och fuktighet. För torr och varm luft kan förvärra situationen.

Om en diagnos av seborrheisk dermatit gjordes, är en vanlig orsak till denna sjukdom en störning i matsmältningsorganens funktion. Tilldela en diet, droger som hjälper levern, magen, vitaminer och immunmodulatorer. Vid allvarlig sjukdom föreskrivs antibiotika och antihistaminer.

Speciella behandlingsschampon för att tvätta huvudet kan också ordineras. Det rekommenderas att skölja huvudet med buljonger med medicinalväxter: salvia, kamomill, kalendula.

I det fall då skorporna bildas på ytan av barnets huvud och samtidigt uppträder normalt, finns det ingen anledning till oro. Om den nyfödda inte sover bra, vägrar att brösta, det finns ofta riklig upprepning, du behöver konsultera en läkare och utesluta allvarliga sjukdomar.Nästa Artikel
Kan nervöst hår falla ut på grund av stress och hur man stoppar det