Djuprengöring av hår och hårbotten hemma


Nu är många människor oroade över hårets tillstånd, de vanligaste problemen är håravfall, dålig tillväxt, torrhet, snitt och så vidare. Men få människor tror att friskt hår börjar med en hälsosam hårbotten, som behöver högkvalitativ rengöring, precis som ansiktets och kroppens hud. Låt oss se varför djuprengöring är så viktig för vårt hårs hälsa.

Djuprengöring: vad är det för?

Djuprengöring av håret är en effektiv rengöring av håret med speciella schampon och scrubs. Djuprengöring är nödvändig för fullständig hårvård. Den är avsedd för grundlig djuprengöring av hår och hårbotten från alla slags föroreningar, vilket vanligt schampo inte ger, och det stärker också håret, väcker dormanta hårsäckar och stimulerar tillväxten.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

För hårbotten och håret räcker inte med bara ytlig rengöring, du behöver regelbundet använda verktyg som gör att porerna är djupt rena och får hårbotten att andas.

Hårbotten skalar

Hårets tillstånd beror inte bara på vilka schampon och masker vi använder, utan också på hur regelbundet och effektivt vi rengör hårbotten, nämligen djupt rengöring av huden, vilket tar bort alla föroreningar, döda celler och stylingprodukter. Efter peeling förbättras blodtillförseln till hårsäckarna, och alla användbara vitaminer och ämnen tränger in i hårbotten bättre. Efter peeling är det mycket bra att gnugga olika serum, lotioner, tonikum mot håravfall, deras egenskaper förbättras flera gånger.

Idag finns det flera typer av skalpskalning:

 1. kemisk
 2. frukt
 3. ultraljud
 4. Gas-vätska
 5. Professionella verktyg för djupt rensning av hår och hårbotten

Hemma, rensning av hårbotten utförs med hjälp av havssalt, lera, färglös henna, aktivt kol, essentiella och basoljor.

Kontraindikationer för skalande skalp

Som sådan finns inga kontraindikationer för användningen av skalning, men det är fortfarande lämpligt att skjuta upp skelningen ett tag eller inte alls om det finns:

 • olika typer av skador på hårbotten (sår, repor, sår);
 • inflammation och irritation i hårbotten;
 • för känslig hårbotten;
 • individuell intolerans mot fondens komponenter.

Teknik och frekvens av proceduren

Innan du använder hemlagad skrubb bestämmer du om du är allergisk mot komponenterna eller andra kontraindikationer. Fördelarna med förfarandet kommer givetvis att vara om du följer rekommendationerna:

 • knådra skrubben omedelbart före proceduren;
 • skalning görs på smutsigt hår före tvätt
 • Först måste du väta hårbotten (3-4 minuter) för att öppna porerna;
 • då börjar vi gnugga skrubben i hårbotten avskiljning, gör en ljus massage;
 • Massera i fem minuter och ytterligare fem minuter lämnar skrubben på håret och sedan mitt huvud som vanligt.

Det mest populära hemskrubbe receptet är baserat på havsalt och naturbaserad olja:

 • 2 matskedar medelstora salt havsalt;
 • 1 matsked av basolja (olivolja, druvfrö, sesam, hamp);
 • 5-8 droppar eterisk olja (beat, rosmarin mint, citron, apelsin, patchouli).

Hur ofta skallar skaftet?

Skallning av hårbotten bör inte ske för ofta, det kan leda till irritation, torrhet, klåda eller till och med mjäll.

Om hårbotten är benägen för fett, kan peeling göras varannan vecka, gå igenom 4-5 procedurer och ta sedan en paus i en månad.

Om hårbotten är normal eller utsatt för torrhet, kan peeling utföras en gång i månaden. Och om hårbotten är känslig, då ännu mindre.

Deep Cleansing Hair Shampoo

Shampoo för djupt hårrengöring är konstruerat för att noggrant rengöra håret och hårbotten från rester av kosmetika, musa, lack, skum, silikoner, hudfett och andra föroreningar.

Djuprengöring är nödvändig innan målning, kemi, toning, laminering och andra salongprocedurer, speciellt om du gör dessa procedurer hemma. Det är så mycket som möjligt genom att förnya keratinskiktet, vilket gör håret mer mottagligt för näringspåverkan av efterföljande produkter.

Användningen av djupt rengöringsschampo skiljer sig inte från användningen av konventionellt schampo. Men eftersom schampo för djupt rengöring av hår öppnar skalor, är det nödvändigt att applicera en bra professionell mask på håret efter schampo, förutom att dess effekt blir bättre än efter en vanlig schampo.

Betygsskampor för djupt rensande hår

Nu har nästan alla tillverkare av kosmetika för hår i linjen en schampo för djup rengöring, vi bestämde oss för att ge dig den mest populära:

 1. CHI Clean Start (USA)
 2. Schwarzkopf Professional Bonacure Hair Hårbotten Deep Cleansing Shampoo (Tyskland)
 3. Goldwell DualSenses Scalp Specialist Deep Cleansing Shampoo (Tyskland)
 4. Estel ESSEX Deep Cleaning (Ryssland)
 5. Wella SP Expert Kit Deep Cleanser (Tyskland)
 6. Joico K-Pak Chelating (USA)
 7. Matrix Totalt Resultat Pro Solutionist Alternativ Åtgärd Clarifying Shampoo (Frankrike)

Principen om schampo djuprengöring liknar arbetet med skrubbning.

Hur man gör schampo djuprengöring hemma

Visst många kvinnor som följer utvecklingen av kosmetiska industrin har hört åtminstone en gång om det djupa rengöringsschampot. Men senast visste ingen om honom. Men nu börjar ingen självresponserande salongmästare att måla, keratinera, markera eller laminera utan att först noggrant rensa håret. Varför är det så viktigt och kan vi göra det utan det? Och viktigast av allt - hur man gör schampo djuprengöring hemma?

Varför behöver du en djup rengöring

Det visar sig att vanliga shampooing ett par gånger i veckan eller till och med varje dag räcker inte. Vanligt schampo kan ge endast ytlig rengöring av hår och hud.

Var kommer en sådan smuts från, för att avlägsnas av vilken man måste tillgripa med hjälp av allvarliga speciella medel? Detta beror på de stylingprodukter och färgämnen som regelbundet täpper till hårbotten och mellanrummet mellan stavens flingor.

Djuprengöring av hår och hud är nödvändigt så att strängarna inte blir feta så snabbt, se välskötta, glänsande och friska. Dessutom kan endast genom denna procedur uppnå perfekta resultat vid målning.

Frisörer varnar för att dessa schampon är mycket aggressiva. Därför rekommenderas att borsta inte mer än 2 gånger i månaden med fet hår och 1 gång med torrt hår.

Home Shampoo Fördelar

Shampoo för djuprengöring är avsedd för professionell användning, därför produceras de i 1 l flaskor. Med tanke på att det är nödvändigt att använda ett sådant verktyg en gång i månaden är inköpet klart olämpligt. Hans utgångsdatum löper ut snabbare än du har tid att spendera.

Kvinnor i det post-sovjetiska rummet utmärks av intelligens och uppfinningsrikedom. Det överfördes genetiskt från mammor och mormödrar, "tempererade" nylonstrumpor i frysen. De började göra underbara schampon själva och hittade många fördelar:

 1. Naturligheten hos alla komponenter i hemlagad schampo.
 2. Möjligheten att förbereda verktyget på en gång.
 3. Den relativa billigheten hos ingredienserna, och därmed produkten som en helhet.
 4. Utrymme för kreativitet och experiment. När allt kommer omkring behöver du bara köpa de köpta, och du kan skapa ditt hem. Och varje gång - en ny version tills du hittar den som passar dig.

Vi tror att dessa argument har övertygat dig om fördelarna och de ekonomiska fördelarna med detta verktyg. Därför vänder vi oss till den praktiska delen och berättar hur du gör schampo för djuprengöring hemma.

Hur man lagar mat

Om ditt hår är starkt och friskt, är det osannolikt att de behöver extra rengöring. De har tillräckligt med den vanliga tvätten med efterföljande användning av balmer, sköljningar och tonicmasker (periodiskt).

Men tunt, snabbt oljigt hår, vilket kräver användningen av extra medel för att ge volymen, är det mycket nödvändigt. Vi kommer att avslöja några hemligheter om hur man korrekt rengör håret från silikon, skum, lack, trångt under stavens flingar och förstöra utseendet.

Så, för att förbereda kompositionen för djuprengöring hemma behöver du inga specialverktyg. Tillräckligt att känna recepten och ha lusten. Vi erbjuder flera alternativ för speciella schampon - använd och experimentera.

salt

Våra mormor visste om fördelarna med salt. Sant hade de ingen aning om att proceduren med användningen kallas peeling. Men framgångsrikt slogs med håravfall, gnugga denna produkt i rötterna före varje shampooing.

Som en komponent i djuprengöringsschampo kan salt användas i olika kombinationer:

 • Alternativ 1. Lägg på en halv kopp kefir eller yoghurt 3 msk. skedar av salt. Gnid kompositionen i hårbotten och massera bra i 5-10 minuter. Fördela verktyget över hela längden och lämna i en halvtimme. Tvätta av med mycket varmt vatten.
 • Alternativ 2. Kombinera ingefärapulver och salt i lika stora proportioner. Tillsätt lite vatten och blanda noggrant tills en tjock uppslamning erhålls. Gnid kompositionen i rötterna och lämna till en brännande känsla. Tvätta av med varmt vatten och använd omedelbart en näringsmask.

soda

Soda - alkalisk ingrediens. Därför lite aggressiv. Men klarar sig perfekt. För att städa håret med hjälp kan du använda ett av följande recept:

 • Alternativ 1. I en del av ditt vanliga schampo, som behövs för en enstaka tvätt av huvudet, lägg till 1 tesked natron. Rör om och applicera på håret. Skum och skölj omedelbart med mycket vatten. Om skumningen är svag rekommenderas proceduren att upprepas.
 • Alternativ 2. Häll 2 msk. sked av läsk i ett glas (200 ml) vatten. Blanda väl. Applicera kompositionen på krullarna och massage noga i hårbotten. Tvätta av, inte sparsamt vatten.

Efter denna rengöring är det nödvändigt att skölja håret med surgjort vatten. En svag lösning av bordsvinäger kommer att göra.

kaffe

På forumet är många tjejer nöjda med hemlagad schampo med malet kaffe. Det sägs att han något nyanser håret. Blondiner och ljusblondiner behöver notera detta.

Gör en sådan komposition är väldigt lätt. Du behöver bara lägga till 1 matsked malet kaffe till din vanliga servering av din schampo.

Shampoo appliceras på rotdelen, varefter hårbotten masseras. Sedan ska blandningen fördelas över hela högen och skölj med mycket vatten.

Lerbaserad

För detta recept kommer någon kosmetisk lera (vit, blå, gul, svart) att göra. Ett standardpaket är tillräckligt för långt hår och exakt hälften för kort.

Förbered en rengöringskomposition. Sjampoen blandas med lera och appliceras på hårbotten. Då behöver du utföra en 10-minuters massage-peeling och distribuera verktyget över hela längden på locken.

Gnid försiktigt strängarna mellan dina palmer. Gå från rötterna till spetsarna. Skölj håret ordentligt.

Från henna

Omkänningen för detta naturliga färgämne är oklanderligt. Han skadar inte bara krullarna utan ger dem också näring.

Om strängarna är lätta, för djup rengöring är det nödvändigt att ta färglös henna. För mörka är det möjligt att använda en färgningseffekt. Brun och brunetter, hon kommer att ge en vacker rödaktig nyans.

För att förbereda shampooet behöver du 1 standardpåse med iransk henna. För en kort hårklipp, som redan nämnts, nog av det hälften.

Det är nödvändigt att lösa hönan med varmt vatten till konsistensen av flytande gräddfil. Splitting strängar med en pensel, applicera den på rötterna. Tja massera huvudet i 5-10 minuter.

Nu ska du kamma håret till spetsarna, fördela shampoo över hela längden. Efter det, lämna det i 10-15 minuter. Det är nödvändigt att tvätta av Henna, inte sparsamt vatten.

Från humlekottar

Att förbereda ett sådant avkok är inte alls svårt. Hoppkeglar (3 matskedar) behöver hälla 0,5 liter varmt vatten. Koka upp och simma på låg värme med locket stängt i 30 minuter.

Klar buljong kan spädas ut:

 • kosmetisk lera;
 • färglös henna;
 • ingefära pulver;
 • havsalt.

Applicering av kompositionen på hår och hud utförs på samma sätt som i recepten ovan. Den tvättas av med samma princip.

Hop shampoo värt ett försök. Hans renande egenskaper erkänns som en av de bästa.

Regler för ansökan

Djuprengöring visas med tråkiga, snabbt salingsträngar, som på andra dagen efter tvätt ser ut som de inte har tvättats under lång tid. Det bör emellertid förstås att denna procedur är ganska aggressiv. Därför måste vi följa vissa regler:

 1. För tunt försvagat hår kan det utföras inte mer än 1 gång om 2 veckor.
 2. Efter rengöring är det nödvändigt att sätta på en mask så att den förnyade hårbotten absorberar så mycket användbara ämnen som möjligt.
 3. Särskilt schampo är önskvärt att använda före färgning. Då tar färgen bra, och färgen kommer att behålla mättnad längre.
 4. Skölj vatten, surgjort med ättika eller citronsaft, är en oumbärlig komponent i djuprengöring som fullbordar denna procedur.

Kontra

Förfarandet för djuprengöring med ett speciellt schampo har sina egna kontraindikationer. De måste alltid komma ihåg om du vill undvika obehagliga konsekvenser.

 • När huden är utsatt för en allergisk reaktion, måste du vara mycket försiktig med valet av komponenter för att förbereda ett specialverktyg. Det är nödvändigt att genomföra ett allergitest - smutta lite av kompositionen bakom örat och lämna i 24 timmar. Om det inte finns klåda och utslag kan du på ett säkert sätt använda schampo.
 • Det är inte nödvändigt att rengöra med repor, nackdelar och utslag av okänd etiologi på hårbotten. Du kan förvärra situationen.

I alla andra fall finns inga hinder för förfarandet.

Kort sammanfattning

Djuprengöring av hår och hud löser naturligtvis inte alla problem med håret. Det är dock möjligt att föra krullarna i rätt form.

Dessutom kan du förbereda kompositionen hemma, så att alla komponenter är naturliga och inte ger dig oönskade överraskningar. Använd bevisade recept - och dina strängar kommer att skina rena och friska.

Rengöring hår: vilket sätt är bättre?

Varje dag bildas cirka 50 tusen döda celler på huden, inklusive på huvudet. De täppa till porer, störa normal blodcirkulation, vilket försämrar hårets utseende. För att hålla krullarna friska och glänsande måste du periodvis avlägsna hårbotten.

Vad behöver håret peeling för?

Under inverkan av peeling avlägsnas döda hudceller från hudytan. Som ett resultat får huden fritt syre och näringsämnen. Eftersom hårets folliklar (rötter) ligger inom epidermis, påverkar hårbotten direkt hälsan och utseendet på håret.

Hur hjälper peeling håret?

 • Rengör huden på döda hudpartiklar och mjäll.
 • Förbättrar blodtillförseln till hårsäckarna.
 • Underlättar intagandet av näringsämnen på hårrötterna.

Regelbundna avskalningsprocedurer eliminerar mjäll och håret blir glänsande och silkeslen.

Vilken peeling är bättre?

Det är en naturlig fråga: hur man rengör hårbotten - vilken typ av skalning att välja?

Salongskalning

Skönhetssalonger utför professionella rutiner för att rensa hårbotten.

Hur går det här? Rent, fuktigt hår behandlas med en professionell hudrengöring. Dess sammansättning innehåller i regel ämnen som djupt rengör epidermis, tar bort det kornade cellskiktet och stimulerar hårväxtprocesser.

Befälhavaren i en halvtimme masserar huden och gnuggar en peeling agent in i den. Sedan tvättas kompositionen och en kosmetisk appliceras på huden: en mask, lotion eller serum - beroende på hårtypen.

Kostnaden för förfarandet är 1200-1300 rubel.

ultraljud

Ultraljudsrengöring av hårbotten frisätter epidermis från döda hudceller och har en fördelaktig effekt på hårrots tillstånd.

Professionell hårrengöring

Tillverkare av hårvårdsprodukter erbjuder en mängd olika kompositioner för rengöring av hårbotten: masker, skal, scrubs... Du behöver bara välja den som passar din hårtyp.

Vanligtvis är professionella peeling av två typer:

 • kemiska - innehåller ämnen som separerar döda celler från epidermis;
 • mekanisk - innehåller de minsta slipmedel som exfolierar det döda hudskiktet.

Du kan hitta en budgetkomposition värd 150 rubel. Men majoriteten av bra peelingverktyg ligger i priset på 750 rubel. Som regel implementeras de i specialiserade avdelningar eller i nätbutiker.

Hem rättsmedel

Skrubbe eller skalning för hårbotten kan förberedas hemma - det är lätt. De är inte lika effektiva som professionella produkter, men de läker epidermis och förbättrar hårets tillstånd.

Hemlagade recept

Hemma, rensning av hårbotten utförs med hjälp av konventionella produkter, salt och eteriska oljor.

Hur man utför proceduren utan att håret skadas?

Applicera rengöringsmedel på våt hårbotten - ingen anledning att applicera dem på håret.

Skrubbning ska gnidas in i huden med försiktiga massageförflyttningar av fingrarna i minst 6-8 minuter.

Efter avskalningsproceduren är det önskvärt att applicera en näringsfull mask på håret.

Frisörer behöver inte ofta peeling - inte mer än 1 gång per vecka. Med torrt hår - 2 gånger i månaden.

Recept 1. Brunt bröd

De vanliga bitarna av svartbröd är blötläggda i varmt vatten och hålls för en dag. Denna mjuka komposition tvättar håret och gnuggar köttet i huden.
Tvätta håret är inte nödvändigt - krummen fungerar som rengöringsmedel.

Recept 2. Lök, ricinolja, äggula

 • 2 äggulor
 • Art. sked av castorca
 • några droppar löksaft

Ingredienser blandas och gnids i hårrötterna. Kompositionen förbättrar blodcirkulationen och tar bort döda hudceller. Efter massagen tvättas huvudet med schampo.

Recept 3. Havsalt

 • 3 msk havssalt
 • h. sked av burdockolja
 • 2 äggulor

Om det inte finns havsalt, ta fint salt. Blanda scrub ingredienserna och applicera på huden under håret. Kompositionen är försiktigt (för att inte skada huden) gnidts i huden i ca 4-6 minuter, sedan vänster på huvudet i ytterligare 10 minuter. Skölj med en mild schampo.

Recept 4. Salt, citron, eterisk olja

 • äggula
 • 2 matskedar salt
 • ½ citronsaft
 • 2 droppar eterisk olja (te träd, lavendel - beroende på hårets typ)

Förbered en skrubb och gnid den i hårbotten i ca 4-6 minuter. Efter att ha lämnat på huvudet i ytterligare 10 minuter, tvätta av på vanligt sätt.

Saltbaserade scrubs används inte mer än en gång i veckan i 2 månader. Då måste du ta en två månaders paus för att inte överdriva epidermis.

Recept 5. Kaffe med honung

Kompositionen är inte lämplig för ägare av blont hår, eftersom det sätter av håret.

 • sked malet kaffe
 • ½ sked mjölk
 • honungssked

En mjuk skrubbe gnidas försiktigt in i huden och lämnar en kvart i timmen. Tvätta sedan håret på vanligt sätt.

Recept 6. Lera

Utspädd blå lera till ett tillstånd av tjock grädde. Blandningen appliceras rikligt på huvudet och lämnar en kvart i timmen. Kompositionen tvättas lätt av.

Recept 7. Fruktskalning

Ta på en sked full av färsk äppeljuice, apelsin och citron. Vätskan gnids i epidermis och masseras aktivt på huvudet. Efter 17-20 minuter tvättas blandningen ordentligt av huden.

Recept 8. Havremjöl

 • 2 matskedar spannmål
 • 3 skedar kefir (yoghurt)

Kompositionen appliceras på huden och masserar huvudet i flera minuter. Näringsämnesblandningen rekommenderas att lämna på huvudet i en halvtimme, och tvätta sedan av.

Professionella medel för skalpskalning

Vi erbjuder en kort genomgång av professionella rengöringsmedel för hårbotten. Vi rekommenderar att du följer instruktionerna för att använda produkten på förpackningen.

Nioxin Scalp Renew

Innehåller enzymelement, salt, vitaminer och alfasyror. Rengör huden effektivt, hjälper till att sluta håravfall.

Bonacure Pre-Shampoo Peeling Schwarzkopf

Shampoo, som normaliserar epidermis naturliga balans, rensar det grundligt av döda celler.

L'Oreal Professionnel Expert Power Repair
Dyra effektiv förberedelse för rengöring och regenerering av hårbotten.

Teotema
Herbal peeling innehåller växtbaserade extrakt och naturliga mineraler. Det har inga kontraindikationer för ålder.

Reibi utena
Innehåller glykolsyra, vilket hjälper till att bli av med mjäll och skalor i hårbotten. Rengör effektivt porerna.

Lebel
Lösning för problem hud utsatt för akne och akne. Stimulerar hårväxten.

Keune
Hypoallergen komposition, som innehåller näringsämnen, vitamintillskott och mineraler.

Belita-Vitex
Mjuk hypoallergen phyto peeling, vilket förbättrar hårets utseende.

Rengöring av hårbotten är ett nödvändigt förfarande som ger hår hälsa och skönhet.

Djupt rengörande hår hemma

Att rengöra och uppdatera huden använder kvinnor alla slags skal och scrubs. Men vårt hår behöver noggrann rengöring inte mindre, så att frisyren alltid ser väl ut.

- Shampoo djup rengöring hemma

Att rengöra och uppdatera huden använder kvinnor alla slags skal och scrubs. Men vårt hår behöver noggrann rengöring inte mindre, så att frisyren alltid ser väl ut. Inköpta medel klarar inte alltid uppgiften och sedan återfinns populära recept. Och hur man väljer och förbereder schampo djuprengöring hemma kommer att berätta för denna artikel.

Plussor av hemlagad djuprengöringsschampo

Basen för eventuella schamponlagda komponenter som bidrar till utlakning ackumuleras i hårstoftet, smuts och fett. Dessutom bör schampon rengöra hårbotten av döda partiklar noggrant. Som regel har de flesta inköpta djuprengöringsschampon en hög nivå av Ph och sulfater i deras komposition för mer noggrann vård och är inte lämpliga för daglig användning. Dessutom kan inköp av verktyg för djupt rengörande hår innehålla sådana skadliga ämnen som silikoner, natriumsulfat och andra aggressiva komponenter. För kvinnor med färgat hår är sådana verktyg inte heller lämpliga, eftersom färgen utspolas mycket snabbt på grund av den djupa penetrering av schampo i hårstrukturen.

Kvinnor som ofta använder olika stylingprodukter, behöver speciellt en djup rengöring av hårbotten och håret, eftersom eventuella lacker, mousser eller geler gör håret tyngre. Samtidigt tvättar inköpta schampon inte alltid restprodukterna av stylingprodukter och tvärtom kan det än mer förvirra håret, störa dess struktur och leda till oväntade konsekvenser.

Experter är ganska övertygade om att användningen av professionella djupreningsverktyg är obehörigt eftersom sannolikheten att skada hårstrukturen är mycket större än att använda konventionella schampon. Av detta och andra skäl kommer det att bli ett säkrare och billigare alternativ för att rensa hår och hårbotten genom att förbereda ett djuprengöringsschampo hemma. Naturliga medel verkar mer sparsamt, men inte mindre effektiva, i detta fall sker inte bara rensning av håret utan också deras återhämtning.

Djuprengöringsschampo för hår: kan tillverkas hemma från läsk, salt, naturligt kaffe, henna, ägg, senap, eteriska oljor och kosmetisk lera

Förberedelse av djupa rengöringsschampon

Bakpulver för djupt rengöring av hår

För att göra ditt vanliga schampo till en djupt rengöringsmedel behöver du bara lägga 1 matsked bakpulver till 1 portion shampoo för huvudet. Denna rengöringsmetod är mycket effektiv, läsk är lämplig för alla typer av hår (med undantag för endast mycket torra trådar) och i ekonomiska termer finns inte mer överkomliga medel. I stället för läsk kan du använda krossade aspirintabletter, de kommer att ha en liknande effekt på hårbotten och hårrötterna.

Salt för djupt rengöring av hår

Salt är ett mycket effektivt och billigt alternativ för djup rengöring för hårbotten. Det är bäst att ta ett inte så stort, mängden salt beror på hårets tjocklek och längd. För korta haircuts kommer att vara tillräckligt 2 matskedar, med långa krökningar kommer att behöva upp till 5 matskedar. Den erforderliga mängden salt måste spädas i lika mycket varmt vatten eller kefir. Den färdiga saltlösningen appliceras på håret och hårbotten och med rengöringsrörelser rengörs det. Upprepa proceduren kan vara 1 - 2 gånger i månaden.

Kaffe för djupt rengörande hår

Innan du tvätter håret med schampo kan du försöka göra ett hemskalning av hårbotten. För att göra detta, blanda 1 sked malet kaffe med 1 portion shampoo och applicera blandningen på hår och hårbotten, massage i 5 minuter och tvätta sedan med vatten. Efter proceduren kan du återigen tvätta håret med vanligt schampo. Denna ritual är ett utmärkt alternativ till djuprengöringsschampo.

Henna för djupt hårstädning

Färglös henna kan inte bara rensa håret effektivt, utan också förbättra sitt tillstånd som helhet tack vare dess naturliga ursprung. För att förbättra effekten rekommenderas att han inte odlar henna i vanligt vatten, men i avkok av nässla (för mörkt hår) eller kamille (för ljust hår). Med en hastighet på 100 ml avkok för 3 påsar av henna förbereder vi blandningen. När henna-lösningen har svalnat, applicera den på håret och hårbotten, låt den ligga i 1 till 2 timmar och tvätta den sedan.

Ägg för djupt hårrengöring

Kycklingägg har alltid varit kända för sina positiva effekter på håret, förutom att de lägger på sken, stärker och närmar sig locken, visar det sig att de effektivt kan rengöra hårbotten och håret från damm och fett. För att göra detta, tillsätt några droppar av någon essentiell olja till 2 kycklingägg och tvätta huvudet med denna blandning som ett vanligt schampo.

Kosmetisk lera för djupt rengöring av hår

Om du har tid och önskan, kan du förbereda följande mycket effektiva och naturliga schampo för djup rengöring baserat på kosmetisk lera. Du behöver:

 1. Kosmetisk lera - 5 matskedar;
 2. Senapspulver - 5 matskedar;
 3. Bakpulver - 1 matsked
 4. Salt - 1 matsked
 5. Pepparmyntsolja - 5 droppar;
 6. Tea Tree Oil - 5 droppar.

Alla ingredienser blandas grundligt och djupt rengöringsschampo är klart. Ett sådant verktyg kommer mycket effektivt att klara av kontaminering av håret och hårbotten, men det ska inte användas oftare än en gång i månaden.

Således rengör håret effektivt med ett hemlagat schampo är inte svårt. Välj något av recepten och försök att applicera dem på ett annat sätt, så det blir lättare att identifiera exakt vilken metod för hård rengöring som är rätt för dig.

6 augusti 2016 10:43

Professionella verktyg för djupt rensning av hår och hårbotten. Hemma, rensning av hårbotten utförs med hjälp av havsalt, lera, färglös henna, aktivt kol. Principen om schampo djuprengöring liknar arbetet med skrubbning.

Djuprengöring av hår och hårbotten hemma

Nu är många människor oroade över hårets tillstånd, de vanligaste problemen är håravfall, dålig tillväxt, torrhet, snitt och så vidare. Men få människor tror att friskt hår börjar med en hälsosam hårbotten, som behöver högkvalitativ rengöring, precis som ansiktets och kroppens hud. Låt oss se varför djuprengöring är så viktig för vårt hårs hälsa.

Djuprengöring: vad är det för?

Djuprengöring av håret är en effektiv rengöring av håret med speciella schampon och scrubs. Djuprengöring är nödvändig för fullständig hårvård. Den är avsedd för grundlig djuprengöring av hår och hårbotten från alla slags föroreningar, vilket vanligt schampo inte ger, och det stärker också håret, väcker dormanta hårsäckar och stimulerar tillväxten.

För hårbotten och håret räcker inte med bara ytlig rengöring, du behöver regelbundet använda verktyg som gör att porerna är djupt rena och får hårbotten att andas.

Hårbotten skalar

Hårets tillstånd beror inte bara på vilka schampon och masker vi använder, utan också på hur regelbundet och effektivt vi rengör hårbotten, nämligen djupt rengöring av huden, vilket tar bort alla föroreningar, döda celler och stylingprodukter. Efter peeling förbättras blodtillförseln till hårsäckarna, och alla användbara vitaminer och ämnen tränger in i hårbotten bättre. Efter peeling är det mycket bra att gnugga olika serum, lotioner, tonikum mot håravfall, deras egenskaper förbättras flera gånger.

Idag finns det flera typer av skalpskalning:

 1. kemisk
 2. frukt
 3. ultraljud
 4. Gas-vätska
 5. Professionella verktyg för djupt rensning av hår och hårbotten

Hemma, rensning av hårbotten utförs med hjälp av havssalt, lera, färglös henna, aktivt kol, essentiella och basoljor.

Kontraindikationer för skalande skalp

Som sådan finns inga kontraindikationer för användningen av skalning, men det är fortfarande lämpligt att skjuta upp skelningen ett tag eller inte alls om det finns:

 • olika typer av skador på hårbotten (sår, repor, sår);
 • inflammation och irritation i hårbotten;
 • för känslig hårbotten;
 • individuell intolerans mot fondens komponenter.

Teknik och frekvens av proceduren

Innan du använder hemlagad skrubb bestämmer du om du är allergisk mot komponenterna eller andra kontraindikationer. Fördelarna med förfarandet kommer givetvis att vara om du följer rekommendationerna:

 • knådra skrubben omedelbart före proceduren;
 • skalning görs på smutsigt hår före tvätt
 • Först måste du väta hårbotten (3-4 minuter) för att öppna porerna;
 • då börjar vi gnugga skrubben i hårbotten avskiljning, gör en ljus massage;
 • Massera i fem minuter och ytterligare fem minuter lämnar skrubben på håret och sedan mitt huvud som vanligt.

Det mest populära hemskrubbe receptet är baserat på havsalt och naturbaserad olja:

 • 2 matskedar medelstora salt havsalt;
 • 1 matsked av basolja (olivolja, druvfrö, sesam, hamp);
 • 5-8 droppar eterisk olja (beat, rosmarin mint, citron, apelsin, patchouli).

Ännu fler recept för hemlagad scrubs för hårbotten, kan du se i den här artikeln: http://volosomanjaki.com/uxod-za-kozhej-golovy/raznye-varianty-domashnego-pilinga-kozhi-golovy-i-sovety-kak- ego-delat /

Hur ofta skallar skaftet?

Skallning av hårbotten bör inte ske för ofta, det kan leda till irritation, torrhet, klåda eller till och med mjäll.

Om hårbotten är benägen för fett, kan peeling göras varannan vecka, gå igenom 4-5 procedurer och ta sedan en paus i en månad.

Om hårbotten är normal eller utsatt för torrhet, kan peeling utföras en gång i månaden. Och om hårbotten är känslig, då ännu mindre.

Deep Cleansing Hair Shampoo

Shampoo för djupt hårrengöring är konstruerat för att noggrant rengöra håret och hårbotten från rester av kosmetika, musa, lack, skum, silikoner, hudfett och andra föroreningar.

Djuprengöring är nödvändig innan målning, kemi, toning, laminering och andra salongprocedurer, speciellt om du gör dessa procedurer hemma. Det är så mycket som möjligt genom att förnya keratinskiktet, vilket gör håret mer mottagligt för näringspåverkan av efterföljande produkter.

Användningen av djupt rengöringsschampo skiljer sig inte från användningen av konventionellt schampo. Men eftersom schampo för djupt rengöring av hår öppnar skalor, är det nödvändigt att applicera en bra professionell mask på håret efter schampo, förutom att dess effekt blir bättre än efter en vanlig schampo.

Betygsskampor för djupt rensande hår

Nu har nästan alla tillverkare av kosmetika för hår i linjen en schampo för djup rengöring, vi bestämde oss för att ge dig den mest populära:

 1. CHI Clean Start (USA)
 2. Schwarzkopf Professional Bonacure Hair Hårbotten Deep Cleansing Shampoo (Tyskland)
 3. Goldwell DualSenses Scalp Specialist Deep Cleansing Shampoo (Tyskland)
 4. Estel ESSEX Deep Cleaning (Ryssland)
 5. Wella SP Expert Kit Deep Cleanser (Tyskland)
 6. Joico K-Pak Chelating (USA)
 7. Matrix Totalt Resultat Pro Solutionist Alternativ Åtgärd Clarifying Shampoo (Frankrike)

Principen om schampo djuprengöring liknar arbetet med skrubbning.

Effektiv hårrensning - hur man säkerställer den mest effektiva eliminering av föroreningar. Shampoo djuprengöring och folkmedicin. För att effektivt hantera den ökade föroreningen av håret måste du använda rätt rengöringsmedel.

Hårstädning: videoinstruktion hur man gör det själv, speciellt schampon för djuprengöring, vad man ska göra så att krullarna blir rena längre, pris, foto

Varje kvinna och tjej försöker se så snyggt och städat som möjligt. Men ibland ger hårbørstning inte det önskade resultatet, och snarare är håret kontaminerat och får ett repulsivt utseende. Och oavsett hur mycket ansträngning som tillämpas är det inte möjligt att bli av med problemet.

Förtvivlan inte, för det finns bevisade och effektiva sätt att hålla ditt hår rent längre. Det handlar om dem som kommer att diskuteras i denna artikel - våra detaljerade instruktioner hjälper dig att lösa problemet med snabb förorening av hårets hår och du ser alltid utmärkt ut i alla situationer.

På bilden: ibland är det bara att tvätta håret för att förhindra snabb förorening.

Varför händer detta

Problemet med ett alltför smutsigt huvud är bekant för många kvinnor, om inte alla. Tyvärr förstod inte alla hur man hanterar det. Därför, innan du berättar vad du ska göra så att håret stannar längre, låt oss prata om huvudorsaken till att håret snabbt kommer i fel form.

Naturligtvis är orsaken ökad aktivitet hos talgkörtlarna.

Även om utsöndringen i själva verket är avsedd att

 • täcka jämnt hårbotten och hårstängerna;
 • skydda dem mot negativa yttre påverkan.

Ökad sekret av talgkörtlarna gör håret smutsigt och oattraktivt

Men när fett blir för mycket blir krullarna repulsiva.

Dessutom leder en stor mängd fett till det faktum att:

 • bakterier och mikrober samlas och multipliceras i den;
 • Detta leder till en rad dermatologiska sjukdomar.

Var uppmärksam. Orsakerna till överträdelsen av sekretoriska funktionen hos talgkörtlarna kan vara många.
Till exempel, genetisk predisposition, felaktig hårvård eller felaktigt utvalda kosmetika och tvättmedel.

Ofta, för att lösa problemet, byt bara schampo och var uppmärksam på vård. Så här gör du det - läs nedan.

Kämpar med snabb förorening

Låt oss nu prata om hur du gör ditt hår rent längre - det finns några punkter som behöver särskild uppmärksamhet. Och intressant kan du göra alla våra rekommendationer med egna händer.

Headwash regler

För att hålla ditt hår rent så länge som möjligt måste du tvätta dem ordentligt. Använd inte särskilt hett vatten för att tvätta det - det ökar sebaceous sekret. Vatten bör knappt vara varmt.

Tvätta huvudet med lite varmt, inte varmt vatten.

Dessutom är det inte nödvändigt att göra tvättproceduren varje dag:

 • Fettens huvudsakliga funktion är skydd mot yttre irritationsmedel.
 • Ju oftare det tvättas av, ju snabbare det kommer att dyka upp.
 • tillräckligt för att tvätta håret ett par gånger i veckan.

Var uppmärksam. Att krulle van vid det nya läget måste du lida lite.
Men det här är inte så länge som det verkar - bokstavligen några veckor, och en positiv effekt är säker att manifestera.

Naturligtvis är det nödvändigt att välja rätt tvättmedel:

De borde strikt matcha din hårtyp. Kör inte till affären och köp allt som är avsett för hårda fettkrullar. Först, ändra frekvensen av att tvätta huvudet, och efter det kommer du att kunna avgöra vilken typ av hår du har. Det är möjligt att ökad sebaceous utsöndring endast är resultatet av frekvent tvättning av lock.

Andra användbara tips

Du bör inte torka huvudet med en hårtork, och om du inte kan klara av det, sätt på kallt luftflöde.

När du torkar håret med en hårtork, använd det kalla blåsläget.

Var uppmärksam. Idag är det inte längre ett problem att köpa kallblåsta modeller.
Deras pris är inte högre än kostnaden för konventionella högkvalitativa hårtorkar.

Detta är nödvändigt eftersom den heta luften:

 • aktiverar talgkörtlarna;
 • bryter hårstruktur
 • tar bort fukt från krullarna.

Var noga med att uppmärksamma ditt vila och näring:

 • se till att din dagliga ration är balanserad och fylld med en mängd olika livsmedel;
 • försök att undvika stress;
 • få tillräckligt med sömn
 • spendera mer tid i frisk luft - led en aktiv livsstil, träna, bara gå igenom gatorna.

En aktiv livsstil och promenader kommer positivt att påverka hårets tillstånd.

Genom att hålla fast vid dessa enkla rekommendationer kan du snabbt förbättra ditt hårs tillstånd.

Djuprengöring schampon och folkmedicin

För att effektivt hantera den ökade föroreningen av håret måste du använda rätt rengöringsmedel. Speciellt bör du använda ett speciellt schampo för djupt rensning av hår, men det är inte rekommenderat att använda det för ofta - bara två eller fyra gånger i månaden.

Djuprengöringsschampon kommer effektivt att neutralisera föroreningar

Men dessa schampon är ganska dyra, och inte alla märken kan passa dig. Därför rekommenderas att använda folkmedicinska lösningar som fungerar på samma sätt som schampon för djup rengöring.

Användningen av schampo djuprengöring hemma

Alla vet om behovet av att tvätta håret regelbundet, men inte alla tar hänsyn till det faktum att daglig schampo inte alltid klarar av att rensa lås och hårbotten. Resultatet av dålig rengöring är det ökade fettinnehållet i strängarna, även efter tvättning, såväl som försämring av tillväxten och ökad håravfall.

Dagliga stylingprodukter är ganska svåra att fullständigt tvätta bort, därför använder specialisterna i salongerna schampo för djupt rensning av hår, vilket har en effekt som liknar peeling. Sådana verktyg kan användas självständigt hemma, men du bör lära dig i detalj om deras handlingar, fördelar och användarregler.

Sjampo-principen

Verktyget rensar djupt porerna, vilket bidrar till full syreförsörjning, fastställer metaboliska processer i cellerna. Regelbunden användning av detta verktyg eliminerar mjäll, hindrar håravfall, gör dem starka, elastiska, skyddar mot de negativa effekterna av miljöfaktorer. De flesta kvinnor tror att de inte behöver en sådan produkt, men de skäl som anges nedan visar behovet av att använda den:

 • Steget att förbereda lockar för färgning, laminering, perm. På välrenade strängar blir färgen rikare och varar längre, krullarna kommer att hålla sin form bättre. Använd rengöringsschampo omedelbart före proceduren är inte värt det. Det ideala alternativet skulle vara att använda den en eller två dagar före den.
 • Regelbunden användning av naturliga eller industriella masker och hårbalsamer leder till ackumulering av silikon, vax och andra ingredienser på ytan av varje hår. Detta väsentligt vikter krullarna, leder till en intensiv förlust, förbättrar talgkörtlarna.
 • Tunt hår gör att ägarna letar efter olika sätt att ge hårvolymen. Om du har en viktig händelse, använd detta schampo är ett måste. Avlägsnande av smuts som ackumuleras i porerna och partiklar av stylingprodukter kommer att ge håret en fluffiness.
 • Sebaceous körtlar intensivt arbete leder till ökade fettinnehåll i strängarna, vilket är orsaken till kortlivad styling och daglig hårtvätt. I detta fall är schampo för djuprengöring hemma oumbärlig.
 • Många kvinnor använder hemlagade hårmaskor, men är olyckliga med deras resultat. Vilken komposition som helst kommer att fungera bättre om du utför en djup rengöring.
 • Tydliga krökningar kräver naturligtvis djupt rengöring, eftersom komponenterna i de lätta kemiska färgämnena gör dem tunna och porösa. På bekostnad av vilket hår som absorberar smuts och damm.

Ovanstående faktorer indikerar att nästan varje kvinna i det fina könet behöver ett medel för djuprengöring.

Användarvillkor

Vid användning av professionell schampo djuprengöring måste du följa följande instruktioner:

 • Vatten bör ligga på en behaglig temperatur, det är nödvändigt att våta strängarna jämnt.
 • Applicera den önskade summan av medel och fördela rötterna och hela längden.
 • Skum skumma försiktigt och vänta några minuter så att de aktiva substanserna kan tränga djupare in i hårets porer och struktur.
 • Tvätta av läkemedlet.
 • Det rekommenderas omedelbart efter tvätt att applicera en näringsrik mask eller kosmetisk olja (persika, mandel, aprikos, druv) för att klara den önskade tiden.

Efter tvätten torka håret på ett naturligt sätt.

Fördelar och nackdelar med schampo

De positiva egenskaperna hos medel för djuprengöring inkluderar följande:

 • Sköljer hårdans porer i djupet.
 • Förbättrar syreförsörjningen till hårsäckarna.
 • Förlänger effekten av kemiska färgämnen.
 • Förbättrar effekten av närande och regenererande masker.
 • Stopp håravfall.

Felaktig användning av verktyget kan dock leda till komplikationer:

 • Frekvent användning bryter mot syrabasbasen i hårbotten, vilket leder till mjäll, utveckling av seborré, irritation.
 • Användning av schampo efter färgning bidrar till att snabbt torka ut färgen.
 • Tunt hår betyder att det kan torka.
 • Den aggressiva effekten av tvättmedelskomponenter i vissa orsakar en allergisk reaktion.

Missbruk av djupa rengöringsprodukter kan leda till många problem med huvudets hår och epidermier.

Hemrenare

Många kvinnor är intresserade av vad som kan bytas ut med djupt rengöringsschampo, för att inte alla har råd att köpa professionella verktyg. Det finns flera sätt att hjälpa till utan dyra produkt:

 1. Huvudassistenten i smutsavfall är vanlig soda. Det är nödvändigt att tillsätta en tesked till vanligt schampo och massera huvudet väl. Verktyget kan användas i ren form för skalning av hårbotten. Det är nödvändigt att fördela sodan och massera hårbotten, skölj sedan av medlet med varmt vatten.
 2. Passar perfekt med leraförorening, som kan köpas på alla apotek. Det är nödvändigt att ta en väska med lera, blanda med en liten mängd vatten tills en homogen blandning, konsistensen av en tjock gräddfil. Det rekommenderas att lägga till några droppar eterisk olja. Applicera på rotzonen med massörrörelser och sprid över hela längden. Låt kompositionen stå i 30-40 minuter, skölj sedan. Blandningen är ganska svår att ta bort från håret. Denna komposition kommer inte bara att rengöra trådarna, utan också stärka hårsäckarna.

Salt och socker, som används på samma sätt som soda, kan användas som en naturlig skrubb.

Professionell kosmetika

Tillverkare av professionella hårvårdsprodukter utgör ett brett sortiment av produkter som ger en bra effekt. De mest populära är följande märken:

 1. Estelle Deep Cleansing Shampoo. Under flera år har man förtjänat popularitet bland mästarna på skönhetssalonger och vanliga användare. Det verkar försiktigt, skadar inte hårbotten och håret. Efter användning får håret glans, styrka, volym på grund av keratin och panthenolinnehåll.
 2. Produkter från det italienska företaget Kapus. Recensionerna om honom är motsägelsefulla, men verktyget klarar sig väl av rensningsarbetet. Vissa säger att trådarna efter att ha tvättat dålig kam, men allt beror på hårets typ och deras tillstånd.
 3. Det vitryska företaget Belita producerar högkvalitativa och billiga medel. Den har sin egen professionella linje av peeling shampoo. Som en del av produkterna i detta företag finns inga förbjudna ingredienser som skador på locken, så efterfrågan på dem är hög.
 4. Shampoo Constant har en högre kostnad. Innehåller arganolja, vilket mildrar effekten av aktiva rengöringsmedel. Det rekommenderas att verktyget inte används mer än 3 gånger i månaden. Recensioner av kvinnor hävdar att efter att ha applicerat shampoo curls glänsande, livlig och frodig.
 5. Ryska företagskonceptet är efterfrågan, eftersom det försiktigt rensar håret, stimulerar tillväxten av nytt hår, främjar cellförnyelse. En av fördelarna med denna produkt är den optimala syralösningsmiljön.
 6. Vella, ett populärt företag, har också en serie av rengörande hårprodukter som bekämpar mjäll i tillägg till denna effekt. Efter en fyra veckors terapeutisk kurs förbättras hårbottens skick avsevärt och mängden mjäll reduceras.

Användningen av specialiserade rengöringsschampon ska vara måttlig och kompetent. Missbruk kan leda till allvarliga konsekvenser som kräver specialistbehandling. Innan någon av dessa produkter används, bör ett individuellt intoleransprov utföras för att undvika allergiska reaktioner.

Deep cleaning shampoos: 5 bästa, recensioner och hur man använder

Vad är den djupa rensningen av hår?

Djupt hårrengöring är en effektiv rengöring av håret med speciella schampon. Detta förfarande är utformat för att tränga in i mitten av håraxeln, för att tvätta ut det som är bortom kraften i vanliga schampon. Djuprengörande hår kallas också peeling.

Vad och varför tvättar djuprengöring

Idag använder kvinnor en stor mängd stylingprodukter. Geler, skum, lacker, vaxer är svåra att tvätta med vanligt schampo. Och på kvällen och bröllops frisyrer går ibland hela bubblan.

Få personer vet också att håret kan repareras genom återhämtning. Samma masker eller balm som damer använder hemma kan skada krullarna istället för bra.

Medel för djup rengöring tjänar bara för att rädda håret från sådana belastningar. De tvättar också ut olika skadliga ämnen som ackumuleras från miljön: klorerat vatten, förorenad luft.

Typer av schampon för djup rengöring

Garantin för det rätta sättet för djuprengöring är närvaron av naturliga ingredienser i dess sammansättning. Butikerna har redan dykt upp ganska många sådana produkter.

Shampoo Wella SP Expert Kit Deep Cleanser

Det lovar att kvalitativt avlägsna alla föroreningar, försiktigt rengöra håret och ta bort irritation från hårbotten. Och det är kul att förbereda dina lock för förfarandena för färgning och återvinning.

Dess pris varierar från 2100 till 2600 s. för 1000 ml.

Schwarzkopf Professional Bonacure Hair Hårbotten Deep Cleansing Shampoo

Enligt sin sammansättning lovar den att vara ganska mjuk och delikat. Hög i glycerol. Medel är avsedd att fukta håret, för att göra dem mjuka och släta. Och, naturligtvis, återställ.

Shampoo innehåller pepparmynta, vilket har en positiv effekt på talgkörtlarna. Följaktligen bör krullarna bli feta något mindre än tidigare.

Priset är ca 500 p. För 250 ml.

Concept Deep Cleaning Profy Touch

Verktyget är avsett för djupt rensning av håret före kemiska och återställande förfaranden. Som med tidigare produkter, lovar den att rengöra snabbt, noggrant och smärtfritt. Sammansättningen av schampo innehåller användbara naturliga ingredienser.

Prisfonder från 150 till 200 s. för 300 ml.

Estel ESSEX Deep Cleaning

Plus denna schampo - mångsidighet, det är samma för alla typer av hår. Kompositionen innefattar ett keratinkomplex och vitaminer. Shampoo rensar inte bara håret utan ger även näring åt det från insidan.

Kostnaden för medel ca 400 p. för 1000 ml.

CHIClean Startschampo

Detta innebär med kompositionen av extraktet av örter och vitaminer. Djupt rengör håret från ackumulerade föroreningar och stärker. När du har applicerat det, bör dina krullar bli silkeslen och strålande.

Prisschampo från 2400 s. För 1000 ml.

Hur man använder schampon för djupt rengöring

Djuprengöring kan göras i en särskild salong eller hemma på egen hand. Det viktigaste är att förfarandet sker i överensstämmelse med alla regler. Annars kommer du inte bara att återställa dina lockar, men du kan också skada dem.

Användarvillkor schampon:

 • Det är värt att uppmärksamma det faktum att djupa rengöringsprodukter inte kan användas ofta. Det tillåtna intervallet är en gång varannan vecka, inte mer.
 • Använd schampo för djuprengöring såväl som normalt. Applicera på vått hår, churn och tvätta av med varmt vatten.
 • Läs tillverkarens råd på förpackningen. Kanske bör shampoo hållas på håret i flera minuter. Applicera djupa rengöringsmedel efter behov.

Hem rättsmedel för djup rengöring

Fördjupad rengöring kan göras hemma. För dem som gillar att experimentera, finns det flera recept för hemmet som skalar dina krullar. I huvudsak hemma ersätter schampon hemgjorda masker.

Det snabbaste och billigaste sättet är saltskalning. För det första finns salt alltid i huset, och för det andra innehåller det inte skadliga föroreningar.

Blanda 4 matskedar vatten med 4 matskedar salt, så liten som möjligt. Applicera blandningen försiktigt och jämnt på rötterna.

Om så önskas kan du wrappa huvudet med plast eller ha på sig ett duschlock. Håll i 3-5 minuter och skölj med varmt vatten och tvättmedel.

ingefära

Ginger rensar inte bara håret utan ökar också tillväxten och hjälper till att bli av med mjäll.

Du kan använda både juice och växtpulver. Ginger Grate. Kram saften och tillsätt några droppar olivolja eller vegetabilisk olja. Gnid den resulterande vätskan i hårets rötter. Wrap med plast och en handduk. Skölj med varmt vatten och tvättmedel efter 30 minuter.

Färglös henna

Henna stärker och läker hår, men torkar också. Kvinnor benägna att torka hårbotten bör appliceras med försiktighet. Men masken av färglös henna kommer helt enkelt att rengöra snabba, feta krullar.

Blanda 2 paket av färglös henna med 100 gr. Buljong eller kamille. Tillsätt några droppar pepparmyntaolja. Applicera på rötterna. Efter 20 minuter tvätta av, som tidigare masker.

lera

Lera kan vara vit, blå eller svart. Använd den försiktigt. Lera, som Henna, kan torka håret. Därför läggs såpbönor ofta i masken, vilket förhindrar hårdhetens hårdhet.

Blanda 2 matskedar lera och 1 matsked tvålbönor. Till den resulterande massan, lägg till några droppar av vilken olja som helst. Gruel erhålls som sur grädde. Hon, till skillnad från tidigare masker, appliceras på hela längden av håret.

Tvätta blandningen med varmt vatten.

recensioner

Hur många människor - så många åsikter. En som salonger och schampon, andra är glada över hemskalning. Vad är fortfarande bättre? Vi lyssnade noggrant på konsumentrecensioner.

Estel ESSEX Deep Cleaning Shampoo

Evgenia, 32 år: "Det här verktyget rekommenderades till mig av min frisör. Han sa att det var en bra metod att rengöra håret. Jag tvivlade först, men jag bestämde mig fortfarande för att försöka. Resultatet var ganska nöjda. Shampoo skummar väl och luktar gott. Jag använde Estel ESSEX före färgning. Efter proceduren låg färgen jämnt på ditt hår och förlorade inte färgen. Nu rekommenderar jag denna åtgärd till mina vänner. "

Djuprengöring med en saltmask

Maria, 26 år gammal "Jag hörde att salt hjälper till att återställa och stärka håret. Jag gillade idén, vi bestämde oss för att prova det med en vän. Jag gav resultatet, mitt hår blev verkligen starkare och slutade falla ut. Men den här metoden passade inte hennes vän - för känslig hårbotten. Jag rengör nu regelbundet med salt, alternerande med närande hårmaskor. Jag gillar det. "

Oavsett metod för djuprengöring väljer du själv, kom ihåg att det viktigaste är att inte överdriva det. Skäm bort ditt hår och de kommer att vara friska och starka.Nästa Artikel
Skumrullar